View Full Version : Etoburlarda substrat Torf sorunsalı (Bu torf bildiğiniz torf değil)
GARTENGOLD ile yaptığım görüşmelerde yakında piyasaya fazlaca miktar özel paketlenmiş "sarı torf" etoburlar için EbMiX nepenthesler için NepMix gibi özel terkiplerinin de satışa sunulacağı haberini vermek istedim.
ben bu yukarda adı geçen torfu kendi terkibimde ve CPlerimde devamlı kullanmış biri olarak tavsiye edebilirim.
CP ve Nep-Mixlerin de terkibini yetkili ile görüşmem sonucu benim önereceğim uygun karışım miktarlarında mamul edileceğidir.
üzerine de belki approved by Dr.Dionaea yazsak mı acaba.:cool:
P.S. ticari bir çıkarım yok lütfen yanlış anlaşılmıya.
Mine Pakkaner
06-12-2006, 14:20
Bu çok da uygun olur. Ürüne bir uzmanın onay vermesi güvenilirliğini arttırır. :)
denizakvaryumu
06-12-2006, 14:26
Hocam,
bu müjdeli haber için teşekkürler.....Bu müjdeli haberin çıkmasında emeğiniz çok büyük,sağolun var olun......
Konu ile ilgili olarak:
1-Acaba preslenmiş, 100 gr- 250 gr. lık paketler halinde saf sphagnum yosunu da satılacak mı?Bu da olursa değmeyin keyfimize...
2-İstanbul dışından torf talep edenler için kargo sorunu ne olacak? Gartengold ne düşünüyor.....Bunu da bir standarta bağlayabilirler mi?
Örneğin
http://www.yurticikargo.com.tr/tahsilatli.asp?m=0&s=6
yurtiçi kargonun tahsilatlı gönderisini kullanırlarsa çok rahat ederler....
Torf dükkandan alınır, alıcıya teslim edilirken ücret tahsil edilir vu bedel kendilerine teslim edilir.
.
denizakvaryumu
07-12-2006, 02:04
Tahsilatlı gönderi olmazsa ,posta çeki hesabı da açtırabilirler............
denizakvaryumu
08-12-2006, 07:55
Erkan Hocam
bir gelişme varmı?
Ses yok beklemedeyim. sanırım pazarın çok az olduğunu anlamaları uzun sürmedi iş başa düşdü yine.:cool:
bana boşları yollayın dolduralım:D
avukatkemal
12-12-2006, 20:58
çok teşekkürler erkan bey herşey için :)
denizakvaryumu
13-12-2006, 07:44
çok teşekkürler erkan bey herşey için :)
Bir Ankaralı olarak sevindim..İnşallah Erkan Hocam nazlı güzellerden de yollamıştır:D
avukatkemal
13-12-2006, 19:09
ilkin kendim zoru deneyim,hazırcılık yapmayayım dedim :) tohumdan çıkarabilirsem vtf nufusuna katkıda bulunabilirsem ne mutlu bana :D yoksa yine erkan beyin kapısını çalarız..sağolsun her konuda çok yardımcı oldu..
denizakvaryumu
13-12-2006, 19:22
ilkin kendim zoru deneyim,hazırcılık yapmayayım dedim :) tohumdan çıkarabilirsem vtf nufusuna katkıda bulunabilirsem ne mutlu bana :D yoksa yine erkan beyin kapısını çalarız..sağolsun her konuda çok yardımcı oldu..
Hadi hayırlısı..Ama ben yine de Erkan hocamın sarr.excellens lerinden almanızı öneririm.
Siz-mcdoğan-ben olmak üzere Ankarada 3 kişi...Hiç fena değil.:p
Bu arada su işini nasıl çözdünüz?
.
avukatkemal
13-12-2006, 22:06
eczanelerdeki saf suları önerdiler ama sizin başka öneriniz varmı?
Akü tamiri yapan sanayide bir bildiğiniz iş yeri varsa oraya sorun ama asid katkılı olmamasına özen gösterin.
denizakvaryumu
14-12-2006, 07:39
Akü tamiri yapan sanayide bir bildiğiniz iş yeri varsa oraya sorun ama asid katkılı olmamasına özen gösterin.
En ucuz yöntem Erkan hocamın önerdiği
2.si Koçtaşlarda satılan KATKISIZ akü suyu
3.sü eczanelerde satılan saf su ancak her eczanede yok...
Aranızda sudan sebeplerden sınıfta kalacaklar var bu devre haberiniz ola....:D
avukatkemal
14-12-2006, 19:23
amanın o ne.. eczanede saf suyun litersine 6 lira dediler :D şimdi bi de akücü aıcaz iyimi :) erkan umarım takdir ediyodur gayretlerimizi..torfu hallettik şimdi su ve perlit var ama azimliyim hafatsonuna bitecek hepsi :) bu arada perliti nerden bulurum bilen varmı :D
denizakvaryumu
14-12-2006, 19:29
Perliti karşıyaka mezarlığı 3. kapı karşısı uzman çiçek ya da bahar çiçekçilikten temin edebilirsiniz.
Her ikisi de fiyatı çok ucuz olduğu için yok diyebilir,ısrar edin mutlaka vardır..Ben iki yerden de yazın aldım.
saf su için Eczane yerine ecza depolarına bakın derim.
avukatkemal
14-12-2006, 21:55
karşıyaka mezarlığı çok ters bana :( merkezde yokmudur yaw.. ecza deposu veya akücü buluruz da artık..
denizakvaryumu
14-12-2006, 21:58
konya yolunda olacak bir bakayım telefonu bulabilirsem pazartesi buraya yazayım.
avukatkemal
14-12-2006, 22:04
araba da yokki her yere gidebilelim.. :( yakınlardaysa makbule geçer valla
denizakvaryumu
14-12-2006, 22:24
tohum işine girmeyin,vft tohumu satın almayın.. yeni arkadaşların kulağına küpe olsun..zor arkadaşlar gerçekten zor, :p
denizakvaryumu
17-12-2006, 23:15
amanın o ne.. eczanede saf suyun litersine 6 lira dediler :D şimdi bi de akücü aıcaz iyimi :) erkan umarım takdir ediyodur gayretlerimizi..torfu hallettik şimdi su ve perlit var ama azimliyim hafatsonuna bitecek hepsi :)
Distile su için 5 litre 11 ytl
Neyzen tevfik sok.33/B Anıttepe
Tel. 231 82 40
Size 3-4 ay gider.
------------------------------------------------------
Perlit için (torba halinde satılır 17 ytl)
287 11 84 konyayolu
5-6 yıl gider
.
avukatkemal
18-12-2006, 19:15
teşekkürler :)
denizakvaryumu
19-12-2006, 09:27
Antalya da yaşayanlar ya da bayram ve yılbaşı için Antalya ya gidecek etobur bitki severler beyaz torf için bir adres...
Klasmann Litvanya Beyaz Torfu
Kendi karışımlarınız ve toprak iyileştirmesi için Litvanya'dan yüksek kaliteli Beyaz Sphagnum Torf ürünü.
