PDA

View Full Version : Cocker Spaniel

maki01
14-08-2011, 14:12
Uzun , tüylü kulakları ve parlak kahverengi tüyleriyle dünya tatlısı köpekler :)

Bugünlerde sevgili missmenas'ın Şirin kızının önce hamilelik dönemini daha sonra doğum ve bebeklerini missmenas / hoyalar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=21455&page=29) başlığında heyecanla izliyoruz.

Bence Cocker sahibi üyelerimizin ya da hayvan dostlarının bu güzelliği seyretmesi lazım :)

Doğumdan 1 gün önce, büyük olasılıkla doğum sancıları başlamıştı. Sevgilisne, Paşa'ya bile o gün yüz vermemiş :)

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=239908&d=1313101003

maki01
14-08-2011, 14:14
Doğumdan hemen sonra...

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=240258&stc=1&d=1313272194

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=240259&stc=1&d=1313272194

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=240260&stc=1&d=1313272194

maki01
14-08-2011, 14:16
Devam :)

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=240261&stc=1&d=1313272446

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=240262&stc=1&d=1313272446

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=240263&stc=1&d=1313272446

maki01
14-08-2011, 14:19
Doğuma, Şirin'in veterineri şehir dışında olunca sevgili missmenas yardımcı oldu :) Ondan öğreneceğim çok şey var, eminim seve seve paylaşacaktır.

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=240272&stc=1&d=1313273864

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=240274&stc=1&d=1313273864

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=240276&stc=1&d=1313274076

maki01
14-08-2011, 14:22
Sevgili missmenas'ı ve Şirin'imizi kutluyor, yavrulara annelerinki gibi sevgi yumağı ve fedakar bir aile ile birlikte mutlu, sağlık bir yaşam diliyorum.

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=240275&stc=1&d=1313274076

Çok acı çekti ve yoruldu sevgili Şirin. İlk doğumda 8 yavru annesi olmak kolay mı :)

ligustrum
14-08-2011, 15:11
Maşallah. Gözünüz aydın.

yeşillim
14-08-2011, 17:44
Sayın Maki01, başlığı açmakla ne iyi ettiniz, teşekkür ederim.
Biraz daha rahat mesaj yazabilirim. Doğumdan bir gün öncesi
hali içimi sızlattı.. nasıl da kavramış yavrularını, tabii konu bebekleri olunca
fotoğraf çekilirken o nasıl bir bakıştır öyle..! Anne olmanın gereğini sergilimiş.

Yavrular, o kulaklar, bacaklar... baba nerede gelsin şefkat göstersin değil mi?
Belki şirinin ihtiyacı vardır, belki de sütü artar. Hatice Hanım, kutluyorum sizi
Hem anneanne hem de ebe oldunuz.;)

mandalinleerik
14-08-2011, 18:15
Maşallah, anne ve yavrular çok güzel. Anne biraz asabi davranabilir fakat sanırım yorgun düşmüş. Bir kaç hafta sonra esas yavrular ayaklandığında resimlerin devamını bekliyoruz.

cemo
14-08-2011, 19:04
Aman tanrım, tüylerim diken diken oldu. Eşimi çağırdım, gel bak şunlara diye. Kızım görmesin, Şirin in yavrularını da sahiplenir inanın.
Babanın adı da Paşa idi değil mi. Bu yüzden olsa gerek, daha bir duygulandık. Hem tür olarak aynılar, hemde baba adı Paşa, bu kadar olur.

Dün, kızıma missmenas ın başlığında Şirin in fotoğraflarını gösterdim. Aman tanrım kardeşler sanki. Paşa mızı görmüşüz gibi sevindik, duygulandık.

Yavrulara, anneye ve missmenas a geçmiş olsun diliyoruz ailecek.

Ömürleri bol olsun hepsinin.

Ve bizim Paşa mız.

missmenas
14-08-2011, 19:09
Çok Teşekkür ederim Sevgili Maki01.
yavrular en az bizim kadar fedakar ve Sevecen Sahiplerine kavuşacaklar. Şu ana kadar söz verdiğimiz yarular hep bahçeli müstakil evlere gidecekler. 3 tanesi kaldı onlarada en iyi sahipleri bulmaya çalışacağım, 5 tane yavru bahçeli müstakil ev sahiplerine söz verildi. 1 tanesi av için eğitilecek Baba'ma verildi, kalan 3 taneyide yine bahçesi olanlara özellikle dikkat edeceğim.Günümüzde yaşadığımız bazı özel olaylar apartman dairelerinde giderek köpek sahiplenmek zorlaşmaya başladı çünki. Birçok kişi bu sebepten dolayı mahkeme gibi bazı olaylalara uğraşmamak adına evde besledikleri candostlarından vazgeçebiliyorlar. olası böyle bir olayıda göz önünde bulundurarak özellikle bahçesi olanları tercih edeceğim. Bazı Arkadaşlar üzülüyordur eminim, acaba pet shopa veya veteriner kliniğindemi satışa sunulacak diye. Kesinlikle böyle bir şey sözkonusu olamaz içiniz rahat olsun. Yavrular en az Şirin kadar önemlidir bizim için.
Dilerim yaşamlarında Anneleri kadar şanslı olurlar.
Bu günkü görselleri,

cemo
14-08-2011, 19:21
Canlar bunlar can, nasılda yorulup serilmişler birer kenara.
İnşallah, anneleri kadar şanslı olacaklar bebişlerimizde.
Bahceli evlerde, hoplaya zıplaya oynayacaklar. Kafeslere konulup, alıcı cıksın diye beklemeyecekler çok şükür.

Sevgili maki01, ne iyi ettiniz de bu başlığı açtınız. Size, can ı yürekten teşekkür ediyorum hemşehrim.

missmenas
14-08-2011, 19:24
Sevgili Cemo,
Maşallah Paşaya, her halinden belliki çok seviliyor ve aileden birisi olmuş artık. traş ettirebilmeniz ne güzel, Şirin'in hiç hoşlanmadığı şey traş olmak. Bir önceki köpeğimizide traş ettirmekten kaybettik, verilen anestezinin dozunu ayarlayamamış veteriner. O yaşadığımız acı bize ders oldu.
Yavrularımızın Babası nın adı Paşa, Sizin Paşanında Baba olamayacağını duyunca çok üzüldüm. Bizim ve Paşanın için Tabiikine sağlığı daha önemli. Dilerim Sevdikleriyle Aile'siyle uzun bir hayat sürer.
Şirinde gün içerisinde en sevdiği yer köşedeki koltuğun üstü, ne kadar çok benzerlikleri var böyle. Peluş battaniyeside çok hoş yakışmış. Çok tatlı....

missmenas
14-08-2011, 19:41
Sayın Maki01, başlığı açmakla ne iyi ettiniz, teşekkür ederim.
Biraz daha rahat mesaj yazabilirim. Doğumdan bir gün öncesi
hali içimi sızlattı.. nasıl da kavramış yavrularını, tabii konu bebekleri olunca
fotoğraf çekilirken o nasıl bir bakıştır öyle..! Anne olmanın gereğini sergilimiş.

Yavrular, o kulaklar, bacaklar... baba nerede gelsin şefkat göstersin değil mi?
Belki şirinin ihtiyacı vardır, belki de sütü artar. Hatice Hanım, kutluyorum sizi
Hem anneanne hem de ebe oldunuz.;)
Sevgili Yeşillim,
Yavruların gözleri açılıncaya kadar Paşayı göstermiyeceğiz. Bizim kızın koruyucu özelliğinden dolayı olumsuz birşeyler yaşamaktan korkarız. Kısmetse 2 hafta sonra. Babada görecek, bende çok merak ediyorum tepkileri neler olacak diye...
Güzel dileklerin için çok Teşekkür ederim...
Bugün çok enteresan bir olaya şahit oldum. 2 dk lığına pc masasının altına girip orda yatıyormuş gibi yapıyor sonrada yavrularını gözlemliyor. Bunu gün içerisinde defalarca yaptı. diğer enteresan olan şeyde bu sığındığı yeri sürekli tırmaladı. Sanki güvenli yer der gibi işaret bırakıyor gibi geldi bana. Ben fırsat buldukça pc başında oturuyor olmam Bebeklerede güven vereceğinimi düşündü acaba?
Gözlemlemek gerçekten de harika. Dışarı ihtiyacını bile yapmaya gitmiyor Ta ki ben hadi kızım gidelim deyinceye kadar. Ben dışardaysam ihtiyacını yapıp geliyor ben içerdeysem asla gitmiyor.... Müthiş bir Annelik güdüsüne sahip tam anlamıylen koruyucu....

cemo
14-08-2011, 19:45
Sevgili missmenas

Paşa yı çok küçükken bir kere traş ettirdik veterinerde. Bir daha tövbe dedik. Şimdi, kızım ve nişanlısı yapıyor traşını seve okşaya. Paşanın anestezi almasını istemiyoruz. Geçmişte bir yaralanma olayı oldu, bayılmak bilmiyor kuzumuz. Çok zor günler yaşadık. Şimdi de kalp sorunu var. Ankara ya gidecek yine kontrole. Uygun görülürse kısırlaştırma yapılacak. Halimizi varsın siz düşünün ailecek:(

Bizim evde, Paşa en ön sırada. Evin heryeri O na acık. Ehh,,,ev temiz durmuyor tabii. Ne yapalım, herşeye katlanıyoruz yeterki iyi olsun, rahat olsun diye. Peluşu seriyorum ki, koltuk temiz kalsın. Beyefendi sıcaklıyor atıyor arada kendini betona:)

Gelişmeleri takip edeceğim.Şirin i görünce nasıl heyecanlandık anlatamam size, ama eminim siz anlarsınız.

