View Full Version : Oğuzhan -kaktüs ve sukulentler
217498
217499
217500
217501
217502
Nihayet! Sevgili Oğuzhan hoşgeldin. Gözlerimiz yollarda kaldı.:) Yeni sayfan hayırlı olsun.
Hoşbulduk.Teşekkür Ederim.Kaç sefer denedim kendime sayfa açamamıştım.Yalnız baya bir zormuş.Resim eklemek çok zor oluyor.
SEvgiler Saygılar
Sayın Oğuzhan kaktüsleriniz çok güzelmiş..sayfanız hayırlı olsun
Teşekkürler Arkadaşlar
Hoşbulduk.
Vaktim oldukça uğrar eklerim.:)
Sevgiler Selamlar
Esas benim Dinezorun resmini çekebilirsem onu ekleyecem.13-15 yıldır benimle :)
Sevgili Oğuzhan, mor açan kaktüsün çok güzel. İsimleri etiketlerden okumaya çalıştım ama okuyamadım. Fotografların altına ekleyebilir misin lütfen.
13-15 yıllık kaktüsünü merak ettim.:)
219497
Echinocereus pentalophus
Çiçek yapısı ve şekli çok güzel.Açtıktan sonra 1-2 gün kalıyor.Rengi çok çekici.
219499
219500
Echinopsis subdenudata
Kendinden büyük çiçeği var.Saf ve temiz.Kendine has kokusu var.Büyüleyici....
Sayın Oğuzhan, hoşgeldiniz.
Echinocereus pentalophus çok güzel.
219501
Çok kanatkar bir kaktüs.Kapalı ortamlardan hoşlanmıyor.Atın dışarı bütün kış kalsın.Kar yesin yağmur yesin.Sonra bir anda baharla canlanıyor.Bütün enerjisini size bu şekilde veriyor .
Ayşe Yıldız
01-06-2011, 22:57
Sayfanız hayırlı olsun Sayın Oğuzhan. Bence gümbür gümbür geldiniz. Çiçekler çok güzel.
Bütün çiçekler göz alıcı. Bitkiler de çok keyifi görünüyor. Silvestri nin çiçeklerini sayamadım galiba 10 tane var. Maşallah.:)
Sevgili Zenfree ,
Silestrinin çiçekleri hala açıp duruyor.Çok güzel bir tür.
Sayın zenfree' ye katılıyorum, çiçeklerin hepsi çok güzel. Büyükler ve güzel renkleri var. Ellerinize sağlık sayın Oğuzhan. Sağlıklı bitkiler dilerim.
Sevgili Oğuzhan, yeni sayfanın çok canlı ve renkli olmasını dilerim. Başlığı ilk gördüğümde şaşırdım (bu başlıktakiler yenmiyor ve kokmuyor da ):) Çiçekleri çok güzelmiş, türlerini arttırman dileğiyle...
Sevgili Sarıefe ,Sevgili Kiraz ,
Teşekkür ederim.Sağlıklı sevgi dolu günler.
220772
220773
Çiçekler hala açıyor.İnanılmaz.
Taşlarla düzenlemeler çok güzel olmuş.:)
Başlığı ilk gördüğümde şaşırdım (bu başlıktakiler yenmiyor ve kokmuyor da ):)
İlahi Kiraz, koptummm:)
Oguzhancığım, hayırlı olsun başlığın. Seni, yenebilen ve kokan bitkilerle haşır neşir bilirdim ben de.
Demek, kaktüs ve sukulentlere de sardın.
Yakında çiçeklerinden kaktüsün görünmeyecek, harika. Ellerine sağlık.
Teşekkür ederim.Valla abla sorma sizi görünce sardı sizinkilerin yanında benimkiler ne ki :)
Kokan ve yenenlere devam ediyorum :)
Teşekkür ederim.Valla abla sorma sizi görünce sardı sizinkilerin yanında benimkiler ne ki :)
Kokan ve yenenlere devam ediyorum :)
Tez zamanda sana bir aranjman yollıyayım kardeş:))
Ablam Teşekkür Ederim.:)
Sevgiler Selamlar
219499
219500
Echinopsis subdenudata
Kendinden büyük çiçeği var.Saf ve temiz.Kendine has kokusu var.Büyüleyici....
