View Full Version : Geleneksel ve Doğal Domates Sebze ve Meyve Tohumları
Douglas Fir
13-02-2020, 22:19
Sayin ibrahimbaykal,
Gerekli bilgileri ozel mesajla size gonderdim. Ilginize tesekkurler.
Mert1999
17-02-2020, 19:14
İyi akşamlar. Aşağıdaki tohumlardan için stok durumunu, müsait ise birer paket olmak üzere toplam maliyet ve ödeme bilgilerini alabilir miyim?
San Marzano 2 (Kırmızı Salçalık İtalyan) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-KIR-19)
Japanese Black Trifle (İri Yeşil/Kırmızı) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-MOR-04)
Pink Accordion (Pembe Akordiyon Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-PEM-05)
CASADY’S FOLLY (Sırık) ÜRÜN KODU: DOM-ÇIZ-10
Rosa Bianca (ÜRÜN KODU: PAT-TOP-03)
PURPLE OF SICILY (Mor Karnıbahar) (ÜRÜN KODU: KBH-MOR-01)
MERVEILLE (Kıvırcık Tohumu)
SPANISH MAMMOTH (Ürün Kodu: BIB-TAT-08)
Bulgarian Giant "A. Ampeloprasum" PIR-YEŞ-01
Sugar Ann "Pisum Sativum" BEZ-YEŞ-01
Drumhead "Bassica Oleracea" LAH-YEŞ-01
Jersey Wakefield "Bassica Oleracea" LAH-YEŞ-02
Douglas Fir
19-02-2020, 06:34
Sayin Mert1999,
Gerekli bilgileri ozel mesajla size gonderdim. Ilginize tesekkurler.
sumrum01
19-02-2020, 14:36
Arkadaşlar merhaba,
Aras kargo zarf paketten 30 TL ücret aldı benim talebimdi aras ya da yurtiçi kargo ama inanamadım bu kadar olmaz
Soner beye de bilgi verdim daha uyguna bir çözüm bulunmalı
Sizlerinde bilginiz olsun aras kargonun durumu bu bir daha asla talebim olmaz aras kargodan
Bilginiz olsun
Douglas Fir
21-02-2020, 05:49
Sayin sumrum01,
Genis hizmet agi ve hesapli olmasi nedeniyle biz PTT Kargo ile calisiyoruz. Disimizda gelisen bu olay icin ozur dileriz. Ayrica bizleri bilgilendirdiginiz icin tesekkurler.
sumrum01
21-02-2020, 14:54
Yazlık domatesleri özleyenler için, bunlarda benim minişler
Merhaba, @Douglas Fir
DOM-MOR-04
DOM-MOR-08
DOM-MOR-10
DOM-YEŞ-02
sipariş için ÖM. lütfen
okulican
01-04-2020, 14:54
Merhaba Douglas Fir
Tohumlar hakkında bilgi almak istemiştim. Halen tohum var mı? Ağaçlar sitesindeki ilk sayfadaki güncel tohum bilgileri mi? Eğer elinizde tohum varsa Ankara´da oturduğum için gelip elden alabilir miyim? Kargoyla kaç günde elime ulaşır? Bilgi verirseniz sevinirim. kolay gelsin. İyi günler.
manolya41
03-04-2020, 18:16
Merhaba Douglas Fir
Tohum gönderiyor musunuz.
Douglas Fir
09-04-2020, 18:38
Sayin okulican ve manolya41,
Satislar suruyor. Stoklari az once guncelledim. Satis sayfamin 1. ve 3. mesajlarinda gorebilirsiniz. Ilginize cok tesekkurler.
okulican
14-04-2020, 23:24
Sayın Douglas Fir, bu sene tohum ekimi için geciktiğimi düşünüyorum. Gelecek sene görüşmek üzere ilginize teşekkür ederim.
Douglas Fir
15-04-2020, 17:51
Sayin okulican,
Ben ilginize tesekkur ederim. Gorusmek uzere...
Douglas Fir
21-04-2020, 18:05
Merhaba,
Tum stoklar gunceldir. Satislar devam etmektedir. Ilginize tesekkurler.
albayrak91
22-04-2020, 00:18
Merhabalar,
DOM-ÇER-14
DOM-ÇER-15
DOM-ÇER-16
DOM-ÇER-17
BIB-ACI-05
BIB-ACI-06
MAR-MOR-01
ISP-YEŞ-01
listedeki tohumlar için kargo dahil fiyat paylaşabilir misiniz?
Douglas Fir
22-04-2020, 20:54
Sayin albayrak91,
Tohumlar 40 TL, kargo ise yaklasik 15 TL tutar. Ilginize cok tesekkurler.
MOR SÜMBÜL
30-04-2020, 18:56
Hayırlı akşamlar .
Elinizde HEARTS OF GOLD. ve
GREEN cinsi kavun tohumlarından varmıdır?
Douglas Fir
01-05-2020, 17:39
Merhaba Mor Sumbul,
Green Flesh elimizde kalmadi maalesef ancak hearts of gold var. Sayfa 1 ve 3'deki stoklar gunceldir. Ilginize tesekkurler.
MOR SÜMBÜL
01-05-2020, 21:00
2 paket kargo masrafı ile ne kadar tutar
Douglas Fir
02-05-2020, 19:21
Sayin Mor Sumbul,
Iki paket tohum 10 TL, kargo 15 TL tutar.
MOR SÜMBÜL
02-05-2020, 22:21
Sayın Douglas Fir.
Ödemenizi ve kargo bilgilerini özelden ilettim.
İlginize teşekkür ederim
freeyourmindtrr
03-05-2020, 14:56
Email attim 1 Mayis'ta ama cevap alamadim. Su assagidaki tohumlardan almak istiyorum.
DOM-CER-16
DOM-CER-17
DOM-CIZ-05
DOM-CIZ-11
DOM-KIR-06
DOM-SAR-08
BIB-TAT-04
PAT-UZU-04
KAV-SAR-02
KAR-KIR-01
KAR-KIR-02
BAM-YEŞ-01
BAM-MOR-01
TFAS-MOR-01
KBH-MOR-01
KIV-KIR-01
MAR-MOR-01
ISP-YEŞ-01
Tesekkurler.
Tohum için geç kaldık elinizde farklı domates fideler vars a 1 er 2şer de olsa satın almak isterim
Douglas Fir
04-05-2020, 17:06
Sayın Douglas Fir.
Ödemenizi ve kargo bilgilerini özelden ilettim.
İlginize teşekkür ederim
Sayin Mor Sumbul,
Mesajiniz bana ulasmadi. Mesaj sisteminde bir sorun var sanirim.
Ancak kargo ile ilgilenen Soner bey bana ona ulastiginizi soyledi.
Bol hasatlar . Ilginize cok tesekkurler.
Douglas Fir
04-05-2020, 17:18
Email attim 1 Mayis'ta ama cevap alamadim. Su assagidaki tohumlardan almak istiyorum.
DOM-CER-16
DOM-CER-17
DOM-CIZ-05
DOM-CIZ-11
DOM-KIR-06
DOM-SAR-08
BIB-TAT-04
PAT-UZU-04
KAV-SAR-02
KAR-KIR-01
KAR-KIR-02
BAM-YEŞ-01
BAM-MOR-01
TFAS-MOR-01
KBH-MOR-01
KIV-KIR-01
MAR-MOR-01
ISP-YEŞ-01
Tesekkurler.
Sayin freeyourmindtrr,
Mesajiniz bana ulasmadi. Mesaj sisteminde bir sorun var sanirim.
Ancak kargo ile ilgilenen Soner bey bana ona ulastiginizi soyledi.
Bol hasatlar . Ilginize cok tesekkurler.
Douglas Fir
04-05-2020, 17:19
Tohum için geç kaldık elinizde farklı domates fideler vars a 1 er 2şer de olsa satın almak isterim
Sayin trilye,
Maalesef fide satisi yapmiyoruz. Ilginize cok tesekkurler.
Black_hawk
02-06-2020, 13:56
Sayın dougles fir
Tohum için özel mesaj gönderdim fakat henüz cevap alamadım
iyi günler, tohum satışları devam ediyor mu acaba?
chntskn06
02-09-2020, 09:46
tohum satışları devam ediyor mu?
Douglas Fir
03-09-2020, 03:12
Merhaba,
Bircok urun tukense de, stoklardaki urunlerin satisi devam etmektedir. Ilginize cok tesekkurler.
ufuksirin
07-10-2020, 19:41
Stoklar ne zaman güncellenir.
