PDA

View Full Version : kaktüssevdası / Kaktüs ve sukulentler

kaktüssevdası
07-06-2011, 13:32
Merhabalar, çok fazla çeşidim olmasada benimde görücüye çıkarabileceğim kaktüs ve diğer çeşit çiçeklerimde var ;)
Henüz çoğu yeni sayılır daha minicikler, ama bazıları varki yıllardır başucumda penceremdeler...
Neyse fazla söze gerek yok... Buyrun seyre...

kaktüssevdası
07-06-2011, 13:34
devam devam...

kaktüssevdası
07-06-2011, 13:44
devam evam...

kaktüssevdası
07-06-2011, 13:46
devam...

kaktüssevdası
07-06-2011, 14:21
devam...

kaktüssevdası
07-06-2011, 14:26
devam...

kaktüssevdası
07-06-2011, 14:33
devam...

kaktüssevdası
07-06-2011, 14:39
devam...

kaktüssevdası
07-06-2011, 14:50
devam...

Fatih
07-06-2011, 15:05
Sayfaya ilk yorum benden olsun ;) Ablam çok güzeller ellerine sağlık hepsi birbirinden güzel.Sarı açanı yakından fotolamanı istesem çok mu olurum:D

selis
07-06-2011, 15:09
İyi ki de fazla çeşidiniz yokmuş.. ;) Maşşallahı var hepsinin..
6. mesajdaki sarı çiçekliye ben de taktım.. Bir tanede ben de var.. 2 yıldır saksıda öylece duruyor..Çiçek açmıyor diye biliyordum.. Çiçekler takma mı yoksa :p

kaktüssevdası
07-06-2011, 15:25
fatihcim nedemek. hemen. ekledim bile ;)
işte bu kaktüsüm ilk göz ağrımdı benim... 2007 yılında doğumgünümde gelmişti ertesi sene iki tane ciçeği oldu (profilimdeki resim o seneye ait) ve 2008 den beri o ev senin bu ev benim diye taşınırken küsmüştü. bu sene açtı sonunda

kaktüssevdası
07-06-2011, 15:30
teşekkür ederim selis'cim. malesef o kaktüsümde sahte çiçekler var, aldığımda üzerindeydi ve kaktüsüm çok küçük olduğundan dolayı çıkarırken zarar veririm diye korktum çıkaramadım coğunu :(

selis
07-06-2011, 15:35
Teşekkür ederim.. Çiçek açacak diye ümitlenmeyeceğim böylece.. ;)

gürkan63
07-06-2011, 15:53
Sayın Kaktüssevdası,gözlerime inanamadım,gerçekten söze gerek yok:) Eminim artık kurtuluş yok sizde bağımlı olmuşsunuz:) Ellerinize sağlık.

kaktüssevdası
07-06-2011, 16:19
ben zaten bağımlıydım da... zorunlu olarak ara vermiş elimdekileri kaybetmiştim...
şimdi yine yeni yeniden diyorum :)

teşekkür ederim;)

Ayşe Yıldız
07-06-2011, 16:33
Çok güzeller. Sayfanızda hayırlı olsun, yeni kaktüslerinizde, hatta gelecek olanlarda hayırla gelsin. O sarı gerçekten muazzam bir güzellik.

zenfree
07-06-2011, 21:08
Sayın kaktüssevdası, çok güzel türleriniz var. İlk mesajdaki son fotograftaki mammillariayanın ve euphorbia millinin formu harika. Sayfanız hayırlı olsun.:)

kaktüssevdası
07-06-2011, 21:14
sayın ayşe hanım ve zenfree hanım, yorumlarınız için çok teşekkür ederim ;)
maşallah diyin kızlarımaaaaa

sevgice
07-06-2011, 23:38
Merhaba sn.Kaktüssevdası. Acaba kaktüs çesitlerinizde hepsindenmı yoksa birkaç çesitden mi paylaşım yapıcaksınız:rolleyes:.

Paylaşım yapabilceklerinizin adlarını rica etsemm.

Teşekkurler.

kaktüssevdası
08-06-2011, 08:46
gönlüm hepsinden vermek ister ama daha minik olduklarından dolayı malesef yapamamki. yavrusu olan paylsıma müsait 2 kaktüsüm var henüz

AizoaceaeFAN
08-06-2011, 11:56
Sayfanız hayırlı olsun, sayısının artacağına şüphem yok . Sağlıkla büyütün hepsini.

mrmusti
08-06-2011, 16:09
Hayırlı olsun. Hoşgeldin...
Çiçeklerle birlikte güzel geldin...

kedicik
08-06-2011, 17:43
Hayırlı olsun canım sayfan ,bol çeşitlii günler diliyorum sanaa.

aygün
08-06-2011, 19:05
Hoş geldiniz. Sayfanız gerçekten renk katmış. Kaktüs sevdası nicki bu kadar yakışırdı.
Bir de başarı sırlarınızı da paylaşırsanız çok seviniriz.
Sevgiler...

