mirabel
31-05-2011, 18:30
Malzemeler:
• 3 yemek kaşığı biber salçası
• 4 adet kurutulmuş samandağ biberi (2 adet de domates ekledim)
• 3 dal taze soğan
• 1 iri domates
• 2 yemek kaşığı nar ekşisi
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• Maydanoz
Yapılışı:
Biberler ıslatılır. Ben akşamdan ertesi gün öğleye kadar suda beklettim biberleri. Bulabilirseniz kurutulmuş domates de çok yakışıyor. Ben domates de ekledim. Yumuşayan domates ve biberler rondodan geçirilir.Bu karışıma biber salçası, nar ekşisi ve yarım fincan zeytinyağı bir kaşık yardımıyla yedirilir. Taze soğanlar çok ince kıyılır. Domates kabukları soyularak çok küçük küpler halinde doğranır. Doğranmış soğan ve domateslerin ilavesi ile karıştırılmaya devam edilir. Bu karışım yayvan bir tabağa serilir. Üzerine geriye kalan yarım fincan zeytinyağı dökülür ve maydanoz yaprakları ile süslenip servis yapılır.
Islattığım biberler ve hazırladığım ezmenin görüntüsü :
219017
219018
• 3 yemek kaşığı biber salçası
• 4 adet kurutulmuş samandağ biberi (2 adet de domates ekledim)
• 3 dal taze soğan
• 1 iri domates
• 2 yemek kaşığı nar ekşisi
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• Maydanoz
Yapılışı:
Biberler ıslatılır. Ben akşamdan ertesi gün öğleye kadar suda beklettim biberleri. Bulabilirseniz kurutulmuş domates de çok yakışıyor. Ben domates de ekledim. Yumuşayan domates ve biberler rondodan geçirilir.Bu karışıma biber salçası, nar ekşisi ve yarım fincan zeytinyağı bir kaşık yardımıyla yedirilir. Taze soğanlar çok ince kıyılır. Domates kabukları soyularak çok küçük küpler halinde doğranır. Doğranmış soğan ve domateslerin ilavesi ile karıştırılmaya devam edilir. Bu karışım yayvan bir tabağa serilir. Üzerine geriye kalan yarım fincan zeytinyağı dökülür ve maydanoz yaprakları ile süslenip servis yapılır.
Islattığım biberler ve hazırladığım ezmenin görüntüsü :
219017
219018