View Full Version : Çetin. / bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir: Kocaeli - İzmit
Bahçenin büyüklüğü: 50 metre kare civarında
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Sabahtan akşama kadar güneş alır. Rüzgar genelde vardır.
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Konut
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? İnşaat alanından arta kalan kısımdı tamamen bizim uğraşımız sonucu oluşmuştur.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 3 sene olacak
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır, tasarım yapılmadı. Bahçede uğraştıkça kendiliğinden tasarımı oluştu.
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): Bakımı kendimiz yapıyoruz.
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Ek alanımız yok.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?: Ağaçlarımız büyüdükten sonra çimlendirip çardak yapmak.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler): elma, nektari, mandalina, hinnap, zeytin, nar, 3adet limon çamı, gül çeşitleri, hanimeli, yasemin, kamelya, melisa, ortanca, mor salkım, zambak, mine, küpeli, filbahri, saat çiçeği, kaktüsler, cam güzeli, sümbül ,şembol, leylak, aşılı böğürtlen.
Daha ismini bilmediğim bazı çiçeklerim var, onları da burada öğreneceğim.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?: Kamelyam var, çok özen gösteriyorum.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?: kamelya
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?: Evet, güllerimi kendim yetiştiriyorum. Bazı çiçekleri tohumdan ekiyorum.
Bahçemizin ilk hali.
Sevgili Çetin bahçeniz harika rengarenk cıvıl cıvıl ellerinize saglık...
serkan_istanbul
14-06-2011, 10:20
Ne güzel bir bahçe maşallah
bettyycim
14-06-2011, 10:27
Sayfanız hayırlı olsun sanırım Satı abla ile komşusunuz ;)
ciceksever70
14-06-2011, 10:59
Cetin bey son günlerde gördügüm en neseli bahce diyebilirim, cicekler civil civil. Hele tahta evin görüntüsüne bayildim.
Güllerin ve filbahrinin birlikteliği ne güzel olmuş. :)
Satı Uğurtan
14-06-2011, 14:16
Sevgili Komşum kardeşim, bahçen hayırlı uğurlu olsun, emeklerini ve bahçeyle uğraşını burda sergilemene çok sevindim, sağlıkla tadını çıkarın güzelliklerin.
Bettyycim, bravo sana nasıl çağırışım yaptı nasıl hatırladın:)
bettyycim
14-06-2011, 14:22
Hafızam çok kuvvetlidir, fil hafıza yani :D :D
bahtiyar02
14-06-2011, 15:00
Sevgili Çetin Bahçeniz hayırlı olsun.
Sn çetin bahçen bir harika bayıldım pon pon güllere.
ellerine sağlık, benimde olur inşallah.
Periş,serkan_istanbul,bettyycim,ciceksever70,gilan ,bahtiyar02,Bahar ve satı ablacığım yorumlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Satı abla ile çok yakın komşuyuz.Tüm arkadaşlara selamlar.
Sevgili Çetin, hoşgeldiniz safalar getirdiniz.
Kupkuru toprağa can vermişsiniz, kutlarım sizi.
Kasımpatılara hayran kaldım. Gelişmeleri takip edeceğim.
Emeğinize, yüreğinize sağlık.
cemo ilginizden dolayı teşekkür ederim.
Sayın Çetin, Bahçenizde harikalar yaratmışsınız,kasımpatları,güller,filbahri,hepsine bayıldım,ama o ahşap görünen bir mekan var ,okadar güzelki ,çatısına sarmaşıkları sardırmanız, ne kadar güzel...Bırakın bütün çatıyı kaplasınlar .Çok orjinal bir görüntü olur.Selamlar sevgiler.
berrinb yorumlarınızdan dolayı teşekkürler.
Bahçemdeki çiçekler:1 saat çiçeği-2 küpeli-3 yasemin-4 ortanca-5 ortanca
Satı Uğurtan
18-06-2011, 15:32
Sevgili Çetin, küpeli çok güzel, sevgili suna(Çetinin eşi)küpelin coşmuş beyaz ortanca açmıyor diyordunuz bak harika açmış sevgiler.
Sevgili Çetin, bu ortanca nasıl beyaz kalabiliyor. Ben beyaz ortanca aldım, ertesi yıl pembe açtı da:(
Evet satı abla açmıyordu fakat yerini değiştirtik ondanmı acaba çok güzel açtı bizde sevindik.küpeli çiçeği hakikaten çok güzel gelişti maşallah sunada ona gözü gibi bakıyor geçen sene tüm küpelilerimiz kurudu .
merhaba Cemo ortancamız aldığımız zaman beyazdı bahçeye ektik pek randıman alamadık 2.senesinde saksıya aldık saksıda daha çabuk gelişti veya yerini beğendi bu sene beyaz açtı rengi değişirmi bilemiyorum...
Merhabalar çetin bey.
Bahçeniz çok güzel ,hele o mor çiçeği çok sevdim adı ne öğrenmek isterdim.?Saygılar selamlar.
Merhaba Adil bey bahsettiğiniz çiçek Passiflora, (passion fruit) saat çiçeği geçen sene hem siteden hemde çok yakın komşum Satı abla verdi bu sene ilk defa açtı çokta güzel görüntüsü var.Yorumunuzdan dolayı teşekkürler.Selamlar.
ayhan219
19-06-2011, 10:08
çetin bey merhaba harikalar yaratmışsınız kıskandım doğrusu
Sevgili Çetin küpelinin rengine bayıldım ortancalar güller bir harika ellerinize emeklerinize saglık...
