Bağlan

View Full Version : kamelyavadisi / Köyümün Bahçesi

Sayfalar : [1] 2

kamelyavadisi
10-01-2012, 14:51
Bahçemle ilgili genel bilgiler:

Bahçenin bulunduğu şehir: Rize/Çayeli/Şairler Mahallesi

Bahçenin büyüklüğü: 2500 m2

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları Aşırı derecede güneş görmeyen ılıman bir iklime sahip, yılın her mevsiminde yağış alan ve tuzluluk oranı az olan toprak örtüsüne sahiptir.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri: 9/b

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) Özel uygulama

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? Bahçede 2009 yılına kadar çay üretimi yapılmaktaydı. 2002 yılında yöremizde büyük bir sel felaket oldu. Çay bahçem sele yenik düştü.

2009 yılında aynı bahçeye farklı türlerde çiçek yetiştirmeye karar verdim.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? Bu haliyle 2009 yılından itibaren uğraş içindeyim.

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Bahçe düzenlenmesi için profesyonel anlamda yardım almadım.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Bahçemin bakımını kişisel olarak yapıyorum. Bazen yardımcı eleman çalıştırıyorum.

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Bahçemde 20 m2 sera ve 100 m2 lik sebzelik mevcuttur.

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Yöremizde yetiştirilen bitkileri bir araya getirmek .

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Ihlamur,Kamelya, Karayemiş, Trabzon hurması, Limon, Portakal, Mandalina, Kamkat.

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Özellikle yöremize uygun kamelya çiçeği yetiştiriyorum.

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Kamelya

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Her yetiştirdiğim bitki için çelik ile üretim yapıyorum.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Bahçemiz , yanı başından akan dere dolayısıyla sulamada sıkıntı olmamaktadır.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? Damlama ve yağmurlama şeklinde sulama yapıyorum.

Toprak özellikleri Kireci az, azot miktarı yüksektir.

Kompost yapıyor musunuz? Hayır

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? İlk kuruluşunda yabani otlarla mücadele için bir stratejim yoktu. Fazlaca ot oldu. İki yıl sonra tarlama örtü sererek yabani otlardan büyük oranda kurtuldum.

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Bitkiler filizlenmeye başladığında böceklenmeye karşı ilaç kullanıyorum.

Bahçeniz organik mi? Sebze ektiğim alanı organik olarak yapmaya çalışıyorum.

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Çiftlik gübresi,

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? Yok denecek kadar az.

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? Yöremizde yağmurların bol oluşu sulamada sıkıntı olmuyor. Sadece serada damlama ve yağmurlama yöntemiyle sulama yapıyorum.

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soğuk alıyor mu? Bahçemin bir yakasından dere akmaktadır. Ilıman bir iklim kuşağında olduğumuzdan soğuktan pek etkilenmiyoruz.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? Yetiştirdiğim ürünlerin üretimini yapmak beni mutlu ediyor.

Bahçemde gezinti yapmak isteyenler için site kurdum. Arzu eden dostlarımız ziyaret etmektedir.

Kamelya Vadisi (http://www.kamelyavadisi.com)

kamelyavadisi
10-01-2012, 14:53
Merhaba;
Köyümün bahçesinde yaptığım çalışmaları sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

kamelyavadisi
10-01-2012, 14:54
Bahçemin genel görünüşü

Safranlı
11-01-2012, 07:53
hemserım yerın çok güzelmiş
çalışmaları beklıyoruz

kamelyavadisi
11-01-2012, 09:01
hemserım yerın çok güzelmiş
çalışmaları beklıyoruz
Bazı çalışmalarım

mandalinci
11-01-2012, 09:40
Kolay gelsin, ellerinize sağlık.

5 no.lu resimde bayanlar soğan mı topluyor. Siyah örtülerin altında yetişenler hangi bitki. 3. resimde yetişenleri de tanıyamadım.

Diğer resimleri de bekliyoruz.

kamelyavadisi
11-01-2012, 11:49
Kolay gelsin, ellerinize sağlık.

5 no.lu resimde bayanlar soğan mı topluyor. Siyah örtülerin altında yetişenler hangi bitki. 3. resimde yetişenleri de tanıyamadım.

Diğer resimleri de bekliyoruz.
Merhaba;
Tarlamda şu anda kamelya yetiştiriyorum. Tarlamı ziyaret eden bayanlar örtünü altından çıkan yabani otları temizlemeye çalışıyorlar. Diğer resimdeki bitki ise kamelya üretimi için çelikleme çalışmalarımdır.
Zaman içinde diğer resimlerimide paylaşacağım.

kamelyavadisi
11-01-2012, 12:00
Köydeki evimiz....

kamelyavadisi
11-01-2012, 12:01
Bahçemde yetişen çiçeklerden örnekler...

canannuman
13-01-2012, 15:17
Düşünemiyorum kamelya tarlası olsun. Düşünemiyorum kamelyaların tarlada çiçek açtığını.
Maaşallah. Neden örttünüz toprağı, nemli olsun diyemi?

sevim.K
13-01-2012, 15:58
Galiba birinci neden yabani ot mücadelesi. Toprağın nemini muhafazada da etkili oluyordur.

Öğretmenim Çayelini bilmem ama Fındıklı'da çok çay toplamışlığım var:)

Eviniz, bahçeniz çok güzel. Evin balkonunda galiba son eklenen çiçek fotoğrafları. Küpe çiçeği iki taneydi diğerini göremedim. Beyaz çiçek beyaz ortanca mı? Kırmızı sardunya da çok güzel. Güle güle büyütün. Pembe kamelya ne kadar güzel büyümüş, çiçek çiçek:)

Öğretmenim eski karadeniz evlerinden örnekler vardır mutlaka. Sonra serenderiniz vardı sizin, değirmen vardı köyde. Onlarıda görelim. Bir yandan emeklerinize sağlık diyelim, bir yandan özlem gidereyim ben memleketime.:p

günebakan
13-01-2012, 18:00
Beyaz ortanca ve küpe çiçeğiniz harika Sn. Kamelyavadisi sizden aldığım kamelyalar dan 1 tanesi öldü ama diğer 4 tanesinde bir türlü açmayan çiçek tomurcukları var ben artık açtımı açmadımı diye başlarına gitmiyorum belki birgün süpriz yapar diye:)

kamelyavadisi
13-01-2012, 18:23
Düşünemiyorum kamelya tarlası olsun. Düşünemiyorum kamelyaların tarlada çiçek açtığını.
Maaşallah. Neden örttünüz toprağı, nemli olsun diyemi?
Merhaba;
Elimden geldiğince kamelyayı tarlada yetiştirmeye çalışıyorum.Kamelyalar çiçek açtığında bahçe bir başka güzel görünecek. Toprağı örtmem, yabani otları engellemek içindir. Beğendiğiniz için teşekkür ederim. Zaman içinde diğer çalışmalarımı da sizlerle paylaşacağım.
Sağlıcakla

kamelyavadisi
13-01-2012, 18:26
Galiba birinci neden yabani ot mücadelesi. Toprağın nemini muhafazada da etkili oluyordur.

Öğretmenim Çayelini bilmem ama Fındıklı'da çok çay toplamışlığım var:)

Eviniz, bahçeniz çok güzel. Evin balkonunda galiba son eklenen çiçek fotoğrafları. Küpe çiçeği iki taneydi diğerini göremedim. Beyaz çiçek beyaz ortanca mı? Kırmızı sardunya da çok güzel. Güle güle büyütün. Pembe kamelya ne kadar güzel büyümüş, çiçek çiçek:)

Öğretmenim eski karadeniz evlerinden örnekler vardır mutlaka. Sonra serenderiniz vardı sizin, değirmen vardı köyde. Onlarıda görelim. Bir yandan emeklerinize sağlık diyelim, bir yandan özlem gidereyim ben memleketime.:p
Yetiştirdiğim çiçekleri zaman içinde sizlerle paylaşacağım. Beyaz olan ortancadır. Bu yıl beyaz ortancadan çelik aldım. İnşallah yetiştirebilirim.
Eski Karadeniz evlerini ve yöremizden görüntüleri paylaşmaya çalışacağım. Sağlıcakla ...

kamelyavadisi
13-01-2012, 18:28
Beyaz ortanca ve küpe çiçeğiniz harika Sn. Kamelyavadisi sizden aldığım kamelyalar dan 1 tanesi öldü ama diğer 4 tanesinde bir türlü açmayan çiçek tomurcukları var ben artık açtımı açmadımı diye başlarına gitmiyorum belki birgün süpriz yapar diye:)

Kamelyalar geç büyüyen bitkilerdir. Benim kamelyalarda da tomurcuklar var. Her haftasonu tarlama gidiyorum. Hiç bir ilerleme yok. Zamanı gelince açacağını umuyor ve bende sabırsızlıkla bekliyorum.

kamelyavadisi
13-01-2012, 19:01
Karadeniz evleri....

kamelyavadisi
13-01-2012, 19:09
Beyaz ortanca çelikleri....

kamelyavadisi
13-01-2012, 19:14
beyaz küpe çiçeği

kamelyavadisi
14-01-2012, 18:39
Köydeki su değirmenimiz.

gulbirsen
14-01-2012, 20:23
Sayın Kamelyavadisi kameya tarlanız çok güzel.İlk defa bir kamelya tarlası görüyorum. Küpeleri de çok beğendim. Birde değirmeni daha çok fotoğraflarsanız çok sevinirim.
Saygılarımla

kamelyavadisi
14-01-2012, 20:54
Sayın Kamelyavadisi kameya tarlanız çok güzel.İlk defa bir kamelya tarlası görüyorum. Küpeleri de çok beğendim. Birde değirmeni daha çok fotoğraflarsanız çok sevinirim.
Saygılarımla
Merhaba;
Kamelya tarlamı beğendiğiniz için teşekkür ederim. Küpaler ise benimde çok sevdiğim çiçeklerin başında geliyor. Değirmeni ise elimdeki fotoğraflarla tanıtmaya çalışırım. Sağlıcakla kalınız.

kamelyavadisi
14-01-2012, 21:06
Su değirmenimizden farklı görüntüler.

sevim.K
14-01-2012, 22:42
Öğretmenim teşekkürler:)

Fotoğraflara büyük bir özlemle, sevgiyle, gülümsemeyle baktım.:)

kamelyavadisi
15-01-2012, 21:45
Öğretmenim teşekkürler:)

Fotoğraflara büyük bir özlemle, sevgiyle, gülümsemeyle baktım.:)

Beğendiğiniz için teşekkür ederim.