Klasmann Litvanya Beyaz Torfu;
Bitkiye zararlı canlı ve hastalık etmeni içermez
Kireç ve gübre içermez
Kimyasal Özellikleri;
Düşük pH değeri; 3.0-3.5 arası.
Kuru madde içeriğinin %94-99 organik bilenlerden oluşur.
Besin içeriği oldukça düşüktür.
Ürün çeşitleri;
İnce yapılıdır. Lifsiz, yüksek su tutma kapasitesine sahip "Fine" çeşidi.
Orta ince yapılıdır. Yüksek hava ve su tutma kapasitesine sahip "Standard" çeşidi.
Kullanım Alanları;
Fine: Tohum ekimi, çelikle üretim ve viyollerde üretim yapmak için hazırlanacak substratların elde edilmesinde kullanılır.
Standart: Bahçe bitkileri, mevsimlik park-bahçe ve saksı çiçekleri üretiminde kullanılan substratların elde edilmesinde kullanılır.
----------------------------------------------------------------------
Base Substrate
Klasmann Base Substrate - pH değeri ayarlanmış.
Bahçe bitkileri için kullanılmak üzere hazırlanacak substrat için iz element ve nemlendirici madde içeren pH değeri ayarlanmış beyaz Sphagnum torfudur.
Gübreler üreticinin kendisi tarafından eklenir.
pH değeri ayarlanmış, kireç eklemesine gerek yok.
Nemlendirici madde kolay ıslanmayı ve tekrar ıslanmayı sağlar.
NPK-gübresi içermez.
İz elementler eklenmiştir.
Ürün Çeşitleri;
Base Substrate 1 - Fine (İnce yapılı)
Base Substrate 2 - Standard
Base Substrate 2 - Standard+Lifler
http://www.drt.com.tr/BitkiYetistirme.aspx?sayfa=torf
dikkat burda gözden kaçanlar var.
1- sphagnum ürünü lafı
2- pH ayarlı lafı...
Base substrat değil ama birinci ürünü denemek gerek
denizakvaryumu
19-12-2006, 15:27
dikkat burda gözden kaçanlar var.
1- sphagnum ürünü lafı
2- pH ayarlı lafı...
Base substrat değil ama birinci ürünü denemek gerek
Hocam gözünüzden bir şey kaçmıyor
Bu durumda --Base Substrate--ı etoburcular almasın derim.
denizakvaryumu
23-12-2006, 21:20
etobur bitki hobisinde beyaz torf çok önemli bu nedenle beyaz torf konusunda bir derleme yapayım dedim.
Hobi düzeyinde Erkan Hocam sağolsun beyaz torf konusunda 1.derecede yardımcı oluyor...O olmasa bu hobiyi yapmamız mümkün olmazdı,Ankara da bile beyaz torfu kendisinden temin ediyorum,kendisine bir kez daha teşekkürü borç bilirim (şimdi bahçıvan yine şakşakçı diyecek:p )
Ticari olarak diğer beyaz torf temin edilecek yerleri netten bulup ekliyorum,başka kaynaklar varsa lütfen siz de ekleyin...
http://ybenterprice.com/white_peat.htm
http://www.drt.com.tr/BitkiYetistirme.aspx?sayfa=torf
.
avukatkemal
23-12-2006, 21:39
sarı torftan sonra bi de beyaz torf ha :) farkları ne..rengi dışında
denizakvaryumu
23-12-2006, 21:44
sarı torftan sonra bi de beyaz torf ha :) farkları ne..rengi dışında
sarı ve beyaz aynı anlamda kullanılıyor...Beyaz torfa ,sarışın güzel de deniliyor:p
Evet de Çok pahallı hem de vft tohumu yerine fasulye tohumu ile bir deneyden sonra bunun baltık torfu mu neyin kaça kaç karışımı perlitler saf su ile yıkanmış temizlenmiş mi gibi bir sürü soru ve şahibeli cevaplar
benim kendi denenmiş özel CP ler için karışımının litresini 2 TL den satıyorum ki bu saksı ile nerde ise 4 katına bir fiyat demek...
seçim sizlerin.
denizakvaryumu
13-03-2007, 07:34
evet , son tohum sahtekarlığından sonra ben de gg ye güvenemiyorum.
.
denizakvaryumu
21-04-2007, 22:21
http://www.gartengold.com/hobi.asp
etobur torfu satmaya başlamış...gözün aydın Türkiye :)
340 Lt'si 27,5 YTL. Geçen gün aldım. Ama et obur bitki için değil.:)
avukatkemal
22-04-2007, 01:28
ne için aldın o kadar torfu
bir de:
http://www.gartengold.com/torf.asp
baltık torfu değilmi etoburlara uygun olan?
Ben baltık torfunu, düşük Ph'ta çimlenen bazı tohumlarım için aldım.
denizakvaryumu
22-04-2007, 19:50
ne için aldın o kadar torfu
bir de:
baltık torfu değilmi etoburlara uygun olan?
evet...
avukatkemal
23-04-2007, 00:00
amerikadan getirtmeme gerek kalamadı o zaman :)
denizakvaryumu
23-04-2007, 10:33
amerikadan getirtmeme gerek kalamadı o zaman :)
torf değil ama roridula dentata yı ,Amerika dan getirtebilirsiniz :)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2603
Ufak vft lerle, drosera larla sinek böcek yakalayamıyoruz.Eğer roridula dentata gelirse ...Ankara nın sinek-böcek sorunu kalmaz :D
http://ybenterprice.com/white_peat.htm
internette arama yaparken sphagnum satışı yapan bu firmayı buldum. 150 lt lik paketten bahsedildiği için beni aşıyor.
ayrıca 2 - 3 yaş etobur bitki satışı yapan bir site daha var.
http://www.avcietobur.com
yeri amasyada önce ödeme sonra teslimat diyor
denizakvaryumu
08-05-2007, 20:41
Ben torfu da , etobur bitkilerimi de praecox hocadan aldım...kendisine bir kez daha teşekkür ederim.
denizakvaryumu
08-05-2007, 20:56
ayrıca 2 - 3 yaş etobur bitki satışı yapan bir site daha var.
http://www.avcietobur.com
yeri amasyada önce ödeme sonra teslimat diyor
avcıetobur sitesinde anlayamadığım hususlar var...
örneğin sarracenia satılıyor ama hangi tür olduğu belirtilmiyor ...sarracenia adı çok genel bir tanım...
satılan ürünlerin gerçek resimleri var mı? örneğin satılan sarracenia resimleri eklenmiş mi?
unalceleb
09-05-2007, 13:24
tohum işine girmeyin,vft tohumu satın almayın.. yeni arkadaşların kulağına küpe olsun..zor arkadaşlar gerçekten zor, :p
Keşke daha önceden görseydim mesajınızı, aldım birkere deneyeceğiz artık.:(
Birde ben saf su ihtiyacını benzinlikten aldığım saf sularla karşılıyorum, litresi 0.75 ykr ( 750 Bin lira ) bana uygun geldi. Çoğu benzin istasyonunda mevcut sanırım
denizakvaryumu
09-05-2007, 13:29
saf su alırken dikkat edilecek hususlar
1-Su gerçekten saf mı? Bunu ancak bir iletken ölçerle anlayabilirsiniz.
