View Full Version : Bu Yabani Bitkinin Adı Nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun)
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
Sorular ve cevapların daha işlevsel olması için bazı kurallara uyulması iyi olacak diye düşündük. Böylece, sadece bilgilerinizi tazelemek için bakarken ya da bitkinizi bulmaya çalışırken, fotoğraf ile isimleri aynı mesaj içinde göreceksiniz. Hangi mesajda, hangi soruya cevap verilmiş bulmaya uğraşmayacaksınız.
Sorularına cevap alanlar, mesajlarında tekrar bir düzenleme yapmak zorunda kalacaklar ama bunu bir angarya olarak göreceklerini sanmıyoruz.
Teşekkür ederiz.
Soru sorarken dikkat etmeniz gerekenler:
1. Her mesaj alanında, sadece bir bitki adı sorunuz.
2. Bitki ile ilgili başka hiçbir şeyi, bu konu altında yazışmayınız.
3. Zorunlu haller dışında aynı bitkiye ait birden çok fotoğraf yüklemeyiniz.
4. Fotoğrafları mutlaka foruma yüklemeniz gerektiğini unutmayınız.
Çok önemli:
5. Bitkinizin adını öğrenince, düzelt butonunu kullanarak, kendi mesajınıza ekleyiniz.
Bitki adının kolay bulunması için mesajın en üstüne ve aşağıdaki formatta yazınız. Öğrendiğiniz kişinin adını eklemeyi unutmayınız.
Örnek:
Ribes aureum
Sarı Çiçekli Bektaşi Üzümü
Herbaryum
(Yazıların boyutu 4, kırmızı, kalın
Söyleyenin boyutu 2, siyah, kalın)
(Adın net olmadığı, farklı isimlerin söylendiği durumlarda da, adları ve söyleyenleri kendi mesajınıza ekleyiniz.
Konu netliğe kavuşunca, diğerlerini silebilirsiniz.
6. Teşekkür mesajlarını buraya yazmayınız, istiyorsanız özel mesajla iletebilirsiniz.
Cevaplarken dikkat etmeniz gerekenler:
1. Sadece emin olduğunuz durumlarda cevap yazınız. Yanlış cevaplar verdiğinizi farkettiğiniz zaman, bu bölümü sadece izlemekle yetininiz.
2. Cevap verirken mutlaka alıntı yapınız ama tüm fazlalıkları siliniz. (Alıntıda yer alan oka tıklandığı zaman, hangi mesaja cevap verildiği kolayca anlaşılır)
Örnek:
Bu çiçeğin adını öğrenebilir miyim?
3. Her mesaj alanında, sadece bir bitki adı sormayanlara cevap vermeyiniz, onları uyarınız.
Önemli:
1. Bu kurallara uymayanların yazıları silinir, ısrarla uymayanların üyelikleri engellenebilir.
2. Bitki fotoğrafları, (sonradan eklenmiş isimleriyle birlikte) dışındaki mesajlar, daha sonra silinecek ve arananların takibi kolaylaştırılacaktır.
3. Soru takıları ayrı yazılır. Bu nedenle "Bu bitkinin adını öğrenebilir miyim?" yazarken dikkat edin. Hiç olmazsa burada, öğrendiğiniz bilginin karşılığını böyle ödemiş olursunuz :)
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (36)
Bu bitkinin adı nedir?
Kırksinir Otu
ar da
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (41)
Bu çiçeğin adı nedir?
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (45)
Bu çiçeğin adı nedir?
Hieracium murorum
Gülgör Salman
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (51)
Bu çiçeğin adı nedir
Sertacturhan
Chondrilla
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (52)
Bu çiçeğin adı nedir?
Achillea teretifolia
Jineop
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (53)
Bu çiçeğin adı nedir?
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (54)
Bu çiçeğin adı nedir?
Nigella sp. Çörekotu
herbaryum
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (55)
Bu bitkinin adı nedir?
Laden
Güngör Salman
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (56)
Bu çiçeğin adı nedir?
Centaurium sp. Kantaron
herbaryum
Uzadı da uzadı.. Çiçek de açmıyor. Yabani bitki olduğunu tahmin ediyorum.. Öyleyse söküp atıcam..
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (36)
Bu bitkinin adı nedir?
Yanılmıyorsam halk arasında kırksinir denilen iltihap tedavisinde kullanılan bir ot.
Bu bitkinin adı nedir? Zararlı Bitki midir?
Güngör Salman
03-08-2011, 19:56
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (45)
Bu çiçeğin adı nedir?
Hieracium murorum.
Güngör Salman
03-08-2011, 20:09
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (55)
Bu bitkinin adı nedir?
Cistus salviifolius ( Laden )
http://s42.radikal.ru/i097/1107/df/1e69abee8ebb.jpg
Güngör Salman
03-08-2011, 20:51
http://s42.radikal.ru/i097/1107/df/1e69abee8ebb.jpg
Pinus pinea ( Fıstık çamı )
ligustrum
03-08-2011, 21:21
Sarı çam ya da kızıl çam. Geriye ne kaldı ki?
Sarı çam ya da kızıl çam. Geriye ne kaldı ki?
pinus pinaster olabilir mi ?
bu bitkiyi taniyanlar bana yardimci olabilirmi?
nevzatdogukan
05-08-2011, 10:27
Bu bitkilerin isimlerini biliyor musunuz?
1 cisi parazit zehirli adini unttum :(
bozo.0606
05-08-2011, 11:17
juniperus sabina ( sabın ardıcı )
nevzatdogukan
05-08-2011, 11:41
Az kalsın tadına bakıcaktım demek ki zehirliydi :p
Az kalsın tadına bakıcaktım demek ki zehirliydi :pmeyveleri olgunlastiginda kirmizi olur degil mi ?
Güngör Salman
05-08-2011, 12:40
1- Dracunculus vulgaris (Yılan yastığı)
degerli Arkadaslar bu bitkinin adini biliyormusunuz Yardimci olursaniz tesekurederim
Bu bitkinin adı nedir? Zararlı Bitki midir?
Koklayın. Mercan köşk veya bir tür kekik olabilir.
Bu çiçeğin adı nedir?
Anemon
nevzatdogukan
05-08-2011, 18:20
meyveleri olgunlastiginda kirmizi olur degil mi ?
Evet kırmızı oluyor. ;)
1- Dracunculus vulgaris (Yılan yastığı)
Teşekkürler. :D
sselvi2000
21-08-2011, 09:54
Bu keskin kokulu bitkiyi bilen var mı teşekkürler..
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (57)
Bu bitkinin adı nedir?
Cirsium sp.
herbaryum
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (58)
Bu bitkinin adı nedir?
Malva sp.
herbaryum
Ebegümeci
macuroğlu
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (59)
Bu bitkinin adı nedir?
Astragalus sp.
herbaryum
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (60)
Bu bitkinin adı nedir?
Phlomis sp.
herbaryum
koji otu
macuroğlu
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (61)
Bu bitkinin adı nedir?
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (62)
Bu bitkinin adı nedir?