kaktüssevdası
09-06-2011, 00:17
güzel dilekleriniz ve yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı çook teşekkür ederim. ayy çok mutlu oldum ben yaa ;)

bu arada aygün hanım basarının sırrını sormuş aslında bunu cevaplamak için henüz acemi olduğumu düşünüyorum ama içimden gecen ve dilime gelen ...(sadece sevgi)... hangi çiçeğimi daha bi çok seversem o gelişiyo galiba :))

kaktüssevdası
09-06-2011, 00:47
ah bu kaktüs sevdalığı ahhh.. çevremdekiler özellikle çiçek delisi anneannem "neyimiş bunlaa yaa digenli digenli delimin sen bakılımıı bunlaa" diyorlardıda amaaan diyip geçiyordum, ne anlarlarki hıh... diyen ben bugün kendimde inandım deli olduğuma :)
kıbrısşehitler caddesinde yürürken, milletin bahçesine, apartmandaki balkonlara acaba varmıki benim gibi bi kaktüs besleyen diye tepeye baka baka yürürken park halindeki koca kamyona çarptım hatta gümm diye resmen tepesine çıktım :))
sonuç.... anlım şişti :)

daha bitmediiiii.... pazara girdim alışverişimi bigüzel yaptım 2de kaktüs aldım.
eve geldiğimde eşim aç bişekile aldığım meyvelerin kokusunu alınca daldırdı elini pazar arabasının içine durr demeye kalmadan ANAMM... diye bir feryat :))) meyve diye kaktüsü avuçlamış bizimki :))

sonuç... az kalsın oda gözümü şişirecekti :))

bettyycim
09-06-2011, 08:37
İlahi arkadaşım sabah sabah beni güldürdün allah da seni güldürsün :D

fund@
09-06-2011, 09:08
kaktüs hikayen süperdi. ben de çok bakınırım balkonlara ama henüz çarpmadım kafamı..kaktüslerinde öyle herbiri birbirinden güzeller.

Doğayla Barış
09-06-2011, 09:15
Kaktüsleriniz çok güzel, hikayeniz de çok hoş. Ben de hep kafam pencerelerde dolaşırım sizin gibi :-) çiçekleri görmek için daha dikkatli olmalıyım. Bol çiçekli günler diliyorum .

kaktüssevdası
09-06-2011, 11:20
dün pazardan aldığım kaktüslerimin macerasını yazmıştım, yazık minicik saksıcıklara sıkışmışlar kökceğizleri alttan dışa çıkmıştı sanki yalvarıyorlardı bana rahatlat bizi çıkar burdan diye.sabah sabah kahvaltı bile etmeden bi güzel saksılarını değiştirdim, yeni yerlerine yerleştirmeden önce bi fotounu çekip sizlerle paylaşmak istedim.

ilkinin adını bile koydum adı '''pammuk''' pammuğum sanki dikensiz bi tutam pamuk yumağı var gibi, çok ince dikenleri var.

iki kaktüsümünde üstleri havaalanı gibi açık sizlerde farketmişsinizdir, yapay çiçekler malesef çıkarırken zarar verdim biraz:((

Fatih
09-06-2011, 12:49
Ablam o taraflar bomboş akaktüs yok ;) ;) Caddeleri bölüşelim senle öbür türlü bitmez Denizli dolan dolan nereye kadar ;)

kaktüssevdası
09-06-2011, 13:23
:)) ah abam ah dolansak, bakınsak ne fayda yüksek yüksek balkonlara koyuyolar yetişemiyorumkiii..
hatta ama alt sokağımda bi kaktüs meraklısı var ki sorma gitsin. kaktüslerin kimisi camın içinde kimisi dısarda, dıştakinin budamasını yapıverdimde (1 tanesi senin içindi 5. mesajdaki 4. kaktüs, geliştikçe büzüşüp yuvarlaklaşıyor) içerdekiler kaldı :(

bettyycim
09-06-2011, 13:38
Ay ilahi alemsiniz, köpek falan çıkacak kalacaksınız öyle :D

kaktüssevdası
09-06-2011, 13:57
ay köpek çıksa iyi gene ondan korkmamda, ya anlayışsız bi evsahibi çıkarsa? ya millet hırsız var diye taşlayıp ihbar ederse :)

gürkan63
09-06-2011, 14:21
Merak etmeyin sayın Kaktüssevdası ben;siz yanlışlıkla çantanıza düşürürken..:)) etrafı gözetlerim..:) dostlar ne güne duryor,niçin varız.Bir elin nesi var,İki elin sesi var demişler atalarımız.Yanlışlıkla çantanıza düşebilecek,:)) alt katlarda olan kaktüs'ler mevcuttur,ben de takılmıyorum değil hani.Bir gün de ben kapaklanacam yüz üstü yere.Allah korusun.Aman dikkat edin...:))

kaktüssevdası
09-06-2011, 15:21
:) gürkan bey ben şimdi fatihin evini öğreniyorum bu hafta o taraflara gideceğim. sizin ev hangi mevkiide :) budamacı gelecek...

Sevgi Durul
09-06-2011, 15:26
Samimi anlatımınız ve güzel bitkilerinizle açtığınız sayfanız, hayırlı olsun. Paylaşımlarınızın devamı dileğiyle....

kaktüssevdası
09-06-2011, 15:30
teşekkür ederim;)

aygün
09-06-2011, 17:27
ah bu kaktüs sevdalığı ahhh.. çevremdekiler özellikle çiçek delisi anneannem "neyimiş bunlaa yaa digenli digenli delimin sen bakılımıı bunlaa" diyorlardıda amaaan diyip geçiyordum, ne anlarlarki hıh... diyen ben bugün kendimde inandım deli olduğuma :)
kıbrısşehitler caddesinde yürürken, milletin bahçesine, apartmandaki balkonlara acaba varmıki benim gibi bi kaktüs besleyen diye tepeye baka baka yürürken park halindeki koca kamyona çarptım hatta gümm diye resmen tepesine çıktım :))
sonuç.... anlım şişti :)

daha bitmediiiii.... pazara girdim alışverişimi bigüzel yaptım 2de kaktüs aldım.
eve geldiğimde eşim aç bişekile aldığım meyvelerin kokusunu alınca daldırdı elini pazar arabasının içine durr demeye kalmadan ANAMM... diye bir feryat :))) meyve diye kaktüsü avuçlamış bizimki :))

sonuç... az kalsın oda gözümü şişirecekti :))

Bu etrafa dalmalardan bir yerlere çarpmalar, çarpmaya aday olmalar bu sitenin üyelerine has bir durum.

