Bağlan

View Full Version : Fotoğraf Yarışmaları Hakkında

malina
19-04-2005, 12:42
Yarışmalarla ilgili duyuruları burada ve sitede bulabilirsiniz

malina
19-04-2005, 12:48
http://www.agaclar.net/yardim/yarisma.htm

2005 yılı için bu konular sizce de uygun mu?

Cihangir
19-04-2005, 17:06
İtiraz ettiğim falan yok ama, sonbahar'da "ağaç & hüzün", aralık ayında da "ağaç & kar" gibi bir yaklaşımı da değerlendirebilir miyiz acaba diye düşündüm
böyle kendi kendime ! :)

malina
19-04-2005, 20:51
Listeyi değiştirmiştim. Buna da bir göz atın. öneriler birikince kararlaştırırız.

qitted
20-04-2005, 09:48
1.Yarışmalara ödül konulacakmı?
2.Şiir, öykü, resim gibi kategoriler düşünülüyormu?
3.Free takılabilirmiyiz?

malina
20-04-2005, 10:07
http://www.agaclar.net/yardim/yarisma.htm

Okumadın mı?

Olanaklar ölçüsünde yarışmalar için sponsor bulunup ödüller dağıtılacaktır

Takibini yapacaksan, önerdiğin yarışmalar olabilir :)

qitted
20-04-2005, 13:11
Okudum tabii, ödül kısmını kaçırmışım, pardon.

Benim asıl takıldığım sadece fotoğraf yarışması olmasıydı. 3D yarışması olursa tabii ki seve seve takip ederim. Yarışma dışı olmak kaydıyla her yarışma için bende bir çalışmayla katılırım. Daha sonra bunlar wallpaper haline getirilip ziyaretçilerin kullanımına sunulabilir. Ben varım netekim :)

Müjgan
20-04-2005, 16:05
Epeydir PS çalışmıyorduk, yarışmıyorduk da... Özlemişimm :)

aybala
20-04-2005, 16:09
Biz PS bilmeyenler de piknik yapıp, elma yeme ve çuval yarışı yapalım bari. ;)

malina
20-04-2005, 16:11
Yarışmaların tümü ağaçlarla ilintili olmalı.

Yarışmaların konularını belirleyin... Bakalım...

Müjgan
20-04-2005, 21:17
Konunun biri, ağaçlıklı bir yerdeki ağaçları yok etmek olsun. Yeni ortamın sevimsizliğini görelim.

malina
20-04-2005, 22:09
Bu durumda, ağaçlı bir tek fotoğraf mı ağaçsız hale getirilecek, yoksa herkes kendi seçtiği fotoğrafın her iki halini mi gönderip yarışmaya katılacak?

Müjgan
22-04-2005, 20:48
yarışmaya konu olan fotoğraf bir tane olacak, herkes aynı ağaçlı alanı ağaçsız yapacak diye düşünmüştüm ben :)

malina
22-04-2005, 20:53
Ama bu photoshop yarışması değil :)

Farklı alanların ağaçsız hallerinin nasıl olduğunu görmek daha anlamlı.. tabii içinde PS de değerlendirilecek ama tek başına onu öne almak doğru olmaz diye düşünüyorum.

Cihangir
22-04-2005, 22:07
Ama bu photoshop yarışması değil :)

Evet, konunun bu yönü unutulmamalı.. PC müdahalesi diyelim, nasıl yapıldığı değil, neyi anlattığı ön plana çıksın !!

qitted
23-04-2005, 09:08
Bu konu için ps yerine herhangi bir 3D kullanmak çok daha kolay, hızlı ve seçenekli.

Önce alanı oluşturursunuz. Texture için seçim yaparsınız (Çim, toprak, kaya vs)
İşte size çıplak hali...

Hemen "Load object" ile bir tek ağaç. (Bir zamanlar ormanmış havası)

"Copy/Paste" yoluyla obje çoğaltırsınız, işte size orman. İçine geyik, kuş ve insanlar bile koyabilirsiniz, ağaçları çeşitlendirebilirsiniz. (Bknz. http://qitted.deviantart.com (http://qitted.deviantart.com/) gallery)

Üstelik bunların hepsini azami yarım günde yaparsınız.

PS kullanıcılarına haksızlık gibi görünebilir ama madem amaç program kullanımı değil ? Belki sorun, bu yolla çok daha realist resimler elde edilebileceğinden 3D kullanmayan yarışmacıların hiç şansı olmaması olabilir.

Mevcut bir fotoğrafı rötuşlayıp alanı kel bırakmak ise ancak PS ile yapılabilir. Bu sefer de PS kullanamayanların hiç şansı olmaz :)

Enteresan yarışmalar yolda gibi :)

Dev Sekoya
25-04-2005, 12:20
istanbulda veya ankarada ağaçları ile bilinen bir kent merkezinin ağaçsız halinin neye benzediğinin ortaya konması sanırım vurucu bir etki yapacaktır..

aybala
25-04-2005, 12:29
Kesinlikle katılıyorum.
Aynı şekilde terside aynı etkiyi yapar diye düşünüyorum.
Yani çok bilindik, merkezi ve ağaçsız bir yerin ağaçlandırılmış hali..

Ağaçlandırılmış yerin, ağaçsız hali,
"mevcut ağaçları koruma" mesajı

Ağaçsız bir yerin ağaçlandırılmış hali ise
"bu alanı ağaçlandırma" konusunda ilham verebilir.

Cihangir
26-04-2005, 12:18
istanbulda veya ankarada ağaçları ile bilinen bir kent merkezinin ağaçsız halinin neye benzediğinin ortaya konması sanırım vurucu bir etki yapacaktır..

Bu fikir güzel ama ben de bu yaklaşıma kesinlikle katılmıyorum..
Katılmıyorum çünkü İstanbul ve Ankara dışındakiler de insan, onların da yaşadığı bir yer var....
Önemli olan, insanların yaşadığı ortamda ağaçların ne kadar yeri olduğunu vurgulamak.. Zaten, önceki ve sonraki haliyle, iki fotoğrafta gönderilecek..
Bildik bir yer aramaya ne gerek var ?
Bir de, bence ağaçlı bir yerdeki ağaçların kesilmiş hallerini görmek daha iyi..
Hatta, kesilmiş ağaçların arasına beton bloklar koymak bile düşünülebilir !! Konunun ağaçlı-ağaçsız kapsamını biraz daha genişletmek daha iyi olur.. Dijital işleme konusunda tecrübemiz yetmez belki ama, elden geldiğince artık :)

malina
26-04-2005, 13:46
Ağaçları kaldırdıktan sonra araya başka neler koyacağınız size kalmış :)

Dediğin gibi fotoğraflar için şurada çekilmiş olması gerek diye bir koşul yok. Arkadaşların da onları örnek olarak verdiğini düşünüyorum.

aybala
29-04-2005, 10:30
Yarışma konusu önerisi;

Yarışmaların birini de belki, şekil olarak bir şeye benzeyen ağaç fotoğrafları olarak yaparız ileride.
Tanım biraz tuhaf oldu sanırım.
Mesela kollarını açmış gibi duran ağaç, boynunu bükmüş gibi duran ağaç, göbekli ağaç, kel ağaç...:)
İlginç ağaç kategorisindekiler gibi ama tek şart bir şeye benzemesi :)

Bir de yarışma süresi konusunda bir öneri;

Bir de yarışma süresi olarak 1 ay kısa mı? Biz kendimizi dışarı atana kadar yarışma süresi bitiyor.
Belki de 3-4 kategorideki yarışmayı birden başlatıp, mesela 3 aylık süre tanımalıyız.

malina
29-04-2005, 10:34
Yarışma konuları önceden belirlenmiş durumda, bakabilirsiniz. Ağaçlar söz konusu olunca, her an karşımıza uygun bir ağaç çıkmayacağı doğru, bu yüzden önceden haber verme yolunu seçtim. Ama yarışmalar için 1 ay süresi değişmeyecek...

aybala
29-04-2005, 10:46
Peki, zaten geç kalmış bir öneri idi.
Belirlenen yöntem zaten gayet uygun, sadece sesli düşündüm :)

Sevelim
12-06-2005, 16:39
Haziran ayının konusu tek başına ağaçlar. Daha önceden siteye eklediğimiz fotoğrafları yarışma kategorisine dahil edebiliyor muyuz? Çektiğim tek ağaçların hepsini siteye gönderdim de. Bu durumda yarışmaya katılamayacak mıyım?

Zaten erguvan yarışmasına katılamadım. Çünkü Bursa'da erguvan ağacı göremedim bir türlü.

backyard
13-06-2005, 12:20
bence edilebilir
ama tabi malina kuralları daha iyi biliyor
bir de onun yanıtını bekleyeyim :)

Sevelim
14-06-2005, 00:20
Neyse gerek kalmadı, siteye gönderdiğim ve göndermediğim fotoğrafların hepsine tek tek baktım, tek başına ağaç kategorisine uygun bir tek ağaç fotoğrafı bulamadım. Yanlarında hep arkadaşları var.

malina
14-06-2005, 07:17
Cevap vermeyi unutmuşum kusura bakma lütfen .. Ay sonuna kadar zaman var, belki bir tane çekersin.

Sevelim
14-06-2005, 11:20
Bursa'da şehir içinde tek başına bir ağaç bulabilmek oldukça zor. Her yer öylesine yemyeşil ki. Boşuna "Yeşil Bursa" dememişler. Yıllar önce daha da yeşildi tabii ki. Arkadaşsız bir ağacı bulabilmek için mutlaka şehir dışına çıkmak gerek. Umarım ay sonuna kadar şehir dışına çıkabilirim.

Belki başka arkadaşlar galeriye ekledikleri fotoğrafı yarışmaya dahil etmek istiyorlardır. Bu mümkün mü? Buna yanıt vermemişsiniz.

malina
14-06-2005, 11:47
Evet galeriye daha önce eklenmiş fotoğraflar da yarışmaya katılabilir.

oral ünlü
11-08-2005, 18:55
yarışmalar için ağaçların konu olmasından mı bahsediyorsunuz

malina
11-08-2005, 21:37

sorunuzu anlamadım...

oral ünlü
14-08-2005, 13:52
yeni üye olduğum için sanırım ben saçma bir soru sordum.yarışmalar sadece fotoğraf üzerine mi? **** öylemi olmalı.ağaç yorumları olamaz mı ?herkes kendi ağacını yaratabilir mesela...

malina
14-08-2005, 20:49
ağaç yorumları olamaz mı ? herkes kendi ağacını yaratabilir mesela

Yine anlamadım :)

Neden daha ayrıntı anlatmıyorsunuz? Konuyu sizin biliyor olmanız, bizim 2 cümleyi hemen anlamamızı sağlamıyor...

Ağaç yorumu için: bir şeyin var olması gerekir ki, yorumlanabilsin...
Bu durumda kendi ağacını yaratmak ne demek oluyor?

ismail
15-08-2005, 16:03
Fotoğraf yarışmalarının sonuçları ben bulamadım nereden öğrene bilirim acaba
Teşekkürler

malina
15-08-2005, 16:16
forum ana sayfadaki yarışmalar bölümüne girin..

http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=19

Fotoğraf (Haziran/Temmuz) Yalnız Ağaçlar yazan kısma tıklayın
yani buraya: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=348

oral ünlü
20-08-2005, 20:16

Neden daha ayrıntı anlatmıyorsunuz? Konuyu sizin biliyor olmanız, bizim 2 cümleyi hemen anlamamızı sağlamıyor...

ağaçlar var olduğuna göre yorumlanabilir demektir.fotoğraf üzerinde oynama yapılabilir.resimle yorumlanabilir gibi...öneriydi sadece. geri alıyorum.

malina
21-08-2005, 11:53
ağaçlar var olduğuna göre yorumlanabilir demektir.fotoğraf üzerinde oynama yapılabilir.resimle yorumlanabilir gibi...öneriydi sadece. geri alıyorum.

Photoshop gibi resim işleme araçlarını kullanalım dediğinizi ancak anlayabildim. Yarışma kategorilerinden biri de oydu ama aylarca tek katılım olmadan durduğu için şimdilik kaldırdım.

