PDA

View Full Version : Enver / Bahçe

Enver
29-07-2011, 07:04
Bahçenin bulunduğu şehir Düzce

Bahçenin büyüklüğü :400 metrekare

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :kısmi güneşli ve yarı gölgeli

Bölgenin soğuğa dayanıklılık haritasındaki yeri

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) :konut olarak kullanılıyor.

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? Önceki hali boş araziydi.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?: 2

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?:hayır almadım.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) kişisel bakım

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) Nelerdir?

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? :güzel iç açıcı bir bahçe olsun istiyorum.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :alev çalısı,oya ağacı, hatmi,gülibrişim, ligistrum,mahonia,mor salkım,hanımeli, incir, vişne, kiraz

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Akçağaç,mavi ladin,mavi sedir,

Varsa çok özel bir bitkinizin adı?

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Evet

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? .musluk suyu ile sulama yapıyorum.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?
Toprak özellikleri

Kompost yapıyor musunuz? Bazen hobi amaçlı

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?

Bahçeniz organik mi?

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? Yağmurlama

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?:kışın arka taraf dağ.esinti oluyor.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?

Herkese selamlar.

1 yıldır evimin bahçesi ile vakit buldukça uğraşıyorum. Çoktandır fotoğraf çekip eklemek istiyordum ama bi türlü denk getiremedim. Bu sabah çimleri sularken hem de fotoğraf çektim.

Enver
29-07-2011, 07:07
Fotoğraflara devam...

Enver
29-07-2011, 07:10
Kırmızı yapraklı akçağacım, altın çilek, gojilerim ve diğerleri....

Enver
29-07-2011, 07:12
çiçeklerim ve ağaç fidelerim...

Enver
29-07-2011, 07:16
kılıçlar (yeni çıkanlar da var), adını bilmediğim diğer çiçeklerim....

Enver
29-07-2011, 07:19
tohumdan yetişdirdiğim sardunyalar, yeni çıkan kılıçlar ve nihayet kumkat yeni sürgünler vermeye başladı. Herhalde çiçek açacak....

Enver
29-07-2011, 07:23
gülibrişim, ağaç hatmi, oya ağacı....

Enver
29-07-2011, 07:27
anthorium, yucca,kauçuk....

mandalinci
29-07-2011, 07:31
Merhaba Sn. Enver Saldık,

Sayfanız hayırlı olsun, çok hoş ve bakımlı bir bahçe ellerinize sağlık.

Sürekli mi oturuyorsunuz, hafta sonu evi mi? Sağlıkla oturunuz.

Enver
29-07-2011, 07:33
aşk merdiveni, yeni köklenmeye başlayan ve ismini bilmediğim bir ağaççık (mor çiçekleri var) acer palmatum hormonla köklendirdim, yaklaşık 5 ay oldu. yeni yapraklar çıkardı. İnşallah tutar. Diğer fotolar...

Enver
29-07-2011, 07:36
alev ağacı çelik köklendirmelerim, kompost yapımı (yeni tamamlandı)

Enver
29-07-2011, 07:39
Arkadaşlar bu da son uğraşım. (Adenium 20 tohumdan 14 tane çıktı) İnşallah yaşatabilirim...

Enver
29-07-2011, 07:40
Merhaba Sn. Enver Saldık,

Sayfanız hayırlı olsun, çok hoş ve bakımlı bir bahçe ellerinize sağlık.

Sürekli mi oturuyorsunuz, hafta sonu evi mi? Sağlıkla oturunuz.

Teşekkür ederim. Sürekli oturuyorum. Düzceye 7 km. uzaklıkta bir köy....

ciceksever70
29-07-2011, 07:44
Sayfaniz hayirli olsun. Eviniz cok güzel ancak benim gibi her boslugu bitkiyle dolduran birine göre oldukca bos geldi. Duvarlardan yükselen clematislerin, hanimelilerin, yaseminlerin eksikligini hissettim. Adini bilmediginiz cicekleriniz zinnia cok güzel acmislar.

Enver
29-07-2011, 07:48
Sayfaniz hayirli olsun. Eviniz cok güzel ancak benim gibi her boslugu bitkiyle dolduran birine göre oldukca bos geldi. Duvarlardan yükselen clematislerin, hanimelilerin, yaseminlerin eksikligini hissettim. Adini bilmediginiz cicekleriniz zinnia cok güzel acmislar.

