View Full Version : EMEK Sıvı Organik Mikrobiyal Gübre Hk.
EMEK-SMG
04-05-2011, 13:56
Doğanın Kendi Gübresi ! sloganıyla üretmeye başladığımız, içerdiği canlı türü ve buna bağlı olarak bulundurduğu enzim ve kompleks sülfatlı şekerler bakımından Türkiye'de bir ilk olan organik mikrobiyal gübre ile bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum.
Kimyasal gübrelerin yanlış kullanımı sonucu genel olarak Türkiye topraklarının pH�ı yükselerek tuzluluk artmış, organik madde miktarı azalmış ve mikroorganizmalardan oluşan bir ekosistem olan toprağın yapısı bozulmustur. Bu nedenle, �iyi tarım uygulamaları� gibi bazı yönelimler oluşmuştur. Böylece, artık geleneksel tarım yapan çiftçiler de organik gübre kullanımına yönelmişlerdir.
Gübremizin içinde aktif canlılar olan tek hücreli bitkiler (mikroalg) yer almaktadır. Doğal ortamında izole edilip tesisimizde çoğaltılan bu mikroskobik ölçekteki canlılar bitkiye ve toprağa:
- pH düzenleme, tuzluluğu azaltmada,
- toprakta doğal florayı geri kazandırmada,
- ürettiği kompleks şeker bilesikleri sayesinde, toprağın su tutma kapasitesini artırma ve havalandırmada,
- bitkinin büyüme hormonlarının üretilmesinin düzenlenmesinde,
- kılcal köklerin oluşmasını sağlayarak bitkinin besinleri topraktan daha hızlı ve etkili biçimde alabilmesinde,
- zararlı patojenlere karşı bitkinin direncini artırmada,
- yapraktan uygulandığında besin ve iz elementleri içeriği sayesinde bitkilerin gelişimini hızlandırmada,
önemli rol oynar. Kimyasal gübreler tuz halinde bilesikler olduğu için bunların bitki kökleri tarafından direk alınması çok düşük orandadır.
Alınmayan kimyasal gübreler, bitkiye fayda sağlamadan topraktan yıkanarak yer altı sularına karışmakta ve çevreyi kirletmektedir. Dolayısıyla verimi artırmak ve gereksiz gübre kullanımı sonucu ekonomik kayıpların engellenmesinde bu ürün çok faydalıdır.
1 litre EMEK GÜBRE gübre 400 litre ile sulandırılarak uygulanır, hızlı etki eder. Ürün ihtiyaca ve şartlara göre sulama suyuna karıştırarak topraktan, veya püskürtülerek yapraktan verilebilir. Bitki çesidine göre sezon boyunca 1-3 uygulama en iyi sonucu verir. Genel olarak, bir kez tomurcuklanmada, bir kez çiçeklenmeden önce ve son kez meyve tutumunda verilir.
Tamamen doğal içeriği nedeniyle ilaç olmadığı için doz asımında herhangi bir zararı yoktur. Yerli üretim olması nedeniyle uygun maliyetlidir.
Bakanlık Lisans No: 632,
Tescil No: 3636,
Ekotar Organik Sertifika No: TR-OT-006-İ-1721
www.emekgubre.com (http://www.emekgubre.com)
Saygılarımla,
Emre Çağlar
MeyveliTepe
04-05-2011, 15:13
Hayırlı olsun. Bu ürünün içerik ve işlev bakımından Natural Bioplazma'dan bir farkı var mıdır?
Safranlı
04-05-2011, 15:33
Mikrabiyal gübrelerin bilinirliği ve kullanımı oldukca fazla arttı.
Genel felsefesını bıldıgımız mıkrobıyal gubrelerın artmasını dılıyoruz
yenı fırmamızı kutlarım ılkelı ve istıkrarlı yol izlemelerını temennı ederım
içerik ve uygulama noktasında bolca örneklerı beklıyoruz
basarılar
EMEK-SMG
04-05-2011, 15:55
Sn. Meyveli Tepe ve Safranlı, iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.