Ben de sabahları işe giderken arabanın daha yavaş gitmesini ne çok arzuluyorum bir bilseniz. Manzara çabucak geçiveriyor. Olmazki ama:D

sevim.K
09-06-2011, 18:31
Kaktüssevdası anlatımlarınızda sayfanızda çok şirin. Denizlililer aranızdaki paslaşmalarda çok hoştu. İlgiyle izlenecek bir sayfa olacağı kesin;)

gürkan63
09-06-2011, 23:21
Yakında adımızın çıkacağından korkuyorum.. Kaktüs çetesi iş başındaaa...:))

kaktüssevdası
10-06-2011, 00:31
haklısınız aygün hanım :) bundan sonra çantamda bi cımbız bi yarabandıyla gezmeyi düşünüyorum zaten :))
eee sevim hanım, 3 hemseri birbirinide bi buldumu siz ozaman izleyin benim şamatalarımı :))
gürkan bey, yakında olavak sizin dediğinizde, gecen sene teyzeminde kanına girdim şimdi girdiği yeri talan edip çıkıo gerisi malum :)

kaktüssevdası
10-06-2011, 01:56
arkadaşlar bir haftadır aklıma takılan bir bitki var 'mercan çalısı' bu hafta pazardada buldum ama nasıl ilgi alaka istediğini bilmeiğim için almaya cesaret edemedim. bu konuda bilgisi olan varsa öğretin şu acemiye.

(tek kalmıştı, satıcı almam için ısrar etti param kalmadı dedikçe haftaya veriver abem demişti, çok pişmanım, umarım satılmamıştır)

foto alıntıdır.

hulyam
10-06-2011, 15:55
Sevgili hemşehrim sayfanız hayırlı olsun:)

kaktüssevdası
10-06-2011, 22:50
teşekkür ederim hulyam. hoşgeldiniz sizde aramıza.
denizli kaktüs çetesi üyeleri artacakmı ne :)

kntlmelek
11-06-2011, 11:46
kaktüslerin çok güzel

kaktüssevdası
11-06-2011, 12:07
teşekkür ederim kanatlı melek'im ;) sende hoşgelin

kaktüssevdası
12-06-2011, 03:48
aldım alıdım aldım
mercanımı aldım en sonunda hemde ne alış:p
hem kırmızısını aldım, hemde nadir bulunan sarısını aldım (kırmızı bedavaya geldi)

bugün başka bi pazara girdim, maksat çiçekçiye uğramak için bahane olsun.

gittim çiçekçiye, başladım yakın takipten bakınmaya yazık adamcağız tezgahta yanlız kimseyede yetişemiyor, müşteriler benide satıcı sanıp; o ne? nasıl bakılır? şu rengi varmı vs..vs...
eee.. fiyatlarıda biliodum azbucuk, baya bi satış yaptım üstüne üstlük hepside memnun ;)
sonuç; sarı mercanı aldım, kırmızımda bedavaya geldi :p

NOT: mercanımın dibinde değişiklik var, yaprakları var yani:confused:

kaktüssevdası
12-06-2011, 05:21
sıradaki hedefim mor salkım. öyle ya da böyle bulacağım bigün. çok istiyorum bunu, hem güzel kokuyor hemde görüntüsü muhteşem...

kocam yakında boşayacak kesin beni :rolleyes: cebimdeki üçbeş kuruşla çiçek aldığımı bi duysa.....:eek:

Ayşe Yıldız
12-06-2011, 06:18
sıradaki hedefim mor salkım. öyle ya da böyle bulacağım bigün. çok istiyorum bunu, hem güzel kokuyor hemde görüntüsü muhteşem...

kocam yakında boşayacak kesin beni :rolleyes: cebimdeki üçbeş kuruşla çiçek aldığımı bi duysa.....:eek:

:D Aynı şeyleri yaşıyoruz inanın bana. Ama ben çaresini buldum küçük olanları çantamda içeri sokuyorum. Eşimin görmez tarafından camın önüne koyuyorum. Büyükleride hemen balkona atıyorum. Daha sonra farkettiği zaman sen varyaaaa! diyebiliyor ancak. Sonra çiçekli hallerini görene kadar kızıyor:mad: ama olsun. Çiçek açtıkları zaman hayretle izlemeye başlıyor. :D:DBenim için sonuç önemli. O' nu aldımya.