TuranBozbek
08-10-2020, 15:49
Selamlar,
Şimdiden önümüzdeki yaza hazırlık.
Black krim cinsi varsa ilgilenirim.
Teşekkürler.
Douglas Fir
05-01-2021, 01:27
Merhaba arkadaslar,
Herkese saglikli ve mutlu bir yeni yil dilerim.
2021 ekim sezonu domates ve sebze tohumlarimiz satistadir. Stoklar gunceldir. Herkese simdiden bol hasatlar dilerim. Ilginize cok tesekkurler.
Douglas Fir
05-01-2021, 22:39
Merhaba,
Burada bazi tecrubelerimi paylamak isterim. 2019 senesinde bahcemi nadasa birakmaya karar verdim. 2017 ve 2018 hasatlarinda bekledigim verimi alamamistir. Nadas surecinde dikim yaptigim alanlari 4-5 defa surdum. 3 defa granul organik tavuk gubresi ile gubreledim. Faydalarini 2020 hasadinda gordum. Ozellikle domates topraktan cok besin kaldirdigi icin nadas oldukca fayda etti. Haziran 21'de fidelerimi dikmeme ragmen hizli buyuduler. Ilk domatesleri Agustos ortasinda hasat ettim. Ceri domatesleri hasat etmeye yetisemedim. Meyveler buyuktu ve fidelerde hicbir hastalikla karsilasmadim. Imkan varsa nadasi herkese tavsiye ederim.
Gecen yaz "Amazon Chocolate", "Black Early", "Ananas Noir", "Red Cherry Large"' "Yellow Pear" ve satis listemde olmayan "Rose" yetistirdim. Aci biber cesidi olarak "Early Jalapeno" ve tatli biber olarak "Thai Sweet Chili" ektim.
Soguklardan once son hasadi yapip bitkilerin sokumlerini don vurduktan sonra yaptim. Daha kolay sokuluyorlar boyle. Bahceyi komple belledikten sonra kisa girerken yanmis at gubresi ile takviye ettim. Seneye tekrar hasada birakacagim buyuk ihtimalle.
Herkese kolay gelsin.
Douglas Fir
05-01-2021, 22:41
Birkac resim daha
DOM-KIR-04
DOM-KIR-12
DOM-KIR-14
DOM-KIR-15
DOM-KIR-24
DOM-KIR-23
DOM-MOR-04
DOM-MOR-06
DOM-MOR-07
DOM-MOR-09
DOM-PEM-01
DOM-SAR-02
DOM-ÇIZ-02
PAT-UZU-01
KAR-KIR-01
Bu tohumları sipariş vermek istiyorum.
Douglas Fir
07-01-2021, 18:19
Sayin Dramali,
Gerekli bilgileri ozel mesajda sizinle paylastim. Ilginize cok tesekkurler.
Douglas Fir
24-01-2021, 20:40
TOHUMDAN DOMATES YETİŞTİRİRKEN İZLENECEK ADIMLAR
Viyole Yapılacak Ekimler için;
1. Eğer az miktarda ekim yapacaksanız, viyol temin ediniz.
2. Eğer bulabiliyorsanız steril tohum toprağını, (genellikle profesyonel fide üreticlerinde bulunabilir.) bulamıyorsanız torfu perlit ya da vermikulit ile karıştırarak, viyolün gözlerine doldurunuz.
3. Değişik tohumlar ekecekseniz, tohumları ekerken etiketleme yapmayı unutmayınız.
4. Cimlenmeme ya da zayif cimlenme ihtimaline karsi, her goze en az 2 tohum ekiniz.
5. Tohumları ekme işlemi tamamlanınca, tohumların üzerini ince bir torf-perlit ya da torf-vermikulit tabakasıyla kapatarak hafifçe bastırınız.
6. “Fıs fıs” olarak tabir edilen su püskürtme aleti ile toprağın/torfun her bölgesinin tamamen nemlenmesini sağlayınız.
7. Bu ilk sulama suyuna bir miktar mantar ilacı (1 litre/2 gr.) ve hümik asit (1 litre/6cc) katmak tohumlarınız hem hastalıktan koruyacaktır hem de tohumların torftan daha iyi faydalanarak çimlenme şansını arttırmaktadır.
8. Domates tohumları 18-25 C’de 10-12 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Tohumlar, Şubat-Mart aylarında iç mekanda çimlendirilmeye başlandığından, özellikle gece-gündüz ısı değişimleri konusunda dikkatli olmak gerekir. Geceleri ısının 18 C’nin altına düşmemesi gerekir.
9. Sera etkisi yaratmak için viyolü büyük bir naylon torbaya yerleştiriniz ve ağzını biraz hava alacak şekilde düğümleyiniz.
10. Hergün torfun nemini kontrol ediniz ve naylonun düğümünü açarak bir süre havalandırınız. Gerekiyorsa toprağı tekrar nemlendiriniz ancak asla çok su vermeyiniz. Bu mantarın yol açtığı kök çökerten hastalığına yol açabilir.
11. Tohumlar çimlenince naylon torbayı çıkarınız ve gerekiyorsa viyolü yine iç mekanda daha çok günışığı alan bir yere alınız. Ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz. Filizlerin gunisigini ustten almasi daha iyi sonuclar verecektir.
12. Zayif cimlenen filizleri kesip atarak seyreltme yapiniz. Her viyol gozunde bir filiz kalmali.
13. Esas yapraklar çıkıp, filizler biraz boylanınca ve yapraklar irileşince eğer gece don riski de ortadan kalkmışsa fidelerinizi dış mekana çıkarabilirsiniz. 1-2 saat doğrudan güneş alan ama genelde gölge bir yerde tutulmaları ve sulamalarının düzenli yapılması yerinde olacaktır.
14. Fideler iyice serpilince ve gövdeleri kalınlaşınca viyol gözlerinde sökülerek toprağa alınabilirler. Anlatılan bütün bu süreç yaklaşık 7-8 hafta sürecektir. Tohumları iç mekanda çimlendirilmeye başlanmasında bu süre gözönüne alınmalıdır. Örneğin, fideler Mayıs başında dikilecekse, tohumları çimlendirmeye Mart ayı başında başlanmalıdır.
Bol hasatlar.
BIB-ACI-02 (1 adet)
DOM-KIR-10 (3 adet)
Bu ürünleri sipariş vermek istiyorum.
Douglas Fir
27-01-2021, 01:34
Merhaba MFurkan,
Istediginiz tohumlar stoklarda var. Odeme bilgilerini ozel mesajla yolluyorum.
Ilginize cok tesekkurler.
sayın Douglas
Aşağıdaki listemde mevcut olanlardan istiyorum.
Saygılarımla
dom çer 07
dom kır 05
dom kır 09
dom kır 10
dom kır 20
dom kır 26
dom kır 23 ve
dom mor 5
ne kadar ödemem gerekiyor
Douglas Fir
09-02-2021, 19:29
Sayin sademekan,
Mesajinizi gordum. Ilginize tesekkurler.
Douglas Fir
09-02-2021, 19:30
Merhaba Mesut5,
Istediginiz tohumlar biri haric (DOM-KIR 20) stoklarda var. Odeme bilgilerini ozel mesajla yolluyorum. Ilginize cok tesekkurler.
Merhaba Douglas Fir,
Tohumların adedi bana göre çok fazla.sayısal olarak 10 adete indiremezmiyiz.fazlası ziyan olacak
selamlar
Douglas Fir
10-02-2021, 19:14
Merhaba Mesut5,
Tohumlari kilitli bir posette buzdolabinizin sebzeliginde bir sonraki sene kullanmak uzere rahatlikla saklayabilirsiniz.
Aşağıdaki listemde mevcut olanlardan istiyorum.
Saygılarımla
DOM-ÇER-04
DOM-ÇER-15
DOM-ÇER-13
Douglas Fir
11-02-2021, 20:33
Sayin Djsabay,
Hepsi mevcut. Gerekli bilgileri ozel mesajla gonderiyorum.
Ilginize tesekkurler.
İyi akşamlar,
Sipariş için e-mail ilettik. Geri dönüşünüzü rica ederim.
Teşekkürler
Douglas Fir
18-02-2021, 22:42
Sayin tugbap,
Hangi email adresine gonderdiniz siparisinizi? Bana birsey gelmedi henuz.
