View Full Version : jineop / Kaktüs ve sukulentlerim
loveflower
05-10-2011, 21:20
Çok teşekkür ederim sevgili lir. İnşallah bir gün kısmet olur o güzellikleri görmek:)
Sevgili lir kaktüs ve suklulentleriniz harika görünüyor. Mutfaktaki üçlü saksı bir başka güzel olmuş. Ellerinize sağlık çiçeklerinizle mutlu günler geçirin. Size mailden adresimi göndermiştim aldınızma acaba. Hoşçakalın
Sevgili lir kaktüs ve suklulentleriniz harika görünüyor. Mutfaktaki üçlü saksı bir başka güzel olmuş. Ellerinize sağlık çiçeklerinizle mutlu günler geçirin. Size mailden adresimi göndermiştim aldınızma acaba. Hoşçakalın
Sevgili gülsü hotmailinize cevap yazmıştım. Teşekkürler ve sevgiler.
Merhaba sn.lir. Size bir mail yolladım acaba kontrol edebildiniz mi.
Teşekkürler...
Merhaba sn.lir. Size bir mail yolladım acaba kontrol edebildiniz mi.
Teşekkürler...
En kısa zamanda , Maltepe' ye yolunuz düşer mi?
Sevgili lir küpeliler,sukulentler,kaktüsler harika olmuş, ellerinize sağlık
hepsi çok güzel.
nurcanaybay
15-10-2011, 20:06
Temmuz da topluca dışarıdaydılar.
Bu görüntüye bayıldım ,mutfak rafları da çok hoşuma gitti :))
Zevkle inceledim.
Ellerinize sağlık.
asumandilek
17-10-2011, 02:02
Raf müthiş olmuş. Ve o pulvinata ne hoş çıkmış fotoğrafta öyle. Poz vermiş sanki güneşe güneşe. Ellerinize sağlık, nasıl da memnun görünüyorlar hallerinden.
Sevgili lir küpeliler,sukulentler,kaktüsler harika olmuş, ellerinize sağlık
hepsi çok güzel.
Sevgili Oğuzhan, yıllardır gerilerde kalıp yaşam savaşı veren kaktüs ve sukulentlerim sizlerden sonra benden gördükleri ilgi ve sevgiye şaşkın durumdalar. Bakalım şimdi sizlerinkiler gibi çiçek açacaklar mı?
Çok teşekkür ederim. Sevgiler.
Bu görüntüye bayıldım ,mutfak rafları da çok hoşuma gitti :))
Zevkle inceledim.
Ellerinize sağlık.
Sevgili nurcanaybay, beğenmenize çok mutlu oldum, çok öptüm;)
Raf müthiş olmuş. Ve o pulvinata ne hoş çıkmış fotoğrafta öyle. Poz vermiş sanki güneşe güneşe. Ellerinize sağlık, nasıl da memnun görünüyorlar hallerinden.
Sağol hemşo, sizlerden feyz alarak birşeyler yapmaya çalışıyorum. Gören, hep gülen gözlerine sağlık. Sevgiler.
Cotyledon tomentosa , yaprakları etli ve tüylü. Uç kısımlarında minik çıkıntıları var. Nette gördüğüm çiçekleri çok güzel. -3 Dereceye kadar soğuğu tolere edebiliyor. Sarı, pembe çiçeklerini orta güzde açıyor. Tam güneş ve kumlu toprak seviyor. Sedumlarla birlikte değişik düzenlemeler yapılabilir.
Bu sene çiçeklerini göremedim. bakalım seneye neler olacak. Netten çiçeklerinin görüntüsü.
Aysel Hanım iyi günler,çarşanba günleri çalışmıyorsanız Kubilay beyi ziyarete gidebiliriz.
Selamlar.
Aysel Hanım iyi günler,çarşanba günleri çalışmıyorsanız Kubilay beyi ziyarete gidebiliriz.
Selamlar.
Yener abi, bu hafta gelmeyi bekleyen bebişlerin randevuları var. 2 tane sezeryanım var. Daha sonrası için sizi arıyacağım. İlginiz için teşekkür ederim.
Kolay gelsin Aysel hanım.Selamlar.
