View Full Version : Su Sümbülü (Eichornia crassipes)
Şu an - elimde bir su sümbülü bitkisi var. Değerlere baktığıma göre sudaki nitrit-nitrat seviyesi yeterli. Gün içinde güneş alan bir yerde duruyor. Oda sıcaklığında tutuyorum. Anlıyamadığım, kurumaya başladı....
Yardımlarınızı bekliyorum....
nurcanaybay
29-11-2010, 17:05
. Doğal ortamı: alt toprak verimsiz, üst toprak yaprak çürüklerince zengin humuslu toprak. Saksı derinliği 20 cm veya 30 cm, su seviyesi 1-2 parmak toprak yüzeyinin üzerinde. Saksı mutlaka deliksiz olmalı, akvaryum ve fanuslarda iş görür.
Son olarak alabildiğince bol güneş almalı, soğuk zamanlarda kaderine bırakılmamalı.
Bozulmaya başlayan su sümbüllerin den birinde bu yöntemi kullandım.
Deliksiz bir saksıya bir miktar toprak koydum ,üzerine de torf ekleyip sümbülü ortasına yerleştirdim.Üzerine 2-3 cm geçecek kadar su doldurdum.
Bir kaç hafta sonra koyu yeşil yeni yapraklar çıkarmaya başladı.Öğleye kadar güneş gören kapalı balkonda duruyor.Bu günkü
hali aşağı da ki gibi.Denemenizi öneririm.
Sn Mutlu teşekkür ederim.
Bu yöntemi ilk sn.oceanheart ' ın serasında gördüm .
O da geniş leğenlerin dibine toprak koyup toprak seviyesinin 3-4 parmak üstüne gelecek şekilde su eklemişti .
Benim bitkileri de ondan sonra benzer koşullara aldım , yaprak sapları daha kısa çıkmaya başladı ve tombul koyu yeşil hal aldı . Benimkiler hala bahçede .
Hava sıcaklıkları 10 C ' nin altına düşmedikçe de eve almayı planlamıyorum:p
Sn . oceanheart da muhtemelen Mutlu beyden esin aldı ,
ziyareti sırasında çok bilgi paylaşımı olmuş anlaşılan .
Bilgiyi arayan o bilgiye mutlaka ulaşıyor .
nurcanaybay
29-11-2010, 18:43
Bir tanesini deneme amaçlı bahçe de bırakmıştım ,hızla bozulmaya başladı onu da küçük
teneke saksıya aldım .Teneke paslandıkça demir ihtiyacını karşılar diye düşündüm.Yukarı da ki kadar iyi durumda değil.Ama umutluyum ,öyle ya da böyle bu işi öğreneceğiz.
bettyycim
29-11-2010, 18:52
Bende Mutlu Beyden bir kök su sümbülü aldım, birazdan kendisine bir mekan hazırlayacağım hava sıcaklıkları burada da çok iyi ama lodos fırtınası var o nedenle bu gece evde istirahat edecek yarın gündüz fırtına olmazsa dışarı çıkaracağım umarım sever burayı :)
günebakan
29-11-2010, 19:19
Benimkiler öldü ne yazıkki.
İzmirde olsaydın üzülmene gerek olmazdı ;)
bettyycim
29-11-2010, 19:25
Hiç üşenmedim kalktım sümbülümü önce oksijenli ve çok az çamaşır suyu koyulmuş suda dezenfekte edip kötü yaprakları temizledim, büyük cam bir kaseye zengin humuslu torf ve npk karışımlı toprak karışımı ekledim ve ortasına su sümbülümü yerleştirdim ve 2 lt içme suyu ekledim umarım olmuştur, ilerleyen günlerde göreceğiz hep birlikte
sındırgılı
29-11-2010, 19:29
Benimkiler de maalesef olduler.
Artik, yaza sus havuzunda denemeye basliyacagim. Tabii, Sn.Jesebel tekrar gonderirise...
Benimkiler öldü ne yazıkki.
Okuduğum kadarıyla çok hızlı geliştiğini yavruladığını yazmış arkadaşlar .Benim su sümbülümde çok uzak yollardan geldi .Çok sevdiğim siteden Jezebel arkadaşım yolladı.Eğer gelişir yavrularsa hemen sana bir kök veririm tatlım .
günebakan
29-11-2010, 20:40
Teşekkür ederim Hhatice sizinkiler büyüsünde bakalım. Sana da teşekkürler Jezebell almış kadar oldum arkadaşım:)
Vildan Sönmez
29-11-2010, 21:00
Bana da Sayın Ahmet Bey göndermişti. Yaşıyor ama çok keyifsiz, kararmalar başladı.. Yarın güzel bir saksı alıp bu yolu ben de deneyeyim.
bettyycim
01-12-2010, 20:02
Su sümbülümün bugünki hali sanırım yerini sevdi, ilk yayınladığım resimlerde suyun için de olan yaprak kendini sudan kurtardı ve yapraklar yeşillendi, yaşasın :D
nurcanaybay
01-12-2010, 20:21
Gözünüz aydın, böyle görünce insan mutlu oluyor değil mi :)
Mutlu Kutlu
01-12-2010, 20:28
Bakalım yavruları olmaya başlayınca, şimdiki kap yetecekmi:)
Bizim hoşlandığımız sıcaklığı seviyor (+23 +30 arası) birde bol güneş, kış günü görebileceği en fazla güneş tabi ki.
Toprak karışımınız mükemmel, galiba sizi çok sevecek bu bitki.Su sümbülümün bugünki hali sanırım yerini sevdi, ilk yayınladığım resimlerde suyun için de olan yaprak kendini sudan kurtardı ve yapraklar yeşillendi, yaşasın :D
bettyycim
01-12-2010, 23:14
Gözünüz aydın, böyle görünce insan mutlu oluyor değil mi :)
Teşekkürler Nurcan Hanım, bir şeyleri yeni keşfeden çocuklar gibiyim oturup başlarına bakıyorum deli gibi sanki hemen büyüyecekler :D
bettyycim
01-12-2010, 23:15
Teşekkürler Mutlu Bey, bende ona daha büyük bir yer bulurum evet beni sevdi sanırım ;) bu arada bulunduğu sehpaya sabah güneşi doğuyor ve öğleden sonra saat 15:00 e kadar üzerinde sanırım yerinide sevdi :)
nurcanaybay
28-12-2010, 11:10
22.10.2010 Tarihin de su dolu toprağa geçirdiğim su sümbüllerinin
bu günkü hali .
9 haftalık dönem de ki farkın daha iyi görülebilmesi için 2 fotoğrafı birleştirdim.
Vildan Sönmez
28-12-2010, 11:25
Kutlarım Nurcan Hanım, benimki gittikçe karardı.
1 aydır evin içinde, pencere önünde duran sümbüller yazı aratmıyor.
Sanırım bu legen onlara dar oldu. Daha geniş bir leğene almam gerekecek. Toprak gelişimlerini olumlu etkiledi bence de.
1 aydır evin içinde, pencere önünde duran sümbüller yazı aratmıyor.
Sanırım bu legen onlara dar oldu. Daha geniş bir leğene almam gerekecek.
Maşallah çok güzel .Benimki malesef öldü.Arasıra ölen bitkilerim oldu ama beni bu çiçeğin ölümü gerçekten çok üzdü .Ne yaptımsa olmadı :( Hediye oluşu da daha çok üzdü .İzmir'den geldi sağ sağlim ben başaramadım büyütmeyi :(
Sevgili Hatice
Gecen yıl ben de öldürmüştüm. bu yıl şans yaver gitti heralde:)
Üzülme, seni sümbülleriz baharda arkadaşım:))
Benimkiler hala balkonda ve canlı.
Kar yağınca korkmuş, içeri almıştım ben. Gecen yıl yaşatamadım, bu yıl tedbirli olayım dedim:)
10 derecenin altında yaşamaz diye okumuştum forumda.
nurcanaybay
28-12-2010, 18:08
Sevgili Cemo ;
senin sümbüller çok daha sağlıklı görünüyor ,eline sağlık .
Vildan hanım ;
teşekkür ederim ama asıl teşekkürü Mutlu bey hakediyor.Onun tavsiyeleri sayesin de bu haldeler.
Bir teşekkürü de Ahmet beye borçluyum ,beni bu güzel bitki ile tanıştırdığı için.
Ben gecen yıl toprak koymadan suda bıraktım. İnşaat işi de vardı. İlgilenemedim o yüzden öldüler.
Sağolsun Ahmet bey yeniden yolladı. Bu kez başardım ama. Mutlu ve Ahmet beye, bende teşekkür ederim bu vesile ile.
Bir arkadaşıma vermiştim, onun havuzunda deli gibi coğaldılar. Yapraklar cok daha iri oldu. Baktım benim küvet havuz yeterli değil, benimkiler de bir süre arkadaşımda kaldı. Arkadaşıma da bir teşekkür borcum var:)
Sonuc olarak anladığım, geniş alanda daha bir güzel oluyorlar;)
Aylardır yemyeşil duran su sümbüllerim bir anda sarardı soldu:(
Köklerde çürümeler vardı. Tek tek temizleyip yıkadım, bir aspirin atarak yeniden suya koydum.
İnşallah birkaçı yaşar. Havaların ısınmasına ne kalmıştı ki:(
Mutlu Kutlu
09-03-2011, 08:20
Sanki soğukta kalmışlar gibi görünüyorlar. Ama eski yaprakların çürümesi, sararması normal bir davranış. Önemli olan gövdeye bir şey olmasın.Aylardır yemyeşil duran su sümbüllerim bir anda sarardı soldu:(
Köklerde çürümeler vardı. Tek tek temizleyip yıkadım, bir aspirin atarak yeniden suya koydum.