Sık sık gelişimlerini paylaşırsanız cok sevinirim. Sevgilerimle.

maki01
14-08-2011, 20:21
Sevgili Cemo,

Fotoğraflarda da olsa can dostlarımızı görebilmek beni çok mutlu ediyor. Sizin Paşa'ya da bayıldım, o ne güzel bakıştır öyle . Lütfen öp onu benim için, hemşo teyzen sevgilerini yolladı sana de olur mu :)

maki01
14-08-2011, 20:23
Sevgili missmenas, Şirin'in maşallahı var . Tüm bebeklerin karınlarının tok olduğu o kadar belirgin ki.

Nolur, nolur batıl inançları olan biri değilim ama nazardan korkuyorum . Lütfen bir nazar boncuğu tak kızımıza :)

mandalinleerik
14-08-2011, 20:24
Sevgili missmenas, Şirin'in maşallahı var . Tüm bebeklerin karınlarının tok olduğu o kadar belirgin ki.

Nolur, nolur batıl inançları olan biri değilim ama nazardan korkuyorum . Lütfen bir nazar boncuğu tak kızımıza :)

Her birine çeyrek altında lazım şimdi :)

iris41
14-08-2011, 20:37
Ya ben bir kedi köpek gördünmü sarılıp öpüyorum :p
şimdi şu yavru elime gecse sanırım doya doya öperdim .
bu günün en güzel haberi hepsinin bahceli bir yuvası oldugu . Sayın cemo sizin paşada maşalah cok güzelmiş umarım tedaviler olumlu gelişir . benim oglumunda astımı var bazen cok zor dönemler atlatıyoruz . Hayvanları sevmek cok güzel bir duygu .

esinruzgar
14-08-2011, 22:30
Hepsi anneleri gibi çok şirinler dilerim anneleri gibi şanslı olurlar yeni ailelerinde.

A-EMEL
14-08-2011, 23:39
Sevğili missmenas,tebrik ederim :)
Hepsi çok şirin :)

missmenas
15-08-2011, 00:42
Hepinize ayrı ayrı Teşekkür ederim. Candostlarımızın böyle Dostlarının olduğunu bilmek bizede huzur veriyor.
Yavrular doğduğundan bu tarafa Yavruların yanından ayrılmıyor. Nerdeyse su bile içmeye kalkmıyordu. Mamasını yemeyi bıraktı. Bugün öğleyin mamada bir değişiklik yaptım Süt veriyor beslenmesi gerekiyor diye. Kurumamayı yemiyor emziren ve hamile leler için özel mamaydı, en sevdiği yaş mama ördekli olanı 2 defa açtım konserveyi çöpe döktüm yemiyor. Bu öğlen deneyeyim belki yer diye, kuzu kıyması 1 tane patates, yarım soğan 1 tatlı kaşığı tereyağı ve birazcıkta tuz. güzelce pişirdim azıcık sulu bıraktım kurumamasıyla karıstirip verdim mamatasını boşalttı. Oh be dercesine derin bir nefes aldım. hastalanır diye korkmaya başlamıştım. Akşam kalanını yine aynı şekilde yaptım verdim. Yine sildi süpürdü.:p Garibim canım benim çok acıkmış olsa gerek, daha yiyecek gibi gözüküyordu. Hiç dururmuyum, yarımyağlı sütü yarıyarıya sulandırarak yulaf ezmesi ve azıcık tereyağı yine kaynattım. soğuyunca kurumamaya karıştırdım. Mamatası doluydu hepsini bitirdi. Derin bir içhuzuruyla emzirebilir artık yavrularını. Eminim süt yapmasına yardımcı olur.
Bu mama hazırlama konusunda deneyim ve tecrübesi olan varsa özellikle emzirenler için. Lütfen tecrübelerini benimle paylaşırsa çok memnun olurum. Yanlış birşeyler yapmak istemiyorum....

İlkin
15-08-2011, 10:23
Hatice Hanım gözünüz aydın, Şirin'e de geçmiş olsun, artık yavrularına yavuştu ne de olsa... =) Hoyalardan sonra en büyük heyecan bu minik yavrucuklardır artık sizin için. Ne güzel uğraşlar... Kolay gelsin, hepsi de sağlıkla büyüsün...

missmenas
15-08-2011, 10:53
Sevgili İlkin Hanım,
Gerçektende büyük heyecan evet haklısın. Sabah güne öyle güzel bir keyifle başlıyoruzki sorma gitsin.
Bu sabahki resimler, sanki sabah şekerleri:p Şirin'in yeri neden tırmaladığını anlamış bulunmaktayım. Tırnaklarının yavruları acıttığını düşündüğünden yapıyor. Ne zaman patisiyle yavruyu kendine çekmek istese bir cıyaklama sesi duyuluyor. Ardından Şirin kalkıp tırnaklarını sert bir şekilde yeri tırmalıyor. Bir nevi törpüleme yapıyor. Harika bir olay gözlemlemek, öğreneceğim çok şey var daha;)

Cinsiyetlerinin önemi varmı bilmiyorum ama, 5 oğlan, 3 te kızımız var. Kızlardan bir tanesi acayip velveleci acıkınca memeye gideceğine bulunduğu yerde çıyaklıyor:D her defasında Şirini panikletiyor, tabii benide öyle:p Yaygaracı koydum onun adını:D Anneyi emerken bile cıyaklıyor karnı doyunca cıyaklama kesiliyor. Kendisini sırtüstü yuvarlayıp devrilincede başlıyor gerinmeye, peşinden güzellik uykusuna dalıyor.

missmenas
15-08-2011, 11:02
Sevgili Cemo,
Dilerim herşey yolunda gider ve Paşa'da Sağlık taramasını, sağlıklı bir şekilde atlatır. Huzur dolu yuvasına sağlıklı bir şekilde geri döner.
Sağlık sorunu duyduğumdan bu yana içimi eritti. İçinizi ferah tutun lütfen, ve pozitif düşünün hep. Benim için Paşa'yı öpermisiniz lütfen. Tüm dualarım Sizinle olsun.

kedicik
15-08-2011, 23:41
Sevgili Yeşiillime (Fikir sunduğu için )
Sevgiliii maki01 (konuyu açtığı için) çok teşekkürediyorum .

Sn cemo umarım paşa sağlığına kavuşur olanları okuyunca çok üzüüldüüm.Umarım kontrolleri istenilen ölçüde ilerler.Kısırlaştırılma konusu gerçekten ürkütücüü fakat sağlığını herşeyiin üstüünde tuttuğunuz aşikar. Umarım bölesi bişeye gerek kalmaz dua ediyorum inşallah herşey çok güzel olucak. Gelişmeleri sık sık yazarsanız paşa hakkında bilgi sahibi oluruuz.

sevgiliii mismenasıımm Şirin kendinii toplamış gibii görünüyorr ilk güne göre daha enerjiikkk gördüüm.Abla babaları gelincesii ilkk buluşmaa yaklaşış anı çok rica ediiceemmm lütfeennn videoya çekk .Bakalım hissiyatları ne doğrultuda gelişicek.Eminim duygu doluu bi ortam olucaktırr.O gün gelse bi an önce.Yaygaracı kızıı çok merak ettiiim ve okurken çok güldüüm.Kızımız çok nazlıı olucak demekki çokda keyfine düşküün sanırım :D lütfenn onuu tek olarak görmemiz mümkünmüdürr.Kucak dolusuu öpüyorumm hepsinii ve seni ablacım.

missmenas
16-08-2011, 00:46
Herkese iyi geceler yolluyoruz....

yeşillim
16-08-2011, 01:00
Hatice Hanım, o velveleci olan kız pek hoşuma gitti.
Olayları buradan izlemek de hoş, teşekkür ederim.

missmenas
16-08-2011, 01:05
Velveleci kızımız bu işte:p

ide
16-08-2011, 01:49
Aman Allah'ım bu ne güzellik!...

kedicik
16-08-2011, 07:28
Abla bi taaneden tam anlıyamadıım uyurken uyanırken her haliylen :D bebişii görüntülemen mümkünmü:D avuç içi kadar alıcan kokluycan tatlişiiim ya :)maşallah

kedicik
16-08-2011, 07:31
Abla içleriinde böle gözüü açık atik olan hangisii böle anneden beslenirken yerinii kimseleree kaptırmayan varmı :Dyada yawrumm yazık diğerleriinden sıra bulamayıp:D tüüh yine ayakta kaldık diyen .ÇOK rica edicem ablam lütfenn görüntüle bu harika varlıkları.sevgileriimle:)

gulbirsen
16-08-2011, 13:23
merhaba hayvandostları,
yeni anneyi kutluyorum.yavrulara uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.cemonun paşasına da acil şifalar.
benim kedilerim oldu.apartman dairesinde yaşadığım için hayvanlar için pek uygun değildi.bahçeli bir ev için uğraş veriyorum.inşallah olursa bütün hayvanlarım rahat, ben de mutlu olucam. yavrulardan birine gönülden talip oldum ama ahh işte ev uygun değil.
sağlıcakla kalın...

