View Full Version : bıcırık/teras
Sevgili dostlar bir yılı aşkın bir süredir sizleri izliyorum...Tohum çelik paylaşımlarına katılıyorum...
Çiçek deneyimlerim geçmişe dayansa da hiç bu boyutta olmamıştı..Sebze deneyimlerim ise ağaçlar net ile başladı...Çiçek olayı zaten kendini aştı...Hatta külahlandık bile...:o:D
Çocuklar beni uyarıyor dışarıda gördüğümüz her bitkiden edinemeyiz anne lütfen kendine hakim ol diye...:D
Haberleri yok ben İnternet de gördüğüm her bitkiye merak salıyorum...Nasıl edinebilirim araştırıyorum...:cool:
Geçen gün eşim soruyordu biz bu kadar saksıyı ne zaman aldık hanım diye...Kızım cevap veriyor...Babacım annem her seferinde bir kaç saksı almam lazım canım diye alıyor, Sende ne kadar aldığının farkına bile varmıyorsun.Sonuç bu işte...(Laf aramızda bir yıldır bu evdeyiz ve rahatlıkla bitki edinebileceğim alanlarım oluştu.)
Ve gerçekten ihtiyaca göre alıyorum ve bir kaç saksı lazım oluyor...:( Kendime engel olmaya çalışıyorum ama o kadar güzeller ki ancak bu kadar oluyor...:D
Daha clemantisler ve haseki küpesi aşkından yanıyorum..Yüzlerce haseki küpesi tohumu telef etmiş birisi olarak istemeye de almaya da cesaretim kalmadı...Artık fidan arıyorum gittiğim her serada...
Evdekiler bana kızmalarına rağmen clemantis ve haseki küpesini ilk gördüklerinde alacaklarını söylüyorlar...
Onları bile yıldırdım yani...:D
terasımda sizleri nilüferlerimle karşılamak istiyorum...Geçen yıl saksıda başlayan maceramız bu yıl küvetten havuz yapımına kadar ulaştı...Eee külahı hak etmek lazım... işte 2011 in ilk nilüferi...Bu gün sabah açtı...
Yağmur yağınca daha güzel oldu...
Şimdi de havuzumuzun genel görünümü
Üzerinde biraz daha çalışmam lazım ama bu yıl böyle idare edeceğiz...Seneye biraz daha kapatırız küveti ve havuz olur...Şimdi de yapım aşamaları...
Tabii ki önce küvet bulmam lazımdı...Tuzla da ki bütün sokak araları gezildi bulunan birkaç küvet sahipli çıktı...Ama yılmak yok tabii ki aklıma koydum yapacağım nilüferlerime bir havuz...Sonunda internetten Kartal da bir küvet buldum...Ama bizimkilere nasıl söyleyeceğim benim nilüferlere Kartal da küvet buldum diye...Bizim arkadaşların delilik hikayelerini başladım anlatmaya hatta siteyi açıp okudum bazılarını...Amacım kendi deliliğimi hafif göstermek...Çünkü bu küveti ne taşıyabilirim nede kartaldan getirebilirim...Bir kaç gün anlattım böyle sonra kartalda ki küveti ve nilüferleri dile getirdim çekinerek...Eşim hemen talimatları verdi...oğlum ve klinikte çalışan kızlardan birinin abisi kartala yola çıktılar...ama ben inanamıyorum hala...Bu kadar çabuk olduğuna...Canım benim bana katlandığı için gerçekten cennetlik...o akşam küvet bizim terasa gelmişti bile...Gece çok yorgun olmama ve yağmur atıştırmasına rağmen küveti temizledim...Beni içeri alamıyorlar.
Neyse işte sabah hemen başladık işe...Bu arada oğlum olmadan olmaz tabii...o benim cefakar gönüllüm...test ediyorum bakalım elektronik mühendisliğinde neler öğretmişler....:dilli:
Önce sıcak silikonla delikler kapatıldı...
Sonra bahçe toprağı ve ve torf karıştırılıp küvete yerleştirildi...nilüfer yumruları yerleştirilip biraz daha toprak ilave edildi.Üzeri 4-5 cm dere çakılı ile kapatıldı.İki gün dinlenmiş su ile dolduruldu...Bu arada toprak içine çubuk gübrelerden yerleştirdim...
Oğlumun morali bozuldu bu görüntüye.. Hiç bir şeye benzemedi diye ama...2 gün sonra su durulup koilerimizi de içine koyunca çok beğendi...
Sevgi Durul
10-06-2011, 13:21
Harikasınız sevgili bıcırık, anlattıklarınızı bir çırpıda okudum. Çok hoş şeyler, hepimiz birbirimize benziyoruz galiba. Her bitkiden, ''bana da, bana da'' kısmı.
Bu arada sayfanız hayırlı olsun demeyi unuttum. Ama benim suçum yok, aklım anlattıklarınızda kaldı. Küvetin olduğu kısmı çok güzel düzenlemişsiniz. Elinize sağlık. Sevgiler...
Sonra gidip mercan kayaları aldık..Evdeki ayağı kırık küpü kesip saksı yaptık...Biraz olsun küveti kapatmaya çalıştık...Evdeki minik şırıldağı da küvetin üzerine koyup elektrik çektik.(oğlum çekti) Yine üzerine saksılar ve çakıl taşlari yerleştirdik...ilk anda bitkiler çok küçük olduğu için küvet fazla kapanmadı ama...Bitkiler büyüdükçe kapatır diye düşündük... Kedimiz kahve balıkları gördükçe çıldırdı...Başından ayrılmıyor...:D
Harikasınız sevgili bıcırık, anlattıklarınızı bir çırpıda okudum. Çok hoş şeyler, hepimiz birbirimize benziyoruz galiba. Her bitkiden, ''bana da, bana da'' kısmı.
Bu arada sayfanız hayırlı olsun demeyi unuttum. Ama benim suçum yok, aklım anlattıklarınızda kaldı. Küvetin olduğu kısmı çok güzel düzenlemişsiniz. Elinize sağlık. Sevgiler...
Çok teşekkür ederim...Terasıma hoş geldiniz...Haklısınız görmekle dokunmak farklı olduğu için illa dokunarak sevmek istiyoruz...O zaman bana da bana da oluyor doğal olarak...Ama herkes bizim gibi bitki konusunda bana da bana da diyebilse keşke...O zaman daha yaşanılır bir dünyamız olurdu herhalde...Ben bizi ve bu hallerimizi çok seviyorum...Hep böyle kalalım inşallah...sevgilerimle...
günebakan
10-06-2011, 14:07
Sevgili Bıcırık sayfanız hayırlı olsun havuz çok güzel görünüyor bence uğraştığınıza değmiş ellerinize sağlık terasın manzarası da harika ayrıca. Süper:)
Sevgili bıcırık çok güzel. İlk cümlelerinizi okuduktan sonra hadi bakalım ne gelecek demiştim ama doğrusu çok güzel emeklerinize sağlık sizin, oğlunuzun, destekleyen eşinizin. Zaman içinde samimi, akıcı anlatımlarınızla merak içinde takibedeceğimiz bir teras olacak, sevgiler:)
Sevgili Bıcırık sayfanız hayırlı olsun havuz çok güzel görünüyor bence uğraştığınıza değmiş ellerinize sağlık terasın manzarası da harika ayrıca. Süper:)
Çok teşekkür ederim sevgili günebakan...Beklerim bir kahve içmeye...sevgilerimle...
Sevgili bıcırık çok güzel. İlk cümlelerinizi okuduktan sonra hadi bakalım ne gelecek demiştim ama doğrusu çok güzel emeklerinize sağlık sizin, oğlunuzun, destekleyen eşinizin. Zaman içinde samimi, akıcı anlatımlarınızla merak içinde takibedeceğimiz bir teras olacak, sevgiler:)
Çok teşekkür ederim sevgili sevim.K bende inşallah diyorum... Neler yapabileceğimi birlikte göreceğiz... Tabi ki önerileriniz ve tecrübeleriniz bana yön verecek...Sevgilerimle...
Tabii bununla bitmedi havuz maceramız. Koilerimiz mantar olunca nilüferler zarar görmeden nasıl atlatacağız diye bir korku sardı bizi... Sağ olsun Nuri Mürvet Bey imdada yetişti.Onun önerileri ile havuzu tekrar düzene sokup yeni koilerimizle yola devam ettik...
kokularıyla beni mest eden nergisler
Karanfiller kışın bile hiç çiçeksiz kalmadı...Mis kokularını tek çiçekle bile olsa ikram ettiler...
