PDA

View Full Version : Discus Balıkları

habipapo
29-12-2011, 16:08
Selam Arkadaşlar,

Akvaryum dünyasında başlarken japon balığı, ustalaşınca tropikal balıklar onlarında yetmediği zamanlarda da cichlid balığı besledim.Cichlid balığının da zevkimi karşılamamasından sonra en son nokta olan discus balığı beslemeye başladım.Bu balıklar çok özenli bir bakım istiyorlar ama başka hiç bir balığın vermediği veremediği zevki bu balıklardan aldım.Fakat bu balıklardan beslemek isteyen arkadaşlarıma çok iyi araştırıp çok iyi hesapladıktan sonra bu balığı beslemelerini öneririm.3 kez ve yüzlerce yavru alarak bu konuda da başarılı oldum.Sizlerinde böyle zevk alacağınız balıklar yetiştirmeniz dileğiyle balıklarımın resimlerini paylaşmak istiyorum.

261775

261776

261777

Sinarit
15-01-2012, 18:46
Muhteşemler,özele mesaj attım,bakarmısınız?

Sinarit
17-01-2012, 19:55
İstanbulda yavru discus satabilecek arkadaşlar özele mesaj atarsa sevinirin.

habipapo
18-01-2012, 17:14
istanbulda merttaşkıran dan alabilirsin ben ondan almıştım kendisi dünya 13 üncusüdür yeri bahçelievlerde

Sinarit
23-01-2012, 11:41
istanbulda merttaşkıran dan alabilirsin ben ondan almıştım kendisi dünya 13 üncusüdür yeri bahçelievlerde

fiyatları ne aralıkta oluyor acaba?

habipapo
23-01-2012, 18:06
sayın sinarit merttaşkıran35 40 tl den satıyordu saibinden com da tanesi 20 tl den satıyorlar birde discus culüp türkiye sitesinde deşikfiyatlara bulursun

Sinarit
30-01-2012, 15:24
iki tane 13-14 cm lik pigeon çift aldım bakalım yaşatabilecekmiyiz?

Sinarit
30-01-2012, 16:22
Benimkiler.

habipapo
02-02-2012, 16:45
iyiakşamlar sinarit balıklarınızı gülegüle büyütün nazardeymesin ma bolbol sudeişimiyapın inşallah yavrualırsın

Sinarit
02-02-2012, 23:46
Çok teşekkürler sayın habipapo,umarım biri erkek diğeri dişidir,nasıl anlaşılıyor bunların erkek dişi olduğu ? :)
Birde sizce balıkların formu rengi nasıl ? üretim yapmaya değermi?

Sinarit
03-02-2012, 00:43
yav birde bunlara yem yediremiyorum ne yapıcaz? :)

habipapo
03-02-2012, 15:56
iyiakşamlar sinarin aynı batum yavrular genelde erkekler dağa iri olur dişierkei ayırmak zordur akvaryumun içine bir hunikoy balıkların yumurta dizmesinibekle

mandalinleerik
03-02-2012, 22:42
Bunlar da benim discuslarım.

http://i1117.photobucket.com/albums/k592/malibuizm/GEDC0110.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k592/malibuizm/GEDC0038.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k592/malibuizm/GEDC0131.jpg

Sinarit
03-02-2012, 23:19
şahane balıklar sayın mandalin.

mandalinleerik
03-02-2012, 23:21
Teşekkür ederim sizinkilerde çok güzel sayın Siranit.

mandalinleerik
04-02-2012, 00:09
267359
267357
267358

ziringaglia
04-02-2012, 09:06
çok güzeller herzaman beslemek istediğim ama cesaret edemediğim bir balık türü çok hassas narin ama çok da güzel balıklar inşallah kısa bir sürede su şartlarım discus için hazır bir hale gelirde discus macerasına atılırım

Sinarit
04-02-2012, 10:09
çok güzeller herzaman beslemek istediğim ama cesaret edemediğim bir balık türü çok hassas narin ama çok da güzel balıklar inşallah kısa bir sürede su şartlarım discus için hazır bir hale gelirde discus macerasına atılırım

İnsanları satış politikası gereği biraz fazla korkutuyolar eğer yavru almak için çabalamayacaksanız bakılması o kadarda zor değil hatta çok sağlam,güçlü bir balık.

mandalinleerik
04-02-2012, 12:24
İnsanları satış politikası gereği biraz fazla korkutuyolar eğer yavru almak için çabalamayacaksanız bakılması o kadarda zor değil hatta çok sağlam,güçlü bir balık.