missmenas
18-08-2011, 14:02
Sevgili Gulbirsen,
Teşekkür ederim ziyeretiniz için. Dilerim Sizde bahçeli bir Eve kavuşursunuz.

missmenas
18-08-2011, 14:26
Abla içleriinde böle gözüü açık atik olan hangisii böle anneden beslenirken yerinii kimseleree kaptırmayan varmı :D**** yawrumm yazık diğerleriinden sıra bulamayıp:D tüüh yine ayakta kaldık diyen .ÇOK rica edicem ablam lütfenn görüntüle bu harika varlıkları.sevgileriimle:)
Sadece Velveleci istediği memeyi kapıyor onun cıyaklaması sanırsam yanındakini rahatsız ediyor. Yanındakiler memeyi bırakıp ona veriyor sus yeter artık der gibi:D Karnını doyuran sırtüstü yuvarlanıp kendini arkaya atıyor. Rahat 2 saat kadar uyuyor. Uyanan kıtlıktan çıkmış gibi Annelerinin kokusuna yönelip memeye yapışıyor. Bugüne kadar sürünerek gidiyorlardı bugün biraz patilerine güç gelmiş nerdeyse yürüyecekler:p
Dün Şirini balkonda soğuk suyla yıkamak zorunda kaldım. İyiki yıkamışım, garibimin çok hoşuna gitti. Banyo yapmak istediğini anlatmaya çalışırcasına dışarıya su açtığım tuvalete sürekli girip çıktı sonrada arada bir onu banyo yaptırttığım yere 2 defa gitti. Anlaşıldı dedim canı banyo istiyor. Öyle rahatlamıştıki, 2 defa banyo esnasında koşup içeri girdi yavrulara bakıp geri yanıma geldi. Bu sıcaklardan olsa gerek birde süt veriyor arada bir ateşi yükselir gibi oluyor. Sürekli yavruları ve Şirini gözlemliyorum. Daha öğrenecek çok şeyimiz var;)
Dün Akşam, Site sakinlerinden Veteriner Arif Bey in arkadaşı diğer veteriner. Şirine tam 15 tane bıldırcın hediye etti. Onlar gider gitmez haşladım 5 tanesini Afiyetle yedi, 1 tanesini tabii ben götürdüm:D Nasılsa Şirin bıldırcın avına çıkmayacak....

Kızımla böyle, ve yavrularıyla nerdeyse yatağımı paylaşacağım.
Benim yatağımdan uzakta yattıkları zaman, sabaha kadar uyutmuyorlar ne beni nede kendilerini. Çareyi böyle bulduk, sabaha kadar çıyaklama olmadan uyuyabiliyoruz artık. Diğer türlü Şirin benim yanımda uyumak istiyor, hal öyle oluncada Yavruların Anne kokusuna doğru emekleyerek cıyaklayarak gelmeye çalıştıklarını Ve kaç defa Şirini yerine yatmalısın diye uyardığımı siz düşünün artık.
İnsan Sevince herşeye katlanabiliyor. Şirin'in hala kanaması devam ediyor.... Kanaması biter bitmez evimize taşınmaya başlayabiliriz.

Bu Velveleci, Ya Anne'in boynunda uyur ve ya arkada en uzakta.

maki01
18-08-2011, 14:34
Bugün arkadaşımzın sesi çıkmıyor, yorgun olmalı diye konuştuk sevgili hazan-z ile . Sabaha kadar uyumuyor olmalı demiştik haklıymışız. Bebeklerle aynı yatakta uyumak zorunda kalınca uyku yerine nöbet tutuyorsundur.

Maşallahları var yine, ve de senin maşallahın var tabii, yüreğine sağlık canım arkadaşım.

missmenas
18-08-2011, 15:17
Canım 2 gecedir çok güzel uyuyoruz, iyiki şirini yakınıma taşımak aklıma gelmiş.
Bugün sabah gözümü bir açtım saat 7 ye doğru, Yavrulardan bir tanesi hemen dibimde uyuyor, Allahtan çok cıyaklıyorlar en ufak bir dokunmada, yani tehlike yok hiçbirini ezmeyeceğim;)

kedicik
18-08-2011, 19:53
Abla ne kadarda çabuk büyüümüşlerrr,ilk güne göree baya toplanmışlarrrr.Velvelecii kızı ailecek çok seviyoruzz..dikkat çekmeyi ii biliyor:) hele annesiinin boynunda yatarkenki o pozz ne sölenir bilemiyoruum.müthiş bi görüüntü.Ama biz kızıımızın emdikten sonra arka üstüü devrilişiniide görmek istiyoruz.yüzüünü net göremediik :) Şirin senle uyumak isterr yawruları şiriinle :D

agozce
19-08-2011, 00:52
Şu üç günlük dünyada, her hayvanın ve insanın böyle bir sevgiyi ve güzelliği yaşaması dileği ile.....diyorum, başka da bir şey diyemiyorum.

iris41
19-08-2011, 22:22
Kedileri daha cok seviyorum ama bu tatlı bebişleri görüncede bir yanım gidip bir köpek al diyor ama 12 yaşındaki kızımın isticeni hic sanmıyorum ;)
evde onun sözü geciyor :p

missmenas
23-08-2011, 00:07
Herkese iyi Geceler diliyoruz...

gulşen
23-08-2011, 00:09
oyyy allahım ya bu nasıl bir güzelliktir böyle :) sizide iyi geceler şekerler :)

Hatice Tarhan
23-08-2011, 01:40
Ben de bu dünya güzellerine iyi geceler diyorum.

yeşillim
23-08-2011, 01:52
Hatice Hanım, yavrular uyuduğundaki görüntüleri size huzur veriyordur şimdi..
Onlar uyuyunca kimbilir neler yapıyorsunuz. Şirin'in sütü yetiyordur umarım.
Kolay gelsin. Maşallah çok tatlı uyuyorlar.

a1919
23-08-2011, 07:59
Yerim ben bunları yaaa. Hatice hanım hepsini tek tek kucaklayıp sıkıştırmadan nasıl durabiliyorsunuz. Ben fotoğrafları görünce bile sarılasım geliyor. Allah nazardan saklasın bu kadar mı sevimli, şirin olur yavrular. Bu fotoğrafları kızıma göstersem anında başlar biz de köpek alalım demeye :)

nazlı06
23-08-2011, 17:26
Yerim siziiiiiiiiiiii Şirin ne kadar güzel bir anne olmuş yavrulara güzel bakıyor. ben bir cooker hastayım resimleri pc den kokladım bayıldım bayıldım sanki yanımdaymışlar gibi oldular

hatice hanım sizide fedakarlıklarınızdan dolayı tebrik ediyorum aynı fedakarlığı malesef ben göstermedim resimlere bakarken içim sızladı aklıma Caffii ile olan günlerimiz geldi sizleri ve şirin bebekleri çok öptüm.

missmenas
23-08-2011, 18:32
Çok Teşekkürler hepinize. Sevgi paylaştıkça artıyor. Taa uzaklardanda olsa sevimliliklerine insan dayanamıyor biliyorum... Sütü şimdilik yetiyor, kuru mama emziren Anneler için, yaş mama ( konserve) 3 günde bir ciğer pişirip veriyorum. Kaburga kemiğini düdüklüde kaynatıp suyuna, havuç, patates, soğan, pirinç, bulgur. Sulu çorba gibi yapıyorum, kuru mamasına karıştırıyorum. Bunların dışında yarım yağlı sütü kuru mamaya döküyorum sulandırıp. Arada bir yoğurdu sulandırıp veriyorum. Cafeye gelen müşterilerden tost isteyen olunca, çeyrek tostta Şirine yapıp veriyorum:p Günlük 1 tane de vitamin veriyorum. Su kabı sürekli yanında zaten. Yavrular sanki ayaklanmaya başladılar. Bende sizler kadar merak ediyorum gözlerini bir açsalar diye. Şirin'in kanaması hala devam ediyor, biter bitmez eve gelip gidebileceğiz. o zamana kadarda yavruların gözleri açılır. Ayağa kalkmaya çalışınca yavrular gözlemlemek çok güzel oluyor, her denemelerinde düşüp yuvarlanıyorlar. Yerim ben seni diye sevdimmi Şirin başlıyor hırlamaya hemde derinden derinden .''yerim ben Kelimesi'' Şirinin çok tanıdığı bir kelime zannedersem yavruyu yiyeceğimi düşünüyor. o kelimeyi kullandıktan sonra yavruyu öperken resmen tırsıyorum hırlamasını görmelisiniz.
Bugün Şirin ilk defa cafede 3 saat yanlız kaldı peşime takılıyordu gitme diye. Yavrularını korumalısın ben mama getireceğim dedim içeri girdi yavruların yanına yattı. Kapılar açık bırakıp gittim, eminimki hiçkimse cesaret edipte içeri giremez...:D
Hergünümüz ayrı bir roman olacak kadar mükemmel.:p Yavrular karnını doyuran arka üstü devrilip uyuyor, bu arada hepside taşın üzerine kaçıyor havlunun üstünde yatmıyorlar. Karnı acıkanda direk Anne kokusuna doğru memeye emekliyerek gitmeye başladı. Alanımız epeyce gelişmeye başladı. Kafesimizde hala gelmedi. Şu günlerde cafe resmen huzur dolu.
Sadece Şirinin ortalığı ayağa kaldırdığı anda Yaşlı bir teyzemiz var sitede koltukdeğneği ile yürüyor, o sesi duyunca siteyi ayağa kaldıracak kadar havluyor Teyzeye. Gerkeçemizide açıklayınca Sağolsun Teyzemizde kızmıyor....