Sevgili bıcırık terasını zevkle gezdim havuzun görünümü çok güzel karanfiller bir harika ellerinize saglık...
Sevgili bıcırık terasınız, havuzunuz, manzaranız çok güzel!
Yüreğinize sağlık, keyifle oturmak nasip olsun.
Aklımı çeliyorsunuz benim terasta bir küvet eksikti, göz gördü gönül istiyor:o
Of, o,f of...! Neler yapmışsınız siz böyle Sevgili bıcırık:eek:
Nilüferler, sümbüller, karanfiller...Sırada daha başka ne harikalar var kimbilir.
Gerçekten hayran kaldım. Özellikle nilüfer havuzu çok yaratıcı ve estetik.
Ne diyebilirim, bayıldım.
Sevgili bıcırık terasını zevkle gezdim havuzun görünümü çok güzel karanfiller bir harika ellerinize saglık...
Çok teşekkür ederim...Yine beklerim...
Sevgili bıcırık terasınız, havuzunuz, manzaranız çok güzel!
Yüreğinize sağlık, keyifle oturmak nasip olsun.
Aklımı çeliyorsunuz benim terasta bir küvet eksikti, göz gördü gönül istiyor:o
Tavsiye ederim sevgili feriha nilüferler hem zahmetsiz hem de çok estetik çiçekler...sevgilerimle...
Zafer İnandıklı
10-06-2011, 22:34
Hayırlı olsun. Teras olmaktan çıkıp bahçe olmaya gidiyor.
Haseki tohumları çimlendi büyüyorlar, haseki fideleri benden olsun.
Şaşırtma yapılabilecek duruma geldiklerinde gönderirim.
Selâmlar...
Of, o,f of...! Neler yapmışsınız siz böyle Sevgili bıcırık:eek:
Nilüferler, sümbüller, karanfiller...Sırada daha başka ne harikalar var kimbilir.
Gerçekten hayran kaldım. Özellikle nilüfer havuzu çok yaratıcı ve estetik.
ne diyebilirim, bayıldım.
Çok teşekkür ederim sevgili aygün...Nilüferleri çok seviyorum...Galiba onlar da beni sevdi...sevgilerimle...
Hayırlı olsun. Teras olmaktan çıkıp bahçe olmaya gidiyor.
Haseki tohumları çimlendi büyüyorlar, haseki fideleri benden olsun.
Şaşırtma yapılabilecek duruma geldiklerinde gönderirim.
Selâmlar...
Çok teşekkür ederim sevgili Zafer bey...Terasın çoğu sizden gelenler olacak yakında...Yüreğiniz o kadar güzel ki damla damla dağıtıyorsunuz bizlere....Eşinizle bir gün beklerim mutlaka...Hasekiler için şimdiden çok teşekkür ederim...Hasekiler beni deli etti ama...Artık gelince bayram olur bana...sevgili eşinize ve size sevgilerimle...
İkinci nilüferim bu sabah açmıştı...Bu geçen yılı saksıda geçiren...İçten dışa doğru açılıyor renkleri...Son yapraklar neredeyse beyaz...Bu gün açık hallerine yetişebilirsem fırça ile döllendireceğim...Çok güzeller çok...
Havuzunuz çok güzel olmuş, içindeki nilüferlerle harika duruyor. Ellerinize sağlık :)
Zambaklar keyifsizdi ama açtılar ayıp olmasın der gibi...
Aslanağzını tohumdan ekmiştim ama istediğim gibi gelişmediler...Bende fide alıp diktim...
Ceylanlarım...küçücük bir çelikten bir yılda bu hale geldiler..
Minik ceylanım bu yıl çok çoşkulu...
İngilizleri biraz seyreltmem lazım galiba...Mix tohum yazıyordu ama çoğu beyaz açtı. Bir iki pembe var bordo açmadı hiç...
Aynen katılıyorum. Ellerinize emeğinize sağlık. Hislerime tercüman oldunuz Günebakan...
Yaratıcılık böyle birşey olmalı. Hayran kaldım elinize sağlık.Paylaştığınız için ayrıca teşekkürler.
Havuzunuz çok güzel olmuş, içindeki nilüferlerle harika duruyor. Ellerinize sağlık :)
Çok teşekkür ederim daha güzelleri sizin olsun inşallah...
Aynen katılıyorum. Ellerinize emeğinize sağlık. Hislerime tercüman oldunuz Günebakan...
Teşekkürler...sevgilerimle...
Yaratıcılık böyle birşey olmalı. Hayran kaldım elinize sağlık.Paylaştığınız için ayrıca teşekkürler.
Hepimizin ellerine sağlık bence... Burada ki herkes çok güzel şeyler üretiyor ve sergiliyor...Terasıma konuk olduğunuz için ben teşekkür ederim...Sevgilerimle...
Sevgili bıcırık nilüfer bir harika ceylanlar harika görünüyor ellerinize saglık...
Tebrikler çok beğendim ve bende de havuzcuk ve nilüfer olmasına rağmen kıskandım :)
Merakımı gideribilir misiniz acaba? sizin nilüferi ektikten sonra ilk çiçeğini görmeniz ne kadar zaman aldı.
Sevgili bıcırık nilüfer bir harika ceylanlar harika görünüyor ellerinize saglık...
çok teşekkürler...
Tebrikler çok beğendim ve bende de havuzcuk ve nilüfer olmasına rağmen kıskandım :)
Merakımı gideribilir misiniz acaba? sizin nilüferi ektikten sonra ilk çiçeğini görmeniz ne kadar zaman aldı.
Ekildiği zaman değil uyandığı zaman önemli sevgili kömür...mayıs başı uyanıp haziran başı çiçekleniyor... Ama ne kadar güneş ışığı aldığı çok önemli... Geçen yıl saksıda iken günde 6 saat güneş alıyordu temmuz da çiçek açtı...Bu yıl havuzu kurduğum yer güneş doğuşundan batışına kadar güneş alıyor ve çok keyifli nilüferler...
Cumhur Tonba
11-06-2011, 21:22
Sayın bıcırık,
O ceylanlar ne öyle. Harika bir görüntüleri var. Çekim de çok harika. Sani canlı gibi duruyor ekranda. Nerede ise uzanım koklayacağım. Tebrikler.
Sayın bıcırık,
O ceylanlar ne öyle. Harika bir görüntüleri var. Çekim de çok harika. Sani canlı gibi duruyor ekranda. Nerede ise uzanım koklayacağım. Tebrikler.
Teşekkür ederim Cumhur Bey...Beklerim yakından koklayın...
Hayran kaldım .Emeklerinize sağlık nülifer benimde çok sevdiğim bir çiçek bende sizin gibi saksıda bakıyorum .Henüz 3 yaprağı var :))Bu sene açar mı bilmiyorum .Yaratıcılığınıza hiç şaşırmadım .Bende her gece yattığımda ne yapsam da onlara geniş bir yer ayarlasam diye düşünüyorum .Bauhause ta şişme havuzlar var onlardan mı alsam yoksa mini bir havuz mu yapsam :))
Diğer çiçeklerinizde o kadar güzeller ki ,seyretmeye doyamadım .Kaktüslerinizide resimlerseniz çok mutlu oluruz .
Hayran kaldım .Emeklerinize sağlık nülifer benimde çok sevdiğim bir çiçek bende sizin gibi saksıda bakıyorum .Henüz 3 yaprağı var :))Bu sene açar mı bilmiyorum .Yaratıcılığınıza hiç şaşırmadım .Bende her gece yattığımda ne yapsam da onlara geniş bir yer ayarlasam diye düşünüyorum .Bauhause ta şişme havuzlar var onlardan mı alsam yoksa mini bir havuz mu yapsam :))
Diğer çiçeklerinizde o kadar güzeller ki ,seyretmeye doyamadım .Kaktüslerinizide resimlerseniz çok mutlu oluruz .
Çok teşekkür ederim...Nilüferler havuzu çok sevdi gerçekten...Kaktüslerim de çiçeklendi... Onları kaktüs sayfasında paylaşıyorum... Sevgilerimle...
Bu sabah beyaz nilüfer açtı...
Buz çiçeklerim çok güzel...
