View Full Version : birol baser / Balkon, ev
birol baser
30-06-2011, 17:50
herşey birgün canım sıkılıyor diyen kardeşimin bilgisayarda boş boş oyun oynamasıyla başladı tam ona kızıyordum kalk artık diye mausu tıklamasıyla kendimizi agaçlar.net te bulduk bir dahada cıkamadık sizinle ve sizin haberiniz olmadan sizden aldıgımız bilgilerle hep birlikte yetiştirdigimiz sebzelerimizi görmek istermisiniz 3 kattaki bahçemizde
birol baser
30-06-2011, 17:54
buda bahçemizin devamı toptan yükleyemedigimiz için cevap kısmından girip yükleme yapabiliyoruz
birol baser
30-06-2011, 17:58
yeni filizlenen biber fidelerimiz umarım yetiştirebiliriz
birol baser
30-06-2011, 18:11
böceklere arap sabunuyla acılan savaş kazanılmıştır yeşil yeşil küçük küçük hayvancıklar vardı üstünde haftada 1 ilaçlamayla üstesinden geldik ama domateslerimde kahverengi renkte birseyler olustu altında çürüyor sebebini anlayamadık
tebrikler bırol06busra,sayfanız hayırlı olsun bol ürünlü ve çiçekli günler.Ben de pek uzman değilim sebze konusunda:D sorununuz için eminim forumdan biri cevap verecektir,kolay gelsin şimdiden:p
birol baser
30-06-2011, 18:29
teşekkür ederiz cok heyecanlı birşey onların büyüdügünü izlemek ilgilenmek müthiş bir olay sizlerden aldıgımız bilgiler dogrultusunda ve Kudret Tezel abinin besin eriyinin sayesinde oluyor herşey burdan bir kere daha tesekkür ederim Kudret Tezel abiye sevgiler saygılar sunuyor ellerinden öpüyoruz.
Çocuklar harikasınız. Çok etkilendim. Kocaman bir aferin size.
Devam edin demiyeceğim, çünkü bundan eminim.
İkinizin de yanaklarınızdan öpüyorum.
fatma sunay
30-06-2011, 20:19
Sizi tebrik ediyorum çok güzel bir iş başarmışsınız. Sayfanızın takipcisi olacağım daha yeni başladınız kolay gelsin..Sevgilerimle....
Pet şişenin içindeki fasülye inanılmaz.. Harikasınız :)
3. mesajdaki tohumdan çıkan bitkiler nedir peki?
birol baser
30-06-2011, 21:11
güzel dilekleriniz için tesekkür ediyoruz 3 resimdeki fideler insallah devamını getirebilirsek 15 gün önce tohumdan ektigimiz tatlı kıl biber yazıyordu paketin üstünde
Kudret Tezel
30-06-2011, 22:38
Merhabalar bırol06busra kardeşler,harikasınız ,çalışmalarınız başlangıç için çok çok güzel. Çok daha güzellerini yapacağınızdan eminim, bekliyoruz takipçiniz olacağız, gözlerinizden öper başarılar dilerim.
Harikasınız arkadaşlar. Tohum **** başka bir şeye ihtiyacınız olrsa haberim olsun.
Formda enzim bölümü var. Arada oraya da uğrayın.Kendi sıvı gübrenizide yapabilirsiniz. Öpüyorum ikinizi de.
Emre İlhan
30-06-2011, 23:03
İşte doğa sevgisi budur.:)
Tebrikler bırol06busra,sayfanız hayırlı olsun. bahçede yok yok :ptopraklı tarım, topraksız tarım, sebze, meyve maşallah üründe bol resimleri bekleriz gelişmeleri görmek için.
Keşke agaclar.net'e her rastlayan sizin gibi yeşilliklere dalsa, ne güzel olur.
Başkalarının yaptıklarını okurken basit gibi görünebilir ama bitki yetiştirmek özellikle bizim gibi şehirlerde, apartmanlarda yaşayanlar için çok kolay iş değil.
