PDA

View Full Version : mandalinleerik / Kaktüs ve Sukulentlerim

mandalinleerik
06-08-2011, 08:48
Bunlarda benim Kaktüslerim. Son zamanlarda dikensiz olanları biraz daha fazla ilgimi çekmeye başladı. Ama çoğaltmaya devam edeceğim. Bir kaç çeşidim daha var onların resimlerini de daha sonra paylaşacağım.

238847

238848

238849

mandalinleerik
06-08-2011, 08:49
238850

238851

238852

Hakkı Şen
06-08-2011, 10:04
Sevgili Mandalinleerik, kaktüsler ve sukulentler gayet iyi görünüyor.
Bilenler mutlaka bilgilendirir ama sanırım kaktüs ve sukulentlerin toprak ve su ihtiyaçları farklı. İlk fotoğraftaki arajmana bakınca böyle düşündüm. Yardım alırsan daha sağlıklı bitkilerin olur kanısındayım. Kolay gelsin..

mandalinleerik
06-08-2011, 10:14
Teşekkür Ederim Hakkı Abi. O aranjmanı geçen hafta yaptım. Evde Hindistan cevizi vardı kabuğunu kırıp saksı yaptım. Ortadaki kaktüsü alırım. Gerçi Hindistan cevizi suya ne kadar dayanıklı onu da bilmiyorum. Geçici bir şey.

sevim.K
06-08-2011, 12:22
Eve t kaktüsü almanız iyi olmuş onun yerine aynı formda minik bir sukulent koyabilirsiniz düzenleme güzel çünkü, çok hoş:)

mrmusti
06-08-2011, 15:08
İzmirliler çoğalmaya başladı gibime geliyor. Aramıza Hoş geldiniz.

mandalinleerik
06-08-2011, 16:38
Eve t kaktüsü almanız iyi olmuş onun yerine aynı formda minik bir sukulent koyabilirsiniz düzenleme güzel çünkü, çok hoş:)

Evet dediğinizi uygulayacağım. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

mandalinleerik
06-08-2011, 16:40
İzmirliler çoğalmaya başladı gibime geliyor. Aramıza Hoş geldiniz.

Aslında çocukluğumdan beri çevremizdeki hemen hemen her evin bir köşesinde kaktüs bakan vardı. Sanırım İzmir havası kaktüsler için daha uygun diğer şehirlere göre.
Kaktüslerim git gide çoğalıyor, tek sıkıntı misafir çocukları :) . Teşekkür ederim.

Songül Ateş
06-08-2011, 17:02
Hindistan cevizini kırıp saksı yapmak ne güzel fikir, altına da bir kaç delik açıp drenaj sağlanır. Süper fikir, yuvarlanmadan duruyor mu peki?

mandalinleerik
06-08-2011, 17:17
Hindistan cevizini kırıp saksı yapmak ne güzel fikir, altına da bir kaç delik açıp drenaj sağlanır. Süper fikir, yuvarlanmadan duruyor mu peki?

Songül hanım, Cevizin altını deldim. Yuvarlanmadan duruyor. Altına bildiğimiz saksı altığı koydum hatta biraz küçük saksı altlığı tam oluyor. Yuvarlanmıyor. Farklı şekillerde de sabitlenebilir. Beğendiğinize sevindim. Teşekkür ederim.

mandalinleerik
06-08-2011, 17:32
Bunlarda fotoğraflarını çekmeyi unuttuğum kaktüslerim.

Bir de büyük olan Kaktüsüm bir kaç yıldır bende yalnız bir sorunu var. Üst dallar eğik duruyor. Yapraklar düz değilde eğriliyor. Ama yumuşak değil yani çürümede yok anlamadım neden olduğunu. Bir de hiç çiçek açıp meyve de vermedi.

238945

238946

238947

PlentyPlant
06-08-2011, 18:44
Sanıyorum sorun yetersiz su ve gövdesi ile orantısız derinlikte toprak...
Hoşgeldiniz Sayın Mandalinleerik.

PlentyPlant
06-08-2011, 19:58
Öyle görünüyor Sayın Mandalinleerik.

umutyolcusu
07-08-2011, 13:16
Sayfanız hayırlı olsun,güle güle büyütün hepsini.
Bende çürütmemek için sulamayayım derken nerdeyse susuzluktan kaybediyordum bazı kaktüslerimi,inşaallah o büyük kaktüsünüz normal görünümüne döner sulayınca,kolay gelsin.

mandalinleerik
07-08-2011, 13:33
Sayfanız hayırlı olsun,güle güle büyütün hepsini.
Bende çürütmemek için sulamayayım derken nerdeyse susuzluktan kaybediyordum bazı kaktüslerimi,inşaallah o büyük kaktüsünüz normal görünümüne döner sulayınca,kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim. Büyük Kaktüsüm umarım düzelir. Dün iyice suladım. Balkonumda iyice saksılar arttı. Ama tek korkum çocuklar. En yakın zamanda raf sistemi yapmalıyım.

yener.T
07-08-2011, 16:45
Sayın mandalinleerik sayfanız hayırlı olsun,kaktüsleriniz ve çeşitleri güzel inşaallah çiçeklerini de görürsünüz.Selamlar.

gülenmelek
07-08-2011, 23:58
Sayfanız hayırlı olsun, hepsi birbirinden güzel. Dilerim sağlıklı sağlıklı büyür ve çoğalırlar ;)
En baştan 5. fotoğraftakinin adını biliyormusunuz? Bende de var aynısından ve dilini bir türlü çözemedim. Suluyorum olmuyor, sulamıyorum olmuyor, güneşe koy yok, gölgeye koy yine yok :mad: Adını öğrensem ne istediğini arayıp bulacağım kısmetse ;)

mandalinleerik
08-08-2011, 00:23
Yorumlarınız için teşekkürler. Cinsi Crassula Ovata(mış). Bakımı için özel bir şey yapmıyorum. Bir arkadaşım pet bardakta köklendirmiş ve bana hediye etti. Balkonda pencerede duruyor, direk güneş almıyor, akşam üzeri hariç. Şimdilik güzel gidiyor ama zamanla ne olur bilemem.

gülenmelek
08-08-2011, 13:40
Teşekkür ediyorum cevabınız için ;) Görsellerden baktım, evet o. Benim bitkimin yaprakları dolgun dolgun değil, buruşuk gibi sanki. Forumda konu başlığı varsa hemen bakayım, ne istiyor. ;)

çetinpak
08-08-2011, 14:13
Satın mandalinleerik kaktüs ve sukulentleriniz çok güzelmiş bende biraz meraklısıyım evde ve işyerinde yetiştirmeye çalışyorum ama. İzmir buraya nazaran bu tip bitkiler için harika bir yer, kışı sert olmadığı için bahçede bile yetiştirilir, saksıda yetiştirilen kaktüs fazla sulanmamalı ve toprağı çakıllı ve süzek olmalı , başarılar diliyorum.

gülenmelek
08-08-2011, 14:21
Şu an durduğu yer nasıl? dediğim gibi benimki güneşin altında değil. Öğleden sonra tam güneşi alıyor. Belki de sevdiği bu dur.

Şu an sabahtan başlayıp 2 ye kadar güneş alan camda, fakat iç tarafta. Güneşi camın arkasından alıyor. Biraz araştırdım aslında dışarıyı seviyormuş ve toprağı da önemliymiş. Ben en iyisi ona bir bakım yapayım. Hem dalları şu an rastgele büyüyor. Hem onlar düzelmiş olur hem de toprağı yenilenmiş olur ;)

mandalinleerik
08-08-2011, 14:36
Evet demek ki dışarı almanız gerekiyor. Umarım düzelir. Resmini de paylaşırsınız.

gülenmelek
08-08-2011, 15:39
Teşekkür ederim ;)

mandalinleerik
08-08-2011, 15:49
Bu da en küçük Kaktüsüm. Dün yanlışlıkla kopardım. Saksı olarak ta, süs kabağını oyup içine diktim. Kökleninceye kadar geçici bir süre burada kalacak.

239298

nesli6
08-08-2011, 19:55
Sayın mandalinleerik sayfanız hayırlı olsun, Haworthia çok güzel, süs kabağı da çok şirin olmuş, devamını merakla bekliyoruz.

mandalinleerik
08-08-2011, 20:05
Sayın mandalinleerik sayfanız hayırlı olsun, Haworthia çok güzel, süs kabağı da çok şirin olmuş, devamını merakla bekliyoruz.

Beğendiğinize sevindim. Teşekkür ederim. Süs kabağından saksıyı bugün yaptım bakalım umarım kurumaz.

gürkan63
11-08-2011, 16:17
Sayfanız hayırlı,saksılarınız bol çiçekli olsun.Aramıza hoşgeldiniz...:)

mandalinleerik
11-08-2011, 16:20
Satın mandalinleerik kaktüs ve sukulentleriniz çok güzelmiş bende biraz meraklısıyım evde ve işyerinde yetiştirmeye çalışyorum ama. İzmir buraya nazaran bu tip bitkiler için harika bir yer, kışı sert olmadığı için bahçede bile yetiştirilir, saksıda yetiştirilen kaktüs fazla sulanmamalı ve toprağı çakıllı ve süzek olmalı , başarılar diliyorum.

