View Full Version : diCO sıvı organik gübre
Hüseyin Ovak
08-10-2011, 09:43
MERHABA SAYGIDEĞER AĞAÇLAR NET AİLESİ;
Uzun zamandır bazı sebeplerden dolayı bu platforma yazmamıştım...Bazı üyelerin konuyu sulandırması,bazı firma elemanlarının rekabet uğruna ülkemize kazandırmak istediğimiz bir ürünü mesnetsiz bir şekilde kötülemeleri,bilimsel olmadığını idda etmeleri vb....bu sebepler arasında sayılabilir...
Ancak ayrılırken size bir söz vermiş, bilimsel verileri elde ettikçe ağaçlar net ailesi ile paylaşacağımı söylemiştim...
Sözümde durdum ve geri döndüm...Hepinize Merhaba...
Bu geçen süre zarfında tabi ki biz işimize devam ettik..Çeşitli üniversite ve enstitülerde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık...BMR TARIM'ın, İstanbul TEKNOPARK ta kurulan AR-GE FİRMASI Dİ BİOTEKNOLOJİ SANAYİ TİC. LTD. ŞTİ. ile İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TEKNOKENT VE TÜBİTAK İLE YÜRÜTTÜĞÜ PROJELER konusunda sizleri bilgilendirmek istedim...
Yine bu süre zarfında, sizlerden aldığımız yapıcı eleştirileri de dikkate alarak B5A nın dışında ve çok üstünde bir ürün olan diCO üzerinde çalışmalar yapıldı...2 yılı aşkın bir süre içerisinde bu çalışmalar meyvelerini vermeye başladı...
Hüseyin Ovak
08-10-2011, 10:34
Alınan bu sonuçları sizlerle paylaşmadan önce size diCO'dan bahsedeyim...
1- Gerek klasik tarımda (sulu, kuru), gerek organik tarım ve gerekse topraksız tarımda hem kök hem yaprak ve hem de ürün gelişim gübresi olarak kullanılabilen Dünya'daki tek gübredir.
2- Gübreleme maliyetlerinizi önemli oranda azaltır ve verimliliğinizi önemli oranda artırır. Sağladığı verim artışı ve zirai ilaç kullanımındaki tasarruf dikkate alındığında son derece ekonomiktir.
3- Topraktaki organizmal ve mikroorganizmal canlılığı artırır.
4- Tüm Dünya'da en kısa sürede organik ürün alımını sağlayan benzersiz bir gübredir.
5- Toprak ve Bitkideki su kaybını en aza indirgeyerek kuraklık etkilerini azaltan ve bitkilerin soğuğa karşı mukavemetini artıran bir gübredir. Sulu tarım alanlarında sulama suyundan %35-40 civarında tasarruf sağlamaktadır.
6- Yıllardır bilinçsiz ve gerekenden fazla tarım ilacı ve sentetik kimyasal gübre kullanımı sonucu toprakta depolanan sentetik kimyasal gübre ve tarım ilacı atıklarının moleküler bazda (temelde) parçalanmasını sağlar. Toprağın organikleşmesi sağlar. Bu açıdan bakıldığında Dünya'da bir ilk'tir.
7 - Kireçli toprakta CaCo3 formunu kademeli olarak çözerek CaO formuna çevirir ve bitkiye faydalı hale getirir.
8 - Tuzlu topraklarda tuzun ÇÖZER zararlı etkilerini önler ve veri artışı sağlar.
9- Çiçeklenmeyi artırır, çiçek dökülmelerini önler, kılcal kök yapısını artırır, köklenmeyi güçlendirir.
10- Ürün büyüklüğünü, kalitesini ve raf ömrünü artırır.
11- Uygulama sırasında ve sonrasında gerek toprağa, gerek insana ve hayvana hiçbir zararlı yan etkisi yoktur. Kullanımı son derece güvenlidir.
Hüseyin Ovak
08-10-2011, 10:49
TÜBİTAK ( TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ ) GIDA ENSTİTÜSÜ DİCO GÜBRE KULANIMININ ZİRAİ İLAÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ ARAŞTIRILMIŞ ve 50H4104 PROJE SONUÇ RAPORU düzenlenmiştir.
Hüseyin Ovak
08-10-2011, 11:12
Proje kapsamında diCO organik gübrenin pestisitler üzerindeki etkisi araştırılmıştır.Bu amaçla organik klorlu,organik fosforlu,triazol ve dinitroalinile olmak üzere dört farklı kimyasal gruba ait yedi pestisit (trifluralin-DDT-klorprifos-difeniconazole ve methidation ) kullanılarak denemeler gerçekleştirilmiştir...
Sonuç olarak farklı pestisitlerle kontamine edilmiş toprak, meyve ve sebze matrikslerine yapılan Dico gübre uygulaması sonucunda ortamdaki pestisitlerin oldukça kısa bir sürede bozunmaya uğradığı saptanmıştır. Özellikle çok uzun yarılanma süresine sahip olan DDT ve bozunma ürünlerinin on gün gibi kısa bir sürede bozunması Dico gübrenin etkinliğini göstermesi bakımından çok önemli bir bulgudur.
Trifluralin 1/50 oranında seyreltilmiş diCO gübre içerisinde 6 günde %98 oranında, 1/100 oaranında seyreltilmiş diCO gübre içersinde %95 oaranında bozunduğu tespit edilmiştir.
DDT'nin 6 günde 1/50 oranındaki çözeltide %95 oarnında,1/100 oranındaki çözeltide %98 oranında bozunduğu tespit edilmiştir...DDT'nin bozunma ürünleri olan DDD ve DDE'de ortamdaki bakterilerce 6 günde tamamen bozundurulmuştur...
DDT ile kirletilmiş topraklarda(kontrol gurubu) 8 gün boyunca DDT miktarının değişmediği, dico uygulanan topraklarda DDT'nin 8 günde tamamen bozunduğu; kontrol gurubu topraklarda trifluralin 8 günde %42,6 oranında azalmış, diCO uygulanan topraklarda 8 günde tamamen bozunduğu tesbit edilmiştir...
Açık arazi uygulaması için;Erik,Domates,Biber ve Barbunya fasulye ürünleri seçilmiş ve bu ürünler farklı pestisitler ile ilaçlanmıştır.İlaçlama yapılan bu ürünlerin bir kısmı kontrol gurubu olarak ayrılmış,bir kısmına da diCO gübre uygulanmıştır...
10 günboyunca kalıntı analizi gerçekleştirilmiş,kontrol gurubu domateste DİFENİCONAZOLE miktarı 9 günde %80.5 azalırken, diCO uygulanan domateste DİFENİCONAZOLE tamamen bozunmuş kalıntısına rastlanmamıştır....
KLORPRİFOS ile yoğun olarak kontamine edilen kontrol gurubu yeşil biberlerde kalıntı miktarı 9 günde %70 oranında;diCO gübre uygulanan ürünlerde %93 oranında azaldığı tesbit edilmiştir...
Kontrol gurubu Barbunya fasulyelerdeki METHİDATİON kalıntı miktarı 9 günde %45 oaranında azalırken;diCO uygulanan ürünlerde %89.5 oranında azaldığı tesbit edilmiştir...
KLORPRİFOS ile kontamine Eriklerdeki kalıntı miktarı kontrol gurubunda 9 günde % 7,8 oranında azalmış,diCO uygulanan ürünlerde ise KLORPRİFOS kalıntısına rastlanmamıştır...
Sonuç olarak;farklı pestisitlerle kontamine edilmiş toprak,sebze ve meyve matrikslerine yapılan diCO uygulaması sonucunda ortamdaki pestisitlerin oldukça kısa bir zamanda bozunmaya uğradığı saptanmıştır...
Hüseyin Ovak
08-10-2011, 12:33
TRİFLURALİN : Kimyasal gurubu DİNİTROALİNİLE.
TOKSİTİTE ETKİSİ:
Kan, Karaciğer ve börek için zehirlidir...İnsanlarda kanser yapıcı etki göstermesi olasıdır...
KLORPRİFOS : Kimyasal gurubu ORGANİK FOSFORLU
TOKSİTİTE ETKİSİ:
Yenme ve Dermal Absorbsiyon durumunda oldukça zehirlidir...
DİFENOCONOZALE : Kimyasal gurubu TRİAZOLE
TOKSİTİTE ETKİSİ:
KARACİĞER,KALP ve BÖBREKLER için oldukça zehirlidir...
METHİDATHİON : Kimyasal gurubu ORGANİK FOSFORLU
TOKSİTİTE ETKİSİ:
SİNİR SİSTEMİ,KARACİĞER,SAFRA KESESİ ve YUMURTALIKLAR için oldukça zehirlidir
DDT : Kimyasal gurubu ORGANİK KLORLU
TOKSİTİTE ETKİSİ:
MUTAJENDİR, oldukça zehirlidir...İnsanlarda olası kanser yapıcı etki gösterir...Yenme durumunda oldukça zehirlidir...
Hüseyin Ovak
08-10-2011, 13:27
Şimdi sizinle DDT ile ilgili bazı bilgileri paylaşmak istiyorum...
Güngör Uras Olayların içindenguras@milliyet.com.tr
DDT’nin zararı 22 yıl sonra anlaşıldı
09 Kasım 2009
GDO (Geni Değiştirilmiş Organizmalar) henüz yeterince denenemedi. ABD’de 1996’dan sonra yoğun olarak GDO’lu mısır, soya, kolza, pamuk üretiliyor. GDO’lu üretimin toprağı nasıl etkilediği, hayvan ve insan sağlığını nasıl etkilediği henüz bilinemiyor.
Bunların tespiti için ciddi araştırmalara ve zamana ihtiyaç var.
GDO’ya benzer şekilde bir DDT macerası yaşadık. Çok kişi bu DDT macerasını unuttu. Kısaca hatırlatayım.
İsviçreli bilim adamı Paul Hermann Müller, 1939 yılında DDT isimli ilacın zararlı böceklere karşı kullanılmasının yolunu açtı.
İkinci Dünya Savaşı sırasında hem gıda hem de sağlık sorunları öne çıkmıştı. DDT’nin tarımda kullanılması, üretimi sınırlayan zararlı böceklerle mücadeleyi sağlıyordu. DDT’nin insan yaşamında kullanılması, o yılların en büyük belası olan sıtma sineğini yok ediyordu.
Bir zamanlar kraldı!..
Tarım ürünlerini artırma iddiasıyla doğa zehirlenirken, DDT’nin, tarım ürünleri yoluyla hayvan ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri umursanmadı.
DDT kullanımının yolunu açarak tarımda “Yeşil Devrim”i gerçekleştirdiği için Paul Hermann Müller’e 1948 yılında Nobel Ödülü verildi.
Fakat 22 yıl sonra 1970 yılında Rachel Carson adında birinin mücadelesi sonunda anlaşıldı ki, DDT kullanımı hem toprakları, hem hayvanları, hem insanları zehirliyor. Bu zehir kalıcı oluyor. Dünyanın dengesi bozuluyor.Ve de başta ABD olmak üzere bütün dünyada DDT kullanımı yasaklandı.
DDT toprakta kalıcı oluyordu. Uzun yıllar topraktaki olumsuz etkisini sürdürüyordu. Topraktan bitki yoluyla hayvan ve insan vücuduna giriyor, vücut dokusundaki yağlarda kolaylıkla çözülerek insan vücudunda olumsuz etkiler yaratıyordu.
Bir kuşak DDT’den olumsuz etkilendi.
Tarımda kullanıldığında zararlı organizmalar yanında yararlı organizmaları da yok ederek çevrenin dengesini alt üst ediyordu.
Bizler de Türkiye’de tarımda bol bol DDT kullandık. Sıtma mücadelesinde DDT’den yararlandık.
Zararsızsa kullanalım:
DDT olayını hatırlatarak GDO’lu tarım ürünlerinin de DDT gibi zararlı olduğunu veya olacağını iddia etmek imkânsızdır. Ama DDT olayı bize ders olmalıdır.
GDO kötüdür demek nasıl mümkün değil ise GDO zararsızdır demek de mümkün değil.
Yanlış olan bu belirsiz ortamda GDO’suz ürünler mevcut iken, kamu sorumlularının halka illa da GDO’lu ürünler yedirmekteki ısrarları ve GDO avukatlığına soyunmalarıdır.
Hüseyin Ovak
08-10-2011, 13:32
DDT'yi bulana Nobel Ödülü vermişler; zaralarını yok edene?....
Selahattin Yılmaz
08-10-2011, 14:48
Hüseyin bey yokluğunuzda sizinde bildiğiniz gibi sizi aratmadan B5A başlığına cevapları gönğllü molarak ben vermiş ta ki son ve gelişmiş versiyon olan DiCO organik gübre için denemelerin numunelerin bir kısmını ben dağıtmış ve benzer sebepler yüzünden bende burada yazımsal desteği vermekten vazgeçmiştim. Bilimsel sonuçların açıklanması sözünü bende verdiğimden aslında bir anlamda benimde süzümü yerine getirmemi sağladığınız için teşekkür ediyorum.
BMR Tarımın birbuçuk yıldır yaşadıkları sıkıntılarına rağmen böyle ve bilimsel bir ürünü geliştirmesi benim içinde heyecan vericidir, hele hele yerli olması apayrı bir durumdur.
Yeni ve daha fazla ve hatta sonuçlanmamış olmasına rağmen eskilerinden çok daha heyecan verici ve şaşırtacak açıklanmayı bekleyen ve geleceğe dair ümit veren bilimsel sonuçlar olduğunu olduğunu biliyorum.
Son olarak B5A iken BMR Tarım şimdi ise bilimsel tabanı daha genişletip geliştirdiği ve yenilendiği ve AR-GE FİRMASI Dİ BİOTEKNOLOJİ SANAYİ TİC. LTD. ŞTİ. ile İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TEKNOKENT VE TÜBİTAK İLE YÜRÜTTÜĞÜ PROJELERLE yenilenen Türkiye için hazır bir firma olmasından dolayı tebrik ediyorum. Başarılarınızı izliyorum ve devamını bekliyorum.
MeyveliTepe
08-10-2011, 14:57
Tekrar hayırlı ve uğurlu olsun diyorum.
Şu ana kadar yazılı olanlardan toprak ve bitkideki bazı kimyasalları belirli zamanlar içinde parçaladığını çıkarsıyorum. Yeni gübreyi daha iyi anlamamız için mikrobiyal midir, organik sıvı gübre midir, etkili içeriği vb. de dahil, toprak ve bitkiye olan etkilerini olabildiğince detaylı aktarabilirseniz çok makbule geçer.
Ayrıca, yukarıdaki kısa mesajlarda belirtilen kimyasal ve zehirli kalıntıları parçalaması ile etkilerin makale formunda deney, ölçüm vb. bilgileri de varsa kendi adıma okumaktan memnuniyet duyarım.
Merhabalar;
Diğer ürün sayfasını 10 saat okuyan biri olarak ilk notum. Hemde kara cahil birisinin notu.
İlk başlangıç sululuk ile başladı. Sayın Hüseyin bey, sizden ricam, eleştirilere açık olun. Sabırlı olun. İstenen cevapları verin. ''Sanırsam, olabilir, belki, bana göre ,vb'' kelimelerinden uzak kalın.
Ya ticari kişiliğiniz ile, ya da uzmanlığınız ile veya dayanamadığınız durumlarda başlangıç mesajınızdaki gibi ön yargınız ile ...
Ama sadece birisi olun lütfen. Güzel bir ortam içinde takip edelim.
Bir kimsenin açığını gördüğümüzde, sanki onun ayıbı yakalamışcasına gibi saldırmayalım.
Karşımızdakine özür dileme fırsatı verelim. Araya duvar/çizgi çekmeyelim.
Türkçe eksiği olduğunu belirten ve bundan dolayı 40 kere özür dileyen Fransa' dan bir Türk'e, eleştirileri nedeniyle ne kadar saldırıldığını gözlemledim ben. Toplu saldırı hemde. Sonra da onların yaptıkları Türkçe imla hatalarına şahit oldum. Yurt dışındaki kişi defalarca özür de dilemişti üstelik.
Özür ve saygılarımla.
Hüseyin Ovak
09-10-2011, 12:34
Merhabalar;
Sayın selahattin Yılmaz, benim forumda yazmadığım zamanlardaki B5A ya olan katkılarınızı yakından takip ettim.Ülke tarımına ve ekonomisine katkı sağlayacak bir ürünün tanıtılması ve onun doğru kullanımı konusundaki çabalarınız için size sonsuz teşekkürlerimi sunarım...Desteklerinizin devamını diliyor; çalışmalarımızla sizi ve B5A-diCO gibi ürünlere güvenenleri mahçup etmeyeceğimizi belirtmek istiyorum....
Hüseyin Ovak
09-10-2011, 12:47
Sayın mrduran;
Sizin de uyarılarınızı ve tavsiyelerinizi dikkate alacağım,eleştiri ve uyarılarınız için teşekkür ederim... Yalnız şunu belirmeden geçemeyeceğim; foruma yazmadığım sürece forumdan uzak kalmadım,sürekli takip ettim...Benim foruma ara verme nedenim,eleştiriler değildir...Sulandırma,ticari çıkar amacıyle karalama ve hakarete varan (burada yazılmayanlar da var) söylemler karşısında, Ülke için çok önemli gördüğüm bir ürünün karalanmasına ve yanlış lanse edilmesine engel olmaktır... Beni sürekli takip eden üyelerin ne kadar sabırlı, uslubunu saygı çerçevesinde tutan ve dürüst bir şekilde sorulara cevap vermeye çalışan birisi olduğumu bilirler sanıyorum... Yine bu çerçevede kalarak, İnsan sağlığını korumayı hedefleyen,pestisit kalıntısı yüzünden binlerce ton sebze ve meyvenin gümrüklerden geri döndüğü ülkemizide,bu durumu ortadan kaldırıp;ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir ürünün ülke tarımına ve ekonomisine kazandırılmasına katkıda bulunmayı amaçlayıp,sorulanlara cevap vermeye çalışacağım...saygılar...
Hüseyin Ovak
09-10-2011, 13:51
Sayın Meyveli Tepe;
Teşekür ederim...Evet yukarıda yazılanlar toprak ve bitkilerdeki bazı kimyasalları parçaladığını belirtiyor;ancak Tübitakta denemeye alınan ürünler çok ağır kimyasallar,hatta bazıları yasaklanmış olanlar...Tabii çalışmalar bununla sınırlı değil, bu çalışma sonuçlanmış olanı...Diğer çalışmalar hakkında da bazı bilgiler vereceğim...bu rapor 33 sayfalık bir rapor... Bu raporda tüm deneyler ve ölçümler mevcut... Raporun tamamını Tübitak kendisi açıklayacak.Biz şimdilik açıklayamıyoruz..Makale de Tübitaktan çıkacak...Tabi ki bunun için biraz zaman gerek...Bu süreci bekleyeceğiz...
diCO şu an için organik sıvı gübre lisansı alınmış bir ürün...Etkinlik raporu çıktığında Mikrobiyal lisansı alınacak...bunun için de 2-3 aylık bir zaman kaldı...
Ürünün toprağa ve bitkiye olan etkilerini kısaca 2 nolu mesajda belirttim. 4 nolu mesajda yazdıklarım ise bu rapordan alıntılardır... saygılarımla..
Zeytinlibahçe
09-10-2011, 15:03
Hüseyin bey Teşekkürler. Hayırlı olsun.
B5A nın dışında ve çok üstünde bir ürün olan diCO üzerinde çalışmalar yapıldı...2 yılı aşkın bir süre içerisinde bu çalışmalar meyvelerini vermeye başladı...
B5A dan farkllı olduğuna göre tam olarak DiCO ribo nedir? Açılımını ve etken maddelerini, nasıl çalıştığını yazabilir misiniz?
Hüseyin Ovak
09-10-2011, 16:01
Sayın zeytinlibahçe;
Ürünümüzün adı DİCO ribo değil; diCO sıvı organik gübredir.(şimdilik..Mikrobiyal lisansı alındığında Mikrobiyal gübre olacak)...
B5A dan farkı; diCO sıvı organik gübrede B5A nın 3 katına yakın bakteri vardır... Bu bakteriler AR-GE FİRMASI Dİ BİOTEKNOLOJİ SANAYİ TİC. LTD. ŞTİ. tarfından üretilmekte ,BMR tarım tarafından gübre haline getirilmektedir...Mikrobiyal lisansı alındığında içeriğindeki tüm bakteriler etiketinde yazacak,aynı zamanda işlevleri de belirtilecektir...(pestisit kalıntılarını yok eder gibi..)
B5A da ise daha az bakteri mevcut ve mikrobiyal düzeyde olmadıklarından içeriği etiketinde ya da başka bir yolla belirtilemiyordu...oysa diCO tamamen bilimsel,işlevleri bilimsel olarak ispatlanmış,tartışmaya mahal bırakmayacak bir üründür...Tabi sürecin mikrobiyal kısmı tamamlandığında (az bir zaman kadı) bu daha da net anlaşılacaktır...Kullanım konusunda da;
B5A 4-5 bin m2 alanda kullanılabiliyorken, diCO 8 bin m2 alanda kullanılabiliyor...
B5A zirai ilaçlardan 10 gün sonra kullanırken;diCO 5 gün sonra kullanılabiliyor...