gülenmelek
23-08-2011, 20:07
7 yaşındaki oğlumla beraber bakıyoruz fotolara, ayyy, oyyyyy, canlarım benim eşliğinde. Onları öpemesek de bakmak biraz olsun mutlu ediyor bizi, o kadar güzeller ki ;) Siyah beyaz olan fotoyu çok beğeniyor oğlum (ben de) ve "bunu masaüstü yapsana anne" diyor.
Sevgiler.

missmenas
25-08-2011, 13:40
Dünya Tatlılarının gözleri açılıyor:p Ayağa kalkıp yürüyorlar, birkaç adım atıp sırtüstü yuvarlanıyorlanıyorlar.:D Çooookkk şekerler...

agozce
25-08-2011, 17:25
Yalnız anne yan gözle hep tetikte..:))

Çok tatlılar gerçekten.

smiy
25-08-2011, 20:01
Şirin ve yavruları harika görünüyor.Ailece resimlere baktık kızlarım ve eşim ufaklıklara bayıldılar.Hepsi çok tatlılar.

dkp
26-08-2011, 20:42
Tümü inceledim, korktuğumu söylemeliyim, hamile gördüm ama bu kadar da olmaz dedim. Ben donar kalırdım herhalde bu manzara karşısında, cesaretinizden ve becerinizden dolayı sizi kutluyorum. Nasıl olsa sevmeye geleceğim için, bir şey demeyeceğim... :)

karalale
27-08-2011, 22:41
Merhabalar, bugün Sirin anne ve bebislerini görme sansina eristim. Cok ama cok güzeller. Devamli uyku modundalar, diger zamanlarini da karinlarini doyurmakla geciriyorlar.;);) Sirin anne devamli ilgi ve sevgi istiyor. Hatice hanimla aralarinda ki sevgi müthis. Bebisleri emzirirken Hatice hanim ayaklaninca oda ayaklaniyor hemen, bebisler meme de asili kaliyorlar.:D:D Uyurlarken onlari seyrettik uzun, uzun. Rüya görüyorlar, patiler hep hareketli arada havlamaya benzer ses cikariyorlar, becerebildikleri kadar.:D Ayaga kalkmaya calisip, yuvarlaniyorlar. Kimisi asker gibi sürünerek ilerlemeye calisiyor. Hepsi birbirinden tatliydi. Hatice hanima kolayliklar diliyorum, insallah bebisler de anneleri kadar sansli olurlar. Simdi resimler....

karalale
27-08-2011, 22:45
Devam....

karalale
27-08-2011, 22:50
Devam... Bir kac resim de missmenas in sayfasina eklemistim. Bur dan hepinize iyi bayramlar diliyorum, selamlar......

esinruzgar
27-08-2011, 22:51
Bunlar da diğer bayram şekerleriymiş sevgili karalale:))

gülenmelek
27-08-2011, 23:08
53. mesajda yavru çaktırmadan alınmaya çalışılıyor galiba, yakalandınız ;) ;) Şaka bir yana çok koruyucu bir anne olduğunu öğrendik zaten. E ben olsam ben de çaktırmazdım ;) Bu tüy yumaklarını biz de çok seviyoruz. Siz şanslısınız ki çok yakından görmüşsünüz Sayın karalale ;)

missmenas
28-08-2011, 14:14
Çaktırmadan alamaya çalışmıyorum,
Bu uykucu olanı, Bazen yoğun olduğum için onu uyandırıp emzirtemiyorum. Dolayısiylen oda istediği zaman uyanıyor. Feryadfigan yaygarayı basıyor açlığımdan öleüyorum dercesine. Şirini sevgiyle o uykucu içinde fedakarlık yapması için telkin etmek gerekiyor bazen. Diğer yavruları yeni emzirmişse bunu emzirmek istemiyebiliyor bazen dikkat ediyorum. Çaktırmadan şirine Yavruyu alabilmenin inkanı varmı:p

gülenmelek
28-08-2011, 16:32
Tamam, yanlış anlamışım :o Ama fotoğrafa bakınca gerçekten öyle anlaşılıyordu :D

esinruzgar
28-08-2011, 21:31
Sevgili missmanas bebişleri bu kadar güzel, özverili hatta annelerinden bile hassas şekilde büyütmenizi izlemek gerçekten muhteşem. o uykucu tembeli benim için öpüverin, çok tatlılar hepsi, şimdiden karkterlerini belli ediyorlar anlaşılan;)

eğer durumum müsait olsaydı o uykucuya talip olurdum hemen, benim gibi seviyor uykuyu demek ki, bizim ufaklığa da öğretirdi:p

missmenas
29-08-2011, 13:23
Sevgili Dilaver Bey,
Siz geldiğiniz zaman tamda sevimli zamanı olacak.

Yavrulardan bir tanesini suç üstü yakaladım:D hep aynı yere çiş yapıyor olmaları güzel eğitime erken başlıyoruz. bakalım randıman alabilecekmiyim çiş pedlerini serdim.
Canım Şirin'im, birde suç mahalini hep temizliyor yalayıp yok ediyor.Kızımıda kurtarayım bu suçluluktan bakışlarına bakarmısın Yavruma kızma dercesine:(

missmenas
29-08-2011, 13:28
2 gündür havalar epeyce serinledi, taşların üzerine sereserpe yatmıyorlardı, özellikle Akşamları birbirlerine sokulup yumak gibi sarmaşdolaş uyuyorlardı üşüdüklerini düşünüp biraz daha kalın bir bez sermiştim altlarına.
Annede o bezin üstünde emzirmeye başlayınca, galiba düşüncemde haklıymışım hep kalın bezin üstünde yatıyorlar.

missmenas
29-08-2011, 14:13
Çiş eğitimizde ilk başarıyı aldık umarım diğerinlerindede aynısı olur:p

nazlı06
29-08-2011, 15:39
harika bişey

maki01
29-08-2011, 15:56
Süper :) Böyle sabır ve sevgi dolu bir anneanne herşeyi başarır, eminim.

missmenas
29-08-2011, 23:14
Ben gerçektende tam Anneanne olmuşum haberim yok:D Gayem yavrular sahiplerine kavuşunca fazla azarlanmadan hep sevgiyle büyüsünler. Biliyorumki en büyük azarlanma tuvalet eğitimiyle oluyor, birde yavruların ayakkabı terlik kumanda telefon, Pc modemi yerlerde gezinen pc hoparlörü ki biz bunları hep yaşadık. Hatta bazen evden çıkarken elektrik şartelini indirip çıkıyordum birgün elektriğe kapılıp kızaracak diye.:Dortalıkta ne varsa artık kemirme güdüsüyle parçalıyorlar. Bunun gibi olası şeyleri önceden alıştırmaya başlanırsa bu gibi sorunlarda eminim sık yaşanmaz. Oyyyy:p Anneanneyim değilmi şimdi ben...Anneleri kızmasın diye eğitim veriyorum:p Hoşuma gitti, Sevgili Maki01 Teşekkür ederim...

mandalinci
30-08-2011, 06:35
Sn. missmenas,

Yorum yapmamama rağmen paylaşımlarınızı sevgiyle izliyorum, çok tatlılar, ben de geçen yaz bir doğum izleme şansına sahip olmuştum, ne kadar müthiş bir olaydı.

Benim de 1.5 aylıkken sahiplendiğim çok munis ve akıllı bir Golden'ım var. Bebekken kakasını yeme eğilimi vardı, bir çok yöntem denedikten sonra, yemesini istemediğim şeylerin üzerine karabiber serpmeye başladım, çok faydasını gördüm.

Gerçi benim kızım, sadece diş çıkarırken biraz etrafı kemirmişti, sonra asla hiç bir şeyi kemirmedi, bu işler biraz huy meselesi, her hayvanın aynı cinsten bile olsa huyları farklı oluyor.

