View Full Version : Emre İlhan / Balkon
Emre İlhan
11-07-2011, 14:38
;)Artık başlık açmanın zamanı geldi diye düşünüyorum. Başlıklarda parça parça oluyor, bitkilerimin hepsini bir yerde toplayamıyorum. En iyisi hepsini bir başlık altında toplamak. İlk başta şöyle başlayayım söze. Şu anki oturduğumuz evin balkonu Güneybatı cephe. Akşama kadar güneş içinde, saksılar sıcaktan kaynıyor desem yeri vardır. Buna rağmen doğaya meydan okurcasına uğraşıyorum. Bitkilerimin geneli sebze fidesi. Süs bitkileri de yetiştirmek istiyorum ama sebze fidelerinden vazgeçemediğim için onlara yer kalmıyor malesef.:)
Sevgi Durul
11-07-2011, 14:47
İade-i ziyaretler yapma zamanı geldi demek ki, sevgili Emre. Başlığın hayırlı olsun.
Emre İlhan
11-07-2011, 14:57
Salatalıklarla başlayalım;:)
233143
Küllenme problemi olduğu için bir güzel kükürtlendiler.
233146
Kükürt, küllenme problemi olan yaprakları ve hastalığı bu şekilde kurutuyor. Tabi ki bu bizim işimize geliyor, hastalıktan yavaş yavaş kurtulmuş oluyoruz.:)
233144
233145
233147
Bugün ikinci hasatı yaptım. 4 kök fideden toplam 6 adet salatalık hasat etmiş olduk.:)
Emre İlhan
11-07-2011, 14:59
;)Teşekkür ederim SDurul öğretmenim. Balkonuma hoşgeldiniz. Sizin gibi olabilmem için daha çok yolum var.:)
Emre İlhan
11-07-2011, 15:05
Biberlerle devam edelim;
Sivri biberler;
233149
233150
Sıcaklardan çok etkilendi zavallılar. Meyve tutamıyorlar. :(
Süs biberleri;
233151
233152
233153
Süs biberleri diğerlerine göre sıcaktan daha az nasibini aldı.:)
Emre İlhan
11-07-2011, 15:10
Sabah sefası;
233154
233155
233156
Sabah sefalarım bu sene çok iyi geliştiler. Salatalıklarlar ve sabah sefalarım kırmızı örümcekle mücadele ediyorlar. Bugün biberlere de sıçradıklarını gördüm. Zararlıyı kontrol altına alabilmek için elimden geleni yapıyorum.:)
Emre İlhan
11-07-2011, 15:15
Sakız sardunyam;
233159
233160
Sardunyamın yerini değiştirdim. Dalları çok karmaşık, garip oldu bende çok sert olmaksızın budadım. Yeni goncalar veriyor şimdi. Fakat yapraklarının neden bu renkte olduğunu anlayamadım. Aldığımda yemyeşildi. Besin eksikliği olduğunu düşünmüyorum çünkü; sıvı besin ile gübreleme yapıyorum.
serkan_istanbul
11-07-2011, 15:16
Sayfanız hayırlı olsun salatalıklar biberler harika. sevgiyle kalın
Emre İlhan
11-07-2011, 15:18
Henüz dikilmeyen fideler;
233162
233163
233164
233165
Bunlar da toprak getirmeye fırsatım olmadığından hâlâ dikemediğim fidelerim. Ama dün hemen toprak edindim. Şu anda arabanın arkası tamamen kırmızı toprak dolu. En kısa zamanda bu zavallıları huzura erdirmem lâzım.:)
Emre İlhan
11-07-2011, 15:20
;)Teşekkür ederim, sevgili; serkan_istanbul. Hoşgeldiniz.:)
türkansultan
11-07-2011, 18:19
Sevgili emre sayfan hayırlı olsun bu gidişle çok şeyler başracağına eminim ellerine sağlık sevgiler.
Emre İlhan
11-07-2011, 21:40
;)Teşekkür ederim Türkan hanım. Balkonunuzun gizli hayranlarındanım. Balkonunuzu gördükçe bol bol sardunya yetiştiresim geliyor, maşallah.:)
Sevgi Durul
11-07-2011, 22:54
;)Teşekkür ederim SDurul öğretmenim. Balkonuma hoşgeldiniz. Sizin gibi olabilmem için daha çok yolum var.:)
Ne demiş atalarımız; ''El elden üstündür.'' Örneğin biz bahçede salatalık yetiştirmede başarılı olamadık. Toprağımızın verimsizliğinden mi, gerekli bakım şartlarını sağlayamadığımızdan mı bilemiyorum. Salatalık yetiştirmeye kalktığımızda bir iki ürün almadan, bitkilerimiz kuruyordu. Biz de vazgeçtik. Sebzelerine maşallah diyorum.
Ayrıca sabah sefaları çok güzel gelişmiş. Sardunya ve diğer bitkilerde de başarılı olacağını umuyorum. Paylaşımlarının devamı dileğiyle... Sevgiler...