İnşallah birkaçı yaşar. Havaların ısınmasına ne kalmıştı ki:(
Sevgili Hatice
Gecen yıl ben de öldürmüştüm. bu yıl şans yaver gitti heralde:)
Üzülme, seni sümbülleriz baharda arkadaşım:))
Çok teşekkür ederim cemocum .Arkadaşlarımı çok seviyorum .Hiç üzülmeme dayanamıyorlar :))
Çok teşekkür ederim cemocum .Arkadaşlarımı çok seviyorum .Hiç üzülmeme dayanamıyorlar :))
Canım, söyleyecek söz bulamadım gülmekten:) Gel beraber üzülelim şimdi:(
Sevgili Mutlu
Soğukta değillerdi, odamın baş köşesindeydiler hatta.:(
Mutlu Kutlu
09-03-2011, 19:56
O zaman aşırı sıcak veya aşırı sevgiden.
sındırgılı
09-03-2011, 21:19
Sn.Jesebel de bana 3 kok gondermisti. Ilk gunlerde, mesut ve bahtiyar goruntuleri vardi. Sonra, yavas yavas yapraklar ve kapsuller sonunda da , sizlere omur kaybettim. Yaza, havuzda yetistirmek uzere tekrar deneyecegim. Su Mercimekleri ile uyumlu yasayacaklarini dusunuyorum.
Kışı bahçede geçiren sümbüllerim
217646
.
Sevgili Jezebel saksıdaki su sümbülün yanındaki diğer bitkileri merak ettim..
Saksı derin mi?
Saksı derinliği 40 cm, yandaki uzun bitki de sarı süsen (endemik bir bitki)
217838
Dibinde toprak var.
Mutlu Kutlu
15-06-2011, 07:19
Su sümbüllerinin bu kadar erken açacaklarını sanmıyordum, mayıs sonu gibi açmaya başladılar. Her gün 5-6 tane sap üzerinde çiçeksiz bırakmıyorlar ortamı.
Keyifleri yerinde:)
nurcanaybay
15-06-2011, 14:09
Mutlu bey ;
çok güzel açmışlar ,elinize sağlık.
Ben su sümbüllerini sizin önerileriniz sayesinde kurtarmıştım.Topraklı ortama aldıktan sonra çok güzel gelişmişlerdi ,hala kötü görüneni bu yöntemle gelişmesini sağlıyorum.
Tekrar teşekkürler.
Fotoğrafta ki sümbüller nasıl bir ortamda ?
Her sümbül bir çiçek sapı çıkarıyor değil mi ?
Gübre olarak ne kullanıyorsunuz ve ne sıklıkla ?
Bilgi verirseniz sevinirim.
Mutlu Kutlu
15-06-2011, 22:40
Su sümbülleri kış aylarını sera içerisinde geceleri +5 derece civarında bir sıcaklıkta yaşadılar. 1 aydır açık havada yaşıyorlar, seranın çatısı ve yan naylonlarının bir çoğunu söktük.
Özel bir gübre kullanmıyorum, hiç kullanmadımda. Toprak olarak en altta 1 karış kırmızı bahçe toğrağı, 10 cm kalınlığında çürümüş yapraklardan oluşan toprak ve üzerinde 2-3 parmak kalınlığında su içerisinde yaşıyorlar. Tüm gün güneş alabiliyorlar.
10-15 gün içerisinde yeni yerlerine transfer olacaklar, yeni yerlerinde daha bir kalıcı hale gelecekler bakalım.
Bende teşekkür ederim, saygılarımla.
nurcanaybay
16-06-2011, 10:48
Mutlu bey ;
bilgiler için teşekkür ederim.
Yeni yerlerine geçtiklerinde de görmek isterim ,sağolun.
nurcanaybay
22-06-2011, 19:29
Su sümbül'üm ilk çiçeğini verdi.Dün akşam kendini gösterdi bugün de
tamamen açtı.Teşekkürler Ahmet bey :))
Mutlu Kutlu
22-06-2011, 19:39
Gözünüz aydın, bol bol tomurcuk verirler inşallah.
Bende Ahmet bey'e teşekkür ederim, bizlere bu güzel bitkiyi kazandırdığı için.Su sümbül'üm ilk çiçeğini verdi.Dün akşam kendini gösterdi bugün de
tamamen açtı.Teşekkürler Ahmet bey :))
nurcanaybay
22-06-2011, 19:46
Teşekkür ederim Mutlu bey .Ahmet bey'in sayesin de tanıdım ,sizin sayenizde de yetiştirmeyi öğrendim :))
saimerguvan
22-06-2011, 21:23
Çiçeğini sordum az kaldı dedi
Arsız mı arsız:p
234172
.
Sevgili Jezebel çok güzel görünüyor ellerinize sağlık...
İremsıla
08-08-2011, 10:35
Çok zarif çiçekleri var,ellerinize sağlık arkadaşlar...
arifbodrumlu
11-08-2011, 07:56
ben de nihayet bu yıl ki ilk fotoğrafları yüklemeyi başardım
saygılar
nurcanaybay
25-08-2011, 19:23
Su sümbüllerin de son 10 gündür sararmalar başladı.Ben geri dönüşüm başladı diye düşünüyorum.Bozulmalar normal mi ?
Siz'ler de gözlemlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
gülenmelek
25-10-2011, 10:00
Sevgili gultar'ın gönderdiği (teşekkür ediyorum tekrar ;) ) su sümbülü 1 yaprak çıkarttı. Aman ne keyif, tarifi yok yani. Ama bir sorum var ! Bu neden dik durmuyor ? Kök çıkarmaya devam ediyor ama suyun yüzeyinde kalan kökler kuruyor. Nasıl dik sabitlesem acaba ? Ya da kendi işini bilir mi bitki ;) Yaprakları kenarlara yaslıyorum ama bir de bakmışım kayıvermiş içeri :( (Tombiş ve azıcık açık renkli olan yeni yaprak)
Sevgili gultar'ın gönderdiği (teşekkür ediyorum tekrar ;) ) su sümbülü 1 yaprak çıkarttı. Aman ne keyif, tarifi yok yani. Ama bir sorum var ! Bu neden dik durmuyor ? Kök çıkarmaya devam ediyor ama suyun yüzeyinde kalan kökler kuruyor. Nasıl dik sabitlesem acaba ? Ya da kendi işini bilir mi bitki ;) Yaprakları kenarlara yaslıyorum ama bir de bakmışım kayıvermiş içeri :( (Tombiş ve azıcık açık renkli olan yeni yaprak)
sevgili gülenmelek, toprağa dikmeniz gerekiyor aynı bir çiçek gibi kökleri toprakta olacak üzerine fazla değil 4 parmak su yeterli. üstte kalan su durulunca berrak bir görünüm almalı daha temiz ve güzel görüntü için. kök toprakta olunca bitki de dik durur.yeni yaprak çıkarmasına çok sevindim daha çok yaprak ve çiçeğini görmenizi dilerim sevgilerimle.(normal bahçe toprağı kullanın)
Sevgili gultar, gönderdiğiniz su sümbülüm. Saksıyı dar seçip içerisine toprak ve su ekledim.
Geldikten sonra çıkan yeni yaprağı benide çok mutlu etti.Tekrar teşekkürler.
sevgili gülenmelek, toprağa dikmeniz gerekiyor aynı bir çiçek gibi kökleri toprakta olacak üzerine fazla değil 4 parmak su yeterli. üstte kalan su durulunca berrak bir görünüm almalı daha temiz ve güzel görüntü için. kök toprakta olunca bitki de dik durur.yeni yaprak çıkarmasına çok sevindim daha çok yaprak ve çiçeğini görmenizi dilerim sevgilerimle.(normal bahçe toprağı kullanın)
Sevgili Gultar Öğretmenim,
Dediğiniz gibi yaptım. Dibine bahçe köklerini örtecek şekilde bahçe toprağı, yaprakların çıkış yerine kadar ulaşan su doldurdum. Bir bonsai saksım vardı, onu kullandım. Halinden memnun, iki yaprak çıkarmış, bu sabah fark ettim.
Çocuklar da çok sevindi:)
Yerini de sevmiş olmalı. Peteğin üzerindeki pencere önünde, sınıfta...
Çocuklara da aslında nasıl bakılması gerektiğini vs anlattım. Eksik ya da yanlış bilgiler giderildi:))
Ve işte kafam yine karıştı:)
http://yerlibitki.com/index.php?act=viewProd&productId=247
gülenmelek
25-10-2011, 21:56
Ben tam tersini yapmışım meğer. Altta 4 parmak toprak, üstte cambul cumbul su :( Yarın hemen düzelteyim o zaman ;)
Anlaşılan hepimizin ki iyi durumda. Bu çok sevindirici. Umarım kayıp yaşamayız.
Teşekkür ediyorum sevgili gultar ;)
mandalinci
25-10-2011, 22:58
Akşamın bu vakti beni özendirdiniz işte, ne yapsam, serada görüp beğendiğim, sizden görüp hayran olduğum sümbüllerden alsam mı bu mevsim bilemedim?