Bilgilendirme için teşekkür ederim Çetin Bey.

sariefe
15-08-2011, 04:13
Sayın mandalinleerik aramıza hoşgeldiniz, sayfanız hayırlı olsun. 11. mesajdaki sağlıksız Opuntia hakkında sayın PlentyPlant' ın yazdıklarına katılıyorum. Bitkiniz susuz kalmış gibi duruyor. Ayrıca saksı bitki için küçük. Zaten o tür bitkiler saksıdan ziyade bahçeye ekilmeli bence. Uzun zamandır o saksıda duruyor olmalı ki bu da toprağının artık değişmesini gerektirir. Umarım kısa zamanda sağlığına kavuşur.

mandalinleerik
15-08-2011, 07:16
Sayın Sarıefe yorumlarınız için teşekkür ederim. PlentyPlant'ın yazdığı günden beri suyu arttırdım. Kaktüs şuan tamamen düzeldi ama ileride taşıma sorunu olacağı için şimdiden ona bir yer bulmam gerekiyor. Teşekkür ederim.

zenfree
21-08-2011, 22:24
Sayfanız hayırlı olsun. Bitkileriniz güzel görünüyor.:)

mandalinleerik
09-09-2011, 23:20
Arkadaşlar kaktüslerime bir haller oluyor. 2 numaralı mesajımdaki 3. resimdeki kaktüsüm (sukulentin altındaki resim) sararmaya başladı. Ayrıca sukulentimde öyle. 11 numaralı mesajımdaki kurbağalı saksıda bulunan soldaki kaktüsün içi boşalmış. Çokmu suluyorum az mı bundan mı sararır kaktüsler?. Gün aşırı az miktarda suluyorum ayrıca balkonda duruyorlar. Kurbağalı saksı hariç onu az suluyorum ve içeride duruyor.

mrmusti
10-09-2011, 12:19
Toprağı kurumadan verilen su çürütür. Hele hele gün aşırı su hiç verilmez.
Parmağınızı saksının yanından toprağına 1-2 cm kadar eşeleyerek sokun eğer nemli ise su vermeyin. Verdiğiniz zaman saksını altından çıkasıya kadar Yani kana kana dediğimiz gibi sulayın. Benim bitkilerim saat 11 den sonra güneş altındalar ve sera naylonu ile kapalı durumdalar, haftada bir su veriyorum. Siz gün aşırı verdiğinize göre çürütüyorsunuz demektir. Bozulmalarıda normaldir.

Arkadaşlar kaktüslerime bir haller oluyor. 2 numaralı mesajımdaki 3. resimdeki kaktüsüm (sukulentin altındaki resim) sararmaya başladı. Ayrıca sukulentimde öyle. 11 numaralı mesajımdaki kurbağalı saksıda bulunan soldaki kaktüsün içi boşalmış. Çokmu suluyorum az mı bundan mı sararır kaktüsler?. Gün aşırı az miktarda suluyorum ayrıca balkonda duruyorlar. Kurbağalı saksı hariç onu az suluyorum ve içeride duruyor.

mandalinleerik
11-09-2011, 00:00
Sayın mrmusti cevap için teşekkürler. Saksı ebatları küçük ve toprak kumlu olduğu için çok kuruyor ben de bu yüzden suluyordum demek çok suluyormuşum. Sukulentiminde yapraklarının bazıları sarardı ve buruştu bu da fazla sudan mı oldu?

mandalinleerik
15-03-2013, 15:39
Herkese merhaba;

Sizlere bir sorum olacaktı. Aşağıdaki iki saksı kaktüsümü bu sabah diğer kaktüslerimin içinden söktüm ve görünen saksılara diktim. Her ikisi de köklü. Forumda "Kaktüs" konusunu araştırdığımda yeni dikilen kaktüsü güneş almayan bir yerde iki hafta kadar sulamadan bekletip daha sonra sulamamız gerektiği yazılıyor. Ya da çok ihtiyaç duyulursa püskürterek su verilmeli deniyor. Sizce bu uygulamayı yapmalı mıyım? ya da farklı bir önerisi olan var mıdır?. Ayrıca saksı büyüklükleri uygun mudur?. Küçük kaktüsüm için saksı biraz büyük gibi geliyor.

378437

378438

selenn
15-03-2013, 15:56
Sevgili mandalinleerik, uzun zaman ara vermiştiniz. Başlığınıza ne güzel tekrar fotoğraf yüklemeye başlamışsınız, hoşgeldiniz.

Kökler saksı değişimi sırasında hırpalanıp, hassaslaşıyor. Bu sebeple bir süre sulamamanızda fayda var. Aydınlık, direkt güneş ışığı almayan bir yerde yeni saksılarına alışmalarını bekleyebilirsiniz. Ardından sulamaya başlayabilir ve daha aydınlık bir yere alabilirsiniz.

mandalinleerik
15-03-2013, 16:03
Çok teşekkür ederim sayın Selenn. Malum kaktüsler çok hızlı gelişmediği için aynı resimlerle konuyu çokta boğmak istemedim.
Dediğiniz gibi bir süre sulamayacağım fakat bu süre 2 hafta mı olacak? yoksa bir kaç gün mü? onu öğrenmek istiyorum.
Teşekkürler.

selenn
15-03-2013, 16:07
Normalde 2 hafta bir süre yeterlidir ama fotoğraftaki Opuntia yaprakları bana biraz ince gibi geldi. Acaba çok mu susuz kaldı? Öyleyse şayet riske de atmayın, kurumasın. Bir hafta sonra az miktarda su verin ama toprak tamamen kuruyana kadar sulamayın.

mandalinleerik
15-03-2013, 16:14
Dediğiniz kaktüs #2 numaralı mesajımda 3. resimdeki kaktüsün dibindeki tek yapraklı olan kaktüs. Susuz da kalmış olabilir çünkü kıştan yeni çıktığımız için pek su vermedim. Dediklerinizi uygulayacağım. Yardım için teşekkür ederim.
Saksı seçimleri uygun mudur?

selenn
15-03-2013, 16:19
Saksıları bitki boyutuna uygun seçmişsiniz gibi gözüküyor. Opuntia diğerine nazaran daha hızlı boylanır. Sanırım o ileride daha büyük bir saksıya ihtiyaç duyacak :)

Gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim. Bu arada birkaç sulama sonrası sıvı besin de ilave edebilirsiniz sulama suyuna. Kıştan çıktılar, gelişme dönemlerinde desteğe ihtiyaç duyacaklar.

mandalinleerik
15-03-2013, 16:26
Elimde sıvı olarak çiçek besini var. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Forumda gördüğüm doğal taştan saksılar yapmak istiyorum. O resimleri paylaşmak isterim.

selenn
15-03-2013, 16:32
Merakla bekliyorum. Madem saksı hazırlığındasınız belki o saksılarda değişik aranjmanlar da yaparsınız diye alttaki başlığa bakmanızı önereyim :)

http://www.agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent-duzenlemeleri-yarismasi-2013/30751.htm

mandalinleerik
15-03-2013, 16:35
Çok güzel bir yarışma. Fakat düzenleme konusunda o kadar iddialı değilim. Ama belli de olmaz ortaya çok güzel bir şey çıkarırsam acemi şansı olabilir :)

selenn
15-03-2013, 16:35
Saksıları bitki boyutuna uygun seçmişsiniz gibi gözüküyor. Opuntia diğerine nazaran daha hızlı boylanır. Sanırım o ileride daha büyük bir saksıya ihtiyaç duyacak :)

Gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim. Bu arada birkaç sulama sonrası sıvı besin de ilave edebilirsiniz sulama suyuna. Kıştan çıktılar, gelişme dönemlerinde desteğe ihtiyaç duyacaklar.

Buna ilaveten yazmayı atlamışım; saksıların altında delik yoksa kaktüsleriniz çürür. Ya suyu kontrollü vermeniz gerekecek, ya da saksı altına bir miktar taş parçaları koyabilirsiniz. Süzülen su köklere zarar vermez bu şekilde.

mandalinleerik
15-03-2013, 16:38
Yok dediğiniz şeyleri atlamadım Allahtan saksı altlarını deliip, diplerine taş ekledim. Hatta toprağına inşaat kumu ekledim. Teşekkürler.

mandalinleerik
20-03-2013, 08:07
Baumax'tan aldığım ilk Lithops'um. Bakımını pek bilmiyorum. Araştırma yaptıktan sonra toprağını ve saksısını değiştireceğim.
Not: İzmir Baumax'a 1 Nisandan sonra yeni kaktüsler gelecekmiş.

379925

mandalinleerik
20-03-2013, 08:38
Bu da iş yerimde yetiştirdiğim Dikenli Tac'ım. Çiçeklerinin renginden dolayı herkesin dikkatini çekiyor.

379926

selenn
20-03-2013, 09:11
Baumax'tan aldığım ilk Lithops'um. Bakımını pek bilmiyorum. Araştırma yaptıktan sonra toprağını ve saksısını değiştireceğim.
Not: İzmir Baumax'a 1 Nisandan sonra yeni kaktüsler gelecekmiş.

379925

Sevgili mandalinleerik, güle güle yetiştirin sukulentinizi. İsmi Pleiospilos nelii, su konusunda oldukça hassas davranmak gerekiyor. Su vermeyi neredeyse tamamen unutabilirsiniz bu bitkide. Suyunu biraz fazla verince çürüme kaçınılmaz oluyor. Son derece geçirgen bir saksı harcı hazırlayabilirsiniz.

mandalinleerik
20-03-2013, 09:21
Çok teşekkür ederim yardımların için sevgili selen. Bu arada ismini yazdığınız iyi oldu bir türlü bulamadım. Pleiospilos nelii'mi iş yerine getirdim büromda bakmayı düşünüyordum ama çok kararsızım. Bulunduğum yer güneş alan aydınlık ve cam mecburen yazın mesai saati boyunca klima devrede, acaba zararı olur mu? kısacası 08:00 - 19:00 arası yazın klima soğuğuna maruz kalsa sıkıntı yaşar mıyım? Dışarı alsam dayanamayıp kesin götürürler :)

selenn
20-03-2013, 09:47
Klimalı ortamda olmasa daha iyi ama bazen etkilenmeyebiliyorlar. Deneyelim bence...
Bu tür biraz hassas o nedenle size birşey olmaz diyemiyorum; Sedum ya da Echeveria gibi dayanıklı türler olsa daha net birşey söylerdim.

Bakarsınız klima iyi bile gelebilir; yazın yoğun sıcağında bile az su vermek gerekiyor bu türe. Hiç olmazsa klimalı ortamda bunalmamış olur :) Fazla sulamadan da kaçınılmış olunur...

mandalinleerik
20-03-2013, 09:59
Aslında çöl bitkisiymiş gündüz sıcak gece soğuk olsaydı daha da iyi gelebilirdi tahminimce ama deneyeceğim. Direk güneş alması şart mıdır bunların? Çok güneş almayan ama aydınlık bir yer olsa olur mu sizce? Çok soru soruyorum sanırım. Teşekkür ederim.

selcuk44
20-03-2013, 10:12
İyi Sabahlar ,

kaktüs merakınız hayırlı olsun,güle güle büyütün,bu arada, 39 numaralı resimdeki kardinal neonlar da çok sağlıklı ve çok güzel,resim mi yoksa akvaryum mu anlıyamadım.

mandalinleerik
20-03-2013, 10:21
Merhaba Selçuk Bey;
Yorum için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz neonlar maalesef bir takvim yaprağı. Sanırım sizinde akvaryum merakınız var. Ben en son discus macerasından sonra şuan sadece iş yerimde bir tane Flowerhorn besliyorum.