Emre İlhan
11-07-2011, 23:53
Salatalık gerçekten çok seçici bir bitki SDurul öğretmenim. Zararlılara karşı sürekli ilaçlama yapmanız, ekimden önce toprağı dezenfekte etmeniz, sürekli düzenli olarak gübreleme yapmanız ve her gün azar azar dengeli sulamanız gerekiyor. Mesela benim salatalıklarımın gelişimi baya durdu. Meyveleri hep döküldü, kurudu. Bunların son yediğimiz salatalık olmasından korkuyorum. Saksı toprağının besininin bittiğini düşünüyorum. Yarın gübreleme yapacağım. Zaten sürekli zararlı saldırısına uğruyor zavallılar. Başarı dileklerin için çok teşekkür ederim.:)
Bu cümleyi deneme amaçlı ekliyorum.
Bunlar nasıl güzeller ellerine sağlık hepside çok güzeller..
Ablacığım hasata devam afiyet olsun:)
umutyolcusu
12-07-2011, 13:20
Sayfanız hayırlı olsun Sayın Emre İlhan.
Kırmızı örümcekle nasıl mücadele ediyorsunuz.Bu zararlı yüzünden neredeyse saksoıda sebze yatiştirmekten vazgeçeceğim:(
Ben sulu kükürt aldım ama pek faydasını görmedim.
Emre İlhan
12-07-2011, 17:06
Güzel sözlerin için teşekkür ederim, Mirbe ablacığım. Sayfama hoşgeldin.:)
Sevgili umutyolcusu; teşekkür ederim, sayfama hoşgeldiniz. Kırmızı örümcek beni mahvetti.:( Şu anda balkonda bitkilerimi bertaraf etmeye devam ediyorlar. Ne denesem olmadı. Kükürtü bende denedim, fayda etmiyor. NeemAzal deniyorum şu sıralar. İlk uygulamayı yapınca sanki etkisi oldu gibi ama 1 hafta sonra yenileri çıkıyor yumurtadan, 2. 3. uygulamanın sonucuna göre hareket edeceğim artk. Eğer NeemAzal da işe yaramazsa Bayer'in kapısını çalacağım galiba.:) Bitki koruma bölümünü yakından takip ediyorum. Bu durumdan muzdarip olduğunuzun farkındayım. Çözüm bulur bulmaz bitki korumaya durumu yazacağım.:)
Emrecim Dursban 4 denedin mi ?
Emre İlhan
12-07-2011, 22:17
Hayır, henüz onu denemedim Mirbe ablacım. Bildiğim kadarıyla kırmızı örümcekte etkili değil. Sen hiç denedin mi?
Emre İlhan
25-07-2011, 19:24
Balkonuma bir misafir geldi. Balkonun en güzel ve sağlam yerine, sabah sefalarının üzerine yuva yapmış. Yavruları olacak inşallah.:)
236514
236515
mandalinleerik
25-07-2011, 19:30
Emre Bey misafiriniz çok güzel poz vermiş. Yavruların fotoğrafını da görmek isterim ilerde tabii ki rahatsız olmazsa. Sebzeleriniz de çok güzel. Maşallah diyelim.
Emre İlhan
25-07-2011, 20:11
;)Teşekkür ederim sevgili; mandalinleerik. İlerleyen günlerde fırsatını buldukça belgeseli fotoğraflamaya devam edeceğim. Sabahları bakarım artık, yuvada olmadığı zaman fotoğraflarım hemen. :)
umutyolcusu
26-07-2011, 06:12
Emre bey ne yaptınız kırmızı örümcek olayını çözdünüz mü?Ben bir kaç kez sulu kükürt uyguladım ama yok olmamışlardı.Annemler köyden azıcık kimyasal ilaç getirdiler.Uyguladım ve bu güne kadar çektiğim eziyete pişman oldum.Maalesef kırmızı örümceğin kesin çözümü organik olmuyor:(
Misafiriniz de çok güzelmiş,inşaallah yavrularını da görürüz:)
mandalinci
26-07-2011, 07:00
Hasadınız hayırlı olsun, taze taze, ellerinizle koparılan sebze, meyvanın tadına doyum olmuyor değil mi?.
Benim sardunyam da da aynı şey oldu, yapraklar çok açık yeşil olmaya başladı, dediğiniz gibi saksıda besin azaldı herhalde.
Kumru çok güzel poz vermiş, inşallah yumurtalarını kaçırmaz da yavruları izleyebilirsiniz. yalnız çok pislik oluyor ve her sene yuvadan ayrılan kuşlar yumurtlamaya geliyorlar.
Bol ürünler, sağlıklı bitkiler dilerim.
Emre İlhan
26-07-2011, 08:21
Sevgili umutyolcusu, çok teşekkür ederim. Ben kırmızı örümceğe hâlâ çözüm bulabilmiş değilim. Balkonumu bertaraf etti. Üstüne üstlük birde bitkilerin hepsine mantar bulaştırdılar.:( Memnun kaldığınız ilacın ismini yazarsanız çok sevinirim. İlaçlar konusunda iyice bilgi ediniyorum. Bundan sonra artık kimyasal yöntemleri kullanacağım. Ne yapayım, çok mücadele ettim ama olmadı. :(
Emre İlhan
26-07-2011, 08:25
Sevgili mandalinci; hoşgeldiniz, güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Kumruyu olabildiğince fotoğraflamaya çalışacağım. Yavrularını uçurup buraları terk eder etmez hemen yuvanın bulunduğu yere kükürt serpeceğim. O zaman kuşlar artık orayı ziyaret etmiyorlarmış. Bakalım deneyip göreceğiz. :)
Emre İlhan
26-07-2011, 09:36
Bizimki sabah baktığımda yerinde yoktu. Fırsat bu fırsat hemen fotoğrafını çektim.:)
236586
Emre'cim sayfan hayırlı olsun..