Bitkinin güneşini, toprağını, vitaminini, suyunu, tohumunu, hastalığını düşüneceksiniz, ihtiyaçlarını öğrenip, gerektiği biçimde karşılayacaksınız.
Bu nedenle balkonlarında bir iki süs bitkisi dışında bitki yetiştirebilenleri çok takdir ediyorum. Siz de bu işe başlamış ve hatta ciddi ciddi düzenekler kurmuş, sebze almayı başarmışsınız. Bravo.
Yalnız sizi uyarayım, agaclar.net'te dolaşırken dikkatli olmak gerek. İnsan her gördüğünü yetiştirmek isteyebilir. Sonra yer yokluğundan, yetişememekten ne yapacağımızı bilemez hale geliyoruz.:rolleyes:
real_agabey
01-07-2011, 11:44
3. kattaki bahçem yazısı.
Pet şişeler , yoğurt kutusu,turşu kutusuna dikilmiş sebzeler.
Balkonda domates biber soğan patlıcan.
Bunların hepsi bi arada yanlızca benim balkonumda var sanıyor,sandırılıyordum.
Balkonda sebze mi olurmuşlar v.s.
Tüm bu konuşmalar sizinde başınıza gelmiş olacağını tahmin ettiğimden ve gayretlerinizden dolayı tebrik ederim.
Sayfanız hayırlı olsun.Tebrikler. Maşallah hepside çok güzel gözüküyorlar.Bu sene manava pazara para kaçırmak yok :)
Koray ERKAN
01-07-2011, 12:54
sayfanız hayırlı olsun.. emeğinize sağlık..
birol baser
01-07-2011, 13:47
hepinize cok tesekkür ediyoruz güzel dilekleriniz için evet başta oyalanıyorlar cocuk işte falan gibi konuşmalar oldu komsularımızdan sonra ürünlerimizi görünce fideleri hangi pazardan aldıgımız soranlar olmuş anneme bu arada bize en büyük yardımı destegi veren anneme ve babamada cok tesekkür ediyoruz aracılıgınızla onlarda costu sayemizde dün bize ıspanak tere roka tohumları getirdiler heyacanla onları ekecegimiz saksıları ayarlamaya calısıyoruz bugun görüşmek üzere hersey gönlünüzce olsun
Sayfanız hayırlı olsun bırol06busra kardeşler, ne güzel sebzeler yetiştirmişsiniz, emeğinize, ellerinize sağlık...
birol baser
01-07-2011, 19:05
tesekkür ediyoruz devamı gelecek
Dizi film gibi yani:D
Eh, bize de sabretmak düşer. N' apalım:(
ipektuğçe
01-07-2011, 20:33
Harikasınız çocuklar,sizi gönülden kutluyorum.Devamınıda dört gözle bekliyorum.
sahin1412
01-07-2011, 20:59
Tebrikler
Ben bahçemde bile sizinki gibi domates yetiştiremedim.
hastalıktan kurudular.
birol baser
01-07-2011, 21:29
bizimkinde de bir şeyler var ama anlamdıgımız için beklemedeyiz 2 tanesinin altında kahverengi yuvarlak lekeler var bekliyoruz bakalım inşallah leke büyümez domates büyür :)
Salatalıklarınız o kadar sevimli duruyor ki.. bugüne kadar salatalık fidesi dikmediğime pişman oldum açıkcası sizinkileri görünce. Hiç ilk gelişimini görmemiştim. Seneye ekilecekler listesine eklemekte fayda var galiba.
Domateslerin altında bulunan kahverengi lekeler Sayın sevilseyyar'ın ürünlerindeki gibiyse çiçek ucu çürüğü deniliyor ve kalsiyum eksikliğinden (bitkinin yeteri kadar kalsiyum alamadığından) kaynaklandığı söyleniyor. Bu konularda bende sizler gibi okudukça öğrendiğim için sadece yakın zamanda gördüğüm bir bilgiyi yazmak istedim. Detayları hakkında deyeyimim yok malesef.