canannuman
17-01-2012, 13:07
Çok güzel yerler yeni evliyken 2 yıl Rize Fındıklı'da kaldım çok güzel dostluklar edindim. Benim güzel Türkiyemin güzel insanları, çok güzel günlerim geçti komşularım harikaydı. Pozitif insanlar, neşeli, dostuna dost insanlar hey gidi günler hey.
Kızımda Çayeli Devlet Hastanesi doğumlu. Nüfus cüzdanında doğduğu yer Rize Çayeli. Sel yaşadılar üzgünlükle seyrettim televizyonlardan. Cümlesine geçmiş olsun.
Nasıl bir güzellik sanki Allah dağ ile deniz arasına sıkıştırmış ta bozamasın insanoğlu oraları. Tam bir doğa harikası. Taş duvarlarda mağara gibi su fışkıran yerlerde mor mor farklı çiçekleri, doğal yetişen orman gülü, biçildiğinde çay kokusu ile harika cennetten bir köşe sanki. Ayder de muhteşem. Sanki oksijeni tüpten çekiyorsunuz öyle farklı bir havası var suyu var. Orada doğup yaşayanlar çok çok şanslılar bence.

kamelyavadisi
17-01-2012, 15:37
Çok güzel yerler yeni evliyken 2 yıl Rize Fındıklı'da kaldım çok güzel dostluklar edindim. Benim güzel Türkiyemin güzel insanları, çok güzel günlerim geçti komşularım harikaydı. Pozitif insanlar, neşeli, dostuna dost insanlar hey gidi günler hey.
Kızımda Çayeli Devlet Hastanesi doğumlu. Nüfus cüzdanında doğduğu yer Rize Çayeli. Sel yaşadılar üzgünlükle seyrettim televizyonlardan. Cümlesine geçmiş olsun.
Nasıl bir güzellik sanki Allah dağ ile deniz arasına sıkıştırmış ta bozamasın insanoğlu oraları. Tam bir doğa harikası. Taş duvarlarda mağara gibi su fışkıran yerlerde mor mor farklı çiçekleri, doğal yetişen orman gülü, biçildiğinde çay kokusu ile harika cennetten bir köşe sanki. Ayder de muhteşem. Sanki oksijeni tüpten çekiyorsunuz öyle farklı bir havası var suyu var. Orada doğup yaşayanlar çok çok şanslılar bence.
Merhaba;
Yöremiz için söyledikleriniz beni mutlu etmiştir. İnşallah günün birinde yolunuz Rize'ye düşerse sizinle tanışma imkanı buluruz. Aynı güzellikleri tekrar görme fırsatınız olur. Belki de farklı yerleri de görürsünüz.
Teşekkür ederim .

ozbey
17-01-2012, 21:22
Sevgili kamelyavadisi, bahçe başlığınız hayırlı olsun. İyi ki aramıza katıldınız. Kenarı dantel misali ortancanız çok hoş. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Karadeniz en çok görmeyi istediğim bir bölge, çok güzel bir yerdesiniz.

kamelyavadisi
17-01-2012, 21:55
Sevgili kamelyavadisi, bahçe başlığınız hayırlı olsun. İyi ki aramıza katıldınız. Kenarı dantel misali ortancanız çok hoş. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Karadeniz en çok görmeyi istediğim bir bölge, çok güzel bir yerdesiniz.
Sayın ozbey;
sayfamı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim. Umarım Karadeniz'i görme fırsatı yakalarsınız. Güzellikleri yerinde görmek insana farklı bir mutluluk verir.
İlginize teşekkür ederim.

mrduran
18-01-2012, 10:52
Merhaba efendim,

Çok güzel faaliyet, anlatım.
Sayenizde kültürlerimizi tanıyoruz, modernize edilmiş olanları da dahil.

Hatta karadeniz fıkranız bile muhteşem. Bende karadeniz usulü yönlendireyim efendim, AŞAĞIDA;
264834

Saygılarımla lütfen.

mrduran
18-01-2012, 10:54
Soğan ve sarmısak assak, değirmenin öğüttüklerine istenmeyen koku verebilirler:)))

kamelyavadisi
19-01-2012, 10:12
Soğan ve sarmısak assak, değirmenin öğüttüklerine istenmeyen koku verebilirler:)))

Teşekkür ederim. Umarım bir sorun yaşamayız :)))

kamelyavadisi
19-01-2012, 10:53
Kamelyaları çelik alarak üretmeye çalışıyorum.

kamelyavadisi
23-01-2012, 15:02
Toprakla uğraşmak bazen haftanın tüm yorgunluğunu atıyor.
Toprağı işlediğinde sana nankörlük yapmıyor.

Uzaylı
23-01-2012, 19:05
Sayın kamelyavadisi; Neler kaçırmışım ben böyle? Harika fotoğraflar. Yeriniz çok güzelmiş. 3. fotoğraf yamaca dayanmış bahçeniz masalsı bir yer. Hele de bol çiçekli kamelyalarla, rüya gibi bir yer olacak inşallah. Köyünüzdeki eviniz de maaşallah yani bize yarısı kadar olsa o da kâfi... Değirmen fotoğraflarına bayıldım. Kamelya bilgileri de çok güzel. Amaaa o tahta köprüde aklım kaldı inanın. Bu güzelliklerin sağlıkla, tadını çıkarmanızı dilerim.

kamelyavadisi
24-01-2012, 10:29
Sayın kamelyavadisi; Neler kaçırmışım ben böyle? Harika fotoğraflar. Yeriniz çok güzelmiş. 3. fotoğraf yamaca dayanmış bahçeniz masalsı bir yer. Hele de bol çiçekli kamelyalarla, rüya gibi bir yer olacak inşallah. Köyünüzdeki eviniz de maaşallah yani bize yarısı kadar olsa o da kâfi... Değirmen fotoğraflarına bayıldım. Kamelya bilgileri de çok güzel. Amaaa o tahta köprüde aklım kaldı inanın. Bu güzelliklerin sağlıkla, tadını çıkarmanızı dilerim.

Yöremize ait güzellikleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Yolunuz Karadeniz'e düşerse bu güzellikleri yerinde görme fırsatınız olur.
Sağlıcakla kalınız.

hk50
24-01-2012, 11:08
Sn Kamalyavadisi,çalışmalarında başarılar diliyorum.Malç olarak kullandığın naylon siyahmı ?Fotoğraflardan anlıyamadım.
Saygılar.

kamelyavadisi
24-01-2012, 11:34
Sn Kamalyavadisi,çalışmalarında başarılar diliyorum.Malç olarak kullandığın naylon siyahmı ?Fotoğraflardan anlıyamadım.
Saygılar.
Merhaba;
Malç olarak kullandığım örtü siyah ve su geçirgendir. Faydasını gördüm.

cetasule
24-01-2012, 12:05
Bahçeniz harika.Emeklerinizin karşılığını görmeniz dileğiyle.
Selamlar

kamelyavadisi
24-01-2012, 14:11
Bahçemde yetişen farklı güzellikler.

fatma sunay
24-01-2012, 18:59
Sayın Kamelyavadisi hepsi çok güzel. Biz bir tane kamelye yetiştiremezken sizde tarlası var ne güzel. Değirmeniniz de gerçekten çok ilginç ve değişik ellerinize sağlık.
Zamanla Rize resimlerinide bizimle paylaşırsanız mutlu olurum.
Saygılar...

kamelyavadisi
25-01-2012, 08:48
Sayın Kamelyavadisi hepsi çok güzel. Biz bir tane kamelye yetiştiremezken sizde tarlası var ne güzel. Değirmeniniz de gerçekten çok ilginç ve değişik ellerinize sağlık.
Zamanla Rize resimlerinide bizimle paylaşırsanız mutlu olurum.
Saygılar...
Merhaba;
Elimden geldiğince hem bahçemin hem de yöremin güzelliklerini sizlerle paylaşacağım.

kamelyavadisi
30-01-2012, 07:05
29 Ocak 2012
Rize-Çamlıhemşim Ayder Yaylası

Lonicera
30-01-2012, 08:59
Derviş bey, nihayet geçen sene göndermiş olduğunuz kamelya fidelerinden 2 tanesi açtı. Diğerleri de sıralarını bekliyorlar. İzmir gibi sıcak bir iklimde de kamelya rahatlıkla yetişebiliyormuş. Böyle bir güzellikle bizleri buluşturduğunuz için kendi adıma çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalınız...

kamelyavadisi
30-01-2012, 09:19
Derviş bey, nihayet geçen sene göndermiş olduğunuz kamelya fidelerinden 2 tanesi açtı. Diğerleri de sıralarını bekliyorlar. İzmir gibi sıcak bir iklimde de kamelya rahatlıkla yetişebiliyormuş. Böyle bir güzellikle bizleri buluşturduğunuz için kendi adıma çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalınız...
Gönderdiğim fidelerin bu şekilde çiçek açmalarını görmek beni de çok mutlu etmiştir. Elinde bulunan diğer fidelerde çiçeklerini açsınlar. Bende de farklı renkler var. Onlardan da göndererek tüm türlere sahip olmanızı sağlamaya çalışacağım.

kamelyavadisi
01-02-2012, 07:09
Bahçemden tüm ağaçlar.net dostlarına günaydın diyorum.

mrduran
01-02-2012, 11:36
Günaydınlar efendim,

Güzel bahçenizi ziyaretlerim sürüyor ve sürecek.

Her paylaşımınız için teşekkürler, sağlıkla kalın inşallah.

Kolay gelsin, saygılarımla lütfen.

berrinb
01-02-2012, 12:37
Bahçe ve evinizin görünümüne bayıldım...Kamelyalarınız mükemmel yetişmişler...Tebrikler ediyorum sizi....Bu bahçeyi nasılda geç gördüm...Köyden manzaralarınız kartpostal resimleri gibi ...Bu bahçe beni can evimden vurdu, diyebilirim..:))

Kamelyalırın böyle tek yapraklı çelikten yetiştiğini de öğrenmiş oldum...Ellerinize sağlık...Baş müdavimlerinizden biri de ben olacağım herhalde....Herşey harikaydı...Teşekkürler..Sevgi ve selamlar Rize ye......:))

kamelyavadisi
02-02-2012, 21:03
kamelyavadisi karlar altında
2 şubat 2012

kartal124
02-02-2012, 21:39
Sayın kamelyavadisi.
Çalışmalarınızı ilgi ile izliyorum.Kamelya meraklısı bir kişi olarak başarılar diliyorum.
Sormak istediğim şu.Bilindiği gibi kamelyaların en bilinen türleri, kamelya japonica, kamelya sasanqua ve kamelya reticulata.
Sizin kamelyalarınızın bunlardan hangisi olduğu belli mi?
Bu da benim kamelyam.Kamelya sasangua "rainbow".İlk defa açacak gibi bakalım ne olacak?
Zamanla sizden de değişik renklerden edinmek isterim.
Selamlarımla.

alcen
03-02-2012, 00:12
Sn. kamelyavadisi,
Kamelya en çok sevdiğim çiçeklerden biridir,önce sizi kutlamak istiyorum.Emeklerinize sağlık
eviniz,bahçeniz,yörenin evleri,köprü herşey harika.
Allah bu güzellikler içinde ailenizle beraber uzun sağlıklı yaşam nasip etsin inşallah.
kdz ereğliden selamlar.

