Bağlan

View Full Version : selcuk44 / balkon seram

selcuk44
30-12-2011, 19:22
İyi akşamlar,
Karşıyaka atakentte oturuyorum,bolkonum güney batıya bakıyor ama öğle saat 12 den sonra hava açık ise devamlı güneş alıyor ,İzmir in yaz sıcağı kurutur düşüncesi ile şimdiye kadar bir çok bitkiyi almakta tereddüt ettim .

Araştırmalarım sonucunda kaktüs,Adenium,plumeria,ve çok sevdiğim için yılbaşı çiçeği ve özelliklede pakalya kaktüsü (Rhipsolidopsis Gaertnerii)çok aradım hatta sitemizde arıyorum diye ilan da verdim ama hep karşıma yılbaşı çiçeği çıktı paskalya kaktüsünü nihayet bir serada buldum ama torfa dikmişlerdi ve kökleri çok sıkışmıştı hepsini aldım yaklaşık 12 küçük saksı köklerini torftan ayırdım ve tekrar diktim aşağıda resimlerini sunacağım fikirlerinizi bekliyorum.Bir saksıyı da sevgili mehmet beye götürdüm çok itinalı bir bakım yaptı hala onda bakalım köklenecekler mi?

selcuk44
30-12-2011, 19:45
evvela sayın drhegeli den aldığım plümeria ile başlamak istiyorum , ricalarımı kırmadı kendi koleksiyonundan bir tanesini bana gönderdi .Üretim saksısında ve yumurta yöntemi ile köklendirilmiş saksı değiştirdiğim zaman içindeki yumurtanın durumunu ayrıca bigilerinize sunacağim.

selcuk44
30-12-2011, 20:42
daha yakından ve uç kısmından bir görünüş

selcuk44
30-12-2011, 20:50
Diğer plumeriaları yılbaşından sonra beğenlerinize sunacağım ilk defa resim yüklediğim için bayağı zorlandım.

Bu vesile ile Başta sitemiz yöneticileri olmak üzere bütün üye kardeşlerimin yeni yılını şimdiden kutluyor sevdikleri ile birlikte nice yıllar sağlık,mutluluk ve başarılar diliyorum.

İyi akşamlar,

acemifüsun
30-12-2011, 21:11
Merhaba, sayfanız hayırlı olsun:)
Plumeria çeliğiniz sanıyorum köklenmiş, bo bol çiçeklerini de görün:) Bence yaza kadar sakın saksı değişimi yapmayın Selçuk bey.
Diğer Plumerialarınızı ve Paskalya çiçeklerinizi merakla bekliyoruz:) Saygılar.

selcuk44
31-12-2011, 12:45
İyi sabahlar sayın acemifüsun,nazik temennileriz için çok teşekkür ederim.diğer resimleri de hemen yayınlıyacağım paskalya kaktüsü saksılarım renklerini bilmiyorum ama şimdi saydım 10 adet saksım var ve bir tanesi süpriz yapmış .resimeri hemen geliyor.

drhegeli
31-12-2011, 13:27
Selçuk Bey,
sayfanız hayırlı olsun....

Yeni yılda çiçekler içinde yüzün inşallah...

Hayırlı seneler...

Ho..Ho..Ho..

meh12
31-12-2011, 13:59
Sayfanız hayırlı olsun .Yeni resimleri bekliyoruz

Gül Batur
31-12-2011, 17:25
Merhaba, hoşgeldiniz Selçuk Bey, sizi tekrar aramızda görmek mutluluk verici.
Selçuk Bey, eşinizin vefatını duydum. Hepimizin başına gelecek ama bir türlü elim varmadı başsağlığı dilemeye. Şimdi sayfanızı görünce, hem size sayfanız icin hayırlı olsun demek hem de kaybınızdan dolayı hissettiğim derin üzüntüyü ifade ederek, başsağlığı dileklerimi iletmek istedim.
Bu arada paskalyalarınızı ve orkidelerinizi cok merek ediyorum. En kısa sürede paylasırsanız cok memnun olurum..
Yeni yılınızı kutlarım. Evlatlarınızla birlikte daha nice yıllara...

selcuk44
31-12-2011, 18:26
Sayın Drhegeli ,Bende
hem size hem de bütün üye kardeşlerime yeni yılda sağlık, mutluluk ,
başarılar ve bol çiçekli nice günler diliyorum.

selcuk44
31-12-2011, 18:27
Sevgili hocam ,teşekkür ederim,resimler geliyor.İyi yıllar diliyorum.

selcuk44
31-12-2011, 18:32
Sayı,Gül Batur,çok nazik mesajınız ve temennileriniz için teşekkür ederim.Acının dili yok ki hissettiklerimi anlatamam ,

Yeni yılınızı en iyi dileklerimle kutlar sağlıklar ve bol çiçekli nice seneler dilerim .Rresimleri hemen gönderiyorum ama resim yükleme de pek pratiğim olmadığı ,yanlışlıklarım affola

Saygılarımla,

mrduran
31-12-2011, 18:39
Merhaba efendim,

Güzel sayfanız hayırlı olsun Selçuk bey.

Çiçeklerinize verdiğiniz değer, oturtuldukları koltuktan belli:))), heyecan ile diğer resimler için beklemedeyiz efendim.

Sağlıklı nice seneler inşallah.

Saygılarımla lütfen.

selcuk44
31-12-2011, 18:41
Bu iki plümeria ayni yaşta ve kırmızı renkte tam saksılarını değiştirecektim ama yapraklandılar şimdi şaşırdım.Bu konu ile engin bilgi ve deneyimlerinize çok güveniyorum .Saksılarını hemen mi değiştireyim yoksa bir sene daha böyle kalsn mı?

selcuk44
31-12-2011, 18:47
aynı yaştaki plümeriaların değişik pozları.bu plümerialar bir buçuk ay evvel alınmıştır

selcuk44
31-12-2011, 18:50
bu plumeria lar bir buçük ay önce alınmıştır

selcuk44
31-12-2011, 19:08
İsmail bey çok teşekkür ederim ,ben de yeni yılınızı en iyi dileklerimle kutlar ailece sağlık mutluluk ve başarılar dilerim.

Resimlere fırsat buldukça devam ediyorum .İnşaallah beyenirsiniz

vehibe
31-12-2011, 20:03
Sayfanız hayırlı olsun Selçuk bey, Mutlu seneler bol çiçekler inşallah..

serkan_istanbul
01-01-2012, 09:34
SAYFANIZ HAYIRLI OLSUN. BALKONUNUZ VE SİZİN İÇİN MUTLU BİR SENE OLMASI DİLEĞİYLE. sevgiyle kalın

acemifüsun
01-01-2012, 11:40
Bu iki plümeria ayni yaşta ve kırmızı renkte tam saksılarını değiştirecektim ama yapraklandılar şimdi şaşırdım.Bu konu ile engin bilgi ve deneyimlerinize çok güveniyorum .Saksılarını hemen mi değiştireyim yoksa bir sene daha böyle kalsn mı?

Yanlış anlamadıysam Plumerialar ısıtılan kapalı balkonda duruyorlar değil mi Selçuk bey? Eğer öyle ise madem saksılarını değiştirmeyi düşünüyorsunuz şimdi de değiştirebilirsiniz. Bence önümüzdeki ilkbaharda değiştirin en güzeli:) Baharda saksı değiştirirken hafif kök budaması yapabilirsiniz, hoşlarına gidiyor. Seranızın İzmirin güneşli günlerinde bol güneş aldığını düşünüyorum, Plumerilarınızı sularken 15 günde bir sulama sularına azıcık dengeli NPK vermenizi tavsiye ediyorum. Benim salondaki bebelere de veriyorum:)

selcuk44
01-01-2012, 13:19
İyi Yıllar,Sayın vehibe nazik temennileriniz için çok teşekkür ederim.Yeni yıl inşaallah hepimize sağlıklar ve sevdiklerimizle nice güzel günler getirir.

selcuk44
01-01-2012, 13:21
İyi yıllar sayın serkan istanbul,ben de size sağlık mutluluk ve başarılar diliyorumve tabbiiki bol çiçekli günler.

selcuk44
01-01-2012, 13:30
Sayın acemifüsun,şimdi aşağıda resimlerini sunacağım büyük plümeriaları Sayın mutlu bey den aldım( iki tane büyük üç dallı ve tek dallı uzun olanı)bitkilerle beraber kahve renkli bir sıvı gübre de gönderdi sağ olsun kendisi ile bir görüşeyim de NPK varsa ondan vereyim yoksa dediğiniz gibi NPK ağırlıklı bir gübre alayım .Önerileriniz için çok teşekkür ederim.

acemifüsun
01-01-2012, 13:38
Sayın acemifüsun,şimdi aşağıda resimlerini sunacağım büyük plümeriaları Sayın mutlu bey den aldım( iki tane büyük üç dallı ve tek dallı uzun olanı)bitkilerle beraber kahve renkli bir sıvı gübre de gönderdi sağ olsun kendisi ile bir görüşeyim de NPK varsa ondan vereyim yoksa dediğiniz gibi NPK ağırlıklı bir gübre alayım .Önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Mutlu beyin kahverengi gönderdiği sıvı besinin içeriğinde dengeli NPKvarsa sorun yok, ondan devam edersiniz:) Yabancı kaynaklar 2yıl dengeli NPK, daha sonra çiçeklenmeyi sağlamak için gübre öneriyorlar.

selcuk44
01-01-2012, 13:39
Bu plümeria yı ilk baharda üssten 35 cm lık bir kısmını kesip köklendirmeği düşünüyorum kırmzı renkli ve açmış olduğu için çieğini görmem bir dahaki seneye kalacak ama boyu biraz kısalır sa daha göze hoş görünür diye düşünuyorum.