Buradan (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=827667&postcount=65) bahsettiğim fotoğrafa bakabilirsiniz
Herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim.. Ellerinize, emeğinize sağlık.
birol baser
04-07-2011, 13:49
saglıklı bi şekilde büyümeler devam ediyor :pmarullarımız cıkmaya basladı bir kaçtanesini düzenegimize tasımak için ayırdık tektek ektik büyüsünler pimaşımıza gecirecez:eek:
Azelia Kara
14-07-2011, 22:57
Sizi tebrik ediyorum, emeklerinize sağlık.
Sevgili bırol06busra, mesaj 27 de bulunan biber, fasülye ve salatalık ne kadar albenili. Emeklerinize sağlık. Görüyorsunuz meyvelerini toplayacaksınız.
Seneye tohumdan yetiştirin, daha zevkli ve eğlenceli oluyor. Her şeyi ile size ait olması başka bir gurur verir insana.
Domatesleriniz çiçek ucuğu hastalığı olmuş.O iki domatesi ayırın. Diğerlerinde çıkmaz inşallah.
mandalinleerik
21-07-2011, 09:52
Harikasınız , mükemmelsiniz, o balkonda kendinize kocaman bir dünya yaratmışsınız. Açıkçası kıskandım. Hele o boru içerisine diktiğiniz sebzeler çok başarılı olmuş. Salatalıklar, domatesler, biberler, çilekler, bir sürü bir sürü ... Daha sık resim bekliyorum. Ellerinize emeğinize sağlık.
birol baser
26-07-2011, 16:54
Kabagımızın kurtulma gibi şansı varmı hastalandı,PATLICANLARIMIZ CİÇEK AÇMAYA BAŞLADİ
birol baser
26-07-2011, 17:05
Salatalıgımız büyüdü tam 8 tane yedik şuan kurumak üzere ama yine 6 tane var üstünde kopardıklarımızın resmini cekemedik o zaman fotograf makinasi yok
birol baser
26-07-2011, 17:08
Bunlarda annemin çiçekleri:)
birol baser
26-07-2011, 17:16
Bunlarda marullarımız sık ektigimiz için bol syla uzun uzun oldu düzenegimize gecireceklrimizi gölge biyerde tutuyoruz unutmusuz resimlerini cekmeyi onlarıda yerlestirince cekeriz bu arada çilegim durmadan kol atıyor bir taneydi suan tam dokuz dal çilek fidem var
mandalinci
26-07-2011, 22:06
Sevgili bırol06busra,
Sizleri tebrik ediyorum, ellerinize sağlık, o düzenekler, ürünler, hayran oldum, ellerinize sağlık, afiyet bal şeker olsun.
Sevgili Birol ve Büşra, 3. kattaki bahçenizi ilgi ile takip ediyorum. Kolay gelsin.:)
Vildan Sönmez
27-07-2011, 20:59
Kardeşler, sizi kutluyorum.Ben koca terasta sadece bir yıl biber görebildim, domates çiçekten öte gidemedi. Maşallah sizde çesit bol...
Bu yıl süs kabağı ektim, çiçek açıyor kabak yapamıyor. Sizin kabağınızın türü farklı galiba, ilgiç bir şekilde sebze oluşturmuş.
ciceksever70
27-07-2011, 21:45
Cok güzel bir ugrasa dalmissiniz, tebrikler. Kabak tek bir meyve kötü görünüyorsa onu koparin bitki gücünü bosa harcamasin yeni meyveler gelecektir. Üzeri zaten meyve dolu görünüyor masallah. Benim bahceye ektiklerim bile yeni ürün olusturmaya basladi. Sevgiler.
ilksenozturk
28-07-2011, 05:27
tebrikler arkadaşlar, ellerinize sağlık
sayfanızı ilgiyle takip ediyor olacağım.