Salatalıkların süper görünüyor afiyet olsun :)Misafirinde şirin güzel poz vermiş..
Emre Bey sayfanız hayırlı olsun,bence sardunyanızın yaprakları çok güzel ,türünden dolayı öyle gibi geldi bana,sardunya sayfasına yakından bir foto ekleyip sorun, aldığınızda böyle değilmiydi, ne renk açıyor sardunyanız
ilksenozturk
27-07-2011, 05:55
Sakız sardunyam;
233159
233160
Sardunyamın yerini değiştirdim. Dalları çok karmaşık, garip oldu bende çok sert olmaksızın budadım. Yeni goncalar veriyor şimdi. Fakat yapraklarının neden bu renkte olduğunu anlayamadım. Aldığımda yemyeşildi. Besin eksikliği olduğunu düşünmüyorum çünkü; sıvı besin ile gübreleme yapıyorum.
bence yarprakları bu haliyle çok güzel olmuş :)
yapraklardaki renk açılmaları bitkideki azot eksikliğini gösterir diye biliyorum. limonumda başıma gelmişti, gübre takviyesi ile yeni yapraklar güzel çıkmaya başlamıştı.
sayfanız hayırlı olsun
umutyolcusu
27-07-2011, 07:50
Sevgili umutyolcusu, çok teşekkür ederim. Ben kırmızı örümceğe hâlâ çözüm bulabilmiş değilim. Balkonumu bertaraf etti. Üstüne üstlük birde bitkilerin hepsine mantar bulaştırdılar.:( Memnun kaldığınız ilacın ismini yazarsanız çok sevinirim. İlaçlar konusunda iyice bilgi ediniyorum. Bundan sonra artık kimyasal yöntemleri kullanacağım. Ne yapayım, çok mücadele ettim ama olmadı. :(
İlacın adı BAZEDİN imiş.Tüm yetiştirilen sebze ve meyvelere atılabiliyormuş.Ben çok memnun kaldım.Krotonuma da kırmızı örümcek dadanmıştı.Ona da bu ilaçtan sıktım,2 gün oldu.Yeni sürgünler büyümeye başlamış.Yani başka ilaç aramaya gerek yok bence,kırızı örümcek diye bir şey kalmadı balkonumda,tavsiye ederim.
Emre İlhan
27-07-2011, 07:50
Emel ablacım, sevgili yağ-mur, sevgili ilksenozturk. Güzel yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Gübreleme konusunda ise NPK 4-6-8 ile 15 gün aralıklarla gübreleme yapıyorum. Acaba yanlış gübreyi mi kullanıyorum dersiniz? Sardunyamın son durumunu bugün fotoğrafladım ve ekliyorum. 2. fotoğrafta da görüldüğü gibi yeni gelen yapraklar hep beyaz, aldımda tüm yaprakları yemyeşildi.:)
236936
236937
Emre İlhan
27-07-2011, 07:57
Sevgili, umutyolcusu. Öneriniz için çok teşekkür ederim. İnternetten araştırdım ama ilacı bulamadım. Bezedin olduğuna emin misiniz? Halk arasında çok bilindik Basudin diye bir ilaç var, genelde sebzelerde kullanılır o olabilir mi? Yoksa Bazedin mi?:)
umutyolcusu
29-07-2011, 17:37
Sayın Emre,babam bu ilacın daha önceki isminin sizin dediğiniz gibi olduğuınu ama şimdi aynı ilacı bazedin ismiyle satın aldıklarını söyledi.Ama kımızı örümceğe bire bir geldi.Biraz geç oldu ama ne yapalım.En azından seneye daha techizatlı başlayabileceğiz bitki yetiştirmeye.
sardunyanız ev içinde mi?güneş görmüyor mu ondan da olabilir ,aşırı vitamin de olabilir ,demir eksikliği mi? bir sürü soru geliyor aklıma ama:(,sardunya hastalıkları sayfasına bir ekleyin ustalar daha iyi bilir
Emre İlhan
29-07-2011, 19:48
Sevgili, umutyolcusu. Tam tahmin ettiğim ilaç. Çok teşekkür ederim. Hemen edinip ilaçlama yapacağım. Bakalım sonuç ne olacak, hep beraber gözlemleriz.:)
Emre İlhan
29-07-2011, 19:57
;)Sevgili, yağ-mur. Bu sardunyamı aldığımda tam güneşin altında duruyordu. Daha sonra tomurcuk vermeye başlayınca bitki tomurcuklarını dökmeye başladı. Bende yarı gölge bir yere(şu anki yerine) aldım. Tomurcuklar dökülmemeye, açmaya başladılar. Fakat böyle renk açılması oldu. Gerçi bu rengi daha güzel ama acaba bitkinin bir problemi mi var diye merak ediyorum. 15 günde bir sıvı gübreleme yapıyorum. Yalnız dikkatimi çeken nokta ise şu; buralarda etrafımızda ki sakız sardunyalara da bakıyorum, onlarında durumu aynı. Yani güneşte kalan da, gölgede kalan da aynı durumda. En kısa zamanda yeniden fotoğraflayıp başlığa yükleyeceğim. Orada daha iyi sonuç alırız.:)
Sevgi Durul
05-10-2011, 10:42
Sevgili Emre, sardunyalarla ilgili problem çözülebildi mi? Balkondan yeni fotoğraflar yok mu? Bir de kırmızı örümcek için adı verilen ilacı kullandın mı? Sonuç? Benim başım da kırmızı örümcekle dertte de.