Şahin Kızıltuğ
21-02-2021, 20:23
Sayın Douglas,
Ankara'da ikamet etmekteyim, tohumları elden almak gibi bir imkan var mı acaba?
Teşekkürler.
Douglas Fir
22-02-2021, 19:11
Sayin Kiziltug,
Yerimiz Dikmen'de. Isterseniz bizzat gidip teslim alabilirsiniz sectiginiz tohumlari.
Hazir olunca size haber veririz, gelip alirsiniz arzu ederseniz. Ilginize tesekkurler.
Şahin Kızıltuğ
22-02-2021, 19:57
Tohumdan yetiştirmeye yeni başlayacağım, aslında bahçede yetiştiriciliğe yeni başlayacağım. :) O yüzden Ankara iklimine uygun sebzelerin yetiştirilmesi konusunda da tavsiye edeceğiniz fidanları tercih etmek istiyorum.
Teşekkürler
Douglas Fir
23-02-2021, 00:54
Sayin Kiziltug,
Listemdeki tum sebzeler Ankara ikliminde yetisir. Tohumlarin cimlendirmelerine su aralar baslarsaniz. Mayis ortasina hazir olurlar. Toprak isinmis, Nisan sonundaki son gece donu da gecmis olur. Iyi bir zamandir Ankara icin. Ekim ayinin ortasina kadar hasat yaparsiniz. Kiyi illerine gore hasat suresi daha kisa oldugu icin biraz daha cabuk olgunlasan turleri tercih edebilirsiniz. Her cinsin hasada geldigi sure yaziyor bilgi notlarinda. Sub-Arctic Plenty / Orgegon Spring / Black Krim / Russian Purple boyle cinsler. Kolay gelsin...
GurcanOZ
03-03-2021, 09:31
Manisa'da bir tanıdığımın tarlasında ufak bir alana pizza sosu yapmak için san marzano ekimi yapacağız. Çimlendirme için 13 martta tohum ekimi (viyole balkonda çimlendirip, fide elde ettikten sonra tarlaya dikim yapılacak) yapmayı planlıyorum. Sipariş için size özel mesaj gönderdim @Douglas_Fir
Sizce Manisa için ürün türü, tohum ekim (viyole ve balkonda) zamanı uygun mudur?
Douglas Fir
03-03-2021, 20:28
Sayin GurcanOZ,
Mesajiniza cevap verdim ozelden. Manisa icin bu urun uygundur.
Simdi baslarsaniz, Mayis ortasina fideler yerlerine dikilmek uzere hazir olurlar.
Zamanlamaniz iyi.
GurcanOZ
04-03-2021, 08:41
Bilgilendirme için teşekkürler. Çimlendirme için bahçe toprağı perlit ve yanmış hayvan gübresi kullanacağım. Nasıl bir oran tavsiye edersiniz.
Douglas Fir
04-03-2021, 19:51
Sayin GurcanOZ,
O cimlendirme karisimini tavsiye etmem. Bahce topragi hic steril olmuyor. Seracilardan ya da fidecilerden profesyonel cimlendirme karisimi alin mumkunse. Peat moss - perlit karisimi guzel olur.
3. Brandy Wine Red (İri Kırmızı Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-KIR-03) 2PAKET
2. Giant Belgium Pink (Dev Pembe) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-PEM-02) 2 Paket
9. Marmande (İri Kırmızı, Erkenci) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-KIR-09) 4 paket
5. Italian Pepperoncini (ÜRÜN KODU: BIB-TAT-05) 2 2 paket
3. PING TUNG (Ürün Kodu: PAT-UZU-03) 2 paket
Su tohumları istiyorum ekmek için geç kaldım mı.? İzmirdeyim.
Generals
07-03-2021, 15:06
Merhabalar,
DOM-ÇER-09
DOM-KIR-03
DOM-KIR-05
DOM-KIR-06
DOM-KIR-10
DOM-KIR-15
bu çeşit domateslerden sipariş vermek istiyorum, yardımcı olabilir misiniz.
Douglas Fir
07-03-2021, 19:26
3. Brandy Wine Red (İri Kırmızı Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-KIR-03) 2PAKET
2. Giant Belgium Pink (Dev Pembe) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-PEM-02) 2 Paket
9. Marmande (İri Kırmızı, Erkenci) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-KIR-09) 4 paket
5. Italian Pepperoncini (ÜRÜN KODU: BIB-TAT-05) 2 2 paket
3. PING TUNG (Ürün Kodu: PAT-UZU-03) 2 paket
Su tohumları istiyorum ekmek için geç kaldım mı.? İzmirdeyim.
Sayin evat,
Tohum ekimi icin gec degil. Su gunlerde yapabilirsiniz.
Dom-Pem-02 elimizde kalmadi. Dom-Kir-09'dan 4 adet yerine 2 adet var stokta. Onu da teyid etmem lazim. Diger cinsler mevcut. 1.ve 3. mesajlardaki stoklari guncel tutmaya calisiyoruz. Tam tohum listelerini orada gorebilirsiniz. Ilginize tesekkurler.
Douglas Fir
07-03-2021, 19:28
Merhabalar,
DOM-ÇER-09
DOM-KIR-03
DOM-KIR-05
DOM-KIR-06
DOM-KIR-10
DOM-KIR-15
bu çeşit domateslerden sipariş vermek istiyorum, yardımcı olabilir misiniz.
Sayin Generals,
Dom-Cer-09 ve Dom-Kir-15 elimizde kalmadi. Diger cinsler mevcut. 1.ve 3. mesajlardaki stoklari guncel tutmaya calisiyoruz. Tam tohum listelerini orada gorebilirsiniz. Ilginize tesekkurler.
Generals
07-03-2021, 20:02
Sayin Generals,
Dom-Cer-09 ve Dom-Kir-15 elimizde kalmadi. Diger cinsler mevcut. 1.ve 3. mesajlardaki stoklari guncel tutmaya calisiyoruz. Tam tohum listelerini orada gorebilirsiniz. Ilginize tesekkurler.
O zaman şöyle yapalım elinizde olanlarla birlikte 1 çeşitte siz ekleyin oda sizin tavsiye edebileceğiniz bi tohum olsun :) toplam 5 farklı çeşitte tohum rica ediyorum.
Sayin evat,
Tohum ekimi icin gec degil. Su gunlerde yapabilirsiniz.
Dom-Pem-02 elimizde kalmadi. Dom-Kir-09'dan 4 adet yerine 2 adet var stokta. Onu da teyid etmem lazim. Diger cinsler mevcut. 1.ve 3. mesajlardaki stoklari guncel tutmaya calisiyoruz. Tam tohum listelerini orada gorebilirsiniz. Ilginize tesekkurler.
Hocam domkir 03 ten 4paket diğerlerinden olduğu adet kadar. Dom-cer13 oturak
Domkir13 oturak. 2 şer adet almak istiyorum
Şahin Kızıltuğ
09-03-2021, 21:02
Merhabalar,
Aldığım tohumları viyollere perlit ve çiçek torfu ile karıştırarak ektim, kök mantarı ilacı ve hümik asit ile de suladım. Karanlık ve sıcak bir ortamda, kurumaya yakın, 2 litre suya 10 cc hümik asit karışımla sulamaktayım. Karanlıkta tutmakla viyolleri hata mı etmekteyim?
Douglas Fir
10-03-2021, 21:01
Merhabalar,
Aldığım tohumları viyollere perlit ve çiçek torfu ile karıştırarak ektim, kök mantarı ilacı ve hümik asit ile de suladım. Karanlık ve sıcak bir ortamda, kurumaya yakın, 2 litre suya 10 cc hümik asit karışımla sulamaktayım. Karanlıkta tutmakla viyolleri hata mı etmekteyim?
Merhaba,
Cimleme baslayinca isik ihtiyaclari hizla artar. Gunisigi alan bir yere alin o zaman. Tohumlari cok derine gommediginizi umuyorum. Yuzeyin azicik altinda olmalari yeterli.
Şahin Kızıltuğ
10-03-2021, 21:53
Yüzeyin 1-1.5 cm altına gömmüştüm. Çimlenme başladı, ilk çimlenen tohumlar karpuz ve yunan patlıcan tohumları oldu. Onları dışarı, direkt güneş ışığı almayan bir ortama çıkardım. Ben bu kadar heyecanlı olacağını tahmin etmemiştim :)
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Douglas Fir
11-03-2021, 01:30
Yüzeyin 1-1.5 cm altına gömmüştüm. Çimlenme başladı, ilk çimlenen tohumlar karpuz ve yunan patlıcan tohumları oldu. Onları dışarı, direkt güneş ışığı almayan bir ortama çıkardım. Ben bu kadar heyecanlı olacağını tahmin etmemiştim :)
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Biraz daha yuzeye yakin ekebilirdiniz ama bu da olur. Tohumun kendi kalinligi kadar topragin altinda olmasi yeterli. Domates ve biber tohumlari da birkac gune cimlenir. Kolay gelsin.
