View Full Version : Bahçe şöminesi ve biyolojik havuz
Kenan TUNÇER
30-05-2011, 14:52
Merhabalar.,
2009 yılının nisan ayında ağaçlar.net ailesine katıldım. bu katılım bende; şehir merkezine 10 km uzaklıktaki (Adapazarı, çaltıcak köyü/mahallesi) içinde dedemin yaptığı oldukça eski fakat halen kullandığımız ahşap ev , yeni bitmiş bir ev ve inşaatı devam eden bir ev ile birlikte kayrak taşlarından dedemin kendi yaptığı samanlık bulunan 15 metre eninde ve 100 metre uzunluğunda yola paralel 1550 m² parsel içersinde bende kendi çapımda kayrak taşlarından düzenlemeler yapma düşüncesi başlattı..
Kenan TUNÇER
30-05-2011, 14:54
Bir kamu idaresinde görev yapmam sebebiyle sadece pazar günlerim boş geçiyordu. Bunun üzerine 2010 yılının 10 ncu ayından itibaren sadece yağmursuz havalarda ve hafta sonu pazar günleri çalışma ve araştırmalarıma başladım. bu arada yapacağım çalışmalara emsal teşkil edecek araştırmalarımı da internet üzerinden gerek yerli gerekse de yabancı sitelerden yaptım. inşaat halindeki, kaba inşaatı uzun yıllar önce yapılan ev ile kayrak taşlarından yapılan samanlık arasına şöminesi olan bir kamelya ve biyolojik bir havuz yapmaya karar verdim..
Kenan TUNÇER
30-05-2011, 14:55
Malzeme konusunda köyümüzde yaptığım araştırmalarım neticesinde çalışmalarımda kullanacağım kayrak taşlarını babamın teyzesinin evimize 100 metre mesafede ahşap kısımları sökülmüş eski evinin temelinden temin ederek başladım. Bulduğum kayrak taşlarını 17 yaşında olan oğlum doğan ve arkadaşlarının da yardımları ile arabamıza taktığımız remork ile taşımaya başladık.
Kenan TUNÇER
30-05-2011, 14:58
Bahçenin çalışmalara başlamadan önceki durumu böyleydi.( Bu arada sadece kendim çalıştığım için fazla fotoğraf çekemediğimi de belirtmek isterim.)
Kenan TUNÇER
30-05-2011, 15:00
İlk iş bir iş makinesi bularak küçük çaplı kazı çalışması yaptırdım.
(daha sonraları yaptığım kazı çalışmasının biyolojik havuz için yetersiz olduğunu fark ettim. Şömine ve kamelya bittiğinde tekrar iş makinesi getirteceğim.)
Kenan TUNÇER
30-05-2011, 15:07
Yaklaşık bir aydan fazla dönemde fotoğraf makinesini kızım şebnem işleri nedeniyle kullandığından çekim yapamadım. bu zaman diliminde şöminenin yapılacağı eğimli arazide kamelyanın kayrak taşı ile temellerini yaptım. Adapazarı’ndaki evimden köydeki eve gittiğim pazar günleri şehir içinde bulunan yolumun üzerindeki mermer işleme atölyesinin artık malzemelerinden de remork ile götürdüm.
Kenan TUNÇER
30-05-2011, 15:13
Şömineyi yapacağım yeri belirleyerek düzeltmeye başladım. küçük bir alanı tesviye etmem bile, arazi yapısının taşlık olması nedeniyle hemen hemen bir gün sürüyordu.
Kenan TUNÇER
30-05-2011, 15:20
Tesviye ettiğim yere adapazarı’nda eski bir inşattan aldığım üç yüz adet harman tuğlayı arabanın remorku ile köye getirerek şöminenin duvarlarını örmeye başladım.