Papatyaları her görüşümde içime neşe doluyor...Bunlar yayılıcı papatya...
günebakan
12-06-2011, 13:07
Nilüferlere, ceylanlara, buz çiçeklerine bayıldım çok güzeller hepsi de:)
biraz eskilerden...lalelerim...Mix yazıyordu ama iki renk açtı...saklama kaplarında da sebzelerim var tohumdan...
muskarinler inanılmazdı...
kertenkele06
12-06-2011, 15:11
Nilüferler şiir gibi... Hoş kokulu tüm çiçekler orada... Herşey çok çok çok güzel :)))
Ömre bedel bir teras olmuş.
İstedikten sonra nilüfer bile açıyor. Tebrik ederim sizi.
10 puan size, 9 puan da oğlunuza:)) Ne iyi etmişte kurmuş o havuzu.
Elinize ve yüreğinize sağlık, keyfle gezdim terasınızda.
Nilüferlere, ceylanlara, buz çiçeklerine bayıldım çok güzeller hepsi de:)
Çok teşekkür ederim sevgili günebakan...
Ömre bedel bir teras olmuş.
İstedikten sonra nilüfer bile açıyor. Tebrik ederim sizi.
10 puan size, 9 puan da oğlunuza:)) Ne iyi etmişte kurmuş o havuzu.
Elinize ve yüreğinize sağlık, keyfle gezdim terasınızda.
Çok teşekkürler sevgili cemo sizin havuzunuz da çok güzel ve çevresini çok güzel düzenlemiş siniz...puanlar için de teşekkürler..:D
Vildan Sönmez
12-06-2011, 19:02
Keyifli, zarif, tertemiz bir teras. Havuzunuz insanın aklını çeliyor.
Ben özellikle buz çiçeğinizi soracağım. Tohumdan mı yetiştirdiniz ?,
Ben bir kök almıştım çok da sevdim ama bozuldu.
Keyifli, zarif, tertemiz bir teras. Havuzunuz insanın aklını çeliyor.
Ben özellikle buz çiçeğinizi soracağım. Tohumdan mı yetiştirdiniz ?,
Ben bir kök almıştım çok da sevdim ama bozuldu.
Sevgili Vildan Hanım hoş geldiniz terasıma... Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim... Buz çiçeklerini tohumdan yetiştirdim...Çok keyifli bir çiçek, her gün farklı bir renk açarak beni mutlu ediyor... Tohum alabilirsem paylaşırım... Sevgilerimle...
Ekildiği zaman değil uyandığı zaman önemli sevgili kömür...mayıs başı uyanıp haziran başı çiçekleniyor... Ama ne kadar güneş ışığı aldığı çok önemli... Geçen yıl saksıda iken günde 6 saat güneş alıyordu temmuz da çiçek açtı...Bu yıl havuzu kurduğum yer güneş doğuşundan batışına kadar güneş alıyor ve çok keyifli nilüferler...
Teşekkürler, benim Nymphaea'lar içeride paludaryumdalar, metal halide ile yapay aydınlatma sağlıyorum, dışarısı ile kıyaslamak gerekirse günde 8 sekiz saat direk güneş ışığı almayan aydınlıkta olduğu düşünülebilir sanırım. Sabırsızlanıyorum ama sanırım çiçek verip vermeyeceğini zamanla görebileceğiz.
Terasınızda keyifli dinlenceler. ;)
bettyycim
12-06-2011, 20:38
Havuzun çok orjinal ve tam zihnisinir bir poreje, çok muhteşem diğer çiçeklerinizde havuzun başına pek bir yakışmış ;)
türkansultan
12-06-2011, 21:41
Sevgili bıcırık terasın muhteşem hele nilüferler bir başka güzel.Sağlık ve mutlulukla bu güzelliklerin keyfini sür inşallah sevgiler.
Nilüferler şiir gibi... Hoş kokulu tüm çiçekler orada... Herşey çok çok çok güzel :)))
Çok teşekkür ederim...sevgilerimle...
Havuzun çok orjinal ve tam zihnisinir bir poreje, çok muhteşem diğer çiçeklerinizde havuzun başına pek bir yakışmış ;)
:D:D çok teşekkür ederim...sevgilerimle...
Sevgili bıcırık terasın muhteşem hele nilüferler bir başka güzel.Sağlık ve mutlulukla bu güzelliklerin keyfini sür inşallah sevgiler.
Dualar hepimiz için olsun inşallah...Sizin sardunyalarla yarışmak çok zor ama...Sevgilerimle...
Terasta nilüfer havuzuna şaştım kaldım sevgili bıcırık. :)
Ne kadar da güzel gelişmişler, her yeri kaplamışlar.
Eşinizi ve oğlunuzu da bu kadar destek verdikleri için çok takdir ettim. Sadece sizin değil, hepimizin bu güzellikleri görmesini sağlamışlar.
Havuzu kamufle etmek için aklıma bir fikir geldi. Forumda Köpükten yapay kayalar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8677) yapmayı anlatan bir başlık var. Bu yöntem akvaryumlara arka fon yapmak için de sıkça kullanılıyor. Kalınca bir strafor levhasının ön tarafına eriterek ya da keserek kaya desenleri veriliyor ve boyanıyor. Bir kaç örnek:
http://img119.yukle.tc/images/143415.JPG
http://img528.imageshack.us/img528/8183/dsc02702lk3we6.jpg
http://img366.imageshack.us/img366/397/bitkilizy3.jpg
En güzel yanı çok hafif olması. Bu şekilde bir dekor yapıp küvetin ön tarafını tamamen kapatıp bitkileri onun önüne koyarsanız çok güzel olabilir. Bitkilerin arasından arkada bir taş duvar var gibi görünür. Ama biraz zahmetli tabii. :)
canannuman
14-06-2011, 11:15
Nilüferler olayı başlatmış ve bitirmiş çok güzeller. Hepsi çok hoş ancak nilüfere hastayım ben tohumdan mı yetiştirdiniz hazır mı aldınız nereden temin ettiniz acaba? (Püf noktaları varsa paylaşırsanız memnun olurum) Kolay gelsin tebrikler.
Sevgili Bıcırık,terasınız,bitkileriniz,kediniz,havuzunuz,m anzaranız hepsi muhteşemler,hepsi için verdiğiniz emeklerden dolayı sizi kutlarım,bu cennette mutluluğunuz daim olsun.
kabuscuk
14-06-2011, 12:37
Bıcırık Hanım, ben ne ettimde girdim sayfanıza... Nasıl güzel bir havuz, nasıl güzel nilüferler, aklım çok fena çelinmiş durumda:) ellerinize sağlık... çiçekleri ne kadar sevdiğiniz çiçeklerinizin güzelliğinden belli oluyor, hepsi de coşmuş. Bu arada kedinizde pek şirin... sevgiler..
sevgili bıcırık terasiniz coooooooookk guzel olmuş ellerinize saglik.
Terasta nilüfer havuzuna şaştım kaldım sevgili bıcırık. :)
Ne kadar da güzel gelişmişler, her yeri kaplamışlar.
Eşinizi ve oğlunuzu da bu kadar destek verdikleri için çok takdir ettim. Sadece sizin değil, hepimizin bu güzellikleri görmesini sağlamışlar.
Havuzu kamufle etmek için aklıma bir fikir geldi. Forumda Köpükten yapay kayalar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8677) yapmayı anlatan bir başlık var. Bu yöntem akvaryumlara arka fon yapmak için de sıkça kullanılıyor. Kalınca bir strafor levhasının ön tarafına eriterek ya da keserek kaya desenleri veriliyor ve boyanıyor. Bir kaç örnek:
http://img119.yukle.tc/images/143415.JPG
http://img528.imageshack.us/img528/8183/dsc02702lk3we6.jpg
http://img366.imageshack.us/img366/397/bitkilizy3.jpg
En güzel yanı çok hafif olması. Bu şekilde bir dekor yapıp küvetin ön tarafını tamamen kapatıp bitkileri onun önüne koyarsanız çok güzel olabilir. Bitkilerin arasından arkada bir taş duvar var gibi görünür. Ama biraz zahmetli tabii. :)
Sevgili gilan linkleri inceleyeceğim...Çok teşekkür ederim...sevgilerimle...
Nilüferler olayı başlatmış ve bitirmiş çok güzeller. Hepsi çok hoş ancak nilüfere hastayım ben tohumdan mı yetiştirdiniz hazır mı aldınız nereden temin ettiniz acaba? (Püf noktaları varsa paylaşırsanız memnun olurum) Kolay gelsin tebrikler.
sevgili canannuman hazır aldım nilüferleri...Palmiye merkezi kargo ile her yere gönderiyor...Tek püf noktası bol bol güneş alması...Ne kadar çok güneş alırsa o kadar çok açıyor...Tüm ayrıntıları anlattım zaten...Sevgilerimle...
