View Full Version : Yılandan korunma
dtlevent
10-10-2011, 15:25
Bahçeme süs havuzu yapmayı düşünüyordum ama acaba yılanlarla sorun yaşarmıyım diye takıldım vazmı geçeyım?Veya yılanları nasıl uzak tutabilirim?
güneş enerjili haşereleri uzak tutmak için cihazlar mevcut. yılan, fare vs gibi hayvnlarda etkili.
bunun yanı sıra kimyasal olarak kullanabileceğiniz tozlar da mevcut. yılanlar toz ile oluşturacağınız halkanın içine girmeyeceklerdir.
bence en iyisi haşere kovan elektronik cihazlar. yılanların yanı sıra pek çok hayvanıda uzak tutacağını unutmayınız.
Atalarımızın, kırda bayırda, sopalar ile dolaşmasının nedenlerinden birisi; Gürültü yapmak için sopayı, öne, sağa, sola, dallara, otlara vurması vs.
Yani gürültü sürüngenleri kaçırtır. Çözüm sizden:))
Kolay gelsin. Saygılarımla lütfen.
Yücel Canpolat
20-10-2011, 08:19
ön yargılı olarak yılanlara yaklaşmazsanız birlikte dostça yaşayabilirsiniz dahada ötesi yaşamınıza heyecan katacaktır:)
zaman zaman bahçeme gelen konuklar merak edip görmek istiyorlar ve hep birlikte aramaya başlıyoruz zaman zaman görme şansımız oluyor ve konuklarımda ki heyecan ve memnuniyet, onların da önyargılarının kırılmasına vesile oluyor,bahçemin son sayfalarını izlerseniz vahşi yaşamın dostluklarını görebilirsiniz:)
dtlevent
20-10-2011, 14:05
güneş enerjili haşereleri uzak tutmak için cihazlar mevcut. yılan, fare vs gibi hayvnlarda etkili.
bunun yanı sıra kimyasal olarak kullanabileceğiniz tozlar da mevcut. yılanlar toz ile oluşturacağınız halkanın içine girmeyeceklerdir.
bence en iyisi haşere kovan elektronik cihazlar. yılanların yanı sıra pek çok hayvanıda uzak tutacağını unutmayınız.
Siz bahsettiğiniz cahazlardan kullandınız mı?Uzun vade de etkileri nasıl?Zamanla bu hayvanların kovucu elektronik cihazlara alıştığı söyleniyor acaba uzun vadede durum nasıl?
Birde ayrıca belirteyim yılan fobim yok kastetdiğim yılan engelek ,sokarsa iyi bir ilk yardım olmazsa durum çok ciddileşebilir teşekkürler
Yılan deliğinin girişi, toz halkasının dışında olabilir,çıkışı da halkanın içinde. Yani, koruma sağlamaz bence. Gayemiz doğanın dengesine müdahale olmadığına göre, ayakkabınızı yerde sürümeniz bile onun kaçmasına neden olur. Yeterki kaçmasına zaman tanıyın. Tarlalarda yılan sokulan kimseleri dinlerseniz, sessizce yürüdüklerini veya çalıştıklarını, ya da saklandığı yere bastıklarını gözlemlersiniz.
Saygılarımla.
MeyveliTepe
20-10-2011, 15:01
Etrafta engerek yoksa korunmaya da pek ihtiyaç olmamalı. Onlar yolunuza çıkmazlar pek. Bahçemizde görebildiğimiz 3-4 yılan, ki bir tanesi 1,5 metreden biraz daha uzun, yaz boyunca bizimle çok güzel iş birliği yaptılar. Bazen tembelliğe vurup kertenkeleleri de avdadıkları oldu ama fare popülasyonunu kontrol ettiler.
Arada bir rastlaştığımız da oldu. Hep onlar bizi daha önce farketti ve derhal meydanı bize bıraktılar.
Kedi ve tavuk beslemek yılanı uzak tutmanın en iyi yoluymuş. Bunun yanında mazot kokusunu da sevmediğini söylemekteler. Bahçe çok büyük değilse sınırlara mazot dökerek korunmaya çalışanda var.
Çocukken, evlerimizin arkasında büyük bahçeli bir köşk vardı. Bizden biraz büyükler, bahçenin sınırındaki çalılıkların içini boşaltarak oyun yeri yapmışlardı, zaman zaman bir sürü çocuk içine doluşurduk. Bu odacığın içinde bir kaç tane yılan deliği vardı ama aldırmaz yine de oraya girerdik, kimseye bir şey olmamıştı, olan bir yılana olmuştu. Bir gün bir arkadaş yuvanın yanındaki yılanı farkedince taşla sopayla öldürmüş, bütün mahalleye teşhir etmişti.
Sn. Dtlevent, seneler önce hafta sonları gittiğimiz bahçede, nilüferli bir havuz vardı, bir gün içinde uzun sarı ve siyah yılan görmüştük ama onca işin arasında ilgilenmemiştik. Bizden sonra giden akrabamız (aklımıza gelip de uyarmadık), kollarını dirseklerine kadar suya sokup dakikalarca havuzu temizlemeye çalışmış, çok sonraları yılanı görünce bırakmış. Akrabamız çok korkmuş ama bence yılan da bir o kadar korkmuş.
Bahçeye seyrek gittiğimizde otlar çok uzun oluyordu ve bu zamanlarda yılana rastlayabiliyorduk. Oğlum 2 yaşında olduğu için, otları biçmeden onu bahçeye salmıyorduk. Otlar biçilince ise pek gözümüze gözükmüyorlardı.
Not: Bölgede zehirli yılan olmuyor
Ev civarına katran damlatırsanız onun kokusuna gelmiyor.
Engerek ve dağ alası gibi zehirli yılanların eve yaklaşmasında etken olan unsurları da dikkate almakta fayda var. Konuyla alakalıyım ve dinlediğim hikayelerden çıkardığım bir kaç bilgi :
Süt kokusunu pek seviyor. Süt kaynattığınızda dikkatli olun veya süt kaynatmayın onun olabileceği yerlerde.
Bazı ağaçlara çok kuş ve sincap geldiğinden yılan bu ağaçlarda gizlenerek av bekliyor. Bu ağaçları eve yakın dikmeyin. Örneğin; ceviz, dut, armut.
Mazot ve katran mantıklı sanırım.
Gazoz şişelerine, mazota batırılmış bez tıkışıtırırlardı ve evin giriş kısmına yakın bırakırlardı. Hatırlaması bile eskilere götürdü beni.
Saygılarımla.
Yilani istemediginiz yerlere kükürt atilmasinin büyük faydasi vardir. Kükürt kokusu yilanin gözlerini yasartirmis. Depo gibi yerlerin girisine bir bez icinde iple asarsaniz koku dagilir ve islanmaz. Yukarida yazilanlarin hepsini sahsen dogru buluyorum. Yilan insani görürse kaciyor. Yeterki ona kacma zamani taniyin. Ve mutlaka cok sessiz olmayin. Insanin cok dolastigi yerde (tanidik bellemediyse) kesin bulunmuyor. Bagda eviniz varsa, evin temeli icinde farelerle birlikte yasayabilir. O delikleri mutlaka kapamalisiniz. Ben Aygaz tüpünün hortumunu delik icine sokup gazi 1 dakika kadar actiktan sonra kazip betonliyarak bu sorunu cözmüstüm. Gercekten yok oldular. Genelde yilanlar faydalidir.
KEdi,tavuk sadece yavrusunu kontrol eder , ben bugün boz yılasn öldürdüm ( zorundaydım tepki göstermeyin ) Büyük seramdaydı geçen ay ellemedim gittim çizme giydim sonra kükürt atınca yok gitmişti, Sarı kükürt gerçekten işe yarıyor , fakat küçük fideleliklerime dökmemiştim, torf torbalarının altına yatmış,etrafım tarla ,bahçe gitmek istemiyor çünki sera sıcak , işçi görünce tüfekle öldürdük , zehirli boz yılandı 1.5mden biraz büyüktür.
İlginç olan ise Kedi ve köpeklerimin yılanı yememesi oysa biz kesin gözüyle bakıyorduk daha önce yediklerini yazmıyayım bebek bezi bile var listede.
Yılanlar sağırdır...
Mazot filan çok gereksiz ...
Alıntıdır,
Dış kulakları olmadığından, uzun zaman yılanlar sağır zannedildi. Çeneleriyle kulakları arasında kemik bağlantıları olduğundan, üzerinde bulunduğu toprağın yansıttığı sarsıntıları kolayca işitirler. Çenesini yere koyan çıngıraklı bir yılan çok uzaktan gelen bir atın ayak seslerini kolayca duyabilir.
mavisedir
21-10-2011, 22:23
Bende dün bahçemde yılan gördüm, kurşun rengi, iki parmak kalınlığında. Tırmıkla dokununca sesizce kaçtı. Lakin ben farketmeseydim üstüne basabilirdim, allah korusun ısırabilirdi.
Bu eve ağustos ayının başında taşındım ve 3 tane farklı yılan gördüm bahçede. Artık tedirgin olmaya başladım, eve girmesinden korkuyorum. Sarımsak ekmem söylendi, yılan sarımsağın kokusunu sevmezmiş.
Birde süte fare zehiri koy bahçenin muhtelif yerlerine yerleştir dediler. Onları tamamen bitirmek istemiyorum açıkcası. Yılan olmayan yerde fare olurmuş, o yüzden onları eve yaklaştırmayacak bişe yapmam gerekiyor benimde.
Sayın delimus; kükürt bitkilere zarar veriyor mu? Bahçe duvarının kenarlarına serpeyim, işe yarıyor diyorsunuz. Nerden temin edebilirim sarı kükürtü? Aktardan mı alacağım?
s.serdar
22-10-2011, 03:57
Yeni üyeyim. Bir deneyimimi de ilk mesajım olarak paylaşayım dedim.
Baharatçılarda küçük şişeler içinde satılan ardıç katranı doğaya zararı olmayan gerçekten güzel bir yılan uzaklaştırıcı. Katran bir miktar su ile seyreltilip ilaçlama pompası ile atılıyor.
Libya'da bazı türk şantiyelerinde akrep, yılan gibi hayvanları uzak tutmak için önceleri mazot kullanılırken, daha etkili ve kalıcı olduğunun gözlemlenmesi sonucu ardıç katranı kullanımına yönelindiğini ilave edebilirim.