Bebeklere bakma gibi zor bir işi sevgiyle yapıyor olmanız çok güzel bir şey, Allah yardımcınız olsun, kolay gelsin.

missmenas
31-08-2011, 13:32
Sayın Mandalinacı,
Golden ler gerçektende çok zeki oluyorlar. Yavru iken kakalarını yeme olaylarını bende yaşadım. Önceki köpeğimizde çok zor vazgeçirdik. Şirin'de veteriner den damla almıştık kakanın üzerine damlatılıyor bir defa yiyor ve asla başka yanaşmıyor. 2 hafta içerisinde pc ye verdiği zararları anlatsammı acaba? 2 defa hoparlör alındı 2 defa klavye 4 defa maus alındı:D Bir defasında Akşam eve geç geldim indirimden ayakkabılar alındı kutuların içerisinde yerlerine yerleştirmedende yatmışız. Aman tanrım oda ne dersiniz, görseniz. Sabah kızım bir telaşla beni uyandırdı Anne Şirin ayakkabıları parçalamış diye. 9 çift ayakkabı 2 çifti eşime ait, hepsininde teklerini kemirmiş. Alelacele üstümü giyindim pazar günüydü. Alışverişmerkezleri saat 10 açılır. 15 dkk bekledim açılsın diye, Eşime ait olan ayakkabıları tekrardan aldım ve kahvaltıya yetiştim eve, eşim sorduğundada ben taze ekmek almaya çıktım oldu adı. Bunun gibi çok hikayelerimiz var. Yavruyken ne kadar sevecen oluyorlarsa zararlarıda bir o kadar büyük oluyor.
Şirin' e ait bir değil birkaçtane roman yazabilirim:D

Büyük kızım Nilüfer'de yavruları ve Bayramı bahanesiyle nihayet Antalya'ya gelebildi. Yavruların lideri olan arada bir havlayan varya büyükbaşlı olan ona talip oldu, Tabii vermemde kaçırırım diyor:p
Günde 3 defa hırlama eğzersizleri başladı sanki büyük bir kavga başlıyormuş gibi hırlıyorlar. Çok şekerler çokkkk.

missmenas
03-09-2011, 02:17
Çok kötü bir gece geçirdik, dün gece aniden rahatsızlandı. Hayvan hastanesinde sabahladım Şirinle, kan alındı sadece calsiyum çok düşmüş. Emziren annelerde böyle ciddi koplikasyonlar olabiliyormuş. Allahtan duyarlı biriyim, yoksa Şirin şu anda yaşamıyor olabilirdi. Sabah 6 gibi cafeye geldiğimde içim burkuldu yavruların herbirisi biryerde belliki uyanmış ve Anneyi aramışlar ve yoruldukları yerde tekrardan uyuyakalmışlar. Öğleyin tekrardan kendi veterinerimize gittiğimizde yine calsiyum takviyesi yapıldı. Şimdi durumumuz iyi ama ben korkudan uyuyamıyorum Şirin yine kriz atlatırda duyamazsam diye. Belliki kendiside epeyce korkmuş yavrularının yanında uyuyor. Gündüz kliniğe giderken yavrularıda aldım yanıma olaki yine geç geri dönebiliriz diye. Feryadfigan hayatımda geçirdiğim 20 dk lık bir yolculuğumuz oldu. yavrular arabayı hiç sevmediler. kliğin kapısından girer girmez sustular, dönüşte yine ne çığlıklar attılar. 1 tanesi kutunun dışına çıkmış farketmemişim trafikte. Şirin arabaya geri dönmese bende farkında bile değilim. Baktım arabanın kapısını tırmalıyor, açtığımda yavrunun birisi içerde kalmış. Yaşadığım şokun üstüne bir şok daha yaşardım eminim. İyiki Şirin farketti yoksa bu sıcaklarda camlar kapalı ne kadar yaşardı allah bilir. Sabah hastaneden döndüğümüzde hala yatıp uzanamıyordu yavrularını yinede ayakta emzirdi. Tanrım Hayvan deyipte geçene söyliyecek kelime bulamıyorum. Dün geceden beridir yaşadıklarımızı kimse yaşamasın...

agozce
03-09-2011, 02:33
Çok geçmiş olsun Hatice hanım...Size kolay gelsin..demekten başka söz bulamıyorum.

Dilerim bir an evvel sağlıkla büyürler...

arzuakyurek
03-09-2011, 11:21
Geçmiş olsun Hatice hanım, Allah acılarını göstermesin bizlere. Benimde 6 aylık bir oğlum var (cocker ) ismi Alf. Onu o kadar çok seviyorumki bütün dünyam oldu, onsuz bir an bile düşünemiyorum....,

maki01
03-09-2011, 15:09
Geçmiş olsun canım, iyi ki fark edip müdahele edebilmişsin. Kendine çok dikkat et lütfen, sen de takviye vitamin filan kullan.

missmenas
09-09-2011, 21:03
Çok Teşekkür ederim Arkadaklar,
Şirin'in sağlık sorununu atlattık, şimdi durumu gayet iyi. 2 tane yavruda ishal vardı onuda kontrol altına aldık. Veterinerimizde gelip gidiyor, herşey kontrol altında içim gayet rahat sağlık konusunda. Bu akşam eşim elinde süprizle geldi Süprizimizi Sizlernen paylaşmak istedim. Oyun parkımızda geldi artık:p

missmenas
09-09-2011, 21:05
Bu geceden itibaren artık evimize gidip gelmeye başlayacağız yavrularla birlikte.
Dişleri çıktı, kuru mamayı ıslatıp lapa halinde elimde tek tek yavrulara yediriyorum. Birkaç güne kadar kuru mamaya da geçebiliriz. Annelerinide emmeye devam ediyorlar.

arzuakyurek
09-09-2011, 21:39
Aman aman bunlar ne güzel bebekler, Allah nazardan saklasın.

missmenas
09-09-2011, 23:46
Teşekkür ederim Arzu hanım... Haklısınız nazardan esirgesin hepside birbirinden Şirin...

missmenas
10-09-2011, 00:07
Bu resimlerde Sayın Bozo.0606 ya gönderiyoruz, Çok Teşekkür ederiz... ;)

Az evvel çektim resimleri... Anneye özenen ilk 2 yavru mamayı yiyorlarmı yoksa yalayıp gerimi çıkartıyorlar bilmiyorum artık..:D
Şirin'i dün akşamdan beridir bağlamak zorunda kalıyorum.Resimde bağladığımı görünce eminim Sizde benim kadar üzülürsünüz.Nedenini açıklamam gerekli diye düşündüm. Sitenin dışına çıkmaya başladı yine. Dün akşam birileri nerdeyse arabaya alıp götürecekmiş. Yürüyüşte olan Site Komşularımız farkedince. Kaçmışlar ama plakalarını polise bildirdik. Acı yaşamaktansa bağlamayı yeğliyorum. Yakın bir zamanda merdiven başına kapı yaptırtacağım. Meşgul olduğum saatlerde mutlaka bağlamam gerekecek. Kapı yapılınca yine özgür kalacak ama sadece cafede. Yürüyüşlerimizide birlikte yapacağız. Biraz üzücü olsada bu durum, mecburum şimdilik.
Biraz sonra eve gideceğiz buda ayrı bir macera olacak yavrulara:p, yavruların evde ilk günü doğumdaydı o zamandan beridir cafedeler.

cemo
10-09-2011, 00:38
Allahım, bu şirinleri gördükçe içim coşuyor. Sanki, Paşa cığımın yavruları bunlar.
Babaanne şansım bile yok benim, oğlumun (Paşa mın) hastalığından.
O yüzden, Şirin in cocuklarının babaannesi olabilirmiyim:(

10 gündür yoktum, epey büyümüş torunlar. Benim içinde bir öpüp koklarmısınız her birini.

Sevgilerimle.

Satı Uğurtan
10-09-2011, 00:43
Sabahtan beri bunları izliyorum inanın, böyle bir güzellik varmı ya.
İnsan bunlara nasıl kıyar nasıl canını yakar aklım almıyor, benim kızım inanın bizim ailece yaşam kaynağımız oldu, sevgili missmenas, sağlıkla büyüsünler sevgiler.

ide
10-09-2011, 01:16
SEvgili Missmenas geçmiş olsun, Allah beterinden korusun... Lütfen benim için de öpün, koklayın hepsini...

İlkin
13-09-2011, 09:51
Çok geçmiş olsun Hatice Hanım. Gerçekten de çok özverilisiniz, maşallah size. Siz de kendinize dikkat edin yoruluyorsunuz çünkü. Bir de hoya bölümünde akrabanızın vefat haberini okudum, başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin... :(

missmenas
15-09-2011, 23:44
Allahım, bu şirinleri gördükçe içim coşuyor. Sanki, Paşa cığımın yavruları bunlar.
Babaanne şansım bile yok benim, oğlumun (Paşa mın) hastalığından.
O yüzden, Şirin in cocuklarının babaannesi olabilirmiyim:(

10 gündür yoktum, epey büyümüş torunlar. Benim içinde bir öpüp koklarmısınız her birini.

Sevgilerimle.
Sevgili Cemo,
Sizi de Babaanne ilan ediyorum... Paşanın sağlığına kavuşmasını dilerim...
Yavrular öyle büyüdülerki çok şaşırtıcı birşey bu kadar hızlı gelişim göstermeleri inanılır gibi değil. Bu akşam parktanda kendilerini dışarı atmaya başladılar. Hakından gelemiyorum artık, o kadar yorucuki sevimlilikleri de olmasa dayanılacak gibi değil. Her birisi kendinisini bana sevdirmek için adeta yarışıyorlar. Ben birisini severken diğeri kafesten dışarı atıyor kendini ve ayaklarıma sarılıyor beni kucakla diye.
Ben nasıl ayrılacağım bu dünya tatlılarından bilemiyorum...
Eve gidemiyorum, hala cafede yatıyoruz. Gel gitlerimiz çok zor oluyor, 8 taneyi taşımak çok zorlayıcı arabaya sürekli git gel taşımak için epeycene yordu beni pes ettik ev faslımıza... Sepette taşınmıyor kendilerini atıyorlar. Birde çok ağırlaştılar kıpır kıpır oluncada dedik anlaşılan bizim yuvamız cafe:p