B5A zirai ilaç kalıntılarını daha uzun zamanda bozundururken; diCO 6-8 gün içerisin en zor kimyasalları bozundurabiliyor...
B5A gün batımından sonra ya da sabah erken saatlerde kullanılırken, diCO günün büyük bölümünde (öğle saatleri 11-16 arası hariç) kullanılabiliyor...
B5A hiçbir kimyasal ürünle karışmazken; diCO (zirai ilaçlar ve dezenfektanlar hariç) tüm kimyasal gübre ve iz elementler ile ile karışabiliyor...Ancak kimyasal gübre ve iz elementlerden hemen sonra kullanılırsa daha etkili oluyor...Bu örnekleri çoğaltabiliriz...
İçeri konusunda tamamını mikrobiyal lisans alınıncaya kadar veremem ancak; bazı örnekler verebilirim...
idris şenol
09-10-2011, 16:18
sayın Hüseyin ovak yeni ürün hayırlı olsun
dico sıvı gübrenin topraksız tarım çalışmaları varmı?
istanbulda ki tarım furına katılcakmısınız
normal gübreleme ile dico ,ürün gübreleme verime katkısı nedir
birde ürün fiyatı nedir
teşekkür ederim
Hüseyin Ovak
09-10-2011, 16:24
İşte size içerikten bazı örnekler:
Baktaeri Adı :Azotobacter vinelandii
Bilinen Yaygın Etkisi : Azot tutumu ve Karbon dönüşümünde rol almaktadır
Mililitrede Hücre Sayısı : (10 üzeri 8 kob/ml)
Baktaeri Adı : Bacillus licheniformi
Bilinen Yaygın Etkisi : Metallerin su ve topraktan uzaklaştırılmasında rol almaktadır.
Mililitrede Hücre Sayısı : (10 üzeri 7 kob/ml)
Baktaeri Adı : Pseudomonas fluorescens
Bilinen Yaygın Etkisi : Bioremediation kimyasal degredasn ve kimyasal degredasyon
Mililitrede Hücre Sayısı : (10 üzeri 4 kob/ml)
Baktaeri Adı : Vibrio splendidus
Bilinen Yaygın Etkisi :Fosfor parçalanmasında rol almakatdır
Baktaeri Adı : Bacillus thuringiensis
Bilinen Yaygın Etkisi : Bioyolik kontrolde kimyasal ilaçların yerine kullanılabilmektedir.
Mililitrede Hücre Sayısı : (10 üzeri 11 kob/ml)
NOT: LÜTFEN BENİ ŞİMDİLİK İÇERİK KONUSUNDA DAHA FAZLA ZORLAMAYIN..Saygılar...
Hüseyin Ovak
09-10-2011, 16:34
Teşekkürler sayın idris şenol;
diCO Kuru-sulu tarım,organik ve kimyasal tarımda kullanılabildiği gibi, topraksız tarımda da kullanılabilmekte...
Fuarlara katılımı mikrobiyal lisans ve tescil,aynı zamanda bilimsel çalışmaların hızı ve sonuçları belirleyecek...
diCO nun verime katkısı hem verim artışı olara,hem ürün kalitesi olarak,hem raf ömrü konusunda hem de kalıntısız organik ürün elde etme konusunda oldukça fazla...
Sanırım siz verim artışı ve kalite konusunda az çok test ettiniz :)
Fiat konusunda şimdilik B5A ile aynı; mikrobiyal lisans alındığında bir düzenleme yapılacaktır sanırım... Saygılar...
Hüseyin Ovak
09-10-2011, 17:11
diCO ' nun ÇEŞİTLİ BİTKİ KÜLTÜRLERİNDE KULLANIM ŞEKİLLERİ :
SEBZELER : (Seralarda) Fide dikiminden 10–15 gün sonra dekara 250 gr. DiCO en az 25 lt. su ile karıştırılıp topraktan uygulanır.
Sonraki uygulamalarda dekara 125 gr en az 25 lt su ile çoğaltarak 20 gün arayla veya 20 günlük doz üç veya dörde bölünerek yapılabilir.
Tercihen gübre uygulamalarının hemen ardından damlama sistemi ile topraktan verilmesi önerilir.
(Açık alanlarda) Fide dikiminden 10-15 gün sonra dekara 125 gr. en az 12.5 lt. su ile karıştırılıp topraktan uygulanır. Sonraki uygulamalar birer ay ara ile üç kez, tercihen gübre uygulamalarının hemen ardından 125 gr diCO en az 12.5 litre su ile karıştırılarak topraktan veya 125 gr diCO en az 25 litre su ile karıştırılarak yapraktan uygulanır.
ÇİLEK (Tarla): Birinci uygulama sonbaharda dekara 125 gr. diCO’nun en az 12.5 litre su ile topraktan uygulanmasıdır.
İkinci uygulama ilkbaharda dekara 125 gr diCO’nun en az 25 litre su ile yapraktan yapılmasıdır.
Üçüncü uygulama bir ay sonra yapraktan dekara 125 gr. olarak aynı şekilde yapılır.
Uygulamaların kimyasal gübrelemelerden sonra yapılması önerilir.
ÇİLEK (Seralarda) : Fide dikiminden 10–15 gün sonra dekara 500 gr. diCO en az 50 lt. su ile karıştırılıp topraktan uygulanır. Sonraki uygulamalar 20 gün arayla veya 20 günlük doz üç veya dörde bölünerek yapılabilir. Tercihen gübre uygulamalarının hemen ardından damlama sistemi ile topraktan verilmesi önerilir.
PATATES : Dekara 125 gr. diCO en az 12.5 lt su ile toprak hazırlığı aşamasında, taban gübresi uygulaması sonrası yapılır.
Daha sonra Dekara 200 gr. diCO en az 50 lt su ile yumru gelişim döneminde 30 gün ara ile 2 kez daha yaprak uygulanması önerilir.
Bu diCO uygulamalarının, kimyasal gübre ve ilaç uygulamalarından sonra yapılması önerilir.
KAVUN-KARPUZ-KABAKGİLLER : Dikimden sonra dekara 125 gr. diCO’nun en az 12.5 lt. su ile çözülerek topraktan can suyu şeklinde uygulanması önerilir.
Kol atım döneminde dekara 125 gr.B5A’nın en az 25 lt. su ile tercihen topraktan uygulanması önerilir.
Tercihe bağlı olarak meyve döneminde dekara 125 gr. diCO en az 25 lt. su ile yapraktan sabahın erken saatlerinde uygulanabilir.
ŞEKER PANCARI : Ekimden önce, taban gübresi kullanıldıktan sonra dekara 125 gr. diCO en az 12.5 litre suda karıştırılıp toprağa uygulanır ve ekim yapılır.
Çapa dönemi (2 -4 yaprağa ulaşınca) dekara 125 gr. diCO en az 25 litre su ile karıştırılır ve yapraktan verilir.
Yumrular belirdiğinde dekara 125 gr. diCO en az 25 litre su ile yapraktan verilir.
PAMUK : Ekimden önce, taban gübresi kullanıldıktan sonra dekara 125 gr. diCO en az 12.5 litre suda karıştırılıp toprağa uygulanır ve ekim yapılır.
Çapa dönemi (2 -4 yaprağa ulaşınca) kimyasal gübre ve ilaç uygulamasından sonra dekara 125 gr. diCO en az 25 litre su ile karıştırılır ve yapraktan verilir.
MISIR : Taban gübresiyle birlikte dekara 125 gr. diCO’nun en az 12.5 lt. su ile topraktan uygulanmalıdır.
Bitki 4 - 8 yapraklı olunca, ikinci gübrelemeden sonra dekara 125 gr. diCO en az 25 litre su ile çözülerek tercihen topraktan uygulanması önerilir.
HUBUBAT : Dekara 125 gr. diCO’nun en az 25 litre su ile çözülerek tohum ekiminden 1 ay sonra yapılması önerilir.
Dekara 125 gr. diCO en az 25 litre su ile çözülerek bahar gübresi uygulaması sonrasında kardeşlenme döneminde yapraktan yapılır.
ÇELTİK (Pirinç) : Taban gübresi ile birlikte nisanda dekara 125 gr. diCO en az 20 litre su ile çözülerek uygulanır.
İkinci uygulama hasattan 30 gün önce dekara 125 gr. diCO en az 20 litre su ile çözülerek yapılır.
AYÇİÇEĞİ : Taban gübresiyle birlikte dekara 125 gr. diCO’nun en az 12.5 lt. su ile topraktan uygulanmalıdır.
Bitki 4 - 8 yapraklı olunca, ikinci gübrelemeden sonra dekara 125 gr. diCO en az 25 litre su ile çözülerek tercihen TOPRAKTAN - YAPRAKTAN uygulanabilir.
Üçüncü uygulama 30 gün sonra dekara 125 gr. DİCO en az 25 litre su ile çözülerek tercihen topraktan uygulanması şeklindedir.
NOT: TÜM SEBZE ve MEYVELERDE PESTİSİT KALINTILARINI ÖNLEMEK AMACIYLE HASATTAN 10 GÜN ÖNCE DEKARA 200 gr diCO EN AZ 50 LİTRE SU İLE ÇÖZÜNDÜRÜLEREK YAPRAKTAN UYGULANMASI ÖNERİLİR…
FİDE ve FİDAN ÜRETİMİ : Normal kimyasal gübre programına ilave olarak dekara 125 gr diCO en az 25 litre su ile çözülerek topraktan 20 günde bir tekrarlanarak fide satışa sunulana kadar uygulanır. 20 günlük doz üç veya dörde bölünerek üç veya dört kerede de uygulama yapılabilir. Yapraktan uygulanması tercih edilmemelidir. Şayet zorunluluk varsa su miktarı 3 veya 4 katına çıkarılmalıdır.
TÜM MEYVE AĞAÇLARI : Birinci uygulama sonbahar gübresinin atılmasından sonra dekara125 gr. diCO’nun en az 12,5 litre su ile çözülerek topraktan uygulanmasıdır.
diCO’nun sezonda iki veya üç kez kullanımı önerilir. İkinci uygulama ilkbahar gübrelemesinden hemen sonra dekara 125 gr. diCO’nun en az 25 litre su ile çözülerek yapraktan veya topraktan uygulaması şeklinde yapılır.
Üçüncü uygulama tercihe bağlı olarak meyve tutumundan sonra dekara 125 gr. diCO’nun en az 25 litre su ile çözülerek yapraktan uygulamasıdır.
(MEYVECİLİKTE YAPRAKTAN UYGULAMALARDA HALK DİLİYLE TON’a 1 KG UYGULANIR)…
İNCİR : Nisan - Mayıs aylarında dekara 125 gr. diCO en az 12.5 litre su ile topraktan verilir.
İkinci uygulama, bir ay sonra dekara 125 gr. diCO en az 25 litre su ile yapraktan verilir.
Üçüncü uygulama, 20 gün sonra dekara 125 gr. diCO en az 25 litre su ile topraktan verilir.
Uygulama öncesi toprak ve yaprak ısısının düşük olduğu sabahın erken saatlerde uygulama yapılması önerilir.
ZEYTİN : Dekara 125 gr. diCO en az 12.5 lt. su ile ocak ayında topraktan uygulanır.
İKİNCİ UYGULAMA 125 gr. diCO en az 25 lt. su ile çiçeklenme öncesi yapraktan uygulama yapılması önerilir.
Dekara 125 gr. diCO en az 25 lt. su ile karıştırılarak meyveler yarım santim büyüklüğe erişince son uygulama yapraktan yapılır.
ANTEP FISTIĞI : Birinci uygulama sonbahar gübresinin atılmasından sonra dekara 125 gr. diCO’nun en az 12.5 litre su ile çözülerek topraktan uygulanmasıdır.
diCO’nun sezonda iki veya üç kez kullanımı önerilir. İkinci uygulama ilkbahar gübrelemesinden hemen sonra dekara 125 gr. diCO’nun en az 25 litre su ile çözülerek yapraktan veya topraktan uygulaması şeklinde yapılır.
Üçüncü uygulama tercihe bağlı olarak meyve tutumundan sonra dekara 125 gr. diCO’nun en az 25 litre su ile çözülerek yapraktan uygulamasıdır.
NOT : TÜM MEYVE AĞAÇLARINDA PESTİSİT ve AĞIR METAL KALINTILARINI ÖNLEMEK AMACIYLE HASATTAN 20-30 GÜN ÖNCE DEKARA 125 GR diCO EN AZ 25 LİTRE SU İLE ÇÖZÜNDÜRÜLEREK YAPRAKTAN UYGULAMA YAPILMASI ÖNERİLİR…
BAĞLAR : Birinci uygulama sonbahar gübresinin atılmasından sonra dekara 125 gr. diCO’nun en az 12.5 litre su ile çözülerek topraktan uygulanmasıdır.
Üçüncü uygulama tercihe bağlı olarak meyve tutumundan sonra dekara 125 gr. diCO’nın en az 25 litre su ile çözülerek yapraktan uygulamasıdır.
NOT : BAĞLARDA PESTİSİT KALINTISINI ÖNLEMEK AMACIYLE HASATTAN 10 GÜN ÖNCE DEKARA 125 GR diCO EN AZ 25 LİTRE SU İLE YAPRAKTAN UYGULANMASI ÖNERİLİR…
MUZ : Çiçeklenme dönemi öncesinde dekara 125 gr. diCO en az 12.5 lt. su ile topraktan yapılır.
30 gün sonra ikinci uygulama yine topraktan yapılır.
Üçüncü uygulama 30 gün sonra yapılır. Uygulamaların kimyasal gübre uygulamalarının hemen ardından yapılması önerilir.
ÇAY: Taban gübresi uygulamasıyla birlikte dekara 125 gr. diCO’nun en az 12.5 litre su ile çözülerek topraktan uygulanması önerilir.
Sürgün oluşmaya başladığında dekara 125 gr. diCO’nUn en az 25 litre su ile çözülerek yapraktan uygulanması önerilir.
Her yaprak kesiminden sonra dekara 125 gr. diCO ’nun en az 25 litre su ile yapraktan uygulanması önerilir.
FINDIK : Dekara 125 gr diCO en az 12.5 litre su ile çözülerek sonbahar ve ilkbahar gübreleri ile birlikte topraktan uygulanır.
İstenirse meyve oluşumundan hemen sonra Dekara 125 gr diCO 25 litre su ile yapraktan uygulama yapılabilir…
SÜS BİTKİLERİ :
Yaprak Uygulaması: 8 gr. diCO, 5 lt suyla karıştırdıktan sonra yapraktan uygulanması önerilir. Bu uygulama 20 günde bir tekrar edilir.
Periyotlarla bir yaprak, bir toprak olarak devam edilmesi önerilir.
Kesme Çiçek Üretimi: Normal kimyasal gübre programına ilave olarak dekara 125 gr diCO en az 25 litre su ile çözülerek topraktan
20–30 günde bir tekrarlanarak tüm sezon boyunca uygulanır. 20 - 30 günlük doz üç veya dörde bölünerek üç veya dört kerede de uygulama yapılabilir. Yapraktan uygulanması tercih edilmemelidir. Şayet zorunluluk varsa su miktarı 3 veya 4 katına çıkarılmalıdır.
NOT:
1- diCO’nun uygulamaları zirai mücadele ilaçlarından en az 5 gün önce veya sonra yapılmalıdır.
2- Bitkinin Makro ve Mikro iz element ihtiyaçları karşılandıktan sonra diCO uygulaması yapılmasının verimi önemli oranda artırdığı gözlenmiştir.
3- Yukarıda verilen su miktarları minimum değerleri ifade etmektedir. diCO su ile çok daha iyi çalışan bir sıvı organik gübredir. Fazla su uygulaması diCO için bir dezavantaj oluşturmaz.
diCO’yu kimyevi sentetik ve diğer gübrelerle nasıl dengelemeliyim?
İlk önce iz elementleri de içerecek şekilde toprak tahlili yaptırmanız çok önemlidir. Toprağın ihtiyaç duyduğu bütün makro ve mikro iz elementi eksikliklerinin giderilmesi için takviye yapmanızı öneririz. diCO toprağınızda olmayan bir elementi var etme özelliğine sahip değildir. Bitkilerinizi besleme yaparken dönüşümlü olarak NPK, organomineral gübre ve yanmış hayvan gübreleri ve mikro iz elementlerle takviye edebilirsiniz. Kimyevi sentetik gübreleri ve mikro iz elementleri analiz sonuçlarına ve toprağınızın ihtiyacına göre kullanınız!
Sulama sistemlerinin temizliği nasıl yapılmalıdır?
diCO’yu uygulayacağınız sulama sistemleri ve donanımları zirai ilaç kalıntılarından arındırılmış olması gerekir. Bu kalıntılar ürünün etkinliğini düşürebilir ve diCO’dan beklediğiniz verimi alamayabilirsiniz!
Dikkat edilecek hususlar?
DEPOLAMA: Serin ve kuru bir yerde muhafaza ediniz, ürünü direkt güneş ışığına maruz bırakmayınız. İdeal saklama koşulları 5-14 derece arasındadır.
ÖNERİLER:
*Makro ve Mikro iz element uygulamalarının hemen ardından yapılan diCO desteklemelerinin verimi önemli oranda artırdığı gözlenmiştir.
*Uygulama tablosunda verilen su miktarları minimum değerleri ifade etmektedir. diCO, su ile çok iyi çalışan bir sıvı organik gübredir. Fazla su uygulaması diCO için bir dezavantaj oluşturmaz. diCO şişesini İyice çalkalayarak su ile karışımını sağlayınız.
UYARILAR :
— Çocuklardan ve gıdalardan uzak tutunuz.
— İnsektisit, Fungusit, Herbisit, ve Akarisit'lerle birlkte kesinlikle kullanmayınız. Bu grup zirai mücadele ilaçlarından en az 5 (beş) gün önce veya sonra kullanınız.
Tarım ilaçlarından en az 5 gün sonra kullanılması daha faydalıdır.
— İlaçlama tanklarınızı mutlaka zirai ilaç kalıntılarından arındırınız.
— Yanlış kullanımdan firmamız sorumlu değildir.
— Sabahın erken saatlerinde uygulayınız.
idris şenol
09-10-2011, 18:37
İşte size içerikten bazı örnekler:
Baktaeri Adı :Azotobacter vinelandii
Bilinen Yaygın Etkisi : Azot tutumu ve Karbon dönüşümünde rol almaktadır
Mililitrede Hücre Sayısı : (10 üzeri 8 kob/ml)
Baktaeri Adı : Bacillus licheniformi
Bilinen Yaygın Etkisi : Metallerin su ve topraktan uzaklaştırılmasında rol almaktadır.
Mililitrede Hücre Sayısı : (10 üzeri 7 kob/ml)
Baktaeri Adı : Pseudomonas fluorescens
Bilinen Yaygın Etkisi : Bioremediation kimyasal degredasn ve kimyasal degredasyon
Baktaeri Adı : Vibrio splendidus
Bilinen Yaygın Etkisi :Fosfor parçalanmasında rol almakatdır
Baktaeri Adı : Bacillus thuringiensis
Bilinen Yaygın Etkisi : Bioyolik kontrolde kimyasal ilaçların yerine kullanılabilmektedir.
Mililitrede Hücre Sayısı : (10 üzeri 11 kob/ml)
NOT: LÜTFEN BENİ ŞİMDİLİK İÇERİK KONUSUNDA DAHA FAZLA ZORLAMAYIN..Saygılar...
bu bakteri bize yabancı deyil:!! Baktaeri Adı : Pseudomonas fluorescens
Bionem in içeriğinde bu bakteri mevcut
http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/11975.htm
OĞUZ ALPER in bu bakteri yüzünden bir dayak yemediği kaldı
umarım sayın hüsyein ovak bey siz hazırlıksınızdır:))
Hüseyin Ovak
09-10-2011, 20:56
Sayın idris şenol;
Başka firmaların açıklamaları ve iddaları ile ben herhangi bir tartışmaya girmeyeceğim..
Benim burada yazdığım içerikle ilgilidir... İstanbul ünv.den alınan raporun sonuç bölümünde yazan şudur :
***Çalışmanın sonucunda elde edilen sekans bilgileri biyoinformatik yöntemlerle analiz edildi ve raporlandırıldı. Karışım, mikrobiyal canlılardan meydana getirilmiş biodegredan ve bioremedan etkileri olabilecek bir ürün olarak değerlendirilmiştir. Viral bir kontaminat ve parazit içermemektedir....
Bunun dışında bilimsel olmayan tartışmalardan uzak duracağım... Saygılar...