Bu plumeria yı da Sayın Mutlu kutlu' dan aldım sağ olsun o kadar güzel bir şekilde ambalaj yapp göndermiştiki hiç bir hasat olmamış ve yaprakları hala devam ediyor

acemifüsun
01-01-2012, 13:49
drhegeli'inin yabancı kaynaklardan aktardığı bilgileri kopyaladım:)
Hoş bir tesadüf olarak Amazon'dan sipariş verdiğim iki plumeria kitabı bugün elime ulaştı. Yazarları plumeria uzmanı olan kitapların tohum çimlendirme bölümlerini tercüme ediyorum.

İlk Kitap : "Growing Plumerias İn Hawaii And Around The World"
Yazar : Jim Little
Basım tarihi : Nisan 2010

Tohumdan Çoğaltma
İlk adım, tohumu parmaklarınızın arasına alıp çok hafif sıkıştırarak tohum içinde kotiledon olup olmadığını anlamaktır. Düz ve içinde bir embriyon olduğuna dair işaret olmayan tohumları atın. Sonra, perlit veya benzer hafif ağırlıklı, gevşek bir yetiştirme ortamının üzerine yatırın. Üzerini ince bir tabaka perlit ile kaplayın. Siz nasıl yerleştirirseniz yerleştirin, gövdeleri ışık kaynağına doğru döneceğinden tohumlar ortama dik olarak konmak zorunda değil. Taze tohumlar 12-15 günde çimlenecektir. Pek çok tohum çeşidi ekilmeden önce birkaç saatliğine veya gece boyunca suda bekletilebilirken, bu işlem plumeria için önerilmez. Plumeria tohumları yumuşak gövdeli tohumlardır ve nemli ortamları seven mantarların sebep olduğu aşırı sulamaya bağlı çürüme, ana başarısızlık nedenidir. Ekim öncesi suda bekletme, palmiye tohumları gibi kalın çeperli tohumlar için önerilir, plumeria tohumları için değil.
Tohumlar çimlendikten sonra, her on günde bir dengeli bir sıvı gübre ile (ambalaj üzerinde tavsiye edilen oranın yarısı kadar) beslemeye başlayabilirsiniz. İlk yıl içinde fidanınız sağlıklı bir şekilde geliştikten sonra gübrenizi NPK 18-6-12 olarak değiştirebilirsiniz. Yaygın kanının aksine, ilk çiçeklenmeyi tetiklemek için, fosfor ağırlıklı bir gübreden çok azotu fazla bir gübre tercih edilmelidir. Yeni çalışmalar(*), genç bitkilerin o kadar da çok fosfata ihtiyaç duymadıklarını göstermiştir. Fosfat, kök gelişimini tamamlamış yetişkin bitkiler için önerilir.
Fidanlar 5-8 cm boya ulaştığında, 10-15 cm'lik saksılara aktarılabilir. Tohumlar taze ise en az %90'lık çimlenme oranı beklenir. Ortalama ısıda ve az aydınlık bir iç ortamda bekletilebilirler ise tohumlar canlılığını bir yıl veya daha fazla koruyabilirler. Saklama için plastik değil kağıt torbalar kullanılmalıdır, çünkü tohumların da soluk alıp vermeye ihtiyaçları vardır. Tohumlar buzdolabında saklanabilir fakat gerekli değildir. Tohum ne kadar eski ise çimlenme o kadar yavaşlar ve kayıp artar.

(*) Kaynak: Armstrong Helen, "Plants don't need so much posphate!" Flower Tech, Horticulture World, Volume 8, No 3, 2005

Hülya
01-01-2012, 17:33
Sayfanız hayırlı olsun,Selçuk bey.
Yenı yılınız güzel ve bol çiçekli günler getirsin.

selcuk44
01-01-2012, 22:50
Sayın Hülya hanım ,nazik temennileriniz için çok teşekkür ederim.Size ve tüm sevdiklerinize sağlıklı ve başarılı nice yıllar dilerim

selcuk44
01-01-2012, 22:53
ilk baharda 35 cm alta doğru kesilecek ve köklendirilecek plümeriam

selcuk44
02-01-2012, 16:13
gövde kalınlığı boyuna göre iyi diye düşünüyorum çiçekleri koyu pembe plması lazım

selcuk44
02-01-2012, 16:17
yakından göstermek istedim dallarını

selcuk44
02-01-2012, 16:19
bir başka görünüş

selcuk44
02-01-2012, 16:24
bu çeliği 15 gün evvel sağ olsun 19 bonzai toplantısını yaptığımız serada işletmecisinden rica ederek aldım beni kırmadı şimdi kendisine sitemiz aracılığı ile çok teşekkür ediyorum yaklaşık 15 gn sıcak ve kuru bir ortamda beklettim ancak gazete ağıdına sarmadım öyle açıkta bekledive ve yarı yarıya kum çok az bahçe toprağı biraz bekletilmiş keçi gübresi karışımı toprağa ektim şimdilik bir gelişme (iyi veya kötü anlamda) yok inşaallah beni utandırmaz

selcuk44
02-01-2012, 16:26
bir başka yönden görünüşü

selcuk44
02-01-2012, 16:35
Resimde görüşlerinize sunduğum küçük plumeriam Sayın drhegeli 'nın ithal edip satışa sunduğu çeliklerden dir çok iyi paketlendiği için hiç hasarsız elime ulaştı sayın drhegeli'ye bir daha teşekkür ediyorum.hiç yaprağı yoktu şimdi yaprakları çıktı ve kökleniyor , ama toprağı kum,bahçe toprağı,ve birazda mil karışımı olduğu için gelişmesi yavaş ilerliyor ,Umarım diğer alan kardeşlerimin çelikleri daha da gelişmiştir .Şimdi rica etsem benimle ayni anda sayın drheğeli'den çelik alanların çelikleri ile ilgili izlenimlerini alabilirmiyim.?

selcuk44
02-01-2012, 16:38
daha yakından görünüm sunmak isterim

selcuk44
02-01-2012, 16:48
Geceyi bir aşılı Adenium çiçeği ile noktalıyalım,

Manolya_
02-01-2012, 19:24
Sayın selçuk44

30 nolu mesajınızda (sağ köşede) yanılmıyorsam,zamioculas (türkçede ZZ çiçeği) denilen bitkiden gördüm.
Tahminim dogru ise sizden şunu ögrenmek istiyorum.
Çelikten mi ürettiniz ?
Rica etsem üretim sürecini ve nasıl ürettiğinizden bahsedermisiniz.
Yardımlarınız için teşekkürler
Saygılar
Asu

selcuk44
02-01-2012, 19:49
Sayın Asu hanım ,30 numaralı mesajımda sağ alt köşedeki bitkinin ismini inanın bilmiyorum ama çok kolay üreyen bir bitki yazın tamamen kurumuştu şimdi evvela bir dal verdi şimdi baktım alttan bir filiz daha geliyoben artık sadece çok ender kaktüs Fil yağı Euforbia Obesa ( tephrocactus ariculatus ) Adenium,plumeria ve tabii paskalya kaktüsü gibi çeşitlere yönelmek istiyorum eğer lütfen kabul ederseniz o bitkiyi memnuniyetle size kargo ile gönderebilirim.

Selçuk Numanoğlu,

İyi Akşamlar,

Manolya_
02-01-2012, 20:25
Sayın Asu hanım ,30 numaralı mesajımda sağ alt köşedeki bitkinin ismini inanın bilmiyorum ama çok kolay üreyen bir bitki yazın tamamen kurumuştu şimdi evvela bir dal verdi şimdi baktım alttan bir filiz daha geliyoben artık sadece çok ender kaktüs Fil yağı Euforbia Obesa ( tephrocactus ariculatus ) Adenium,plumeria ve tabii paskalya kaktüsü gibi çeşitlere yönelmek istiyorum eğer lütfen kabul ederseniz o bitkiyi memnuniyetle size kargo ile gönderebilirim.

Selçuk Numanoğlu,

İyi Akşamlar,
Sayın selçuk44

Güzel düşünceniz için çok teşekkürler. düşünmeniz bile beni ziyadesi ile memnun etti.
Şu anda elimde bu bitkinin çeliği mevcut. Köklendirmeye çalışıyorum.
Şayet başarılı olamaz isem size bildireceğim. ( hakkım şimdilik saklı dursun);)
Tabii birde şu var acaba aynı bitkiden mi bahsediyoruz. Resimden algıladıgım kadarı ile umarım yanılmamışımdır.
ZZ çiçeği olarak googleden araştırın isterseniz. Acaba aynı bitkimi ozaman daha emin oluruz.
Fakat şunu belirtmeliyim size kastettiğim bitki ise çok degerlidir, kıymetini bilin. Her yerde pek bulunmuyor.
Hatta ben internetten buldugum resmi size göndereyim karşılaştırırsınız.

sakdag
03-01-2012, 08:02
Selçuk Bey, adenium tohumu aldığınızı biliyordum, balkon sayfanız açılınca hemen takibe aldım. Adenium resimlerine sıra ne zaman gelecek diye... Çok güzel bir resim yayınlamışsınız. Devamını bekliyoruz efendim. Bir de şunu sormak istiyorum neden sadece paskalya kaktüsü yetiştiriyorsunuz...
Saygılarımla...

selcuk44
03-01-2012, 08:46
Sayın Asu hanım,İyi günler ,dün mesajınızı görünce açık söyliyeyim ben de tereddüte düştüm ve internetten araştırdım .Tamam ayni bitkiden bahsediyoruz .Bir saniye size hemen resimlerini takdim edeyim.

selcuk44
03-01-2012, 08:54
bir bakın ve istediğiniz bitki ise siz gene çeliğinizi de inşaallah köklendirirsiniz ama lütfen benim size göndereceğim hazır alltan bir de yavru veriyor onuda sundurma altı dediğimiz gibi az güneşli bir yerde büyümesini izleyin .Zannediyorum ki ben soğanlı bir kök almış ve üretmiştim.Çok tezcanlıyım sizin de bitkiyi hemen görmenizi istedim,dolayıı ile doğru yöne çevirmeğe fırsat bulamadım(bu konuda acemiliğimi kamufle ettim bu cümlelerimle)kusura bakmayın.

selcuk44
03-01-2012, 09:11
Sayın Sakdağ, sayfamı izlediğiniz için çok teşekkür ederim.Adeniyum tohumlrını köklendirdim ve çok da başarılı oldu ama inanın sonra pek gelişmediler resimlerin takdim edeceğim ama inanıyorum ki siz de gelişmelerini beğenmiyeceksiniz .Ama diğer aşılı ve aşısız adeniyum resimlerini bu gün kısmet olursa beğenilerinize sunacağım.