Konuyu anlamakta zorlanmam (yarısı da sizin 2 cümle ile anlatmanızdan kaynaklanıyordu, yani suçun tümü benim değil:) neden önerinizi geri almanıza yol açtı? Kalın kafalılara öneri bulunulmaz mı yani? :)

hakkan
02-09-2005, 10:14
eylül ayında da yarışma olacak mı? olacaksa konusu belli mi?

malina
02-09-2005, 12:48
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=435

Sevelim
30-10-2005, 23:48
@-Malina, Kasım ayı yarışma konusu belli mi? Bir gün kaldı hatırlayım. :)

E®TY
02-12-2005, 16:05
aralık oldu konu bellı oldumu veya yarısma baslatıldımı????.... bu ay cok ama cok ıddaaalıyım cunku butun ay yapacak baska bı ısım yok butun ay fotograf cekebılırım yasasıınnn..... :):):):):)

Sevelim
17-12-2005, 10:28
Malina, takvim konusu açılınca aklıma geldi. Ben diyorum ki yarışmaya katılan **** dereceye giren arkadaşlardan fotoğrafların orijinal boyutlarını şimdiden istesen iyi olacak. Baksana ödül için bile siteye uğramıyorlar. Daha sonra hiç bulamazsın.

Bir hatırlatayım dedim.

Cihangir
19-02-2006, 15:29
Yarışma kuralları hk..
-------------------

"Tüm üyeler her yarışmaya katılabilir. Aynı kişi, aradan 1 yarışma geçmeden tekrar ödül alamaz."

Emin misiniz ??

" 0 (sıfır) mesajlı üyeler yarışma dışı kalır (Bu kural, üyelerin yarışma sonuçlarını takip ettiklerinden emin olmak için, (forumun adresini biliyorlar mı, login olabiliyorlar mı vb) zorunluluk üzerine sonradan eklenmiştir) "

Bu konuda, gösterdiğimiz tepki haklı görülerek bu kural konuldu diye biliyordum.. Bu kural bunun için mi konuldu ?

Cihangir
19-02-2006, 15:44
agaclar.net yarışmalarına sıfır mesajlı üyeler katılamıyor..
Peki ( 1 ) bir mesajı olan katılabiliyor mu ?
"sıfır mesaj olan katılamıyormuş, onun için mesaj yazayım dedim" gibi bir mesaj yeterli mi ? Bu sınırı 100 mesaj + 20 fotoğrafa çeksek sizce nasıl olur ? :cool:
Ben, agaclar.net yarışmalarının amacını yanlış mı anladım aylardan beri ?
"Biz zaten siteye gönül verdik, yarışmaya katılıp da ödül kazanmamız, sitenin aktif bir üye kazanmasından daha önemli değil" diyerek yarışmalara katılmamak büyük bir hata mıydı ?

Yarışma sonuçlarında, arka arkaya ödül almış isimler görüyorum..

Ktlm: Kasım, Aralık
Hasan42: Kasım, Aralık, Ocak..

Bu listeleri ben mi okuyamıyorum, yoksa kurallar mı uygulanmıyor ?

Bana, özel mesajla jüri üyelerinin nasıl seçildiği, yarışmalarda fotoğraf altındaki yorumların, verilen puanların etkili olup olmadığı v.s. soruluyor..

Kurallarda jüriden bahsediliyor.. "Jüri üyeleri her yarışma için değişebilir" diye bir madde var..
Ben jüriye girmediğimi ve girmeyi de düşünmediğimi, yarışmalarla ilgilenmediğimi ve katılmayı da düşünmediğimi söylemiş de olsam, bu tarz sorulara da bir şekilde cevap verebilmem gerekiyor..

Yarışmalarla ilgilenenlerin bu sorulara cevap vermelerini istiyorum.. Herşey açıkca yazılırsa, bana da kimse soru falan sormaz hiç olmazsa.. :mad:

malina
19-02-2006, 16:11
agaclar.net yarışmalarına sıfır mesajlı üyeler katılamıyor..
Peki ( 1 ) bir mesajı olan katılabiliyor mu ?

Evet katılıyor. 1 mesajı bile olmayan, yani forumun yerini bile bilmeyen bu yüzden yarışmada ilk 5'e girse bile ödül seçmesi gerektiğinden bihaber arkadaşların sayısı fazla diye bu kural konuldu. Amaç, forum bu taraftadır diye ok işareti görevi görmek...

"sıfır mesaj olan katılamıyormuş, onun için mesaj yazayım dedim" gibi bir mesaj yeterli mi ? Bu sınırı 100 mesaj + 20 fotoğrafa çeksek sizce nasıl olur ?

Hala mesajı 0 olan üye sayısı o kadar çok ki, bu rakamı yukarı çekmek, seçimi daha zorlaştırır. 3-5 kişi arasında seçim yaparız.

Ben, agaclar.net yarışmalarının amacını yanlış mı anladım aylardan beri ? "Biz zaten siteye gönül verdik, yarışmaya katılıp da ödül kazanmamız, sitenin aktif bir üye kazanmasından daha önemli değil" diyerek yarışmalara katılmamak büyük bir hata mıydı ?

Evet :)

Yarışma sonuçlarında, arka arkaya ödül almış isimler görüyorum..

Ktlm: Kasım, Aralık
Hasan42: Kasım, Aralık, Ocak..

Bu listeleri ben mi okuyamıyorum, yoksa kurallar mı uygulanmıyor ?

Kurallar arasında iki yarışmada üst üste derece alanın ödül alamayacağı yazılıydı. Ama bu kadar iş arasında yarışmaların neredeyse tümü bana kaldı diye bu kuralı çıkardım. Takip için ayrı zaman gerekiyor. Bunun yerine, üst üste belirgin biçimde ödül alan arkadaşa, özelden bir süre yarışmaya girme diye yazmayı düşündüm. Mesela Hasan42

Bana, özel mesajla jüri üyelerinin nasıl seçildiği, yarışmalarda fotoğraf altındaki yorumların, verilen puanların etkili olup olmadığı v.s. soruluyor..

Jüri üyeliği gönüllü bir durum. Birileri başvurmazsa ne yapabilirim? Tabii 5-10 kişiye teklif ettiğimi ya cavap almadığımı ya da tamam dendiği halde ilgilenilmediğini söylemem gerek. Kişisel olarak, jüri arkasında koşmaktansa, ilk 5 fotoğrafı belirlemeyi daha az yorucu buluyorum.

Verilen puanlar bu sistemde geçerli değil.

Kurallarda jüriden bahsediliyor.. "Jüri üyeleri her yarışma için değişebilir" diye bir madde var..

Bulursak değişitireceğiz :) Bu maddeyi, bir kişiye çok yüklenmemek, daha çok kişinin katılımıyla, jürilik yapmayı kabul edenlere daha az yük olacağımız bir ortam yaratmak için yazmıştım.

Ben jüriye girmediğimi ve girmeyi de düşünmediğimi, yarışmalarla ilgilenmediğimi ve katılmayı da düşünmediğimi söylemiş de olsam, bu tarz sorulara da bir şekilde cevap verebilmem gerekiyor..

Ben her yerde, bana yazın, sorun diye mail adresimi veriyorum. Jüriye girmediğini ve girmeyi de düşünmediğini, yarışmalarla ilgilenmediğini ve katılmayı da düşünmediğini yazmana rağmen, neden bana değil de sana soruluyor da aracılık etmek zorunda kalıyorsun?

Yarışmalarla ilgilenenlerin bu sorulara cevap vermelerini istiyorum.. Herşey açıkca yazılırsa, bana da kimse soru falan sormaz hiç olmazsa..

İlgilenen benim, yeni sorular varsa beklerim :)

Cihangir
19-02-2006, 16:44
forumun yerini bile bilmeyen bu yüzden yarışmada ilk 5'e girse bile ödül seçmesi gerektiğinden bihaber arkadaşlar

Bu arkadaşların bizim amacımıza yaptıkları katkıyı takdir edelim o zaman.. Yaşasın [B]bihaber arkadaşlarımız.. :p

3-5 kişi arasında seçim yaparız.

İyi ya işte, en azından kişiler arasında seçim yapılır..
Bir mesajlı üye ile diğerlerini eşit tutmak yanlış değil mi ? Sizi kandırıyorlar !!

Ben, agaclar.net yarışmalarının amacını yanlış mı anladım aylardan beri ? "Biz zaten siteye gönül verdik, yarışmaya katılıp da ödül kazanmamız, sitenin aktif bir üye kazanmasından daha önemli değil" diyerek yarışmalara katılmamak büyük bir hata mıydı ?

Evet :) No comment.. :mad:

Kurallar arasında iki yarışmada üst üste derece alanın ödül alamayacağı yazılıydı. Ama bu kadar iş arasında yarışmaların neredeyse tümü bana kaldı diye bu kuralı çıkardım. Takip için ayrı zaman gerekiyor. Bunun yerine, üst üste belirgin biçimde ödül alan arkadaşa, özelden bir süre yarışmaya girme diye yazmayı düşündüm. Mesela Hasan42

Ben de bu yaz Miami'ye tatile gitmeyi düşündüm.. :p

neden bana değil de sana soruluyor

Popüler olmak zor zenaat !:cool:

İlgilenen benim, yeni sorular varsa beklerim :)

En zorlarını ben sordum.. :rolleyes:

Diğerleri neden kolay soruyor, anlayamıyorum.. :cool: :cool:

malina
19-02-2006, 17:01
Eeeee, sonuç? :)

Cihangir
19-02-2006, 17:26
Giriş-Gelişme-Sonuç..
Gelişsin bakalım, nasıl olsa sonuçlanacaktır.. :p

Ben gayfe içmeye gidiyom... http://www.feebleminds-gifs.com/coffee.gif

hasan42
19-02-2006, 17:42
Merhaba Arkadaşlar.
Bu siteden hiç haberim yokken çektim bu fotoğrafların çoğunu. Siteyi tanıyınca güzel bir amaca hizmet ettiğini gördüm ve yüklemeye başladım. Siteyi seviyorum ve bir şekilde katkıda bulunmak istiyorum. Yarışma da sitenin çalışmalarının bir parçasıydı ve oraya da katıldım ve ödüller geldi, yani ödül bir amaç değildi. (Ama gurur vericiydi, bunu belirtmeliyim.)
İki kezden fazla ödül alınamayacağı kuralını bilmiyordum, zaten bunun kararını da ben vermedim. Yine de bende bir rahatsızlık oluşturdu bu durum.
Önerim şu, madem site gönüllülük esasına göre çalışıyor, yine ben yarışma da dahil kendimce katkıda bulunmaya devam edeyim, çünkü katılım düşük ve belki de bu insanların katılım isteğini olumsuz etkiliyor, ama ödül istemediğimi de beyan edeyim. Hatta aldığım ödülleri de ağaçlar.net'in amaçları doğrultusunda yeniden kullanalım. Bunu alınganlık göstererek yaptığımı falan düşünmeyin. Samimi olarak söylüyorum. Zaten 3. ödülüm henüz gelmedi. Bu kitabı, örneğin bir okula ağaçlar.net'in tanıtım yazısıyla birlikte gönderin. Çok daha önemli bir iş görmüş olur.
Hepinize selamlar.

malina
19-02-2006, 18:56
Aslında senden kaynaklanan sorun yok. Olsaydı haberin olurdu :)

Yani geçmişe dönük bir değiştirme yapmayı düşünmüyorum. Sonuçta hep birlikte yaşarken görüyoruz.

Katılanların hiç birinde ödül esas amaç değildi. Çünkü her ay 5 ödül dağıtamadık. Fotoğraf gönderen ilk 5'e girdiyse ödül seçimi yapsın diye uğraşıp duruyorum. En son marmara'ya fotokritikten bile mesaj yazdım ama gelmedi.