Sevgili Bıcırık,terasınız,bitkileriniz,kediniz,havuzunuz,m anzaranız hepsi muhteşemler,hepsi için verdiğiniz emeklerden dolayı sizi kutlarım,bu cennette mutluluğunuz daim olsun.
Çok teşekkür ederim...Sevgilerimle...
Bıcırık Hanım, ben ne ettimde girdim sayfanıza... Nasıl güzel bir havuz, nasıl güzel nilüferler, aklım çok fena çelinmiş durumda:) ellerinize sağlık... çiçekleri ne kadar sevdiğiniz çiçeklerinizin güzelliğinden belli oluyor, hepsi de coşmuş. Bu arada kedinizde pek şirin... sevgiler..
Sevgili kabuscuk bu sitedeki her sayfa insanın aklını başka bir biçimde çeliyor...Aklınız çelinmişse yapım başlamış demektir...Gerisi bir şekilde gelir...:D Sevgilerimle..
sevgili bıcırık terasiniz coooooooookk guzel olmuş ellerinize saglik.
Çok teşekkür ederim...Sevgilerimle...
Merdivenlerin üzerindeki duvarı boş bırakmadım tabii ki...Cam güzeli açmadı daha...
Pasiflora da tırmanışa başladı...
siteden pek çok arkadaşla paylaştığım ıtır çiçeklendi....
Kediciklerde bu yıl ben kazandım...Geçen yıl onlar kazanmıştı...
Çok güzel sevgili bıcırık, çiçeklerin güle güle tadını çıkar.
Sevgili bıcırık çiçekler çok güzel ellerine saglık sevgiler...
Çok güzel sevgili bıcırık, çiçeklerin güle güle tadını çıkar.
Çok teşekkür ederim...sevgilerimle...
Sevgili bıcırık çiçekler çok güzel ellerine saglık sevgiler...
Çok teşekkür ederim sevgili periş...selam ve sevgilerimle...
Bu gün sarı nilüfer (Marliacea chrometella ) açmış...Pembe (James Braydon )dünden...
Yer kirazları meyveye durdu..
Ağaç şakayık tomurcuğunu kuruttu...Yerini değiştirmiştim hata yaptım galiba...
Aslan ağzı kendine geldi...
Sardunya olmadan olmaz...
Bu güzel de kaya bahçesi çiçeği... İsmini hatırlayamadım... Tohumdan ekmiştim... İki tane çimlendi...Bir tür sedum sanırım...
Seneye daha çok ve tüm renklerinden ekilecekler listesine girenlerden...Bodur cosmos... Aldığım diğer tohumların yanında hediye gelmişti...Bu kadar küçük gövdede bu kadar büyük çiçek ödüllendirilmeli diye düşünüyorum...Yerden yüksekliği 25-30 cm ama çiçek çapı 8-10 cm var... Seneye her rengi...
Bodur Gerbera'yı da çok beğendim...
15 metrekarelik sebze bahçem...Salatalıkları ipe çektim... Salatıklar oluşmaya başladı...
Domateslerin bir kısmını ipe çekebildim daha çok iş var...Domatesler çiçek...
Biberlerde de çiçek var...Bunlar galiba sivri biber... Yoksa dolmalık mı...Karıştı yerleri hepsi tohumdan ama...
Peygamber çiçeğini de çok sevdim... 4-5 yaşındayken dedem bizi ortağımızın ektiği tarlalara götürürdü buğday başaklarının arasından mor renkli olanlardan toplardık...Herhalde bu yüzden olmalı çok sevdim...Seneye daha çok ekilecek...
Üç renkli papatya ya da çingene eteği tam bit hayal kırıklığı... Bu kadar uzun bitkide bu kadar küçük çiçekler... Listeden çıkarıldı...
Ceresus (Bir gecelik gelin) yapraklandı... Geçen yıl Soğuktan korumaya çalışırken gövde sürgününün ucunu kırmış ve çok üzülmüştüm... Vazgeçmedim yine de kendisinden... Havalar ısınınca o da benden vazgeçmediğini gösterdi çok mutluyum çok...
Terasımın ön kısmını tamamen pembe sardunyalar ile kapladım... Hem torunum dışarı çıkamıyor hemde sardunyalar sürekli çiçekli halleriyle gözümüzü,gönlümüzü şenlendiriyor...Ama şimdi çıldırmış gibi çiçek açıyorlar...Öyle ki bitki sarardı... Bazı sabahlar bitkisi çok yıpranmış olanların tomurcuklardan bazılarını bile topluyorum...
Oxalis deppei , Oxalis Regnelli ,Oxalis rubra ...Digerleri aranıyor...
Sevgili bıcırık nilüferler, sardunyalar, gerberalar ,peygamber çiçekleri çok güzel sebzeler sağlıklı görünüyor ellerinize saglık . Misafirinize bayıldım...
Sevgili bıcırık nilüferler, sardunyalar, gerberalar ,peygamber çiçekleri çok güzel sebzeler sağlıklı görünüyor ellerinize saglık . Misafirinize bayıldım...
Çok teşekkür ederim sevgili periş... Yine beklerim...sevgilerimle...
İremsıla
21-06-2011, 10:56
oxalis deppei ve bodur gerberalar ne kadar güzel açmışlar,merakımı bağışlayın,peygamber çiçeği benim gönderdiğim tohumlardan yetişenlermi yoksa,benimkiler henüz tomurcuklularda,renklerini merak ettiğim için sordum.
Nilüferlere bayıldım ellerinize sağlık.terasınızda her geçen gün daha da güzelleşiyor.oturup çiçeklerinizi izlerken çay,kahve yudumlamak eminim çok keyiflidir.
Sn Bıcırık sayfanız hayırlı olsun evinizde güle güle oturun. Manzaranız ve terasınız harika hele nilüfer havuzu muhteşem olmuş. Nilüfer çiçeğini çok seviyorum bir türlü yetiştirmek nasip olmadı. Öyle güzel anlatmışsınızki hemen gidip nilüfer dikesim geldi. Anlattıklarınız bana çok fikir verdi. Sizin gibi bir küvet bulup onu eşime nasıl getirteceğim düşünmekteyim. Hadi getirdi diyelim bu seferde bu su sivri sinek üretir.Bahçede oturamayız diye tutturursa ne yapabilirim. Küvetdeki suyu değiştiriyormusun, ilaçlıyormusun bazı püf noktalarını anlatırsanız çok sevineceğim. Birde nilüferleri nasıl temin ettiniz, çiçekler ne kadar açmış olarak kalıyor. Ha bu arada diğer çiçeklerde çok güzeller. Takipçiniz olacağım. Ordudan selamlar.Saygılar sunuyorum.
oxalis deppei ve bodur gerberalar ne kadar güzel açmışlar,merakımı bağışlayın,peygamber çiçeği benim gönderdiğim tohumlardan yetişenlermi yoksa,benimkiler henüz tomurcuklularda,renklerini merak ettiğim için sordum.
Nilüferlere bayıldım ellerinize sağlık.terasınızda her geçen gün daha da güzelleşiyor.oturup çiçeklerinizi izlerken çay,kahve yudumlamak eminim çok keyiflidir.
Evet sevgili iemsıla birazı sizin gönderdiğiniz biraz da bende vardı...Renkleri pembe ,mor,beyaz,eflatun,ortası mor kenarı beyaz...Hepsini çekmemiştim açtıkça çekerim isterseniz...Başka tomurcuklar var ne renk olacak bilmiyorum...Nasıl tohum alacağım peygamber çiçeklerinden bilemiyorum...Tam çiçekler dökülüyor serçeler tohum kapsülünü kırıp götürüyor...Tohumların olgunlaşmasına fırsat kalmıyor...
Beklerim çaya sevgili iremsıla yolunuz bu tarafa düşürse Birlikte yudumlarız çayımızı...