Paskalya kaktüsü nü büyük marketlerde bir senedir (halada arıyorum çeşitli renklerini)aramama rağmen bulamamamdan kaynaklı olarak çoğaltmağa çalışıyorum ve ben de çok seviyorum ama üretmekte pek te başarılı olamadım .Onların da resimlerini görüşlerinize sunacağım .bir tanesi de süpriz yaptı tomurcuğu bu gün biraz açılmış ve vişne renkli.

selcuk44
03-01-2012, 09:18
Öncellikle Upuzun boyuna giden plümeria'nın kesim ve kesilen çeliğin köklendirilmesi konusunda engin deneyimlrini bildiğim kardeşlerimden paylaşımlar bekliyorum.

Selçuk NUmanoğlu,

sakdag
03-01-2012, 09:27
Mesajınız beni çok duygulandırdı, başınız sağolsun, eşinizin mekanı cennet olsun inşallah.

selcuk44
03-01-2012, 09:52
Çok teşekkür ederim Allah geride kalan herkeze sağlıklı uzun ömür versin. Nazik temennileriniz için çok teşekkür ederim.Sizler sağ olun

Selçuk Numanoğlu,

meh12
03-01-2012, 09:59
Selçuk Bey Adenıum tohumlarını bugün PTT kargo ile vereceğim.Diğer Kargolar bulunduğum ilçede yok .

Eşinizin mekanı cennet olsun inşallah.Dediğiniz gibi Geride kalanlara Allah şifa ve afiyet versin.

selcuk44
03-01-2012, 10:49
Çok teşekkür ederim sayın meh12 ben takip ederim tohumları.Sizin tohumların da çimlenmesi sürecini paylaşırsanız çok sevinirim.

acemifüsun
05-01-2012, 15:18
Öncellikle Upuzun boyuna giden plümeria'nın kesim ve kesilen çeliğin köklendirilmesi konusunda engin deneyimlrini bildiğim kardeşlerimden paylaşımlar bekliyorum.

Selçuk NUmanoğlu,

Sayın Selçuk bey ben drhegeliden aldığım Plumeria çeliğini maalesef köklendiremedim, çürüdü.
Plumerialar konusunda bilgi danışmak için bence Plumeria başlığında sorularınızı sorsanız, daha çok arkadaş okuyup, fikir verebilir diye düşünüyorum:)

Manolya_
05-01-2012, 15:46
bir bakın ve istediğiniz bitki ise siz gene çeliğinizi de inşaallah köklendirirsiniz ama lütfen benim size göndereceğim hazır alltan bir de yavru veriyor onuda sundurma altı dediğimiz gibi az güneşli bir yerde büyümesini izleyin .Zannediyorum ki ben soğanlı bir kök almış ve üretmiştim.Çok tezcanlıyım sizin de bitkiyi hemen görmenizi istedim,dolayıı ile doğru yöne çevirmeğe fırsat bulamadım(bu konuda acemiliğimi kamufle ettim bu cümlelerimle)kusura bakmayın.
Sayın selcuk44,
Birkaç günden beri (yurtdışından bir mişterim ) vardı siteye pek giremedim.
Mesajınızı ve resimleri bugün gördüm.
Zahmet verdim size. Çok teşekkürler ilginiz için
Dogru yöne çevirmeniz hiç önemli değil benim için.Bende sizin gibi tezcanlıyım sorun değil;)
Degerli bitkinizin sizi üzmemesini diliyorum.
Köklendirmeye çalıştıgım çeliklerimi ekliyorum.
Çeliklerden bir tanesi normal torf karışımlı toprakta, diğeri ise diatomit içinde.
Bakalım hangisini köklendirmeyi başaracagım.
Saygılarımla

selcuk44
05-01-2012, 19:34
İyi akşamlar Sayın acemi füsün, Büyük plümeria nın yapraklı kısmının 35 cm aşağısından kesip hem boyunu kısaltmak ve hemde çiçeklerinin renginin tam istediğim koyu kırmızı ve kokusunun da çok etkileyici olduğu için bu bitkiden çoğaltmak amacı ile Sayın Mutlu Kutlu beyle konuştum , bu kesip çelik köklendirme işlemini ilk baharda yapmamı önerdi dolayısıyla bu işlemi nisan ve mayıs ayına braktım.

Bu arada seradan aldığım çeliğim de bozulma yok yaklaşık bir haftayı geçti dikkatle takşp ediyorum bir gelişme olursa dediğiniz gibi plümeria sayfasında gelişmeler hakkında bilgi vereceğim.

selcuk44
05-01-2012, 19:38
Sayın Manolya,Dilerim her ikisi de köklenir,ama köklenmez veya gelişimi istediğiniz gibi olmaz ise talep ederseniz benim elimdeki bitkimi çok büyük bir memnunuyetle size kargo ile yollarım.

Sağlıklar ve başarılar dilerim.

Manolya_
05-01-2012, 19:50
Sayın Manolya,Dilerim her ikisi de köklenir,ama köklenmez veya gelişimi istediğiniz gibi olmaz ise talep ederseniz benim elimdeki bitkimi çok büyük bir memnunuyetle size kargo ile yollarım.

Sağlıklar ve başarılar dilerim.
Sayın selcuk44,
Güzel yüreğinize ve teklifinize cok çok teşekkürler.
siz iyi bakın bitkinize.
şayet benim çeliklerimde sorun olursa, bu durumda sizden çelik ricam olabilir.
Elinizdeki bana göndermenizi kabul edemem. Bu güzellikten sizi nasıl mahrum edebilirim. Ama paylaşıma her zaman varım;)
Gelişmelerden sizi haberdar edeceğim.
Saygılarımla
Asu

selcuk44
05-01-2012, 20:35
Aşılı ve aşısız adenyumlarım.

Bu adeniyumlar Sayın Mutlu beyden yetişmiş olarak alınmıştır kendisine çok teşekkür ediyorum. Geldikleri zaman soğuktan dolayı bütün yaprakları buruşmuştu daha sonrada hepsi döküldü kuruyorlar diye çok korktum suyu onbeş günde bir veriyorum yeni yeni yeşerdiler aşılı olan bir tanesi de açtı

selcuk44
05-01-2012, 20:47
Aşılı adeniumların yapraklarının yeşermeğe başladığı günler,

selcuk44
05-01-2012, 20:54
Çiçek açan adeniumun aşılarının yakın görünüşü .

selcuk44
05-01-2012, 21:11
şılı adeniumlarımın son hali(pek de büyük bir gelişme yok)

selcuk44
05-01-2012, 21:15
bu adenium dan çok korkuyorum çünkü hala kendisini toplıyamadı.

selcuk44
05-01-2012, 21:20
Bu küçükler de sevgili Mehmet beyden çok ica ederek aldığım ve şaşırtma yaparah yeni yerlerine 10 gün evvel diktiğim çinsleri belli olmıyan bebekler

selcuk44
07-01-2012, 11:14
Aşılı olmıyan adeniumlarım isimlerini bilmiyorum ama aşılı olanlara göre daha çok gelişim gösterdiler ,toprak içeriği ve sıvı gübre ile beslenmeleri ayni olduğu halde özellikle yaprak gelişimleri daha hızlı ve daha sağlıklı

selcuk44
07-01-2012, 11:43
Elimde gelişmiş olan adeniumlardan bir tanesi daha zannederim Adenium Obesa pinky olabilir.

selcuk44
07-01-2012, 11:46
Bu bitkime onbeş günde çok az su veriyorum dinlenme döneminde diye ama yaprakları alltan sararmağa başladı,umarım suyu fazla gelmemiştir.

selcuk44
07-01-2012, 11:52
Testudinaria elephantipes

selcuk44
07-01-2012, 11:53
devam ediyorum

selcuk44
07-01-2012, 11:54
.....

selcuk44
07-01-2012, 11:57
Yeşil yaprakları olduğu halde az suladım ,gövdede hafif büzülme olunca suladım şimdi gövdeler sertleşti ama yapraklardakisararmalar devam ediiyor bulunduğu yerde ısı 22 derece,

sakdag
07-01-2012, 12:54
Adeniumlarınız çok güzel Selçuk Bey, inşallah tohumdan ektiklerimizde böyle büyürler...

sakdag
07-01-2012, 12:56
Fil ayağı bitkiniz sınıflandırmada hangi kategoriye giriyor acaba, kaktus- sukulent bölümüne böyle bir sayfa açmıştınız galiba. Değişik bir bitkiymiş.

selcuk44
07-01-2012, 13:34
Sayfamı incelediğiniz için çok teşekkür ederim Sayın sakdag,tohumdan diktiklerim çok küçük bu kışı kayıp vermeden atlatırsam umarım hem çiçeklerini beğeneceğimiz hemde bonsai çalışması yapabilmek için genç fidanlar elde edeceğim.

Fil ayağı için evvela kaktüs - sukulent bölümünde bu isimle açılmış, ancak açıldığı gibi kalmış sayfaya bu konu ile ilgili bilgi istediğimi yazdım ancak sayfayı açan üye kardeşlerimden hiç bir bilgi gelmedi herhalde görmediler ,sonra Sayın Aizoceaefan' nın sayfasına 880 numaralı mesajımla bu konuda katıldım(sağ olsunlar kendilerinin fil ayağı bitkisi hakkında bilgi aktardılar ve resimlerini yayınlıyacaklar merakla bekliyorum )

Daha çeşitli formda olan varyeteleri var ama tohum olarak satılıyor,ben küçük te olsa yetişmiş olarak almak istediğim için araştırmalar yapıyorum.

