PDA

View Full Version : Portakal Kabuğu Tozu




malina
09-05-2011, 18:29
210534

Bunu ilk kez deniyorum. Harika bir koku, harika bir renk :)

Portakalsız zamanlar kullanmak için...




Müjgan
09-05-2011, 20:41
Çoook iyi fikir:))
Eskiden annemden gördüğüm gibi, portakalların kabuklarını rendeler, cam bir kavanozda şekerle karıştırıp saklardım. Son zamanlarda yapmaz olmuştum. Toz halinde kullanması daha pratik. Aklına sağlık :p

Müjgan
10-05-2011, 09:17
Muz tozu da yapılabilir bu yöntemle. Hoş, muzu her mevsimde bulabiliyoruz.

nevsune
10-05-2011, 09:23
Çok iyi bir fikir. Abuk bir soru olacak ama portakal kabuklarını kurutup öyle öğüttünüz herhalde, değil mi?

Bisküvi, kek ve sütlü tatlılardaki aromasını sevdiğim için ben de limon veya portakal kabuğu rendesini çok kullanırım. Son demlerdeki portakallardan bulup yapmak lazım.

Sevgi Durul
10-05-2011, 09:40
Ben de soracaktım, ama utandım. Nasıl yaptığınızı yazar mısınız?

Portakal kabuğunu çok kullanan biri olarak hazırlamak isterim. :)

malina
10-05-2011, 23:11
Portakal kabuğunun beyaz kısmını kesip iyice temizleyin.
1 gün kadar kurumaya bırakın.
Sonra olabildiği kadar ince doğrayıp, kurutmaya devam edin. (2 gün)

(Hemen küçük doğramaya çalışırsanız çok sıvı kaybediyor. İlk kurutmayı uzatırsanız küçük parçalara ayırmak zor oluyor)

Toz haline getirip, eleyin.

Bu kadar :)

m24860
12-05-2011, 06:40
:) günaydın, Malina bu portakal kabuğu tozu super bir fikir,iyi ki paylaştın,insan yaşadıkça öyreniyoru , herkese iyi gün dilerim :)

alperfect
12-05-2011, 10:28
Çok güzel fikir teşekkürler Sn. Malina
Rendelemekten daha kolay olduğunu düşündüm

limon
12-05-2011, 19:30
Sevgili Malina, çok şaşırtıyorsun beni. Zihni Sinirin bayan hali. Nar Reçeli şahane olmuştu. Ispanaklı erişteyi henüz denemedim ama o da şahane fikir. Portakal tozunun patentini al derim. :)

malina
12-05-2011, 22:33
Babam çocukken yaptıklarıma (pişirdiklerime) "şaştım aşı" derdi :)
Değişen bir şey yok yani :)

Google'da şimdi "Portakal Kabuğu Tozu"nu aradım, gerçekten daha önce yapılmamış... İlginç :)

Müjgan
18-05-2011, 13:43
Babam çocukken yaptıklarıma (pişirdiklerime) "şaştım aşı" derdi :)
Değişen bir şey yok yani :)

Google'da şimdi "Portakal Kabuğu Tozu"nu aradım, gerçekten daha önce yapılmamış... İlginç :)

Hiç ilginç değil, senin zeka ve yaratıcılığını bilenler bilir:)

s.eren
24-05-2011, 17:23
Bende ilk kez rastlıyorum..Deepfreze portakal şekerlemesi yapmıştım ama bu yöntemi bir sonraki sezona KESİN deneyeceğim..Hem saklaması da kuru olacağı için daha iyi bence..

selis
09-06-2011, 15:45
Öğütecek bir aletim olmadığı için portakal kabuklarını küçük parçalar halinde kuruttum.. Kek yapımı için, yarım saat önceden ıslatmanız yeterli..

Tenar11
26-07-2011, 22:38
Bende rendeleyim bir poşetle deepfreze attım donmuş halde kullanıyorum. Kekler için.

limon
27-07-2011, 09:10
Bende ilk kez rastlıyorum..Deepfreze portakal şekerlemesi yapmıştım ama bu yöntemi bir sonraki sezona KESİN deneyeceğim..Hem saklaması da kuru olacağı için daha iyi bence..

Portakal şekerlemesi tarifinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

sebnexo
19-08-2011, 14:15
muhteşem olmuş. aynı zamanda cok da pratik. önceden rendeleyip de kurutsak nasıl olur peki?

sakagun
19-08-2011, 14:22
Ben saklama kabına koydum. Kurabiyelerin üzerinde kullanıyorum.

Uzaylı
22-08-2011, 15:32
Peki kokusu yoğun kalıyor mu? Toz olunca yağı uçtuğuna göre... Çok memnun kaldıysanız ben de denemek isterim.

HakanG
13-04-2013, 01:06
Gece gece öğrendiğim ilginç bir şey, mutfağı da severim; yani teşekkürler Malina hanım, bakalım sizden daha neler öğreneceğiz...

ligustrum
13-04-2013, 04:52
Peki kokusu yoğun kalıyor mu? Toz olunca yağı uçtuğuna göre... Çok memnun kaldıysanız ben de denemek isterim.

Zaman içinde kokusu azalıyor.
Kavanozda saklanırsa; kokusunun ve barındırdığı değerli maddelerin bir miktar daha saklanacağı kanısındayım.

Arıcılıkta da portakal kabuğu parazit mücadelesinde öneriliyor.
Bu amaçla hazırlanmış portakal kabuklarım;

hira
11-10-2013, 04:10
Bende rendeleyim bir poşetle deepfreze attım donmuş halde kullanıyorum. Kekler için.

bende aynı yöntemi tercih ediyorum fakat kabukları olabildiğince küçük doğrayıp saklıyorum.. her türlü kek, kurabiye ve hamur işlerinde rahatlıkla kullanılabiliyor.

malina
11-10-2013, 17:01
2 yıllık portakal kabuğu tozumu kontrol ettim. Buzdolabında saklıyorum. Kokusu hala yerinde :)

jojoba
12-10-2013, 23:37
Bende deneyeyim. çok severim portakal aromasını. özellikle kurabiyede muhteşem oluyor. öneriyorum sizlere.

hanımeli
17-02-2014, 12:14
Muhteşem bir buluş,tebrik ediyorum,ayrıca bizlerle paylaştığınız içinde teşekkür ediyorum,hemen bu gün başlayacağım,aynı yöntemi mandalina ve turunç içinde deneyeceğim,zaten turunç reçeli yapacaktım,hepsinin resimlerini beraber ekler bende paylaşırım artık

nothing
04-09-2014, 22:01
Teşekkürler malina. Bu gün de yeni birşey öğrendim. Sayende tabi :)
Ben de kavanozda sirke içine atarım portakal ve limon kabuklarını. Bir kaç gün bekleyince fıs fıs içine sirkeyi koyup camları aynaları silerim. Hem tertemiz hem de mis kokulu olurlar. Bu bilgi de benden olsun :)