Ürünümüzün sözkonusu ithal üründen farkı;, yine chlorella türüne ait ancak farklı bir alt türe mensup olan mikroalg içermesi nedeniyle farklı enzimler üretmesidir. Ayrıca, yüksek oranda hücre dışı polisakkaritler (exopolysaccharides) üretme özelliğiyle toprağa, bitkiye ve diğer mikroorganizmaların çoğalmasına faydaları mevcuttur.
Diğer önemli bir farkı da organizma konsantrasyonunun çok yüksek olmasıdır. Bu da birim alana uygulanan daha fazla organizma sonucu daha etkili sonuçlar anlamına geliyor. Genel olarak mikrobiyal gübrelerin konsantrasyonları 10^6-10^7 adet veya kob / ml düzeyindedir. Bizim ürünümüzde ml başına mikroalg sayısı bu sayıların 5-10 katı daha fazladır.
İlginiz için tekrar teşekkürler.
Üretici İzmir/ Urla'da olduğu için tanıştık bugün. Bir de deneme ürünü aldık kendisinden.
Ürün uygulaması ve kontrol grubu arasındaki farkları başlıkta eklerse daha etkili olacağını konuştuk.
Gülbeşeker
04-05-2011, 17:12
5 litresindeki fiyat nedir
Zeytinlibahçe
04-05-2011, 20:31
Sn Emek-smg
Ürününüz hayırlı uğurlu olsun, başarılar diliyorum.
Benzer bir ürünü bu yıl kullanmak üzere temin etmiştik, sırada sizin ürün var. Yerli olması nedeniyle destekliyoruz.
EMEK-SMG
04-05-2011, 21:47
Sn Memet, sizin de denemelerinizi ve sonuçlarınızı heyecanla bekliyorum, yardımınız teşekkürler, umarım insanlara ürünümüzü duyurmada sizin de tarafsız denemelerinizin çok faydası olacak.
Bu arada, ben de geçen sene 3 dönümlük bir tarlada ekilen domateste yaptığımız EMEK Gübre uygulaması ile ilgili birkaç fotoğraf paylaşmak istiyorum. Urla'nın Gülbahçe Mah. Köyaltı mevkiindeki bu tarla deniz kenarında, kuyu suyu ile sulanıyor ve yaz aylarında tuzluluk sorunu olabiliyor. Burada iki sıraya uygulama yapılmadı şahit olarak. Fotoğraflar Eylül ayında çekildi, fideler 20 gün civarındaydı. Katıldığımız İzmir AgroExpo Eurasia Tarım ve Hay. 2010 Fuarında da kök gelişimini görebileceğiniz bu fideyi götürmüştük. Domatesin kılcal kök yapısını geliştirdiğini burada görebiliyoruz.
Sn Zeytinlibahçe, iyi dilekleriniz ve destekleriniz için çok teşekkürler.
EMEK-SMG
04-05-2011, 22:34
Bu akşam çektiğim fotoğrafları da sizinle paylaşmak istiyorum. Bahçemizde babam çeşitli ağaçları, sebzeleri ve süs bitkilerini vs yetiştiriyor amatörce. Bu bahçedeki bitkilerde hiçbir zaman kimyasal gübre veya başka bir organik gübre kullanılmadığı için paylaşmak istedim. 2 yıldır sadece EMEK Gübre kullanıldı, bu nedenle bizim de bu süreçte sebzelerde, ağaçlarda ve süs bitkilerinde pozitif değişiklikleri gözlemleme şansımız oldu.
EMEK-SMG
04-05-2011, 22:52
Az öncekiler süs bitkileriydi, bunlar da bazı sebze ve ağaçlar. Fotoğraflara ne kadar yansıyor bilmiyorum ancak, 2 senelik bu dönemde sebze ve meyvelerdeki canlılığı ve aromalarındaki değişikleri farkettik. Şu ana kadar, ürün verdiğimiz farklı çiftçi ve bayilerden, enginar, marul, ıspanak, çilek, zeytin gibi bitkilerde olumlu sonuçlar aldıklarını bizimle paylaştılar.