Kenan TUNÇER
30-05-2011, 15:25
Oğlum doğan ve arkadaşı enes eski evin temelinden söküp remorkla yeteri kadar taş getirerek bana yardım ettiler.
füsunANK
30-05-2011, 15:38
Tebrik ederim, kendi çabanızla yaptığınız işin son halini merakla bekliyorum.
cetasule
30-05-2011, 15:42
Bahçe şöminesi ve biyolojik havuzunuz şimdiden hayırlı olsun
Kolay gelsin.Azmin elinden birşey kurtulmaz.
İlgiyle izliyeceğim.
Alper1111
30-05-2011, 17:31
Tebrik ederim, özellikle havuz kısmı için takipteyim.
Zeytinci
30-05-2011, 21:03
Sn. KenanTuncer,
Kamelya söminesinden kasdettiğiniz ısınma amacı değil pişirme amacı galiba. Ben de merakla bekliyorum.
Biyolojik havuzda durgun su mu düşünüyorsunuz. Lejonerya bakterisini araştırınız.
Kolay gelsin.
fatma sunay
30-05-2011, 21:32
Merakla takipteyim kolay gelsin.
Kenan TUNÇER
31-05-2011, 07:45
Sn. KenanTuncer,
Kamelya söminesinden kasdettiğiniz ısınma amacı değil pişirme amacı galiba. Ben de merakla bekliyorum.
Biyolojik havuzda durgun su mu düşünüyorsunuz. Lejonerya bakterisini araştırınız.
Kolay gelsin.
merhaba,
evet bu şömineyi ısınma amaçlı olarak düşünmedim. sadece dostlarla buluştuğum güzel akşamlarda ateş yakarak hoş bir ortam ve görüntü durumu yaratmak. pişirme amaçlı kullanırmıyım bilmem. yani! kullanılırsa diye bi takım eklemeler yapabilirim.
biyolojik havuz olarak bu tarzda bi çalışma yapmayı düşünüyorum.
lejonerya bakterisi konusunda uyarılarınız için teşekkür ederim. dikkatle araştıracağım.
Kenan TUNÇER
31-05-2011, 11:26
Şöminenin alt ayaklarını örme işlemi bittiğinde yapacağım tuğla kemer için eskiden evlerde perdeleri takmak için kullanılan alüminyum kornişlerden yararlandım ve kalıp yaptım.
Zeytinci
31-05-2011, 17:03
Merakla şömineyi ya da bahçe ocağının bitmesini bekliyorum. Kaylak taş güzel görüntü veriyor.
Ben de bahçe ocağı düşünüyorum. Barbekü taşları mevcut. Sizin kaylak taşlar daha eskimiş hava veriyor.
Havuz ilginç ve doğal olacak gibi. Filtreleme ve bakım ile sorun olmaz herhalde. Teknolojik hava da olmaması güzel.
Başarılar dilerim. Kolay gelsin. :)
Kenan TUNÇER
01-06-2011, 08:46
Şömine ayakları örme işlemi ve kemer kalıp işlemi bitince kemerin yapılmaya başlanacağı noktaya kadar taş örmeye devam ettim.
Kenan TUNÇER
01-06-2011, 10:45
Şöminenin sol tarafını kemer hizasına kadar ördükten sonra yapacağım tuğla kemerin nasıl görüneceği konusunda harç kullanmadan deneme yapmaya karar vererek tuğlaları dikkatlice kalıp üzerine dizmeye başladım. . Ben beğendim. Güzel görüneceğe benziyor
Kenan TUNÇER
02-06-2011, 09:22
Deneme yaptığım kemer tuğlalarını alarak sağ tarafın da taş duvarını örmeye devam ettim. Bu arada çevredeki yabani otlar da büyümeye başladılar.
Kenan TUNÇER
03-06-2011, 08:11
Taş duvar örme işlemini şimdilik bitirdim. Kemer ve baca işlemi bitince taş duvarı yaklaşık bir metre daha yükseltmeyi düşünüyorum. Yaptığım kemer kalıbını yerine sabitledikten sonra kemeri örmeye başladım.