birol baser
29-07-2011, 10:33
hepinize canı gönülden teşekkür ediyoruz kabagımızın fide şeklinde pazardan aldıydık iki yaprak vardı sadece üzerinde cinsini bilmiyoruz ama bundan sonra hazır degil tohumdan üretmeyi düşünüyoruz herseyiyle bizim olan tohumları yavaş yavaş almaya başladık
mandalinleerik
29-07-2011, 10:41
Sizleri gerçekten tebrik ediyorum. Kendi tohumlarınız alacak kadar ilerletmişsiniz. Herşey çok güzel. Size de bitkilerinize de kocaman maşallah.
birol baser
29-07-2011, 10:45
teşekkür ederiz sagolun
Azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz tebrik ediyorum sizi ellerinize emeğinize sağlık:)
Bu pis börtü böcülerde çiçek ve sebzelerinizle beraber her daim konuk olacaktır yılmayın savaşın:))
birol baser
29-07-2011, 11:15
teşekkür ederiz dogal yollardan savaşıyoruz zaten kimyasal hiçbirsey yok arap sabunu hariç:))
Tebrikler, üstelik balkonda bazı bitkileri memnun etmek ve verim almak gerçekten zor ama siz zoru başarmışsınız. Domates ve kabaktaki problemler için isterseniz ilgili sayfalarda (http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=8767&page=18)da sorun, mutlaka bilip yardım eden çıkacaktır.
Kudret Tezel
29-07-2011, 22:05
Merhabalar sevgili büşra, sevgili Birol.Öncelikle sayfanız hayırlı olsun. Çalışmalarınız çok güzel kutlarım. Ama çok daha güzel çalışmalar yapacağınızdan eminim.
Bütün bitkilerinizi yolladığım besin eriyikleri ile mi besliyorsunuz?. Eğer öyle ise ki öyle olduğunu tahmin ediyorum bundan sonra çok daha güzel bitkiler yetiştireceksiniz. Çünkü size üçlü besin sistemi dediğimiz besin kiti yolladım. Yani artık tek tip besin değil, her bitkinin istediği besini verebileceksiniz. Çok güzel domatesler, biberler, marullar, hıyarlar, patlıcanlar, fasülyeler, kavunlar, çilekler vs, vs yetiştireceksiniz. Haydi göreyim sizi. Gözlerinizden öperim, kolaygelsin.
Satı Uğurtan
29-07-2011, 22:20
Sevgili Birol ve Büşra, kutlarım sizi çok güzel şeyler başarmışsınız, ellerinize sağlık, benden her hangi bir tohum bitki vesayire isteğiniz olursa seve seve memnuniyetle gönderirim sevgiler,
birol baser
30-07-2011, 11:57
KUDRET abicim tesekkür ediyoruz besin eriyikleri bugun elimize geçti içerigi görünce bizi acayip bi cosku sardı neler ekebiliriz neler yapmalıyız telaşına düştük bize bu heyacanı yasattıgınız için teşekkür edriz ellerinizden öpüyoruz evet hepsini tek bir sistemle suladık kovamızdaki suyu 10 güne bir degiştiriyorduk o suyu diger sebzelerimizde kullanıyorduk tekrar teşekkür ediyoruz
birol baser
30-07-2011, 12:03
çok teşekkür ediyoruz satı ablacım şimdilik tohumlarımız var piyasadan aldık nasıllar bilmiyoruz verimlimi degilmi dolmalık biberlerinize bayıldık bu arada hele karpuz bize ekim zamanını söyleyebilirmisiniz burda konuları okurken bir sayfada dikkatimizi cekmişti okumuştuk biber şu mevsimde patlıcan şu mevsimde diye daha diger sebzeler için ama not almayı akıl edemedik sayfayı arıyoruz bulamadıkda pes etmek yok yola devam diyoruz hele bide yeni besin eriyiklerimiz geldi ya
günebakan
30-07-2011, 12:32
Aradığınız sayfa bu galiba:)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7204
Yeni bahçenizle ilgili mesajınız http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/37176.htm başlığına taşındı.