Şahin Kızıltuğ
11-03-2021, 18:54
Tohumun kendi kalinligini kadar topragin altinda olmasi yeterli.
Bunu unutmayacağım :eek:
Çok teşekkür ederim.
Merhaba,
Aşağıdaki tohumlardan almak isterim,Yardımcı olabilirmisiniz
GREAT WHITE (İri Beyaz Domates) (Sırık) Ürün Kodu: DOM-BEY-01
Gold Nugget (Sarı Çeri, Erkenci) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-04
Jersey Giant (İri, Sırık)
Purple Russia (Pembe Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-MOR-07)
4. Tlacalula Pink (Akordiyon Şeklinde, Sırık) Ürün Kodu: DOM-PEM-04
Azoychka (Sarı İri Domates) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-SAR-01)
2. Green Zebra (İri Yeşil Domates) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-YEŞ-02)
5. Italian Pepperoncini (ÜRÜN KODU: BIB-TAT-05)
3. PING TUNG (Ürün Kodu: PAT-UZU-03)
Casady's Folly
Merhaba,
Forumda yeniyim, tohumdan yetiştirmede de yeniyim :). Aşağıda yazdıklarımın tohumları var mı elinizde acaba? Aslında yerim dar hepsinden alamayacağım fakat belki elinizde kalmamış olan varsa diye fazladan yazdım. Güncel fiyatıyla beraber yazarsanız çok memnun olurum.
1- Brandy Wine Red Sırık DOM-KIR-03
2- Marglobe Supreme Sırık DOM-KIR-08
3- Marmande Oturak DOM-KIR-09
4- Money Maker Sırık DOM-KIR-10
5- Morgage Lifter Pembe/Kırmızı Sırık DOM-KIR-11
6- Panteno Romanesco Sırık DOM-KIR-26
7- Pruden's Purple Sırık DOM-MOR-05
Ve
8- BİB-TAT-05
Teşekkürler,
Şahin Kızıltuğ
13-03-2021, 19:34
:eek:
İlk önce Karpuz tohumları filizlendi sonra domatesler filizlendi, acurlar da filizlendi. Fakat biber ve patlıcanda henüz bir hareketlenme yok. 1-2 Güne kadar onlarda da olacağı ümidi içerisindeyim.
Merhaba tohumlarınızın güncel satış fiyatı nedir bende almak istiyorum
Douglas Fir
15-03-2021, 03:13
:eek:
İlk önce Karpuz tohumları filizlendi sonra domatesler filizlendi, acurlar da filizlendi. Fakat biber ve patlıcanda henüz bir hareketlenme yok. 1-2 Güne kadar onlarda da olacağı ümidi içerisindeyim.
Biber patlican biraz daha gec cimleniyor. Cimlenenlerin bu asamadan sonra bol gunisigi alacagi bir yerde tutun ve cok asiri sulamayin. Yoksa iplik gibi uzayip giderler. Govde ilk yapraklari tasiyamaz hale gelir. Bol gunisigi en az 7-8 saat...
Kolay gelsin.
Douglas Fir
15-03-2021, 03:14
Merhaba tohumlarınızın güncel satış fiyatı nedir bende almak istiyorum
Merhaba,
Tohumlarin poset basi fiyati 7 TL'dir. Ilginize tesekkur ederiz.
Douglas Fir
15-03-2021, 03:16
Merhaba,
Forumda yeniyim, tohumdan yetiştirmede de yeniyim :). Aşağıda yazdıklarımın tohumları var mı elinizde acaba? Aslında yerim dar hepsinden alamayacağım fakat belki elinizde kalmamış olan varsa diye fazladan yazdım. Güncel fiyatıyla beraber yazarsanız çok memnun olurum.
1- Brandy Wine Red Sırık DOM-KIR-03
2- Marglobe Supreme Sırık DOM-KIR-08
3- Marmande Oturak DOM-KIR-09
4- Money Maker Sırık DOM-KIR-10
5- Morgage Lifter Pembe/Kırmızı Sırık DOM-KIR-11
6- Panteno Romanesco Sırık DOM-KIR-26
7- Pruden's Purple Sırık DOM-MOR-05
Ve
8- BİB-TAT-05
Teşekkürler,
Merhaba,
Dom-Kir 09 haric var elimizde. Dom-Kir 03 bir tane var.
Tohumlarin poset fiyati 7 TL'dir. Ilginize tesekkurler.
malebolgiyas
17-03-2021, 21:29
Merhaba
1. DOM-KIR-26
2. DOM-KIR-14
3. DOM-KIR-12
4. DOM-KIR-09
5. DOM-KIR-04
6. DOM-KIR-03
7. DOM-ÇER-15
8. DOM-ÇIZ-07
9. DOM-ÇIZ-05
10. DOM-ÇIZ-02
11. DOM-MOR-04
12. DOM-MOR-06
13. DOM-SAR-04
14. DOM-YEŞ-01
15. TOM-MOR-01
Bu ürünlerden almak istiyorum. Yarın havale yaparım. Daha önce elden teslim almıştım. Mümkünse elden teslim almak isterim. İyi akşamlar.
Douglas Fir
18-03-2021, 18:36
Merhaba
1. DOM-KIR-26
2. DOM-KIR-14
3. DOM-KIR-12
4. DOM-KIR-09
5. DOM-KIR-04
6. DOM-KIR-03
7. DOM-ÇER-15
8. DOM-ÇIZ-07
9. DOM-ÇIZ-05
10. DOM-ÇIZ-02
11. DOM-MOR-04
12. DOM-MOR-06
13. DOM-SAR-04
14. DOM-YEŞ-01
15. TOM-MOR-01
Bu ürünlerden almak istiyorum. Yarın havale yaparım. Daha önce elden teslim almıştım. Mümkünse elden teslim almak isterim. İyi akşamlar.
Sayin malebolgiyas,
Istediginiz tohumlarin icinde tukenenler var. 1. ve 3. mesajdaki stoklar guncel. Oradan siparisinize son seklini verebilirsiniz. Elden teslim alma opsiyonu mumkun. Ilginize cok tesekkurler.
Stokta Olanlar
DOM-KIR-26
DOM-KIR-12
DOM-KIR-04
DOM-ÇIZ-07
DOM-ÇIZ-05
DOM-ÇIZ-02
DOM-SAR-04
DOM-YEŞ-01
Tukenenler
DOM-KIR-14
DOM-KIR-09
DOM-KIR-03
DOM-ÇER-15
DOM-MOR-04
DOM-MOR-06
TOM-MOR-01
iismailkurt
20-04-2021, 01:00
MErhaba, tohum satışına devam ediyor musunuz?
Merhaba, bu işe yeni merak saldım. Tohum satışları devam edeiyorsa ücret listesi alabilirmiyim? Her tohumdan 10'ar tane olacak şekilde karıık paketleriniz mevcur mudur?
Herkese tekrardan merhaba,
Sevgili Douglas Fir,
Bu sene ilk kez denediğim tohumdan domates ve biber yetiştirme deneyimim sizden aldığım tohumlar ile başarıya ulaştı ve size teşekkür etmek isterim. Yetiştirme ile ilgili yönlendirmelerinizi takip ettim, tohumdan fide oldular ve şuan bostanda büyüyüp çiçeklendiler. Aslında resim koymak istiyorum fakat nasıl bilmediğim için vaktim olduğunda forumdan araştırıp domatesler de gözükmeye başlayınca resimlerini koyarım inşallah.
Tohumlarızı buradan herkese tavsiye ederim.
Sevgiler,
iismailkurt
19-06-2021, 22:06
Merhaba efendim,
Biraz geç kaldık işlerden dolayı ama altta verdğim çeşitlerden hangileri elinizde var acaba? Teşekkür ederim şimdiden, Kolay gelsin..
