View Full Version : Sapanca Toplantısı 3 Temmuz 2011 Pazar
Arkadaşların istekleri üzerine yine toplanmaya karar verdik.
Bu toplantımız 3 Temmuz Pazar günü Sapanca'da yapılacaktır.
Toplantı mekânı arkadaşımız tturt'un bahçesi.
Bir kısım arkadaşlar Sapanca'ya Cumartesi günü gelecek ve geceyi Sapanca Kırkpınar Turizm Uygulama Oteli'nde geçirecekler ve ertesi günü saat 11.00 de arkadaşımız tturt'un bahçesine geçeceklerdir.
Otel'de oda kahvaltı (4 kişi için) TL.140.- Şimdilik bir oda ayrılmıştır.
Başka konaklamak isteyen olursa acilen arkadaşımız cemo'ya bildirmek zorundadır.
Sevgili tturt bizleri ağırlamaktan çok mutlu olacağını belirttiyse de bizler yine kır pidesi, gözleme yaptırmayı düşünüyoruz.
Sizlere adresi yazıyorum, tturt da daha detaylı belirtecek.
Yavuz Selim Mahallesi
Yüzücüler Sokak
Defne Konakları No.3
Kurtköy / Sapanca
1- güler konaklamalı
2- asuman konaklamalı
3- alcen konaklamalı
4- cemo konaklamalı
5- gurur
1- güler
2- asuman
3- alcen
4- cemo
Şimdi liste zamanı:))
5- gurur
bettyycim
20-06-2011, 12:58
- güler konaklamalı
2- asuman konaklamalı
3- alcen konaklamalı
4- cemo konaklamalı
5- gurur
6-bettyycim (2 kişi)
Yücel Canpolat
20-06-2011, 13:45
1-güler konaklamalı
2- asuman konaklamalı
3- alcen konaklamalı
4- cemo konaklamalı
5- gurur
6-bettyycim (2 kişi)
7-yücel canpolat
uygulama oteli ile ilgili bir bilgilendirme ilavesi yapıyorum izninizle..
4 kişilik apart şeklinde oluyor.1 apart kesin rezerve, diğerleri için sizlerden haber bekliyorum..
1 apart=140TL ,
4 kişilik, kahvaltı dahil, kişi başına 35 TL
bence bu fırsatı kaçırmayın sevgili ağaç dostları:)
Değerli dostları ağırlamak bizleri çok mutlu edecek. Cumartesi günü gelecek arkadaşlarada kapımız açık sizleri hem Cumartesi hem de pazar günü ağırlamaktan mutluluk duyacağız.
Ekte açık yol tarifini veriyorum eğer resim küçük çıkarsa farklı kaydetle masa üstünüze kopyalayıp farklı bir programla açarsanız adres bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Özelden isteyen arkadaşlarımıza cep numaramıda verebilirim bir aksilik durumunda hemen irtibata geçeriz.
Adresde ismi geçen eczanenin ismi portakal eczanesidir.
Google map'de Portakal Eczanesi, Sapanca, Kurtköy, Sakarya, Türkiye diye aratıp bulduğunuz harita karşınızdayken sola doğru biraz giderseniz içeriye dik giren bir sokak olduğunu görürsünüz harita karşınızdayken sola doğru bakınca soldan yukarıya doğru bir yol gittiğini göreceksiniz haritayı büyütüp yukarı çıkınca bir arada 12 ev'lik bir site göreceksiniz evimiz burada aşağıdan yukarıya doğru sağdan 3. evdir.
Havuza girmek isteyen dostlar lütfen tedarikli gelsinler.
226597
Ben açık adresi tekrar yazayım okuyamayan dostlar çıkabilir.
Tem otoyolunun Sapanca çıkışını takip edip gişelerden çıktıktan sonra yol sağ tarafa Sapanca sol tarafada İzmit yönüne gider siz İzmit Yönüne doğru döneceksiniz.
Bir süre sonra Kırkpınara geleceksiniz, Işıklardan devam edin bir süre sonra sol tarafta Güral Sapanca Otelini arkasından da benzin istasyonu göreceksiniz hemen arkasından da Kurtköy deresini göreceksiniz bu dereyi geçince lütfen sol tarafınıza bakmaya başlayın solda portakal eczanesini göreceksiniz.
Hızınızı azaltıp devam edin solda belediye otobüs durağı göreceksiniz, hemen yanından içeri giren sokağa girin biraz gidince sağa dönün sonra hemen ilk soldan içeri girip devam edin çok dik olmayan tatlı bir yokuşdan çıkmaya başlayacaksınız.
Tam karşınıza site gelecek yol sağ'a ve sol'a gider siz sol'a devam edin hemen soldaki boş alana aracınızı park edin biz orada olacağız.
bettyycim
20-06-2011, 15:22
Sayın tturt kaybolacak arkadaşlar için bir de iletişim numarası verseniz :D
Özelden yazan arkadaşlarımıza cep numaramı vereceğim.
asumandilek
20-06-2011, 15:44
Ohhh biraz memleket havası iyi gelecek. :)) Allah bi aksilik vermesin inşallah. Sabırsızlanıyorummm çok.
Bir aksilik olmadığı takdirde Feriha ile birlikte konaklamalı olarak gelmeyi planlıyoruz.
1-güler konaklamalı
2- asuman konaklamalı
3- alcen konaklamalı
4- cemo konaklamalı
5- gurur
6- bettyycim (2 kişi)
7- yücel canpolat
8- feriha konaklamalı
9- nevsune konaklamalı
Siz çok yaşayın emi Ankara'lı dostlar.
Bu durumda sabaha kadar bize uyumak haram.
Bu durumda Suna-y odayı ikile.
Güler Hanım birlikte olmayı çok arzu ettik ama Ankara-Sapanca otobüs bulamıyorum.
Sapancaya Kamil Koç, Metro gibi otobüs firmaları sefer yok dediler..
Tren 7,5-8,5 saat arası sürüyormuş araştırırken gördüm gidenler paylaşmış..:(
Sapancalı arkadaşlar Ankaradan en kolay nasıl ulaşırız?
Yol gösterirseniz seviniriz..
Sakarya VIB'i ararsanız size yardımcı olacaklardır. Online bilet alabilirsiniz. Fiyatlar online 27 TL
Siz çok yaşayın emi Ankara'lı dostlar.
Bu durumda sabaha kadar bize uyumak haram.
Bu durumda Suna-y odayı ikile.
Odayı ikilesek mi ,yoksa tümünü iptal edip, göl kenarında ateş yakıp sabahlasak mı:))
Haydi Ankara, bekliyoruz sizi:))
Teşekkürler Sn. tturt.
Sapancaya direk sefer olmadığını öğrendim. Sakarya ya kadar gidilecek, minübüsle devam edilecek.
Cemo göl kenarında ateş iyi fikir:p
İzmit Otobüslerine binip Sapancada göl kenarında tesislerde inerseniz Sakarya VIB şirketinin servisleri sizi oradan alır diye biliyorum. Ama Ankaradan hiç otobüsle gelmedim.
bettyycim
20-06-2011, 22:21
Güler Hanım birlikte olmayı çok arzu ettik ama Ankara-Sapanca otobüs bulamıyorum.
Sapancaya Kamil Koç, Metro gibi otobüs firmaları sefer yok dediler..
Tren 7,5-8,5 saat arası sürüyormuş araştırırken gördüm gidenler paylaşmış..:(
Sapancalı arkadaşlar Ankaradan en kolay nasıl ulaşırız?
Yol gösterirseniz seviniriz..
O kadar uzun sürmüyor üstelik trenden Sapanca da ineceksiniz İstanbul'a kadar gelmeyeceksiniz, en kötü ihtimalle 6 saatte gelirsiniz. Otobüsle Ankara-İzmit arası 4.5 saattir.
ankara-sapanca trenle yaklaşık 5 veya6 saat sürüyor diye hatırlıyorum..ankaradan arkadaşlarım gelmişti.ama sapancada duruyormu emin değilim.arifiye veya izmitte duruyor ankara expres diye biliyorum..karayolu ile gelirken otoban üzerinde sapanca-yüzevler mevkine kalan Sasa dinlenme tesisinde ineceksiniz..ordan adapazarı-yanık yazan halk otobüslerine binip kurtköy portakal eczanesinde ineceksiniz.ordan taksiylede çıkabilirsiniz..isteyene ticari taxi telefon numarasını yazabilirim..
Çok güzel bir gezi ve toplantı olacak. Gidemediğime üzülüyorum.:( Safranbolu gezimizi hatırlıyorum da harikaydı.:) Şimdiden herkese iyi eğlenceler.
Odayı ikilesek mi ,yoksa tümünü iptal edip, göl kenarında ateş yakıp sabahlasak mı:))
Adamı deli edersiniz siz.... Sapanca göl kenarında çoban ateşi etrafında ağaçlar net toplantısı... Hayal ediyorumda...
İyi eğlencelerrr.
ankaradan gelecek arkadaşlar efetur firmasıylada görüşün lütfen..sapancada Sasa tesislerinde ineceğiz deyin..
cemo betty i sasadan alabiliriz eğer tanışıyorsanız telefonla detayları konuşabilirsiniz.
bu arada,akşamüstü yürüyüşümde uygulama otelin önünden geçtim apart dairenin odalarına baktım..2 kişilik 1 er oda,tek kişilik yataklar birer komidin ve dolap..salon ve mutfak bir arada oturma gurubu ve tv var.ve banyo..doğa içinde sakin biryer,sessizliği arada geçer tren sesi bozabilir:)
cemo betty i sasadan alabiliriz eğer tanışıyorsanız telefonla detayları konuşabilirsiniz.