Sevgili lir.adalet yağcının bahçesini gezerken sizin bahçeden fotoğrafları gördüm ve lir in bahçesini aradım,yoktu.Kaktüs ve sukkulentlerinizi buldum.Herbiri ayrı bir güzellik.Ben de kaktüs ve sukkulent düşkünü olduğum için büyük bir zevkle seyrettim.Ellerinize sağlık.
Sevgili lir.adalet yağcının bahçesini gezerken sizin bahçeden fotoğrafları gördüm ve lir in bahçesini aradım,yoktu.Kaktüs ve sukkulentlerinizi buldum.Herbiri ayrı bir güzellik.Ben de kaktüs ve sukkulent düşkünü olduğum için büyük bir zevkle seyrettim.Ellerinize sağlık.
Sevgili Dansel, teşekkür ederim. Sevgiler.
Çoook güzeller ellerinize sağlık güle güle büyüsünler.
Sn. lir. Size emaıl yolladım acaba bakabıldınız mi.:confused:
Teşekkürler
İyi günler..
Çoook güzeller ellerinize sağlık güle güle büyüsünler.
Sevgili MİRBE, çok teşekkür ederim. Daha güzelleri sizin olsun.
PlentyPlant
12-11-2011, 08:50
Ben bu minik bahçeyi nasıl olmuş da görmemişim... Tüm sukulentler bir harika. Herşey yerli yerinde ve yakışmış. Tekiriniz Mırmır da en yakışanların başında. Bizimkiler olsaydı, sukulentlerin yarısı yenmiş, kopartılmış olurdu. :)
Emeklerinize sağlık Sayın Lir.
Doğayla Barış
12-11-2011, 21:29
Sevgili Lir sayfaları bir solukta dolaşıp fotoğrafları hayranlıkla izledim. Düzenlemeler harika.
Bitkiler çok ilginç ve hepsi birbirinden güzel, ellerine sağlık.
Küpeleri görünce neden bilmem içim cızzz etti ;)
Mutfak rafı çok şık olmuş, oğluşun mırmır çok yakışıklı :p
Hemen bahçemde dağınık duran kaktüsleri bir araya toplayıp çalışmaya başlamalıyım:o
Sevgili lir bitkler ne alemdeler? :)
Sevgili lir sukulentler çok güzel. Rafında öyle. Bende komşu bakkaldan bir raf alıp toparladım sukulentleri iyi oldu;)
Merhaba, ilk olarak hepinize teşekkür ederim. Mutfakta olanların keyfi yerinde. Ama salonda cam kenarında olan bir kaktüsle , echeverialardan bir tanesi çürüdü. :(
Bahara hepsinin daha keyifli olacaklarını umuyorum. Sevgiler hepinize...
Sevgili lir sukulentler çok güzel. Rafında öyle. Bende komşu bakkaldan bir raf alıp toparladım sukulentleri iyi oldu;)
Elinize sağlık, Sevim öğretmenim. ;)
Faucaria tuberculosa açtı. Yeni tomurcuklarıda var:p
Euphorbia flanagani' ler ve çelikten yetişen yavruları...
Herbiri ayrı güzellik sergiliyor.
Çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar.
Uzanıp tutuvermek geliyor insanın içiden.
Çok zevk aldım izlerken, elinize sağlık.
Mufak rafları ve pencere önleri...
Bu ne güzellik , bu ne şıklık böyle Sayın Lir, gözümüzü gönlümüzü açtınız... Bakmaya doyamadım...
Herbiri ayrı güzellik sergiliyor.
Çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar.
Uzanıp tutuvermek geliyor insanın içiden.
Çok zevk aldım izlerken, elinize sağlık.
Teşekkür ederim sevgili öğretmenim, sizden bu yazıları okumak mutlulukların en güzeli... Sevgiler...
Bu ne güzellik , bu ne şıklık böyle Sayın Lir, gözümüzü gönlümüzü açtınız... Bakmaya doyamadım...
Sevgili sakdag sağolun, çok naziksiniz. Sizde benim içimi açtınız , verdiğiniz sıcaklık ve enerji için teşekkür ederim. Sevgiler.
Ayyy maşallah sn. lir. Şu soguk günlerde ne güze görünüyorlar. Sizden aldıgım çeliklerin bazılarını kaybettim ben maalesef..
gülenmelek
29-12-2011, 14:10
Çok güzel. Sanki dergi sayfalarından paylaşılmış fotoğraflar gibi, çok hoş görünüyorlar ;) Güle güle büyütün bitkilerinizi diyeceğim ama sizin zaten çok güzel baktığınızı bilmeyen yok ki. Hepsi sağlıklı olsun diyeyim o zaman ;)
sevgili lir harika görüntüler, özellikle raflara bayıldım.