Dersler de başlamıştır şimdi. Yeni öğretim yılında başarılar diliyorum.
Emre İlhan
05-10-2011, 18:57
Hoşgeldiniz SDurul öğretmenim.:) Sardunyamı tatilden döndüğümde malesef kapkara bir durumda buldum. Mantar iyice ilerleyip sardunyayı kurutmuş.:( Balkon çok kötü durumda, kırmızı örümcek saldırmış ve kurumuş bitkilerle dolu. Onları halledip bir sonbahar temizliği yapmam lazım. Kırmızı örümcekle kimyasal mücadele etmedim. Malesef her zaman ki gibi yenildim kırmızı örümceğe. Güzel temennileriniz için teşekkür ediyorum. Aşağıya bir link veriyorum oraya bir bakın isterseniz. Envidor adında bir ilaç kullanmayı düşünüyorum. Her zaman aklımdasınız SDurul öğretmenim. Başlığınızda ne olup bittiğine kaldığım yerden bakmak istiyorum ama ilerlemiştir diye bir türlü fırsat bulamıyorum. En kısa zamanda takip edemediğim kısımları okuyup bugüne geleceğim.;)
Link (http://afrikameneksesi.freeforums.org/afrika-menek-eleri-siklamen-akar-cyclamen-mite-t270-25.html)
Adalet Yağcı
17-04-2012, 21:34
Sevgili Emre İlhan;
Balkon bahçeni gezmek bu güne kısmetmiş, yetiştirdiğin ve kaybettiğin bitkilerini gördüm, ama seni göremedim.
Sordum, "Altı aydır uğramıyor" dediler :)
Tüm bahçeler balkonlar sezonu açtık, sıra sende.
Sebze yetiştirme merakını ve çabanı takdir ediyorum ama, saksıda yetiştirmek gerçekten çok zor.
İlla ki sebze diyorsan, bitkileri güneşten korumak için fileler var görmüşsündür, yeşil, balkona ondan gerebilirsin, faydası olacaktır.
Ayrıca, biberleri, domatesleri, hıyarları toprak saksıda yetiştirirsen sıcaktan daha az etkileneceklerdir.
Aslında en iyi biberin tenekelerde yetiştiğini söylerler, bildiğimiz yağ tenekeleri.
Beni dinlersen, çiçek yetiştir bu güzel balkonda, günün birinde senin mutlaka bir bahçen olacak buna inanıyorum.
Sen hangi bitkileri yetiştirmek istiyorsan bu başlıkta yaz, elimizde olan ne varsa balkonu donatırız kısa zamanda.
Her şey için kolaylıklar diliyor, yardıma hazır olduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum.
Sevgiler.
Emre İlhan
18-04-2012, 17:01
Adalet ablacım hoşgeldin.:) Ben sezonu açtım ama bir türlü fotoğraf çekip yüklemeye fırsatım olmadı. En kısa zamanda fotoğraf yükleyeceğim. Çiçekler konusunda malesef şimdiye kadar pek başarılı olamadım, nedense genelde ilgimi sebzeler çekiyor.:) Sebzelerin meyve tutması için güzel bir yöntem buldum. Elimde bir gübre var meyve tutmalarını kolaylaştırıyor, böylelikle sıcaktan fazla etkilenmemelerini sağlıyorum. Zararlılar konusunda ise en kısa zamanda gereken ilaçları alıp öyle devam edeceğim, bu sene bakalım ne olacak?:) Emre'nin sebze konusunda uslanacağı yok, ne olacak böyle bilmiyorum?:D Güneşten korumak için fileler güzel fikir, toprak saksı da öyle. Yardım teklifin için çok teşekkür ediyorum, bende her zaman yardıma hazırım ablacım aklında bulunsun.
Selamlar.
Ben en çok balkondaki misafiri beğendim.:D
Ellerine sağlık. Hepsi çok güzel.
Emre İlhan
05-05-2012, 22:56
almira ablacım, hoşgeldin. Güzel yorumların için teşekkür ederim. Her ne kadar geçen seneki görüntüler olsa da en kısa zamanda bu seneki fotoğrafları ekleyeceğim.:)
Sevgili Emre, yeni fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyoruz.
Emre İlhan
20-05-2012, 11:41
Fotoğrafları ve bitkilerim hakkında ki durumları burada paylaşacağımı tasarlıyordum ama bu fikirden vazgeçtim.
Bilgileri burada paylaşınca sıkışıp kalıyor. En iyisi; ilgili başlıklarda paylaşıp, problemleri hep beraber çözüme ulaştırıp, diğer arkadaşların da bilgilenmesini sağlamak olduğunu düşünüyorum.