Epilobium sp.
herbaryum
macuroğlu
23-08-2011, 17:33
sayın fsuzen 58 numaralı ebe gümeci diğer adı uyuz eşek yoncası 60 numaralı kaji otu çok şifalı bir bitkidir 62 çitlenbik diğerlerini bilmiyorm
herbaryum
23-08-2011, 22:14
Bu çiçeğin adı nedir?
Nigella sp. Çörekotu
herbaryum
23-08-2011, 22:14
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (56)
Bu çiçeğin adı nedir?
Centaurium sp. Kantaron
herbaryum
23-08-2011, 22:15
1.Arum sp.
2. Rhamnus sp.
herbaryum
23-08-2011, 22:16
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (57)
Bu bitkinin adı nedir?
Cirsium sp.
herbaryum
23-08-2011, 22:16
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (58)
Bu bitkinin adı nedir?
Malva sp.
herbaryum
23-08-2011, 22:17
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (59)
Bu bitkinin adı nedir?
Astragalus sp.
herbaryum
23-08-2011, 22:17
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (60)
Bu bitkinin adı nedir?
Phlomis sp.
herbaryum
23-08-2011, 22:18
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (62)
Bu bitkinin adı nedir?
Epilobium sp.
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (63)
Bu bitkinin adı nedir?
Xeranthemum annuum
Jineop
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (64)
Bu bitkinin adı nedir?
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (65)
Bu bitkinin adı nedir?
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (66)
Bu bitkinin adı nedir?
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (67)
Bu bitkinin adı nedir?
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (68)
Bu bitkinin adı nedir?
Selamlar sayın arkadaşlarım ;
Bu bitkinin adı lütfen ?
Potentilla sp.
Lir
246400
Bu bitki lütfen?
Heliotropium europaeum
lir
246395
Özürlerimle bu son bitkim. Adı lütfen?
Aptenia cordifolia ( Buz çiçeği )
Güngör Salman
246389
Güngör Salman
16-09-2011, 17:22
Özürlerimle bu son bitkim.Adı lütfen?
http://img6.imageshack.us/img6/24/asizbrbtkdaha2011eyll.jpg
Aptenia cordifolia ( Buz çiçeği )
65 numara, kara hindiba..
Selamlar sayın arkadaşlarım ;
Bu bitkinin adı lütfen ?
Potentilla sp.
[QUOTE=mrduran;860001]Bu bitki lütfen?
QUOTE]
Heliotropium europaeum
251832
Bu bitkinin veya bitki meyvesinin adını bilen varmı?
Güngör Salman
20-10-2011, 21:02
251832
Bu bitkinin veya bitki meyvesinin adını bilen varmı?
Cucumis metuliferus ( Kiwano )
http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/5569.htm
Teşekkür ederim Güngör Salman
Bir anda görünce kudret narı sandım ama içinin jelli yapısından yanıldığımı anladım.
çavdaroğlu
27-10-2011, 15:30
Euonymus europaeus
Teşekkürler... LİR
İğağacı,papaz külahı (Türkçe adı). Tıbbi olarak kullanılıyormuş. Bileşiminde reçine , aspargin, evonimin bulunur. Sarımsı beyaz sert odunundan iğ, kürdan ve tahta çivi yapılıyormuş.
Meyvesi idrar arttırıcı, kabızlık giderici ve kusturucudur;özellikle kabızlık çekenler için etkilidir.Kökünün kabuğuyla reçinesi de kullanılır. Meyve kapsülleri zehirliymiş karaciğer ve böbrek hasarı meydana getirebiliyormuş. Hatta çocuklarda ölüme bile sebep olabiliyormuş.
Daha önce adını bulmak için çok uğraşmıştım. Ancak yine adını unuttum.Sonbaharda küpe şeklinde çiçek ve tohumları oluşuyor. Çok fazla boylanmayan çalı-ağaççık formunda bir bitki.Fotoğraflar cep tel. ile çekildiği için çok iyi değil. Detay için bir resim daha yükledim..
Daha önce adını bulmak için çok uğraşmıştım. Ancak yine adını unuttum.Sonbaharda küpe şeklinde çiçek ve tohumları oluşuyor. Çok fazla boylanmayan çalı-ağaççık formunda bir bitki.Fotoğraflar cep tel. ile çekildiği için çok iyi değil. Detay için bir resim daha yükledim..
Euonymus europaeus bir kontrol edebilirmisiniz.
Euonymus europaeus - Google'da Ara (http://www.google.com.tr/images?q=Euonymus+europaeus&hl=tr&tbm=isch&ei=UMGpToSqNuTm4QS6m_z5Aw&start=40&sa=N)
sertacturhan
12-11-2011, 14:50
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (51)
Bu çiçeğin adı nedir
TAhminimce ama kesin olmamakla birlikte
Çengel sakızı
Chondrilla
naturefan
30-11-2011, 19:35
257687
257688
Bu harika çiçek fotoğrafları -Aydın Babacan- internetten. İsimlerini bilen arkadaşlar yazarsa memnun olurum.
bettyycim
30-11-2011, 20:57
257687
257688
Bu harika çiçek fotoğrafları -Aydın Babacan- internetten. İsimlerini bilen arkadaşlar yazarsa memnun olurum.
1. resim Hüsnüyusuf
2. resim Lilium Candidum
naturefan
30-11-2011, 21:42
Teşekkürler Bettty. Ancak isminin lilium candidum olduğunu öğrediğim çiçek bahçemde var. L.candidumun çiçekleri karşıya bakıyor ve ortasındaki tohumlar sarı. Dikkatli bakarsan bunun çiçekleri aşağı bakıyor ve tohumları kırmızımsı. Aynı gruptan olabilirler;ancak bunun cinsi farklı galiba.
bettyycim
30-11-2011, 23:12
Teşekkürler Bettty. Ancak isminin lilium candidum olduğunu öğrediğim çiçek bahçemde var. L.candidumun çiçekleri karşıya bakıyor ve ortasındaki tohumlar sarı. Dikkatli bakarsan bunun çiçekleri aşağı bakıyor ve tohumları kırmızımsı. Aynı gruptan olabilirler;ancak bunun cinsi farklı galiba.
Bu linkte değişik liliumlar var bir inceleyin isterseniz ;) Garden World Images - Search - White Lilies (http://www.gardenworldimages.com/Search.aspx?searchtype=&search=White%20Lilies&contributor=0&licenses=1,2&sort=REL&cdonly=False&mronly=False&pageno=2)
hanbiyçe
01-12-2011, 02:08
kendime meyve çekirdekleri için küçük bir deneme saksısı oluşturdum ve kaloriferimin üstüne koyup,üzerini ser streçle kapattım içinde 3 4 çeşit meyvenin çekirdeği var ancak kırmızı küçücük yabani bi ot bitti herhangi bi meyvenin filizi olamaz uhtemelen yabani bir ot ama merak ettim nette kırmızı ot vb.aramalar yaptım ama merakımı giderebilirseniz sevinirim ama şu an sayfaya nasıl fotoğraf yükleyebileceğimi bulup fotoğrafını koymak arzusundayım
hanbiyçe
01-12-2011, 02:15
küçük kırmızı filiz
küçük kırmızı filiz
Amaranthus olma ihtimali yüksek.
naturefan
01-12-2011, 11:38
Teşekkür Bety, O siteye baktım, bu zambağa en yakın görüneni Lilium Martagon. Uzmanları daha iyi bilir. Bu fotoğraf Amasya Boğalı Yaylasında çekilmiş.
hanbiyçe
01-12-2011, 19:11
bilgilendirdiğiniz için teşekkürler lir :)
Baklagiller ailesine ait olduğunu sandığım bu bitkilerin adı nedir?