Teşekkür ederim.
Ama sonbaharda inşallah daha da zenginleştireceğim bahçemi.
Söylediğiniz gibi boşluk çok.
Ama daha bu eve geçeli 1 yıl bile olmadı. Yavaş yavaş daha da güzelleştirmek istiyorum...

ciceksever70
29-07-2011, 08:06
Teşekkür ederim.
Ama sonbaharda inşallah daha da zenginleştireceğim bahçemi.
Söylediğiniz gibi boşluk çok.
Ama daha bu eve geçeli 1 yıl bile olmadı. Yavaş yavaş daha da güzelleştirmek istiyorum...

Aman bizler gibi acele etmeyin yavas yavas planlayarak ekim yapin. Ben her yeri doldurdum simdi de hicbirinden vazgecemiyorum. Bahcem deli kizin ceyizi gibi. Birkac yil icinde her sey yerli yerine oturur, ektikleriniz büyür. Keyifli günler dilerim.

Enver
29-07-2011, 09:27
Aman bizler gibi acele etmeyin yavas yavas planlayarak ekim yapin. Ben her yeri doldurdum simdi de hicbirinden vazgecemiyorum. Bahcem deli kizin ceyizi gibi. Birkac yil icinde her sey yerli yerine oturur, ektikleriniz büyür. Keyifli günler dilerim.

teşekkür ederim.
Zaten her yeri doldurmak istemiyorum. Çok abartıya kaçmaya gerek yok.
Çok vakit alıyor zaten. Çok doldurduğumuzda başka şeyler yapmaya hiç fırsat olmaz...

mandalinleerik
29-07-2011, 09:52
Eviniz, bahçeniz, çicekleriniz çok güzel. Bahçenizde çim var ve bir kaç çiçek. Sade olması çok hoşuma gitti. Çimlerin arasında bir kaç büyük ağaç çok daha güzel olacaktır ileride. hayırlı olsun.

Enver
29-07-2011, 11:16
Eviniz, bahçeniz, çicekleriniz çok güzel. Bahçenizde çim var ve bir kaç çiçek. Sade olması çok hoşuma gitti. Çimlerin arasında bir kaç büyük ağaç çok daha güzel olacaktır ileride. hayırlı olsun.

bahçenin ortasına manolya diktim.
Yine sol tarafa mavi ladin dikecem sonbaharda.
Bir yere daha yaprak döken manolya dikecem ayrıca.

birol baser
29-07-2011, 11:26
ellerinize saglık muhteşem bir bahçe çiçekler harika

Enver
29-07-2011, 11:40
ellerinize saglık muhteşem bir bahçe çiçekler harika

teşekkür ederim.
daha iyileri sizin olur inşallah

ozbey
30-07-2011, 21:35
Bahçenizle itina ile ilgilendiğiniz belli oluyor, çok güzel ve düzenli.
Ellerinize sağlık.

ligustrum
30-07-2011, 21:55
Sayın sadıkenver; Bahçeniz hayırlı olsun. Çiminiz çok güzel. İnşallah zamanında biçim yaparak uzun ömürlü olmasını sağlarsınız. Bahçenin sade olması ile mevcut olanlara daha çok zaman ayrıldığı için; daha güzel olmalarını sağlamıştır. Şimdi olduğu gibi.
Sağlıklı günler dilerim.

Satı Uğurtan
31-07-2011, 00:06
Sevgili saldikenver, hayırlı uğurlu olsun, güzel bir bahçe, sanıyorum büyükte istediğiniz kadar bitki yetiştirebilirsiniz sevgiler saygılar.

Orhan Özbilgiç
31-07-2011, 01:50
Güzel bir bahçe. Farklı bitkilerle bezendikçe, birkaç sene içinde çok gösterişli olacağı kanısındayım. Dahlia' lara bende aşık oldum. Gelecek yıl sizin gibi bolca dikeceğim.
Sayın saldikenver;
Hayırlı olsun. Size kolaylıklar diliyorum.

cetasule
31-07-2011, 10:02
Bahçe sayfanız hayırlı olsun
Paylaştığınız birbirinden güzel görüntüler için çok teşekkürler.
Her şey gönlünüzce olsun

Enver
02-08-2011, 08:54
yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Elimden geldiğince bahçemizi güzelleştirmeye uğraşıyorum.