birol baser
28-12-2018, 20:48
Kış geldi eve kapandık haliyle evde bitkilerim var. Onlarıda paylaşayım istedim sizlerle
birol baser
28-12-2018, 21:16
Sakallı olan kaktüsler ilgi alanımda bu aralar ablam sayesinde ban isimlerini söylemese de araştırmaya devam ediyorum.:)
birol baser
28-12-2018, 21:26
bazı bitkilerimi kaybettim ama soguk odaya tasıdıklarım biraz toparlanıyor. Aleoveralarımı anaç hale getirmeye çalıştıkça topragından mıdır bilemedim çok yçabuk yavru veriyor :)
birol baser
28-12-2018, 21:29
Güler abladan gelen Atlas'ım tuttu :) ablamın kiler henüz gelişim göstermedi. Bence toprak seçimlerimiz farklıydı o sebepten diye düşünüyorum.
birol baser
28-12-2018, 21:38
bir üst resimdeki katmerli begonya'm içeri alınca boya gitti bu resimdeki yazdan bir görüntüsü :) telgraf çiçeği Sevgi Durul abladan gelen yerini sevmişti yazdan ve şimdiki hali görüldüğü gibi toparlar inşallah.:(
birol baser
28-12-2018, 21:45
Nar fidanım çekirdekten yetişiyordum. Dışarıda boyu ekim ayına kadar 7 -10 cm arasıydı içeriye aldığımda Ekim ayında bütün yapraklarını döktü son 20 gündür evin ısısından diye düşünüyorum yeniden yapraklanıp boya gitmeye başladı :)
Büşra baser
28-12-2018, 22:30
İlk hayırlı olsun demek bana nasipmiş. Ben unutmuştum bu sayfamızı seneye bakar mısın. Ne güzeldi balkon bahçemiz.
birol baser
31-12-2018, 21:18
can sıkıntısından kendime ablamın çiçeklerinden aranjman hediye yaptım tabi ki izniyle :)
birol baser
25-01-2019, 13:51
Mammilaria graclis cv oruga çiçeklerini göstermeye başladı. Rebutia krainziana kaktüs yeni katılanlardan aramıza Mammillaaria camptotricha cv bru da resim çekerken farkettim sanki üslerde yumuşama ve ya çürüme gibi koyuluk farkettim. Umarım normal halidir.
birol baser
25-01-2019, 13:58
1.?
2.?
3.opuntia salmiana
4 ve 5 Devit72 abi den yaprak çalışması bir ihtimal gelişir dedigi para çiçeği (ovata crasula) :) yanlış hatırlamıyorsam Ağustos ayıydı.5 ayda geldiği sonuç.
birol baser
25-01-2019, 14:00
Bu da kaktüs çiftliğim
birol baser
25-01-2019, 14:31
Kardelenler açmaya başladı. Nergisler de toprak yüzeyine çıkacağız çabasındalar yakında kendilerini gösterirler bize.
su teresi
25-01-2019, 16:01
Sevgili Birol, gençlik sendeki gibi bir ruha sahip olmalı umarım ve dilerim olurlar. yaşama yaşatma sevinci veriyorsun ne güzel işler yapmışsın maşallah diyorum yüreğine ve ellerine sağlık. çalışmalarında kolaylık ve sağlık dilerim.kardelen açınca görselini paylaşmayı unutma lütfen. ve diğerlerinide. sevgilerimle.
birol baser
25-01-2019, 16:06
Bende sabırsızlıkla açmasını bekliyorum. ablamın da size sevgilerini yolluyor.
su teresi
25-01-2019, 19:05
Bende sabırsızlıkla açmasını bekliyorum. �� ablamın da size sevgilerini yolluyor.