Hakkı Şen
20-03-2013, 22:02
Lithopsları ilk kez bu sitede gördüm aslında çok da merak etmişimdir ama bakımları hakkında hiç bilgim olmadığından edinmek için bir çaba da sarfetmedim.
Bu arada kaktüs ve sukkulentleri arttırmışsın bu işin ucu bucağı yok :) Neden böyleyiz acaba ne kadar çok olursa olsun yeter artık diyemiyoruz. Yani en azından kendi adıma durum böyle. Sana kolay gelsin çiçekli hallerine bayılıyorum çiçeklenen olunca paylaşırsan sevinirim.

selcuk44
20-03-2013, 22:34
Merhaba sayın mandalinleerik,

Size hobilerinizle sağlıklı,başarılı ve mutlu bir yaşam diliyorum.İzmir'li olup ta akvaryuma kıyısından köşesinden bulaşmamış olanımız çok azdır .Ben bu konuda yine abartmıştım ve evde çeşitli boylarda ve çeşitli cinslerde(dicus,lepistes,tropeus İlangi,Tropeus ikola ve leptosoma)balıklar olan 7 tane akvaryumum vardı ancak elektrik kesintileri yüzünden akvaryumlarımın suyunun kimyasal yapısı bozuldu çok büyük ölümler oldu dolayısıyla ben de bu merakıma son vermek zorunda kaldım şimdi sadece Adenium ve Crassula Gollum cinslerindeki bitkilerimle( sayılarını gene abartarak) ilgileniyorum.

Tekrar iyi akşamlar dilerim.

mandalinleerik
20-03-2013, 22:42
Hakkı abi bu işin sonu zaten olmasın. Çok güzel şeylerle uğraşıyoruz. Keşke çevremizdeki herkes ağaçları, çiçekleri tanıyabilse. Öyle insanlar var ki üzerinde meyvesini görmedikten sonra hangi ağaç olduğunu bilmiyor.
Lithopslarla bende yeni tanışıyorum. Çiçek açacaklarını pek sanmıyorum, fakat diğerleri açarsa resimlerini yollarım.

mandalinleerik
20-03-2013, 22:50
Merhaba sayın mandalinleerik,

Size hobilerinizle sağlıklı,başarılı ve mutlu bir yaşam diliyorum.İzmir'li olup ta akvaryuma kıyısından köşesinden bulaşmamış olanımız çok azdır .Ben bu konuda yine abartmıştım ve evde çeşitli boylarda ve çeşitli cinslerde(dicus,lepistes,tropeus İlangi,Tropeus ikola ve leptosoma)balıklar olan 7 tane akvaryumum vardı ancak elektrik kesintileri yüzünden akvaryumlarımın suyunun kimyasal yapısı bozuldu çok büyük ölümler oldu dolayısıyla ben de bu merakıma son vermek zorunda kaldım şimdi sadece Adenium ve Crassula Gollum cinslerindeki bitkilerimle( sayılarını gene abartarak) ilgileniyorum.

Tekrar iyi akşamlar dilerim.

Selçuk Bey maşallah siz balık konusunda benden daha tecrübelisiniz. Ben discuslarımdan zor ayrıldım. Her akşam dip temizliği ve su tazelemek zor olsa da güzellikleri herşeye değiyordu. Bende de nitrat patlaması sonucunda büyük kayıplar yaşamıştım. Önceki mesajımda belirttiğim gibi i sadece bir tane Flowerhorn'um var.

fund@
21-03-2013, 08:57
sayfanız hayırlı olsun, umaraım en kısa sürede bu güzellikleri çoğaltıp burada sergilersiniz.

mandalinleerik
21-03-2013, 09:02
Çok Teşekkür ederim. Elimden geldiği kadarıyla paylaşmaya çalışıyorum.

mandalinleerik
25-03-2013, 12:05
Aloe Vera'mı ( Aloe Vera'sa) tek dal halinde yola atmışlar babamda kıyamayıp almış. 2 yıl önce dikmiştim şimdi ise kocaman oldu .Bu yıl bahara iki çiçeğinle merhaba diyor.

381530

loveforlife
25-03-2013, 20:29
Aloe Vera'mı ( Aloe Vera'sa) tek dal halinde yola atmışlar babamda kıyamayıp almış. 2 yıl önce dikmiştim şimdi ise kocaman oldu .Bu yıl bahara iki çiçeğinle merhaba diyor.

381530

Sevgili Mandalinleerik,

Çok güzel bir testere çiçeği - Aloe Delaetii (Ciliaris) getirmiş babanız size. Güle güle büyütün. Bol bol çiçeğini görün inşallah...

Sevgi ve selam ile...

mandalinleerik
25-03-2013, 23:27
Sevgili Mandalinleerik,

Çok güzel bir testere çiçeği - Aloe Delaetii (Ciliaris) getirmiş babanız size. Güle güle büyütün. Bol bol çiçeğini görün inşallah...

Sevgi ve selam ile...

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Adını öğrendiğim de iyi oldu . Testere çiçeği - Aloe Delaetii (Ciliaris)

merlict
26-03-2013, 11:26
Bu kaktüsler/succulentler işe yaramaz, hiçte güzel değiller bi kere.Sen elden çıkart bunları, akşamüzeri o tarafa gelicem, yerim yok ama seni bu dertten kurtarmak için alayım istersen...:D

Ayşe Derin
26-03-2013, 14:46
Sevgili Mandalinleerik,

Sevgi ve selam ile...

Bende de kış ortasında çiçeklenerek şaşırttı ...Güle güle büyütün.

Hakkı Şen
26-03-2013, 15:39
Bir zamanlar ne çok vardı bu testere çiçeğinden. Şimdi ise çok nadir rastlıyor ya da böyle fotoğraflarını görebiliyoruz. Oldukça da sağlıklı maşallah ellerine sağlık.

mandalinleerik
26-03-2013, 20:38
Bende de kış ortasında çiçeklenerek şaşırttı ...Güle güle büyütün.

Çok teşekkür ederim Ayşe Hanım. Sizinki içeridemiydi? sanırım Konya'da yaşıyorsunuz orası soğuk oluyor buralara göre. Kışın açarak size güzel bir sürpriz yapmış.
Güzel Konya'ya İzmir'den selamlar.

Ayşe Derin
28-03-2013, 08:33
Çok teşekkür ederim Ayşe Hanım. Sizinki içeridemiydi? sanırım Konya'da yaşıyorsunuz orası soğuk oluyor buralara göre. Kışın açarak size güzel bir sürpriz yapmış.
Güzel Konya'ya İzmir'den selamlar.

Selamlar bizden yürekli İzmir'e olsun efendim.
Evet Konya'da iklim serttir, ancak bu yıl kış görmedik diyebilirim.
Isıtması olmayan odada, bol ışık alan ortamda geçirdi kışı ve çiçeklendi.

Hakkı Şen
28-03-2013, 08:44
Bunlardan iki tanesi senin ;)

mandalinleerik
28-03-2013, 09:14
Bunlardan iki tanesi senin ;)

Çok teşekkür ederim bu güzel jestin için Hakkı Abi. Sürpriz oldu.

mandalinleerik
29-03-2013, 17:44
Bugün iş yerinde birden aklıma geldi ve iş yerimdeki kaktüslerimi öğle molasında hemen tek saksıda topladım. Sanırım uyumsuz türler de var aralarında.

383197

383198

mandalinleerik
29-03-2013, 17:50
Lithops'umun saksısını değiştirdim. Dibine taş eklediğim için su ihtiyacını nasıl anlayacağım bilemiyorum. Bir de üst yapraklarını açtı nedeni nedir?

383199

Bu deli kızı durdurabilene aşk olsun. Özellikle Lithops'umun arkasında görüntülemek için epey bir bekledim. Bu günlerde pek bir asabiyiz :)

383205

Hakkı Şen
29-03-2013, 18:36
Harika bir görüntü olmuş ellerine sağlık..

mandalinleerik
29-03-2013, 22:21
Harika bir görüntü olmuş ellerine sağlık..

Ah Hakkı Abi sorma. O kadar sinirliyiz ki Lithops'u camın önüne koyduğum an akvaryumun kumlarını dağıttı.

Hakkı Şen
30-03-2013, 07:39
Ama çok nefis bir görüntüsü var. Sinirli olduğu da çok belli.

mandalinleerik
19-04-2013, 09:40
Kaktüs arajmanıma biraz eklemeler yaptım. Aralarında henüz köklenmemiş succulentlerim de var.

392119

392120

mandalinleerik
19-04-2013, 09:47
Bunu az önce yaptım. Akvaryumda kullandığım lav taşını biraz oyup içine Kalanchoe ve bu succulenti diktim. Bonsai :)

392122

392123

Hakkı Şen
19-04-2013, 10:06
Çok sevimli görünüyor, umarım yaşarlar.

mandalinleerik
19-04-2013, 21:43
Çok sevimli görünüyor, umarım yaşarlar.

Teşekkür ederim Hakkı abi. Deneyeceğim baktım olmuyor hemen büyük saksıya alırım. Ama forumda özendirdiler böyle saksılara bende denedim :)

maysan80
19-04-2013, 22:40
çalışmalarınız çok başarılı ve başarılarınızın devamını dilerim.

mandalinleerik
19-04-2013, 22:49
çalışmalarınız çok başarılı ve başarılarınızın devamını dilerim.

Pek başarılı sayılmam ama güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

mandalinleerik
22-04-2013, 23:27
Yeni aldığım kaktüslerin saksıların değiştirdim. Son resimdeki kaktüs 3-4 yıldır bende içeride bakıyordum ama saksısını değiştirip balkona aldım

393989

393990

393991

393992

393993

mandalinleerik
24-04-2013, 15:41
Son resimdeki kaktüsümü bir kaç yıldır içeride bakıyordum. Ucu böyle sivrileşti. Saksısını değiştirdim ve dışarıya aldım. Uç kısmı düzelir mi? ya da ne yapmam gerekiyor. Şekil bozukluğu olacak sanırım büyüdükçe.

nurcanaybay
24-04-2013, 16:46
Yetersiz ışık şekil bozukluğuna sebeb oluyor ,incelen kısmın düzeleceğini sanmıyorum
ama üst kısmı eski formuna kavuşacaktır.