Serada, hep dışarıda durdukları havuzda keyifleri yerinde gözüküyordu hepsinin, kışın bir şey olmaz herhalde?
gülenmelek
14-11-2011, 23:36
İyi gidiyor-mu acaba? Bir yandan yaprak verirken bir yandan eski yapraklarda minik siyah noktacıklar oluyor ve çoğalıyor bunlar. Bir şeyler mi eksik yoksa eski yapraklarda mı genelde böyle oluyor :(
gülenmelek
15-11-2011, 09:07
Önceden bilgi verdiğiniz gibi toprak ilave edip, üstünde yaklaşık 4 parmak su olmasını sağlamıştım ama görünen yine suyu fazla galiba. Toprağı biraz karışık, torf, çakıl, bahçe toprağı v.s. Suyun üzeri de sanki kirli gibi, beyaz, yağlı, ince bir tabaka oluşuyor. Acil toprağı değiştirip suyu da azaltmam lazım o halde. Sıcak bir yerde ve bol ışık alıyor. Kalorifer peteğine ve borusuna çok yakın. Açıklamanız için tekrar teşekkür ediyorum ;)
Su sümbülleri bahara hazırlanıyor,beni epeyce uğraştırdı.
Bakımzıs haldeki kış dönemini atlatan sümbüllerim
269956
Bakımı yapılmış durumu bir aya kalmaz eski haline gelirler
269957
Ekim ayındaki (eski hali)son durumu
269963
Su sümbüllerinin son durumları
293605
ilksenozturk
11-05-2012, 10:50
sevgili gultar'ın gönderdiği su sümbülüm bu halde;
http://www.agaclar.net/forum/956797-post179.htm
ilk gönderdiğinde güneş alan bir alana koymuştum ve uzun bir süre çoğalmaya devam ettiler. son 2 aydır çoğalmaları azalmıştı ve yeni yerlerine taşındı.
bulunduğu kabın bir kenarı japon şemsiyesi olacak (yeni ilave ettim) ve yüzey kaplaması için de su mercimeği.
yaz ilerledikçe güzelleşeceğine inanıyorum
Benim sümbüllerimden sadece 1 adet hayatta kaldı.
Kış çok sert geçti...
ilk gönderdiğinde güneş alan bir alana koymuştum ve uzun bir süre çoğalmaya devam ettiler. son 2 aydır çoğalmaları azalmıştı ve yeni yerlerine taşındı.
bulunduğu kabın bir kenarı japon şemsiyesi olacak (yeni ilave ettim) ve yüzey kaplaması için de su mercimeği.
Sümbülleriniz çok güzel. Su mercimeği paylaşan bir arkadaş var haberiniz olsun.
Japon şemsiyesi de benden
Sayın ilksenozturk
Su sümbülünü diktiğiniz saksıda zaman içerisinde yer kalmıyacak onun için
su mercimeğinede yer kalmıyacak ve yazık olur derim,yinede karar sizin(dediğiniz şekilde süs havuzu içinde olur)
Su sümbüllerinin son durumları
293605
Maşallah; ne kadar güzeller. Güle güle büyütün. Ben de mi denesem acaba? Güzelliklerini görünce dayanamadım.:D
ilksenozturk
12-05-2012, 08:28
Sayın ilksenozturk
Su sümbülünü diktiğiniz saksıda zaman içerisinde yer kalmıyacak onun için
su mercimeğinede yer kalmıyacak ve yazık olur derim,yinede karar sizin(dediğiniz şekilde süs havuzu içinde olur)
yer kalmayan dolu dolu olan bir havuz olsun istiyorum zaten sn adneser:) baktım sıkışıklıktan bunalıyorlar, yeni arajmana başlarım inşallah. veya dağıtırım ben de :) öldürmem onları
bir de nilüferim oldu yeni, onun su mercimekleri ile arajman haline getiririm belki.
zamanla....
Maşallah; ne kadar güzeller. Güle güle büyütün. Ben de mi denesem acaba? Güzelliklerini görünce dayanamadım.:D
Sayın Almira
Teşekkürler siz niyetlenin ilk su sünbülleriniz benden olsun
Sayın Almira
Teşekkürler siz niyetlenin ilk su sünbülleriniz benden olsun
Valla şimdi ciddi ciddi niyetlendim. :D
ilksenozturk
15-05-2012, 15:23
Sümbülleriniz çok güzel. Su mercimeği paylaşan bir arkadaş var haberiniz olsun.
Japon şemsiyesi de benden
su sümbülüm de zaten sizdendi :) çok teşekkür ederim.
bu arada sümbülümde enteresan uzantılar çıkmaya başladı, çiçek mi emin değilim ama onun için erken diye düşünüyorum. en kısa sürede fotolarını paylaşacağım
ilksenozturk
23-05-2012, 09:25
http://www.agaclar.net/forum/970993-post182.htm
havuzcuğuma japon şemsiyesi ekledim, sümbüllerimde fazla bir gelişme olmasa da fotosunu paylaşmak istedim....
Su sümbülerim ilk çiçklerini açmaya başladı
İkinci saksının çiçeğide yolda :eek:
306623
Birinci saksı
Dün akşamdan kendini gösterdı yarın açarım diyordu ve sözünü tuttu :D
306624
Benimkiler her yönden koltuk ve yavru veriyor. Bu günlerde yeni bir mekan ayarlayacağım. :D Henüz tomurcuk göremedim.
Benimkiler her yönden koltuk ve yavru veriyor. Bu günlerde yeni bir mekan ayarlayacağım. :D Henüz tomurcuk göremedim.
Sayın almira
Size söylemiştim geniş bir saksı olsun diye daha cok çoğalacaklar.
Su sümbüllerim daha yapraklarını büyütmeden ilk çiçeklerini açmaya başladı. tabii biraz küçükler. Bu yıl iki havuz yaptım sümbüllerimi. Yıl sonunda daha çok kişiyle paylaşmak için. Geçen yıl isteyen çok oldu büyük bir kısmına gönderdim ama gönderemediklerim de oldu. Bu nedenle her isteyene göndermek için geniş tuttum alanı.
sayın gultar su sümbüllerinizden bende rica edecem.şimdiden sıraya gireyim dedim.çok merak ettiğim çiçeklerden biriydi.şimdiden teşekkürler.
ilksenozturk
18-06-2012, 07:42
Bu yıl iki havuz yaptım sümbüllerimi. Yıl sonunda daha çok kişiyle paylaşmak için. Geçen yıl isteyen çok oldu büyük bir kısmına gönderdim ama gönderemediklerim de oldu. Bu nedenle her isteyene göndermek için geniş tuttum alanı.
isteyen olursa göndereyim diye böyle bişey yapmanız çok ince bir düşünce sevgili gultar. geçen sene isteyenlerden biri olarak elleriniz dert görmesin diyorum. sizin yavrucukları ben de komşularımla paylaştım, çiçek açmadılar ama birkaç evde birden çoğalarak yayılıyorlar. tekrar tekrar teşekkürler :rolleyes:
tachigari
20-06-2012, 11:25
Kemalpaşada ki bahçeme bir havuz yaptım.Bu türü orada yetiştirmek istiyorum.Kışın bizim buralar biraz sert iklim oluyor.Bu tür için kışın ne yapmalıyım.Sorun yaşarmı?
ilksenozturk
20-06-2012, 15:23
Kemalpaşada ki bahçeme bir havuz yaptım.Bu türü orada yetiştirmek istiyorum.Kışın bizim buralar biraz sert iklim oluyor.Bu tür için kışın ne yapmalıyım.Sorun yaşarmı?
yedeklemenizde fayda var, birkaç kökü içeride kışı geçirsin, nolur nolmaz
Su sümbüllerinin son durumu
315950
ilksenozturk
06-07-2012, 09:34
''benimkiler henüz açmadı, havuzcuklarını doldurmakla meşgüller
bunlar şahane olmuş :)''
demişken birkaç gün önce, bugün çiçeklerini de gördük :)
http://www.agaclar.net/forum/995623-post229.htm
Yeniden açmaya başladılar. Sürprizi çok seviyor. Bu gün birşey yok gibi sabah açmış günaydın diyorlar...
Mutlu Kutlu
10-07-2012, 21:19
Su sümbüllerinin keyifleri bu sıralar çok iyi,
gokcegokce
10-07-2012, 21:47
Çok güzeller hepinizin elleri dert görmesin arkadaşlar. Ben de yetiştirmek isterdim ama Karsta yaşayacağını sanmıyorum. Malum güneş ışığı kışın neredeyse hiç olmuyor.
Mutlu Kutlu
10-07-2012, 22:11
Kışın dondurmazsanız uykuda hareketsiz geçiriyor kışı, ben havuzda kalanlar kesin ölürler diyordum. O kadar çok don yediler ki, onların yerine ben olsaydım dayanamazdım. Su sürekli aktığı için su donmadı, su sümbülleride ölmedi.
Kısaca kışın kapalı bir yerde dururlarsa birşey olmaz,Çok güzeller hepinizin elleri dert görmesin arkadaşlar. Ben de yetiştirmek isterdim ama Karsta yaşayacağını sanmıyorum. Malum güneş ışığı kışın neredeyse hiç olmuyor.
KAPTANzst
14-08-2012, 17:45
:pListeye ilave olmuştur:p
Ne zaman başlarım bilemem:confused::)
Bahçede güzel bir bölüm oluşturur ve devrolan suyu diğer çiçeklerde kullanılır. Artı bir külfeti olmaz yani. Belkide açık alanda dolaşan su daha iyi yarayacak diğer çiçeklere.
Hayırlısı:D
Su sümbülleriyine coştu
Balkondaki sümbülüm
325949
Terasdan bahçeye indiler ( biraz hasar gördü pas hastalığını yeni atlattı)
325950
Hepsi bir arada alt saksıdakilerde Tradescantia spathacea.