İnşaallah sizin daha güzel ve değişik fil ayağı bitkilerine sahip olursunuz.

selcuk44
07-01-2012, 13:39
Euforbia Obesa

Resimler çok net çıkmamış özür dilerim

vehibe
07-01-2012, 17:06
Selçuk Bey..
Adenium çiçeğine ayrı bir ilginiz var galiba. Ben de onları çok seviyorum.
Almanya'da yaşayan bir arkadaşımdan tohum istemiştim ama sorduğu çiçek marketinde bu bitkinin çok zehirli olduğundan dolayı satışının yasak olduğunu söyledi.Kesinlikle ekmememi istedi. Elimdeki tohumları eker miyim ekmez miyim bilmiyorum.

selcuk44
07-01-2012, 19:09
Sayın vehibe, öncelikle sayfamı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim.

Çok haklısınız adenium çiçeğini çok seviyorum çünkü yetişme şartları benim şartlarıma çok uyuyor, evvela güneş ve sıcak istiyor benim evim çok güneş görüyor ve çok sıcak.Ayrıca çok su ve bakımda istemiyor.

Zehirli olan sütü galiba ,ben yeni saksılarına dikerkenbir kaç defa çizildi ve akan süt kıvamında ve rendindeki sıvı ellerime değdi ama bir zararı olmadı fakat küçük bebekler için zararlı olabilir.

Satışı konusunda ben bir duyum almadım belki Tayland'tan ithal eden üye kardeşlerimin önerileri olacaktır.

İskenderun İş Bankası'nda çalıştım ve Hatay'ı çok gezdim ve çok seviyorum hele künefelerinin tadı damağımda Güzel şehrimize selamlar lütfen.

selcuk44
09-01-2012, 19:36
Paskalya kaktüslrim perişan durumda .

Sayfamın başnıda bir seradan on saksıya yakın paskalya kaktüsü aldığımı söylemiştim .Eve getirdikten sonra gün geçtikce neşeleri kaçtı.Bem de Mehmet beyi ziyarete gittim hem ziyaret etmek hemde saksı değişimi yaptığım bir yılbaşı çiçeğimi göstermekti.Memehmet bey saksıyı inceledikten sonra ''bunlar torfa dikilmiş ve torfta kuruduğu için bitkiler yeterli besin ve nemi ilk önce alamamış sonrada suladıkça kök çürümesi olmuş dedi (laf aramızda bnde sulama hatası yapmışım)ve bütün saksıyı böşalttı bitkileri çikarttı çürüyen kökleri kesti ve oksijenli suya koydu sonrara dikecek.

Ben de eve geldim üç saksı hariç hepsini saksıdan çıkardım kökleri torflardan çıkarıp yarı yarıya kum bahçe toprağı ve yanmış keçi gübresi karışımı olan karışıma diktim . Netice hayal kırıklığı .

selcuk44
09-01-2012, 19:39
bu biraz kendisini toplamışı içinde üç küçük saksı bitki bir arada.

selcuk44
09-01-2012, 19:45
On gün sonra tekrar seraya gittim ve bu sefer yne 4 saksı aldım ve vu sefer bunları moral bozukluğu ile hiç torflarını açmadan küçük saksısından çıkardım ve aynı karışımlı torağa diktim az az suluyordum bir baktım ki (kırıldığımı anlamış olacakki bir tanesi süpriz yaptı ve açtı,

selcuk44
09-01-2012, 19:47
-------

selcuk44
09-01-2012, 19:56
Şimdi o serada zannediyorum hala paskalya kaktüsü saksıları var ama renkleri bilinmiyor.İzmir'den isteyen kardeşlerim olursa kendilerine hediye edebilirim ve bir kaç lup da köklendirip bana verirlerse çok sevinirim :Yurt dışından kızım ve torunum geldiği için kargo ile göderecek zamanım yok ancak gelir alırlarsa memnuniyetle verebilirim.

memet
09-01-2012, 20:00
Adenium bir miktar yaprak dökebilir sulamayı toprak iyice kurursa yapın. Yer değişikliğinden de yaprak dökebilir.

selcuk44
09-01-2012, 20:09
Tamam Mehmet bey, aynen dediğiniz gibi yapacağım.

vehibe
09-01-2012, 20:42
Selçuk bey, Son resimdeki paskalya çiçeğiniz kurtulmuş gibi görünüyor.

Geçen sene aşırı sulamaktan kırmızı paskalya çiçeğim bütün yapraklarını döktü.
Bu sene daha umutluyum:)

selcuk44
09-01-2012, 23:23
Sayın Vehibe hanım çok haklısınınz , ben de yeni saksılara dikince zannediyorum bol bol suladım can suyu diye ve inanın fark ettim ve bir müddet kalorifer peteğinin üzerinde tuttum ama kurtaramadım.

Bir ara bozulanları da sergiliyeceğim .Onların da henüz tam çürüdüğünü düşünmek istemiyorum belki kendisini kurtaran olur diye düşünüyorum.

selcuk44
09-01-2012, 23:26
Buda benim ahtopotum.

drhegeli
10-01-2012, 00:30
Elimde gelişmiş olan adeniumlardan bir tanesi daha zannederim Adenium Obesa pinky olabilir.

Selçuk Bey, bitkiniz kıskanılacak güzellikte, maşallah... Gövde yapısı itibarı ile arabicum'a benziyor. Obesum'da bu kadar geniş bir gövde (caudex) beklenmez. Ne kadar zamandır sizde? Yıllık çiçeklenme dönemi, yoğunluğu ve süresi de (fenoloji) türü hakkında bilgi verebilir. Yaprak dökmesi bana da normal geldi. Rastgele, alt yapraklardan olmuş. Kısmi veya genel bir tutulma yok. Yine de kontrol amacıyla, gövdenin toprakla birleşim yerlerini (yumuşama kontrolu için) parmakla yoklayabilirsiniz.

Adeniumun çiğnenmesi, yutulması toksik olabilir. Sütünün cilde, göze teması tahrişlere neden olabilir. Bu nedenle küçük çocukları, evcil hayvanları olanların dikkat etmesi gerekir. Ama yasaklama gerektirecek bir bitki de değil. Plumeria ve zakkum ile aynı familyadandır (Apocynaceae).

sakdag
10-01-2012, 09:38
Selçuk bey, paskalyalarınızı incelerken ahtopotun bir kolunu gördüm, tam size bu bitkiyi soracaktım ki, sonra resmini yayınlamışsınız, çok güzel ve sağlıklı görünüyor. Umarım paskalyalarınız da en kısa sürede kendine gelir.

selcuk44
10-01-2012, 19:00
Sayın drhegeli,Bu gelişmiş adeniumu sevgili Mehmet bey'de görmüş ve adeta vurulmuştum.sağ olsun kendisi bu hassasiyetimi görünce bana verdiler (Bu vesile ile kendilerine bir defa daha teşekkür ederim.)Adenium mu beğenmenize çok sevindim her hangi bir şekilde bonsai yapmayı pek düşünmüyorum hele kışı sağlıklı atlatalım ilk baharda sizin gibi bu konda engin bilgi ve deneyimi olan kardeşlerimin fikrini alacağım.

Mehmet bey 4 yaşında olduğunu söylemişti bu kadar güzel bakan ve yetiştiren kendisidir.Yaklaşık bir buçuk aydır bende , pembe çiçekler açtığını biliyoruz.gövdesini yokladım yumuşama yok ama(dinlenme devresinde diye hala sulamadım) hala sulamadım

Önerilriniz ve katkılarınız için çok teşekkür ederim.

selcuk44
10-01-2012, 19:05
Sayın sakdag,nazik temennileriniz için teşekkür ederim paskalyalarımda hala canlılık belirtisi yok hiç sulamıyorum.

Ahtapot'u İzmir de hipermarketten aldım şimdilik gelişmesi düzgün gidiyor va galiba daha küçük ve büyüme çabasında.

GÜLSEN_
17-02-2012, 09:41
Selçuk bey öncelikle sayfanız hayırlı olsun dün gece sizinle görüştükten sonra sabah ilk işim sayfanızı ziyaret etmek oldu bütün çiçekleriniz harika emeğinize ellerinize sağlık.Paskalya kaktüsleriniz harikalar, umarım bol çiçekli günler yaşarız bütün arkadaşlarımızla birlikte. benimde paskalyalarım açar umarım bende sizlerle paylaşırım siteden sağlıkla sevgiyle kalın

memet
05-05-2012, 17:58
Selçuk bey, verdiğiniz çeliklediğim yılbaşılar köklenmeye başladı, bazılarında çiçek var.

selcuk44
05-05-2012, 18:36
Mehmet bey geçen gün geldim ama siz yoktunuz
oradaki arkadaşa da size iletmek üzere selam söylemiştim.

Vallaha paskalya kaktüslerinin çiçeklenmesine çok sevindim elinize sağlık ben de kalsalardı çürümüş olacaklardı.Hele bizim toprağımızda köklenmesi inanın beni çok sevindirdi, iyi ve sağlıklı günlerde daha çok çiçeklerini görürüz.