İzmir'in ikliminde kaktüslerinizi dışarıda bırakabilirsiniz.Ben tümünü dışarıda ,yağmur almayacağı bir bölümde tutuyorum .Biliyorsunuz çiçek açabilmeleri için soğuk görmeleri gerekiyor.

Bir de son saksılar dikkatimi çekti ,altlarında delik var mı ?

mandalinleerik
24-04-2013, 23:39
Yetersiz ışık şekil bozukluğuna sebeb oluyor ,incelen kısmın düzeleceğini sanmıyorum
ama üst kısmı eski formuna kavuşacaktır.

İzmir'in ikliminde kaktüslerinizi dışarıda bırakabilirsiniz.Ben tümünü dışarıda ,yağmur almayacağı bir bölümde tutuyorum .Biliyorsunuz çiçek açabilmeleri için soğuk görmeleri gerekiyor.

Bir de son saksılar dikkatimi çekti ,altlarında delik var mı ?

Sn nurcanaybay kaktüslerimin hepsi balkonda duruyor. Bir tek bahsettiğim kaktüs içeride duruyordu zaten çok uzun zaman gelişme göstermedi. Bir kaç defa balkona çıkardım sanırım o zaman güneşten biraz gelişme oldu ve uç kısmında deformasyon oluştu. Zaten saksı değişiminden sonra dediğiniz gibi balkona aldım.

Bahsettiğiniz saksıların altı delik değildi ama ben kendim delik açtım. Bu arada bir şeyden bahsetmişsiniz "Kaktüslerin çiçek açabilmesi için soğuk görmesi gerektiği" Bunu ilk defa duyuyorum öğrendiğim iyi oldu.
Yardımınız için teşekkür ederim.

nodesperat3
25-04-2013, 13:16
Bence soğuktan ziyade aktif dinlenme dönemi denmesi daha doğru gibi çünkü seralar şu anda cıvıl cıvıllar.. Her taraf rengarenk çiçeklerle dolu ve tür tür çiçek açmışlardı son gittiğimde. Soğukta kışın geldiğini anlamalarına yardımcı oluyordur belki ama işin aslı kışın dinlendirmek gibi geliyor bana.

Kışın su kaybı yaşamayacakları ya da en az su kaybı yaşayacakları kadar serin tutup mümkün olan en az miktarda su vererek dinlenmelerini sağlamak esas.

mandalinleerik
25-04-2013, 13:33
Bence soğuktan ziyade aktif dinlenme dönemi denmesi daha doğru gibi çünkü seralar şu anda cıvıl cıvıllar.. Her taraf rengarenk çiçeklerle dolu ve tür tür çiçek açmışlardı son gittiğimde. Soğukta kışın geldiğini anlamalarına yardımcı oluyordur belki ama işin aslı kışın dinlendirmek gibi geliyor bana.

Kışın su kaybı yaşamayacakları ya da en az su kaybı yaşayacakları kadar serin tutup mümkün olan en az miktarda su vererek dinlenmelerini sağlamak esas.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Buradan da şu sonucu çıkarabiliriz. Kışın dinlenme döneminde uygun ortam sağlanırsa çiçek açma oranları daha yüksek oluyor.

Druppel
25-04-2013, 14:00
Kaktüsler benim de evimin vazgeçilmezleri
Sizinkileri çok beğendim ama daha da çok kermitli mantar seramik saksınıza takıldı gözüm :)
Bu güzelleri bize sergilediğiniz için teşekkür ederim
Mutluluğunuz, huzurunuz daim olsun

mandalinleerik
25-04-2013, 14:08
Kaktüsler benim de evimin vazgeçilmezleri
Sizinkileri çok beğendim ama daha da çok kermitli mantar seramik saksınıza takıldı gözüm :)
Bu güzelleri bize sergilediğiniz için teşekkür ederim
Mutluluğunuz, huzurunuz daim olsun

Güzel yorumunuz ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Kurbağalı saksımı bir kaç sene önce süs eşyası satan mağazadan almıştım ama saksı amaçlı birşey değildi sanırım çünkü delikleri yoktu.
Aynısından bulursam sizin için de bir tane alırım hatta içine bir kaktüs ekleyerek :)
Esen kalın...

mandalinleerik
03-05-2013, 00:02
Son iki gündür almayı çok istediğim succulentler çok ilginç bir şekilde karşıma çıkıyor.
Geçenlerde yolda giderken hiç ummadığım bir yerde bir aracın arkasında enginar satan bir çift yanlarına bir kaç kasa succulent koymuşlar güzel çeşitler vardı bir kaç saksı aldım.
Daha sonra dün benzin alırken tesadüfen benzinliğin yanı başında bir sera olduğunu fark ettim hemen girdim. Çok istediğim Echeverialardan vardı fiyat olarak ta çok uygundu üzerinde tomurcuk olanlardan bir tane seçtim. Yavaş yavaş çeşitlerim artıyor.
Arajman yapmak istiyorum fakat hangileri bir arada olur hangileri olmaz bilemiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

398852

398853

398854

398855

398856

mandalinleerik
03-05-2013, 00:04
398857

398858

398859

398860

mandalinleerik
15-05-2013, 12:05
Echeveria'm bugün yarın açacak. Forumda çiçeklerine hayran olduğum bir succulentti sonunda bende de oldu.

404694

404695

404696

mandalinleerik
15-05-2013, 12:10
Yılbaşı çiçeğimi bir markette üzerinde çiçekleri olmadığı için kıyıya köşeye atılmış, susuz bir vaziyette buldum ve onu oradan hemen çekip kurtardım :).
Yeni yapraklar verdi. Ne renk açacak merak ediyorum.

404697

404698

gülsu
15-05-2013, 13:31
Suklulentleri ben de çok severim. Sizinde koleksiyonunuz gittikçe artıyor. Emeklerinize sağlık hepsi çok güzeller. Siz çok şanslısınız. Sizin oralarda çeşiti çoğaltmak mümkün oluyor. Bizim bölgemiz bu konuda biraz yoksul.

mandalinleerik
15-05-2013, 13:37
Suklulentleri ben de çok severim. Sizinde koleksiyonunuz gittikçe artıyor. Emeklerinize sağlık hepsi çok güzeller. Siz çok şanslısınız. Sizin oralarda çeşiti çoğaltmak mümkün oluyor. Bizim bölgemiz bu konuda biraz yoksul.

Teşekkür ederim Sayın Gülsu. Aslında sizin oraya uygun succulentleri araştırıp bulmak lazım, gerçi bazen burada bile bulmak zor.

mandalinleerik
17-05-2013, 10:57
Dün bahçede geçerken bu toprak saksıyı buldum üzerindeki çamurdan arındırdım ve mavi spreyle boyadım. Tüm saksıyı hazırlamam sanırım 10 - 15 dk.mı almıştır. :)

405499

405500

Hakkı Şen
17-05-2013, 11:01
Yakın zamanda iyi bir succulent koleksiyonun olacağa benziyor bu hızla gidersen sana yetişemeyeceğiz :) Mavi renk saksıda açık yeşil olan tür daha ön plana çıkmış. Arka tarafta görünen yine mavi boyalı farklı bir şey var o da saksı falan mı?

Hakkı Şen
17-05-2013, 11:04
2. Fotoğrafta görünen alt yaprakları dökülmüş uzun dalı kırıp, boyunu diğerleriyle aynı seviyeye getirip kenar boşluklara veya ortadaki boşluğa dikersen çok daha güzel bir görünüm olacak gibi geldi bana.

loveforlife
17-05-2013, 18:06
Dün bahçede geçerken bu toprak saksıyı buldum üzerindeki çamurdan arındırdım ve mavi spreyle boyadım. Tüm saksıyı hazırlamam sanırım 10 - 15 dk.mı almıştır. :)

405499

405500

Ben bu saksıya bayıldım. ellerine sağlık... Çeşitlerini çok hızla arttırıyorsun. ;)

nurcanaybay
17-05-2013, 18:35
Ben de Hakkı bey gibi düşünüyorum .Uzun olan graptopetalum'u toprak yüzeyinden 2 cm
kadar bırakıp keserseniz ( kalan daldan tekrar patlıyacaktır ) daha hoş görünür . .Bir de , eğer köksüz diktiyseniz çiçeğini koparın ki gücünü köklenmeye versin.

Saksının rengide çok güzel , elinize sağlık.

selenn
17-05-2013, 18:46
Saksı rengi çok hoş gözüküyor, ellerinize sağlık. Sukulentlerin güzelliği ve artışı da dikkat çekici gerçekten. Echeverianın tomurcuklarını çok güzel fotoğraflamışsınız. Yeşil yapraklar ve turuncu-pembe tomurcuklar bu bitkiyi gerçekten çok hoş ve gözalıcı bir hale sokuyor.

mandalinleerik
17-05-2013, 23:08
Arka tarafta görünen yine mavi boyalı farklı bir şey var o da saksı falan mı?

Çok teşekkür ederim Hakkı abi, o gördüğün şey eskiden ciklet balıklarımın yumurtladığı yuva idi. Bende dekor olsun diye boyadım.

mandalinleerik
17-05-2013, 23:10
2. Fotoğrafta görünen alt yaprakları dökülmüş uzun dalı kırıp, boyunu diğerleriyle aynı seviyeye getirip kenar boşluklara veya ortadaki boşluğa dikersen çok daha güzel bir görünüm olacak gibi geldi bana.

Ben de Hakkı bey gibi düşünüyorum .Uzun olan graptopetalum'u toprak yüzeyinden 2 cm
kadar bırakıp keserseniz ( kalan daldan tekrar patlıyacaktır ) daha hoş görünür . .Bir de , eğer köksüz diktiyseniz çiçeğini koparın ki gücünü köklenmeye versin.

Saksının rengide çok güzel , elinize sağlık.
Dediğinizi denerim ama köklüler uzun olanı kırıp dikerim ve yenilerini boşluklara eklerim.
Ayrıca güzel yorum ve fikirleriniz için teşekkür ederim sayın nurcanaybay

mandalinleerik
17-05-2013, 23:13
Ben bu saksıya bayıldım. ellerine sağlık... Çeşitlerini çok hızla arttırıyorsun. ;)

Teşekkür ederim loveforlife.
Çok çok daha iyileri senin olsun inşallah. Hatta çiçeklerini koyabileceğin koca bir bahçeli evin olur umarım :)

mandalinleerik
17-05-2013, 23:14
Saksı rengi çok hoş gözüküyor, ellerinize sağlık. Sukulentlerin güzelliği ve artışı da dikkat çekici gerçekten. Echeverianın tomurcuklarını çok güzel fotoğraflamışsınız. Yeşil yapraklar ve turuncu-pembe tomurcuklar bu bitkiyi gerçekten çok hoş ve gözalıcı bir hale sokuyor.