Buraya da eklediğim fotoğrafların linklerini vereceğim. Balkonumu merak edip, tâkip eden dostlarım gelişmeleri buradan takip etmeye devam edebilirler:)
Emre İlhan
20-05-2012, 11:42
http://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/1293-16.htm#post969281
http://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/2737-32.htm#post969285
http://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/21304.htm#post969288
http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1556-184.htm#post969290
http://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/1172-11.htm#post969291
Bu sene bu kadar bitkim var. Kışın saksı harçlarının bir kısmını döktüm. Alkalileşme çok fazlaydı, başedemedim. Sularımız çok kireçli malesef.
Limontuzu imdadıma yetişiyor sağolsun:)
Sevgi Durul
05-06-2012, 15:36
Her zaman aklımdasınız SDurul öğretmenim. Başlığınızda ne olup bittiğine kaldığım yerden bakmak istiyorum ama ilerlemiştir diye bir türlü fırsat bulamıyorum. En kısa zamanda takip edemediğim kısımları okuyup bugüne geleceğim.;)
Link (http://afrikameneksesi.freeforums.org/afrika-menek-eleri-siklamen-akar-cyclamen-mite-t270-25.html)
Bu mesajdan beri çoook uzun süre geçmiş.:) :confused::confused::confused:
Balkondan ve bitkilerinden yeni görüntüler yok mu?:)
Bunu sonradan yazıyorum, yukardaki mesajı gözden kaçırmışım. Bence buraya da eklemelisin.:)
Emre İlhan
05-06-2012, 21:16
Teşekkür ederim SDurul öğretmenim:)
Adalet Yağcı
05-06-2012, 22:07
Fotoğrafları ve bitkilerim hakkında ki durumları burada paylaşacağımı tasarlıyordum ama bu fikirden vazgeçtim.
Bilgileri burada paylaşınca sıkışıp kalıyor. En iyisi; ilgili başlıklarda paylaşıp, problemleri hep beraber çözüme ulaştırıp, diğer arkadaşların da bilgilenmesini sağlamak olduğunu düşünüyorum.
Buraya da eklediğim fotoğrafların linklerini vereceğim. Balkonumu merak edip, tâkip eden dostlarım gelişmeleri buradan takip etmeye devam edebilirler:)
Emre'ciğim, sen fotoğrafları yine balkon başlığına yükle, sonra bilgi içeren mesajları ilgili başlığa taşırsın.
Bu şekilde devam edersen balkonun çok renksiz kalacak :(
Emre ilhan bu sayfana diyerleinin fotograflarında ekle hepsini birden seyretmek ayrı bir zevk. Balkonunu bu gün keşfettim sebzelerin çok güzel. Kekik su tutmayan, çorak toprak sever kekik kayalıklarda yağmurla büyür. Bizim yayla yolunda dağlarda kayalıklarda haziran ortalarında kekik toplarız.
sn.emre sayfanız hayırlı olsun sardunyanızın rengi muhteşem ellerinize emeğinize sağlık
esinares
12-05-2013, 16:37
onlar tavuk yumurtasına benziyor ama :))))
bay tömürcek
13-09-2013, 19:20
Balkonda olmasına rağmen salatalıklar ve biberler çok sağlıklı tabi 2 sene önceymiş onlar ama çok hoşuma gittiler ;) Sabah sefasında gözüm kaldı sarmaşık ve sarkan bitkilere ayrıca bir ilgim olduğundan dolayı :p Sayfanın devam etmesi taraftarıyım tabi ki hala yetiştirme imkanın varsa iyi akşamlar ;)
Emre İlhan
13-09-2013, 23:02
Kıramayacağım sizleri, tamam burada da paylaşayım o zaman. Herkese güzel yorumları için teşekkür ederim:)
Emre İlhan
13-09-2013, 23:04
Sevgili bay_tömürcek;
Bu yaz pek bir şey yetiştirmedim, biraz ara verdim ama sonbaharla beraber tekrar biber tohumlarımı vs. ektim. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim.
Balkonu bir düzenleyeyim, istediklerinden gönderebilirim:)
bay tömürcek
13-09-2013, 23:12
Sevgili bay_tömürcek;
Bu yaz pek bir şey yetiştirmedim, biraz ara verdim ama sonbaharla beraber tekrar biber tohumlarımı vs. ektim. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim.
Balkonu bir düzenleyeyim, istediklerinden gönderebilirim:)
Asıl beni kırmadığın için ben teşekkür ederim :) Nazik teklifin için de ayrıca teşekkür etmek isterim ve çok sevindim :) Fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyor olucam :)
Emre İlhan
02-11-2013, 12:50
Uzun bir aradan sonra devam ediyorum:)
Öncelikle; alacalı yapraklı, aşılı begonville başlayayım. Mezarlık ziyaretinden dönüşte çiçekçide görmüştüm. Dayanamadım ve yolun uzak olmasına rağmen satın aldım, eve getirdim. Şimdilerde iyi ki de almışım diyorum:)
451120
Makro fotoğrafları çok seviyorum:)
451121
451122
Tek dalda hem beyaz, hemde pemde. Bazıları aynı çiçek üzerinde de 2 renk:)
451123
Genel görünüm;
451125
Emre İlhan
02-11-2013, 12:57
Yumrulu begonyam;
Çiçekleri pembe renkliydi ama yazın tatile gittiğimde tüm çiçeklerini döktü, şu sıralar yeni yeni toparlandı diyebilirim:)
451126
Taze sürgünler daha çok hoşuma gidiyor; :)
451127
Yavruluyor;
451128
Emre İlhan
02-11-2013, 13:04
Çok yıllık fesleğenler;
451133
451134
Emre İlhan
02-11-2013, 13:16
Sebzesiz olur mu hiç; ;)
Kırmızı salçalık biber fideleri. Közleyip zeytinyağında bekletince çok güzel oluyor(tabii ki biber verdirebilirsem:)
En kısa zamanda onları da dikmem gerekiyor, yoksa beklemekten verimsiz hâle gelebilirler.