Trifolium ve anthyllis olabilir.
hanbiyçe
12-12-2011, 13:27
daldırdığım bi çeliğin saksısında böyle bişi çıktı genelde bütün saksılarıma meyve ağacı dikerim ama yabani ot olmamasını umarak soruyorum ama tabi ottur ama bir umut :rolleyes:
Bu bitki nedir? Ablam salep dedi ama emin değilim..
Erzurumdan bir çiçek sormak istiyorum. Geniş alanları kaplıyor. Centaurea lardan bir çiçek. Bölgeye endemik olabilir mi?
kelebek çalısı
08-03-2012, 19:51
Scabiosa prolifera
herbaryum
herbaryum
08-03-2012, 20:06
Bu yabani bitkinin adını biliyor musunuz?
Scabiosa prolifera muhtemelen.
Bu bitki ile Balıkesirde bir tepede karşılaştım.. Koskoca bir yamaca yayılmıştı.. Ne olabilir ?..
Tussilago farfara
jineop
Bu bitki ile Balıkesirde bir tepede karşılaştım.. Ne olabilir ?..
Tussilago farfara
Son resimdeki acacia dealbata (mimoza)
kelebek çalısı
29-03-2012, 17:55
2. ve 3. resimlerdeki ağacın Magnolia Soulangeana olduğunu düşünüyorum.
Nymphaceae familyasına ait olduğunu sandığım bu bitkinin adı nedir?
Aponogeton distachyos
kelebek çalısı
02-04-2012, 16:56
1.
278218
2. ve 3.
278224
278225
Magnolia Soulangeana
Kelebek Çalısı
4.
278226
5.
278227
4. ve 5. fotoğraflar
Acacia dealbata
Livadi
1. fotoğraftaki bitki salix alba ya da salix caprea olabilir mi acaba? Emin değilim.
kelebek çalısı
04-04-2012, 19:16
Legousia
jineop
Bu çiçekli otsu bitkiyi tanıyor musunuz? Bahçede bahar aylarında çıkan yabani bir bitki ama ben bu bitkiyi ilk kez bu sene viyollere ektiğim anagallis/mavi fare kulağı çiçeğine çok benzettim. Çok beğendim ve tohumlarını alabilir miyim diye de takipteyim.
Legousia
mehmetckc
11-04-2012, 13:40
Cistus laurifolius
jineop
Bu çalının adı nedir?
Teşekkür ederim sayın jineop. Çalının güzel, sevimli çiçekleri ve çiçeklerinde mis gibi bir kokusu var.
Bu çalının adı nedir?
Cistus laurifolius
KeshCevız
15-04-2012, 16:54
Antalyada Orman kenarinda bir agactan kopardigim bu cicegin ve agacinin adini bilen varmi acaba?
Seferihisarda yol kenarında rastladığım bu güzel bitkinin adı nedir?
LUPİNUS ANGUSTİFOLİUS(acı bakla)
Teşekkür ederim cem kaptan
cem kaptan
17-04-2012, 09:19
Seferihisarda yol kenarında rastladığım bu güzel bitkinin adı nedir?
Lupinus angustifolius Acı Bakla
selamlar,
Resimde görünen , kurumuş ve bazılarının boyu iki mt kadar olan, tohumları mercimekten biraz küçük, koyu kahverengi olan bitkinin adı nedir?
Teşekkürler
Bu bitkinin adı nedir?
Teşekkürler
Resimde görünen , kurumuş ve bazılarının boyu iki mt kadar olan, tohumları mercimekten biraz küçük, koyu kahverengi olan bitkinin adı nedir?
Bu bitkinin adı gülfatma, çok yıllık bir bitki.
merhaba,
bu bitkinin adı nedir ?
İstanbul Belgrad ormanında yüzeyde kuru yaprakların üzerinde ingiliz sarmaşıklarıyla beraber bulunuyorlar. 20 cm civarı boya sahip ve yüzeyde yayılmış vaziyette. nemli yosunlu bölgelerde daha çok. yaprakları ve sapları baya sert. saplar kırmızı renkli. gövde diye bişey yok. yaprak ve yaprak saplarından oluşuyor. kökler ise çok sağlam değil. fazla gelişmemiş kökleri var.
Bu bitkinin adı gülfatma, çok yıllık bir bitki.
Çok teşekkür ederim. iyiki varsınız
Saygılar
kelebek çalısı
18-04-2012, 17:31
merhaba,
bu bitkinin adı nedir ?
İstanbul Belgrad ormanında yüzeyde kuru yaprakların üzerinde ingiliz sarmaşıklarıyla beraber bulunuyorlar. 20 cm civarı boya sahip ve yüzeyde yayılmış vaziyette. nemli yosunlu bölgelerde daha çok. yaprakları ve sapları baya sert. saplar kırmızı renkli. gövde diye bişey yok. yaprak ve yaprak saplarından oluşuyor. kökler ise çok sağlam değil. fazla gelişmemiş kökleri var.
Mahonia' ya benzettim. Emin değilim.
Mahonia' ya benzettim. Emin değilim.
evet biraz benziyor ama değil sanırım..
resimdekiler çiçeksiz. ve çalı gibi büyümüyor.. sadece yer üstünü 20-30 cm gibi kaplıyor ve yayılıyor.. yeşillik sadece. ama güçlü yaprak ve sapları var.. ot gibi değil..
ilginç bir bitki.
ne ot , ne çalı..
nasıl bulabilirim bunun ne olduğunu ? :/
kelebek çalısı
18-04-2012, 17:47
Mahonia repens, bir çeşit sarılıcı gibi cüce mahonia çeşidi. 30-40 cm büyüyor. Olabilir mi demiştim ama biraz bekleyelim bakalım, bilen, tanıyan çıkacaktır.
Mustafa Abdal
18-04-2012, 18:55
Bu bitkinin adı nedir?
Teşekkürler
Yonca
herbaryum
18-04-2012, 20:29
merhaba,
bu bitkinin adı nedir ?
Epimedium pubigerum sanırım.
Epimedium pubigerum sanırım.
çok yaklaştın :) ama malesef bu değil :/ ama kopardığım yerde " Epimedium pubigerum " ile birlikteydiler.. benziyorlar ama senin dediğin otsu bitki ve çiçekli, benim dediklerim otsu değil ve çiçek yok..
yaprakları çok benziyor ama Epimediumun yaprakları çok yumuşak, resimdekiler ise sert ve parlak.
kelebek çalısı
19-04-2012, 18:49
çok yaklaştın :) ama malesef bu değil :/ ama kopardığım yerde " Epimedium pubigerum " ile birlikteydiler.. benziyorlar ama senin dediğin otsu bitki ve çiçekli, benim dediklerim otsu değil ve çiçek yok..
yaprakları çok benziyor ama Epimediumun yaprakları çok yumuşak, resimdekiler ise sert ve parlak.