Siz Karşıyaka çiçek festivaline gelirseniz beraber döneriz ben de görmüş olurum.İnşaallah

selcuk44
05-05-2012, 18:37
Bu arada sizin hediye ettiğiniz adeniumlarda biraz sanki palazlandılar kısa sürede hem adeniumların hem de plümeria ların resimlerini beğenilerinize sunacağım.

selcuk44
05-05-2012, 18:41
Sayın sakdağ,Artık ahtopaot bende değil benden çok daha iyi bakacağına inandığım bir üyemize hediye ettim.Zira artık balkonumda adım atacak yer kalmamıştı ama kısa sürede yeni çiçekler alarak boşalan yerleri hemen doldurdum gene.

memet
14-05-2012, 18:54
Bana verdiğiniz paskalyalardan pembe olan var mıydı? biri sanki pembe çiçekleniyor.

selcuk44
14-05-2012, 20:12
Mehmet bey'cim

Vallahi bu aralar o kadar çok yılbaşı çiçeği ,paskalya kaktüsü,plümeria ve daha sayamadığım köklü köksüz çiçek hediye ettim ki artık kime ne verdim ve elimde neler kaldı inan bilemiyorum netice olarak da yaklaşık altı veya yedi ay evvel sana getirdiğim paskalyalar ne renkti bilmiyorum.Ama zannediyorum ki pembe ağırlıklı idi bakalım büyüsünler açsınlar görelim .Ama elimde bulunan plümerialar ve Adeniumlarda çok gelişmeler oldu resimlerini yarın kısmet olursa yayınlıyacağım bu sayfamda umarım beğenirsin.Biraz palazlanmış adeniumları zaten senden almıştım hoşuna giden olursa hemen sana döner yeterki haber ver.

memet
14-05-2012, 20:16
O zaman durum şöyle. Çiçeklenmeye başlayan dört beş tane koyu renk pembe var. Bir tane de toz pembe gibi açacak sanırım. Biraz daha dursunlar onları saksıya şaşırtayım.

selis
14-05-2012, 20:49
Selçuk Bey sayenizde benim de bir çok adeniumum olacak..
Hatta bugün 2 tanesi topraktan çıkmışlar.. ;)
Umarım sizinkiler kadar büyüdüklerini de görürüm..

İzninizle makinamdaki fotoğrafları eklemek istiyorum..

selis
14-05-2012, 20:58
........

selcuk44
14-05-2012, 21:19
Çok sevindim Sayın Selis hanım ,Bu vesile ile de Sayın drhegeli' yede teşekkür edelim çünkü tohumlarının çok taze ve sağlılı olduğunu bildirmişti hakikattende suda beklettiğim bir gün dahil 6 günde çimlenmeğe başladılar.

inanıyorumki siz o fideleri başarı ile, kayıp vermeden büyüteceksiniz ve çiçeklerini görünce de hepimiz büyük keyif alacağız çünkü çiçekleri kırmızı ağırlıklı siyahta olabilir çok gzel anaçların tohumları dır. Tabii evvela sağlıkla büyütün ve çiçeklerinin resimlerini bizim ile paylaşın

selis
15-05-2012, 10:55
Selçuk Bey kaç gündür tohumla ilgili konuları okuyorum.. Siz böyle anlatınca daha çok heyecanlandım..
Katmerli kırmızı çiçekler rüyalarıma giriyor inanın :)

Miniklerinizden biri :)

drhegeli
15-05-2012, 13:44
...Katmerli kırmızı çiçekler rüyalarıma giriyor inanın :)

Oops, benim gönderdiklerim hepsi kırmızı çeşitler, ama katmerli yok aralarında...:D Yine de, kimbilir...:D

selcuk44
15-05-2012, 13:47
İyi Günler,Artık arkası gelir inşaallah hepsi yavaş yavaş cinslerinin özelliklerine bağlı olarak değişik sürelerde canlanmağa başlıyacaklardır.

Sayın drhegeli nin söylediğine göre tohumdan çimlendirmenin bir mahsuru var oda anaçlar belli, örnek olarak anaç kırmızı katmerli ama döllenme yaptığı adenyum gene kırmızı ama katmersizse tohumlardan çıkan fideler artık dominat olan karakterle uyumlu olarak bazen anaçlardan hiç beklenmiyen renk ve çinsler çıkabiliyor yine örnek vermek icap ederse bu tohumlardan bazılarının anaçları siyah ama bakalım genç bebeler kimin özelliğini taşıyacak ben de çok merak ediyorum ..Lütfen yoprağın üzerini her gün nemli olacak şekilde islatın .

Bir çok istediğiniz renk ve özelliklerde ve sağlıklı günlerde adeniumlar yetiştirmeniz dileklerimle,

selcuk44
15-05-2012, 14:07
Hasan bey,tohumları içine koyduğum naylonların üzerlerinde isimler yazılı idi ama hepsini not etmek imkansızdı hatırladığım kadarı ile siyah bile yazıyordu ve kırmızı tonları ağırlıklı idi kokulu ve katmerli diye detayları hatırlamıyorum esasen katmerli çinsinden örnek vermek istedim yani anaç katmerli olduğu zaman tohumu satanlar anaçlara göre çins belirliyorlarsa tohum için kamerli diyecekler ama döllenme eğer katmersiz bir adenium çiçeğinden gerçekleşmişse genetik kurallarına göre belirli oranlarda katmerli belirli oranlarda katmersiz yavrular çimlenecektir demek istemiştim.Dediğiniz gibi büyüsünler miyavlarlarsa kedidirler.

memet
19-05-2012, 18:26
Bunlar garantili köklenen, çiçeklenenler. İkinci sırada sağdan ikinci pembe.

297737
Arkadaki bugün açmıştı. Fotoğraf çektim, net çıkmamış.

selcuk44
19-05-2012, 19:11
Mehmet bey Bu gün 19 Mayıs yürüyüşünde idim şimdi eve geldim .

İnanın çok sevindim elinize sağlık bu çelikler sizde kalsın eğer bendekiler bir şekilde kurur veya çürürse (o kadar çok var ki çürüseler bile bitmez bende)sizdekiler den bir tane alırım.

Tekrar elinize sağlık çok başarılı bir köklendirme yapmışsınız ,

selcuk44
17-11-2012, 23:03
Uzun bir ayrılıktan sonra bu gün İzmir'e döndüm ve tabii ki br müddetten beri yazarak ve resimlerimle katılamadığım sitemize yeni resim ve yazılarla katılmak istedim

Evevela Balkon seram la ilgili bazı bilgileri tazeleyeyim.
Daha önce beğenilerinize sunduğum yılbaşı çiçeklerim ve paskalya kaktüslerim tamamen aşırı sıcaklar yüzündenden balkon seramda çürüdü ve yok oldu ancak Adeniumlarım gelişerek devam ediyor,Fil ayağı bitkilerimden birisi can çekişirken diğeri çok güzel gelişti,plümeria larım ise bir kısmı yer darlığı sebebi ile Çeşme'ye gönderildi bir tanesi ise benimle duruyor diğer kaktüslerim ise fazla sulamaktan dolayı çürüdü tabii yeni ilave bitkilerim var .

Sayfamı ziyaret etmiş olan kardeşlerim görecekler ki artık Adenium ve yeni gözdem crassula çeşitleri dir ve bilhassa crassula çeşitlerin de yine aç gözlülüğüm sebebi ile sayılarını abarttığımın farkındayım ama kendime hakim olamıyorum.Tek tesellim her iki bitkininde aşırı sıcak ve susuzluğa tahammüllü olmaları dolayısıyla aşırı su hariçinde boğazlarını sıksam genede yaşamaya devam edeceklerini bilmemdir.

Balkonseram daki fotoğrafları yarın ve yeni crassulalarım geldikce yayınlamağa devam edeceğim ve crassulalarımdaki çok önemli bir gelişmeyi resimledikten sonra merak eden üye kardeşlerimle paylaşacağım ,ve benim yaşadığım bu sevinci onlarında yaşaması için bütün deneyimlerimi aktaracağım.

selcuk44
18-11-2012, 10:06
İyi sabahlar evvel bütün üye kardeşlerimin sabah sabah güle güle uyanmalarını temenni ediyorum(güle güle uyuyun ve güle güle uyanın) temennilerini çok seviyorum ve zannederim ilk defa ben dile getiriyorum ayni zamandada çok kullanılmasını arzu ediyorum.

Neyse konumuza gelelim aşağıda resimlerini sunduğum adeniumlarm yaklaşık 8 aylıktır malesef pek gelişmediler sebebi ise toprakları çok geçirgen olduğu için bitkiler için faydalı elementleri tutamıyorlar

selcuk44
18-11-2012, 10:11
Saksıların önündeki beğenilerinize sunduğum yarı kıymetli taşlar; küçük adeniumları seyrederken sıkılmamanız için kendi koleksiyonumdan takdim ettiğim örneklerdir

selcuk44
18-11-2012, 10:18
resimler devam ediyor,

selcuk44
18-11-2012, 10:25
son resimi düzeltmeyi atladığım için tekrar sunuyorum,ayrıca gördüğünüz gibi hemen hemen bütün küçük adeniumlarımın tepeleri küçükten dallanma yapması için tarafımdan: bilgilerine, deneyimlerine çok güvendiğim Dr Hasan Egeli bey'inde olurları alınarak kesilmiştir gerçekten de dallanmalar oldu ,biraz gelişmeleri yavaşladı ama istediğim gibi dallanmaları sağlamış oldum.

selcuk44
18-11-2012, 22:23
şimdi büyük adeniumlara ait resimler,
Büyümeleri yavaşladı uçlarından küçük kıpmalar da yaptığım için gelişmeleri şu anda çok zayıf ama dallanmaları bayağı arttı

Resmini gördüğünüz fil ayağı bayağı gelişti ama diğeri maalesef ayni gelişmeyi gösteremedi, yaşam mücadelesi veriyor.

selcuk44
18-11-2012, 22:28
Gözlemlediğiniz gibi artadan uzayan ve belkide çiçek açacak olan dal üçüncü resimde görüldüğü gibi hatalı kesildi ve maalesef kesilen yer çok kötü görünüyor ,acaba ikinci bir kesimle kesilen yer daha alttan kesilebilir mi ve kesilirse bitki ne şekilde bir tepki verir?

memet
18-11-2012, 22:38
Orayı tekrar kesip aşı macunu ya da balmumu, mum gibi bir malzemeyle kapatıp kendini onarmasın sağlamak gerek.

selcuk44
18-11-2012, 22:40
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

selcuk44
18-11-2012, 22:46
,,,,,,,,,,,,,,,,,

selcuk44
18-11-2012, 22:49
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

selcuk44
18-11-2012, 22:55
Sıra elimdeki Crassula çinsi bitkilerime geldi.