451136
Her zaman söylüyorum, eğer balkonumuz ya da terasımız bitkiler bakımından fakir kalmışsa, taze soğanlar hemen imdadımıza yetişiyorlar. Zahmetsiz ve hızlı yetişebilir olmaları, onlara bu özelliği katıyor bence ;)
451135
Emre İlhan
02-11-2013, 13:42
Bakın size kimi getirdim; :)
Bu pozda, fotoğraf makinesinin ne işe yaradığını anlamakla meşgul kendisi:)
451139
451140
2,5 aylıkken, geçtiğimiz haziran ayında evlat edindik Duman'ı. Cinsi; Ankara melezi.
Bu konuda sevgili, maki01 ablamın çok desteği oldu bana. Kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum, bana ve aileme bu güzel duyguyu tattırdığı için:)
Hayvan sevgisi gerçekten bambaşka bir şey. Duman'a bir şey olacak diye o kadar korkuyoruz ki:) O da sevildiğini biliyor tıpkı bir insan gibi; istediğini yaptırmak konusunda bu kozu elinden geldiğince kullanıyor. Sevdiği mamalardan aldırıyor, kendisiyle oyun oynatıyor. Sonra canı sıkılınca da bir güzel ısırıp herkesi uzaklaştırıyor etrafından :D
İstemem yan cebime koy edasıyla ısırırsa eğer, daha fazla ve hızlı oyunlar oynamak istediğini anlıyorum :D
Birde saksıların içerisine kıvrılıp uyumasa çok güzel olacak ama malesef geldiğinden beri büyük saksıların üzerinde uyumaya bayılıyor:) Daha sonradan, bunu serinlemek için yaptığını farkettim ve ıslak bezin üzerinde uyumasını sağladım. Öylelikle bu sevdasından vazgeçirdim onu. Tabii ki yazın, artık havalar soğuk.
Maşallah çicekler sebzeler harika...Duman desen o ayrı bir güzellik...
bay tömürcek
02-11-2013, 15:53
Emrecim herşey çok güzel maşallah ama Duman'a bayıldım :) Bi aksilik olmazsa ben de bu önümüzdeki hafta kedi alıyorum evime ;) Fatih sağolsun biriyle irtibata geçti ve kedi bulduk sabırsızlanıyorum almak için :p
Bide o begonyanın yumrulu olduğuna emin misin emrecim kışın üstü çürüyüp ölür yumrulu begonyaların bahara yumnrudan yeniden yeşerirler bu sanki yumrusuz begonyaya benziyor :)
Her zaman söylüyorum, eğer balkonumuz ya da terasımız bitkiler bakımından fakir kalmışsa, taze soğanlar hemen imdadımıza yetişiyorlar. Zahmetsiz ve hızlı yetişebilir olmaları, onlara bu özelliği katıyor bence ;)
En kısa sürede deneyeceğim, teşekkürler Emre'cim :)
Emre İlhan
02-11-2013, 18:40
Emrecim herşey çok güzel maşallah ama Duman'a bayıldım :) Bi aksilik olmazsa ben de bu önümüzdeki hafta kedi alıyorum evime ;) Fatih sağolsun biriyle irtibata geçti ve kedi bulduk sabırsızlanıyorum almak için :p
Bide o begonyanın yumrulu olduğuna emin misin emrecim kışın üstü çürüyüp ölür yumrulu begonyaların bahara yumnrudan yeniden yeşerirler bu sanki yumrusuz begonyaya benziyor :)
Evcil hayvan evde o kadar iyi oluyor ki, neşe kaynağı adeta. Kedi evlat edineceğine çok sevindim tömürcek'cim, fotoğrafları beklerim artık:)
Begonyadan, daha doğrusu çiçekli bitkilerden anlamadığım nasıl belli oluyor, değil mi? :D
Bana yumrulu diye verilince kanmıştım. Çiçekleri de birbirine ne kadar benziyor:)
bay tömürcek
02-11-2013, 20:51
Evcil hayvan evde o kadar iyi oluyor ki, neşe kaynağı adeta. Kedi evlat edineceğine çok sevindim tömürcek'cim, fotoğrafları beklerim artık:)
Begonyadan, daha doğrusu çiçekli bitkilerden anlamadığım nasıl belli oluyor, değil mi? :D
Bana yumrulu diye verilince kanmıştım. Çiçekleri de birbirine ne kadar benziyor:)
Bikaç önyargım var kedi ile ilgili mesela ev kokuyor diyolar heryer kıl tüy oluyor diyolar haklılar mı?