325951
Sayın Adneser
Bravo Tamamen suya koyduğunuz vakit aynı çiçeklenme oluyormu
Siz toprağı neden terçih ettiniz iyi günler
Herkesin su sümbülü var ama benim yok:( :D
Sayın Adneser
Bravo Tamamen suya koyduğunuz vakit aynı çiçeklenme oluyormu
Siz toprağı neden terçih ettiniz iyi günler
Sayın Ahmeter
Suda yetiştirmeyi denemedim fakat daha önceki mesajlarda ve Kutlu beyin resimlerinde(benım ilk su sümbüllerimde Kutlu beyden almıştım)havuzda çiçekli görüntüleri var.
Benim toprağı tercihim daha gür ve daha güzel yetişiyor yalnız kullandığım normal toprak(anadolu değimi ile mırık dediğimiz yani çürümüş toprak ve çürümüş yaprak karışımı) değil.
Bu tarifi saksıda su sümbülü yetiştiren herkese tavsiye ederim.
Sayın Adneser
Teşekkür ederim
Sayın Adneser'in sus sümbüllerinin kardeşleri.:D
Sayın Adneser'in sus sümbüllerinin kardeşleri.:D
Sayın Almira
Hepsi mükemmel görünüyor elinize sağlık.
Baharda dağtalım yoksa koyacak yer kalmıyacak ;)
Sayın Ahmeter; çok teşekkür ederim. Su sümbülünü sizin bahçenizde ilk defa görmüş ve hayran olmuştum. Ben de bu güzelliği yaşama şerefine eriştiğim için çok mutluyum.
Sayın Adneser; ben buradaki üyelere dağıtarak hayli azaltacağım. :D
Maşallah sizin sümbüllerde harika açmışlar. Çoklu saksı sörüntüsü de hiç fena durmuyor hani...;) Malesef benim sizinki gibi geniş bir terasım yok. Öyle bir terasım olsaydı; hemen minik bir havuz konduruverirdim.:cool:
Sümbülü unutmak ne mümkün
günebakan
23-08-2012, 12:02
Çok güzelmiş sayın Ahmeter ben sizden aldığımı yaşatamadım ne yazıkki.
Selamlar,
Bitkili akvaryumuma nitratı emdiği içim su sümbülü eklemek istiyorum. bu güzel bitkiyi nerden temin edebilirim, ya da ücretli veya ücretsiz gönderebilecek biri olursa çok sevinirim.
Dağıtıyorum bilgi AHMETER BAHÇE
Aşırı çoğalmadan dolayı dağıtacak veya atmayı düşünen arkadaşlar var mı? Paludaryum için düşünüyorum.Gönderebilecek arkadaşlar bana ulaşırsa sevinirim.
İstediğin kadar gönderebilirim yanlız kargo üçretini göz önüne al
Sayın ahmeter göndemiş olduğunuz su sümbülleri için teşekkür ederim.
Resul bravo resimlemişin
Güneşte tut. suyu eksılmesin .yağmur suyu ilave edersen iyi olur
Kışı 10 dereçenın altına düşmeyen aydınlık bir yerde geçirsin
Bir şeyi merak ediyorum..
Yaprak diplerindeki şişkinliklerin içinde ne var?
Resul bravo resimlemişin
Güneşte tut. suyu eksılmesin .yağmur suyu ilave edersen iyi olur
Kışı 10 dereçenın altına düşmeyen aydınlık bir yerde geçirsin
Tavsiyeniz için teşekkürler sayın ahmeter. Bunun için balkona yağmur suyunu biriktirmesi için bir kap koyacağım. Tabi birde yağmur yağsa. :D
Bir şeyi merak ediyorum..
Yaprak diplerindeki şişkinliklerin içinde ne var?
Bitkinin yüzmesini sağlayan hava keseçikleri
Sn. Ahmeter, elinizde dağıtılacak su sümbülü kaldı mı acaba ? Tüm emekleriniz için ellerinize sağlık. Verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler, sağlıkla kalın.
İstanbulda nerdesiniz size nasıl ulaşabilirim İyi günler
Göztepe soyak' a yakınım sayın Ahmeter. Siz hangi yakadasınız. Açıkcası sizinle tanışmak, sizi ziyaret etmek isterim. Bu beni çok mutlu eder. Sağlıkla kalın.
Su sümbülleri havaların iyi olmasını fırsat bilip yeniden çiçeklendiler ;)
339416
339417
Çok hoş bir bitki, renkleri harika, suda yetişiyor olmasıda ayrı bir güzellik...
Peki çoğaltması zor mu yoksa kolay bir bitki mi?
Çok hoş bir bitki, renkleri harika, suda yetişiyor olmasıda ayrı bir güzellik...
Peki çoğaltması zor mu yoksa kolay bir bitki mi?
Sayın Kryon
Çoğaltmasıda bakımıda kolay olan sucul bir bitki tek sorun kışı atlatabilmesi ve çiçeklerin ömrünün kısa olması.
Sn.Adneser ben paludaryum için düşünmüştüm ne dersiniz sizce bu şekilde başarabilir miyim?
Sn.Adneser ben paludaryum için düşünmüştüm ne dersiniz sizce bu şekilde başarabilir miyim?
Sayın Kryon
Bazı arkadaşlara bu amaçla gönderdim kullandılar fakat sonucu hakkında bir bilgim yok.
Cevap için teşekkür ederim Sn.Adneser, bu durumda deneyip gözlemlemekten başka çare yok... Şimdi geriye bu bitkiyi bulmak kaldı, araştıralım bakalım...
ilksenozturk
01-11-2012, 07:34
su sümbüllerinin toptop olan keseciklerinin zamanla kaybolması ve dallar halini alması sadece benimkilerde olan bir durum değil sanırım.
sizlerin eklediği bazı resimlerde de sanki güneş almak için kafasını uzatması ve keseciklerinin kaybolması sözkonusu.
mevsimsel midir? toprağa iyice tutunması ile alakalı mıdır? sonra yeniden eski haline gelir mi?
Su sümbülüme ne oluyor. :( Günde 2 - 3 saat doğrudan güneş ışığı tüm günde gün ışığı alan bir yerde, fakat yaprakları resimde görüldüğü gibi yanıyor. Ne yapmalıyım?
su sümbüllerinin toptop olan keseciklerinin zamanla kaybolması ve dallar halini alması sadece benimkilerde olan bir durum değil sanırım.
sizlerin eklediği bazı resimlerde de sanki güneş almak için kafasını uzatması ve keseciklerinin kaybolması sözkonusu.
mevsimsel midir? toprağa iyice tutunması ile alakalı mıdır? sonra yeniden eski haline gelir mi?
Sayın ilksen hanım
Keseçiklerin kaybolması sadece sizde değil su sümbüllerinin kendi süreci, zaman içerisinde çürüyüp yok oluyor.
Bu aylardan itibaren bitki dinlenmeye geçecek ve çoğu yaprakların kuruması normaldir.
Şubat Mart aylarından itibaren yeniden canlanmaya başlıyacaktır tabi havaların 5-10 derecelerin altına düştüğünde korunabilirse.
Su sümbülüme ne oluyor. :( Günde 2 - 3 saat doğrudan güneş ışığı tüm günde gün ışığı alan bir yerde, fakat yaprakları resimde görüldüğü gibi yanıyor. Ne yapmalıyım?
Sayın resul 22
Su sümbülünüz gayet sağlıklı merak edecek birşey yok bu aylardan itibaren çoğu yaprakların kuruması normaldir.
Bir önçeki mesajda yazdığım gibi kışı atlatmak şartı ile seneye tekrar canlanacaktır.
Açıklamanız için teşekkürler.Peki kuruyan yaprakları kesmeli miyim?
Açıklamanız için teşekkürler.Peki kuruyan yaprakları kesmeli miyim?
Sayın resul22
Yaprakları kesmesenizde olur,fakat gördüğüm kadarıyla saksınız küçük,ben kuruyan yaprakları yeni seneye sümbülleri dikeceğim diğer saksının dibine yerleştirip üstüne toprak ekliyorum seçim sizin.
ilksenozturk
02-11-2012, 08:53
Sayın ilksen hanım
Keseçiklerin kaybolması sadece sizde değil su sümbüllerinin kendi süreci, zaman içerisinde çürüyüp yok oluyor.
Bu aylardan itibaren bitki dinlenmeye geçecek ve çoğu yaprakların kuruması normaldir.
Şubat Mart aylarından itibaren yeniden canlanmaya başlıyacaktır tabi havaların 5-10 derecelerin altına düştüğünde korunabilirse.
cevabınız ve ilginize teşekkürler.
bu saksıyı olduğu gibi iç mekana taşıyacağım kışın.
şu sonbahar yağmurlarının biraz daha tadını çıkarsınlar diye bekliyorum sadece.
fakat aklıma takıldı, zaman içinde yokolanlar kesecikleri kaybolanlar mı, yoksa genel bir ifade ile mi yazdınız? keseciği giden ölür diyorsanız, bizde kesecikli olan kalmadı :(
cevabınız ve ilginize teşekkürler.
bu saksıyı olduğu gibi iç mekana taşıyacağım kışın.
şu sonbahar yağmurlarının biraz daha tadını çıkarsınlar diye bekliyorum sadece.
fakat aklıma takıldı, zaman içinde yokolanlar kesecikleri kaybolanlar mı, yoksa genel bir ifade ile mi yazdınız? keseciği giden ölür diyorsanız, bizde kesecikli olan kalmadı :(
Yok olması yaprakların kurumasıdır ( kuruyan yapraklar su içerisinde çürüyerek bitkiyede besin kaynağı olur) yanlış anlaşılmasın kök bitkiyi beslendikçe yeni yapraklar verecektir,cıkan yapraklarında bazıları kesecikli olarak çıkacak merak etmeyin.
Sevgili gultar, gönderdiğiniz su sümbülüm. Saksıyı dar seçip içerisine toprak ve su ekledim.