Elimde küçüklü büyüklü olarak ;

Crassula Ovata,

Crassula Ovata gollum

jeyd (para ağacı,mücevher ağacı) plant

gibi çeşitler var ancak daha sipariş verdiğim crassula Ovata Gollum cinsi bitkilerim(büyük) gelmedi önümzdeki hafta elime geçerlerse onların resimlerini de paylaşacağım

İyi Geceler,

sakdag
19-11-2012, 06:57
Hoşgeldiniz Selçuk bey, adeniumlar harika görünüyor doğrusu. Fil ayağınız çok güzel bir gelişim göstermiş. Bu arada bitkilere mi bakayım, taşlara mı şaşırdım doğrusu.

Ametistten başkasını tanıyamadım ama çok hoş görünüyorlar. Belki onları da bize isimleriyle tanıtırsınız. ;) Ametist taşını bulmak için bir ara epey uğraşmıştım. Mor en sevdiğim renk olunca taşım da ametist oluyor doğal olarak. ;) Burda yani, Balıkesir'de Dursunbey ilçesinde ametist çıkaran bir maden ocağı olduğu bilgisine ulaşmıştım, firmaya mail atmıştım ama geri dönüş olmadı. Ametisti nereden bulabiliriz acaba? Ve fiyatları ile ilgili bilgi verirseniz çok memnun olurum...

selcuk44
19-11-2012, 08:09
Sayın sakdag,günaydın,

evvela sayfamı ziyaret ettiğiniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim.Hakikatten fil ayağı çok güzel gelişiyor ama diğeri malesef çok kötü,halbuki ikisine de ''kaktüs sıvı besini veriyorum ve suyu yumrunun üzerinden döküyorum on günde bir.

Ametist taşına gelince evvela Ege üniversitesinde taş bilimleri bölümünden bulabiirsiniz ki fiyatı da gayet elverişli almaya,oradakileri beğenmez iseniz kemeraltında özellikle bu taşları satan mağzalar var bulundukları yer ''meşhur Kızlarağası'' hanına yakın,ayrıca Kızlarağası hanının içinde hem alt katta hemde üst katta uygun fiyata ve pazarlığa müsait mağzalar var birde Dokuz eylül üniversitesinin Buca'daki kampüsünde taş bilimleri kürsüsünde hem teşhir edilen hemde satılan bir bölüm var buralardan istediğiniz büyüklükte ve fiyatta Ametist taşını bulabilirsiniz ,Fakat taşı çıkartan firmalarla baş vurarak hiç enerjinizi ve vaktinizi harcamayın zira memleketimizde çıkarılanlan taşlarda lacivert renk soluk ve taş kristalleri çok küçük ,benim resimlerde takdim ettiğim ametistler hepsi yasal yollardan ithal edilmiş ve açıkca satılan taşlardır,

Bence Kızlarağası hanını tercih edin girişteki kafe lerde hem güzel bir kahve içerek yorgunluğunuzu atın hemde taşları seyretme zevkinın tadını çıkarın.

Keyifli alışverişler.

selcuk44
19-11-2012, 08:48
Şimdi resmini sunduğum Adenium yaklaşık 5 yaşındadır ,Sevgili Mehmet bey'in hediyesidir ve yaklaşık iki senedir de bende,ancak bu sene ilk baharda yine Mehmet bey'in iş yerine gittim sağ olsun onun yardımı ile çok geçirgen bir toprak hazırladık (yarı yarıya kum, ponza taşı,bahçe toprağı karışımı)biraz da köklerini budadıktan sonra saksısını değiştirerek daha geniş bir saksıya aldık zira eski plastik saksısını patlatmıştı.

Bundan bir ay evvel uzuyan üst dallarının ucundan çimdikliyerek budama yaptım fakat bu budamadan sonra epey bir sıvı kaybetti ve neşesi kaçtı ama şimdi keyfi yerinde ,sabahtan akşama kadar güneş gören balkonumda duruyor şimdiye kadar pek te şikayet emedi.

selcuk44
19-11-2012, 08:53
Arabica olduğunu tahmin ettiğim Adeniumum,

selcuk44
19-11-2012, 08:57
.................

selcuk44
29-11-2012, 18:50
İyi Akşamlar,

Daha önce almış olduğum Crassula Ovata ve Crassula Gollum larımı çeşmeye götürdüm ibir kısmının tıoprak ve saksılarını değiştirdim ama bir kısmını da olduğu gibi biraktım.

Sizlere karışık olarak resimlerini takdi ediyorum .Umarın Bonsai konusunda üye kardeşlerimin önerileri olacaktır.

selcuk44
29-11-2012, 18:54
Karışık crassula ovata ve crassula gollum resimleri

selcuk44
29-11-2012, 18:59
Şimdi resimlerini takdim ettiğim crassula ovata ve gollumlarımı sadece bir serada buldum umarım beğenirsiniz pithaya da resimlere dahil olmuş

selcuk44
29-11-2012, 20:13
Karışık resimlere devam

selcuk44
29-11-2012, 20:17
..................

selcuk44
29-11-2012, 20:21
tuıruncu uzun saksıda ise köklendirmeğe çalıştığım crassula ovatalar var üye kardeşlerimden istiyen olursa onlara büyük bir keyifle hediye edeceğim

selis
29-11-2012, 20:43
Selçuk Bey uzun zamandır yoktunuz.. Öyle bir geldiniz ki; eliniz kolunuz dolu ;)
Hepsi birbirinden güzeller maşşallah.. Hem de hepsi kocaman kocaman ağaç bunların :)

Şu fotoğrafta (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/350135d1354211618-001.jpg) arada kalmış bir bitki var.. O da çok güzelmiş..

Yeni merakınız hayırlı olsun :)

iris41
29-11-2012, 20:50
Krasulalar muhteşem gollumun bu kadar büyügüne hic raslamadım harika görünüyor.

selcuk44
29-11-2012, 21:33
Selis hanım iyi akşamlar arakadaki bitkinin ismini bilmiyorum, arzu ederseniz bir kaç kök size takdim edebilirim,Ayrıca sayfamı ziyaret ettiğiniz içinde teşekkür ederim.

Crassula ovata ve gollum ların büyüklerini çok zor bulduğum için satılanlardan hiç kaçırdığım olmadı hepsini aldım. Keşki daha da bulsam ,zira bu kadar büyümeleri uzun zaman aldığını deneyimlerimle biliyorum.Sanki evde ağaç besliyor gibi bir sanıya da kapılıyorum.

selcuk44
29-11-2012, 21:43
Sayın iris41 ,bu resimler çeşme de çok acele çekilmiş resimler,daha detaylı resimleri bir kaç gün sonra yayınlıyacağım. Gerek crassula Ovata larda ve gerekse crassula ovata gollum larda hakikatten büyüdükçe kendi kendine bonsai ye dönüştüğünü hayretle gördüm internetten okuduğuma göre de çok büyük boy'a geniş bir saksı ve iyi bir güneş ile bir kaç senede ulaşabiliyor olması beni büyüledi ,ve Crassula ovata gollum lar dan küçük boylarda da epek saksım var onları henüz çelikten üretmeyi denemedim ,

Crassula Ovata lar dan çelikle köklendirmelerim sürüyor bir müddet sonra İzmir içinden isteyen kardeşlerime verebileceğim.

mrduran
29-11-2012, 22:33
Selçuk abim gelmiş, hoş gelmiş.

Güzelliklerle dolu dolu hemde. Özel bitkilerinize yeni ilaveler ile...
Taşlar da al benili ve nefis. 40 sene önce Jeoloji hocası(sanırım Doç. İsmer Ertaş idi)' nın bizlere toplattığı taşlar. 10-15 çeşit, mini minnacık, bulan şükretmiş idi. Kızlarağası hanını bende kurcalayacağım, depreşti kolleksiyonculuğum gene sayenizde.

Sağlıkla kalın inşallah şeker abicim.

Saygılarımla lütfen.

_Esin_
29-11-2012, 22:42
Selçuk bey Portulacaria afra kaç yıldır sizinle birlikte merak ettim.Benimkiler henüz ince bir dal halinde olduğu için sizdeki ağaçlaşmış gövde şaşkınlığıma sebep oldu. Ayrıca her biri birbirinden güzel.

selcuk44
29-11-2012, 22:48
İyi akşamlar sevgili mrduran Elimdeki yarı kıymetli taşlardan beğendiğin olursa ve ben de aynisinden ikincisi varsa paylaşmaya hazırım ve büyük bir keyf alırım.Yeterki merakın olsun

mrduran
29-11-2012, 23:01
İyi akşamlar sevgili mrduran Elimdeki yarı kıymetli taşlardan beğendiğin olursa ve ben de aynisinden ikincisi varsa paylaşmaya hazırım ve büyük bir keyf alırım.Yeterki merakın olsun

Size de bir şey denmiyor ki abim.

Gönlü zengin abim, sağ olasın var olasın. Düşünmeniz yeterli, çok teşekkürler.

Saygılarımla lütfen.

selcuk44
29-11-2012, 23:10
Sayın Esin Hanım ,daha resmini yayınlamadığım en az 5 saksı Portulacarıa afra var ve en az 7 tane crassula Ovata ve yine hatırı sayılı büyüklü küçüklü crassula Gollum var (hala da almağa devam ediyorum) hatta Crassula Gollumlardan büyük olan bir tanesi çiçek açmağa başladı bu bitkiyi benim gibi merak sararak yetiştiren ve çiçek açtırabilen bir amatör 'ün olduğunu hiç duymadım.