kamelyavadisi
03-02-2012, 07:55
Sayın kamelyavadisi.
Çalışmalarınızı ilgi ile izliyorum.Kamelya meraklısı bir kişi olarak başarılar diliyorum.
Sormak istediğim şu.Bilindiği gibi kamelyaların en bilinen türleri, kamelya japonica, kamelya sasanqua ve kamelya reticulata.
Sizin kamelyalarınızın bunlardan hangisi olduğu belli mi?
Bu da benim kamelyam.Kamelya sasangua "rainbow".İlk defa açacak gibi bakalım ne olacak?
Zamanla sizden de değişik renklerden edinmek isterim.
Selamlarımla.
Merhaba;
Elimden geldiğince kamelyayı yetiştirmeye çalışıyorum. Bendeki türlerin kamelya japonica olduğunu söyleyebilirim. Bende farklı çeşit ve renklerden size gönderebilirim. Şu an renkleri tespit etmeye çalışıyorum. Sağlıcakla kalınız.

kamelyavadisi
03-02-2012, 08:16
Sn. kamelyavadisi,
Kamelya en çok sevdiğim çiçeklerden biridir,önce sizi kutlamak istiyorum.Emeklerinize sağlık
eviniz,bahçeniz,yörenin evleri,köprü herşey harika.
Allah bu güzellikler içinde ailenizle beraber uzun sağlıklı yaşam nasip etsin inşallah.
kdz ereğliden selamlar.
Merhaba alcen;
Ben de özellikle kamelya yetiştirmek için uğraş içindeyim. Umarım başarılı olurum. Yurdumuzun her bir parçası faklı güzelliklerle dolu. Günün birinde yolunuz yöremize düşerse o güzellikleri yerinde görme fırsatınız olur. Size yardımcı olabilirim. Rize'den selam ve saygılar.

kamelyavadisi
06-02-2012, 13:23
Yöremizden görüntüler.

kamelyavadisi
16-02-2012, 06:55
kamelya fidesi

alcen
16-02-2012, 07:25
Kamelya vadisi arkadaşım,
bu gün resimlere bakarken içimden, ne kadar akıllı olduğunuz geçti
kar tufan bitkilere zarar vermeden gitti.
Kamelya çok dayanıklı bitki. Bitki derkende aklıma nedense hep otsu gövdeler gelir
biz ne yaptık, beyendiğimiz ne varsa bahçelere doldurduk sonuç hüsran.
benimde iki tane kamelyam var dimdik ayakta çiçek açma telaşındalar.
Biri kırmızı biri kırcılı pembe, inşallah kolleksiyonu genişletiriz sayenizde
tekrar sizi yaptığınız güzel işten dolayı kutluyorum.
Bu arada söylemeyi unutmuşum kamelya harika bir ağaç türü,
sağlıcakla kalın işiniz hep rasgelsin sevgiler selamlar.

kamelyavadisi
16-02-2012, 12:29
Kamelya vadisi arkadaşım,
bu gün resimlere bakarken içimden, ne kadar akıllı olduğunuz geçti
kar tufan bitkilere zarar vermeden gitti.
Kamelya çok dayanıklı bitki. Bitki derkende aklıma nedense hep otsu gövdeler gelir
biz ne yaptık, beyendiğimiz ne varsa bahçelere doldurduk sonuç hüsran.
benimde iki tane kamelyam var dimdik ayakta çiçek açma telaşındalar.
Biri kırmızı biri kırcılı pembe, inşallah kolleksiyonu genişletiriz sayenizde
tekrar sizi yaptığınız güzel işten dolayı kutluyorum.
Bu arada söylemeyi unutmuşum kamelya harika bir ağaç türü,
sağlıcakla kalın işiniz hep rasgelsin sevgiler selamlar.

Sayın alcen;
Kamelya hakkındaki görüşleriniz beni mutlu etmiştir. Kamelya yurdumuzda hak ettiği derecede tanıtılmayan veya bilinmeyen bir bitki. Siz kamelya sevenlerin de yardımlarıyla tanıtmasını yapabiliriz. Benim elimde farklı türlerde kamelyalar var. Çiçeklerini açtıkça sizlerle paylaşacağım.
Elimden geldiğince kolleksiyonunuzun genişletilmesi için yardımcı olmaya çalışırım.
Sağlıcakla kalınız.

kamelyavadisi
16-02-2012, 12:30
Tam yaşanaçak ev.

Karadeniz'deki ahşap evlerde yaşam bir farklı olur.

ciceksever70
10-03-2012, 19:25
Sevgili kamelyavadisi mesajimi yanlis yere yazmisim simdi farkedip sildim özür dilerim. Kamelyam ikinci kisini da atlatti. Ancak tomurcuklari kahverengi sanki cürük gibi. Resimleri ekliyorum lütfen durumu konusunda bilgi verebilirmisiniz? Budamam ya da bozuk görünen tomurcuklari koparmam gerekir mi? Tesekkürler.

kamelyavadisi
12-03-2012, 10:40
Sevgili kamelyavadisi mesajimi yanlis yere yazmisim simdi farkedip sildim özür dilerim. Kamelyam ikinci kisini da atlatti. Ancak tomurcuklari kahverengi sanki cürük gibi. Resimleri ekliyorum lütfen durumu konusunda bilgi verebilirmisiniz? Budamam ya da bozuk görünen tomurcuklari koparmam gerekir mi? Tesekkürler.

Merhaba; Kamelyalar dış mekanda bu şekilde yapraklarını sarartması genelde olabiliyor. (Soğuk yörelerde) Tomurcukların sağlıklı bir şekilde açması için ben fosfat ağırlıklı gübre veriyorum. Siz de deneyebilirsiniz. Bu arada bazı dallarını budayıp çelik ile üretim yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

ciceksever70
13-03-2012, 07:29
Sevgili Kamelya vadisi ortanca celiklerinizdeki yapraklari uclarindan makasla biraz keserseniz celikleriniz daha kolay köklenir. Merak etmeyin bu yaz mutlaka köklenecektir sonbahar basinda bahceye aktarabilirsiniz. Sevgiler.

ayseldeniz
14-03-2012, 12:23
Sayın kamelyavadisi siteyi ziyaret ettim. Sayfanızdaki görüntüler de muhteşem güzel.Karadeniz bölgesine has güzellikleri görmek isteriz.Devamını bekleriz.

kamelyavadisi
15-03-2012, 09:19
Sayın kamelyavadisi siteyi ziyaret ettim. Sayfanızdaki görüntüler de muhteşem güzel.Karadeniz bölgesine has güzellikleri görmek isteriz.Devamını bekleriz.

Merhaba;
Havaların ısınmasıyla yöremize ait güzellikler ortaya çıkacak. O güzellikleri sizlerle paylaşacağım. Sitemi de ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim.

kamelyavadisi
17-03-2012, 08:40
Baharı beklerken karşımıza çıkan manzara bu...
Tarih: 17 Mart 2012 Çayeli

berrinb
17-03-2012, 16:35
Sevgili kamelya vadisi....Sitenizi gezdim....Eviniz sarı renkli olan mı..??..kamelyalarınız harika ...maşallah demek farz oluyor bu görüntülere ...:))
Güle güle oturunuz..Çok güzel duruşu ve havası var...Manzara harika.... Kamelya kışa dayanıklı bir çiçek oluşundan bende çok seviyorum...Acaba bordür olarak da kullanılabilirmi..??Yani budama yapılıyormu..??

Selamlar sevgiler...:))

kamelyavadisi
17-03-2012, 17:57
Sevgili kamelya vadisi....Sitenizi gezdim....Eviniz sarı renkli olan mı..??..kamelyalarınız harika ...maşallah demek farz oluyor bu görüntülere ...:))
Güle güle oturunuz..Çok güzel duruşu ve havası var...Manzara harika.... Kamelya kışa dayanıklı bir çiçek oluşundan bende çok seviyorum...Acaba bordür olarak da kullanılabilirmi..??Yani budama yapılıyormu..??

Selamlar sevgiler...:))

Merhaba;
Sitemi gezmeniz bizleri mutlu etmiştir. Teşekkür ederim. Köy evimiz resimde görülen sarı evdir. Kamelya soğuğa dayanıklı bir bitkidir. Kamelyayı daha iyi bir görüntü elde etmek için zaman zaman budaması yapılıyor. Hem iç mekanda hem de dış mekanda yetişebilen bir bitkidir. Çiçekleri farklılıklar gösterdiğinden tercih edilen bir bitkidir. Diğer kamelyalar açtığında sizlerle paylaşacağım.

Adil
19-03-2012, 16:21
Sayın Kamelyavadisi bu güzel çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ederim.
Saygılar selamlar.

kamelyavadisi
19-03-2012, 19:01
Sayın Kamelyavadisi bu güzel çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ederim.
Saygılar selamlar.

Merhaba;
Sizlerin beğenizi beni mutlu etmiştir. Teşekkür ederim.

dağ çiği
20-03-2012, 21:30
Sayın kamelya vadisi,kamelyalar da görünen sürgünmüdür tomurcukmudur.Saksılarını büyütsem zarar verirmi.Yardımcı olursanız sevinirim.

kamelyavadisi
21-03-2012, 07:10
Sayın kamelya vadisi,kamelyalar da görünen sürgünmüdür tomurcukmudur.Saksılarını büyütsem zarar verirmi.Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba;
Görünenler sürgündür. Havalar ısınmaya başladığında kendilerini daha iyi gösterecekler. Fideleri saksıda büyütmek istiyorsan köklerini zedelemeden bir boy büyük saksıya alabilirsin. Fideler çok sağlıklı görünüyorlar.
Emeklerine sağlık.

hk50
26-03-2012, 13:36
Sn kamelyavadisi Çok teşekkür ederim.Emanetleri aldım.

kamelyavadisi
01-04-2012, 21:22
Böğürtlen çelikleri

kamelyavadisi
01-04-2012, 21:25
Farklı renklerde kamelyalar.

kamelyavadisi
01-04-2012, 21:28
Kamelyavadisinden bir görüntü...

ykolko
01-04-2012, 21:38
Sayın Hocam, sizin kamelya çelikleri, ortalama ne kadar sürede kökleniyor?

kamelyavadisi
02-04-2012, 07:37
Sayın Hocam, sizin kamelya çelikleri, ortalama ne kadar sürede kökleniyor?
Merhaba,
Bu çelikleri mart sonunda yaptım. Bunların tam köklenmeleri Ağustos ayını bulur. O ayda köklenmeleri tamamlandığında normal saksılara alacağım.

kamelyavadisi
07-04-2012, 19:02
Kamelya çiçekleri açmaya başladı.
07 Nisan 2012 Görüntüleri

kamelyavadisi
07-04-2012, 19:03
Devamı...

kamelyavadisi
07-04-2012, 19:05
Devamı......

almira
08-04-2012, 15:27
Mersin'de beyaz kamelya... :D

kamelyavadisi
13-04-2012, 19:30
13 Nisan 2012 Kamelyavadisi görüntülerinden bir kesit,

kamelyavadisi
28-04-2012, 21:32
Kamelyalar yeni sürgünlerini göstermeye başladılar.

günebakan
29-04-2012, 12:36
Sayın kamelya vadisi kamelya fidesinin yaprakları kuru acaba ölüyormu yoksa normal birşeymi?