Oğuzhan'nın kaktüsleri bile kokulu.:))
Evet. :) Eee olması lazım ..
nazlı hilal
16-06-2011, 00:17
Sukulent ve kaktüslerinin hepsi bir birinden güzel:)
Sayın Oğuzhan çok güzel bir sayfa olmuş.Bütün kaktüsleriniz çiçeklenmiş.Bu arada lithopslarınızda değişik taşlarla yaptığınız sunumlar çok değişik. Fotoğrafların devamını beklerim.Selamlar.
Teşekkür ederim.Bir bir gelecek :)
Çok güzeller:p Kaktüsler, sukulentler, sedumlar. Yaptığın düzenlemeler harika;)
226426
226427
226428
226429
Paskalya muhteşem. Ne tür toprakta olduğunu öğrenebilir miyim?
Bu mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=825060&postcount=49) ilk kaktüsün çiçekleri ne kadar güzel. Keşke biraz daha net olsaydı. Sempervivumlar, daha önce yüklediğin fotografa göre oldukça büyümüşler. Daha doğrusu irileşmişler.
asumandilek
20-06-2011, 16:15
Hepsi muhteşem. Kırkbinbir kere maşallah hepsine...
Sevgili Oğuzhan hepsi harika maşallah paskalya çoşmuş...
Teşekkür ederim Arkadaşlar.
Sevgili Zenfree,
Paskalya torf-perlit-kum-pomza karışımında.Bütün kışı balkonda dışarıda geçirdi.Çiçek açması daha iri ve güzel oluyor.Birde içerde olan büyük var.Yaprak yapısı daha ince ve çiçekleri daha çabuk soldu.13 yıllık dediğim ama bir türlü tam resmini çekemedim.Taşımak zor oluyor.Bir kısmını fotoğrafladım.Havadar yerde daha mutlu.:)
227129
227134
227130
227131
227132
227133
Echinopsis ama bunu hangi tür olduğunu bilmiyorum.Daha önce açan beyazdan farklı çiçek yapısı var.Kokusuda farklı.Biraz yasemin biraz gardenya karışımı.
Paskalya muhteşem. Ne tür toprakta olduğunu öğrenebilir miyim?
Bu mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=825060&postcount=49) ilk kaktüsün çiçekleri ne kadar güzel. Keşke biraz daha net olsaydı. Sempervivumlar, daha önce yüklediğin fotografa göre oldukça büyümüşler. Daha doğrusu irileşmişler.
İlk katüsün çiçekleri silikonla yapıştırılmış.Çok fazla tutmuş asılmaya kalktım ama kaktüse zarar vermiyeyim diye bıraktım.Yapma yani :)
227135
227136
227137
Sıcaklar bastırınca açmaya başladı.Çok değişik çiçeği var. Sanat eseri gibi.
Açan hiç bir kaktüsü koklamak aklıma gelmedi şimdiye dek. Bundan sonra koklarım sayende.
Saksı düzenlemelerin harika Oğuzhan cığım. O taşlara ve testilere bayıldım.
Mutlu beyden aldığımız o iri soğanın adı neydi, unuttum da.:( Epey yavru veriyor ve çiçekleri kokulu:)
bettyycim
21-06-2011, 23:05
Crinium olabilirmi sevgili cemo :D
Ta kendisi beti teşekkürler. Sen nasıl bildin yahu:))
Bir köşede öbek yapmayı düşünüyorum da onları.
bettyycim
21-06-2011, 23:20
Bende de var iri soğan deyince aklıma geldi çiçek açma iriliğinde soğanın büyüklüğü 1.5 Kg. oluyor :D + (çok zekiyim leb demeden leblebiyi anlıyom abla :dilli:)
Crinium olabilirmi sevgili cemo :D
Ta kendisi :)
Ta kendisi beti teşekkürler. Sen nasıl bildin yahu:))
Bir köşede öbek yapmayı düşünüyorum da onları.
Etrafına büyük kayalar taşlar koy daha güzel görüntü olur.Güzel fikir...:)
Açan hiç bir kaktüsü koklamak aklıma gelmedi şimdiye dek. Bundan sonra koklarım sayende.