Sevgili Büşraya bende selam ve sevgilerimi sunarım. onun güzel kaktüs resimlerinden gaza gelip bi kaç tohum aldım. henüz ekmedim tabi.))
birol baser
25-01-2019, 19:09
Bol bereketli olur inşallah sağlıklı gelişirler.
birol baser
01-02-2019, 23:21
sıçan kuyruğu :) Aporocactus flagelliformis
birol baser
27-02-2019, 11:46
İlk defa kurutmadan, soldurmadan. Kışı alttı sayılan sardunyalar yüzümü güldürmeye devam ediyor. Az kaldı dayan dayan güneş ışığına diye diye geldik bugune, derken baharı müjdeleyen Minem çiçek açmış açık balkonda yeni gördüm :)
birol baser
27-02-2019, 11:53
Yeterince üşüdük açık balkonda. Bu sene inşallah çiçeklerini göreceğimiz Chamaecereus silvestrii açmaya ve yavru vermeye devam ediyor. :)
akçabardak
27-02-2019, 14:39
Balkon sayfanız hayırlı olsun, çok güzel paylaşımlarınız var, sizi tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını dilerim, kolay gelsin.
birol baser
28-02-2019, 22:17
Teşekkür ederim. sağ olun.
birol baser
28-02-2019, 22:34
Bugünden itibaren uyanıp gelişmeye başlayan bitkilerime yavaş yavaş su vermeye başlıyorum. İnşallah yazında bol bol çiçeklerini görürüz. :)
Bugünden itibaren uyanıp gelişmeye başlayan bitkilerime yavaş yavaş su vermeye başlıyorum. İnşallah yazında bol bol çiçeklerini görürüz. :)
Yeni sezonda bol çiçekli günler dilerim.
Lila saksıdaki bitkinizin adı nedir?
birol baser
11-03-2019, 20:46
Teşekkür ederim abla :) Hoya carnosa 'Krimson Princess
birol baser
15-03-2019, 13:22
Biz bugün Ankara'ya yağan yağmurla uyanmaya başladık ilk sularını aldılar acaba erken mi uyandırdım diyeceğim arkadaşlarımın kaktüsleri hep açmaya başladı.
birol baser
19-03-2019, 14:43
Ablamdan dikenli hediyeler çok istemiştim bu türleri :) :)
birol baser
19-03-2019, 14:46
devamı :)
birol baser
19-03-2019, 14:47
devamı olarak bir de bu var :)
birol baser
07-04-2019, 01:08
Saksılar değiştirildi. kış uykusundan tamamen uyandırıldı. Yavaş yavaş güneşe alıştırıldı ilk suları az az verildi. Dışarıda ilk geceleri için çıkarıldı bu arada kare saksıların hem yer açısından hemde görsel estetik açısından daha doğru seçim olduğuna karar verdim kare saksı can demekmiş. :)
birol baser
09-04-2019, 12:21
Abladan hediye yeni üyeler. isimleri araştırılacak öğrenince yazarım :)
yardimcierhan
09-04-2019, 17:06
Çok güzel sayfa elinize sağlık : ‘ )
birol baser
01-05-2019, 21:44
Açanlarım ve açmaya çalışanlarım :) en sondaki sukulentler ablamın açmış araya kaynattım :) muhteşem bir görüntüsü var.
ÇiğdemPm
02-05-2019, 09:25
Çok güzeller hepsi, emek sevgiyle birleşince ne güzel görüntüler çıkarmış karşımıza, sağlıklı gelişsinler inşallah.. Ellerinize sağlık..
Büşra baser
06-07-2021, 14:00
Aldığım nefes atan kalp atışım her içtiğim bir yudum suda sen varsın can tanem senin yanına gelene kadar senle yaşıyorum Yüce Rabbımız merhametiyle muamele eylesin Peygamber efendimize komşu olasin inşallah emanetlerine gözum gibi bakiyorum can tanem yarım kaldim be eksiğim suan sensiz
Aldığım nefes atan kalp atışım her içtiğim bir yudum suda sen varsın can tanem senin yanına gelene kadar senle yaşıyorum Yüce Rabbımız merhametiyle muamele eylesin Peygamber efendimize komşu olasin inşallah emanetlerine gözum gibi bakiyorum can tanem yarım kaldim be eksiğim suan sensiz
Allah rahmet eylesin. Başınız sağolsun😔
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.