Epimedium olduğu kesin. Bence çiçeğini görmeden tam türünü belirlemek çok zor. Epimedium - Quality Plants by Mail Order UK (http://www.desirableplants.com/e_epimedium_plants_by_mail_order.html) linkinde kimi çeşitlerin bilgileri mevcut. Hepsi birbirine yakın.
Epimedium olarak Sn. herbaryum zaten tanımladı.
Verdiğiniz bilgiler için gerçekten teşekkür ederim, sizleri yormak istemem ama ben bu adını bilmediğim bitkileri araştırmalarımda bir sonuca ulaşmadığım zaman sizlerin bilgilerine başvuruyorum.
Bu güzel ve bana çok değişik gelen, resmini tam çekemediğim bitkinin adı nedir?
Teşekkürler
Çalıların arasında farkettim, meyvesi siyah, hatta tadına da baktım.
Adını rica edebilirmiyim?
Teşekkürler
Not: bugün bütün gün kitapçılarda çalılar ve bilmediğim bitkiler hakkında araştırma yaptım, ama istediğim bitkilerin adlarına ulaşamadımı Belirtmek isterim.
kelebek çalısı
19-04-2012, 19:50
Verdiğiniz bilgiler için gerçekten teşekkür ederim, sizleri yormak istemem ama ben bu adını bilmediğim bitkileri araştırmalarımda bir sonuca ulaşmadığım zaman sizlerin bilgilerine başvuruyorum.
Teşekkürler
Trifolium ailesinden medicago türlerinden biri olabilir.
Epimedium olduğu kesin. Bence çiçeğini görmeden tam türünü belirlemek çok zor. Epimedium - Quality Plants by Mail Order UK (http://www.desirableplants.com/e_epimedium_plants_by_mail_order.html) linkinde kimi çeşitlerin bilgileri mevcut. Hepsi birbirine yakın.
Epimedium olarak Sn. herbaryum zaten tanımladı.
sanırım haklısınız.. eğer ev ortamında saksıda bakabilirsem çok hoş bir görüntü oluşturacak :)
peki tanıyormusunuz nasıl bir bitkidir, bakımı vs. ?
Mustafa Abdal
19-04-2012, 23:03
Teşekkürler
109 nolu mesajda yanıtı vardı. Medicago Sativa, Yonca
Teşekkürler
Verdiğiniz bilgilerden yola çıkarak bu bitkinin adının '' medicago-orbicularis'' olduğunu öğrendim.
Teşekkürler
Bu güzel çiçekli yabani bitkinin adı nedir?
Onosma sp. Boraginaceae (emzikotu) Herbaryum, teşekkürler... ;)
287107
herbaryum
26-04-2012, 08:33
Bu güzel çiçekli yabani bitkinin adı nedir?
Onosma sp. Boraginaceae
Bahçe duvarında baharla birlikte yeşeren ve inanılmaz bir hızla saran bu sarmaşığın adı nedir.
kırda dolaşırkken çektiklerim
kırda dolaşırken dikkatimi çeken bu bitkilerin adı nedir
kırda dolaşırken ilgimi çeken yaban bitkileri isimleri nedir
herbaryum
14-05-2012, 21:34
kırda dolaşırken dikkatimi çeken bu bitkilerin adı nedir
2. Echium sp.
5. Rumex sp.
herbaryum
14-05-2012, 21:36
Carduus sp.
kelebek çalısı
15-05-2012, 19:21
Sanguisorba minor
Çayır düğmesi
kelebek çalısı
kelebek çalısı
15-05-2012, 19:27
Linaria chalepensis
Tarla keten otu
kelebek çalısı
126 numaralı mesajdaki bitki şevketi bostan
vivacious
20-05-2012, 00:06
Merhaba;
bu bitkinin adını öğrenmek mümkün mü? Yabani bir ot mu yoksa bir çiçek olabilir mi?
teşekkürler
merhaba,
bu bitkinin adı nedir ?
http://www.agaclar.net/forum/attachments/bu-bitkinin-adi-nedir/284389d1334758934-photo-1-.jpg
Keçi boynuzuna benziyor:
http://www.agaclar.net/forum/attachments/bonsai-agac-turleri/8009d1173534697-dscn0891.jpg
Deve dikeni gibi geldi bana.
Yabani bir tür olduğunu tahmin ediyorum.. Nedir acaba?
Herbaryum
Centranthus ruber
Mahmuz Çiçeği
herbaryum
21-05-2012, 14:58
Yabani bir tür olduğunu tahmin ediyorum.. Nedir acaba?
Centranthus ruber
Bu nasıl güzel bir mavidir.Burada kırlar bu çiçekle dolu adı ne ola?
herbaryum
21-05-2012, 15:57
Bu nasıl güzel bir mavidir.Burada kırlar bu çiçekle dolu adı ne ola?
Anchusa azurea
Anchusa azurea
Evet Türkçesi sığır dili imiş ve birçok yara tedavisinde şifalı bir bitki imiş.Teşekkür ederim.
Merdiven çiçeği, Dikenligüzel, İran morinası
Morina persica
herbaryum
Bu dikenin adını merak ettim . Çok güzel çiçekleri var.
herbaryum
21-05-2012, 22:08
Bu dikenin adını merak ettim . Çok güzel çiçekleri var.
Morina persica
Periploca graeca
Herbayum
Ballıkayalar'da vadi içinde ve suya bakan yamaçlarda birkaç yerde rastladığım bir sarmaşık. Kokusu yok ama çiçekleri çok güzel. Geri plandaki ağaç tamamen bu çiçekle kaplıydı; cep telefonuyla çekemedim. Adı konusunda yardımcı olabilecek var mıdır acaba?
herbaryum
27-05-2012, 21:08
Ballıkayalar'da vadi içinde ve suya bakan yamaçlarda birkaç yerde rastladığım bir sarmaşık. Kokusu yok ama çiçekleri çok güzel. Geri plandaki ağaç tamamen bu çiçekle kaplıydı; cep telefonuyla çekemedim. Adı konusunda yardımcı olabilecek var mıdır acaba?
Periploca graeca
edis2209
28-05-2012, 13:49
Kemalpaşa - İzmir
27 Mayıs 2012
Kemalpaşa-Torbalı Karayolu kenarı
Yabani Bitkinin adı nedir acaba ? Saygılarımla,
edis2209
28-05-2012, 13:56
Kemalpaşa - İzmir
27 Mayıs 2012
Centaurea solstitialis, Güneş çiçeği, Zerdali dikeni
Sn. Güngör Salman çok teşekkürler. Saygılarımla,
edis2209
28-05-2012, 14:03
Kemalpaşa - İzmir
27 Mayıs 2012
Trifolium rubens
Sn. Güngör Salman çok teşekkürler, Saygılarımla,
edis2209
28-05-2012, 14:16
Kemalpaşa - İzmir
27 Mayıs 2012
edis2209
28-05-2012, 14:23
Kemalpaşa - İzmir
27 Mayıs 2012
Ornithogalum pyramidale
Sn. Güngör Salman, çok teşekkür ederim. Saygılarımla,
edis2209
28-05-2012, 14:29
Kemalpaşa - İzmir
27 Mayıs 2012
Bitkinin adı nedir acaba ? Saygılarımla,
Pimpinella anisum.
