Bağlan

View Full Version : Borçka/ Karagöl Tabiat Parkı

huzunperest
02-10-2011, 07:48
Bazı yerler vardır ki gitmiş, görmüş olmanız size yetmez. Hayıflanırsınız, neden bugüne kadar görmemişim burayı diye.
Borçka/ Karagöl de benim aynı duygularla hayıflandığım bir yer.

Artvin ili Borçka ilçe merkezinden Maçahel (Camili) yönüne yaklaşık 20 km gittikten sonra Karagöl tabelası sizi karşılıyor. Bundan sonra yer yer bozuk ama çoğunlukla stabil bir toprak yoldan ulaşılıyor Karagöl'e.

249042

249043

"Karadeniz'de yeşilin her tonu" cümlesiyle başlayan tasvirler burada yetersiz kalıyor. Tuhaf bir dinginlik, yadırganacak boyutta doğallık, gökyüzüne erişmeye çalışan asırlık ağaçlar, yeryüzüne inmeye çalışan bulutlar, gölün içinde, kesilmiş ama hala "ben buradayım" dercesine filizlenmiş ağaç gövdeleri, gölün suyunu hareketlendiren kırmızı pullu alabalıklar. Nöbet tutarcasına bir oraya bir buraya gezinen ördekler...

249046

huzunperest
02-10-2011, 07:52
Çevre oldukça temiz ve bakımlı, sık sık uyarı yazılarıyla karşılaşıyoruz. En çok hoşuma giden ise göl kenarında durmadan akan bir çeşmenin kenarına iliştirilen yazıydı. "Lütfen Deterjan Kullanmayın"

Ziyaretçilerin piknik yapabilmesi için oldukça konforlu masa ve sandalyeler, tuvalet, mescit, lokanta ve yatak sayısı kısıtlı da olsa göl kenarında konaklamak için yer mevcut.
İskele kenarında bekleyen iki kayık arzu edenlere göl gezintisi fırsatı veriyor.
Ayrıca gölün etrafını yürüyerek dolaşabileceğiniz patika yol da mevcut.

huzunperest
02-10-2011, 08:11
Tek yadırgadığım ise bu denli değerli bir yerde rahatlıkla ateş yakılmasına izin verilmesiydi. Zira göl çevresini dolaşırken, piknik yapılmaya uygun alanlarda adeta odunlar hazırlanmış, bir kibrit yakılmasını bekliyordu.

Gölün çevresindeki patika yol zaman zaman geçit vermeyince ya bir yaşlı ağacın gövdesi imdadımıza yetişip köprü oluyor ya da o gövde halkalar halinde kesilmiş bize basamak oluyordu.

huzunperest
02-10-2011, 08:19
İlkbaharda karlar yer yer erimişken, bir de sonbaharda etraf kırmızıdan kahverengine kadar tüm tonları bürünmüşken görmeyi dileyerek ayrıldım Karagölden.

huzunperest
02-10-2011, 08:25
Son kareler...

limon
02-10-2011, 12:08
Sevgili Hüzünperest, paylaşım için çok teşekkürler.

Çok çok güzel yerler... Hep gitmek isteyip, bir türlü gidemeyenlerdenim... Şahane fotoğraflar.

zenfree
02-10-2011, 18:36
Rüya gibi fotograflar, çok güzel bir anlatım. Çok teşekkürler. Benim de mutlaka gitmek istediğim yerlerden biri.

huzunperest
02-10-2011, 18:54
İnşallah bir gün Agaclar.net flamalarıyla hep birlikte gideriz sevgili limon ve zenfree.

fatma sunay
02-10-2011, 21:07
Bize çok güzel bir gezinti yaşattığınız için teşekkürler. Harika bir yer harika bir sunum.

kasap.94
02-10-2011, 23:38
Sayın huzunperest: Böyle güzel tabiat harikalarını bizlerle paylaştığın için sana teşekkür ederim.

huzunperest
03-10-2011, 01:58
Rica ederim Sayın fatma sunay ve kasap.94, fırsat buldukça, gördüğüm saklı cennetleri paylaşmaya devam edeceğim. :)