2-İçinde katkı maddesi var mı?Bazı ütü sularının içinde parfüm ve koruyucu vardır.Bazılarında parfüm yok ama koruyucu vardır.Ben uzun vadede koruyucunun zararlı olacağına inanıyorum.
avukatkemal
09-05-2007, 23:39
saf suyun yerini kaynatılmış su ne kadar tutabilir?veya yağmur suyu? deneyen varmı? özellikle yağmur suyunu.. doğal ortamlarda bu bitkiler sonuçta yağmur suyuyla muhatap oluyorlardır, saf akü suyunu bulmaları zor oluyordur doğal ortamda :D
denizakvaryumu
10-05-2007, 07:37
saf suyun yerini kaynatılmış su ne kadar tutabilir?veya yağmur suyu? deneyen varmı? özellikle yağmur suyunu.. doğal ortamlarda bu bitkiler sonuçta yağmur suyuyla muhatap oluyorlardır, saf akü suyunu bulmaları zor oluyordur doğal ortamda :D
kaynatılmış suyun olmayacağını praecox hoca yazdı...olsaydı iyi olacaktı :)
ancak bir imbikleme sistemi kurarsanız olur :)
zor mu dediniz :)
http://www.dogabilim.ankara.edu.tr/eesu.htm
göz atın derim...
Yağmur suyuna gelince; eğer ormanda-dağda-bayırda yaşıyorsanız yağmur suyu tamam..İstanbulda Ankarada yaşıyorsanız yağmur suyunun iletkenliği çeşmeden akan suyun iletkenliği ile aynı olabilir....praecox hoca İstanbulda yağmur suyunu 150 mikrosiemens olarak ölçmüştü..yani kullanılamaz EB yi öldürür...
İşte böyle bir Dünya da yaşıyoruz...
saydemir
10-05-2007, 17:23
Ben sulama suyu olarak yağmur suyuda kullanıyorum ve şu anda bir sorunla karşılaşmadım. Kışın yağan azıcıkta olsa yağmurlar sırasında bir miktar yağmur suyu hatta bir ara kar yağmıştı, onun eriyen sularından bir kaç pet şişe biriktirmiştim. Şu anda bir kez eczaneden aldığım litrelik distile su, bir kez topladığım yağmur suyunu bitki suyu tüketene kadar dönüşümlü olarak veriyorum. Dediğim gibi şu anda gayet sağlıklılar ve bir sorun yok.
Bu su sorunu beni de sıkmaya başladı. ;) Etoburlar azken ve kışın fazla sorun değil ama eb sayısı arttıkça özellikle yazın su sorun olacak. Şu musluk suyunu kaynatıp saf su eldesini deniyecegiz artık, başka çare yok. Okuldaki laboratuvarda bir distile su sistemi mi kursam acaba? Etoburlar böyle zahmetli işte.
denizakvaryumu
10-05-2007, 20:47
Ben RO aldım rahatladım...piyasada 250 ytl den başlayan fiyatlarla bulunuyor ...
Üstelik bu suyu sadece etobur bitkileriniz kullanmıyor...
Çayı ve yemeği bu suyla yaptığınızda daha lezzetli olduğuna şahit olacaksanız ve yine damacana suya da para vermeyecekseniz...
.
avukatkemal
10-05-2007, 22:23
RO NEDİR..özellikle çayın lezzetli olması kısmı dikkatimi çekti :D
250 liralık RO yu nereden buldunuz iyi bir RO en az 500 ytl cıvarında
RO reverse osmos cihazının kısaltması su arıtımı yapıyor ya da arıtma yöntemlerinden biri diyebiliriz.
Şunu belirtmemde fayda var sanırım.
Gerçek olan şu ki bugün sağlam birisi aç karnına bir kaç bardak kadar saf su içerse kanda oluşacak ani tuz farklılığından al yuvarlarların bu osmotik basınç farkından adeta patlıyabileceğidir. sonuçlar fatal hatta lethal olabiliyor... (yani ölümcül)
bu bir uç örnek bu bağlamda tüm FDA nın teyid ve tasdiklerine rağmen özelikle de EC 10 mikro siemensin altında RO suyunu saf içmeMEnizi öneririm.
Gerçi çay kahve şeker ile bu bir nebze kendinden kompanse olsa da bu uzun vadede kanda tuz kaybına neden olacaktır. özelikle yaz aylarında.
bu bağlamda RO suyunu içme suyu olarak görmemeniz gerektiğini, mümkünse madeni veya yer üstü kaynak suları ile kandaki tuz (ve diğer mineraller açısından da) oranınızı dengelemeniz gerektiğini de burdan belirteyim ben yine.
bazı ülkelerde, fastfood ile aşırı tuzlu besin tüketen toplumlarda bu su sorunmuş gibi görünmeyebilir ama yaşam sadece NaCl bazlı bir tuzla sürdürülmemeli...
bilmem yeterince anlaşılır yazabildim mi?
klima suyu kullanan var mı?
Sayın Gundam,
sorunun cevabı burada
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2503&page=6
sayfa sonundan itibaren ..
forumu okursanız sorularınızın cevaplarının çoğunu bulacaksınız.
denizakvaryumu
02-07-2007, 15:52
etoburlar için kullanılan torf; elek boyu olarak 5 e ayrılmış.
Daha önce fine (ince) boyutunun çok fazla çökme yaptığı forumda belirtilmişti sanırım.... Ankara'lı etobur bitki severler olarak son torf organizasyonunda biz de gözlemlediğim kadarı ile ince torf almışız...
-Bu durumda çökme yapmaması için perlit miktarını artırmak bir çözümmüdür?
-Etobur bitkiler için medium (orta) boy en iyi elek boyumudur?
.
denizakvaryumu
02-07-2007, 16:16
etoburlar için kullanılan torf; elek boyu olarak 5 e ayrılmış.
Daha önce fine (ince) boyutunun çok fazla çökme yaptığı forumda belirtilmişti sanırım.... Ankara'lı etobur bitki severler olarak son torf organizasyonunda biz de gözlemlediğim kadarı ile ince torf almışız...
-Bu durumda çökme yapmaması için perlit miktarını artırmak bir çözümmüdür?
-Etobur bitkiler için medium (orta) boy en iyi elek boyumudur?
.
Praecox hocam
siz hangi elek boyunu kullanıyorsunuz?
.
avukatkemal
02-07-2007, 16:27
evet benim de dikkatimi çekti..üzerine suyu dökünce üste çıktı toprak hemen ıslanmadı ama şu an sorun yok gibi :) bir de torf en iyi nasıl korunur
Praecox hocam
siz hangi elek boyunu kullanıyorsunuz?
.