288329

kamelyavadisi
01-05-2012, 16:23
Sayın kamelya vadisi kamelya fidesinin yaprakları kuru acaba ölüyormu yoksa normal birşeymi?

288329

Sayın günebakan;
Sanırım fideniz kurumaya yüz tuttu. Üst kısmındasn gövdesinine bakabilirsiniz. Şayet elastik yapısını kaybettiyse ve kırılabiliyorsa kurudu demektir. Aynı işlemi kök kısmına yaklaşarak devam edin.

günebakan
01-05-2012, 21:53
Teşekkürler yarın ilk işim bakmak olacak.

kamelyavadisi
03-05-2012, 20:51
Teşekkürler yarın ilk işim bakmak olacak.

Umarım başarılı olursun.

günebakan
03-05-2012, 20:57
Olmadı ne yazık ki kurumuş elimde bir tane beyaz bir tanede rengini bilmediğim kamelya fidesi var beyaz olan yaprak vermeye başladı ama diğerinde şimdilik birşey yok yeşil yeşil duruyor.

kamelyavadisi
05-05-2012, 19:58
5 Mayıs 2012 tarihinde kamelyaların filizlenme süreçleri.

hk50
05-05-2012, 20:08
003 A.JPG:
Bu dosya daha önce şu konuya eklenmiş : hk50 / Köydeki Bahçem

Gelişmeleri inçelerseniz sevinirim.
Saygılar

kamelyavadisi
21-05-2012, 10:31
Kamelya çelikleri yeni filizlerini göstermeye başladılar.

kamelyavadisi
21-05-2012, 10:35
Kamelya fide filizlenmeleri

kılıç
21-05-2012, 12:08
Sayın kamely1a vadisi bu çiçeğin her evresi ayrı güzel güneşin hiç bir bitkinin yaprağında bu kadar güzel yansıyıp dans ettiğini görmedim yaprak çıkarırken zevkle izlersiniz çiçeğini konuşmaya bile gerek yok hem çok güzel hem çok asil biz az sayıdada olsa mutlu oluyoruz sizin gigi tarla dolusu olsa bilemiyorum.

kamelyavadisi
22-05-2012, 12:18
Sayın kamely1a vadisi bu çiçeğin her evresi ayrı güzel güneşin hiç bir bitkinin yaprağında bu kadar güzel yansıyıp dans ettiğini görmedim yaprak çıkarırken zevkle izlersiniz çiçeğini konuşmaya bile gerek yok hem çok güzel hem çok asil biz az sayıdada olsa mutlu oluyoruz sizin gigi tarla dolusu olsa bilemiyorum.
Sayın Kılıç;
Yorumunuza aynen katılıyorum. Her aşamanın farklı bir güzelliğinin doyasıya yaşamaya çalışıyorum. Bazen güneşin ilk ışıklarıyla birlikte kamelya tarlasına gidiyor o muhteşen güzelliği seyrediyorum.

ahmeter
22-05-2012, 12:28
5 Mayıs 2012 tarihinde kamelyaların filizlenme süreçleri.

Sayın Kamelya vadisi
Her şey çok güzel kullandığınız sera örtüsü nemi artırmak . sıçaklığı çekmek .veya başka otların çıkmasını önlemek için mi
Kamelyadan .başka bitki deniyormusunuz
Selamlar

kamelyavadisi
23-05-2012, 12:24
Sayın Kamelya vadisi
Her şey çok güzel kullandığınız sera örtüsü nemi artırmak . sıçaklığı çekmek .veya başka otların çıkmasını önlemek için mi
Kamelyadan .başka bitki deniyormusunuz
Selamlar

Merhaba ahmeter;
Sera örtüsünü önceleri yabani otların çıkmaması için kullanmıştım. Zaman içinde toprağın nemini koruması, su kaybının olmaması hem de sıcaklığı çekmesi açısından çok faydasını gördüm. Bu şekilde denemelerimi sürdürmeye devam edeceğim. Kamelyadan başka, ortanca, küpe çiçeği, böğürtlen ve ahududu denemelerim oldu. Umarım başarılı olurum. Sağlıcakla kalınız.

ahmeter
23-05-2012, 13:27
Sayın Kamelya vadisi
Başarılar dilerim Çalışmalarınızı takip edeçeğim kolay gelsin

kamelyavadisi
25-05-2012, 09:45
Sayın Kamelya vadisi
Başarılar dilerim Çalışmalarınızı takip edeçeğim kolay gelsin
Sizin takibiniz ve eleştirileriniz beni daha iyiye götürür. Teşekkür ederim.

kamelyavadisi
28-05-2012, 09:43
Kamelyavadisi'nden görüntüler.

günebakan
28-05-2012, 15:48
Off küpe çiçeği muhteşem görünüyor rengine bayıldım:)

hk50
28-05-2012, 16:09
Fotoğrafda olsa,sanalda olsa,seyretmesi güzeldir.
Verimli çalışmalar.

Adalet Yağcı
28-05-2012, 19:07
Küpe çiçeği muhteşem.
Her ne kadar kamelyacı olarak tanıyorsak da sizi, bütün bitkilerin dilini çözmüşsünüz :)
Rize'nin havasını, suyunu, iklimini çok sevmişler belli.

Biraz da bakımları ile bilgiler yazsanız, tecrübelerinizi aktarsanız ilgili başlıklarda, bizler de gururla sunsak küpelerimizi :)

Ellerinize sağlık sayın kamelya vadisi.

kamelyavadisi
28-05-2012, 20:42
Off küpe çiçeği muhteşem görünüyor rengine bayıldım:)
Teşekkür ederim.

kamelyavadisi
28-05-2012, 20:42
Fotoğrafda olsa,sanalda olsa,seyretmesi güzeldir.
Verimli çalışmalar.

Bu mevsimde yöremizde her bitki tüm hünerlerini gösteriyor. Benim fazla bir katkım yok.

kamelyavadisi
28-05-2012, 20:44
Küpe çiçeği muhteşem.
Her ne kadar kamelyacı olarak tanıyorsak da sizi, bütün bitkilerin dilini çözmüşsünüz :)
Rize'nin havasını, suyunu, iklimini çok sevmişler belli.

Biraz da bakımları ile bilgiler yazsanız, tecrübelerinizi aktarsanız ilgili başlıklarda, bizler de gururla sunsak küpelerimizi :)

Ellerinize sağlık sayın kamelya vadisi.
Yöremiz ikliminin çiçeklere sunduğu bir hizmet olsa gerek. Bakımlarını kendimden ziyade eşim ilgileniyor. Bana sadece sunması düşüyor. İlginize teşekkür ederim.

nılgun_dogan
28-05-2012, 21:37
Sayın kamelya vadisi kamelyaların açma dönemi nezamandır sizden aldığım kamelyalar çok güzel gelişiyor açma dönemi geçti heralde ama bir ümit sormak istedim.

kamelyavadisi
29-05-2012, 06:56
Sayın kamelya vadisi kamelyaların açma dönemi nezamandır sizden aldığım kamelyalar çok güzel gelişiyor açma dönemi geçti heralde ama bir ümit sormak istedim.

Merhaba;
Kamelyalar bu mevsimde yeni sürgünlerini göstermeye başlar. Çiçeklerini 12. ayda açmaya başlarlar. Seneye kadar beklemeliyiz. Umarım istediğiniz güzellikleri yakalarsınız. Sağlıcakla kalınız.

kamelyavadisi
29-05-2012, 07:37
Kamelyaların arasında gönlünce koşmak.......

kamelyavadisi
29-05-2012, 09:59
Gül ile Kamelyanın kardeşliği.........

kamelyavadisi
30-05-2012, 12:11
kamelyavadisi'nde mevsimin güzelliklerinden örnekler.

nılgun_dogan
30-05-2012, 12:33
Çok soru soruyorum kusurabakmayın:) sayın kamelya vadisi kamelyalarımı saksıda bakıyorum saksı ve toprakları yetersiz köklerini kımıldatmadan başka saksıya geçirip toprak ilave edebilirmiyim.

kamelyavadisi
30-05-2012, 13:15
Çok soru soruyorum kusurabakmayın:) sayın kamelya vadisi kamelyalarımı saksıda bakıyorum saksı ve toprakları yetersiz köklerini kımıldatmadan başka saksıya geçirip toprak ilave edebilirmiyim.

Merhaba;
Köklerine zarar vermeden saksısını büyütmek iyi olacaktır. Bu arada resimlerini de paylaşırsanız memnun olurum.
Not: Bu forumların bir özelliği de fazla soru sorabilmek içindir. Siz sordukça ben de elimden geldiğince yardımcı olacağım.

nılgun_dogan
30-05-2012, 16:09
Sayın kamelyavadisi resimlerde işaretli olan saksımda 2 kök kamelyam var yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

http://lh5.googleusercontent.com/-h4VCWlCNdKw/T8Ypz1KP-BI/AAAAAAAAAO8/EMSO8ISVXyc/s512/IMG_2161.JPG

http://lh3.googleusercontent.com/-NDaGsBwpqtM/T8YoaLLgkZI/AAAAAAAAAOg/X9zM0wNMIlI/s512/IMG_2162.JPG

http://lh5.googleusercontent.com/-B0GsHjjPs8Q/T8YocAFOPVI/AAAAAAAAAOo/WiRElMvmCdQ/s640/IMG_2160.JPG

kamelyavadisi
31-05-2012, 06:56
Sayın kamelyavadisi resimlerde işaretli olan saksımda 2 kök kamelyam var yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

http://lh5.googleusercontent.com/-h4VCWlCNdKw/T8Ypz1KP-BI/AAAAAAAAAO8/EMSO8ISVXyc/s512/IMG_2161.JPG

http://lh3.googleusercontent.com/-NDaGsBwpqtM/T8YoaLLgkZI/AAAAAAAAAOg/X9zM0wNMIlI/s512/IMG_2162.JPG

http://lh5.googleusercontent.com/-B0GsHjjPs8Q/T8YocAFOPVI/AAAAAAAAAOo/WiRElMvmCdQ/s640/IMG_2160.JPG
Merhaba;
Kamelyalar harika gelişim göstermişler. Yaprakları gayet canlı ve parlak. Bu seviyedeki kamelyaları bir büyük saksıya almanıza şu an için hiç gerek yok. Kamelyalar bu mevsimde büyüme sürecindeler. Havalar soğuduğunda saksılarını değiştirirsin ve etkilenmemiş olurlar.
Not: Bu kamelyalar benim gönderdiklerim mi? Şayet onlarsa iyi bir gelişim gösterdiler.
Emeklerine sağlık.

nılgun_dogan
31-05-2012, 11:00
Sayenizde bu güzel kamelyalara sahip oldum ben teşekkür ederim bunların hepsi sizin kamelyalar.

kamelyavadisi
31-05-2012, 11:49
Sayenizde bu güzel kamelyalara sahip oldum ben teşekkür ederim bunların hepsi sizin kamelyalar.
Kamelyaları dış mekanda büyütebilseydiniz daha da iyi gelişim gösterebilirlerdi. Saksıda da bu şekilde büyümesi beni de mutlu etti.

