View Full Version : Minyatür Afrika Menekşeleri
Bakımları çok farklı olmasa da sevgili pelermin'in önerisiyle minyatür menekşelerimizi ayrı başlıkta takip etmeye karar verdik.
4.5 cm lik saksılarında mini Rob's Kitten Caboble ve Swing Kid :)
260281
260282
pelermin
19-12-2011, 00:01
sayın maki 01 gerçekten çocuk gibi sevindim çok teşekkür ederim. minyatürleriniz de harika.
pırıl pırıl yaprakları var. yakında çiçekli hallerini de görürüz umarım. yarın ben de fotograf ekleyeyim.sevgiler...
Merhaba ,
Fotağrafını eklediğim menekşem, çiçekçiden bana hediye.Minyatür olduğunu söyledi saksısı küçük ama sizin de fikrinizi sormak istedim Çiçeğinin rengini de bilmiyorum :confused: Yani her haliyle bana sürpriz olacak.;)
şimdiden teşekkürler
menekşecibaba
20-12-2011, 08:28
İşte benim en sevdiğim bölümlerden birisi açılmış buraya ben yerleşirim artık cıkmam :) Elimde 200 civarında minyatür ve trailer menekşe çeşiti var.
Sayın Maki 01 bu bölümün adını Minyatür Afrika Menekşeleri değilde Minyatür ve Trailer Afrika Menekşeleri olarak değiştirelim isterseniz (ayrı bir bölüm açılmaması için) Sevgiler Selamlar.....
menekşecibaba
20-12-2011, 09:14
Sevgili Fıruzan menekşeniz minyatür den çok semi dediğimiz standart minyatür arası menekşeye benziyor , siz almadan önce dışarıda bayağı kalmış herhalde yaprakları tozlanmış , ıslatılmış ılık bir bezle yapraklarını temizlerseniz daha sağlıklı büyürler. Menekşeniz güzel sağlıklı güle güle büyütün rengini önceden bilmek imkansız gibi birşey ...
Sayın menekşecibaba teşekkür ederim.Bana verdiklerinde durumu pek iyi değildi nemli bezle hafifçe silerim.
menekşecibaba
20-12-2011, 10:10
Minyatür Afrika Menekşe
Minyatür Afrika Menekşeleri hiçbir kimyasal büyüme geciktiricileri kullanılmadan doğal olarak küçük gelişen afrika menekşeleridir.Rengi, çiçek formları, yeşillik türleri , dikkat çekici çeşitlilikleri Standart menekşeler gibidir. Zaman içinde olgunlaştıklarında, minyatürler 15 cm e kadar büyüyebilirler.Minyatür Afrika Menekşelerinin bakımı , daha büyük standart türlerin bakımlarıyla hemen hemen aynıdır, tek fark boyutudur. Minyatürler in biraz daha fazla ışık ve su ihtiyaçları vardır. Doğal ya da yapay ışık la yetiştirilirler ve büyük saksılara asla koymamak gerekir.
Bakımında dikkat edilmesi gereken hususlar kısaca şunlardır.
1-6-7 cm çaplı saksılara dikilmeli.
2-İyi drenajlı menekşe toprağı karışımı kullanılmalı.Biraz daha fazla perlit kullanabilrsiniz.
3-Ayda iki kere azar miktarda gübrelenmeli, veya normal gübrelemeden 4 kat daha az seyreltilmiş şekilde her sulamada verebilirsiniz.Gübrelemede fosfat oranı yüksek tutulmalıdır. Oran 5-40-17 gibi.
4-Sulama toprağın üstünün kuruluğu hissedildikten sonra yapılmalıdır.Oda sıcaklığında klorsuz 24 saat dinlendirilmiş su kullanılmalı.Asla vıcık vıcık suda bırakılmamalıdır.
5-En iyi büyüme ve çiçeklenme için direk güneş ışığına maruz kalmayacağı bol ışıklı bir ortamda (güneye bakan bir pencere kenarı olabilir) tutulmalı , sabah fersiz güneş görmesi en idealidir.
6-Sıcaklık 16-24 derece arasında en ideal büyüme gelişme ortamıdır.Nem yüzde 40 oranında idealdir.