Velhasılı kelam ödüllerin durumu bu :)

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=447

2005 Mayıstan bu yana yapıyoruz. Sadece 2005 Ağustos, Eylül ve Kasım aylarında 5 er kişi ödül seçmiş:)

Erguvan Muhibbi
19-02-2006, 21:19
Dostlar,
Fotoğraf yarışmalarının sonuçlarına ilişkin Malina ile
özel yazışmalarda ve agaclar.net teki forumlarda
birtakım eleştiriler getirdim.
Hatta Sevgili Malina'nın biraz dikta yönetimi gösterdiğini
de düşündüm ve Malina'ya bunu da belirttim.
Malina da buyur jüri üyeliği yap dedi.
Burada daha önce de özür dileyerek açıkladığım
gibi ben bu görevi yerine getiremedim. Evet bu kız bu
siteyi kurmuş oradan buradan iz sürerek insanları buraya
toplamış. Beni de fotokritikte enselemişti.
Ben şunu gördüm ki birşeyleri eleştirmek yapmaktan
çok çok kolay.Kurulan bir müesseseyi yaşatmak çok büyük
fedakarlıklar istiyor.
agaclar.net i Malina kurmuş ama hep beraber yaşatacağız.
Bu mekan hepimizin sorumlulukta. Elimizden gelen desteği
verelim. Fotoğraf yarışmasına katılan arkadaşlara mesaj
yollamış bulunmaktan ziyade değişik zamanlarda fotoğraf
yollamış olma şartı getirilmesi daha münasiptir.
Hasan42 ye son kitabın hala ulaşmamış olması Şule
Yayınlarındaki bir aksaklıkla benim göndermiş olduğum faksı
kaybedip barna dönmemiş olmalarından kaynaklandı.
Malina'nın beni ikazı ile öğrendim kitap kendisine ulaşacaktır.
Bu yarışmalarda verilen kitapların maddi değeri önemli değildir.
Önemli olan burada bir beraberlik ve ağaç muhabbeti
geliştirmektir. Bu site bana göre çok önemli bir hizmeti
yerine getiriyor.
Hepinizi muhabbetle kucaklıyor,
Erguvan Zamanı'nın yaklaştığını ve Erguvan ile ilgili her türlü
etkinlik ve proje beklediğimi hatırlatıyorum.
www.erguvandostlari.com

malina
19-02-2006, 22:26
Övgüler için teşekkür ederim :)

Ama bir iki düzeltme yapmam gerek... Fikir benimse de agaclar.net bir ekip çalışmasının ürünü. Başlangıçta küçük bir kadro vardı giderek genişlemekteyiz.

Çekirdek kadro (http://www.agaclar.net/index.php?id=1502), ilgi ve bilgi alanları doğrultusunda, bir yerde boşluk varsa doldurmaya çalışıyor. Tabii bu kadro şu an epey genişledi... Site üyelerin de bilgi girmesine uygun hale gelince, isim listesini de göreceksiniz.

Burada bulunmaktan hoşlananlardan ricamız, karşıdan izlememeleri :) Birlikte çalışmak inanın daha keyifli :)

Cihangir
20-02-2006, 21:31
Beni de fotokritikte enselemişti.
Ben şunu gördüm ki birşeyleri eleştirmek yapmaktan
çok çok kolay.

Kolay mı ? Hiç olur mu ?
Eleştirmek, eleştirinin işlevini ve dozunu ayarlamak açısından oldukca hassas ve zor bir iştir.. Eğer eleştiri doğru değerlendirilirse, sonrasında daha olumluya daha iyiye bir gidiş olur..

Kolay olan nedir peki ?
Kolay olan, çamur atmaktır..
Benim son yazdığım, eleştiriydi evet.. Doğru mu değerlendirildi ? Şimdilik pek öyle görünmüyor.. :mad:

Çamur'a gelince..
Henüz hazırlamaktayım.. Muhtemelen akşama yetişir.. İzi kalsın ya da kalmasın, akşam yazacaklarım "çamur atmak" kategorisine girecektir..
Şimdiden söyliyeyim.. :p

Erguvan abim, seni fotokritikte bulamadım.. Bana oradaki nick'ini verir misin ?
:):)

malina
20-02-2006, 23:00
Benim son yazdığım, eleştiriydi evet.. Doğru mu değerlendirildi ? Şimdilik pek öyle görünmüyor..

Şöyle yapmayı dene:

Madde madde sorunu ve çözümü yaz. Ama akıl verir gibi değil sorumluluk sana verilirse, altından kalkacak gibi.. Bir özeleştiri daha okumak istemem :) Üstelik bu kez nazik olacağımı da sanmıyorum :)

Cihangir
20-02-2006, 23:44
Şöyle yapmayı dene:

Madde madde sorunu ve çözümü yaz. Ama akıl verir gibi değil sorumluluk sana verilirse, altından kalkacak gibi.. Bir özeleştiri daha okumak istemem :) Üstelik bu kez nazik olacağımı da sanmıyorum :)

--Memnuniyetle.. Zaten başlamıştım, biraz uzun sürüyor.. Neden uzun sürdüğünü, yazdığımda anlayacaksınız zaten..
--Akıl vermek mi ? Daha dün net'le tanışmış olan ben, yılların malinasına akıl mı vereceğim ? Dalga mı geçiyorsun ? Ben, olsa olsa fikir veririm .. ;)
-- Altından kalkamayacağım işi üstlenmem !!
-- "Bir özeleştiri daha okumak istemem".. Özeleştiri kötü bişey mi ??
-- "Üstelik bu kez nazik olacağımı da sanmıyorum" Ne yani, bir hanımefendi'ye yakışır tarzda yazmayacak mısın ? ;)
Ben, birşeylerin daha güzel olması için, bizden biri olarak özeleştiri yapıyordum.. Yazdıklarım içinde yanlış olan nedir de, nazik olmamaktan bahsediyorsun anlayamadım.. Korkmalı mıyım ? :rolleyes:

Cihangir
21-02-2006, 15:12
"Sitemizin yarışmalarına da katılan fotokritik.com üyelerinin, yarışmak ve ödül almaktan başka, galeriye üç beş fotoğraf daha yüklemek ve sitemize katkıda bulunmak gibi kaygıları olsaydı keşke... Ben, bahsedilen puan polemiğinin dışında kalan fotokritik üyelerinden bunu bekliyordum.. Yarışmaya katılmak için bile olsa uğradıkları siteye, sadece yarışmak için fotoğraf ekleyip çekip gidenleredir tepkim.. Bu tepkinin daha önce gösterilmemesinedir !!"
demiştim.. Tarih : 08-11-2005 Saat : 05:53
bkz.. http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=10155&postcount=40

agaclar.net fotoğraf yarışmalarının genel görünümü şu şekilde :

MAYIS

Balarısı
Froum : 1 adet mesaj ( Yarışma ile ilgili ) (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=522)
Galeri : 5 foto 3'ü yarışma için (http://www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=BALARISI)
fotokritik üyesi (http://www.fotokritik.com/profil.php?id=2851&pid=21773)

matias
Forum: 2 mesaj yarışma için (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=780)
Galeri : 1 foto yarışma için (http://www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=matias)
fotokritik üyesi (www.fotokritik.com/profil.php?id=12837&pid=hepsi)

Soul of Rain
Forum: 7 mesaj (www.agaclar.net/forum/member.php?u=43)
Galeri : 6 foto 1'i yarışma için (www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=Soul%20Of%20Rain)
fotokritik üyesi (www.fotokritik.com/profil.php?id=923&pid=hepsi&cmd=portfolio&pgNb=1)

Ufudur
Forum: 16 mesaj (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=851)
Galeri : 4 foto 1'i yarışma için (http://www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=Ufudur)

-------------

HAZİRAN_TEMMUZ
Creeps
Forum: Tamamı yarışmalarla ilgili 3 mesaj (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=964)
Galeri: 1 foto (http://www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=creeps)
fotokritik üyesi
(http://www.fotokritik.com/profil.php?id=1122&pid=hepsi)

deniz70
Forum: Tamamı yarışmalarla ilgili 7 mesaj (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=445)
Galeri : 5 foto 4’ü yarışmalar için (http://www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=deniz70)
fotokritik üyesi (http://www.fotokritik.com/profil.php?id=4138&pid=hepsi&cmd=portfolio&pgNb=1)

fotomadenci
Forum: Tamamı yarışmalarla ilgili 2 mesaj (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=1044)
Galeri: 1 foto (http://www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=fotomadenci)
fotokritik üyesi (http://www.fotokritik.com/profil.php?id=10862&pid=hepsi&cmd=portfolio&pgNb=4)

pixeltürk
Forum: Tamamı yarışmalarla ilgili 9 mesaj (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=431)
Galeri: Tamamı yarışmalar için 3 foto (http://www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=pixelturk)
fotokritik üyesi (http://www.fotokritik.com/profil.php?id=7256&pid=hepsi&cmd=portfolio&pgNb=2)

Yusa
Forum: Yarışma ile ilgili 1 mesaj (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=973)
Galeri: 1 foto (http://www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=Yus%E2)

-----------------

AĞUSTOS
asena71
Forum: Tamamı yarışmalarla ilgili 2 mesaj (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=471)
Galeri: 4 foto 2'si yarışmalar için (http://www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=asena71)
fotokritik üyesi (http://www.fotokritik.com/profil.php?id=4827&pid=24842)

ErguvanMuhibbi
Forum: 293 mesaj (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=907)
Galeri : 127 foto (http://www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=Erguvan%20Muhibbi)
fotokritik üyesi (http://www.fotokritik.com/profil.php?id=4851&pid=hepsi)

İsmail
Forum: 19 mesaj (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=971)
Galeri : 59 foto (http://www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=ismail)

Marmara
Forum: Mesajı yok !!! (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=1200)
Galeri: 27 foto 10 yarışma 1 gökkuşağı (http://www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=Marmara)
fotokritik üyesi (http://www.fotokritik.com/profil.php?id=12543)

tcm4
Forum: 7 mesaj (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=1170)
Galeri : 4 foto 3’ü yarışmalar için (http://www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=tcm4)

------------------

EYLÜL

deniz70
Forum: Tamamı yarışmalarla ilgili 7 mesaj (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=445)
Galeri : 5 foto 4’ü yarışmalar için (http://www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=deniz70)
fotokritik üyesi (http://www.fotokritik.com/profil.php?id=4138&pid=hepsi&cmd=portfolio&pgNb=1)

magari
Forum: Yarışma ile ilgili 1 mesaj (www.agaclar.net/forum/member.php?u=1304)
Galeri : 2’si yarışma için 3 foto (www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=magari)
fotokritik üyesi (http://www.fotokritik.com/profil.php?id=107&pid=123)

oktars
Forum: 218 mesaj (www.agaclar.net/forum/member.php?u=658)
Galeri : 56 foto (http://www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=oktars)

sevelim
Forum: 392 mesaj (www.agaclar.net/forum/member.php?u=635)
Galeri : 126 foto (www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=Sevelim)

Vildan SÖNMEZ
Forum: 44 mesaj (www.agaclar.net/forum/member.php?u=1116)
Galeri : 174 foto (www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=V%DDLDAN%20S%D6NMEZ&ofset=0)

--------------

EKİM

aavize
Forum: sıfır mesaj !! (www.agaclar.net/forum/member.php?u=1722)
Galeri : 7 foto 1 yarışma (www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=aavize)

greenthumbstory
Forum: 13 mesaj 12’si yarışmalar & ödüllerle ilgili (www.agaclar.net/forum/member.php?u=1801)
Galeri : 1’ i yarışma için 3 foto (www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=greenthumbstory)
fotokritik üyesi (www.fotokritik.com/profil.php?id=9943)

güzintezel
Forum: 3'ü yarışma ile ilgili 8 mesaj (www.agaclar.net/forum/member.php?u=1713)
Galeri : 20 foto 4 yarışma 7 gökkuşağı projesi (www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=g%FCzin%20tezel)
fotokritik üyesi (www.fotokritik.com/profil.php?id=9854&pid=hepsi)

MUHAMMETAKKAYA
Forum: 4 mesaj (www.agaclar.net/forum/member.php?u=979)
Galeri : 47 foto (www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=MUHAMMETAKKAYA)

renk
Forum: Yarışmalarla ilgili 1 mesaj (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=1310)
Galeri : 1’ i yarışma için 4 foto (www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=renk)

