View Full Version : Mete Tiren / Bahçe
senin bidiriklar cok guzelmis gule gule buyut
marjinalmenekse
07-07-2012, 16:16
sayfanızı baştan sona gezdim,,,ne kadar samimi bir dille anlatmışsınız ,,, ayrıca sabah sefalarının bu kadar çeşitli olduğunu bilmiyordum ,,, sizin sayfanızda öğrendim,,, İnşallah gönlünüzden geçenlere kavuşursunuz ,sonuna kadar hakediyorsunuz ,,, sizden baya bir şeyler öğrendim ,,sağlıcakla kalın
Safranlı
07-07-2012, 17:14
Metecim su alg yapma işini başyan itibaren güzelce anlatmanı rica ediyorum
sayfanı okudum parça parca olunca kafam karıştı
veya yeni bir sayfa açıp bizleri aydınlatsan....
Senden ricamızdır....
Mete Tiren
07-07-2012, 18:38
senin bidiriklar cok guzelmis gule gule buyut
Sn Türkan hanım o bıdırıkların anısı çok yazısını belki okumuşsunuzdur bir iki sayfa geride ben onlara bakmayayım da hangi bitkiye bakayım ;) Bu gün bir dalı rüzgardan kırılmış onu ektim ama bakalım sonuç ne olacak göreceğiz. Saygılar
Mete Tiren
07-07-2012, 18:47
sayfanızı baştan sona gezdim,,,ne kadar samimi bir dille anlatmışsınız ,,, ayrıca sabah sefalarının bu kadar çeşitli olduğunu bilmiyordum ,,, sizin sayfanızda öğrendim,,, İnşallah gönlünüzden geçenlere kavuşursunuz ,sonuna kadar hakediyorsunuz ,,, sizden baya bir şeyler öğrendim ,,sağlıcakla kalın
Sn marjinalmenekse hoş sefa gelmişsiniz sayfama bir iki bilgi verebildim ise ne âlâ. Samimiyet konusuna gelince sofraya oturduk mu fasülyeye ekmek banıp soğanı yumruklayarak yiyen insanlarız. Eh bu yazı dilimize de yansıyor.
Zaten hoşuma giden şey de tam olarak burada. İnsanlar yapmacık olmayacak bazen he gurban diyecek bazen gözüm diye seslenecek. Ben böyle gördüm böyle devam ederim. Beton yığınlarının arasında bunu yaşatabiliyorsam ne mutlu bana.
İyi dileklerinize ve samimi mesajınıza karşılık derim ki
Dosta dost gerek
Posta adam gerek
Misafir varmışsa haneye
Hoş sohbet gerek....
Her zaman hoş sohbetlerde olmanız temennim ile :)
Mete Tiren
07-07-2012, 18:49
Metecim su alg yapma işini başyan itibaren güzelce anlatmanı rica ediyorum
sayfanı okudum parça parca olunca kafam karıştı
veya yeni bir sayfa açıp bizleri aydınlatsan....
Senden ricamızdır....
Söz vermiştim aksattım hop uyarı geldi :)
Elbet hocam alg üretimi diye bir başlık var az biraz bir derleme yapıp oraya benim gibi sıfırdan başlayacaklar için en basit üretme yöntemi nedir onu yazacağım. Bu akşam misafir gelmez ya da ben misafirliğe gitmez isem yazarım çok geç saate kalırsa yarına ya da bir kaç güne yayınlarım linki buraya eklerim. Saygılar hocam
Mete Tiren
10-07-2012, 08:32
Dostlar diğer başlıkta yazımı yayınladım buraya da alıntı yapıyorum dilediğiniz yerden okursunuz...
Yosun (alg) Gübresi Üretimi
Algler bir çok ortamda yaşayan su canlılarıdır. Ayrıntılı bilgi elde etmek isterseniz yardımcı olabilecek iki site linki veriyorum ; DENİZ YOSUNLARININ ORGANİK TARIMDA KULLANIM OLANAKLARI - organikgubre - Blogcu.com (http://organikgubre.blogcu.com/deniz-yosunlarinin-organik-tarimda-kullanim-olanaklari/2997722) ve Egebiyoteknoloji | Algergy (http://www.egebiyoteknoloji.com/tr/icerik.php?id=79) .
Benim ilgilendiğim konu alglerin çoğalması hakkındadır. Diğer bilgilerim tamamen okumaya ve teorik bilgiye dayalıdır. Bu canlıları mikroskop altında incelemedim.
Alg gübresinin üretimi;
Kendi edindiğim pratik yöntemler ve çalışmalar sonucu gözlemlediğim sonuçları sizlerle paylaşacağım.
Öncelikle yetiştireceğimiz ortam bol ışık alıyor olmalı ya da bu mevsimlerde sabah güneşinden fazla güneş görmez ise iyi olur suyun sıcaklığı çok artabilir bu da içindeki canlı alg sayısına ve üremeye direk olarak olumsuz etki yapacaktır. Ortalama sıcaklık 20-30 arasında olsa iyi olur.
Evde basit bir üretim yapacağımızdan dolayı oksijen ve karbondioksit oranını dengeli tutabilmek için çoğaltma yapacağımız kabın ağzının açık kalması iyi olur. Tabi bu sırada havadaki bakteriler suya geçmesi çok normal. Ağzı kapalı olarak ta günde bir defa havasını almak kaydıyla güzel sonuçlar alınabiliyor.
Ortamdaki ışık miktarı gece gündüz ile aynı olmalıdır. Gece de florasan ya da başka bir kaynak ile ortama ışık verilirse oksijen zehirlenmesi olayını suda yaşar ve alglerimizi öldürürüz. Yani çatı, teras, tarla, bahçe gibi gece lambanın yanmadığı ortamlar bizim işimiz için çok ideal.
Üretim sırasında ortama başka algler girmesin diye dinlenmiş çeşme suyu kullanılması tercih sebebebimdir. Artezyen suyu kaynatılıp soğutulunca aynı işi çok iyi bir şekilde görür.
Ben besin olarak NPK 15 15 15 + İz Element sıvı gübreyi kullanıyorum. Ayda bir 30-40 cc gazı alınmış doğal maden suyu da eklenebilir.
Kabın büyüklüğü yeni başlayacaklar için önemli bir unsur. Çok besin verilmesinden dolayı bazı elementler zehirleyici etki gösterebiliyor. Bunun için kullanacağımız gübre kadar bir üretim kabı tercih etmek en iyisidir. Fazla besin ekleyip ortamı zehirleme gibi bir şansınız en aza inmiş olur.
Besinler ilk üretim ortamı oluşturulduğunda ve her su değişimi yapıldığında ve akabindeki her haftada 5 litrelik bir tank için bir çay kaşığı NPK 15 15 15+ İz E. gübre eklemeniz yeterli gelecektir.
Hasat süresi aldığı ışık ortam sıcaklığı ortamdaki ilk üremeye başlayan alg ve besin oranına göre değişkenlik gösterecektir. Nasıl olduğunu anlarız diyorsanız birkaç resim ekleyip hemen hemen o renge gelmesini beklemenizi önereceğim.
Hasat işlemini bir dahaki üretim sürenizi göz önünde bulundurarak yapınız. Tankın dibinde kalacak 5 – 10 damla sudan da bu alg ürer şişenin 1/5 kısmını bıraksanız da. Kullanılan tankın 1/10 kadar kısmının bir daha ki üretime maya olarak kalması taraftarıyım.
Hasat işlemi de gerçekleştikten sonra kullanım aşamasına geldik. Oran sorularını cevapsız bırakacağım. Bence bu oran kullandığınız topraktaki organik madde miktarına, besin değerlerine, bitkiye göre değişkenlik gösterecektir.
Ben bazı tek yıllık çiçek fidelerimi direk elde ettiğim saf algle suladım sorun olmadı. Ama adeniumlarda uygulama yaptığımda ½ oranında sulandırmama rağmen ağır geldi. Elde ettiğiniz gübreyi direk en değerli bitkinizde kullanın demiyorum. Üretim esnasında verilen besin gördüğü güneş içinde çoğalan bakteriler gibi her ihtimal birleşip sizin gübrenizin gücünü ortaya koyuyor. Bunu üretiminizi gerçekleştirdikçe tek yıllık sebze ya da gübreyi seven bitkilerinizde deneyerek ne kadar kullanacağınızı saptayabilirsiniz.
Olayın en basit ve kısa hali beş litrelik su şişesini alırsınız içini çeşme suyu ile doldurur bir gün dinlendirirsiniz ardından içine bir çay kaşığı NPK gübre ekler ve alg mayanızı ilk seferinde ortama eklersiniz. Şişe tamamen kuru kalmadığı sürece her hasattan sonra yeniden eklediğiniz su ve besinlerden üreyecektir.
Alg gübreniz oldu çalkaladınız dibinde bir ya da yarım santim su bıraktınız üzerine dinlenmiş su eklediniz ve gübreyi de eklediniz üretime devam edersiniz.
Dibinde tortulaşma olması iyiye işarettir korkmanıza gerek yok.
Peki ilk alg mayasını nereden alacağız derseniz ben üniversiteden çok zor olarak aldım derim en iyisi bunun üretimini yapan birisinden almak. Yok ben üniversiteden alırım derseniz hidrobiyoloji bilim dalından bulabilirsiniz bu ürünleri su ürünlerinde bulabilirmisiniz bilmiyorum.
Yazdığım yazı bilimsel bir çalışma olmadığını unutmayın ama onlarca deneme sonucu benim sizlere aktarabileceğim bilgiler bunlar. Belki atladığım söylemeyi unuttuğum noktalar olmuştur ve ya yazımda anlaşılmayanlar olmuştur gerek başlıktan gerek özel mesaj olarak hangisini uygun görürseniz sorabilirsiniz. Saygılar
Mete Tiren
21-07-2012, 21:54
Dostlar sadece kudret narlaının keyfi yerinde bir kaç fotoğraf ekleyeyim benim bile keyfim kaçtı o garibanlar ne yapsın :)
Bunlar İzmir sıcağına dayanamayan küçük fideler çok geç çimlendiler ve sonuçları büyük hüsran
320227
Bunlarda kudret narlarımız kızaran Sn mrduranın hediyesi cüce kudret narı diğeri yıllardır yetiştirdiğimiz olan :)
320228
320229
320230
Buyurun afiyet olsun dostlar pek güzel bir tadı yok ama şifa niyetine :)
Mete Tiren
22-07-2012, 23:06
Dostlar bu hafta kargoya gideceğim alg mayası isteyen varsa ya şimdi söylesin ya da bir diğer kargoya kadar sussun :) Sadece alg mayası da değil var ise benden istediğiniz bir şey göndereyim. Gerçi elimde sadece kudret narlarım kaldı ya neyse buna da şükür nar tohumlarını isteyecek dostlar biraz daha sabretsin alg gübresi isteyen varsa yollayayım. Saygılar
Mete Tiren
26-07-2012, 23:30
Bu gün annemle beraber şeftali reçeli yapalım dedik hadi bismillah kolları sıvadık. Annem resimlerimi çekmiş en doğal hallerimi yayınlamaya çalışıyorum öyle yapmacık fotoğraflar bana göre değil ne o öyle hiii gülümsüyorum felan olmuyor öyle :)
Karizma cayırt diye çizilecek ama ne yapalım yav elimden geliyor işte yapmıyayım mı yani :) Buyurun reçele dostlar...