Not: Yeni sürgünlerden Temmuz-ağustos aylarında çelik alrak üretim yapabilirsiniz.

kamelyavadisi
31-05-2012, 14:02
Kamelyavadisi'nin kuşbakışı görünümü,

kamelyavadisi
07-06-2012, 22:52
Doğadan esintiler...

günebakan
08-06-2012, 13:09
İlk fotoğraftaki küpeleri çelikledinizmi o şekilmi aldınız diğerlerinin renkleri de çok güzelmiş:)

kamelyavadisi
08-06-2012, 14:14
İlk fotoğraftaki küpeleri çelikledinizmi o şekilmi aldınız diğerlerinin renkleri de çok güzelmiş:)
Merhaba;
Tüm kipe fidelerini çelikle üretim yöntemiyle kendim ürettim. Umarım başarılı olmuşumdur.

günebakan
08-06-2012, 15:19
Merhaba
Bence olmuşsunuz gibi görünüyor güle güle büyütün:)

kamelyavadisi
11-06-2012, 10:22
Kamelyavadisi'nin Haziran ayındaki görüntüsünü kamelya severlere sunuyorum.

hk50
11-06-2012, 11:33
Yeni kamelyalar hayırlı uğurlu olur inşallah.

kamelyavadisi
11-06-2012, 12:13
Kamelyalarda yeni sürgünler,

kamelyavadisi
11-06-2012, 18:27
Küpelerin zerafeti....

kamelyavadisi
11-06-2012, 20:35
Yorum sizin....

jineop
11-06-2012, 20:40
Yorum sizin....

Gerçek bir kamelya vadisi. Hepsi çiçeklendiklerinde, tepelerden görüntülemek lazım. Emeğinize, sevginize, yüreğinize sağlık...

kamelyavadisi
20-06-2012, 10:04
Gerçek bir kamelya vadisi. Hepsi çiçeklendiklerinde, tepelerden görüntülemek lazım. Emeğinize, sevginize, yüreğinize sağlık...
Sizin gibi çiçek uzmanlarından bu sözleri duymak çok güzel.
Vizyonum, önce Türkiye'de daha sonra Dünya'da en iyi kamelyayı yetiştirmek olacaktır.
Destekleriniz beni hedefime biraz daha yaklaştırıyor.
Teşekkür ederim.

Kamelya Vadisi (http://www.kamelyavadisi.com)

hk50
20-06-2012, 13:22
Ha uşağım,gönderdiğin kamelyalar seninki gibi olması için kaç sene gözüne bakaçağum ?

kamelyavadisi
20-06-2012, 15:07
Ha uşağım,gönderdiğin kamelyalar seninki gibi olması için kaç sene gözüne bakaçağum ?
İki sene sonra bu şekilde olurlar.

kamelyavadisi
21-06-2012, 22:28
Baharın gelmesiyle köy manzarası bir başka oluyor...

kamelyavadisi
21-06-2012, 22:42
Bahçe işlerinden arda kalan zamanlarda balık avlamak bir başka oluyor...

kamelyavadisi
21-06-2012, 22:46
kamelyaların gübrelenmesi...

kartal124
21-06-2012, 23:07
Sayın kamelyavadisi,
Kamelyalarınızın hangi renkleri var?
Şu anda almak istesek doğru renklileri seçip ayırma imkanı var mı?
Selamlarımla.

kamelyavadisi
22-06-2012, 12:07
Sayın kamelyavadisi,
Kamelyalarınızın hangi renkleri var?
Şu anda almak istesek doğru renklileri seçip ayırma imkanı var mı?
Selamlarımla.
Merhaba;
Kamelya rtenkleri genel olarak beyaz,pembe ve kırmızı tonlardadır. Bu tonların farklı türlerini yetiştirmeye çalışıyorum. Elimde yaklaşık 7-8 farklı türden kamelya var. Bu kamelyalar katmerli olanlarıdır. Sağlıcakla kalınız.

kamelyavadisi
25-06-2012, 09:45
24 Haziran 2012 kamelyavadisi görüntülerinden bazıları...

kamelyavadisi
25-06-2012, 09:47
24 Haziran 2012...

ahmeter
25-06-2012, 16:19
Kolay gelsin .bahçeyi takip ediyorum Açelya denemesi yaptınız mı Selamlar

kamelyavadisi
26-06-2012, 14:21
Kolay gelsin .bahçeyi takip ediyorum Açelya denemesi yaptınız mı Selamlar
Merhaba ahmeter,
Açelya için küçükte olsa bir denemem oldu. Sonuçlarını bekliyorum.

kamelyavadisi
28-06-2012, 13:13
Merhaba dostlar;
Mayıs - Haziran dönemi kamelyavadisi görüntülerini sayfamda güncelledim.Her şey gönlünüzce olsun.

berrinb
28-06-2012, 13:43
Sevgili kamelya vadisi....Kamelyalara söz yok ...Bu arada küpelere meraklısınız...Bende küpeli yi çok severim...Çelikleriniz de tutmuşlar çok iyi görüntüleri var...

Evinizin ve civarının renk uyumuna zaten hayranım...Kamelyaların çiçeklenmelerinde daha da harika görünecektir.....sevgiler selamlar...:))

kamelyavadisi
28-06-2012, 18:58
Sevgili kamelya vadisi....Kamelyalara söz yok ...Bu arada küpelere meraklısınız...Bende küpeli yi çok severim...Çelikleriniz de tutmuşlar çok iyi görüntüleri var...

Evinizin ve civarının renk uyumuna zaten hayranım...Kamelyaların çiçeklenmelerinde daha da harika görünecektir.....sevgiler selamlar...:))

Sanırım iklim olarak bu çiçeklerin hoşlanacağı şanslı bir yerde yaşıyoruz. Doğanın bize verdiği nimet...

kamelyavadisi
16-07-2012, 09:44
Temmuz 2012 Kamelyavadisi Görüntülerini beğeninize sunuyorum.

nılgun_dogan
16-07-2012, 12:25
sayın kamelyavadisi temmuz ağustos gibi çelik alarak üretim yapabilirsiniz demiştiniz nasıl yapacağımı özetle anlatırmısınız annem kamelyalarıma göz koyduda ona çeliklemek istiyorum hem devamlı boyuna gidiyor belki biraz dallanır.

kamelyavadisi
17-07-2012, 23:00
Kamelya çelikleri

kamelyavadisi
30-07-2012, 07:34
29 Temmuz 2012 kamelyavadisi görüntüleri

kamelyavadisi
06-08-2012, 10:35
kamelyalarda üretim çalışmaları ...

kamelyavadisi
08-08-2012, 07:46
Merhaba kamelya seven dostlar,
2012 Ağustos ayında kamelyavadisi bahçemin görüntülerini güncelledim.

kamelyavadisi
14-08-2012, 09:31
Ağustos ayı kamelyalarda çelikle üretim için en uygun zaman.

nuray topcu
14-08-2012, 10:20
Sayın hocam,gelişmeleri takip ediyoruz...
bu arada çayı ne zaman topladınız,çaya zaman kalıyor mu?:.

kamelyavadisi
14-08-2012, 12:16
Sayın hocam,gelişmeleri takip ediyoruz...
bu arada çayı ne zaman topladınız,çaya zaman kalıyor mu?:.

Çayı Temmuz ayı içerisinde bitirdim. Bayramdan sonra son sürgünleri toplamak için bekliyoruz. Bu sıralar kamelya çeliklerini bitirmem gerekiyor. İşin zor :)

kamelyavadisi
27-08-2012, 07:10
Kamelya fideleri gelişmelerini sürdürüyor.

kamelyavadisi
17-09-2012, 10:16
Kamelya filizlenme süreci

kamelyavadisi
19-09-2012, 09:29
2009 yılından günümüze kadar geçen süreçte kamelyavadisi'ndeki gelişmeleri Kamelya Vadisi (http://www.kamelyavadisi.com) sitesinde yayınladım. Bu süreci görmek isteyen kamelyaseven dostlara duyurulur.
İlginize şimdiden teşekkür ederim.

sevim4
19-09-2012, 10:30
Sevgili kamelyavadisi,yine muhteşem güzellik ellerinize sağlık.

kamelyavadisi
19-09-2012, 22:26
Sevgili kamelyavadisi,yine muhteşem güzellik ellerinize sağlık.

Sayın sevim4;
Beğendiğiniz için teşekkür ederim.

smnunal
20-09-2012, 09:13
Sayın kamelyavadisi,

Çıplak köklü olarak en uygun dikim ne zamandır.

kamelyavadisi
20-09-2012, 10:38
Sayın kamelyavadisi,

Çıplak köklü olarak en uygun dikim ne zamandır.

Merhaba;
Çıplak kök olarak dikimi en uygun zamanı havaların soğumasıyla başlar. 11.12.1.2.3. aylar uygundur.

smnunal
20-09-2012, 12:28
Sayın kamelyavadisi,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bizde havaların soğumasını bekleyeceğiz o zaman.

kamelyavadisi
21-09-2012, 07:20
Sayın kamelyavadisi,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bizde havaların soğumasını bekleyeceğiz o zaman.