Teşekkür ederim sevgili selen mesajların beni her zaman motive ediyor.

Sevgi
18-05-2013, 07:29
Takvim yaprağını ben de gerçek akvaryum zannetmiştim. Yeni kaktüsünüz de çok güzel ben de bu aralar onu araştırıyordum. Forumda bir üyenin lithops u çiçek açmıştı ve çok güzeldi. Zaten kaktüslerin hemen hemen hepsi çiçek açıyor ve çok güzeller ama birde ömürleri kısa olmazsa daha iyi olurdu.

mandalinleerik
18-05-2013, 23:01
Takvim yaprağını ben de gerçek akvaryum zannetmiştim. Yeni kaktüsünüz de çok güzel ben de bu aralar onu araştırıyordum. Forumda bir üyenin lithops u çiçek açmıştı ve çok güzeldi. Zaten kaktüslerin hemen hemen hepsi çiçek açıyor ve çok güzeller ama birde ömürleri kısa olmazsa daha iyi olurdu.

Teşekkür ederim Sn Sevgi. Lithops'lar çok güzel bende çok seviyorum. Benim aldığım Lithops'un en alt iki dalı kurudu nedenini bilemiyorum.

mandalinleerik
18-05-2013, 23:10
Vaktim oldukça kaktüs ve succulentlerimin saksılarını yeniliyorum. Saksıları genelde hazır almayıp kendi çapımda eklemeler yapıyorum.
Aşağıdaki saksım plastik bir tabak. Sadece tabanını deldim ve dış tarafını metalik sprey boyala boyadım.
Son günlerde saksıların diplerini taşla süslemeye taktım elime saksı geçtiği anda sahilden topladığım taşları diplerine koyuyorum.

406041

406042

mandalinleerik
18-05-2013, 23:13
En küçük saksımı da boyadım ve bu yavruyu diktim.

406057

mandalinleerik
18-05-2013, 23:18
Bu da farklı bir düzenlemem. Ama bu hazır bir saksı (elimde olan)

406069

Hakkı Şen
19-05-2013, 00:22
Çakıl taşları succulentlere yakışıyor. Eline sağlık..

mandalinleerik
19-05-2013, 00:39
Çakıl taşları succulentlere yakışıyor. Eline sağlık..

Sorma Hakkı Abi elime hangi saksı geçerse taşları sıralıyorum. Dedim ya taktım son günlerde.

Hakkı Şen
19-05-2013, 00:47
Sanırım öyle başlıyor, sonra araştırmalar fikir veren tasarımlar derken bakıyorsun sen de ortaya bir şeyler koymuşsun. Devamını bekliyorum, başarılar..

mandalinleerik
19-05-2013, 22:48
Düzenlediğim saksılardan bazıları. Nazar boncuklu olanı elde olan malzemelerle yaptım.

406707

406708

mandalinleerik
19-05-2013, 22:52
Echeveria'm açtı. Sürekli gidip gidip bakıyorum. Bu arada saksısı melamin bir tabak. 1,5 TL. den aldım, dibini deldim ve diktim :)

406715

406716

mandalinleerik
19-05-2013, 22:54
Succulentlerimi evde olan renkli saksılara diktim ama daha doğal saksıları seviyorum.

406721

406722

mandalinleerik
19-05-2013, 22:57
Senelerdir evimin balkonunda duran kaynana topuzum bu gece 4 tane birden açtı. Üzerinde 3 tane daha tomurcuk vardı ama biri rüzgardan kırılmış.

Gündüz

406723

Gece
406727

MKurtoglu
19-05-2013, 22:58
Sayın Mandalinleerik,

Saksılarınızın topraklarının üzerine koyduğunuz taşlardan, dibinede koyuyormusunuz. Bu uygulama bitkilerinizin ömrünü uzatacaktır. Tüm bitkilerinizi sağlıkla büyütmenizi diliyorum.

Sevgilerimle,

mandalinleerik
19-05-2013, 23:03
Sayın Mandalinleerik,

Saksılarınızın topraklarının üzerine koyduğunuz taşlardan, dibinede koyuyormusunuz. Bu uygulama bitkilerinizin ömrünü uzatacaktır. Tüm bitkilerinizi sağlıkla büyütmenizi diliyorum.

Sevgilerimle,

Sayın MKurtoglu, saksılarımın diplerine taş koyuyorum fakat aynı taşlardan değil :) çünkü onları sahilden tek tek topladım ve dibe koymaya kıyamıyorum.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Hakkı Şen
19-05-2013, 23:26
Nazar boncuklu olan saksı çok güzel. Üzerinde çalışıp daha büyük saksılarda succulentler ve nazar boncukları uyumlu düzenlemeler yapılabilir

mandalinleerik
19-05-2013, 23:38
Nazar boncuklu olan saksı çok güzel. Üzerinde çalışıp daha büyük saksılarda succulentler ve nazar boncukları uyumlu düzenlemeler yapılabilir

Hakkı abi aslında succulentler için turkuaz, oksit, ya da mavi tonlu seramik saksılar çok daha doğal duruyor. Denemek lazım :)

mandalinleerik
20-05-2013, 21:11
Sonunda hazırlamaya çalıştığım balkon raflarımı bugün duvara monte ettim.

Baumax'tan kestirdiğim iki adet suntanın, birini mavi sprey, diğerini ise beyaz sprey boya ile boyadım. Daha sonra ferforje ayaklarla duvara sabitledim.
Saksıları şimdilik gelişi güzel sıraladım çünkü saksı düzenlemelerim daha bitmedi. Umarım yerlerini beğenirler.
407457

407458

407459

407460

mandalinleerik
20-05-2013, 23:25
Hakkı Abi'yi dinledim ve mavi saksımdaki succulentlerimi onun dediği gibi düzenledim. Gerçekten tam istediğim gibi oldu.

407559

407560

dente
21-05-2013, 21:28
siz olayı aşmışsınız.hepsi birbirinden harika. terasıma birertane bende istiyorum :))

mandalinleerik
21-05-2013, 21:51
siz olayı aşmışsınız.hepsi birbirinden harika. terasıma birertane bende istiyorum :))

Teşekkür ederim ama ben daha yeniyim bu konularda tek tecrübem eskiden herkesin evinde bulunan Kaynana Topuzları, Yılan Kaktüsler, Atlaslar. Bazı succulent ve Lithops'larda henüz çok yeniyim.
Sizin de terasınıza çok yakışacağına eminim.

mandalinleerik
21-05-2013, 23:29
Yaptığım ilk kaktüs ve succulent arajmanımı balkonumda nereye koyacağımı bilemedim. Aklıma limon kasasını beyaza boyayıp üzerine koymak geldi. Bahçede limon kasası arayıp durdum ama uygun kasa bulamayınca gözüme bu palet ilişti.
Sevgili Hira'nın saksılarına uyguladığı yöntem aklıma geldi. Tavan boyasıyla paleti boyadım daha sonra arajmana zarar vermeyecek şekilde saksıyı maviye boyadım elime testi ibrik geçti onuda maviye boyadım :)
Hep yazıyorum ama bugünlerde elimden sprey boya düşmüyor :)

408019

408020

408021

YeniGine
21-05-2013, 23:38
Sayın mandalinleerik, maşallah sizin de kaktüsleriniz varmış. Çok zevkli bir balkon olmuş. Raflar, saksılar, aranjmanlar ve kaktüsleriniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

Hakkı Şen
21-05-2013, 23:43
Emeklerine sağlık renkli taşlar bir harika.. Palet te iyi değerlenmiş ancak biraz daha itina edilseymiş diye düşündüm sanki aceleye gelmiş. Hani bir zımpara falan, sonrasında üzerine bir cam alttan ışıklar.. Nasıl, hayal gücüme bir şeyler oldu uçtum mu ne :)

mandalinleerik
21-05-2013, 23:45
Sayın mandalinleerik, maşallah sizin de kaktüsleriniz varmış.

Aşkolsun :) başka neyim var ki? Ha pardon bir de Plumeri'larım var. Teşekkür ederim Sevgili Yenigine geçte olsa farkettin.

mandalinleerik
21-05-2013, 23:49
Palet te iyi değerlenmiş ancak biraz daha itina edilseymiş diye düşündüm sanki aceleye gelmiş.

Hakkı abi aceleye getirmedim. Zımpara yapmak istemedim çünkü paletin dokusunu bozmak istemedim açıkçası eski olmasını seviyorum, gerçi doku falan yok ta :).
Hatta arada çatlakları macun gibi bir şeyle doldurabilirdim ama dediğim gibi öyle olsa bir yapı marketten çok daha düzgün kesilmiş bir şekilde yapılabilir. Sade ve doğal olmasını istedim.

Hakkı Şen
21-05-2013, 23:54
Elbette yapı marketten düzgün bir şeyler alınabilir, karşısına geçip iyi ki almışım dersin. Ama insan kendisi bir şeyler yarattığında gidip gelip "ne güzel oldu yaa" der durur. Bunu diyen sadece ben değilimdir inşallah :)

mandalinleerik
22-05-2013, 10:29
Elbette yapı marketten düzgün bir şeyler alınabilir, karşısına geçip iyi ki almışım dersin. Ama insan kendisi bir şeyler yarattığında gidip gelip "ne güzel oldu yaa" der durur. Bunu diyen sadece ben değilimdir inşallah :)

Tabii ki bende senin gibi düşünüyorum. Aslında dediğin doğru çapaklar için biraz bir şeyler yapılabilirdi. Palete neden telli dolap muammelesi yaptıysam :)

mandalinleerik
30-05-2013, 13:41
Elime ne geçtiyse diktiğim ilk aranjmanım zamanla belki güzel hale gelir. Uyumsuz ne varsa dikmişim ama yinede seviyorum.

412156

Bu da en sevdiğim aranjmanım. Succulentleri eski ama elden geçmiş saksılarda daha çok beğeniyorum.

412157

Deniz kabuğu her yerde güzel. Önce akvaryumumu süsledi, şimdi ise saksımı.