Şeftalileri annem dilimliyor ben soyuyordum anneme sordum anne nasıl dilimliyorduk bunları annem de birde utanmadan resim çektiriyor diyince tutamadım kendimi nedem :)
321454
Anneee yeter mi bu kadar şeker
Oğlum sen ölçmedin mi boşaltsana hepsini sonra tatsız oldu dicen bana haydaa :)
321455
321456
Güneşlenmeye bırakılmadan önceki son hali bu köpükleri al al bitmedi yahu :)
Birde limon tozu ekledim diri kalması için mutlaka gerekli.
321457
Hadin afiyet olsun dostlar :)
aaa cok guzelmis.sendede ne maharetler varmis.canim cekti valla.mmmmm
Halil Önen
27-07-2012, 10:05
...
Karizma cayırt diye çizilecek ama ne yapalım yav elimden geliyor işte yapmıyayım mı yani :) Buyurun reçele dostlar...
Seni alan kız yaşadı valla Mete'cim... ;)
Ama yine de de arkandayız; 'Delikanlı Mete mutfağa girdi, recel yaptı' dedirtmeyiz...:D
Mete Tiren
27-07-2012, 10:35
Ablacım ne demek dilersen adres ver yollıyayım ama burdan oraya kadar gelirmi bilmem hani :)
Halil abi sende olmasan varya kıs kıvrak yakalayacaklar beni :) Beni alan kız pekte yaşamadı şimdilik sadece öyle denemeler yapıyorum hiçte fena olmuyor hani. Ama evlendiğimde pek mutfağa filan bulaşmam hanımın işi ne :)
Eee daha neler yapıyorum dersen abi fazla bir şey bilmem sodalı börek (yalancı su böreği) sonra pizzama güzel derler birde pratik yapım bir kek var o kadar yemekleri saymıyacağım sonra kız arkadaşım görürse yazıları yandığımın resmidir :D
Dostlar bu hafta kargoya gideceğim alg mayası isteyen varsa ya şimdi söylesin ya da bir diğer kargoya kadar sussun :)
Kargoya gittiniz mi? Ona göre susacağım:o
Mete Tiren
27-07-2012, 11:06
Tembellik bu sıcakta kim çıkacak dedim pazartesine ertelediydim ekleme yapabilirim hani :)
Ben de adresimi gönderebilir miyim hani?:)
Ellerine sağlık Mete'ciğim.
Reçelin görüntüsü çok güzel, umarım tadı dahada güzeldir. Ellerine sağlık. Bana sorarsan "Elinden her işin geldiğini herkese belli etme" derim. Ne olur, ne olmaz.
... :D
Türkiye Kılıbık partisi genel başkanlığı koltuğu boş.
Mete Tiren
27-07-2012, 23:04
Türkiye Kılıbık partisi genel başkanlığı koltuğu boş.
Hay hay hocam buyurun oturun izin istemeye gerek yok :)
TaşevliBahçe
27-07-2012, 23:14
Hay hay hocam buyurun oturun izin istemeye gerek yok :)
Acı biber savaşı bitmeden birde koltuk savaşımı başlattın ..:D:D
Hemen de buluyorsun her konuda kendine bir rakip , Fazla yorma bence kendini bu kadar ...:D
Senin uykuya ihtiyacın var birazda unutma...:D
Mete Tiren
27-07-2012, 23:21
Abi anlaşılan santiniler sende derin izler bırakmış bulduğun her konuya atlıyorsun :) :)
Yok hayır şuna üzülüyorum pisi pisine gideceksin üstadım kolla kendini sen bize lazımsın yoksa bize alevera dalevera yapacak kim var başka neşe kaynağımızsın sen :D
Sen olmasan bu kadar gülermiydik bu sene santiniymiş yok salatalıkmış acurmuş derken bu sene harbi çok damarına bastığıma inanıyorum abi ne edeyim genç sandım atışır sandım eh ihtiyarladığının farkına geç vardım kusura bakma abi her gün bir bardak süt öneriyorum kemik erimesine felan mazallah birde şu santinilerden gördüğüm bir olay alzaymır bir doktora gözük abi aman sakın aksatma :)
TaşevliBahçe
27-07-2012, 23:35
Abi anlaşılan santiniler sende derin izler bırakmış bulduğun her konuya atlıyorsun :) :)
Yok hayır şuna üzülüyorum pisi pisine gideceksin üstadım kolla kendini sen bize lazımsın yoksa bize alevera dalevera yapacak kim var başka neşe kaynağımızsın sen :D
Sen olmasan bu kadar gülermiydik bu sene santiniymiş yok salatalıkmış acurmuş derken bu sene harbi çok damarına bastığıma inanıyorum abi ne edeyim genç sandım atışır sandım eh ihtiyarladığının farkına geç vardım kusura bakma abi her gün bir bardak süt öneriyorum kemik erimesine felan mazallah birde şu santinilerden gördüğüm bir olay alzaymır bir doktora gözük abi aman sakın aksatma :)
Eeee Mete'cim öğrenmenin yaşı yok demişler , insan her yaşta bişiler mutlaka öğreniyor.
Alevera dalevera yapmak ta bir sanattır , herkesin harcı değildir. Hele karşıdan (acı biber gibi )atıp tutmaya benzemez. Ya destekli atacan veya yapamıcan şeylere atlamıcan..
Ben santinileri ve tahi biberleri afiyetle yiyorum , Sanada sözüm var unutmadım merak etme tahi biberlerden sanada mutlaka yedircem ..:D
Gençlik güzel olduğu kadar da tehlikelidir. Ben Gençliğimdede şimdide hergün bir tane tahi biber yerim ama her gün bir tane yerim ..;)
devamı benim sayfada acele yoookk ölee ....:D
Mete Tiren
28-07-2012, 09:03
Eeee Mete'cim öğrenmenin yaşı yok demişler , insan her yaşta bişiler mutlaka öğreniyor.
Alevera dalevera yapmak ta bir sanattır , herkesin harcı değildir. Hele karşıdan (acı biber gibi )atıp tutmaya benzemez. Ya destekli atacan veya yapamıcan şeylere atlamıcan..
Ben santinileri ve tahi biberleri afiyetle yiyorum , Sanada sözüm var unutmadım merak etme tahi biberlerden sanada mutlaka yedircem ..:D
Gençlik güzel olduğu kadar da tehlikelidir. Ben Gençliğimdede şimdide hergün bir tane tahi biber yerim ama her gün bir tane yerim ..;)
devamı benim sayfada acele yoookk ölee ....:D
Şimdi Rafet abi kıvırmanın inceliklerini gene öğretiyorsun bana :) O biberin adı tahi değil thai sonra o biber yok deyince ben thai demedim tahi dedim diyeceksin tabi kendine açık kapı bırakıyorsun insan bu kadar sıkışınca normal tabi :)
Şu Çanakkale dandinilerine hiç girmiyorum bile ...
Halil abinin bahçede bhut jolika var bir gün geldiğimde bir biber getireyimde bari ikiye böler yeriz abi ne dersin iddaalısın ne de olsa şu acı konusunda :)
Devamını göklere dahi yazsan noktayı ben koyacağım ondan problem yok hocam kolay gelsin :)
Mete Tiren
02-08-2012, 11:39
Rafet abi artık acı biber konusunda da polemiğe girmeyeceğim icraatın yok atıp tutuyorsun :D Bhut yerken ki fotoğraflarımı ekleyeyim de biraz gözün biber görsün gerçi sen hayatında gördün mü onuda bilmiyorum ya :) Bilenlere baktır bakalım ne diyecekler hehe
Bu arada o bardak ne ya rakı gibi duruyor tövbe tövbe oruç açarken bilen bilmeyen ne diyecek :D
Halil abi bunlar hepsi senin suçun var ya bir bardağın yok isimsiz felan :)
322893
Mete bir de belli olmasın diye sulandırmamışsınız, sek içiyorsunuz :p
Bu kadar konuşacağınıza gelirken Halil Bey'e hediye bardak takımı getirin. her hafta eliniz bomboş geliyorsunuz, olmaz ki canım.. :D
abicim şimdi biz nerden bilicez senin o biberi isirdigini.belki fotograf cekerken agzina tuttunda sonra cikardin.belki bir videoyla ikna olabiliriz dimi:))))))).bu arada tekrar ozur dilerim :-((.bu arada allah tum tutanlarin orucunu kabul etsin)))))))
TaşevliBahçe
02-08-2012, 12:02
Mete kardeşim ben resimde ne görüyorum onu söleyim , bence diğer arkadaşlarda yorum yaparsa sevinirim..
Biber diyorsun ya , hani senin şu meşhur biberin , bizim bilmediğimiz cahil olduğumuz Bhut biberi . Resimde nerde o şu anda ?:D Hani elini ağzında tutuyorsun da biz bişey göremiyoruz . Çok mu küçük nedir..:D
Hem Sofra ne kadar büyük , ordu falan iftara mı geldi? Yoksa küçücük biberi yiyebilmek için bir tencere yemek , bir çanak yoğurt , su dolu bardak , Allah bilir senin şu meşhur reçelinden bile kavanoz dolusu yanında getirmişindir.
Aldatma resimlerle dalavere yapıp sayfaları kirletme bence.:D:D
Metecim, bhut biberiyle sek rakı içebilseydin alemin kralı yaparlardı seni:)
Şaka şaka senin oruçlu olduğunu biliyoruz. Bhutun tohumlarını kuruttun mu?
Efe adam acı yer, tatlı konuşur.
Böylece acıya tat gelmiş olur.
Mete Tiren
02-08-2012, 13:08
Tabi ya sek içmek bizim şanımızdandır suya başka bir şey karıştırmayız :) Bardak dayanmıyor ki Halil abiye futbol topu gibi önce yere atıyor sonra tekmeyi basıyor ee ne de olsa eski Menemensporlu...
Şimdi gelelim bibere ya diyorum şöyle bir araya gelelim hep beraber yiyelim yok kimseden tık çıkmıyor. Acep düşünüyorum benden biber kalmayacak diye mi gelmiyorlar yoksa acep hayatında hiç acımı yememişler :)
Rafet abi bırak video olayını ya karşılıklı yiyelim o zaman çekeriz bakalım kaç tane yiyebilcen senin şu süs biberlerinden bende senin yediğini 2 ile yok yok 3 ile çarpalım o kadarını yiyeceğim hodri meydan :))
Ablacım biber tohumları heyecanla miğdeyi boyladı sorma ama pek dayanıklı bir biber değildi çok bodur kalmış sanırsam hastalıklı bitkiden almışlar bu sene tohum alacağımız bir kaç yer var ondan bende rahat rahat yedim mi desem ateş mi bastı desem ne desem anlamadım :) Ama kurusu daha lezzetli bu tazesini sevmedim bir de közlemesini denemek lazım.
Abi buralarda efelik kavramı ikiye ayrılıyor bir yerine göre efeler bir gerçek efeler. Şu yerine göre efeler evli olanlar dışarıda atıp tutarlar asar keserler eve gelince efelik evin hanımına geçer birde bekar efeler vardır ki her yerde asar keserler daha evlenmediğim için ikinci efeler takımına giriyorum.
Şimdi bir biber efeliğimize gölgemi düşürecek yansak ta ölsek de tatlı konuşur gene de belli etmeyiz ;)
Mete Tiren
02-08-2012, 23:22
Nereden çöktü bu hüzün üstüme bilmiyorum ay bana hasret ben aya hasret kalmışım anlaşılan dertleşmeye çıktım her zamanki gibi...