-------------------

KASIM

rahimyts
Forum: 13 mesaj 12’si yarışmalarla ilgili 1’i "agaclar.net’teki fk üyeleri topiği (www.agaclar.net/forum/member.php?u=1831)
Galeri : 4’ü yarışmalar için 6 foto (www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=rahimyts)
fotokritik üyesi
(http://www.fotokritik.com/profil.php?id=9842)

zor
Forum: sıfır mesaj !! (www.agaclar.net/forum/member.php?u=2032)
Galeri : 1'i yarışma için 2 foto (www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=zor)
fotokritik üyesi
(www.fotokritik.com/profil.php?id=100&pid=110)

hasan42
Forum: 73 mesaj (www.agaclar.net/forum/member.php?u=1867)
Galeri : 88 foto (www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=hasan42)
fotokritik üyesi (http://www.fotokritik.com/profil.php?id=9442&pid=hepsi)

ktlm
Forum: 7'si yarışma ile ilgili 10 mesaj (www.agaclar.net/forum/member.php?u=691)
Galeri : 3 foto 2 yarışma (www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=ktlm)
fotokritik üyesi (www.fotokritik.com/profil.php?id=146&pid=hepsi)

kkayikci
Forum: Tamamı yarışmalarla ilgili 2 mesaj (www.agaclar.net/forum/member.php?u=2125)
Galeri : 1 foto
(www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=kkayikci)

------------------

ARALIK

Efe14
Forum: Tamamı yarışmalarla ilgili 2 mesaj (www.agaclar.net/forum/member.php?u=2091)
Galeri : 3'ü yarışma için 10 foto
(www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=efe14)

hasan42

hasanmahir
Forum: 1 mesaj (www.agaclar.net/forum/member.php?u=1134)
Galeri : 66 foto (www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=hasanmahir)
fotokritik üyesi (www.fotokritik.com/profil.php?id=13204&pid=hepsi)

inal
Forum: 4'ü yarışmalar için 7 foto (www.agaclar.net/forum/member.php?u=2343)
Galeri : 70 foto
(www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=inal)

ktlm
Forum: 7'si yarışma ile ilgili 10 mesaj (www.agaclar.net/forum/member.php?u=691)
Galeri : 3 foto 2 yarışma (www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=ktlm)
fotokritik üyesi (www.fotokritik.com/profil.php?id=146&pid=hepsi)

------------------

OCAK

adige
Forum: 58 mesaj (www.agaclar.net/forum/member.php?u=335)
Galeri : 74 foto (www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=adige)

baymineral
Forum: 361 mesaj (www.agaclar.net/forum/member.php?u=461)
Galeri : 31 foto (www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=BayMineral)
fotokritik üyesi (www.fotokritik.com/profil.php?id=17964)

hasan42

Marmara
Forum: Mesajı yok !!! (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=1200)
Galeri: 27 foto 10 yarışma 1 gökkuşağı (http://www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=Marmara)
fotokritik üyesi (http://www.fotokritik.com/profil.php?id=12543)

yongacı
Forum: 2’si yarışmalarla ilgili 5 mesaj (www.agaclar.net/forum/member.php?u=2557)
Galeri : Yarışmalar için 3 foto (www.agaclar.net/gallery/uye_resimleri.php?id=yongac%FD)
fotokritik üyesi (www.fotokritik.com/profil.php?id=152&pid=269)

NOT: Marmara isimli arkadaşımızı 02:30'a kadar bekleyebildim.. 02:55'de ödül seçmek için yazdığı tek mesaj ile kurallara uygun hale geldi.. Listede değişiklik yapmaya gerek duymadım..

Cihangir
21-02-2006, 16:16
Sorun 1 :
Listeyi incelediğinizde siz de göreceksiniz ki, ödül alan arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu fotokritik üyesi ve birkaç mesaj ve fotoğrafla, sitemize sadece yarışma için uğramış, ödülünü aldıktan sonra en azından bir dahaki yarışmaya kadar uğramamak üzere çekip giden isimler..
Bir kısmı, kurallara aykırı biçimde ödüllendirilmiş..
Ödül alamayanlardan bazıları, foruma uğrayıp bizlere sitem ediyor..

Hepsini kutluyorum.. Kendilerine fotokritikte de başarılar diliyorum !!!

Sorun 2 :
agaclar.net yarışmalarını yönetmek, yönlendirmek, fotoğrafları ve yarışmacıları değerlendirmek, ilk 5'i seçmek görevlerinin tamamını bir kişi ( malina ) üstlenmek zorunda kalınca, kuralların ihlali gibi durumlar da gözden kaçıyor elbette.. Kolay değil tabii ki..
Buna bir de aşırı hoşgörü'yü ekleyince durum çok farklı boyutlar alıyor..
Örneğin, Marmara arkadaşımızın uzmanlık alanı çevre ve kendisi bir öğretim üyesi.. Böyle bir üyeden beklentimiz doğal olarak bilgilerini ve elindeki kaynakları paylaşmasıdır.. Ancak, ödül alabilmesi için gerekli bir tek mesajı bile yazmadığı için, onu beklerken ödüllerin dağıtımı aksıyor..

Çözüm önerim:
-------------------

agaclar.net yarışmalarının kurallarında bazı değişiklikler yapılmalı..

" » 0 (sıfır) mesajlı üyeler yarışma dışı kalır (Bu kural, üyelerin yarışma sonuçlarını takip ettiklerinden emin olmak için, (forumun adresini biliyorlar mı, login olabiliyorlar mı vb) zorunluluk üzerine sonradan eklenmiştir)"

Bu kuralı ;

" » xxxxx mesajlı üyeler yarışma dışı kalır (Bu kural, üyelerin yarışma sonuçlarını takip ettiklerinden emin olmak için, (forumun adresini biliyorlar mı, login olabiliyorlar mı vb) zorunluluk üzerine sonradan eklenmiştir)"

xxxxx kısmının, aktif üyeler arasında forumda tartışılmasını ve uygun bir rakama doğru yukarı çekilmesini teklif ediyorum.. Ayrıca, parantezin içindeki yaklaşıma katılmıyorum ve bu ibarenin kaldırılmasını ya da değiştirilmesini teklif ediyorum..

--------

"» Jüri üyeleri her yarışma için değişebilir."

Bazı arkadaşlarımıza jüri üyeliği teklif edildiğini anlıyoruz.. Yine de bildiğim kadarıyla bir jüri yok..
Fotokritik üyesi olmayan ve site forum,galeri ve diğer bölümlerinde aktif olan isimlerden bir jüri oluşturulmasını teklif ediyorum..

Bu iki önerim birlikte gerçekleştirilirse, kuralların uygulanıp uygulanmadığı gibi konularda, yarışmalara gözlemci olabileceğimi ve elimden gelen katkıyı sağlayacağımı bilmenizi isterim..

Buna rağmen; yine de " 1 mesaj yeterlidir " yaklaşımında ısrar edilecekse, buyrun devam edin, fotokritikci arkadaşlarımıza bundan sonraki yarışmalarda başarılar dilerim..

Sevgilerimle..

aybala
21-02-2006, 17:04
Açık söylemem gerekirse fotokritik üyelerinin fotoğraflarından sonra fotoğraf kaliteleri arasındaki farktan dolayı ben galeriye foto ekleyemez oldum. Bu yarışma harici fotoğraflarda da geçerli. Ama belki de olaya duygusal yaklaşıyoruz. Çünkü burası bir paylaşım sitesi ve herkesin ilgi alanları farklı olabilir.

Fotoğrafa ilgi duyup zamanını doğa veya ağaçlar yerine fotoğraf ile geçiren kişilerin foruma katılıp ağaç türleri ya da bonsai hakkında yorum yapmasını beklememeliyiz bence. Onların fotoğraf zenginliklerinden sitemiz ile alakalı olanlarını siteye kazandırmak galerinin zenginliğini hem fotoğrafların kalitesini artıracaktır.

Bu yüzden yarışma sadece bir vesiledir. Yapılan değerlendirmelerde de bazı aksilikler çıksa da bunlar hoş görülmelidir bence. Yarışmalarda fotokritik üyelerinin ön plana çıkması kadar doğal bir şey olamaz. Bu fotoğrafa gönül vermiş biri ile doğaya gönül vermiş biri arasındaki teknik farkın oluşturduğu bir şeydir. Bu hobilerin ikisini de barındıran arkadaşlar da var aramızda. Sitedeki bu çeşitlilik birbirimize bakarak kendimizi geliştirmemizi sağlar diye düşünüyorum.

Bu farklılıktan doğan sıkıntıları ortaya koyup çözümleyebiliriz tabii ki...
-Bunlar belki yarışmayı kategorize etmek olabilir (yaşa göre, kiloya göre vs ;) )

-Konu ve yorumlarda fotoğrafla ilgili teknik yorumdan öte çevre ve doğal yorumlara odaklanılmasını sağlayabiliriz. Ve değerlendirmelerde fotoğraf teknikleri ile ilgili değerlendirme yapmayız.

-Fotoğraf konularını belirlerken fotoğrafçıdan yorum da eklemesini isteyebiliriz.
“Ben bunu şu havada şu makine ile çektim “ yerine. Burası Sülüklügöl, gölün kenarında çam ağaçları vardı, göle yansıyan ağaçlar beni etkiledi ve çektim...gibi yorumlar yazmasını isteyebiliriz. Bu yorumlar da fotoğrafın değerlendirilmesinde etkili olabilir.

-Ve fotoğrafın değerlendirilmesi. Bu işe vaktini ayırıp, kurallarından değerlendirilmesine kadar ilgilenebilecek birinin ya da bir ekibim, malina’ ya yardımcı olması gerekir. Bunu artık icraata dönüştürelim.

Bir konu üzerinde konuşup tartışarak ve fikir söyleyerek ideale ulaşabiliriz. Yazdıklarım çok da iddialı fikirler değil farkındayım. Sadece aklıma gelenleri yazdım. Ama fikir fikri doğurur.

sezinci
21-02-2006, 17:23
Fotoğrafları değerlendirmek işi malina'nın üzerine kaldı. Onun da bu konuda rahat olduğunu zannetmiyorum. Zor bir iş çünkü. Güzel fotoğraflar arasından en güzelini seçmeye çalışıyor. Tek başına olduğu için bazı hatalar da olabilir.

Kimi zaman Malina'nın değerlendirme için görev verdiği arkadaşlar da kendilerince bazı sebeplerden dolayı değerlendirme yapamadılar. Yine Malina yapmak zorunda kaldı. Bu durumlarda değerlendirme işi aceleye de gelmiş olabilir.

Yukarıda arkadaşların yazdıklarında haklı taraflar var. Bence bu konuyu şöyle bağlayalım. Yarışmaya katılan fotoğraları değerlendirmek için Malina'ya yardımcı bir ekip oluşturalım.Hem onun işi kolaylaşmış olur hem de farklı fikirler, farklı bakış açıları olacağı için hata yapma şansı azalır.

Hata şansı azalır derken Malina'nın hata yaptığını söylemiyorum. Yalnızca farklı bakış açılarıyla değerlendirme yapılmasının daha iyi olabileceğini söylemeye çalışıyorum.

arsakay
21-02-2006, 18:42
Merhabalar,
tüm görüşleri dikkatle izliyorum. Dikaktimi çeken noktaları alıntı yapmayı düşündüm ama çok fazla olunca direk yazmaya karar verdim.

Fotoğraf ödülleri konusunun burada gereğinden fazla yer işgal ettiğini düşünüyorum bunu baştan belirteyim. Bu konu gittikçe daha karmaşık
bir hal almaya başalayacak diye de endişeleniyorum. Gerekirse bu ödül işinden vazgeçilir, ne olur ki??

Aybala çok haklı bu konuda iş profesyonelliğe dökülecekse ben de bir daha fotoğraf giremem. Oysa girdiğim tek fotoğraf ve ona doğru hatırlıyorsam Antalyalı arkadışımızın yazdığı yorum beni çok mutlu etti. Yıllar önce, ben çocukken çok uzaktan akrabam olan bir ressama resminin ne anlattığını sormuştum. Yanıtı şu oldu: İşin teknik kısmını, benim neyi anlatmaya çalıştığımı boşver! Baktığın zaman sana zevk, huzur, mutluluk veriyor mu? Veriyorsa tadını çıkart.
Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi?

Son olarak üşengeçliğim tuttuğu için özet olarak ifade edeyim. Cihangir'e kulak veriniz, doğru şeyler söylüyor. Yılmazın önerisini de ciddi değerlendirin, Malina tek başına kalmasın!!

I love agaclar.net

malina
22-02-2006, 05:22
Mesaj sayısını şimdilik 5 olarak değiştirdim.

Jüri olarak isimlerini yazdıracak arkadaşları bekliyorum. Birini tavsiye etmeyin, çünkü o zaman, gerçekten "iş yapmaya" niyetli olduğundan daha az emin olmak olacağız :) Herkes kendi seçimiyle karar versin.