Canım, betiy oraları avucunun içi gibi biliyo merak etme sen:)) İzmitli arkadaşlarıda toplar gelir
Çok güzel bir gezi ve toplantı olacak. Gidemediğime üzülüyorum.:( Safranbolu gezimizi hatırlıyorum da harikaydı.:) Şimdiden herkese iyi eğlenceler.
Ne demek iyi eğlenceler, listeye adını beklerken ben:(
Malesef o tarihlerde İstanbul'da değilim. :( Daha doğrusu 3 Temmuz öğleden sonra dönüyorum.
Cumhur Tonba
21-06-2011, 01:37
Sayın Cemo;
İnan harikasınız. Doğa dostlarına da bu yakışır. Bir yastık bir battaniye. Uykusu gelen kıvrılır bir kenara. Tadı daha güzel çıkar. Aklınla bin yaşa.
Adamı deli edersiniz siz.... Sapanca göl kenarında çoban ateşi etrafında ağaçlar net toplantısı... Hayal ediyorumda...
İyi eğlencelerrr.
Sevgili sansarın dediği gibi adamı deli edersiniz (sanki akıllıyız da) Bende hayal ediyorum da içimi çekiyorum, çok güzel olacak çokkkk.
Tüm katılan arkadaşları şimdiden kutlar iyi eğlenceler dilerim.
Ankara Grubu için en iyi yol sasa tesislerinde inmek olacaktır oradan halk otobüsüne binerseniz sizleri portakal eczanesinin önünden alabilirim. Taksiye gerek yok.
Manyas'dan Sapanca'ya bir-iki, kalkıyor, bir-iki kalkıyor.
Tek başıma geliyorum, yok mu bana eşlik etmek isteyen, 3 kişi alabilirim.
Güzergâhım: Manyas-Bandırma kavşağı-Karacabey-Bursa-Yalova-İzmit-Sapanca.
O günün çok güzel geçeceğine, Sevgili Tturt ve eşinin güler yüzleriyle çok iyi ev sahibi olacağına eminim ama Güler Hanım'a telefonda bahsettiğim gibi gelememe durumum vardı, gelemeyeceğim kesinleşti :(
Alooo, İzmir'liler, sesiniz gelmiyor.
Cumhur Tonba
21-06-2011, 22:33
Güler Abla, keşke izmirden de, Sapancaya 1-2, kalkıyor diye bir ses gelse. İyi olurdu..
Hatlar mı kesik acaba Cumhur Tonba, sesimi duymuyorlar galiba. Alooo İzmir....
bettyycim
21-06-2011, 22:38
Canım, betiy oraları avucunun içi gibi biliyo merak etme sen:)) İzmitli arkadaşlarıda toplar gelir
İlahi Suna hanım ben 6 yıldır İzmitliyim, bu arada arabamda 3 kişilik yer olacak İzmitten katılmak isteyen arkadaş varsa haber versin yeter ;)
bettyycim
21-06-2011, 22:41
Listeye bakın :( diğerleri nerede arkadaşlar huuuuuu, listeye gel listeyeeeeeeeeeeeeee
1-güler konaklamalı
2- asuman konaklamalı
3- alcen konaklamalı
4- cemo konaklamalı
5- gurur
6- bettyycim (2 kişi)
7- yücel canpolat
8- feriha konaklamalı
9- nevsune konaklamalı
Cumhur Tonba
21-06-2011, 22:41
Heyyy. İzmir.
Ses ver. Nerelerdesiniz. (Güler Abla, dediğiniz gibi hatları kapatmışlar galiba)
Belki betyycim'i duyarlar. Güzel seslenmiş.
Güzel bir toplantı olacağı kesin, iyi eğlenceler, iyi sohbetler size. :)
düzeltme yapıyorum,lütfen kusura bakmayın..ankaradan yazan arkadaşa cevaben söylemiştim rumuz betty gibi kalmıştı aklımda..
Bu gezi sadece konaklamalı değil yakın illerden günübirlik rahatlıkla gelinebilinir.
İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bolu'lu arkadaşlar çok rahat günübirlik gelip dönebilirsiniz.
Hatlar mı kesik acaba Cumhur Tonba, sesimi duymuyorlar galiba. Alooo İzmir....
Herkes semsiyesini açmış şejlonglara uzanmışlarken sizin alooo dediğiniz esnada hepsi birlikte denize daldılar şu an suyun altındalar hiç bağırmayın duymazlar :D:D
Suyun içinde telefonlar çekmiyorrrrr.:D
Bence suya elektirik verin hepsi çıkarlar.:(
Herkes semsiyesini açmış şejlonglara uzanmışlarken sizin alooo dediğiniz esnada hepsi birlikte denize daldılar şu an suyun altındalar hiç bağırmayın duymazlar :D:D
:D:D
İzmirlilere elektrik vermeyin lütfen.Sesinizi duydum. Arkadaşlara ileteceğim.
Süper bir mesaj, yerini bulduysa:))
Alooo, İzmir'liler, sesiniz gelmiyor.
Süper bir mesaj, yerini bulduysa)
Güzel ve keyifli bir toplantı olacak.Sayın tturt ve eşine teşekkürler.
Güler Hanım , Cemo,
Merhaba
Başlığı yeni gördüm .Kısmet diyelim.Arkadaşlara bildireyim :D
Gelmek isterim.Arkadaş olursa birlikte. Sizlere iyi gezmeler diliyorum şimdiden.
Buraya (http://wikimapia.org/#lat=40.6897704&lon=30.1960382&z=19&l=36&m=b) bakarak evimizi tam olarak görebilirsiniz.
sibel774
27-06-2011, 11:20
bende bende
1-güler konaklamalı
2- asuman konaklamalı
3- alcen konaklamalı
4- cemo konaklamalı
5- gurur
6- bettyycim (2 kişi)
7- yücel canpolat
8- feriha konaklamalı
9- nevsune konaklamalı
10- sibel774 konaklamalı
fatmadundar
27-06-2011, 21:55
Sevgili arkadaşlar, İzmir'liler için nazik davetiniz için teşekkürler. Ben, Farezya, Fellez ve Gül Batur gelmeyi çok isterdik. Ancak trafikleri oldukça yoğun olduğundan gelemiyoruz. Gönlümüz sizlerle olacak. Sizlere iyi gezmeler. İzlenimlerinizi bizimle payalaşırsınız.
bettyycim
29-06-2011, 08:57
Arkadaşlar hala katılımcı sayısı 10 kişi de nerde diğer arkadaşlarımız, kaç gün kaldı şunun şurasında hala bir çoğundan ses yok nedendir, bilelim.
Güler Hanım,
Şu an itibariyle sanırım 7 konaklamalı 4 günübirlik katılımcı var. Sizde farklı bir bilgi var mı?
Cumartesi gününden gelecek misafirlerimiz için nasıl yardımcı olabilirim. Ankaradan gelecek misafirlerimizin organizasyonu belli oldumu ?
Sn. tturt, Ankara'dan 2 Temmuz cumartesi günü Efe Tur ile saat 10.00 da iki yer rezervasyonu yaptırdık.
Dediğiniz gibi Sasa tesislerinde ineceğiz.
Kaçta orada olacağımız ve dönüş rezervasyonumuz yarınki görüşmemizde belli olacak.
Ankara'dan bir isteğiniz var mı?
İlginiz için çok teşekkür ederiz.
Bana yaklaşık geliş saatinizi yazarsanız sizi almaya gelirim. Kaç kişi geliyorsunuz.
Size özelden telefon numaramı gönderiyorum.
Sevgili tturt, bende de fazla bir bilgi yok.
Limon mesaj atmış, ev taşıma işleri ile meşgul olduğu için gelemiyor.
Ferda Ülkümen geliyor (konaklamalı), Nur günübirlik belki de konaklamalı gelmek istiyor ama kati değil, belki hozat da bana eşlik edecek.
Cumhur Tonba
29-06-2011, 23:03
Güler abla,
Yemekler hazır mı? Siz yokken aç kalmayalım.
huzunperest
29-06-2011, 23:07
Çok özel bir toplantı olacağı kesin. Ne yazık ki o gün Tekirdağ'da olmam gerekiyor. Bu nedenle maalesef katılamayacağım arkadaşlar. Tturt, sevgili eşi ve minik Ege'yi ziyaret etmeyi çok isterdim. Kısmet artık belki başka zaman. Gidecek olan arkadaşlara iyi eğlenceler dilerim. Bol bol fotoğraf çekin lütfen:)))
Tavuk yahni hazır, kıymalı taze fasülye de pişti. Pilav ve cacık kaldı. Vakit bulursam bir de zeytinyağlı barbunya yapacağım.
Aç kalmazsınınz sevgili Cumhur Tonba, aşağıda kaynarbaşında her daim taze kiremitte alabalık da yapılıyor. Yeter ki siz buyrun gelin.
Gidecek olan arkadaşlara iyi eğlenceler dilerim. Bol bol fotoğraf çekin lütfen:)))
Gelemeyenlere fotoğraf yok:)))
Sevgi Durul
30-06-2011, 12:02
Gelemeyenlere fotoğraf yok:)))
Aşkolsun cemo, gelemeyenler olarak bol fotoğraf istiyoruz.:p O kadar çok işim var ki, arada bakıp çıkıyorum. :(
Aşkolsun cemo, gelemeyenler olarak bol fotoğraf istiyoruz.:p O kadar çok işim var ki, arada bakıp çıkıyorum. :(
Bendeki işleri bir görsen, bu kadın kafayı yemiş, bunca iş arası toplantıya mı gidilir derdin:))
Bu yüzden fotoğraf yok:))
Ben de gelemiyorum, çalıştığım kurumda Pazar günü nöbetçiyim.Sizlerin arasında olamayacağım, üzgünüm. İyi eğlenceler.
huzunperest
30-06-2011, 22:05
Bizleri kırmazsınız sevgili cemo biliyorum, o nedenle içim rahat:)))))
armedangel
30-06-2011, 22:19
aslında bu pazar üye olduğum diğer bir forum olan vwturk te sapancaya gidiyor. bende 2 arkadaşımla beraber katılıyorum. (mangal- doğa yürüyüşü vs..)organizasyon nasıl olacak? kaçta bitip kaçta başlıyacak tam kestiremiyorum.
aslında fırsat bulursam başında veya sonunda sizlere de uğrayıp, en azından bir tanışmayı çok isterim. yol tarifi cok güzel muhtemelen yeri bulurum. ancak agaçlar net in organizasyonu 11 de başlayıyor, kaçta bitirmeyi planlıyorsunuz? birde ****** beraber geldiğim arkadaşları tavlamam gerekecek..