323100
Bir fincan kahvede bizi yalnız bırakmadı ama bu gece bu kahve acı olması lazımdı aynı kendime itiraf edemediğim şeyler gibi... Kahveyi acı yapmamış gibi birde yanına bir parça çikolata eklemişim ne bileyim el alışkanlığı sanırsam bana sade kahve lazım sade...
Telefon sende çalmıyorsun yanımda olsan neye yarar yalnızız işte sus ötme de zaten melankolia ortamım bozulmasın yanımdaki saksıların ıslaklığından toprak kokusu burnuma geliyor kahvemi beni içiyor ben mi onu anlayabilen var mı?
323101
Ah İzmir senide çok sevsem de her zaman anlaşamıyoruz işte ne yapalım yalnız koydun beni kalabalıklar içinde... Niye bu kadar uzağım ki sevdiğime? Söylesene bunca insanı ayırdın da nasıl oldu da sabır ettiler? Anlatsana bana niye gavur derler sana bu acımasızlığından mı?
323102
Ay sen konuşsana bu şehirle aramız bozuk bu gün neden nefes alamı bile istemiyor buralar? Neyse bakışmalarımız yetsin gene her zaman ki gibi sen beni ben seni anlıyoruz ne de olsa. Çal sende radyo neşeli değil gecemiz gibi hüzünlü çal ey umut çek git buralardan ben sadık yarim hüzünle baş başa kalmak istiyorum hadi sana güle güle ...
10 karmate nayino 21.02.2011 şevval sam ile pazar ertesi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=d5NjxlbRnqM&feature=related)
Neyse bu gece gene sabahçıyım ayaklarımı uzatayım da sessizlikle dolunayın keyfini çıkarayım... Hadin iyi geceler dostlar
Halil Önen
03-08-2012, 02:21
Nereden çöktü bu hüzün üstüme bilmiyorum ...
...
Ah İzmir senide çok sevsem de her zaman anlaşamıyoruz işte ne yapalım yalnız koydun beni kalabalıklar içinde... Niye bu kadar uzağım ki sevdiğime? Söylesene bunca insanı ayırdın da nasıl oldu da sabır ettiler? Anlatsana bana niye gavur derler sana bu acımasızlığından mı?
323102...
...'keşke' lerle dolu bir hayat olmasın diye, vazo ile saksının farkını soruyor kalbin; İzmir' in sucu yok, çiçeğe sormalısın...;)
nil burak izmir- YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=LhL4u3E8z0U&feature=related)
...senin için umut gizlidir 'gece', bu gece yıldızları bir bir söndür bir parça kopar güneşten 'o' nun için, at gecenin karanlığına; yaşlı gözlerle geleceğe bakmadığını.... görecektir...
s.serdar
03-08-2012, 03:07
nil burak izmir- YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=LhL4u3E8z0U&feature=related)
...senin için umut gizlidir 'gece', bu gece yıldızları bir bir söndür bir parça kopar güneşten 'o' nun için, at gecenin karanlığına; yaşlı gözlerle geleceğe bakmadığını.... görecektir...
Ritmi ve vuruşları ile tam bir rumba dans parçası. Ancak arabersk yorumu fazla ağır basıyor. İlk defa duyup dinlediğim bu parçayı netten mp3 olarak indirip Rumba dans müzikleri arşivime ekledim. İlk fırsatta eşime dinletip, bu parça ile eşli lantin dansı olan rumbayı yapmaya çalışacağız. ;)
Ah İzmir senide çok sevsem de her zaman anlaşamıyoruz işte ne yapalım yalnız koydun beni kalabalıklar içinde... Niye bu kadar uzağım ki sevdiğime? Söylesene bunca insanı ayırdın da nasıl oldu da sabır ettiler? Anlatsana bana niye gavur derler sana bu acımasızlığından mı?
hayat sevince guzeldir metecim.insallah en yakin zamanda sevdigine kavusursun.
:)
Adalet Yağcı
03-08-2012, 18:57
Sevgili Mete;
Aşkı yaşatan ayrılıktır, yanında olsaydı bu kadar şair olur muydun?
Mete Tiren
03-08-2012, 20:08
Ah ablacım yıllar önce kamış misali söktüler vatanımızdan o vatan neredeydi ben ne zaman oradan söküldüm bilmiyorum...
İranlı bir şair sesleniyor nefesi yetesiye: Aşka uçarsan kanatların yanar
Mevlana Celaleddin cevap veriyor: Aşka uçmayan kanatlar neye yarar ?
Son söz bizim Yunus Emre'de: Aşkı bulduktan sonra kanatı kim ne yapar?
Uçmaya çalışırken kimse söylemedi bize kanatların yanar diye, yandı diye durduk kimse haykırmadı kanatlar yanmaya yaradıldı diye, tekrar havalandı gönül çırpınmakta acep bu yolun sonu nereye varmakta ?
Bazen bazı şeyleri anlatmak için susmak gerekiyor öyle yapıyorum derin bir susmak. Gerçi artık konuşmayıda beceremiyorum ya bakalım zaman ne gösterir ...
kalambaklı
03-08-2012, 20:28
Sen bizim göz bebeğimizsin.
Aşk...bu değillllll....yapma Mete.
Sen İnsanı.....
(Ay dolunay halindeyken eline kahve falan alıp dışarı çıkma. Eğer dışarı çıkarsan yalnız olma...Ay dolunayken kimse dayanamadı... bilesin.)
Mete Tiren
04-08-2012, 09:52
Üstadım insan çıra misali bir kere ateş görüp is olduktan sonra kıvılcım yetiyor her şeye...
Yıllar önce bir ateş yaktı yüzümüzü
Boş koydu gitti gözümüzü
Ardından gelen ateş taa yaktı özümüzü
Hal kalmaz yanan tende bitap
Kalbe değil git vefasızlara çat
Yaktığın ateşin içine gir de yat
Olduğu kadar olmadığı kader dedik
Olacakla öleceği ne bildik ne önleyebildik
Fırtınadan kaçarken tufana girdik
Nice sevdalıyız diyenler gördük
Acep bu denizde sade biz mi kördük
Bu ateşin içinde ne öldük ne güldük
Zaman gelir gençlik gider elden
Ateş söner yel kaldırır külü yerden
Acep haber gelir mi sevenden sevilenden ?
Gönül nidaya başladı mı ta can evinden
Susar nebatat bile dinler yanık sesinden
Bir can üflesene en kor ateşinden
Yürür her nefs mecbur ateşe
Fazla kelam su döker yüreğe
Vakit susma vaktidir artık yüreğe
Mete Tiren
Üstadım böyle bir yangını ay mı söndüre güneş mi güldüre ne dersin ?
Üstadım böyle bir yangını ay mı söndüre güneş mi güldüre ne dersin ?
metecim.senin yanginini sondurecek olanda .yuzunu guldurecek olanda sevdigindir.ayla gunesi bence rahat bırakmalisin.cunki onlara baktikca acilarin azalmaz,sadece artar.
ciceklerini bizimle biraz daha paylasmazsan onlarda bunalima girebilir haberin olsun.;)
Üstadım insan çıra misali bir kere ateş görüp is olduktan sonra kıvılcım yetiyor her şeye...
Sn. Mete şimdi acıyor ama, sonra geçecek.. Aya yıldıza ah etmeyi bırakın.. Bu duyguların yerini her yaşınızda başka sevdalar alacak ve şimdikiler komik bir anı olacak..
Bunca acı yerseniz yanarsınız demiştim, çikolataya bandırınız demiştim, kahve deva olmaz demiştim, bedduanızı mı aldım nedir :p
İntikamınız acı oldu ya, aklıma düşürdünüz o meçhul yeri.. Tüm gece rüyamda orayı aradım durdum.. Yılanlarla sarmaşıklarla boğuştum, alacağınız olsun.. :rolleyes:
Mete Tiren
04-08-2012, 17:49
Ehm öhm ya ayrıldığım felan yok bu arada :) Sadece 6 aycık oldu görüşmeyeli onuda bayramda hem İstanbullu üyeleri ziyarete gideceğim hem büyük patronu :)
Eh yani ne güneşle sorunum var ne ayla :)
Ablacım daha çokk rüyalarını kaçırır o emin ol onun yerini bilen bir ben varım :)
Ee bir kaç üyeyle telefonla görüştüm ama sadece bir kaç kişi bir sürü dostlar var kim müsayit bilmiyorum ama müsayit olan tüm üyelerle görüşeceğim sanırsam :)
6 ay çok uzun bir zaman.. Yazık kıza.. :) Bayrama 1 ay var, eti mi 7 ay.. Bu kadar beklenir mi yahu? ;)
Daha çoook ay ışığında çikolata yersiniz siz :p
Meçhul yer için, okul açılınca bol bol vaktim olacak beklerim efendim :)
Mete Tiren
09-08-2012, 22:18
Dostlar hani bardak dolar da taşar ya aynı o durumdayım durumdayız...
Her şeyi bir kenara bırakıp yazıyorum bu yazıları bir insan olarak bu her santimi kanla sulanmış vatanın bir evladı olarak... Acının ve ölümün dili dini aşireti ve meshebi yok ve olmayacaktır. Her yüzde ve tende ölüm aynı ölüm adı başkadır ancak tadı aynı...
Biz şehit dedik vatan uğruna toprağa düşen canlara bir başka din bir başka bir şey. Ben şehit diyorum öldüler kelimesini dahi kullanmıyorum zira onlar ölmediler ve ölmeyecekler.
Her görüşe ve fikre saygı duyuyorum onlarında benim görüşlerime saygı duydukları gibi. Ama toprağa düşe her cana verilen 20 senelik emek aynı emek her ananın döktüğü göz yaşı aynı yaş her babanın bıraktığı uyku aynı uyku.
Terör belasının şehrini bulamadım ben bir oğlu dağda bir oğlu askerde olan babalar gördüm gözü yaşlı. Nice analar gördüm yarım yamalak iki dilde yaktığı ağıtlarla. Duvara bayrak asmakla milliyetçi olunmuyor veya şehit verildiğinde iki gün bağırıp çağırmakla.
Mete dile kolay diyorsanız abim dediğim yoldaş bellediğim Selami abim daha yeni geldi askerden onunla beraber uyudum uyandım tam 1 sene saç döktüm onunla beraber şafak saydım anasıyla babasıyla her gün keder...
Mete on gün yemek yiyemedim geçen yok bulamadık iftarımı onuncu günün akşamı açtım dediğimde haram oldu o lokmalar bana kim ne derse desin 110 kilo gönderdiğim dağ gibi adam 60 kilo geldi geriye aslanım Irak 2 kilometre İran 3 kilometre en yakın Türk köyü 22 kilometre bırak başka şeyi suya hasrettik berrak bir damla suya dedi canımı benden söktü de gitti o telefon.
Kendisi de doğunun bir şehrinden ben buralardanım ama kardeşiz ve bu millet uğruna aylarca her şey VATAN için dedi kelle koltukta yattı uyuyamadı uyuyamadı.
Şimdi oturduğunuz yerden bağırıp çığırıncağımıza zamanında çomağı vermeyecektik bazı insanların eline çomağıda biz verdik bu adamların eline o adamlarıda biz getirdik oraya. Ya nasıl konuşuyorsun Mete derseniz biz son sözümüzü Çanakkale'de söyledik ve ne dediğimizi tüm dünya iyi anladı.