Fatih
12-06-2011, 07:39
Ablacım 29 Ekim pazarında mor salkım gördüm ben.Bütün çiçekçileri dolanacağım bugün küpe çiçeği alacağım kendime bir hediye ;) Bulursam mor salkım yazarım sana.

kaktüssevdası
12-06-2011, 12:41
haklısınız ayse hanım, aslında bende aynı taktiği uyguluyorum, küçükleri çantada, büyükleride evde yokken içeri ordanda balkona :)

fatih'cim çok bakınırsan çok sevinirim fiyatlarınıda öğrenirsen harika olur. Bu arada yanlış hatırlamıyorsam annemdede küpe çiçeği vardı ve harika açmış. çelikle üretiliyorsa sana bi dal kırıp geleyim bugün oy kullanmaya gittiğimde ;)

kaktüssevdası
13-06-2011, 09:39
mor salkım arıyordum, yerde ararken gökte buldum. hemde istediğim kadar baharda çelik alabileceğim

gürkan63
13-06-2011, 16:00
Hadi hayırlı olsun bakalım sayın Kaktüssevdası. Aman eşinize çaktırmayın artık...:))
Durun bi dakka !! İstediğiniz kadar alabilecekseniz ! Çete işimi olacak yoksa ?....:))):confused:

Fatih
13-06-2011, 16:10
Ablacım pazarda bende göremedim.Çok güzel begonviller var ama mor salkım göremedim.
Senin bulman tesadüf olmuş ;) Bu arada mum çiçeğinde belirttiğin sorun Maki ablamın dediği gibi kök çürümesi olduğunu bende düşünmüğyorum.Sadece yer değişikliği olabilir.Yinede saksıyı bir kontrol etmende fayda var ;)

kaktüssevdası
13-06-2011, 20:58
gürkan bey; artık çok geç, eşim çaktı çakıyor :) eskiden 5-10 liram olurdu illaki bi kösede şu aralar cebimde hiç para durmayınca zula yaptığımı düşünüyor :)
mor salkımı hele bi çelik alayım sizlerede veririm ******.

fatihcim; bakındığın için tesekkür ederim. mum çiçeğininde toprak değişimini yaptım, kökte herhangi bir çürüme **** bozulma yok ama dipleri hep solucan oluyor mum çiçeğimin eskiden beri :(
küpe çiçeği alacağım diyordun naptın? annemde dışı pembe içi mor olanı var bu hafta dikiverecek sana, sende alacaksan başka bi renk al istersen.

gürkan63
13-06-2011, 21:41
Ah o eczacı yokmu ah,yaktımı sizide benim gibi? Hevesle gittim,hüsranla döndüm.Gözüm hala üstünde her geçtiğimde,ooof oofffffff.Dışarda da yok ki alalım,napmalı acaba...?

kaktüssevdası
13-06-2011, 22:03
bi fikrim geldi :) ben ilaç almaya gideceğim, oyalarda oyalarım, eh sizde öylece bakmazsınız dimi :))))
ey yarabbi duy sesimi.......

gürkan63
14-06-2011, 11:54
Çete iş başında.....:D

gürkan63
14-06-2011, 11:55
Bu arada nerde oturuyorsunuz ?

kaktüssevdası
14-06-2011, 11:59
değirmenönü

gürkan63
14-06-2011, 12:06
Aaa,bizde.Ama biz Altıntop Mah.olduk.Nasıl olduda görmüyorum ben sizin balkonunuzu ? Değirmenönü neresinde tam ?Yanlış anlamayın lütfen soruyorum ama.
Ha bu arada yüzsüzlük yapıp bir dal isteyeceğim sizden,foto su altta

kaktüssevdası
14-06-2011, 12:13
çıtır ekmeğin ilerisindeyim, kesici ekmek fırını altı :) nazar eğmesin diye arka balkona saklıyom bebişlerimi :))

gürkan63
14-06-2011, 12:22
Ha ondan göremiyorum anladım.E o zaman siz nilüfer çiçeği rumuzlu arkadaşı tanırsınız belki,çıtır fırının alt sokağında İzmir sanöviç in orda dükkanı var,YEŞİLDAĞ EVDEN EVE NAKLİYAT Seval yeşildağ.

Fatih
14-06-2011, 18:06
Ablacım sen o zaman şu bimden sonra gelen kaktüslü camı da görmüşsündür ;) Her geçtiğimde tanışmayı çok istediğim biri o evin sahibi ;)

gürkan63
14-06-2011, 18:21
O cam bana tanıdık geliyor nedense.....:))

kaktüssevdası
14-06-2011, 18:44
evet ablam gördüm, görmezmiyim hiç. hatta bugün gürkan beye ziyarete gittiğimdede bahsetmiştim.
tırmanıp izinsiz aldığım kaktüsler işte o eve ait, hani demiştim ya sana sanada aldım bi tane diye.
ama evsahibini gündüzleri evde bulamıyorumki, bekar erkek olduğu için akşamlarıda gidemiyorum :( bende tanışamadım 1 yıldır.)

gürkan63
15-06-2011, 13:20
Sayın Kaktüssevdası ben nilüfer çiçeği nin yanına gideceğim.Gelmek istermisiniz...? İsterseniz haber verin yarın bir ara uğrayabiliriz...:))

kaktüssevdası
17-06-2011, 06:21
monitörüm bozuldu bu sebepten bi ara verdik :( ama bu sayede yazacak birsürü de şeylerim oldu:)

gecengün gürkan63 abimize ziyarete gittim, öncelikle misafirperverliğine ve eşinin nefis kekleri için teşekkür ederim.

ve gürkan abimiz sayesinde bebişlerime minik kardeşler geldi.

veeee tek gecelik gelinim....
225532

kaktüssevdası
17-06-2011, 06:35
gürkan abi, fatihcim; sizede bir haberim var, hani bahsettiğimiz kaktüslü pencere varya, tırmanıpta bir iki çeşitten aldığım, en ensonunda tanışabildim. orta yaşlı bir bey evsahibi emekli olmuş öyle evdeymiş artık.

beyfendinin dediğine göre pencere önündekiler daha birazıymış vede küçük olanlarıymış, asıl kaktüsler göremediğimiz arka taraftaymış.
2 tanesinden istemiştim hatta istemekte ne resmen dilendim :) zor zahmet içi acıya acıya verdi. birini vermedi ama olsun bunada şükür:o

yener.T
17-06-2011, 07:46
Ahhh Kaktüs sevdası ! neler yaptırmıyor insana,bu hastalık mustarip olanları Allah kurtarmasın.Selamlar.