missmenas
15-09-2011, 23:58
Sevgili Satı Uğurtan, İde ve Sevgili İlkin,
yorucu olmasının yanısıra sevimlilikleri o kadar tatlılarki herbirisini ayrı ayrı öpüp kokluyorum. Çok şekerler sanki Bayramşekeri gibiler:p Sabahları bahçeye iniyoruz tam 4 defa git gel yapıyorum. onlar çimlerde oynaşırken ben oyun parklarını temizliğini yapıyorum, Şirin tabii kine başlarında bekliyor.
Bu fasıl günde 3 defa oluyor. Çimlerde oynarken uyumaya başlıyorlar, alıp parklarına getirmek istediğim zaman hırlıyorlar dokunma burda uyuyacağım der gibi. Ben yorulup çimlere oturduğum zaman üstüme çullanıyorlar kucağına al sev diye. İçim eriyor hepside gidecek:( Ya çimlerin üstündeki yürüyüşümüz görmeye değer Fareli köyün kavalcısı gibi ben nereye onlarda oraya. Merdivenlere gelince çıkamıyorlar basıyorlar yaygarayı benide kucağına al çıkar diye:D Günlerim nasıl geçiyor anlamıyorum. Yavrularda olmasa bu aralar hiç zamanım geçmeyecekmiş gibi geliyor. Ben gece cafede içeride yavrular ve Şirin dışarıda yatıyor. Benim kucağımda yatan sahiplenildi ismi Sera kısa bir süre sonra gidecek. En büyük korkumla yüzleşmeye başladım şimdiden. Velveleciyi en sona saklıyacağım, onu Babama ayırdım. Annesinin memesine erişemeyince bana koşuyor meme ver diye öyle tatlılarki anlatmakla bitmez burda yanlarında olup her anı yaşamak lazım...

missmenas
16-09-2011, 00:05
Birazda bahçe faslımızdan görüntüler verelim.

missmenas
16-09-2011, 00:10
bahçedeki eğlencemizin devamı:p

gulşen
16-09-2011, 00:13
maşallah ne kadar büyüyüp güzelleşmişler :)

missmenas
16-09-2011, 00:14
o kadar hareketlilerki resim çekmekte zorlanıyorum;)

missmenas
16-09-2011, 00:19
Benim canım Şirin'im böyle güzel bir duyguyu bana yaşattığı için onu ne kadar sevsem bağrıma bassam az gelir. Öyle özverili ki gerçek bir Anne 8 tane yavrusunu hiç bıkıp usanmadan hala emziriyor, arada bir dişleriyle canını yakan yavrusunu yalayarak memeden uzaklaştırıyor. Bu nasıl bir sabır anlamıyorum. Şirin'im birtanem benim...

missmenas
16-09-2011, 00:21
Gülşen'cim, öyle güzellerki .
Keşke buralarda yakında olsaydın...

sakagun
16-09-2011, 09:27
Tam sevmelik kıvama gelmişler :)

İnox
16-09-2011, 09:49
maşallah...benim de oğlum var İnox , golden ... dişi almadığım için bazen üzülüyorum ; şu duygu çok güzel birşey olmalı ....inşallah biz de birgün inox'un çocuklarını görürüz.....

esracer
17-09-2011, 00:44
Çok şekerler

missmenas
20-09-2011, 23:35
Hemde ne şekerler bunlar. Günlerdir zamanım öyle dolu geçiyorki anlatamam kelimeler yetmez hergünümüz ayrı bir macera burda:p yavrulardan 1 tanesi 6 gece olacak bugün yeni sahibinde kalıyor. 1 gecelik denemek için gitti gidiş o gidiş geri dönmedi:Dsera hanımı bugün öğleye doğru ziyarete gittik Anne Şirin'le birlikte. verdiğim gibi kalmış hiç büyümemiş. Oysa kıyaslarsam bendeki yavrular 2 katı büyüdüler önce içim burkuldu. Şirin görünce hemen yavrunun yanına koştu emzirmeye çalıştı. Sera hanım unutmuş emmeyi. Emziremedik Şirin' e çok üzüldüm birde sürekli altına sürükledi yavruyu emzirebilmek için baktı emmiyor kendi haline bıraktı.:(benide tanıdı sürekli ayaklarımdan tırmaladı kucağına al sev diye. Bu sera hanım geceleri benim yanımda uyuyan yavruydu:( öptüm sevdim okşadım, yere bıraktığımda kahve içmek için çantamı karıştırmaya başladı yiyecek arıyormuş gibi oysa yer açmaya çalışıyormuş birde ne göreyim çantamın içerisinde uyuyakalmış. offfff, çok zor olacak bu ayrılıklar, içim burkuldu boğazım düğümlendi resmen dönüşte gözyaşlarımı tutamadım. o Çantamı yanımda götüreceğimi nerden biliyor? belliki bizimle gelmek istiyordu. Dikkatlice yere klime bıraktık ve uykudayken biz ayrıldık. Şirin ofisten önce çıkmak istemedi dödü arkasına baktı birkaç kez, hadi kızım gideceğiz yine geleceğiz deyince dışarı çıktı.
Antalya içerisine giden yavruları böyle kısa süre sonra ziyarete gitmemeliyim diye düşündüm. İçim burkuldu resmen, uyanık olsaydı arkamızdan koşsaydı işte ozaman düşünemiyorum nasıl davranırdım.
Tek tesellim çok iyi bakılıyor ve Ailecek Seviyorlar Sera'yı. Güzel bir köşe ayırmışlar Sera'ya, mama kabında maması en kalitelisinden alınmış, biraz uzağında çiş pedi serilmiş. hiç azarlanmıyor çiş istendiği yere yapılıyor anında silinip temizleniyor. Azarlamada yok, bir yavru başka nasıl bir sahip dileyebilirki....
Resim çekmek istemedim baktıkça üzülürüm diye...

missmenas
20-09-2011, 23:42
Hala yuvada olan yavrularımız, son gelişmeleri çok güzel. Geceleri artık ağlamıyorlar. Sabahları anca çok erken kalkıyorlar. Yuvalarına kakalarını yapmak istemeyen yavru özellikle çok zırlıyor ordan anlıyorum gezinti saatinin geldiğini. Günde 4 defaya çıkardık bahçe turlarımızı.
Perşembe günü 2 tane yavru daha gidecek. Dişi olandan 1 tane daha İsmi Aşkım bizim çok yakınımzda olacak. Erkek yavru Antalya Kemer'e gidecek, büyük kızımın arkadaşı sahiplenecek. Yavaş yavaş yavrular yuvadan ayrılıyorlar.

missmenas
20-09-2011, 23:46
Anneyi emdiler üstüne kurumamada yenildi, suda içildi sıra geldi böyle yan gelip yuvarlanmaya. Şu güven dolu görüntüdeki uyuma şekillerine bakarmısınız. Uykularında bile alıp sevesi geliyor insanın.

gulşen
21-09-2011, 00:02
oyyy oyuncak ayıları bile varmış, çok tatlılar valla yaa

missmenas
21-09-2011, 00:04
Birazda bahçe keyfimizden görüntüler olsun.

missmenas
21-09-2011, 00:10
Gülşen'cim, Dişi yavru Aşkım'a ait o oyuncak dev fare:D aşkım yeni yuvasına giderken kardeşlerinin ve annesinin kosunu o oyuncakla birlikte götürüyor. Bir nevi kendini güvende hissetmesi ve terkedilmişlik hisetmesin diye. Her yavru için gitmeden böyle oyuncak istiyoruz birkaç gün bizimle birlikte kokumuzuda götürüyorlar. Beyaz ayıcık Sera'nındı o serayla birlikte gitti. Yeni yuvalarında üzülmesinler diye neleri düşünüyorum bak işte Anneannelik böyle birşey:(

maki01
21-09-2011, 02:31
Bir daha zor bakarım bu başlığa, gece gece beni bile ağlattı minişler. Ayrılık çok zor güzel arkadaşım, umarım hepsi gittikleri yerde sağlıklı ve mutlu yaşarlar. Şirin'im onlarsız ne yapacak, düşünmek bile istemiyorum...

agozce
21-09-2011, 02:38
Ya yavruların ayrılması için daha çok erken değil mi? Benimde gözlerim doldu...

iris41
21-09-2011, 06:40
2 ay anne sütü icmeleri önerliyor yavruların . Ayrılık zor olmalı bakımlarıda .oglum cok kücükken gelmişti bana unutmam kucagıma aldıgımda beni emmeye calışıyordu :( buna sebep 2 ay baktım yavrulara insan alışıyor ve ayrılık daha zor laşıyor .Son yavru gidince şirin size küsebilir benek 15 gün yüzüme dahi bakmamıştı kucagıma bile gelmedi hep yavruları aramıştı ama alışıyorlar doganın kanunu bu

ilksenozturk
21-09-2011, 07:56
bu başlığı çok geç farketmişim
hatice hanım, yavrular çok tatlı maaşallah, çok da iyi bakıyorsunuz, ellerinize sağlık.
sevgili cemo; sizin de paşanıza sağlıklı ömürler diliyorum.

benim de köpeğim 1,5 aylıkken gelmişti bize, küçücüktü, ben de o zaman 11 yaşındaydım. çok nazlı yemek yerdi, yanında sürekli birileri olsun isterdi, neşe kaynağımız olmuştu bizim. 14 sene bizimle kaldı, 12 yıl boyunca her sabah beni o uyandırdı, her sabah aynı neşe ile 40 yıldır görmemiş gibi sevinerek...
sizin yavruları görünce hiç aklımdan çıkmayan köpeğimi andım tekrar. yavrulara yeni yuvalarında çok güzel bir ömür geçirmelerini diliyorum, bol bol sevilirler inşallah.

karalale
21-09-2011, 08:25
Ne yaptınız Hatice hanım yaaa.... Ağlayanlara benide ekleyin, zaten ayrılık acım daha çok yeni. Vaz geçtim, verin geri demek içiniz den geçmiştir mutlaka... Ne olur du şu ayrılıklar olmasa. Allahım size ve Şirin anne ye güç ve sabır versin. Gittikleri aileler de, en az sizde ki kadar mutlu olurlar inşallah. Sevgiler, selamlar....