1. Bellstar (Turuncu, Çeri domatesi) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-01)
10. Sweetie (Salkım Çeri Domatesi) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-10)
12. Tiny Tim (Minik Kırmızı Çeri Domatesi) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-12)
1. Flame (Hillbilly) (İri Sarı/Kırmızı Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇIZ-01)
7. Striped German (İri Sarı/Kırmızı Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇIZ-07)
8.Tigerella (Kırmızı Çizgili, Erkenci) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇIZ-08)
6. Delicious (İri Kırmızı Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-KIR-06)
10. Money Maker (Kırmızı Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-KIR-10)
11. Mortgage Lifter (İri Kırmızı Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-KIR-11)9)
27. Jersey Giant (İri, Sırık)
2. Black Prince (Siyah Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-MOR-02)
1. Azoychka (Sarı İri Domates) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-SAR-01)
6. Plum Lemon (Limon Görünümlü) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-SAR-06)
2. Golden Cal Wonder (Tatlı) (ÜRÜN KODU: BIB-TAT-02)
2. Casper (ÜRÜN KODU: PAT-UZU-02)
2. Black Beauty (ÜRÜN KODU: PAT-TOP-02)
Douglas Fir
25-08-2021, 20:15
Herkese tekrardan merhaba,
Sevgili Douglas Fir,
Bu sene ilk kez denediğim tohumdan domates ve biber yetiştirme deneyimim sizden aldığım tohumlar ile başarıya ulaştı ve size teşekkür etmek isterim. Yetiştirme ile ilgili yönlendirmelerinizi takip ettim, tohumdan fide oldular ve şuan bostanda büyüyüp çiçeklendiler. Aslında resim koymak istiyorum fakat nasıl bilmediğim için vaktim olduğunda forumdan araştırıp domatesler de gözükmeye başlayınca resimlerini koyarım inşallah.
Tohumlarızı buradan herkese tavsiye ederim.
Sevgiler,
Sayin bernasa,
Tohumlarimdan basariyla fide yetistirdiginizi icin sizi tebrik ederim. Insallah bereketli hasatlariniz olur.
Ayrica tohumlarimi tavsiye ettiginiz icin de sagolun.
Sevgiler...
Tavsiye edebileceğiniz çok tatlı domates tohumlarınız var mıdır.
Douglas Fir
17-09-2021, 20:13
Sayin Alp.er
Ceri cinsler genelde tatli oluyor. Iyice ogunlasinca hasat ederseniz sekerlenme artar, daha tatli olurlar.
Sayin Alp.er
Ceri cinsler genelde tatli oluyor. Iyice ogunlasinca hasat ederseniz sekerlenme artar, daha tatli olurlar.
Teşekkürler , tükenen tohumlar ne zaman güncellenir acaba.
Douglas Fir
21-09-2021, 22:05
Teşekkürler , tükenen tohumlar ne zaman güncellenir acaba.
Sayin Alp.er,
Şu an üzerinde çalışıyorum. Bir aksilik olmazsa Ekim ayının ilk haftası stokların büyük kısmı tamamlanacak. İlginize teşekkür ederim.
cernobill
22-09-2021, 11:42
merhabalar merakla yeni tohumların çıkmasını bekliyorum güncellemeleri buradan mı yapacaksınız yeni konu olarak mı
Douglas Fir
22-09-2021, 22:12
merhabalar merakla yeni tohumların çıkmasını bekliyorum güncellemeleri buradan mı yapacaksınız yeni konu olarak mı
Sayin cernobill,
Bu sayfadan tum guncellemelere ulasabilirsiniz. Yeni konu acmayacagim. Ilginize tesekkur ederim.
Douglas Fir
26-10-2021, 21:59
Merhaba,
Stoklar tamamlanmistir ve gunceldir. Simdiden ilginize cok tesekkurler.
flemengo
31-10-2021, 22:06
Merhaba,
Aşağıdaki tohumlardan almak istiyorum, yardımcı olabilirmisiniz?
DOM-ÇER-02
DOM-ÇER-06
DOM-ÇER-07
DOM-ÇER-11
DOM-ÇER-12
DOM-KIR-09
DOM-KIR-14
DOM-KIR-15
DOM-KIR-25
DOM-MOR-06
SAL-SOF-01
SAL-TUR-02
KAV-TUR-01
BIB-ACI-03
Douglas Fir
01-11-2021, 22:12
Sayin flemengo,
cernobill
02-11-2021, 07:56
Merhabalar Hayırlı Satışlar.
DOM-SAR-06
DOM-SAR-01
DOM-YEŞ-02
DOM-CİZ-07
DOM-CİZ-10
DOM-CER-15
DOM-CER-06 (TÜKENDİ İSE TAVSİYE ETTİĞİNİZ VERİMİ BOL ÇERİ OLABİLİR )
DOM-KIR27
DOM-KIR-06
DOM-KIR-11
Douglas Fir
03-11-2021, 01:33
Sayin cernobill,
Guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim. Gerekli bilgileri ozel mesajda sizinle paylastim. Ilginize cok tesekkurler.
serkancil
09-11-2021, 11:52
Sayın Douglas Fir;
Elinizde altta listesini yazdığım ürünler varmıdır?
Teşekkürler
9. Red Robin (Kırmızı, Erkenci) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-09)
12. Tiny Tim (Minik Kırmızı Çeri Domatesi) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-12)
13. Tumbler (Kırmızı Çeri Domatesi) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇER-13)
8.Tigerella (Kırmızı Çizgili, Erkenci) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇIZ-08)
10. Money Maker (Kırmızı Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-KIR-10)
23. Sub-Arctic Plenty (Kırmızı, Erkenci) (Oturak) (ÜRÜN KODU: DOM-KIR-23)
1. Tigger Melon (Ürün Kodu: KAV-SAR-01) 5 Tohum
2. GOLDEN WAX (ÜRÜN KODU:TFAS-SAR-01) (10 Tohum)
GOLDEN 10 Tohum (ÜRÜN KODU: KAB-SAR-01)
Douglas Fir
13-11-2021, 01:36
Sayin serkancil,
bardacık
23-12-2021, 18:52
Merhaba Soner ve Kamer bey,
Emekleriniz için teşekkürler.
İlk sayfadan mevcut stoğunuza göre bir tohum listesi hazırladım.
DOMATES TOHUMU * ÜRÜN KODU *
"Omar's Lebanese" "Solanum Lycopersicum" DOM-KIR-12
"Cherokee Purple" "Solanum Lycopersicum" DOM-MOR-03
"Tlacolula Pink" "Solanum Lycopersicum" DOM-PEM-04
TATLI BİBER * TOHUMU * ÜRÜN KODU *
Golden Cal Wonder "Capsicum" BIB-TAT-02
Italian Pepperoncini "Capsicum" BIB-TAT-05
UZUN PATLICAN * TOHUMU * ÜRÜN KODU *
Tsakoniki (Yeni) "Solanum Melongena" PAT-UZU-01
TOPAK PATLICAN * TOHUMU * ÜRÜN KODU *
Black Beauty "Solanum Melongena" PAT-TOP-02
TURUNCU KAVUN * TOHUMU * ÜRÜN KODU *
Charentais "Cucumis Melo" KAV-TUR-02
KIRMIZI KARPUZ * TOHUMU * ÜRÜN KODU *
Crimson Sweet "Citrullus Lanatus" KAR-KIR-02
YAZLIK KABAK * TOHUMU * ÜRÜN KODU *
Lungo Bianco "Cucurbita Pepo" KAB-BEY-01
Elinizde varsa bu tohumların siparişini vermek isityorum.
Douglas Fir
24-12-2021, 21:53
Sayin bardacik,
Istediginiz tum tohumlar elimizde var. Gerekli bilgileri ozel mesajda sizinle paylastim. Ilginize cok tesekkurler.
Sayın Douglas Fir,
Aşağıdaki tohumları almak istiyorum. Bir de turşuluk acur aradım ama yok sanırım?
1. "Red Robin" DOM-ÇER-09
2. "Bloomsdale" ISP-YEŞ-01
3. “Detroit Dark” ŞAL-KIR-02
4. "Merveille" KIV-KIR-01
Douglas Fir
19-01-2022, 21:07
Sayin katsu,
Sayın Douglas Fir,
Bu sezon için sipariş etmek istediğim tohumlar için hazırladığım liste aşağıdadır. Uygunluk durumunu kontrol edebilir misiniz. Teşekkür ederim.