Sayın Beyefendi; Vallahi de, Billahi de, Tallahi de ben bu güzel siteden kimseyi tanımam. Aynı yeminlerle de şiddetle isterim ki, siz veya Ahmet veya Mehmet yapsın/başarsın bu ve buna benzer yenilikleri. Emekli bankacıyım. 1 m2 arazim yok. Hayallerim var, köy kökenli biri olmam hasebiyle. İlgim bu nedenledir. Kara cahil biri olarak gözlemim; Karşı karşıya olsak; karşımdakinin gözlerine bakarım, gözlerini benden kaçırıyor, konuşurken gözlerime bakmıyor, eli terliyor/titriyor, kem-küm ediyor..vb. gibi hatalı da olsa faydalanabileceğim bilimsel bir argumanım yok. Elimde kaldı yazılanlar. Cümle ve kelimeler. Bazı üyelerin konuyu sulandırması bilimsel olmadığını idda etmeleri - Rica ediyorum. Sululuk olmasın, ciddi olsun..lütfen.. diye ayın mrduran; Sizin de uyarılarınızı ve tavsiyelerinizi dikkate alacağım,eleştiri ve uyarılarınız için teşekkür ederim... Yalnız şunu belirmeden geçemeyeceğim; foruma yazmadığım sürece forumdan uzak kalmadım,sürekli takip ettim...Benim foruma ara verme nedenim,eleştiriler değildir...Sulandırma,ticari çıkar amacıyle karalama ve hakarete varan (burada yazılmayanlar da var) -Bu adam kendi bildiğini okuyor. Acaba beni Ti ye mi alıyor, bu kadar kaba olmamalı, Bana saygı duymuyor.. diye yargıya varıyorum. Ön yargı değil, kendisi dedi cümlesi ile. Ben rica ediyorum, o hala bana inat yapıyor sanki...Acaba bu beni potansiyel müşteri olarak değilde, koyun mu görüyor. Dünya'daki tek Dünya'da bir ilk'tir. -Acaba o saniyede, Patagonya, Sibirya buzulları, Gobi çölünde de birisi bu '' Tek/İlk '' kelimelerini etmiş olabilir mi ve bu bey de bunu duymamış olabilirmi...? 1996’dan sonra yoğun olarak GDO’lu mısır, soya, kolza, pamuk üretiliyor. GDO’lu üretimin toprağı nasıl etkilediği, hayvan ve insan sağlığını nasıl etkilediği henüz bilinemiyor. - 1996' dan 2011' e 15 sene eder. Etkisi bilinmiyor, ama bu bey 7 senede, 2 ürününkünü biliyor.. Çok akıllı olmalı veya tezgahtar ağzı yapıyor... oysa diCO tamamen bilimsel,işlevleri bilimsel olarak ispatlanmış,tartışmaya mahal bırakmayacak bir üründür... -B5a bilimsel değil demek. O adına/Ünvanına saygı duyduğum Prof. niçin ve neyi savunma adına çıktı ki o zaman. Yurt dışına çıkacam falan da dedi hatta. Ciddi bir havası vardı. Lakin Bu son cümle yi, o etmiş olamaz. Fuarlara katılımı mikrobiyal lisans ve tescil,aynı zamanda bilimsel çalışmaların hızı ve sonuçları belirleyecek... - Ne yani.. bilimsel idi hani. Fakat bitmeyen bilimsel çalışmalar da varmış.
Sonuç ; Sevgili bey efendi.. ricam sizden. Hemde sizin fabrikanız ve de bu ürüne şiddetle ihtiyacı olan yurdum adına. ALLAH rızası için, siz çıkmayın karşılıklı görüşmelere. Ürününüzün satma ihtimalini bile yok ediyorsunuz. Hemde siz şahsen. Rakibe gerek yok. Siz 10 rakip edersiniz. Saygı duymuyorsunuz bize, Saygı uyandırmıyorsunuz kendinize, ortaklarınızın emek/sermaye/umut/çaba/şansını yok ediyorsunuz. Acaba, Gübre gibi bir ürüne, reklamlarınızda, ALLAH (c.c) dediğinizden dolayı çarpıldığınızı düşünerek mi, bunun reklamlarında o kutsal ibareyi kullanmadınız? İnanmak istiyorum ürününüze, ama şahsınız olmadığı surece. Ya da sus pus olursanız. Konuştukça batıyorsunuz. Ellerinizden değil, ayaklarınızdan bile öperim. Yeter ki ürün yapın. Samimiyetle ama.
Özür ve saygılarımla.
Kimyanın K 'sinden anlamayan, ama dalga geçilmesine de izin vermicek kadar akıllı anadolu insanı
Zeytinlibahçe
10-10-2011, 03:27
Hüseyin bey teşekkürler
MR TARIM'ın, İstanbul TEKNOPARK ta kurulan AR-GE FİRMASI Dİ BİOTEKNOLOJİ SANAYİ TİC. LTD. ŞTİ. ile İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ TEKNOKENT VE TÜBİTAK İLE YÜRÜTTÜĞÜ PROJELER konusunda sizleri bilgilendirmek istedim...
Bunun dışında bilimsel olmayan tartışmalardan uzak duracağım... Saygılar...
Bilimsel verilere dayalı sonuçları bekliyoruz. Başarılar diliyorum.
Hüseyin Ovak
10-10-2011, 08:18
Teşekkürler sayın zeytinli bahçe;
bilimsel olarak yapılan diğer çalışmalar hakkında da sizleri bilgilendireyim...
1-TARIM SEKTÖRÜNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR:
Bu çalışmalarla ekolojik dengeyi bozmadan kimyasal ilaç kalıntılarının temizlenmesi, toprağın ıslahı ve sağlıklı ürünlerin üretilmesi amaçlanmıştır.
A-) Kimyasal ilaç kalıntıların temizlenmesi PROJESİ–DEVAM EDİYOR
B-) Kuraklıkla ilgili çalışmalar. PROJESİ– DEVAM EDİYOR
C-) Tuzlanma ve Kireçlenme sorununun çözülmesi PROJESİ–DEVAM EDİYOR
D-) Yanmış orman arazilerinin ıslahı PROJESİ–DEVAM EDİYOR
E-) Terkedilmiş tarım arazilerinin yeniden tarıma kazandırılması PROJESİ -DEVAM EDİYOR
2-HAYVANCILIĞA YÖNELİK ÇALIŞMALAR:
Büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvanları ve balıkların tükettiği yemlerin, maksimum düzeyde sindirilmesi amaçlanmıştır. Bu ürün aynı zamanda hayvanın bağışıklık sistemini de güçlendirerek, yemle ve dış etkenlerle gelen, hastalıklara neden olan mikro organizmaların bünyeden atılmasını sağlamaktadır. Proje kapsamında yapılan çalışmanın kümes hayvanlarında antibiyotik ve ilaç kullanımını azalttığı, ayrıca küçük ve büyükbaş hayvanlarda süt , et verimini ve kalitesini arttırdığı yapılan denemelerle gözlenmiştir.
Hayvan Katkı Yemi PROJESİ –DEVAM EDİYOR
3-ÇEVRE SAĞLIĞINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR:
İnsana ve çevreye zarar veren sanayi atıklarının ıslah edilmesi ve çevre sağlının korunması amaçlanmıştır.
A-) Kimyasal sanayi atıklarının biyolojik temizliği. PROJE DEVAM EDİYOR
B-) Sanayi ve kimyasal atıklardan dolayı kirlenmiş yeraltı sularının biyolojik temizliği-
PROJE DEVAM EDİYOR
C-) sulardaki arseniğin insan ve çevreye verdiği zararların azaltılması PROJE DEVAM EDİYOR
D-) Belediye kanalizasyon ve çöp sularının biyolojik temizliği PROJE DEVAM EDİYOR
E-) Ağır metallerin toksit değerlerinin azaltılması ve en aza indirgenmesi ( insan ve çevreye zarar vermeyecek düzeye indirgenmesi ) PROJE DEVAM EDİYOR
Daha önceki konu olan B5A dan dico nun sayfasını 3 günden beri inceliyorum.Çok karmaşık bir durum.Formül sahibi aniden o kadar emeğini bırakıp kaçarcasına ortaklıktan ayrılıyor.arkasından yeni isim altında yeni ürün diye bir ürün çıkıyor.Sonuçlarını incelediğimizde B5A ile aynı sonuçlar.Genelde olumsuzluklar ve şaibelerle dolu.Aslın da her iki ürünü de kullandım.İnceledim.Kokusuna kadar aynı olduğu kanatindeyim,
Kısaca bu durum şöyle bir düşünce hasıl ediyoryor.BMR tarım kuruluşundan itibaren çekişmeler içerisindeydi.Formül elde edildikten sonra bir şekilde diğer ortağın apar topar ayrılması sağlandı.Nede olsa ihtiyaç kalmamıştı.
Buraya kadar böyle idi de acaba diğer ortak bunlara gerçekten formül vermişmiydi.Sonuçlara bakarsak dico da daha fazla olumsuz sonuç var.Ve istemeden de olsa şunu düşünüyorum.Diğer ortak gübreyi kendisi yapıyordu.Bundan dolayı B5A ara sıra kımıldayabiliyordu.Şimdi diğer ortak yok.Dico yapılıyor.Aklımın almadığı o kadar sene bu adam nasıl kimseye çaktırmadan mevcut imkanlarla B5A yı yaptı.o gidince dico neden B5A formülü kadar yapılamıyor.
Hal böyle ise ticari hırslar nedeniyle bu şekilde davranılıp olay bu şekilde ise sadece yazık derim.Umarım böyle değildir.Ama olayların gidişatı da gelişmesi de bu yönde.Ki ben uyguladım gördüm,bir daha asla kullanmama kararı aldım.Belki yanlış uygulama yaptım ama bendeki izlenimi tamamen olumsuz.Üstelik çok güvendiğimiz Selahattin Yılmaz bey neden birden bire desteğini çekti.Acaba ona da mı ihtiyaç kalmadı.
Ben bir şey duydum.Acaba aslı var ı?Sayın Hüseyin Ovak 2008 yılında assubay arkadaşı ile birlikte kurbanlık kuzu almışlar oldukça yüklü bir miktar.Ama kuzular halk tarafından yanık tabir edilen öksüz ve gelişememiş hastalıklı hayvanlarmış.Ve o kuzulara kim bir karışım vermiş ve kuzular kurbana yetişmiş.Hatta kuzulara baktırdıkları yer merkez zıra köyü imiş.hatta Şenol COCA vasıtasıyla satış yapmışlar mı?Tesadüf babamın asker arkadaşı çıktı o koyunlara bakan adam.Epey konuştuk.Ziyaretine gittiğimizde.Yalan da ısrar hataların en büyüğüdür.Saygılarımla.
Zeytinlibahçe
25-11-2011, 21:53
Ben bir şey duydum.Acaba aslı var ı?Sayın Hüseyin Ovak 2008 yılında assubay arkadaşı ile birlikte kurbanlık kuzu almışlar oldukça yüklü bir miktar.Ama kuzular halk tarafından yanık tabir edilen öksüz ve gelişememiş hastalıklı hayvanlarmış.Ve o kuzulara kim bir karışım vermiş ve kuzular kurbana yetişmiş.Hatta kuzulara baktırdıkları yer merkez zıra köyü imiş.hatta Şenol COCA vasıtasıyla satış yapmışlar mı?Tesadüf babamın asker arkadaşı çıktı o koyunlara bakan adam.Epey konuştuk.Ziyaretine gittiğimizde.Yalan da ısrar hataların en büyüğüdür.Saygılarımla.
Konu başlığı Dico gübre, ne anlatmaya çalıştığınızı anlayamadım. Konunun dışına çıkmamakta fayda var.
Aynı ürün üç farklı isim altında satılıyor diyorum.B5a-dico-suryem adını verdikleri hayvan yemi denilen malzeme.Sadece arpa ununun miktarıyla oynayarak farklılaştırılmaya çalışılıyor.Hepsinden numune geldi bana ben gördüm ürünleri.Bunu söylemeye çalışıyorum.
Sayın Kekob;
Ürünler hakkında iyi ya da kötü, bildiklerinizi paylaşmanızı dilerim. Şu, malum rekabet havası içinde boğmayın bizi lütfen.
Selamlar.
Ben ne söylesem yalan.Sizin yerinizde olsam bir adet B5A bir adet dico bir adette suryem adını verdikleri üründen alırım.Hepsini hem bitkilerde hem kanatlı veya küçük baş hayvanlarda uygularım.Bakalım sonuç ne olacak?Ben uyguladım ama diyorum ya yeni üyeyim olayları daha farklı değerlendiriyorum.Yani insanı sadece bir noktaya yönelterek istedikleri şekilde hareket etmiyorum.Daha önceleri de B5A veya üreticileri hakkında bir şeyler yazanlar şu anda yoklar.Bende ne aleyhte ne lehte bir şey demiyorum.Alın deneyin bakın.Ben haksız çıkarsam helal der her türlü tanıtımında çalışırım.
MeyveliTepe
28-11-2011, 16:30
Sn.kekob, neden bahsettiğiniz, ne söylemeye çalıştığınız pek belli değil.
Önce B5A ve Dico'yu kullandığınızı ama olumlu sonuç alamadığınızı yazdınız. Sonra, B5A'yı yapan ortaklardan birinin gittiğini, oysa ürünü o giden ortağın tek başına yapmakta olduğunu yazdınız. Daha sonra bir kuzu hikayesi naklettiniz. Kuzulara bakan köylü babanızın askerlik arkadaşıymış. Burada "yalanda ısrar" gibi bir şeyden bahsediyorsunuz ama anladığım, epey karışık bir askerlik arkadaşı, bakıcı vs. ilişkilerine rağmen, yapılan her neyse kuzulara iyi gelmiş.
Daha da sonra b5a, dico, suryem (burada hiç suryem bahsi olmamıştı. Öyle bir ürün var mı bilmiyorum), hepsi aynıdır deyip içindeki arpa unu miktarından bahsediyorsunuz. Normal bir kullanıcı gübrenin içindeki arpa ununu filan bilmez. Kutuda mı yazıyor acaba? Her neyse, gübre olarak olumlu sonuç alamadığınıza göre, size göre hepsi de aynı olduğuna göre hiç biri olumlu sonuç vermemiş oluyor. Bu durumda olumlu sonuç vermeyen her şey birininin aynı olur, heptem kafam karıştı.
Söyleyecek bir şeyiniz varsa, sadece ürüne odaklanarak, bakşa bir şeyleri karıştırmadan söyleseniz daha iyi. Yoksa burada bilemediğimiz, hiç dahil olmadığımız başka bir şeylere buraya taşımaya çalıştığınız gibi bir izlenim doğuyor.
Ben sadece gördüklerimi,uyguladıklarımı vardığım kanıyı yazdım.Bir diğer duyumum ise hayvan yemi olayı B5A yı formüle eden kişinin yıllar önce başladığı çalışmalarmış.Sayın Selahattin YILMAZ motosiklet kazası geçirdiğinde aşırı antibiyotik kullanırken B5A yı formüle eden kişinin gönderdiği o üründen kullanmış.Bunu da Sayın Selahattin YILMAZ hocamiza sorarsaniz daha iyi olur Saygilarimla
suryem denilen ürün B5A yı formüle eden kişinin çalışmalarını sabote etmek ve önüne geçmek için piyasaya sürülmeye çalışılılan bir ürün olduğu kanaatindeyim.Bunu Selahattin YILMAZ hoca da Huseyin OVAK da biliyor Birazda onlara sorun
MeyveliTepe
29-11-2011, 19:44
Ben sadece gördüklerimi,uyguladıklarımı vardığım kanıyı yazdım.Bir diğer duyumum ise hayvan yemi olayı B5A yı formüle eden kişinin yıllar önce başladığı çalışmalarmış.Sayın Selahattin YILMAZ motosiklet kazası geçirdiğinde aşırı antibiyotik kullanırken B5A yı formüle eden kişinin gönderdiği o üründen kullanmış.Bunu da Sayın Selahattin YILMAZ hocamiza sorarsaniz daha iyi olur Saygilarimla
Aynı anlaşılmaz ifadeniz devam ediyor. Ne bahsettiğiniz hayvan yeminin yıllar önce birinin başlattığı çalışma olması, ne de bir şirketin içinde şimdi veya daha önce çalışanların arasındaki ilişkiler ya da çelişkiler forumu ilgilendirir şeyler değil.
Mesajlarınızda sürekli olarak bu gibi şeylere odaklandığınıza göre aslında bu gübrenin kullanıcısı değil, bir şekilde bu şirket ile irtibatı ve çelişkileri olmuş birisiniz diye yorumluyorum. Bu durumda da her kimseniz ve ne demek istiyorsanız dolaylı imalarla değil de doğrudan yazarsanız daha iyi.
Bu yüzden, başlık da Dico gübre olduğuna göre ürünün kendisiyle ilgili (yani içeriği, etkisi, etki mekanizması, vs.) söyleyecek bir şeyiniz varsa onları rica edelim. Diğer şeyler ne negatif, ne pozitif kimseye bir etkisi olmayacaktır.
sındırgılı
29-11-2011, 21:52
Bu konun gittigi yer, bana bir seyleri hatirlatiyor :(
Ekrem Uslu
29-11-2011, 21:56
Aynı anlaşılmaz ifadeniz devam ediyor. Ne bahsettiğiniz hayvan yeminin yıllar önce birinin başlattığı çalışma olması, ne de bir şirketin içinde şimdi veya daha önce çalışanların arasındaki ilişkiler ya da çelişkiler forumu ilgilendirir şeyler değil.
Mesajlarınızda sürekli olarak bu gibi şeylere odaklandığınıza göre aslında bu gübrenin kullanıcısı değil, bir şekilde bu şirket ile irtibatı ve çelişkileri olmuş birisiniz diye yorumluyorum. Bu durumda da her kimseniz ve ne demek istiyorsanız dolaylı imalarla değil de doğrudan yazarsanız daha iyi.
Bu yüzden, başlık da Dico gübre olduğuna göre ürünün kendisiyle ilgili (yani içeriği, etkisi, etki mekanizması, vs.) söyleyecek bir şeyiniz varsa onları rica edelim. Diğer şeyler ne negatif, ne pozitif kimseye bir etkisi olmayacaktır.
Aynen katılıyorum.
Sayın kekob.Mesajlarınızdan anlaşıldığı kadarıyla BMR Tarımın eski ortakları arasında hakemliğe soyunmuş, hak yiyen ve hakkı yenileni kendinizce haklı gerekçelerle tespit etmişsiniz.De bundan bize ne.Ve yine anladığım kadarıyla ürün hakkında detaylı bilgiye sahip değilsiniz.Hepsinden numune geldi ben gördüm hepsi aynı ürün diyorsunuz.Bunu hangi bilimsel çalışmaya dayanarak söylüyorsunuz.
sinerji07
30-11-2011, 10:37
suryem denilen ürün B5A yı formüle eden kişinin çalışmalarını sabote etmek ve önüne geçmek için piyasaya sürülmeye çalışılılan bir ürün olduğu kanaatindeyim.Bunu Selahattin YILMAZ hoca da Huseyin OVAK da biliyor Birazda onlara sorun
sayın kekob bu ürünü hayvanlarda denediniz mi
Ben sade bir şekilde tekrar ediyorum B5A-dico-suryem dedikleri hepsi aynı ürün.Farklı isimlerle satılıyor.Veya satılmaya çalışılıyor.Ve ben uygulamalarımı yaptım,sonuç dico numunelerindeki gibi hüsran yani olumlu en küçük bir gelişme görmedim.Olayı çok taraflı görüp çok taraflı denemelerine aldım siz de alın görün.Beni ne şirketle,ne formüle eden kişiyle ilşkilendirmeye çalışmayın lütfen.Diğerleri ise duyumlarım.Bmr tarım bir tek dico veya B5A veya naturel üretmiyor,çok şaşalı ve iddalı tanıttıkları ürünleri denemek için,tanıtımlarında içimde bir istek uyandırmışlardı aldım denedim.En başında yaptıkları da B5A tek başına yeterle 7000 metrekare ile başladı,%25 kimyasal takfiye dendi %50 kimyasal dendi %75 dendi 5 dekara düştü 4 dekara düştü organik maddesine göre 2500 metrekareye kadar düştü ve gittikçe düştü işte.Dico da aynı şaşalarla çıktı ama ben bir şey görmedim.Bunu söylemeye çalışıyorum.
B5A nın üzerinde arpa unu melas v.s yazıyor.Bir zamanlar da prosesler çıktı ortaya.Eğer etikette yazıyorsa mutlaka kullanılıyor demektir.Çünkü o etikette tarım bakanlığının prosesteki bilgileri içermek zorundadır.Gelelim Adana tarımhanenin soruusuna kimsenin hakemliğine soyunmadım.Kimsenin avukatlığını da yapmıyorum.Lakin Ürünü ilk çıkışından itibaren ilk kullanıcılarından biriyim ve B5a ilk olarak Kütahya da çıkmıştı.Ben sadece burada bu forum da yeniyim oysa ürünü çok iyi bilenlerdenim.Daha açıkçasını söylemem gerekirse Hüseyin Ovak beyler B5A nın formüle eden kişiyi köyümüze de getirmişlerdi.Onu da tanıyorum.Epey ürün hakkında o zamanlar konuşmuştuk.Dedim ya Afyonluyum ama şu anda görevim gereği afyonda değilim.Hepsinin aynı ürün olup olmadığını anlamak için bilimsel bir çalışmaya gerek yok.Renk aynı;kıvam aynı koku aynı,ha aynı olmasa bile ben büyükbaşlarda bir kova suya 30 cc koydum,inek önce içmedi içerisine şeker attım biraz da hayvam-nı susuz bıraktım içti.Sadece inek 10 gün iştahsızlık çekti.aynı ürünü bitkilerde de uyguladım hiç bir gelişme olmadı.Bu üç ürünü de bu şekillerde denemeye aldım,sonuç yok.O zaman bende sizden neden sonuç alınmadığının biliösel çalışmasını rica edeyim sayın adana tarımhane.Arkadaşlar belki kızıyorsunuz konu hep aynı noktaya geliyor veya getirilmeye çalışılıyor diye ama inanın umutlanarak uygulama yapıyoruz.Şunu da ifade etmek istiyorum,Kütahya da üretilen B5A lardan gerçekten mucize gibi sonuçlar çıkmıştı.Belki halen aynı arayışın içerisindeyiz.Veya o sonuçları aşırı görmek istiyorum.Ama olay sadece bu.Benim hiç bir kimse ile ilişkilendirmeyiniz,hiç kimseyle alakam olmaz,sadece alır denerim,gördüklerimi bildiklerimi yazarım.Lütfen yanlış anlamayınız.