Sayın S.serdar;
Ardıç katranı tesbitinizin doğru olacağını düşünüyorum. Anadolu'da uygulamaları olabilir, ben bilmiyorum. Ama insanoğlunun her zaman doğru tesbit yaptığına inanıyorum. Bir fabrika' nın yılan kaçıran bir ilaç yaptığını duysak, sanırım muhteviyatında Ardıç Katranı da olur diye düşünüyorum. Ses/hava titreşimli bir aygıt da yapabilirler. Gerisi bilimsel, ama eskilerden faydalanılarak yapılır.
Saygılarımla lütfen.
alihallac
23-10-2011, 18:44
Benim bahçede de bol miktarda yılan var.Çünkü ormanın kenarı.Fare popülasyonunu dengeliyorlar.Yılanlar fare yiyor.Yırtıcı kuşlar da yılanları yiyorlar.Yırtıcı kuşlar,şahin,atmaca,doğan gibi kuşlar yılanı yükseklerden hissedip takip ediyorlar.Yılanlardan herhangi bir zarar görmedim.Bu nedenle onları öldürmüyorum.Çapa yaparken kış uykusuna yatmış yılan yavrularını öldürmeden dikkatlice ormana bırakıyorum.Ancak farketmeden yılanların üzerine basmaktan korkuyorum.Kendilerine zarar geleceği hiissiyle zarar verebilirler.
dtlevent
26-10-2011, 12:10
Kükürler mazotu karıştırıp bahçe sınırlarına dökmenin faydalı olacagını söyleyenler var , bu yöntemi deneyip uzun vadede etkileri nasıl gözlemliyenler oldu mu?Bu yöntem ne kadar zaman etkili olabilir?Ne kadar zamanda bir tekrarlamak gerekir?
Elektronik haşere kovucu kullanan var mı?Uzun vadede onun etkisi nasıl?Bu aletlerden farelere karşı kullanan bir yakınım uzun vade de etkinin kaybolduğunu söylemişti,yılanlarda acaba durum nasıl olur?Cevaplar için teşekkürler.
Yılanlarda işe yaramaz bence o cihaz .. Duymaz çünki yerdeki titreşimi filan hissetmek başka birşey... Farelerde biryerden sonra aldırmaz özellikle yiyecek filan var ise barınmasa bile yemek için gelir, Biz ışığı açıyoruz ses yapıyoruz bizi görüyor kaçmıyor alet mi korkutcak :D
Ben Seraya toz sarı kükürt attım sadece mazot yanar kokar diye dökmedim bence sade kükürt yeterli...
Yaşanıldığına inanılan bir hikaye;
Kırda, ağzı açık uyuyan birisinin, ağzından giren yılanı süt ile dışarı çıkarma hikayesi:)) Ailem arasında anlatılır idi.
Saygılarımla lütfen.
Yılanlar her türlü duyarmış, stereo hemde. Derilerinden aldıkları titreşimleri, kemikleri vasıtasıyla iç kulak kemiklerine iletirlermiş. Bundan yararlanan teknoloji ile, dünyanın en iyi kulaklıklarını yapmışlar.
Bilgi için; Cochlear
Yılanlarda işe yaramaz bence o cihaz .. Duymaz çünki yerdeki titreşimi filan hissetmek başka birşey... Farelerde biryerden sonra aldırmaz özellikle yiyecek filan var ise barınmasa bile yemek için gelir, Biz ışığı açıyoruz ses yapıyoruz bizi görüyor kaçmıyor alet mi korkutcak :D
Ben Seraya toz sarı kükürt attım sadece mazot yanar kokar diye dökmedim bence sade kükürt yeterli...
Evet sn. Delimus, Kükürt tek basina yeter. Bazilari mazot demis. Bahceye mazot atilmaz. Durgun birikmis suya mazot atilir. Sivrisinek popülasyonunu bitirmek icin. Kükürt Alkali topragin sertligini yumusatmak icin. PH degerini kücültmek icin zaten topraga atilandir. Bahceye hic zarari olmaz. Toz kükürt suda bile erimez. Fakat elinizi sakin gözünüze götürmeyin. Kükürt gözü fena yakar.Bol suyla yikamak lazim. Ben her yaz kullaniyorum. Kücük cocuklari uyarmaniz lazim.
Sayın Yarkın;
Şişeye bez tıkıştırınız, beze mazot dökün, emebileceği kadar. Bahçeye bir kaç yere bırakın, akmaz. Fakat Ardıç katranı ve Kükürt mantıklı bence.
Saygılarımla lütfen.
Sayın Yarkın;
Şişeye bez tıkıştırınız, beze mazot dökün, emebileceği kadar. Bahçeye bir kaç yere bırakın, akmaz. Fakat Ardıç katranı ve Kükürt mantıklı bence.
Saygılarımla lütfen.
Sn. mrduran Tamam mazot kokusu sahsen benim hosuma gider. Fakat hic hoslanmiyan insanlar da cok. Mazot cok koku yayar. Hele rüzgar yönündeyseniz ! Ictiginizin tadi degisebilir. Bildigim ve kullandigim icin Ben kükürt den yanayim. Zira etrafa koku yaymiyor. Kalin saglicakla.
thenme95
11-11-2011, 18:18
aga bol gürültü çözer işi tak 5+1 çöz işi :D
Yılanların aşkı | İzlesene.com Video (http://www.izlesene.com/video/yilanlarin-aski/3694647)
Söz yılandan açılmışken bahçemde çektiğim yılan videosu yukarıda.
Ben ve benim gibi yılan fobisi olan arkadaşlar için, yılanla ilgili resim ve videoları bu bölüme eklemesek daha iyi olur sanırım.Bu bölümü sadece yılandan korunma yöntemleri hakkında yazışmalara bıraksak...
Yılanla ilgili resimlerinde paylaşıldığı bir bölüm var zaten.
Sayın trilye,öyle bir bölümün varlığından haberdar değildim kusura bakmayın.
Sevgi Durul
10-07-2012, 21:48
Bazı ağaçlara çok kuş ve sincap geldiğinden yılan bu ağaçlarda gizlenerek av bekliyor. Bu ağaçları eve yakın dikmeyin. Örneğin; ceviz, dut, armut.
Bugün bahçeden gelirken, arabanın önünden çok büyük bir yılan ya da bana öyle göründü kaçtı.:dilli: Yakın yerde varsa bizde de vardır, bunca yıldır gidip geliyoruz, ilk defa gördüm ve çok huylandım.
Bu korkuyla bir daha bahçeye nasıl giderim bilmiyorum. Alıntıladığım mesajdaki gibi ağaçlarda gizleniyorsa, ağaçlardan da uzak durmam gerekiyor.:dilli:
Eşim daha önce havuzun yanında gördüğünü söyledi, tabii korkmamam gerektiğini de. Korkmamak elimde değil, yazılan korunma yollarını da büyük bir alanda uygulamak zor.
Arkadaşlar, bizim buralarda yılandan korunmak için olduğu düşünülen yerlerde kükürt veya lastik yakılır.Bunların yanmasıyla oluşan koku yılanları kaçırıyormuş.
Birkaç gün önce bende bahçenin dışında uzun gri bir yılan gördüm. Hemen kükürt ve katran aldım. Yarın bahçeye götüreceğim. Bakalım faydası olacak mı? Yılanı görünce tırstım, şimdi çok dikkatli davranıyorum ama...:(
TaşevliBahçe
11-07-2012, 00:43
Bende bahçemde bir çok kez yılanla karşılaştım. Hatta otları biçerken bacağımın arasından kaçıp gitti . yani bana saldırmadı.
geçen yıl elektronik kovucu koydum bahçeme , ama farelere hiç etkisi olmadı.
Bu yıl bahçenin dört yanına toz kükürt serptim , bu yıl hiç yılana rastlamadım..
kelebek çalısı
11-07-2012, 01:15
Yılanların varliğını onlarla normal yaşantımızda sıklıkla karşılaşmadığımızdan unutabiliyoruz. Fakat gerçekten de eğer yanlışlıkla üzerine basmazsak veya yılana tehdit algısını hissettirmezsek gerçekten de varlığımızı farkettiklerinde derhal oradan uzaklaşıyorlar. Su içmek amacı ile sulama kanalı veya havuz gibi alanları ziyaret ediyorlar. Bahçemizde bu tip alanlarda daha sık karşılaşmamız olasıdır.
Gizlenebilecekleri nemli ve serin yerleri gündüz saatlerinde tercih ediyorlar ve zaten avlanma saatleri de gün batımı ve gün doğumu arasında olduğundan çok da tedirgin olmamalıyız. Ama gündüz saatlerinde alan değişikliği yani seyahat yaptıkları zamana da denk gelebiliriz.
Ben de yılan karşılaşmalarını yıllardır çok defa yaşadım. Kendini korumak için yükselerek ileri atıldığı da oldu bir keresinde ama sonrasında hemen kaçmayı tercih ediyorlar. Soğukkanlı olmak yapılabilecek yegane çözüm. Öldürmeye kesinlikle karşıyım. Isırma durumu ile karşılaştığımızda da yine sakin olmak ve kan dolaşımını daha da hızlandırıcı durumlardan kaçınarak acil olarak medikal birimlere başvuracağız. Yılan ısırığından kaynaklı anaflaktik şok dediğimiz bu tip ölümle sonuçlanan durumlar zannediyorum ki ülkemizde çok nadir karşılaşılan durumlardan.
Bir kaç ay boyunca ekstra dikkat edelim. Dilerim hiç birimiz tatsız bir durumla karşılaşmadan bu sezonu geçiririz.
Yılandan korkmak yerine arı alerjisinden, kene tehlikesinden, sivrisineklerle bulaşan tehlikeli enfeksiyon hastalıklarından korkalım.
yani bana saldırmadı.
geçen yıl elektronik kovucu koydum bahçeme , ama farelere hiç etkisi olmadı.
.. bu yıl hiç yılana rastlamadım..
Yılan yoksa fare vardır.
Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın...
Zeytinci
12-07-2012, 21:28
Bahçe içi depoda iri tarla faresi gördüm. İlaçlı buğday bıraktım. Ertesi hafta temizlemiş. Sokaqk kedileri 3 -4 haftadır bahçeye uğramıyor.
Haziran üçüncü haftasonu;
Bir kabuk kırılması (ceviz kabuğu kırılması gibi) sesi geliyor, bodur Pitos'ların içerisinden. Pitos yaklaşık 2 metre çapında ve içerisine güneş giremeyecek kadar kapalı. Pitos un bazı bölgeleri kıpırdıyor.
Fare, kaplumboğa veya yılan olabilir dedim. Sopa ile kurcaladım , su sıktım birşey çıkmadı.