Bizi biz yapan değerleri gerek televizyon gerek şu bu ile elimizden aldılar ve geriye ne kaldı biliyormusunuz ? Hiç bir şey... Nerede o mezun veremeyen Galatasaray lisesinin öğrencileri nerede bizler. Kimileri dine dil uzatıyor kimileri başka şeylere kendine dönüp bakan yok. Bunlara sebep olan benim diyen yok ama ben söylüyorum suçlu benim edep ahlak saygı ve gelenek göreneğime sahip çıkamadığım için bunlar oluyor.
Beğenselerde beğenmeselerde dedelerim Allah Allah diye çıktı er meydanına Allah diye diye yaşadı hayatı boyunca dünyaya Osmanlılar dediği zaman herkesin yüzünün rengini değiştireceği bir ün bıraktı ve bizlerde onların torunlarıyız ve özümüze döndüğümüz sürece biz oluruz !
Beni hemen hemen herkes yazılarımdan nasıl bir insan olduğumu anladı ve ben özümüzü kaybetmemek için televizyonu dahi evimden attım gerici diyen örümcek kafalı diyenler çok oldu eyvallah görüşündür saygı duyarım dedim ama diyenlerin çocuklarını da görüyoruz.
İşin özü illaki saldırı olduğunda milliyetçi olmayalım ben hayatıma işledim milliyetçiliğimi yaşayışımla özümle sözümle devam ettirmeye çalışıyorum saldırı olsa da olmasada ben bu vatanın asli evladıyım ne zaman bana lazım olunursa ben buradayım ve hep olacağım askerlikten nasıl kaçarım düşüncelerinde değil burada......
Terörün dili dini ırkı ve milleti yok acı her yerde aynı acı ağlayan her yerde benim anam en azından bir insan ve anne rengi ırkı ne olursa olsun bir anne. Küçükken büyüyüp asker olacak diye ninniler söyleyen mehmedim benim diye mehmetçik yetiştiren her ana babanın ellerinden öpüyorum bu vatan size yüz yıllardır minnettar ve öyle kalacak VATAN SAĞOLSUN
günebakan
09-08-2012, 23:09
Yüreğine ağzına sağlık Mete.
Polovniya
10-08-2012, 00:14
elinize sağlık hepsi güzel fakat sulamanız biraz fazla mı ?
limon_sever
10-08-2012, 10:28
Mete çok duygulandırdın beni.
Kısmetse 3,5 ay sonra gidiyorum.
Safranlı
10-08-2012, 11:58
metecim yüregine sağlık
bizlerede tercüman oldun...
Mete Tiren
13-08-2012, 20:30
Bu gün canım tatlı istedi acep gönlüm acıyken ağzım tatlansa gönlüm de tatlanırmı diye deneme yapayım dedim haydi ocakbaşına. Dedem çok iyi helva yapar keyfim yerinde olursa onun gibi bende döktürmeye çalışırım sırrı kaşığı attığınızda bıçakla kesilmiş gibi çıkmasındaymış öyle öğrendim öyle satarım ben :)
Haydi bismillah malzemeler tamam tereyağ ve irmik tencerede buluştu yansın ateş.
325214
Böyle zamanlarda saçıma bandana bağlarım saçlarım dökülebiliyor en nefret ettiğim olaylardan birisidir. Bandanamızında çok ihtişamlı bir hikayesi var bir kere şehit görmüş bir bandana o bile paha biçilmez olması için bir sebep... Koklayarak anlarım görüntü beni hep aldatır.
325215
Sen kızarma kızarma ben birazdan seni hallederim diyor şekeri boca ediyorum üstüne :)
325216
Helva demlenmeden tadına bakmak için çıkartılırsa böyle oluyor işte yani ustalık işine uymuyor ama heralde şu anda demlenmiştir gidip ikram edeyim ev ahalisine.
325217
Sonuç ne mi oldu gönlünüz acıysa değil baklava helva dünyayı yeseniz gene acı gene acı....
Selam ile dostlar buyurun afiyet olsun Allah gönül tadı versin o yeter.
Sevgili Mete, bugün de sizin bahçenizi gezmeye niyetliydim ancak anlatım tarzınızda ki hikayeleştirme ve uslubunuz öyle hoşuma gitti ki mesajlarınıza göz gezdireceğim diye bahçeyi gezmeye vakit bulamadım, iftardan sonra kısmetse..
Yalnız bunu belirtmeden geçemeyeceğim. Helal olsun size kardeşim. Bu genç yaşta nasıl bir doğa sevgisidir bu? Disiplinli, azimli, çalışkan, üretken beyninize sağlık, bilgi birikiminize ve duyarlığınıza hayran kaldım, bu günlere gelmenizi sağlayan ebebeylerinizin ellerinden öpüyor, saygılarımı sunuyorum, lütfen iletin. Ben okuduklarımdan ve gördüklerimden çok memnun oldum, Allah ta sizi memnun etsin. Sevgilerimle.. ;)
Sen bizim göz bebeğimizsin.
Çok kıskandım şimdi...:cool:
Mete Tiren
15-08-2012, 00:22
Sevgili Mete, bugün de sizin bahçenizi gezmeye niyetliydim ancak anlatım tarzınızda ki hikayeleştirme ve uslubunuz öyle hoşuma gitti ki mesajlarınıza göz gezdireceğim diye bahçeyi gezmeye vakit bulamadım, iftardan sonra kısmetse..
Yalnız bunu belirtmeden geçemeyeceğim. Helal olsun size kardeşim. Bu genç yaşta nasıl bir doğa sevgisidir bu? Disiplinli, azimli, çalışkan, üretken beyninize sağlık, bilgi birikiminize ve duyarlığınıza hayran kaldım, bu günlere gelmenizi sağlayan ebebeylerinizin ellerinden öpüyor, saygılarımı sunuyorum, lütfen iletin. Ben okuduklarımdan ve gördüklerimden çok memnun oldum, Allah ta sizi memnun etsin. Sevgilerimle.. ;)
Hocam hoş sefa gelmişsiniz dostane gelecek herkese kapımız açık gerçi biz kapımızı düşmanımıza dahi tam kapatmıyoruz ya orası ayrı bir mesele :) O yazım tarzını elde etmek için çok kişinin kafasını ütüledim esen rüzgara şiir yazdım aynadaki lekeye öykü yazdım ama becerebildiysem bir şeyleri ne ala...
Hayatta bazen sorular soruyorlar insana bana soru dahilik mi delilik mi diye geldi sonradan vaz geçtiler delilik mi delilik mi diye sordular anladılar benden dahi neym olmayacağını bizde bize biçilen delilik rolünü oynuyoruz işte. Kah tava tencere helva yaparız kah kazma kürek çapa bakalım bu yolun sonu nereye vara. Adam kıtlığında adam olanlardanız anlaşılacak olan gerçek adamlar gelesiye kadar da bu rolü bize bıraktılar galiba ;)
Dilerim böyle bir gecede hepimiz mutlu ve memnun oluruz dost dostla memnun dost dostla na memnun olur...
Jineop hocam sizin mesaja gelince biz sizin bahçedeki tek dalı kıskanırız siz 18 lik bir toyu bu işe ne akıl erdirdim ne sır :) Ben mi yanlışım dostlar rüya gibi bir bahçedeki o masumane bitkilerin içinde rahat rahat yaşamak varken aceminin birisini kıskanmak heh espiri güzelmiş :)
Selam hürmetlerimle
Mete Tiren
16-08-2012, 22:16
Dostlar dostlar yollar gözüktü bize şöyle küçük bir Ege Marmara turu yapıp geleceğim önce Bursa sonra İstanbul...
325839
Hem dostları hem üyeleri hem eş dost akrabayı görmek en azından bir saat dahi olsa az ayak üstü sohbet için yollara düşüyorum...
Yücel Canpolat alacakaranlik manolya omer ve daha bir çok dostla tanış olup tanış olduklarımızla da hoş sohbete gidiyorum. Mete tanış olalım diyen çok dostlar vardı tek tek mesaj atıp programlarını bozmak istemiyorum bayramın son günü ve ertesi günü doluyum sonraki bir kaç içinde İstanbul'da olacağım. Hani Musa Eroğlu diyor ya yolun sonu görünmüyor aynen öyle bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete :)
Elimde alg gübremle dolaşacağım görüşeceğimiz dostlar şişesiz gelmesin ona göre ;)
Ve buradan görüşüp görüşemedeğimiz tüm gönül dostlarına selamlar olsun biliyorum ki hangi milletten hangi renkten hangi dilden olursak olalım kardeşliğin tek dili tek ırkı ve tek dili vardır hepsi tebessümden geçer gönüllerimizden bu tebessüm eksik olmasın herkese selam olsun Saygılar Hürmetler
Hayırlı gezmeler, sağlıkla git sağlıkla gel inşallah.
Dostlarına/dostlarımıza selamlar, saygılar lütfen.
Halil Önen
18-08-2012, 02:14
...
Dostlarına/dostlarımıza selamlar, saygılar lütfen.
Benden selamlar söyle Mete'cim dostlara; bayramı kutladığımızı unutma...
Mete Tiren
18-08-2012, 03:04
Başım üzerine birazdan yolculuk başlıyacak haydin selametle kalın :)
Hayırlı yolculuklar ve hayırlı bayramlar dileriz. Tüm sevdiklerinle...
Mete Tiren
26-08-2012, 09:21
Dostlar illede vatan diyor ya insan döndük işte kendi muhitimize. Kokusunu bile özlemişim buraların ama bu bayram rüya gibi geçti tüm dostlarla tanış olduk hepsine buradan selam yolluyorum Halil abi bol bol resim çek ötelerde neler varmış görelim dediydi aynı zamanda İsmail üstadımın tam istediği gibi bir bahçe yakaladım eniştemin bahçesi buyurun gezelim bakalım bu garip bayramda ve sonrasında neler yapmış...
Bu bahçe babamın halasının kızının bahçesi köyün içinde bir ev bahçeden nereden ne çıkacağı hiç belli olmuyor eriğin yanında fasulye onun yanında mısır oradan pat tavuk çıkıyor İsmail abi tam senlik tam :)
327339
Pembe domateslere sadece bir defa tavuk gübresi şerbeti verilmiş ama domatesler ayakta dururken zorlanıyorlar ondan mecburen ip gerilmiş şöyle domates böyle domates yetiştiriyorum diyenlerle yarışacak bir domates topluluğu ....
327340
Bence fazla söze gerek yok resim konuşuyor sanki :)
327342
O böğürtlen deryasından sadece bir iki tane yedim alışık olmadığım bir tat babam ohh aman ne güzel diye diye iki tabağı götürdü iki üç gün içinde ama ben alışamadım :)
327341
Bahçeden nereden ne çıkacağı belli olmuyor bu sanırım hosta yetiştirmediğimden isminde emin olamadım ama çok hoşuma giden bitkilerden birisi orada öyle kendi başına bir adacık oluşturmuş....
327343
Mete Tiren
26-08-2012, 09:29
Meşhur Bursa şeftalisi salına salına büyüyor ama meyveler yormuşa benziyor fidanı fidana bakın birde meyveye Halil abi Mete fazla atıyorsun şeftali konusunda galiba dedi bende resimledim büyük ağaçlardan çekemedim bahçeden bayağı uzaklardı ama yarım kg civarındalar o bir gerçek :)
327344
327345
İncir konusu gene havada kalmıştı Halil abi buyur dediğim gibi bizim oraların kara inciri herkes üzülüyordu bu sene kurak gitti büyüyemediler diye birde :)
327346
Birde gece gece misafirimiz olmuştu lambanın etrafında gürültülü gürültü dolaşan eh bir poz vermeden kaçmadı sağolsun :)
327347
Gezimizin Bursa durağı burada nihayet buluyor haydin İstanbul'a ...