Elimdeki bilgileri her zaman sizlerle paylaşmaya hazır olduğunu bilmenizi isterim.

kamelyavadisi
24-09-2012, 08:15
Sağlıklı kamelyaları saksılamaya başladım. Bunlar beyaz katmerli (Solda) ve ebruli(Kırmızı-beyaz)

kamelyavadisi
02-10-2012, 18:03
1 Ekim 2012 kamelyavadisi görüntüleri.

kamelyavadisi
03-10-2012, 09:57
Kamelyalarda çelikle üretim 1 Ekim 2012

kamelyavadisi
08-10-2012, 19:23
Kamelyalar tomurcuklarını göstermeye başladılar. Yakında çiçekleri açarlar. Dört farklı kamelya....

kartal124
08-10-2012, 21:01
Sayın kamelyavadisi,
Kamelyalar için gübreleme takviminiz ve gübre çeşidiniz nedir acaba?
Selamlarımla.

kamelyavadisi
09-10-2012, 13:37
Sayın kamelyavadisi,
Kamelyalar için gübreleme takviminiz ve gübre çeşidiniz nedir acaba?
Selamlarımla.

scotts Agroleaf High N 31+11+11+TE yaprak gübresini mart/nisan aylarında yapraktan püskürtme şeklinde uyguladım. 1 ay sonra aynı gübrenin Agroleaf High P 12+52+05+TE çeşidini uygulayacağım. (Haftada 1 kez olmak üzere 6 hafta)
Saygılarımla.

kamelyavadisi
05-11-2012, 13:36
4 Kasım 2012 tarihi itibariyle "kamelyavadisi" örnek görüntüler.

kamelyavadisi
26-11-2012, 12:09
Kasım 2012 'de açan beyaz kamelya ve japon gülü...

kamelyavadisi
03-12-2012, 13:57
Aralık ayında kamelyavadisi görüntüleri

kamelyavadisi
03-12-2012, 13:59
Beyaz kamelya çiçeği

FKY100
03-12-2012, 14:11
Cehaletimi lütfen anlayışla karşılayın ,

Bu kadar kamelya yetiştirip bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

kamelyavadisi
03-12-2012, 15:14
Cehaletimi lütfen anlayışla karşılayın ,

Bu kadar kamelya yetiştirip bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Merhaba;
Ben kamelyanın üretimini yapıyorum. Kamelyayı peyzaj işlerinde, özel bahçelerde ve evlerde yetiştirenler var. Onların ihtiyaçlarını karşılıyorum.
Yurdumuzun büyük bir bölümünde yetiştirilebildiği için tercih ediliyor (Kıyı Bölgeler)
Türkiye'ye kamelya daha çok ithal olarak gelmektedir. Bu bitkinin bizde de en iyi şekilde yetiştirilebildiğini, hatta daha iyisinin yetitirildiğini göstermeye çalışıyorum. Umarım başarılı olurum.
Sağlıcakla kalınız.

FKY100
03-12-2012, 16:03
Merhaba;
Ben kamelyanın üretimini yapıyorum. Kamelyayı peyzaj işlerinde, özel bahçelerde ve evlerde yetiştirenler var. Onların ihtiyaçlarını karşılıyorum.
Yurdumuzun büyük bir bölümünde yetiştirilebildiği için tercih ediliyor (Kıyı Bölgeler)
Türkiye'ye kamelya daha çok ithal olarak gelmektedir. Bu bitkinin bizde de en iyi şekilde yetiştirilebildiğini, hatta daha iyisinin yetitirildiğini göstermeye çalışıyorum. Umarım başarılı olurum.
Sağlıcakla kalınız.

Sn. kamelyavadisi

Bende bunu tahmin ettim ama acaba başka kullanım alanı da var mı diye merak ettiğimden sordum. Yine cehalatime verin kamelya çayı da bu bitkiden mi acaba diye de aklıma gelmedi değil...

Güncenizi okumaya çalışacağım. Sizlerden öğreneceğim çok şey var.

kamelyavadisi
03-12-2012, 17:18
Sn. kamelyavadisi

Bende bunu tahmin ettim ama acaba başka kullanım alanı da var mı diye merak ettiğimden sordum. Yine cehalatime verin kamelya çayı da bu bitkiden mi acaba diye de aklıma gelmedi değil...

Güncenizi okumaya çalışacağım. Sizlerden öğreneceğim çok şey var.

Merhaba;
Kamelya çaygillerden bir bitki. Yöremizde yetişen ve ürettiğimiz çay da kamelya türü ve ismi kamelya sinensistir. Kamelya çayı sinensisten üretilir. Benim yetiştirdiklerim ise kamelya japonica dır.

kamelyavadisi
03-12-2012, 17:22
Kamelya çayının üretimi yapılan kamelya sinensis bahçesi.

Sevgi
03-12-2012, 17:42
Kamelyaları çelik alarak üretmeye çalışıyorum.

Sayın kamelyavadisi, Öncelikle elinize emeğinize sağlık. Kamelyaların hepsi açtığında tarlanın halini hayal etmeye çalışıyorum muhşem bir görüntüye sahip olacaksınız. Bahçenizde sağlıklı uzun ömürler dilerim.

çelikler hangi ayda alınıyor? Komşumun kamelyası dan çelik alsam bende yetiştirebilir miyim?

Sevgi
03-12-2012, 17:46
1 Ekim 2012 kamelyavadisi görüntüleri.

Sayın kamelyavadisi, 3.resimdeki sarı çiçeğin tohumu varmıdır acaba. Adını bilmediğim çiçek ama çok güzel önceleri bende de beyazı danvardı ama kaybettim:(

kamelyavadisi
04-12-2012, 07:28
Sayın kamelyavadisi, Öncelikle elinize emeğinize sağlık. Kamelyaların hepsi açtığında tarlanın halini hayal etmeye çalışıyorum muhşem bir görüntüye sahip olacaksınız. Bahçenizde sağlıklı uzun ömürler dilerim.

çelikler hangi ayda alınıyor? Komşumun kamelyası dan çelik alsam bende yetiştirebilir miyim?

Merhaba;
Kamelyalar yakında tüm tomurcuklarını açmış olacaklar. Çiçekler açtığında sizlerle paylaşırım. ÇElikleri genelde yeni sürgünler sertleştiğinde yanı haziran temmuz aylarında çelikliyorum. Sizde denerseniz başarı alacağınıza inanıyorum. Kolay gelsin.

kamelyavadisi
04-12-2012, 07:30
Sayın kamelyavadisi, 3.resimdeki sarı çiçeğin tohumu varmıdır acaba. Adını bilmediğim çiçek ama çok güzel önceleri bende de beyazı danvardı ama kaybettim:(

Melek Borusu (Burgmansia) ,
Bu çiçeği bana bir doztum fide olarak vermişti. Tohumu bende yok. Çelikle üretimi daha mantıklı sanırım.

FKY100
04-12-2012, 07:42
Merhaba;
Kamelya çaygillerden bir bitki. Yöremizde yetişen ve ürettiğimiz çay da kamelya türü ve ismi kamelya sinensistir. Kamelya çayı sinensisten üretilir. Benim yetiştirdiklerim ise kamelya japonica dır.

sn. kamelyavadisi

açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim. Kamelya çayı bahçesi görüntüsü de harika.... Yurdum insanının ellerine , emeklerine sağlık...

çiftçi5234
08-12-2012, 19:34
Kamelya çayının üretimi yapılan kamelya sinensis bahçesi.

Burası sanırım Doğadan çay markasının reklam çektiği yer :) köy ismi dilimin ucunda

kamelyavadisi
09-12-2012, 00:00
Burası sanırım Doğadan çay markasının reklam çektiği yer :) köy ismi dilimin ucunda

Tespitin doğru...

tekomusti
09-12-2012, 07:28
sn kamelyavadisi her şey çok güzel maşallah ellerinize sağlık
saygılar

vehibe
09-12-2012, 11:20
Sayın kamelya vadisi, sizden aldığım 5 kamelyedan 3 öldü ikisi kaldı.
Biri çok sağlıklı diyeride gördüğünüz gibi yaprağında lekeler var. üzerinde görünen tomurcuklar ise en az 6- 7 aylık bir kaç tanesi döküldü bunlarda hala açmadı.

352627

352628

kamelyavadisi
09-12-2012, 17:04
9 Aralık 2012 Kamelyavadisi

kamelyavadisi
09-12-2012, 17:06
sn kamelyavadisi her şey çok güzel maşallah ellerinize sağlık
saygılar
Teşekkür ederim. Siz kamelya sevem dostların beğenisi çalışmalarımı olumlu etkiliyor. Sağlıcakla kalınız.

kamelyavadisi
09-12-2012, 17:09
Sayın kamelya vadisi, aldığım 5 kamelyedan 3 öldü ikisi kaldı.
Biri çok sağlıklı diyeride gördüğünüz gibi yaprağında lekeler var. üzerinde görünen tomurcuklar ise en az 6- 7 aylık bir kaç tanesi döküldü bunlarda hala açmadı.

352627

352628
Merhaba;
Her bitkinin ölüm riski vardır. Üzüldüm. Lekeli yaprakları bitkiden uzaklaştırırsanız iyi. olur. Tomorcuklar ise yakında açarlar. Bende bekliyorum. Umarım sağlıkları düzelir. Yapraklarını nemli tutmaya gayret edin. Yağmur suyu bitki gelişimi için çok önemli. Sağlıcakla kalınız.

kamelyavadisi
24-12-2012, 08:23
Kamelyalarda Kış güzellikleri

kamelyavadisi
24-12-2012, 08:25
Devamı...

kamelyavadisi
07-01-2013, 12:09
Ocak 2013 Kamelyavadisi Görüntüleri

nılgun_dogan
07-01-2013, 12:19
Benim kamelyalar uzun zamandır tomurcuktalar nerdeyse 2 aydır açmaları bu kadar uzunmu sürüyor.

kamelyavadisi
07-01-2013, 17:21
Benim kamelyalar uzun zamandır tomurcuktalar nerdeyse 2 aydır açmaları bu kadar uzunmu sürüyor.

Merhaba;
Bendeki kamelyaların da birçoğu tomurcuk halinde bekliyorlar. Zamanı geldiğinde açarlar. Bazı çeşitler daha önce açıyor. Beklemekten başka çare yok.

Lonicera
07-01-2013, 17:50
Derviş hocam, kamelyalarda renk belirleyecektiniz. Son durum nedir?

kamelyavadisi
09-01-2013, 07:26
Derviş hocam, kamelyalarda renk belirleyecektiniz. Son durum nedir?

Beyazların pek çoğu çiçeklendi. Diğer renkler tomurcuk halindeler. Açmalarını bekliyorum. Fideler ise henüz tomurcuklanmadılar.

kamelyavadisi
20-01-2013, 22:57
20 Ocak 2013

Lazuti
21-01-2013, 16:37
Kamelyalar keyifli, tabi sizde keyiflisinizdir ;) İyi günler

kamelyavadisi
21-01-2013, 21:26
Kamelyalar keyifli, tabi sizde keyiflisinizdir ;) İyi günler
Lazuti(Mısır);
Kamelyalar çiçeklerini gösterdikçe bahçenin güzellikleri bir başka oluyor. Tüm yorgunluklar bir anda kayboluyor. Size de iyi günler.

vehibe
21-01-2013, 21:51
Sayı kamelya vadisi, 184 mesajdaki kamelyalarım En 8 aydır tomurcukta. Bir kısmı döküldü
kalanlarda hala açmadı. Bu durum normal mi?

kamelyavadisi
21-01-2013, 22:19
Sayı kamelya vadisi, 184 mesajdaki kamelyalarım En 8 aydır tomurcukta. Bir kısmı döküldü
kalanlarda hala açmadı. Bu durum normal mi?