Hatice Tarhan
21-09-2011, 23:01
Sera hanımı ziyaret ettiğiniz bölümde anlattıklerınız mahvetti beni.Uyuyuşları ve bahçe keyfi resimleri bir harika...

özlem11
22-09-2011, 08:19
Maşaalahhhhhh....

loveflower
22-09-2011, 21:10
Sevgili missmenas, çok tatlılar çoook.Başından beri takip ediyorum, şirini, yavrularını ve tabi ki sizi.Gönülden kutluyorum, ne büyük sevgiyle sarıp sarmalıyorsunuz ve bakıyorsunuz.Bahçeli evim olsaydı hiç düşünmeden talip olurdum bir yavruya.Ne de güzel olurdu.

özlem11
23-09-2011, 07:11
BENİMDE BADİŞ OLMASA BİRİNİ ALIRDIM. yUKARIDA SERESERPE YATANI HEMDEE:DDDD

missmenas
25-09-2011, 11:59
Aşkımda 2 gecedir yeni yuvasında artık, ışık hanımla telefonlaşıyoruz. Geceleri hiç uyanmadan uyuyormuş, kocaman faresiyle birlikte yeni yuvasında çok mutlu olduğuna eminim. Çiş eğitiminide yavaş yavaş alıştırmaları devam ediyor. Sıradaki yolcu olan yavrumuz adı ceyar boynunda kırmızı tasması olan gidecek ilk erkek yavrumuz. önümüzdeki hafta içerisinde 1 tane daha erkek yavrumuz ayrılıyor yuvadan. Hernekadar zor olsada buna alışmak zor olacak. Şirin giden yavruları aramıyor. Lakin ziyarete gittiğimizde hemen tanıyor yalayıp altına alıp emzirmeye çalışıyor. Giden yavruları artık ziyaret etmeyeceğiz en azından 3 hafta kadar. yeni yuvalarına ve sahiplerine iyice alışmalarını bekleyeceğiz. Yoksa ayrılıklarımız 2 miz içinde zor oluyor.
Bu sabahtan beridir 2 defa bahçeye indik şimdi uyku saati saat 4 e kadar. Uyanan başlıyor ağlamaya bahçeye inmek oynamak ve ihtiyaç gidermek için.

missmenas
25-09-2011, 12:05
Uyurken çok Şeker oluyorlar, uyandıkları anda anında başlıyorlar feryada nerde kaldın biz uyandık oyun saati der gibi:p
bahçede oynarken bir tanesi merdivene çıkma eğitimi yapıyor 3 basamak çıkabiliyor, lakin inemiyor korkuyor düşmekten. Yavruları böyle gözlemlemek o kadar keyif vericiki anlatılamaz bazı duygular yaşanması gerekir...

missmenas
30-09-2011, 17:21
Sizleri Gingerle (zencefil) tanıştırayım (Karadeniz yolcusu).
Bu aralar merdivenden inip çıkmayı öğretiyorum, Ginger'in başarısına diyecek yok.
Önce bir cesaret topluyoruz, başlıyoruz merdivenleri inmeye:D
Yeni yuvasında bol merdiven varmış...

missmenas
30-09-2011, 17:25
Ben koşarak yukarı çıkıyorum, gel kızım diye sesleniyorum, yukarıya bakışını çok güzel. Sanki şunu söyler gibi çıkacaktım niye indirdin dergibi:p

missmenas
30-09-2011, 17:29
yukarı çıkmayıda başardık Anneyle oynaşmaya başlıyor bak ben başardım dercesine sevgi alıyor bizden.;)

yeşillim
30-09-2011, 19:44
Off of der gibi bu da nereden çıktı diyor sanki dağın altında kalmış gibi
Herhalde gel kızım demenizle bir cesaret gelmiş, ama iyi temkinli merdivenleri çıkarken.

gülenmelek
30-09-2011, 20:08
Yine küçük oğlumla beraber sevgiyle baktık fotoğraflara ;) Baktıkça da yanına alıp sıkıca sarılası geliyor insanın. Ayrılıkları zor olsa da en azından iyi bakılacaklarını bilmeniz biraz teselli eder diye düşünüyorum. Dünya tatlısı, sevilmenin karşılığını tüm sevimlilikleriyle geri veren, savunmasız canlılar onlar. Keşke herkes hayvansever olabilse...;)

Ali_askn
15-10-2011, 13:22
sn missmenas bizde uzun zamandır cocker almak istiyorduk eger mümkünse birtanesini satın alabilirmiyiz.

missmenas
30-10-2011, 21:03
Ali Bey,
sadece bir tane yavrumuz kaldı. Çok üzgünüm, onuda Babama Ayırmıştık Av için eğitilecek.

missmenas
30-10-2011, 21:23
Şirin son günlerde epeycene saldırganlaşmaya başladı, kalan tek yavruyuda alıp götürecekler diye yaptığına eminim. Bütün gün öyle bir keyifle yavruyla oynaşıyorki, izlemesi bile İnsana müthiş bir huzur veriyor. Yavruyu öyle bir korumaya aldıki beni dahi yanına yaklaştırmıyor, kuşkulu bakışlarla hırlıyor gözlerindeki korku dolu ifade, içimi eritiyor.
Yapacak birşey yok maalesef, yavruyu eğitemiyorum sesimin tonundaki hayır kelimesindeki sertliğe öyle bir tepki veriyorki, ha ısırdı ısıracak sanki. Sabırla biraz daha annelik yaşasın diye yavruya biraz daha yanında bırakacağız. Yavruya bu aralar itaat etmeyi öğretiyor saksılara doğru gittiği anda yavrunun boynuna yapışıyor ısıracak gibi yapıyor. Yavru çaresizce itaat ediyor, aynı olay bahçede de devam ediyor cafeden uzaklaşmaya başladığı anda yavruyu yere yatırıyor ve yavrunun koşma yönünü değiştiriyor. Süper bir olay başarıyor, Yavru gözleriyle, kurtar beni der gibi bana dönüp bakıyor bu durumlarda serbest kalmak için hiç bir hamlesine izin vermiyor Şirin. Taabiki banada müsade yok kurtarmak için. Çözüm buldum ama Şirin koş Kızım yakalayayım seni diyorum, bayılıyor kovalamaca oynamaya çünki, dolayısıyla yavruda serbest kalıyor:D
Anneanneler şimartır nede olsa:D Yavru bir tane kalınca Şirin yavrunun yanında uyumaya başladı. Emzirmiyorda artık son 1 haftadır.
Şu saf ve masumlara İnsan nasıl kıyar bilemiyorum...

loveflower
01-11-2011, 16:38
Kıyamam çok tatlılar, kıyılmaz onlara sevgili missmenas. İçimden bir şey cız etti, ne kadar masumlar.

Sevgili missmenas doğum gününüz kutlu olsun. Güzellikler coşarak gelsin size.
Aynı burçtanız:)

missmenas
01-11-2011, 20:46
Sevgili loveflower,
Güzel temenniniz için çok Teşekkür ederim. Burcumu seviyorum;) O kadar tatlı olduki anlatamam mükemmel çiş eğitimi aldı. Kesinlikle çiş pedlerinin dışında herhangi bir yere yapmıyor. Eve gidincede rahat ediyorum. Şirini bu kadar kolay alıştıramamıştım.

Kekik
19-11-2011, 22:54
Ne kadar güzeller.Fotoğraflara bakarken her birini yüksek sesle sevdim.Ne güzel pozlarını yakalamışsınız.Yavruların ayrıldığını okudukça üzüldüm.Ama sayıca çok fazla ve hepsinin bakımı çok zor.

