PDA

View Full Version : Haşhaşlı Cevizli Çörek




Sevgi Durul
09-10-2011, 20:02
Bu çöreğin ölçüleri yok. Karardan yapıyorum. Bir miktar un, tek kullanımlık paket kurumaya, biraz şeker, biraz tuz, ılık su ile yoğrulacak. Elde edilen hamur dörde ya da beşe bölünecek. Bu parçalardan her biri olabildiğince ince açılarak, üzerine haşhaş, ceviz, yağ karışımı sürülecek. Rulo yapılıp, kesilecek. Kesilen parçaların iki ucu büzülerek tepsiye dizilecek. 40-45 dk. mayalandırılarak pişirilecek. İçi bol olursa daha güzel oluyor. Afiyet olsun.

251189

250393

250394

250395




Kiraz
10-10-2011, 08:25
Sevgili SDurul, bohça görüntüleri çok güzelmiş, deneyeceğim, ellerinize sağlık.

Burada da farklı şekilde olanlar var.
http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/16933.htm

Sevgi Durul
13-10-2011, 20:43
Sevgili Kiraz teşekkür ederim.

Sizin yaptıklarınız da çok güzeller. Ellerinize sağlık.

gultar
14-10-2011, 00:06
Ezilmiş haşhaşı izmirde nerede bulabilirim? Bu güzel tarifi yapabilmem için.Ellerinize sağlık ne kadar lezizdir demli bir çayla....

Kiraz
14-10-2011, 08:20
Demli çayın yanında özellikle peynir ve zeytinle çok güzel oluyor. Reçelle de denememi önerdiler, o da çok yakıştı.

mrduran
14-10-2011, 08:42
Ellerinize sağlık,

Afiyetler olsun inşallah. Kokusu buraya dek sindi.

Güzel günler dileklerim ve saygılarımla lütfen.

Viji
14-10-2011, 13:15
Oofffff...... çok güzel görünüyorlar birde karnınız açsa sormayın gitsin.Sdurul ellerinize sağlık.