"White Cherry" "Solanum Lycopersicum" DOM-ÇER-15
"Cuor Di Bue" "Solanum Lycopersicum" DOM-KIR-04
"San Marzano 2" "Solanum Lycopersicum" DOM-KIR-19
"Jersey Giant" "Solanum Lycopersicum" DOM-KIR-27
"Japanese Black Trifle" "Solanum Lycopersicum" DOM-MOR-04
Pasillo Bajio "Capsicum" BIB-ACI-04
Charentais "Cucumis Melo" KAV-TUR-02
Banana Melon "Cucumis Melo" KAV-SAR-02
Parisienne Carrot "Daucus carota" HAV-TUR-01
Amarillo Carrot "Daucus carota" HAV-SAR-01
Golden Wax "Phaseolus Vulgaris" TFAS-SAR-01
Douglas Fir
21-02-2022, 19:13
Merhaba Sayin reki,
Mesajiniza gec yanit verebildigim icin kusura bakmayin lutfen. Kardesimle gorusup siparisinizi vermissiniz. Bol hasatlar dilerim. Ilginize tesekkur ederiz.
Sevgi Soydan
24-02-2022, 19:32
Sayın Douglas Fir,
Frenk Soğanı tohumu arıyorum, hani belki bir şans olabilirse...
Teşekkür ederim.
Douglas Fir
27-02-2022, 20:45
Sayin Soydan,
Maalesef elimde hic sogan tohumu yok.
omeryild
28-02-2022, 21:19
Kardeşim selamlar. ben sadece oturak çeri domates istiyorum. ("Tumbler Cherry" DOM-ÇER-13) listeme dahil olacak ama bunun yanında 3 adet daha erkenci oturak çeri tavsiyen ne varsa onları da sen dahil et. Balkonum sırık yetiştirmeye müsait değil. yalnızca oturak. İlgin için teşekkür ederim.
Douglas Fir
02-03-2022, 20:43
Sayin omeryild,
Oturak ceri olarak Dom-Cer 01 / Dom-Cer 04 / ve Dom-Cer 14 var.
Diger bir cins olan Dom-Cer 13 sizin listenizde zaten.
Sayın Douglas Fir;
Elinizde listelediğim ürünlerden birer paket varmıdır?
Teşekkürler
1- DOM-ÇER-09
2- DOM-ÇER-13
3- DOM-ÇER- 11
4- DOM-KIR- 14
5- DOM-KIR- 23
6- DOM-KIR- 19
7- DOM-KIR- 21
8- DOM-KIR- 02
9- BİB-ACI- 02
10-BİB-ACI- 03
11-SAL-TUR-01
12-SAL-SOF-02
13-PAT-UZU-03
14-BEZ-YEŞ-01
Douglas Fir
05-03-2022, 02:24
Sayın Douglas Fir;
Elinizde listelediğim ürünlerden birer paket varmıdır?
Teşekkürler
1- DOM-ÇER-09
2- DOM-ÇER-13
3- DOM-ÇER- 11
4- DOM-KIR- 14
5- DOM-KIR- 23
6- DOM-KIR- 19
7- DOM-KIR- 21
8- DOM-KIR- 02
9- BİB-ACI- 02
10-BİB-ACI- 03
11-SAL-TUR-01
12-SAL-SOF-02
13-PAT-UZU-03
14-BEZ-YEŞ-01
Sayin lefi,
Listenizdeki tohumlardan asagidakiler stoklarda yok. Digerleri mecvut. 1. ve 3. mesajlardaki guncel listeden tohum secerek listenize son halini verebilirsiniz. Ilginize tesekkurler.
1- DOM-ÇER-09 / 2-BİB-ACI- 03 / 3-SAL-TUR-01 / 4-SAL-SOF-02
Sayın Douglas Fir;
Alttaki listedeki tohumlardan birer paket için fiyat ve ödeme bilgisi gönderirmisiniz
Teşekkürler
1- DOM-ÇER-13
2- DOM-ÇER- 11
3- DOM-KIR- 14
4- DOM-KIR- 23
5- DOM-KIR- 19
6- DOM-KIR- 21
7- DOM-KIR- 02
8- BİB-ACI- 02
9-PAT-UZU-03
10-BEZ-YEŞ-01
Douglas Fir
06-03-2022, 17:26
Sayin lefi,
Sayın Douglas Fir;
Tohumlar elime geçti teşekkür ederim.
Douglas Fir
12-03-2022, 02:34
2. Eğer bulabiliyorsanız steril tohum toprağını, (genellikle profesyonel fide üreticlerinde bulunabilir.) bulamıyorsanız torfu perlit ya da vermikulit ile karıştırarak, viyolün gözlerine doldurunuz.
3. Değişik tohumlar ekecekseniz, tohumları ekerken etiketleme yapmayı unutmayınız.
4. Cimlenmeme ya da zayif cimlenme ihtimaline karsi, her goze en az 2-3 tohum ekiniz.
5. Tohumları ekme işlemi tamamlanınca, tohumların üzerini ince bir torf-perlit ya da torf-vermikulit tabakasıyla kapatarak hafifçe bastırınız.
6. “Fıs fıs” olarak tabir edilen su püskürtme aleti ile toprağın/torfun her bölgesinin tamamen nemlenmesini sağlayınız.
7. Bu ilk sulama suyuna bir miktar mantar ilacı (1 litre/2 gr.) ve hümik asit (1 litre/6cc) katmak tohumlarınız hem hastalıktan koruyacaktır hem de tohumların torftan daha iyi faydalanarak çimlenme şansını arttırmaktadır.
8. Domates tohumları 18-25 C’de 10-12 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Tohumlar, Şubat-Mart aylarında iç mekanda çimlendirilmeye başlandığından, özellikle gece-gündüz ısı değişimleri konusunda dikkatli olmak gerekir. Geceleri ısının 18 C’nin altına düşmemesi gerekir.
9. Sera etkisi yaratmak için viyolü büyük bir naylon torbaya yerleştiriniz ve ağzını biraz hava alacak şekilde düğümleyiniz.
10. Hergün torfun nemini kontrol ediniz ve naylonun düğümünü açarak bir süre havalandırınız. Gerekiyorsa toprağı tekrar nemlendiriniz ancak asla çok su vermeyiniz. Bu mantarın yol açtığı kök çökerten hastalığına yol açabilir.
11. Tohumlar çimlenince naylon torbayı çıkarınız ve gerekiyorsa viyolü yine iç mekanda daha çok günışığı alan bir yere alınız. Ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz. Filizlerin gunisigini ustten almasi daha iyi sonuclar verecektir.
12. Zayif cimlenen filizleri kesip atarak seyreltme yapiniz. Her viyol gozunde bir filiz kalmali.
13. Esas yapraklar çıkıp, filizler biraz boylanınca ve yapraklar irileşince eğer gece don riski de ortadan kalkmışsa fidelerinizi dış mekana çıkarabilirsiniz. 1-2 saat doğrudan güneş alan ama genelde gölge bir yerde tutulmaları ve sulamalarının düzenli yapılması yerinde olacaktır.
14. Fideler iyice serpilince ve gövdeleri kalınlaşınca viyol gözlerinde sökülerek toprağa alınabilirler. Anlatılan bütün bu süreç yaklaşık 7-8 hafta sürecektir. Tohumları iç mekanda çimlendirilmeye başlanmasında bu süre gözönüne alınmalıdır. Örneğin, fideler Mayıs başında dikilecekse, tohumları çimlendirmeye Mart ayı başında başlanmalıdır.
Bol hasatlar.
Douglas Fir
12-03-2022, 02:35
Sayın Douglas Fir;
Tohumlar elime geçti teşekkür ederim.
Sayin lefi,
Ben ilginize tesekkur ederim. Bol hasatlar.
edremit zeytin
14-03-2022, 12:31
Merhaba
Golden cal wonder BİB-TAT-02
Parisienne Carrot HAV-TUR-01
Merveille KIV-KIR-01
Crimson Sweet KAR-KIR-01
bu ürünlerden birer paket almak istiyorum
Douglas Fir
14-03-2022, 20:28
Sayin edremit zeytin,
merhaba
dom-kır-06
dom-kır-10
dom-pem-02
dom-cer-12
dom-cer-07
bu tohumlari birer paket almak istiyorum.
kandıra bolgesinde bahçeme ekicem . 1 **** 2 haftada 1 gidebiliyorum . susuzluğa dayanıklı olan varsa öneriye açığım.
Douglas Fir
15-03-2022, 22:07
merhaba
dom-kır-06
dom-kır-10
dom-pem-02
dom-cer-12
dom-cer-07
bu tohumlari birer paket almak istiyorum.
kandıra bolgesinde bahçeme ekicem . 1 **** 2 haftada 1 gidebiliyorum . susuzluğa dayanıklı olan varsa öneriye açığım.