Sayın meyveli tepe çok özürdileyerek şunu net bir şekilde ifade etmek isterim.Benim ne ürünle ne de firmayla çelişkim olmamıştır olamaz.Yalnız firmada sur yem adı altında yeni bir hayvanlarda kullanılabilen bir ürün olduğu bize söylendi.Bu üründen aldık,bir hafta sonra babamın asker arkadaşını ziyarete gittik,o bu ürünün 4 yıl önce uyguladığını hayvanlardaki sonuçlarını ve hayvanların kime ait olduklarını,hayvanlar üzerindeki etkilerini daha biz ürünü uygulamadan anlattı.Hatta bunu yapanın köyüne kadar söyledi.Bende oluşan çelişki şu;çok özür dileyerek ve affınıza sığınarak yazıyorum bunları;madem bu ortak ayrıldı neden ayrılır ayrılmaz bu ürün çıktı.Bende kendimce bir kaç kişiye sordum,bunu Selahattin hocam motosiklet kazası yaptığında geçmiş olsun demek için aradım ve o bana H5A dediği ve B5A yı yapan kişinin gönderdiği şeyi kullandığını söylemişti.İnanın şu anda ben de neler olduğunu anlamaya çalışıyorum.Bir zamanlar Türkiye nin en iyi bilimadamı dedikleri şimdi ne oldu.Bir zamanlar nobel ödülü bile bu adama az deniliyordu şimdi neden kötü oldu.Bir zamanlar yine Selahattin hocam her kesten fazla bu ürünü savunurken,her türlü bilimsel çalışmalarına öncülük ederken,hayatta belki kendi işinden daha fazla bu ürünü ve firmayı benimsemişken;neler oluyorda Selahattin hocam birden desteğini çekiyor;bu ister istemez sırası gelen bu şirketten ya kaçıyor ya da kaçırılıyor dedirtiyor.Olaylara en yakın Sayın Selahattin YILMAZ hocamızdır.Bunu birtek o açıklayabilir diye düşünüyorum.
31 yaşındayım. 31 yaş bile ülkemiz insanının tembelliğe ve kolaycılığa alıştırılmış olduğunu anlamaya fazlasıyla yetiyor. Sistematik düşünce, bilimsel yaklaşım.. hep hikaye.
Sn. kekob, gerçekten bu forumdaki arkadaşların iyiliğini düşünüyorsanız, kelimelerinizi israf etmeniz sizin için anlamsız, bizim için zaman kaybı. Sadece, denediğinizi ve verim alamadığınızı yazsa idiniz, benim için daha inandırıcı olurdu.
Acaba savunma mekanizmalarımızı harekete geçirip bizi yukarıda anılan gübrelerin savunucusu (pazarlamacısı) mı yapmak istiyorsunuz?
Lütfen bize ve vaktimize saygı duyun.
Allah insanların hayrına çalışan ve verdiği akılla yarattığı ilimleri öğrenip öğretmeye çalışanlardan razı olsun.
Saygılarımla
Bazen anlayamıyorum;acaba türkçe bilmiyormuyum diye kendi kendime soruyorum.Ben ürünün en fanatiklerinden ve ilk kullanıcılarındandım.Şu anda çıkardıkları ürünleri de ilk kullanıcılarından sayılırım.Gerek B5A yı gerek dico yu gerekse suryem dediklerini ayrı ayrı patates ve büyükbaşlar olmak üzere uygulamaya aldım.Hepsinde sonuç aynı,Olumsuz hiç bir gelişme göremedim.Bitkilerde ölümler oldu.İneklerde de hayvanlar önce içmediler suya şeker koydum hayvanı susuz bıraktım ve içmek zorunda kaldı.Hayvan 10 gün iştahsızlık yaşadı sonra normale döndü.Tabi bu arada hayvan yemesi bayağı azaldığı için hem süt veriminde azalma oldu,aynı zamanda da zayıfladı.Daha farklı nasıl anlatılır ki;Düpe düz boş,B5A da aynı şaşa ile çıkmıştı,aynı kısır döngüyü tekrar yaşıyoruz.Şunu da ilave edyim sayın yakup isterseniz savunucusu isterseniz pazarlamacısı olabilirsiniz,o sizin taktiriniz.Beni bağlaya bir durum olmaz.Kimseye şunu yap bunu yap demek haddime değildir.Ne yaparsanız saygıyla karşılarım.Unutmayın yel eken fırtına biçer.
Ekrem Uslu
30-11-2011, 22:58
...Gelelim Adana tarımhanenin soruusuna kimsenin hakemliğine soyunmadım.Kimsenin avukatlığını da yapmıyorum.Lakin Ürünü ilk çıkışından itibaren ilk kullanıcılarından biriyim ve B5a ilk olarak Kütahya da çıkmıştı.Ben sadece burada bu forum da yeniyim oysa ürünü çok iyi bilenlerdenim.Daha açıkçasını söylemem gerekirse Hüseyin Ovak beyler B5A nın formüle eden kişiyi köyümüze de getirmişlerdi.Onu da tanıyorum.Epey ürün hakkında o zamanlar konuşmuştuk.Dedim ya Afyonluyum ama şu anda görevim gereği afyonda değilim.Hepsinin aynı ürün olup olmadığını anlamak için bilimsel bir çalışmaya gerek yok.Renk aynı;kıvam aynı koku aynı,ha aynı olmasa bile ben büyükbaşlarda bir kova suya 30 cc koydum,inek önce içmedi içerisine şeker attım biraz da hayvam-nı susuz bıraktım içti.Sadece inek 10 gün iştahsızlık çekti.aynı ürünü bitkilerde de uyguladım hiç bir gelişme olmadı.Bu üç ürünü de bu şekillerde denemeye aldım,sonuç yok.O zaman bende sizden neden sonuç alınmadığının biliösel çalışmasını rica edeyim sayın adana tarımhane...
Sayın kekob.
Ürün(ler) hakkında denemelerinizden kaynaklanan iddialar size ait.Bizden neyin bilimsel çalışmasını istiyorsunuz anlamış değilim.
Hiç bir sonuç alamadım,neden sonuç alamadım deyip, bilimsel çalışmasını rica ediyorsunuz.Mantıklı olun lütfen.
Ürünler aynı diyorsunuz.İddianızı destekleyen geçerli analiz sonuçlarını ''Ürünler aynı,buda analiz sonuçları deyip buraya asmanız gerekmezmi?''
Bazen anlayamıyorum;acaba türkçe bilmiyormuyum diye kendi kendime soruyorum.Ben ürünün en fanatiklerinden ve ilk kullanıcılarındandım.Şu anda çıkardıkları ürünleri de ilk kullanıcılarından sayılırım.Gerek B5A yı gerek dico yu gerekse suryem dediklerini ayrı ayrı patates ve büyükbaşlar olmak üzere uygulamaya aldım.Hepsinde sonuç aynı,Olumsuz hiç bir gelişme göremedim.Bitkilerde ölümler oldu.İneklerde de hayvanlar önce içmediler suya şeker koydum hayvanı susuz bıraktım ve içmek zorunda kaldı.Hayvan 10 gün iştahsızlık yaşadı sonra normale döndü.Tabi bu arada hayvan yemesi bayağı azaldığı için hem süt veriminde azalma oldu,aynı zamanda da zayıfladı.Daha farklı nasıl anlatılır ki;Düpe düz boş,B5A da aynı şaşa ile çıkmıştı,aynı kısır döngüyü tekrar yaşıyoruz.Şunu da ilave edyim sayın yakup isterseniz savunucusu isterseniz pazarlamacısı olabilirsiniz,o sizin taktiriniz.Beni bağlaya bir durum olmaz.Kimseye şunu yap bunu yap demek haddime değildir.Ne yaparsanız saygıyla karşılarım.Unutmayın yel eken fırtına biçer.
Sn kekob,
Haklı olabilirsiniz. Ancak, iddialarınızı savunmak için tecrübelerinizi paylaşmanız yeterli. Siz, tartışma metodolojisi yönünden, kendinizi ispatlamak zorunda kalacağınız iddialarla bağlayarak haksız duruma düşürüyorsunuz.
Dico veya B5A, önemli değil. Abartılıyor olabilir. Kandırmaca da olabilir. Siz, belki farkında değilsiniz ama ürüne değil, tartışmaya odaklanıyorsunuz.
Umarım anlaşılmışımdır. Benim için, şu aşamada söyleyecek başka yorum/kelime yok. İnşaallah çiftçiliğiniz ve bilgilerinizle topluma faydalı olursunuz.
Saygılarımla
Ben sizleri çok iyi anlıyorum,ama yazılanlar ister istemez olayı bu noktaya getiriyor.Örneğin adana tarımhane ürünlerin aynı olup olmadığına dair bilimsel çalışma istiyor.Başarısız olan onların sattığı ve savunduğu ürünler neticede.Nede başarısız olduklarını bilimsel olarak kendileri araştırmaları gerekmez mi?Hem böylece kendi hatalarını görürler düzeltme şansları olabilir.Ama hiç bir deneme çalışması yapmadan böyle ürün çıkartılırsa;ve zaman içerisinde ürünlerin rengi şekli kokusu formülü sürekli değişirse insanların emekleri ve iyi niyetleri suistimal olmaz mı?Nitekim gerek B5A gerekse dico sayfalarında bu tür sonuçlar ve hiç olmadığı kadar tartışmalar yaşandı.Dikkat çekmek istediğim olay bu;demek ki bir şeyler var ört bas edilmeye çalışılıyor,bunlar da zaman içerisinde açığa çıktıkçafarklı tartışmalar yaşanıyor.Ve hep yapılan şu bu ürün veya ürünleri benimseyenler ve savunanlar genelde kendi hatır ve güvenirliklerini ortaya koyarak hareket ettiler.Aslında olaylara bakarsanız hep entrikalar.Bir açıklama ertesi günü farklılaşmış tam bilgi ve kapasitesi olmayan insanların açıklamalarından öteye gidemiyor.Bunu olması gereken şu arkadaş ben bu ürünü üretiyorum,deneme çalışmalarını oralardan elde ettiğin bilgileri sunarsın insanların taktirine bırakırsın.Yok abiciğim böyle olmuyor her seferinde bu ekip ve firma ne yapsa allanıp pullanıp süslenip farklı anlatılmaya çalışılıyor.Brnde bunların aslı olmadığının farkına vardım.Yani Hacı murata mercedes farı takmakla mercedes olmuyor.
Ekrem Uslu
02-12-2011, 09:46
Sayın kekob.
Ürün iddia edildiği gibidir veya değildir.Bu konuyu bir kenara koyun şimdi.
Siz ürün iddia edildiği gibi değildir savını benimsiyor,savunuyorsunuz.
Biz, dikkat ederseniz ürün hakkında müsbet veya menfi beyanda bulunmadık.Sizin ürün hakkındaki menfi beyanınızdan yola çıkarak savınızı destekleyecek meteryallerinizi öğrenmek istiyoruz.Şahsi tecrübeleriniz sizi bağlar.Her ortamda kabul görecek delilleriniz varmı yokmu.Buyrun bu konuda delillerinizi yazın.
O zaman şunu söylemek düşüyor bana;mademki buradakileri yaptıkları uygulamalarda bilimsel akanıt sayılmayacağı,dico nun numune sayfasındaki resimlerde her ortamda kabul gören delil sayılamayacağını ima ediyorsunuz.Bu metaryallere aslında hiç de uzak değilsiniz,dico nun numune dağıtım sayfasında bir sürü resim yayınlanmış,buralara da bakabilirsiniz.Ama sizin için onlar da önemli değil ve kabul görmez.Çünkü onlar da resimden ibaret bilimsel olarak değerlendirilemez.
Bu tutumunuzdan dolayı da sizinle daha fazla uygulamalarımda gördüklerim ne de başkalarının uygulamalarında yaşadıkları ve gördüklerinin bir değeri ve ehemmiyeti olacağını düşünmüyorum.Unutmayın ki bu şekilde ürünü topluma kabullendirilmesi imkansız.çünkü tamamen ürün yerine dikte ile pazarlama,size bu yeni dediğiniz üründe de B5A da yaşadıklarınızı yaşatacaktır.Elbette benim şahsi olumlu veya olumsuz sonuçlarım sizleri de en önemlisi bu şirketi bağlar,çünkü nihayi kullanıcı benim.İşin gerçek tarafı ben tarlam da,hayvanlarımda gördüğüm beni bağlar,sizin yok bilmem ne ünüversitesindeki araştırmalarınız,yok şu raporlarınız bu prof... un söylemler biz üreticilerin hiç birini bağlamaz.Çünkü biz tarlaya rapor atıp ürün kaldırmıyoruz,araştırma atıp hasad yapmıyoruz,prof söylemiyle inek sağmıyoruz tavuk beslemiyoruz.Ben tarlam da ne görürsem onu bilirim ve türkiye deki ve dünyadaki bütün çiftçilerde böyledir.Hatta amatör süs bitkileri yetiştirenler de böyledir.Uygular bakar sonuç kötü mü;kıble olsa bu milleti bir daha aynı yere baktıramazsın.Yanından bile geçmeyiz.Biraz türk insanını ve çiftçisini anlayarak daha gerçekçi yaklaşmalısınız olaylara.
Ekrem Uslu
02-12-2011, 19:16
Sayın kekob.
Son mesajınızdada aynı şeyleri tekrar etmişsiniz.
Bu tekrarlardan iddialarınızı destekleyecek bilimsel verilerinizin olmadığınımı anlayalım?
Sayın adanatarımhane;bu bilimsellik sizde saplantı oluşturdu galiba.Bir zamanlar Slahattin YILMAZhocam da B5A yi ayni israrla savunuyordu/Acaba onun yerine siz mi getirildiniz acaba:Benim gorduklerim belki sizi bilimsellik adina baglamaz ama ben yine de her uretici gibi gorduklerime gore hareket edecegim:Bunlar idda degil zahmet olmazsa siz de urunlerde denemelerinizi yapip istetr resim olarak ister yazili olarak paylasin lutfen veya diger numune sayfanizdaki goruntulerin ne anlama geldigini aciklayin o zaman elinizdaki bilimsel verilerle;sadece demogoji ve paranoya bir israrla bu urunu bu ureticiye satamazsiniz satsanizda inanin uretici bir defa alir tipki B5a da oldugu gibi bir daha bahcesine bile sokmaz daha
sayet bizim uygulamalarimizin bir ehemmiyeti yoksa neden bir suru numune dagittiniz:Numune dagitmanizin ne anlami vardi
Ekrem Uslu
03-12-2011, 18:43
Daha önceki konu olan B5A dan dico nun sayfasını 3 günden beri inceliyorum.Çok karmaşık bir durum.Formül sahibi aniden o kadar emeğini bırakıp kaçarcasına ortaklıktan ayrılıyor.arkasından yeni isim altında yeni ürün diye bir ürün çıkıyor.Sonuçlarını incelediğimizde B5A ile aynı sonuçlar.Genelde olumsuzluklar ve şaibelerle dolu.Aslın da her iki ürünü de kullandım.İnceledim.Kokusuna kadar aynı olduğu kanatindeyim,
Kısaca bu durum şöyle bir düşünce hasıl ediyoryor.BMR tarım kuruluşundan itibaren çekişmeler içerisindeydi.Formül elde edildikten sonra bir şekilde diğer ortağın apar topar ayrılması sağlandı.Nede olsa ihtiyaç kalmamıştı.
Buraya kadar böyle idi de acaba diğer ortak bunlara gerçekten formül vermişmiydi.Sonuçlara bakarsak dico da daha fazla olumsuz sonuç var.Ve istemeden de olsa şunu düşünüyorum.Diğer ortak gübreyi kendisi yapıyordu.Bundan dolayı B5A ara sıra kımıldayabiliyordu.Şimdi diğer ortak yok.Dico yapılıyor.Aklımın almadığı o kadar sene bu adam nasıl kimseye çaktırmadan mevcut imkanlarla B5A yı yaptı.o gidince dico neden B5A formülü kadar yapılamıyor.
Hal böyle ise ticari hırslar nedeniyle bu şekilde davranılıp olay bu şekilde ise sadece yazık derim.Umarım böyle değildir.Ama olayların gidişatı da gelişmesi de bu yönde.Ki ben uyguladım gördüm,bir daha asla kullanmama kararı aldım.Belki yanlış uygulama yaptım ama bendeki izlenimi tamamen olumsuz.Üstelik çok güvendiğimiz Selahattin Yılmaz bey neden birden bire desteğini çekti.Acaba ona da mı ihtiyaç kalmadı.
Sn.kekob.
Takdiri okuyuculara bırakıyorum.
Sayın adana tarımhane;o kadar basit bir alıntıyla topu hemen üreticinin üzerine atmak gibi bir eğilim içerisindesiniz.Bana ne şekilde tarif edildiyse öyle uyguladım,hadi benim uygulamam yanlış,dico nun numune dağıtılan sayfasındakiler de mi yanlış?Taktiri okuyuculara değil uygulayıp kullananlara bıraksanız daha iyi olur.Ben daha gerçekçi olmak istiyorum,2007 yılında
itibaren epey bir uygulama yaptım,Yaklaşık olarak B5A yı 12 kez tarlalarımda uyguladım,hatta Hüseyin ovak bize nasıl uygulanacağını tek tek yazmıştı.Aldığım sonuçlar ilk uygulamam hatama rağmen mükemmel.Hata derken kullandığım holderin temizliğini yapmamıştım.İnsektisi artığı vardı holder de.Sonraki gelen hele hele firma Gaziantep e taşındıktan sonra gelenlerde hiç hata yapmamamıza rağmen sonuç yan tarafımızdaki tarlalardan %30 lara varan bir düşüşle gerçekleşti.2007 den bu yana gerek selahattin hocamız gerekse Hüseyin OVAK la defalarca bunun denemelerini yaptık.Her seferinde abi değişti ürün,fabrika hatası olmuş biz ürünlerini değiştirmeye geldik,fabrika elemanları karıştırmışlar,denmeye başladılar,bunu da malesef bende hata bulamadıklarını anladıkları andan itibaren demeye başladılar,Siz diyorsunuz ki benden bir cümle alarak topu atmaya çalışıyorsunuz.Hocam hiç kimse bilmezken ben bu ürünü kola şişelerinde alıyordum.Daha dün BMR tarıma katılmışsınız,halen bana bilimsellik adı altında bir ciddiyet sergilemeye çalışıyorsunuz.Dico yu da 5 yerde denmeye aldım.Hayvanlar hariç.Suryem dediklerinin de beş yerde denemeye aldım o da hayvanlar hariç,Selahattin Hocanın tarifiyle kullandım.Numuneyi gönderenin tarifiyle kullandım,BMR tarımın internet sitesindeki tarifiyle kullandım.Bir tek yerde kendi kafama göre kullandım.Hiç birinde sonuç yok.Bilakis olumsuzluk var.Bitkiler hızla yaprak kaybediyor ve yapraklanmadan güçlükler yaşanıyor.Aslında ben olayı bu noktaya getirmek istemezdim;ama bu insanlarında bilmeleri açısından şunu irdelemek istiyorum.Madem benim yanlış kullandığımı alıntı yaparak ima etmeye çalışıyorsunuz;o zaman şirketiniz,siz ve dağıtıcıları da ürünün ne olduğunu bilmiyor;ki yanlış kullandırıyorsunuz.Bu da gerek şirketiniz gerek şahsınız gerekse pazarlama dağıtım ve kontrol amaçlı görevlendirdiğiniz insanların hiç birinin ürünün ne olduğunu bilmediklerini gösteriyor.Bu da bir ciddi olduğunu idda eden bir ürün ve üreticisinin asla düşmemesi gereken bir durum olsa gerek.Bir daha böyle basit.e bir manevra ile üreticilere isnatta bulunmamanızı öneririm.Ha şunu da söyliyeyim;ben bu ürünlerin alternatifini de buldum,onu da uyguladım ama sorf bu sayfanın bu konuyla ilgili olduğu ve adab-ı muhaşereye uygun düşmediği için o sonuçlardan hiç bahsetmedim.Bahsetmeyeceğimde.Çünkü burası dico nun sayfası enine boyuna ne olduğu anlaşılması gerek.Sayın adanatarımhane şunu asla unutmayın;kendinizi dünyanın merkezi ilan etmeyin sakın,bu güne kadar bu şirketin görevlileri ve sahipleri hep dünyanın merkeziymiş gibi hareket ettiler ve şu anda B5A çoğu bölgede satılamıyor.Şunu söylemek istiyorum;amcamın oğlu ziraat yüksek mühendisi,bölümü bitki besleme,doktorasını yapmış birisi olarak biz her yenilikte ve yeni uygulamada onun fikir ve onayını alırız.Bizler üreticiysek okumuşluk felsefesiyle bizi sakın hakir görmemenizi istirham ederim.İyi kötü bizlerden de çok iyi okumuş ve adam olmuş insanlar çıkar.Ben şahsım adına tereddütte kaldığım konularda danışmasını fikir almasını ve doğruyu bulmaya çalışılmasını seven ve uygulayan biriyim.Ben de okuyucuların taktirlerine bırakıyorum.Çünkü numune dağıtıp alınan sonuçlara bilimsellik taşımıyor diyen ilk defa bir firma görüyorum.Madem okuyucuların ve üreticilerin sonuçları sizin için önemli değil neden numune dağıttınız?Saygılarımla.
sinerji07
06-12-2011, 08:53
sayın kekob uzun yıllardan beri ürünü tanıyorsunuz kalıntı gidermesi konusunda bir tespitiniz oldu mu. Cevaplarsanız sevinirim ***
O konuyu bilmiyorum.Ama benim ürünümü öldürdükten sonra veya ürünümü düşürdükten sonra kalıntının bence önemi yok.Her nedense daha önce kullandığımız alanlarda halen ürün almakta güçlük çektiğimizi söyleyebilirim.Kısaca ben zarar ettikten sonra bitkilerimin çoğu öldükten sonra kalıntı olsa ne olur olmasa ne olur.Önce ürünü alalım sonra kalıntıyı birileri bir şekilde mutlaka çözer.Daha önce belirtmiştim,Ben alternatifini buldum.İki nedenden dolayı burada paylaşmıyorum ve ismi dahil hiç bir şey açıklama istemiyorum.Birincisi bu sayfa dico nun sayfası,etik olmaz,ikincisi alternatif dediğim ürünü üreten kişi açıklanmasını istemiyor.Ben bundan sonra ne B5A ne dico ne de bu firmanın diğer ürünleri ile ilgili bir şey yazmayacağım.Çünkü ne yazılması gerekiyorsa yazdım.Kısaca bu ürünlerin hiç biri benim tarlama artık asla giremez.Selahattin hocamın da iyi araştırıp ona göre ürüne kefil olması lazım artık bundan sonra.Yaa ben istemiyorum,hakikaten biz iyi ümit bağlamıştık,milli mesele diye lanse etti hüseyin ovak bu ürünü bize ama biz zarar ettik onlar kar.Çep meselesiymiş diyoruz artık.Birde ilk kullanan bizi ya etrafımızdaki her kese önerdik çoğuna kullandırdık rezilliğimiz de diz boyu oldu.