Gelecek arkadaşlara şimdiden hayırlı yolculuklar diliyorum. Gün içinde ara ara bağlanmaya çalışaçağım. Güler Hanım'da, feriha'da ve bettyycim de telefon numaram var. Olurda siteye giremezsem kendilerinden telefon numaramı alabilirsiniz. Yarın görüşmek üzere.
Doğa için çal (http://www.dogaicincal.com/)grubunun 3 Temmuz'da Ankara'da olması gerekiyor, bir etkinlik için... Bu yüzden malina ve ben gelemiyoruz. Sapanca, görmek istediğim yerlerden birisiydi, umarım bir gün görürüm :)
Nevsune ve Feriha ile, toplantıya katılanlara götürmeleri için sevgilerimizi ve öpücüklerimizi gönderiyoruz, kabul buyrula... :))
Merhaba,
bir aksilik olmazsa pazar günü aranızda olmak istiyorum. Görüşmek üzere...
Satı Uğurtan
01-07-2011, 13:43
1-güler konaklamalı
2- asuman konaklamalı
3- alcen konaklamalı
4- cemo konaklamalı
5- gurur
6- bettyycim (2 kişi)
7- yücel canpolat
8- feriha konaklamalı
9- nevsune konaklamalı
10- sibel774 konaklamalı
11-Satı Uğurtan+1 kişi.
Çok güzel bir hafta sonu olacağından eminim. Sn tturt size bir yığın iş çıkartacağız, kolay gelsin ve davetiniz için çok teşekkürler.
Yola çıkacaklara şimdiden iyi yolculuklar. Yarın görüşmek üzere, sevgiler:)
Saat 2 de Sasa da buluşmak üzere, hepinize iyi yolculuklar arkadaşlar.
Sapanca toplantısı ile ilgili fotoğrafları yüklemeden ve yazımı yazmadan önce sevgili Taner-Nilgün Turt ailesine, bizlere gösterdikleri güzel misafirperverlik için teşekkür etmek istiyorum.
Binlerce teşekkür ederiz sevgili Turt'lar.
230705
Sapanca toplantısı ile ilgili fotoğrafları yüklemeden ve yazımı yazmadan önce sevgili Taner-Nilgün Turt ailesine, bizlere gösterdikleri güzel misafirperverlik için teşekkür etmek istiyorum.
Binlerce teşekkür ederiz sevgili Turt'lar.
230705
Afacan çok yakışıklı bir o kadar da sevimli.
Satı Uğurtan
03-07-2011, 22:58
Başta Ege olmak üzere bu güzel aileye içten ve samimi davranışlarından ve ilgilerinden dolayı çok teşekkürler.
Tüm katılımcı arkadaşlar, sizlerle olmak sizleri tanımak çok güzeldi, en kısa zamanda tekrar görüşmek üzere sevgiler.
Yine önce sazı ben elime alıyorum sevgili dostlar.
Öyle de yorgunum ki, ama yine de sizlere yazmak istedim. Merak edenleriniz olabilir diye düşündüm.
Toplantıya katılacağını yazan arkadaşlarımızdan gurur ve lir dışındakiler zamanında geldiler. ( Keşke, lir de gurur da gelemiyeceklerini ev sahiplerine bildirseydiler, arkadaşlarımız ona göre hazırlık yapmışlardı.)
Konaklamayı düşünenler Cumartesi günü Sapanca'ya geldiler.
Önce sevgili tturt'un güzel balkonunda göl manzarasını seyrederek kahvelerimizi içtik. Daha sonra ev sahiplerinden izin isteyerek Maşukiye ve Arifiye'deki seraları dolaştık, çiçekler aldık.
Seradaki halimizi bir düşünün. Davranışlarımız ve çiçekler konusundaki bilgilerimiz sera sahiplerini bile şaşırttı. Bizleri ziraat mühendisleri sandılar, tabii bunda agaclar.net'in çok büyük katkısı vardı.
Daha sonra akşam yemeği için yine tturt'a gittik.
Sevgili tturt, barbekü yakmakla meşguldü. Bizlere nefis köfte ve çıtır tavuk ikram ettiler.
Çıtır tavuk çok güzeldi, daha evvel yememiştim, o kadar lezzetliydi ki ellerimizle giriştik.
Güzel salata eşliğinde tıka basa yedik, bol bol sohbet ettik.
Otelimize geldiğimizde saat onikiye geliyordu.
Dörder yataklı iki odamız vardı. Soyunup dökündük ve odanın birinde sohbet etmek için toplandık.
O kadar güldük, o kadar eğlendik ki. Pek çok da fotoğraf çektim ama onları burada yüklemeyeceğim, hepsini şantaj amaçlı tutuyorum.
Pijama partimiz çok şıktı ama en şıkımız sevgili feriha'ydı. Kırk yıl düşünsem pijamamın üzerine şıkırtılı şal almak aklıma gelmezdi.
Saat ikiyi geçmişti ama uyumak kimsenin aklına gelmiyordu, oysa ertesi günü saat onbirde toplantımız vardı ve saat dört gibi de tekrardan yola koyulacaktık. Hele ben beş saat kadar da araba kullanacaktım.
Yatmak istiyordum ama aklım da onlarda kalıyordu " haydi sizler de yatın " diye tutturdum.
Biz odamıza çekildik ama cemo usulca kaytarıp yine içeri gitmiş ve saat dörde kadar oturmuşlar.
Sabah dokuz gibi kalkıp, hafif birşeyler atıştırdık, çay ve kahve içip tturt'a gittik.
Soframız mükellefti.
Hem Taner hem de Nilgün belli ki çok yorulmuşlar ama her şey çok, çok güzeldi.
Sevgili Nilgün bahçesinden topladığı güllerle yaptığı nefis gül reçelinden ve gül şerbetinden de ikram etti.
Günübirlik katılmayı düşünenlerin de gelmesiyle grubumuz tamamlandı.
Yine bol bol, tıka basa yedik, içtik.
Bir ara gözüm cemo'nun şişen karnına takıldı, sanki 4 aylık hamile gibiydi.
Sohbet de en az soframız kadar güzeldi. Çimlerin üzerindeki minderlere yayıldık, yuvarlandık durduk.
Aklı bizlerde kalan S.Durul aradı, sayın patroniçeye de telefon ederek " Ankara'dan, Manisa'dan, İstanbul'dan, Silivri'den İzmit'ten, Balıkesir'den, Ereğli'den, Yalova'dan" gelen bizleri bu güzel site sayesinde tanıştırdığı için teşekkür ettik.
Yine güzel bir toplantı yapmanın huzuru içinde ve yeniden buluşmak üzere vedalaşarak ayrıldık.
Dikkat ettiğimde bütün arkadaşların yüzünde güzel bir tebessüm ve agaclar.net'li olmanın verdiği gururu gördüm ve mutlu oldum.
tturt'un bahçesinden gölün görünümü ve tturt barbekü hazırlığında.
230737
230738
Ekinezyaları görenler kendilerinden geçtiler.
230744
230745
230746
Grup otelimizin bahçesinde.
230751
alcen, sibel774, nevsune, Ferda, cemo, feriha
Pijama partisinde feriha şıklığım nasıl derken, nevsune gülmekten bayılıyordu.
Daha sonra kendi fotoğrafını çekeceğimi anlayınca alcen'nin arkasına saklandı.
Ama sanmasın ki bütün pozları bu kadar.....daha neler var neler. Banu Alkan yanında halt etmiş sanki.
230754
230755
230756
asumandilek
03-07-2011, 23:24
Küçük Egemiz'e ve bizleri güleryüzle, içtenlikle ağırlayan Nilgün hanım ve Taner beye teşekkürler... Paçanga müthişti. :)) Güler abla Patates böreğinin tarifini yaz lütfen ısrarla istiyorum.
Çimlere basmak yasaktır levhasının olmamasını fırsat bilerek yayıldık yerlere. Çayımızı içtik, sohbetimizi ettik ve elbette fotoğraflarımızı da çektik... :cool:
230765
230766
230767
230768
230769
asumandilek
03-07-2011, 23:28
230778
230779
230780
230781
230782
230783
230784
230785
230786
230787
Sevgili asumandilek, anlaşmamızı unutmadın değil mi? O zaman patates böreğini hak edersin. :D
(Mutfak başlığında var canım)
asumandilek
03-07-2011, 23:30
230788
230789
230790
230791
230792
Cemo komiklik yaptıkça, sevgili Satı Uğurtan " ayy yeter artık güldürme beni" mi diyordu?
230798
230799
asumandilek
03-07-2011, 23:40
Unutur muyum hiç. :rolleyes: Ama şimdi Ege üzülmez mi Güler teyzesiyle geçirdiği eğlenceli oyunun fotoğraflarını görmezse? :D
230801
Bettyycim çelik çomak dağıtıyor. :)
230802
Ve toplu fotoğraf çekme çabalarımıız Ege ve ben birleşince biraz zor oluyor ama çok da eğlenceli hale geliyor.
230803
230804
230805
Sevgili Nilgün Turt da çok yorulmuştu, fırsat bulunca o da kendini minderlere attı.