Fatih
17-06-2011, 09:54
Bende evi taşıyınca davet edeceğim sizleri ;) Artık o zamana kadar yüz görümlüğü hazırlarsınız ;) ;)

Sevindim tanışmaya.Bende tanışmak isterdim.Kendisine sitemizi söyleyecektin ablam boş boş duracağına evde gelsin bize katılsın ;)

kaktüssevdası
17-06-2011, 15:41
Arkadaşlar sizlerle benim için önemli olan bir haberi paylaşmak istiyorum..

HAMİLEYİM:D

kaktüssevdası
17-06-2011, 15:47
Haklısınız serilaa hanım, başka söze ne hacet.

Fatihcim siteden hiç bahsetmezmiyim bahsettim bahsetmesinede pekte oralı olmadı sanırım.

Bu arada yarın öğleyin nasipse bir haftalığına Datçaya gidiyorum, orda sizler için bol bol foto cekeceğim, kaktüslerim için güzel deniz taşları ve kumlar topraklar toplayacağım, eh eşimdende söz aldım, müjdeli haber karşılığı değişik kaktüsler ve manolya ağacı istedim :)

gürkan63
21-06-2011, 03:29
Öncelik'le sevindirici haber için hayırlı olsun dileklerimi sunmak isterim.
Ne demek bizim kapımız her zaman,herkes'e açık.Yeter'ki gelin'sin (boş değil tabii.::D ) Kek her zaman mevcut'tur...:D.

Şu karşı balkon la tanışmak isterdim ama o da İncilipınar'daki Eczacıya benziyor her halde,sizi nerdeyse dilendirdiy'se vay halimize...Böyle insan'lar biraz bencil oluyor herhalde,paylaşmayı bilmeyen kişileri hiç haz etmiyorum.Ama biz kaktüs çete'si için no problem...:DD

Ee artık Datça'dan bir şey ler düşer herhalde bize değilmi ? Foto olabilir,kaktüs olabilir.
Denizli kaktüs çete'si iş başında....Ta tammmm.......:))

kaktüssevdası
23-06-2011, 12:05
5 günlük güzel bir datça ziyaretinden sonra hepinize merhabalar.
öncelikle şunu belirteyimki gözlemlediğim kadarıyla datçanın havası suyu tam kaktüslere göre bizim burda bi karış saksıda büyütmeyi çalıştıklarımız orda ağaç olcak nerdeyse ama ilginç ki doğru dürüst çevrede kaktüs yok, çeşitleri yok!!!

Bizim buradaki çiçekçiler gibi çiçek dükkanlarıda yok onun yerine bol bol sera tarzı çiçekçiler var en önemliside çiçek ve fidan fiyatları denizli'ninkinin yarısı, çok uygun yani.

gitmeden önce toprak, kaktüs, deniz kumu getireceğim diyordum ama kalabalık gidince gruptan ayrılamadık :( belkide denizi görünce yüzmekten ayrılamadım :)

eee haticeyi bırakalımda neticeye bakalım dimi.

datça'dan gelenler....

1 hafta içinde tekrar gideceğiz nasipse bu sefer bavuluman makyaj malzemelerimi çıkarıp, onun yerine bağ makası ve gazete koyacağım :)

kaktüssevdası
23-06-2011, 12:09
bebek stepelia çeşitlerimde artıyormu ne ;)
sayın sevim hanım'a teşekkürler.....

kaktüssevdası
23-06-2011, 12:22
tatilden döner dönmez ayakkabıları bile çıkarmadan direk balkona, çiçeklerine koşan ben, sonrasında ne yapsam yeridir? köye amcamın koca kaktüslerine koştum tabi.
ilk 3 foto amcamın sevgilileri, çiçeklerini görünce sarılmak istiyor insan ama 2. kaktüsün dikenleri okadarda sevimli değiller çünkü battıktan sonra şişme ve kabarma yapıyor.
227627

227628

227629

son 2 fotoda amcamdan aldıklarım ;)

227630

227631

yener.T
23-06-2011, 15:24

Gözünüz aydın.Allah(C.C) tamamına erdirsin.
Bu arada yeniden Datçaya gidecekseniz bir bahçıvan eldiveni almayı unutmayın.
Selamlar.

kaktüssevdası
23-06-2011, 16:02
Allah razı olsun serilaaa bey, amin. cümlemize inşallah

çiçeklere ya da toprağa dokunurken eldiven kullanmayı tercih etmiyorum, acıtsalarda batırsalarda onları hissetmek güzel oluyor;) bazen sorunları gözümle anlayamadığıma ellerimle anlayabiliyorum.

asumandilek
23-06-2011, 17:47

Ne hoş. Yeni bir çiçek tomurcuğumuz oldu desenize. Rabbim ikinize de sağlıklı bir dönem ve uzuuunnnn yıllar nasip etsin. Hep çiçekli, çiçek gibi kalın inşallah.

gürkan63
24-06-2011, 09:21
Hoş geldin Datça fatihi,bayaa verimli geçmiş bakıyorum gezi,Amcadada ne güzeller varmış öyle...
Eee senin echinopsis den ne haber ?Çiçeklerini göremedik....:)

kaktüssevdası
24-06-2011, 11:44
güzel dua ve dilekleriniz için tesekkür ederim asumandilek hanım, rammbim hayırlısıyla hepimize nasip etsin.

gürkan bey, dahada verimli gecebilirdi hani, bir kucak kaktüsle dönmekte vardı.