Erguvan Muhibbi
22-02-2006, 22:48
Bu kürsüde açılan fikirleri okuyor ve değerlendiriyorum.
Yarın sanırım cevap yazacağım.

malina
23-02-2006, 04:50
konunun başı: (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=157&page=19)

ilk öneri olarak resim yarışmalarında internet üzerinden oylama yapılmamasını ve bir jüri belirlenmesini öneriyorum.

- oylama yapılıyor gibi görünüyor ama yarışmada belirleyici değiller
- jüri belirlenmesini tüm site olarak beklemekteyiz:)

çalışmalar üzerinde daha belirgin açıklamalar yapılmalı.(örneğin yol kavramı seslisözlükteki tabiriyle alınınca denizyolu ve havayolunu yok saymamız gerekiyor :) )

Bu son yarışma konusuyla mı ilgili? İki yanı ağaçlı havayolu nasıl oluyor? :)

resimlerin işlenmemiş,makineden çıktığı şekliyle yayınlanmasını öneriyorum.zira daha doğal oluyorlar.amaç en kaliteli ve en iyi çekilmiş resim olmamalı.en ilginç, en doğal resimlere öncelik verilmeli.zira burası fotograf sitesi değil ağaç sitesi.ön plana ağaçlar çıkmalı diye düşünüyorum.

dijital makinalar belli oranda müdaheleye gerek duyuyor. Ancak o zaman "olması gereken" gibi oluyor. Abartılı müdaheleler konumuz dışı...

lineice
25-02-2006, 04:42
demişim ki

çalışmalar üzerinde daha belirgin açıklamalar yapılmalı.(örneğin yol kavramı seslisözlükteki tabiriyle alınınca denizyolu ve havayolunu yok saymamız gerekiyor )
cevabınız:

Bu son yarışma konusuyla mı ilgili? İki yanı ağaçlı havayolu nasıl oluyor?

açıklamamı dikkatli okursanız yarışma konusundan değil sesli sözlükten alındığı yazılan yol kavramından söz ediyoruz.belirtilen tanımda sadece karayolu baz alınmış,havayolu ve denizyolu da var babında bir açıklamaydı o.
tdk sözlüğe göre
yol:
Karada, havada, suda bir yerden bir yere gitmek için aşılan uzaklık, tarik.
Genellikle yerleşim alanlarını bağlamak için düzeltilerek açılmış ulaşım şeridi:
Karada insanların ve hayvanların geçmesi için açılan veya kendi kendine oluşmuş, yürümeye uygun yer
şeklinde açıklanmıştır.
benim anlatmaya çalıştığım yarışma kategorisinde sözü geçen yolda iki yanı ağaçlıklı yol ile orman içi yol arasındaki ince nüanstı...her ormanda bir yol bulunur ama her yolun iki yanında ağaç bulunmaz.bu noktayı yakalamaya çalışmalıydık.(yarışmaya katılan arkadaşlarım sakın alınmasın her bir resim birbirinden güzel)
işlenmiş fotograf konusunda tercih sizin...yorum yapmak istemiyorum.ben sadece fikrimi yazdım...ben doğala her zaman tam puan veririm :)
iki yanı ağaçlıklı havayolu olmayabilir ama dört yanı ağaçlı havaalanları var :P
dostlukla....

lineice
25-02-2006, 05:30
içinde ağaç olan bir sürü havalanı resmi indirdim hangi bölüme eklememi istersiniz Malina ?

malina
25-02-2006, 06:33
Hareket noktanız bu fotoğraf (http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=3314)mı?

benim anlatmaya çalıştığım yarışma kategorisinde sözü geçen yolda iki yanı ağaçlıklı yol ile orman içi yol arasındaki ince nüanstı...her ormanda bir yol bulunur ama her yolun iki yanında ağaç bulunmaz.bu noktayı yakalamaya çalışmalıydık.

Bu ince nüansı anlatmak için "örneğin yol kavramı seslisözlükteki tabiriyle alınınca denizyolu ve havayolunu yok saymamız gerekiyor" diye başlamanız neden?

işlenmiş fotograf konusunda tercih sizin demişsiniz

tercih benim değil, dijital makina ile çekilmiş fotoğraflarda belli bir çalışma yapılması gerektiği genel bir kural sayılabilir.

lineice
25-02-2006, 06:52
hareket noktam o fotograf değil o fotografa yazılmış olan yol tanımı...o fotografın yarışmaya aykırı olduğunu düşünmüyorum yanlış anlamayın...sadece oradaki tanımı yetersiz buluyorum.
sm ebru ardıl'ın yazmış olduğu yol tanımı yetersizdir ...
Karada insan veya hayvanların geçmesi için açılan veya kendi kendine oluşmuş, yürümeye uygun yere yol denir. Kaynak:www.seslisozluk.com
buradaki karada kavramına bakarak denizyolu ve havayolu yoldan sayılmıyor mu demiştim.herkes hava yollarının hangi tekniğe uygun olması gerektiğini bilir.ama az önce bir kaç resim buldum ki iki ağacın arasına parketmiş uçaklar var....(hani iki yanı ağaçlıklı havayolu gülümsemeniz vardı ya :))

havayolu fotografları bölümü açarsanız ekleyeceğim o resimleri....

arsakay
25-02-2006, 14:00
Yzılanları okuduktan sonra yazıp yazmamak konusunda tereddüt geçirdim
ama yazıp kaçıyorum.

Lineice'ı okurken biran Malina'yı okuyorum sandım iyi mi! :o

Cihangir
25-02-2006, 16:05
herkes hava yollarının hangi tekniğe uygun olması gerektiğini bilir.ama az önce bir kaç resim buldum ki iki ağacın arasına parketmiş uçaklar var....(hani iki yanı ağaçlıklı havayolu gülümsemeniz vardı ya :))

havayolu fotografları bölümü açarsanız ekleyeceğim o resimleri....

Galeriye böyle bir bölüm açılacağını sanmıyorum.. Şu fotoğrafları merak ettim. Bir de neyi tartıştığınızı anlamaya çalışıyorum.. :))

Fotoğrafları ( örnek bir iki tane ) buraya ekleyebilirsiniz bence..

Yardım için buraya tıklayıp 4. mesaja bakabilirsiniz.. (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=487)

malina
25-02-2006, 16:06
havayolu fotografları bölümü açarsanız ekleyeceğim o resimleri

Gerçekten bunun açılması gereken bir bölüm olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Cevabımı vereyim, uygun bir yer bulup eklerseniz sevinirim :)

lineice
25-02-2006, 20:11
arsakay beni okurken malinayı okuduğunu sanmana çok güldüm.demek ki malinayla ortak yönlerimiz var:) ne demişler büyük dostluklar kavgayla başlarmış...
neyi tartıştığımız konusuna gelince yol nedir tanımı eklenmişti siteye o tanımdan hareketle havayolunun iki yanı ağaçlıklı olur mu ya kadar uzandı tartışma...aslında yazdıklarımızı okuyunca mesaj kirliliğinden başka bişi yaptığımız yok :)))

arsakay
25-02-2006, 21:35
arsakay beni okurken malinayı okuduğunu sanmana çok güldüm.demek ki malinayla ortak yönlerimiz var:) ne demişler büyük dostluklar kavgayla başlarmış...
:)))

Ben de bu benzerliği kasdetmiştim ;)

lineice
26-02-2006, 00:39
bu tartışmada sözü geçen resimler ağaçlar ve şehir bölümüne eklenmiştir ilgilenenlere duyuruur :)

malina
26-02-2006, 00:50
iki ağaç arasında gölgelenen bir uçak..hoş bir manzara olmuş.bu fotograflar internetten indirilmiştir.

http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=3377

İnternetten ancak özel konular söz konusu ise yararlanıyoruz. Dünyadaki anıt ağaç örnekleri, bonsai stilleri, sanatçıların yaptığı resim ve heykeller vb.

Bunlar da mutlaka kaynak gösteriyoruz.

Hava alanındaki ağaçlar fotoğrafları kaynaksız, zaten internetten bulunup eklenecekler kapsamına girmiyor ...

Bu nedenle onları kaldıracağız.

Çektiğiniz fotoğraflarda buluşmak üzere :)

lineice
26-02-2006, 18:27
internetten indirdiğim resimler zaten sizin görmeniz içindi Malina.silerken bakmışsınızdır nasılsa :))))artık "iki yanı ağaçlıklı havayolu nasıl oluyor ?" yazarken nüktedan davranmazsınız...DEMEK Kİ İSTENİRSE HAVAYOLUNA BİLE AĞAÇ DİKİLEBİLİYORMUŞ.....

malina
26-02-2006, 19:54
İki yanı ağaçlı kavramı ikimiz için aynı şey ifade etmiyor sanırım ya da siz hızınızı alamayıp fotoğrafta tek ağacın göründüğü kareleri bile galeriye yüklediniz.

Ayrıca benim görmem için, mail adresim var, bunun için galeriyi kullanmanız gerekmezdi.

Bu gereksiz konu yeterince uzadı. Yol "havada değilse", "iki yanı ağaçlı yol" ifadesi size niye yetmedi hala anlamış değilim :)

lineice
28-02-2006, 04:55
tek ağaçlı resmi büyütüp uzaklara bakarsanız kardeşlerini de göreceksiniz sağda malina :) resimleri galeriye eklemekte maksadım sizin dışınızda da görmek istediğini belirten arkadaşlara olan saygımdandı.sizi msn ye aldım ama ulaşamadım hep meşguldünüz :) bence de konu yeterince uzadı.diğer yarışmalarda konu belirlerken daha kesin hatlar çizerseniz iyi olur.
sayfaya katılım amacım sadece paylaşımdı.günden güne kuralları değişen yarışma koşullarının çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.düşünce özgürlüğünün olduğu,kesin ve kararlı adımların atıldığı çalışmalar siteyi geliştirecektir.unutmayın ki makam ve rütbeler geçici dostluklar kalıcıdır.önemli olan "kral çıplak " diyenlere kulak verebilmektir.
kazanmak ve kaybetmek kaygısında olmadığımı da belirteyim.zira dikkat ederseniz eklenen hemen hemen her resme görüş yazıp yarışmaya dahil olmalarına çaba harcamış, oylayarak emeğe saygımı ifade etmişimdir.
neden sitede aktif olan üyelerden ilk beş ya da 10 resim seçimi konusunda açık liste almıyorsunuz?

malina
28-02-2006, 05:12
diğer yarışmalarda konu belirlerken daha kesin hatlar çizerseniz iyi olur.

düşünce özgürlüğünün olduğu,kesin ve kararlı adımların atıldığı çalışmalar siteyi geliştirecektir

unutmayın ki makam ve rütbeler geçici dostluklar kalıcıdır

Size ne diyeyim bilemiyorum... Benden pes :)

sezinci
28-02-2006, 12:42
Küstüm ben konuşmuyorum:(

backyard
28-02-2006, 14:26
ben de düşünce özgürlüğü istiyorum nacizane kendime
bunu da burada hemen şimdi başlatıyorum
mesela malina beni hala latin amerikaya göndermedi
çok bozuluyorum buna
sonra şu bonsaicilerin herşeyi çimlendirebilmesine sinir oluyorum
mesela meşe palamutu bulamadım adanada protesto ediyorum
ve ayrıca dijital kamera hala alamadığım için fotoğraf çekenler için komplo teorileri üretiyorum
ayrıca rütbe de istiyorum her iki omuzum üzerine dörder altın yaldızdan olmak üzere

olmaz ki ama bu kadar yasaklı bir forum/site

kapatır bu dükkanı alır başımı gider yerleşirim bodruma yahu

Cihangir
28-02-2006, 14:47
Ben bu yeni üyeleri çok seviyorum !
Lineice, sana sediraltında bir kahve ısmarlayabilir miyim ?
"Neden" diye sorma ! ;)

Backy, askerdeki rütbelerimi saklamıştım, istersen göndereyim.. Ciddiyim.. :p

sezinci
28-02-2006, 16:24
Ona rütbe falan takmayın. Önce Malina'yı keser sonra sırayla bizleri:)

Cihangir
28-02-2006, 16:31
Ona rütbe falan takmayın. Önce Malina'yı keser sonra sırayla bizleri:)

Malina'yı bilmem ama ilk sırada senin olacağından eminim..