Kenan TUNÇER
04-06-2011, 08:48
Tuğlaları dik olarak ördüğüm kemer pek sağlam durmadığı için tuğlaları ortadan kırarak kemerin iç tarafından da ikinci bir kemer daha ördüm ve iyice sağlamlaştırdım. Baca çıkışını içe yatık olarak devamlı kontrol ederek düzgün örmeye çalıştım. Gayret etmeme rağmen ancak bu kadar düzgün yapabiliyorum. Şöminenin etrafındaki ısırganlar uzamaya başladılar arada bir eldivenden açık kalan elimi yakmaktan da geri kalmıyorlar
Kenan TUNÇER
06-06-2011, 07:54
Kemerin sağlamlaştırma işlemi bitince baca örme işlemine başladım. Yorucu çalışma sonrası ortaya yavaş yavaş bi görüntü çıkmaya başladı. yaptığım çalışma merak uyandırmaya başlamış ki köyden arkadaşlar ne yaptığımı sormaya başladılar.. İyi bir çalışma yaptığıma inanarak keyfini çıkarmaya başladım.
Kenan TUNÇER
07-06-2011, 12:20
Biraz acele ettiğimden midir ne, bacanın yaklaşık bir metrelik bölümü ördüm ve karşıdan bakınca duruşunu beğenmedim. (yıkıp tekrar yapmak hiç işime gelmedi. zaten haftada bir gün çalışıyorum!) sonra sıva ile düzeltirim diyerek örmeye devam ettim. Bacanın bir metrelik yükseklikteki kısmına iki adet demir çubuk koydum gerektiğinde baca içinde kanca asarak bir şeyler, yani eskiden su felan ısıtmak için kullanabilirim.(eski evlerin içindeki ocaklarda bulunan bakraçlar gibi) bu arada taş duvar örmek daha kolaymış.
Tuğla örme işi bana daha zor geldi. Rahat çalışamıyorum ondan da olabilir
Kenan TUNÇER
08-06-2011, 08:04
Baca yükseldikçe tuğla örme işlemi zorlaşmaya başladı. Bu iş için iskele yapmak yerine kendimi boşuna zorladım.yavaş yavaş tuğla örme işleminin sonuna yaklaştım, şömine içinde ateş yakıldığında kuvvetli alevin bacadan kıvılcım atıp çevrede tehlike yaratır düşüncesiyle bacanın içine 5 x 50 cm kalınlığında taş koyarak baca çıkışını daralttım ve yaklaşık 2 metrenin üzerinde yükseklik oldu. Bu yüksekliğin yeterli olacağını düşünerek tuğla örme işini bıraktım. Bu işlemleri yaparken belirlenmiş bir plan/proje çerçevesinde hiçbir ölçü kullanmadan tamamen içimden geldiğince üretmeye çalıştım. bacanın şapkasını, köşelere ve ortalara yarılarından kestiğim harman tuğlaların üzerine yerde kalıp yapıp dökeceğim 90x90 boyutlarında ki beton plakayı koymaya karar verdim ve yarım tuğlaları da örerek sadece beton işi kaldı.
bahtiyar02
08-06-2011, 08:34
Sevgili Kenan TUNÇER;
Çalışmalrınızı zevkle okudum.Benim hobi bahçesine yapmayı düşündüğüm fırın içinde ayrı bir uygulama fikri oluşturdu.
Ellerinize emeğinize sağlık.
Saygılar
Kenan TUNÇER
08-06-2011, 15:24
merhaba bahtiyor02,
çalışmalarım devam ediyor.