Mete Tiren
26-08-2012, 09:41
Bayramın 3. günü Yücel üstadın yanındayım kendisine ve o günü beraber geçirdiğimiz tüm dostlara selam olsun kim kimmiydik buyurun resimlere :)
Daha önce böyle bir sofraya oturmadığımı söylemeliyim ama önemli olan sofra değil etrafında buluşan tebessüm dolu yüzler şen şakrak yapılan şakalar ...
327348
Herkesle ilk defa tanışmamıza karşın 40 yıllık dostlar gibiydik eh benle uğraşmayan kalmadı o bir şey değil çay servisi bile yaptırdılar yahu :)
327349
Ada konseyi toplandı aman korkmak lazım buradan alacakaranlık üstadın elinde o meşale şeysi var başıma vurmasın diye uzak duruyorum :)
327350
Sabiha abla fotoğraf çekerken fotoğraf olacağını nereden bilebilirdi ki bende orada hazır bulmuşum yeşilliği meditasyon yapıyorum ımmmmm mı diyecektik burada ne :)
327351
Vallahi bu fotoğrafa hasta kaldım birisi lostun gala gecesindeki gibi bir resim dediydi ama lostu bilmiyorum sanırım bir film her ne ise 10 üzerinden 12 almış bir fotoğraf işte ...
327352
Mete Tiren
26-08-2012, 09:48
Ağır toplar arkadan gelir diye bir söz vardır bizim buralarda işte bize bu muhteşem günü yaşatan Yücel Canpolat ustam aramızdaki dostluk ebedi olsun çünkü bu samimiyet her şeye değer tekrar her bir şey için teşekkürler...
327353
Abdussamet abi yani alacakaranlık bak Mete'cim orkide böyle yetiştirilir diye hava atıyor ama bu orkide de hava atılmayacak gibi bir şey değil ki :)
327354
Benim sevdalarımdan bir tanesi lithopslar üstad iyi bak onlara çok hoş duruyorlar ya :)
327355
Mete Tiren
26-08-2012, 09:57
Bu sofra bu yüz işte solucanların şahı Kadir abi namı diğer Epsody o gün o mindere çakıldım kaldım yerimden kalkmak istemedim biliyormusunuz o kadar hoş sohbet zaten biraz zor kalktım en az o tabaklar 3 defa önümüze aynen öyle dolu dolu geldi 5-6 saat içinde en az 2 kilo aldım yahu hele birde nişasta kurabiyeleri var ya oy oyy öldüm öldüm :)
327366
İşte bu mutevaziyet bu tevazu başka insanlarda bulunamayacak bir haslet ortada da alg gübremiz çok özel projelerimiz var çok eh bundan sonra korkun bizden diyorum işte :)
327367
Bu da o solucan mucizesine bir işaret bu bir ağaç değil bildiğimiz kabak ama kalınlığı hayret verici bizim buralarda da şunu derler adam biliyor yav bende öyle diyorum Kadir abi bunu biliyor üstadım solucan konusunda ve fermantasyon konusunda öğreneceğim çok şey var senden...
327368
Mete Tiren
26-08-2012, 10:21
Ve gelelim İstanbul'un tarihi turistlik yerlerine bu geziyi bana Ömer üstad yaşattı rehber olsa böyle güzel bir gezi olmayacağına kalıbımı basarım...
Nerede hangi yer gezilir oranın nesi meşhurdur yemek en güzel nerede yenir İstanbul kurdu olan birisi bu kadar bilgiyi zor bilir bence son günümüz harikaydı...
Mısır çarşısı diye tutturdum direk gittik ama öyle zorlu bir çarşıki burası insan nereye bakacağını şaşırıyor yahu sanırım ülkemde böyle bir yer daha bulmak imkansız.
327369
Tam o sırada beni kalbimden vuran söz çıktı Ömer abinin dudaklarından Mete Zafer abini tanıyormusun ziyarete gidelim mi ne dersin ? Şoka girdim desem yeri vardır nefessiz hemen diyebildim ilk duraklamamdan sonra çünkü gelmeden çok öncelerden yazışmıştık fakat rahatsız ederim diye mesaj yazamadığım üstadlardan birisiydi eh kız kulesini görmeden önce ikinci bayram oldu bana ...
327370
Zafer üstad evde yokmuş ama eşiyle tanışma fırsatımız oldu dünyalar iyisi bir ablam olarak onuda gönül defterimize kaydettik kahveler için birde buradan teşekkür edeyim :) Ablama bir adet kanayan kalpler sözüm var en kısa zamanda yerine getireceğim. Ama Zafer abiyede kırıldım doğrusu bu muhteşem bahçeyi gözlerimizden uzak tutuyor üstadım şöyle tek tek resimleseniz gözümüz gönlümüz feraha erse olmuyor mu ?
327371
Ve kalbimin küt küt attığı yer kız kulesi bir hatıra fotoğrafı olmadan olmazdı ama buraları Ömer abiyle gezmek ayrı bir heyecan veriyor insana bence İstanbul'u Ömer abiyle gezmek bir ayrıcalık Halil abi gidecek olursan ona göre hıı :) Son durağımız böyle neşe ve heyecan dolu oldu işte soluk soluğa geçen bir gezi oldu benim için görüştüğümüz görüşemediğimiz tüm dostlara selam olsun...
327372
alacakaranlik
26-08-2012, 10:57
istanbula gelmenden ve seninle tanışmaktan oldukça mutlu oldum. Lakin fotograf çekiyorsun, arkadakı pvc leri photoshop lasaydın iyiydi :) :)
Mete Tiren
26-08-2012, 12:22
Ben öyle gizleme saklama taraftarı değilim öyle pat diye hepsini paylaşırım :)
Adalet Yağcı
26-08-2012, 12:59
Sevgili Mete, harika bir bayram tatili olmuş, fotoğraflarla da çok güzel anlatmışsın.
Dilerim kalbindeki yangını biraz unutturmuştur sana :p
Şu babanın halasının kızının bahçesindeki hostaya bayıldım, ne kadar güzel gelişmiş maşallah.
Bana yeni fikirler verdin Mete, sağolasın.
Mete Tiren
26-08-2012, 17:47
Sevgili Mete, harika bir bayram tatili olmuş, fotoğraflarla da çok güzel anlatmışsın.
Dilerim kalbindeki yangını biraz unutturmuştur sana :p
Şu babanın halasının kızının bahçesindeki hostaya bayıldım, ne kadar güzel gelişmiş maşallah.
Bana yeni fikirler verdin Mete, sağolasın.
Ablacım yürek yangını dindi iki sefer buluştuk en nihayetinde :o Ama resim çektirmediğimizden koyma fırsatı olmadı :(
Hostalara bende hayran kaldım enişteden rica ettim galiba kışın söküp soğan yollayacak ama hayırlısı yeni yeni fikirlerin akıllara gelmesi ne güzel bazen ben aylarca arıyorum da en olmadık zamanda geliyor aklıma ondan yeni fikir meselesine sevindim eh ablacım dilim döndüğü kadar da anlatmaya çalıştım anlatabildiysem ne mutlu :)
kalambaklı
26-08-2012, 17:57
Sevili arkadaşım süpersin, ne mutlu ki bana seninle tanıştım.
Mete Tiren
26-08-2012, 18:51
Bende seninle tanıştığıma çok memnunum üstadım o muhteşem bonsailerin görüntüleri daha zihnimde çakılı unutmadım :) Bu arada üstadım yakında ziyaretine geleceğim eh şu han kengaiyi Mehmet abiden alabilirsek iyi olur ya :)
Merhaba can Mete ,
Seyahatname gibi oldu bu anlatımın. Eksiksiz diyecem... demedim.
Kız kulesi resminde ''kız'' yok, PVC leri sobelersin, ata bindirmemiş Yücel bey seni, eyer öylece sana sen de ona bakmışsın:))).
Ama gönlümdeki bahçeyi çok iyi bellemişsin. Ve de şiirsel anlatımın ile ne güzel betimlemişsin gezdiğin yerleri.
Selâmları aldık kabul ettik sayende.
Sen yanlış yöne daldın, Halil bey 'e değil Rafet bey 'e göstereceksin domatesleri. Hem şeftaliler sanki çakma idi. Yarım kiloymuş, hıhh!, tartıdan bihaber oldun gönül yangını nedeniyle herhal. Elifi mertek sanmadan bile daha ötelerdesin can kardeşim:))).
Seni çok seviyoruz, can sın kardaşsın, samimisin, tez canlısın, hele hele tatlı dilin yokmu.
ALLAH' tan niyazım; inşallah sağlık içinde mutlu ve başarılı olmandır.
Helecan yapma yeter, siga siga....:))).
Getirdiğin selâmlar için tekrar teşekkürler, herkese bilmukabele selam ve saygılar bizden de.
Bursa ve İstanbul seyahatine, fiilen veya bu sayfa nedeniyle katılan cümle dost üyelere sağlık ve sevdikleri ile mutlu başarılı hayatlar dilerim.
Saygılarımla lütfen.
Safranlı
27-08-2012, 09:56
metecim başka hayılrlı haberler beklıyoruz...
okul mokul....???
Zafer İnandıklı
27-08-2012, 21:27
Sevgili Mete;
Elde olmayan nedenlerden dolayı görüşemediğimiz için çok üzgünüm, bundan dolayı senden özür dilerim.
İnşaallah ileride bir gün buluşup, bol bol sohbet ederiz.
Sevgiler...
metecim başka hayılrlı haberler beklıyoruz...
okul mokul....???
Evet...?
Önemli.
Cevap Mete ' den seneye gelecek inşallah.
Bu sene;
Az bitki, alg, gübre... arada sırada olmak kaydı şartı ile. Strese devâ olsun diye.
Çok ders çalışma, ağırlıklı hemde. Hayata bağ, başarılarının tescili, arka cebinde sigorta, kız tarafına cazib:)))....olsun diye.
80 yaşında da bitki ile uğraşır, ama torun toprak arasında ders çalışması zor biraz.
Biz atladık dersleri efendim. Uyarınız iyi oldu. Mete 'yi fazla görmeyelim sitede, Nisan 'a kadar. Selâm sabah için, nadiren. İttire kaktıra diploma sahibi edek.
Cümleten sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Mete'ciğim, eline diline, yüreğine sağlık. Gayet güzel yerler gezmiş ve bir o kadar güzel anlatmışsın. Hani derler ya, "Yediğin, içtiğin senin olsun, gördüklerini anlat.". Lakin senin anlattıkların az geldi bana. Arada, aklına geldikçe, daha başka fotoğraflarla anlatımlarını bekliyoruz.
Ha bu arada, arkadaşların da bahsettiği gibi "Okulunu ihmal etme". Epey moral topladığın belli. Bu moralle bu seneyi götürürsün sen. Okul ile ilgili de, iyi haberlerini bekliyoruz.
Sağlıcakla, hoşça kal.
Halil Önen
28-08-2012, 00:43
...
Ve kalbimin küt küt attığı yer kız kulesi bir hatıra fotoğrafı olmadan olmazdı ama buraları Ömer abiyle gezmek ayrı bir heyecan veriyor insana bence İstanbul'u Ömer abiyle gezmek bir ayrıcalık Halil abi gidecek olursan ona göre hıı :) ..
Biz İzmir' e eğitime geldiğinde Ömer abini 'kumru' yedirmek için baya dolaştırmıştık... ;)
Bunu unutmadıysa diyorum; hani İstanbul yedi tepe ya...:)
Mete' cim hoş geldin...