Devamlı linkini özenle yapıştırdığınız etoburlara uygun torf sattığını belirten yere sorun... hangi elek boyları var? hangisini etoburlar için öneriyormuş?
sanırım herşeyi bilebilmek internetten bulmak başka bir şey bazı konularda deneyim kazanmış olmak çok daha değişik bir şey...
rakkamlara takılıp benim burda yazdığıklarımı atladınız....
eminim bu konuda çok dikkatli olan ve yeni başlamış bir iki istanbullu arkadaş var onlar bu sorularının cevabını biliyor...
hade bakalım...
denizakvaryumu
02-07-2007, 20:46
hımmmm ,bu konunun 1.mesajına şöyle bir göz attıkdan sonra,
torf konusunun sorunlu olduğuna inandım.Nedenlerine niçinlerine girmeden elek boyu medium-orta torf alın derim.
İncede sorun çıkıyor kökler boğulabilir.
hımmmm ,bu konunun 1.mesajına şöyle bir göz attıkdan sonra,
torf konusunun sorunlu olduğuna inandım.Nedenlerine niçinlerine girmeden elek boyu medium-orta torf alın derim.
İncede sorun çıkıyor kökler boğulabilir.
Ben balya bazında aldığım için böyle bir boylama seçeneği bana sunulmadı hiç.
torf'un bu kadar kısa vadede çökme yapmasının sebebi ancak şu olabilir o da dediğim gibi akşamdan bol su ile ıslatmazsanız. hatta bir gün tepeleme su doldurup bayağı bir hamur gibi yoğurup karıştırmanız gerek.
bunu o gün içinde zaman zaman tekrarlamanız şart. sonradan perliti de eklerseniz suyun fazlasını emer dikimden sonrada üsten sulayıp altında su kalınca ilk iki yılda çökme olmaz. torf da sorunsal olmaktan çıkar.
latex eldiven kullanmanızı salık veririm...
bunu yurtdışında fazla miktar torf için inşaat betonu karıştırıcıları ile yapanlar da var...
teşekkür ederim. ama 340 lt benim için çok ama çok fazla.
Ludisa Excellence
07-01-2008, 22:31
teşekkür ederim. ama 340 lt benim için çok ama çok fazla.
Bölüşürüz.:D
olabilir. her ne kadar aldığım bitkiyi yaşatıp yaşatamayacağımdan emin olmasamda, bölüşürüz.
denizakvaryumu
08-01-2008, 11:01
Torf linkinden sonra Ankara'lılar için perlit adresini de veriyim :)
Ankara'da perlit isteyenler 287 11 84 numaralı telefonu arasınlar.
Konya yolu Hacıbaba kebap arkası...
"Ankara'da torf bulamadım, perlit bulamadım" diyen kimse kalmayacak artık :)
avukatkemal
08-01-2008, 15:35
Daha küçük ambalajlıları satılıyor 1 saksı için 1-2 litre ile yeterlidir, 340 litre epey çok,10 kişi paylaşsa bile çok..Kargo ücreti de artar..Parekende fiyatlarına bakın bence..
Ortak sipariş verecekseniz, kaldığınız yerden devam edebilirsiniz...
İzmitte torf ve perlit verebilecek olan biri var mı? veya bir yer bilen varsa ?
acaba bu substrat vft için uygun olabilir mi? Bu toprağı biliyormusunuz? uygun olur mu acaba
Orkideler için uygun olan bir karışım. Nasıl bir torf gerektiği yine bu başlıkta açıklanmıştı.
orkideler için uygun oldugunu anladım fakat VFT için olabilirmi diye sordum bu başlık altında orkide toprağı ile ilgili bir yazı göremedim siz gösterirseniz veya bu substrat hakkında bir bilgi verirseniz memnun olurum...
denizakvaryumu
15-01-2008, 20:27
Sn.alpiii
belirttiğiniz orkide torfu olmaz.
http://www.tarimtedarik.com/site/page.asp?dsy_id=5001
bu torf olacak.
Verdiğim linkte torfun özellikleri belirtilmiş, orkide torfunda bu özellikler bulunmadığı için olmaz.
teşekkür ediyorum cevabınız için benim istediğim sadece bu cevaptı teşekkürler
avukatkemal
15-01-2008, 20:36
Hakan beyin verdiği linkteki torf dışında hiçbir toprak türü etoburlara uygun değildir..Sarı torf, baltık torfu, sarışın torf denir..
teşekkür ederim ancak internet dışında tedarik edebileceğim bir yer varsa veya irtibata geçebileceğim biri çok iyi olur özellikle kocaeli bölgesinden olursa çok daha iyi olur
denizakvaryumu
15-01-2008, 20:51
teşekkür ederim ancak internet dışında tedarik edebileceğim bir yer varsa veya irtibata geçebileceğim biri çok iyi olur
GARTENGOLD
TÜRKİYE DİSTİRİBÜTÖRÜ
KARAKUŞ LİMİTED ŞİRKETİ
Yavuztürk Mah. Karadeniz Cad. Sağlık Sok. No:2
Üküdar / İstanbul / TÜRKİYE
Telefon : 0216 4126041
Fax : 0216 4126051
e-mail : info@gartengold.com
http://www.gartengold.com/irtibat.asp
belirtilen telefondan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.40 lt lik olarak kargo ile gönderebiliyorlar.
Forumda yazılanlardan bildiğim kadarıyla az miktarda satılmıyor o sitede 34o lt civarında yazıyor acaba sipariş verdiğimizde az bir miktarda yollayabiliyorlar mı? veya burdan kocaelinde olan arkadaşlarımız varsa direk ondan alırsam çok iyi olur
denizakvaryumu
15-01-2008, 21:11
Verdiğim linkte 40 lt olarak satılıyor, telefonla bir sorun.Daha az istiyorsanız
Kocaelinden foruma üye etobur bitki sever olarak, dortyuz arkadaşa özel mesaj atın derim son zamanlarda foruma hiç mesaj yazmıyor.
http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=6599
Biz izmir'de bir seradan rica ettik, bize istediğmiz miktarda Baltık torfu verdiler.
Bugün bulduğum bir torfu size göstermek istiyorum serada gördüm baltık torfu diye istedim ancak böyle bir torf gösterdi acaba bu Dionaea muscipula için uygun olur mu? Adam bana yanlış torf gösterdi gibi geldi ama bir bakarsanız sevinirim
Toprağın değerleri;
Nem: %7o
Hacim: 36ogr/lt
Porozite: %1o-12
Organik madde: %95-98
Su tutma gücü: hacmen %7o
Katyon değişim kapasitesi: 6o-13o meq/1oogr
Ph: 5.2-6.o
EC: o.6-o.8 mmhos/cm
N(NO3): 5o-6o ppm
P: 1o-2o ppm
K: 8o-1oo ppm
Alpiii kesinlikle uygun değil diyorum.
Bu iç mekan bitkileri için olan torflardan.