Geldikten sonra çıkan yeni yaprağı benide çok mutlu etti.Tekrar teşekkürler.
Bu mesajında Sevgili Gultar Hocaya teşekkür eden Sevgili Handann, tek kök alarak özene bezene bakmış olduğu Su Sümbülünü onlarca kök haline getirerek Ankara Sonbahar Toplantısı'nda paylaşarak bizlere de bu güzelliği yaşama mutluluğu vermiştir. Bu vesile ile kendisine ve Gultar Hocama teşekkür ederim.
:osayın adneser balkondaki su sümbüllerinizin paylaştığınız fotogralarına bakarken aradığım çiçeğe rasladım tradescantia spathacea nın bir kökünü istesem ücretli de olur paylaşabilirmisiniz cevabınızı bekliyeceğim saygılar
:osayın adneser balkondaki su sümbüllerinizin paylaştığınız fotogralarına bakarken aradığım çiçeğe rasladım tradescantia spathacea nın bir kökünü istesem ücretli de olur paylaşabilirmisiniz cevabınızı bekliyeceğim saygılar
Sayın aycan
Hayat paylaştıkça güzeldir, Aycan hanım neden olmasın yalnız üçret diye bir şey söz konusu olmaz, ister kargo ile fide olarak (üçreti çok derseniz) ptt ile nasıl isterseniz.
Kış geldiği için su sümbüllerinden dağıtmak isteyen arkadaşlar varsa ben talibim.
Fide / tohum istekleriniz için Alışveriş bölümündeki Arıyorum (http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/) başlığını kullanınız.
didem akay
22-11-2012, 06:58
Günaydın.. Ben dün internetten sipariş verdim.. Heyecanla bekliyorum. Bu bitkiyi ilk defa gördüğüm için, heyecanım ve merakım daha da arttı.. Umarım geldiğinde yeni evini sever ve mutlu olur..
Su sümbülleri artık havaların soğumasıyla artık tamamen kış uykusuna yattılar,
ve bu günkü durumları.
348431
su sümbülü
Bu sene daha canlı bir halleri var kasım ayı sona erdi yeni yavru bile veriyorlar
Ama gübre veriyorum ve demir takviyesi yapıyorum
Bir haftadır Asi nehrinde su sümbülü akıp duruyor.
Bu gün gördüğümde gözlerime inanamadım :eek:
İlk önce benzettim sandım daha yakından bakınca gerçek olduğunu gördüm.
Suriye taraflarından geldikleri tahmin ediliyor.
O kadar uğraşmama rağmen sadece iki yıpranmş kök alabildim.
Pazar günü köye gittiğimde toplama şansım daha fazla olacak:D354198
354199
354200
354201
Su sümbülü elinde fazla olan varsa 1 adet rica edeceğim, ya da bulabileceğim bir adres var mı? Beni su sümbülsüz bırakmayın arkadaşlar :(
ilksenozturk
28-12-2012, 11:55
Su sümbülü elinde fazla olan varsa 1 adet rica edeceğim, ya da bulabileceğim bir adres var mı? Beni su sümbülsüz bırakmayın arkadaşlar :(
bizimkilerin durumu pek içaçıcı değil şu mevsimde. ne ölüyor ne yapıyor arası.
ilk baharı beklerseniz paylaşabiliriz geriye kalanları.
Benimkiler de fena. Böylemi olması gerekiyor bilmiyorum. Ne kök kaldı nede dal. Çürüdüler mi yoksa?
nurcanaybay
28-12-2012, 15:10
Ahmet bey '' akşamları ısı 10 derecenin altına düştüğünde korunmaya alınmalı '' demişti.
Bir - iki tanesinin ev içine alınıp , var ise güneş alan kapalı balkonlar da kış'ı geçirmesi
en doğrusu olacak sanırım.
arkadaşlar bana siteden bir arkadaşmızın gönderdiği su sümbülü çok güzeldi geldikten sonra 4-5 tane yaprak açtı şu an benimkide çok fena içerden hiç dışarıya çıkarmadım umarım çürümez çok sevmitim çümkü birşey olursa çok üzülürüm
Sevgili tuya,resmini eklermisiniz,koklesmesi ve yapraklanmasi sicak havalarda oluyor,kisin girmesiyle dinleniyor bahara karsi da canlanabilir.
Arkadaşlar telaşa kapılmaya gerek yok benim su sümbüllerininde sizinkilerden farkı yok:( yarın son durumlarını yüklerim
309 ve 382 nolu mesaj'lardaki fotoğraflara bakarsanız bu durumun normal olduğunu anlarsınız havalar ısınınca yeniden canlanacaktır.
Bol çiçekli günler
Sayın ayhat
Acele etmeyin su sümbülü şu sıralar dinlenme evresinde bahara doğru mart gibi gönderirim.
Sevgili tuya,resmini eklermisiniz,koklesmesi ve yapraklanmasi sicak havalarda oluyor,kisin girmesiyle dinleniyor bahara karsi da canlanabilir.
sayın handan şu sıra makinamda bir sorun var halleder halletmez yüklerim resimlerini zaten iki köktü bana gönderdiğiniz sümbül biri tamamen çürüdü diğererininde yaprakları kurudu çok üzüldüm umarım bahara tekrar yeşerir yarın resimleri yüklemeye çalışacağım
Su sümbüllerinin son hali arkadaşlar onun için merak etmeyin.
357981
357979
357980
Soğuktan koruyun yeter.
Benimkiler böyle değil. Tamamen balçık durumunda.:( Yeşil hiçbir görüntü yok. Bir iki dalcık vardı; onları da elime alınca kökler suda dal elimde kalıyor. Sudaki bölüm dağılıyor. :confused:
benimkisi işte aynı böyle sayın adneser eğer bizimkilere birşey olursa sizinkilere gözümü diktim haberiniz olsun :)))
Toprağı az suyu çokmu?
Sayın hanndan
Toprak çok suyu az yaklaşık iki parmak kadar su.
benimkisi işte aynı böyle sayın adneser eğer bizimkilere birşey olursa sizinkilere gözümü diktim haberiniz olsun :)))
Sayın tuya
Sizinkilere bir şey olursa ( inşallah birşey olmaz) sorun yok bendekilerde sizindir
Benimkiler böyle değil. Tamamen balçık durumunda.:( Yeşil hiçbir görüntü yok. Bir iki dalcık vardı; onları da elime alınca kökler suda dal elimde kalıyor. Sudaki bölüm dağılıyor. :confused:
Sayın almira
Hepsi aynı durumdamı (yenilerini gönderirim merak etmeyin) çünkü benimkilerden daha canlı idi, resim yükliyebilirmisiniz.
Su sümbüllerinin yeni yaprakları çıkmaya başladı tam olarak çıkınca bakıma alınacak,şimdilik durumları iyi.
364148
mehmetckc
03-02-2013, 08:55
Arkadaşlar,
Sevgili hanndan'ın kasım ayı içerisinde göndermiş olduğu sümbülümü önceki mesajlardan esinlenerek aşağıdaki şekilde yerine yerleştirdim.
En alta iyi yanmış çiftlik gübresi, üstüne dekoratif olması için çakıl ve bolca su...
Yalnız, üst kısmında yosun görünümlü yeşil, hoş olmayan bir tabaka oluştu. Sizce buna katlanmam mı gerekiyor, yoksa bir tavsiyeniz var mı? Bir de gelişmeye başladığını ve hatta çiçeklendiğini görmem ne kadar zaman alır acaba?
Arkadaşlar,
Sevgili hanndan'ın kasım ayı içerisinde göndermiş olduğu sümbülümü önceki mesajlardan esinlenerek aşağıdaki şekilde yerine yerleştirdim.
En alta iyi yanmış çiftlik gübresi, üstüne dekoratif olması için çakıl ve bolca su...
Yalnız, üst kısmında yosun görünümlü yeşil, hoş olmayan bir tabaka oluştu. Sizce buna katlanmam mı gerekiyor, yoksa bir tavsiyeniz var mı? Bir de gelişmeye başladığını ve hatta çiçeklendiğini görmem ne kadar zaman alır acaba?
Sayın Mehmet bey
1- Öncelikle saksı olarak kullandığınız cam fanusu (köklerin ışık almaması gerekir) ve içindeki gübreyi değiştirmenizi öneririm.
2- Toprakharcı olarak bahçenizin hiç güneş görmemiş en nemli yerinden, kullanacağınız saksının 5/3 ni dolduracak kadar toprak ve çürümüş yaprak
kalan 5/1 ne biraz iri taneli kum ve bir avuç eski gübre.
3-Bitkiyi bu karışımın içine dikin
4-Kalan 5/1lik kismada (1-2 cm geçmesin)su ilave edin ve suyu hiç eksilmesin yani toprak görünmesin.
Nisan,Mayıs ve haziran gibi çiçekleri görürsünüz.;)
mehmetckc
11-02-2013, 13:05
Sayın Mehmet bey
1- Öncelikle saksı olarak kullandığınız cam fanusu (köklerin ışık almaması gerekir) ve içindeki gübreyi değiştirmenizi öneririm.
2- Toprakharcı olarak bahçenizin hiç güneş görmemiş en nemli yerinden, kullanacağınız saksının 5/3 ni dolduracak kadar toprak ve çürümüş yaprak
kalan 5/1 ne biraz iri taneli kum ve bir avuç eski gübre.
3-Bitkiyi bu karışımın içine dikin
4-Kalan 5/1lik kismada (1-2 cm geçmesin)su ilave edin ve suyu hiç eksilmesin yani toprak görünmesin.