Merhaba;
Tomurcuk dökülmesi: Bazı koşullarda bitkilerde çiçek tomurcuklarının oluşmasına rağmen açmadan döküldükleri gözlenir. Bunu nedenleri; Saksı toprağının çok nemli tutulması ve çok kuru kalması Azotça zengin gübreleme sonucu sağlanan hızlı gelişme, fosfor noksanlığı, Doğrudan güneş ışığının altına bırakılması, yüksek ve düşük sıcaklık, ani sıcaklık değişmeleri, bitkinin çok gölge yerlerde bırakılması, Hava orantılı neminin düşüklüğü Tomurcukta olan bitkinin yerinin değiştirilmesi, Yetersiz havalandırma ve cereyana maruz bırakma Siyah kök çürüklüğü; bu hastalıktan etkilenen bitkilerde gerilmeler, yaşlı yapraklardan başlayan kloroz ve çoğunlukla solgunluk belirtileri görülür. Köklerde çürümeler olur. Korteks (kabuk tabakası) genellikle açık kahverengi, bazı hallerde siyah renk alır. Hastalık etmeni olan fungus toprakta uzun süre yaşama yeteneğinde olan çok sayıda klamidosporlar oluşturur. Mücadelesi, saksı toprağının patogen ile bulaşık olmamasına dikkat edilmeli ve saksı toprağının çok nemli bırakılmamalıdır.

Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/tarim/313383-kamelya-yetistiriciligi.html#ixzz2IhXclS6g

kamelyavadisi
23-01-2013, 19:29
Kamkat, limon,mandalina ve portakal fideleri

kamelyavadisi
04-02-2013, 08:13
Şubat 2013 Kamelyavadisi örnek çiçek görüntüleri

gülenyüz
04-02-2013, 08:30
Sn Kamelya vadisi,Günaydın bahçenizi beğenerek gezdim.Ellerinize sağlık hemşerim.Benim de üç adet camelyam var.

kamelyavadisi
04-02-2013, 09:20
Sn Kamelya vadisi,Günaydın bahçenizi beğenerek gezdim.Ellerinize sağlık hemşerim.Benim de üç adet camelyam var.
Merhaba,
Kamelyanızın olması çok güzel. Bahçede mi yoksa saksıda mı büyütüyorsunuz. Bu arada kamelyalar Ankara'da mı dır?

gülenyüz
04-02-2013, 09:34
Bahçeye çıkarıyorum yazın Kışın içeri alıyorum.Bahçeye ekemiyorum.Çünkü bir kaç tane dondurdum kurudu.Üç renk (beyaz,pembe,kırmızı) Ankara dalar.

kamelyavadisi
04-02-2013, 13:53
Bahçeye çıkarıyorum yazın Kışın içeri alıyorum.Bahçeye ekemiyorum.Çünkü bir kaç tane dondurdum kurudu.Üç renk (beyaz,pembe,kırmızı) Ankara dalar.
Kamelyaları saksıda değil de direk toprağa dikseniz daha iyi performans gösterirler. Havalar soğuduğunda üzerlerine naylon torba geçirerek muhafaza edebilirsiniz.
Yine de kamelyanın Ankara'da yetiştirilmesi çok güzel. emeklerine sağlık.

gülenyüz
04-02-2013, 14:24
Öylede denedim ama Ankarada kışın akşamları dona çektiği için toprakta don halinde oluyor.Aslında bu sene kendime küçük bir sera yapmak istiyorum.Bir de sorum olucak size,herşeyi uzmanına sorucaksın demişler...İki renk camelya sonbaharda büyükçe bir saksıya geçirdim.Üzerinde olan tüm yaprakları çiçek fidelerin döktü.Şimdi yolunmuş tavuk halinde duruyor.İlkbaharda tekrar yeşillenir değilmi...

kamelyavadisi
04-02-2013, 14:39
Öylede denedim ama Ankarada kışın akşamları dona çektiği için toprakta don halinde oluyor.Aslında bu sene kendime küçük bir sera yapmak istiyorum.Bir de sorum olucak size,herşeyi uzmanına sorucaksın demişler...İki renk camelya sonbaharda büyükçe bir saksıya geçirdim.Üzerinde olan tüm yaprakları çiçek fidelerin döktü.Şimdi yolunmuş tavuk halinde duruyor.İlkbaharda tekrar yeşillenir değilmi...
Kamelyalar normalde mart nisan mayıs aylarında filizlenmeye başlarlar. Daha iyi bir form elde etmek için belli yerlerinden budama yaparsan çok daha iyi olur. Filizlenme döneminde azotlu gübreler ve kireçsiz su çok daha iyi olacaktır. En güzel su olarak yağmur suyunu deneyebilirsin.
Kolay gelsin.

h_dogan
05-02-2013, 09:58
Bahçeniz, kamelyalarınız, bahçenizin bulunduğu yer hepsi çok güzel. Herzaman bir karadeniz gezisine gitmek istemişimdir. İnşallah bir gün kısmet olur.

kamelyavadisi
09-02-2013, 13:50
Bahçeniz, kamelyalarınız, bahçenizin bulunduğu yer hepsi çok güzel. Herzaman bir karadeniz gezisine gitmek istemişimdir. İnşallah bir gün kısmet olur.
Beklerim.

kamelyavadisi
10-02-2013, 16:56
Şubat ayında kamelya çiçeklerini sunmaya devam ediyor.

KAPTANzst
12-02-2013, 15:57
Selam.
Kamelyalar tamam da o kamkatlar ne öyle:=))
İri ve uzunca. güzel cins demek ki.
Hayırlı işler Derviş bey.

kamelyavadisi
12-02-2013, 19:00
Köyde yaşamdan bir kesit....

kamelyavadisi
16-02-2013, 19:05
16 Şubat 2013 Yağmurlu bir cumartesi günü kamelyavadisi'nden görüntüler.

gülenyüz
16-02-2013, 20:25
Baktıkça imreniyorum.Benimkiler ne zaman filiz verecekler.Hiç bir gelişme yok.3 -4 dal o şekilde bekliyor.Ellerinize sağlık çok güzeller...

kamelyavadisi
17-02-2013, 07:51
Baktıkça imreniyorum.Benimkiler ne zaman filiz verecekler.Hiç bir gelişme yok.3 -4 dal o şekilde bekliyor.Ellerinize sağlık çok güzeller...
Umarım en kısa zamanda filizlerini göstermeye başlarlar. Bende merakla takip edeceğim.

kamelyavadisi
17-02-2013, 18:01
Kış mevsiminde kamelyalar çiçeklerini göstermeye devam ediyorlar.

esracer
18-02-2013, 21:50
Çok güzeller... emeklerinize sağlık. Benim kamelyaların son gelişimini kısa zamanda paylaşacağım.

kamelyavadisi
18-02-2013, 21:59
Çok güzeller... emeklerinize sağlık. Benim kamelyaların son gelişimini kısa zamanda paylaşacağım.
Heyecanla bekliyorum.

kamelyavadisi
23-02-2013, 18:06
Şubat Esintisi

tekomusti
24-02-2013, 16:50
sn kamelyavadisi hocam çok güzeller maşallah ellerinize sağlık
saygılar

kamelyavadisi
03-03-2013, 22:36
Mart ayının ilk günlerinde kamelyavadisi...

kamelyavadisi
03-03-2013, 22:37
Devamı...

nardane
06-03-2013, 22:48
Harika görüntüler emeklerinize sağlık.

kamelyavadisi
06-03-2013, 23:27
Harika görüntüler emeklerinize sağlık.

Teşekkür ederim meslektaşım. Beğeniniz bizleri daha iyilerini yapmaya teşvik eder.
Sağlıcakla ....

kamelyavadisi
09-03-2013, 08:54
Şubat- Mart döneminde kamelyaların daha iyi form tutmaları için budama yapıyorum. Budanan filizler türlerine ve renklerine ayrılarak başka bir alanda çelikleme yöntemi ile üretmeye çalışıyorum.

akçabardak
12-03-2013, 19:01
Sayın kamelyavadisi, sayfalarınızı baştan sona kadar izledim. Ellerinize sağlık, kamelyalarınızın güzelliği insanı büyülüyor. okadar kamelyayı görünce şaşırdım, acaba kamelya yağı mı çıkartıyorlar diye düşündüm, bana öyle bir çağrışım yaptı. Saksıda yetişir mi bilmiyorum. Sizce saksıda yetişir mi acaba ne dersiniz

kamelyavadisi
13-03-2013, 13:24
Merhaba;
Öncelikle sayfamı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim. Kamelya (camelia) Çayırgiller familyasından kalın yapraklı bir ağaçtır. Daha çok gül biçiminde, iri ve farklı renkli çiçekleri olan bir süs bitkisidir. 11. aydan başlayarak mayıs ayına kadar açabilen çok farklı çeşitleri vardır. Kamelya yurdumuzun çeşitli yörelerinde yetiştirilebilir olmasına rağmen büyük kitlelerin pek de bilmediği bir bitkidir.
Ben, kamelyavadisi olarak elimden geldiğince bu bitkinin üretimini ve farklı çeşitlerini bir araya getirerek bu bitkinin daha geniş kitlelere ulaşmada bir nebze de olsa üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum.
Kamelyalar aslında dış mekan bahçe bitkilerindendir. Saksıda da yetiştirilebilir fakat aynı performansı göstermezler. Yıl boyu yaprakları yeşil kalması dolayısıyla tercih edilen bir bitki olduğunu umuyorum.
Sağlıcakla kalınız.

kamelyavadisi
17-03-2013, 11:49
Küpe çiçekleri büyümeye başladı.
Yakında çiçeklerini gösterirler.

kamelyavadisi
23-03-2013, 20:28
Kamelyavadisi'nde 23 Mart 2013 esintisi....

fatihs
24-03-2013, 01:41
Sayın Üstadım ,

Kamelyalar ile ilgili bir belgesel izleseydim bundan daha fazla bilgi edinemezdim.Öncelikle verdiğiniz bilgiler ve öneriler için teşekkür ederim.

Hayattan aldığım en büyük keyif bahçemde olmak ve balık tutmak ... Sayfalrnızda gezinirken bu iki zevki de yaşamış oldum .Rizenin bol oksiejenli sularında benekli alabalık yakalamanın hazzını saece yapan bilir.

Bahçenize ve size güzellikler diliyorum.

kamelyavadisi
24-03-2013, 07:35
Sayın Üstadım ,

Kamelyalar ile ilgili bir belgesel izleseydim bundan daha fazla bilgi edinemezdim.Öncelikle verdiğiniz bilgiler ve öneriler için teşekkür ederim.

Hayattan aldığım en büyük keyif bahçemde olmak ve balık tutmak ... Sayfalrnızda gezinirken bu iki zevki de yaşamış oldum .Rizenin bol oksiejenli sularında benekli alabalık yakalamanın hazzını saece yapan bilir.