Sn. Güngör Salman çok teşekkürler. Saygılarımla,
Bu bitki için düzeltme geldi.
" Daucus Carota " (Yabani Havuç)olduğu bildirildi. Otorite teyidi ile düzeltilmeli diye de not düşülmüş. Saygılarımla,
Güngör Salman
28-05-2012, 15:28
Kemalpaşa - İzmir
27 Mayıs 2012
Ornithogalum pyramidale.
Astragalus alopecurus (1. resimdeki)
Kelebek Çalısı
Bu bitkilerin adını biliyor musunuz?
kelebek çalısı
28-05-2012, 19:55
1. fotoğraftaki Astragalus cinsinden bir alt tür olabilir.
herbaryum
28-05-2012, 21:16
2. Osyris alba olabilir.
Güngör Salman
28-05-2012, 21:29
Kemalpaşa - İzmir
27 Mayıs 2012
Bitkinin adı nedir acaba ? Saygılarımla,
Pimpinella anisum.
Güngör Salman
28-05-2012, 21:46
Kemalpaşa - İzmir
27 Mayıs 2012
Cichorium intybus.
Güngör Salman
28-05-2012, 22:07
Kemalpaşa - İzmir
27 Mayıs 2012
Centaurea Solstitialis.
Güngör Salman
28-05-2012, 22:40
Kemalpaşa - İzmir
27 Mayıs 2012
Trifolium rubens.
2. Osyris alba olabilir.
Benziyor ama meyvelerini benzetemedim. Meyveleri şekil olarak bademe benziyor ve sert kabuklu
edis2209
30-05-2012, 19:50
Kemalpaşa - İzmir
27 Mayıs 2012
Moltkia coerulea (Willd.) Lehm - Anadolu Taşkesenotu otu olabilir mi acaba..? araştırırken buldum ama çiçeklerini pek benzetemedim.. Saygılarımla,
edis2209
30-05-2012, 19:53
Yer : Kemalpaşa Nif kalesi civarı
Tarih : 30 Mayıs 2012
Kemalpaşa, İzmir
Bu yabani Bitkinin adı nedir acaba ? Saygılarımla,
Rosularia serrata
Sn. Jineop çok teşekkür ederim. Saygılarımla,
Yer : Kemalpaşa Nif kalesi civarı
Kemalpaşa, İzmir
Bu yabani Bitkinin adı nedir acaba ? Saygılarımla,
Rosularia serrata
edis2209
30-05-2012, 20:42
Yer : Kemalpaşa Dere Mesire Alanı, Nif kalesi etekleri
Kemalpaşa, izmir
Bu bitkinin adı nedir acaba ? saygılarımla,
Ptilostemon sp.
Sn. Herbaryum çok teşekkürler. saygılarımla,
herbaryum
31-05-2012, 09:38
Kemalpaşa, izmir
Ptilostemon sp.
s.toprak
01-06-2012, 17:06
Kemalpaşa, izmir
#163 deki
Bu bitki, uzun yıllar önce Ankara Ağaç Okulu Kursunda Orman Bakanlığı mensubu hocalarımızın soyunun tükenmekte olduğunu, görürsek kendilerine haber vermemizi istedikleri endemik bitkilerimizden "Yanardöner çiçeği"ne benziyor.
s.toprak
01-06-2012, 17:13
Yabani ot yemekleri, kazayağı alt başlığı altında #33 No.lu mesajımda fotografını yüklediğim (ikinci kez yükleyemiyorum, sanıyorum site izin vermiyor) bitkiyi tanıyan var mı, adı nedir?
#163 deki
Bu bitki, uzun yıllar önce Ankara Ağaç Okulu Kursunda Orman Bakanlığı mensubu hocalarımızın soyunun tükenmekte olduğunu, görürsek kendilerine haber vermemizi istedikleri endemik bitkilerimizden "Yanardöner çiçeği"ne benziyor.
Yanar Döner Çiçeği (Centaurea tchihatcheffi) farklı buradan (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=41740&catid=member&imageuser=40120) karşılaştırabilirsiniz.
s.toprak
01-06-2012, 18:32
Yanar Döner Çiçeği (Centaurea tchihatcheffi) farklı buradan (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=41740&catid=member&imageuser=40120) karşılaştırabilirsiniz.
Bana gönderdiğiniz mesaj da ortada yanar döner çiçeği var, iki yanında görülen çiçekler ise benim cevapladığım sorunun ekindeki çiçek resimleri ile uzaktan bile ilgili değiller.
Ben msj no:#163 te görünen resimdeki çiçeklerden söz ediyorum. Alıntı mesajınızda iki yanda görünen çiçekler ise küpe çiçeği benzeri tamamen farklı tanımadığım bir çiçeğe ait.
Msg. #163 ekindeki çiçekler yanar döner çiçeğine benziyorlar:)
Ilginize teşekkürler
Bana gönderdiğiniz mesaj da ortada yanar döner çiçeği var, iki yanında görülen çiçekler ise benim cevapladığım sorunun ekindeki çiçek resimleri ile uzaktan bile ilgili değiller.
Ben msj no:#163 te görünen resimdeki çiçeklerden söz ediyorum. Alıntı mesajınızda iki yanda görünen çiçekler ise küpe çiçeği benzeri tamamen farklı tanımadığım bir çiçeğe ait.
Msg. #163 ekindeki çiçekler yanar döner çiçeğine benziyorlar:)
Ilginize teşekkürler
Galeride her başlıkta ortadaki büyük resim başlığa ait olup, yanlardaki küçük resimler bir önceki ve bir sonraki resmin küçük ön izlemesidir.
s.toprak
01-06-2012, 20:43
Teşekkürler Sayın Jineop ben çok acemiyim yanlardaki çiçeklerle kıyaslayacağımı zannettim.
Bir de sorum vardı benim; Yabani ot yemekleri; kazayağı alt başlığına gönderdiğim
#33 sayılı mesajım eki fotografta görülen yabani bitkinin ne olduğunu sormuştum.
Bu sorumu cevaplamak suretiyle yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ediyorum.
Kazayağı başlığındaki #33 sayılı mesaj da görülen bitkinin adı nedir, nasıl bir bitkidir
yenilebilir olduğu doğru mudur?
Teşekkürler.
Kazayağı başlığındaki #33 sayılı mesaj da görülen bitkinin adı nedir, nasıl bir bitkidir
yenilebilir olduğu doğru mudur?
Teşekkürler.
Chenopodium album ve yenilebilir olduğunu biliyorum. Lütfen siz bu ad ile nette bitkinizi karşılaştırın. Sevgiler.
s.toprak
01-06-2012, 21:10
Sayın jineop,
Mesajınızı burada göremiyorum, ancak mailime geldi.
Chenopodium bilgisi için çok teşekkür ediyorum.
Benden de sevgiler:)
Bu bitkinin ismini bilen varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum.
http://i46.tinypic.com/2lqjj8.jpg
http://i47.tinypic.com/28kokeg.jpg
Bu bitkinin ismini bilen varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum.