Amcada daha neler var neler, maşallah koca tarla etrafı çit yerine ağaçsı kaktüsle çevrili. içerideki kaktüslerin boyutlarını çiçeklerini hiç yazmaya gerek yok.kocaman.

echinopsis in son durumu budur,taze taze foto, pembe olacak bizimki ;)

sevim.K
24-06-2011, 16:11

bebek stepelia çeşitlerimde artıyormu ne ;)
sayın sevim hanım'a teşekkürler.....

Gözünüz aydın demişmiydim size bu müjde için. Çiçeklerin en güzeli geliyor size ne güzel:p

Stapelialardan elimde olanların hepsinden çelik yolladım. Çiçekli olmadıkları için tür ayıramamış aynısından iki tane göndermişte olabilirim. Bana da bir kısmını sevgili kaktüs dostları göndermişti bu vesileyle bende onlara teşekkür ederim, sevgilerimle:)

kaktüssevdası
24-06-2011, 21:17
gök görmediğin bi echinopsis'i açmış evirip çevirip çekmiş :D

maşallah diyin kızıma, daha gecen sonbaharda dikmiştik :eek:

kaktüssevdası
24-06-2011, 21:21
nede güzel görünüyor fiskosumun üstünde :cool:

bettyycim
24-06-2011, 21:23
Kokusu nasıl peki ?

gürkan63
24-06-2011, 23:49
Maşallah ne de güzel açmış,bende ki ile aynı renk..((.Başka renk bulamıyacağız herhalde....Eee bir kaç tane tomurcuğu vardı bunun gerisi açmamışmı ?

gürkan63
24-06-2011, 23:52
Bu arada Kaktüssevdası amcanızın kaktüslerinin foto larını görseydik,,hani şu ağaçsı kaktüsler ve içeridekiler.Resimleri olsaydı çete için iyi olurdu...:))

kaktüssevdası
25-06-2011, 00:26
bettyycim, fotoyu çektiğimde kokusu yoktu ve üzülmüştüm biraz keşke kokusuda olsaydı diye şimdi sen sorunca tekrar kokladım veee.... inanması zor ama hanımeli kokusu gibi ;)
gürkan abicim; 2 tane daha tomurcuğu var onlarda en geç bir hafta içinde açacak nasipse, biri geçip biri başlayacak çiçeksiz kalmayacağım inşallah.

köye bidahaki gidişimde hepsinin fotoğraflarını çekeyim, ama iş çete işine gelince o biraz zor :D kedi kadar bir köpeği varki sormayın:mad: bahçeye sokmuyo kimseyi, ne ara nerden geldiği belli olmuyor bi bakmışsınki paçana yapışıvermiş :eek:

bu arada amcamada tavsiye ettim siteyi ama bak baştan söliyim kaktüslerin fotolarını görünce ağlarsınız :cool:

kaktüssevdası
25-06-2011, 00:38
mmm... mis mis.....
3 saat sonra bi baktımki birazdaha açmış bizimki, çiçeği ağır gelmiş boynunuda bükmüş garibim;)

kaktüssevdası
25-06-2011, 00:46
nede güzel görünüyor, tam karşımda tüm ihtişamıyla güzelliğini sergiliyor, odamızı şenlendirdi;)

hııı bunu yazmadanda geçemezdim. eşim ilk defa bi çiçeğime değer verdi göstermek için getirdiğimde hem güzelliğine şaşırdı, hem kızdı,

'''yerinden kaldırmasanaaa!!! yeri değişmesiiin!!! oynamaaa!!!'''

gürkan63
25-06-2011, 00:48
Vallahi bakıyorum da hala yatmamışsınız.:) Tabii insanın böyle güzel bir olay karşısında uykusu muykusu falan kalmıyor değilmi ? Eee işte hayat;doğus,olgunlaşma ve ölüm..:( Ama şanslısınızki daha 2 veya 3 tane daha gelecek...Aaaa ikiziniz veya üçüzünüz olmuş deriz artık....:)))

gürkan63
25-06-2011, 00:54
Ne aklıma geldi birden,amcanıza kalabalık gideriz sizler oyalarken ben yapılması gerekeni yaparım..:))))

kaktüssevdası
25-06-2011, 00:57
gidip gidip kokluyorum, gözümü üstünden ayıramıyorum nasıl uyku kalsın. 2 tane daha var arkada ama büyümeleri dengesiz sırayla açacaklar ;)

gürkan63
25-06-2011, 00:58
Eşiniz de yakında bize katılır merak etmeyin sayın Kaktüssevdası..Az kaldı..:)

kaktüssevdası
25-06-2011, 01:06
olabilir aslında denizlideki arkadaşlarla bi tanışalımda kış gelmeden gidip gelelim bi köye.
eşim biraz zor katılır, anca ilerde köye yerleşirsek kii inşallah diyorum, ozaman belki biraz bi yaprağın ucundan tutar ;)
genelde bahçeden sebzeyi koparıp yemesini sever benim canım kocam ;)

gürkan63
25-06-2011, 01:35
Siz eşinizi bir gün getirin biz işleriz onu..:) Bilyorsunuz Kaktüs Radyasyon çeker,özellikle bilgisayarın yanına koyunca..:))

kaktüssevdası
28-06-2011, 11:29
Bir iyilik meleği birgün bana mesaj gönderdi ''sana bir süprizim var'' diye. E tabi meraktan öleceğim, söylemiyorda kalbim güm güm atıyo...
Neyse sonra başladım sayfasında gezinmeye aman allahım birde ne göreyim;

1) uzun süredir bir kaktüsü arıyordum, bilirsiniz hani şu eczanede gördüm dediğim, işte o evet oydu. O anki duygularımı tarif edemiyeceğim, artık siz kendinizden pay alarak anlayın benim halimi.