Sn Bıcırık sayfanız hayırlı olsun evinizde güle güle oturun. Manzaranız ve terasınız harika hele nilüfer havuzu muhteşem olmuş. Nilüfer çiçeğini çok seviyorum bir türlü yetiştirmek nasip olmadı. Öyle güzel anlatmışsınızki hemen gidip nilüfer dikesim geldi. Anlattıklarınız bana çok fikir verdi. Sizin gibi bir küvet bulup onu eşime nasıl getirteceğim düşünmekteyim. Hadi getirdi diyelim bu seferde bu su sivri sinek üretir.Bahçede oturamayız diye tutturursa ne yapabilirim. Küvetdeki suyu değiştiriyormusun, ilaçlıyormusun bazı püf noktalarını anlatırsanız çok sevineceğim. Birde nilüferleri nasıl temin ettiniz, çiçekler ne kadar açmış olarak kalıyor. Ha bu arada diğer çiçeklerde çok güzeller. Takipçiniz olacağım. Ordudan selamlar.Saygılar sunuyorum.
Sevgili gülsu havuzun içine mutlaka koi veya japon balığı koyuyoruz, balıklar sivrisinek lavralarıyla beslendiği için sivrisinek üreyemiyor...Suyu eksildikçe bazen çocukların havuzundan bazen de direk musluktan tamamlıyorum suyunu...Dinlenmiş su daha iyi olduğu için çocukların havuz suyu daha iyi oluyor...Beyaz nilüferi gitti gidiyordan trabzondan getirtmiştim...Digerlerini palmiye merkezinden aldım(marmaristen geldiler)...Geçen yıl saksıda bakmıştım üç adet nilüferim vardı onlarıda bahausadan almıştım...Çiçekler 3-4 gün gündüz açık...Nekadar güneş alırsa okadar iyi gelişip çok çiçek açıyor...Ayrıca çiçeği de gün içinde güneş gördüğü sürece açık kalıyor...Terasta bir kolon var güneşin batmasına yakın gölgesi havuza düşüyor,nilüfer güneş batmadan kapanıyor...Biraz garzanyalara benziyorlar güneş gördüğü sürece açık... Sadece yosunlanma sorunu oluyor çok güneş gördüğü için... Yazın yapraklardan hiçbir şey görünmüyor havuzun içinden... Mevsimi bitice birkez temizleyeceğim, kışın yosunlanma olmuyor zaten...O zaman da akvaryum gibi balıklarn tadını çıkarıyoruz...
Her zaman beklerim sevgilerimle...
çok teşekkür ederim sevgili periş...sevgilerimle...
dahlia çok güzel...tohumdan...
Bodur cam güzeli renk renk tohumdan...
Bunlarda sellukamda yaşayan uğur böceği ailesi...anne va yavru...daha küçük yavrular da var ama onları resimlemek çok zor..Bunlar bile çok hızlı hareket ettikleri için net resimleyemedim...
İzmir papatyaları imiş...satıcı öyle dedi...
Sevgili bıcırık kına çiçekleri çok güzel uğur böceğine bayıldım size uğur getirmesini dilerim sevgiler...
Azelia Kara
15-07-2011, 23:32
Havuz bir harika, terasınız bir harika, tebrik ediyorum, sağlıcakla...
Herşey yerli yerinde ve harika.Sağlıkla keyfini sürersiniz inşallah...
Çiçekleriniz muhteşem! Özellikle havuzunuza ba-yıl-dım! Lotuslarıma ben de böyle bir havuz yapmak istiyordum ama herkes tepki veriyordu!! şimdi sizin örneğiniz sayesinde bu önyargıları çok kolay kırabilirim. Size bir kaç sorum var;
- havuzde ıstıcı, filtre olmadan balıklar ölmüyor mu? Su değişimi yapıyor musunuz peki?
-nilüfer tohumunu nerden buldunuz? sanırım y.dışından getirtmek yasak diye biliyordum.
Gerçekten çok teşekkürler!!
Periş, Azelia kara,Batunç sevgili dostlar çok teşekkür ederim uzun bir süre nete giremediğim için uzak kalmıştım cevaplar gecikti o yüzden...Sizinde her şey gönlünüzce olsun...Sevgilerimle...
Çiçekleriniz muhteşem! Özellikle havuzunuza ba-yıl-dım! Lotuslarıma ben de böyle bir havuz yapmak istiyordum ama herkes tepki veriyordu!! şimdi sizin örneğiniz sayesinde bu önyargıları çok kolay kırabilirim. Size bir kaç sorum var;
- havuzde ıstıcı, filtre olmadan balıklar ölmüyor mu? Su değişimi yapıyor musunuz peki?
-nilüfer tohumunu nerden buldunuz? sanırım y.dışından getirtmek yasak diye biliyordum.
Gerçekten çok teşekkürler!!
Geçen yıl saksıda bile ölmemişti koiler...bu yıl havuzda deneyecegiz..ama havuzu şubatta hazırlamaya başlamıştık ve nilüferler mayısta yapraklanıyor o zamandan beri çok nadir görebiliyoruz koileri...hep yaprakların altında duruyorlar...Şimdi yapraklar azalmaya başladı resimlerini çeker tekrar yüklerim...
Su ilavesi yapıyoruz yazın...yapraklar bitince bir kez temizlemeyi düşünüyorum, çünkü kapkara oldu içi...bakalım hep birlikte görecegiz...
nilüferleri köklü olarak palmiye merkezinden getirtmiştim...tohumdan çimlendirmedim yani...sevgilerimle...
nuray topcu
30-09-2011, 18:33
biraz daha açıktan...[/QUOTE]
tek kelime ile muhteşemmm.
biraz daha açıktan...
tek kelime ile muhteşemmm.[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim...sevgilerimle....
Sevgili bıcırık gönderdiğin çiçekleri hepsini özenle diktim. Tohumları da baharda inşallah ekeceğim. Biraz kendilerine gelsinler resimlerini sayfamda göstereceğim.Tekrar teşekkür ederim. sevgilerimle
Sevgili bıcırık gönderdiğin çiçekleri hepsini özenle diktim. Tohumları da baharda inşallah ekeceğim. Biraz kendilerine gelsinler resimlerini sayfamda göstereceğim.Tekrar teşekkür ederim. sevgilerimle
Seni çok mutlu ederler inşallah...sevgilerimle...
Sevgili bıcırık kargoyu hala almadız mı?
aburcuburs
05-12-2011, 08:21
Benim ağzım açık kaldı, Tebrik ederim...
mandalinci
05-12-2011, 11:37
Sn. bıcırık,
Hayran kaldım, hatta küvet-havuzun resimlerinden kopya bile aldım.
Teras güzel, manzara çok hoş, en güzeli sizin çalışmalarınız, adını bildiğim, bilmediğim çok hoş bitkiler, çiçekler, ellerinize sağlık.
Benim ağzım açık kaldı, Tebrik ederim...
çok teşekkür ederim...
Sn. bıcırık,
Hayran kaldım, hatta küvet-havuzun resimlerinden kopya bile aldım.
Teras güzel, manzara çok hoş, en güzeli sizin çalışmalarınız, adını bildiğim, bilmediğim çok hoş bitkiler, çiçekler, ellerinize sağlık.
çok teşekkür ederim daha güzelleri sizin olsun...
şimdi nilüferler çekildi balıkların keyfini sürüyoruz...ekleyeceğim inşallah..sevgilerimle...
Sayın Bıcırık;
Sayfalara bakarken çok büyük keyf aldım. Havuzunuz harika, eminim bir çok kişiye örnek olacak. Bende bir gün havuz yaparsam, (havuz için, bıcırığın sayfasına bak) notumu aldım.
Selehattin 67
05-12-2011, 13:55
Sayın bıcırık sayfaları ilgiyle gezdim çok emek harcanmış eline sağlık küvet havuza bayıldım harika olmuş eeeeeeeeeeee ne yaparsın yaratıcılığın sonu yok
Sayın Bıcırık;
Sayfalara bakarken çok büyük keyf aldım. Havuzunuz harika, eminim bir çok kişiye örnek olacak. Bende bir gün havuz yaparsam, (havuz için, bıcırığın sayfasına bak) notumu aldım.
çok teşekkür ederim...inşallah örnek olur benim gibi nilüfer sevdalılarına...
saksıda bir tane çiçek açtı diye başında beklemiştim:D
havuzda 7 nilüfer çiçeğini aynı anda görebildim...muhteşemdi...yine beklerim sayfama nilüferler haziranda açmaya başlıyor...sevgilerimle...
Sayın bıcırık sayfaları ilgiyle gezdim çok emek harcanmış eline sağlık küvet havuza bayıldım harika olmuş eeeeeeeeeeee ne yaparsın yaratıcılığın sonu yok
çok teşekkürler...sevgilerimle...