Reseda lutea sanırım. Fotoğrafları foruma yüklemeniz gerekmekte. Düzeltebilirseniz çok sevinirim.
81 nolu mesaja yorum yok mu?
Kemalpaşa, izmir
Bitki centaurea lardan biri... zor.. ama 2. karedeki kelebek klopatra (Gnopteryx cleopatra) 3. kelebek diken kelebeği (vanessa cardui).
(Bu da farklı bir yorum olsun. :)
Clematis Viticella
Güngör Salman
Yine Ballıkayalar'dan bir sarmaşık. Yerli Clematis olabilir mi acaba?
Güngör Salman
06-06-2012, 23:25
Yine Ballıkayalar'dan bir sarmaşık. Yerli Clematis olabilir mi acaba?
Clematis viticella.
Ardıç ağacına benziyor.
edis2209
17-06-2012, 17:21
Yer : Kemalpaşa, İzmir
Nif Dagı etekleri, Çınarköy-Çarıkderesi Orman yolu kenarları
Tarih : 17 Haziran 2012, Pazar
Bitki / Çiçek Nedir Acaba..? Saygılarımla
Xeranthemum sp.
Sn. herbaryum çok teşekkürler. Saygılarımla
herbaryum
17-06-2012, 17:42
Xeranthemum sp.
edis2209
17-06-2012, 18:01
Helianthemum sp.
Sn. herbaryum çok teşekkürler. her zaman olduğu gibi imdadıma yetiştiniz.. Saygılar.
herbaryum
17-06-2012, 20:39
Helianthemum sp.
edis2209
19-06-2012, 14:47
Nif Dağı
Dere Mesire Alanı
06 Haziran 2012
Kemalpaşa, İzmir
Fotoğraftaki çalı türü bir çiçekli bitki. Nedir acaba ?
Saygılarımla,
Teucrium sp.
Sn. herbaryum çok teşekkürler. Saygılarımla,
edis2209
19-06-2012, 14:53
Nif Dağı
Dere Mesire Alanı
06 Haziran 2012
Kemalpaşa, İzmir
Fotoğraftaki bitki nedir acaba ?
Saygılarımla,
Echium sp.
edis2209
19-06-2012, 15:03
Nif Dağı
Dere Mesire Alanı
06 Haziran 2012
Kemalpaşa, İzmir
Fotoğraftaki bitki Nedir acaba ?
Saygılarımla,
Anchusa sp.
Sn. herbaryum teşekkürler. Saygılarımla,
bitki dracunculus vulgaris(yılan bıçağı)ülkemizde yaşayan böcek yiyenlerden tohum yapmış hali(ama bu üstteki değil baya bi geride kaldı galiba)
herbaryum
19-06-2012, 21:00
Nif Dağı
Dere Mesire Alanı
06 Haziran 2012
Kemalpaşa, İzmir
Fotoğraftaki çalı türü bir çiçekli bitki. Nedir acaba ?
Saygılarımla,
Teucrium sp.
herbaryum
19-06-2012, 21:01
Nif Dağı
Dere Mesire Alanı
06 Haziran 2012
Kemalpaşa, İzmir
Fotoğraftaki bitki nedir acaba ?
Saygılarımla,
Echium sp.
herbaryum
19-06-2012, 21:02
Nif Dağı
Dere Mesire Alanı
06 Haziran 2012
Kemalpaşa, İzmir
Fotoğraftaki bitki Nedir acaba ?
Saygılarımla,
Anchusa sp.
bozo.0606
22-06-2012, 22:27
Doğru yeremi soruyorum, bitki mi?, ağaçmı? çalı mı? bilemedim ama sevgili ağaçseverler bu bitkinin adı nedir. Meyveler olgunlaşınca kararıyormuş ve yenilebiliyormuş.
Ribes grossularia
Teşekkürler Jineop..
Bektaşi Üzümü
kelebek çalısı
22-06-2012, 23:34
Ribes nigrum, siyah frenk üzümü.
Sn. jineop,
Ribes nigrum, blackcurrant dediğimiz meyve iken, bu fotoğraftakileri gooseberry denilen bektaşi üzümüne benzettim. Ne dersiniz?
Sn. jineop,
Ribes nigrum, blackcurrant dediğimiz meyve iken, bu fotoğraftakileri gooseberry denilen bektaşi üzümüne benzettim. Ne dersiniz?
Sevgili kelebek çalısı kararıyor denilince siyah ribes olacağını düşünmüştüm.
Yaprak formu, meyve yapısı Ribes uva-crispa yani bektaşi üzüme benziyor. Size katılıyorum. Sevgiler.
kartal124
24-06-2012, 22:28
Bahçede hızla yayılıyor.Görüntüsü güzel, halı gibi kaplamaya başladı.Ama çok sık olduğu için diğerlerini boğacak galiba.Bu bitkinin adı nedir?
Sayın kartal124,
Ayrık otu (Elymus repens (http://en.wikipedia.org/wiki/Elymus_repens)) olabilir.
kartal124
25-06-2012, 20:57
Sayın kartal124,
Ayrık otu (Elymus repens (http://en.wikipedia.org/wiki/Elymus_repens)) olabilir.
Evet benziyor ama emin olamadım.Kapladığı alan doğal çim gibi oldu.Bakım masrafı sıfır.Ama gelişimi ne olacak merakla bekliyorum.
Bitkinin ismini bilmiyorum ama ayrık otu değil. Bir süre sonra mısır püskülü gibi birşey çıkaracak. Bu da pıtrak gibi kıyafetlere yapışıyor ve kıyafetinizi kullanılmaz hale getiriyor. Temizleseniz bile sürekli diken var gibi batıyor insana. Bence söküp atın bu otları.
Bitkinin ismini bilmiyorum ama ayrık otu değil. Bir süre sonra mısır püskülü gibi birşey çıkaracak. Bu da pıtrak gibi kıyafetlere yapışıyor ve kıyafetinizi kullanılmaz hale getiriyor. Temizleseniz bile sürekli diken var gibi batıyor insana. Bence söküp atın bu otları.
Sizin tarif ettiğiniz ot sanırım Setaria verticillata ve olabilir.;)
kartal124
26-06-2012, 21:37
Sizin tarif ettiğiniz ot sanırım Setaria verticillata ve olabilir.;)
Benziyor, ama emin değilim.Püskülünü bekliyorum.
Cuscuta spp.
Veremotu
jineop
Küsküt
smnunal
Cosmosların gövdesine sarılan bu bitkiyi tanıyan var mı? Bir süre sonra sarıldığı bitkiyi kurutuyormuş.
313204
313205
Cosmosların gövdesine sarılan bu bitkiyi tanıyan var mı? Bir süre sonra sarıldığı bitkiyi kurutuyormuş.
313204
313205
Veremotu, Cuscuta spp.
313204
313205
Küsküt bitkisi asalak bir bitki.
Sevgi Durul
29-06-2012, 11:30
Bu yabani bitkinin adı nedir? Teşekkürler...
313432
Bu yabani bitkinin adı nedir? Teşekkürler...
313432
Böğürtlen. :)
Güzin Çakar
29-06-2012, 21:00
Sayın hk50'nin bahçesinde kendiliğinden çıkan, bu sevimli bitkinin adı nedir?