Kesinlikle katılıyorum. Biraz dinlenmiş şehir suyunla rahatlıkla bakılabilecek bir tür. Hatta hastalıklara çok dayanıklı balıklardır. Tek şart su değişimi ve uygun yemleme.

habipapo
04-02-2012, 16:00
sayın mandalinleerik balıklarınız çok güzel nazardeymesin

ziringaglia
04-02-2012, 17:33
cevabınız için çok teşekkürler sn sinarit ve sn mandalinleerik yarın pet shopları ve akvaryumcuları gezip sağlıklı discus arayışına geçiceğim yalnız aklıma takılan neden akvaryumcu bana bu balıkların bakımının zor olduğunu profosyonel akvaristlerin baka bileceği çok hassas narin ve en küçük bir sorunda öleceğini söyledi ???

ziringaglia
04-02-2012, 17:36
birde discus akvaryumum için nasıl malzemeler önerirsiniz mesela su prepatları bitkiler ısıtıcı filtrelasyon çakıl vb. elimde 100 litrelik ve 240 litrelik özel yapım akvaryumlarım var bunlardan hangisini kallanayım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sinarit
04-02-2012, 17:47
240 litrelik akvaryumu kullanın içerisine şehir suyu koyup 2 hafta dinlendirin,bu süre içinde dış filtre hep çalışsın.Su hazırlıyıcılara falan para vermenize gerek yok. bu 2 haftalık süre içinde içini atıcağınız 7-8 çöpçü balığı syuyun hazırlanmasına yardımcı olucaktır ,ilerdede discustan arta kalan yemleri yerler,Isıyı 28 -29 civarına ayarlayın.İçeriye çok fazla hatta hiç dekor koymayın ,istiyorsanız çok fazla olmamak şartıyla köklü bitkiler koyabilirsiniz.Size tavsiyem akvaryumcudan değil internetten satış yapan hobicilerden bu balığı almanız.veya maltepe discus dünyasını tavsiye ederim,çok kaliteli balıklar satıyolar,dünya şampiyonlarının balıkları bile var ben ordan aldım.

Sinarit
04-02-2012, 17:51
cevabınız için çok teşekkürler sn sinarit ve sn mandalinleerik yarın pet shopları ve akvaryumcuları gezip sağlıklı discus arayışına geçiceğim yalnız aklıma takılan neden akvaryumcu bana bu balıkların bakımının zor olduğunu profosyonel akvaristlerin baka bileceği çok hassas narin ve en küçük bir sorunda öleceğini söyledi ???

Dediğim gibi satış politikası sonucu akvaryumcu sallamış,Öyle kolay kolay ölmezler,ona bakarsanız lepistes bile ölüyor.Bu arada denizlide oturduğunuzu gördüm ,yukarda bahsettiğim maltepe petten almanıza imkan yok,size tavsiyem internetten denizlideki hobicilerden almanız çünkü akvaryumcular bu balığa çok kötü bakıyor ve eve gelincede balıklar ölüyor,bunun altyapısını hazırlamak içinde çok narin balık diyolar.

mandalinleerik
04-02-2012, 21:58
sayın mandalinleerik balıklarınız çok güzel nazardeymesin
Çok teşekkür ederim. Ayrıca sizin başlığınız altına resim yolladım umarım yanlış anlamazsınız.

mandalinleerik
04-02-2012, 22:17
Discus bakmak isteyen arkadaşlara nacizane tavsiyem. Önce bakımları hakkında biraz araştırma yapmaları. Eğer discus alacaklarsa bildikleri bir yerden discuscuların ''Kan'' diye tabir ettikleri bir ırktan 6-8 adet arası hemen hemen aynı boyda yavru edinmeleri olacaktır. Ayrıca discus bakacak arkadaşlar için sık sık su değişimlerini göze alacaktır. Düzenli dip çekimi ve uygun yemleme ile sağlıklı discuslar elde edeceklerine eminim.
Benim tankım 240 lt. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere besliyorum. Sabahları Tetra Discus veya Tropical D-Allio Granulat veriyorum. Akşamları ise dana yüreğinle hazırladığım mamayı veriyorum. Ardından hergün %40 civarında dip çekimi ile birlikte su değişimi yapıyorum. 1-2 gün dinlendirdiğim çeşme suyunu tanka ilave ediyorum. Tankım cama cam içinde kum, testi, dekor yok. Sadece üretim filtresi ve ısıtıcı mevcut. Biraz teferruatlı bakım ama alışkanlık yapıyor :)