7-Çevrelerinde yaprakların başka bir şeye değmeyeceği kadar bir boşluk olmalı.
Standart lara göre daha çok budanmaya ve sararan yapraklarının temizlemesine muhtaçtır.
pelermin
20-12-2011, 19:58
C:\Users\Delenda\Desktop\minyatur\minyatur\DSC0035 0.jpg
pelermin
20-12-2011, 20:50
:p fotograf yükleme konusunda yeniyim hatam olursa affola..
pelermin
20-12-2011, 20:54
bunlar da benim minyatürlerim..bu arada menekşecibaba burada olmanız mutluluk verici.minyatürlerimden biri ( little rick) sizin yavrunuzdur. bayağı büyüdü :) herkese selamlar...
pelermin
20-12-2011, 20:57
firuzan hanım merhaba:)
pelermin
20-12-2011, 21:03
bu chimera yanlış hatırlamıyorsam semiminyatür.tekrar siteye bakmam gerekiyor.
menekşecibaba trailerları biraz daha büyük saksılara ekmeliyiz sanırım yayılmaları için doğru mu acaba?
Merhaba sevgili Pelermin
çiçekli olan rob's chilly willy minyatürünüze bayıldım çok romantik bir havası var.Bende bu küçük ve güzel çiçeklerden edineceğim çünkü bu kadar güzel olup hemde dekoratif olmaları
ayrıcalık.Sanırım anladığım kadarıyla Sayın menekşecibaba'dan edinmişsiniz diğerlerini nerelerden buluyorsunuz zira bu konuya yeniyim.Teşekkürler
menekşecibaba
21-12-2011, 08:08
Sevgili Pelermin teşekkür ederim minyatürlerin harika , çok güzeller güle güle büyüt.Little rick in büyümesine de sevindim yakında çiçeklenir.Saksılarınıda çok beğendim ama malesef buralarda bulamuyoruz.
Trailer ler konusunda haklısın biraz daha büyük saksılarda tutmak gerekiyor ve sık sık budama yapıp dekoratif görüntüsünü sağlamak bozuk yaprakları temizlemek gerekiyor . Ben trailer ları bonsai ye benzetiyorum.
Bu bölümün açılmasına çok sevindim. Yakında eklemeler yaparım:)
Sevgili pelermin,
Minyatürlerin çok güzeller, ayrı başlık önerin ne kadar doğruymuş :) Kutluyorum...
Etiketlerden Violet Barn yazıyor, hala Türkiye'ye gönderim yapıyorlar mı? Son edindiğim bilgi, durdurulduğu şeklinde idi.
Sevgili Firuzan,
Çok güzel yakalamışsın minyatür menekşeyi. Aynı türle ben de sevgili katmer'in bir satıcıdaki tüm minyatürleri satın alıp, bizlerle paylaşması sonucu edindim. Güzel günlerde büyüt.
Sevgili menekşecibaba,
Başlık adına trailer'ı ekleme olayını biraz konuşalım istedim. Biliyorsun standart trailer'lar da var. Bu durumda tüm trailer'ları bu başlık altında mı görelim, ne dersiniz? Biraz kavram karışacak gibi geldi bana...
Sevgili pelermin,
Ma's Turncoat (https://www.violetbarn.com/store/index.php?_a=viewProd&productId=623) standart chimera olarak tanımlanıyor.
Ana başlıkta da yazdığım gibi minyatürler, standart türlere göre daha özenli bir bakım ve yüksek fosfatlı gübre istiyor. Dr. Optimara'nın önerdiği 5-40-17 oranında fosfat içeren gübreyi Türkiye'de bulamadım ancak 10-54-10 ( N=10, P=54 K=10 ) oranında Plantafol (http://www.admtarim.com/)markalı ithal bir gübre bulabildim.
Bu gübrenin görebildiğim tek sakıncası N yani azot bileşeleri arasında %2 oranında Üre'nin yer alması oldu. Normalde yaprak gübresi olarak kullanılıyor ancak firma yetkilisi topraktan da verilebileceğini söyledi.