Mutlu beyden aldığımız o iri soğanın adı neydi, unuttum da.:( Epey yavru veriyor ve çiçekleri kokulu:)
Teşekkür ablam.Ben tüm açanları kokla arada süpriz yapıyorlar. :)
228428
228429
228430
228431
Arajman Ayla Ablamın gönderdiği succulentler.Bir müddet orda büyüyecekler.Daha sonra yeni bir yerde hayatlarına devam edecekler.
232623
232624
232625
232626
232627
232628
232629
232630
232631
232632
232633
232634
232635
232636
232634
232635
Echinopsis büyüleyici görünüyor. Eklentideki tür echinopsis mi lobivia mı?
Echinopsis çok güzel ellerinize sağlık. Bir o kadar da Ceropegia woodii'yi beğendim. Nasıl güzel sarmış, yetişmiş.
Echinopsis büyüleyici görünüyor. Eklentideki tür echinopsis mi lobivia mı?
Echinopsis hibrit Taner Bey den almıştım.
Echinopsis çok güzel ellerinize sağlık. Bir o kadar da Ceropegia woodii'yi beğendim. Nasıl güzel sarmış, yetişmiş.
Teşekkürler.Şimdi çiçek bile açtı ...
236155
236156
236157
236158
236159
İnsaf et arkadaşım. Yaprak yok, avuç içi kadar çiçek var. Atacağım benimkileri camdan aşağı.
Çok kıskandımmm:((
Ben adam edemedim benimkileri ne yazık ki.
Günüm gibi atacağım, ama çatıdan:)))
Oguzhancığım, ellerine sağlık canım. Senin atlas nazdan vazgeçti yaprak verdi, haberin olsun:)
Tek kelimeyle harika ellerine sağlık
Çok güzel bir çiçek. Kaç yılda bu hale geldi?
İnsaf et arkadaşım. Yaprak yok, avuç içi kadar çiçek var. Atacağım benimkileri camdan aşağı.
Arasıra yaprakları komple temizliyorum.Sizede tavsiye ederim.Sonra çiçek geliyor.Cıscıplak kalsın
Hepinize Teşekkürler.İnşallah sizinde olur.
Çok kıskandımmm:((
Ben adam edemedim benimkileri ne yazık ki.
Günüm gibi atacağım, ama çatıdan:)))
Oguzhancığım, ellerine sağlık canım. Senin atlas nazdan vazgeçti yaprak verdi, haberin olsun:)
Kıskanma ablam :) İnşallah seninkilerde açar.
Tiyolar
Komple yaprakları temizle .
Toprak az bol taşlı harca al.
Sulama suyuna besin ilave si ile sula ..
Tümgün güneş görsün ve sabırla bekle
Atlas haberine sevindim.:)
Çok güzel bir çiçek. Kaç yılda bu hale geldi?
Harekat 01.07.2008 tarihinde başladı. Sevgili Karınca70 sayesinde tohumdan yetişkin hale bu zamana geldi.Şarkı yazılmayı gerçekten haketmiş bir çiçek .
240838
240839
240840
Sevgili Cemo ,
Bu mudur ...
Evet budur:))
Benimkide açtı, hatta yavrularını bekliyorum açsın diye. Pek cok yavrusu oldu. Bunu kokladım, süper kokusu var:))
Kesinlikle çok güzel bir tür.Bahçende çoğalt :)
241148
241149
241150
241151
Çok cezbediciler. En son karedekinin adı nedir?
Aloinopsis schooneesii çok enteresan turkuaz taşları gibi
242195
242196
242197
242198
242199
Hepsi çok güzeller. 95 no'lu mesajdaki kaktüs notocactus horstii galiba. Turuncu renkli açanı çok beğeniyorum.
Herhalde bu sıralar tam da Caralluma hesperidumlar' ın çiçek açma zamanı. Sayın sevim.K' nın ki de sizinki de bir çiçek ve bir sürü tomurcukla güşümsemiş. Kutlarım sayın Oğuzhan.