İyi akşamlar, bitkimin saksısını gecikmeden değiştirmek istedim.Ancak toprak sorun oldu. Pertiti buldum :) Elimde mahalleye yetecek kadar perlitim oldu. Ancak sarı torf bulamadım. Nette yaptığım araştırmada fiyatlar çok pahallı.Bana küçük bir saksı toprak gerek sonuçta.Temin edebileceğim bir yer var mı acaba.Elinde fazla olan arkadaşlar ücreti mukabili bana iletebilir mi ? Saygılarımla
Toprak sonunda buldum :) Perlitte tamam. Uygun bir saksı ayarladıktan sonra operasyonu yapacağım.
avukatkemal
14-02-2008, 14:19
Saksı en kolayı :) Hayırlı olsun
İyi günler, Saksıyı değiştirdim. Gerçi istediğim bir saksı bulamadım. Var olanlar büyüktü. Bende yoğurt kabına ektim. Aslında görüntü açısından hiç istemiyordum ama çevresini uygun bir malzeme ile güzelleştireceğim.Şimdilik keyifleri yerinde, büyümekte olan filizler aynı hızda gelişmeye devam ediyor.Sorun yok gibi. Gerçi ben acemilikten 2 kapanı kaybettim.Yardımcı olan herkese teşekkürler
Saksısını değiştirdiğiniz dionea mı Yani vft. Yoğurt kabı umarım kiloluk değildir. oldukça büyük bir kab olacak bu durumda. Her şartta tekrar değiştirmek, bitkiyi tekrar sarsacak diğer yandan da.
Evet, bitkim bir dionea. Yok kiloluk değil :) saksı ebatının önemli olduğunu sitedeki bilgilerden öğrendim. Çapı 11 cm . Küçük bir kap yani. Bendekiler saksılar büyük olduğundan kullanmadım. Aslında içi dışı sırlı seramik bir saksı olsa iyi olacaktı ama uygun bulamadım.İlginize teşekkürler.Dikkatli okuyup,incelemeye yeterince zaman verince forumlarda her konuda detaylı bilgi var zaten.
sayın praecox drosera spathulatalarım için acilen torf arıyorum. Sattığınızı duymuştum. 15 litre kadar alabilirim. Fiyatı nedir acaba? ikinci bir husuta ödeme koşulları neler
mesajını bekliyorum
iyi günler
sayın praecox drosera spathulatalarım için acilen torf arıyorum. Sattığınızı duymuştum. 15 litre kadar alabilirim. Fiyatı nedir acaba? ikinci bir husuta ödeme koşulları neler
mesajını bekliyorum
iyi günler
Bende şu sıralar ihtiyaç fazlası torf bulunmuyor. Sizi güvenle sayın krizenten'in torf satış ilanına (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10026)yönlendirebilirim.
Torf için onunla özelden irtibata geçebilirsiniz.
Saygılarımla
acil yardım...
forumda arakadaşlar sohpet ederken konular biraz karışmış ben bazı şeyleri çözemedim. yardım ederseniz sevinirim.
sarracenia kardeşliğine yeni katıldım bu yardım ederseniz sevinirim...
öncelikle edindiğim bu etoburgillerin iki çeşidinin adlarını öğrenmek istiyorum. bunlardan birisi yaprağının ucunda iki yana doğru ağzını açmış keskin dişlere sahip olan bir tür ... diğeri de koni şeklinde baya uzuncana hatta konilerinin yukarı doğru olan kısımları kırmızı damarlara sahip... umarım betimlemeler yeterli olacaktır.
İkinci maruzatıma gelecek olursam, bu dünya güzelleri için Terrarium hazırlamam gerekir mi bilmiyorum. hazırlamam gerekirse bunlar için hazırlayacağım Terrarium'da toprağın fazla sudan dolayı çamurlaşmasını engelleyecek alt tabana çakıl döşemem gerekir mi yoksa bu bitkiler bataklık ortamını sevdikleri için zeminin çamursu mu olması gerekir.
bu birkileri ekeceğim Terrarium'da kullanmam gereken toprağı nasıl hazırlamam gerekir? yani nasıl bir toprak kullanmam gerekir...
bazı çeşitlerin konilerinin içine su doldurulması gerektiği belirtilmiş bu benim beslediğim koni biçiminde olan tür için de geçerli mi?
Ayrıca beyaz torf önerilmiş. hazırlayacağım Terrarium'da bitkileri beyaz torfa ekicem sanırım... peki istanbulda bu beyaz torfu nereden bulabilirim?
ayrıca kurt verilmesi gerektiği dile getirilmiş. bu kurtlar akvaryumcularda satılan canlı kurtlar mı yoksa kurutulmuş olan kurtlar mı?
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum...
Islattığım torflar tekrar bir poşete koydum.Bunları tekrardan kullanabilir miyim kuruduktan sonra? Torfun özelliği gidiyor mu yoksa?
kullanılmış torfları kuruduktan sonra EB için tekrar kullanamazsınız.
bitkilerinizi mümkün olduğunca büyük kablara ekmemeye çalışın. Ne kadar geniş yüzey alanı, o kadar fazla buharlaşma... Yazın büyük dert yaşarsınız eğer RO cihazınız yoksa.
Sayın Todor,
340 litre hacim olarak çok fazla geldi bana , kargolarımı işyerine istiyorum ,
paket büyüklüğü iş arkadaşlarımı şok eder mi ?
Yani kabaca ebatlarından bahsedermisinz ?
340 lt'lik ambalajlar Sanırım 100X40X50 cm gibi.
Bu (http://www.tarimtedarik.com/store/ProductDetails.aspx?productId=86006) sayfada, benzer bir ürünün resmi var.
EB'lere uygun katıksız beyaz torf maalesef orjinal ambalajında ithalatçıda bulamadım. küçük miktarlarda ise bazı arkadaşlarımıza yanlış torf yollandı. Bu konuya çok dikkat edin.
Bir diğer konu da 340litrelik balyanın kargo ücreti normal şartlarda çok pahallıya gelebilir. Bu balyaları iki erişkin kişi (tabiiri caiz ise yanlış anlaşılmazsa hamal) ancak kaldırabilir. Kargo veya gönderiyi üreten kişi iş yerinize getirir bırakır sonra o gavur ölüsü balyayı kaldırmak biz şehirliler için sorun teşkil edebilir.:D
Getirenlere nihayi yerine koydurmakta fayda var. :)
EB'lere uygun katıksız beyaz torf maalesef orjinal ambalajında ithalatçıda bulamadım. küçük miktarlarda ise bazı arkadaşlarımıza yanlış torf yollandı. Bu konuya çok dikkat edin.
Bir diğer konu da 340litrelik balyanın kargo ücreti normal şartlarda çok pahallıya gelebilir. Bu balyaları iki erişkin kişi (tabiiri caiz ise yanlış anlaşılmazsa hamal) ancak kaldırabilir. Kargo veya gönderiyi üreten kişi iş yerinize getirir bırakır sonra o gavur ölüsü balyayı kaldırmak biz şehirliler için sorun teşkil edebilir.:D
Getirenlere nihayi yerine koydurmakta fayda var. :)
Haklısınız hocam ,
zaten kargo şirketleriyle ahbap olduk , tohum , kök , çelik , derken coco , perlit , vermikulit .
Royal mail bile bizi öğrendi , bazen bizim kargodan ucuza geliyo , cok enteresan ?
Ona rağmen kargo elemanları ağır , şekilsiz , kirli ambalaj gelince surat asıyorlar .