1 litreye 1 gram oranında ( 5 cc'lik şurup kaşığı gübre ve 5 litre su ) suda eriterek yapraktan ve topraktan yetişkin tüm menekşelerime uyguladım. Uygulamanın üzerinden 15 gün geçti, menekşelerimde bir bozulma yok. Yine de üreden dolayı biraz endişeliyim. Ürenin kökleri yakma riski olduğu için , sadece yapraktan uygulamak daha doğru olabilir.
Bu sayfayı açmakla çok iyi yapmışsınız :)Hayırlı olsun :)
Minyatürler bir harika..Emeğinize sağlık..
menekşecibaba
21-12-2011, 18:56
Minilerden bir demet...
Harika bir demet sevgili menekşecibaba, son fotoğrataki miniyi çok sevdim. Ne kadar çok çiçek vermiş minnoş.
Bu güzellerle tanışma adına türlerini yazabilir misin ?
menekşecibaba
22-12-2011, 08:14
1-Honey Blue Ane
2-Lyon's Shooting Stars + Rob’s Sasparilla
3-Honey Blue Ane çiçekli
4-Tohumdan ürettiğim minyatürler
5-Little Busybody
Sevgil Maki01 trailler ların çoğu minyatür veya semi o yüzden öyle bir teklif yapmıştım.Ayrı ayrı sayfalar açılrsa ( Chimera , micro mini gibi...) konular iyice dağılacak ,sizde biliyorsunuz ki bu işin sonu yok, burada genel bir bilgi paylaşımının olması daha mantıklı benim için. Tabi genel görüşler önemli herkes bu konuda fikrini söylesin.
Bende izmir de bulamamıştım Plantafol dan almam lazım.
pelermin
22-12-2011, 19:39
merhaba herkese :)
menekşecibaba minyatürleriniz muhteşem. insan her çeşidinden edinmek istiyor...ne yapacağız bilemiyorum:))
sevgili maki01 menekşeleri eşim getirdi. geçişte problem yaşanmaması benim şansım mı yoksa gerçekten bu kadar kolay geçirilebiliyor mu bilemiyorum.
daha önce edindiğim minyatürleri sanırım gübreyle yaktım. minyatürler hakkında gübre ve bakım konusundaki bilgileriniz için sevgili maki01 ve menekşeci baba çok teşekkür ederim. soracağım çok şey var ama şimdilik bu kadar yazabiliyorum.
hoşçakalın..
pelermin
22-12-2011, 23:43
bugün minyatürlerimin hasta olanlarından belki hayata tutunur diye beklediğim sonuncuyu da attım. yaklaşık üç hafta önce menekşe vitamini vermiştim bu kadar zaman sonra mı öldürür anlayamadım??? sağlıklı olan bir minyatür giderek kararıyor, cansızlaşıyor ve ölüyor. ancak kök çürüğünden çok farklı seyrediyor...sebebi bilen varsa öyle mutlu olacağım ki..evde karantina alanları oluştu:)) yeni gelenlere bulaşmaması için her türlü önlemi alıyorum. annem gübrenin ağır geldiğini söylüyor. umarım sebep budur.
sayın menekşecibaba mikro mini diye bir çeşit mi var??? çok merak ettim:D
pelermin
22-12-2011, 23:46
sevgili maki01 plantafolü miniklerinize de uyguladınız mı?
Uyguladım sevgili pelermin, bozulan şimdilik olmadı. Plantafolu özellikle minyatür menekşeler için satın aldım.
Anneniz haklı olabilir diye düşünüyorum. Gübre seçimi Afrika Menekşeleri için bence çok önemli. Hangi gübreyi, ne oranda kullandığınızı yazarsanız sevinirim. Gübrede N- Azot bileşeni olarak neler yer alıyor?
Anlattığınız tablo kök çürümesine çok benziyor. Matlaştığını fark ettiğiniz anda saksıdan boşaltıp kökleri kontrol ettiniz mi?
Mikro mini diye ayrı bir alt tür var sevgili pelermin. Sevgili katmer micro mini türden çelik getirtmişti , gelişmesi ne durumda bilmiyorum.