ziringaglia
05-02-2012, 08:46
cevabınız için çok teşekkürler akvaryuma suyunu doldurdum öğleden sonra bir akvaryumcuya giderek 6-7 çöpçü balığı alıcağım tavsiyeleriniz üzere discus'umu bir hobiciden alıcağım işin en zor kısmı kaldı o da iki hafta beklemek...
sn mandalinleerik dana yüreği dışında diğer yemleri bulup discus'larıma vericeğimden emin ola bilirsiniz.

ziringaglia
05-02-2012, 09:07
ya da vazgeçtim dana yüreğinden yapılan yemide kullanacağım

bu sitede=http://www.discusturka.com=45/index.php/tr/discus-beslenme-diskus/54.html?It_emid hazırlanışı verilmiş iyi bir besin kaynağı olduğunu eklenmiş

Sinarit
05-02-2012, 09:45
cevabınız için çok teşekkürler akvaryuma suyunu doldurdum öğleden sonra bir akvaryumcuya giderek 6-7 çöpçü balığı alıcağım tavsiyeleriniz üzere discus'umu bir hobiciden alıcağım işin en zor kısmı kaldı o da iki hafta beklemek...
sn mandalinleerik dana yüreği dışında diğer yemleri bulup discus'larıma vericeğimden emin ola bilirsiniz.

1 haftada beklemek yeterli olur eğer hobiciden balık bulursanız önümüzdeki hafta akvaryuma koyabilirsiniz ben en ideal durumu söyledim yoksa 1 haftada yeterli.

ziringaglia
05-02-2012, 12:06
peki sn sinarit biraz araştırdım denizlide bir kaç hobici bulunmakta en kısa sürede discuslarım elime ulaşıcak birazdan çıkıp akvaryumcuya gidicem 6 tane komando çöpçü yeterli olur diye düşündün en azından şimdilik elit pet shop'u aradım ellerinde yanlızca tetra discus kalmış çöpçülerimi alıp elit'e geçicem elimde alıpta kullanamadığım bir dış filtre bulunmakta markası resun cy-20 cyclone dış filtre 200lt uygun derseniz bunu kullanıcam değilsede hangisi uygunsa onu alırım ısı ayarlamalı çubuk ısıtıcı'yla tetra discus'u alıp akvaryuma takıcam'ki sonrada takmakla uğraşmayayim ışıklandırma konusunda ise kısıla bilir akvaryum kapağına monte ettirdiğim bir aydınlatıcım var şimdilik bu kadar.

Sinarit
05-02-2012, 13:40
Dış filtre ve alıcağınız çöpçüler yeter,masraf yapmanıza gerek yok.Diğer malzemelerde kafi.

mandalinleerik
05-02-2012, 14:16
Aslında hazır bakteri kültürleri var çöpçü yerine o hazır bakteri kültüründen suya katılıp böylece hazırlanabilir. Çöpçünün bakterisi discusta bakteri çakışması yapabilir. Ya da hiç biri yapılmayıp discus alınan yerden bir kaç litre kendi sularından alınıp kendi akvaryumunuza bu aldığınız sudan da aşılama yapabilirsiniz.

ziringaglia
05-02-2012, 15:59
öneri için teşekkürler mandalinleerik çöpçülerimi aldım bende hazır bakteri kültürü var ama discus için ayrı olanı mı var ? eğer discus'a da uygunsa hemen kullanırım.

mandalinleerik
05-02-2012, 16:25
Discus için özel bakteri kültürü olacağını sanmıyorum. Çöpçülerin bakterileriyle ilgili bir bilgim yok yanlış bir şey söylemek istemem. Ama şunu söyleyebilirim çöpçülerin bakterilerileri ile alacağınız discusların bakterileri çakışabilir. Bununla ilgili kimse garanti veremez.
Ayrıca dış filtre için kullanacağınız malzeme sıralaması da önemlidir. Ayrıca dış filterenin emiş hortumuna pipo filtre süngerini kesip geçirirseniz büyük parçacıkları filtre çekmez ve bakteri oluşumunu daha da hızlandırmış olursunuz.

