Güler
29-11-2011, 16:39
El oyalasa da güzel bir yemek.
2 adet irice kuru soğan (20-25 adet arpacık soğanı daha da güzel olur)
400-500 gr. iri doğranmış kuşbaşı et. Ben genelde kuzu kullanırım ama süt danasından da güzel oluyor.
2 adet patlıcan
2 adet kabak
4-5 tane çarliston biber
4 tane taze patates
200-300 gr. taze fasulye
3 adet iri domates
bir avuç dolusu bamya ( bu sefer koyamadım)
4-5 diş sarımsak
tuz, karabiber ve kekik.
Soğanları irice doğrayın, kullandığınız yemek yağında (az olsun) biraz pembeleştirin.
Daha sonra kuşbaşı etleri içine ilave edin ve karıştırın, etler suyunu çekerken buna irice doğranmış domates ve tuz ilave ederek, pişmeye bırakın.
Patlıcanları soyun ufak parçalar haline getirip, tuzlu suda bekletin.
Taze fasulyeleri de temizleyin (kart olmasın) ve ufak bir tencereye koyun, temizlenmiş 2 adet kabağı da ufak parçalara ayrılmış olarak fasulyelerin bulunduğu tencereye koyun. Üzerine bir bardak sıcak su ve yarım tatlı kaşığı kadar becel (yemek yağı) ilave ederek, biraz da tuz, 20 dakika kadar haşlayın.
Patatesleri soyun, iki veya 4 parçaya ayırın.
Çarliston biberlerini de ikiye bölerek temizleyin.
Patlıcanların sularını süzerek iyice yıkayın, ve sıvı yağda hafifçe kızartın. Daha sonra bir kâğıt havluya çıkarın ki fazla yağları emilsin.
Güvecinize önce haşlanmış fasulyeleri suyu ile birlikte koyun.
Kenarlarına soyulmuş patatesleri dizin, fasulyelerin üzerine çarkiston biberlerini döşeyin.
4-5 diş sarımsağı aralara yerleştirin.
Hafifçe pişmiş eti döşeyin.
Etin üzerine yine az haşlanmış kabakları yerleştirin.
Hafifçe kızartılmış patlıcanları döşeyin.
Domates dilimleri ve çarliston biberleri ile son rötuşları yapın, kekik ilave edin.
Bir bardak sıcak suya karıştırdığınız tuz, karabiberi de ilave ederek, kışık ateşte ocak üstünde 45 dakika pişirin. (arzu edenler üzerine ıslatılmış yağlı kâğıt koyduktan sonra güvecin kapağını da kapatarak fırın içinde de pişirebilirler.
Görsel olarak: Kabak, fasulye, patlıcan, patates, çarliston biberi.
Hafifçe kızartılmış patlıcanlar, kâğıt havlu üzerinde.
Az haşlanmış fasulye, güveç dibinde.
Diğer sebzelerin güvece döşenişi, etlerin yayılmış hali.
Herşey bitti, yemek pişmeye hazır.
257451
257452
257453
257454
257455
2 adet irice kuru soğan (20-25 adet arpacık soğanı daha da güzel olur)
400-500 gr. iri doğranmış kuşbaşı et. Ben genelde kuzu kullanırım ama süt danasından da güzel oluyor.
2 adet patlıcan
2 adet kabak
4-5 tane çarliston biber
4 tane taze patates
200-300 gr. taze fasulye
3 adet iri domates
bir avuç dolusu bamya ( bu sefer koyamadım)
4-5 diş sarımsak
tuz, karabiber ve kekik.
Soğanları irice doğrayın, kullandığınız yemek yağında (az olsun) biraz pembeleştirin.
Daha sonra kuşbaşı etleri içine ilave edin ve karıştırın, etler suyunu çekerken buna irice doğranmış domates ve tuz ilave ederek, pişmeye bırakın.
Patlıcanları soyun ufak parçalar haline getirip, tuzlu suda bekletin.
Taze fasulyeleri de temizleyin (kart olmasın) ve ufak bir tencereye koyun, temizlenmiş 2 adet kabağı da ufak parçalara ayrılmış olarak fasulyelerin bulunduğu tencereye koyun. Üzerine bir bardak sıcak su ve yarım tatlı kaşığı kadar becel (yemek yağı) ilave ederek, biraz da tuz, 20 dakika kadar haşlayın.
Patatesleri soyun, iki veya 4 parçaya ayırın.
Çarliston biberlerini de ikiye bölerek temizleyin.
Patlıcanların sularını süzerek iyice yıkayın, ve sıvı yağda hafifçe kızartın. Daha sonra bir kâğıt havluya çıkarın ki fazla yağları emilsin.
Güvecinize önce haşlanmış fasulyeleri suyu ile birlikte koyun.
Kenarlarına soyulmuş patatesleri dizin, fasulyelerin üzerine çarkiston biberlerini döşeyin.
4-5 diş sarımsağı aralara yerleştirin.
Hafifçe pişmiş eti döşeyin.
Etin üzerine yine az haşlanmış kabakları yerleştirin.
Hafifçe kızartılmış patlıcanları döşeyin.
Domates dilimleri ve çarliston biberleri ile son rötuşları yapın, kekik ilave edin.
Bir bardak sıcak suya karıştırdığınız tuz, karabiberi de ilave ederek, kışık ateşte ocak üstünde 45 dakika pişirin. (arzu edenler üzerine ıslatılmış yağlı kâğıt koyduktan sonra güvecin kapağını da kapatarak fırın içinde de pişirebilirler.
Görsel olarak: Kabak, fasulye, patlıcan, patates, çarliston biberi.
Hafifçe kızartılmış patlıcanlar, kâğıt havlu üzerinde.
Az haşlanmış fasulye, güveç dibinde.
Diğer sebzelerin güvece döşenişi, etlerin yayılmış hali.
Herşey bitti, yemek pişmeye hazır.
257451
257452
257453
257454
257455