Satı Uğurtan
19-06-2011, 11:12
Merhaba Adil bey bahsettiğiniz çiçek Passiflora, (passion fruit) saat çiçeği geçen sene hem siteden hemde çok yakın komşum Satı abla verdi bu sene ilk defa açtı çokta güzel görüntüsü var.Yorumunuzdan dolayı teşekkürler.Selamlar.
Sevgili Komşum sağlıkla büyüt sevgiler:)
Satı abla teşekkürler.
ayhan219- Periş yorumlarınızdan dolayı teşekkürler.
Bahçemdeki ördek civciv ve biricik kızımız pamuk (satı ablanın armut'un annesi )
canannuman
20-06-2011, 15:25
Tebrik ederim hepsi çok güzeller hele pamuk ve ördek civcivler ile başka güzel olmuş.
Satı Uğurtan
20-06-2011, 19:30
Pamuk ben seni yerim, benim kızımın annesi, pamuk ne kadar hanımefendiyse armutta bir o kadar şımarık ve yaramaz:)
Çetin benim kızım civcivleri ve ördek yavrusunu görmesin:)
Bu ördekler, civcivler ve pamuk aynı yerde mi.
Gidip 2 ördek alıp havuza atasım geldi de, Paşa rahat verir mi :))
canannuman yorumlarınızdan dolayı teşekkürler.
satı abla ben sana diyorum armut'u bir hafta bana bırak ben onu uslu bir kız yapayım armut la civcivleri yan yana düşünemiyorum
cemo ördek ve civcivler bahçede iken pamuk yanımızda onları görüyor bir şey yapmıyor.sizin bahçeniz daha müsait havuzunuzda var ördek çok güzel olur.çok sevimliler.selamlar.
Sn Çetin bey öncelikle bahçeniz hayırlı olsun küçük alanda neler yapmışsınız yok yok harika bir bahçe Mevlam emeklerinizi boşa çıkarmamış. Ördek yavruları ve köpeğinizde çok tatlılar. Sevdiklerinizle bahçenizde güle güle oturun. Saygılar.
Güzin Çakar
21-06-2011, 09:27
Sayın Çetin , siz de diğer arkadaşlar gibi kuru bir toprak parçasından bir cennet yaratmışsınız.Sevdiklerinizle, sevimli minik dostlarınızla beraber sağlık ve huzurla keyfini çıkarmanızı dilerim.(Annesini görünce Armut'un neden o kadar sevimli olduğu anlaşılıyor.)
gülsu-gçakar arkadaşlar güzel yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim.Selamlar
Evin giriş kısmı vaktimin çoğunu burada geçiriyorum.mutfak yakın sabah kahvaltısı akşam yemeği çay kahve genelde hep burayı kullanmaktayız.Benim için evimin en güzel yeri burası.
İnsanın evinin, böyle bir kapı önü olurda, hiç içeri girip oturabilir mi kardeşş.
Ben olsam orada uyurdum:)
Sağlıkla, uzun yılllar keyfini cıkarın inşallahhh.
Satı Uğurtan
21-06-2011, 12:44
Cemocuğum, birde çetinin eşi gibi becerikli bir eş olunca, pastalar, börekler, çaylar bende çetinlerin bahçesinin bu bölümünü seviyorum:)
ayhan219
21-06-2011, 14:31
İnsanın evinin, böyle bir kapı önü olurda, hiç içeri girip oturabilir mi kardeşş.
Ben olsam orada uyurdum:)
Sağlıkla, uzun yılllar keyfini cıkarın inşallahhh.
çetin bey cemo ya katılıyorum onun bahçesi de güzel tevazu yapmış ama sizin kapı önü gerçekten güzel
Sevgili Çetin evin girişi harika güller, küpeliler coşmuş maşallah ellerinize saglık sevgiler
Sevgili Çetin bahçeniz rengarenk ellerinize sağlık bu arada eşinizlede adaş mışız eşinizede selamlar.
satı abla,cemo,ayhan219,periş,suna güzel yorumlarınız ve güzel dileklerinizden dolayı çok teşekkür ederim.selamlar.
fatma sunay
23-06-2011, 21:00
Çetin bey bahçeniz çok güzel güle güle oturmak nasip etsin. Çiçeklerinize diyecek bir kelime bulamıyorum hepsi birbirinden güzel. Tabi bizim burda Satı diye bir komşumuz yok
ki çiçek alışverişi yapalım. Şaka tabi ki sağlıkla oturun...
nergis06
24-06-2011, 09:49
Bahçeniz süper, bitkileriniz sağlıklı, neşeli cıvıl cıvıl.Size ve ailenize de bahçenizde sağlıklı ,neşeli ve cıvıl cıvıl günler geçirmenizi diliyorum:)
fatma sunay,nergis06 güzel yorumlarınız dan dolayı teşekkür ederim.Selamlar.
Çetin bey merhaba.Çok güzel bahçeniz,içimiz ısındı,hele giriş kapınız güzel bir bahçeye açılacağının ipuçlarını önceden veriyor.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.