Aysel Abla Echeverialarınız her zamanki gibi göz alıcı,mutfak rafları ve pencere önlerinin güzelliğine doyulmuyor.Ellerinize sağlık sayfanızdan zerafet fışkırıyor.Bu arada bir şeyi merak ediyorum.Miracle Berry saksısı görünürlerde yok acaba durumu nedir.Bendeki çok yavaş gelişiyor.Sizinkini merak ettim. Selamlar.
serkan_istanbul
29-12-2011, 16:46
ne kadar güzeller maşallah..
Herşey senin elinden güzel.
nuray topcu
29-12-2011, 18:43
sevgili Lir,
çok güzel kareler.bayıldım doğrusu.
günebakan
29-12-2011, 19:03
Harika kareler mutfak rafları ve pencere önündekilere bayıldım çok güzel görünüyorlar:) Ellerine sağlık arkadaşım
zafer1326
29-12-2011, 20:59
Bu fotoğraflarda emek ve sevgi görüyorum. Ellerinize yüreğinize sağlık.
Raflar, echeverialar, balkondaki bitki köşesi hepsi çok güzel. Euphorbia flanaganiler ise bir ayrı güzel.:)
Sevgili lir bu ne güzellik, bu ne şıklık böyle, valla kıskancımdan çatlıcam şimdi:)
Ellerine emeğine sağlık.
Sevgiler.
Sevgili arkadaşlar fotograflar sizleri yanıltıyor olabilir. Bu yaz yaşadığım bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Siteden bir arkadaşımın bahçesini bahar sonu yaz başı normalde bahçelerin en ihtişamlı olduğu dönemde görmüştüm. Öylesine bakımsız, düzensiz ve çeşitsizdi. İnanın abartmıyorum. Sitede dolaşsanız ve bahçe dergisine yazı hazırlıyor olsanız , olasılıklar içine bile girebilecek bir bahçe değil. Bu ziyaretten yaklaşık 1ay sonra yine bir arkadaşım '' Gördün mü .... bahçesi .... dergisinde çıkmış. Dalga geçtiğini sandım, yok ya mümkün değil dedim. Bana dergiyi uzattı, gözlerime inanamadım. 1-2 saksı ve düzenleme yapılmış. İstenilen açıdan 3 resim .Görüntüler mükemmel. Dayanamadım tekrar gittim , eskisinden bir farkı yoktu. En ufak bir abartı olmadan yazıyorum. Yine de beğenmeniz çok mutluluk edici ve teşvik edici. Dilerim hepinizin aynı görüntüleri yapabileceğiniz raflarınız, bitkileriniz yani bahçeli bir eviniz olur. Sevgiler.
Aysel Abla Echeverialarınız her zamanki gibi göz alıcı,mutfak rafları ve pencere önlerinin güzelliğine doyulmuyor.Ellerinize sağlık sayfanızdan zerafet fışkırıyor.Bu arada bir şeyi merak ediyorum.Miracle Berry saksısı görünürlerde yok acaba durumu nedir.Bendeki çok yavaş gelişiyor.Sizinkini merak ettim. Selamlar.
Yener Abi, Miracle ısrarla büyümüyordu, tek yaprak vermiş o da soluk renkli. Sizin verdiğiniz saksıda duruyordu. Ortama alışsın diye dokunmamıştım. Yaprağındaki renk toprağın mineral yönünden fakir olduğunu düşündürdüğünden onu bol humuslu hafif kumlu süzek bahçe toprağına yaklaşık 1 hafta önce geçirdim. Bakalım ne olacak. Size haberdar ederim. Tekrar teşekkürler...
Satı Uğurtan
29-12-2011, 22:48
Mufak rafları ve pencere önleri...
Sevgili lir, bu nasıl bir güzellik, resmen görsel bir şölen, canım benim çok güzeller.
Sevgili Lir;
Sizin fotoğraflarınız beni yanıltmaz, çünkü gördüğüm karelerde temizlik ve görsellik hakim, detaya önem verilmiş, en önemliside, tabi ki bunlarıda içine alan, pozitif enerji yüksekliği.