Bahçenize ve size güzellikler diliyorum.
Merhaba;
Kamelya yurdumuzda istediğim ölçüde tanıtımı yapılamayan bir bitkidir. Elimden geldiğince görselliği ön plana tutarak tanıtımını yapmak için çaba harcamaktayım. Umarım başarılı olabilirim.
Bahçede olmak ve diğer aktiviteleri (balık tutmak) gibi yapmak iyi bir planlamayla hiç te zor olmassa gerek. Mesleğim öğretmen. Bu çalışmalarımı sadece hafta sonları uğraşla gerçekleştiriyorum. Zamanımın büyük bir bölümünü bahçede harcasaydım daha farklı çalışmaları sizlerle paylaşabilirdim.
Yolunuz Rize'ye düşerse kısa da olsa bol oksijenli ortamda hem bahçe işleri hemde balık tutma zevkini yaşayabiliriz.
Sağlıcakla kalınız.

cemal.S
24-03-2013, 08:22
Merhabalar...!

Uzaktan uzağada olsa sizi mesajlarınızdan fotolarınızdan büyük bir zevkle takip edenlerdenim. Gösterdiğniz çaba taktire şayan. Sizi tebrik ediyor saygılarımı sunuyorum. Yalovada yaptığımız sera gezisinde GÜLER hanım ve diğer arkadaşlarla kulaklarınızı çınlattık. Dış mekan süs bitkileri olarak Yalovada bizde sizin gibi üretim ve toprakla uğraşıyoruz. Kamelya, Açelya ve Orman gülü benim sevdam. Bu üç bitkiyi saksılı üretim yapmak gelecek yılki planlarımız arasında. Yalova merkeze yakın bir köyde 1,5 dönümlük bir arazi olıp 3,20 yüksekliğinde 2 adet blok sera kurdurduk hazır. Etrafını çevirttirip kısmetse son baharda üzerinikapatmayı planlıyoruz. Elektirik su işini hallettik hazır.

Yalovada bu bahsekonu üç bitkinin üretimi konusunda ne düşünürsünüz? Yapabilirmiyiz. İklim konusunda görüşünüz? Toprağımız sınırlı olduğu için mecburen saksılı üretim yapmak istesek sizce uygunmudur. Yoksa araziye dikimmi önerirsiniz?
Tcari anlamda sizinle hem tanışmak hemde paslaşmak istesek birlikte hareket edebilirmiyiz ne dersiniz?

Kolay gelsin..

Saygıyla ÖĞRETMENİM.

perimar
24-03-2013, 08:35
Bahçemin dört yanının açık ve çok rüzgar alması nedeni ile kamelya dikemiyorum :( Her seferinde bahçenize bakıp bakıp iç geçiriyorum. Çok güzeller...

kamelyavadisi
24-03-2013, 08:37
Merhabalar...!

Uzaktan uzağada olsa sizi mesajlarınızdan fotolarınızdan büyük bir zevkle takip edenlerdenim. Gösterdiğniz çaba taktire şayan. Sizi tebrik ediyor saygılarımı sunuyorum. Yalovada yaptığımız sera gezisinde GÜLER hanım ve diğer arkadaşlarla kulaklarınızı çınlattık. Dış mekan süs bitkileri olarak Yalovada bizde sizin gibi üretim ve toprakla uğraşıyoruz. Kamelya, Açelya ve Orman gülü benim sevdam. Bu üç bitkiyi saksılı üretim yapmak gelecek yılki planlarımız arasında. Yalova merkeze yakın bir köyde 1,5 dönümlük bir arazi olıp 3,20 yüksekliğinde 2 adet blok sera kurdurduk hazır. Etrafını çevirttirip kısmetse son baharda üzerinikapatmayı planlıyoruz. Elektirik su işini hallettik hazır.

Yalovada bu bahsekonu üç bitkinin üretimi konusunda ne düşünürsünüz? Yapabilirmiyiz. İklim konusunda görüşünüz? Toprağımız sınırlı olduğu için mecburen saksılı üretim yapmak istesek sizce uygunmudur. Yoksa araziye dikimmi önerirsiniz?
Tcari anlamda sizinle hem tanışmak hemde paslaşmak istesek birlikte hareket edebilirmiyiz ne dersiniz?

Kolay gelsin..

Saygıyla ÖĞRETMENİM.
Merhaba,
Çalışmalarımı takip etmeniz, hemde Güler Hanım gibi bir ustadın muhabbetine girmem beni mutlu etmiştir.
Kamelyayı yetiştirmeye karar vermen beni ancak mutlu eder. Şimdiden başarılar diliyorum.
Bildiğin gibi kamelya ılıman iklimde ve bol yağmurlu yörelerde daha iyi gelişebilen bir bitkidir.
Saksıda da üretim yapılabilir. Fakat gelişmeleri zaman alabilir. Ben o yüzden dış ortamda yetiştiriyorum. Kısa zamanda gelişimlerini tamamlıyorlar.
Ben de bu yıl bir sera yapıp sadece köklendirdiğim çeliklerin bir bölümünü sera ortamında saksılarda büyütmeyi düşünüyorum. Diğer fideleri araziye dikip büyüteceğim.
Ticari anlamda her türlü paylaşımı yapabilirim.
Sağlıcakla kalınız.

kamelyavadisi
24-03-2013, 08:39
Bahçemin dört yanının açık ve çok rüzgar alması nedeni ile kamelya dikemiyorum :( Her seferinde bahçenize bakıp bakıp iç geçiriyorum. Çok güzeller...

Merhaba;
Bulunduğunuz şehir itibariyle iklim konusunda fazla bir sorun olacağını sanmıyorum. Daha önce denediniz mi?
Sağlıcakla kalınız.

hanımeli
25-03-2013, 15:05
harikalar,bakarsan bağ olur bağcıyı memnun edermiş.

çok güzel bakmışsınız,yüzünüzü güldürsünler inşallah.
bende sayenizde çok özendim,ama hiç görmemiştim kamelya yı,kolulusu ve kokusuzu var sanırım,bu yaz bahçe düzenlemesi yapacağım.

kamelyavadisi
25-03-2013, 22:43
harikalar,bakarsan bağ olur bağcıyı memnun edermiş.

çok güzel bakmışsınız,yüzünüzü güldürsünler inşallah.
bende sayenizde çok özendim,ama hiç görmemiştim kamelya yı,kolulusu ve kokusuzu var sanırım,bu yaz bahçe düzenlemesi yapacağım,son baharda sizden talep edebilirim bir mahzuru olmazsa.

Merhaba;
Kamelyaları beğendiğiniz için teşekkür ederim. Bendeki kamelyalar katmerli ve kokusuzdurlar. Kamelyalar bahçe düzenlemelerine harika görünümlü bitkilerdir. Umarım o güzellikleri bahçenizde sergilersiniz. Sağlıcakla kalınız.

kamelyavadisi
25-03-2013, 22:46
Sn kamelya vadisi 3 renk kamelyam var. Diğer renklerden sipariş vermek istiyorum. Küçük fide şeklindeki kamelyaların fiyatı nedir. Buradan yazarsanız sevinirim. Birde küpeler ne kadar. Teşekkürler.

Merhaba;
Farklı kamelya renklerinde üretmeğe çalışıyoruım. Her açan kamelya çiçeği farklı güzelliğini sunuyor. Bu arada küpelerde de farklı renkler var.
Sağlıcakla kalınız.

kamelyavadisi
09-04-2013, 10:01
Nisan 2013 'te bahçenin bahşettikleri....

1. Ahududu
2. Küpe
3. Kamelya
4. Ortanca
5.Böğürtlen

kamelyavadisi
09-04-2013, 17:45
Küpelerin son durumu...

tekomusti
10-04-2013, 16:50
Abi çok güzel görüntüler özellikle Kamelya super elinize sağlık
Saglicakla kalın

kamelyavadisi
14-04-2013, 19:50
14 Nisan görüntüleri

kamelyavadisi
19-04-2013, 18:49
Küpe Fideleri Büyümeye Başladı.....

kamelyavadisi
22-04-2013, 22:01
Kamelyavadisi'nde sera yapmaya karar verdim. Kamelyalar daha modern ortamlarda yetiştirmeyi planlamaktayım.

kamelyavadisi
30-04-2013, 08:22
Küpe Fidelerinden örnekler...

günebakan
30-04-2013, 16:15
Bu kadar küpe fidesini ne yapacaksınız Sn. Kamelya vadisi maşallah çok sağlıklı görünüyorlar:)

kamelyavadisi
01-05-2013, 20:12
Bu kadar küpe fidesini ne yapacaksınız Sn. Kamelya vadisi maşallah çok sağlıklı görünüyorlar:)
Merhaba;
Faklı renk ve türdeki küpe fide üretimi yapmaktayım.

kamelyavadisi
06-05-2013, 08:24
Kamelyalar Mayıs döneminde yeni sürgünlerini göstermeye başlarlar.

bebd
06-05-2013, 10:24
sevgili kamelya vadisi merhaba;
sizden aldığım fidelerin poşetlerini dikmek için açtığımda solucan gördüm bunun üzerine tüm topraktan arındırdım.iki gün kökleri suda beklettim ve yeni topraga diktim ama tüm yapraklarda siyah lekeler oluştu ve yapraklar döküldü.sizce umut varmı hala?...toprağı devamlı nemli tutmaya çalışıyorum,tam güneş alan bir yeremi çıkarmalıyım?
hoşçakalın...

kamelyavadisi
06-05-2013, 12:47
sevgili kamelya vadisi merhaba;
sizden aldığım fidelerin poşetlerini dikmek için açtığımda solucan gördüm bunun üzerine tüm topraktan arındırdım.iki gün kökleri suda beklettim ve yeni topraga diktim ama tüm yapraklarda siyah lekeler oluştu ve yapraklar döküldü.sizce umut varmı hala?...toprağı devamlı nemli tutmaya çalışıyorum,tam güneş alan bir yeremi çıkarmalıyım?
hoşçakalın...
Merhaba bedh:
Keşke hiç müdahale etmeseydin. Müdahale ettiğine göre sorunu çözmeye çalışalım. Bu mevsimde yeni sürgünler oluşur. Siz köklerini zedelediğiniz için yapraklarını dökmüş olabilir. Gövdelerinde kuruma yoksa sürgün açabilirler. Gölgeli bir yerde tutman iyi gelecektir. Toprağını nemli tutman iyi gelecektir.
Gelişmelerden haberdar olursam memnun olurum. Sağlıcakla kalınız.

ahmeter
06-05-2013, 16:31
Sayın Kamelya vadisi
Sera yapımını yakından takip ediyorum kolay gelsin iyi günler

kamelyavadisi
06-05-2013, 22:03
Sayın Kamelya vadisi
Sera yapımını yakından takip ediyorum kolay gelsin iyi günler

Merhaba ahmeter bey:
Her konuda bana destek verdiğini biliyorum. İlginize teşekkür ederim.
Yöremizde seracılık pek olmadığı için bu serayı internetten araştırarak projelendirdim. Sadece hafta sonları çalıştığım için biraz yavaş gidiyor. Naylon siparişi verdim. Geldiğinde naylonunu da örteceğim. İçerisinde gölgelendirme ve sulama sistemini de yapmayı düşünüyorum. Umarım başarılı olurum.
Ebat olarak 6 X40X 4,5 metre olarak tasarladım.
Sağlıcakla kalınız.