Convolvulus althaeoides
jineop
313699
Sayın hk50'nin bahçesinde kendiliğinden çıkan, bu sevimli bitkinin adı nedir?
313699
Convolvulus sp sanırım türü Convolvulus althaeoides .
Amygdalus scoparia
Bir badem çeşidi
herbaryum
Daha önce de sormuştum ama hem cevap alamadığım hem de iki farklı bitkiyi sorduğum için bağımsız olarak tekrar sorayım dedim. Bitki iki metre kadar boylananbiliyor. Meyveleri şekil olarak bademe benziyor, hatta tad olarak da benziyor.Dıştaki yeşil kabuk zamanla çatlayıp düşüyor, içinden bademin yarı büyüklüğünde sert kabuklu asıl meyve yer alıyor.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/bu-bitkinin-adi-nedir/301808d1338226894-27052012054.jpg
Daha önce de sormuştum ama hem cevap alamadığım hem de iki farklı bitkiyi sorduğum için bağımsız olarak tekrar sorayım dedim. Bitki iki metre kadar boylananbiliyor. Meyveleri şekil olarak bademe benziyor, hatta tad olarak da benziyor.Dıştaki yeşil kabuk zamanla çatlayıp düşüyor, içinden bademin yarı büyüklüğünde sert kabuklu asıl meyve yer alıyor.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/bu-bitkinin-adi-nedir/301808d1338226894-27052012054.jpg
Sayın herbaryum sorunuzu Osyris alba olabileceğini yazmıştı.
Sayın herbaryum sorunuzu Osyris alba olabileceğini yazmıştı.
Ben de herbaryum arkadaşımıza verdiğim cevapta Benziyor ama meyvelerini benzetemedim. Meyveleri şekil olarak bademe benziyor ve sert kabuklu
demiştim.
edis2209
04-07-2012, 16:27
Yer : Sarılar - Ovacık yolu
Tarih : 25 Haziran 2012
Kemalpaşa, İzmir
Yol kenarında rastladığım bu yabani bitki/çiçek nedir acaba..? Saygılarımla,
Silene compacta
Sık Çiçekli Nıkıl, Sık Çiçekli Yapışkan Otu
Sn. jineop çok teşekkürler. Saygılarımla,
Yer : Sarılar - Ovacık yolu
Tarih : 25 Haziran 2012
Kemalpaşa, İzmir
Yol kenarında rastladığım bu yabani bitki/çiçek nedir acaba..? Saygılarımla,
Silene sp muhtemelen Silene compacta.
herbaryum
04-07-2012, 21:33
Ben de herbaryum arkadaşımıza verdiğim cevapta
demiştim.
Amygdalus scoparia olabilir, fotoğrafı nereden çektiniz? Bitki doğal ortamda mı yoksa ekilmiş mi?
edis2209
04-07-2012, 21:44
Yer : Nif dağı etekleri. Esentepe
Tarih : 04 Temmuz 2012
Kemalpaşa, İzmir
Nif dağı eteklerinin ilçe merkezine yakın çalılık alanlarında rastladığım bir bitki. Nedir Acaba..? Saygılarımla,
Salvia sp.
Sn. herbaryum çok teşekkürler.Saygılar
herbaryum
04-07-2012, 21:55
Yer : Nif dağı etekleri. Esentepe
Tarih : 04 Temmuz 2012
Kemalpaşa, İzmir
Nif dağı eteklerinin ilçe merkezine yakın çalılık alanlarında rastladığım bir bitki. Nedir Acaba..? Saygılarımla,
Salvia sp.
Su içerisinde kendiliğinden meydana gelen bitkinin adı nedir?Bilen arkadaşa şimdiden teşekkürler.
Amygdalus scoparia olabilir, fotoğrafı nereden çektiniz? Bitki doğal ortamda mı yoksa ekilmiş mi?
Cevabınız için teşşekkür ederim, bu işten anlıyorsunuz. Ama bir badem çeşidi çıkmasına çok şaşırdım. Fotoğrafları doğal ortamda çektim. Bitki ile ilgili Türkçe olarak tek sayfa yazı çıkmadı, inglizce bol miktarda var, onu da biz anlamıyoruz. Daha çok İranla bağlantılı bir bitki . Tadı acı badem tadı, belki tatlısı da vardır. Acı olması çok miktarda yenirse zehirli olabileceğini gösteriyor bence.
edis2209
06-07-2012, 14:13
Yer : Nif Dağı etekleri
Tarih : 05 Temmuz 2012
Kemalpaşa, İzmir
Tahminen Boyu 1,5 - 2 m. dikenimsi bir görünümü olan bu bitki nedir acaba ..? Saygılarımla,
Cirsium vulgare
herbaryum
06-07-2012, 21:36
Yer : Nif Dağı etekleri
Tarih : 05 Temmuz 2012
Kemalpaşa, İzmir
Tahminen Boyu 1,5 - 2 m. dikenimsi bir görünümü olan bu bitki nedir acaba ..? Saygılarımla,
Cirsium vulgare sanırım.
Temmuz Çiçekleri-1
Bu bitkinin adı nedir?
SAygılarımla:)
Temmuz Çiçekleri-2
Bu bitkinin adı nedir?
Asyneuma rigidum
Jineop
Temmuz Çiçekleri-3
Bu bitkinin adı nedir?
Scabiosa argentea
Jİneop
Temmuz Çiçekleri-4
Bu bitkinin adı nedir?
Verbascum sp
Jineop
Temmuz Çiçekleri-4
Bu bitkinin adı nedir?
Verbascum sp
kartal124
13-07-2012, 22:50
Bahçenin her yerinden çıkan bu bitkinin adı nedir?Gayet sert uzun yaprakları var.
Selamlarımla
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (63)
Bu bitkinin adı nedir?
Xeranthemum annuum
Mustafa Abdal
14-07-2012, 00:03
Temmuz Çiçekleri-3
Bu bitkinin adı nedir?
Yabani hindiba (Cichorium intybus) (http://www.agaclar.net/forum/645121-post306.htm) olarak yanıtlanmış.
Mustafa Abdal
14-07-2012, 00:05
Temmuz Çiçekleri-1
Bu bitkinin adı nedir?
217 nolu mesajda Sn. herbaryum'ca Cirsium vulgare olarak tanımlamış
Sayın Meraklı Amatör
(217 nolu mesajda Sn. herbaryum'ca Cirsium vulgare olarak tanımlamış)
Aynı bitki değil.
Saygılarımla:)
Yabani hindiba (Cichorium intybus) (http://www.agaclar.net/forum/645121-post306.htm) olarak yanıtlanmış.
Bu bitkinin çiçekleri beyaz ve içi içe geçmiş çiçek formu var.Hindiba olduğunu zannetmiyorum.
Ayrıca siteyi takip ederek daha önce sorulanları sormamaya dikkat ediyorum.
Temmuz Çiçekleri-2
Bu bitkinin adı nedir?
Asyneuma rigidum
Ankara-Çamlıdere'nin kır çiçekleri (52)
Bu çiçeğin adı nedir?
Achillea teretifolia olabilir. Endemik bir tür. Lütfen karşılaştırın.
Temmuz Çiçekleri-3
Bu bitkinin adı nedir?