Ben bu sayfalarda gezerken çok mutlu oluyorum. Eminim yerindede görsem aynıdır. Ellerinize sağlık, her nokta harika.
Sayın lir bu kadar mütevazi olmayınız.Benim yakinen canlı olarak gördüğüm bahçenizin güzelliği ve hoşluğu küçümsenecek gibi değil.Hele sukulentlerin canlılığı ve görselliği bir şölen havasında.Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Selamlar.
Sevgili lir yine çok hoş bir gösteri yapmışsın. Kış karanlığında insana iyi geliyor bu görüntüler, ellerine yüreğine sağlık:)
Kaktüsler, sukulentler çok güzel ama sunum çok daha güzel. Hani derler ya yazıdaki satır aralarını okumak gerek, işte senin fotoğraflarında da o var. Saksılarının güzelliği, aralardaki aksesuarlar, yerleştirmeler on numara gerçekten. Pencere önünde duran bir toprak saksı var ki bayıldım şekline. Aslında sade bir toprak kap ama içindeki bitkiye farklı bir bütünlük vermiş. Normalde bir yerde görse insan ilgisini bile çekmeyebilirdi belki ama sen işte o sadelikteki güzelliği yakalamışsın. Saksı seçimlerine (izninle sevgili zenfree'yi de bu konuda unutmamak gerekir diye ilave edeyim;)) imrenerek bakıyorum. Güle güle büyüt:)
Sevgili nevsune çok zarifsin. Ben baktığımda o kadar çok çıkıntı gözüme çarpıyor ki... Alelacele çekilmiş olduğundan bazı saksı altları karışmış, yerler bozulmuş:(
Ama burada herkesi yüreği ve gözü güzel görmeye öyle sartlanmış ki farkedemiyor kimse. Hepinize çok teşekkür ederim.
Ben de bayıldımmm...
Güzel ablam, Jezebelim İstanbul böyle bir şehir... Hele benim gibi bir
mesleğe sahip olunca kıtalar arası gidip gelmek hiç mümkün olmuyor.
Sevgili sevgice,
O güzel görüntüdekiler ortadaki kırmızı olan Tromotriche longipes, sarılar Faucaria tigrina . Sayfamı renklendirdiği için agözceye kocaman bir teşekkür;)
sabırsız0606
30-12-2011, 23:44
sevgili lir benimde 2 tane kaktüsüm var.alalı iki yıl oldu fakat hiç bir değişiklik yok aynı duruyorlar sulasammı sulamasammı güneşe mi koysam gölgedemi evin her köşesini gezdiler ancak hala aynılar tık yok.şimdide mutfakta aspratörün üzerindeler nem alsınlar diye ne yapmalıyım. bilmiyorum
biri tek yumru gibi ( üzerinde pembe gülü vardı ancak yazın elim deyince çıktı çok üzülmüştüm ki meğer satıcı slikonla yapıştırmış uyanık)(: diğeri ise yanında yapışık bir sürü yumrulu (aldığımdaki gibi) yeşil çiçekleri var ve çiçekleri hiç solmadı düşmedi üstelik canlılar su verirken çiçeklerine su deyince kapanıyorlar ne yapmam lazımki gelişsinler toprağı marketten aldığım bir toprak saksısı seramik :) bilgi verirsen çok teşekkür ederim
sabırsız0606
31-12-2011, 00:15
bahçeye de kaktüslerde bayıldım. tek kelimeyle müthiş.çok özendim ellerinize sağlık :)şimdi aklıma benimkiler geldi zavallılar :( gelişmiyorlar ama ölmediler hasta değiller.
sevgili lir benimde 2 tane kaktüsüm var.alalı iki yıl oldu fakat hiç bir değişiklik yok aynı duruyorlar sulasammı sulamasammı güneşe mi koysam gölgedemi evin her köşesini gezdiler ancak hala aynılar tık yok.şimdide mutfakta aspratörün üzerindeler nem alsınlar diye ne yapmalıyım. bilmiyorum
biri tek yumru gibi ( üzerinde pembe gülü vardı ancak yazın elim deyince çıktı çok üzülmüştüm ki meğer satıcı slikonla yapıştırmış uyanık)(: diğeri ise yanında yapışık bir sürü yumrulu (aldığımdaki gibi) yeşil çiçekleri var ve çiçekleri hiç solmadı düşmedi üstelik canlılar su verirken çiçeklerine su deyince kapanıyorlar ne yapmam lazımki gelişsinler toprağı marketten aldığım bir toprak saksısı seramik :) bilgi verirsen çok teşekkür ederim
Sevgili sabırsız0606, size yardım etmeyi çok isterdim. İnanın bilmediğim yerlerden soruyorsunuz. Kaktüsler konusunda size yardım edebilecek arkadaşlarımız var. Kaktüslerinizin resimlerini forumun ykaktüs ve sukkulent konu başlığına yüklerseniz hemen yardım alırsınız. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce açılmış konu var. Sevgiler.