ziringaglia
05-02-2012, 16:36
peki sn mandalinleerik öncelikle dış filtre işini hallediyorum sonra da bakteri kültürümü akvaryuma ilave ediyorum çöpçüye gelince discus akvaryumunun çöpçüsü olmaya adaylar şimdilikk ben discus akvaryumuma komando çöpçü yerine vatoz düşünüyorum öreğin albino longfin cüce vatoz çöpçüler lepistes akvaryumuna postalanır artık (:

mandalinleerik
05-02-2012, 16:41
Hayırlısı olsun.

ziringaglia
05-02-2012, 17:01
teşekkürler mandalinleerik çok sabırsızım bu konuda çünki ben discus balığını daha yeni değil en az 3 yıldır istiyorum ama akvaryumcuların çok hassas vb. sözleri yüzünden bu güne kalmıştı bir an önce elime geçmesi için uğraşıyorum denizlideki hobicilerden bir tanesine mesaj attım yanıt bekliyorum bu günde böyle bitti

habipapo
05-02-2012, 17:04
sayın mandalinleerik resimkoyduğun için sevindim sitenin renklenmesi güzeldir paylaşım artar

mandalinleerik
05-02-2012, 17:08
teşekkürler mandalinleerik çok sabırsızım bu konuda çünki ben discus balığını daha yeni değil en az 3 yıldır istiyorum ama akvaryumcuların çok hassas vb. sözleri yüzünden bu güne kalmıştı bir an önce elime geçmesi için uğraşıyorum denizlideki hobicilerden bir tanesine mesaj attım yanıt bekliyorum bu günde böyle bitti

Bence discus alacaksanız bilinen bir kaç isim var Mert Taşkıran, Adil Özçelik ve A.Ali Kebap bunlarla irtibata geçip çok çok güzel ırk discuslarınız olabilir. Mert Taşkıran sanırım paketleme yapıp gönderim yapıyor.

habipapo
05-02-2012, 17:11
sayın ziringaglia akvaryuma içbirşeykoymanıza gerekyok diskusları alacaınız kişiden 1damacanasu alsanız yeter boşuna masraf yapmayın

habipapo
05-02-2012, 17:14
sayın mandalinleerik doğrusöylüyorsunuz bene mert taşkırandan almıştım arkadaşlar çok purofosyoneller

mandalinleerik
05-02-2012, 21:18
sayın mandalinleerik doğrusöylüyorsunuz bene mert taşkırandan almıştım arkadaşlar çok purofosyoneller
Bende Mert beyin balıklarına bayılıyorum açıkçası.

mandalinleerik
08-02-2012, 21:14
Geldi mi Discus'lar?

ziringaglia
08-02-2012, 23:08
henüz gelmediler salı günü dedemi kaybettik açıkçası pek ilgilenicek vakit bulamadım ama bu hafta geliyorlar bize çok yakın bir hobiciden aldım sağlıklı gözüküyorlardı uzun süredir bu hobiyle ilgilendiğinden içim raha 2-3 litrede discusların bulunduğu akvaryumdan su vericek geri kalan herşey hazır discuslarımı ve suyu bekliyorum artık

habipapo
09-02-2012, 08:22
sayın ziringaglia başınız sağolsun allah sabırlar versin

mandalinleerik
09-02-2012, 22:47
Başınız sağ olsun.

nılgun_dogan
20-02-2012, 11:26
Başınız sağolsun Allah sabır versin discus konusuna gelince çok güzel bir seçim sahibini tanıyan bir balık resmen sizi seyredecekler benim ağır bir boyun fıtığı rahatsızlığım olduğu halde vaz geçemiyorum onlardan sürekli su değişikliği yapıyorum çevremin eleştirilerine ramen 8 aydır bakıyorum hemde bu discus konusunda çok acemiyim yavru olarak aldım resmen 1 tl kadardılar şimdi fincan altlığı kadar oldular hiç korkmayın vede çok üzerlerine düşmeyin güzel beslenme ve elinizden geldiği kadar sık su değişikli okadar başarılar hayırlı olsun.

habipapo
21-02-2012, 09:07
sayın nılgun dogan discus larınızın resim lerini mümkünse yüklermisiniz

nılgun_dogan
21-02-2012, 12:05
Akşam çocuklar gelince yüklerim ben resim yüklemeyi beceremiyorum.