Halil Önen
28-08-2012, 00:56
Bu sofra bu yüz işte solucanların şahı Kadir abi namı diğer Epsody o gün o mindere çakıldım kaldım yerimden kalkmak istemedim biliyormusunuz o kadar hoş sohbet zaten biraz zor kalktım en az o tabaklar 3 defa önümüze aynen öyle dolu dolu geldi 5-6 saat içinde en az 2 kilo aldım yahu hele birde nişasta kurabiyeleri var ya oy oyy öldüm öldüm :)
327366...
Bütün bunları Epsody mi pişirmiş vallahi bilmiyorum...
Çanakkaledeki bahçesine geldiğinde gideyim bari; zaten tek geliyor bende zaten tüm taka tüm tek...
Solucan gübresi göndermiş bir az galiba getir de benimkilerle karşılaştıralım, hangi daha iyi...
Onun solucanlar TM. (yerli) bizimkiler Rus ( nataşalar)...:) kesin onu sollarız...;)
Halil Önen
28-08-2012, 01:00
...
Bu da o solucan mucizesine bir işaret bu bir ağaç değil bildiğimiz kabak ama kalınlığı hayret verici bizim buralarda da şunu derler adam biliyor yav bende öyle diyorum Kadir abi bunu biliyor üstadım solucan konusunda ve fermantasyon konusunda öğreneceğim çok şey var senden...
327368
Bak eğer üzerinde kabak yoksa bil ki bir ağaç köküdür...:D
Mete Tiren
28-08-2012, 16:24
Merhaba can Mete ,
Seyahatname gibi oldu bu anlatımın. Eksiksiz diyecem... demedim.
Kız kulesi resminde ''kız'' yok, PVC leri sobelersin, ata bindirmemiş Yücel bey seni, eyer öylece sana sen de ona bakmışsın:))).
Ama gönlümdeki bahçeyi çok iyi bellemişsin. Ve de şiirsel anlatımın ile ne güzel betimlemişsin gezdiğin yerleri.
Selâmları aldık kabul ettik sayende.
Sen yanlış yöne daldın, Halil bey 'e değil Rafet bey 'e göstereceksin domatesleri. Hem şeftaliler sanki çakma idi. Yarım kiloymuş, hıhh!, tartıdan bihaber oldun gönül yangını nedeniyle herhal. Elifi mertek sanmadan bile daha ötelerdesin can kardeşim:))).
Seni çok seviyoruz, can sın kardaşsın, samimisin, tez canlısın, hele hele tatlı dilin yokmu.
ALLAH' tan niyazım; inşallah sağlık içinde mutlu ve başarılı olmandır.
Helecan yapma yeter, siga siga....:))).
Getirdiğin selâmlar için tekrar teşekkürler, herkese bilmukabele selam ve saygılar bizden de.
Bursa ve İstanbul seyahatine, fiilen veya bu sayfa nedeniyle katılan cümle dost üyelere sağlık ve sevdikleri ile mutlu başarılı hayatlar dilerim.
Saygılarımla lütfen.
Büyük üstad bitkilerin piri yazıların o kadar hoş oluyorki cevap yazmak için bekliyorum defalarca okuyorum haikatten anlatım tarzını çok seviyorum abi :)
Nitekim üyeler içerisinde en çok görüştüğüm abilerimden birisin eh zaman çok geçirince insan daha da iyi anlıyor kelimelerden sen yukarıda takılıyorsun ya yazılarda herkes 100 mana çıkarsa ben gözü kapalı 101.yi bulurum :)
Tartı terazi çok aradım üstadım ama köy yeri bakkal dahi tee nerede üşendim gidip çekmeye orada olduğum zamanda ya fotoğraf makinası yanımızda değildi ya da meyvalar...
Bu şeftaliler çok küçük zor besliyor bu o kadar değil ama hiçte küçük değil :) Çok gezdim ama fotoğraf makinası ne yazık ki yanımda değildi.
Bizim buralarda da şuvey şuvey i kullanıyorlar ama her yol Ankara aynı yere gidiyoruz :) Sağlıcakla kal üstadım bir kaç güne görüşürüz ...
Mete Tiren
28-08-2012, 16:32
metecim başka hayılrlı haberler beklıyoruz...
okul mokul....???
İkinci tercihhlerde oldu oldu yoksa seneye vardır her şeyde bir hayır der geçerim amaç belli er ya da geç o benim olacak ya gerisi önemli değil. Fatih diyor ya bir kütüphanesi ve bir bahçesi olan başka bir şeye ihtiyaç duymaz ikiside var ama tescillettirmemiz lazım 4 yılcık dirsek çürüterek bekliyoruz hayırlısı :)
Sevgili Mete;
Elde olmayan nedenlerden dolayı görüşemediğimiz için çok üzgünüm, bundan dolayı senden özür dilerim.
İnşaallah ileride bir gün buluşup, bol bol sohbet ederiz.
Sevgiler...
Zafer abicim elbet her şeyde bir hayır vardır zaten tanışsak bile ayak üstü olacaktı bahar ki turumda bir gün seninleyiz bu sefer gelmeden telefon açarım mutlak bu arada alg gübren hayırlı olsun abi o bahçeye umarım layık olacak bir gübre olur :)
Mete'ciğim, eline diline, yüreğine sağlık. Gayet güzel yerler gezmiş ve bir o kadar güzel anlatmışsın. Hani derler ya, "Yediğin, içtiğin senin olsun, gördüklerini anlat.". Lakin senin anlattıkların az geldi bana. Arada, aklına geldikçe, daha başka fotoğraflarla anlatımlarını bekliyoruz.
Ha bu arada, arkadaşların da bahsettiği gibi "Okulunu ihmal etme". Epey moral topladığın belli. Bu moralle bu seneyi götürürsün sen. Okul ile ilgili de, iyi haberlerini bekliyoruz.
Sağlıcakla, hoşça kal.
Abi fotoğraf eklerim bir ara daha bir çok fotoğraf var 750 civarı fotoğraf ile geldim buraya eh dilimiz döndüğü kadar yazdık daha devam ettireceğim hatta yeni bir blog açıp orada gezdiğim bahçeler diye bir bölüm ayıracağım tek tek resimlenip eklenecek işin uzmanları altına yazılacak :) tamamladığım zaman her şeyi link eklerim :)
Mete Tiren
28-08-2012, 16:43
Biz İzmir' e eğitime geldiğinde Ömer abini 'kumru' yedirmek için baya dolaştırmıştık... ;)
Bunu unutmadıysa diyorum; hani İstanbul yedi tepe ya.
Mete' cim hoş geldin...
Bütün bunları Epsody mi pişirmiş vallahi bilmiyorum...
Çanakkaledeki bahçesine geldiğinde gideyim bari; zaten tek geliyor bende zaten tüm taka tüm tek...
Solucan gübresi göndermiş bir az galiba getir de benimkilerle karşılaştıralım, hangi daha iyi...
Onun solucanlar TM. (yerli) bizimkiler Rus ( nataşalar)...:) kesin onu sollarız...;)
Bak eğer üzerinde kabak yoksa bil ki bir ağaç köküdür...:D
Halil abi aman abi yavaş yavaş sor ayağımız enzime takılır düşeriz :)
Ömer abi orada beni kat ve kat daha iyi karşıladı İstanbul'a geçecek olursan abi artık peşine takılacağın adres belli olan göre ...
Bahçe harikaydı emin ol abi çıkarken fazla yediğim kurabiyelerin miğdeme verdiği sancıyla çıktım 5 saat oturmadım önüme 4 defa o tabaklar dolu dolu geldi tam 4 defa insaf ya sabaha kalmaktan korktum fıçı gibiyim varil gibi olacaktım :D
O ağaç kökü değil abi nerelere gittiğini bir görsen o kabağın inanamadım o kadar toz toprak varken bile o çalışmalardan dolayı o bahçe ve teras harika. Gidecekseniz ansızın gidin Kadir abinin evine yoksa miğdede sorun oluyor çok yemekten yengem sağolsun o kadar misafirperver ki anlatılmaz ancak evine misafir olan bilir.
Gübrelerin bende abi unutturma gelirken getireyim sana :)
Safranlı
29-08-2012, 08:53
meeteee sen bizim her seyimizsin.....
... Fatih diyor ya bir kütüphanesi ve bir bahçesi olan başka bir şeye ihtiyaç duymaz ...
İşte nede güzel yakalamışsın beni. :)
Haksız da değilim. Bahçen ve kütüphanen oldumu gerisi çok boş. Ha birde balıkları unutmayalım. :) :)
Coşkulu yaptığın ziyaretler ne güzel... Gittiğin yerde coşkuyla karşılanman çok daha güzel. Hoş gitmişsin... Hoşluk bulmuşsun. Tüm ömrün boyunca herşey gönlünce olsun : )
Merhaba Mete can,
Tekrar hoşgeldin derim.
Yerli solucanları imam nikahı ile burdaki nataşalara katarsın artıkın.
Fatih bey balık diyor.
Desene,
- Kız kulesinde kız bulamayan Mete balığı nerden bulsun:))).
Ama şunu da demende yarar var; Beni sevenler çok, biraz onları dinleyeyim, tavsiyelerine az buçuk uyayım/uymaya çabalayayım.
Benim çocuğum bu gün üniversite hazırlık kurslarına başladı. İhmal etme, araştır hemen ve de birine kaydol lütfen.
Sağlıkla kal inşallah, ailene selâm hürmetler. Ne güzel bir evlat yetiştirmişler, haklarını ödemek zor, bir nebzesini ödemek sana tahsil ile düşer. Bence.
Saygılarımla lütfen.
Özür.
Beni methetme lütfen. Sevmem. Kendimi biliyorum ben, hatam ve sevabımla. Tekrar özür, yanlış anlama lütfen.
Mete Tiren
29-08-2012, 21:47
meeteee sen bizim her seyimizsin.....
Abi bir yandan sen bir yandan büyük üstadlardan kalambaklı şımartın şımartın sonra ne olacak bende bilmiyorum ya sonumuz hiç hayra alamet değil ben söyleyeyim ....
Ve bunca iltifatın üstüne bu şarkı iyi gider :)
Cem Karaca - Bindik bir alamete, gideyoz kıyamete - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=-PRJurwSr1o)
İşte nede güzel yakalamışsın beni. :)
Haksız da değilim. Bahçen ve kütüphanen oldumu gerisi çok boş. Ha birde balıkları unutmayalım. :) :)
Dostum benim için balığada gerek yok en nihayetinde toprak olacağız boş ver toprakla kütüphane yetecek işte ben öyle fazla masarif istemem :)
Coşkulu yaptığın ziyaretler ne güzel... Gittiğin yerde coşkuyla karşılanman çok daha güzel. Hoş gitmişsin... Hoşluk bulmuşsun. Tüm ömrün boyunca herşey gönlünce olsun : )
Ablacım benim gezgin olduğumu herkes bilir seyahat etmek rahatlatıyor. Birde işin ucunda yıllara dayanabilecek bir dostluk olunca bağlasalar dururmuyum ? Sağ olsunlar kimse bizi kırmıyor üstüne üstlük fırça yiyorum bize niye gelmedin diye felan ...
Baharda bir aksilik çıkmazsa önce burdan çıkıp İstanbul Edirne felan ordan gene yavaş yavaş İzmir'e hayırlısı diyelim kapısı açık olan her kesin kapısını çalarım ona göre ... SDurul ablamada sözüm var bakalım en kısa zamanda onada uğrayacağım...