230811
asumandilek
03-07-2011, 23:45
Cemoooo yukarıda da görüldüğü üzere aslolan makina değil çekenmiş. Bak kendi başına bırakınca anca bu kadar çekiyor. :))
Eeee, bir gece önce saat dörde kadar lâk, lâk yaparsan işte böyle kaykılırsın minderlere.
230823
Sevgili Yücel Canpolat ile sohbet ederken Silivri'deki bahçesindeki meyve ağaçlarında bu sene hiç meyve olmadığından yakındı.
Arayı kapatırcasına kiraz yiyor galiba.
Afiyet olsun.
230824
Sevgili Taner Bey ve Nilgün hanıma çok teşekkürler.. Çok iyi ev sahipliği yaptılar, yorduk onları.. Minik Ege toplantımıza neşe kattı..
Birlikte olmaktan mutluyduk..
Seralar gezdik, Güler hanım uygulamalı olarak hurma kurutma anlattı, o resimleri de istiyoruz..
Aşı yapma konusunda bilgilendik, budama sohbetinden tturt'un ağacı nasibini aldı..
Fideler, sululentler, kaolin killeri paylaşıldı.. Sebze adası uygulamaları incelendi.. Ahudutları yenildi..
İyi ki varsınız arkadaşlar..
Keşke Malina ve Müjgan'da aramızda olabilselerdi!
Evimize gelen tüm dostların ayaklarına sağlık. Gelemeyen dostları da ne zaman arzu ederlerse bekleriz kapımız her zaman açık. Biz Sapanca'da yapılacak tüm etkinliklerde ev sahipliği yapmaya her zaman hazırız. Sizleri ağırlamak, sizlerle olmak, sizlerle keyifli sohbetler yapmak bizleri mutlu ediyor.
Ege Perşembe akşamından ateşlenmişdi, Cuma günü eşim doktora götürdüğünde virüs kapmış hafta sonunuz bu şekilde geçecek demiş. Cuma, Cumartesi hastalığın etkisi Ege husursuz olunca bizimde Ege ile ilgilenmemiz gerekince yapmak istediklerimizi tam olarak yapamadık. Bu arada bir de cuma akşamı eve geldiğimizde üst katta banyo da yarasa istilasına uğradığımızı görünce Cumartesi günü yuva arama sorunu çözme işlemleri uğraşma derken öğleni yapmıştık. Özellikle eşim sarma, kek, bir çeşit daha börek yapacaktı ama olmadı. İnşallah başka zaman yaparız. Güler Hanım tatlı'nın tarifini bu akşam eve gidince eşimle birlikte yazıp sizlere göndereceğiz. Pazar günü Ege nispeten daha keyifliydi. Sizlere çok teşekkür ederiz Ege ile ilgilenip huysuzluğunu atlatmamızda bizlere yardımcı oldunuz.
Cuma günü evden Ege'nin getirdiği extra telaşla çıkarken fotoğraf makinelerimizi almayı unutmuşuz. Cep telefonunun'da evde şarjını bulamayınca bu güzel toplantıdan fotoğraflar çekemedim sadece iki üç poz çekme şansım oldu. Sizler sağolun makinelerinizle bol bol fotoğraf çektiniz. Sizlerden ricamız bu fotoğrafları buradaki ismimle aynı olan hotmail mail adresim aracılığıyla bizimle paylaşmanız.
Evin arka tarafına doğru iki sandık olarak bırakılan çiçekleri ben önce sera gezisinde alındı arabada sıcaktan etkilenmesin diye bırakıldı sanmıştım. Giderken Cemo'ya son anda sordum Ferda hanım'ın hediye getirdiğini söyledi. Ferda Hanım kusurumuza bakmayın size teşekkür edemedik, teşekkür ederiz. Güler Hanım Manyas'dan getirdiğiniz güzel çiçekler için size bir kez daha teşekkür ederiz. Bettyycim sizede getirdiğiniz çiçekler için teşekkür ederiz. Yoğunluktan teşekkür etmeyi atladığımız hediyelerini bizlerle paylaşan tüm dostlara teşekkür ederiz. Çok güzel kurupastalar gelmişti bir anda kalkılınca sizlerle paylaşamadık ama biz afiyetle yiyoruz kusurumuza bakmayın.
Bizler sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk umarım sizlerde evsahipliğimizden keyif almışsınızdır.
Çekebildiğim üç poz fotoğraf pazar sabahı misafirlerimiz gelmeden açık büfe masasını hazırlarken ve üst kattan fotoğraf çekerken ilki fark edilmeden ikincisi fark edildiğimde ki poz durumu.
230875
230876
230877
Çook güzel görünüyorsunuz. Gittiğinize fazlasıyla deymiş gibi...:))) Taa buralardan ben, bu güzel toplantı için ev sahipliği yapan arkadaşlarıma, özellikle ev sahibesine sevgilerimi gönderiyorum.
Ankara'da doğa için çal grubunun, Eskiyeni bar'da düzenlenen festivaldeki etkinliği olmasaydı, biz de Sapanca'da aranızda olacaktık.:) İnşallah bir dahaki sefere diyelimm.
230880
Sevgi Durul
04-07-2011, 08:51
Hem Taner hem de Nilgün belli ki çok yorulmuşlar ama her şey çok, çok güzeldi.
Günübirlik katılmayı düşünenlerin de gelmesiyle grubumuz tamamlandı.
Dikkat ettiğimde bütün arkadaşların yüzünde güzel bir tebessüm ve agaclar.net'li olmanın verdiği gururu gördüm ve mutlu oldum.
Yorgunluklara değmiş, güzel bir toplantı olmuş. ağaçlar.net'li olmak bir ayrıcalıktır, diye düşünüyorum.
Fotoğraflar için teşekkürler, sevgili Güler hanım.
Sayın SDurul keşke sizde eşinizle gelebilseydiniz. Demirciden Sapancaya 4-5 saatde rahat gelebilirdiniz. Başka zaman sizleri de bekleriz.
Sevgi Durul
04-07-2011, 09:09
Teşekkür ederim sayın tturt, inşallah başka sefere nasip olur. Eşinize ve Ege'ye sevgiler... selamlar...
Tatlı yorgunluk ve güzel bir geçirmişsiniz. Fotoğraflar ve yazılar da şahane, ne mutlu katılanlara... Sevgili Tturt, yaprak isteyip yapamadıklarınız için hiç üzülmeyin, sizin ve eşinizin güler yüzü en güzeli. Ege'ye geçmiş olsun.
Sayın tturt;
Eşiniz ve sizin evsahipliliğine iç geçirtici bir toplantı olmuş. Güzel evsahipliliğiniz sayesinde, Tüm katılımcılar mutlu ve mesut. Ege'ye geçmiş olsun.
Herşey harika görünüyor. Aranızda olmayı çok isterdim. Ege'ye geçmiş olsun. Çok çok tatlı Maşallah.:)
sibel774
04-07-2011, 09:51
Öncelikle bu hafta sonunu bizler için ayıran, Ege'nin hastalığına rağmen bizlere güler yüzleriyle ev sahipliği yapan sevgili tturut ve eşi nilgün'e çok teşekkür ederim. Nilgün'ün tatlısının tarifini bekliyoruz. Özellkle üstündeki böğürtlenli sos çok güzeldi. Kahvaltı 5 yıldızlı otellerin kahvaltısından daha iyiydi.
ağaçlar.net toplantısına ilk defa katılmama rağmen, herbirinizi uzun zamandır tanır gibi rahat, mutlu, eylenceli, huzurlu ve bilgilendiğim bir haftasonu geçirdim. Herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
C.tesi akşamındaki pijama partisini hiç unutmıyacağım. Güler ablanın hayatından kesitler alarak anlattığı yaşanmış hikayeleri (özellikle bahçede çalıştıktan sonra eve girerken neler yaptığını uygulamalı olarak anlatması). Nevsune ve feriha'nın cemo'nun bana getirmiş olduğu sukulentimi parçalama teorileri. Sabah 4 'e kadar süren kahkaha ve sohbet muhteşemdi. Sanırım oteldekiler bizim fazla gürültü yapacağımızı tahmin ettiklerinden, bize en son blogtan oda verdiler. Bizim gürültmüzü bastıran tek şey 20 dakikada bir oda camının 25 metre ötesinden geçen tren sesiydi.
Dönüş yolculuğunda Güler abla beni otobüse binmem için Sapanca'daki otobüs terminaline bırakacaktı. Sora sora termineli bulduk sağolsun beni bıraktılar ve onlarar yollarına devam ettiler. Bende biletimi almak için yer arıyorum, bir baktımki etrafta otobüs yok hepsi minibüs. Meğersem orası şehiriçi otobüs terminaliymiş :D . Ordakiler bana İzmit'e git ordan binersin dedi, bende birdaha yolu niye uzatayım diyerek Adapazarın'a gittim oradan Düzce arabasına bindim. Aslında bu karışıklık daha iyi oldu eve daha erken geldim. Şimdilik bu kadar.
Hay Allah sevgili sibel774, keşke seni de İzmit'e getirseydik. Peki sen asumandilek ile buluşmayacak mıydın?
Ne kadar güzel bir toplantı olmuş. :rolleyes:
Dün kardeşimin üniversite mezuniyet töreni vardı, o yüzden gelemedim. Fotoğraflarınız ve anlattıklarınızla idare ediyorum artık. :)
Sofra ayrı, bahçe ayrı, sohbet ortamı ayrı güzel. Ellerinize sağlık sevgili Turt ailesi. :)
Ege'ye de bayıldım. :) Hiç hasta gibi çıkmamış fotoğraflarda. İnşallah en kısa zamanda da tamamen atlatır.
Sevgili Arkadaşlar,
Öncelikle bu toplantıya katılamadığım için son derece üzgündüm. Ardından fazladan verdiğim hazırlık zahmetlerini duyunca daha da çok üzüldüm. İşim gereği plansız acil bir olayla karşı karşıya kaldım. Ne zaman biteceğini kestiremediğim için son ana kadar bekleyip, bitirip kaçabilirim diye düşünmüştüm. Tturt ailesinden ve sizlerden tekrar takrar özür dilerim. Sizleri ve tturt ailesini bende bahçemde en kısa zamanda ağırlamak isterim.
Çok ama çok özür dilerim.
Sevgiler.
Yücel Canpolat
04-07-2011, 11:39
Sayın Taner,Sayın Nilgün ve tüm ağaçlar net maskotumuz sevgili Ege merhaba,zatıalilerinizin bizlere gösterdiği çok yakın ilgi ve alakalarınız ben ve tüm arkadaşlarımı ziyadesi ile bahtiyar etti her şey için çok teşekkür ediyorum, sizleri ve diğer arkadaşları ağırlamaktan onur duyacağımı belirtmek istiyorum,
Her şey çok güzel di sağlıcakla kalınız:)
Önce sevgili tturt'ları anlatmak gerek. Hiç tanımadıkları insanları, hem de iki gün üstüste (üstelik hasta bir çocukla) böylesine güzel ağırlayabilmek ve herkesi mutlu gönderebilmek her babayiğidin harcı değildir. O koşturmacalarında, insan hiç mi sıkılmaz-sinirlenmez-yorulmaz, bir an bile yüzlerinden gülümseme eksik olmadı. Bizlerle sadece evlerini, bahçelerini, o güzel manzaralarını değil ama en önemlisi yüreklerini paylaştılar. Sizlere verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileyemiyorum, o iki günü yaşamak muhteşemdi. Sevgili tturt, canım Nilgüncüm (ellerine kollarına sağlık, tatlısı tuzlusuyla ve özellikle güleryüzünle) sizler kardeşlerimsiniz artık ve bizleri ailenizden hissettirebildiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Aşkım Ege'ye (her ne kadar o başkalarıyla da aşk yaşamış olsa da:p) binlerce öpücükler. En yakın zamanda iyileştirin aşkımı, e mi:)
Güler hanım geziyi anlatırken tam bir özet yapmış ama şunu unutmuş ki cemo bir yandan, kendisi bir yandan o pijama partisinde hepimizi koparttılar. Epey zaman oldu ki böyle saatler boyu gülmemiştim. Gerçekten unutulmayacak bir geziydi. Gözlerim Malina'yı, cancağızım Coyote ve Müjgan güzellerimi, ayrıca görmediğim-tanımadığım ama agaclar'daki ilk yıllarımdan gözağrım olan birilerini çok aradı. Keşke onlar da olsaydı.
Hep yazarım ama gerçekten agaclar.net'in büyülü bir tarafı vardır. Hiç tanımadığınız biriyle ilk yüzyüze geldiğiniz anda bile 40 yıllık tanış hissedersiniz. Anlatacak, paylaşacak öyle çok şey vardır ki laf hiç bitmez. Yine öyle oldu. Sevgili Güler, Ferda Ülkümen, cemo(can) sizleri hergeçen gün daha çok seviyorum. Sevgili alcen, sibel774, asumandilek, Yücel Canpolat, bettycim ve çok tatlı annesi, sizlerle tanıştığıma çok mutlu oldum. Sevgili Satı Uğurtan o üç-beş dakikalık sohbetimizin çok daha uzun olması isterdim, sanki birşeyler yarım kaldı gibi. Bir de telaştan veda edemedim n'olur kusura bakma. Yüreğim giderek genişliyor (aman inşallah kimseyi unutmamışımdır), bundan ötürü çok mutluyum. Canım dostum-yol arkadaşım Feriha, iyi ki varsın be. Ve iyi ki varsın agaclar.net
Anlatacak çok şey var, arada anlatırım. Valla bende de şantaj malzemesi epey birikti, bilmem yani. Sera gezilerimiz çok güzeldi. Oralarda bile eğlenilir mi, biz eğlendik valla. Koca koca hatunların iki bitki için telörgülere tırmanması (Gülerciiimm elimde belgesi var:D) ancak agaclar.net tozunu yutmuşlara özgü olsa gerek. Ekinezya tarlasını andıran serada ve bir iki bitkide fena halde aklım kaldı, da otobüse falan taşımaya üşendiğimdem alamadım. Gerçi koca kutuları taşımaktan üşenmeyen biri vardı yanımda:rolleyes:. Son anda, epeydir istediğim bir campanula bulup pek sevindim.
Güzel ganimetlerim oldu, sebep olanları pek çok öpüyorum. Herşeyden önemlisi çok güzel anılarım oldu. Beni 2 günlüğüne de olsa pembe yıllarıma götürüp mutlu eden herkese çok teşekkür ediyorum.
sibel774
04-07-2011, 13:05
Güler abla sorun olmadı hatta daha iyi oldu çünki ordan otabüse bineceğim saatte ben evde oldum. asumandilek ile buluşacaktık bu karışıklık olunca bende cemo'yu aradım asumanadillek'e durumu iletmesini söyledim.
Ben sizlere söylemeyi unuttum. Son olarak tekrar maşukiyedeki seraya gittiğimizde, Perihan hanım (sanırım seranın sahibiydi) bitkileri bize normalden uygun fiyata verince bir yerden baktım mırıltılar geliyor. Ordaki adamlardan biri söyleniyor ama beni görmüyor. "bukadar ucuza veriyor, biz versek birsürü laf söyler bize" diye kendi kendine söyleniyordu.
Güler hanım işbaşında. Koragaki ve aşıyı öğretmeye uğraşıyor:) Eminim alcen eve gider gitmez hemen koragakiyi yapacak:rolleyes:
fatma sunay
04-07-2011, 13:59
Güzel bir gün geçirdiğiniz hepinizin yüzünden okunuyor. Yediğiniz içtiğiniz sizlerin olsun gördüklerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler. Ben de uzakta olunca kedinin ciğere baktığı gibi resimlere bakarak avunuyorum.tturt ailesine sevgilerimi yolluyorum çok güzel bir gün arkadaşlara yaşatmışlar...
Cumhur Tonba
04-07-2011, 14:54
Son yazdığım mesajdan sonra hiç bir mesajı okumadım, hiç bir fotoğrafa bakmadım ve yıldırım hızıyla sona geldim.
Biliyorum ki, çok keyf aldığınız, mutlulukla ayrıldığınız bir toplantı olmuştur.
Şimdi bu mesajı gönderip, uzun uzun fotoğraflarınıza bakacağım. Sindire, sindire.
Cumhur Tonba
04-07-2011, 15:21
Evet, gelelim ana yazıya.
Lir; size katılıyorum. Afacan çok yakışıklı, sempatik ve cana yakın.
Satı; Bakalım ben ne zaman tanıyacağım bu harika dostları.
Güler; Göl manzaraları, kahveler, seralar. En ilginci ise siteyi ihmal edenleri yola getirecek fotoğraflar. Düşünsünler artık. Fakat yalnız değişsiniz. İlerki mesajlarda epey santaj malzemesi biriktirdim diyenler var. Ve Bitki delileri başlığı için de epey malzeme toplamışsınız anlaşılan.
Güler; Mesaj 74; Sayın tturt.Bence tecrübe konuşuyor. Duruşunuz klas.
Yücel Bey; herhalde kısa kaldınız. Kaybolmuşsunuz. Altınyazıdaki çeşme başı fotoğrafınız hala gözümün önünde.
Asuman Dilekİ Mesaj 82; O nasıl bir kahvaltı sofrası. Yutkunmaya başladım. Ardından Güler Ablanın elindeki tepsi. Resmen işkence.
Sdurul; ''agaclar.net'li olmak ayrıcalıktır'' Bu konuda çok haklısınız.
Cemo; Sizsiz toplantı olmaz artık. Enerjinizi her tarafa saçmışsınız. Hatta soracaktım Güler Ablama. Yanınızdaki şapkalı kimin kızı diye.
Ve yazımın sonunda tturt ailesine bir teşekkür yasızı yazacaktım.
Nevsune'nin mesajını okuyunca vazgeçtim.
''Önce sevgili tturt'ları anlatmak gerek. Hiç tanımadıkları insanları, hem de iki gün üstüste (üstelik hasta bir çocukla) böylesine güzel ağırlayabilmek ve herkesi mutlu gönderebilmek her babayiğidin harcı değildir. O koşturmacalarında, insan hiç mi sıkılmaz-sinirlenmez-yorulmaz, bir an bile yüzlerinden gülümseme eksik olmadı. Bizlerle sadece evlerini, bahçelerini, o güzel manzaralarını değil ama en önemlisi yüreklerini paylaştılar.'' bundan daha harika, daha içten bir mesaj düşünemiyorum.
hüsnüyusuf
04-07-2011, 15:22
Güzel bir toplantı olacağını düşünüyordum. Gördüğüm kadarıyla öyle de olmuş. Ne mutlu katılabilenlere. Bu birlik beraberlik bundan sonra da artarak devam eder umarım. Fotoğrafları paylaşarak bizleri de düşünen herkese teşekkürler:)
Adalet Yağcı
04-07-2011, 16:07
Bu inanılmaz güzel toplantıya katılamadığım için çok üzgünüm, biliyorsunuz hapis cezam var, 15 gün sonra hürriyetime kavuşacağım inşallah :)
Sevgili Nilgün ve Taner beyi tanıdığım için çok mutluyum, ikisi de çok zarif insanlar, toplantıdan önce haberleştik, katılamayacağımı söylemiştim.
İnşallah daha sonra ben de bu güzel bahçeyi göreceğim, ekinezyaları çok beğendim, sevgili Nilgün; şimdiden onların yapraklarını toplayıp kurut, Son baharda ve İlk baharda 15 günlük ekinezya kürü yaparak bağışıklık sisteminizi güçlendirirsiniz, Ege ye vermeyin ama.
Sevgili Ege, geçmiş olsun sana, her şeye rağmen çok neşeli ve keyifli görünüyorsun Maşallah, öpüyorum seni yanaklarından.
Sevgili dostlar, hepiniz de harika görünüyorsunuz, neşeniz her zaman bol olsun.
Nice güzel toplantılarda birlikte olmak dileği ile, hepinize selam ve sevgilerimi gönderiyorum.
Sakarya'nın bir ilçesinde oturup bir diğer ilçe ziyaretine gitmemek olmazdı. Bu nedenle toplantı sayfası açıldığında büyük bir heyecanla katılacağımı yazmıştım. Kızımla birlikte gelecektik. Ancak küçük kızımın gelme ihtimali üzerine tereddütte kalıp listeye adımı yazamadım. Daha sonra da bir başka yere gitme zarureti ortaya çıkınca sevgili Güler hanıma mazeretimi ve üzüntümü bildiren mesaj yolladım.
Sapanca topantısına katılıp sevgili tturt, eşi Nilgün hanım ve güzel çocukları efeyi ve toplantıya katılan tüm ağaçlar.net dostlarını tanımak güzel zamanları sizlerle paylaşmak isterdim. İnşallah bir başka toplantıda görüşmek üzere diyelim, sevgilerimle:)
Satı Uğurtan
04-07-2011, 16:45
Sevgili Nefsune, güzel iltifatların için yürekten teşekkürler.
Güzel arkadaşım inanın bende çok üzüldüm bir karışıklık oldu sizlerle vedalaşamadık, çok kısa bir sürede olsa sizleri tanımak, inanın çok güzeldi sanki uzun zamandır tanıyormuşum gibi yakınlık hisettim, bende en kısa zamanda siz değerli dostları evimde ağırlamaktan mutluluk duyacağım.
Sevgili Cumhur bey, bence en kısa zamanda imkan yarat tanışmak için.
Adalet Hanım,
Keşke aramızda olabilseydiniz. Unutmayın sözünüz var istediğiniz zaman birlikte gideceğiz.
Ekinezyalar keşke bizde olsaydı ama bizim bahçemizde değil. Sera gezisinde görülmüş ve çekilmiş fotoğraflar.
Seradan ekiznezya hatıraları..;)
Güler, Cemo, Nevsune, Alcen..
231080
Sevgili Ferda, Cemo, Nevsune, Güler
231376
Bakışların güzelliğine bakın.. Güzel birşeyler paylaştık her saniyesinde..
Güler, Nevsune..
231082
Cemo, Alcen, Sibel774, Ege, Nevsune
231083
Yine herzamanki gibi, toplantı sonrası en geç eve düşen oldum. Yorgunluktan pelte gibi olmuşum. İlk işim konu başlığına koşmak oldu tabii.
Sevgili Taner ve Nilgün, sizin gibi yüreği kocamannnn gençleri, daha yakından tanıdığım için cok mutluyum. Bu güzel gönlünüze bizleri sığdırdığınız için, binlerce teşekkürler size.
Nilgün, o şurubun tadı hala damağımda inan. Tarifini alma cesareti bulamadım kendimde:)))
Sadece şurup mu, tek tek saymıyayım. Sevgili Güler ve Nevsune, yiyip yiyip ne hale geldiğimin fotoğrafını koymuşlar:)) O mindere uykusuzluktan değil, yemekten serildim ben. Midem alışık mı benim :)
Ege nin hiç hasta hali var mı söyleyin. Ağaçlar.net babaanneleri, anneanneleri, teyzeleri, amcaları Egeciği iyileştirdi. O güzel gamzeli yüzün hep gülsün Ege.
Güler ablam, aileden biri siteye girip 4 aylık halimi görür de gercek sanırlarsa, yandım ben.:eek:
Pijama partisi şantajları var, valla bende de epey koz var ona göre.
Sibel in dediği gibi, otelde bizi en son bloğa koymuşlar, birileri tüyo mu verdi acaba:)
Feriha cığım, göl doğru yerdeymiş. Hemen otelin bitiminde alt geçit varmış göle geçmek için. Dışarı cıksaydık alt gecitten 2 dk. da göle varacakmışız tüüüüü:( Nevsune de çakıllarını toplardı. Sizden sonra Satı ve Yücell ile göl kenarına indiğimizde çakılları gördüğümde aklıma sen geldin inan.
Dostların coğu ile vedalaşamadık, o yüzden en kısa zamanda bir toplantı gerekecek:p
Hepiniz cok güzeldiniz, iyi ki varsınız.
Arkası yarın...
Duydunuz mu?
Cemo, Ereğli'deki çiçekçisine Sapanca'da rastlamıştı ya, koşa koşa adamın yanına gitmesi boşuna değilmiş.
Adamı ikna etmiş, kocaman minübüse aldığı çiçekleri yerleştirdiği gibi daha da almış. Hatta uzun zamandır arayıp da bulamadığı Antalya Taşlarından da yükletmiş adama.
Yani sizin anlayacağınız bu toplantıdan en kârlı çıkan o oldu.
Allah şansını hep daim etsin sevgili cemo.
Ama gerçekten çok saçmaydı.. Göl doğru yerde durmuyordu.:D
Göl dibimizde ama önce otoyol sonra tren yolu sonra göle ulaşılıyor.. Ve tabi ki ulaşamadık.. Bu nasıl bişey..
Şimdi üzüldüm Cemo..
Üzülme feriha, madem göle gitmek istiyorsun yine gideriz. Şunun şurasında yol ne kadarcık?
Adalet Yağcı
04-07-2011, 21:34
Adalet Hanım,
Keşke aramızda olabilseydiniz. Unutmayın sözünüz var istediğiniz zaman birlikte gideceğiz.
Ekinezyalar keşke bizde olsaydı ama bizim bahçemizde değil. Sera gezisinde görülmüş ve çekilmiş fotoğraflar.
İnşallah Taner bey, bu toplantıyı çok istemiştim ama kısmet olmadı.
Fotoğraflarınız çok keyifli görünüyor.
Duydunuz mu?
Cemo, Ereğli'deki çiçekçisine Sapanca'da rastlamıştı ya, koşa koşa adamın yanına gitmesi boşuna değilmiş.
Adamı ikna etmiş, kocaman minübüse aldığı çiçekleri yerleştirdiği gibi daha da almış. Hatta uzun zamandır arayıp da bulamadığı Antalya Taşlarından da yükletmiş adama.
Yani sizin anlayacağınız bu toplantıdan en kârlı çıkan o oldu.
Allah şansını hep daim etsin sevgili cemo.
Biz Alcen ile, çiçekçimizin Adapazarı nda olduğunu biliyorduk. Ama birden karşımda görünce, hani çok uzak biryerde bir tanıdığınızı görünce mutlu olursunuz ya, öylesine mutlu olup koşmuşum. O bizim çiçekçimiz değil, oğlumuz oldu sanki. Kaç çiçekçi, müşterisini alışveriş yaptığı seraya götürüp, alışveriş yaptırır ki.(hemde kendi aldığı fiatlara. Fiatları söylersem Feriha perişan olur:D)
Sağolsun, öğlen gelip bizi suna-y dan aldı. Önce taşlardan başladık tabii:))
Sonra tek tek seralara uğrandı. Adapazarı na vardık. Ardından Akyazı, Hendek derken eve pelte gibi geldik tabii:))
Gercekten çok şanslıydık. Sadi, ilk defa araba yarı boş dönecektim dedi. Biz Sadı yi üzermiyiz. Alcen ablasıyla kalan yarıyı doldurduk:D:D:D
Ama gerçekten çok saçmaydı.. Göl doğru yerde durmuyordu.:D
Göl dibimizde ama önce otoyol sonra tren yolu sonra göle ulaşılıyor.. Ve tabi ki ulaşamadık.. Bu nasıl bişey..
Şimdi üzüldüm Cemo..
Canım üzülme, bak yine yaparız o otelde bir hafta sonu. Yolu da, geçidi de öğrendik nasıl olsa.
Bu güzel toplantıda sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu olduma çiçek sever arkadaşlarım .Taner bey ve zarif ,nazik ,kibar eşi Nilgün hanıma çok teşekkür ediyorum .
Ayrıca yakışıklı Egeyi öpüyorum ,arkadaşlalar sizlerle vedalaşamadan ayrıldık ne oldugunu anlayamadık karmaşa oldu .hepinizi kuçak dolusu çiçeklerle öpüyorum .
bana neden haber vermediniz lahow bende adapazarındayım
Sarkan begonyalar, yaprak güzelleri, Küpeler, duman ağacı, mavi ladin( küçük ama) salon çamı, vinca, saz gibi bitki. Ama en güzeli, kırmızı iri çiçekli gayet güzel gelişmiş kırmızı sundavillerden bir kasa. 3.5 TL hemde.:)) Aklımda kalanlar bunlar.
Sizden ayrılınca, Yücel hocamız eşliğinde onun yönlendirmesi ile aldık bazılarını. İşi bilen ile alışveriş süperdi. Teşekkürler Yücel.
Taşlar ise, en sevindiğim oldu.
Cemo maşallah serayı götürmüşsün.. Resim yok mu?
Sundavilleri biz de dediğin fiyata İstanbul çiçekçilikte görmüştük.. Sarkan begonyaları da..
Güle güle büyüt canım.. Sağlıkla..
Siz toplantıyı konuştukça çok kıskanıyorum. Özellikle pijama partisini.:)
Cemo hala bitki aldığına inanamıyorum.:))
Cemo hala bitki aldığına inanamıyorum.:))
Kadının gözü doymuyor ki, bir de nereye koyacağım diye şikâyet ediyor. Evinin yanındaki boş arsayı işgal etmişti, şimdi oraya da inşaat yapıyorlarmış. Ama yakında bir ilki cemo sayesinde görürsek hiç şaşmayın.
Bahçesine viyadük direkleri çekerek ikinci kat bahçeyi de yapar, nasıl ki Amerikalılar, Japonlar katlı yollar yapıyorlar, o da bahçe yapar.
Esasında iyi de olur, alt bahçe gölge seven bitkiler için de güzel bir alan olur, üst bahçeye de güneş sevenleri eker.
Bahçesine viyadük direkleri çekerek ikinci kat bahçeyi de yapar, nasıl ki Amerikalılar, Japonlar katlı yollar yapıyorlar, o da bahçe yapar.
Asma kat bahçe. :))) Çok güldüm.
Evdeki tadilat işleri kısmen devam ediyor. Dün akşam demonte gelen tv ünitesinin montajını yaptık. Başlarken bir saatde biter diye düşünmüştüm, üç saat sürdü. Böyle olunca eşimle akşam hem mesajlara bakamadık hem de tatlının tarifini yapamadık. Artık bu akşam yaparız.
Ekinezyaları Maşukiye'de ki serada mı gördünüz yoksa Arifiye'de ki serlarda mı hangisinde gördüğünüzü yazarsanız hafta sonu oraya gidip bakalım. Adalet Hanım'da çok istiyordu alıp Adalet hanım'a da veririz.
sibel774
05-07-2011, 09:26
cemo sen aldığun bitkilerle bizi kıskandıracağını mı sandın? Valla zararlı sen çıkarsın.
Toplanır geliriz yeni aldıklarını daha dikmeye fırsat bulamadan talan ederiz. :). Hem sen gül şurubunun tarifini alamadın ama ben aldım hatta dün azıcık yaptım bile ohhh (tabi olursa).
tturut, ekinezyalar arifiyedeki seradan. Ada pazarı istikametine giderken solda kalıyor.
Bu ne güzel bir fikir offf...
Alt bahceyi, üst bahce ile nasıl birleştirsek diye düşünüyordum. Perde duvar cok maliyetli. Birkaç direk atıp, asma kat gibi bahce olabilir o zaman. Dediğin gibi altta gölgeseverler, üstte güneşseverler..Sen aklınla bin yaşa ablacığım.
Zenfree, pijama partisinde olmanı çok isterdim çokkkk.
Almayacağım dedim ama, dayanamadım aldım yine birazıcık bitki. Sabahtan beri neyi nereye dikeceğimi düşünüyorum, işin içinden cıkamadım.:mad:
Çok açgözüm çokkkkkkk:)))
Sibel, bitkilerin önüne yatarım alamazsın valla . ha ha ha
Kıskanılacak birşey yok allahtan bulunan şeyler. O aldığım sukulent vardı ya hani, sabah bir kalktım balkonun kenarından yere düşmüş. Porselenleri kırılmış:mad: Sabah sabah moralim çöktü. Bir baktım ki, dağılan bir tanesinin dibinden yavrular cıkıyor. İyi taraftan bakarsak, Asuman ın da örgülü sukulenti olacak:))
sibel774
05-07-2011, 12:15
cemocuğum sen misin o skulentin birini feriha'ya vermeyen, allahın sopası işte :D.
Benim fotograf makinem olmadığı için nevsune ablanın makinasıyla çekmiştim, oda sağolsun bana bağzlarını gönermiş.
Nurgül'ün tatlısı ve gül şurubu. Her ikiside çok güzeldi. Gül şurubunu hep merak etmişimdir sayenizde tatmış oldum.
sibel774
05-07-2011, 12:25
diğerleri
231236
231237
231238
231363
Sevgili Asumandilek,
Mail olarak gönderdiğin fotoğraflar için teşekkür ederim.
Diğer fotoğraflarıda bekliyorum.
asumandilek
05-07-2011, 13:51
O aldığım sukulent vardı ya hani, sabah bir kalktım balkonun kenarından yere düşmüş. Porselenleri kırılmış:mad: Sabah sabah moralim çöktü. Bir baktım ki, dağılan bir tanesinin dibinden yavrular cıkıyor. İyi taraftan bakarsak, Asuman ın da örgülü sukulenti olacak:))
Allahım beni sevdiğini öyle çok hissettiriyorsun ki. :) Şükürler olsun.
Cemoların Cemosuuu seni seviyorum ben. :))
cemocuğum sen misin o skulentin birini feriha'ya vermeyen, allahın sopası işte :D.
Aaaa... Feriha o sukulentten mi istemişti benden. Tövbe farkında değilim ben.
Bu demektir ki, 1 Feriha 2 Asuman:))) Gönlü kalan insanlar için, allah coğaltıverdi bak o sukulenti.:)))
Cemocum seradaki görevli 2. saksıyı getirince ben ben diye uzanırken farkında olmadan onu da alıverdin canım gözün çiçekten başka bişey görmüyordu ki!:D
Bana zaten sukulentler getirdin gönlümü aldın, sağolasın.. Sibel gibi benim de türlüm var cemonun bahçesinden..
Güle güle çoğalt canım, kayıtlara geçti nasıl olsa:o
Bu arada Satıcığımın iki dal anne çiçeğini benimkiler minik diye Nevsuneninkilerden vermiştik ya Sibel'e.. Benim anne çiçeğinin biri kayıp, al bir sopa da bana:(
Adalet Yağcı
05-07-2011, 17:39
Ekinezyaları Maşukiye'de ki serada mı gördünüz yoksa Arifiye'de ki serlarda mı hangisinde gördüğünüzü yazarsanız hafta sonu oraya gidip bakalım. Adalet Hanım'da çok istiyordu alıp Adalet hanım'a da veririz.
Taner bey ben geçen yıl ekinezya ekmiştim, bir hayli de çıktılar, ancak bu yaza nasıl girdiler bilemiyorum, sanırım düşük sıcaklıktan pek hoşlanmıyorlar.
Siz yapraklarından toplayın, ben iki yıldır ekinezya kürü sayesinde soğuk algınlığı grip gibi salgınlardan korunuyorum.
Tekrar yazmakta fayda var, 6 yaşından küçük çocuklara vermeyin deniyor ama, Prof. İbrahim Saraçoğlu 12 yaşından küçük çocuklara bitkisel tedavi önermiyor.
Adalet Yağcı
05-07-2011, 17:41
Sarkan begonyalar, yaprak güzelleri, Küpeler, duman ağacı, mavi ladin( küçük ama) salon çamı, vinca, saz gibi bitki. Ama en güzeli, kırmızı iri çiçekli gayet güzel gelişmiş kırmızı sundavillerden bir kasa. 3.5 TL hemde.:)) Aklımda kalanlar bunlar.
Sizden ayrılınca, Yücel hocamız eşliğinde onun yönlendirmesi ile aldık bazılarını. İşi bilen ile alışveriş süperdi. Teşekkürler Yücel.
Taşlar ise, en sevindiğim oldu.
Ayın enleri başlığına;
Bu ayın en çılgını olarak Cemo'yu öneriyorum :p
Yoksa bütün yazın en çılgını mı olsa :D
Yılın çılgını bence o. :D
keşke imkanımolsaydı da sizlerle olabilseydim arkadaşlar,
resimlerden ve yazılanlardan çok güzel vakit geçirdiğiniz belli oluyor,
eğlenceniz ve gülümsemeniz daim olsun inşaallah:)))))
Yılın çılgını bence o.
Açgöz desek daha doğru olacak sanırsam:(
Çatlaklığım tescilli nasılsa, birde buna cılgınlık eklenmesin, çok gelir::p
Baksanıza, Feriha elini uzatmış bana diye, ben atlamışım yine diğer saksıya.
Gözümü toprak doyursun:D:D
Ama bölününce 3 Feriha lık daha sukulentimiz oldu, fena mı yaaa:D Yoksa sadece, bende ve Feriha da olacaktı. Ayy öyle mi olaydı Feriha. Bir sopa daha yerdik valla:D
günebakan
05-07-2011, 21:15
Sziler adına çok mutlu oldum bu kadar eğlendiğinizi görünce kıskançlıktan çatladım:))))) Şaka, şaka çok sevindim kendi adıma çok üzüldüm aranız da olmayı çok isterdim ama olmadı birtürlü umarım başka toplantılarda görüşürüz:)
Gül şerbetinin tadını ben de merak ettim.
Sapanca'nın bir yeşilliğine bir de ortancalarına hayran kaldım. O ne bereket öyle. Nasıl bir iklim ise, nasıl bir nem ise heryerden yeşillik ve ortanca fışkırmış.
Bir de sanki yaşam orada daha bir yavaş, daha bir sakin ve daha bir huzurlu gibiydi. Büyük kentlere bu kadar yakın ama özelliği böylesine farklı olan az yer vardır herhalde. Hani hep bir yerlere taşınma sözkonusu olduğunda, Ege (yine de ahhhh ah), ve Akdeniz düşünülür ya. Sapanca ve benzeri güzellikler hiç gözardı edilmemeli bence.
Çok haklısın nevsune.
Bir yerlere gidip yerleşmek konusu vardır ya. Bana sorsalar, Erdek, Sapanca civarı veya Karadeniz derim.
Güney sahilleri çok güzel, çok da yer gezdim ama artık bu yaşlarda hem sıcak hem de aşırı gürültü rahatsız edici oluyor benim içim.