nılgun_dogan
21-02-2012, 16:03
http://lh4.googleusercontent.com/-KIkvAnWWKJQ/T0OwabVHguI/AAAAAAAAAHo/vTdxQEeu-wE/s640/IMG_0536.JPG

http://lh4.googleusercontent.com/-iTye-UniKTo/T0OwooYeabI/AAAAAAAAAHw/VotDg8F0vD0/s640/IMG_0533.JPG

http://lh4.googleusercontent.com/-7GAiA-uXbJM/T0Owwi1ma-I/AAAAAAAAAIA/V_SXmaVX0dU/s640/IMG_0534.JPG

http://lh4.googleusercontent.com/-nt9EeG4EuLs/T0Ow0f9vNWI/AAAAAAAAAII/9CYLSwZlgXA/s640/IMG_0537.JPG

Çok acemiyim bu konuda sakın kusura bakmayın ırklarıymış cinsleriymiş bu konularda bilgim hiç yok kırmızı olanların renkleri daha oturmadı heralde genlerinden dolayı ve renklendirici hiç bir şey kullanmadım zamanı gelince renklenirler heralde.

habipapo
21-02-2012, 16:46
sayın dogan balıklarınızın form ları çok güzel nazar deymesin bence 1tane cüce vatoz atarsanız akvaryumunuzun camlarıtemiz lenirse dağa güzel olacaktır

nılgun_dogan
21-02-2012, 16:51
Evet ama dana yüreği yeminden yedikleri için cücelikten çıktılar ve yemlediğim zaman discuslarıma yapışmaya başladılar bende onları çıkardım.

mandalinleerik
22-02-2012, 23:18
Nilgün Hanım discuslarınız çok güzel. Bazılarının Fin orantılı. Ben özellikle kırmızı olan Rose Red discusları çok severim. Zamanla renkler yerine oturacaktır. Yerli bir discusun rengini alması 2 seneyi bulabilir.
Yosunlar benim de dikkatimi çekti. Akvaryumculardan bulacağınız saplı sünger temizlik aparatı ile camları yosundan kolayca arındırabilirsiniz ayrıca aynı aparatla tabanı da temizleyip bir kaç gün üst üste %40 su değişimi yaparsanız cam gibi bir suya sahip olursunuz. Ayrıca kullandığınız köşe filtresi yerine, üretim filtresi kullanırsanız daha yararlı olacaktır.

Sinarit
23-02-2012, 16:25
nilgün hanım balıklar çok güzel hangi şehirde nerden aldınız?

B.Unver
28-02-2012, 12:54
Nilgün Hanım,
Ben de nacizane gördüklerimi ve tavsiyelerimi ekleyeyim.

http://lh4.googleusercontent.com/-KIkvAnWWKJQ/T0OwabVHguI/AAAAAAAAAHo/vTdxQEeu-wE/s640/IMG_0536.JPG

Bu fotoğrafta gördüğüm öndeki 3 balığın da göz gövde oranları iyi durumda.Yani yanık değiller.Arkadakinin ise fotoğrafın çekilme açısından dolayı tam yorum yapamam.

Bu fotoğrafın altındaki yukardaki diğer fotoğrafta ve sağ arkadaki ise diğerleri kadar büyümeyecek.Göz gövde oranı gözün büyüklüğünden yana.Ama bu olasılık normal üzülecek birşey yok.Bunu söyledim ki şimdiden diğerleri kadar büyümezse üzülmeyin:).

Sizdeki ırklar Blue Turquoise ve Red Cover; Red cover ırkınınTomato,Rose Red, Red Valentine varyeteridir ama sizdeki ağırlıklı Red Cover.

Akvaryumunuda yosunlanma görüyorum.Bir araba silgeci alıp su değişimlerinde bu yosunlanma ve pamuklanmayı camlardan silin ve su çekimini ondan sonra yapın.Zamanla kalan bu yosunlanma ve pamukçuklar bakteriyel ve mantar hastalıklarına yol açar.Bazen bakteriyel rahatsızlıkların ikincil hastalığı yüksek sıcaklıkta olan diskuslar için mantar hastalığıdır.

Flitre olarak dış flitre içten pipo flitre(oksijen için) kullanıyorsunuz.İyi seçimler.Elbette kullandığınız flitre malzemelerini bilmeden söylüyorum.

