junior
28-11-2011, 22:31
merhaba. bahçede düzensiz olarak ceviz ağaçları var. 15 yaş civarında. bunların çeşitlerini değiştirmek için oğuzlar77 cinsi düşünüyorum. düzensiz ve az sayıda (6-7 kadar) olduğundan kendi kendini tozlayabiliyormuş bu cinsi düşündüm. bir de daha sonra sütyemez-1 cinsi geldi internette karşıma. bu ağaç cinsi hakkında fikirleriniz nedir. sadece sütçü imam üniversitesi bünyesinde üretildiği için dışarıda bilgisi bile yok. olanlar da kısıtlı. şimdi bu sütyemez-1 cinsi de kendini tozlayabilir mi. alçak rakımda istanbul orman kenarında iyi sonuç verir mi. her yıl verir mi yoksa bir yıl durur bir yıl mı verir.(kaplan 86 böyleymiş mesela). mümkünse aynı yorumlar oğuzlar77 için de gelebilir mi.
sormak istediğim önemli bir konu da ceviz ve kestane için aynı cins kendini tozlayabilir dediklerinde bu aynı ağaç kendini tozlayabiliyor anlamına da gelir mi. yani kendi kendine meyve bağlayabilir mi yoksa aynı cins ama farklı bir ağaç mı gerekli.
yine fazla kaçtı sorular :) mümkünse sorularımın tümüne veya çoğuna cevaplarınızı rica ediyor ve teşekkür ediyorum şimdiden.
sormak istediğim önemli bir konu da ceviz ve kestane için aynı cins kendini tozlayabilir dediklerinde bu aynı ağaç kendini tozlayabiliyor anlamına da gelir mi. yani kendi kendine meyve bağlayabilir mi yoksa aynı cins ama farklı bir ağaç mı gerekli.
yine fazla kaçtı sorular :) mümkünse sorularımın tümüne veya çoğuna cevaplarınızı rica ediyor ve teşekkür ediyorum şimdiden.