Scabiosa sp muhtemelen Scabiosa argentea
Su içerisinde kendiliğinden meydana gelen bitkinin adı nedir?Bilen arkadaşa şimdiden teşekkürler.
Myriophyllum sp muhtemelen Myriophyllum verticillatum
Temmuz Çiçekleri-5
Bu bitkinin adı nedir?
Saygılarımla
Temmuz Çiçekleri-6
Bu bitkinin adı nedir?
SAygılarımla
Temmuz Çiçekleri-7
Bu bitkinin adı nedir?
SAygılarımla
Temmuz Çiçekleri-8
Bu bitkinin adı nedir?
SAygılarımla
Bahçenin her yerinden çıkan bu bitkinin adı nedir?Gayet sert uzun yaprakları var.
Selamlarımla
Gün Güzeli olabilir.
edis2209
19-07-2012, 11:03
Tarih : 18 Temmuz 2012
Aşırı sıcaklarla birlikte kavrulmaya ve sararmaya başlayan Kemalpaşamız'da yol kenarlarında, zeytinliklerin kıraç yerlerinde minik fakat düzenli sıralanmış yoğun çiçek örtüsüyle kendisine hayranlıkla baktıran ve adeta bir Ahtapotu andıran bu yabani bitki nedir acaba ? Saygılarımla.
Heliotropium europaeum
Sn. Jineop çok teşekkürler. Saygılarımla,
Tarih : 18 Temmuz 2012
Aşırı sıcaklarla birlikte kavrulmaya ve sararmaya başlayan Kemalpaşamız'da yol kenarlarında, zeytinliklerin kıraç yerlerinde minik fakat düzenli sıralanmış yoğun çiçek örtüsüyle kendisine hayranlıkla baktıran ve adeta bir Ahtapotu andıran bu yabani bitki nedir acaba ? Saygılarımla.
Heliotropium europaeum
ilhan A.
19-07-2012, 20:04
8-10 yıldır bu bitkim var, ama hala adını bulamadım.. Yardımcı olabilirmisiniz lütfen ?
Teşekkürler ...
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/401/bito.jpg/]http://img401.imageshack.us/img401/8175/bito.jpg[/URL]
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
8-10 yıldır bu bitkim var, ama hala adını bulamadım.. Yardımcı olabilirmisiniz lütfen ?
Teşekkürler ...
http://img401.imageshack.us/img401/8175/bito.jpg
"nolina çiçeği" ne benziyor
ilhan A.
20-07-2012, 21:04
Çok yardımcı oldunuz.. çok teşekkür ederim.
Artık bir daha kolay kolay unutmam adını ...
edis2209
26-07-2012, 09:08
Yer : Karabel geçidi Piknik Alanı civarı.
Tarih : 25 Temmuz 2012
Kemalpaşa, İzmir
Aşırı sıcakların kasıp, kavurduğu bölgemizde her yeşiller kururken pembe küçük çiçekleri ile göze çarpan bu bitki nedir acaba ..? Yaprakları kokuyor mu diye baktım herhangi bir koku alamadım. Boyu 30-40 cm civarında, Çalı tipinde sapı çıt diye kırılan sert bir yapıya sahip. Saygılarımla,
Lythrum Salicara, Kırmızı Kançiçeği, Hevhulma
Sn. Syüksek çok teşekkürler. Saygılarımla
ezinmete
28-07-2012, 21:39
http://c1207.hizliresim.com/z/w/b666r.jpg
akçabardak
28-07-2012, 21:48
Elballium Elaterium (Acı kavun)
Goji Berry ye benzeyen bu bitkinin adı nedir ? Bitki Kendiliğinden duvar kenarlarında çıkkıyor.
Yer : Karabel geçidi Piknik Alanı civarı.
Tarih : 25 Temmuz 2012
Kemalpaşa, İzmir
Aşırı sıcakların kasıp, kavurduğu bölgemizde her yeşiller kururken pembe küçük çiçekleri ile göze çarpan bu bitki nedir acaba ..? Yaprakları kokuyor mu diye baktım herhangi bir koku alamadım. Boyu 30-40 cm civarında, Çalı tipinde sapı çıt diye kırılan sert bir yapıya sahip. Saygılarımla,
lythrum salicara, kırmızı kançiçeği, hevhulma
Wildflowers of Turkey - Lythrum salicaria (http://yabanicicek.com/lythrum-salicaria.php)
Goji Berry ye benzeyen bu bitkinin adı nedir ? Bitki Kendiliğinden dubar kenarlarında çıkkıyor.
Lycium europaeum
ölümsüzlük çiçeği diye bir bitkinin tohumunu diktiğim yerden aşağıdaki bitki çıktı. Netten araştırdığım kadrıyla bu ölümsüzlük çiçeği değil. Ayrıca çok hızlı büyüdüğü için yabani olduğunu düşüyorum. Bu bitkiyi tanıyan var mı acaba? Güzel bir bitkiyse dokunmayacağım. Yoksa sökeceğim. O kadar hızlı büyüyorki bahçemi ele geçirecek diye korkuyorum ;)
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
http://img715.imageshack.us/img715/2012/01082012292.jpg
By aigneis (http://profile.imageshack.us/user/aigneis) at 2012-08-01
http://img28.imageshack.us/img28/4015/01082012293.jpg
ölümsüzlük çiçeği diye bir bitkinin tohumunu diktiğim yerden aşağıdaki bitki çıktı. Netten araştırdığım kadrıyla bu ölümsüzlük çiçeği değil. Ayrıca çok hızlı büyüdüğü için yabani olduğunu düşüyorum. Bu bitkiyi tanıyan var mı acaba? Güzel bir bitkiyse dokunmayacağım. Yoksa sökeceğim. O kadar hızlı büyüyorki bahçemi ele geçirecek diye korkuyorum ;)
Polygonum sp. Muhtemelen Polygonum lapathifolium, Boğumlu çoban değneği
Linkteki bitkinin adı nedir öğrenmek istiyorum ama bulamadım bir türlü.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/PTkf-cMu6SOmTMRRLdRi6dMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=direct link
Linkteki bitkinin adı nedir öğrenmek istiyorum ama bulamadım bir türlü.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/PTkf-cMu6SOmTMRRLdRi6dMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=direct link
Merhaba, sorunuza cevap alabilmeniz için foruma yüklemiş olmanız gerekiyor. Ayrıca nerede ve ne zaman çekildiği doğru yanıt alabilmeniz için çok faydalı olacaktır. İlk mesajınız olduğu için yönetimin hoşgörüsüne sığınarak sorunuzu cevaplandırıyorum.
Sizin foruma fotoğrafı yükleme inceliğini göstermeniz dileğiyle.
Astragalus sp muhtemelen Astragalus hamosus.
bozo.0606
02-08-2012, 16:43
http://img715.imageshack.us/img715/2012/01082012292.jpg
http://img28.imageshack.us/img28/4015/01082012293.jpg
Sulak alanlarda bu bitkilerden çokca var. Çoban değneği denilen sarmaşık çalı ise bu o değil.
İlk fırsatta tamamen sökün. Kök bölgesinden parçalar kalmasın. Seneye tekrar çıkabilir..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.