412158

loveforlife
30-05-2013, 18:42
Ama bunlar da ne böyle Sevgili Mandalinleerik? Kıskanacağım bak... Olan var, olmayan var... Böyle de yapılmaz ki! Hem o saksıları niye maviş maviş boyadın bakayım sen öyle? Benim gibi kıskanıp da gözü kalanların nazarı değmesin diye mi yoksa? Bir de utanmadan gümüş rengi saksılar yapmışsın. Hele o saksılara koyduğun taşlar... Deniz kabuğu da hiç yakışmamış!:o

Bak bir de eski kaktüslerde tecrübeliyim diyorsun ya... Benim 2 minik çelik yılan kaktüsüm var (daha bir yıl olmadı onlara sahip olalı), büyümek bilmiyen:( Atlası Güler Abla sayesinde edindim. Daha önce ne duymuş ne görmüştüm. Bir kaynana kafası vardı, onu da kırmızı örümcek sardı! Senin ki açıyor da, boy boy afişe ediyorsun burada!

Çatırtı sesleri geliyor mu oraya??:p

mandalinleerik
30-05-2013, 20:12
Bunlarda toplu fotoğraflar.

412269

412270

412271

412272

412273

mandalinleerik
30-05-2013, 20:13
412274

412275

412276

cupid
30-05-2013, 21:03
Selamlar Mandalinleerik,
Hepsi birbirinden güzeller maşallah.

mandalinleerik
30-05-2013, 21:33
Ama bunlar da ne böyle Sevgili Mandalinleerik? Kıskanacağım bak... Olan var, olmayan var... Böyle de yapılmaz ki! Hem o saksıları niye maviş maviş boyadın bakayım sen öyle? Benim gibi kıskanıp da gözü kalanların nazarı değmesin diye mi yoksa? Bir de utanmadan gümüş rengi saksılar yapmışsın. Hele o saksılara koyduğun taşlar... Deniz kabuğu da hiç yakışmamış!:o

Bak bir de eski kaktüslerde tecrübeliyim diyorsun ya... Benim 2 minik çelik yılan kaktüsüm var (daha bir yıl olmadı onlara sahip olalı), büyümek bilmiyen:( Atlası Güler Abla sayesinde edindim. Daha önce ne duymuş ne görmüştüm. Bir kaynana kafası vardı, onu da kırmızı örümcek sardı! Senin ki açıyor da, boy boy afişe ediyorsun burada!

Çatırtı sesleri geliyor mu oraya??:p

Sevgili Loveforlife sen çok yaşa :) saksıları maviye boyarken inan "nazar" olayı hiç aklıma gelmedi. Balkonda biraz Bodrum havası essin dedik hepsi bu. Taşlar çok güzel gerçekten, ilk defa bir sahilde bu kadar güzel taş gördüm önce seçerek aldım tek tek baktım olmayacak avuç avuç doldurdum torbaya şimdi her saksıya serpiyorum :)
Kaynana Topuz'unu duydum da senin dediğin Kaynana Kafası'nı ilk defa duyuyorum :)
Keşke yakın olsaydık ta çok daha iyilerini seve seve senin için yapardık. Hem sende yapabilirsin tek yapman gereken şey saksıyı mavi ya da istediğin bir renge sprey boya ile boyamak. Anında kuruyor tam tembel işi :)

Teşekkür ediriyorum bu güzel yorumun için.

mandalinleerik
30-05-2013, 21:34
Selamlar Mandalinleerik,
Hepsi birbirinden güzeller maşallah.

Selamlar Sn. Cupid, teşekkür ederim umarım çok daha güzelleri sizlerin olur.

loveforlife
30-05-2013, 21:49
Kaynana Topuz'unu duydum da senin dediğin Kaynana Kafası'nı ilk defa duyuyorum :)

Kaynananın topuzu, yumruğu, kafası... Yurdum insanı gözünde öyle bir dikenlendirmiş ki kayınvalideleri, sonuç ortada... Hepsi aynı şey aslında: Echinopsis oxygona...:D

Sevgi
30-05-2013, 22:34
MAŞALLAH her şey çok güzel. Bu gidişler bana da sprey boya aldıracaksınız. Mavi beyaz uyumu muhteşem görünüyor. Aranjmanlar da çok güzel olmuş elinize sağlık.

mandalinleerik
30-05-2013, 22:41
MAŞALLAH her şey çok güzel. Bu gidişler bana da sprey boya aldıracaksınız. Mavi beyaz uyumu muhteşem görünüyor. Aranjmanlar da çok güzel olmuş elinize sağlık.

Çok Teşekkür ederim Sn. Sevgi. Tavsiye ederim. Sormayın elimde sprey boya gözüme takılan ne varsa götürüyorum bahçeye 5 dk. da boyuyorum :). Balkonda boyamayı denedim de eşim pek razı gelmiyor :)

YeniGine
31-05-2013, 00:48
Sayın mandalinleerik, maşallah saksılar, kaktüsler, objeler ne kadar güzeller. Gerçekten düzen, nizam, intizam süper. Zevkle, itina ile, emekle gayet güzel görünüyorlar. Ellerinize, yüreğinize sağlık.

YeniGine
31-05-2013, 00:52
Sonuçta göre göre ben de bir iki tane kaktüs edindim; 2 tane yılan kaktüsüm var şu an inşallah açacaklar bekliyorum büyük bir merak ve heves ile... İnşallah açsınlar ben de onlarla birlikte 2 tanecik daha kaktüsgillerden diyeyim (Zira ne bileyim değişik değişik isimleri var; ben bilmiyorum) onları da fotoğraflayayım, sizden de fikir alayım.

mandalinleerik
31-05-2013, 05:43
Sayın mandalinleerik, maşallah saksılar, kaktüsler, objeler ne kadar güzeller. Gerçekten düzen, nizam, intizam süper. Zevkle, itina ile, emekle gayet güzel görünüyorlar. Ellerinize, yüreğinize sağlık.

Sonuçta göre göre ben de bir iki tane kaktüs edindim; 2 tane yılan kaktüsüm var şu an inşallah açacaklar bekliyorum büyük bir merak ve heves ile... İnşallah açsınlar ben de onlarla birlikte 2 tanecik daha kaktüsgillerden diyeyim (Zira ne bileyim değişik değişik isimleri var; ben bilmiyorum) onları da fotoğraflayayım, sizden de fikir alayım.

Çok teşekkür ederim Sayın Yenigine, bizim işimiz sizinkinin yanında daha kolay siz koca bir siteyle ilgileniyorsunuz ben ise bir kaç saksı ile.
Yılan kaktüsünüzün olması ne kadar güzel en yakın zamanda bende temin edeceğim. Aldığınız diğer kaktüsleri de merakla bekliyorum.

mandalinleerik
31-05-2013, 06:26
Aloe Delaetii (Ciliaris) (sevgili loveforlife'tan öğrenmiştim adını) çiçekleri artık kurudu umarım seneye tekrar görmek kısmet olur. Önceki mesajlarımda da belirtmiştim Aloe Delaetii'mi bir dal olarak yere atmışlar babam da bana getirmişti çok ta iyi etti :) son hali bu.

412424

Opuntia vulgaris (Kaynana Dili) geçen seneden beri meyve vermeye başladı geçen sene 4 adet verdi bu sene iste 7 sevdiğim bir kaktüs ama 1 seneye kadar sanırım istemeden de olsa onunla vedalaşacağız.
412425
412426

Leş kaktüsüm geçen sene iş yerimden getirip bir dal olarak diktim ve açtı oysa ki iş yerimde senelerdir hiç açmamıştı. Çiçeği çok güzel.

412427

Kaynana Topuzu (Echinopsis oxygona) senelerdir bende, en sevdiklerimden.
412428

mandalinleerik
11-06-2013, 11:20
Kaktüsüm Çiçek açtı. Nadir de olsa çiçek açan kaktüslerim var :)

416448

416449

mandalinleerik
11-06-2013, 11:21
Sukulentlerimi bu taş saksıya aldım. Kaktüs ve Succulentlere taş saksılar çok yakışıyor.

416451

416452

Nautilus Cycad
15-06-2013, 23:41
Sn. Mandalinlerik, aşama aşama sevginzin büyümesi çok mutluluk verici. Tebessüm ile inceledim eşim ile beraber sayfanızı. Beyaza boyanmış tahta palet fikri çok güzel. Bende bakamadığım sukulentler var. Bana bir ara uğraman lazım :) Sevginin çığ gibi büyümesi dileği ile....

YeniGine
16-06-2013, 01:06
Çok teşekkür ederim Sayın Yenigine, bizim işimiz sizinkinin yanında daha kolay siz koca bir siteyle ilgileniyorsunuz ben ise bir kaç saksı ile.
Yılan kaktüsünüzün olması ne kadar güzel en yakın zamanda bende temin edeceğim. Aldığınız diğer kaktüsleri de merakla bekliyorum.

Çok teşekkür ediyorum Sayın mandalinleerik... Estağfurullah sonuçta seviyoruz, uğraşıyoruz hepimiz birşeyler yapmaya çalışıyoruz, emek sarfediyoruz. Ama yine de bu şekilde takdirleriniz beni sevindiriyor.
Evet bence de bir yılan kaktüsünüz olması gerek diye düşünüyorum. Çiçekleri açınça büyük bir zevk.

mandalinleerik
16-06-2013, 01:22
Sn. Mandalinlerik, aşama aşama sevginzin büyümesi çok mutluluk verici. Tebessüm ile inceledim eşim ile beraber sayfanızı. Beyaza boyanmış tahta palet fikri çok güzel. Bende bakamadığım sukulentler var. Bana bir ara uğraman lazım :) Sevginin çığ gibi büyümesi dileği ile....

Güzel dilekleriniz için eşiniz ve size çok teşekkür ederim Sayın Nautilus Cycad. Bakamadığınız sukulentlere seve seve bakabilirim :)

mandalinleerik
19-06-2013, 10:19
Echeveria'm ikinci kere açıyor, bir tanede henüz açmamış tomurcuk dalım mevcut.

418935

mandalinleerik
19-06-2013, 10:20
Aldığım ilk günden beri hızla büyüyüp beni sevindiren succulentim. Şaşırtıcı şekilde hızla gelişiyor :)

418936

adneser
24-06-2013, 17:30
Sayın Mandalinleerik

Sayfanızı çoktandır ziyaret etmemişim yeni farkettim,:( tabi pulimeradan başkaşey görmedi gözümüz, hepsi harika olmuş emeklerinize sağlık.