şu an önceliğim bu şömine ve ardından
biyolojik havuz.fırın benimde ilgilendiğim konu
size http://www.fornobravo.com/ sitesini
incelemenizi öneririm. gerçi bizim klasik köy fırınlarımıza
benzemiyor ama fikir edinme açısından incelemeye değer.
sağlıkla kalmanız dileğiyle., iyi günler
Kenan TUNÇER
10-06-2011, 09:16
Bacanın üzerine yapacağım şapkanın değişik olması düşüncesiyle internetten araştırma yaptım ve Muğla yöresine ait baca şapkasından yapmaya karar verdim. Bu işi yapmak için eski çatı kiremitlerine ihtiyacım vardı. malzeme konusunda köyde yaptığım araştırmada da komşularımızdan birinde bol miktarda eski kiremit olduğunu öğrendim ve yeteri kadar aldım. İlk önce kiremitlerin daha sağlam durması için dar olan uçlarından testere ile keserek birine erkek, diğerine dişi uç yaptım ve o şekilde bacanın üzerine çattım. Şapkanın yarısını ördüm . bitmediği için göze hoş gelmiyor, bu bölgede böyle bir baca şekli yok. Bakalım becerebilecekmiyim. Baktım güzel durmuyor gerekirse söküp tekrar yaparım. Bu düşüncelerime rağmen ben güzel görüneceği düşüncesindeyim.
Kenan TUNÇER
15-06-2011, 12:56
Bacanın sağ tarafındaki şapka işlemini kısmen bitirdim ve sol taraftaki kısmını da yapmak üzere bir iskele yaptım. Sol tarafın örme işlemi daha çabuk oldu. İskele yapmama rağmen baca çıkışını kapatmak beni zorladı. Artık son işlemleri yapıyorum. Yapacağım bu çalışma ile şömine kullanılabilir hale gelecek ve önümüzdeki günlerde ateş yakıp denemesini yapacağım.
amatör hobici
15-06-2011, 20:28
Emeğinize ellerinize sağlık muhteşem olmuş, iyi günlerde sağlıkla kullanmanızı diliyorum.
İnsanın el emeği ile kendi yaptığı gibisi var mı.. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
Kenan TUNÇER
17-06-2011, 11:52
Bugün köye geç gittim ve son kiremitleri de yerlerine koyduktan sonra çimento ve kireç torbalarını baca içinde yaktım.. görülen haliyle baca bir sıkıntı yaratacak gibi gözükmüyor. Duman bacadan rahatlıkla çıkıyor ve dumanı geri verme gibi bir durum yok. (İskeleleri sökmeden önce baca içersinde odunlarla birlikte tam bir ateş yakıp durumu görmek istiyorum. Eğer olumsuz bi durum olursa. Bacayı en az bir metre daha yükseltebilirim.)
Bu işlemden sonra baca ile ilgili işlemleri şimdilik bitirdim.
Kenan TUNÇER
17-06-2011, 11:54
....
Kenan TUNÇER
17-06-2011, 12:10
Bundan sonra bacanın sağ ve solundaki taş duvarı yükseltme çalışmalarına başlayacağım. Tabi kendime göre yapacağım çalışmayı kafamda şekillendirdim.
benim düşüncem kemerin alt hizasından ocağın sağ ve sol tarafına iki sıra harman tuğla örerek şerit görüntüsü vermek. ayrıca daha sonra uygun aralıkta iki defa yine tuğla ile şeritler oluşturmak. Tuğla şeritlerden sonra öreceğim kademeli taş duvarla birlikte aşağıdaki gibi bir görüntü yaratmaya çalışacağım.
Kenan TUNÇER
17-06-2011, 12:12
ancak; bu çalışmama başlamadan fotoğraflarda görülen şömine ve baca için benim düşüncem bu olmakla birlikte sizlerin de farklı düşünce ve önerilerinize açığım.
ayazkentli
17-06-2011, 14:56
Kolay gelsin Kenan bey.
Harika bir ocak ortaya çıkarıyorsunuz. Hele hele en son planı (34 no.) tamamladığınızda, uzakdoğu'nun ormanlar içinde'ki tapınakları'nın küçük bir modeli gibi, çok hoş duracak.