Sayın kekop, gübreler hakkında pek bilgim yok. Bahçemde de yanık hayvan gübresinden başka güllerim için 3x15 kullanırım.
DiCo Gübre başlığını görünce okumak istedim. İki sayfada yazılan mesajlar arasında sizinkilerde hep Selâhattin Yılmaz adı geçmekte. Görüyorum ki hocamız da size cevap vermiyor, vermek istemiyor. Sanki siz de sürekli Selâhattin Yılmaz'ı polemiğe çekmek istiyorsunuz, neden?
Alakası yok.Şu bir gerçek;bu güne kadar bu forumda bu ürünü Selahattin hocamız kadar savunan olmadı.Her türlü yazılanlara hep o cevap vermeye çalıştı.Şirket sahiplerindenhiç bir Allah ın kulu bu ürünü açıklamadı.Formüle ettiği söylenen şahıs bile söylenenlerin karşısında sessiz kaldı.Bende şöyle düşünüyorum.Hadi ürünü formüle eden kişi formül gizliliği adına kendisini gizledi diyelim.Ya diğerleri neredeler?Neden hiç b,ir şekilde cevap vermediler?Acaba kendi ürettiklerine kendileri mi inanmıyorlardı?Neden hep İyi niyeti ile ürünü herkesten daha fazla benimsemiş olan Selahattin hoca her şeyle yüz yüze kalmak zorunda kaldı?Bir şeyler oluyor ama neler oluyor insan her şeyi düşünüyor.Açıkçası siz benim yaptığımı yapın.Kendinizi Selahatti Hocamızın yerine koyun.siz ne yapardınız.
KAPTANzst
07-12-2011, 17:42
Sayın kekob size bazı konularda hak veriyorum.
İki ürünüde kullandım , halada numunem var.Seneyede çıplak ağaç gövdelerine uygulayacağım. En etkili olarak böyle iyi sonuç aldım.
Lanse edildiği gibi değil ama o kadarda kötü değil.
2-3 yıl sonra ağaçlarımın ve tarlamın ne olacağını bilmiyorum açıkcası.
Erken yaşlanma tespit etmedim aksine daha uzun ömürlü daha yeşil olarak sonuçları gördüm.
Belkide yöremizin nemli ve yağışlı olmasının bir etkisi olabilir. Bu gübrelerle uyum sağlamış olabilir.
Mucize gibi bir ürün değil.
Hele sizin de dediğiniz gibi gurur duyulacak bir icatta değil.
Saygılarımla.
Beni şüphelendiren neden her ürün ayrı ayrı özelliklerde.Kütahya da ürün yapılırken hakikaten mucizeyi yaşadım.Ama Antep de yaptıkları hiç de öyle değil.Mutlaka yörenizi çok yağış almasının rolü var.Bence bu gelişmeler de yağıştan kaynaklı.Çünkü bildiğim kadarıyla yağışlarla beraber havada bulunan serbest azotta yağmur damlalarına bağlanıp toprağa düşmekte.Ama şunu da belirteyim ürün ilk çıktığın da vay be dedik.Hakikaten gurur duyacağımız ürün dedik.De neden bu kadar bozdular,İnsanın aklına her şey geliyor,maliyet hesabı yapılarak hammaddeleri mi değiştirildi,yoksa bu çıkarttıkları ara üründü de sonra yeni ürün olarak tekrar mı süreceklerdi,yoksa ürünü bulduğu idda edilen kişinin formülünü bunca sene sakladığı mı?soruları akla geliyor.Ama büyük bir ihtimal ürünün asıl sahibi formülünü sakladı olsa gerek.Çünkü yeni ürün yaptığını ben biliyorum.Alternatif derken de bu ürünü kastetmiştim.Ama yeri olmadığı için bu üründen bahsetmek istemiyorum.Ne yapıldıysa bu şirketin üç ortağının arasında.Bunların çekişmeleri ürüne,üründe çiftçiye mal oldu.Görünen o;bunun da kimse aksini kimsenin idda edeceğini zannetmiyorum.Kısaca formülü aldık elinden artık ürünün sahibine ihtiyacımız kalmadı şeklinde bir hareket tarzı.Belki bu ürünle ve firmayla daha yakın ilişkileri olanlar bunu daha iyi açıklayabilirler.**** ürünü formüle eden kişi.Açıklanması gereken bir sürü soru var.Bu sorulara da en doğru şekilde cevaplayacak insan yok yani.Herkes kendi işine geldiği gibi açıklamalar yapacak.Anlaşılan böyle açıklamalar başlarsa da her kese suçu birbirinin üzerine atacak.Şu bir gerçek tek haklı olan taraf da kullanıcılar,çünkü biz bu ürünü bize dikte etmeye çalışanlara inandık.Bizim suçumuz da bu.
Sayın Güler;aslında biz hepimiz Selahattin Hocamızın bizleri ikna etmesi ve gerek B5A gerekse Dico gerekse şirketin ürettiği diğer ürünlere kefil olması nedeniyle kullandık.Belki bu forumda olan arkadaşlarımız bizler kadar geniş çaplı kullanmadı.Belki maddi olarak zarar çekmediler.Ama biz üreticiler bu ürünlerin zararını kredilerimizi ödeyemeyerek,mazot masraflarımızı karılayamayarak ve yeri geldi çocuklarımıza harçlık veremeyerek ödedik.Gerçekten bu ürünler yüzünden büyük problemler yaşadık.Bunu tabii ki çeken bilir.Ettiğimiz bu zararların arkasını aramayacakmıyız.Aradım.Ulaşılması gereken bu ürünler hakkında en fazla bilgisi olana kadar ulaştım.Açıklama istedim.Açıkladı.Ama gerek sayın hüseyin ovak ve sayın selahattin yılmaz beylerden hiç bir açıklama yok.Hüseyin Ovak artık uğramıyor.Yeri geliyor telefon ediyoruz yeni ürün şöyle böyle masalı okuyor.Selahattin hocamız ben desteğimi çektim.Yaaa arkadaş neden çektin?Bu ürünü biliyordun madem böyle olduğunu neden bizlere kullandırdınız?Bizler sizlerin düşmanımıyız?Bize olan gareziniz nedendir?Ürünü bilmiyordunuz neden biliyormuş gibi davrandınız?Neden yalanlar söylediniz.En basiti B5A nın anlamı yapan kişinin isimlerinin baş harfleriymiş.Birisi S harfini yanlışlıkla 5 olarak okumuş öyle isimlendirilmiş.Oysa Sayın Selahattin Yılmaz hocamız ve Hüseyin Ovak beyler isim konusunda da dahi bir sürü yalan söylediler.Şimdi bu beyefendilere seslenmek istiyorum,güvenilirliğiniz ve itibarınızı kaybediyorsunuz.Ki bizim gözümüzde bu beyefendiler artık evliya olsalar kimse dönüpte yüzlerine bakmazlar.
MeyveliTepe
12-12-2011, 07:52
Sn.Kekob, siz Bekir Sıtkı Arı mısınız?
Selahattin Yılmaz
12-12-2011, 08:08
Mesajım halen geçerlidir. (http://www.agaclar.net/forum/807912-post1465.htm)
diCO sıvı organik gübre formülü, üretim metodu olarak bekir sıtkı arının formülünden bağımsızdır. B5A henüz bazı konularda talep edilmesi nedeniyle nisbeten bu formüle bağımlıdır ancak tescil işlemi ve bazı bilimsel işlemler tamamlandıktan sonra formülden ve şahsın bsa isminden de ve yarattığı çamurlardan da kurtulunacaktır ve esas düşünce budur çünkli bahsi geçen tüm konular diğer iki ortağının tarım camiasında olmamasından dolayı o çamurla alakalıdır, her ne kadar firma şahıstan kurtulmayı başarsada 1-2 yıl öncesine ait verilerle ortaklığa dahil olduğu günlerdeki kendisinden de bizzat dinlediğim sorunları aynı cümlelerle ve aynu üslüpla ortalık yerde gündeme getirmekte ve üzerinde o çamur dururken suçu başkalarına atmaktadır. Sorun değil, kendi meselesi.
diCO sıvı organik gübrenin esas amacı akademik yöntemle b5a nın tıkanık geliştiriliminden kurtulmak ve bilimsel temellere oturtturmaktır, bu amaçla ruhsatlandırma aşamaları devam ederken bir yandan da bilimsel veriler toplanmaktadır bunun için tanıştığım ilk günden beri mücadele ettim, sonuçtan çok memnunum. B5A da, ismide isim tescili ve marka değeri firmaya ait olmak üzere zamanla yerini yeni ve geliştirilmiş ürün gibi ürün versiyonlarına ve isimlere bırakacaktır. O nedenle diCO sıvı organik gübre bekir sıtkı arı varken düştüğü hatalara düşmemek için tartışmaya firma nezdinde girmeyecektir. Açıklanacağı söylenen resmi belgelerde sonucu takip edenler tarafından resmi web sitesi üzerinden yayınlandığında rahatlıkla öğrenilebilir.
B5A'yı ya da diCO sıvı organik gübreyi aşağıda saydığım sebeplerden dolayı reel olarak desteklemeye devam edeceğim.
Ama bu başlığa olan desteğimi bu günden sonra B5A yı da istediğim değişim ortaya koyulabildiği, yeni versiyonlar için ufuk açmak üzere değişim sağlayabildiği, herşeyden önce bilimsel temellere ulaşmasında bir basamak olduğum ve son olarakta şahsa prim vermemek için bu başlıktan şahsi desteğimi çekiyorum irtibat kuranların özel hayatımda irtibat kurmasını isterim. Bundan sonra B5A ya da diCO sıvı organik gübreyi tarımsal işlerinde bakanlığın istediği zeminde hareket ettiğini hakkında çıkarılan şaibelere rağmen gerçeği öğrenmek için resmi web sitesi (http://www.b5a.com.tr)nden takip etmenizi öneriyorum.
Selahattin YILMAZ
Ziraat Mühendisi
.
.
.
Arkadaşımız size bir soru sormuş ve benden evvel davranmış. Çok da iyi yapmış. Çünkü kendileri bu konularda çok titiz davranıyor ve iyi de biliyor.
Ben de daha evvel Selahattin hocamıza sormuştum, " hocam neden cevap vermiyorsunuz" diye.
Sizin kim olduğunuzu bildiğini ve oyununuza bir daha gelmeyeceğini ve polemiğe girmeyeceğini, kendi adını da bu araları neden böyle dilinize doladığınızı da çok iyi bildiklerini söylemişti.
Size daha evvel de yazdım, ben ne B5a ne de bahsedilen gübrelerden kullandım, kullandığım tek gübre yanmış hayvan gübresidir.
Bu gübreler faydalı mıdır, değil midir, ne kadar faydalıdır hiç bir fikrim yok.
(hocam, mesajlarımız çakışmış)
sinerji07
12-12-2011, 12:55
sayın kekob size özelden yazdım bulduğunuz alternatif ürün ile ilgili cevap yazmadınız
Arkadaşınız Benim Bekir Sıtkı Arı olup olmadığımı soruyor.Hayır değilim.Aslında ben bu gübreye sebep olanların hepsine kızıyorum.Bazı soruların cevapları askıda kaldığı zaman hemen malum şahıs ibaresiyle olaylardan sıyrılıma imkanını hemen yaratıyorlar.Yani basit kaçış.Sebep de belli.Anlaşılan gözünüz de her halde Bekir Sıtkı Arı adındaki şahıs şamar oğlanı gibi görülüyor.Gelelim altarnatif ürüne,üreticisi bu forumda kesinlikle paylaşılmasını istemiyor.O nedenle cevap yazmadım.Bunda da çok titiz.
Ben olaylara şöyle bakıyorum,önümüzde bir resim var,resim son derece güzel gösterilmeye çalışılıyor,ama o resmin içerisine girdiğinizde farklılaşmalar oluyor.
Şunu söyleyebilirim,bu gübreler faydalıdır veya değildir,orasını bilemem.Ben sadece kullanır görür,mümkün olan herkese sonuçlarını açıklarım veya öneririm veya önermem.Bu dostlarım için geçerli.Ama siz Bekir Sıtkı Arı mısınız.sorusunun altında bir sürü imalar saklı.Yerinizde olsam sayın meyveli tepe bu şahsa sormak istediklerimi de buradan sorardım.Kim bilir belki okur,belki b,irileri ona yetiştirir.Ama sizden istirhamım ben o bahsettiğiniz şahıs değilim.
Üzüldüğüm tek konu ise birileri bu ürünü kullandırtıyor,soru sorulduğunda veya açıklanması gereken durumlar da polemik midir polimikmidir neyse ben ona girmem o şahsı biliyorum.Şayet sayın Selahattin Yılmaz bey benim başka biri olduğumu düşünüyorsa millete tavsiye ettiği gübre kadar yanılgı içerisinde.Madem siz de çıkın açıklayın efendim;bir sürü altyapısında bulundunuz bu şirketin,neden ürünler farklı farklı gelmekte,neden sonuç alınırken birden sonuç alınmamaya başlandı,Madem B5A çok kötü bir üründü de neden dico da da aynı sonuçlar oluştu,Neden halen insanları yanlış bilgilendirip yanlış yaptırıyorsunuz.
Bunlar görünen gerçekler ve bunu da buradaki insanlara sizin açıklamanız gerek.Hadi B5A yı geçtik,dico da bu sayfada yayınlanan resimleri bitki üzerindeki bu olumsuzlukları nasıl açıklayabilirsiniz.Bitkilerde bu ürün ne yaptı?bunların açıklanması da acaba 20 litre suya bir kapak çok mu geldi ki ?ile bu açıklanamaz hocam.B5A da ne gibi değişim ve bilimselliğe oturtulmasını bekliyorsunuz.Ben sizlere daha bilimsel olayım.48 dekar patates sahasında en son 2010 yılında baharda 24 dekarına B5A 24 dekarınıa da dekara 110 kg kimyasal attım.her iki tarlanın da taban gübresi olarak 60 kg dap vardı.Üst gübre olarak da 50 kg üre kullandım.B5A lı yere 25 kg üre attım ve tekrar B5A kullandım.Dediler 3 dekara 1 litre kullanın ve tekrar attım B5A yı.Ürün haziran aylarında kimyasal kullandığım yerden daha zayıf kalmaya başladı.Tekrar dekara 50 kg 33 lük nitrat attım.Ama yine olmadı.Hasat dönemine geldik;diğer yerlerden an az 5.5 ile 8 ton arasında ürün kalkarken B5A lı yere daha fazla gübre atmamıza rağmen 3.5 tonu geçmedi ürün.Üstelik büyüklük olarak da bizim buralarda ekmeklik dediğimiz 2.-3. kalite ve küçük patates aldık.eee kardeşim şimdi soruyyorum siz benim yerime olsanız24 dekarı ürün kaybıyla çarpsanız,ne düşünürsünüz.Kendinizi benim yerime koyun.Biz yeri geliyor acı soğan yiyoruz ama o tarlaya mutlaka gübremizi atıyoruz.Çocuklarımıza harçlık dahi vermiyoruz ama o tarlaya ümitle ve güvenerek o gübreyi atıyoruz.Sırf neden;Selahattin Hoca ve Hüseyin Ovak a güvendik.Doğru adamlar dedik.Konu burada bahsedilince malum şahısa pirim vermemek için şuraya girmem buraya girmem.Anlamsız kapris diyorum.Madem her şeyine öncülük yapıyorsun bu ürünün bu ürünü kullananların sonuçlarının nedenlerini de izah etmeniz etik olur.Lütfen arkadaşlar haksızmıyım?
kurtulunacaktır ve esas düşünce budur çünkli bahsi geçen tüm konular diğer iki ortağının tarım camiasında olmamasından dolayı o çamurla alakalıdır, her ne kadar firma şahıstan kurtulmayı başarsada 1-2 yıl öncesine ait verilerle ortaklığa dahil olduğu günlerdeki kendisinden de bizzat dinlediğim sorunları aynı cümlelerle ve aynu üslüpla ortalık yerde gündeme getirmekte ve üzerinde o çamur dururken suçu başkalarına atmaktadır. Sorun değil, kendi meselesi.
__________________________________________________ ______________________________________
Yukarıdaki cümleler sayın selahattin hocanın cümlelerinden kopyaladığım cümleler.Kendileri ürünü formüle eden kişinin ağzından dinlediğini,bu sorunların daha önce de var olduğunu diğer ortakların tarım camiasından uzak oldukları için çamur attığını idda eden cümleler.Bence mesnetsiz bir sav.Çünkü hadi B5A da bu sorunlar daha önce vardı.Sürekli yaşanıyordu?bunların biliyordunuz da neden bu bilginizi bizden sakladınız?Neden bizleri uyarmadınız bizlere zarar ettirdiniz?Hadi B5A yı geçtik aynı sorunlar dico da da devam ediyor.Bu sayfada yayınlanan resimleri de gördük.Benim uygulamalarımdaki olumsuzlukları geçtik.O zaman bu sayfadaki resimleri ve sonuçların sebeblerini açıklayın lütfen.Hani dico Sayın Bekir Sıtkı Arı nın formülünden bağımsız ve farklı idi.Hocam bırakın ne kendinizi ne bizi kandırmayın lütfen.Her şey aleni.Bu şahıs bir şekilde formülünü gizlemeyi başarmış.Yani vermemiş.Elinizde hiç bir değeri olmayan bir şeye boncuk muamelesi yapıyorsunuz.Şu da bir gerçek çamur atmak falan yok.Polemik midir polimik midir.öyle bir şeyde yok sadece sizler firmaya ve ürünlere daha yakın olduğunuz ve bizim bilmediklerimizi bildiğiniz için,her şeyden önce bir ziraat mühendisi olarak;beni geçtik,bu sayfada yayınlanan sonuçları bize izah etmeniz gerekir.Bunun izahı da 20 litre suya bir kapak fazla gelmiş olabilirle olmayacak bir şey.Şunu da diyebilirsiniz bence en doğrusu da o;arkadaşlar bende inanmıştım ama bu ürün beklentilerimizin altında kaldı.Veya beklentilerimizi karşılayamadı.Şunu da diyorsunuz piyasa da B5A ya halen taklep olduğu için B5A nın formülüne nispeten bağımlıdır,diyorsunuz bu acaba yanlışlıkla yapılan bir itiraf mı?Yani yaptığınız B5A nın aynısı sadece bir kaç hammaddesinin miktarları artırıldığını mı ima etmeye çalışıyorsunuz.Be4n söyliyeyim;yeni dediğiniz ürünü çok inceledim.Kendi çapımda,koku her üç ürün de aynı,renk aynı.Kıvam B5A biraz daha akıcı sulu dico daha koyu kıvamlı,Kendimce diyorum ki arpa ununu belki biraz da melası artırmışlar.Sonuçlar da aynı malesef.Sayın selahatti hocam bize
mantıklı bir açıklama getirirmisiniz.Bunu kim getirirse getirsin.Ama başkalarının üzerinden bir şeyler yapmayın lütfen.Bu etik olmaz.