Yetişkin halleri minyatürlerin verdiği ilk yavrular kadar :)
http://www.reedsgreenhouse.com/teeny-bopper2.jpg
pelermin
23-12-2011, 00:28
genta vermiştim 2 lt suya 1 kapak, menekşeler için olanı. köklerine baktığım da oldu. kök çürüğü maalesef bildiğim bir hastalık, standart menekşelerimde gördüm hatta buradan öğrendiklerim sayesinde kökleri kesip kurtardım ama minyatürlerde kararma göbekten başladı yani kök çürüğündeki gibi en alt yapraklardan değil. uzunca bir süre gübre vermeyi düşünmüyorum ama sizin yazdığınızı deneyebilirim .
Sevgili arkadaşlar hepinizin minyetürleri harika güle güle büyütün.
Sevgili pelermin,
Plantafol'u 15 günde bir 1 gr/litre oranında ince başlıklı bir sprey ile yapraktan uygulamanı öneririm. Ben de kullanmaya yeni başladığım uzun dönemdeki etkileri ile ilgili yorum yapamıyorum.
Genta Menekşe gübresini internette bulamadım. Arka etikette yazan gübre içeriği hakkında bilgi verebilir misin?
pelermin
24-12-2011, 01:55
sevgili maki01 , plantafol için ürenin % 2 olmasını düşündürücü bulmuşsunuz benim sıvı besinimde ise % 3,68. ben kesin olarak yaktım minikçikleri :D
genta menekşeler için sıvı bitki besini
toplam azot % 6
nitrik azot % 1,17
amonyak azotu %1 ,20
fosfor % 6
potasyum % 4
üre %3,68
sevgiler....
pelermin
24-12-2011, 01:59
menekşeler için, bu başlıkta ilgilendiğimiz özellikle minyatür menekşeler için italyada bilinen bir adres var mı acaba ?
menekşecibaba
24-12-2011, 08:24
Sevgili pelermin İtalya bu konuda bizden daha geride bildiğim kadarıyla , bu konuda en gelişmiş merkezler ABD ,Rusya , Ukrayna, Kanada , Japonya .
menekşecibaba
24-12-2011, 08:36
Minyatürlerimden...........
1-Rob's-Voodoo-Blue
2-RobsTippyToe
3-Rob's Whodunit
4-Cute Aza Bug’
5-Shirl’s Grape Lollipop
menekşecibaba
24-12-2011, 08:44
7-Rob's-Scrumptious
8-Ramblin'Magic-trailing
9-Rob's-Calypso-Beat
10-Dean'sCupid "Picasso"
11-Jolly-Jingle
menekşecibaba
24-12-2011, 08:47
12-Ballet-Taffy
13-Blue-Smoke
14-Rob's-Fuddy-Duddy
15-Lyon's-Little-Sweetheart
16-Optimara-Little-Hopi-II
menekşecibaba
24-12-2011, 09:04
17-Rob's-Voodoo-Blue
18-Funny-Bunny
19-Rob’s-Sasparilla
20-Rob's-Pink-Puff
21-Carousel-Pony-Chimera-Picasso-Trailing
menekşecibaba
24-12-2011, 09:12
22-Little-Darlin
23-Edee's-Rosebud-Trail
24-Little-Rick
25-White-Dew
26-Aca's-Glamour-Puss
menekşecibaba
24-12-2011, 09:15
Minyatürlerimden....
27-Rob's--Scarecrow
28-Rob’s-Dust-Storm
29-honeyblueane
Mikro mini diye ayrı bir alt tür var sevgili pelermin. Sevgili katmer micro mini türden çelik getirtmişti , gelişmesi ne durumda bilmiyorum.
Yetişkin halleri minyatürlerin verdiği ilk yavrular kadar :)
http://www.reedsgreenhouse.com/teeny-bopper2.jpg
Sanırım 10 tane kadar mikro minim var. Eve gidince isimlerni yazarım. Bütün çeliklerden yavru aldım. Fakat henüz açmadılar. Teeny bopper da büyüdü ama açmadıkları için foto eklemedim.
pelermin
24-12-2011, 17:53
çok güzeller çok...
miyatür yaprakları suya koymak da, toprağa ekmek de zor. toprağa temasını engellemek gerekiyor.
sevgili maki01 gentanın içeriğini yazdım inceleme fırsatı bulabildiniz mi acaba? üre konusunu çok merak ettim.çok teşekkür ederim.
sevgili maki01 , plantafol için ürenin % 2 olmasını düşündürücü bulmuşsunuz benim sıvı besinimde ise % 3,68. ben kesin olarak yaktım minikçikleri :D
genta menekşeler için sıvı bitki besini
toplam azot % 6
nitrik azot % 1,17
amonyak azotu %1 ,20
fosfor % 6
potasyum % 4
üre %3,68
sevgiler....