Begonyanın çiçeğini çok merak ettim ben ya :) http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/31572-6.htm şu linkte 153. mesajdaki begonyadan mı seninki emrecim nolursun evet bundan de ve lütfen bana bundan gönderebileceğini söyle ;)
Emre İlhan
03-11-2013, 09:19
Ev kokuyor, tüyleri kist yapıyor vs. gibi söylentilere kulak asmamak lazım tömürcek'cim:)
Evin kokma sebebi; açıkta duran mamalar. Eğer mamaları açıkta tutmayıp, balkona koyar ya da taze taze tüketmesini sağlarsan, bu konuda hiç sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum:)
Tuvaletinde de zaten kendiliğinden kokuyu hapseden tip kumlar kullanılıyor artık. Zaten banyoya koyacağın için sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum.
Tüylerini dökme zamanları oluyor evet. Mevsim geçişlerinde, havaların değiştiği zaman tüy dökmeleri artıyor ama onun için de besin takviyesi veriyorsun ölçekle, neredeyse hiç denecek kadar az dökülüyor:)
Kist konusuna gelince de; kist, kuduz, karma aşıları rutin olarak veterinerde yapılıyor zaten. Tüyleri yanlışlıkla ağzımıza kaçsa bile, kist aşısından dolayı tüylerinin köklerinde kist oluşturan parazitler olmadığı için herhangi bir problem olmuyor:)
Bengonyam malesef ondan değil ya :( Keşke olsaydı, çok güzelmiş gerçekten. Bende ki katmerli değil, yalınkat malesef :( Ama istersen gönderebilirim tabii ki:)
bay tömürcek
03-11-2013, 11:02
Emrecim verdiğin bilgiler ve içimi rahatlattığın için teşekkür ederim ;) Kedim bi gelsin sizlerden yardım alıcam bişeyleri öğrenene kadar :p
Begonyaya gelince sanırım bildiğimiz şeker begonyalardan değil, yapısı daha büyük ve farklı babannemin eski begonyalarına benziyor çok hoşuma gitti gerçekten bundan istiyorum olur mu? :) Bende sana istediğin bişeyi gönderebilirim :)
Emre İlhan
03-11-2013, 14:05
Ne demek tömürcek'cim, tabii ki. Ayrıca, bir şey göndermene de gerek yok, düşünme böyle şeyler:)
bay tömürcek
03-11-2013, 21:15
Ne demek tömürcek'cim, tabii ki. Ayrıca, bir şey göndermene de gerek yok, düşünme böyle şeyler:)
ÇoK mutlu oldum emrecim çok teşekkür ederim ;) Şimdi tutar mı bilmem baharı beklemeliyiz sanırım :p
Emre İlhan
09-11-2013, 12:33
Galiba tömürcek'cim. Emin değilim ama araştıracağım:)
Yavrulamış zaten, onu ayırmayı düşünüyorum. Yolculuğa dayanabilecek olgunluğa erişince de hemen göndereceğim sana:)
loveforlife
09-11-2013, 21:27
Bakın size kimi getirdim; :)
Bu pozda, fotoğraf makinesinin ne işe yaradığını anlamakla meşgul kendisi:)
451139
451140
2,5 aylıkken, geçtiğimiz haziran ayında evlat edindik Duman'ı. Cinsi; Ankara melezi.
Bu konuda sevgili, maki01 ablamın çok desteği oldu bana. Kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum, bana ve aileme bu güzel duyguyu tattırdığı için:)
Hayvan sevgisi gerçekten bambaşka bir şey. Duman'a bir şey olacak diye o kadar korkuyoruz ki:) O da sevildiğini biliyor tıpkı bir insan gibi; istediğini yaptırmak konusunda bu kozu elinden geldiğince kullanıyor. Sevdiği mamalardan aldırıyor, kendisiyle oyun oynatıyor. Sonra canı sıkılınca da bir güzel ısırıp herkesi uzaklaştırıyor etrafından :D
İstemem yan cebime koy edasıyla ısırırsa eğer, daha fazla ve hızlı oyunlar oynamak istediğini anlıyorum :D
Birde saksıların içerisine kıvrılıp uyumasa çok güzel olacak ama malesef geldiğinden beri büyük saksıların üzerinde uyumaya bayılıyor:) Daha sonradan, bunu serinlemek için yaptığını farkettim ve ıslak bezin üzerinde uyumasını sağladım. Öylelikle bu sevdasından vazgeçirdim onu. Tabii ki yazın, artık havalar soğuk.
Sevgili Emre,
Hiçbir zaman Dumansız kalmamanı dilerim! Hayvan sevmek çok özel bir duygu. Hele ki kediler bambaşka... Tıpkı Mina Urgan'ın dediği gibi: "Kedilere tutkuyla bağlananlar, öteki insanlardan bambaşka bir soydandır bana kalırsa. Bu soy, gerçekten soylu bir soydur. Belirli bir kültür düzeyi ve duyarlılık şarttır kedileri tutkuyla sevebilmek için. Bu soydan olanlar genellikle kültürlü, ince, sanat meraklısı insanlardır. Kaba saba bir hödüğün kedi sevmesinin yolu yoktur.!!!!"
Ben Fincan Hanım'ı kolonya şişesiyle uzaklaştırmıştım saksılardan. Çünkü kolonyayı hiç sevmiyor. Saksılara gidince elime kolonya şişesini alıp tehdit ediyordum. Şimdi saksılarda yatmıyor. Sadece arada yapraklarla oynayası geliyor...