Kenan bey merhaba. Benim evimde 3,5 dönüm içersinde ocak işini önceden halletmiştim ama ekolojik yüzme göletini bende düşünüyorum.Fikir alış verişi yapabiliriz.Bu arada ocağınız harika olmuş yapım aşamalarını izledikten sora gölet işinide yapacağınıza inandım.görüşmek üzere çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Kenan TUNÇER
17-06-2011, 18:55
Kolay gelsin Kenan bey.
Harika bir ocak ortaya çıkarıyorsunuz. Hele hele en son planı (34 no.) tamamladığınızda, uzakdoğu'nun ormanlar içinde'ki tapınakları'nın küçük bir modeli gibi, çok hoş duracak.
güzel yorumunuz için teşekkür ederim. benzetmeniz beni daha da heveslendirdi.
Kenan TUNÇER
17-06-2011, 19:16
Kenan bey merhaba. Benim evimde 3,5 dönüm içersinde ocak işini önceden halletmiştim ama ekolojik yüzme göletini bende düşünüyorum.Fikir alış verişi yapabiliriz.Bu arada ocağınız harika olmuş yapım aşamalarını izledikten sora gölet işinide yapacağınıza inandım.görüşmek üzere çalışmalarınızda başarılar dilerim.
araziniz oldukça geniş. tam çalışılacak alan.
bilgi paylaşıldıkça vardır. çalışmalarımı beğenmeniz, bana şömine **** anadolu ağzıyla ocağı bir an önce bitirme şevki veriyor.
sizinde tasarladığınız-düşündüğünüz havuzunuzu en kısa zamanda uygulamaya geçirmeniz dileğiyle.
teşekkürler.
Kenan TUNÇER
20-06-2011, 09:59
Tuğladan şerit oluşturmak amacıyla duvarın her iki tarafına direkler dikip, hortumun içine su doldurarak teraziye alıp tuğlaların örüleceği yüksekliği ayarladım.
Kenan TUNÇER
21-06-2011, 09:51
Daha önce ördüğüm taşlardan birkaç tanesini söktüm ve iskeleyi sökmeden iki sıra tuğla ördüm.
Kenan TUNÇER
22-06-2011, 16:08
Ancak., ördüğüm taş duvarın görünmeyen arka duvarını yarım bırakmıştım. Önce onu örmem gerekiyordu. tuğlaları örmek için acele ettiğimi anladım ve iskeleyi sökerek arka tarafta kalan kısmın taş duvarını örmeye başladım.
Kenan TUNÇER
23-06-2011, 09:44
Sol tarafın görünmeyen arka taraftaki taş duvarını ve iki sıra tuğlasını da ördükten sonra iç boşluğu taş ve toprak ile doldurdum.
Ocağınızın ateşi yüreğimi ısıttı. Havuzunuzda serinleyecim günleri sabırsızlıkla bekliyorum. Kolay gelsin.
Kenan TUNÇER
24-06-2011, 08:41
Sağ tarafın görünmeyen kısmında yarım kalan taş duvarı örmek için önce ot ve sarmaşıkları temizledim. Daha önce yarısına kadar ördüğüm taş duvarın özeri ot ve toprakla kapanmış. Görülüyor ki müdahale olmazsa doğa kendini çok çabuk yeniliyor.
Kenan TUNÇER
24-06-2011, 08:48
Ocağınızın ateşi yüreğimi ısıttı. Havuzunuzda serinleyecim günleri sabırsızlıkla bekliyorum. Kolay gelsin.
sayın rabenek.
yavaş ilerlememe rağmen o günler de
gelecek.
sağlıkla kalın.
marjinalmenekse
24-06-2011, 09:06
çok beğendim elinize sağlık... güle güle kullanın
nurcanaybay
24-06-2011, 12:26
Çalışmalarınızı baştan beri takip edenlerdenim .Şömineniz çok güzel olacak ,havuzu da merak ediyorum :)
Elinize sağlık ,sıcak dostluklar eşliğinde tadını çıkarın.
