PDA

View Full Version : Hatay usülü Biber Ezmesi




mirabel
31-05-2011, 18:30
Malzemeler:

• 3 yemek kaşığı biber salçası

• 4 adet kurutulmuş samandağ biberi (2 adet de domates ekledim)

• 3 dal taze soğan

• 1 iri domates

• 2 yemek kaşığı nar ekşisi

• 1 kahve fincanı zeytinyağı

• Maydanoz




Yapılışı:

Biberler ıslatılır. Ben akşamdan ertesi gün öğleye kadar suda beklettim biberleri. Bulabilirseniz kurutulmuş domates de çok yakışıyor. Ben domates de ekledim. Yumuşayan domates ve biberler rondodan geçirilir.Bu karışıma biber salçası, nar ekşisi ve yarım fincan zeytinyağı bir kaşık yardımıyla yedirilir. Taze soğanlar çok ince kıyılır. Domates kabukları soyularak çok küçük küpler halinde doğranır. Doğranmış soğan ve domateslerin ilavesi ile karıştırılmaya devam edilir. Bu karışım yayvan bir tabağa serilir. Üzerine geriye kalan yarım fincan zeytinyağı dökülür ve maydanoz yaprakları ile süslenip servis yapılır.
Islattığım biberler ve hazırladığım ezmenin görüntüsü :

219017

219018




fuşya
02-06-2011, 22:01
süper afiyet olsun

zenfree
03-06-2011, 00:00
Bir kaç hafta önce Hatay'a ilk kez gittim. Ordaki yemek çeşitlerine inanamadım. Hepsi de enfes lezzetlerdi. Tarifini verdiğiniz biber ezmesini atlamışım demek ki.:)

Tarif için teşekkürler. Mutlaka deneyeceğim.

mirabel
03-06-2011, 07:00
Bir kaç hafta önce Hatay'a ilk kez gittim. Ordaki yemek çeşitlerine inanamadım. Hepsi de enfes lezzetlerdi. Tarifini verdiğiniz biber ezmesini atlamışım demek ki.:)

Tarif için teşekkürler. Mutlaka deneyeceğim.

Güzel bir mevsimde gelmişsiniz. Memnun kaldığınıza sevindim. Ben de seviyorum memleketimi:rolleyes:

himone
04-07-2011, 15:39
sayın mirabel, bu ezmeyi konserve yapıp kışın tüketebilmemiz mümkün mü? Yoksa her yemek için yeniden hazırlamak mı gerekli?

himone
04-07-2011, 15:41
Yalnız taze domates varmış. Herhalde bozulur o zaman...

agozce
05-07-2011, 02:46
İçne biraz dövülmüş ceviz de çok yakışıyor.

Tura
05-07-2011, 09:42
Sayın mirabel;

Hatay yemeklerinin lezzetine diyecek yoktur.

Tarif için teşekkürler. Bunu deneyeceğim. Çeviz fikri de uygun.

Bu sayfaya uğramayım diyorum dayanamayıp uğruyorum. Ondan sonra da başıma iş açıyorum.

elifsirin
05-07-2011, 10:28
Sevgili hemşerim

ellerine sağlık,ceviz ve sarımsak çok güzel yakışıyor :D

bende İskenderunluyum,Denizciler

bende memleketimi çok seviyorum ve çokkk özlüyorum....

mirabel
24-07-2011, 12:26
sayın mirabel, bu ezmeyi konserve yapıp kışın tüketebilmemiz mümkün mü? Yoksa her yemek için yeniden hazırlamak mı gerekli?

Konserve olup olmayacağını bilemiyorum. Biz zaten kışın kullanmak için kuruturuz ve yemekten önce hazırlarız. Ceviz kullanılıyor evet. Güzel bir alternatif yemek için. Geçen günlerde büyükannem sofrada bunu görünce "Bana çocukluğumu hatırlattın" dedi :rolleyes: