View Full Version : Songül Ateş / kaktüs ve sukulentlerim
Songül Ateş
15-06-2011, 10:20
Minik yavrularım.
Songül Ateş
15-06-2011, 10:33
devamı...
Songül Ateş
15-06-2011, 10:40
ve...
Songül Ateş
15-06-2011, 10:48
devam ediyorum...
Songül Ateş
15-06-2011, 10:49
Arkadaşlar başka konu altında eklediğim resimleri buraya ekleyemiyorum, ismini değiştirdim yine de olmadı. Ordakileri silmeden buraya eklemem mümkün mü
Sayfanız hayırlı olsun kaktüsleriniz çok güzeller. hepsi de açmış neredeyse. sağlıkla büyütün inşallah
gürkan63
15-06-2011, 19:40
Sayın Songül Ateş sayfanız hayırlı olsun.Çiçekleriniz gayet muhteşem,devam ellerinize sağlık.Bu arada foto lar var olduğu için önce silmeniz gerek tekrar yükleyebilmek için.
Tekrar hayırlı olsun....:)
Sayın Songül Ateş sayfanız hayırlı olsun, bitkileriniz çok güzel devamını merakla bekliyorum.
Sayın Songül ateş sayfanız hayırlı olsun.Kaktüsleriniz çok güzel,bilhassa çiçeklenmeleri ile size ayrı bir hoşluk sunmuşlar.4 nolu mesajdaki 1.inci kaktüsün ismi nedir acaba okuyamadım.Selamlar.
Çok güzel kaktüsleriniz güle güle büyütün. Hepsi çiçeklenmişler harika çiçekler:) Ben henüz bir tek kaktüsümde çiçek gördüm. Neredeyse hiç güneş göremedik bu yıl.
Farklı sayfalardan kaktüs fotoğraflarınızı ekleyecekseniz aşağıya eklediğim gibi linkini verebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=223225&d=1307825091
Songül Ateş
16-06-2011, 10:26
Çok teşekkür ederim. Bu nasıl bir sevdadır, insanın içini kıpır kıpır ediyor. Paylaştıkça artıyor. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Songül Ateş
16-06-2011, 10:32
Sayın Songül ateş sayfanız hayırlı olsun.Kaktüsleriniz çok güzel,bilhassa çiçeklenmeleri ile size ayrı bir hoşluk sunmuşlar.4 nolu mesajdaki 1.inci kaktüsün ismi nedir acaba okuyamadım.Selamlar.
Teşekkür ederim Sayın Serilaaa. Söylediğiniz kaktüsün adı Mammillaria elongata cristat. Selamlar...
Songül Ateş
16-06-2011, 10:37
Çok güzel kaktüsleriniz güle güle büyütün. Hepsi çiçeklenmişler harika çiçekler:) Ben henüz bir tek kaktüsümde çiçek gördüm. Neredeyse hiç güneş göremedik bu yıl.
Farklı sayfalardan kaktüs fotoğraflarınızı ekleyecekseniz aşağıya eklediğim gibi linkini verebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=223225&d=1307825091
Teşekkür ederim Sevim hanım. Hepsini tomurcuklu almıştım Taner Bey' den. Çok güzel çiçek açtılar. Bu sene beraber kışı geçireceğiz. Bakalım çiçeksiz halleri de güzel gelecek mi. Umarım tek mevsimlik bir heves olmaz benimkisi. :)
Diğer fotoğraflara dediğiniz gibi link vereyim. Hoşçakalın...
Songül Ateş
21-06-2011, 13:11
Haftasonu Taner Angayın serasına gittim ve tabi eli boş dönemedim. İşte bir kaç çeşit daha kaktüs ve sukulent...
Songül Ateş
21-06-2011, 13:17
Bunu da ne zamandır yapmak istiyodum. Umarım sonucunda yavruları görürüm.
Tebrikler biraz sabır ile kesin yavrularını görürsünüz yanlız. kesilen kısım ile alt kısmın kenarlarını temiz bir jilet le 45 dereçe kesseydiniz kurumayla içie döneçek dış dikenlerder daha çabuk yavru oluşumunu saglayaçaktınız ..
bu ilk deneme hayırlısı olsun biraz sabır yanlız..
Hepsi birbirinden güzel.Cesaret için ayrıca kutlarım.Sonucu merakla bekliyoruz.İnşallah yavrular olur.Bizde deneriz. :)
Songül Ateş
30-06-2011, 07:39
Kaktüsümün şu anki hali böyle. Altta sararmalar var, görüntüsü pek hoşuma gitmiyor. Üstünü 45 derecelik açıyla kesseymişim daha iyi olacakmış. Beklemedeyim...
Songül Ateş
30-06-2011, 07:41
Bir de echeveria hybrid 1 im bu hale geldi, büzüştü büzüştü top gibi oldu. Dinlenme dönemine mi girdi acaba, yoksa kaybediyor muyum?
Songül Ateş
30-06-2011, 07:43
Echeveria mın önceki hali böyleydi.
Gördüğüm kadarıyla sağlıklı, meraklanmayın. Saksı değişikliğinden kaynaklanıyor.
Bir de echeveria hybrid 1 im bu hale geldi, büzüştü büzüştü top gibi oldu. Dinlenme dönemine mi girdi acaba, yoksa kaybediyor muyum?
Songül Ateş
26-07-2011, 07:00
Merhaba arkadaşlar, 2 ay önce elimden düşürdüğüm Crassula lypotioides purpusii isimli sukulentim yavaş yavaş kurumaya başladı, belki tutar diye bekledim ve sukulentin kenarlarından resimdeki gibi kırmızı sürgünler çıktı. Bunları toprağa yatırsam tutar mı acaba, böyle birşeyle karşılaşan var mı?
Merhaba arkadaşlar, 2 ay önce elimden düşürdüğüm Crassula lypotioides purpusii isimli sukulentim yavaş yavaş kurumaya başladı, belki tutar diye bekledim ve sukulentin kenarlarından resimdeki gibi kırmızı sürgünler çıktı. Bunları toprağa yatırsam tutar mı acaba, böyle birşeyle karşılaşan var mı?
Tutacağını düşünüyorum. Toprağını ara ara nemlendirin. Ben öyle yapıyorum, çimleniyorlar.
Bu arada " minik yavrularınız" çok güzeller.:)
Songül Ateş
27-07-2011, 06:34
Çok teşekkürler zenfree; dediğiniz gibi toprağa yatırıp, toprağı nemlendirdim. İnşallah tutar, hoşçakalın...:eek:
Songül Ateş
29-07-2011, 09:32
Benim gibi yeni başlayanlar için 16. mesajımda kestiğim kaktüsümün yavru vermeye başladığını göstermek istiyorum. Bakalım biraz daha büyüsün, şu anda çok ufaklar. Bir dahakine aşılamayı denemek istiyorum. Çok zevkli bir hobi, kaktüsler çok vefalı:)
Songül Ateş
30-07-2011, 08:36
Kaktüslerimin yavruladığını görmek çok güzel:)
1. mesajımdaki 4. fotoğraftaki kaktüs: Mammillaria lami dasyacantha
Songül Ateş
30-07-2011, 08:40
2. mesajımdaki 4. fotoğraf: mammillaria carmenae
Songül Ateş
30-07-2011, 08:42
2. mesajımdaki 1. fotoğraf: Mammillaria elongata
günebakan
30-07-2011, 10:12
Hepsi de çok güzel Sevgili Songül Ateş kestiğiniz kaktüs yavrulamış tebrikler daha önce ben de böyle bir şey yapmıştım ama çürüdü ve öldü ne yazıkki. Maşallah sizinki oldukça sağlıklı görünüyor:)
Songül Ateş
05-08-2011, 15:32
Çok teşekkür ederim Sevgili günebakan. Kestiğim kaktüse diğer kaktüslerden farklı bakım uygulamadım. Ama sulu gübre veriyorum tüm kaktüslerime. Belki bunun etkisi olmuştur. Bir de Taner Bey' den aldığım tüyoya göre, kestiğim yerin alt kısmında yeteri kadar diken olmasına dikkat ettim. Çünkü yavrular dikenlerin dibinden çıkıyor. Yavru biraz daha büyüdü, ve bir tane daha çıkıyor. Daha belirgin olduklarında fotoğraflarını koyacağım. Sevgilerle...
Mammillairia laui dasyacantha olacak.
Kaktüslerimin yavruladığını görmek çok güzel:)
1. mesajımdaki 4. fotoğraftaki kaktüs: Mammillaria lami dasyacantha
gülenmelek
05-08-2011, 19:24
Hepsi çok güzel, güle güle büyütün ;)
Songül Ateş
06-08-2011, 09:39
Mammillairia laui dasyacantha olacak.
Çok teşekkürler, bir harf her şeyi değiştirebilir bazen, haklısınız.
Songül Ateş
06-08-2011, 09:43
Hepsi çok güzel, güle güle büyütün ;)
Teşekkür ederim Sevgili gülenmelek:)
mandalinleerik
06-08-2011, 09:54
Kaktüslerinizin hepsi birbirinden güzel. Ama en çok 14. mesajda 5. fotoğraftaki kaktüsünüz harika.
Songül Ateş
06-08-2011, 16:56
Teşekkür ederim mandalinleerik. Halk dilinde "Aşkın Gözyaşları" diye geçen Latince adı "Kalanchoe Daigremontana" olan sukulenttir. Çok kolay çoğalan, yetiştirmesi kolay ve suyu seven bir bitki...
mandalinleerik
06-08-2011, 17:29
İsmi de çok güzelmiş :)
Songül Ateş
08-08-2011, 15:39
Astrophytum myriostigma
Songül Ateş
08-08-2011, 15:42
Gymnocalycium Baldianum
Songül Ateş
08-08-2011, 15:44
Astrophytum asterias
mandalinleerik
08-08-2011, 15:50
Hepsi de bir birinden güzel. Maşallah.
Astrophytumlar çok güzel çiçeklenmişler:)
Songül Ateş
09-08-2011, 08:01
Teşekkür ederim mandalinleerik ve nesli6.
Songül Ateş
09-08-2011, 08:03
Astrophytumlar arasında çaprazlama yapabilir miyim acaba, deneyen ya da bilen arkadaşlar yol gösterebilir mi?
Çok güzel. Çiçeksizde çok seviyorum astrophiytumları. Hele çiçekleriyle harika:)
Songül Ateş
13-08-2011, 00:20
Bence de çok güzeller:)
Songül Hanım sayfanızı yeni gördüm. Hayırlı olsun. Kaktüs sever birisi olarak Taner Bey' in serası ile aynı şehirde olmanız çok büyük bir şans. Koleksiyonunuz yakında daha da büyüyecek gibi duruyor. Kolay gelsin ;)
Songül Ateş
19-08-2011, 11:10
Teşekkür ederim Sayın Sariefe. Kaktüs sevdası o seradan içeri girdikten sonra başladı bende. Hoşçakalın...
Songül Ateş
19-08-2011, 11:14
Bu bitkinin adı nedir? başlığı altında cevap bulamadım. Aşağıda cevap bulduktan sonra teker teker yayınlayacağım kaktüs ve sukulentlerin adını öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
İlki;
Songül Hanım iki gündür kaktüsünüzün adını araştırıyorum. Haberiniz olsun.:) Başlıklardan birinde görmüştüm, bir türlü bulamıyorum.
Bu bitkinin adı nedir? başlığı altında cevap bulamadım. Aşağıda cevap bulduktan sonra teker teker yayınlayacağım kaktüs ve sukulentlerin adını öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
İlki;
Dolichothele surculosa olabilir mi?
Songül Ateş
25-08-2011, 09:52
Songül Hanım iki gündür kaktüsünüzün adını araştırıyorum. Haberiniz olsun.:) Başlıklardan birinde görmüştüm, bir türlü bulamıyorum.
evet ben de bu forumda gördüğümü hatırlıyorum, ama bulamıyorum:(
Songül Ateş
25-08-2011, 09:58
Dolichothele surculosa olabilir mi?
Dolichothele surculosa' nın arasındaki büyük dikenleri koyu kahverengi, ama benimkinin sarıya yakın, benimkinin beyaz dikenleri daha karışık örüntülü gibi geldi bana.
Sayfanız hayırlı ve bol kaktüslü olsun,hepsi sağlıklı görünüyor,güle güle büyütün
Mammillaria surculosa...
İlki;
Songül Ateş
26-08-2011, 14:57
Çok teşekkür ederim Sayın mrmusti, sayenizde nasıl çiçek açtığını görebileceğim. 4 tane daha ismini bilmediğim kaktüsüm var. Bunlar için de yardımcı olursanız çok sevinirim.
...4 tane daha ismini bilmediğim kaktüsüm var. Bunlar için de yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bulması en zor isim 4. kaktüsün olurdu sanırım. Çünkü ben çok aramıştım. Bana da sevdiğim bir arkadaşım yardımcı olmuştu sağolsun. 4. fotoğraftaki; Isolatocereus dumortieri spiralis Songül Hanım.
Mammillaria surculosa...
Mammillaria surculosa'nın
Eş anlamlısı: Dolichothele surculosa
Eş anlamlısı: Ebnerella surculosa
;)
MKurtoglu
12-03-2012, 21:14
Benim gibi yeni başlayanlar için 16. mesajımda kestiğim kaktüsümün yavru vermeye başladığını göstermek istiyorum. Bakalım biraz daha büyüsün, şu anda çok ufaklar. Bir dahakine aşılamayı denemek istiyorum. Çok zevkli bir hobi, kaktüsler çok vefalı:)
Kaktüsünüz mükemmel bir hayatta kalma savaşı veriyor. Paylaşımınız deneme yapmam için cesaret verdi. Son halini görmek isterdim. Teşekkürler.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.