Neden daha küçük ambalaj yapmazlar ,mana veremiyorum .
Yerli torf satan firmalar bir kamyonun :paltında miktar satmıyorlar !?
Hocam kaç kilodur kabaca gönderilnce haber bırakıp kendimiz alsak şubeden diye düşündüm .
avukatkemal
01-03-2009, 21:56
Arkadaşalr aldığınız yere dikkat edin.. Aslında ismini vermeyecektm ama sorunu aktarmama rağmen geri dönüş olmadı.. smoothgarden adlı yerden baltık torfu istedim ama alakasız bir toprak gönderdiler.. gerçek baltık torfu bulmak bu aralar zor.. dikkatli olun derim
denizakvaryumu
01-03-2009, 22:17
http://www.gartengold.com/baltik.asp
Bu linkten baltık torfu alan yok mu?
avukatkemal
02-03-2009, 08:43
Ellerinde baltık torfu kalmamış..
Merhaba ben daha dün burdan (http://www.smoothgarden.com/?title=gartengold_torf_toprak_ph_2_5_3_5_40_litre&b=94112/2091) aldım .
340 litreye 10 lira kargo , ben daha pahalı bekliyordum;)
bakalım kaldırıp eve nası götürülecek:confused:
Saygılar .
sayın denizakvaryumu
ben yaklaşık 1,5 sene önce almıştım
memnun kaldım. Kargo ücreti de anlaşmalı oldukları firma ile 10 liraya gelmişdi...
Yerleri yanlış hatırlamıyorsam Üsküdar da olacak.
diğerleri için de;
İstanbulda perlit arayan arkadaşlar, Koşuyolu Nautilus a Kızıltoprak yönünden giderken, Acıbadem sapağını hemen geçince, sağda otolastikçilerin arasında toptancısı var orada satıyorlardı. Quartz kumu nu havuz malzemeleri satan herhangi biryerden bulabilirsiniz. Vermiculite için Pendik sahilinde fide ve bitki ilaçları satan bir yer vardı.
Merhaba ben daha dün burdan (http://www.smoothgarden.com/?title=gartengold_torf_toprak_ph_2_5_3_5_40_litre&b=94112/2091) aldım .
340 litreye 10 lira kargo , ben daha pahalı bekliyordum;)
bakalım kaldırıp eve nası götürülecek:confused:
Saygılar .
dikkat et baltık torfu yerine hindistan cevizi yollamasınlar :D
Sayin Weezer ,
sizin siteyle ilgili tecrubeniz oldu galiba .
Benim bildigim site daha 3 aylik .
Bugun telefonla aradilar ,urun hakkinda bilgi verdiler ,
hediye olarak ellepres tablet ve viol gonderdiler .
En gec cuma elimde ulur dendi .
Istanbul disi 2'ci kisiymisim bu urunu alan .
Bakalim , urunun resmini soz yayinlarim .
Not:
Turkce karakakterim yok , ozur dilerim.
codgervural
05-03-2009, 10:17
gartengold bizim evin 200 mt yakınında yavuztürk mah de .geçen ay aramıştım ben .2 ay sonra gelir dediler.eğer miktar konusunda sorun yaşıyorsanız ben alıp isteyen arkadaşlara taksim edip yollıyabilirim tabi hepsini bitirecek şekilde.
gartengold bizim evin 200 mt yakınında yavuztürk mah de .geçen ay aramıştım ben .2 ay sonra gelir dediler.eğer miktar konusunda sorun yaşıyorsanız ben alıp isteyen arkadaşlara taksim edip yollıyabilirim tabi hepsini bitirecek şekilde.
Sayin codgervural ,
bence satis bolumune baslik acin ,
ben almadan once olsaydi keske cok makbul olurdu .
Benim aldigim 50 kg . bir kutle !
Saklamasi bile dert!
İstediğim özellikte torfum geldi .
Destek hattından görüşüp miktarı 40 litre(15tl) olarak ayarladık .
Ph ve diğer özellikleri uygun .Hediyeleri ile birlikte .
Bilgilerinize .
avukatkemal
11-03-2009, 21:29
Smooth gardenle görüşmem sonucu yanlışlarını telafi etmek için 40 lt baltık torfu gönderdiler.. kargoyu da kendileri ödediler.. praecox bey de sağolsun torfla ilgili ölçümleri yaptı..Sorun yokmuş arkadaşlar.. Şirketten de orkun beyle görüştüm, ellerinde biraz daha olduğunu söyledi almayı düşünen varsa.. Yanlışlık olsa da telafi ettiler sonuçtular hatalarını.. Baltık torfunun zor bulunduğu bu aralar almayı düşünen düşünen arkadaşların bilgisi olsun.. Smooth gardena ve praecox beye teşekkürler.. ;)
dikkat et baltık torfu yerine hindistan cevizi yollamasınlar :D
Destek hattından görüşüp miktarı 40 litre(15tl) olarak ayarladık .
Ph ve diğer özellikleri uygun .Hediyeleri ile birlikte .
smoothgarden ile az once gorustum sayın volera nın sansına patlak bır paket gelmıs ıstedıgı mıktarda gonderebılıyorlar ıhtıyacı olan arkadaslar sıparıs verebılırler
SG'dan ben de 40lt spariş ettim. 340lt si 87TL'den lineer bir hesapla 10TL fiyat verdiler. 2 gün sonra elime geçti. 40 lt spariş ettim 10lt kendime 10lt arkadaşa kalan 20'yi de acil ihtiyacı olan Ankaralı etoburculara vermeyi planlamıştım. Ancak gelen miktar daha çok 10-15lt lik torflarla kıyaslanabilecek hacimdeydi. Aradım. 40lt gönderdik. litresi 50grm. dedi yanılmıyorsam. Bu da bana gelen 2-2.5 kg paketi açıklıyor. Bununla beraber eğer 340lt 50 kg geliyorsa litresi yaklaşık 150grm. gelmeli. Ya da 340 litre, litresi 50grm dan 17kg gelmeli. Neticede ben bu işten bişey anlamadım. Eğer spariş edecekseniz 40 lt si yapı marketlerde satılan 10lt paketlerden biraz daha büyük olacaktır. Sakın 40 litrelik büyük paketlerle kıyaslamayın. Ona göre spariş edin. Ankaralılar da kusura bakmasınlar artık. Ancak bize yetecek elimdeki miktar.
sayın lunatic
13 kg pakete 15 ytl ödedim aslında 20 kg istemiştim 20 ytl ile 25 ytl arasında bir şey gönderirsiniz demişti destek hattındaki Orkun bey di sanırım fakat daha sonra ellerinde 13 kg gibi kaldığını sölemişlerdi. Bende bunun üzerine 15 ytl yeter mi dedim ve anlaştık.