Nisan,Mayıs ve haziran gibi çiçekleri görürsünüz.;)
Sayın adneser,
önceki örneklerde şeffaf vazo içerisinde çiçek açmış halde gördüğüm uygulamalardan esinlendiğim için cam fanusu tercih etmiştim.
Siz bu uygulamanın yanlış olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Sayın adneser,
önceki örneklerde şeffaf vazo içerisinde çiçek açmış halde gördüğüm uygulamalardan esinlendiğim için cam fanusu tercih etmiştim.
Siz bu uygulamanın yanlış olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Ben tamamen yanlıştır cam fanus içinde yetişmez diye bir iddam yok, ışık ve güneş gören su, zamanla yosun ve'de koku yapar, (kapalı ortamda çekilecek bir durum değildir) sonuç olarak bitkinin gelişmesinide etkiler.
Karar sizindir Mehmet bey
mehmetckc
11-02-2013, 20:37
ışık ve güneş gören su, zamanla yosun ve'de koku yapar
Aynen öyle oldu zaten, uygulamayı tavsiyelerinizi de göz önünde bulundurarak tekrar düzenleyeceğim.
Saygılar,
Su sümbülleri yeni sezona hazırlanıyor.
Bakım öncesi
373568
Yeni çıkmaya başlıyan kökler
373569
Çıkan eski yaprakları saksının altına yerleştirildi ve üzeri toprakla dolduruldu
373571
Temizlenen kökler dikiliyor
373572
Temizlenen su sümbülleri
5/4 toprakla doldurulan saksıya dikildi, su ilave edilerek toprak yumşatıldı
373574
Yenilenler dikiliyor.
373575
373576
Bir ay sonra sezona hazırlar.
373577
Bu sabahki durumları
Havuzda olanları geçe üstünü örtüyorum
Serada olanlar daha güzeller
Her iki tarafta olanlara organik sıvi gübre veriyorum
İyi günler
Merhaba arkadaşlar nette derede bulduğum bitkilerin ne tür olduğunu araştırırken yolum buraya düştü. Geçen hafta sonu evin yakınlarından geçen derede akvaryum için bitki bakmaya gittim ve bi kaç çeşit bitki buldum, sanırım burda bahsedilen su sümbülü. Yakın zamanda bunlardan akvaryuma dikmeyi düşünüyorum, ayrıca bu bitkilerden isteyen olursa buradan toplayıp gönderebilirim.
http://www.akvaryum.org/Forum/dosyalar/141660/25_2_2013_19_5_15_1.jpg
http://www.akvaryum.org/Forum/dosyalar/141660/25_2_2013_19_5_15_2.jpg
http://www.akvaryum.org/Forum/dosyalar/141660/25_2_2013_19_5_15_4.jpg
kaanssenol
11-03-2013, 01:49
Ozellikle akvayum ile ilgilenenlerin su dengeleme amaci ile cok aradigi guzel bir bitkidir. guzel bakimlar.
çiçeksever
21-03-2013, 15:45
tropikseradan su sümbülü aldım.2 kiloluk yoğurt kovasına 1/4 torflu çiçek toprağı ve üzerine su koydum.2 kök halindeydi.1 kök çürüdü.Öbürününde durumu iyi değil.Ne yapmam lazım.
çiçeksever
21-03-2013, 15:49
Bu da resmi.Camın önünde duruyor.
su sümbülü
Kışı geçirdi yeni sürgün ve kök gelişmesi başladı
Bol ışık.ortam 15 derece . sıvı gübre
çiçeksever
28-03-2013, 14:22
Gördüğüm kadarıyla saksıda toprak yok herhalde.
çiçeksever
28-03-2013, 14:25
Ürünü aldığım tropiksera.com sitesinde ürünün yetiştirilmesi ile ilgili bilgi şöyle;
Su sümbülü (Eichornia crassipes)
Kökleri su içerisinde, gövde ve yaprakları su yüzeyinde yaşar. Fanus içerisine yarısına kadar humuslu toprak, diğer yarısına su doldurarak ev içerisinde yetiştirilebilir. Ağustos-eylül sonu arasında çiçek açar. Kalın ve dekoratif yaprakları vardır.
YETİŞTİRİLMESİ:
+20 derecenin altındaki sıcaklıkları sevmez. Kış aylarında yapraksız geçirir, Güneşe alıştırılırsa gelişimi sağlıklı olur, az güneş gören ortamlarda problemsiz gelişimine devam eder. Sürekli gölgede yaşaması bitki sağlığını bozar.
serkan_istanbul
28-03-2013, 19:37
benim malesef su sümbülüm evde olmasına rağmen yaşayamadı. ev kalöriferli olmasına rağmen naptımsa olmadı. sanırım bu bitkide beni sevmedi
papatyam09
02-04-2013, 17:50
merhaba arkadaşlar istanbul da yaşıyorum. bana su sümbülü gönderebilecek çiçek dostu olabilir mi diye sormak istedim :) sevgiler
mor-salkım
14-04-2013, 22:04
merhabalar, elinde fazladan su sümbülü olan varsa gönderebilir mi acaba? karşılığında birkaç çeşit kaktüs(hatta bir tane leş kaktüsü yeni köklendiriyorum) veya sardunya çeliği gönderebilirim.(katmerli koyu pembe, beyaz, turuncu sardunyalarım). şimdiden teşekkürler.
Bende su sümbülü bakıyorum ama saksıya toprak koyarsanız bitki gelişemiyor. mutlaka su üzerinde kökler başkabirşeye değmemeli toprak sadece kabın dibinde olmalı. Saksı uygun bir kap değildir su içinde yuzmesi lazım.
Bende su sümbülü bakıyorum ama saksıya toprak koyarsanız bitki gelişemiyor. mutlaka su üzerinde kökler başkabirşeye değmemeli toprak sadece kabın dibinde olmalı. Saksı uygun bir kap değildir su içinde yuzmesi lazım.
Sayın Aqu
Su sümbülü topraklı saksıda bitki gelişmiyor saksiı uygun değil demek yanlış bir düşünce, ben yıllardır bu şekilde yetiştiriyorum.http://www.agaclar.net/forum/1009852-post336.htm
Resimdeki su sümbülleri saksı içinde ve toprakta yetişiyor.
Su üzerinde serbest halde yüzdüklerinde yaprakları daha yeşil ve çok hızlı çoğalıyorlar. Saksıda aynı verimi alamıyorum. sulanması saksıdayken ihmale gelmiyor bitki çabuk yanıyor. sudada şunu farkettim eğer su çok ısınırsa bitki yine yaprak sarartıyor. benimkilerinde resimlerini ekliyecem kışı balkonda geçirdiler ilgilenemedim çok hasar aldılar ama şükür şimdi toparlanıyorlar.en kısa zamanda bende resimlerini çekip burada paylaşmak istiyorum.
Bu sabah beni çok şaşırtan ve sevindiren bir sürprizle karşılaştım. Sayın Ahmeterden gelen ve bütün kışı pencere önünde geçiren su sümbülüm.
Sayın Dansel
Bravo bu ayda gerçekten süpriz olmuş hemde biz çiçek severler için, yerinin kalörifer üstü oluşu çiçeklenmeyi hızlandırmış,ne yazıkki ömrü kısa bol bol seyredip ,tadını çıkarın.
Saygı ve selamlar
Sn. adneser, bu mevsimde çiçeklenmesi beni şaşırttı. Dediğiniz gibi radyatöre yakınlık ve güneye bakan pencere önü çiçeklenmeyi hızlandırdı sanırım. Seyretmek ne demek neredeyse başından ayrılmayacağım :)
TEBRİKLER
Sizi alkışlayabilirmiyim
neslihan0602
20-04-2013, 19:53
Arkadaşlar bugün sipariş verdiğim su sümbüllerim geldi 2adet..Bunları 60-70cm derinlikte bir havuzda yetiştirmek istiyorum. neslihan0602 / Bahçe başlığında havuzun resimleri var.. Ankara'ra yetişmesi hakkında bilgi verirseniz sevinirim .Bu konuda bilgili olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum..saksıya toprağa ekip havuza mı koymalıyım yoksa direk havuza mı bırakmalıyım??:(:cool:
Arkadaşlar bugün sipariş verdiğim su sümbüllerim geldi 2adet..Bunları 60-70cm derinlikte bir havuzda yetiştirmek istiyorum. neslihan0602 / Bahçe başlığında havuzun resimleri var.. Ankara'ra yetişmesi hakkında bilgi verirseniz sevinirim .Bu konuda bilgili olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum..saksıya toprağa ekip havuza mı koymalıyım yoksa direk havuza mı bırakmalıyım??:(:cool:
Sayın Neslihan hanım
Her iki şekilde'de olabilir yanlız Ankara'nın kışına, birde Gölbaşı daha soğukturki(+5c altında ) dayanmaz saksılı olursa Ekim ayında kış gelmeden içeri alırsanız yaşatabilirsiniz.
Saygı ve selamlar
neslihan0602
22-04-2013, 11:50
Çok teşekkür ederim sayın adneser,harfiyen uyacağım, bu bilgiler çok değerli:)
merhaba,
sayın ahmeter su sümbülleriniz çok güzel elinize sağlık. orda bir bitki dikkatimi çekti. memlekette çok görürdüm ama bir türlü ismini öğrenmemişim. 40 no lu mesajınızda :
http://www.agaclar.net/forum/673191-post40.htm kırmızı meyveleri olan mısır koçanı gibi bu bitkinin adı nedir ?