Sevgiler, selamlar...
Emre İlhan
10-11-2013, 12:45
Sevgili, loveforlife;
Güzel dilek ve sözleriniz için çok teşekkür ederim ;)
Bende Duman'ı parfüm şişesiyle tehdit ediyorum. Parfüm sıkılan yere gelmiyor ve parfüm şişesini hiç sevmiyor.
İlk edindiğimiz zamanlar, geceleri üzerimize çıkıp ısıyor ve uyutmuyordu. Veterinere sorduğumda bana parfüm sıkmamı söyledi. Gerçekten de işe yarıyor, demek ki kolonya da öyleymiş:)
Emre İlhan
11-11-2013, 16:39
Begonvilim tamamen açtı. Adana'da son yazdan kalma günleri yaşıyoruz:)
453327
453329
Emre İlhan
11-11-2013, 16:55
Dün yapı markete gittim, dayanamadım yine kalanchoe aldım. Sarı sarı rengine dayanamadım, aaa birde baktım ki alışveriş sepetinde yerini alıvermiş:)
Kırmızı ve beyaz olanı da geçen seneden beri anneannemde var. Onlardan da çelik alıp çoğaltmayı düşünüyorum. Kalanchoe'ları çok seviyorum. Özellikle çok yıllık olmaları ve çiçeklerinin uzun ömürlü(dayanıklı) olmaları, notlarını yükseltiyor gözümde ;)
453335
bay tömürcek
11-11-2013, 20:32
Çiçekler harika Emrecim ;) Begonvile diyecek yok zaten şahane bayıldım :p Benim bu sene çelikten yetiştirdiğim 4 saksı kalanchoem var saksı dolusu oldular ama çiçek yokmuş daha anneme sordum açmadılar dedi bu sene çiçeklenmeyecekler sanırım :(
Begonvil nasılda bir insana şiir yazdırır diye düşünmeye hiç gerek yok sanırım destan bile yazılır :D Maşallah maşallah maşallah... :)
Emre İlhan
12-11-2013, 12:32
İkinize de kucak dolusu sevgiler ;)
tömürcek'cim;
Kaktüsler için olan sıvı gübreden verdiğin zaman, kısa süre içerisinde çiçeğe kalkacaktır kalanchoe:)
Fatih'cim;
Şiir mi, destan mı ;) Mahcup etmeyin beni canım:)
İkinize de kucak dolusu sevgiler ;)
tömürcek'im;
Kaktüsler için olan sıvı gübreden verdiğin zaman, kısa süre içerisinde çiçeğe kalkacaktır kalanchoe:)
Bende de 2-3 yıldır açmayan kırmızı ve pembe kalanchoe var. Şu kaktüs gübresini deneyeyim. Acaba bu aylarda mı vermek lazım? Yoksa baharda mı?
Emre İlhan
12-11-2013, 18:34
Bu aylarda da verilebileceğini düşünüyorum. En azından, ben öyle yapmıştım geçen sene. Tam çiçeklenme zamanında besin takviyesi yapmış oluruz:)
Benim kalancholerimde açmıyor, bende en kısa zamanda kaktüs için hazırlanmış sıvı gübre alayım o zaman. Bilgi için teşekkürler.
Emre İlhan
16-11-2013, 13:13
Cinsini bilmediğim, daha doğrusu yumrulu diye karıştırdığım begonyamın yavrusunu ayırdım bugün.
tömürcek'cim;
Biraz toparlansın, kök sistemi gelişsin, en kısa sürede göndereceğim:)
Bu arada, sana bir soru sorayım: Bu begonyanın cinsi nedir? :D
454574
bay tömürcek
16-11-2013, 19:39
Cinsini bilmediğim, daha doğrusu yumrulu diye karıştırdığım begonyamın yavrusunu ayırdım bugün.
tömürcek'cim;
Biraz toparlansın, kök sistemi gelişsin, en kısa sürede göndereceğim:)
Bu arada, sana bir soru sorayım: Bu begonyanın cinsi nedir? :D
454574
Emrecim çok teşekkür ederim ya bide köklendirmeye uğraşıyosun çok mutlu ettin beni :p İlk olarak bir defa daha şunu diyeyim begonyan yumrulu begonya değil o konu kesin :D Ama şeker begonya olabilir tam emin değilim şeker begonya resimlerine bir bak seninki de onlardan mı karar ver bizi de aydınlat çünkü çiçeğini görmedim nasıl açıyor ;) Gerçekten çok teşekkür ederim emrecim ya ;)
Emre İlhan
16-11-2013, 20:43
Ne demek tömürcek'cim:)
En kısa sürede bakacağım begonya çeşitlerine :D
Emre İlhan
16-01-2015, 16:59
Denizli'de okuyorum. Evim şimdilik çok küçük olduğu için bitkilerimi yetiştirebileceğim alanım mâlesef yok.
Artık buralardayım, kısa bir süreliğine uzak kalmamın sebebi bu problemimden ötürüydü. En kısa sürede bu sorunumu çözeceğim, bitkilerim olmadan yaşayamıyorum:)
Selamlar:)
sevgihoca
16-07-2015, 21:54
Ne mutlu,hem okuyorsun hemde bu işlerle uğraşıyorsun.Bol başarılar.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.