Şunu da söylemek istiyorum,Selahattin hocam da mutlaka bu formül sahibinin irtibat numaraları vardır.Açın onun adına bir üyelik ona da söylesin bu foruma girmesini,ona sorularımızı yöneltelim.
Ama burada o yokBurada bu olayları organize eden iki kişi var.Sayın selahattin Yılmaz ve sayın Hüseyin Ovak.Bunların açıklaması da bu kişilerde.Tekrar sonuçlara bakınız efendim.Bu sayfada yayınlanan sonuçlarına bakınız.Yorum sizin.Haksız olduğum bir yer varsa konu üzerinde şu konuda haksızsınız demenizi isterim.Ama kişi çamurmuş veya çamur atıyormuş kişiden kurtulunmuş şuymuş buymuş geçin bunları.Kişileri konuşmuyorum ben.Bu ürünün sonuçları bu.Şekli bu.Yaptıkları bu.Beklentilerimiz buydu.Bize böyle demiştiniz neden böyle oldu.Cevaplanmasını istediğimiz bu.Bana ne ortaklığından bana ne kimin çamur olduğundan,bana ne formülünüzden.Siz burada numune dağıttınız mı?dağıttınız.Resim yayınlattınız mı Yayınlattınız.Ürünleri bende kullandım mı kullandım.En azından buradaki resimler üzerinde açıklama bekliyoruz sayın hocam.Bunu açıklaması .... litreye bir kapak 2 kapak çok gelmiş veya az gelmişle olmuyor.Eğer halen böyle diyorsanız siz ürünü hiç tanımamışsınız ve bu güne kadar da sadece çıkarlarınız için bu ürünü bizlere satmaya çalışmışsınız.
Arkadaşlar lütfen biriniz çıkın haksız olduğum bir noktayı söyleyin.Haksızmıyım yaaa.Doğrular ne zaman yanlış oldu da halen bir şeylerin üzerinden pirim yapmaya çalışılıyor.
Kekop,
B5A hakkında yazışacaksanız ilgili başlığı kullanmalısınız
B5A Organik Sıvı Gübre Hakkında (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/8839.htm)
Ayrıca, buraları okumanızı da rica edeceğim:
Mesajlarınızın kolay okunur olması için, nasıl yazmalısınız? (http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/2079.htm)
Nokta ve virgülden sonra boşluk bırakılır (http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/3600.htm)
Sayın malina biz köylüyüz.Elimizden geldiğince yazarız.Ama gördüklerimizi de birilerinin hatırı için ört bas edemeyiz.Ben sadece bildiklerimi paylaştım.Aslında paylaşılacak o kadar çok şey var ki;maalesef bunu paylaşması gerekenler paylaşmıyor;ve insanlar bunları görmemek için elinden geleni yapıyor.Bir ürün farklı iki isimle çıkartılıyor.Bence bunun sebebi de diğer isimli ürün formüle eden kişinin adını taşıdığı için sadece isim de bağımsızlık oluşturulmaya çalışılıyor.Biraz da lütfen bizi anlayın;şöyle düşünün bir sene boyunca gözünüzden sakındığınız ürününüz,yemediniz ama gübre verdiniz,yeri geldi çocuğunuzu doktora götüremediniz,yeri geldi okul harçlığı veremediniz,yeri geldi okul dönüşü çocuğunuz sulamada ders yerine size yardım etti.Sonra birileri çıkıyor bu ürün şöyle böyle diyor.O kadar abartıyor ki;ürününüzün artması ve kaliteli ürün alacağınızı söylüyor.Yok yerinizden yalvara yalvara senet karşılığı veya nakit olarak bu ürünü alıyorsunuz.Nasıl olsa çok ürün kaldıracağız ya öderiz.Sonra bakıyorsunuz ki normal üretim yaptığınız yerden en az %30 daha az ve bizim ufaklı dediğimiz ürün alıyorsunuz.O aldığınız üründe para etmiyor.Boşa geçen bir yıl.Bizde bir yıl ürün alamazsak o açığı 3 yılda kapatamayız.Yani 4 yıllık hasadınız yok oluyor.Çünkü o üç yıl ürün alsanız bile ürün alamadığınız bir yıla gidiyor.Bizim günahımız neydi?Burada kimseye söyleyecek bir sözümüz yok.Elinizde ürününüz varsa ne olduğunun farkına varın.Kabullenin bu gerçekleri.Bilinmeyenler girdabında insanlara size güvenenlere zarar vermeyin.Biz mazlumuz;ve alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demiş atalarımız.
Ayrıca, buraları okumanızı da rica edeceğim:
Mesajlarınızın kolay okunur olması için, nasıl yazmalısınız? (http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/2079.htm)
Nokta ve virgülden sonra boşluk bırakılır (http://www.agaclar.net/forum/forum-kullanma-kilavuzu-bazi-sorularinizin-cevaplarini-burada-bulabilirsiniz/3600.htm)
Boşuna yazıyorsunuz, sizi okuyamadığım için anlamam mümkün değil.
Okumak için ayrıca uğraşmam gereken yazıları okumuyorum. Noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakın. Kelimelerin arasında boşluk bırakabildiğinize göre, yerini biliyorsunuz. Paragraf yapmak için enter tuşuna iki kez tıklamanız yeterli...
Köylülük gerekçesine sığınıp, daha önceki gibi yazmaya devam ederseniz, yazmanıza gerek kalmayacak.
Sonra beni engellediler, bunlar B5A yandaşı falan diye, yanlış sonuçlar çıkarmak durumda kalacaksınız.
Sayın Kekob;
İlk yazınız karşısında tepki duymuş ve size karşı olumsuz bir yazı yazmıştım. Çünkü konuya, adeta gizemli bir hava katmıştınız. Ama şimdi konuyu gereği gibi, açıkça yazınca durum değişti. Belirttiğiniz durum karşısında size hak veriyorum.
Selamlar.
Zeytinlibahçe
14-12-2011, 18:45
Sayın malina biz köylüyüz.Elimizden geldiğince yazarız.
Sn kekob, neticede ziraat mühendisisiniz. Ben de yazılarınızı ancak büyüterek okuyabiliyorum, ya da aynı satırı tekrar okuduğumu farkediyorum :)
Sizi daha iyi anlayabilmemiz için lütfen biraz dikkat edelim.
Sn kekob, neticede ziraat mühendisisiniz...
Evet, Sn kekob'un profilinde ziraat mühendisi yazıyor ancak doum tarihi 04.04.1992.
19 yaşında mühendis? İlginç..
(Lütfen kabalık addedilmesin, sadece gözüme çarptı)
KAPTANzst
15-12-2011, 07:53
Evet, Sn kekob'un profilinde ziraat mühendisi yazıyor ancak doum tarihi 04.04.1992.
19 yaşında mühendis? İlginç..
(Lütfen kabalık addedilmesin, sadece gözüme çarptı)
Selam Yakup bey.
Dikkatinizden dolayı sizi kutlarım.
Ama adayı olamazmı
Benim ziraat mühendisi olmam veya çukurova balcalıda okumam ürünün etkisini değiştirdi mi?üründen dolayı çıkan olumsuzluklar kapandı mı?Her şey güllük gülistanlık mı oldu?Lütfen birileri her kimse bu ürünün yetkilileri ve insanlara gerek numune gerekse kullanım amaçlı verenler neden hala açıklama yapmaktan kaçıyor.Ürünün etkisini mi tartışacağız,yok sa benim öğrenim durumumu mu tartışacağız.Buna karar verildiği güne kadar ben biraz daha araştırmalara devam edeceğim.
Sayın Kekob;
Tübitak Bilim Ve Teknik Dergisi eski sayılarındaki bir bilmece/bulmaca;
Kuş uçmaz, kervan geçmez bir yolda 2' li bir kavşağa varırsınız, tam karşıda bir ev ve önünde bir tabela; '' Bu ev ikiz kardeşlerin evidir, biri yalancı diğeri doğrucudur, yollardan biri ölüme, diğeri kurtuluşa giden yoldur ve sizin cevap alabileceğiniz sadece tek bir adet soru hakkınız vardır.''
Ne sorarsınız ve %100 emin olarak yolunuzu devam edersiniz?
Ben şimdi o yoldayım ve kapınızı tıkladım.......
Saygılarımla lütfen.
Selam Yakup bey.
Dikkatinizden dolayı sizi kutlarım.
Ama adayı olamazmı
Eğer öğrenci ise, profilini düzeltmesi benim için yeterli.
Saldırmak maksadı ile yazmadım. Zamanla Sn. kekobun da Sn. diğer adı geçenlerin de ne kadar haklı olduklarını birlikte göreceğiz. Bir mühendis (adayı) ısrarla bir iddiada bulunuyorsa ve bir firma, inadına bir ürüne yatırım yapıyorsa elbette makul nedenleri vardır. Zaten bu yazı konusu gübreler için yorum yapmayacağımı birdirmiştim.
Yazılarımı okuyanlar bilir ki, bedava çiftçiliğe karşıyım. Çiftçi gidip teorik bilgisini edinecek arkadaş. Toparağının pH ını bilecek. Yoksa ona bu kapitalist düzende ekmek yok.
Ha bu demek değil ki 3 kuruşluk ürünü mucize olarak anlatan yerli veya yabancı firmalara karşı değilim. Ama bununla da mücaadele için yine güncel bilgileri takip etmek gerekmiyor mu?
Ben arılarım ile ilgili bir denemeyi artık tüm kovanlara yapmama kararındayım. Çünkü kaybedince tamamını kaybediyorsunuz.
Ya da Etidot-67 nin etkilerini anlatırken çiftçilerin anlattığı gibi anlatsam, belki her gün 4-5 kişi beni arar.
Lütfen, çiftçi arkadaşlar önce oturup düşünsünler. Sonra yazsınlar. Çünkü bazı yazılar şuna benziyor, "Ben iddia edilen bir menfaatim için tüm mahsulü riske attım, sonra da kaybettim."
Halbuki bu tür durumlarda söylenmeyenler de vardır. Ben arılarımda yanlış bir uygulama yaptığımda, arılarım bunu bana söylerler.
Hımm...Demek ki mahsulün dili yokmuş.:)
Ben de yazılarınızı ancak büyüterek okuyabiliyorum, ya da aynı satırı tekrar okuduğumu farkediyorum :)
Benim ziraat mühendisi olmam veya çukurova balcalıda okumam ürünün etkisini değiştirdi mi?üründen dolayı çıkan olumsuzluklar kapandı mı?Her şey güllük gülistanlık mı oldu?Lütfen birileri her kimse bu ürünün yetkilileri ve insanlara gerek numune gerekse kullanım amaçlı verenler neden hala açıklama yapmaktan kaçıyor.Ürünün etkisini mi tartışacağız,yok sa benim öğrenim durumumu mu tartışacağız.Buna karar verildiği güne kadar ben biraz daha araştırmalara devam edeceğim.
Yazma biçimizde hiç bir değişiklik yok.
Sizden istediğimiz yerine getirilmeyecek şeyler değildi.
Özel alanda biraz yazma pratiği yapabiliriz. Öğrenince üyeliğinizi tekrar aktif hale getireceğim.
idris şenol
19-12-2011, 19:54
hüseyin bey istanbul fuarda gözler sizi aradı:))
Hüseyin Ovak
22-12-2011, 10:02
hüseyin bey istanbul fuarda gözler sizi aradı:))
Dico gübrenin araştırmaları tamamlanıp; Mikrobiyal lisansı alınıncaya kadar fuarlara katılmayacağız...Selamlar...
Dico gübrenin araştırmaları tamamlanıp; Mikrobiyal lisansı alınıncaya kadar fuarlara katılmayacağız...Selamlar...
Farklı seslere saygı göstermeye tahhamül etmeyi becerebilmek zorundayız....
Bakın bu cevap üyeliği askıya alınan o faklı sesin bir nebzede olsa haklı olduğunu doğruluyor bence..
Aslında sizin yapmanız gereken burada pazarlanmaya çalışılan herşeyin lisansının olup olmadığı, izinlerinin doğruluğu,geçerliliği. Analiz sonuçları, varsa bilimsel çalışmaları gibi evraklara sahip olan ürünlerin pazarlanmasına izin vermeniz..
Her ben buldum diyenin ürünün burada pazarlanmasına izin verince bakın böyle oluyor..
Çünki bizler sizelere inanmak istiyoruz. Sizlere bu işleri bilen insanlar olarak bakıyoruz. Lütfen bizi yanıltmayın
KAPTANzst
04-01-2012, 17:33
Aynen katılıyorum, teşekkürler.
Zeytinlibahçe
04-01-2012, 19:09
Aslında sizin yapmanız gereken burada pazarlanmaya çalışılan herşeyin lisansının olup olmadığı, izinlerinin doğruluğu,geçerliliği. Analiz sonuçları, varsa bilimsel çalışmaları gibi evraklara sahip olan ürünlerin pazarlanmasına izin vermeniz..
Her ben buldum diyenin ürünün burada pazarlanmasına izin verince bakın böyle oluyor..
Yanılıyorsunuz.
Foruma katılan ürünler pazarlanması için değil, sorgulanması, bizim daha iyi tanıyıp, soru sormamız için varlar.
Aslında sizin yapmanız gereken burada. Tanıtılmaya çalışılan herşeyin lisansının olup olmadığı, izinlerinin doğruluğu,geçerliliği. Analiz sonuçları, varsa bilimsel çalışmaları gibi evraklara sahip olan ürünlerin Tanıtılmasına izin vermeniz..
Yanılıyorsunuz.
Foruma katılan ürünler pazarlanması için değil, sorgulanması, bizim daha iyi tanıyıp, soru sormamız için varlar.
Demekki ben biraz hata yapmışım, şöylemi demeliydim formda tanıtılmasına izin verilen ürünler üstte belirtilen şartları yerine getirmiş olan ürünler olmalıdır.
Zeytinlibahçe
05-01-2012, 13:24
Aslında forum ortamı sizin düşündüğünüzden çok daha serbest, her türlü fikre açık bir ortam.
Yazım kurallarına uymanız ve samimi olup, doğru cevaplar vermeniz dışında çok da ağır kuralları yok.
Tanıtımını yaptığınız ürün ruhsatlı bir ürün de olabilir, ruhsat için başvurmuş yeni bir ürün de olabilir, hatta henüz ortada olmayan, üzerinde çalıştığınız bir ürün de olabilir. Samimi olunması, ürünü doğru tanıtılması yeterli.
Forumda eleştiride bulunduğu için uzaklaştırılan henüz bir üye olmadı, fakat inatla yazım kurallarına uymamakta direnen veya agresif davranan arkadaşlar malesef olmuştur.
Bu site onay mercii mi? Belgeden melgeden bana ne. O iş, onay yetkisi olan, denetim yetkisi olan kuruluşlara ait. Bana somut sonuç gerekli. Bir ürün hakkında, uygulamada ne sonuç verdiğini öğrenmek istiyorum. Kullanım sonucunda elde edilen olumlu,olumsuz tüm verilerin paylaşılmasını, birlikte değerlendirilmesini istiyorum.
Selamlar.
Çook uzun zaman önce, ne belge varmış ne lisans. İnsanlar ihtiyaçları nisbetinde tüketirlermiş hem de paylaşmayı da bilirlermiş. Sonra köye şeytan adında birisi gelmiş. Şeytan demiş ki...
Sabrın (tahammül etmenin) sonu selamettir arkadaşlar.
Selametle kalın.
Hüseyin Ovak
10-01-2012, 08:18
Çünki bizler sizelere inanmak istiyoruz. Sizlere bu işleri bilen insanlar olarak bakıyoruz. Lütfen bizi yanıltmayın
Sayın ncp1963; bizim kimseyi yanıltmak gibi bir durumumuz yok.
Merak ettiğiniz tüm lisans ve diğer belgelere ulaşmak için lütfen link'e tıklayın Bmr Tarm | B5A Sv Organik Gbre (http://www.b5a.com.tr/sertifikalar.asp)
mehmetdemirel
24-01-2012, 18:55
Merhaba..
Arkadaşlar en yeni ben görünüyorum.Ama bir farkım var;Bekir Sıtkı ARI ile çok kadim ve eski dostluğumuz var.Burada söylenenlerden ve görülen fotoğraflar;oluşan sonuçlar sanırım sn kekob u haklı çıkartıyor.Ki Bekir bey ayrıldığı şirketten bir kuruş bile almadan ayrıldığını,çok olumsuz şartlarda mücadele ettiğinin yakın tanığıyım.Hatta kendisine ait formüllerden hiç birisini de verdiğini zannetmiyorum.Şu anda üretimine hazırlandığı ürünün arge çalışmalarını gördüm,o nedenle bu tartışmaların artık yersiz olduğunu düşünüyorum.
Çünkü yeni çıkardığı ürün varken eski çıkardığı ürünün pek öneminin kaldığını zannetmiyorum.facebook tan Arı Tarim-ARI TARIM VE TARIMSAL ÜRÜNLER-FN 7 PLÖRO PLANT POTİON sayfalarından görebilirsiniz.
Ben Bekir Beye buradaki tartışmalara katılmasını söyledim ve katılmasını çok istedim.Ama kimseyle ikili mücadeleye kesinlikle girmeyeceğini ısrarla söyledi.
Sayfanıza bu şekilde katıldığım için hepinizden çok özür diliyorum.
mehmetdemirel
26-01-2012, 03:11
Allah aşkına millet birbirine girmiş ver yansın yapıyor.her ne kadar yeni gibi görünsemde formunuzda konuya herkesten daha yakınım.Çünkü B5A yı yapan kişi Bekir Sıtkı ARI nın ta başından beri en yakın dostuyum ve ona ben söyledim bedeli her ne olursa olsun oradan kopman ve ayrılman gerek diye.
B5a ya gelince B5A çok güzel bir gübre idi.başlangıçta.Tamamen orjinal hammaddeler kullanıldığında.Takiben maliyet hesapları ve kişilerin istekleri göz önüne alınarak formüllerde ilk oynamalar yapılmaya başlandı.Sayın Hüseyin Ovak bey efendiler Bandırma da kaç tarlaya tazminat ödediniz?Neden millete şeker ve sirke kullandırdınız?Bir açıklarmısınız?Artık gerçekleri Allah aşkına saklamayın.Elinizden kaparlar diye gaziantağ e neden apar topar Bekir Sıtkı ARI yı götürdünüz?Neden korumak adına kimseyle görüşmesine izin vermediniz?
Sayın Ümit BİLGİÇ in' her çok güzel de meyveyi biraz iritebilimiyiz?'talebi üzerine formül oynanmaya devam edildi mi?edildi.O yıl demre de kapya biberler tamamen bitti mi?Bitti.Kaç sefer olumsuz sonuçlarda Sayın Bekir Sıtkı ARI ya özel formül yaptırdınız?Sizin Bölcek köyünde aldığınız arazinin ilk ürünlerinde sadece B5A mı kullandınız;yoksa size toprak ham toprak diye başka bir şeyler verilmedi mi? Ben söyliyeyim;tablet verildi.O tablette giberellick asitti.Onun üzerine daha farklı maddeler de uygulandı.Sonra o bahçe de ayçiçeklerinin altında fotoğraf çektirip B5A yaptı.Yok arkadaşım yok öyle yağma.Benim Bekir Sıtkı ARI ile dostluğum sizin şirketiniz kurulmadan önce de vardı.
Kurbanlık kuzularını nasıl kurtarıp kurbanda satıldığını da biliyorum ben;Selahattin Hocanın H5A adını verdiği hayvan yemi katkısını da biliyorum.Hatta Sayın Selahattin Hoca motosiklet kazası geçirdiğinde aşırı antibiyotik kullanmasından dolayı mide rahatsızlığı başlaması üzerine Sayın Bekir Sıtkı ARI nın senin kurbanlıklarında kullandığı çalışmasını içtiğini ve de iyileştiğini de biliyorum.
İnsanlara daha fazla senaryo çizmeyin.Arkadaşlar Bu şirket kurulmadan önce Ben Sayın Bekir Sıtkı Arı ya formülü kesinlikle vermemesini söyledim.Ortaklarından biri ısrarla şirket kurulmadan önce formül istemeye başladı.Formül verilmedi;biz oturup 15 günde proforma bir formül oluşturduk o verildi.Bekir Sıtkı Arı olayın ve yapımın içerisinde olduğu için gübreye her türlü müdahele şansı olduğu içinde sorun çıkmıyordu.Taa ki Gaziantep e gidildi;maliyet hesapları yapılarak ve kişilerin özel isteklerine göre her hafta formül üzerinde defaatle Bekir Sıtkı Arı nın uyarılarına rağmen oynandı.Urfa da ziraat mühendisi Sayın Şeref Esin nin uygulamalarını araştırın.
Analizlere ve önemli yerlere neden başka ürün millete neden başka ürün gönderiliyordu?Neden her parti malın şekli ,kokusu ,kıvamı değişiyordu?Hep maliyet hesapları değil mi?