Backy, rütbeleri hemen veriyorum kargoya.. Bu fırsat kaçmaz ! :D

sezinci
28-02-2006, 16:33
Sen de mi Cihangir:(

arsakay
28-02-2006, 16:44
Oh oh muhabbete bak! Eğlenceyi kaçırmışım.:D :D

Meşe palamudu dağıttığımda keşke sen de isteseydin Backy.
3 kişiye gönderdim. Eğer düşünürsen haber ver,
evde hala sana yetecek kadar olabilir.

Bir de şu Latin Amerika olayına takıldım :rolleyes: Ben zaten ilk günden anlamıştım Malina'nın ne kadar değerli bir yönetici olduğunu :D :D

backyard
28-02-2006, 16:55
heytt
yılmaz ölümüne susadı
helalleşin derim
şeyy palamutları isterim :(
(utanarak söyledim yemin ederim)
ayrıca topiğe uygun olsun diye
yarışmacı arkadaşlarıma başarılar dilerim

sezinci
28-02-2006, 17:32
Dua ediyorum arsakay'da palamut kalmamış olsun.
O zaman ocağıma düşersin. Ben de gönderip göndermemeyi düşünürüm o zaman:D

Cihangir
28-02-2006, 17:50
Yılmaz'a inat..
Bir arkadaşa sordum az önce.. "Kaç çuval istersin ?" diye sordu..
Yılmaz'a bir inat daha..
Burası palamut dolu.. Olmadı, çingen palamutu var, lüfer var, çinekop var, karagöz var, barbekü var.. Yok yok.. Çatlamak isteyen ?? :p

lineice
28-02-2006, 17:54
Ben bu yeni üyeleri çok seviyorum !
Lineice, sana sediraltında bir kahve ısmarlayabilir miyim ?
"Neden" diye sorma ! ;)

Backy, askerdeki rütbelerimi saklamıştım, istersen göndereyim.. Ciddiyim.. :p
çok sevinirim...mümkünse türk kahvesi olsun :)

sezinci
28-02-2006, 18:04
Cihangir bile beni sattı.:(

Artık ben kendi halinde bir üyeyim arkadaşlar. Sadece siteyi takip edecem, kimselere karışmayacam, patronun verdiği ödevleri yapacam, bir köşede hiç sesimi çıkarmadan duracam öylece:(

lineice
28-02-2006, 18:06
ben de düşünce özgürlüğü istiyorum nacizane kendime
bunu da burada hemen şimdi başlatıyorum
mesela malina beni hala latin amerikaya göndermedi
çok bozuluyorum buna
sonra şu bonsaicilerin herşeyi çimlendirebilmesine sinir oluyorum
mesela meşe palamutu bulamadım adanada protesto ediyorum
ve ayrıca dijital kamera hala alamadığım için fotoğraf çekenler için komplo teorileri üretiyorum
ayrıca rütbe de istiyorum her iki omuzum üzerine dörder altın yaldızdan olmak üzere

olmaz ki ama bu kadar yasaklı bir forum/site

kapatır bu dükkanı alır başımı gider yerleşirim bodruma yahu

bodruma giderken resim malzemeleri götürmeyi unutma ...

Cihangir
28-02-2006, 18:12
Cihangir bile beni sattı.:(

Artık ben kendi halinde bir üyeyim arkadaşlar. Sadece siteyi takip edecem, kimselere karışmayacam, patronun verdiği ödevleri yapacam, bir köşede hiç sesimi çıkarmadan duracam öylece:(

Sömürmeye çalıştığın şeyden bizde kalmadı be Yılmaz..

Boşuna uğraşma.. :cool:

asc1485
28-02-2006, 20:11
Sevgili ağaç severler,
Bu foruma çevre dostlarıyla güzel sohpetler yaparım diye üye oldum.Görüyorum ki gestapo çavuşu birilerinin kavgalarından başka bir şey yok.Burada herkes eşit.Kimse kimseden üstün değil.Yarışmanın siteye fotoğraf eklemek olduğu söyleniyor sizler ikide bir kural değiştiriyorsunuz.Millete çavuş edasıyla emretmekte pek hoş değil.Çevreci kişilerin daha samimi olması gerekir.Üzülerek bu satırları yazıyorum.

backyard
01-03-2006, 07:50
kullandığınız kelimeleri seçerken lütfen özenli davranın

sezinci
01-03-2006, 08:15
Yukarıdaki yazışmaları kavga olarak algıladıysanız ya siz şakadan anlamayan çok ciddi bir insansınız ya da imla işaretlerinin ve mesajlardaki yüz ifadelerinin nerelerde kullanılacağını bilmiyorsunuz.

arsakay
01-03-2006, 08:41
Sevgili ağaç severler,
Bu foruma çevre dostlarıyla güzel sohpetler yaparım diye üye oldum.Görüyorum ki gestapo çavuşu birilerinin kavgalarından başka bir şey yok.Burada herkes eşit.Kimse kimseden üstün değil.Yarışmanın siteye fotoğraf eklemek olduğu söyleniyor sizler ikide bir kural değiştiriyorsunuz.Millete çavuş edasıyla emretmekte pek hoş değil.Çevreci kişilerin daha samimi olması gerekir.Üzülerek bu satırları yazıyorum.

Gerçekten yanlış anlamanız var. Atışanlara şöyle bir bakarsanız daha çok yönetici olanlar. Diğerleri de tabiri caizse eskiler ve aralarında şakalaşıyorlar.
Eleştiriniz ağır olmuş. Yanlış anlama olabilir ama üslubunuz doğru değil.

Bu vesileyle tüm arkadaşlara sesleniyorum, ne söylediğinizden daha önemlisi
nasıl söylediğinizdir. Sevgilerimle.

asc1485
01-03-2006, 13:38
Neden bukadar alıngan oluyorsunuz.Ben ne yazdığımı biliyorum.Uzun süredir yöneticinin yazılarını okuyorum.Şımarık ve ödünvermez tavrı canımı sıktı.Doğa ciddiyet ister.Nerde nasıl davranacağını öğretir.Kurallara uyulur.Lafım şakalaşanlara değil.Alınması gereken değilde başkaları alınmış.

sezinci
01-03-2006, 13:48
Ben bu sitenin bir üyesi olarak yönetici arkadaşlarımın ödünvermez bir tavırda olduklarını kabul ediyorum. Olması gereken de bu zaten. Ama hiç bir zaman şımarık tavırlara girmediler. Başta sizin kastettiğiniz kişi geliyor.

Sitenin bazıları önceden belirlenmiş bazıları da sonradan kendiliğinden oluşmuş kuralları var. Bu kurallara uymak zorundayız. Uyulmasını sağlayacak olan da kastettiğiniz yönetici arkadaşımız. İsteyen istediğini yapsa bu site çığrından çıkar. Sıradan bir sohbet sitesi haline gelir.

Kendiliğinden oluşmuş kuralların başında da başkalarına karşı saygılı olmak gelir. Burada insanlar birbirlerine karşı daha saygılı davranırlar.

Bunu kabul etmeyen de gelip gidiyor zaten.

malina
01-03-2006, 14:27
Şubat ayı yarışmasının adı ( "İki yanı ağaçlı yol" ) nelere yol açtı.

Amacımıza ne katkısı oldu?

Değdi mi? :)

Eleştirilere açığım ama hakarete değil. "Şımarık ve ödünvermez" benzeri kelimeleri herhangi biri için, bir kez daha kullanırsanız, siteden uzaklaştırılacaksınız.

Cihangir
01-03-2006, 15:00
Ben türkçe öğretmeniyim.Burda oluşmuzun temel amacı çevreye olan duyarlılığımız.Tema'da eğitmenlik yapmaktayım.Fotoğraf çekmek,okumak ve gezmek hobilerim arasında.Sizlerle beraber olmak mutluluk veriyor bana.Sizler var oldukça Bu ülke çöl olmayacak.

Öğretmenim, ilk mesajınızla 10. mesajınız arasında ne oldu da bu kadar mutsuz oldunuz acaba ? Dikkatinizi çeken ya da yanlış yorumladığınız bir sorun var ki böyle bir tepki veriyorsunuz.. Daha açık yazamaz mısınız ? Sebebini hepimiz bilelim.. Biz ne sorunların üstesinden geldik ama konuşarak, anlamaya çalışarak..

Elbette tarzınızın hoş olmadığının farkındasınızdır.. "Çevreci insanların daha samimi olması gerekir" diyorsunuz ya, daha samimi, daha ılımlı olabilirsiniz..

Yöneticilerin kararlarını ya da tavırlarını eleştirebilirsiniz, bunu en çok yapanlardan biriyim ama her zaman saygı çerçevesinde yaparım bunu..
Eğer site yönetimindeki isimleri tanıyor olsaydınız, verilen emeği takdir eder, o takdire paralel bir çerçevede yazardınız..

Ben, yarışma kurallarını son günlerde en sert eleştirenlerden biriyim.. Saygı sınırlarını aşmadım, aşmama gerek yok, aşmam da zaten.. Malina'ya ne dersem diyeyim, aslında ben ona "ablacığım" diye hitabederim..

Kızabilirsiniz, kırılabilirsiniz de... Eğer, doğa için elimizden geldiğince emek harcayıp güzel ve doğru bir şeyler yaparken, yanımızda olmak istiyorsanız, yüzümüze bakabilmeniz gerekir..

Ben, sizin gerekli olgunluğu gösterip, hatalarınız kabul edeceğinizi ve bu tatsız durumun olması gerektiği gibi tatlıya bağlanacağını düşünüyorum..

Kimse benden daha muhalif olamaz.. Buna izin veremem.. :D

Bir de, yazılarınızda dilbilgisi kurallarını "es" geçmeyin lütfen.. Siz böyle yapınca karakedi ve tuana'ya laf söylemeye yüzümüz kalmayacak.. ;)

Sevgiler-Saygılar..

arsakay
01-03-2006, 15:14
96. mesajda altını çizerek "Ne söylediğiniz değil, nasıl söylediğiniz önemlidir"
demiştim. Sayın Asc1485 yazdıklarınızın anlamını ve üslubunuzu bir düşünün lütfen. Eğer sözünü ettiğini yönetici gerçekten şımarıksa bizler de bu şımarıklığı sineye çeken, kişiliksiz insanlar oluyoruz.

Sizin hiçbir tartışmada taraf olduğunuzu hatırlamıyorum. Ne oldu da aniden böyle yıkıcı eleştiri yapmaya başladınız? Eğer konu Malina ve Lineice arasındaki polemikse kendi adıma ben bundan keyif bile aldım. Üstelik üslubun bozulduğunu da hiç hatırlamıyorum. Hakikaten ne oldu?

Lütfen bu konu bitsin artık. Tadı kaçtı!

Cihangir
01-03-2006, 15:51
Sevgili ağaç severler,

Bu yazıdan, yarışma kurallarının değişmesinden rahatsızlık duyulduğu sonucunu çıkardım..
Değişen kural, sıfır mesajlıların yarışma dışı kalacağı şeklindeki maddenin 5 mesaja yükseltilmesi.. Bu da benim haklı, altını çizerek tekrar söylüyorum haklı eleştirim sonucu alınmış bir karar.. Bana sorarsanız az bile.. Ben aslında 50 mesaj demiştim.. Neden böyle teklif ettiğimi mi merak ettiniz ?

Bakın, ilk cümlede ne diyorsunuz ? Güzel sohbetler yapmak !! Peki nasıl olacak bu ? 1 mesaj yerine 5 mesaj kuralına tepki gösteriyorsanız, sohbeti nerede yapacağız ? TEMA üyesi bir eğitimciden öğreneceklerimizi çok gördüğünüz 5 mesaja nasıl sığdıracağız ?

Site yönetimi demokratik bir tavır sergileyip, üyelerin eleştirilerini değerlendirerek kural değişikliği yapmış.. Beni tatmin etmemiş olabilir ama gestapo çavuşluğu ile özdeşleştirilecek kadar da değil.. Benim fikirlerim öyleydi aslında.. 50 mesaj teklifimde bile "az oldu ama neyse" diyordum içimden..

Yarışmaların kurallarının eleştiriye imkan tanımayacak kadar katılaştırılmasını teklif ediyorum.. Doğa ciddiyet ister.. Nerde nasıl davranılacağını öğretir ve kurallara uyulursa, bu böyle olmalıdır..