Bu arada pulimera ne durumda:confused:

Saygı ve selamlar

difenbahya
24-06-2013, 18:30
bunlarda benim sukulenlerim :))

mandalinleerik
24-06-2013, 21:34
Sayın Mandalinleerik

Sayfanızı çoktandır ziyaret etmemişim yeni farkettim,:( tabi pulimeradan başkaşey görmedi gözümüz, hepsi harika olmuş emeklerinize sağlık.

Bu arada pulimera ne durumda:confused:

Saygı ve selamlar

Teşekkür ederim Sayın adneser;
Plumeria'larımda bir sorun vardı en son konu başlığında paylaşmıştım hatta sizde yardımcı olmuştunuz. Sanırım susuz kalmışlar ama pek umut yok gibi sadece bir kaç yapraktan ibaret.

mandalinleerik
24-06-2013, 21:36
bunlarda benim sukulenlerim :))

Sayın difenbahya, maşallah sizin Echeveria'nız benimkinden çok daha güzel.

difenbahya
25-06-2013, 16:51
Sayın difenbahya, maşallah sizin Echeveria'nız benimkinden çok daha güzel.

bir anda bu kadar gelişti bende anlamadım. bankonda sürekli güneş alan bir yerde duruyor. 10 günde bir sıvı gübre veriyorum herhalde ondan böyle oldu 6 ay önce sizinkinden çok daha küçüktü şimdi ile hemen hemen her hafta yeni bir yerinden yavru veriyor :))

mandalinleerik
25-06-2013, 20:23
bir anda bu kadar gelişti bende anlamadım. bankonda sürekli güneş alan bir yerde duruyor. 10 günde bir sıvı gübre veriyorum herhalde ondan böyle oldu 6 ay önce sizinkinden çok daha küçüktü şimdi ile hemen hemen her hafta yeni bir yerinden yavru veriyor :))

Güzel bakım sayesinde bu kadar gelişmiş. Sanırım seneye saksı değişimi isteyecek. uygun bir saksıda çok daha güzel olacaktır. Benimkinin alt yaprakları nedense kurumaya başladı.

difenbahya
25-06-2013, 23:16
Güzel bakım sayesinde bu kadar gelişmiş. Sanırım seneye saksı değişimi isteyecek. uygun bir saksıda çok daha güzel olacaktır. Benimkinin alt yaprakları nedense kurumaya başladı.

evet önümüzdeki yıl saksı değiştirmem gerekecek ama birsey olur da kaybederim diye çok korkuyorum. saksı değişimini baharda mı yapmalıyım?
benimde alt yapraklarda zaman zaman kuruma oluyor o yaprakları düşmesini beklemeden koparıyorum. her kopardığım yerden kökler ve yeni yavrular çıkmaya başlıyor.

mandalinleerik
25-06-2013, 23:30
Baharda yapabilirsiniz. Bir - iki boy büyük saksıya alırsınız.

mandalinleerik
26-06-2013, 10:18
Türkçe adını sevmediğim kaktüsüm (stapelia). Sanırım iki yıl önce büyük kaktüsümün dibine tek dal olarak dikmiştim ilk çiçeğini geçen sene açtı, umarım bu sene de açar.

420908

Bir marketten atıl durumda bulup hemen aldığım Yılbaşı çiçeğim. Eve getirdiğim gibi saksı ve toprak değişimi yapmıştım o günden beri çok neşeli. Sürekli yeni yapraklar çıkarıyor. Ne renk açacak merak ediyorum.

420914

Aysel Yavuz
01-07-2013, 11:39
İsteğiniz üzerine;

adneser
01-07-2013, 13:22
Türkçe adını sevmediğim kaktüsüm (stapelia). Sanırım iki yıl önce büyük kaktüsümün dibine tek dal olarak dikmiştim ilk çiçeğini geçen sene açtı, umarım bu sene de açar.

420908

Sayın Mandalinleerik

(stapelia). Çiçeği bu şekildemi.

422406

Bendekinin çiçieği bu

Saygı ve selamlar

mandalinleerik
01-07-2013, 15:16
İsteğiniz üzerine;

Aysel Hanım; Paşa'yı sayfamda gördüğümde benim için çok güzel ve büyük bir sürpriz oldu. Maşallah çok güzel bir yavru. Kim bilir ne oyunlar yapıyordur.
İlginiz için çok teşekkür ederim.

mandalinleerik
01-07-2013, 15:17
Sayın Mandalinleerik

(stapelia). Çiçeği bu şekildemi.

422406

Bendekinin çiçieği bu

Saygı ve selamlar

Evet sayın Adneser bendekinin de çiçeği tam olarak sizinkinin aynısı. Fakat bir arkadaşım bir dal verdi ve onu yaşatmaya bakıyorum o farklı cins olabilir.

Aysel Yavuz
01-07-2013, 15:51
Aysel Hanım; Paşa'yı sayfamda gördüğümde benim için çok güzel ve büyük bir sürpriz oldu. Maşallah çok güzel bir yavru. Kim bilir ne oyunlar yapıyordur.
İlginiz için çok teşekkür ederim.

Beğendiğinize sevindim..Yapmazmı hiç..Gidenin arkasından koşuyo hep onu bırakmayalım diye..Gerçekten çok sevimli..:p

YeniGine
02-07-2013, 00:18
:) Paşaya maşallaah; çok sevimli çok... :D Saz ekibimden sonra bir de yavru köpeğim mi olsa acaba? İmrendim gerçekten... Çok tatlı...
Komşulardan vazgeçtim, evdekiler bile isyan ederler artık zaten köpekti, çiçekti, tarlaydı diye diye eve uğradığın yok deyip duruyorlar zaten...

mandalinleerik
02-07-2013, 00:27
Paşa gerçekten çok sevimli bir köpek Sn. Yenigine ama bir de Paşa gibi bir köpeğiniz olursa sitede yer bulabilir misiniz bilemiyorum :)

YeniGine
02-07-2013, 00:39
:D Zaten onu dedim ya Sayın mandalinleerik, siteden vazgeçtim evden de kovacaklar beni yakında... Fakat güzel bir gelişme bu arada; 2 gündür kene görmüyorum görüldüğü alanlarda... Sevinçliyim!.. Sanki saz ekibim daha bir rahatlarmış gibi hissediyorum; psikolojik!.. Ama ben hâlâ iki büklüm ve kaşına kaşına aranıyorum...

mandalinleerik
02-07-2013, 00:49
:D Zaten onu dedim ya Sayın mandalinleerik, siteden vazgeçtim evden de kovacaklar beni yakında... Fakat güzel bir gelişme bu arada; 2 gündür kene görmüyorum görüldüğü alanlarda... Sevinçliyim!.. Sanki saz ekibim daha bir rahatlarmış gibi hissediyorum; psikolojik!.. Ama ben hâlâ iki büklüm ve kaşına kaşına aranıyorum...

Bu güzel habere sevindim. Bence o ilaçtan stok yapın :)

YeniGine
02-07-2013, 00:57
O ilaç keneler için 1 ay, bit, pire için 2 aylıkmış... 1 ay olsun yeni ilaçların parasını komşulardan toplamayı düşünüyorum.... :D Dediğim gibi beni atacaklar binadan ve bir de evden... Az kaldı gibime geliyor...

mandalinleerik
02-07-2013, 12:38
Aldığım günden beri hiç bir gelişme göstermeyen hatta iki yaprağını kaybettiğim Lithops'um.

422553

Güneşi gördükçe uçları kızaran sukulentlerim.

422554
422555

mandalinleerik
02-07-2013, 12:39
Anne ve kızı ayırdım ama güzel gelişiyorlar. Yeni yavruları bekliyorum :)
422556

422557

mandalinleerik
02-07-2013, 12:40
Son olarak ta arkadaşımın hediye ettiği beyaz kaktüs. Sanırım biraz şekil bozukluğu var.

422558

SU2014
15-01-2014, 10:07
fıkır gercekten guzel olmus kaktuslerde cok uzel olmuslar

SU2014
15-01-2014, 10:08
cok tatlı ve sırınler bance

hparliyan
15-01-2014, 18:53
Sayfanız hayırlı olsun

hira
26-02-2014, 02:41
Nerelerdesiniz mandalinleerik, sayfanız sessiz kaldı :)

mandalinleerik
12-01-2016, 21:37
Herkese merhaba. Uzun zamandır paylaşım yapamıyorum. Sukulent ve kaktüslerimin çoğunu kaybettim. Elimde kalanlara yeni arajmanlar yapıyorum. Yakında minyatür bahçe çalışmaları deneyeceğim herşeyi kendim yapmak istiyorum. Öncelikle seramik saksıdan başlayacağım daha sonra bitki seçimi ve uygun dekor yapmayı planlıyorum umarım başarabilirim.

sevgihoca
12-01-2016, 22:01
Yukarıdaki çalışmalar sizin mi Mandalinleerik.Sizinse çok beğendiğimi ifade edeceğim.Planladığınız çalışmalarınızda bol başarılar dilerim.Ayrıca sayfanızda gezinmek oldukça zevkliydi.Saksılarınızda kullandığınız mavi rengine bayıldım.

mandalinleerik
12-01-2016, 22:11
Yukarıdaki çalışmalar sizin mi Mandalinleerik.Sizinse çok beğendiğimi ifade edeceğim.Planladığınız çalışmalarınızda bol başarılar dilerim.Ayrıca sayfanızda gezinmek oldukça zevkliydi.Saksılarınızda kullandığınız mavi rengine bayıldım.