İşin aslı şu çoğu olaylardan aslında Hüseyin Ovak ve Selahattin Hocanın da haberi yok.Biz sürekli fikir alış verişi yaparız ve bazı konularda da birbirimizden habersiz hareket etmeyiz.Yine böyle bir konuşmamızda;ki o zaman daha şirket yok.Bekir Sıtkı Arı o meşhur aktar dükkanını bile açmamıştı.Kamyon şoförlüğü yapıyordu.Afyona süt ürünleri taşıyordu.Hayvan yemi katkısı o zaman çıkmış ve denediği bir üründü.Hayvanların sütünün arttırılması ve kaliteli süt elde edilmesi için yapılan bir çalışmaydı.O zaman Bekir Sıtkı Arı nın gübre aklında dahi yoktu.
Biz biraz geleceği gördük gibi ve sürekli Bekir Sıtkı Arı yı kollamaya başladık.Gübre sektörüne girmesine de yardımcı olduk.Gübrelerini de mümkün olduğunca kola şişelerinde çevremize götürdük.Orta da 8-10 tane ürün vardı.6 tanesi gübre 4 tanesi hayvan yemi katkısı.Sayın Hüseyin Ovak Şenol Coca ya sattırdığın hayvan yemi katkılarının neden hangi hayvanlarda kullanılacağı soruluyordu?Ya siz çaya çorbaya hepsi aynıdır muamelesi yapıyordunuz.İşte o zaman biz hem gübrenin hem diğer ürünlerin aynı renkle renlendirilmesi ve aynı kokuyla maskelenmesi kararı aldık.Zannettiniz ki bunlar aynı.Sayın Selahattin hoca baktı arpa unu ve melastan dolayı tatları aynı, kokuları aynı,formülü de aldık edasıyla aklınız sıra B5A yı da hayvan yemi katkısını da yaptığınızı sandınız.
Biz zaman içerisinde o firma ortaklarının ve isim saymayacağım bazılarının dört tane kitap okumasıyla kendilerini filozof ilan edeceklerini ve Bekir Sıtkı Arı ya zaman içerisinde ihtiyaçlarının olmayacağını düşüneceklerini tahmin ettiğimizden dolayı hiç bir şekilde hiç bir kimseyle hiç bir şey paylaştırmadık.
Sayın Bekir Sıtkı Arı Kütahya ya tatile geldiğinde;sayın Hüseyin Ovak ın ev aldığı ve tebrik etmek için geldiği gün gündüzün de;Sayın Hüseyin Ovak ve Mehmet Çelik beyi ofisine uğradığında Bekİr Sıtkı Arı yeni çalışmalarının olduğunu söylediğinde;Hüseyin Ovak yeni ürünü beraber çıkartırız,bizim çok emeğimiz geçti,hem biz aşina olduk.'dediği gün Bekir Sıtkı Arı ben yeni ürünümü aşinalarla da çıkartmayacağım.Tek başıma çıkartacağım dedi mi demedi mi?
Olayları çarpıtan ve bu kadar insanı yanıltan beyefendiler;çıkın da bir kere olsun doğruları konuşun.Bu kadar insanın hakkının hukukunun altında kalmayın.Sayın Hüseyin Ovak bey bu arada 3 kg FN alıp uygulama yaptığınızı ve sonuçlarını da yazın.Bu uygulamaları da biliyoruz.Şenol Cocanın bu uygulamaları maskelediğini de.
Gelelim Bekir Sıtkı Arı ya.da bu konuyu artık kapatalım.Uzamasının anlamı yok.Ortaklıktan ayrıldığında bir kuruşsuz Antalya ya yerleşti.Bir buçuk sene çok çalıştı ,çok zor günler geçirdi;ama başardı.Yeni ürününü geliştirdi.İsmi de küçük kızının isminin baş harfleri FN 7.facebook ta sayfaları var.Hayvanlar üzerinde ki araştırmaları halen devam ediyor.Şu anda 18 aylık erkek büyük baş hayvanı 490 kg ma ulaştırdı.İsteyenler de gidip ziyaret edebilir.O hayvanlar üzerinde ki çalışmalarını da bir zamanlar destan tv nin sahiplerinde Muammer Yılmaz ile Kenan Yılmaz beylere de sorabilirsiniz.Tavuklar üzerinde yaptığı çalışmaları da isterseniz açıklayın.
Gelelim Neden Selahattin Hoca desteğini çekti?Olayların erken farkına Vardı.
Arkadaşlar çok özür diliyorum .Bir güneş doğdu:Maliyet hesapları ve çıkar hesapları yüzünden yok oldu.Para harcandıkça biter ilim harcandıkça çoğalır.Biz sayın Bekir Sıtkı Arı yı bilgiye muhtaç olan,bilgiye muhtaç olan biri olarak tanıdık.Öyle de bildik.Halen de öyle.
Bir kuruşsuz yola çıktı,yine başardı.Önemli olan bunu yapabilmek.Her kes hakkında atıp tuttu.Bir zamanlar ekmeğini yediği insanlar bile hakaret etti;çıkıp da şuraya bir gr.laf konuşmadı.Asıl azmaz bal kokmaz.
İnanın ben bu kadar sabredebildim.En son patladım.Her hangi birinizi kırdıysam çok özür dilerim.Kırılanlar da gerçekler acıdır.İnsanoğlu kendine yaptığı kötülüğü kimseye yapmaz.
mehmetdemirel
27-01-2012, 10:17
Nedenini sordunuz mu?Sirke ve şeker kullanmanın amacı ne diye sordunuz mu?Oysa burada Bekir Sıtkı Arı hakkında isteyerek veya istemeyerek,bilerek veya hiç bir bilgi olmadan sürekli bir şeyler yazılıp çizildi.
Hep haksız olan Bekir Sıtkı Arı olarak gösterildi.Düşünün bir kere her türlü imkansızlıklar içerisinde 7 yıl üzerinde çalıştığınız bir ürünü,her türlü cefasını çektiğiniz ve şirket haline getirdiğiniz bir kuruluşu bir kuruş almadan bırakıp gitmek kolay mı?
Gelelim Bekir Sıtkı Arı neden görüştürülmüyordu?ilk mazeretleri formül korunması.oysa formül korunmasına en çok riayet eden Bekir Sıtkı Arı idi.Olumsuz sonuçların olduğu yerlerde,formülün değiştirildiğini söylemesini istemediklerindendi.Çünkü Bekir Sıtkı Arı yalan söylemeyi beceremez.Söylemeye çalışsa bile mutlaka ve mutlaka bir yerlerde dolaşır açık verir.Formüle müdahele edileceğinde de asla direnmedi.Sadece uyardı;sonuçları bu olur.Ve bu olduğu zaman da sorumluluk kabul etmem.Birisi bana ulaşıp sorduğunda dabu sebepten bu oldu derim derdi.Bunu Selahattin Yılmaz da biliyor Hüseyin Ovak da biliyor;ve bu arkadaşlar Bekir Sıtkı Arı yı telefonla ve ya şahsen gördüklerinde bu problemlerin kaynağını en ince ayrıntısına kadar açıklatıyorlardı.Bu güne kadar da doğruların görünmemesi için suçlu gösterip kendi günahlarını Bekir Sıtkı Arı nın üzerinde temizliyorlardı.
Selahattin Yılmaz hoca ya Bekir Sıtkı Arı 'abi gel benimle çalış diye teklif etti.Hüseyin Ovak a da aynı teklifi etti.Hatta numune gönderdi.Selahatti Yılmaz H5A nın olmasını istedi ve diğer şirkete borcu olduğu için onlarla olmak zorunda olduğunu söyledi.on bin lira.Bekir Sıtkı Arı ödemesiz on bin liralık Hayvan yemi katkısı göndereyim.sat öde.dedi mi demedi mi?bunu açıklasın lütfen.
Arkadaşlar sadece problem güdemediği koyunu kurttan önce biz parçalayalım anlayışından ibaret.Sandılar ki Bekir Sıtkı Arı nın parası olmayınca bu işi beceremez.İşte becerdi,4500 noktadan fazla alanda çalışmalar yaptı,bir tane bile olumsuz sonucu yok.Açın facebookta ARI TARIM VE TARIMSAL ÜRÜNLER-FN 7 PLÖRO PLANT POTİON-Arı Tarim sayfalarını baştan sona inceleyin.Bu incelemenizde şunu göreceksiniz;madem Bekir Sıtkı Arı üründe problem oluşturuyordu,şimdi neden bu problemler olmuyor?Bekir Sıtkı Arının ürün üzerinde oluşturduğu idda edilen problemler halen neden B5a da ve dico da devam ediyor?kullananlar sizlersiniz Allah aşkına resimleri de yayınlayanlar sizlersiniz.Sorunları yaşayanlarda sizleriniz.Açıklama acaba ..... litre suya bir kapak fazla mı geldi.Bu açıklama Selahattin Yılmaz ın yaptığı bir itiraf değil mi?Yani arkadaşlar biz formül falan vermedik verdirmedik.
Şirket kurulurken Bekir Sıtkı Arının hissesi %40 idi.Tam vermeye hazırlandığımız esnada,hissesi %34 de düşürüldü ve imza yetkisi bir kişiye verildi,ve Bekir Sıtkı Arı nın ticarete karışmaması istendi.Bu nokta da biz ramaktan döndük ve formülü asla vermeme kararı aldık.Daha verilen bir sürü vaadler oldu hiç biri tutulmadı.Anladık ki akıntıya kürek çekiliyor,ne kadar şirkette ortak olunsa da bize bir artısının olmayacağını anladık ve bedeli her ne olursa olsun ayrılmasını sağladık.
O hisseler üzerinde Bekir Sıtkı Arı ve bizim aramızda akit vardı.Bizde üç kişiyiz,Bekir Sıtkı Arı ya ait hisseler %10-%10-%20 şeklindeydi.İstirham ediyorum biraz sizlerde kullandığınız ve gördüklerinizi gerçekten objektif bir şekilde yazmanız.Forum sayfalarındda ilk zamanlar belgeye kim bakar,önemli olan sonuçlar deniliyordu,şimdi belgelere bakın.Biz bu ticari hırsı gördük ve tedbirimizi aldık.Hatta daha önce biz Bekir Sıtkı Arı nın Hollanda da yahudi bir şirkete gitmesini istedik.ama kendi gitmedi.Halen de gitmek istemiyor.Olaylar bunlar arkadaşlar;umarım artık bize ve Bekir Sıtkı Arı ya sizlerde hak verirsiniz.
Sayın Selahattin Yılmaz Hocam da şunu bilsin;bizim hayvanlar üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor.Kokuları ve rengi aynı diye her ürün aynı olduğunu sanmanız aslında bizim çok işimize geldi.
Arkadaşlar çok özür diliyorum ve saygılar sunuyorum.Hoşçakalaın
mehmetdemirel
30-01-2012, 09:37
09-10-2011, 18:11 tarihli ve 372 mesaj numaralı Hüseyin Ovak tarafından yazılmış olan,dico gübrenin bazı bitkilerde kullanım şekillerinde belirtilen kullanım şekilleri o kadar acemice ve sırf iş olsun anlamında yazılmış bir mesaj ki;muzlarda çiçeklenme olmaz hocam direk doğum olur.Ve özellikle muzlarda dekara 12.5 litre su olayını asla ayarlayamazsınız
.Çünkü sulama şekli ya salma sulamadır,ya damlama sulamadır.Bu tür sulamalarda özellikle 12.5 litre su ile sulamaya kalkarsanız o su miktarı değil dekara bir adet muza yetmez.
Çünkü bir dekar toprakta yaklaşık eşittir 300.000 kg toprak vardır.Özellikle toprağın üst beş cm si kuru durumdadır.Bunu gözönüne alırsak o 5 cm lik kısımdaki toprakta yaklaşık eşittir 80.000 kg toprağa eş değerdir.12.5 kg lık su ile bir dekara uygulama yaptığınız da,o gübre dediğinizin içeriğindeki aerop ve anaerop bakterileri nasıl toprağa vermiş olursunuz?Sadece muzlarda değil diğer bütün bitkilerdeki verdiğiniz uygulama şekilleri tamamen gerçek dışıdır.İnceleyin isterseniz o formatlarda uygulama yapın.Sonuç tamamen olumsuz olacaktır. Ben son sayfada bütün gerçekleri açıkladım.bu şekilde tavsiye ve kullanım önerileriniz başta size ve bu işle uğraşan herkese iyi bir prestij ve güven kaybı niteliğindedir.
Türk ve dünya tarımı gerçeklerine göre hareket etmenizi öneririm.En azından buradaki insanların bu kadar tecrübe ve deneyimlerine biraz saygı göstermenizi ve gerçekçi olmanız gereğini hatırlatırım.
ttuzunalp
30-01-2012, 14:18
Şimdi bu dice b5a yararlı mı yoksa yarasız mı?
inanın hiçbişe anlamadım :)
Sayın mehmetdemirel, yukarıdaki 89 numaralı mesajınızı okumakta çok zorlanıyorum.
Satırları takip edebilmem neredeyse imkânsız, hâl böyle olunca da okumaktan vaz geçiyorum.
Lütfen mesajlarınızı blok halinde yazmadan, paragraflar yapıp, boşluklar verseniz daha rahat okuyup anlayacağız.
mehmetdemirel
31-01-2012, 17:55
Sayın ağaçlar net üyeleri;
Kısaca şunu anlatmaya çalışıyorum:Ne b5a ne de dico denilen gübre kesinlikle sonuç veremeyen bir durumdadır.Daha öncede yazdığım gibi GERÇEK B5A NIN,Bekir Sıtkı Arı da bulunan formülü kimseyla paylaşılmamıştır.Şayet paylaşılmış olsaydı B5A nın üstü yeni geliştirilen dedikleri ürünün sonuçları da burada paylaşıldı.Ve o sonuçlar hayal ötesi olurdu.Ama görüldü ki çoğu uygulamalar hayal kırıklığına neden oldu.Selahattin Yılmaz a bu durum sorulduğunda 'acaba ..... litre suya bir kapak çok mu galdi.'şeklinde talihsiz bir açıklama ile üstü örtülmeye çalışıldı.
Ne tesadüftür ki Selahattin Yılmaz da olayın farkına vardı ve açıklama yapmak yerine desteğimi çektim bahanesiyle olayların dışına kendisini çekiverdi.Dolayısıyla hava da bir sürü sorular cevapsız kaldı.
Benim sizlere önerim ise facebook tan Bekir Sıtkı Arı yı eklemeniz ve direk soruları ona sormanızdır.**** profesorbekir@hotmail.com dan yine kendisine ulaşıp sorularınızı sorabilirsiniz.msn adresinin verilmesinde bir sakınca bulmuyor.yani ben bu adresi vermeden önce kendisiyle görüştüm.onayı var.
MeyveliTepe
31-01-2012, 18:25
Sn.Mehmetdemirel,
Kısaca diyorsunuz ki, "B5A ve Dico gübre işe yaramaz çünkü Bekir Sıtkı Arı'nın formülasyonları değildir. Bekir Sıtkı Arının kendi formülasyonu ile başka bir marka ve şirket var".
Bu şekilde de gübre ihtiyacı olan, olacak olan kişilerin B5A ve Dico'dan uzaklaşıp profesorbekir e-posta adresinden Bekir Sıtkı Arı'ya ulaşsınlar istiyorsunuz.
Daha önce yazdıklarınızdan bir izlenimim de Bekir Sıtkı Arı ile arkadaşsınız, hatta söz konusu ürünler konusunda biraz arkadaş ötesi görünüyor.
Yazdıklarınızın içinde gördüğüm başka bir şey de, mesajlarınızda adı geçen bazı insanların arasında konuşulmuş, yapılmış vb. bir şeylerden söz ediyorsunuz, ki forumda bunların herhangi bir şey ifade etme olasılığı sanırım bulunmuyor.
Belirli bir ürünün irdelenmesi, tartışılmasına ayrılmış bir başlıkta, profesorbekir'e mesaj atarak başka bir ürüne yönlendirmek açıkçası pek etik bir durum değil. Bunun yerine, şayet siz biliyor ve her türlü soruyu yanıtlayabilecekseniz siz, değil ise profesorbekir ayrı bir başlık açabilir ve ürününü tanıtabilir, buna engel bir şey yok.
Bu ve B5A başlığının takipçileri kaç senedir olan biten bir çok şeyi izliyor. Geçmişte bir çok soru soruldu, bazılarının yanıtı alındı, bir çoğununki alınamadı. Bir çok değişim oldu ve anladığım kadarıyla da olmaya devam ediyor. Böyle bir durumda Dico ve B5A'nın kendi mecrasında yaşaması, başka ürünler çıkacaksa da onların da yine kendi mecralarında yaşamaları daha uygun ve makul olur diye düşünüyorum.
mehmetdemirel
01-02-2012, 10:02
Ben Bekir Sıtkı Arı ile görüştüm.Yeni ürünün hedef olabileceği konusunda aşırı endişeli.Ki o ürünün bazı deneme çalışmalarında sabotajlar da olmadı değil.
Diğer bir konu ise ayrılmadan önce bu foruma girmemesi için yemin ettirilmiş.Ve bu foruma kesinlikle girmiyor.Bu sebepten dolayı eğer bu forumda bulunan kişilerin sormak istedikleri bir konu var ise mail atarak veya facebook tan sormaları taraftarı.
Yeni ürünün tartışılması ve ya yönlendirilmesi diye bir şey yok.Sadece biz yaşadıklarımızı anlattık.Bu konulu sayfadan başka bir ürüne yönlendirmek elbette etik değil.Eğer bizim böyle bir amacımız olsaydı yeni ürünün sayfasını veya konusunu açardık.Ki bunu da yapmayacağız.Bunun sebeplerinden biri B5A Bekir Sıtkı Arı nın baş harflerinden oluşması.B5A haline gelmesi ise Hüseyin Güngör ismindeki bir arkadaşımızın gözlüklerinin olmadığı esnada BSA harflerinden S harfini 5 rakamı şeklinde okumasıyla isim aldı.
Bu nedenle Bekir Sıtkı Arı nın kendi ismini taşıyan bir ürünle;yeni ürünün ismi her ne olursa olsun çakıştırılmasını veya her hangi bir şekilde rekabi koşullara sokulmasını biz asla istemiyoruz.
Burada şu da anlaşılsın,Bekir Sıtkı Arı Bekir sıtkı Arı ile rekabet etmemeli.İkisinin de formülü halen Bekir Sıtkı Arı da.Kimseyle paylaşılmadı.Şu anda çıkan ise ismi her ne olursa olsun bizimle veya formülü yapan kişi ile bağdaştırılmamalı.
Bir zamanlar formüldeki bozukluğun sorumlusunun Bekir Sıtkı Arı olduğu ve bu şahsın çamurlaştığını idda eden Selahattin Yılmaz;şimdi neden çok şaşalı anlattığı yeni üründeki sorunları açıklayamıyor.Demik oluyor ki Bekir Sıtkı Arı kimseye çamur atmamış;ve halen bu sorunlar devam etmiş;ve bunun açıklamasını da son derece yanlış bir şekilde açıklamıştır.Selahattin Yılmaz ın o sözlerini tekrar hatırlatmak isterim;'acaba .... litre suya bir kapak çok mu gelmiş olabilir.Bu son derece yanlış bir ifadedir.
Yukarıda H5A veya Bekir Sıtkı Arı ile yaşadıkları dialoglarda eğer yalan varsa;ve yalan olduğunu idda eden varsa Allah Kuran ve inandıkları her neyse en kutsal değerlerinin üzerine yemin ederek iddalarını kanıtlasınlar amenna diyelim.Hüseyin Ovak ın kurbanlık küçükbaş hayvanlarından tutun,Selahattin Yılmaz ın motorsiklet kazasından sonra bı çalışmayı kendisinin bir bardak suya 3 damla damlatarak içtiğinden tutun,Antep ve Bandırma da oluşan sonuçlarda şeker ve sirke kullanımından tutun,ödedikleri tazminatlarda tutun,Şenol Coca nın Selahattin Yılmaz ın adlandırdığı H5A yı satışından tutun,Bütün bu konularda Allah Kitap Kuran üzerine ölümü unutmadan yemin etsinler ben ve benimle beraber olanların hepsi onlardan ve sizlerden özür dilyeceğimizi söylüyorum.
Hatta istediğiniz kutsal değerlerin üzerine de biz yemin edebiliriz.Saygılar efendim.
Diğer bir konu ise ayrılmadan önce bu foruma girmemesi için yemin ettirilmiş.Ve bu foruma kesinlikle girmiyor.
Yemin mi ettirilmiş? Kim ettirmiş?
Malum bu işlere ben bakıyorum ve ne ona ne başka bir arkadaşa foruma girme diye yemin ettirmedim... :)
Bizde adet, sorun varsa uyarmak, özel bölümde görüşüp derdimizi anlatmaya çalışmak, karşılıklı ortak bir nokta aramak; onu da başaramıyorsak, üyeliği engellemektir...
Bekir Sıtkı Arı foruma günş1 (http://www.agaclar.net/forum/members/71179-guns1.htm) adıyla, profesorbekir@hotmail.com adresiyle üye olmuştur.