Kardelenim açmaya başladı...çok asil ve özel...
Brugmansia angels zamanı şaşırdı galiba...Zafer beye teşekkürlerimle....miss gibi kokuyor...
Yaz orkidelerim de hala açıyor... ağustos tan aralığa kadar hiç ara vermediler
fikreteren
24-12-2011, 13:47
Sayın bıcırık çok güzeller .Bu mevsimde çiçek açmışlar.
evet sayın fikreteren bende çiçek açmalarına inanamıyorum...çok güzeller ama...
fikreteren
24-12-2011, 13:57
Dayanamadım tekrar bahçeniniz ilk sayfalarına gittim.Harika görüntüler.Azmet ince oluyor.Küvet harika .nilüferler nefis.tohumdan mı ürettiniz.
Dayanamadım tekrar bahçeniniz ilk sayfalarına gittim.Harika görüntüler.Azmet ince oluyor.Küvet harika .nilüferler nefis.tohumdan mı ürettiniz.
Çok teşekkür ederim...Nilüferleri yumru olarak almıştım...ilk yıl saksı derken küvet havuza kadar gitti sevdamız...Çok seviyorum nilüferleri...bana mucize gibi geliyorlar...Bataklıktan bu kadar asil ve güzel çiçeklerin yetişmesi...Şu an gördüğümüzle yetinmeyip sonrasını beklememiz gerektiğini anımsatıyor ve tabii sabır...
Terasınıza bayıldım,her şey çok güzel.Nilüfer çiçeğini bende çok severim ama beceremem diye heveslenmemiştim.Sizin küvet uygulaması harika.Bu sene banyo tadilatı yaptıracağım, çıkan küveti bende mi değerlendirsem acaba:))Esen kalın
Terasınıza bayıldım,her şey çok güzel.Nilüfer çiçeğini bende çok severim ama beceremem diye heveslenmemiştim.Sizin küvet uygulaması harika.Bu sene banyo tadilatı yaptıracağım, çıkan küveti bende mi değerlendirsem acaba:))Esen kalın
Boşa gitmesin sevgili berçin...:)))küvet de değerlendirilmiş olur....sevgilerimle...
Terasınız harika çok güzel çiçekleriziz var.Küvetinizde nuhteşem olmuş ellerinize saglık.
Terasınız harika çok güzel çiçekleriziz var.Küvetinizde nuhteşem olmuş ellerinize saglık.
çok teşekkür ederim...sevgilerimle...
demircool
15-02-2012, 00:17
sizi kutluyorum gerçekten çok yaratıcı bir fikir ve çok güzel bir görüntü sağlamış balkonunuza buz çiçeğiniz çok hoş görünüyor çok beğendim
sizi kutluyorum gerçekten çok yaratıcı bir fikir ve çok güzel bir görüntü sağlamış balkonunuza buz çiçeğiniz çok hoş görünüyor çok beğendim
sevgili bıcırık adınız kadar sevimli bir o kadarda harika terasınızı gezmeye doyamadım inanın. Ellerinize, emeğinize, yüreğinize sağlıklar versin tek kelimeyle mükemmel, ilerde benimde böyle bir terasım olur inşallah:rolleyes: bu arada sayfanızı iyiki açmışsınız, iyiki bizlere bu güzellikleri görme fırsatı vermişsiniz çok teşekkür ediyorum size GAZİANTEPTEN SEVGİLER
sevgili bıcırık adınız kadar sevimli bir o kadarda harika terasınızı gezmeye doyamadım inanın. Ellerinize, emeğinize, yüreğinize sağlıklar versin tek kelimeyle mükemmel, ilerde benimde böyle bir terasım olur inşallah:rolleyes: bu arada sayfanızı iyiki açmışsınız, iyiki bizlere bu güzellikleri görme fırsatı vermişsiniz çok teşekkür ediyorum size GAZİANTEPTEN SEVGİLER
Sevgili gülsen güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim...Rabbim gönlünüze göre versin inşaallah...Tüm dilekleriniz hayırlısıyla gerçekleşsin...Sevgilerimle...
Sevgili bıcırık terasınızda takıldım çıkamıyorum:) sizi tebrik ediyorum başta nilüferleriniz olmak üzere hepsi çok güzeller. Sizleri gördükçe hevesim bir kat daha artıyor ve artık çiçekçilerin müdavimi oldum. En son ilkokulda tohum çimlendirmiştim ama şimdi lobelya ve ipek çiçeği tohumu aldım umarım çimlendiririm
Sevgili bıcırık terasınızda takıldım çıkamıyorum:) sizi tebrik ediyorum başta nilüferleriniz olmak üzere hepsi çok güzeller. Sizleri gördükçe hevesim bir kat daha artıyor ve artık çiçekçilerin müdavimi oldum. En son ilkokulda tohum çimlendirmiştim ama şimdi lobelya ve ipek çiçeği tohumu aldım umarım çimlendiririm
başlamışsınız sevgili elifnaz gerisi gelir artık...sevgilerimle...
canannuman
07-04-2012, 22:49
Oxalis deppei , Oxalis Regnelli ,Oxalis rubra ...Digerleri aranıyor...
Bu kadar olur dedim bendede 3 cins var biriktiriyorum.Bulsam başka bir türünü havada kapacağım.
Birde kış orkidesi demişsiniz uzun süre açan o çiçek tam olarak nedir gördümdü biryerlerde ama çıkartamadım adını. Soğanlıydı sanki bu cins. Varmı acaba başka fotoları kuraklığa dayanıklımıdır acaba hiç denk geldimi susuzluğa. Ben de bahçe kuruyorumda feyz alıyorum böyle sizlerden. Uzun ömürlü açan çüçek edinmek istiyorum birde acaba gerberalar nasıl dayanıklımı acaba?
Elinize sağlık çok güzeller inşallah bu senede verim alırsınız.
Yaz orkidesi soğanlı Sevgili canannuman...Çok da güzel kokuyor...gerberalar mevsimlik...Bu yıla kalmadılar...kuraklık konusunda hiç bilgim yok ...soğanlı bitkiler hakkındaki soruları bende hocam100 e soruyorum...Sizde ona sorup bilgi alabilirsiniz...ziyaretiniz için teşekkürler yine beklerim sevgilerimle...
2012 resimleri karaburun nergisleri...Mis gibi kokuyorlar...
Biberiye nutgans...Efe Püskülü...Teşekkürler Zafer bey...
Ters lale turuncu açtı...
Yayılıcı papatyalar kendi kendine tohum atmış başka saksılarda bulup topladım bir araya çok güzeller...
şebboy ilk defa bu yıl açtı...çok minik...
Sevgili Bıcırık; bütün terası bir solukta dolaştım. Küvet maceranıza bayıldım. Bu arada benim depoda duran duşakabin küveti geldi hemen aklıma. Bir el atsam ona dedim ama şimdi nilüfer bulmak ta var işin içinde.;) Ceylan sardunyalar,minik çiçekli sardunya, kamelya,muskari,nergiz, yasemin,selluka,pasiflora, son şaheser efe püskülü. Hepsi birbirinden harika. Ben nasıl farketmemişim bu terası şimdiye kadar. :oKendime kızıyorum. Ellerinize sağlık. En güzeli sona kalmış. Kuş yuvası muhteşem. Ne güzelde süslemişsiniz. İnşallah hemen bir kuş ailesi yerleşir de miniş sevinir.
mormenekşe
26-04-2012, 21:04
Sevgili Bıcırık hanım, ellerinize, emeğiniize, yüreğinize ve zevkinize sağlık. Çiçeklerinize ve nilüfer havuzunuza bayıldım, kahve de ayrı bir şirin. Herbiriyle çok güzel bi bütün oluşmuş kutlarım.
Kuş yuvasının yapılış aşamalarıyla anlatmanız çok iyii olmuş, en kısa sürede yapmak gerek prensesinizin kuş yuvasıyla mutlu pozlarını da görmek isterim. Prensesin yanaklarından öperim sevgiyle kalın.
Sevgili Bıcırık; bütün terası bir solukta dolaştım. Küvet maceranıza bayıldım. Bu arada benim depoda duran duşakabin küveti geldi hemen aklıma. Bir el atsam ona dedim ama şimdi nilüfer bulmak ta var işin içinde.;) Ceylan sardunyalar,minik çiçekli sardunya, kamelya,muskari,nergiz, yasemin,selluka,pasiflora, son şaheser efe püskülü. Hepsi birbirinden harika. Ben nasıl farketmemişim bu terası şimdiye kadar. :oKendime kızıyorum. Ellerinize sağlık. En güzeli sona kalmış. Kuş yuvası muhteşem. Ne güzelde süslemişsiniz. İnşallah hemen bir kuş ailesi yerleşir de miniş sevinir.