Haziran dördüncü haftasonu;
Kahvaltı sırasında bu kez çit şeklindeki budanmamış sık Pitos'ların içerisinde hışırtı ile irkildik. Yine Pitoslar sallandı. Sopa, su vs. yine birşey yok.
İlaçlama yaptım şehre döndük.
Temmuz birinci haftasonu;
Korku üzerine çit leri budayıp en azından diplerinin görünmesini içerisine güneş girmesini temin etmeye çalışıyorum. Eşim yardım için çit üzerinden karşı tarafa atlamak istedi. Yılan fare olabilir diye uyardım. Budanan artıkları atmaya gittiğim sırada bahçeden yılan diye çığlıklar geldi. Koştum eşim ortancarın üzerine doğru sırtını gördüğünü söyledi.
Saatlerce bekledim, çalıları dürttüm vs. göremedim.
Çalıları budarken bir sürü salyangoz ortaya çıktı. Ceviz kırmaya benzer sesler salyongozlar olabilir. Hafta sonları kabus gibi oldu. Gözümle görsem rahatlayacağım.
Korban diye toz ilaç önerdiler. Benzer durum yaşayanlar ne önerirler?
kartal124
12-07-2012, 21:38
Şüpheli yerlere uzun bir sopa ile gürültü yapmadan gitmiyorum.Değiştirdikleri derileri ile sık sık karşılaşsakta gürültülü gidişlerim nedeniyle kendileri ile bizzat tanışmadım henüz.
Şüpheli yerlere uzun bir sopa ile gürültü yapmadan gitmiyorum.
Bende konuya şakayla katılayım,
Sayın kartal124, sopayla gürültü yapıyorum deyince aklıma geldi,
Bir arkadaşımda ormanlık ya da bağ bahçe aralarına girdiğimizde arabasında gezdirdiği sopayı mutlaka alırdı, neden aldığını daha sonraları öğrendim meğersem yılandan çok korkarmış.
Daha sonraları gittiğimizde yoldan elime bir kaç taş alıyorum ve yolun kenarındaki çalıların içine atıyorum çalılardan gelen ışırtı sesinden nasıl irkilip kaçışını bizler gülmekten yerlerde izlediğimizi hatırlıyorum.
Bir daha da yapmadım, çünkü gerçekten çok korktuğunu gözlerimle şahit olmuştum , gözleri yerinden çıkacak kalbi yerinden fırlayacak gibiydi, hele nefes nefese neydi o be neydi o be deyişi halâ kulaklarımda. :)
Arkadaşlar bu kadar korkmayın, yılan sinsice gelip saldırmaz..O sizden daha çok korkar..Ayrıca Türkiyede öldürecek kadar zehirli yılan yok bildiğim kadarı ile.
Kardeşim biyolog, incelemek için arıyor bulamıyor..:))
Kükürt yeterli. Ayda bir tekrarlasanız yeterli olur.
Çalıları budarken bir sürü salyangoz ortaya çıktı. Ceviz kırmaya benzer sesler salyongozlar olabilir. Hafta sonları kabus gibi oldu. Gözümle görsem rahatlayacağım.
Korban diye toz ilaç önerdiler. Benzer durum yaşayanlar ne önerirler?
Üstelik yılan, salyangozlarla mücadele de işe yarıyormuş :)
Arkadaşlar bu kadar korkmayın, yılan sinsice gelip saldırmaz..O sizden daha çok korkar..Ayrıca Türkiyede öldürecek kadar zehirli yılan yok bildiğim kadarı ile.
Kardeşim biyolog, incelemek için arıyor bulamıyor..:))
Kükürt yeterli. Ayda bir tekrarlasanız yeterli olur.
Bizim sitede yılan nerdeye her gün bir bahçede görülür oldu. Gelsin incelesin:))
Zehirlisini bulamıyormuş. :)
Yalnız yılan yılan dediniz, bahçeye basarken korkar oldum. Sulamayı geri geri giderek yapardım şimdi her adımda arkama dönüp basacağım yeri kolaçan ediyorum. :)
Yılandan pek zarar gelmez.
Korkmayın.
Bir gün bir yerde yılan ölüsü görmüştüm. Derisi rengarenkti, çok güzel bir deseni vardı. Küçücük bir şey.
Onu aldım derisini tulum şeklinde çıkarttım, tuzladınm ve kaleme kılıf yaptım.
Çol güzel olmuştu.
Yani yılandan zarar gelmez, derisi kaleme kılıf olur.
Sevgi Durul
13-07-2012, 13:02
İki gündür çeşitli bahanelerle gitmediğim bahçeye bugün mecburen gideceğim. İnşallah yılan görmem.:)
Korkmayın demekle olmuyor, yanımda devamlı korktuğuma kızan biri var zaten.:dilli:
Derler ya, ''yılandan korkma yalandan korktuğun kadar'', her ikisinden de çok korkarım.
Sitede 4 yıldır hep yılanların olduğunu duyardım. Komşu bahçelerden kedim 2 tane yakalayıp bize getirmişti. Kükürt uyguladığımdan olsa gerek bizim bahçede yoktu. Bu sene kükürt o bölgeye uygulamadım ve yılan ortaya çıktı. Belki rastlantı yine de yazmak istedim.
Sevgi Durul
13-07-2012, 13:50
Dün gördüğüm bu (http://www.agaclar.net/forum/997632-post31.htm) canlıyı, solucan olmasını dileyerek ilgili başlığa ekledim. Bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.:) Daha sonra bu mesajımı silerim.
Dün gördüğüm bu (http://www.agaclar.net/forum/997632-post31.htm) canlıyı, solucan olmasını dileyerek ilgili başlığa ekledim. Bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.:) Daha sonra bu mesajımı silerim.
:))
Çok iyi beslenmiş. Tombul. Solucan tabii.
denizakvaryumu
13-07-2012, 13:57
Arkadaşlar oluklu kertenkeleyi yılanla karıştırıp korkmayın.
317913
m.milliyet.com.tr (http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=518807)
317919
Uzun zamandır gidemediimiz bahçemize, iki hafta önce uğradık. Otlar boyumuzu geçmiş, bir kısmı kurumuş yere yatmış, ağaç dalları birbirine girmiş, gökyüzü gözükmüyor, görmeyeli yeni ağaçlar çıkmış,... tam gerilim filmlerindeki gibi. Benim aklım, küçük havuzdaki nilüferde, canlı varsa alayım istiyorum ama eşim bahçenin halini görünce engelledi. Civarda kene yokmuş ama bahçede yılan olduğunu biliyoruz (havuzun yakınlarında oluyordu). Yan komşu da uyardı, yılan var, benim kapıma da geldi diye.
Eşim karadutu özlemiş ki dayanamayıp önce kendi girdi, o karaduta ben de havuza, çocuklar da arabada. Her an diz boyu otlar arasında bir yılana basacağız dedik ama olmadı, onlar da bizden korkmuş olmalı.
Cesaret biraz da Marmara bölgesi yılanlarının zehirli olmamasından geliyor.
Bahçeye çizmesiz çıkmak yok. Elde tara veya çapa hep var. El atarken bir yere, elden önce beyin, bak öyle uzan komutunu vermeye alışmak üzere. Sebzeleri toplarken daha bir dikkat şart ama oda bayağı bir eziyet insana.
Evin bahçeye açılan kapısı evin içine davetsiz misafir girişini çok kolaylaştırıyordu. Kapısında ve ayrıca iki yanlarda telli pencereleri olan bir limonluk yaptırdım demir doğrama ve bol camlı şimdi rahatım. Tek sorun kapıyı açık bırakan ev ahalisini kapı kapamaya alıştırmaktı. Dilimde tüy bitti beceremedim ama geçende açık bırakılan kapıdan giren bir eşek arısı meseleyi halletti.Şimdi herkes benden titiz kapı kapamada.
Bağlara kükürt atarken diğer fidanlara ve bahçe kenarlarınada bolca serpiyorum. Katran yağı hep aklımda ilk fırsatta onuda deneyeceğim. Şu anda evde kaldığımız yok ama bazen geç vakte kalıyorum dönüş için, hava kararınca bolca kurbağa dolaşmaya başlıyor bahçede. O kurbağalara yılanın gelmemesi mümkün değil.
Nasip olursa ileride bahçenin belli yerlerini gözlemleyen kamera sistemi ile bu hayvanları kayıt etmek istiyorum. Geçende çit telinde kürk parçası vardı komşum porsuk tüyü dedi, tilki ve sansar pislikleri her tarafta görülüyor. Gene kocaman bir domuz evin yanına kadar gelmiş ayak izi çocuk yumruğu kadar vardı.
Bu yılan korkusuna ne zaman tanık olsam usta şair Nazım'ın ''tavşan korktuğu için kaçmaz kaçtığı için korkar'' dizesi gelir aklıma..
Hayatımın en az 15 yılı dağlarda, ormanlarda, çalılık, otluk alanlarda yürümekle geçti..
Hiç korkmadan ve önüme bakmadan yürürüm..Zaten korkarsanız yürüyemezsiniz..
Sadece yürürken ayaklarımı sağa sola vurarak veya sürterek ses çıkartırım..Yılların alışkanlığıdır bu..
Bu alışkanlık sayesinde belkide, hiç burnumun dibinde yılanla karşılaşmadım..
Sadece uzaktan görmüşümdür..
11 yıldan beri köyde zeytinliğimde uğraşıyorum; iki defa yılanla karşılaştım..Birinde, eterniti 2 kişi kaldırınca altından yılan çıktı..Bozuntuya vermem, çok soğukkanlıyımdır..Biz ondan korkmadık, o bizden korktu ve kaçtı gitti..
Birisinde de, fidanları sularken, oturduğum yerin bir metre arkamda bir engereğin dikilerek bana baktığını farkettim..hortumun ucunu yavaşça tutarak aniden arkama dönerek yılana sıktım..panik oldu hayvan..o kaçtı ben su sıkarak kovaladım..
Fidanlığımın kulübesindeki çekyatta çok sıcak günlerde geceleri çok yatmışlığım vardır..
Kapıyı açık bırakarak hemde..
Kahvehanelerde yılan muhabbeti çok dinledim..çoğunun yalan veya abartılı olduğuna inanırım..
Son gidişimde banada korku salmaya çalıştılar..Yok, benim fidanlıkta şöyle uzun..böyle kalın bir yılan varmış ta..falanda filanda..
10 günden beri bu yıl hiç sürdürmediğim ve kuru otlarla kaplı fidanlığımda çeşitli işler için belki 20-30 kere tur attım..hemde terlikle..
Ne yılan gördüm ne birşey..
Ne bileyim..belkide birşeyden ne kadar korkarsan o kadar üstüne geliyordur..
Mesela ben İstanbul'da çınar ağaçlarının olduğu caddelerde hemen hergün dolaşırım..üstüme kuşların pislediği çok nadirdir..
Ama eşim çok titiz olduğu için, aman kuşlar pislemesin diye hep tedirgin olduğu için hemen her birlikte çıkıp dolaştığımızda büyük bir olasılıkla kuşlar benim değil onun üstüne pisler..
ayazkentli
14-07-2012, 17:23
Ne bileyim.. belki de birşeyden ne kadar korkarsan o kadar üstüne geliyordur.
Mesela ben İstanbul'da çınar ağaçlarının olduğu caddelerde hemen hergün dolaşırım..üstüme kuşların pislediği çok nadirdir..
Ama eşim çok titiz olduğu için, aman kuşlar pislemesin diye hep tedirgin olduğu için hemen her birlikte çıkıp dolaştığımızda büyük bir olasılıkla kuşlar benim değil onun üstüne pisler..
Murpy yasaları. :):)
Paradoksal çelişkiler de diyebiliriz.
:)) Ya da çekim yasası..Ne düşünürsen onu çağırırsın..
Ben de 47 yıllık köylüyüm. Daha yılan soktu, öldü diye kimse duymadım...
Arkadaşlar gerçekten korkmayın...Onlar korkulacak hayvanlar değil..Ayrıca diyelim ki o çok küçük olasılık oldu..Artık 6 saatte hastaneye ulaşamayacağınız yer var mı allahaşkına...
İllede bir şeyden korkmak istiyorsanız, bence insandan korkun ( ölüsünden değil, dirisinden ). Doğanın tek vahşisi o bence...
Biz yılanları severiz, çünkü hep güzel yılan hikayeleri anlatılır biz de. Bura yeri değil, uygun bir yer bulursam size de anatırım...
Dedem 23 yıl önce 106 yaşında öldü. Bize evde veya çevrede bulduğumuz hiç bir hayvanı- örümcek, eşek arısı,...- öldürmemize izin vermezdi. Şöyle derdi ' eğer o burada yaşıyorsa, demekki doğada bir yeri var, bir görevi var, biz bilmiyor olabiliriz. Bilmiyoruz diye onu öldürmeye hakkımız yok, yanlışlıkla gelmiştir, alın dışarıya koyun...'' ''
capsaicin
15-07-2012, 08:16
Siz gene iyisiniz, dün akşam odama zıplayarak dalan bir çekirge yüzünden salonda yatmak zorunda kaldım. :mad: Ne yaptıysam yakalayamadım, üstüne atlet atma vs. :) Hep kuytu bir yerlere atladı, nereye kaçtı diye bakarken de aniden üstüme zıpladı beni kaçırdı iki kere eşek sıpası. Küçükken elimden düşürmediğim bu böcüklerden bu yaşta bu kadar korkacağım aklıma gelmezdi. :rolleyes: Bir de bahçeli ev hayalim var sözde, kesin astronot kıyafeti gibi bir şeyle dolaşırım o zaman. :D
Zeytinci
16-07-2012, 21:46
Şöyle derdi ' eğer o burada yaşıyorsa, demekki doğada bir yeri var, bir görevi var, biz bilmiyor olabiliriz. Bilmiyoruz diye onu öldürmeye hakkımız yok, yanlışlıkla gelmiştir, alın dışarıya koyun...'' ''
Aynen dedeniz gibi düşünüyorum.
Bu hafta sokak kedisinin iki yavrusuyla pitos ların yanında şekerleme yaptığını görünce rahatladım:o
Fatih Şengül
16-07-2012, 22:52
''korkarsın kurdun sevdiği havadan/ayakkabı yaparsın yılandan''...Demiş Yılmaz Erdoğan... korku içimizde büyüyerek sürekli peşimizden gelen bir düşmandır...ve en tehlikeli canlı, insandır...M_F
Arkadaşlar oluklu kertenkeleyi yılanla karıştırıp korkmayın.
317913
m.milliyet.com.tr (http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=518807)
317919
320774
(Daha detaylı bilgiler için http://www.turkherptil.org/)
kartal124
16-09-2012, 23:02
Evetttt,
Uzun zamandır değiştirdiği derilerini bulup bahçede yaşadığına kanaat getirdiğim yılanımla sonunda evvelki gün karşılaştım.
Bahçede bıraktığım, soğanlı bitkilerin soğanlarını bulundurduğum ve yaklaşık 6-7-aydır yerinden oynatmadığım büyükçe saksımı yabani otları kesmek için kaldırdım.Yeni aldığım akülü çim kesme makasımı elime alıp elimi uzun otların arasına daldırdım.Otları gayet güzel bir şekilde keserken otların arasından bir tıslama ile aniden bizim yılan fırladı ve aksi yöne doğru biraz kaçıp durdu.Ben bir süre onu bırakıp bırakmama arasında tereddüt ettim, ama ilerde zararı olabilir düşüncesi ile yakalamaya karar verip kürekle peşinden yürüyünce bizimki hem düzenli olarak tıslayıp hem de hızla kaçmaya başladı.Yetişip kürekle kıstırdım ve o anda müthiş çevik bir yaratıkla karşı karşıya olduğumu anladım.Kürekle sıkıştırılınca ani bir reflekle küreğin ucuna dönerek saldırdı ve küreğe beyazımsı bir sıvı püskürttü, küreğin bu sıvıdan etkilenmediğini anlayınca da zorlaya zorlaya küreğin altından kurtulmaya çalıştı.İki üç kere o kurtuldu ben sıkıştırdım, baktım zaptedilmesine imkan yok biraz sertçe müdahalede bulununca sersemledi ve hareketsiz kaldı, bunun üzerine orada bulunan bir kanca ile kendilerini tuttum ve bahçeden sınırdışı ettim.Ama içimde elvermediği için inşallah zarar vermemişimdir umudu ile bir süre gözlemledim,yavaş yavaş kendine gelip ortadan kayboldu.
Bu maceradan çıkarttığım sonuçlara gelince,
1-Elimi hiçbir koruma olmadan onun mekanına sokmama rağmen bana saldırmadı.Demekki saldırıyı en son çare olarak düşünüyor.
İlk önceliği kaçmak.Bu nedenle riskli bölgelere gürültü çıkartarak yaklaşmak yılanı sizden uzak tutmaya yetecektir.
2-Müthiş derecede çevik bir hayvan.Nasıl sıkıştırırsanız sıkıştırın zorda kalırsa kendisine saldırana zarar verebilecek hamleyi yapabiliyor.
Şimdi de durup dururken bu çevik ve aynı zamanda centilmen hayvanı yerinden yurdundan ettim diyip üzülüyorum.
Ama geçen hafta çatı arasına giren 2 adet yarasayı havuz kepçesi ile yakalayıp dışarıya saldıktan sonra bir de yılan tecrübesi yaşayınca bakalım daha neler göreceğiz diye düşünmeye başladım.
Ufak bir ekleme de yapayım:Kiremitler arasına yuvalanan bir gurup arıdan nasıl kurtulabileceğimi ilgili bölümde uzman arkadaşlara soracağım.Yüzlercesinin arasında gezmek pek hoş olmuyor da..
kartal124
17-09-2012, 15:22
Bu arada Türkiyedeki yılanların cinslerini ve zehir durumlarını gösterir bir kaynak bilen varmı acaba?
yasamenerjim
14-03-2013, 12:18
Siz bahsettiğiniz cahazlardan kullandınız mı?Uzun vade de etkileri nasıl?Zamanla bu hayvanların kovucu elektronik cihazlara alıştığı söyleniyor acaba uzun vadede durum nasıl?
Birde ayrıca belirteyim yılan fobim yok kastetdiğim yılan engelek ,sokarsa iyi bir ilk yardım olmazsa durum çok ciddileşebilir teşekkürler
merhaba
bahsettiğiniz cihazla ilgili güzel bir video buldum.
Ödüllü Orjinal falcon fare haşere akrep yılan sinek kovucu Hijyen ve Sanitasyon Teknolojileri sitesi (http://falconelektronik.com/Video-Kategori-453-yilan-kovucu-cihazlar-yilan-kovucu-cihazlar.html)
Sayın yasamenerjim siz bu cihazlardan kullanmaktamısınız. Yoksa adres verdiğiniz firma ile bağlantınızmı var.
Sormamın sebebi, yılan, akrep vs. zamanı yaklaştı önlem aramaktayım, kullananlardan memnun olmayan da çok, kafam karışmış durumda.
Adres verdiğiniz sitede yer alan yorumların bazılarıda bu sitede daha önce yazılmış olan yazılardan yapılmış alıntılar.
Siz gene iyisiniz, dün akşam odama zıplayarak dalan bir çekirge yüzünden salonda yatmak zorunda kaldım. :mad: Ne yaptıysam yakalayamadım, üstüne atlet atma vs. :) Hep kuytu bir yerlere atladı, nereye kaçtı diye bakarken de aniden üstüme zıpladı beni kaçırdı iki kere eşek sıpası. Küçükken elimden düşürmediğim bu böcüklerden bu yaşta bu kadar korkacağım aklıma gelmezdi. :rolleyes: Bir de bahçeli ev hayalim var sözde, kesin astronot kıyafeti gibi bir şeyle dolaşırım o zaman. :D
O astronot kıyafetinden ben de düşünüyorum. :p Görünen o ki tüm arsanın etrafını zararlı girişlere kapamak için biraz yüksek masraflar harcamalıyım. Fareyi de yılanı da, tilkisiyle domuzu da, arıyı örümceği de kovma peşindeyim. Hayvanları kovmak için gerekli hayvanlar da düşünüldüğünde minik bir hayvanat bahçesi kıvamına dönecek gibi görünüyor. :) On kadar köpek, yirmi kadar kedi, otuz tane baykuş, bir de şempanze işimi görecektir :D
yarenimex
14-05-2013, 10:30
Yılandan korunmanın ilk yolu beslenebileceği hayvanların evinizin etrafında bulunmaması, ikincisi de ot çöp gibi gizlenebileceği ortamın ortadan kaldırılmasıdır.Evimin bir cephesi çayır, bir cephesi ekilen tarla,diğer iki cephesi de yol ve ekilen tarla. Biz sekiz yıldır burada yaşıyoruz, iki defa yılan gördüm topu topu.Altı yedi tane kedimiz var, hiç fare bırakmazlar, ayrıca da çekirge karafatma veya benzeri diğer kabuklu böcekleri de yediklerini de gördüm.Her baharda kenarda köşede etrafta kendiliğinden çıkan otları fare yılan gibi istemediğimiz hayvanların açıkta kalıp kolayca görülmeleri veya görülecekleri nedeniyle uğramamaları için temizlerim.Ayrıca her gün akşamüstleri tavukları da iki üç saatliğine bahçeye salınca onlar da epeyce böcek ve yeşil ot temizliği de yapıyorlar.Bu arada kedilerinizin gözü karaysa yılan yavrularını da yakalayıp yediklerini de belirtmeliyim.Yani benim yöntemim çevrenin otlardan temizlenmesi, kediler ve tavuklar..Belki diğer arkadaşların da işine yarayabilir..
capsaicin
30-05-2013, 16:06
En güzeli sekreter kuşu beslemek mümkün olsa. Hem çok güzel bir hayvan, hem de yılanları avlayarak araziyi yılandan temiz tutuyor.
Secretary Bird Stomps On Snake! - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=QJKBPyavWlI)
http://www.youtube.com/watch?v=68BPPVVpN7s
Seyrederken tüylerim diken diken oldu. Bu sürüngenler soğuk hayvanlar ama... güzelim kuşlarda pek farklı değil. :))
ayazkentli
30-05-2013, 19:57
Biz insanlar da soğukuz bu durumda.
Balık tutar yeriz.
Dana-kuzu-keçi-deve keser yeriz.
Tavuk-hindi keser yeriz.
Bitkileri listeye dahil etmiyorum bile.
(En çok onları yememiz normal sayılyor nasılsa. Onların da canlı oldukları unutularak).
Hayatın gerçekleri.
Mutlu Kutlu
30-05-2013, 20:47
Seramızın bulunduğu yer orman içi kayalık bir vadi, su kaynağımızda var. Saymadım ama bir çok yılan var müdavimlerimiz arasında, yılanlarım diyemiyorum çünkü onların yiyeceklerine karışmıyorum. Hür yaşıyorlar.
Onların yaşadıkları gezdikleri yerleri biliyorum, onları görmek için arada bir yanlarına gidiyorum. Beni görünce bir telaş, görmek lazım. Hemen bir kaya arasına kayıp gidiyorlar. Aslında ben telepati yoluyla ''ben dost'' diyorum ama yılan ''insan değilmisiniz, hepiniz aynısınız'' diyordur.
Yüzü soğuk hayvan ama kaç kişi gördü acaba yılan tarafından sokulan bir kişiyi, şehir efsaneleri yaygın ama yok yılan sokmuş ölmüş, yılan kovalamış felan. Ev içlerine giren yılanlar fare peşinde oldukları için evlere girerler. Yüzü soğuk diye her canlıyı öldürmek insana mahsus, katillerin bir çoğu bebek yüzlü buna dikkat eden yok mesela.
Yılandan korunmanın en pratik yolu, kaçmasına müsade edin. Her karşılamanızda sizden kaçmayı tercih edecektir mutlaka. Köşeye sıkışan, ölüm korkusunu hisseden her canlı savunabildiğince savunur kendini.
Birbirini yiyen hayvanlar beslenmek için öldürürler, insan korktuğu için veya zevk için öldürür. Korkulacak canlı yılanmı? yoksa insanmı?
Kadın kocasını öldürüyor, erkek karısını öldürüyor. Evlat anasını babasını kesiyor, anne baba evladını öldürüyor. Gıcık kaptım diye insan tanımadığı birini öldürüyor, maçı tuttuğu takım kazandı diye sevinirken suçsuz bir insanı öldürüyor. Her haber bülteninde bir sürü ölüm, katliam vs.
Hangi haber bülteninde yılan soktu öldürdü diye bir haber gördünüz?
yarenimex
31-05-2013, 11:24
En güzeli sekreter kuşu beslemek mümkün olsa. Hem çok güzel bir hayvan, hem de yılanları avlayarak araziyi yılandan temiz tutuyor.
Secretary Bird Stomps On Snake! - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=QJKBPyavWlI)
secretary bird chasing and killing a snake - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=68BPPVVpN7s)
Bildiğim kadarıyla sekreter kuşu Afrika'ya özgü bir kuş, belki buralara getiremeyebiliriz, ama leylekler kendiliğinden geliyorlar. Leylekler de yılan popülasyonunun kontrolunda önemli bir yer tutar. Leyleklere sahip çıkıp civarımızda yuvalanmalarına yardımcı olursak bu husustaki katkılarını da yakından izleyebiliriz..Bu arada hem yılan öldürüp kötü hissetmekten kurtuluruz hem de doğanın akışına müdahale etmemiş olmanın keyfini çıkarırız..
s.serdar
17-07-2013, 03:47
Son 12 saattir bahçemizde tedirginlik yaşıyoruz.
Karşı komşumun bahçesinde havuz var. Evin hanımı öğlen saatlerinde havuza su içmeye gelen kahverengi,daha doğrusu toprak renkli yılan ile karşılaşmış.
Bir ay kadar öncede yan komşunun hanımı hortumla bahçe sularken bu sene nadasta olan boş tarladan, hortumdan su içmeye gelen siyah renk bir yılanla karşılaşmış ve hortumu atıp eve saklanmış. Bunu pek nedense pek önemsememiştik ama havuza gelen yılandan sonra bayağı tedirgin olduk.
Zira bahçelerimizde bazı zamanlar şort, tokyo, terlik ve hatta çıplak ayakla dolaşmaya alıştığımız için bazı tedbirler alma zorunluluğu ile karşı karşıyayız.
Olaydan sonra yazın hiç kullanmadığımız lastik çizmeleri bodrumdan çıkarıp gözümüzün önünde bir yere aldık. Yıllar önce yurtdışından aldığım ama hiç kullanmadığım içi meşin dışı lastik kaplama bahçıvan pantolonumu ortaya çıkardım. (ne işe yarayacaksa :confused: ) yine seneler önce tedbir amaçlı aldığım ancak kapağını dahi açmadığım ardıç katranımı arayıp bulup ecza dolabına yerleştirdim. Yarın 10 litrelik pet su bidonuna kırsal motorin alıp el altında tutmayı planlıyorum. En son olarak da, her ne kadar Mutlu Kutlu bey karşı çıkacak bile olsa senelerdir yapmadığım av tüfeği atış talimlerini başlatmayı düşünüyorum.
Zira bir kaç sene önce Ankara İncek’de Nisan ayında Bir doktor arkadaşımın Golden köpeğini yılan sokmasından kaybetmiştik. Bu yüzden yaz başlarında yılan ısırıklarının zaman zaman öldürücü, çoğu zamanda çok ama çok ciddi komplikasyonlar yarattığını en yetkili ağızlardan duymuştum.
Bir de köstebek tehlikesi için aldığım ve geçen sene kullandığım, kış gelirken depoya kaldırıp bu sene hizmete vermeyi unuttuğum güneş enerjili zırrrrrrr zırrrrr ses çıkaran cihazı arkamızdaki nadasta olan tarla yönünde hizmete verdim.
426989
Bu arada iki veteriner arkadaşımı arayıp durumu anlattım. Ne tavsiye edersiniz diye sorunca ikisinden de yılan serumu al ve buzdolabında muhafaza et yanıtı aldım.
Şahsen yıldan pek korkmamakla birlikte, nedense itici bulduğum bu yaratığı bahçe evimizin ilk yılında merdiven altında canlı olarak yakalamış ve bir kavanoz içinde 5-6 gün gözetim altında bulundurduktan sonra, evimize çok uzak bir ortamda doğaya salmış birisi olarak alabilecek başkaca bir önlem olup olmadığını bilgilerinize sunuyorum.
Saygılarımla.
s.serdar
20-07-2013, 11:24
Dırınnnnggg. Yılan bahçemizde görüldü.
Birazdan ev ve çevresini mazotla ilaçlamak için mazot temin etmek üzere köye ineceğim.
s.serdar
20-07-2013, 17:05
Boyu yaklaşık 130 cm, kalınlığı 3 cm kadar.
427826
Maalesef korktuğumuz oldu. Eleman Verandanın yan alt bölümündeki odun stokladığımız 1,5 m2 lik kapalı alana girdi.
427827
Söz konusu depoya yaklaşık 2 litre mazot sıkıp 3 saat bekledik. Tık yok.
427828
Yarım şişe ardıç katranı sıkıp bir saat daha bekledik. Tık yok.
427829
Daha sonra 2 avuç kükürt serpip bir saat daha bekledik. Yine tık yok.
427830
Deponun kapağını kapadık. Kapı aralıklarını bantladık. Kapak altını toprakla kapattık yarım saattir bekliyoruz.
Sanırım kör,sağır ve koku alma duyusu olmayan bir yılan. :D
Offf ne fena, hani bildiğimiz zararsız kör yılan da değil ki. Peki ne yapacaksınız? Çıktığına-gittiğine emin olana kadar huzursuzluk diz boyu....
s.serdar
20-07-2013, 22:00
Akşam üstü kapağı açıp, kükürt, katran ve mazot kokusundan bunalan eleman çıkıp gitsin diye 1 saat bekledik. Nafile. Ertesi sabaha kadar başka çözümler oluşturabilmek ümidiyle kapağı yeniden kapattık.
Bu gün yaşayarak ve deneyimleyerek öğrendik ki;
Mazot kokusu yılanı uzaklaştırmaz ve uzakta tutmazmış.
Katran kokusu (Ardıç katranı) yılandan korunmak için yeterli değilmiş.
Kükürt yılanı uzak tutmaya yetmezmiş.
s.serdar
20-07-2013, 22:09
Güler hanım.
Gerçekten huzursuzluk diz boyu. Ancak tek tesellim eşimin panik yapıp , problem çıkarmaması oldu. Yarın depodaki odunları tek tek boşaltıp elemanı sepetlemeye (kovalamaya) çalışmayı düşünüyorum. Normalde 15 dakika sürecek bu boşaltma işlemi sanırım 6-8 saatimizi alacak gibi gözüküyor. :( :mad:
Sevgili s.serdar, bizim bahçedeki üst teras bayıra bakıyor. Bayırda da mutlaka çok yılan vardır diye düşündüğümden direkler arasına germiş olduğumuz tel çit boyunca önce şerit halinde eritilmiş katran döktük, sonra da ikinci sıra olarak toz kükürtü kumla karıştırarak bir karış eninde yaydık.
Çocuklar da torunlar da korkmasınlar diye böyle kendimizce bir önlem aldık. Diğer alanları da otlu bırakmamaya gayret ediyoruz. Bu sene kendileri ile daha tanışmadık. Evvelki senelerde bir iki defa kör yılan görmüştüm, hatta bahçede çalışan biri onu öldürmeden nasıl yakalayacağımı da öğretmiş bundan da keyif almıştım. Yakalar yakalamaz hızla dairesel çizerek fırlatmak istediğim yere fırlatıyordum.
Bu yörede bulunan kör yılanların zararsız olduklarını, Bozyörük ve engereklerin zehirli ve tehlikeli olduklarını söylerler.
Seneler evvel köydeki kaynarbaşının yakınlarında bir engerekle karşılaşmıştım. Tıslayarak dikilişi hala gözlerimin önünde, yanımdakiler çığlık çığlığa bağırınca halletme işi bana düşmüştü.
Daha sonra bana dediler ki onlar çift çift dolaşır, eşi de gelir. Ne kadar doğru bilmiyorum ama o zaman üzülmüştüm.
s.serdar
20-07-2013, 23:18
Güler hanım tecrübe, deneyim ve bilgi paylaşımınız için teşekkür ediyorum. Benim yılanlar hakkında pek tecrübem yok. Aynı depoda 12 sene önce bir yılan görmüştüm. Depo boştu. Bir kaç gazete kağıdını tutuşturup içine atmıştım. Belki ateşin sıcaklığından panikleyen hayvan kendini deponun dışına atmış ve top olmuştu. Bende üzerine geniş bir cam kavanozu kapatıp toprakla yılan arasına kontraplak bir levha süre yılanı kavanoz içine alıp 5-6 gün misafir edip sonradan uzak bir mekanda doğaya salmıştık. 12 sene sonra gene aynı noktada aynı sorun yaşıyoruz. Ne yapacağımı şimdilik pek bilemiyorum.
Aklımdan sabah bir 70 lik içip, cesaret toplayıp, depodaki odunları tek tek boşaltıp, yılanı ortaya çıkarmaya çalışayım diyorum. Sonra diyorum ki bu ramazanda bir yılan için günaha girmenin hiç anlamı yok. :D
Odunları koyduğunuz deponun altı beton değil de toprak ise toprağın içine girmiştir.
Siz yine de kalın ve dirseğe kadar eldivensiz çalışmayın, odunları da dirgen ile çekseniz çok iyi olur.
s.serdar
20-07-2013, 23:33
Komşu destekleri.
Bahçemizin ön ve yan kenarları çit mazısı ile çevrildiği için içerisi pek görünmüyor. Beni bugün ortalıklarda pek göremeyen yakın komşular bahçe kapısını açıp bahçenin içine girdiklerinde, depo kapağının karşısında plaj şemsiyesi altına şezlong atıp oturduğumu görüp ve etrafa yayılan mazot kokusunu duyunca, konuya ilişkin ilgi ve desteklerini ortaya koydular...
Serdar bey kolay geldin. Güneşleniyorsun galiba. Bu mazot kokulu güneş kremini nereden buldun? :D
Yok... Depoya yılan girdi. Kaçıp gitsin diye odunların üstüne mazot sıktım. Gidişinden emin olmak için de kapısında bekliyorum. :mad:
Hanım merak eder şimdi. Ben sonra gene gelirim.
............
Ne mazotu bu.
Bildiğin mazot işte. Euro dizel.
Keşke kırsal motorin sıksaydın. Onun kokusu daha berbat.
..........
Abi keşke katran matran bişey sıksaydın. Duymuştum ki katran kokusuna gelmezmiş yılan.
...........
Serdar bey. Akıl vermek gibi olmasın ama şu asmalara attığımız toz kükürt varya, ondan atsaydınız ya.
..........
Nerden duydum bilmiyorum ama okunmuş pirinç serpseydiniz. Yılan kaçarmış okunmuş pirinç den.
Diğer komşu derhal müdahale ediyor. Princ değil okunmuş tuz serpmek lazım.
Hımmm yanılmış olabilirim.
...................
Kapının önüne bir tas süt koysaydınız.. Yılan sütü çok severmiş. Çıkardı saklandığı yerden süte gelmek için.
.......................
Elini omzuma koyan bir diğeri: Kolay gelsin komşum, odunları niye mazotluyorsun ? He he he. Akşama çam odunu gibi yanar bu odunlar dimi. Nereden geldi aklına odunları mazotlamak? :D
Yılan varda odunların içinde, kaçsın diye sıktım mazotu . :mad:
Bu defa bahçe kapısından seslenir. Çok büyük mü ? Bir şey yapar mı?
Bahçe kapısından uzaklaşıp yolun karşısına geçip durursan pek bişi yapacağını sanmam. Sen genede tedbirli ol.
Bu sefer yolun karşısında seslenir. Komşu yardıma ihtiyacın olursa bir seslen bana.
.................
Komşunun meraklı afacan torunu: Serdar amca çıkmazsa ne yapacaksın ?
Seni odunluğa atacağım. Kesin çıkar ozaman. :D
Ciyakkkkkkkkkkk.
...........
Aslında yılanlar doğa için çok yaralı hayvanlarmış. Çevrede bulunmasının sayısız faydaları var mış. Mesela tarla fareleri ile mücadele için yılan çok yararlıymış.
Hacı amcacığım, yakaladığımda senin merdiven altına bırakayım, istersen beslesin orada . Artık fare mare derdin de olmaz.
Fesupanallah
..............
Çok karşı çıkmama rağmen kocam iyi ki disel araba almış. Cavit’e söyleleyim de artık arabayı yola değil, bahçenin içine eve yakın bir noktaya park etsin.
..............
Hala niye çıkmıyor bu yılan. O kadar mazot, katran ve kükürte rağmen orda durmanın ne anlamı var.
Sakın, hastalanmış, zehirlenmiş, bayılmış falan olmasın.
Belki ölmüş bile olabilir. Sağ olsa kesin çıkardı bu yılan.
Kullandığınız şeyler zehirli miydi ? Biliyor musunuz serdar bey?
Sevgi Durul
20-07-2013, 23:37
Sayın s.serdar, o yılan bence oradan gitmiştir. Ya da öyle olmasını dileyelim.
Ben de geçen sene Eylül ayında bahçede şeritli engerekle (http://www.agaclar.net/forum/1022485-post2307.htm) karşılaşmıştım. Allah'tan orada sürekli kalmıyoruz.
Şimdi her gidişimde çizme giymeden dolaşmıyorum. Tekrar karşılaşma olasılığı çok yüksek.
Mesajınızı okuduğumda çok güldüm, millete eğlence lâzımmış gibi geldi bana. Sahi merak ettim komşularınızda Çerkezlik var mı? Akıl vermeyi severler de....
Şaka bir yana süt olayını ben de duymuştum. Burada bir kadın antrede ayakkabıların yanında bir yılan görmüş, o yılandan, yılan ondan korkmuş odaya içeri dalmış.
Kadın odaya giremeyince demişler ki hemen süt kaynat sıcak sıcak merdivelerin başına koy, yılan süte gelir.
O da denileni yapmış ve yılan biraz sonra süzülerek süte gelmiş de kadın odasına girebilmiş.
s.serdar
20-07-2013, 23:46
Odunları koyduğunuz deponun altı beton değil de toprak ise toprağın içine girmiştir.
Siz yine de kalın ve dirseğe kadar eldivensiz çalışmayın, odunları da dirgen ile çekseniz çok iyi olur.
Deponun zemini beton. Ancak kapı alt boşluklarını kapamak için yer yer toprak kullandım. Gerçi her ihtimale karşı blok taş ve tuğlalar ile de destekledim ama yılanın toprağı eşeleyebileceği veya kazabileceği konusunda hiç bir fikrim yok.
Tavsiyeleriniz dikkate alacağım ama dirseğe kadar uzanan boyda eldivenim yok. Ancak belirttiğiniz gibi odunları çekmek için dirgenim mevcut.
Bauhaus'da dirseğe kadar kırmızı kalın plastikten yapılmış kaynakçı eldivenleri var, ben kaynak yaparken de elektrikli şeylerle uğraşırken de kullanırım hep. Hatta arı allerjim olduğu için çalı aralarını temizlerken de hep bu eldiveni kullanırım. Aklınızda olsun. ;)
s.serdar
20-07-2013, 23:57
Sayın s.serdar, o yılan bence oradan gitmiştir. Ya da öyle olmasını dileyelim.
Ben de geçen sene Eylül ayında bahçede şeritli engerekle (http://www.agaclar.net/forum/1022485-post2307.htm) karşılaşmıştım. Allah'tan orada sürekli kalmıyoruz.
Şimdi her gidişimde çizme giymeden dolaşmıyorum. Tekrar karşılaşma olasılığı çok yüksek.
Sayın SDurul
Kapıyı bir saniye dahi gözetimsiz bırakmadık. Dışarı kaçsaydı kesin görürdük. Zaten kapıyı kapatmadan 1,5 saat öncesinde odunlar arasında gezinirken görebilmiştik. İşin kötü tarafı yarın akşam üstü saatlerinde tatilden dönecek olan çocuklar gelecek. Onlar gelmeden önce bu sorunu halledebilirsek çok iyi olacak diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
s.serdar
21-07-2013, 00:06
Bauhaus'da dirseğe kadar kırmızı kalın plastikten yapılmış kaynakçı eldivenleri var, ben kaynak yaparken de elektrikli şeylerle uğraşırken de kullanırım hep. Hatta arı allerjim olduğu için çalı aralarını temizlerken de hep bu eldiveni kullanırım. Aklınızda olsun. ;)
Bauhause'de belirttiğiniz eldivenler hiç dikkatimi çekmedi. Ama ilk fırsatta daha dikkatli bakacağım, olmadı reyon görevlilerinden sorup temin etmeye çalışacağım.
Sahi merak ettim komşularınızda Çerkezlik var mı? Akıl vermeyi severler de....
Bildiğim kadarı ile çevremde tek Çerkez ben varım. Ben de akıl vermekten ziyade iş yapmayı seviyorum. Acaba soy kütüğümü yeniden mi incelesem. :D
Biz çocukluğumuzda çalıların içine giren yılanı çıkartmak için çalıları yakardık yılan çıkardı, aman sayın s.serdar sizde sakın hazır mazotlanmış odunları yakmayasanız. :)
Yılan ürkektir takırtı patırtı onu rahatsız edici bir şeyler yaparsanız kaçar, süt fikri güzel, yılan sütü sever süte gelebilir, fakat bu seferde alışabilir her zaman süt aramaya gelir. :)
s.serdar
21-07-2013, 01:18
Bauhaus'da dirseğe kadar kırmızı kalın plastikten yapılmış kaynakçı eldivenleri var, ben kaynak yaparken de elektrikli şeylerle uğraşırken de kullanırım hep.