Sayin emrec,
Dom-Pem-02 yok elimizde. Dom-Pem-01 verebiliriz onun yerine.
Domates faza su istemez. Fidelerin dikildigi ilk 2-3 hafta duzenli sulanirlarsa iyi olur. Zaten ciceklenme baslayinca suyu kesmeniz lazim. Uzun sureli bir kuraklik olmazsa yagan yagmurlar yeter.
Sayin emrec,
Dom-Pem-02 yok elimizde. Dom-Pem-01 verebiliriz onun yerine.
Domates faza su istemez. Fidelerin dikildigi ilk 2-3 hafta duzenli sulanirlarsa iyi olur. Zaten ciceklenme baslayinca suyu kesmeniz lazim. Uzun sureli bir kuraklik olmazsa yagan yagmurlar yeter.
dom-kır-06
dom-kır-10
dom-pem-01
dom-cer-12
dom-cer-07
önerdiginiz gibi devam edelim o zaman .
Douglas Fir
16-03-2022, 19:40
Sayin emrec,
edremit zeytin
25-03-2022, 14:06
Tohumlarım geldi teşekkürler.
Douglas Fir
26-03-2022, 00:27
Ben tesekkur ederim. Bol hasatlar....
Aynı veya farklı cins domates/biberi aynı saksıya dikebilir miyim?
Douglas Fir
01-04-2022, 19:11
Aynı veya farklı cins domates/biberi aynı saksıya dikebilir miyim?
Sayin mohawk,
Dikebilirsiniz. Ama sirik ve oturak domatesleri gruplayip ayni saksilara dikmek isinizi biraz daha kolaylastirabilir. Btkiler cok yakin olacagi icin capraz polenleme kacinilmaz olacaktir. Onun icin yapacak bir sey yok. Kolay gelsin.
Sayin mohawk,
Dikebilirsiniz. Ama sirik ve oturak domatesleri gruplayip ayni saksilara dikmek isinizi biraz daha kolaylastirabilir. Btkiler cok yakin olacagi icin capraz polenleme kacinilmaz olacaktir. Onun icin yapacak bir sey yok. Kolay gelsin.
Teşekkür ederim
Sema4729
01-04-2022, 22:22
Merhaba satış yapıyor musunuz hala
Douglas Fir
02-04-2022, 19:35
Merhaba satış yapıyor musunuz hala
Merhaba Sema4729,
Evet, satislar devam ediyor. 1. ve 3. mesajdaki fiyat ve stok bilgileri gunceldir. Ilginize cok tesekkur ederim.
Sema4729
04-04-2022, 15:12
Dom-çer-12
Dom-bey-01
Dom-çer-04
Dom-çer-15
Dom-çer-01
Dom-çer-08
Jersey giant
Dem-çer-03
Bunlardan rica ediyorum. Ödeme nasıl
Douglas Fir
04-04-2022, 19:10
Sayin Sema4729,
Selamlar, mümkünse aşağıdaki domates tohumları için sipariş vermek istiyorum.
Cuor Di Bue.........DOM-KIR-04
Omar's Lebanese..DOM-KIR-12
Sub-Arctic Plenty...DOM-KIR-23 (2 paket)
Money Maker........DOM-KIR-10
Tumbler...............DOM-ÇER-13
Brandy Wine Pink.DOM-PEM-01
Douglas Fir
05-04-2022, 23:10
Sayin alice,
Merhaba,
Tohumları dikeli 10 gün civarı oldu ama bazı çimlenmemiş viyollerde toprağın üstünde pamuklanma oldu bu nedir? evin içinde naylon bir torbanın içinde çimlendirmeye çalıştım. Birkaç günde bir havalandırıyordum.
Merhaba,
Tohumları dikeli 10 gün civarı oldu ama bazı çimlenmemiş viyollerde toprağın üstünde pamuklanma oldu bu nedir? evin içinde naylon bir torbanın içinde çimlendirmeye çalıştım. Birkaç günde bir havalandırıyordum.
Biraz araştırdım. Bir çeşit mantarmış, oksijenli su karışımı ile tedavi ediliyormuş:)
Douglas Fir
12-04-2022, 19:15
Biraz araştırdım. Bir çeşit mantarmış, oksijenli su karışımı ile tedavi ediliyormuş:)
Merhaba,
Benim satis sayfamdaki cimlendirme talimatima bir goz atarsaniz, daha saglikli yol alirsiniz. Pamuklanma mantar belirtisi. Topragini nem dengesini bozmadan her gun havalandirin mutlaka.
Douglas Fir
12-04-2022, 19:17
4. Cimlenmeme ya da zayif cimlenme ihtimaline karsi, her goze en az 2-3 tohum ekiniz.
Bol hasatlar.
Naive green
29-04-2022, 10:05
Merhaba, ben çok yeniyim forumda. Hatta bu ilk mesajım. Evde domates tohumu ekmek için geç kaldık değil mi? Iç anadolu bölgesindeyim.🍅
Douglas Fir
29-04-2022, 19:16
Merhaba, ben çok yeniyim forumda. Hatta bu ilk mesajım. Evde domates tohumu ekmek için geç kaldık değil mi? Iç anadolu bölgesindeyim.🍅
Merhaba,
Foruma hos geldiniz :) Tohumdan bahceye yaklasik 8 hafta aliyor. Haziran sonu fideleri dikeresiniz. Erkenci cinsleri tercih ederseniz Eylul basina domates yemeye baslarsiniz. Karar sizin.
Naive green
29-04-2022, 22:16
Merhaba,
Foruma hos geldiniz Tohumdan bahceye yaklasik 8 hafta aliyor. Haziran sonu fideleri dikeresiniz. Erkenci cinsleri tercih ederseniz Eylul basina domates yemeye baslarsiniz. Karar sizin.
.............
Çok teşekkür ederim. Cesaret oldu. Hem bu sene başaramazsam seneye de denerim forumu okuyarak. Tiny Tim ile beraber sizin onereceğiniz, saksıya uygun, biraz da eylül'e uygun : ) çeşitlerden almak istiyorum mumkunse : )
Douglas Fir
02-05-2022, 00:37
Merhaba,
Foruma hos geldiniz Tohumdan bahceye yaklasik 8 hafta aliyor. Haziran sonu fideleri dikeresiniz. Erkenci cinsleri tercih ederseniz Eylul basina domates yemeye baslarsiniz. Karar sizin.
.............
Çok teşekkür ederim. Cesaret oldu. Hem bu sene başaramazsam seneye de denerim forumu okuyarak. Tiny Tim ile beraber sizin onereceğiniz, saksıya uygun, biraz da eylül'e uygun : ) çeşitlerden almak istiyorum mumkunse : )��
Saksi icin ceri cinslerini tavsiye ederim. Hem cabuk olgunlasirlar hem de saksiya daha uygunlar. Sanirim neredeyse 20'ye yakin cesit var. Secim sizin...
Naive green
02-05-2022, 06:31
En iyisi çerilerden gitmek.
DOM-ÇER-12
DOM-ÇER-13
DOM-ÇER-14
KIV-KIR-01
4 Çesit rica ediyorum, Bir de ödemeyi nasil yapacagimi yazarsaniz sevinirim. Domates ikonu atmaya calisiyorum, olmuyor. ⊙⊙
Douglas Fir
02-05-2022, 19:10
En iyisi çerilerden gitmek.
DOM-ÇER-12
DOM-ÇER-13
DOM-ÇER-14
KIV-KIR-01
4 Çesit rica ediyorum, Bir de ödemeyi nasil yapacagimi yazarsaniz sevinirim. Domates ikonu atmaya calisiyorum, olmuyor. ⊙⊙
Sayin Naive green,
tarhunzas
04-05-2022, 09:27
Red Robin domates mevcut mu?
Douglas Fir
05-05-2022, 19:22
Merhaba,
Maalesef red robin tohumu stokta yok su an. Ilginize tesekkurler.
tarhunzas
08-05-2022, 16:56
Peki saksı yetiştiriciliği için oturak tür öneriniz nedir? Red robini kışın bile iç mekanda yetiştirilebildiği için istiyordum.
Douglas Fir
09-05-2022, 02:18
Peki saksı yetiştiriciliği için oturak tür öneriniz nedir? Red robini kışın bile iç mekanda yetiştirilebildiği için istiyordum.