MeyveliTepe
24-06-2011, 12:39
Elinize sağlık. Herşey bittiğinde hoş ve orada zaman geçirmesi keyifli bir mekan olacağa benzer.
Kenan TUNÇER
25-06-2011, 09:35
Sağ tarafın da görünmeyen arka taraftaki taş duvarını ve tuğlasını örüp tamamladıktan sonra iç boşluğunu öğleden sonra yanıma gelen oğlum doğan ile birlikte taş ve toprak ile doldurduk.
Kenan TUNÇER
25-06-2011, 09:40
Akşam yemeğimizi yedikten sonra saat 20:30 gibi ateşi yaktık. Baca güzel çekiyor. Geri verme durumu olmadı. Yaklaşık bir saat kadar ateşin karşısında oturdum. Bu haliyle bile müthiş keyif veriyor.
Arkadaşlar ve görenler duvarlar hakkında güzel fikirler veriyorlar . tasarladığım çalışmayı biraz bekleteceğim ve şöminenin duvarları ile ilgi çalışmalarımı daha sonra sonuçlandıracağım.
Kenan TUNÇER
27-06-2011, 13:19
Şöminenin duvar ve baca çalışmalarını geçici olarak sonlandırdım. kamelyanın havuz yapmayı düşündüğüm tarafındaki eğimli bölüme bir beton santralinden, test için alınan beton örneklerinden temin ettiğim malzeme ile duvar örüp zemini tesviye etmeye başladım.
Kenan TUNÇER
27-06-2011, 13:22
fotoğraflara devam
Kenan bey havuza başlamanızı sabırsızlıkla bekliyoruz.
Kenan TUNÇER
27-06-2011, 16:37
Kenan bey havuza başlamanızı sabırsızlıkla bekliyoruz.
sayın tamerr.
bu yıl hava sıcaklıkları düşük geçtiği için bu günlerde rahat çalışma ortamı
buluyorum.sağlık sebeplerimden dolayı yaz aylarının sıcak günlerinde
çalışmam zor oluyor. havalar müsaade ettiği sürece önce şöminenin zemin kısmını bitirip tamamen kullanıma hazır hale getireceğim ve ondan sonra da havuz çalışmalarıma başlıyacağım.
Kenan TUNÇER
27-06-2011, 16:39
fotoğraflara devam
çekirdek
27-06-2011, 21:45
Kenan Bey, ocağınız, özellikle bacanız çok güzel olmuş (ocağa oranla biraz büyük gibi galiba), imrendim. Şehirlerimiz yakın olsaydı "ne olur bana da yapar mısınız" derdim size. (Eviniz ve kiremitleri de çok güzel)
Oturma bölümünün taş duvarının bir tarafındaki taşlar çok muntazam kare. Onlar taş mı?
Kenan TUNÇER
28-06-2011, 08:33
Kenan Bey, ocağınız, özellikle bacanız çok güzel olmuş (ocağa oranla biraz büyük gibi galiba), imrendim. Şehirlerimiz yakın olsaydı "ne olur bana da yapar mısınız" derdim size. (Eviniz ve kiremitleri de çok güzel)
Oturma bölümünün taş duvarının bir tarafındaki taşlar çok muntazam kare. Onlar taş mı?
sayın çekirdek.,
ocağı ve evimizi beğenmeniz beni mutlu etti.
evet. eski evlerimizdeki ocaklardan biraz büyük.
muntazam kare görünümlü olan duvarın malzemesi bildiğimiz beton.
beton santralleri her inşaata gönderdikleri betondan örnekler alıp
bekletirler. gönderilen inşaatın betonu ile ilgili bir problem ve şikayet
olmazsa kalıplarda bekletilen beton örnekleri atılırlar.
bende bir beton santralinden işlemi biten ve atılan beton örneklerinden temin ederek deneme amaçlı kullandım. güzelde durdu. yani... şu an kararsızım
söküp taş olarak da duvarı örebilirim.