Güler hanım.
Dikkatimden kaçmış, şimdi fark ettim. Siz kaynak da mı yapıyorsunuz. :eek:
Maşallah, maşallah. Kıskandım valla. ;)
s.serdar
21-07-2013, 01:23
Biz çocukluğumuzda çalıların içine giren yılanı çıkartmak için çalıları yakardık yılan çıkardı, aman sayın s.serdar sizde sakın hazır mazotlanmış odunları yakmayasanız. :)
Yılan ürkektir takırtı patırtı onu rahatsız edici bir şeyler yaparsanız kaçar, süt fikri güzel, yılan sütü sever süte gelebilir, fakat bu seferde alışabilir her zaman süt aramaya gelir. :)
Sayın Lilium
Yani kibarca durumum berbat demek istiyorsunuz değil mi? :D
Saygılarımla.
Yılana bunca rahatsızlık verildikten, kükürt, mazot atıldıktan sonra orada duracağına inanamıyorum..sizin farkedemediğiniz bir delikten kaçmıştır..
Eğer depodaki odun istifini de kaçsın diye oynattıysanız, belki de çöken odunlar sıkıştırmış, kaçamaz hale gelmiştir..belki de öldü hayvancağız..
Bu kadar strese siz nasıl dayanamıyorsanız, o hayli hayli dayanamaz..
Yılandan korkan çok insana tanık oldum ama, insandan korkmayan yılana tanık olmadım henüz..
ayazkentli
21-07-2013, 10:58
Sn. serdar,
Bahçenizde ki yılan zehirsiz bir yılana benziyor.
- Başının ve gözlerinin şekli
- Gövdesinin uzunluğu.
- Kuyruğunun uzayarak ve incelerek devam etmesi,
gibi özellikler zehirsiz yılanlara özgü. (Ülkemizde ki yılan türlerine göre).
Büyük ihtimal bahçenizde ki fare ya da kurbağalar için geliyordur. En güzel önlem bahçede bir kaç tane kedi olması.
....;)
Valla kaynak da yapıyorum, duvar da örüyorum. Hele matkap hiç elimden düşmez.
Kaynak dediysem, kopmuş masa ayaklarını, veya köşebentli demirleri birleştirip kivilere destek filan yapıyorum.
Siz hangi çerkez boyundansınız? Ben Abzah'ım eşim Ubıh.
Bu arada davetsiz misafirden ses seda yok mu?
Aklımdan sabah bir 70 lik içip, cesaret toplayıp, depodaki odunları tek tek boşaltıp, yılanı ortaya çıkarmaya çalışayım diyorum. Sonra diyorum ki bu ramazanda bir yılan için günaha girmenin hiç anlamı yok. :D
Sayın s.serdar, anlayamadığım hangi günahtan kaçtığınız, ramazanda içki içmek mi? yoksa hayvanı öldürüp günaha girmek mi? Gerçi ikisi de günah ama :)
Bir yılan için günaha girmeyeceksin ama o senin kabuslarına girecek bu gidişle :) yılan zehirsiz yılana benziyor, ya allah bismillah de dal depoya, kapıyı açık bırak ki, kaçabilesin pardon yılan kaçabilsin. Sende kurtul oda kurtulsun. Yoksa bu sitresle yaşanmaz. :)
Yılandan korkan çok insana tanık oldum ama, insandan korkmayan yılana tanık olmadım henüz..
Sayın pria, ben tanık oldum hemde sizin bigada, yılandan korkmayan biriydim onu tanıyıncaya kadar, onu tanıdıktan sonra baya dikkatli olmaya başladım, zira insandan kaçmıyor üstüne üstüne hareket ediyor saldırıyor,
ne cins bir yılan olduğunu sorduğum da engerek kırması olduğunu öğrendim, kısa kalın bir cins bizim buralarda hiç görmediğim bir tür.
s.serdar
22-07-2013, 03:04
Yılana bunca rahatsızlık verildikten, kükürt, mazot atıldıktan sonra orada duracağına inanamıyorum..sizin farkedemediğiniz bir delikten kaçmıştır..
Eğer depodaki odun istifini de kaçsın diye oynattıysanız, belki de çöken odunlar sıkıştırmış, kaçamaz hale gelmiştir..belki de öldü hayvancağız..
Bu kadar strese siz nasıl dayanamıyorsanız, o hayli hayli dayanamaz..
Sayın pria
İlk gün odun istifine hiç dokunmamıştım. Belirtiğiniz nedenler ile dün öğle saatlerinde ihtiyatla depoyu, odunları fazla oynatmadan boşalttım. Ancak aradığımızı bulamadık. Sanırım bir şekilde depodan uzaklaşmış olduğuna kanaat getirdik.
Saygılarımla.
s.serdar
22-07-2013, 03:21
Sn. serdar,
Bahçenizde ki yılan zehirsiz bir yılana benziyor.
- Başının ve gözlerinin şekli
- Gövdesinin uzunluğu.
- Kuyruğunun uzayarak ve incelerek devam etmesi,
gibi özellikler zehirsiz yılanlara özgü. (Ülkemizde ki yılan türlerine göre).
Büyük ihtimal bahçenizde ki fare ya da kurbağalar için geliyordur. En güzel önlem bahçede bir kaç tane kedi olması.
Sayın ayazkentli.
Daha öncede belirttiğim gibi yılanlar konusunda en ufak bir bilgi sahibi değilim. Bu yılandan bir kaç gün önce karşı komşunun bahçesindeki havuzda su içmeye geldiğinde haberdar olmuştum.
Verdiğiniz zehirsiz olabilir bilgisi içimi bir nebze olsa rahatlattı. Ancak görünüşü itibariyle Güney Afrika'dan görüp bildiğim Black Mamba isimli dünyanın en zehirli yılanından pek farklılık arz etmiyordu.
Neticede bu sene ne kurbağa ne fare zenginliği yaşamıyoruz. Sanırım yolunu şaşırıp gelmiş olmalı diye düşünüyorum.
Eşim kediden çok korkar. Bu nedenle kedi konusundaki çözüm bizim için pek geçerli değil. Kediden, fareden aşırı derecede korkan eşimin yılan karşısında oldukça sakin ve korumacı tavrı inanın beni çok şaşırttı.
s.serdar
22-07-2013, 03:45
....;)
Valla kaynak da yapıyorum, duvar da örüyorum. Hele matkap hiç elimden düşmez.
Kaynak dediysem, kopmuş masa ayaklarını, veya köşebentli demirleri birleştirip kivilere destek filan yapıyorum.
Siz hangi çerkez boyundansınız? Ben Abzah'ım eşim Ubıh.
Bu arada davetsiz misafirden ses seda yok mu?
Sayın Güler hanım.
Tebrikler, tebrikler, tebrikler...
Bunlar sizin için değil, Oğuz bey için.:D
Böyle şanslı bir hemşerimi, şahsınızda kutlamak mutluluk verdi bana.
Kaynakçı ustası Güler hanımı taktir etmemek mümkün değil. Bir bayan için pek ön görülmeyen bu etkinlikleri, gerçekten hem şaşırtıcı hem de takdire değer görüyorum.
Benim Çerkez kimliğim anne tarafımdan dedeme dayanır. Ancak kendisinin Rusçuk doğumlu 5. dönem Kayseri milletvekili olduğu kulağıma fısıldanmıştı. Oldukça uzun bir süre kendimi sadece Çerkez olduğumu sanırken, annemden aldığım ama doğruluğunu tam olarak kanıtlayamadığım Kabartay olduğumu sanıyorum.
Depoyu dün boşalttım. davetsiz misafire rastlayamadık. Sanırım sabahın erken saatlerinde bizi terk etmiş olmalı diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
Nevin Marangoz
29-07-2013, 01:36
Sn. mrduran Tamam mazot kokusu sahsen benim hosuma gider. Fakat hic hoslanmiyan insanlar da cok. Mazot cok koku yayar. Hele rüzgar yönündeyseniz ! Ictiginizin tadi degisebilir. Bildigim ve kullandigim icin Ben kükürt den yanayim. Zira etrafa koku yaymiyor. Kalin saglicakla.
Mazot kokusunun kanserojen etkisi vardır.''İçtiğinizde''demişsiniz.Asla içilmemelidir.
Yılanlar tarladaki fareleri yedikleri gibi havuzda,yaşayan kurbağaları da yiyorlar. Bahçedeki havuzda geçen sene pek çok kurbağa vardı. Bu sene sesleri gelmiyordu. Geçen gün havuza yılan girdiğini görmüşler, sonra da öldürmüşler. Görseydim öldürmelerine izin vermezdim. Daha önceki yıl da kedimiz yılan tutmuştu.Doğadaki dengeyi koruyarak korunmalıyız diye düşünüyorum.Sesten kaçtıklarına ben de şahit oldum.
Mutlu Kutlu
29-07-2013, 08:15
Geçenlerde öğle yemeği yediğim sırada kapıdan içeri yarısına kadar uzanan siyah yılanla göz göze geldik aniden, aramızda 2 metre anca vardı. Aniden oturduğum sandalyeden kalktım, yılan kendine göre dev bir cüsseyi karşısında görünce geri çekildi ve gözden kayboldu. Yolunun üzerinde olmasam yol verirdim içeride bir dolaşsın diye, çünkü çevremde çok fare var çeşit çeşit irili ufaklı. Fare kapanım var ama köklerini kazımak mümkün değil, yuvalarını bulacak ve daha yavruyken yiyecek tek canlı yılan.
Sıcaklar bastığından beri havuzdan kurbağa sesi gelmiyor artık, havuz müdavimi 1 siyah 2 alacalı toplam 3 yılan var onlar yediler galiba. geceleri vırak vırak uyku uyutmuyorlardı haylazlar.
Sevimli görülen fareler aslında görüntüde sevimli, fareler gezerken dönüş yolunu çabuk bulabilmek için doğal olarak sürekli idrar sızdırırlar. Gezerken dışkılarınıda bırakarak gezerler, bir fare yaşadığınız yerde geziyorsa kullandığınız alan ve bütün eşyalarınızda dahil idrar ve dışkı bulaşıyor. Siz farketmeden bu idrar ve dışkıyla temas ediyorsunuz, farelerden insana geçen birçok hastalık var.