Menekşecibaba'nın muhteşem minyatür fotolarını görünce mesajını atlamışım sevgili pelermin, kusura bakma :)
Annenin tahminleri doğru bence, azot bileşeni ağırlıklı üreden oluşuyor. Özellikle minyatürlerin narin kökleri bu oranda üreye zor dayanır diye düşünüyorum.
Çiçek Çoşturan'nın Afrika Menekşeleri için ürettiği gübreyi minyatürler dahil , tüm menekşeleriniz için öneririm. Ben yavru döneminde mavi şişeyi ( NPK oranları eşit ve üre yok) , belli büyüklüğe eriştikten sonra ise menekşeler için hazırlanmış mor şişeyi kullanıyorum, sorun yaşamıyorum.
Sevgiler...
Üre ya da gübreler konusunda aşağıdaki AVSA'ya ait linki inceleyebilirsiniz.
Ürenin ucuz bir azot bileşeni olduğu için formüllerde sıkca yer aldığı ama menekşelerde kökleri yaktığı anlatılıyor.
http://www.avsa.org/BasicCare.htm#Fertilizer
pelermin
25-12-2011, 00:36
çok teşekkürler sevgili maki01, ilk fısatta inceleyeceğim.
menekşecibaba ülkelerle ilgili cevabınız için teşekkür ederim.
menekşecibaba
26-12-2011, 08:30
Menekşecibaba'nın muhteşem minyatür fotolarını görünce mesajını atlamışım sevgili pelermin, kusura bakma :)
Annenin tahminleri doğru bence, azot bileşeni ağırlıklı üreden oluşuyor. Özellikle minyatürlerin narin kökleri bu oranda üreye zor dayanır diye düşünüyorum.
Çiçek Çoşturan'nın Afrika Menekşeleri için ürettiği gübreyi minyatürler dahil , tüm menekşeleriniz için öneririm. Ben yavru döneminde mavi şişeyi ( NPK oranları eşit ve üre yok) , belli büyüklüğe eriştikten sonra ise menekşeler için hazırlanmış mor şişeyi kullanıyorum, sorun yaşamıyorum.
Sevgiler...
Evet bende minyatürlerde Çiçek Coşturan (Botanikanın) ın 3+8+4 Afrika Menekşeleri için ürettiği gübreyi kullanıyorum.
gldhanımeli
27-12-2011, 10:21
sevgili menekşecibaba fotoğraflardan yanlış görmediysem fitilli sulama kullanıyorsunuz menekşeleriniz için sürekli bu yöntemimi kullanıyorsunuz yoksa köklendirme süresindemi iki tane menekşe yavrum var biri 3 yaprak diğeri 6 yaprak oldu fitilli sulama ile köklendiler böyle sulamaya devam etmelimiyim şimdiden teşekkürler:rolleyes:
menekşecibaba
27-12-2011, 11:58
Sevgili gldhanımeli genellikle yavrularda fitilli sulama yöntemini kullanıyorum , nem muhafazası açısındanda avantajlı , ama büyüyünce saksıya geçiriyorum .Bitki kendini kurtardıktan gerekli kök yapısına ulaştıktan sonra toprağını arada kuru bırakmak faydalı oluyor.Kolay gelsin.
gldhanımeli
27-12-2011, 18:14
cevabınız için çok çok teşekkürler ben da..no kaplarında köklendirmiştim menekşeninde çok büyük saksı sevmediğini biliyorum genelde bilinen menekşenin çapı saksının 3 katına ulaşmadan saksı değiştirmeyin denir hep
tecrübeleriniz bu konuda ne yönde bizimle paylaşırsanız sevinirim :)
Açmış durumdaki minyatürlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Sahip olduğum türler oldukça fazla. O yüzden çiçekllendikçe eklemek istiyorum:)
1. Rob's Smarty Pants
2. Rob's Humpty Doo Sport
3. Rob's Vanilla Trail
4. Ballet Loni
5. Mac's O'Scarlet O'Hara
Diğerleri.... Bir iki güne yenilerini eklerim. Çünkü açmak üzere olan pek çok minyatürüm var..