Merhaba, size kaktüs ile fasulyenin aşkını, daha doğrusu fasulyenin nasıl yaşama sarılma ve meyve verme tutkusunu görüntülemek istedim...
9yaşında arkadaşımın oğlu pamukla çimlendiriği fasulyesini atmaya kıyamamış hemen en yakın saksıya ekivermiş. O perdenin iplerine salınarak büyümüş. Çok şirinler değil mi?
Güzin Çakar
07-01-2012, 16:18
Sn Lir bitkileriniz güzel, raflarınız güzel, saksılarınız güzel, düzenlemeleriniz güzel, kısacası herşey çok çok güzel...Sevgilerimle...
Sn Lir bitkileriniz güzel, raflarınız güzel, saksılarınız güzel, düzenlemeleriniz güzel, kısacası herşey çok çok güzel...Sevgilerimle...
Sayın gçakar, çok teşekkür ederim. Güzel günler...
Döndüm, dolaştım yine kendimi burada buldum.
Bitkiler güzelde,o saksılara, raflara,hele cam önlerine ne demeli bilemiyorum vallaha.Her yer tertemiz mis gibi tabi öyle olunca insanın baktıkça bakası geliyor sabah, sabah içim açıldı çok teşekkürler canım.
Döndüm, dolaştım yine kendimi burada buldum.
Bitkiler güzelde,o saksılara, raflara,hele cam önlerine ne demeli bilemiyorum vallaha.Her yer tertemiz mis gibi tabi öyle olunca insanın baktıkça bakası geliyor sabah, sabah içim açıldı çok teşekkürler canım.
Canım hemşom ne güzel şeyler yazmışsın. Samimiyetin, sıcaklığın için çok teşekkür ederim. Cemo ve asumanı al gel bahara... Bekliyorum ...
İnşallah hayatım,bende seni bekliyorum.
İnşallah hayatım,bende seni bekliyorum.
Uçarak gelirim hem de:)
keşke gelsen, ne güzel olur.
canannuman
03-02-2012, 11:59
Sevgili arkadaşlar, sizlerden öğreneceğim çok şey var, bu türlerde çok bilgisizim, duyrulur...
Stapelia petito ikinci çiçeğini açtı.
İnceliyorum halen sayfanızı da bu çok güzel birde pelerinli olan çok enteresan.
Hepsinin adınıda biliyorsunuz Maaşallah. Ben daha düne kadar sukkulentlere kaktüs diyordum. Acemilik. Güle güle büyütün bendede bunun borda açanı vardı. Maaşallah.
canannuman
03-02-2012, 12:01
Crassula marnierana
Buda tesbih gibi çok şirin.
canannuman
03-02-2012, 12:05
Minik mammillariam geçen ay böyle açmıştı.
Boya bak posa bak yaptığı işe bak MAAŞALLAH.
Kızıl kızıl duran taşlar nedir acaba saksılarda.
canannuman
03-02-2012, 12:08
Kalanchoe daigremontiana , bu çiçeği çok seviyorum. Muazzam görüntüye sahip.
Buda 10 numaraymış Maaşallah.
Sayın Lir eviniz,bitkileriniz,mırmırınız ve fotoğraf çekimleriniz çok güzel,bu güzel cennette mutluluk,sağlık dolu günler dilerim.
Sayın Lir eviniz,bitkileriniz,mırmırınız ve fotoğraf çekimleriniz çok güzel,bu güzel cennette mutluluk,sağlık dolu günler dilerim.
Çok ama çok teşekkür ederim. Yaza doğru Yener abimle beklerim. Mutlu ve sağlıklı günler hepimize. Sevgiler.
İnşallah efendim.
Sizlerede sağlıklı,mutlu günler.
saygılar.