393933
Yinede gelişimleri fena dağil
[ATTACH]393934[/ ATTACH]
Nevin Marangoz
22-04-2013, 23:28
Ben de Ankara'daki sonbahar toplantısında almıştım su sümbülümü sevgili Handann getirmişti.Uzun zaaman kırmızı örümcekle savaştım.Yine de tam geçti diyemiyorum.Kırmızı örümcek için arap sabunu (30 cc) ve alkol (15 cc) alkol karışımını 1lt ye tamamlayarak hazırladığım karışımı kullandım.Bu karışımla hem yapraklarını sildım hem de fıs fıs yaptım.Sümbülüme hiç zarar vermedi.
Sabah güneşi gören cam kenarında duruyor.Camın altında kalorifer de var.Mart sonlarında çiçek açtı.Çiçeğini tozlaştıdım.Tohum yapar mı bakalım bekliyorum.Bazı arkadaşların yazdığı gibi boynunu büküp suya daldı.Tohum yaparsa düşüncesi ile kesmiyorum.
Bir de evin içinde sürekli su bulunması odanın havasını nemlendirdiği için çok faydalı.Özellikle Ankara gibi kuru havası olan yerler için gerekli bile.Bu yüzden havuza alırken bir kökünü evde bırakacağım.Yanına başka arkadaş ta olsun istiyorum.Başka bir su bitkisi olup fazla gelen varsa ben alabilirim.
Sabah güneşi gören cam kenarında duruyor.Camın altında kalorifer de var.Mart sonlarında çiçek açtı.Çiçeğini tozlaştıdım.Tohum yapar mı bakalım bekliyorum.Bazı arkadaşların yazdığı gibi boynunu büküp suya daldı.Tohum yaparsa düşüncesi ile kesmiyorum.
Sayın Nevin Marangoz
Su sümbülü kol atarak çoğalır, tohum'la değil diye biliyorum onun için beklemeyin kesin.
Saygı ve selamlar
Halen seradalar havuza almaya çesaretim yok bekliyorum
Sn. ahmeter den gelen su sümbülüm 3.çiçeğini açtı, 4. yolda. Teşekkürler sayın ahmeter.
Ahmeter
Bu gün açık havaya aldım yakında çiçeklenirler
Nevin Marangoz
12-05-2013, 23:20
Su sümbülünün çiçek uzantısını dün kestim.Gerçekten tohum yapmadı. Havuza almaya ben de cesaret edemiyorum.Geceleri oldukça serin oluyor.
harezeer
21-05-2013, 17:43
Benim su sümbülü saksımda suyun içinde küçük böcükler kurtçuklar geziyor.normalmidir acaba?
canannuman
10-06-2013, 13:46
Sümbülün güzelliği
Tek kelime ile harika..... MAAŞALLAH
Sümbülüm biraz da kokun olsa
Su sümbülünün çiçeği en fazla 3 gün bitkinin üzerinde kalıyor yukarıda resimde sümbül çiçeği havuzda açtıktan sonra görülen kaba konmuştur
Su sümbülüne muhakkak gübre takviyesi yapmak lazım yapraklarının sarı olması gübre eksikliğinden
İlk sevinç ilk heyacan devam ediyor. Geceki görüntüsünü (tomurcuk halini ) bahçe sayfamda paylaştım. Bu görüntüler de sabahki halleri.
426790
426791
426792
Su sümbülü yeniden çiçeklerini açtı.:D
427051
Üçüncü çiçeğini açtı. Bu seferki çiçekleri daha büyük ve daha fazla.
429654
429655
cörekotu
30-08-2013, 02:17
Su sümbülleriniz harika,bende bayiliyorum bu muhtesen cicege ama burda hava sartlari cok sert oldugu iicin bu hevesimden vazgecmistim, fakat okuduklarimdan anladigim kadariyla kisin evde de muhafaza edebilirim, hemen aramaya koyulup bir tane edinecegim herkese cok tesekkürler, bilhassa sn. Ahmeter bu isin piri olmus verdiginiz bilgiler icin tekrar tesekkürler...
Havalar soğuyunca susümbülümü içeriye almıştım. Sanırım teşekkür ve yıla veda çiçeği.
Bitki kışın uygun ortam hazırlanmazsa ölüyor
Sıcaklık en aşağı 15 derece bir ortam
Bol aydınlık
Azotlu bir gübre takviyesi ayda bir
Kolay gelsin
ne kadar gösterişli çiçekleri var..maşallah...
Seabert74
26-12-2013, 08:22
merhaba,
Bütün su sümbülü konusunu okudum, heveslendim :) elde etmeyi düşünmeden evvel size bir sorum olacak;
Sn Ahmeter ve Sn Dansel..
Su sümbüllerine İstanbul'da bakıyorsunuz, bu mevsimde içeri alınıyor.. Peki saksı içeriğinde su ve gübre dışında ne var?? Bazı kişiler cok sulu toprakta yetiştirdiğinden bahsetmiş, sizlerin saksı içeriği hakkında bilgi alabilir miyim lütfen??
Evin içinde nem ortamı yaratması sebebi ile ayrıca ilgimi çekiyor benim. Orkidelerim için çok güzel bir ortam olacaktır.
Teşekkürler
edelvays58
31-12-2013, 20:03
Bir ay kadar önce Sevgi hanımın bana gönderdiği su sümbülü. Fanusun dibine keçi gübreli toprak ve bunun üzerini 2-3 parmak örtecek kadar su. Ev ortamında ve gayet sağlıklı. Yeni yapraklar bile veriyor. Henüz başka bir gübre kullanmadım. 2-3 günde bir buharlaşmadan dolayı su ilavesi yapıyorum. Çok teşekkür ederim Sevgi hanım.
462879
sumeyra47
31-12-2013, 22:57
Sn.edelvays58 bitkiniz çok sağlıklı maşallah. Bulunduğu ortam sıcaklığı nasıl? Isıtılmış odada mı bakıyorsunuz?
edelvays58
31-12-2013, 23:16
Evet , oturduğum salonda 18-20 derece arası. Cam önü ve doğu güneşini alıyor. Tabii kışın güneş az ama ışık bol.
sumeyra47
31-12-2013, 23:20
Cevabınız için teşekkür ederim. Benim de su sümbülüm var. Fakat ısıtılmayan odada yaprakları sarardı solmak üzere. Umarım geç kalmamışımdır. :(
sumeyra47
31-12-2013, 23:23
Bu arada fanusta su sümbülünü koymak çok akıllıca bir fikir. Evde kullanılmayan iki fanus var ama hiç akıl edemedim. Ne demişler, akıl akıldan üstündür.
edelvays58
01-01-2014, 10:36
Sümeyra hanım, aylardır su sümbülü istiyordum ve onu hep cam fanusta hayal ettim. Bir gün, komşum dedi ki , şu fanusu atacağım, çok yer kaplıyor. Tabii ben hemen atladım: atılır mı?:-))Bana ver ben su sümbülü ekeceğim dedim. Ve hayalim gerçek oldu.
Bence sıcak odaya aldığınızda canlanacaktır. Zor bir bitki değil. Şayet ölürse ve bendeki de yaşarsa ilk baharda size veririm. Bursa'lısınız sanırım:-))
sumeyra47
01-01-2014, 11:53
Dün gece dayanamayıp bitki mi fanusa aldım. Çürümüş yaprakları koparıp attım. Minik iki kök kaldı. Evimizde tek oda ısınıyor, ben de ısınan odaya aldım.
Böyle güzel çiçek açan bir bitkim olduğu için çok sevinmiştim. Hakkında bilgi edinmem biraz geç oldu. Umarım bitkiyi kurtara bilirim.
Bursa'lı değilim ama Bursa'da yaşıyorum. Nazik teklifiniz için çok teşekkür ederim. Umarım bitkiyi kurtara bilirim. Eğer bir şey olursa kapınızı çalarım. :))
mehmetckc
08-01-2014, 11:01
Sayın hanndan'dan edindiğim su sümbüllerimi maalesef kaybettim.
Paylaşımlarınızı ümitle bekliyorum.
Saygılar,
narincir
26-03-2014, 17:04
Merhaba, bu başlık bayadır suskun kalmış.
Bugün önceki yazışmaları okudum, Mutlu Beyden bir kaç kök su sümbülü aldım, bir fanus bir de saksı denemesi yapacağım, bakalım nasıl olacak..
Ben de su sümbülünü hep cam fanuslarda aslında topraksız - çakıl taşları arasında hayal etmiştim.. Belki dibe biraz besin olsun diye toprak koyarım diyordum.. Ama sade suyla koku yapacağını hiç düşünmemiştim. çakıl taşıyla filan köklerin ışık almasını engellerim diyordum.. şimdi biraz kafam karıştı.. Aslında ilk mesajlar arasında kökleri bayaa açıkta resimler var, ama akıbetlerini takip edemedim..
Cam fanuslar için öneriniz var mı? Mutlaka 4/5 toprak mı kullanmalı?
OrmanRuhluAdam
18-06-2014, 20:44
Merhabalar.
Su sümbülü çok büyütüp dağıttım.
Ben genelde balkonda / terasta ilk bahardan kışa kadar bakıyorum. Yine 80 / 100 litre saklama kabına su dolduruyorum. Sümbüller yeteri kadar çoğaldığında (ki fazla zaman almıyor bu) içine bir çift betta balığı atıyorum. Bu süre zarfında 5-6 batım yumurtalabiliyorlar. Kök yapısının yoğunluğu gereği 10-15 yavruda hayatta kalmış oluyor. Akıntılı suları pek sevmiyorlar. Bence her akvaryumda olması gereken bir nitrat tüketicisidir. Gezinmesini engellemek için ise vantuzlarla misina germek yeterli oluyor. Eğer canlı doğuran gibi türler bakıyorsanız doğal yavruluk görevi görüyor.
Saygılarımla.