Beğendiğinize sevindim.Teşekkür ederim Evet saksılar hariç geri kalanı bana ait. Ağaç dallarından minyatür ev denemesi yaptım ama başarılı olamadım.

sevgihoca
12-01-2016, 22:26
Tebrik ederim,saksılardaki ev şekilleri çok güzel.Bence ağaç dallarında başarılı olamadıysanız,başarılı olacağınız başka bir şey yapın,sizin evler benim daha hoşuma gitti.Belki de siz başarılı olmadığını düşünüyorsunuzdur.Ben sizin çalışmalarınızı çok doğal ve sıcak buldum.Yanlış anlamayın da bazen bu minyatür bahçelerde o kadar ev vs.şeyler oluyor,bakıyorsun çiçeğe yer kalmamış.Belki öyle olması gerekiyordur bilmiyorum ama sizde çiçeğin çok olması,küçük bir objeyle de desteklenmesi çok hoş olmuş.Ben bir an önce yeni çalışmalarınızı bekliyorum,kaçmak yok.

mandalinleerik
12-01-2016, 23:29
:rolleyes:Tebrik ederim,saksılardaki ev şekilleri çok güzel.Bence ağaç dallarında başarılı olamadıysanız,başarılı olacağınız başka bir şey yapın,sizin evler benim daha hoşuma gitti.Belki de siz başarılı olmadığını düşünüyorsunuzdur.Ben sizin çalışmalarınızı çok doğal ve sıcak buldum.Yanlış anlamayın da bazen bu minyatür bahçelerde o kadar ev vs.şeyler oluyor,bakıyorsun çiçeğe yer kalmamış.Belki öyle olması gerekiyordur bilmiyorum ama sizde çiçeğin çok olması,küçük bir objeyle de desteklenmesi çok hoş olmuş.Ben bir an önce yeni çalışmalarınızı bekliyorum,kaçmak yok.

Çok teşekkür ederim. Tıpkı bende sizin gibi düşüyorum. Bitkilerin ölçülerine uygun olmayan objeler kullanıldığı zaman gerçekçi durmuyor. Uzun zamandır düşünüyorum umarım faaliyet e geçebilirim. Her ne kadar yukarıdaki arajmanlarımı minyatür bahçe olarak düşünmesem de bana bir kapı araladı.

YeniGine
13-01-2016, 23:44
Sayın mandalinleerik nerelerdeymişsiniz, yeni arajmanlarınızla hoşgelmişsiniz. Emeklerinize sağlık çok güzel olmuşlar.

mandalinleerik
14-01-2016, 00:10
Sayın mandalinleerik nerelerdeymişsiniz, yeni arajmanlarınızla hoşgelmişsiniz. Emeklerinize sağlık çok güzel olmuşlar.

Sayın Yenigine sizi burada gördüğüme çok sevindim. Maalesef çoğu bitkimi kaybettim. Bu biraz uzaklaşmama sebep oldu. Şimdi yavaş yavaş tekrar birşeyler yapmaya çalışıyorum. Yalnız bırakmadığınız için teşekkürler. Umarım eski günlerdeki gibi paylaşımlarımız olur.

merlict
18-01-2016, 19:18
Hiçte güzel olmamış :o

mandalinleerik
18-01-2016, 19:55
Hiçte güzel olmamış :o

Teşekkür ederim daha iyisini yapmaya çalışıyorum.

loveforlife
19-01-2016, 09:54
Sen bir görün, bir kaybol! Dönüşün de böyle muhteşem olsun. Çok güzel olmuş aranjmanların. Ellerine sağlık Sevgili Arkadaşım.

mandalinleerik
26-01-2016, 21:47
Cumartesi günü aldığım Suculent. Çok beğenerek aldım. Arajman yapmadan önce paylaşmak istedim. 593587

Muda
27-01-2016, 09:53
Cumartesi günü aldığım Suculent. Çok beğenerek aldım. Arajman yapmadan önce paylaşmak istedim. 593587

Renkleri muhteşem olmuş. En büyük sıkıntı zirve yapıp çiçeklerini açtıktan sonra ölmeleri olarak yazıyor. Ben bu durum nedeni ile yedekleme veya bir süre çiçeklerini gördükten sonra keserek bitkinin tohum yapmasını önlüyorum. Yapraktan çoğaldıkları için genelde bir sürü yavruları oluyor. Sadece bir cinste yaprak kopmadan yavru üretim olmuyor nedense. Siz problem yaşamamak için yapraktan üretmek için birkaç yaprağı koparıp toprak üzerine bırakırsanız iyi olur. Çiçeklenme uzun sürüyor. Bir süre sonra çiçeklerini de kesip birkaç çelik yapabilirsiniz. Çiçeklerin bulunduğu saptan bile çiçekleri koparınca yeniden büyüyorlar. Tabi hepsi aynı şekilde olmuyor.
İyi günler.

mandalinleerik
27-01-2016, 21:28
Renkleri muhteşem olmuş. En büyük sıkıntı zirve yapıp çiçeklerini açtıktan sonra ölmeleri olarak yazıyor. Ben bu durum nedeni ile yedekleme veya bir süre çiçeklerini gördükten sonra keserek bitkinin tohum yapmasını önlüyorum. Yapraktan çoğaldıkları için genelde bir sürü yavruları oluyor. Sadece bir cinste yaprak kopmadan yavru üretim olmuyor nedense. Siz problem yaşamamak için yapraktan üretmek için birkaç yaprağı koparıp toprak üzerine bırakırsanız iyi olur. Çiçeklenme uzun sürüyor. Bir süre sonra çiçeklerini de kesip birkaç çelik yapabilirsiniz. Çiçeklerin bulunduğu saptan bile çiçekleri koparınca yeniden büyüyorlar. Tabi hepsi aynı şekilde olmuyor.
İyi günler.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Sayın Muda. Bu suculenti hiç bilmiyordum. Çiçekleri kuruduktan sonra ölmeleri ilginç geldi. Bunun olmasını istemem. Dediklerinizi dikkate alıp uygulayacağım. Şuan havalar soğuk olduğu için dışarı çıkarmadım. Salonda kalorifer açık olmadığı için orada tutuyorum umarım yanlış yapmıyorumdur. İlginiz için tekrar teşekkürler.

mandalinleerik
01-02-2016, 21:58
Nihayet 2 hafta önce aldığım suculentlerimi aranjman yaptım.
Toprak olarak bahçeden aldığım yaprak çürükleri, dere kumu, ponza taşı ve perlit karışımı kullandım. Saksı olarak yine bahçeden bulduğum henüz nerden geldiğini bilmediğimiz topraklama hattının çanağını kullandım :)
594243

594244

594245

Gül Batur
01-02-2016, 22:01
Ellerine sağlık muhteşem olmuş.

mandalinleerik
01-02-2016, 23:01
Teşekkür ederim Gül Hanım. Umarım yaşarlar.

YeniGine
01-02-2016, 23:17
:) Çok güzel olmuş sayın mandalinleerik, maşallah emeklerinize sağlık. Rastgelsin inşallah!..

mandalinleerik
01-02-2016, 23:23
Sayın Yenigine yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sizin yorumlarınız benim için çok değerli. Forumda vefalı dostlarımdan birisiniz. Tekrar teşekkürler.

günebakan
02-02-2016, 09:39
Oldukça güzel görünüyor güle güle büyütn:)

mandalinleerik
02-02-2016, 10:13
Teşekkür ederim sayın günebakan. Ara vermiştim şimdi tekrar devam. :)

sevgihoca
02-02-2016, 16:04
Sizin bahçe döküman yönünden bayağa zengin sanırım.Toprak saksılar filan.Bence bahçeyi bir tur daha gezin.Yaptığınız çalışma çok güzel ve temiz.Bu beyaz taşlar çiçeği suladıkça rengi kirlenmiyor mu?Benimkiler bir müddet sonra toprağın rengini alıyor.Ben sulamasını mı bilemiyorum acaba?

mandalinleerik
02-02-2016, 17:51
Teşekkür ederim Sayın Sevgihoca. Bahçe de gerçekten yok yok. Vaktim olsa daha çok şey çıkar.
Dediğiniz gibi taşlarda zamanla sararma olacaktır. Özellikle sulamadan sonra zamanla tozlar yapışıyor. Taşları toplayıp temizleyip tekrar dekor yapmak çözümü.

mandalinleerik
08-02-2016, 00:44
Deniz kabuklarını her zaman çok sevdim. Son hazırlıkladıklarımdan.
594936

594937

Bayçalı
11-02-2016, 15:37
Nihayet 2 hafta önce aldığım suculentlerimi aranjman yaptım.
Toprak olarak bahçeden aldığım yaprak çürükleri, dere kumu, ponza taşı ve perlit karışımı kullandım. Saksı olarak yine bahçeden bulduğum henüz nerden geldiğini bilmediğimiz topraklama hattının çanağını kullandım :)
594243

594244

594245

Sn:mandalinleerik arajmanın süslemeleri arkadaki manzara ve net bir fotoğraf dahada güzel bir hava katmış sanki bütün flaşlar sizin arajmanınızı çekiyorgibi emeğinize sağlık :D

mandalinleerik
11-02-2016, 23:14
Beğendiğinize sevindim Bayçalı. Yeni düzenlemeler yapıyorum şuan saksı yapım aşamasındayım bittiğinde paylaşacağım.

mandalinleerik
14-02-2016, 22:55
Bugün bahçede gezerken bu kuru Ağaç gövdesini buldum. İçi kolayca oyuldu. Biraz bulaşık teli ile zımpara yaptım ve Sedum diktim.
595747

Ve nihayet uzun zamandır yapmak istediğim saksı kullanıma hazır. Kaktüslerime yakıştığını düşünüyorum.
595748

duy-gu
15-02-2016, 07:16
Bugün bahçede gezerken bu kuru Ağaç gövdesini buldum. İçi kolayca oyuldu. Biraz bulaşık teli ile zımpara yaptım ve Sedum diktim.
595747

Ve nihayet uzun zamandır yapmak istediğim saksı kullanıma hazır. Kaktüslerime yakıştığını düşünüyorum.
595748

Muhteşem olmuş. Sanki çiçekçilerde hazır satılanlar gibi :)
Betondan yaptınız bu saksıyı sanırım? Kalıbını nasıl yaptınız ?

mandalinleerik
15-02-2016, 23:53
Muhteşem olmuş. Sanki çiçekçilerde hazır satılanlar gibi :)
Betondan yaptınız bu saksıyı sanırım? Kalıbını nasıl yaptınız ?
Çok teşekkür ederim. Evet saksıyı fayans yapıştırıcısı, perlit ve torf karışımından elde ettim. Kalıbı ise A101'den aldığım plastik kaplardan birini kullandım.

Şükran45
16-02-2016, 14:35
Sayfanızı ilgiyle takip ediyorum. Tek kelimeyle "harika".

mandalinleerik
16-02-2016, 15:11
Sayfanızı ilgiyle takip ediyorum. Tek kelimeyle "harika".

Çok teşekkür ederim. Kendi çapımda birşeyler yapmaya çalışıyorum.