Sukkulentlerden göz dolduran keyifli olanlar ;)
Bahçeden sukkulent, helleborus ve kardelenler
Ailemize yeni katılan miltonia çok güzel kokuyor. Menekşe çiçekli, ıtır kokulu bir orkide.
Bu miniği yeni aldım. Henüz adını bilmiyorum. Diğer sayfalarda görmüştüm. Bilen varsa yazabilirse sevinirim. Yapraklarındaki kırmızıya yakın pıtırtılara bayıldım.
Titanopsis Calcarea yanıt Yener abimden geldi.
Bu miniği yeni aldım. Henüz adını bilmiyorum. Diğer sayfalarda görmüştüm. Bilen varsa yazabilirse sevinirim. Yapraklarındaki kırmızıya yakın pıtırtılara bayıldım.
Sayın aysel hanım fotoğraftaki sukulunt Titanopsis Calcarea olabilir.Selamlarımla
Sayın aysel hanım fotoğraftaki sukulunt Titanopsis Calcarea olabilir.Selamlarımla
Hızlı cevap, doğru bilgi ve her zaman esirgemediğiniz sevgi ve saygı için gönülden teşekkürler.
bettyycim
20-02-2012, 10:29
Umarım bu kış kaybınız yoktur sevgili lir, benim palmeri çiçek çiçek ama, yaklaşık 9-10 saksı sukulent kaybım var :(
Umarım bu kış kaybınız yoktur sevgili lir, benim palmeri çiçek çiçek ama, yaklaşık 9-10 saksı sukulent kaybım var :(
Sevgili bettycim simdilik 2 bitkim kayıp, inşallah daha fazla olmaz. Seninkilere çok üzüldüm şimdi. Sağlık olsun. Sevgiler.
Bauhausta çok büyük toprak saksılar 8 , büyük çanak saksılar (devasal) 18 liraydı. Büyük çanağa echerialarımla bir düzenleme yapmayı planlıyorum. Başarırsam sizlerle paylaşırım.
Çok güzel görüntüler. Helleborus benim de çok dikkatimi çeken bir tür çok çeşiti var ve her rengi çok güzel. Bahçem olsa onlarla doldururdum galiba.:)
Bitkiler de fotoğraflar da harika...
Manolya_
20-02-2012, 15:33
Sevgili Lir,
Görsel şölenler için teşekkürler ve yetştiren ellerinize sağlık.
Titanopsis Calcarea ben yaşatamadım maalesef :((
Bakımını bilemedim sanırım. Yavaş yavaş yumuşadı ve öldü :((
Bakımı çokmu zor bilemedim. Fazla su vermedim ama yaşatamadım işte.
Temennim sizinki güzel büyür ve gelişir.
Selam ve sevgiler
Çok güzel görüntüler. Helleborus benim de çok dikkatimi çeken bir tür çok çeşiti var ve her rengi çok güzel. Bahçem olsa onlarla doldururdum galiba.:)
Sevgili Zenfree, senin bahçen olunca söz helleborusların ve clematislerin benden:)
Sevgili elta,
Sevgili Manolya
Çok teşekkür ederim. Sevgiler.
günebakan
20-02-2012, 18:11
Sevgili lir harika görünüyorlar heleborusa bayıldım miltonia orkide çeşitinden geçen hafta alacaktım karar veremedim başka bir çeşit aldım ama kokusuna hiç bakmamıştım bu hafta kesin alırım:) Hepsini de güle güle büyüt.
Güzeller çıkmış sahneye göz alıcı.
Helleborusların iki rengi de çok güzel bayıldım Sevgii Lir, elerine sağlık..
Sevgili lir,
sayfanızda bahçenizde şenlenmiş,bitki isimlerini aklımda tutamıyoru
hepsi birbirinden güzel maşşallah.
Kışı az zararla atlatırsın inşallah hatta hiç zarar görmeden
resimlerin devamını umut ederek hoşçakal canım.
Sevgili lir harika görünüyorlar heleborusa bayıldım miltonia orkide çeşitinden geçen hafta alacaktım karar veremedim başka bir çeşit aldım ama kokusuna hiç bakmamıştım bu hafta kesin alırım:) Hepsini de güle güle büyüt.
Sağol canım. Helleborus tohumdan kolay yetişiyormuş Sen maharetlisin, eminim çimlendirirsin. Sevgiler.