Mete Tiren
29-08-2012, 21:57
Merhaba Mete can,
Tekrar hoşgeldin derim.
Yerli solucanları imam nikahı ile burdaki nataşalara katarsın artıkın.
Fatih bey balık diyor.
Desene,
- Kız kulesinde kız bulamayan Mete balığı nerden bulsun:))).
Ama şunu da demende yarar var; Beni sevenler çok, biraz onları dinleyeyim, tavsiyelerine az buçuk uyayım/uymaya çabalayayım.
Benim çocuğum bu gün üniversite hazırlık kurslarına başladı. İhmal etme, araştır hemen ve de birine kaydol lütfen.
Sağlıkla kal inşallah, ailene selâm hürmetler. Ne güzel bir evlat yetiştirmişler, haklarını ödemek zor, bir nebzesini ödemek sana tahsil ile düşer. Bence.
Saygılarımla lütfen.
Özür.
Beni methetme lütfen. Sevmem. Kendimi biliyorum ben, hatam ve sevabımla. Tekrar özür, yanlış anlama lütfen.
Üstadım boşverelim kursu felan zaten bu sene kursa gittiğim için oldu bunlar onu bunu dayatırlarsa bana alıp çarpasım geliyor yüzlerine zaten sistem tokat gibi vuruyor her an başımıza başımıza neyse fazla konuşmayayım tıkaç buluveririler banada :D
Kız kulesinde kız varmıydı bilmiyorum ama olsada farketmezdi hani gözümüz görmüyor bir tanesinden başka. İstanbul'dayken bize efelik felan diyordun nerede efeliğin diyorlardı eh kağıda yazılmıyor ki efelik al deyip gösterelim ruhumuza yazmaya çalışıyoruz. Efelikte sözün üzerine söz olmaz söz vermişik bir kişiye göz düşermi başka öteye beriye :)
Tüm dileklerin için sağol üstadım sağlık huzur ve afiyetle kalın.
Sevgili kardeşim Mete;
"Baharda bir aksilik çıkmazsa önce burdan çıkıp İstanbul Edirne felan ordan gene yavaş yavaş İzmir'e hayırlısı diyelim kapısı açık olan her kesin kapısını çalarım ona göre ... " demişsin : ) Ne güzel sen gelde biz mutlu oluruz...
Biz ziyaretimize gelmeye niyet edene Tanrı misafiri deriz... Fakirhanemize buyur ederiz . Sen ne zaman istersen canım... Abla ziyarete geleceğim diye söyle.
Verdiğin alg ler için sana tekrar teşekkür ederim. En son görüşmemize göre çok daha iyi haldeler toparlandılar.
Yolun hep açık, gözün hedeflerinde olsun kardeşim. Saygılarımla...
Mete Tiren
31-08-2012, 19:03
Merhaba dostlar gezi felan derken sanmayın bitkilerimizi aksattık sanırsam bu yılın en güzel getirisi bana adeniumla plumeria oldu bakalım neler yapmışız nisan gibi çimlendirilen bıdırıklar :)
Özellikle boya gitmesini istediğim bir fide en azından çiçeğini canlı olarak göreceğim şu adeniumların )
328703
Bu da tepe budaması yaptığım oldukça keyif veren bir dallanma ve gövde yapan bir obezim.
328704
Bu arkadaş büyük bonsai ustalarından kalambaklı ustanın bana hediyesidir çok değerli bir arabicum türü
328705
Adalet ablamın ve Selçuk beyin verdiği plumerialar hariç kendimde başarı elde edebildim sonuç hakikatten harikamı yoksa bunlar böyle hızlımı büyüyor anlamadım gitti :rolleyes:
328706
Hakikatten büyük bir fide o saksıya göre buyurun resim ne konuşuyor bakalım
328707
Birde anlayamadığım bir şey var kök boğazlarının orası çok ince kalıyor ekerken toprağa o kısmıda gömsemmi ki seneye yoksa kalınlaşır mı ?
Mete Tiren
31-08-2012, 19:09
Bu bıdırıkta benim favorim nasıl başladı bu çiçeğe sevdam bilmiyorum ama dur sanki hatırladım ımm...
Okulda Bahar hocam var felsefe hocam çok sever beni benim onu sevdiğim gibi. Validesinden kalan kalp kalbe karşı çiçeğini öldürmüş benden bulmamı rica etti bende hocama ararken kendime de getirtmiştim. Üç saksı geldiğinde biraz üzülmüştüm saksılar çok küçüktü 4 cm çapında kaktüs saksılarına ekilmişti.
Saksıları değiştirdim ve birini hocama götürdüm yanına bir sürü telgraf çiçeğinin çeliğinden de eklemiştim görünce gözleri doldu, dayanamadı ağlamaya başladı mete bir yerde annemin bana bıraktığı çiçek bir yerde babamın bu ne güzel bir tesadüf dedi gözyaşları içinde teşekkür etti ve sarıldı... O an hiç unutulur mu ?
İşte bana kalan saksılardan birsinin son hali diğeri de Hasan dedemde o benimkinden de fazla uzadı ne yapalım bu bile çok adam olana ;)
Hem çiçeklerimiz bile var hani ...
310160
310161
310162
Bunlarda işte bir kaç ay önce bu kadar kısa ama manası bir o kadar ağır olan bir çiçeğin herşeye inat büyümesi Mete gübrede istemiyorum uzayacağım diye tutturdu adeta çelik mevsimine bir bakayım da dağıtacağım mutlaka :)
Ortalama bir metre boyunda kaç dal var sayamadım sayan olursa haber etsin :)))
328708
328709
Adalet Yağcı
31-08-2012, 21:17
Sevgili Mete;
Adeniumların da plumeriaların da çok güzel gelişmişler maşallah.
Onları iç ortamda mı tutuyorsun?
İkisi de dış mekan bitkisi, direk güneş alan yerde iyi gelişim göstereceklerdir.
İki yıl önce 5 ay İstanbul'da kalmıştım, çiçeklerime komşum baktı.
Döndüğümde plumariaları tanıyamadım, bütün yazı odada geçirmişler, yaprakları dev gibi olmuştu.
Mete Tiren
31-08-2012, 21:38
Sevgili Mete;
Adeniumların da plumeriaların da çok güzel gelişmişler maşallah.
Onları iç ortamda mı tutuyorsun?
İkisi de dış mekan bitkisi, direk güneş alan yerde iyi gelişim göstereceklerdir.
İki yıl önce 5 ay İstanbul'da kalmıştım, çiçeklerime komşum baktı.
Döndüğümde plumariaları tanıyamadım, bütün yazı odada geçirmişler, yaprakları dev gibi olmuştu.
Merhaba ablacım
Bitkiler dış mekanda ama resim çekerken içeriye alıyorum. Gübrelemelerini dikkatli ve ritmik yaptım abla ve sonuç hakikatten güzel. Plumerialara saksılar çok küçük geliyor ama kışın değişim yapacağım azıcık daha sabretsinler gübreyi verince sorun olmuyor ama :)
Her biri farklı tür önümüzdeki sene sayıyıı ve türü arttıracağım İzmiri baya sevdiler bende onları 3 4 sene çiçek için bekleriz plumerialarımızda ne yapalım :)
Tavsiyelerin için teşekkürler ablacım o pergüle işinide en kısa zamanda halletmeye çalışacağım Saygılar Hürmetler
Safranlı
01-09-2012, 16:24
metecim...
okudukça bu sayfaları seni daha çok seviyoruz....
sen bu toprakların ebedi sahibi anadolu insanımızın özüsün....
hasısın.....
Mete Tiren
01-09-2012, 22:08
metecim...
okudukça bu sayfaları seni daha çok seviyoruz....
sen bu toprakların ebedi sahibi anadolu insanımızın özüsün....
hasısın.....
Üstadım bu konuda kısa bir yazı yazmak farz oldu artık gerçi kısa olur mu bilmem ama :)
Doğrudur İzmir'in en kötü semtlerinden birisinde yaşıyorum ve bazen buralarda insanların gezmesi için hakikatten cesaret istiyor ama burada herkes doğruyu yanlışı çok küçükken görüyor...
Belkide biraz mecburiyettendir ya hayata tutunacak ya da ortada öylece kala kalacak başka alternatifimiz yok. Fakirliğin diz boyu olduğu yerlerde insanlar daha çok gelenek göreneklere uyuyorlar hoş parayı bulduktan sonra değişselerde sonları hüsran oluyor.
Biz burada Anadolu nedir Anadolu yürekli insanlar nasıl olur yaşayarak görüyoruz. Bazıları dinimize diyanetimize ve geleneğimize düşkünlüğümüzü örümcek kafalılık diye nitelendirselerde eğer örümcek kafalılık bu oluyorsa ben örümceğin tillahı olmaya razıyım.
Bizim buralarda deyim vardır Allah'ın bildiğini kuldan mı saklıcam diye bende dobra dobra yazarım hemde kendi lisanımla ne süsler ne püslerim ama olması gerektiği gibi yapmaya çalışırım.
Sosyetik olamadım bıçak kullanmasını kadeh tutmasını bilmem ama şalvar giyip soğanın başına vurmasını iyi bilirim. Düşmek ne demek elden tutmak ne demek yaşayarak öğrendik onuda iyi bilirim.
Doğal anlatmak içinde hakikatten doğal olmak lazım doğal olmak için önce tütsülenmeye başlamak lazım bu tütsüyü her acı yapar kimisini aşk kimisini kardeş kimisini ana baba kimisini yaradan kimisini toprak bizde seçtik birini yanıyoruz yandığımız nisbette dilimiz dönüyor o kadar size anlatyorum.
Esasında benim ne anlattığımda önemli değil biliyormusunuz sizin ne anlamak istediğiniz önemli burada ne gibi derseniz alta eklediğim resim en güzel örnek olacak.
Boş verin ben hayatımda neye en çok umut bağladıysam o benden bir o kadar çabuk gitti herşeyi kararında ve zamanında yoksa artık başka bir şey kaybetmek istemiyorum...
Dostlar gene çenem düşüyor susmayacağım belli doluyum gene şu benim http://www.agaclar.net/forum/oykuleriniz-ve-yazili-yarismalar/27856.htm başlığına uğramam lazım yakın zamanda konuşmaya başladımmı susmayacağım en iyisi tadında bırakmak hadin hepimize iyi akşamlar
Adalet Yağcı
02-09-2012, 11:53
Sevgili Mete;
İçtenlikle aktardığın duyguların çok doğru, hepsine de yürekten katılıyorum.
Çok eskilerde hepimiz böyle idik, zamanla orjinalitemizi yitirdik.
Batı kültürünün tamamını kendi hayatımıza geçirmekle hata ettik, önce biz, sonra tercihlerimiz, sonra zevklerimiz, en sonunda bitkilerimize kadar değiştirdik.
Tekrar orjinal doğamıza dönebilmek zamanın getirdiği gereklilikler hariç, hepimizinin vazifesi.
Sen bunu doğaçlama yapıyorsun, özünü muhafaza ediyorsun, alkışlıyorum seni.
Safranlı
03-09-2012, 12:48
metecim...
Okudukça bu sayfaları seni daha çok seviyoruz....
Sen bu toprakların ebedi sahibi anadolu insanımızın özüsün....
Hasısın.....
ettekraru ahsen velevkane yüzseksen
(tekrar güzeldir isterse 180 kez olsun)
aynı şeyleri müsadenle tekrar yazıyorum....
Aslansın...