EKLEME:
Yaz sıcaklarına en dayanıklı su üstü bitkisi diyebilirim. Alternatifleri olan pistia, frog bit, nilüfere göre çok daha dayanıklılar.
Bir ay önce saksıya koyduğum "su sümbülü" çok hızlı bir gelişim gösteriyor
Bu konuda hiç bir deneyimim yok, sadece bu sayfayı okuyarak bilgi ediniyorum.
Bu gidişle kabına sığmayacak gibi görünüyor.
Bu aşamada daha büyük bir yere geçirmek doğru olur mu?
Deneyimli arkadaşlardan bilgi gelirSe memnun olacağım.
505748
nurcanaybay
03-07-2014, 10:02
Sn.Hozat ,
bence ağız kısmı daha geniş bir kaba geçirilmeli , yanılmıyorsam iki yerden kök oluşturmak
üzere yani yavruluyacak .Bu bölümlerin suya değmesi gerekiyor yoksa kökler kuruma
yapabilir.
Sümbüller herhangi bir zamanda yer değiştirilebilir ,sorun olmaz.
Bu da benim ki ,
Sevgili nurcanaybay,
Öncelikle cevabın için teşekkürler,
Zaten bu sayfayı hemen hemen sonuna kadar okudum
Senin ilk günlerde sorduğun isabetli sorulara gelen cevaplar bana ışık tuttu.
Önce sadece suyun içindeydi,sonra senin deyimlerinden yaralandım biraz toprak koydum.
Çok hızlı bir gelişme gösterdi,dün kabını değiştirdim,şimdi daha rahatlar
İnşallah senin gibi ben de çiçeğini görürüm
Sevgilerimle
Su sümbülleri çok güzelmiş.Tohumdan mı yoksa soğanından mı yetiştirdiniz acaba? bir de hangi mevsim ekmek ( ya da ıslamak mı desem ) gerekiyor.
Merhabalar,
Ben haziran ayında bir yerde görüp beğenip kopararak eve getirdim. Su sümbülüm sağlıklı hatta çiçek te açtı. Fakat benim sorunum böcek yapması ben nerdeyse her hafta tamamen suyunu değiştirip köklerini de yıkıyorum. Forumu inceleyince bunun doğru olmadığını anladım. Bu böceklerle sorunu için ne yapabilirim.
Benim su sümbülü saksımda suyun içinde küçük böcükler kurtçuklar geziyor.normalmidir acaba?
Böcek sorunuza cevap bulabildiniz mi?
Alize_45
12-04-2015, 09:04
Arkadaşlar bir proje için su sümbülü yetiştirmeye çalışıyorum ama su sümbüllerim ölüyor ne yapmalıyım? nasıl yetişir bu bitki? Buradan okuduklarıma bakarak Suyun içine torflu toprak koydum yine olmadı:(( yardımcı olursanız çok sevirim
Alize_45
19-04-2015, 11:38
Lütfen yardım su sümbüllerim ölüyorr:((
SU SÜMBÜLÜ kötü durumda
Kışı en aşağı15 derece bir su ve aydınlık bir ortamda geçirmesi şart
Gül Batur
20-04-2015, 19:06
Benim su sümbülüm yok.
ferihaatahan
27-04-2015, 23:59
Maalesef benim de yok :(
Alize_45
03-05-2015, 12:17
Teşekkür ederim Ahmeter ama su sümbüllerim öldü yaşatamadım:( Sizin elinizde su sümbülü var mı acaba? Bir de bu sıralar açmış su sümbülü bulabilirmiyim
hobiciakvarist
08-05-2015, 18:12
Teşekkür ederim Ahmeter ama su sümbüllerim öldü yaşatamadım:( Sizin elinizde su sümbülü var mı acaba? Bir de bu sıralar açmış su sümbülü bulabilirmiyim
İç mekan/sera da yetişmiş, güçlü yapay ışıklandırma gören bir bitki bulabilirseniz çiçeği olma ihtimali var tabi. Ancak, normal yapay ışıklandırma altında ancak hayatta kalıyor bu bitki ne yazıkki. Akvaryumda bakan birisi varsa yüksek ışıkta mesela, çiçekli olabilir.
hobiciakvarist
08-05-2015, 18:14
Ben de aramaktayım. Geçen sene akvaryumcuda bulmuştum, ancak japon balıklarım yediler! Tekrar bulamadım... İstilacı tür olduğundan sıcak illerde göl/derelerin durgun yerlerinde rastlamak mümkün oluyor sanırım, ancak şehir içinde yaşayan insanların satın almak veya forumlardan temin etmesi gerekiyor.
Gokhanokt
19-05-2015, 16:53
Seneler evvel çekoslavakya'dan su sümbülü getirmiştim.Hatta buradada ilan vermiştim.Ama ozaman bukadar yaygın değildi.Bukadar yaygınlaştığını görünce çok sevindim.
hobiciakvarist
27-05-2015, 00:20
Seneler evvel çekoslavakya'dan su sümbülü getirmiştim.Hatta buradada ilan vermiştim.Ama ozaman bukadar yaygın değildi.Bukadar yaygınlaştığını görünce çok sevindim.
Sicak iklimli bolgelerde dogada yayginlasmasi iyi degil tabi :p Dogasina dikkat eden pek cok ulkede veya sicak iklimi olan bolgelerinde bu bitkinin satisi, ticareti, tasinmasi yasaklanmistir. Ama hobiciler arasinda yayginlasmasi elbette cok guzel bir sey. Bir de bulabilsek! :(
Size nasıl ulaştırabilirim Kargo ile olmaz
eneskrky
14-08-2015, 14:38
Bir taneden bir tarlaya :D
571245
hobiciakvarist
28-10-2015, 09:07
Kış ayları geldiğinden, su sümbülleri yavaş yavaş eriyip gitmeye başlayacaktır. Bakmaya devam etmek isteyeler içeri almalarını tavsiye ederim. Boş/eski bir akvaryum/saklama kabı ve aydınlatmaya adayacağınız bir 6500K tasarruf ampüllü (20-23W kafi olacaktır) masa lambası ile kışı atlattırabilirsiniz.
Gül Batur
28-10-2015, 19:53
Muhteşem.
lalebenli
29-10-2015, 12:18
Arkadaslar ben de Yalovadaki bir çiçekçiden tipine hayran olarak aldım su sümbülümü. Aldığım kişi geniş bir kaba su koyun dibine biraz toprak koyun sonra bitkiyi koyun demişti Çünkü bildiğimiz kök gibi uzantıları var. Onlar toprağa tutunacak demişti. Çiçeğim şu an İstanbul Şilede . Önce bir cam fanusa koydum ama çok gelişemedi çünkü ağzı dar oluyor. Daha yayvan bir yere aldım daha çabuk büyüdü. Şimdi kocaman bir dikdörtgen saksıda (en büyük boy) hababam da yana doğru yavrulayıp büyüyor. Çiçek de açıyor ama uzun süre kalmıyor. Çürüyen yumruları çıkartıyorum. Ankaraya getirecegim en kısa zamanda, bu yaz sıcaklarında bütün gün bahçede durdu gayet sağlıklıydı Ankarada bakalım ne olacak.
Su sümbülü kışı ev içinde bol ışıklı pencere önünde geçiriyor dış hava sıcaklığı geçe 15 olunca dışarı alabilirsiniz çiçeği 2 gün yaşar Resimleri daha evvel minyatür bahçecilik Ahmeter kavanoz bahçeye koyduğumdan burası tekrar kabul etmiyor
Merhabalar bu su sümbülü su mercimeğiyle aynı bitki mi?
Merhabalar bu su sümbülü su mercimeğiyle aynı bitki mi?
Hayır, ikisi aynı bitki değil...
Su sümbülü:
602224
Su mercimeği:
602225
Su sümbülü kışı geçirdi
yanında su vanilyası ve hızla büyüyen nilüferler
hobiciakvarist
26-05-2016, 13:20
Bunlar kışa dayanıklı nilüfere benziyor (su üstü yaprak yapısı). Renkleri nedir biliyormusnuz?
Burdaki su çok sığ gibi geldi. Su seviyesi ile havuz zemini arası kaç cm acaba?
Herkese merhaba,
Forumun yeni üyelerindenim ve forumda dolaşırken aslında aradığım ama bulamadığım bir bitki olan su sümbülü konusunu görünce yazayım dedim.
Yaklaşık 500 litre büyüklüğünde bir akvaryumum var ve bende bu akvaryum da su sümbülü yetiştirmek istiyorum. Hem çok hoşuma giden bir bitki hem de çok iyi filtrasyon yaptığını biliyorum.
1 kök su sümbülü bulabileceğim yer konusunda yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.
Teşekkürler,
Uğur
,,,,
Damızlık için özel kapta saklıyoruz bu aylar dağıtım ayı değil
Damızlık için özel kapta saklıyoruz bu aylar dağıtım ayı değil
Peki Ahmet Bey ben de 1 tane edinsem evin içinde güneş gören ve nitrat deposu olan akvaryumumda bakmaya çalışsam bu aylarda bakımında sıkıntı yaşar mıyım?
Çiçekçilere falan soruyorum ama satan yok malesef. İnternette 1 online site satıyor sadece, oraya da güvenmiyorum.
Teşekkürler,
Uğur
Halen bulunduğu ortamdan çıkarmak onun ölümü demek Mayıs başı uygun zaman.
hobiciakvarist
08-02-2017, 13:40
Halen bulunduğu ortamdan çıkarmak onun ölümü demek Mayıs başı uygun zaman.
Geçen sene bir türlü denk getirip irtibata geçememiştim Sn. Ahmeter ile. Bakalım kısmet belki bu sene...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.