1. Everdina
2. Bayou Baby
Diğer ikisinin adını kesin olarak bilmiyorum.
pelermin
28-12-2011, 22:51
sevgili katmer, çiçeklerinize bayıldım...çok güzeller.. yayınladığınız 5. menekşenin cinsi nedir acaba? kırmızı olan:)
Sevgili pelermin, 5. sıradaki menekşe "Mac's O'Scarlet O'Hara"....
ilknur aşık
29-12-2011, 09:31
Sevgili Katmer hepsi çok güzel. Minyatürler ayrı bir güzel zaten. Başlıklara isimlerini de eklermisin?
Sevgğili katmer,çok çok güzeller ellerine sağlık.
Sevgili pelermin,
Minyatürler için ayrı başlık önermen ne kadar doğru bir zamana denk gelmiş, teşekkürler...
katmer'cim,
Minyatürlerin de standartlar gibi çok güzel ve sağlıklı, ellerine sağlık.
İlknur'a katılıyorum. Bu güzellerin isimlerini ekler misin?
Fotografları isimlendirdiğim için bir daha isim eklemek aklıma gelmedi. Hemen düzenlerim. Uyarılarınız için teşekkür ederim:)
menekşecibaba
29-12-2011, 18:14
cevabınız için çok çok teşekkürler ben da..no kaplarında köklendirmiştim menekşeninde çok büyük saksı sevmediğini biliyorum genelde bilinen menekşenin çapı saksının 3 katına ulaşmadan saksı değiştirmeyin denir hep
tecrübeleriniz bu konuda ne yönde bizimle paylaşırsanız sevinirim :)
Sevgili gldhanımeli. Haklısınız saksılar küçük olmalı. Saksı çapı, toplam bitki çapınının 1/3 ü oranında olmalı. Genel olarak büyük saksıdaki bir menekşe önce kökleriyle saksıyı doldurmaya çalışır daha sonra gücünü çiçeklenmeye ve yaprak gelişimine verir. Saksınız menekşenize göre büyükse kökler tüm saksıya yayılamadığı için verilen su çok daha uzun sürede tükenecektir. Bu sırada kökler uzun süre nemle temas ettiği için çürüyebilir.
Sevgili Katmer menekşelerin harika tam bir şölen sunmuşsun. Ellerine sağlık.Menekşeler çiçeklendikce insanı mutluluk sarıyor değil mi ?
Sevgili menekşecibaba, bu körlerle sağırlar hesabı olacak ama sizinkiler de birbirinden harika.
2 sene önce internetten hayranlıkla izlediğimiz türlere sahip olmak ve onları üretip, açtıklarını görmenin verdiği keyif paha biçilemez:)
pelermin
30-12-2011, 00:49
sevgili maki01,
ben çok teşekkür ederim ilgilenip, ayrı bir başlık açtığınız için :))
pelermin
30-12-2011, 00:54
resimlere tekrar tekrar bakıyorum da ne kadar dinlendirici...
sevgili katmer, Mac's O'Scarlet O'Hara' nın üzerindeki mor olanın adını da sorsam ayıp eder miyim acaba?
Sevgili pelermin, neden ayıp olur mu, bu benim hatam. Düzelttim diğer ikisinin adından emin olunca onları da yazacağım:))
diver_bird
12-01-2012, 17:24
Bunların hepsi nasıl güzeller böyle. Ellerinize emeğinize sağlık
blaze ash
28-02-2012, 23:42
Minyatürler çok güzeller. Çıtı pıtı, mini mini :) Çok çok güzeller :)
Çelikten çiçeğe neredeyse 1 yılda gelebildi ve çiçeğini görebildiğim ilk minim oldu.