Sevgili Mete, bana gönderdiğin ezan çiçeklerim muhteşem oldu. Yıldız çadırımda öyle. Çok teşekkür ederim. Ancak ezan çiçeklerinden nasıl tohum alırım, bilemedim. Açıklarsan çok sevinirim. Kurumuş çiçekleri de inceledim ama...
Mete Tiren
11-09-2012, 09:06
sevgili mete, bana gönderdiğin ezan çiçeklerim muhteşem oldu. Yıldız çadırımda öyle. çok teşekkür ederim. Ancak ezan çiçeklerinden nasıl tohum alırım, bilemedim. Açıklarsan çok sevinirim. Kurumuş çiçekleri de inceledim ama...
Vallahi hocam bu resimleri bulabilmek için bayağı uğraştım emin olun ama değdi bir görüşte anlaşılabilecek bir resim. Üstteki siyah yuvarlağın içinde bulunan sap gibi olan yer tohum keseciğidir. Alt kısımda bulunanlar olgunlaşmaya başlar ve bu hali alır kimileri resimdeki gibi tombullaşmaz uzun kalır bu sorun manasına gelmez.
330835
Tohum kesecikleri olgunlaşıp kurumaya başladımı mutlaka önlem alın yoksa hepsi patır patır yere dökülür ve emin olun bir metre çapındaki alanınızı istila eder. Tohumlar bunlar çimlenme oranları yüksek oluyor aynı zamanda tohumlarından elde edilen yağ tıp ve alternatif tıpta kullanılıyor bununda faydalarını bir ara açıklarım :)
330836
Anlatabildiysem ne mutlu hocam bu arada bitki İzmirde kışı atlatıyor orada atlatırmı bilmiyorum ama deneyin derim ağaçlaşıyor harika oluyor. Anlatabildiysem ne mutlu bana bu arada eğer tohum alabilirseniz takasta bekliyoruz ben bu sene üretmedim :) Saygılarımla
Teşekkür ederim sevgili Mete. Çok emek vermişsin. Oldukça anlaşılır olmuş, sanırım gerisi benim kapasitemle alakalı:) Tohum alırsam mutlaka paylaşırım, özellikle asıl sahibine tohum gönderme zevkini yaşamak isterim:)
Zafer İnandıklı
11-09-2012, 12:06
Sevgili mete;
Emanetinin son durumu, yaşatmayı becerebilmişmiyim?
Sevgiler...
Mete Tiren
11-09-2012, 14:58
Teşekkür ederim sevgili Mete. Çok emek vermişsin. Oldukça anlaşılır olmuş, sanırım gerisi benim kapasitemle alakalı:) Tohum alırsam mutlaka paylaşırım, özellikle asıl sahibine tohum gönderme zevkini yaşamak isterim:)
Estafurullah hocam bazen göstermek istenilen şekilde olmuyor ya da bitki adapte olurken farklılıklar gösteriyor eh sahibe gönderme zevkini tatmanızı bende isterim en azından bende tekrar dostlara dağıtırım :)
Hasan dedeyle bu gün gülüştük onun ezan çiçekleri güneş görecek yer bulamadıkları için çiçek açamamışlardı hemde 2-3 yıllıklar benden uzunlar bu sene sinirden söktü attı :D Tohum alımı hakikatten kolay bir bitki şimdiden torunlarınız hayırlı olsun diyorum...
Mete Tiren
11-09-2012, 15:05
Sevgili mete;
Emanetinin son durumu, yaşatmayı becebilmişmiyim?
Sevgiler...
Üstadım harika olmuş hemen seni bu başlığa davet ediyorum :) http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/28003.htm
Bütün üyelere yetecek kadar var herhalde orada üstadım artık kullanıma yaklaşmış dibinde biraz bırakmak suretiyle üretip kullanmaya devam edebilirsin üstadım sonuçları bizde bekliyoruz. Sn kalambaklı saf olarak tüm bitkilerde kullandım yakma alameti yok ve bahçemde gübre veririken deniz yosunu kokusu aldım buram buram yaşa be mete demişti ama sizin vereceğiniz tarifide duymak isteriz hocam.
İşin kısa sözü on üzerinden onbir numara olmuş desem :)
Safranlı
11-09-2012, 15:41
metecim alg üretmek bana kısmet olmucakmı.....????
biraz sana takılalım....
metecim alg üretmek bana kısmet olmucakmı.....????
biraz sana takılalım....
Bana da, bana da...:D
İzmir'in en kötü semtlerinden birisinde yaşıyorum
Mete inan ki yalnız değilsin.. Çoğu zaman ben de yaşadığım yerden hoşlanmıyorum.. Akşam, vazosundaki plastik çiçekleri izleyen insanların, balkona çıktığımda bana uzaylı görmüş gibi bakmalarına sinir oluyorum..
Ne var ki biz farklıyız ve normaliz.. Anormal olan onlar.. Yaşadığımız yer neresi olursa olsun, bahsettiğin mecburiyetlere katlanmak zorundayız.. Hayat işte....
Mete Tiren
11-09-2012, 19:44
metecim alg üretmek bana kısmet olmucakmı.....????
biraz sana takılalım....
Üstadım bilmiyorum nasip olurmu desem :D Şaka tabikide biraz inzivadayım bir kaç üstada daha sözüm yarım kaldı Sn peyyideye olduğu gibi affedin gönül isterdi zamanında olsun olmadı şu anki kültürümün içinde de farklı bir alg türü buldum saf olarak ayırdığım kültürden bir yenileme yapıyorum 2 hafta gibi bir zaman sürer sonra kargo :)
Mete Tiren
11-09-2012, 23:01
Mete inan ki yalnız değilsin.. Çoğu zaman ben de yaşadığım yerden hoşlanmıyorum.. Akşam, vazosundaki plastik çiçekleri izleyen insanların, balkona çıktığımda bana uzaylı görmüş gibi bakmalarına sinir oluyorum..
Ne var ki biz farklıyız ve normaliz.. Anormal olan onlar.. Yaşadığımız yer neresi olursa olsun, bahsettiğin mecburiyetlere katlanmak zorundayız.. Hayat işte....
Ah ablacım bir anlatabilsek o dediğini... Yenmezse niye bakıyorsun dercesine bakışlar eve rutubet yapar diye saksıları at diyen halden anlamazlar daha neleri neleri...
Halbuki her birisi can onların kendi işe yaramazlıklarını unutup başka şeylere sarıyorlar acep çevreyi ve hayatı mahvetmekten başka ne yaptınız diye sorasım var hepsine ...
Üstadım bilmiyorum nasip olurmu desem :D Şaka tabikide biraz inzivadayım bir kaç üstada daha sözüm yarım kaldı Sn peyyideye olduğu gibi affedin gönül isterdi zamanında olsun olmadı şu anki kültürümün içinde de farklı bir alg türü buldum saf olarak ayırdığım kültürden bir yenileme yapıyorum 2 hafta gibi bir zaman sürer sonra kargo :)
Bana ilk yetiştirdiğim çiçeklerin tohumunu gönderen, her sorumu samimiyetle cevaplandıran, her zaman can-ı gönülden destek veren sevgili Mete'ye küçük bir şakaydı yaptığım. Hiç acelesi yok biz her zaman buralardayız. Hiç dert etme lütfen. Sevgilerle:)
Safranlı
12-09-2012, 08:31
Üstadım bilmiyorum nasip olurmu desem :D Şaka tabikide biraz inzivadayım bir kaç üstada daha sözüm yarım kaldı Sn peyyideye olduğu gibi affedin gönül isterdi zamanında olsun olmadı şu anki kültürümün içinde de farklı bir alg türü buldum saf olarak ayırdığım kültürden bir yenileme yapıyorum 2 hafta gibi bir zaman sürer sonra kargo :)
sen nasıl olsa en iyi alg i gözünden tanırsın...
artık bizede öz,hakiki,saf ve temiz alglerden almış oluruz...
bekliyoruz metecim..
acelemiz yok...
nasıl olsa aynı yolun yolcusuyuz..
Mete Tiren
03-03-2013, 21:46
Uzun bir soluktan sonra tekrar merhaba. Salepler ile alakalı bir denemem var sonuçlar toparlanınca tüm bilgilerle beraber bir başlık açarız şimdilik iki resim...
Serapias Vomeracea
374643
374644
egetropical
03-03-2013, 21:59
;) hoş geldin mete.:)
YeniGine
04-03-2013, 01:14
:) Mete Tiren; ne iyi ettin de geldin; hoşgeldin...
Safranlı
04-03-2013, 13:41
metecim yürekten sana hoşgeldin diyorum
sana ihtiyacımız var
Zafer İnandıklı
04-03-2013, 19:39
Sevgili mete, hoşgeldin.
loveforlife
04-03-2013, 19:52
Bak gör, seni ne çok seven, özleyen var buralarda! Hoş geldin Mete...
FatihBahce
04-03-2013, 21:14
Aslan Mete,
Forumda tekrar gördüğüme sevindim :)
Mete Tiren
05-03-2013, 09:22
Efendim topluca bir hoş sefa bulduk :) İnternetten hiç kopmadım bu boşluk süresinde çoğu dostlar facebook tan isim aynı olduğundan rahatça beni buldular sohbet muhabbete devam. Mete her zaman ki gibi akıllı uslu şeylerle değil gene uçuk bilgilerle uğraşıyor. Bazı yeni projelerimiz var bakalım zamanla her şey rayına oturacak. Herkese tekrar teşekkürler....
A. Mete Tiren
Mete Tiren
18-04-2013, 20:27
Serapias Vomeracea
Çiçekler merhaba dedi malesef uzun tutamadık. Bu deneme soğan üremeleriyle alakalı. Denemelerde yer ve fotoğraf konusunda yardımcı olan Sn Dünyalı ya sonsuz teşekkürler....
391991
Mete Tiren
28-04-2013, 21:46
Forumda pek gözükmüyorum aman ortalıklarda yok diye arazi oldu sanmayın :) Yabani orkidelerden bir koleksiyon kurmaya çalışıyorum.
http://www.agaclar.net/forum/orkide/31412.htm
Yardım edecek tüm dostlara teşekkürler :)
Mete Tiren
22-09-2013, 18:50
Selam olsun tüm dostlara...
Gelmiyor yazı yazmıyormuşum :) Okuldu sınavdı derken hah tam kurtuldum diyordum başıma tatlı bir bela çıktı sera :)) 150 m2 bir sera yapıyoruz içinde kaktüsçüklerimiz olacak nasipse. Fırsat buldukça daha sık uğramaya çalışacağım foruma fırçalardan dersimi aldım :)
Bir kare fotoğrafsız gitti demeyin onuda ekliyim :)
443502
Kalın selametle
Mete Tiren
17-10-2013, 20:58
Tohum aldığım bitkiler...
448118
Küçük bir soğan kedi ya da köpek sahilde eşinmiş ortaya çıkan soğanı a dan z ye inceledim...
448117
Mete Tiren
17-10-2013, 21:03
Salep orkidesinin üretim çalışmalarını yakından takip ediyorum soğanları hocalar ile beraber ektik..
448119
448120
448121
448122
448123
Bir ara müsayit bir zamanda bilgilerimi derleyip ekleyeceğim :)
Merhaba, başka bir başlıktaki mrduran ile yazışmalarınızın kalitesi, seviyesi ve keyfi beni bu sayfaya getirdi. Üslub ve espri ile bezeli yazılarınız çok hoşuma gitti. Kısmen gezebildiğim sayfanızı daha sonra tamalamak üzere şimdilik selamlar. Kolay gelsin. ;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.