Efecim sorma:) Bu yıl az çiçek gördüğüm için carallumanın çiçekleri sadece bende varmışçasına ağzım kulaklarımdaydı Oğuzhanın kaktüs sayfasına gelinceye kadar:eek:
Vaaayyy dedirdiyor her defasında bu sayfa. Ellerine sağlık Oğuzhan:)
Herhalde bu sıralar tam da Caralluma hesperidumlar' ın çiçek açma zamanı. Sayın sevim.K' nın ki de sizinki de bir çiçek ve bir sürü tomurcukla güşümsemiş. Kutlarım sayın Oğuzhan.
Teşekkür ederim.Sizin güzellikler yanında soluk kalıyor :)
Efecim sorma:) Bu yıl az çiçek gördüğüm için carallumanın çiçekleri sadece bende varmışçasına ağzım kulaklarımdaydı Oğuzhanın kaktüs sayfasına gelinceye kadar:eek:
Vaaayyy dedirdiyor her defasında bu sayfa. Ellerine sağlık Oğuzhan:)
Teşekkürler.Sizinkini görünce benimkide açtı :)
Hepsi çok güzeller. 95 no'lu mesajdaki kaktüs notocactus horstii galiba. Turuncu renkli açanı çok beğeniyorum.
242294
Echinopsis
günebakan
23-08-2011, 22:50
Bu echinopsisler beni öldürecek şimdi benimkileri camdan aşşağı atıcam:mad:
Atar gibi yap belki açarlar.Kaktüs için gübreler var.Onlardan bir dene hiç besin verdiniz mi
242294
Echinopsis
Bir de kolleksiyon yapmayı düşünüyorum. Daha tanıyamıyorum bile.:(
Hatice Tarhan
23-08-2011, 23:38
Sayın Oğuzhan 95 mesaj üçüncü resimde ki güzelliğin ismini biliyormusunuz?
Bir de kolleksiyon yapmayı düşünüyorum. Daha tanıyamıyorum bile.:(
kİMSE UZMAN DEĞİL.tANIYA TANIYA ÖĞRENİYORUZ :)
Sayın Oğuzhan 95 mesaj üçüncü resimde ki güzelliğin ismini biliyormusunuz?
3 Resimdekiler Adenium.Tohumdan yetiştirdim.
Kırkbir kere maşallah, kaktürleriniz, sukulentleriniz ve ve sedumlarınız harika, çiçek şöleni var resmen. ellerinize emeğinize sağlık.
Valla değil kırk bir, yüz kırk bir kere maşallah bile az bence.;) Tebrik ederim Sn Oğuzhan.
Ayrıca tüyolar için de teşekkürler...Harfiyen uygulayacağım.
Sevgili Oğuzhan, şu avatarındaki kaktüsünü çok çok kıskanıyorum haberin olsun.:)
Evet o bir harika :) Yeniler gelsin :)
244193
244194
244195
244196
244197
bettyycim
06-09-2011, 20:53
Oh oh maşallah hepsi ayrı bir güzel coşmuşlar ;)
244198
244199
244200
244201
244202
günebakan
06-09-2011, 21:08
Harikalar tomurcukların da çiçekleri cabuk açar inşallah:)
244203
244204
244205
244206
244207
Sevgi Durul
06-09-2011, 21:23
Hepsi harika görünüyorlar. En son açanın pembesi çok hoş.
Sevgili Oğuzhan çok güzeller. Çiçek muhteşem. Renk büyüleyici.
244218
244219
244220
244221
zafer1326
07-09-2011, 11:31
Sevgili Oğuzhan Lithopsların mükemmel görünüyor.
harika, başka bir şey söylemeye gerek yok
246303
246304
246305
246306
246307
246308
246309
246310
246311
Sevgili Oğuzhan, yeni türlerini güle güle büyüt. Bol çiçekler.:) Ama echinopsileri gerçekten çoook kıskandım.:)
kıskanmayın isteyin sizinde olur :p pembe cicek acandan istermisiniz sevgili zenfree benimki yavrulamaya başladı
Sayın iris41 çok teşekkür ederim.:) Bu türleri daha sonra edinmeyi düşünüyorum. Tekrar teşekkürler.