2) sabah akşam gözetlediğim, evimin yakınında olan kaktüslü pencerede gördüğüm ve sadece bakınabilmekle kaldığım, başka yerde bulamadığım kaktüste var.

3) ve birsürü kaktüsler, sedumlar, sukulentler......

Aradan bi süre geçti ve kargocu aradı kargonuz var alınız diye,
Gittim kargo subesine, bakınıyorum hangi kutucuk benim diye, kargocu bana doğru yaklaştı ve koydu önüme buyrun hanfendi, koskoca bir koli!!! dedim ''beyfendi bi yanlışlık olmayasın? daha küçük bişeydir benim kolim, bi bakarmısınız?'' kargocu ''doğru'' dedikçe ben yanlışlık var diyorum :D

daha şubeden çıkar çıkmaz kaldırımda başladım koliyi açmaya :D biranda iyilikmeleğinin ''görünce bayılma ha'' dediğini hatırladım, oturdum.

Aanamm!!! birde ne göreyim, cereus floridanus'dan bir çelik beklerken melek saksısıyla göndermiş, ve diğerleri......

229017

229018

229019

229020

229021

sedum ve sukulentlerede başladım bugünden itibaren hadi hayırlı olsun :D

bettyycim
28-06-2011, 12:43
İyi günlerde büyüt cicilerini sevgili arkadaşım ;)

kaktüssevdası
28-06-2011, 12:44
sevgili; badem, sevim.k ve stmydn kargolarınız anca bugün yola çıkabildi.
güneşli günler ;)

mrmusti
28-06-2011, 17:08
Bazı sevgiler acılarla başlarmış...

sevim.K
28-06-2011, 17:26
Teşekkür ettim kaktüssevdası:) Bugün bende kendimi şımarttım pazar yerinde bir çiçekçimiz vardı ona gittim bir arkadaşla. O pazar yaptı ben çiçekçide bekledim. Elinde doğru dürüst çiçek kalmamış. Ama yinede dört beş tane kaktüs aldım:) Biri ikinci fotoğraftakinden.

Köklensin diye beklediğim üç dört tane stapelia vardı. Yanlardan uzamaya başlamışlar eğer farklı türlerse kısmet seneye seninkilerde artacak demektir;)

gürkan63
03-07-2011, 14:47
Kaktüssevdası..duaların kabul oldu bak....:))
Muhteşemler...

kaktüssevdası
23-07-2011, 09:18
Merhaba arkadaşlar, neyazık ki iletişim kurmak istemediğim bir üyenin olur olmaz sık mesaj göndermelerinden rahatsız oluğum için siteye girişlerimi durdurmuştum.
Beni merak edip arayıp soran diğer kardeşlerime şimdiden anlayışları için teşekkür edip, bilgilerine sunarım.

Sular durulduktan sonra görüşmek dileğiyle...

gülenmelek
06-08-2011, 00:44
Sizinki gerçekten de kaktüssevdası olmuş. Hepsi birbirinden güzel ve özenle, sevgiyle bakıldıkları belli. Onların bol bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle...;)

kaktüssevdası
13-09-2012, 11:32
merhaba arkadaşlar geri döndüm :)) hemde kızımla beraber. yavaş yavaş anneliğe alıştım galiba, kendime (kaktüslerime) zaman ayırabiliyorum artık. tekrar merhaba hepinize kocaman kocaman sevgiyle geldim ;)

nılgun_dogan
13-09-2012, 12:09
Maşşallah sütlü kahveler.

sakdag
13-09-2012, 12:11
Uzun bir aradan sonra hoşgeldiniz Sn kaktüssevdası. ;)

kaktüssevdası
13-09-2012, 12:32
teşekkür ederim hoş bulduk. kahve olan benim sütte yeğenim :)

skaraca
13-09-2012, 16:23
Allah bağışlasın, analı babalı büyüsünler sayın kaktüssevdası...

kaktüssevdası
13-09-2012, 17:31
tesekkür ederim skaraca

hamileliğim son zamanlarında evi taşımıştık. e çiçeklerimide tabi ama yeni evim 5. katta güneşi rüzgarı yağmuru özellikle soğuğu bol alıyor. ağır kaldıramadığım için yeşil yapraklı çiçeklerim balkonda kaldı ve kaybettim öldüler. kaktüslerimse bazıları güneş göremedi ve bu yaz beni çiçeksiz bıraktı birçoğu :(
ama ilk defa açan kaktüslerimde oldu beni şaşırttılar :) onlarıda en yakın zamanda yükleyeceğim ***. ;)

eoe1234
14-09-2012, 15:15
İkiside çok tatlı Allah uzun ömürler versin,ailenizle huzurlu mutlu olun kaktüssevdası,sevgiler.

loveforlife
14-09-2012, 18:34
Huzur ve sağlık yuvanızdan hiç eksik olmasın. Güle güle büyüsün küçük prenses...
Tekrar hoş geldiniz...
Güzelliklerle kalın...

kaktüssevdası
14-09-2012, 22:54
beni bu sene açıpta şaşırtan güzellik( malesef adlarını bilmiyorum. öğrendikçe yazacağım artık saksı diplerine bende)331573

331574

ve birden bire ne olduğunu anlamadan içi boşaldı bu kaktüsümünde. rengi soluk geldi bi dokundum içi boşalmış mezar gibi çöktü. aynısından bulur bulmaz tekrar edineceğim.

aslında nazar değdi kesin gelen gecen onu kestiriyordu.