Arada bana eposta yazmaktadır :)
---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: günş1 @ agaclar.net <profesorbekir@hotmail.com>
Tarih: 31 Ocak 2011 18:27
Konu: agaclar.net Contact Us Form - Bmr Tarımdan ne kadar para alıyorsunuz
Kime: agaclar@gmail.com
--------------------------------
BMR tarımdan ne kadar alıyorsunuz onu merak ediyorum.*
--------------------------------
---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: o arı <profesorbekir@hotmail.com>
Tarih: 29 Ocak 2012 00:23
Konu: RE: agaclar.net doğum yıldönümünüzü kutlar, mutlu yıllar diler...
Kime: agaclar@gmail.com
BİZİM BİR DÜNYAMIZ VAR.NE YAPIYORSAK BU DÜNYA İÇİN YAPIYORUZ.ÇOĞUMUZ DÜNYAMIZI YOK ETMEYE ÇALIŞSA DA AZIMIZ DÜNYA İÇİN YAŞANMAYA VE YAŞATILIR HALDE TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ.BU YOL DA KARINCA MİSALİ UĞRUNDA DA ÖLEMEZMİYİZ.BİZ BU DÜNYAYI ÇOCUKLARIMIZDAN EMANET ALDIK VE ONLARA EMANETİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE BIRAKABİLMEK BİZİ YARATAN YÜCE RABBİM BİZE YAR VE YARDIMCI OLMASI DUALARIMLA,İLGİ VE ALAKANIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDEREK,NİCE BİRLİKTE GÜZEL GÜNLERE VE YILLARA TEMENNİMLE....SAYGIMLA AĞAÇLAR NET AİLESİNE VE FORUMUNUZA KATILAN HER KİŞİYE SONSUZ MUHABBETİMLE SELAMLARIMI SUNARIM.UMARIM TÜM TÜM AĞAÇLAR NET AİLESİNE VE FORUMUNUZA KATILAN HER KESE BU TEMENNİLERİMİ İLETMENİZİ İSTİRHAM EDER ALLAH AEMANET OLMANIZI YÜCE RABBİMDEN NİYAZ EDERİM.BAŞARILARINIZIN DEVAMI İÇİN DUACIYIM.
> To: profesorbekir@hotmail.com
> Subject: agaclar.net (http://agaclar.net/) doğum yıldönümünüzü kutlar, mutlu yıllar diler...
> From: agaclar@gmail.com
> Date: Sun, 29 Jan 2012 00:01:11 +0200
>
> Merhaba günş1,
>
> Zaman geçiyor, yine doğum yıldönümüz geldi... :) Umarız, sizin için yaşam, olabildiğince yolundadır... Biz agaclar.net (http://agaclar.net/) üyeleri, her zamanki gibi ot, çiçek, böcek diyerek yaşamı kendimizce daha yaşanır ve güzel hale getirmeye çalışıyoruz. Uğruyorsanız biliyorsunuzdur. Ara vermişseniz, bekleriz...:)
>
> agaclar.net (http://agaclar.net/) ailesi olarak doğum gününüzü içtenlikle kutlarız. Mutluluk ve sağlıkla...
Son eposta, forum üyelerine özellikle iletilmek istenmiş, kopyalamakta sakınca görmüyorum. Forumla bekir bey arasında bir sorun yok gördüğünüz gibi...
Siz bu kadar karışmasanız da, istiyorsa kendi yazsın, ne dersiniz?
* : Madem BMR Tarım'la adımız bu kadar çıktı(!) :)
agaclar.net için dijital video kamera alıyoruz (http://www.agaclar.net/forum/egitim-calismalari/26168.htm) diye para toplayacağımıza, bize hediye etmelerini mi istesek, ne yapsak :)
Zeytinlibahçe
01-02-2012, 16:24
Ben Bekir Sıtkı Arı ile görüştüm.Yeni ürünün hedef olabileceği konusunda aşırı endişeli.Ki o ürünün bazı deneme çalışmalarında sabotajlar da olmadı değil.
Sn. mehmetdemirel bu noktaya açıklık getirebilir misiniz?
mehmetdemirel
01-02-2012, 17:14
profesorbekir@hotmail.com adresini 4 kişi kullanıyoruz.Yani şifreleri bizde de var.Bekir Sıtkıu Arı nın kesinlikle girmediğinden eminim.Sabotajlar oldu;diğer ürünler le iki üç kat daha fazla gübre ve ilave ürün kullanılırken Konya da fn 7 tek başına kullanıldı.Bunu yapan kişi olayı ben sadece merak ettiğim için böyle uygulattım dese de bu şek,lde kullanılmamasını defaatle söylemiştik.
Yine Hüseyin Ovak a 3 litre fn 7 gönderildi.Sonuçlarının ondan sorarsanız daha iyi olur.O bir cevaplasın;takiben gereken cevabı veririm.
Adeta ben sorguya çekiliyorum gibi bir durum söz konusu.Sorulması gereken muhataplar biz değiliz.Yemin konusuna gelince sizin ettirdiğinizi idda etmedim.Daha önce Bekir Sıtkı Arı forumunuza girmediği halde şirketin diğer ortaklarına kimin şikayet edip;Bekir Sıtkı Arı ya yemin ettirenleri Hüseyin Ovak bey efendiye soracaksınız.
Hayvanlar üzerindeki çalışmaları da engellemeye çalışanlar yine Hüseyin Ovak beyefendi ve ortağı Mehmet Çelik tir.O çalışmaları Bekir Sıtkı Arı Hüseyin ovak lara veriyordu.O da üzerine karını koyup Şenol Coca ya veriyordu.Bekir Sıtkı Arı ile Hüseyin Ovak ın kurbanlıklarından sonra oluşan problem üzerine Bekir Sıtkı Arı bu ürünü direk Şenol Coca ya göndermeye başladı.Bunu Hüseyin Ovak ve Mehmet Çelik öğrenince,şirketin diğer ortağına şikayet edip,bunun da üretilmemesi için baskı yapılmasını sağladılar.
Biz Bekir Sıtkı Arı nın oradan ve bu insanlardan kurtulması için 2 yıl uğraştık.Ve sonunda bedeli her ne olursa olsun bunu başardık.Ama şimdi yarınlar gerçekten hem bizim hem Türk tarımının.
Türk tarımının diyorum çünkü;bir sürü dış yatırımcılardan teklifler geldi.Aslında ben Bekir Sıtkı Arı nın gitmesi taraftarı idim.Ama o Türkiye de kalacağını,bunun için mücadele edeceğini söylüyor.Hatta tekliflerden birisine ben şahidim;dünyanın neresinde istiyorsan,ne şekilde yaşamak istiyorsan bunu biz............ devlet olarak taahüdünü veriyoruz şeklindeydi.
İşte kötü tanıtılan Bekir Sıtkı Arı.Bu kadar hakkında yazılara rağmen sukutunu kaybetmeyen,bütün engellemelere rağmen de çalışmalarına devam eden birisi.Hatta şunu da söyleyebilirim.Bundan sonra imkanları el verirse çalışacağı proje veya konulardan birisi şu:Örneğin anne kan grubu 0 RH +,bebeğin kan grubu A RH +,normalde dışarıdan bu kanları(verici ve alıcı he ne kadar akraba olursa olsun farketmiyor)verilirse;kan grubu değişikliğinden dolayı kanda çökelti oluşur ve ölüm gerçekleşir.Ama anne karnındaki bebek ve annenin rahim içerisindeki resesif ve dominant kuralı nasıl işliyor.Nasıl bu kanlar biribirine koruyor ve birbirine zarar vermiyor?Surelerde ve Ayetlerde geçen RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH IN ADIYLA sözündeki sırrı veya gizemi diyelim veya bilimselliği araştırmayı çok istiyor.İşte Bekir Sıtkı Arı böyle bir insan.Olay altın yumurtlayan tavuk kaçınca kesilsin stratejisi.
Olumsuzluklardan da hiç bir zaman Bekir Sıtkı Arı sorumlu olmamıştır.Bunu Selahattin Yılmaz da diğerleri de biliyor.Ona ne malzeme getirdilerse,ne yaptırılmak istendiyse o yaptırıldı.Bunu da Hüseyin Ovak bey Antep de Bulgaristan distribitörü geldiğinde yapılan toplantıyı açıklayarak yapabilir.Saygılar efendim.
mehmetdemirel
02-02-2012, 18:07
* : Madem BMR Tarım'la adımız bu kadar çıktı(!)
agaclar.net için dijital video kamera alıyoruz diye para toplayacağımıza, bize hediye etmelerini mi istesek, ne yapsak
Sayım Malina;istemeyerek de olsa itirafınızdan alıntı yapıyorum.Evet bunu söyleyen sizsiniz.Lütfen benim yazışmalarımı bundan sonra engellemenizi rica ediyorum.Bundan sonra biz kesinlikle bu sayfaya girmeme kararı aldık.Ne benim ne Bekir Sıtkı Arı nın ne de yaptıklarımızın (ürün olarak) ne de yapacaklarımız hakkında bu forumda her hangi bir şey yazılmamasını istirham ediyorum.
Dijital kamera konusuna gelince bu kadar savunmanıza karşı yukarıda ismi geçen şahıslar her halde bir kaç tane alırlar.
Ürün yapıldı;yapan kişi hemen yargılandı;yok lise mezunu yok şu yok bu...bir sürü yazılımlar var.Ürünü yapan ayrıldı sizlere hiç cevap vermedi;yine suçlu Bekir Sıtkı Arı veya doğruları konuşan bir kaç kişi oldu.Kendi imla hatalarınızı bırakıp;yazım kurallarınıza uymuyor bahanesiyle susturulduklarını görüyorum.Örneğin özel isimler büyük harfle başlar,siz küçük harfle özel isme başlıyorsunuz.Yukarıdaki mesajınıza isterseniz tekrar bir göz atın.
Bu konularla ilgili kararı elbette insanlarımız verecekler.
Mustafa Abdal
02-02-2012, 20:15
agaclar.net için dijital video kamera alıyoruz diye para toplayacağımıza, bize hediye etmelerini mi istesek, ne yapsak
Sayım Malina;istemeyerek de olsa itirafınızdan alıntı yapıyorum.Evet bunu söyleyen sizsiniz.Lütfen benim yazışmalarımı bundan sonra engellemenizi rica ediyorum.Bundan sonra biz kesinlikle bu sayfaya girmeme kararı aldık. .........
Dijital kamera konusuna gelince bu kadar savunmanıza karşı yukarıda ismi geçen şahıslar her halde bir kaç tane alırlar.
...... Kendi imla hatalarınızı bırakıp;yazım kurallarınıza uymuyor bahanesiyle susturulduklarını görüyorum.Örneğin özel isimler büyük harfle başlar,siz küçük harfle özel isme başlıyorsunuz.Yukarıdaki mesajınıza isterseniz tekrar bir göz atın.
Bu konularla ilgili kararı elbette insanlarımız verecekler.
Mehmet bey, para insanın gözünü bu kadarmı kör eder. Para bu kadarmı insafsız eder insanı. mehmetdemirel ile Mehmet Demirel arasındaki farkı bilmiyorsanız insanların size Mehmet Demirel demesini talep edemezsiniz. madem kendinizi o kadar büyük sayıyorsunuz Nick'inizi keşke MEHMETDEMİREL seçseydiniz. Birde keşke okuma yazması olan birine okutsaydınız yazılanları. Size (!) işaretinin anlamınıda söylerdi belki.
Şimdi sizi fazla yormadan bunları açıklayayayım. Sn. Zeytinlibahçe size Sn. mehmetdemirel derken sizin seçtiğiniz ve yazdığınız şekli ile rumuzunuzla sesleniyor. Nüfus cüzdanınızda yazan Mehmet Demirel ile değil. Tıpkı Sn malina'nın adının gerçekte malina olmaması gibi. İkisi arasındaki farkı biliyorsanız haksızlık yaptığınızı anlamışsınızdır umarım. (!) işareti ise bir şeyin espri anlamı ile yazıldığını anlayamayacak insanlar için bu bir şakadır, gerçek değildir açıklaması yapar. örnek verirsek adam o kadar akıllı ki (!), söylenen hiçbir şeyi anlamıyor. (!) burada adamın aslında hiç akıllı olmadığını anlayamayacak durumdakilere anlatıyor.
Benim ne tarlam var nede bahçem burada yazanları birşeyler öğrenmek için okuyorum. Ama böyle çocukça, buluttan nem kapar havasında yazdıklarınız sadece zamanımı boşa harcıyor. Sizi anlayamıyorum, almışşınız Sn Bekir Sıtkı Arı'yı yapın gübrenizi, kazanın paranızı. Neden diCO'ya takılıp kalıyorsunuz anlamıyorum. Açın sizde bir tanıtım sayfası, tanıtın kendinizi ürününüzü. Neye yarar, nasıl işler, yeni nevar bilgilenelim. Bilgimiz görgümüz artsın. mehmetdemirel ile Mehmet Demirel arasındaki farkı bilmek çok önemli olmayabilir ama buna takılıp kalırsanız hayat sizin için zor geçer.
Benden selam söyleyin Bekir Sıtkı beye lütfen.
ALLAH(C.C.) için yaptığına inanıyorsa cidden şunu yapabilir mesela;
- Nasılsa muhteviyatının onay ve tescili tamam. Gitsin bir hayır kurumu, TSK, Üniversite, Vakıf,... 'na ait olmak üzere bağışlasın bilimsel keşif icâdını ve gelirini. Şart koşsun onlara..''...Tüm bilgiler/gelirler/patent/tescil hakları ancak ve ancak Türk firmaları tarafından gerçeğe/imalâta dönüştürülüp kazançlar filankeslere/kişi/kurum' a ......'' falan gibilerden.
Böylece, adetâ ''çakal'' addettikleriniz de çakallıklarını yapamazlar. Güzel yurdum ve insanları nemalanır. Yüce ALLAH' ım da bildiğince onu nemalandırır. B.S.A bey' de kendi nemasından sizleri nemalandırır.
Bunlar dışında başka olasılıklar da vardır muhakkak, ki sizler de onları biliyor/araştırıyorsunuzdur şüphesiz.
Ünvan ve adını kullanmak, imzasını koymak demektir ve de sorumludur. Ne demek sorumlu değildir, 5-10 kişi bilirmiş te şifresini, şu olmuş bu olmuş...
Sadrazamın sol kulağımı ki beyefendi, gidecekse gitsin. İkide bir yurt dışı falan deniyor. Karaib' te havalar güzel imiş, sakinlik arayanlara uygun.
Ünvanını kullanan bir kişi, hiç olmazsa onun değerine göre davranır, yani adından önce yurdumun ona verdiği değere değer verir. AKlından bile geçirmez yurt dışı vs..
Ya da gider.... devletinin daveti üzerine ve orada ALLAH' ıma dua eder. Mukaddes kitabımız Kur'an ' dan arasın o zaman, insanına nasıl faydalı olunabilir ve bir şey beklentisi olur ise ne olur diye.
Hayatınız, sözleriniz, başkaları hakkındaki etik dışı laflarınız, üst üste makineli tarar gibi mesajlarınız, cımbız ile kelime araklamanız, kamerayı can kurtaran simidi sanmanız..vs hep fasa fiso davranış ve yapılar ve de faso fiso değerler karşılığına geliyor benim mantalitemde.
Yolunuz açık olsun. Gidecekmişsiniz gibime geldi de.
Orada ağzınızda ALLAH, tilâvet ede ede yurdumu kötülersiniz gibime geliyor. Kötülemediğiniz kalmadı zaten kendi altın kafesiniz dışındakilerden. Fazlasını da beklemem zaten.
Mesajları ard arda sıralamanın da mantığı âşikâr bence, pasaportunuzun rengi ne, belli oldu mu acaba? İleride üstünde ayyıldızdan başka bir amblem olma ihtimali...?
Saygılar.
Ozi'nin Bahçesi
03-02-2012, 09:17
Mehmet Bey,
Kaç gündür yazdıklarınızı okuyoruz, burası birilerini suçlama, birilerini aklama yeri
-mahkeme- değil. Ürününüz varsa özelliklerini artılarını yazın öğrenelim, uygulayalım veya uygulamayalım. Bu kadar uzatmanın, forumun amacına uymadığını düşündüğüm polemiklerin pek bir manası yok.
Allah yolunuzu açık etsin, demekten başka birşey diyemiyorum.
Saygılar.
Sayım Malina;istemeyerek de olsa itirafınızdan alıntı yapıyorum.Evet bunu söyleyen sizsiniz.Lütfen benim yazışmalarımı bundan sonra engellemenizi rica ediyorum.Bundan sonra biz kesinlikle bu sayfaya girmeme kararı aldık.Ne benim ne Bekir Sıtkı Arı nın ne de yaptıklarımızın (ürün olarak) ne de yapacaklarımız hakkında bu forumda her hangi bir şey yazılmamasını istirham ediyorum.
profesorbekir@hotmail.com (profesorbekir@hotmail.com) adresini 4 kişi kullanıyoruz.
BMR Tarım'la ilgimiz olduğu iftirasını atan Bekir Sıtkı sanıyordum, ama 4 kişi kullandığınıza göre hanginiz yazdı bilemem. Yaptığım espriyi itiraf gibi anlamanız beni nedense pek şaşırtmadı :)
Bundan sonra bu sayfaya girmeme kararınıza çok üzüldük :)
Sizlerin hakkında yorum yapılmaması ve engellenmeniz isteğinize gelince; emriniz olur...
Selametle...
KAPTANzst
15-03-2012, 10:26
Bana gönderilen nümuneden kalanı meyve ağaçlarıma uygulayacağım.Geçen sene 2 kök kiviye uygulamış aşırı meyve oluşumuna sebep olmuştu. Seyreltme yaptımsada yeterli değildi ve ince çok meyve oluştu.Ama yan ağaçlardan aldığımdan fazlada iri meyve almıştım.
100 cc lik gönderilmişti yaklaşık 33 cc sini kullanmıştım.
Kalanın tamamını bütün ağaçlarda, sadece kivide değil . Meyvelerin tamamında kullanacağım.
Kısmet olursa sonuçlarıda paylaşırım.
Bu aralar fırtına sonrası sessizlik hakim burada ve B5A sayfasında.
Kibriti yaktım:p
KAPTANzst
05-05-2012, 20:51
Bu ürünün üretiminden vazmı geçildi.
Hiç yazan yok
Ekrem Uslu
05-05-2012, 21:16
Üretimi devam ediyor.
KAPTANzst
07-05-2012, 10:52
Satışı nerede yapılıyor
Yaprak açmadan denediğim ağaçlarda verim artışı oldu bu nedenle almak isterim. Özellikle armut ve kivide farkını çok gördüm. Sanırım meyve zamanıda kullanmam gerekirdi ama elimde kalmadı.
KAPTANzst
13-05-2012, 11:39
Sayın Adanatarımhane ilginize teşekkür ederim gönderdiğiniz kargoyu aldım.
Ekrem Uslu
13-05-2012, 12:33
Rica ederim.Kolay gelsin.
KAPTANzst
13-05-2012, 20:52
Bugün ikinci uygulamayı yaptım.
Hiç yanına gitmediğim kirazı görünce şok oldum.
Senelerdir meyve çiçeği olurdu ve dökülürdü. Tutan meyvelerde olgunlaşmadan sararır düşerdi. Onlarda 3-5 tane olurlardı.
Neden şok oldum biliyormusunuz. Meyvelitepenin bir fotoğrafı vardı. kiraz dalı görünmüyordu kirazdan.
İşte benim kirazda onun gibi yeşil meyveler var .Olgunlaşınca dalı eğlemeyecek meyvayı diye düşünüyorum. Onada diCO uygulaması yaptım.
Çiçekli ağaçlar dışındakileri tekrar gezdim. bahçedeki sebzelere ve karpuz dikeceğim alana gerekli miktarda uygulama yaptım.
B5A nın sitesinden diCO nun kullanma talimatınıda indirdim
Şimdilik keyfim yerinde.
Teşekkürler adanatarımhane.
Ekrem Uslu
13-05-2012, 23:27
Bahçenizi ve çalışmalarınız izlemekten zevk alıyoruz.Biz teşekkür ederiz.
Bazalt tozu kullanın, hiç bir şeye gerek kalmaz.
Bazalt tozu kullanın, hiç bir şeye gerek kalmaz.
Bu bahsettiğiniz maddeyi satıyormusunuz ?
Yok bacım herhangi tarım ürünü satmıyorum
Bu bahsettiğiniz maddeyi satıyormusunuz ?
MeyveliTepe
01-04-2021, 19:17
Yok bacım herhangi tarım ürünü satmıyorum
Bu durumda, Ankara şartlarında ve bu mevsimde 15 gün önce dikilen, boyları 2,5 metrelik defne fidanlarına verilen kompoze gübre ve ne olduğu belirsiz bir şey daha verildikten sonra yaprakların sararması durumuna bazalt'ın çözüm olacağı yargısına nereden vardınız? Öyle bir bilimsel kaynak mı var?
HAWAii MiAMi
02-04-2021, 12:23
Cropaid NPA gerçekten don veya soğuktan korur mu bitkileri?
MeyveliTepe
07-04-2021, 23:25
Neymiş bu?
Thiobacillus spp. içeren bakteriyel bir içerik, ve evet, bilimsel bir temeli var.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.