Sevgili Oğuzhan, hepsi birbirinden güzel, kıskanmamak imkansız. Nasıl oluyorda hepsi bu kadar güzel açıyor. :confused: Bunlara ne yapıyorsun?
254428
254429
254430
254431
254432
Leş kaktüsüm sonunda açtı.
254433
254434
254435
254436
254437
zafer1326
05-11-2011, 16:55
Oy oy oy maşallah bunlar harika. Leş kaktüsünüz muhteşem güzelliğini ve rengini esirgememiş sizlerden. Hele Lithopslar işi görsel şölene dönüştürmüş maşallah. Umarım hep böyle sağlıklı olurlar ve bol bol çiçeklerini görürsünüz. Bu arada hayırlı bayramlar diliyorum sizede.
Sevgili oğuzhan, hepsi çok güzeller ve çok sağlıklılar. Kutluyorum seni. Leş kaktüsünün çiçekleri de tomurcukları da çok estetik. Litopsların da öyle. Yarasa gübresini bu bitkilerinde de kullanıyor musun?
Oy oy oy maşallah bunlar harika. Leş kaktüsünüz muhteşem güzelliğini ve rengini esirgememiş sizlerden. Hele Lithopslar işi görsel şölene dönüştürmüş maşallah. Umarım hep böyle sağlıklı olurlar ve bol bol çiçeklerini görürsünüz. Bu arada hayırlı bayramlar diliyorum sizede.
Teşekkür ederim.Sizlerede Hayırlı Bayramlar.. :)
Sevgili oğuzhan, hepsi çok güzeller ve çok sağlıklılar. Kutluyorum seni. Leş kaktüsünün çiçekleri de tomurcukları da çok estetik. Litopsların da öyle. Yarasa gübresini bu bitkilerinde de kullanıyor musun?
Teşekkür Ederim.Evet bitene kadar tüm bitkilerime verdim. Bahara tekrar inşallah. :)
254513
254514
254515
254516
Mutlu huzurlu sağlıklı renkli bayramlar.
Sevgili Oğuzhan ne güzel bir yılbaşı çiçeği o :) Çok güzel. Maşallah. Her zaman almayacağım derim alırım ama çiçeklenme bittikten sonra yavaşça terkeder beni.Hiç sevemem o zaman onu. Çiçek biitti mi ömrüde bitiyor aldıklarımın. Ama görüncede almadan olmuyor ki :)
Sizede mutlu,huzurlu bayramlar :) Kurban Bayramınız Mübarek olsun ;)
Teşekkür Ederim. Her hali her şekli güzel.Çiçek bitti mi devam edin :)))
Sizinde bayramınız mübarek olsun :)
Vildan Sönmez
05-11-2011, 23:20
İyi bayramlar Oğuzhan Bey, lithopslarınız göz alıcı doğrusu, çok güzel gelişmişler.
219501
Çok kanatkar bir kaktüs.Kapalı ortamlardan hoşlanmıyor.Atın dışarı bütün kış kalsın.Kar yesin yağmur yesin.Sonra bir anda baharla canlanıyor.Bütün enerjisini size bu şekilde veriyor .
bunun adı nedir?
Satı Uğurtan
06-11-2011, 00:30
Sevgili Oğuzhan, leş kaktüsün rengine bayıldım, litopsların çok güzel çiçek açmış, sağlıkla büyüt sevgiler.
İyi bayramlar Oğuzhan Bey, lithopslarınız göz alıcı doğrusu, çok güzel gelişmişler.
Teşekkür ederim.Sizede iyi bayramlar...
İstekleri denem yanılma ile anca çözdüm.Arada bir kaç tane kayıp verdim.Ama artık çözdüm .Kesinlikle çok az su .Oda ayda bir .Ara sıra su püskürtme :)
Sevgili Oğuzhan, leş kaktüsün rengine bayıldım, litopsların çok güzel çiçek açmış, sağlıkla büyüt sevgiler.
Teşekkür ederim .Saygılar. ..
bunun adı nedir?
Chamaecereus sylvestris
Sayın Oğuzhan, koleksiyonunuzdaki echinopsis ve lobivia türlerinin son durumu nedir? Çok değişik renkler gördüm.Çok güzellerdi. ;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.