Yarışmalar, eğer böyle tatsızlıklar çıkarmaya devam edecekse, oturup, kafamızı iki elimizin arasına alıp, şapkamız önümüzde, yarışmalar hakkında uzun uzuuuuuun düşünmeliyiz..

Yarışma, yarışma kuralları, sohbetler, tartışmalar... Bunlar fani şeyler..

Sediraltına sizi de bekleriz efendim.. Çay, kahve, sohbet, dostluk.. Biz bunları biliyoruz..

Bu arada, vakfınızdaki Bandırma'lılara da sevgilerimi iletin..

lineice
01-03-2006, 18:30
tartışmaların alevlenmesini önlemek için yazdığım pek çok yazıyı siteden çektim.asc arkadaşım gibi ben de sitedeki bazı yazışmalardan rahatsızım...ve rahatsızlığımın nedeni bir yöneticinin hitap tarzı...kastettiğim kişi Malina'dır.ben kendilerine hiç bir zaman kişiliğini kapsayan ve sen diye hitap eden yazı yazmadım.ancak sn yöneticimizin gerek benimle ve gerekse yanlış anımsamıyorsam paris'ten Oral Ünlü ile yapmış olduğu yazışma metinlerindeki diyaloglar üye-yönetici resmiyetine yakışmamaktadır.zira böyle bir diyalogdan sonra sayın Ünlü "galiba saçmaladım" diye açıklama yapmıştır.bu tarihi bir yere not edeceğim diye başlayan yazıma "ilk kez mantıklı bir şey yazdınız "yazısı bile malinanın yazılarının çelişkisini görmeye yeter.zira ben yeni bir üyeyim , beni yeterince tanımaz..."ilk kez mantıklı" yazdığımı söylemesi için uzun bir süreli bir tanışmışlığımızın olması gerekir.
olaylar iki yanı ağaçlıklı yol ifadesinden kaynaklanmıştır.kendileri "iki yanı ağaçlıklı yol" kavramına olan sorumu bir yönetici ciddiyeti ile değil tartışmaya yol açacak cümlelerle yanıtlamışlardır.bir üyenin yazmış olduğu yol tanımında yolun sadece kara yolu olarak tanımlanmasına tepkimi dile getirmiş bu tanımla hava yolu ve denizyolunu ve hatta demiryolunu yok saydığımızı anımsatmışımdır.ve bu uyarımın cevabı alayvari bir şekilde "iki yanı ağaçlıklı havayolu nasıl olur" a dönüşmüş,olaylar uzamıştır.konuyla ilgili eklemiş olduğum ki yanı ağaçlıklı havaalanı resimleri, ormandan uçmaya hazırlanan bir helikopter **** uçak resmi gibi resimler tartışmanın bitmesini sağlamamıştır.bir yönetici olarak "tamam o tanım yanlıştır,iki yanı ağaçlıklı her çeşit yol yarışma dahilidir" şeklinde bir cevap vermiş olsalardı konu bu kadar uzamayacaktı.belki de tartışmak için harcadığımız zaman ve emeği üretim için, faydalı çalışmalar için harcayacaktık.
yarışma kurallarının değişkenliği, yarışmaya başvuru süresinden sonra resim eklenmesi zaten tartışılan konular.benim dikkat çekmek istediğim konu hep dile getirilen üyelerin neden yazmadığı konusu.şahsen ifade etmeden geçemeyeceğim yönetim olarak her yeni gelen üyeyei böyle karşıladıysanız bu üye sayısına göre yazan sayısı çok bile....bir de böyle yazarsanız yasaklanırsınız, şansınızı fazla zorluyorsunuz tarzı ifadelerin herkese hangi yönetim biçimini anımsattığı malumunuzdur.
siteye geliş tarzımız ve bu sitede yapmayı planladıklarımız çok farklıydı.şimdilik bu mesajım dışında hiç bir mesaj yazmayarak pasif olarak sayfada kalacağım.lütfen sizler de üyelerin suskunluğundan,forumlara yazan olmayışının nedenlerinden önce bu sorunları irdeleyin.sitenin kurallarını ve tarzını belirleyip girişe asın ki bizler de ona göre kapınızı çalalım.yazmasalar da pek çok arkadaşımızın sayfadaki olayları en azından okuduklarını düşünüyorum.ben şahsım adına yaratmış olduğum(uz) mesaj kirliliğinden dolayı (bir kişi hariç) tüm yönetici ve üyelerden özür diliyorum.

malina
01-03-2006, 19:40
bir yönetici olarak "tamam o tanım yanlıştır,iki yanı ağaçlıklı her çeşit yol yarışma dahilidir" şeklinde bir cevap vermiş olsalardı konu bu kadar uzamayacaktı.

İki kenarı ağaçlık yollar
ile
iki yanı ağaçlıklı her çeşit yol
arasında nasıl bir fark var ?

malina
01-03-2006, 19:52
yanlış anımsamıyorsam paris'ten Oral Ünlü ile yapmış olduğu yazışma metinlerindeki diyaloglar üye-yönetici resmiyetine yakışmamaktadır. zira böyle bir diyalogdan sonra sayın Ünlü "galiba saçmaladım" diye açıklama yapmıştır.

Yazışmalar aşağıda... Bu yazışmaları neye delil olarak kullanıyorsunuz? Yazılanı anlama çalışmam mı yanlış. Ki hala ne demek istediğini tam anlamış değilim... :) Bu vesile ile biri anlatırsa sevinirim....

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=260

oral ünlü

malina
sorunuzu anlamadım...

oral ünlü
yeni üye olduğum için sanırım ben saçma bir soru sordum.yarışmalar sadece fotoğraf üzerine mi? **** öylemi olmalı.ağaç yorumları olamaz mı ?herkes kendi ağacını yaratabilir mesela...

malina

"ağaç yorumları olamaz mı ? herkes kendi ağacını yaratabilir mesela"

oral ünlü

malina
Photoshop gibi resim işleme araçlarını kullanalım dediğinizi ancak anlayabildim. Yarışma kategorilerinden biri de oydu ama aylarca tek katılım olmadan durduğu için şimdilik kaldırdım.

Konuyu anlamakta zorlanmam (yarısı da sizin 2 cümle ile anlatmanızdan kaynaklanıyordu, yani suçun tümü benim değil:) neden önerinizi geri almanıza yol açtı? Kalın kafalılara öneri bulunulmaz mı yani? :)

malina
01-03-2006, 19:55
..."ilk kez mantıklı" yazdığımı söylemesi için uzun bir süreli bir tanışmışlığımızın olması gerekir.

Sadece forumda yazdıklarızdan söz ediyordum. Yol tartışması dışında yazmamış olduğunuz için yaptığım gönderme bu konuya idi...

malina
01-03-2006, 20:04
yarışmaya başvuru süresinden sonra resim eklenmesi zaten tartışılan konular.

Buna dikkat etmeyip ekleyen üyeler başka bir sorun. Ama bitiş tarihinden sonra ekleyenlerin hiç biri değerlendirilmeye alınmamışken, yaptığınız suçlamanın dayanağı ne?

böyle yazarsanız yasaklanırsınız, şansınızı fazla zorluyorsunuz tarzı ifadelerin herkese hangi yönetim biçimini anımsattığı malumunuzdur.

Herkes kafasına göre takılabilir, gereksiz konular uzatılır, yazışmalar işinize geldiği yorumlanır, istenen fotoğraflar galeri yükleyebilir anlayışında olmadığımızı belirteyim.

Eğer bunlara demokrasi diyorsanız burada demokrasi yok.

arsakay
01-03-2006, 22:44
Bu iş çok can sıkıcı bir hal aldı.
Alıntı yapıp yorum yapılabilecek
o kadar çok söz var ki yetişmek
imkansız.

İtirazcı arkadaşlar size sesleniyorum.
Ben de burada yeniyim ve ilk günkü kadar seviyorum.
Bir yeri sahiplenmekle o yerin kendine ait olduğunu sanmak
arasında büyük fark vardır. Bunu bir düşünün lütfen.

Ha yok biz bu işe bayılıyoruz derseniz, alın size bir polemik konusu. Hava alanındaki pistler hava yolu mudur, yoksa kara yolu mudur? Hava yoluysa uçaklar neden yerde ve uçmuyorlar? Uçaklar gökyüzündeyken ağaçlar nerede? Park yeri yol mudur, değil midir? Bu konuyu günlerce tartışabilirim haberiniz olsun!
Yeter yahu!

malina
01-03-2006, 23:19
Bence de yeter :)

malina
02-03-2006, 14:16
Yeni yarışma konu Erguvan olacak. Nisan, Mayıs gibi çiçek açtığı için yarışmayı hangi ayda yapalım? Mayıs mı Haziran mı?

Ayrıca Kadıköy Belediyesinin Erguvan dikme kampanyası çerçevesinde belki onların katılımıyla bir yarışma yapabiliriz. Ne dersiniz? Görüşmeleri kim yapar? :)

Bana bakmayın :)

backyard
03-03-2006, 20:05
isyan ediyorum artık
ya gözünüzü seveyim
şu biten yarışmalara fotoğraf eklenememesini çözebilecek kişiye benden çift kişilik aybala rizort tatili :)

malina bunu teknik olarak halletmemiz gerekiyor
senin "yarışma sonlandı" uyarıları hiçbir işe yaramıyor

hasan42
03-03-2006, 21:34
isyan ediyorum artık
ya gözünüzü seveyim
şu biten yarışmalara fotoğraf eklenememesini çözebilecek kişiye benden çift kişilik aybala rizort tatili :)

Benim de dikkatimi çekiyordu hep. Yarışma bölümündeki fotoğraf sayısı sürekli artıyor, ama Şubat ayı yarışma fotoğraflarının sayısı artmıyordu. Baktığımda eski aylardaki fotoğraf alanlarına fotoğraf yüklendiğini gördüm.
Bunun nedeni galerinin diğer bölümlerinde ilgili konuyla ilgili başlığın olmaması olabilir mi?

Cihangir
04-03-2006, 00:31
isyan ediyorum artık
ya gözünüzü seveyim

Yahu, neden isyan ediyorsun ki ? Bırak yüklesinler.. Ne zararı var ?

malina
04-03-2006, 08:53
Yahu, neden isyan ediyorsun ki ? Bırak yüklesinler.. Ne zararı var ?

Düzenli olsun diye taşıma işini biz yapıyoruz bu yüzden bizim için zararı var...

backyard
04-03-2006, 10:23
fotoğraf yarışmaları bittikten sonra eklenen fotoğrafların diğer kategorilerde durması daha uygun

nasıl olsa bir sürü kategorimiz var

myenidunya
05-05-2007, 21:20
Yarışma kurallarını okudum. Ancak bir sorum olacak.
Yarışma sonuçlandıktan sonra kazandıkları duyurulan kişiler ödül seçiyorlar değil mi?

malina
05-05-2007, 23:16
Evet, ilk 5 olarak seçilen fotoğraf sahipleri, yarışmanın yazılı olduğu konu başlığında, ödüllerini seçiyorlar.

Herkese açık alanda yazıldığı için, ödüllerin dağıtımında herkese eşit davranılmadığına dair dedikoduların önüne geçiyoruz.
Yani umarım geçiyoruzdur :)

Forumda seçtiğiniz ödülü yazdıktan sonra, açık adresinizi, ödül ve sponsorunu agaclar.net@gmail adresine gönderiyorsunuz.

Maral
25-09-2008, 12:59
merhaba,
2008 eylül yarışmasına farketmeden 3 fotoğraf yükledim, sonra bir fotoğrafı silmeye çalıştım ama başaramayınca başka kategoriye taşıdım, böylece 2 fotoğraf kaldı..
kurallar açısından bir sorun var mıdır acaba?

sasahin
05-01-2009, 11:56
Sayın malina;
Ocak 2009 için belirlenmiş bir fotoğraf yarışması konusu yok herhalde. Lale ve sümbüller ile ilgili veya en güzel kış bahçesi gibi bir konu olabilir.

Ya da herhangi bir konu olsunda şu kitap için yarışabilelim...:)

samaul
17-02-2009, 12:08
bu yarışmanın ödülü var mı arkadaşlar?