Bütün bu cinslerde toprak geniş saksı ve bol güneş yetişmesi ve gövde kalınlığı için şart ayrıca demir(ben kiremit parçacıkları kullanıyorum) ,sıvı kaktüs gübresi,iz elementlerle takviye edilmiş ,biraz da kuru deniz yosunu ilave edilmiş ümik asit le zenginleştirilmiş sıvı ile çok iyi neticeler aldım .

Uzun süren araştırmalar sonunda Bu bitkilerle ilgili bazı ezber bozan bilgilere de sahip oldum örneğin; kışın Özellikle Crassula Ovata Gollum larda sulamayı ayda bir yapın diyor kaynaklar ama ben çeşmede evimin bulunduğu Paşa Limanı Ortadoğu sitesinde bir komşumda dibi delik olmıyan büyükçe bir saksıda Crassula Gollumun bir kış müddetince su içinde durduğunu ve çürümediğini resimledim.Ünal Kaktüs ten kaan beyle konuşmamızda bu konuyu sorunca ''o bitki artık alışmış ama her bitki de bu yöntemi denemeyin''dedi dolayısıyla bakım demek ki bitkiden bitkiye değişiyor. Gelişmesi için baş aktörün güneş olduğunu tespit etmiş bulunuyorum.

Sorunuza gelince bü cins bitkiler bende iki senedir duruyor ve gelişmeleri son altı ayda hızladı.

Ayrıca sayfamı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim.

selcuk44
29-11-2012, 23:17
Sevgili mrduran, istediğin zaman buluşalım elimdeki taşlardan beğendiğini size takdim edeyim taşlarla ilgili bilgilerimizi de paylaşalım ben bu konuda Ege Üniversitesi taş bilimleri fakültesinden hem yarı kıymetli taşlar alıyordum hem de bu konu ile ilgili bilgiler ediniyorum.

İyi Akşamlar dilerim.

selcuk44
30-11-2012, 10:22
İyi Günler,

Dün İzmir dışında bir sitedeki evimin komşusunda; sadece içine konulan saksıların güzel görünmesi için kullanılan ve altında fazla suyun tahliyesi için delik dahi bulunmıyan bir saksıya ekili vede şimdi göreceğiniz gibi çok da sağlıklı gelişen ,hatta bütün kışı yağmur suyu ile dolu saksıda geçiren Crassula Ovata Gollum bitkisinin resimlerini sunacağım bu resimler tabletle çekilmiştir ama şu sırada evimde kablosuz bir internet bağı mevcut olmadığından tekrar tabletten fotoğraf makinesi ile çekip yayınlıyorum.

Bu konuda Crassula besliyen deneyimli kardeşlerimden de görüşler bekliyorum.

Şimdi sitede bahcıvan ve güvenlikçiler dışında kimse yok (ben de yöneticiyim)ve kış olduğu için en az altı ay kimse gelmez,şimdiiii bu bitkiyi su altından almak için acaba ben o saksıdan bu bitkiyi kurtarmalımıyım ?:rolleyes:

selcuk44
30-11-2012, 10:26
Bu bitki ve saksısı ile ilgili resimler.....

selcuk44
30-11-2012, 10:32
Bu gün dğn yeni aldığım ve nispeten küçük crassula gollum ların yolculuk sırasında düşen yapaklarından üretim için ilk girişimim ibaşlatıım.

Bu konuyla ilgili ve zannediyorum Crassula Gollum'un ilk defa çiçeklendiğini sitemizde yayınlıyacağım(daha önce yayınlanmış amatör üreticilerin resimleri varsa görmeyip atladığım için özür dilerim

Sakaki
30-11-2012, 10:55
Sn selcuk44,

Aşağıdaki resimdeki crassulanızı çok beğendim, neredeyse bir bonsai kıvamına gelmiş!
Çöl rengini andıran sıra sahip sığ bir saksıda çok hoş görünür bence :)

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/350284d1354267570-003.jpg

Ayıca aşağıdaki adeniumunuz da açtığı çiçeğin rengi ile uyumlu bir bonsai saksısında çok harika durur:

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/347264d1353311579-002.jpg

Başarılar dilerim.

selcuk44
30-11-2012, 14:09
Sayın Sakaki,Sayfamı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim,Bitkilerimi beğenmenize çok sevindim.

Adenium'mun çiçeği pembe idi önerileriniz doğrultusunda pembe sırlı bir saksı,bir de çöl rengi saksı aramaya başlıyorum.

Bende sağlık ve başarılar dilerim.

Sakaki
30-11-2012, 14:54
Size fikir vermesi açısından:

350333

selcuk44
30-11-2012, 16:24
Vallahi bittim,çok güzel düşünmüşsünüz, ben hep geniş yani yayvan ve nispeten derin bir saksı düşünmüştüm ve yaptığım araştırmaya göre Bauhaus Bornova' da vardır diye düşlemiştim.Şimdi sarı renk bu saksıyı kuruttuğum bonsailerimin saksıları arasında arıyacağım .(bu arada acaba biraz kök budaması yapmam lazım mı ? bilmiyorum)

Öneriniz için çok teşekkür ederim.

Sakaki
30-11-2012, 16:53
Vallahi bittim,çok güzel düşünmüşsünüz, ben hep geniş yani yayvan ve nispeten derin bir saksı düşünmüştüm ve yaptığım araştırmaya göre Bauhaus Bornova' da vardır diye düşlemiştim.Şimdi sarı renk bu saksıyı kuruttuğum bonsailerimin saksıları arasında arıyacağım .(bu arada acaba biraz kök budaması yapmam lazım mı ? bilmiyorum)

Öneriniz için çok teşekkür ederim.

Rica ederim :)

İlla bu saksı gibi olmalı diye bir şart yok, yeterki çok derin olmasın ve mavi, kırmızı gibi göz alıcı renkler olmasın olmasın.

İlkbaharda biraz kök budaması yapmanız gerekir tabii ki. Ama eğer kökler sizi çok zorlayacak gibi olursa, yani böyle sığ ve dar bir saksıya girmesi için ağır kök budaması lazım gibiyse, bunu bir defada yapmanız şart değil.

Önce nispeten bundan biraz daha geniş ve derin bir alıştırma saksısına alırsınız, sonraki bahar da böyle bir saksıya geçirmek suretiyle 2 aşama da veya daha da zorlayacak gibiyse 3 aşamada yapabilirsiniz.

Kolay gelsin :)

selcuk44
30-11-2012, 18:44
Sayın Sakaki,hazır sizi bulmuşken hoşgörünüze sığınarak bir konuda daha fikrinizi almak istiyorum.

Beşinci sayfadaki 124 ve 125 numaralı resimlerde görünen iki adet büyük Crassula ovata gollum bitkilerim yaklaşık ikibuçuk sene evvel Çeşme'de bir seraya ithal olarak gelmişler,bu geçen süre içinde hiç saksı değişimi yapılmamış , yaklaşık üç ay dır da ben de duruyorlar.Gövdelerin çapı bayağı gelişti saksıları ise ithal çok yumuşak ve dayanıklı bir plastikten yapılmış, saksının üst kısmında kılcal kökler yoğunlaşmış.Acaba bu kış şubat veya mart mart gibi sizin önerileriniz doğrultusunda saksı büyütmesi yapsam bu zaman dilimi saksı değişimi için uygun mudur? yoksa saksı değişimini succulent olduğu için yaz aylarında mı yapayım?

Verdiğim zahmetlerden dolayı peşinen teşekkür ederim.

Denizardacan
30-11-2012, 19:21
Bitkilerinizin maşallahı var Selçuk bey,
Ustalar daha iyi bilir ama crasulalarınız da adeniumunuz da şu haliyle bile tam bir bonzai olmuş. Adenium keşke beyaz açsa ne yakışır.
Ben de taşlara bir ara taktım, hatta önümüzdeki 6 ay kadar önce yana yana topaz aradım durdum. Bu arada çok ....... tatsız durumlar da yaşadım. Nihayet bir yerde küçük bir parça şeffaf topaz buldum, onu kolye yaptırdım, o günden beridir de daha hiç çıkarmadım.
Orjinal taşı Türkiye 'de tanıyan çok az kişi ve yer var sanırım.:confused::(
Tabi benimki takı tasarım şeklinde asıl kaya şeklinde evde bulundurmak lazım, ama işte taşların enerjisi. Bu işi bir bilenle yapmak gerekiyor sanki, biraz da fenk şui lazım gibi bence
Mesela ametist negatif enerjileri bünyesinde toplayan ve geri yansıtmayan bir taş olarak bilinir ama benim 1 saat içinde nasıl başımı ağrıttı bilemezsiniz. Takamadım, çıkardım duruyor.

Ben bazen ne kadar çok konuşuyorum.Kolay gelsin Selçuk bey.

selcuk44
30-11-2012, 21:43
Rica ederim Sayın,Denizardacan,Benim taş koleksiyonum kitle halindeki taşlarla ilgili ama iyi bir birikimim var ve onları çok seviyorum .Hala da topluyorum yarı kıymetli taşları ama artık ben de olmıyanları arıyorum ve çok zor buluyorum.Bu merakımı da birisi ile paylaşmak çok güzel,

Crassulalaıma gelince hala resimlerini yayınlamamı bekliyen bir çok crassula var onları da ilerliyen günlerde yayınlıyacağım kısmet olursa.

Lütfen hiç de çok konuşmuyorsunuz en azından bir bilgi birikiminizden paylaşıyorsunuz bizde zevkle izliyoruz bu konu ile ilgili bir sayfa açarsanın inanın en sıkı takipçisi ben olurum.

Tekrar sağlık dileklerimle iyi akşamlar.

Sakaki
30-11-2012, 23:32
Sayın Sakaki,hazır sizi bulmuşken hoşgörünüze sığınarak bir konuda daha fikrinizi almak istiyorum.