Hemen küveti değerlendirin sevgili almira...Nilüferler çok güzel açıyor...Daha yeni yapraklanmaya başladılar bu gün saydım 4 tane tomurcuk geliyor...Çiçekler açınca yine paylaşırım...ama küveti mutlaka koyu bir renge boyayın...ben seneye mutlaka yeşile boyayacağım...beyaz olunca yosun sorunu çok uğraştırıyor...Kuş yuvasına yerleşecek aileyi hala bekliyoruz...Prenses meraktan ölüyor...sevgilerimle...
Kuş yuvası yapımı bu sayfaya taşınmıştır...
http://www.agaclar.net/forum/geri-donusum-calismalari/27214.htm (http://www.agaclar.net/forum/geri-donusum-calismalari/27214.htm)
Sevgili Bıcırık hanım, ellerinize, emeğiniize, yüreğinize ve zevkinize sağlık. Çiçeklerinize ve nilüfer havuzunuza bayıldım, kahve de ayrı bir şirin. Herbiriyle çok güzel bi bütün oluşmuş kutlarım.
Kuş yuvasının yapılış aşamalarıyla anlatmanız çok iyii olmuş, en kısa sürede yapmak gerek prensesinizin kuş yuvasıyla mutlu pozlarını da görmek isterim. Prensesin yanaklarından öperim sevgiyle kalın.
sevgili mor menekşe çok teşekkür ederim... inşaallah en kısa zamanda onunda bir resmini eklerim....sevgilerimle...
artık benimde clematislerim var...çok güzeller çok...
hasekilere de kavuştum umarım bu yıl açarlar...
bu yıl ilk defa petunya edindim
yanlarındaki sarışın sedum palmeri
ismini bilmediğim bu çiçek sevgili gülsu'nun hediyesi...çok güzelmiş teşekkürler...ismi Tradescantia x andersoniana imiş...teşekkürler sevgili gülsu..
Lavandula'nın saksısını büyütmem gerekecek...
Bu minişlerde fullerim birincisi arap fulu ikincisi katmerli minik gül şeklinde.
Mine hanımın önerileri üzerine bir teneke kutu bulunup kaplandı,altı delindi.Fuller içine dikildi...
bodur aslanağzı çiçekten görünmüyor...
Sarısının rengi çok güzel.
Teşekkürler Nevzat Bey...Miss gibide kokuyor...
serkan_istanbul
29-04-2012, 20:16
Çok güzeller bendeki bodurlar bu sene biraz kudurdular. sarının aynından var. çok güzel kokuyo.
Çok güzeller bendeki bodurlar bu sene biraz kudurdular. sarının aynından var. çok güzel kokuyo.
:)) gerçekten kudurdular...
mehmetckc
03-05-2012, 13:16
Sayın bıcırık,
Nilüferleriniz gerçekten çok güzel. Hiç paylaşıma açtığınız oluyor mu acaba?
Saygılar,
Daha üremedikleri için açamıyorum....sevgilerimle...
Dün Ankarada seraları gezerken hasekileri görünce dayanamadım...Zafer inandıklı ve gülsuya fide gönderdikleri için tohum gönderen diger arkadaşlarada çok çok teşekkür ederim...Binlerce tohum telef ederek bir tane fide almayı becerebildim...Benimkiler henüz açmadı ama açanları görünce hemen aldım...Bir çiçek ancak bu kadar istenir herhalde ...Sonunda kavuştum ama...Gerçekten çok çok güzeller...Bütün gün onları seyrettim...
sardunya yaprakları çift renkli...
Geçen yıl tüm çileklerim kurudu...Bu sene yediveren aldım...
ceylanlar ben yokken çoşmuşlar...
Sayın bıcırık, çok güzel çiçekler petunyalar, klematisler,küpeler ve diğerleri mükemmel. 177 no'lu konu başlığında duvara montaj yapılmış saksılarla duvarın rengi öyle uyum sağlamışki ilk gördüğümde"bu bitkiler bu duvarda nasıl yetişti" dedim kendi kendime. Ellerinize sağlık, saygılar efendim...
Çok teşekkür ederim sayın yaylacı...sevgilerimle..
Sevgili Bıcırık Merhaba; Ne zamandır yoksunuz. Bahar geldi sizde geldiniz. Terasınız renklenmeye başlamış. 179 nolu mesajdaki size gönderdiğim mavi çiçeğin ismi Tradescantia x andersoniana. Çiçeğin ismini Sayın Güngör Salman'dan öğrenmiştim. Güzel günlerde büyütün İnşallah. Sevgiler.....:)
ilk nilüfer açtı bugün...Bu yıl erkenciler geçen sene 10 haziranda açmıştı...Daha yaprakları bile havuzu doldurmamıştı...
geçen hafta havuzu boşaltım ve yeşile boyadım...bu yıl çok yosunlanma oldu boyayınca bakalım ne olacak...ilk kat kötü oldu ama ikinci katı atınca tamamdır...
bunlarda bebek plumerialar...
Sevgili Bıcırık Merhaba; Ne zamandır yoksunuz. Bahar geldi sizde geldiniz. Terasınız renklenmeye başlamış. 179 nolu mesajdaki size gönderdiğim mavi çiçeğin ismi Tradescantia x andersoniana. Çiçeğin ismini Sayın Güngör Salman'dan öğrenmiştim. Güzel günlerde büyütün İnşallah. Sevgiler.....:)
çok teşekkürler sevgili gülsu...yavaş yavaş açılıyoruz artık...sevgilerimle...
Havuzun yeni rengi çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
Güzin Çakar
10-05-2012, 09:42
Her şey çok güzel ,ama 199'daki çilli kızınız dönüp dönüp baktırdı :)
Havuzun yeni rengi çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
Çilliyi bende çok beğenerek aldım...Çok da güzel kokuyor...biraz gelişince size bir fide ayırayım isterseniz...sevgilerimle...
vuraldesign
10-05-2012, 13:22
anneciğim bu sabırsız nilüfer,gelecek güzel günlerin,haberlerin erken müjdecisi olsun..çok da güzel maşallah :)
Canım benim herşey gönlünüze göre şekillensin , tüm dilekleriniz gerçek olsun inşaallah...
serkan_istanbul
10-05-2012, 19:39
Ellerinize sağlık ne kadar güzel olmuş havuzunuz.
Ellerinize sağlık ne kadar güzel olmuş havuzunuz.
çok teşekkürler...
Güzin Çakar
11-05-2012, 11:49
Çilliyi bende çok beğenerek aldım...Çok da güzel kokuyor...biraz gelişince size bir fide ayırayım isterseniz...sevgilerimle...
Karanfil çoçukluğumu hatırlatan çok sevdiğim çiçeklerden biridir. Benim de bir kaç tane karanfilim var ama keyifleri istediğim kadar yerinde değil. Bu kadar güzel bir karanfilden fide istemek için , önce benim onları mutlu etmesini öğrenmem gerek. İnşallah, ileride benimkiler ve sizin çilliniz çok büyür, ben de bu mesajınızı size hatırlatabilirim. Çok çok teşekkür ederim. Sağlıklı, keyifli, bol çiçekli günler dilerim.
ve doludan sonra nilüfer havuzu...çok üzgünüm çok...
ceylan ve sardunyalar da mahvolmuş...
serkan_istanbul
23-05-2012, 11:04
Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda toparlanırlar. Bitkiler hemen pes etmezler. sevgiler.
sukullentler korkunç durumda...
Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda toparlanırlar. Bitkiler hemen pes etmezler. sevgiler.
umarım pes etmezler...dolu herşeyi kırdı geçirdi...clemantiste yaprak ve sürgün yok...:(
Geçmiş olsun.
Başka söylenecek bir şey bulamıyorum.
İnşallah bir gayretle bitkilerinizin hepsi toplanır.
Çok geçmiş olsun, bu manzara karşısında söylenecek pek bir şey yok.
İnşallah bitkileriniz en kısa zamanda toparlanır...