Güzeller çıkmış sahneye göz alıcı.
Bahar bir gelse... Hasret kaldık asıl güzelliklere değil mi?
Sevgili feriha, helleboruslarda en sevdiğim özellik çok dayanıklı olması ve çiçeksiz bir dönemde çiçeklenmeleri.
Sevgili lir,
sayfanızda bahçenizde şenlenmiş,bitki isimlerini aklımda tutamıyoru
hepsi birbirinden güzel maşşallah.
Kışı az zararla atlatırsın inşallah hatta hiç zarar görmeden
resimlerin devamını umut ederek hoşçakal canım.
Hemşom isimler sadece bakımlarını daha iyi yapabilmek için önemli. Sen bitkilerinin dilini çözmüşsün. Hepsi keyifli. Çok öptüm.
günebakan
21-02-2012, 21:27
Tohum bulursam neden olmasın arkadaşım şubat sonu başlarım elimdeki tohumları ekmeye:)
Merhaba Sayın Lir, pardon Sayın Jineop, bu sabah üyelerin kaktüs ve sukulentlerine bakarken 'jineop kaktüs ve sukulentlerim' yazısını görünce Allah Allah nasıl oldu da bugüne kadar görmedim ben sayfayı dedim... :) Neyse 1. sayfadan açtım, Allahım , bitkiler tanıdik daha önce görmüştüm, ama isim Jineop , yani mesaj aralarında 'lir'e rastlayana kadar beyin devrelerimi yakıyordum... :) :) Eski nickinizmiş sanırım ,bahçe sayfanız da okudum. Bu isminizle tekrar hoş geldiniz... :)
Merhaba Sayın Lir, pardon Sayın Jineop
Ben de dün düşünüyordum ''uzun zamandır Jineop aramızda değildi, dönmüş'' diye.. Meğer aramızdaymış.. Daa! niçin böyle bir ikilem yaratıldı, merak içindeyim doğrusu..
Ben de dün düşünüyordum ''uzun zamandır Jineop aramızda değildi, dönmüş'' diye.. Meğer aramızdaymış.. Daa! niçin böyle bir ikilem yaratıldı, merak içindeyim doğrusu..
Sizlerden ayrı kalamadığım için lir olarak aranızdaydım. İkilem yaratan ben oldum. Daha sonra sevgili Malina'dan eski bahçemi açmasını rica ettim. Verdiğim kargaşa ve bir sürü zahmet için özür dilerim. Ama çok teşekkür ederim.
Rica ederim, açıklamanız için ben teşekkür ederim..
Jineopcum; hoşgeldin adınla, sevgiler:)
Jineopcum; hoşgeldin adınla, sevgiler:)
Sağol canım.:p
Kalanchoe Daigremontiana (Aşkın Gözyaşları ) çiçeklerinide çok beğendim. Çok zarif.
MKurtoglu
26-02-2012, 22:24
Saksı düzenlemelerinizi hayranlıkla takip ediyorum. çiçeklerinin güzelliğinin yanında Kalanchoe Daigremontiana saksı düzenini merak ediyorum. Sunuşlarınız çiçeklere ayrı bir güzellik katıyor.
Saygılarımla,..
Saksı düzenlemelerinizi hayranlıkla takip ediyorum. çiçeklerinin güzelliğinin yanında Kalanchoe Daigremontiana saksı düzenini merak ediyorum. Sunuşlarınız çiçeklere ayrı bir güzellik katıyor.
Saygılarımla,..
Çok teşekkür ederim. Boydan bir görÜntü sizin için ekliyorum. Sağlıcakla kalın.
Sevgili Adalet Ablamdan gelenlerden biri adenium kendine geldi. Çok mutluyum. 2 tane yollamıştı. Diğeri :(
Titanopsis Calcarea yanıt Yener abimden geldi.
Bu siğilli kurbağaya ben de bayıldım canım. Hepsi birbirinden güzel, sağlıkla gelişsinler inşallahhhh.
Muhteşemler sevgili jineop o kadar güzeller ki beğen butonunu bile unutup son sayfaya gelmişim...Hepsi çok bakımlı ve hepsi çok zevkli yerleştirilmiş...sayfaların arasında nasıl geçtim hiç bilmiyorum...Harikasınız...Elinize,emeğinize sağlık....Sevgilerimle...
serkan_istanbul
30-04-2012, 15:48
Ellerinize sağlık.