Yılan ancak köşeye sıkıştırılırsa saldırganlaşır, tehdit altında olduğunu hissetmeyen her yılan zararsızdır. Mazot kokusunun kanserojen etkisi vardır.''İçtiğinizde''demişsiniz.Asla içilmemelidir.
Yılanlar tarladaki fareleri yedikleri gibi havuzda,yaşayan kurbağaları da yiyorlar. Bahçedeki havuzda geçen sene pek çok kurbağa vardı. Bu sene sesleri gelmiyordu. Geçen gün havuza yılan girdiğini görmüşler, sonra da öldürmüşler. Görseydim öldürmelerine izin vermezdim. Daha önceki yıl da kedimiz yılan tutmuştu.Doğadaki dengeyi koruyarak korunmalıyız diye düşünüyorum.Sesten kaçtıklarına ben de şahit oldum.
Valla ben onu bunu bilmem, ne yılan, ne de başka hayvan istemiyorum bahçemde.
Sokak kedi -köpeklerini de istemiyorum. Mümkün olduğunca girmelerine mani olmaya çalışıyorum. Çünkü bahçede dolaşırken sebze adalarımın yanından geçerken kopardığım yemyeşil, pırıl pırıl taze maydanozlardan bir tutam koparıp yıkamadan rahatlıkla ağzıma atmak isterim.
Aman, kedi veya köpek üstüne işemiş mididir korkusu yaşamak, yıkamak istemem.
Rastladığım kaplumbağaları da bahçe dışına bırakırım, benden evvel salatalıklarımı yemesin derim.
Komşunun siyah kedisi, başka bir arkadaşın hıyarlarına dadanmış, kemirip duruyor. Kadıncağız onca hıyar ekmesine rağmen hep bizim bahçeden topladı.
Çocuklar da torunlar da yılandan korkuyorlar, gelip gidecekleri 15 gün, bari bu müddet zarfında rahat etsinler diye düşündüğümden bahçe etrafına kumlu kükürt döküyorum.
Çilek tarhlarını siyah naylonlar kapatarak otlanmadan korumak ve açılan deliklerden temiz çilekler yetiştirmek istemiştik (4-5 sene evvel) bahçeye giren sokak köpekleri bütün naylonları parçalamışlar. Bütün emeklerimiz boşa gitti.
Haaa, hayvanları sevmiyor muyum, elbette seviyorum.
Kasaptan aldığım kemikleri bile kaynatıp, bahçe dışında nisbeten uzak yerlere bırakıyorum.
Su kaplarına su koyuyorum.
Bahçeye kedi girmesin diye kapılara ince teller koydum, yine de ara sıra girdiklerinde hortumla su sıkınca kaçıyorlar.
Ne yalan söyleyeyim bahçede istediğim tek hayvan kuşlar, bülbüller.
Ylan sokmasna karşı burun spreyi (http://www.gazeteport.com.tr/haber/141661/yilan-sokmasina-karsi-burun-spreyi)
dansedenbulut
08-04-2014, 12:07
Yazlıkda kaldığımız ilk gün bahçede yılan gördüm , kükürt önerdiler bahçenin etrafını 10 cm kadar kazıp kükürt döktük 5 sene oldu hala görmedim her yıl yeniliyorum kükürtleri bence uzaklaştırıyor deneyin derim.
dansedenbulut
08-04-2014, 12:13
Yılan kükürt dökülünce gelmiyor tecrübe ile sabit fareler için ise bahçeye giren sokak kedisine yiyecek verin onlarda fareleri hallediyor..fakat kabuklusalyangozlara çare bulamadım onlar heryerde.
s.serdar
08-04-2014, 23:57
fakat kabuklusalyangozlara çare bulamadım onlar heryerde.
Zirai ilaç satılan yerlerden temin edeceğiniz mavi renkte, köftelik bulgur iriliğinde yemler var. Bende hiç salyangoz olmadığı için kullanmadım ama kullanan iki komşumun da yüzde yüz netice aldığını biliyorum.
brs_murat
13-07-2014, 23:14
bahçede kahverendi 1,5m uzunluğunda bir yılanla karşılaştık yere bir iki kere sertçe ayağımızı vurup ses çıkarttığımızda hızla uzaklaştı.
bir hafta sonra başka bir yılanla daha karşılaştık bu seferki tahminimce zehirli idi ondan da kurtulduk sonrasında bahçeye toz sarı kükürt serptik şimdilik hiç bir yılanla karşılaşmadık galiba kükürt etkili oldu
Ali_askn
16-05-2015, 12:50
Arkadaşlar peki toz kükürtün hayvanlara zararı var mıdır? Tavuk , civciv , köpek kuzu vs ?
s.serdar
23-06-2017, 03:27
Arkadaşlar peki toz kükürtün hayvanlara zararı var mıdır? Tavuk , civciv , köpek kuzu vs ?
Hiç bir canlının doğrudan kükürtü yiğip içmeyeceğini sanmıyorum. Bu nedenle de bir zararı olacağını sanmıyorum.
Hiç bir canlının doğrudan kükürtü yiğip içmeyeceğini sanmıyorum. Bu nedenle de bir zararı olacağını sanmıyorum.
Ayrıca, İnsan hariç hiç bir canlı yiyeceğini koklamadan yemez. Kükürtün kaçırıcı etkisi tadından çok, kokusudur. Köpeklerime biftek bile versem önce koklar, test ederler ve ondan sonra yerler.
mcgworkz
30-05-2019, 15:46
Merhaba;
Köyümüzde,haftasonları gittiğimiz küçük bir ahşap kulubemiz var.evin arka cephesi zamanla alttan toprk kayması sonucu,alt kısımdan açıklık olmuş.fare vs giriyordu,bu sene açık olan kısımları kapatmaya karar verdik.
Ancak;
-geçtiğimiz ay evin bahçesinde 2 adet yılan gömleği,
-bahçede otururken yanımdan usulca geçen 2 metrelik yılanı,
-evin yanında çapa yaparken çıkan yılan yavrusu,
-evin alt kısmına bakmak için biraz eşmeye kalktığımda ise yine bir yılan,
-çatı arasına sinek ilacı sıkmak için çıktığımda ise farklı yerlerde 2 adet tavuk -yumurtasına yakın boyutlarda beyaz yumurta kabukları ve bolca,uzun(3-4cm)dışkı gördüm.çatıyı ilaçlarken bir de ölü,orta büyüklükte bir fare ile karşılaştım.
Forumlardan pek çok mücadele yöntemi araştırdım.Ancak neredeyse tümü ''yılanları evden uzak tutmak'' amaçlı uygulamalar idi. Malesef benim durumum biraz ileri safha olarak geçiyor ve araştırdığım kadarı ile yılanların yuva yaptığı mesken edindiği yerden kolay kolay vazgeçmediklerini öğrendim.
5litre mazot,toz naftalin,kükürt karışımını, sırt pompası ile evin alt kısımlarına sıkabildiğim kadar sıktım.evin bahçenin etrafını da yine bu karışımla iyice ilaçladım.Üzerne toz kükürt serptim.Bir de yılan kapanı kurup içine bıldırcın yumurtası bıraktım.
Ancak bu önlemlerin benim durumumda pek işe yarayacağını sanmıyorum.Zira yılanlar mazottan etkilense bile evin altına daha da saklanmış ve muhtemelen uzun süre de çıkmayacak.
Yılanlarla hiçbir sorunum yok hatta fare ile mücadelede en büyük dostumuz ancak evimi istila etmeleri,gece yattığımız yerden çıkma ihtimalleri pek hoş değil.
Durum çok ciddi bir hal aldı artık.Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum.Lanette 90 adlı insektist zehir ile zehirli yem yapıp evin altlarına bırakmayı düşünüyorum.Farkındayım çok acımasızca geliyor ancak eğer bu duruma bir son veremezsem çok yakında ev kullanılmaz bir hal alacak.
Evin alt temelindeki açıklıkları kapamam için yılanlardan tamamen arınmış olduğuna ikna olmam gerekiyor.
Konu ile ilgili farklı fikir ve çözüm önerisi olanlardan yardım bekliyorum.
Kedi alıştırabilirseniz oraya büyük ihtimal sorununuz azalacaktır. Sadece hafta sonu gidebiliyorum ama en az üç adet sokak kedisi mutlaka bahçeye geliyor.
Onları besleyerek alıştırdım bahçeye.
Kedi alıştırabilirseniz oraya büyük ihtimal sorununuz azalacaktır. Sadece hafta sonu gidebiliyorum ama en az üç adet sokak kedisi mutlaka bahçeye geliyor.
Onları besleyerek alıştırdım bahçeye.
Bence de kedi en mantıklı çözüm. Yatarken, yattığınız yere yılan girecek diye korkuyorsanız, acilen bir kedi edinin ve sizin yattığınız yerde bulunsun. Kedi varken hiç bir yılan size yaklaşamaz.
mcgworkz
10-06-2019, 13:53
Bence de kedi en mantıklı çözüm. Yatarken, yattığınız yere yılan girecek diye korkuyorsanız, acilen bir kedi edinin ve sizin yattığınız yerde bulunsun. Kedi varken hiç bir yılan size yaklaşamaz.
Sürekli kaldığımız yer olmadığı için kedi besleyemiyoruz.bazı geceler bahçede kediler oluyor denk geldikçe besliyorum.Evin altına duman veya gaz verebilirsem belki dışarı çıkmalarını sağlayabilirim.
mcgworkz
22-08-2019, 12:06
Uzun uğraşlar sonucu arkadaşları yakalamayı başardım.Bu süreçteki deneyimlerimi paylaşmam gerekirse;
-Toz kükürt hüçbir işe yaramıyor.Kükürtün üzerinde gezdiklerini gördüm.(Çuval tarım kükürdü kullandım.)
-Sarımsak,naftalin,mazot karışımları da belki sonradan gelecek olan yılanları uzak tutabilir ancak yuva edinmiş yılanlarda hiçbir işe yaramıyor.
Zamandar
07-04-2020, 23:37
Selam
Yılanları kola kutularını iple asarak gürültüden rahatlıkla kovabilirsiniz.. ayrıca..ucuz motor yağı alın içine su..ezilmiş soğan ve klorak koyun birazda kireç... 3 gün bekleyin..arsa sınırlarını bir sopayla 3 cm derinlikte çiziniz... motor yağını karışımı çizilmiş alana dökün... 3 sene uğramaz geçmez yılan.. biz yaptık başardık... Foça.. Izmır
Saygılar
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.