Derya Özen
17-02-2009, 13:42
Bende buradan sevgili malina'ya, hadddim olmadan gelecek ay yarışma için isim önermek istiyorum :) Bu ayın yarışması bölümde, bir arkadaşımız galeriye çok güzel bir ağaç ve gökkuşağı fotoğrafı yüklemiş. Gelecek aylardan birinde, ayın yarışması gökkuşağı üzerine olabilr mi? Çok güzel fotoğraflar olacağını düşünüyorum.

biologus
02-05-2009, 18:56
Selamlar

BU fotograf yarismalarini kimler degerlendiriyor acaba? kendilerini taniyabilir miyiz?
Ve ozellikle degerlendiren arkadaslarin Fotograf konusunda deneyimli oldugunu saniyorum eger oyle ise kendilerinin Fotograf siteleri yazarsaniz cok sevinirim.

(http://www.fotokritik.com/kullanici/biologus/portfolyo/)

biologus
03-05-2009, 12:38
Mesajim buraya tasinirken nicin bir kismi silindi acaba?

malina
03-05-2009, 18:50
Mesajim buraya tasinirken nicin bir kismi silindi acaba?

Yazdığınız yazıyı bulamıyor musunuz? (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2086)

Yazınızın yarısı buraya taşındı çünkü fotoğraf yüklediğiniz siteler, burada kaynayıp gitsin istemedim. Olması gereken yere koydum.

"FOTOFANCLUB" "FOTOKRİTİK" ve diğer fotoğraf siteleri üyeleri (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=803)

jineop
14-07-2009, 13:17
Sadece 29 oy olması ve oy verenlerin içinde sitenin temellerinin olmaması dikkat çekici.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15931

DarkYES
14-07-2009, 13:34
Sayın jineop, yarışmaya oy verme gibi bir zorunluluk yok. Her üyenin yarışmaya fotoğraf eklememesi gibi, oylamaya katılmaması da gayet normal.

Sitenin temelleriyle kastettiğiniz nedir?

İyi günler.

jineop
14-07-2009, 14:50
Sayın Darkyes,
Örneğin siz,örneğin Güler ,Örneğin Malina,örneğin Çekirdek,örneğin Herbaryum. Örnekleri uzatabilirim. Bir zorunluluk olmadığını biliyorum. Binlerce aktif üyesi olan ,konusunda başka örneği olmayan veritabanı ve çalışmalara imza atmış sitemiz de bu kadar az katılım olmasını normal karşılayabiliyorsanız demek ki ben yanlış düşünüyorum. Sevgiyle kalın.

DarkYES
14-07-2009, 16:16
"Sitenin temelleriyle kastettiğiniz nedir?" anladığım buydu a yanlış anlama ihtimalime karşı teyit etmek istedim.

Ben Balkon Bahçeciliği, Sarılıcılar, Palmiye vs. gibi onlarca bölüme girdiğimi dahi hatırlamıyorum. Belki girmişimdir ama ilgimi çekmemiştir ya da yazacak cevabım, soracak sorum olmamış bakıp geçmişimdir.

Forumdaki fotoğraf bölümündeki konulara katılıma bakarsanız Agaclar.net bünyesinde fotoğrafçılıkla uğraşan ya da fotoğraf çekse de işe profesyonelleşme yolunda ilgi duyan çok fazla üye olmadığı görülebilir.

Yarışma oylaması için verilen süre 1 hafta. Geçtiğimiz ay sürenin uzaması durumunda katılımcı sayısındaki artış olduğunu gördük ki siz de inceleyebilirsiniz.

Yaz ortasında olmamız ve insanların ev içerisinde geçirdiği zamanın azalmasından yola çıkarak foruma giren insanların girdikleri sürede birebir ilgilendikleri konulara bakıp forumu terk ediyor olmaları muhtemel.

Ben ve ismini saydığınız diğer arkadaşların oy kullanmama sebepleri arasında şunlar olabilir. Yazdıklarınızdan bunları düşünmediğinizi tahmin ediyorum, bu sebeple yazıyorum. Yoksa kendilerine sormadan bu sebeple oy kullanmıyorlar diyemem.
Saydığınız üyelere içerisinde seçim yapan insanlar olabilir bu sebeple oy kullanmayı doğru bulmayabiliriler, üyeler arasında fotoğrafa çok uzak olup oylamaya katılmanın teknik anlamda daha bilgi sahibi olanların yapması gereken bir iş olduğunu düşünebilirler, site içerisinde yönetici-moderatör görevleri sebebiyle seçecekleri fotoğrafa karşı bir sempati -veya antipati :) - oluşturacaklarını düşünüp çekiniyor olabilirler, fotoğrafa hiç ilgi duymadıkları için ve bu bölümle ilgili yönetim-denetim tarzı görevleri olmadığından bu bölüme ayda bir kez giriyor olabilirler vs.vs.

Bir zorunluluk olmadığını biliyorum. demiştiniz, işte o zorunluluğun bulunmaması sebebiyle tıpkı diğer üyeler gibi ismini saydığınız üyelerin burada oy kullanmaması sıradan bir durum. Burada oy kullanmamalarının niye sizin için "olmaması dikkat çekici" bir durum olduğunu anlamak için bunları soruyorum yanlış anlamayın. Aynı zamanda belki bu durumu sizin gibi dikkat çekici bulan insanların da aklıllarındaki soru işaretlerini gidermiş olurum diye düşünüyorum.

Yarışmalar veya açılan konulara bu kadar az ilgi olması sadece bu konuda var olan bir sorun değil.

Bakın size küçük bir örnek.

Cumhuriyet ideolojisinin görselleştirildiği ilk eserin hali! (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16473)

Bu konuda bir şeyler yazacak forum bünyesinde belki binlerce üye var ama 4 günde yazılan cevap sayısı "8", peki bu şu mu demektir bu forum dahilinde bu konuya duyarlı "8" kişi var, bu konuya ilgi duyan yok. Sizin yaklaşımınızla olaya yaklaşıp -empati kurma adına- bu sonuca varmam gerekir.

Şu an forum konu ve mesaj sayısıyla günde bir iki saat ayrılarak takip edilemeyecek kadar büyük boyutta ve yoğunlukta. Bu sebeple de on binlerce üye veya binlerce aktif üye olsa da insanlar ilgileri dahilindeki konuları takip etmekte.

Tekrardan başa dönersem; "dikkat çekici" bir durum var mı ya da katılım sayısı sizce gerçekten az mı?

Not: "bu kadar az katılım olmasını normal karşılayabiliyorsanız demek ki ben yanlış düşünüyorum." demişsiniz ama bilmenizi isterim ki böyle bir düşüncem yok. Sadece niye böyle düşündüğünüzü merak etmekteyim ve size bu durumu niye normal karşıladığımı da anlatmaya çalışıyorum.

jineop
14-07-2009, 18:43
Sevgili Darkyes,
Sizi yordum ,açıklamalarınız için teşekkür ederim.
Bu ara da Sevgili Güler Ablam sizden de özür dilerim oylamaya katılmışsınız.
Benim tek amacım , insanları aktive etmek daha ötesi yok.Sevgiyle kalın.

Vildan Sönmez
14-07-2009, 21:18
Sevgili Darkyes,
Sizi yordum ,açıklamalarınız için teşekkür ederim.
Bu ara da Sevgili Güler Ablam sizden de özür dilerim oylamaya katılmışsınız.
Benim tek amacım , insanları aktive etmek daha ötesi yok.Sevgiyle kalın.

Jineop' arkadaşımıza katılmamak da elde değil. Üye sayısı 50.000 lere varan bir sitede oylamaya katılan kişi sayısı 29, az değilmi ?
Katılımı bir şekilde arttırmak daha hoş olurdu.

aybala
15-07-2009, 11:09
Şu an forum konu ve mesaj sayısıyla günde bir iki saat ayrılarak takip edilemeyecek kadar büyük boyutta. ve yoğunlukta. Bu sebeple de on binlerce üye veya binlerce aktif üye olsa da insanlar ilgileri dahilindeki konuları takip etmekte.

Forumu sürekli takip eden belirli kişiler dışında, yukarıdaki alıntıladığım neden bana göre konuların takibi konusunda en önemli etken. Hele foruma bir süre ara vermişseniz ciddi derecede zor. Bu durumda bazen gözden kaçan konular, mesajlar olabiliyor. Sanırım büyük çoğunluk sadece kendi ilgi alanlarına ait konuları takip ediyor.

Fotoğraf konusunda ilgili kişileri tam olarak bilmesem de fazla olduğunu sanmıyorum. Bu nedenle hele ki yaz dönemini göz önüne alırsak katılım bence normal. Hatta gayet iyi.

Bu arada fotoğraf yarışmaları sürdürülmesi zor bir konu başlığı olmakla birlikte, gerek katılım gerekse yönetim açısından bence forumun en gözde konularından birisi. Bu devamlılığı sağlamak için çaba gösteren, öneri ve eleştiri getirip, katkı sağlayan bence ciddi bir iş başarıyor. Bu birliktelik çok önemli. Artarak ve katlanarak devamını dilerim.

Vildan Sönmez
15-07-2009, 13:37
Bir öneri:
Yarışmaya katılım süresi dolunca, sohbet kahvelerine mesaj atılıp, dileyenler oylamaya davet edilebilir.

malina
15-07-2009, 16:23
Bir öneri:
Yarışmaya katılım süresi dolunca, sohbet kahvelerine mesaj atılıp, dileyenler oylamaya davet edilebilir.

Yarışmacılar yapmamalı, çünkü kendisine oy istiyor gibi görünecektir... Güler bu işle de ilgilenir sanırım :)

DarkYES
15-07-2009, 17:00
Duyuru gerçekten de etkili bir yöntem olacaktır. Katılım sayısı artabileceği gibi belki site bünyesinde yarışma yapıldığını bilmediğini için katılmayan ama öğrendikten sonra katılacak üyeler dahi çıkabilir.

biologus
09-11-2009, 04:01
Tesekkurler Fusun hanim. O uygulama benim sahsen hosuma gitmiyor. kendimi dislanmis hissettim. sanirim bir daha foto yuklememiz istenmiyor onun icin gibi geldi bana.

malina
09-11-2009, 13:05
Hep aynı kişilerin arasında yapılacak oylama diğerlerinin kendini dışlanmış hissetmesine yol açmaz mı?

Biz burada fotoğraf yarışması yapıyoruz ama bunu yaygın tutmaya da çalışmamız gerekiyor, çünkü amaç veritabanını zenginleştirmek...

biologus
09-11-2009, 15:50
Bu sekilde yayginlasmaktan cok emek verip ayni zamanda teknik bilgisi olan Amator fotografcilari uzaklastirir diye dusunuyorum. Sonucta 12 ayda bir kez bisey yukleyecek ve birdaha yarismaya girebilmesi icin BIR SENE beklemesi gerekecek. Sizce bir daha ugrar mi?

Muhakkak yapmissinizdir saniyorum ama gormedigim yazmak istedim, Zengin ve guzel bir veritabani icin fotografcilik siteleri ve forumlarda bu yarismanin reklami guzel bir banner ile yapilabilir. O zaman o sitelerden eminim amator fakat teknik bilgisi olan cok sayida insan katilir ve bu katilim bizim gibi tabiyati seven ve fotograf cekmesini seven ama teknik bilgileri iyi bilmedigimizden guzel kareler alamayanlara fikirler verir, isin ogrenilmesine de vesile olabilir diye dusunuyorum.
cok cok selam

Not: Yanlis anlasilmasin yazdiklarim, kimseye saygisizlik veya koyulmus kurala karsi cikmak degil amacim. Daha iyi nasil olabilir diye bir fikir atmak gaye.

malina
09-11-2009, 16:50
Fotokritik sitesinde bunu denemiştim oradan gelen arkadaşlar oldu. Ama düşündüğünüz kadar işe yaramıyor.

gnckampus
16-03-2010, 10:17
evet sanırım öyle.

gurami
19-03-2010, 13:35
Yarışmalara nasıl katılabiliriz acaba?

malina
19-03-2010, 13:37
Yarışmalara nasıl katılabiliriz acaba?

agaclar.net Fotoğraf Yarışması Kuralları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=423)

gulsah7
07-04-2010, 15:25
Katılımı arttırmak için ,oylama anasayfaya konularak katılım artırılabilir.**** anasayfa açılır açılmaz davet olabilir fotoğraflara yönlendirme yapılabilir.