Su değişimleri bu boy için genelde günlük önerilir.Ancak dış flitrede ve balık oranında haftada bir büyümeyi sorunsuz devam ettirecektir.

Çevre=Su kalitesi (Ph, mineral oranı, nitrat oranı/balık)+Beslenme rejimi

Yani balığın genetik özelliklerinin (büyüme, renk canlılığı, üreme kapasitesi vb.)ortaya çıkması sizin elinizde.

Yani Büyüme=Genetik (kod) Özellik+Çevre

Genetik özellik islah edilmiş ırklarda üreticisine ve/veya seceresine bağlı.

Ancak sizin manüble edeceğiniz ortam çevre, yani akvaryumdaki suyun özelliklerini dengede ve discusun isteklerine göre tutmanıza bağlı.

O zaman;

1-Diskus soğuk kanlı sıcak su balığıdır.Yani ortam sıcaklığı ne ise discus vücut sıcaklığı odur.Discusun akvaryum ortamındasağlıklı su sıcaklığı 29-31 C dir.

2-Renklerin parlak olması, büyüme oranı akvaryum ortamındaki su kimyasına bağlıdır.
-Max 10 mg/l nitrat.(suda amonyak ve nitrit oranları 0 olmalıdır.Ama döngü Amonyak tan nitrite nitritten nitrata dönüşüm olduğu için yararlı bakteri kolonisinin dış, pipo flitrede iyi oturmuş olması da önemlidir.Yoksa çok su değişimi isteyebilir.
-Asidik su ki islah edilmiş ırklar 7-7,5 Ph gibi nötr ve hafif alkali sularda da olur ama ideali 6,5-7 Ph aralığıdır.
-Sizin elinizdeki boydakşi diskuslar 250-400 microsiemens suda ki benim genel tercihim min 300 microsiemens dir.Çünkü sudaki kalsiyum oranı da büyümeye etki eder.

-Renklendiriciler hormon değilse ve doğal karotenler içeriyorsa sizin Red Cover ırkına etki edebilir.Ancak buna rağmen doğal renk oturumu bir diskusta net olarak 6 aydan önce olmaz.Olursa burda zaten üreticisi renkllendirici kullanmış demektir.Hormon kullanımından kesinlikle kaçınmak gerekir.Hormon dengesiz kullanımı balık karaciğerini yoracak, üremeyi etkilecek ve büyümeyi durdurma noktasına getirecektir.

Umarım yardımcı oldum.

mandalinleerik
02-03-2012, 21:54
Sayın B.Unver verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Belli ki sizden öğreneceğimiz çok şey var.

Fatih
01-08-2012, 14:51
Su Değişimi (http://www.youtube.com/watch?v=YWMnPZKJWaE&feature=related)

Videoyu izlediğimde verdiğim ilk tepki: Biz yapsaydık kesin hepsini kaybetmiştik dedim. :)

B.Unver
23-08-2012, 14:26
İnanın öldürmezsiniz:)Ancak değişimi yapacağınız suyun kalitesi önemli.Suyun kalitesi sertliği, Ph derecesi ve sıcaklığı gibi parametrelerin derin farklılıklar göstermemesi ve ağır metal ile klor içermemesine bağlı.:)

Evimde diskus üretirken ve yetiştirirken bu sistemin minisi vardı.:)

Ayrıca videosunu paylaştığınız Lucky Tropical Malezya Penang havaalanın yanındadır.2008 yılında ziyaret ettiğim, Malezyada hatırı sayılır bir üreticidir.Sahibi biraz aksi ve ticari açıdan zorlu olan Çin asıllı Lawrence Soon bu işi iyi bilen ancak üretimden çok collector/toplayıcı bir satıcıdır.Uluslararası dereceleri olan biri.İyi yakalamışsınız video yu.Tebrikler.Beni anılarıma götürdü.:)

malina
23-08-2012, 18:12
Nilgün Hanım,
Ben de nacizane gördüklerimi ve tavsiyelerimi ekleyeyim.

Bu fotoğrafta gördüğüm öndeki 3 balığın da göz gövde oranları iyi durumda.Yani yanık değiller.Arkadakinin ise fotoğrafın çekilme açısından dolayı tam yorum yapamam.