Paket gelince heralde etobur serası açacağız diye eşim hayıflandı gerçekten çokmuş. İsteyen arkadaşlara 1 kg paketler halinde gönderebilirim bu arada gelen paketi tartmadım ama 8 ytl kargo ücreti ödedim isteyen arkadaşlar mesaj atarlarsa yardımcı olabilirim
ben bir kere aldım bir daha da almam.hindistan cevizli yollamişlardi.
bana gelen toprak bu hindistan cevizli mi oluyo bu
http://img228.imageshack.us/img228/9652/toprak.jpg
http://img228.imageshack.us/img228/9989/toprak1.jpg
http://img228.imageshack.us/img228/5056/toprak2.jpg
avukatkemal
10-05-2009, 19:44
Yok sarı torfa benziyor.. Bana da ilkin yanlış toprak gelmişti ama daha sonra doğru toprağı gönderdiler.. Gerekli ölçümler için de erkan beyden yardım almıştım, değerler uygun çıkmıştı.. Herhalde aynı hatayı sizlere de yapmazlar.. Yapılırsa adı hata olmaz zaten.. Sıkıntı olacağını sanmıyorum..
anladım tesekkurederim sayın avukatkemal sarı torf olduguna sevindim :)
merhabalar.. bende bir tane sarracenia ve bir tane venüs var biraz geniş bir kaba hepsini birden dikmeyi düşünüyorum.ama torfa ihtiyacım var. tavsiye ediceğiniz biryer var mı? yukarda smoothgarden hakkında okuduklarımdan sonra içime kurt düştü:(.yardımcı olursanız sevinirim..;)
yaklaşık 1.5 sene önce aldığım torfları saksı değişiminde kullanmayı düşünüyordum fakat torbada beyaz beyaz lekeler vardı bu küf mü oluyor? sizce özelliğini kaybetmişmidir? Yeni torf almalımıyım?
Evet büyük ihtimalle küf onlar. Torfunuzu kullanabilirsiniz, sorun olacağını sanmıyorum ki ben hala üç yıl önceki torfu kullanıyorum.
Bu torfu deneyen oldu mu acaba? Güvenilir mi? Fiyatı uygun geldi.
http://www.geldesatma.com/ilan/bitki-bakimi-besini-toprak-ithal-baltik-torfu-250lt-presli-ambalajda_17221.html
pH değerleri belirtilmemiş, onu bir öğrenin derim,elek ayarları ne, diğer kimyasal değerleri ne, önce bunları bilmek gerekir. Paket ithal olduğunu gösteriyor, ne olur ne olmaz.
Uygun kimyasal değerler şunlar:
Ayrışma derecesi (decomposition) :H2-H5
pH değeri (H2O) yaklaşık :3.0-3.5 (EN ÖNEMLİSİ BU )
Porosity ağırlığının :% 95-99
Hacim ağırlığı (kuru halde) :<55-90 g/l
Organik madde oranı (kuru halde) :% 95-99
Nem oranı :% 40-50
Hava iletkenliği oranı :% 16-5 Azot (N) :<50 mg/l
Toplam Azot ağırlığının :% 0.9-1.1
Fosfor (P2O5) :<50 mg/l
Toplam Fosfor ağırlığının :% 0.02-0.1
Potasyum (K2O) :<50 mg/l
Toplam Potasyum ağırlığının :% 0.03-0.05
Organik Karbon (C) ağırlığının :% 55-60
EC elektrik iletkenliği :<150
Tabi bu değerlerin hepsini belirlememiz imkansız bizim, ek bilgi olsun diyerek verdim. İthalatçı firmada bu bilgiler olmalı sorup bu değerlerle karşılaştırın ona göre karar verebilirsiniz sanırım.
Analiz raporu olduğunu belirtmişti. İstedim ve aldığım bilgide sadece ayrışma derecesi var H2-4. Başka bitkiler için kullanmak amacıyla test edebilirim. Etoburları riske atamayacağım.
Bence de, tam analiz raporu belli olmayan bir torfu kullanmayın bence.
Malum sitelerde Gartengold'un baltık torfu balya olarak kalmamıştı. Küçük miktarlara da fahiş fiyat vermek istemedim. Bir balya başka bir siteden sipariş ettim. Biraz daha pahalıydı ama 2-3 ay bekleyemedim. Ankara'dan isteyen olursa maliyetine verebilirim. Postalamak 10lt bir torfu kargo dahil 8-10TL'ye getirebilir ekonomik olmaz ama çok lazım olan olursa gönderebilirim. Belki bizim kurumun anlaşmalı olduğu kargo şirketi indirim yapar. 10lt lik pet şişelere koyar gönderirim. Az önce kargodan aradılar. Sİze bir çuval gübre geldi geçerken alır mısınız yoksa oraya mı getirsinler diye sordular. Tercihleri muhtemelen 1. seçenekti. Artık iş yerine kadar getirecekler sonrasını da düşünürüz artık.
yeldasezen
03-04-2011, 21:51
dionaea aldım ama toprağı herşeyi hazır değiştirmeme gerek varmı yoksa zaten en uygununu mu kullanmışlarrdır çünkü toprağı fln nerden bulabileceğimi de bilmiyorum hiç bitki yetiştirmedim son derece acemiyim lütfen yardım edin. emeğinize sağlık şimdiden teşekkrler
dionaea aldım ama toprağı herşeyi hazır değiştirmeme gerek varmı yoksa zaten en uygununu mu kullanmışlarrdır çünkü toprağı fln nerden bulabileceğimi de bilmiyorum hiç bitki yetiştirmedim son derece acemiyim lütfen yardım edin. emeğinize sağlık şimdiden teşekkrler
Keşke bir resim ekleseydiniz. Bitkinin görünümü normal ise değiştirmemenizi tavsiye ederim, etoburlarda torf değişimi şubat ve mart arası en uygun dönemdir, bitki dormansiyadan çıkmadan bu işlem yapılmalı mecburi durumlar dışında artık torf değişimi geçti geçiyor.
Aldığınız bitki bir yapı marketi bitkisi ise ilerki zamanlarda yavaş yavaş bozulmaya başlama ihtimali çok yüksek, ticari nedenlerden dolayı genelde dormansiya dönemi geçirtilmemiş bitkiler oluyorlar. Umarım sorun yaşamazsınız.
nazlı2323
20-04-2011, 00:01
Toprak sonunda buldum :) Perlitte tamam. Uygun bir saksı ayarladıktan sonra operasyonu yapacağım.
istanbulda nerede buldunuz acaba özelden yazabilirmisinz bu sitede kafam karışıyor hiçbirşey bulamıyorum teşekkürler
nılgun_dogan
16-09-2011, 20:54
Arkadaşlar dün kızım etobur bitki almış küçük bir saksıda saksı değişimi yapmak istiyorum fakat bu torfu bulunduğum yerde bulmam imkansız bana 1 saksı değişimi kadar torf gönderebilen varmı ücretlide kabulum yardım ederseniz sevinirim
Ömer Can
03-06-2012, 15:18
praecox merhaba baya araştırdım ama torf bulamadım.Bulduğm 50 kiloluktu onu da almak istemedim.Sizin hazır torf perlit karışımını sattığınızı okudum, bana da pttyle kapıda ödemeli olarak göndereblir misniz.Benim yaklaşık 150 tohumum var.Şimdiden çok teşekkürler, pttye vermeden fiyat konusunda beni bilgilendirirseniz çok iyi olur çok sağolun pm bekliyorm..