Dom-Cer 04 / 13 / 14... Bunlar oturak cinsi ceriler. Saksida olurlar.
Naive green
09-05-2022, 20:04
Sayın douglas,
Tohumlarım geldi, çok teşekkur ediyorum
Douglas Fir
12-05-2022, 18:59
Sayın douglas,
Tohumlarım geldi, çok teşekkur ediyorum
Bol hasatlar. Ilginize tesekkurler.
alikaptan2023
13-06-2022, 23:12
müthiş konu ya gerçekten Allah uzun ömür versin umarım satışa devam edersiniz. Fırsatım olunca alacağım.
Douglas Fir
15-06-2022, 17:47
müthiş konu ya gerçekten Allah uzun ömür versin umarım satışa devam edersiniz. Fırsatım olunca alacağım.
Tesekkur ederim...
alikaptan2023
03-07-2022, 18:49
merhaba , domates tohumları için sipariş vermek istiyorum.
DOM-ÇER-12
DOM-ÇER-04
DOM-ÇER-08
DOM-ÇIZ-08
DOM-KIR-10
DOM-KIR-11
DOM-KIR-24
DOM-KIR-09
DOM-MOR-01
DOM-MOR-02
@Douglas Fir
July Ulay
24-07-2022, 23:33
merhabalar,
saksıda minik domatesler yetistirmek istiyorum.yer:İstanbul.
kışın üzerini kapayacagım alanım var yani kısın da seram var. bu duruma en uygun hangi minik domates tohumlarınız var. kışa dayanıklı..
merhaba taze fasulyeleriniz oturak mı sırık mı?
merhaba bende tohum sipariş etmek istiyorum ama ne zaman etmem gerekir şubat ayını bekleyeyim mi ?
Douglas Fir
25-09-2022, 15:16
merhabalar,
saksıda minik domatesler yetistirmek istiyorum.yer:İstanbul.
kışın üzerini kapayacagım alanım var yani kısın da seram var. bu duruma en uygun hangi minik domates tohumlarınız var. kışa dayanıklı..
Eger yerinizi isitmali degilse, domates sera icinde de olmaz kisin. Isitmaliysa her cinsi deneyebilirsiniz.
Douglas Fir
25-09-2022, 15:24
merhaba taze fasulyeleriniz oturak mı sırık mı?
Merhaba,
Fasulyelerimiz oturak cinsidir. Ilginize tesekkurler.
Douglas Fir
25-09-2022, 15:26
merhaba bende tohum sipariş etmek istiyorum ama ne zaman etmem gerekir şubat ayını bekleyeyim mi ?
Merhaba,
Yeni hasat donemi icin tohumlar Subat ayinda elinide olursa, ay sonu ic mekanda cimlendirmeye baslayabilirsiniz. Ilginize tesekkurler.
mukadders
23-01-2023, 11:44
Merhaba
DOM-PEM-01
DOM-KIR-03
DOM-KIR-09
KAR-KIR-01 birer paket alabilir miyim teşekkürler
Douglas Fir
26-02-2023, 15:30
Merhaba,
Stoklarimiz guncellendi. Tohum satislari basladi. Ilginize simdiden tesekkur ederim.
mukadders
27-02-2023, 19:21
Merhaba
DOM-PEM-01
DOM-KIR-03
DOM-KIR-09
KAR-KIR-01
KAB-BEY-01 birer paket alabilir miyim teşekkürler. 60 tl ödeme yaptım.
Douglas Fir
01-03-2023, 03:00
Sayin mukadders,
Ozel mesaj gonderdim size. Ilginze tesekkurler.
Douglas Fir
01-03-2023, 03:01
Dostlar,
Siparis verirken lutfen 1. ve 3. sayfadaki guncel stoklara bakarak veriniz. Ilginize tesekkurler.
alikaptan2023
11-05-2023, 19:06
Aldığım tohumlar çimlendi büyüttüm bahçeye diktim alacaklar arkadaşlar güvenle alabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=GfGv2iEbQFY
Merhaba yeni üyeyim, kızıma domates sevdiemek istiyorum, çeri domates tohumu ya da fidesi gönderebilir misiniz. Pazardan aldığım fideler çok meyve tutmuyor.
Douglas Fir
07-09-2023, 14:14
Merhaba Denndam,
Ekim mevsimi gecti bu sene. Kis basinda tekrar hatirlatin tohum gonderelim. Domates fidesi yok bende. Ilginize tesekkurler.
July Ulay
20-12-2023, 02:04
Eger yerinizi isitmali degilse, domates sera icinde de olmaz kisin. Isitmaliysa her cinsi deneyebilirsiniz.
ısıtmalı derken yerden özel bir ısıtma mı olmalı yoksa ufo vb bir ısıtıcı ile ısınan bir ortamdan mı söz ediyoruz. Biraz detay yazabilmeniz mümkün olur mu acaba? Şimdiden teşekkür ediyorum.Sevgiler.
Douglas Fir
28-12-2023, 18:24
Merhaba Sayin Ulay,
Ozel bir isitmadan bahsetmiyorum. Guvenli bir soba veya elektrikli isitici ile serayi isitabilirsiniz.
Douglas Fir
28-12-2023, 18:50
Pat.top.01 tohumu varmı
Merhaba,
Bu tohum stoklarda var. Guncel tum stoklari satis sayfamin 1. ve 3. mesajlarinda gorebilirsiniz. Ilginize tesekkurler.
Douglas Fir
28-12-2023, 19:14
Merhaba Dostlar,
Lutfen siparislerinizi bu satıs sayfasının 1. ve 3. mesajlarındaki guncel stoklara bakarak veriniz. Urun resimleri ve altındaki notlar sadece bilgi amaclıdır, incelediginiz urun stokta olmayabilir. Tesekkur ederim.
Merhaba, selamlar
- Dom-Çer 10
- Dom Çer 11
- Dom Çer 07
- Dom Kır 24
- Bib Acı 01
Birer paket almak istiyorum, güncel fiyat ve stok durumunuz hakkında bilgi verirmisiniz
Sipariş için özel mesaj atıldı. Mesaj kutusuna bakabilirsiniz
Douglas Fir
05-03-2024, 05:48
Merhaba Dostlar,
Lutfen siparislerinizi bu satıs sayfasının 1. ve 3. mesajlarındaki guncel stoklara bakarak veriniz. Urun resimleri ve altındaki notlar sadece bilgi amaclıdır, incelediginiz urun stokta olmayabilir. Satis sayfasinin 1. mesajinda yer alan telefon numarasina siparislerinizi onaylatip verebilirsiniz. Tesekkur ederim.
Douglas Fir
05-03-2024, 06:18
Sayin Derqah,
Stoklar hizla degisiyor. Siparisinizi onaylatip 532-641-5400'a verebilirsiniz. Ilginize cok tesekkurler.
kırlangıç48
10-03-2024, 17:35
Merhaba,
DOM-CER-02
DOM-KIR-11
DOM-MOR-03
BİBER-ACI-01
PAT-TOP-03
edinmek istiyorum, stokta var gözüküyor. Mesajınızı bekliyorum, teşekkürler iyi akşamlar.
Douglas Fir
09-04-2024, 02:53
Merhaba,
DOM-CER-02
DOM-KIR-11
DOM-MOR-03
BİBER-ACI-01
PAT-TOP-03
edinmek istiyorum, stokta var gözüküyor. Mesajınızı bekliyorum, teşekkürler iyi akşamlar.
Merhaba,
Kisa bir sure sayfaya ulasim sorunu nedeniyle talebinize hemen yanit veremedim. Kusura bakmayin lutfen. Siparisiniz gonderildi.
mustafa_myb
04-09-2024, 04:47
Merhaba,
Listeler güncel mi acaba, yeni siparişleri ne zaman verebiliriz?
Sulezena
16-11-2024, 14:00
Merhaba Tohum almak istiyorum ama Tohum cjnslerinin yanında tükendi ibaresi var liste güncel mi acaba
Douglas Fir
12-03-2025, 16:13
Merhaba Dostlar,
Lutfen siparislerinizi bu satıs sayfasının 1. ve 3. mesajlarındaki guncel stoklara bakarak veriniz. Urun resimleri ve altındaki notlar sadece bilgi amaclıdır, incelediginiz urun stokta olmayabilir. Stoklar hizla degisiyor. Siparisinizi onaylatip 532-641-5400 numarali telefondan Soner Bey'e verebilirsiniz. Ilginize cok tesekkurler.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.