Sizler burada ne fotoğrafı görüyorsunuz? :)

Bu nedenle sık sık hatırlatıyoruz:

Fotoğrafları foruma yükleyin

Forumdaki yazıları destekleyen fotoğraflar, mutlaka foruma yüklenmelidir. (70 k sınırı var) Dışarıdan verilen bağlantılarla gösterilen fotoğraflar, zaman içinde sorun yaratabilir. Bağlantılar bozulması nedeniyle fotoğraflar görünmez ve bu nedenle yazı anlamsızlaşırsa, yazının tümü silinebilir. Üzerinde yazı yazan fotoğraflar, animasyon özelliği olan gifler mesaj alanına eklenmemelidir.

Ek bilgi için:Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? (http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/6256.htm)
Dikkat: Fotoğrafları neden foruma yüklemelisiniz? (http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/6257.htm)
Görünmeyen fotoğraflar (http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/24488.htm)

Fotoğraf küçültme için bilgiler:
Web üzerinden fotoğraf küçültme (http://www.agaclar.net/forum/fotograf/27844.htm)
Ayrıca farklı programlar için bilgi:
http://www.agaclar.net/forum/fotograf/ (http://www.agaclar.net/forum/fotograf/)

Forum Kuralları

nılgun_dogan
23-08-2012, 18:56
Yanıtınız için teşekkürler bir müddet kalmıştı resimler onun için aklıma takıldı.

malina
24-08-2012, 13:23
Yanıtınız için teşekkürler bir müddet kalmıştı resimler onun için aklıma takıldı.

50 numaralı (http://www.agaclar.net/forum/914837-post50.htm) mesajnızdaki fotoğrafları foruma yükler misiniz? Gerekirse yardımcı olayım...

nılgun_dogan
24-08-2012, 13:34
http://lh6.googleusercontent.com/-7zK6jfvM1ww/Thsu9InyCfI/AAAAAAAAABM/Y1uB7qETJg8/s640/IMG_2443.JPG
http://lh3.googleusercontent.com/-iFFWHQVy7yM/Thsu_Al_adI/AAAAAAAAABU/FKlw5PGTOOI/s640/IMG_2575.JPG

mandalinleerik
24-08-2012, 14:11
Discuslarınız çok güzel yalnız sanırım siyah hagen kum kullanmışsınız sanırım biraz kararma var . Discusta genelde açık renk taban malzemesi kullanırsanız daha az strese gireceklerdir. Tankın genel görüntüsünü çekerseniz daha iyi görmüş oluruz. Elinize sağlık.

habipapo
30-08-2013, 19:55
Uzun bir aradan sonra ilk gözağrımız Discus larımıza tekrar kavuştuk.Darısı diğer balık severlerin başına......:p

mandalinleerik
31-08-2013, 15:31
Uzun bir aradan sonra ilk gözağrımız Discus larımıza tekrar kavuştuk.Darısı diğer balık severlerin başına......:p

Discuslarınız çok güzel. Umarım en kısa zamanda tekrar discus beslerim gerçekten çok özel bir balık.

habipapo
01-09-2013, 09:52
Discuslarınız çok güzel. Umarım en kısa zamanda tekrar discus beslerim gerçekten çok özel bir balık.

sayın mandalinleerik teşekkür ederim inşallah en kısa zamanda sizde başlarsınız

bashak
06-09-2013, 22:03
Hiç istemesemde sonunda bizimde discuslarımız oldu. geleli 2-3 gün oldular. şimdiden eşimi ve eoğlumu tanımaya başladılar. daha yavrular ama şimdiden renkleri çok güzel. büyüdükleri zaman nasıl olacaklar hayal bile edemiyorum. aşırı derece su sarfiyatı oluyor. bunu kullanmak için ben de tarıma başlamayı düşünüyorum. en azından balık yiyemesek de ot yeriz. :p

habipapo
07-09-2013, 10:23
Hiç istemesemde sonunda bizimde discuslarımız oldu. geleli 2-3 gün oldular. şimdiden eşimi ve eoğlumu tanımaya başladılar. daha yavrular ama şimdiden renkleri çok güzel. büyüdükleri zaman nasıl olacaklar hayal bile edemiyorum. aşırı derece su sarfiyatı oluyor. bunu kullanmak için ben de tarıma başlamayı düşünüyorum. en azından balık yiyemesek de ot yeriz. :p

sayın bashak mümkünse balıklar ınızın resmini yükler misiniz