Ömer Can
05-06-2012, 14:44
Arkadaşlar bu sarı torfu bulamıyorm yardım edebilecek kimse var mı?
saydemir
05-06-2012, 17:31
Etobur bitki toprağı carnivorous 2 LİTRE drosera venus flytrap sarracenia cinsleri için özel - Toprak Ürünleri (http://www.zengardentr.com/Etobur-bitki-topragi-carnivorous-2-LITRE-drosera-venus-flytrap-sarracenia-cinsleri-icin-ozel,PR-1319.html)
Burada satılıyor.
doğalbahçe
06-06-2012, 12:03
Etobur bitki toprağı carnivorous 2 LİTRE drosera venus flytrap sarracenia cinsleri için özel - Toprak Ürünleri (http://www.zengardentr.com/Etobur-bitki-topragi-carnivorous-2-LITRE-drosera-venus-flytrap-sarracenia-cinsleri-icin-ozel,PR-1319.html)
Burada satılıyor.
Sevgili Etobur bitki yetiştiricileri,
Etobur bitkilerde kullanabileceğiniz ürün olarak sphagnum moss veya beyaz baltık torfu olarak geçen torf konusunda yardımcı olabilirim. Sitemizde satışı yapılmaktadır. 10 litrelik paketlerde kullanıma uygun formda temin edebilirsiniz. 4 litrelik paket fiyatına ödeyeceğiniz tutar yerine 10 litrelik paketi temin edebilirsiniz. 10 litrelik paketlerde 6 Tl dir. Gardengold kalitesiyle siz değerli üyelerimizin hizmetindeyiz.
Smoothgarden'dan alabilirsin.
arkadaşlar merhaba,
''bana balık verme, balık tutmayı öğret'' sözünden hareketle bu toprağı satın almak yerine üretebilir miyiz diye bir süredir araştırıyorum. bu toprağın özelliği olan pH 3-3.5 değerini herhangi bir katkı malzemesi ile elde etmek mümkün görünmüyor. bu toprak düzenli yıkama yoluyla oluşuyormuş. yani etobur bitkilerin yaşama ortamı olan bataklık ve bol yağış alan yerlerde bulunuyor. ziraat mühendisi bir arkadaşım karadeniz bölgesinin toprağının bol yağış aldığından pH olarak düşük olduğunu söyledi. o bölgede yaşayan bir arkadaşımızdan rica etsek de analizini yaptırsa, eğer uygunsa firmalara bir dünya para vermek zorunda kalmasak nasıl olur?
arkadaşlar yetişkin fly trap big mounth , drosera caspensis satan varmı ?
merhabalar bende venüs, Drosera spatulata, Drosera capensis, Sarracenia Fiona bitkileri mevcut. henüz çimlenme aşamasındalar ama ilerde bana torf lazım olacak. internette özel kitler satılıyor, içerisinde özel topraklar var ayrıca hazır torflarda mevcut. şuan elimde onlardan var ama bunlara güven oluyormu? internet sitesinin adını vermek uygunmu bilmiyorm ama herkesiz bildiği açık arttırma sitesi. ayrıca sizden temin ediliyorsa daha güvenilir olacağından sizi tercih etmek isterim. bunun için sizinle nasıl bir iletişime geçmem gerekiyor. özeldenmi mail atmalıyım?
nazlı2323
04-04-2013, 03:20
Malum sitelerde Gartengold'un baltık torfu balya olarak kalmamıştı. Küçük miktarlara da fahiş fiyat vermek istemedim. Bir balya başka bir siteden sipariş ettim. Biraz daha pahalıydı ama 2-3 ay bekleyemedim. Ankara'dan isteyen olursa maliyetine verebilirim. Postalamak 10lt bir torfu kargo dahil 8-10TL'ye getirebilir ekonomik olmaz ama çok lazım olan olursa gönderebilirim. Belki bizim kurumun anlaşmalı olduğu kargo şirketi indirim yapar. 10lt lik pet şişelere koyar gönderirim. Az önce kargodan aradılar. Sİze bir çuval gübre geldi geçerken alır mısınız yoksa oraya mı getirsinler diye sordular. Tercihleri muhtemelen 1. seçenekti. Artık iş yerine kadar getirecekler sonrasını da düşünürüz artık.
birkaç yıldır etoburumun toprağını değiştirmedim acaba nerden bulabilirim lütfen yardımcı olurmusunuz şimdiden ***
birkaç yıldır etoburumun toprağını değiştirmedim acaba nerden bulabilirim lütfen yardımcı olurmusunuz şimdiden ***
uygun olsun derseniz yurtdışı en mantıklısı ama mıktar olarak fazla gelebilir
Peatmoss Etil Bitkiler iin ph2.5-3.5 alman 20L - Trkiye'nin ilk ve tek HYDROGROW SHOP'u / Let's GROW ! (http://www.smoothgarden.com/?title=peatmoss_etcil_bitkiler_icin_ph2_5_3_5_alma n_20l&b=94112/2670)
Peatmoss torf 200 lt 4-4.5ph Orjinal Paket - Trkiye'nin ilk ve tek HYDROGROW SHOP'u / Let's GROW ! (http://www.smoothgarden.com/index.php?title=peatmoss_torf_200_lt_4_4_5ph_orjin al_paket&b=94112/3340)
bunları önerebilirim ben ilkini alıp nephentes yetiştirdim ve gayet iyi durumda.
bir de zengarden var tabii ki. benim çok sevdiğim bir yer kendileri ustelik satış sonrası da çok iyi ilgileniyolar. ( benim hatamla kurumaya başlayan bitkilerimin fotoğraflarını mail attığımda ücretsiz olarak yenisini gönderdiklerindeki mutluluğumu düşünün:) ) hemen linkini paylaşayım :)
etobur bitki toprağı, sinek kapan toprağı, venüs flytrap, venüs sinek kapanı | Zengarden Ev ve Bahçe (http://www.zengardentr.com/Etobur-bitki-topragi-carnivorous-4-litre-drosera-venus-flytrap-sarracenia-cinsleri-icin-ozel,PR-1320.html)
ben burada paylaştığım torfların hepsıni kullandım hepsi de sorunsuz sadece smoothgarden'den alırsanız bir de perlit almanız gerek çunku onların karışımında sadece torf var aynı miktarda perlit sipariş ederseniz hiçbir sıkıntınız olmaz. Ama Zengarden daki karışım perlitli ve hiçbir ekleme olmadan kullanabilirsiniz :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170323/76d1def55bec5d93749aa950331a5d5b.jpgBu marka kullanan var mı? Daha önce gartengold alıyordum. Bu simsiyah birşey çıktı. Peatmoss diye aldık sakat gelmeyelim.
sanpedro
07-04-2018, 12:12
Torfa ve yosun karışımı haricinde orkide toprağında da yetişiyor. Hatta işi teknik boyuta çıkartıp bitkiyi ev yapımı mini bir Aerophonic sistemle topraksız da yetiştirmek mümkün
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.