Kekik
19-11-2011, 22:55
Benim de Şirin gibi dişi bir coker torunum var.Adı Badem.Oğlum daha 1,5 aylıkken aldı getirdi.Şimdi 4 yaşında.Çok seviyoruz.Yavruları ayrıldıkça ne kadar üzüldüğünüz belli oluyor.Ama büyüdükçe hepsi bir arada bakımı çok zor.Bir ara evimin bahçesine bir sokak köpeği yavrulamıştı.Bir yavrusu vardı.2 ay baktım.Bahçeden dışarı çıkıp,sonra geri geliyorlardı.Önce yavru,bir hafta sonra da annesi ortadan yok oldular.Çok aradım,ama bulamadım.:((Hep sevecek ve iyi bakacak birileri bulmuştur,ya da almıştır,diye dua ettim.

missmenas
23-11-2011, 21:51
Sevgili Kekik,
apartman dairesinde yaşıyoruz. Hernekadar sitemiz büyükte olsa sürekli sitenin bahçesinde başı boş dolaşmasına izin vermiyoruz. gezintilerimiz hepbirlikte oluyor. Şimdi hoya cafenin site bahçesine istediği zaman gezip geliyor. Site sakinlerinin köpek korkusu olan kesimleri çok tepki veriyor yanlız dolaştığı zaman. Hal böyle olunca 2 köpek birisi yavru diğeride anne hangisine kızarsanız diğeri havlamakla tepki veriyor. Hatta Şirin yavruya eğitim vermek için sert ses tonuyla kızdığım zaman beni ısırmaya bile kalkıyor. Çok zor sizin anlayacağınız. Mecburen bütün yavrular yuvadan ayrıldılar son kalan yavrumuz Dişi ismi ballı buda son 3 gündür yeni sahibinde bugün ziyeretine gittim. Tabii benim gösterdiğim itina yoktu nerdeyse ballıyı geri getirecektim kendime güvenim olsaydı, birde kendime ait bahçem olsaydı:( yuvadaki son görüntülerden bazıları... Anneyle birlikteki son gecesiydi tabii benlede öyle:( Yaşadığımız onca güzelliklerin ardından gözyaşlarına boğularak içim burkularak, vermek zorunda kaldım. Hem Şirin hem kendim korkunç bir boşlukta gibiyiz. Şirin'in gözlerine bakamıyorum kendimi suçlu hissediyorum. Köpeğinin annelik duygusunu yaşatmak isteyenler bir daha düşünsün... Çok zor bir olay ayrılıklar...

Arada bir misafirliğe gelen yavrularımız olunca resimlerini yüklerim yine.:(

missmenas
30-11-2011, 22:10
Yavrumuz Ballıyı,
Bir dünya kötü muameleye maruz bırakıldığını anladığım günden beridir. İçimdeki suçluluk duygusu ve pişmanlık resmen kemirip bitirmeye başlamıştı. Nihayetinde Pazar gecesi gece 1 gibi ancak çözümlenen olayla yavrumuzu alıp geri getirdim...
Bugün 3. gün tedavi görüyor hala, ancak biraz toparlayabildi.:(
Annesiyle birlikte, ve benim yanımda güvende. Anlatılacak gibi değil hala boğazım düğümleniyor... şokunu nasıl atabileceğim bilemiyorum en önemlisi yavrum nasıl silebilecek bu izleri hafızasından:(

karalale
01-12-2011, 11:38
Hatice hanım, ballı kızınız için çok üzüldüm. İlk ziyarete gittiğinizde de geri alasım geldi demiştiniz. Bir şeyler mi görmüştünüz yoksa sadece bir his miydi? Geri almış olmanıza çok sevindim, inşallah en kısa sürede sağlığına kavuşur. Anne ve anneannesinin yanın da yaşadığı kötü olayları çabucak unutacağını umuyorum. Lütfen bizim için onuöpün ve sıkı sıkı sarılın. Sevgiyle kalın, selamlar....

elek
01-12-2011, 17:59
Yaşanan olayları az çok biliyorum ve yavruyu görmememe rağmen ben bile üzüntüden mahvoldum inan Hatice ablacım, eminim senin sevgin ve ilginle kısa sürede toparlanacaktır bahtsızım... "Allah iyilerle karşılaştırsın" demekten başka birşey gelmiyor elden..

missmenas
01-12-2011, 18:33
Sevgili, Karalale, Sevgili Sakagün,
ilk gördüğümde bulunduğu yerde kısa bir süre için bıraktım. Okuldan çocukları alacağım Arabada hırpalanmasın diye söyledi. Demirci atölyesi var bu kişinin. Atölyede karanlık izbe bir yerdeydi. Anlatırken bile kötü oluyorum... Geçti artık epeyce bir vukuatlı tartışmadan sonra Jandarmaları falan çağırdımda öyle alabildim. Günlerce orda kapalı tuttu. Kilitliydi yoksa, kaçırıp gelecektim... İnsan inanmak ve güvenmek istiyor hernekadar kalbi güvenme desede ben o anda almak istediğimde kesinlikle yanlış anlaşıldığını belirtti. Peşini bırakmadım... Ve şimdi yanımızda, bugün son iğnelerinide yaptırdım. verdiğim çiş eğitimi falanda kalmamış artık. Kızamıyorumda, yeniden birşeyler alıştırmaya çabalıyorum şimdi. 2 gündür neşesi yerine geldi, kusmasını zaten ilk günü akşamı durdurduk. vitamin ve antibiotik iğneside toparlanması için iyi geldi. Allahtan, kontrole gitmişim oysa 10 gün sonrası gideyim diyordum. Gördüğüm rüya doğrultusunda olayı erken farkettim. birkaç gün daha kalsa yaşamazdı. Sıcacık yuvasında şimdi, Annesi Şirinle oynaşmayada başladı çabuk toparlayacağına inanıyorum...

missmenas
01-12-2011, 18:39
Sevgili Elek,
Teşekkür ederim, gerçektende Alah iyilerle karşılaştırsın.
Tertemiz bir ortamdan alınıp öyle bir ortamda cehennemi yaşatmış yavruma. Sürekli sevgi ve şefkat gören yavrular bunlar. Site sakinleri bahçede koşup yanlarına geliyordu ya çocuklara ne demeli çocukların bahçe eğlencesi olmuştu. Sen al böyle sosyal bir ortamdan kapat bunu olacak şey değil yani. Ruh hastasının yapabileceği şey ancak... Çok şükür atlattık...

gülenmelek
01-12-2011, 18:47
Her insanın hayvan sevgisi farklı demek ki :( O kişi kendince sevdiğini zannetmiş ! Verebileceği ise ancak bu kadarmış !!!
Büyük geçmiş olsun. Peşini bırakmamanız belki de olası sonuçtan kurtulmasını sağlamış. Çok sevindim. Dilerim aynı şeyleri hiç bir canlı yaşamaz, ama.....

özlem11
27-12-2011, 07:56
Yeni resimler yokmu:) ne kadar büyüdü minişimiz meraktayım:)

missmenas
11-01-2012, 23:50
Ballı Kızımızı Cafenin önünden çeldırdığımızdan bu yana hala olumlu bir haber yok ümidimizi kesmedik.
Bugün Akşam üzeri Kızımız Sera'yı misafir getirdik 1 haftalığına. Şirin belki biraz üzüntüsünü unutur diye. Ama Ballı kızımızla oynaştığı gibi olmuyor bu yavruyla, çok mesafeli.
Yuvadan ilk ayrılan yavru bu.

missmenas
11-01-2012, 23:52
Birkaç resim daha...

Güzin Çakar
12-01-2012, 07:09
Sevgili missmenas ,forum sayfaları o kadar çok ki , azimle, sessizce okumaya çalışmama rağmen nasıl olduysa bu sayfaları gözden kaçırmışım. Okumaya tebessümle başladım ama gülümsemem boğazımda bir yumruğu dönüştü. Sanki mutlu sonla biten, hüzünlü bir aşk hikayesi gibi. Hüzünlü kısımlarını bir daha yaşamamanızı içtenlikle temenni ediyorum. Sevgilerimle...

özlem11
26-01-2012, 14:15
:( hainler insafsızlarrr:((

*toprak*
27-01-2012, 00:15
maşallah ay çok tatlılar birden çocukluğum aklıma geldi babamında bu cins bir köpeği vardı sağlıcakla büyüsünler

dalya35
14-11-2012, 11:13
Çok Teşekkür ederim Sevgili Maki01.
yavrular en az bizim kadar fedakar ve Sevecen Sahiplerine kavuşacaklar. Şu ana kadar söz verdiğimiz yarular hep bahçeli müstakil evlere gidecekler. 3 tanesi kaldı onlarada en iyi sahipleri bulmaya çalışacağım, 5 tane yavru bahçeli müstakil ev sahiplerine söz verildi. 1 tanesi av için eğitilecek Baba'ma verildi, kalan 3 taneyide yine bahçesi olanlara özellikle dikkat edeceğim.Günümüzde yaşadığımız bazı özel olaylar apartman dairelerinde giderek köpek sahiplenmek zorlaşmaya başladı çünki. Birçok kişi bu sebepten dolayı mahkeme gibi bazı olaylalara uğraşmamak adına evde besledikleri candostlarından vazgeçebiliyorlar. olası böyle bir olayıda göz önünde bulundurarak özellikle bahçesi olanları tercih edeceğim. Bazı Arkadaşlar üzülüyordur eminim, acaba pet shopa veya veteriner kliniğindemi satışa sunulacak diye. Kesinlikle böyle bir şey sözkonusu olamaz içiniz rahat olsun. Yavrular en az Şirin kadar önemlidir bizim için.
Dilerim yaşamlarında Anneleri kadar şanslı olurlar.
Bu günkü görselleri,
gerçektende bebek:)

Halil Önen
14-11-2012, 12:14
Sadece 'kulak' larından dolayı...

346075

adını 'Midas' koydum...

Kuyuya bağırsam _kuyunun kulağı olmadığından_:) bile gerçek 'Midas' duymaz herhalde...:p

missmenas
14-11-2012, 21:10
Sevgili Halil bey,
Candostlarımız bunlar bizim. Şu arabadaki heyecanlı ve Mutlu görüntüleri bir ömre bedel...

adacık
20-03-2013, 09:28
oy vermenizi rica ediyoruz...

http://a.pgtb.me/msXcsp?app_data=entry_id%253D20591565

fabaci
19-10-2013, 12:07
maşallah pek şekerler uzun ömürlü olsunlar..
bizimde liliş bugün doğurabilir