Gençliğimde Marmaris bile beni kesmezdi de illaki Bodrum'un o deli cıvıllığını isterdim. İşte bir yaşlarda delilik isteniyor, bir yaşlarda huzur:) Güler hanım, eh artık biz de sakinlik istenen yaştayız;)
Gerçi içerilerde neler yaşanıyor bilinmez ama Sapanca tam sakinlik ve huzur arayanlara göre bir yer gibi görünüyor. Hele bir de o bitki dokusu, insan daha ne ister ki?
Cumhur Tonba
06-07-2011, 10:47
Kadının gözü doymuyor ki,
Güler Ablacığım.
Cemo şimdi size şöyle bir cevap yazsa '' Dinime küfreden, bari müslüman olsa.''
Sevgili Cumhur Tonba, benim bahçeme aldıklarım nereden baksan onbeş senelik uğraş, cemo'nunki öyle mi? Daha evini bitireli şunun şurasında ne oldu ki? Bir iki senedir.
Kadının gözü doymuyor valla. Ama iyi de yapıyor söz aramızda.
Ne kadar erken başlarsan o kadar iyi. Keşke imkânım olsaydı da ben de bu işlere başladığım tarihten 15 sene daha evvel başlayabilmiş olsaydım. Çalışma hayatı, çoluk çocuk derken geçiverdi zaman.
Cemo şimdi yoruluyor ama o daha genç. Bahçesini iyice düzene koyduğunda koltuğuna uzanıp, dizlerinin üzerine birde mini bir battaniye atarak, bahçesinde koşuşturan torunlarını gözlüğünün altından seyrederken ne kadar keyif alacaktır kimbilir.
Bütün bu güzellikleri ben yaptım diye de haklı olarak büyük gurur da duyacaktır eminim.
Belki ara sıra eskilere takılır hayali " ahh, ah şunu da bana agaclar.net'ten şu göndermişti, bunu da Sapanca gezisinden almıştım, ne de eğlenmiştik kızlarla" diyecetir.
sevgili güler hanım cemoya asma bahçe önerinize ilaveler yapmak istiyorum izninizle:)bende kaldığı gece konuşmuştuk,3 kat beni çok yoruyor dedi bahçenin alt tarafına küçük bir ev yapayım istiyor ordaki alanı yaşlılık evi yapıcaz inşallah:)alt katın 4 bir yanı katlanır camla kapalı(aynı zamanda sera niteliği taşır)asma katıda ev olarak kullanır:) bu fikrimden henüz cemonunda haberi yok ama illaki okuyacak:)hepinize sevgiler
birde..gözlüğünün altından bahçede koşturan torunlarına bakan cemoyu canlandırdımda:) iyimser davranmışsınız:))
birde..gözlüğünün altından bahçede koşturan torunlarına bakan cemoyu canlandırdımda:) iyimser davranmışsınız:))
Ben daha ileri tarihleri düşünerek yazmıştım, hatta dizlerinin üzerine de bir battaniye bile oturtmuştum. Çünlü canının kıymetini bilmeyenlerden biri de o, daha şimdiden beli tutmuyor, bir de ameliyat oldu.
ayhan219
07-07-2011, 12:03
resimlere baktım ve ne kadar eğlendiğinizi anlıyorum sevgiler
bu fikrimden henüz cemonunda haberi yok ama illaki okuyacak:)
Çok güzel fikir arkadaşım. Kış bahcesi gibi cam olsun heryeri, hayal bu ya.:)
Gözlüklü, torun kısmını okumadım:eek:
Buyurun bir babaanne adayı, nasıl da mutlu Ege ile.
Güler ablanın elindeki bu böceğin renkleri muhteşemmiş.
231994
Ekinezyalara vurulduk hepimiz.
231996
Feriha ve sibel dutları götürüyor.
231997
Alcen ve nevsune çay servisinde. Kızlar çok hamarat:)
231998
Şimdilik hamsterlarına babaannnelik yapıyoruz. O da facebook'dan "aman da ciciş kızlarım" diye sevgilerini! gönderiyor. Çocuğuna da öyle yapacaksa işimiz var, bakalım hayırlısı:p
Cemooo hiç olmadı alır gelirim yanına, beraber kurbağa seyrettiririz be:D:D
Orhan Özbilgiç
08-07-2011, 09:47
Orada olmak için,fotoğraflara bakıncaya kadar, çok fazla bir istek duymamıştım. Ne zamanki, huzurun, neşenin, şamatanın aynası olan fotoğrafları gördüm, işte o zaman ''Ahh..Bende orada olabilseydim!'' Demekten kendimi alamadım.
Sevgili tturt ve ailesi gülen yüzleriyle, katılanlara zaten gerekli huzuru vermişler. İkramlarını ''Aç iken'' görmek istemezdim. Görüldüğü kadarıyla hafif ve leziz şeyler. Özellikle, gül şurubunu görünce, yıllar sonra bende tekrar denemeye karar verdim.
Katılan tüm arkadaşlarımız belliki çok keyifli anlar yaşamışlar. Dilerim hepimizin yaşamı, hep böyle güzel karelerle sık sık renklenir. Zira buna çok ihtiyacımız var.
Selam ve sevgilerimle.
cemocum torun kısmı şöyle:güler hnm torunları ile bahçede yorumunu yapmıştı ya,bende diyorum torunları ile bahçedeki cemoyu ben şöyle hayal ediyorum,çimlerde oynamayın,sakın çiçeklerimi koparmayın,ayy top nilüferleri kıracak,ayakkabılarınızı balkonun merdiveninde çıkarın vs:)) haksızmıyım?:P
bu arada patates böreği ve gül şurubu tarifini rica ediyorum sevgili taner bey ve eşinden:)..ben tatmadım güzel lezzetler olduğuna eminim..
çimlerde oynamayın,sakın çiçeklerimi koparmayın,ayy top nilüferleri kıracak,ayakkabılarınızı balkonun merdiveninde çıkarın vs:)) haksızmıyım?:P
Çimlere basabilirler, çiçeklerimi koparamazlar.:)) Top dikkatli oynanacak:))
Ayakkabı ile merdivene basmak yasakkkk:))) Dahasını yazmıyayım:))
Patetes böreğinin tarifini, Güler hanım mutfak başlığına yazmıştı. Mutfakta bir dolan sen bayılırsın. Gül şurubunun tarifini Nilgün yazacak. Çok güzeldi çokkk.
Evdeki tadilat işleri gece 23-24'lere kadar sürünce tatlının ve gül şurubunun tarifini yazmak bu akşama kaldı. Genelde Sapancaya bilgisayarı götürmüyoruz ama tarifleri yazalım diye getirdik. Nilgün daha yazılanları okumadı çok merak ediyor. Tariflerden sonra yazılanlar okunacak. Güler Hanım uygun görürse tarifleri mutfak başlığına da taşıyacaktır.
Böğürtlen Soslu Bisküvili Muhallebi (Nilgün Tatlısı)
Malzemeler,
1 Paket Kakaolu Bisküvi
1 Litre Süt
1 Yumurta
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Toz Şeker
Sos İçin Malzeme
1 Kase Böğürtlen
2 Yemek Kaşığı Nişasta
Yarım Su Bardağı Vişne Suyu
1 Yemek Kaşığı Şeker
Yapılışı
Yumurta iyice çırpılır, üzerine un, şeker ve süt ilave edilir ve sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Geniş bir kaba bisküviler tek sıra halinde dizilir ve üzerine pişen muhallebi dökülerek ılımaya bırakılır.
Böğürtlenler blendırda ezilerek üzerine vişne suyu, şeker ve nişasta ilave edilerek sürekli karıştırılarak pişirilir. Bu karışım muhallebinin üzerine dökülür ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletilir. Daha sonra buzdolabında en az 12 saat bekletilir. Sonra afiyetle yenir.
Gül Şurubu
Kokulu ve koyu renkli tercihen kırmızı güller toplanır. Yapraklar ayıklanır ve beyaz kısımları kesilerek atılır. Daha sonra yıkanarak süzülür. Cam kavanozun içine tıka basa doldurulur, leblebi büyüklüğünde limon tuzu eritilir ve kavanozun üzerine gül yapraklarını örtecek şekilde su ile birlikte doldurulur. Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır, buzdolabında en az 15 gün bekletilir. Arada sırada kavanoz çalkalanır. 15 gün sonra kavanoz açılarak içindeki gül yaprakları elle sıkılarak süzülür ve bu su gül şurubunun aromasını oluşturur. En fazla 15-20 gün daha buzdolabında bekleyebilir. Şurup hazırlanacağı zaman toz şeker ve sudan oluşan şeker şerbeti hazırlanır gül suyu aromasından katılarak istenilen tad ve kıvamda şurup hazırlanır. (1 su bardağı şerbete 1 yemek kaşığı aroma gibi)
Merhaba ben Nilgün;
Evimize gelen herkese bizimle ilgili güzel düşüncelerini yazan herkese çok teşekkür ederim. Eşim ve Ege ile sizi evimizde ağırlamaktan çok memnun olduk. İsteyenleri her zaman ağırlamak bize mutluluk verir. İçten iltifat ve güzel düşünceleriniz için tekrar teşekkürler. Hepiniz güler yüzlü ve samimi insanlarsınız sizleri tanıdığım için mutluyum. Küçük bahçevanımın (Ege) sizlerle büyümesi ayrıca büyük ayrıcalık. Agaclar.net'e teşekkürler...
sibel774
11-07-2011, 13:50
Anlatım için her ikinizede teşekkür ederim. Gül şurubunu toplantının ertesi günü hazırladım beklemedeyim. Tatlının sos kısmı benim için önemliydi, onuda öğrendim böğürtlenler olunca hemen deniyeceğim.
capkin_prens
21-10-2011, 14:04
sapancada olmuş ben bunu kaçırdım:( tekrar toplanma olursa katılmak isterim. sapanca myo bahce tarım öğrenciyisiyim. yeni bilgiler ögrenmek ve yeni kişileri tanımak isterim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.