fatma sunay
28-06-2011, 15:45
Kenan bey sizi tebrik ediyorum şömine çok güzel oldu elinize sağlık..Bundan sonra içinde pişenleri takip edeceğiz herhalde ...
limon_sever
28-06-2011, 19:29
Kenan bey,
Elinize sağlık. Çok güzel bir çalışma olmuş. Ben evinizi de bir elden geçirmeniz taraftarıyım. Bu kadar yetenekli bir insanın buna benzer bir ev yapacağından hiç kuşkum yok. :)
http://img1.loadtr.com/b-295459-%C5%9Fato.jpg
çekirdek
29-06-2011, 22:46
....şu an kararsızım
söküp taş olarak da duvarı örebilirim.
Fotoda güzel gözüküyor, hele atıl bir malın değerlendirilmesi çok çok iyi. Görüntü sizi rahatsız ederse önünü çiçeklendiriverirsiniz.
Kenan TUNÇER
30-06-2011, 11:14
Kenan bey,
Elinize sağlık. Çok güzel bir çalışma olmuş. Ben evinizi de bir elden geçirmeniz taraftarıyım. Bu kadar yetenekli bir insanın buna benzer bir ev yapacağından hiç kuşkum yok. :)
http://img1.loadtr.com/b-295459-%C5%9Fato.jpg
sayın limon sever.,
çalışmalarımı beğendiğiniz için teşekkür ederim.
fotoğraflarda görünen ev değil. 6x9 metre boyutlarında eskiden samanlık olarak kullanılan, şu anda da depo olarak kullandığımız taş yapı.
ilerideki zamanlarda fırsat bulursam samanlık üzerinde de çalışma ve düzenlemeler yapmayı düşünebilirim.
kocasinan
14-09-2011, 13:41
Sayın Kenan Tunçer yaptığınız eser tek kelimeyle muhteşem olmuş elinize, emeğinize sağlık, sizi tebrik ediyorum.
Doğayla Barış
14-09-2011, 20:30
Kenan bey tebrik ediyorum çok güzel bir çalışma olmuş,ellerinize sağlık. Biyolojik havuzu ilgiyle bekliyorum.
redroseee
14-09-2011, 22:57
Gerçekten güzel olmuş,ellerinize saglık .
bal kabağı
28-02-2012, 19:28
Emeğinize, ellerinize sağlık. Muhteşem olmuş. Mutlulukla nefis yemekler pişirmenizi dilerim.
Chotanaq
29-02-2012, 13:24
Kenan bey başta demişsiniz pek resim çekemiyorum diye bende 3-4 tane resim bekliyorum.
150 den fazla resim var :))) Emeğinize sağlık hep yapmak isteyipte yapılamayan hayali kurulan birşeyi gerçekleştirmişsiniz. Tebrik ediyorum. Çok hoş birşey çıkmış ortaya.
Eski görünüm benim çok hoşlandığım bir durum.
Bende küçük bahçemi adam etmeye çalışıyorum.
http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/26403.htm
tebrik ederim, ellerinize sağlık...
Kendi imkan ve becerileriyle yapılan işlerin yorgunluğu ,yaptığı eseri gördükçe hissedilmez.Harika bir iş çıkarmışsınız. Tebrikler Kenan bey.Yeni projelerinizide hayata geçirmeniz dileğimle.Saygılar selamlar.
Yaptığınız ocak çok güzel olmuş.Yanan ateşin çıtırtıları geldi bana da.Keyifle izledim .Sanırım sırada havuz var.Eminim o da çok güzel olur.Havuzun içine canlı da koyacaksınız galiba!
ahmetmesut
13-06-2016, 16:13
Sn Kenan Tunçer, şöminenizi herkes gibi bende çok beğendim. Ancak havuz ile ilgili paylaşım yapmamışsınız, merakla bekliyoruz.
tcoalngsau
22-10-2017, 00:57
bir konu daha kaybolmuş gitmiş..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.