Bu siğilli kurbağaya ben de bayıldım canım. Hepsi birbirinden güzel, sağlıkla gelişsinler inşallahhhh.
Siğilli kurbağa kurudu. Sukkulentlerime hiç iyi bakamadım, çok üzgünüm. Geride kalan güzelliklerle avunuyorum. Bu yüzden bu sayfaya uzun zamandır yazmak istemiyorum.
MKurtoglu
07-05-2012, 21:36
Deneyimler ile yaşamayı öğrenirseniz, hata yapmanız azalacak, daha çok tanıma fırsatı bularak işin piri olacaksınız. Üzülmeden kolleksiyona devam edin. Paylaşımlarınızla diğer arkadaşların zarar görmesinide önleyeceksiniz. Sayfanızın devamının takipçisi olacağım. Saygılarımla,...
Deneyimler ile yaşamayı öğrenirseniz, hata yapmanız azalacak, daha çok tanıma fırsatı bularak işin piri olacaksınız. Üzülmeden kolleksiyona devam edin. Paylaşımlarınızla diğer arkadaşların zarar görmesinide önleyeceksiniz. Sayfanızın devamının takipçisi olacağım. Saygılarımla,...
Pes etmeyeceğim, teşekkür ederim. Bu güzellikler karşısında insan nasıl vazgeçebilir.
292237
292238
PlentyPlant
08-05-2012, 13:09
Ben Jineop isimli bir üyenin sayfasına yazmadım, nasıl oluyor da abone listemde görünüyor diye kendi kendime soruyordum. Hoşgeldiniz diyeyim Sayın (Lir)(Jineop). Alışıncaya kadar karıştırısam, hoşgörün lütfen.
İyi seyirler hepsi çok güzel...
Opuntilardaki tomurcuk mu?
1 nolu resimdekinin sürgüne benzese de tomurcuk olma ihtimali var, 2 nolu olan ise bir sürgün Sayın Jineop. ;)
Yeni durumları. Nakkaş sarmaşığım olmuş:D
Örümcek serpenyum çok güzel Benim ahtabot mefta oldu kışın.
PlentyPlant
29-05-2012, 09:02
Çok güzel bitkiler ve çok güzel fotoğraflar.
Güzel insanlara güzellerle teşekkürler...
nuray topcu
29-05-2012, 22:28
1.resim için lütfen,sepete ekle butonuna basmak istiyorum:D:D
günebakan
30-05-2012, 11:39
Harika görünüyorlar gerçekten elinin değdiği belli oluyor sevgili Jineop:)
Sevgili Jineop,
resimlediğin güzelliklere hayran kalmamak elde değil. Hepsi çok bakımlı, çok çok güzeller.Tek kelimeyle mükemmel...
sevgili jienop ne kadar güzel ve sağlıklı sukulentler bunlar maşallah.emeğinize sağlık valla bakmaya doyamadım açmışlar bi de :) bende de olsa da açmamalarına razıyım valla baksınlar bana yeşil yeşil yeter.kırılan döküleni atın konyaya doğru ben toplarım :)
Bu sayfanızı yeni farkettim.
Başından başlayarak tümünü gedim.
Ve inandım ki sizin ellerinizde sihir var.
Bitkiler sizinle tanışık güzelleşmek için sanki yarışa girmişler.
Ellerinize sağlık hepsi muhteşem oluşlar..
Tekrar tekrar tebrikler..
Merhaba ilk resimdeki cicekler hangi bitkinin ismini biliyorsaniz yaxarmisiniz cok guzelmis.
kaktüs ve scullent leriniz çok güzel küpe çiçekleriniz muhteşem güle güle büyütün :)
Sûz-i Dilârâ
19-03-2013, 16:55
Ne kadar çok çeşit ve ne kadar güzel bakılmışlar hepsi de...;)
Sayenizde kaktüs ve sukulentseverliğim birkaç kat daha artsa da;) ne yazık ki kalıcı evimize taşınmadan böyle çok çeşit toplamam ve böyle güzel aranjmanlar yapmam mümkün değil:(
Kaktüs ve sukulentler haricinde oralarda bir yerde bir de inci menekşe gördüm sanki en sevdiklerimdendir;) güle güle büyütün seyrederken benim yerime de bakın lütfen.:)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.