Rob’s Sasparilla–R.Robinson ( Semiminyatür)
276566
276567
276568
Ve bugün :)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/287924d1335618148-img_0227.jpg
Minyatürlerim çok hareketlendi, tomurcuklar sıraya girdi sanki :)
Tiny Tim , şirinem :)
291004
291005
291006
Maaşallah diyim nazar deymesin minilere. Size bi sorum olucak maki ben de minyatür zannettiğim bir menekşem var koçtaştan almıştım. Yaklaşık iki aydır hiç çiçek vermedi. Resimde küçük olan menekşe. Sizce ne yapmalıyım
Öncelikle sitemizi ve Afrika Menekşesi bölümüne hoşgeldiniz sevgili şehzade
http://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/23641.htm bölümünde aradığınız bilgileri bulabilirsiniz.
Uzun süredir sessiz kalmış miniler, biraz şenlendirelim :)
Tiny Tim
316701
Aly's Bizard Bunny
316702
Rob's Calypso Beat
316703
Rob's Kitten Caboodle
316704
316705
Bir kaç kare daha...
Cupid's Jewel
316706
Alan's Fallen Angel
316707
Green Dragon
316708
Cupid's Jewel
316709
Rob's Vanilla Trailer
316710
Aly's Bizard Bunny
316711
Ve miniş Rob's Vanilla Trailer'ım :)
316713
316714
Rana+miraç
22-06-2013, 22:45
Merhaba. Benim de minik çıtı pıtı menekşem çiçeklendi. Minişi bana hediye eden sevgili nilgün doğan hanıma teşekkürlerimle.
[QUOTE=maki01;959507]Minyatürlerim çok hareketlendi, tomurcuklar sıraya girdi sanki :)
Sevgili maki,
Minyatürler ile ilgili başlığı okudum fakat çok detaylı bilgi bulamadım.Henüz mikro boy yavrularım var ve hiç yetişkin minyatür görmedim.
Yukarıdaki cümlenize bakarak biraz sıkıntıya düştüm, minyatürler 1 yıldamı erginleşiyor?
Şu an geçmiş konularda eklediğim fotoğraflardaki yavru minyatürlerimi görmüştünüz.
Büyümeleri çokmu uzun sürecek ?Çiçek olmasa bile yaprakların bir kaç sıraya varması ne kadar zamanda olur?
Büyümeyi geciktiren sebepler nelerdir?
Birde Picasso denilen minilerin farkı nedir?
Sadece beyazlı alacalı yaprak mıdır fark yaratan yoksa türün gelişme çoğalma vasıfları dahamı farklı? Bu mini cinslerinin alt sınıfları hakkında detaylı bir açıklama makalesi yazsanız nasıl iyi olurdu:eek:
nazlı yıldırım
18-01-2014, 11:04
ben İzmirdeyim.terrariuma merak sardım , minyatür bitkiler olmalıymış , ama nereden alacağımı bilmiyorum.en iyi de minyatür afrika menekşesi yetiştirilirmiş. acaba aranızda satan biri var mı **** bana yo gösterebilecek?
Sevgili asln,
Mesajını yeni okuyorum, geç yanıt için kusura bakma.
Minyatürler benim gözlemlerime göre uygun koşullar sağlandığında standartlardan çok daha hızlı gelişiyor. Standart menekşelerde de çelikten çiçeğe geçen sene 10-12 ay.
Picasso ise Türkiye'deki menekşe yetiştiren arkadaşların ürettiği bir isimlendirme. İngilizcede "variegated" yani alacalı diye adlandırılıyor. Ağız alışkanlığı olarak piko deyip geçiyoruz. Tek farkları yapraklarında beyaz/krem ve yeşil rengi bir arada bulundurmaları.
menekşecibaba
28-02-2014, 09:05
Rob s Scurumption
Little Darling
Ballet Loni (micro mini)
Rob s Leray ghost
Rob s Scurumption
Little Darling
Ballet Loni (micro mini)
Rob s Leray ghost
Hocam, her zamanki gibi harikalar:)
Kalabalık bir arada olanlar var.Onlar yan sürgün verip büyüyenlermi?
Yoksa türümü böyle oluyor?