Asya Ceylan
23-05-2012, 11:51
Nazarım değmiş olamaz ya bi çırpıda sayfanıza büyük bir keyifle bakıyordum. :(İnşallah en kısa zamanda bol çiçekli günlerinize geri dönersiniz
karabird
23-05-2012, 12:07
*** teras mahfolmuş ama bence nazar değmiş bende çok beğeniyorum hele kuvet fikri bende arıyorum ama burası küçük bir yer sakıncası yoksa nasıl buldunuz ve ne kadar acaba bende sizden özendim.
GEçmiş olsun, umarım kısa zamanda düzelirler.
Sevgili Bıcırık; çok geçmiş olsun. Hayran hayran izliyorduk bitkilerini. İnşallah kısa sürede yeniden toparlanırlar. Hem sen mutlu olursun, hem de biz izlemekten keyif alırız. Sevgiler.
Geçmiş olsun canım bir an önce kendilerine gelirler inşallah.
redsonia
23-05-2012, 13:50
çok geçmiş olsun diyorum umarım en kısa zamanda toparlanırlar...:(
gürcan_keskin
23-05-2012, 14:18
Geçmiş olsun.Umarım herşey eskisi gibi güzel olur.
Geçmiş olsun.
Başka söylenecek bir şey bulamıyorum.
İnşallah bir gayretle bitkilerinizin hepsi toplanır.
çok teşekkürler umut etmekten başka çare yok...
Çok geçmiş olsun, bu manzara karşısında söylenecek pek bir şey yok.
İnşallah bitkileriniz en kısa zamanda toparlanır...
sağolun...inşallah..
Nazarım değmiş olamaz ya bi çırpıda sayfanıza büyük bir keyifle bakıyordum. :(İnşallah en kısa zamanda bol çiçekli günlerinize geri dönersiniz
değmemiştir sevgili asya-ceyhan...afet bu belli olmuyor ki...geçecek inşallah...
*** teras mahfolmuş ama bence nazar değmiş bende çok beğeniyorum hele kuvet fikri bende arıyorum ama burası küçük bir yer sakıncası yoksa nasıl buldunuz ve ne kadar acaba bende sizden özendim.
İnternet aracılığıyla buldum...ben 50 tl ye almıştım...
GEçmiş olsun, umarım kısa zamanda düzelirler.
Çok teşekkür ederim inşallah...
Sevgili Bıcırık; çok geçmiş olsun. Hayran hayran izliyorduk bitkilerini. İnşallah kısa sürede yeniden toparlanırlar. Hem sen mutlu olursun, hem de biz izlemekten keyif alırız. Sevgiler.
sevgili almira inşallah dediğiniz gibi kısa sürede toparlanırlar...
Geçmiş olsun canım bir an önce kendilerine gelirler inşallah.
Çok teşekkür ederim sevim hanım ...size sözüm var unutmadım...sağlam taraflarını bulup yollayacağım ***...haseki küpesini bekliyorum...sevgilerimle...
çok geçmiş olsun diyorum umarım en kısa zamanda toparlanırlar...:(
çok teşekkür ederim dilekleriniz dua olur inşallah...
Geçmiş olsun.Umarım herşey eskisi gibi güzel olur.
İnşallah her şey eskisi gibi olabilir...Çok teşekkür ederim...
Çok geçmiş olsun. Merak etmeyin, sardunyalar hemen toparlanıp çiçeklenir, diğer bitkiler toparlanana kadar görüntüyü toparlarlar.
Geçen sene biz de Ankara'da böyle bir dolu yaşamıştık. Düzelmesi biraz zaman alabiliyor ama ne yapalım, yapacak bir şey yok. Olmadı bir kaç mevsimlik çiçek hediye edin kendinize. Hem ortama renk gelir, hem de siz biraz keyiflenirsiniz...
Bende çok yaşadım keçen yıl çok üzülmüştüm bitkilerimi öyle görünce oturup ağlamıştım.
Ama yüce yaratanın mucisezi bitmiyor hepiside toparlandı dahada güzel oldu canım benim.
İnşallah senin bitkilerinde çabucacık toparlanır dahada güzelleşir.
Çok geçmiş olsun. Merak etmeyin, sardunyalar hemen toparlanıp çiçeklenir, diğer bitkiler toparlanana kadar görüntüyü toparlarlar.
Geçen sene biz de Ankara'da böyle bir dolu yaşamıştık. Düzelmesi biraz zaman alabiliyor ama ne yapalım, yapacak bir şey yok. Olmadı bir kaç mevsimlik çiçek hediye edin kendinize. Hem ortama renk gelir, hem de siz biraz keyiflenirsiniz...
Öyle olacak herhalde sevgili gilan...Bu yıl da nasip böyleymiş...
Bende çok yaşadım keçen yıl çok üzülmüştüm bitkilerimi öyle görünce oturup ağlamıştım.
Ama yüce yaratanın mucisezi bitmiyor hepiside toparlandı dahada güzel oldu canım benim.
İnşallah senin bitkilerinde çabucacık toparlanır dahada güzelleşir.
Ben de ağlamalık oldum sevim hanım...Çocuklar üzülmesin diye kendimi tuttum ama gerçekten çok üzülüyormuş insan...
Dün Akşam havuzu temizledim...Yırtık yaprakları boşa beslemesin yeni yapraklar versin diye...suyun içinde yeni tomurcuklar görünce mutlu olmuştum...Sabah kahvaltıyı hazırlamak için terasa çıkınca bu süprizle karşılaştım...
Bu vesile ile KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN...
melih500
24-05-2012, 18:31
Dün Akşam havuzu temizledim...Yırtık yaprakları boşa beslemesin yeni yapraklar versin diye...suyun içinde yeni tomurcuklar görünce mutlu olmuştum...Sabah kahvaltıyı hazırlamak için terasa çıkınca bu süprizle karşılaştım...
Bu vesile ile KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN...
Terasınıza çok üzüldüm geçmiş olsun sizinde kandiliniz mübarek olsun :)
Cymbelina
24-05-2012, 19:55
Sayın bıcırık terasınız, nilüfer, resimler muhteşem, nazarımız değmesin. ama bir baktım şimdi son sayfaya...çok geçmiş olsun, daha da güzelleri nasip olur inşallah. Söylemekle olmuyor ama üzülmeyin gene de. Sizin de kandiliniz mübarek olsun.
Güzin Çakar
24-05-2012, 22:32
O güzel terasınıza dolunun verdiği zarara üzülmemek mümkün değil. Belki de bitkileriniz göründükleri kadar kötü durumda değildir ve kısa sürede toparlanır, daha da güzel olurlar. Böyle olmasını içtenlikle arzuluyorum. Geçmiş olsun.
Büyük geçmiş olsun. Çok üzüldüm.
Tabiatana kah veriyor, kah geri de alıyor.
Ama kökleri sağlamsa en yakın zamanda sizi tekrar şenlendiriler.
Bir de tarlası olan ve tek geçim kaynağı bu olanları düşünün.
Ne büyük bir çöküntü yaşamışlardır.
İnşallah sigortaları vardır ve borçları yoktur.
Çok mu iyimser oldum?
Bu doludan etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
Terasınıza çok üzüldüm geçmiş olsun sizinde kandiliniz mübarek olsun :)
çok teşekkür ederim...
Sayın bıcırık terasınız, nilüfer, resimler muhteşem, nazarımız değmesin. ama bir baktım şimdi son sayfaya...çok geçmiş olsun, daha da güzelleri nasip olur inşallah. Söylemekle olmuyor ama üzülmeyin gene de. Sizin de kandiliniz mübarek olsun.
Teşekkür ederim...sizlerin dilekleri umarım gerçek olur...
O güzel terasınıza dolunun verdiği zarara üzülmemek mümkün değil. Belki de bitkileriniz göründükleri kadar kötü durumda değildir ve kısa sürede toparlanır, daha da güzel olurlar. Böyle olmasını içtenlikle arzuluyorum. Geçmiş olsun.
Teşekkürler...umarım...
Büyük geçmiş olsun. Çok üzüldüm.
Tabiatana kah veriyor, kah geri de alıyor.
Ama kökleri sağlamsa en yakın zamanda sizi tekrar şenlendiriler.
Bir de tarlası olan ve tek geçim kaynağı bu olanları düşünün.
Ne büyük bir çöküntü yaşamışlardır.
İnşallah sigortaları vardır ve borçları yoktur.
Çok mu iyimser oldum?
Bu doludan etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
Çok teşekkürler...Çok şükür geçimimizi sağlamıyoruz...Allah oların yardımcısı olsun...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.