Enver
02-08-2011, 08:57
Arkadaşlar
5 nolu mesajımdaki bu çiçeğin adı nedir?
Yaklaşık 1 ay önce 5 köşeli yıldız şeklinde çiçekleri açtı. Küçük küçük çiçekleri daha sonra döküldü.

Enver
13-10-2011, 09:01
arkadaşlar selamlar
Bu mevsimde evimin bahçesini ağaç ya da ağaççık dikerek zenginleştirmek+güzelleştirmek istiyorum tavsiyeleriniz neler

sakdag
13-10-2011, 09:07
sayfanız hayırlı, bitkileriniz bol çiçekli olsun.

marjinalmenekse
13-10-2011, 09:45
hepsi harika . çok beğendim.

Enver
14-02-2012, 14:13
arkadaşlar selamlar
Malum bahar yaklaşıyor.
Ben sizden bir şey rica edeceğim. Evim bahçe içinde yukarıdaki fotolarda da görebilirsiniz.
Balkonumun ön tarafında çiçekler için yer hazırladım. Ayrıca bahçemin ortasına iki tane taşlarla çevrili çiçek adası hazırladım. Buralara hangi çiçekleri ekmeliyim.
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ona göre tohum alıp çimlendirmeye başlayacağım.

Minarislim
14-02-2012, 15:43
Sayın sadikenver ;Sayfanız hayırlı olsun.Çok güzel bir mekan kurmuşsunuz. Güle güle oturun.

sabah
14-02-2012, 16:30
Merhaba,

Öncelikle bahçenize ilişkin tanıtım bilgilerini ilk mesajınıza eklerseniz bahçenizin, çevrenizin ve sizin koşullarınız bilinerek bahçeniz incelenir.

..Balkonumun ön tarafında çiçekler için yer hazırladım. Ayrıca bahçemin ortasına iki tane taşlarla çevrili çiçek adası hazırladım. Buralara hangi çiçekleri ekmeliyim.....

İlk mesajda bulunan göbekten söz ediyorsanız yerini çok anlayamadım ama balkona çok yakın değil galiba. Yakınsa da aradaki güller görüşü engelleyebilir.

Ayrıca bahçeniz geniş görünüyor. Bu nedenle göbekte bitkilerin de boylu olmasında yarar var. Ortaya daha boylu bitkiler dikip onların çevresine daha alçaklardan kuşak yapabilirsiniz.

Genelde tek çeşidin, yoğun olarak kullanılması göze daha hoş geliyor.

Siz de zaten çok çeşit var ne önereceğimi bilemedim.:rolleyes:

Aslında ben olsam öyle mevsimlik yerine çalı ya da küçük ağaççık türü bitkileri tercih ederdim.

Kolay gelsin

Enver
15-02-2012, 15:28
Merhaba,

Öncelikle bahçenize ilişkin tanıtım bilgilerini ilk mesajınıza eklerseniz bahçenizin, çevrenizin ve sizin koşullarınız bilinerek bahçeniz incelenir.

İlk mesajda bulunan göbekten söz ediyorsanız yerini çok anlayamadım ama balkona çok yakın değil galiba. Yakınsa da aradaki güller görüşü engelleyebilir.

Ayrıca bahçeniz geniş görünüyor. Bu nedenle göbekte bitkilerin de boylu olmasında yarar var. Ortaya daha boylu bitkiler dikip onların çevresine daha alçaklardan kuşak yapabilirsiniz.

Genelde tek çeşidin, yoğun olarak kullanılması göze daha hoş geliyor.

Siz de zaten çok çeşit var ne önereceğimi bilemedim.:rolleyes:

Aslında ben olsam öyle mevsimlik yerine çalı ya da küçük ağaççık türü bitkileri tercih ederdim.

Kolay gelsin

teşekkürler tavsiyeleriniz için
mavi ladin düşünüyorum bu aralar alıp dikecem.