331575

sevim4
15-09-2012, 12:06
Muhteşem renk bayıldım ellerinize sağlık.

selenn
18-09-2012, 09:40
Sayın kaktüssevdası tekrar hoşgeldiniz. Bebeğinizi sağlıkla, güzelliklerle büyütün.

Ben de oğlum dünyaya geldikten sonra bir süre kaktüs ve sukulentlerimden uzak kalmıştım. Su vermeye bile zor zaman ayırıyordum. Bebekler büyüdükçe vakit bollaşıyor ama elleyip de dikenleri eline batmasın diye kaktüsleri en yüksek raflara kaldırdığım ve daha çok sukulentlere ağırlık verdiğim zamanları hatırladım sizin mesajınızı okuyunca.
Şimdi oğlum 4 yaşına geldi ve birlikte sulayıp, birlikte bekliyoruz tomurcuklarının açmasını. Umarım siz de aynı keyfi ileriki yıllarda yaşarsınız. Sevgiler.

kaktüssevdası
18-09-2012, 19:57
hoş buldum selenn'cim teşekkür ederim ve o sizin güzelliğiniz sevim hanım, benim de bir yanım sukkulent lethops ve echeverialara el at diyor bir yanımda bildiğinden şaşma diyor. ama şuan kararsızlık sayesinde hepsine el atıyorum sanırım :)

gecen hafta şeyma çiçekçilikden 3 lithops ve birde adını türünü bilmediğim bişiy aldım ( cahilliğinde bukadarı adını bile sormadım).

bugünde hoyam için denizlideki tarılmak diye bir ziraat dükkanına gittim sözde leonardit alacaktım. oradaki ziraatci bey bana kendi yaptığı kum gibi karışımdan almamı tavsiye etti ve bütün bitkilerime verebileceğimi belirtti. bakalım yarın ilk gübrelerini vereceğim.

ve dün gece kızımı uyuttuktan sonra ünal beyin sitesine girip resimlere tek tek bakıp almak istediklerimin birlistesini yaptım. 25 tl biriktirmiştim sözde 20 tl lik liste yapacakken 100 tl yi buldu listem.

LİSTEM

1 mammillaria plumosa ( ölen kaktüsüm tekrar ve çok istiyorum)
2 mammillaria albinato
3 mammillaria surculosa
4 pelecyphora valdeziana
5 turbinicarpus polaskii
6 astrophylum myriostigma
7 astrophylum asterias
8 bolivicereus samaipatanus
9 neoporteria nidus v. gerocephala
10 echeveria hybrid 1
11 euphorbia obesa
12 sempervivum arachnoideum
13 semperivum 4

bu listemi hemen şimdi istiyorum ama 25 tl yi 1.5 ayda biriktirdiğimi hesap edersek gelin hesabın gerisinden siz çıkın :)))

ha birde şeyma çiçekçilikten alacağım 20 kare saksıyı unutmayalım

ooof offf.. kemerleri daha çok sıkmak lazım :/

gürkan63
20-09-2012, 13:04
Hoşgeldin,bakıyorum evlat büyümüş,tabii bu arada kaktüslerinde de gelişmeler vardır muhakkak.Artık zamanın bollaştığına göre durmak yok yola devam...:)

GÜLSEN_
20-09-2012, 13:08
Hoş geldin ablacım ALLAH analı babalı büyütsün kızın çok şeker MAAŞALLLAH kaktüslerin harikalar tabi bu kadarla kalmıycanıda biliyorum:)) daha güzellerinide görelim inşallah öpüyorum küçük meleğini:))

kaktüssevdası
20-09-2012, 15:29
hoşbuldum gürkan abi ve gülşencim. yeni fotoğraflar cektim ama resim boyutlarını ayarlayamadığım için yükleyemedim bi türlü ilk fırsatta yükleyeceğim inşallah

GÜLSEN_
20-09-2012, 22:31
büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz kaktüssevdası:))

gürkan63
21-09-2012, 00:34
Hadi bakalım ..:)

kaktüssevdası
05-10-2012, 13:54
sanırım ben kaktüs paylaşmayı daha bi çok seviyorum :)) ve nebileyim verincede almış kadar mutlu oluyorum. heryerden isteyip muylu olamayacağıma göre vererek mutlu olmanın yolunu buldum kendimce :)

ve bu hafta paylaşımda bulunduğum son kaktüslerde yola çıkıyor. vereceğim mahalledeki esnaf abi bukadarını beklemiyordur kesin :)) napacak cok merak ediyorum

kaktüslerimde sadece ana gövdeler kaldı nerdeyse :)

vehibe
05-10-2012, 14:52
Komşuda pişer bizede(banada)düşer İnşallah:))

kaktüssevdası
05-10-2012, 15:04
neden olmasın ki. gözünüze çarpanlar varsa belirtin adresinizi gönderin. yavrularından varsa seve seve.

vehibe
05-10-2012, 15:18
Size özel mesaj yazamıyorum, sanırım mesaj bölümünü kapatmışsınız.
Bahtiyar beyde aynı sorunu yaşamıştı.

kaktüssevdası
05-10-2012, 15:56
sorun giderildi vehibe abla