Beşinci sayfadaki 124 ve 125 numaralı resimlerde görünen iki adet büyük Crassula ovata gollum bitkilerim yaklaşık ikibuçuk sene evvel Çeşme'de bir seraya ithal olarak gelmişler,bu geçen süre içinde hiç saksı değişimi yapılmamış , yaklaşık üç ay dır da ben de duruyorlar.Gövdelerin çapı bayağı gelişti saksıları ise ithal çok yumuşak ve dayanıklı bir plastikten yapılmış, saksının üst kısmında kılcal kökler yoğunlaşmış.Acaba bu kış şubat veya mart mart gibi sizin önerileriniz doğrultusunda saksı büyütmesi yapsam bu zaman dilimi saksı değişimi için uygun mudur? yoksa saksı değişimini succulent olduğu için yaz aylarında mı yapayım?

Verdiğim zahmetlerden dolayı peşinen teşekkür ederim.

Selçuk bey,

Yaklaşık 3 sene olmuş ki bayağı uzun bir süre, bence de saksı ve toprak değişiminin zamanı çoktan gelmiş.

Ben crassula, afra ve adenium konusunda rahmetli İzzet beyden başkasını tanımam. Kendi çapında yaptığı deneysel denemelerle çok iyi gözlemleri vardı ve ben de takıldığım yerlerde telefonla hep ona danışırdım.

Ben size onun tavsiyesini aynen ileteyim: crassula, afra ve adenium için en ideal saksı değiştirme ve kök budama zamanı mayıs ortası/sonu derdi bana hep. Ben aksini denemedim hiç ve hiç de sorun yaşamadım gerçekten. :)

Saksı değiştirirken kökleri hafif seyreltin ve daha büyük bir saksıya ekerken önce yarıya kadar (hatta biraz daha fazla) toprak doldurun sonra üzerinde bir fayans, seramik veya kalın plastik gibi bir levha koyun (bu levhanın çapının saksı çapından daha az olmasına dikkat edin - yanlardan boşluk kalması lazım biraz) Bunun da üzerine 2-3 parmak daha toprak koyduktan sonra bitkinizi bunun üzerine ekin ve son olarak da biraz daha toprak koyarak yüzeyi kaplayın.

NOT: Bitkinin kökleri gelişene kadar levha üzerinde duramayarak düşme tehlikesine karşı, bitkinizi ektikten sonra saksı yüzeyine biraz taş koyarak veya bitkinizin dal ve gövdesini rafya ile saksı kenarlarına sabitleyerek bunu önleyebilirsiniz.

Bu işlem crassulalarınızın yatay kök geliştirmesini sağlar ve bu yatay kökler de zamanla yüzey kökü dediğimiz, ağaçların toprak yüzeyine yakın bir seviyede seyreden güzel görünümlü köklerini andırır. Ayrıca bu kökler ileride bitkinizi sığ bir saksıda bonsai olarak sergilemek istediğinizde işinizi de bayağı bir kolaylaştıracaktır. (Bonsai yapmasanız bile çok hoş gönümlü kökleri olur ki bu da bitkinizi diğerlerinin bitkilerinden ayırt edici güzel bir özellik olur)

Size kabaca çizmeye çalıştım:

350395

Ve bir süre sonra bitki köklerinin aşağıdaki resimdeki gibi geliştiğini göreceksiniz:

350396

Havalar ısınınca işiniz çok olacak gibi :)

selcuk44
01-12-2012, 07:46
Sayın Sakaki,Önce Benim de yazılarında tanıdığım ve yazılarıyla bilgilendiğim İzzet bey'e Yüce Tanrıdan rahmetler diliyorum vefatı büyük bir kayıptır.

Önerilerinizle beni çok rahatlattınız, önerilerinizi aynen uygulayacağım ve gelişmeleri paylaşacağım.Bu arada saksı sayılarımı abarttığımı ben de biliyorum ,işim zor olacak ama sizin gibi engin deneyimli kardeşlerimden edindiğim bilgiler sayesinde ''nasıl yapayım'' diye düşünmeden ,vakit kaybetmeden ve yanlış uygulamalar yapmadan hemen uygulamaya geçeceğim ki bu da benim için çok büyük bir kazançtır

Tekrar teşekkür eder, sağlık ve başarı temennilerimle iyi tatiller dilerim.

vehibe
20-11-2013, 16:08
Sayın Seçuk44. bunlar sizin gönderdiğiniz tohumların mahsulü:)455500

olcim
20-11-2013, 16:11
Kıskandım :(

vehibe
20-11-2013, 16:23
Sayın olcim, yaklaşık 26 27 tohumdan sadece 8 tane tutturabildim.

selcuk44
20-11-2013, 22:58
Vehibe hanım iyi akşamlar,

Mesajınızı ve dolayısıyla adeniumlarınızı görünce ne kadar sevindim bilemezsiniz.Nazar değmesin hepsi çok sağlıklı .İnşaallah istediğiniz renkte de açarlarda siz resimlerini paylaşırsanız keyifle seyrederiz .

Benim iki saksı adenium bitkim hariçinde evdeki bütün çiçeklerim geçen yaz sıcağına dayanamayıp öldüler ancak Çeşme'de bol miktarda crassula ovata gollum ve crassula ovata bitkilerim duruyor .

Elimdeki Adebium bitkimin (ki bu bitkimi Allah şifalar versin Sayın Mehmet bey'den almıştım) resmini kısmet olursa yarın beğenilerinize sunacağım

Tekrar bitkilerinizi ;sağlıkla ve keyifle büyütmenizi ve çiçeklerini görmenizi dilerim

vehibe
21-11-2013, 22:12
Vehibe hanım iyi akşamlar,

Mesajınızı ve dolayısıyla adeniumlarınızı görünce ne kadar sevindim bilemezsiniz.Nazar değmesin hepsi çok sağlıklı .İnşaallah istediğiniz renkte de açarlarda siz resimlerini paylaşırsanız keyifle seyrederiz .

Benim iki saksı adenium bitkim hariçinde evdeki bütün çiçeklerim geçen yaz sıcağına dayanamayıp öldüler ancak Çeşme'de bol miktarda crassula ovata gollum ve crassula ovata bitkilerim duruyor .

Elimdeki Adebium bitkimin (ki bu bitkimi Allah şifalar versin Sayın Mehmet bey'den almıştım) resmini kısmet olursa yarın beğenilerinize sunacağım

Tekrar bitkilerinizi ;sağlıkla ve keyifle büyütmenizi ve çiçeklerini görmenizi dilerim

Çoktandır sizi forumda göremiyordum doğrusunu isterseniz merak etmiştim:)
Temennileriniz için çok teşekkür ederim, maalesef aşırı sıcaklardan bende geçen yaz paskalya kaktüslerimin bir kısmını kaybettim.
Bu sene tekrar yeniledim ama çok şükür kurtardım.

selcuk44
21-11-2013, 22:57
Vehibe hanım çok haklısınız,elimde üç tane adenium dan başka hiç bitkim kalmadığı için sitemizde yazışmalara katılamıyordum ama hem sitemize girerek yazılanları devamlı okuyor hem de İzmir'de ki yapılan toplantılara katılıyorum .

Yeni kaktüslerinizle sağlıklı bir yaşam dilerim.

selcuk44
22-11-2013, 14:03
İki gün önce bu seneki sıcaklardan bütün balkonumdaki bitkilerin kavrulup kuruduğunu yazmıştım ancak elimde Adenium(çöl gülü)olarak üç tane bitkim kaldı bunlardan en iri gövdeli olanı allah şifalar versin şimdi hastahanede yatmakta olan Mehmet beyden yaklaşık üç sene önce almıştım,diğer aşılı olanı da üyelerimizden mutlu kutlu beyden almıştım yaklaşık onlarda üç senedir ben de büyüyorlar en küçük olanı da DR.Hasan Egeli beyden aldığım tohumlardan yetiştirdiklerimden sağ olarak kalan yegane adenium mum.

Bu bitkilerimle ilgili resimleri sunuyorum,Çeşme de kendim elimdeki anaçlardan fidan olarak yetiştirdiğim yaklaşık 15 adet te crassula gollum ,crassula ovata ve bosai adayı olarak yetiştirmek istediğim yeşim ağacı bitkisi mevcut.Resimlerini çekince onları da beğenilerinize sunacağım

Şimdi resimler .

selcuk44
22-11-2013, 14:05
resimler

selcuk44
22-11-2013, 14:08
resimler devam ediyor

selcuk44
22-11-2013, 14:13
Acil şifalar dilediğim sayın Mehmet bey'den yaklaşık üç sene evvel aldığım adeniumum

selcuk44
22-11-2013, 14:15
resimlerin devamı

drhegeli
22-11-2013, 14:16
resimler devam ediyor

Ağabey, bu sende var mıydı? Yoksa çok mu büyüdü?

drhegeli
22-11-2013, 14:19
Acil şifalar dilediğim sayın Mehmet bey'den yaklaşık üç sene evvel aldığım adeniumum

Bunu hatırlıyorum. Güzeldi, daha da güzelleşmiş. Memet, verdiğine pişman olmuştur. :D

selcuk44
22-11-2013, 14:27
Hasan bey selam ,vardı eh sıcaklar iyi gelmiş büyüdü tabii siz gördüğünüzde hem küçük hemde az dallı idi.

selcuk44
22-11-2013, 14:31
Hasan bey ,Mehmet bey den aldığımı bu sene mayısta uzun dallarının ucundan kestim çok dallanacak zannettim ama en fazla iki küçük dal verdi ve bu sene hiç çiçek açmadı halbuki internetten okuduğumda uzak doğuda böyle dal üzerleri alınınca hem çok dallanıyor hem de çiçekten yıkılıyor diye biliyordum benimkinin sanki büyümesi durdu budanınca