Yaşları nedir ,bu büyüklüğe ne kadar zamanda geldiler?
menekşecibaba
28-02-2014, 14:03
Teşekkür ederim , o dediklerin trail yan sürgünler vererek büyüyor . Trailler bakım istiyor ama ilgilenilirse çok güzel formlar oluşturuyorlar.
menekşecibaba
01-03-2014, 16:41
Preciois Lavender
Water Nymp
Rob's Macko Devil
Shirl's Grape Lollipop
Kentucky Rampler
Bahar geldi :)
Aly's Bizard Bunny
474373
Rob's Antique Rose
474374
Cupid's Jewel
474375
Herşeyin küçüğü güzel diye boşa demiyorlar..
Bu minyatürleriniz bir harika sevgili maki01..mini mini çok tatlılar.. ;)
menekşecibaba
08-03-2014, 15:45
Cupid's Jewel yaprağın altından bakıyor , hava soğuksa çıkmayacak sanki..:)
menekşecibaba
08-03-2014, 16:02
Aly's Blizzard Bunny
474636
Ballet Taffy
474637
FunnyBunny
474638
RobsMachoDavil
474639
Delores Dazzler
474640
sami ulus
18-03-2014, 16:08
:DGaliba minyatürüm oldu ve çiçek açmak üzere, sevinçten ben ondan daha fazla çiçek açıyorum. Menekşenin ebatları belli olsun diye elimi ölçü yaptım
Bol çiçekli günler olsun.
Minyatyatür olduğu kesin, tür ismini biliyor musunuz?
sami ulus
19-03-2014, 07:37
Minyatyatür olduğu kesin, tür ismini biliyor musunuz?
Türünü bilmiyorum Adana dan gelmişti. Otuza yakın çelik geldi 14 tane tuttu ve fide aldım. Bununla beraber bir tane daha var oda minyatür olsa gerek aynı boyutta ama henüz onda çiçek yok. ikiside sadece 1 adet fide verdi. Diğerleri daha çok fide verdi. Menekşelerin boyutunda değişiklik olduğunda ve çiçek açtıklarında resimlerini yayınlıyorum.
sami ulus
25-03-2014, 08:08
Menekşelerimin en şirini ve alttakide galiba ikinci minyatürüm.
sami ulus
01-04-2014, 09:28
Son hali
Maşallah bu miniğe pek de güzelmiş..emeğinize saglik Sami bey..
Yaprak yapısı biraz farklı gelse de çiçekler ve alacalı yapraklar Rob's Kitten Cadooble'ye benziyor sevgili sami ulus. Kutlarım, çok güzel bir menekşe :)
Tavşan kulaklım, Tiny Tim :)
480398
Ve de Aly's Bizard Bunny, tüm tomurcuklar açınca tam bir buket olacak :)
480399
Ve türünü merak ettiğim alacalı yaprak ve yavrusu. Çelikte beyazlık olmayınca alacalı yavrular büyük sürpriz oldu bana.
Sevgili menekşecibaba sanırım senden geldi bu çelik, etikete olarak "Laria" yazmışım. Yazım hatam var sanırım, yardım lütfen :)
480400
Toplantı ganimeti Minyatür menekşem.
Bakamam endişesiyle çekinerek aldım.
"Fitili bile hazır" denince ikna oldum :)
482008
482009
İkinci resim ne kadar minyatür olduğunu göstermek için :)
Isı, ışık isteklerine en uygun günleri yaşıyoruz :)
Aly's Bizard Bunny
487010
Rob's Antique Rose
487011
Cupid's Jewel
487012
Rob's Ruff Stuff
487013
Rob's Sarsparilla
487014
Cupid's Jewel da beyaz gelinciğe özendi, bol bol çiçek veriyor :)
490820
Ve de minişimin, Aly's First Kiss'in ilk çiçeği. Minnacık ama çok şirin :)
490821
Teşekkürler sevgili menekşecibaba :)
Rob's Ruff Stuff'ın çiçekleri ilk kez bu kadar büyük açtı :)
498810
498811
Rob's Vanilla Trail, favori minyatürüm :) Dolu dolu bir saksı olması için 3 senedir çaba sarf ediyorum ama olamıyor bir türlü. Üzerine çok düştüğüm için herhalde :)
498812
498813
Selim orhan
03-08-2017, 08:33
Ben çiçek açtıramıyorum
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.