Ürünün her bir bitki çeşidine etkisi spesifik olarak değişik düzeylerde olması beklenen bir şey olsa da, genel olarak toprağı canlandıran bir ürün olduğu için tüm bitkilerde pozitif etkileri görülüyor. Takdir edersiniz ki sonuçta, sağlıklı toprak sağlıklı bitki demektir.
Sayın Emek-SMG,
Hobi bahçeniz ve sebzeleriniz muhteşem görünüyorlar.
EMEK-SMG
06-05-2011, 17:05
Sn Sinasi6,
Beğendiğinize çok sevindim, çok teşekkürler. Bu arada bugün güzel bir tesadüf oldu, mezun olduğum İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde, Sn Eski Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve Sn Rektör'ün de katıldığı bir seminere katıldım. ABD'de Rockefeller kuruluşuna bağlı organik gübre üreten bir fabrikanın genel müdürünün semineriydi. Çok ilginç ve sevindirici çalışmaları bizimle paylaştılar.
Özetle, aslında tahmin edilen bir gerçeği deneyler yaparak şaşırtıcı sonuçlar almışlar. Tahmin edilen gerçek ise organik gübrelerin ve toprağı kalbi kendi gübre fabrikası olan mikroorgaizmaların doğru kullanıldığında kimyasal gübrelerden çok daha etkili ve sürdürülebilir olduğuydu.
Yapılan çalışmalarda örneğin organik azotun inorganik azota göre bitki tarafından %400 daha etkili bir biçimde alındığını, her yıl verilen inorganik azotun da %50-%80'nin kullanılmadan yer altı sularına ve buharlaşmayla havaya kaybedildiğini belirttiler.
Çok ilginç olan da, organik ürünlerin pahalı olmasının nedeni olarak gösterilen, organik gübrelerin "düşük verim"e neden olduğu konusundaki genel yaklaşımın yanlış olduğunu gösteren bir çalışma idi. Mısır üretiminde yaptıkları çalışmalarda, organik madde içeriği düzeltilmiş ve sağlıklı mikroorganizmaları içeren deneme bölgesinde, konvansiyonel kimyasal yöntemle üretilen mısırdan daha fazla verim alındığını anlattı.
Bu veriler ışığında, bunun tarımda bir yaklaşım devrimi olduğundan bahsetti. Şöyle ki, toprak basit inorganik kimyaya dayalı NPK hesabı yapılarak gübrelenmesi gereken bir yapı değil, biyolojik bir ekosistemdir.
Yani, bunun Türkçesi gelecek 5-10 yıl içinde organik tarımın maliyeti, konvansiyonel tarımdan daha düşük olacak. Zaten şu anda %30 gibi bir fark var bildiğiniz gibi. Bu gerçeği de USDA - Amerikan Tarım Bakanlığının kabul ettiğini ve bu yönde adımlar atılmaya başlandığını anlattı.
Sizinle paylaşmak istedim, bu durum gösteriyor ki, aslında biz 1945'den bu yana topraklara kimyasal gübreler uygulayarak, ilk zamanlardaki verim artışlarına aldanıp orta ve uzun vadede verimlerimizi düşürdük, toprakları fakirleştirdik. Ama artık bu trend tam tersi yönde ilerlemeye başlayacak. Umarım ülkemiz de bu gerçeği kısa zamanda farkedip gereken önlemleri alır. Ülkemizdeki milyarlarca dolarlık kimyasal gübre pazarına rağmen bunu yapmak ne kadar kolay olacak şüphe götürse de, en azından bir yerinden başlayabiliriz.
Konuşmacının bilgileri:
John B. Marler
www.perfect-blend.com
www.topsoilschool.com
Gülbeşeker
06-05-2011, 17:37
ben gübrenizi alırsam balkondaki saksılarımda kullanacağım senede üç dört sefer kullanırsam bu gübre banabirkaç sene gider okadar sene bozulmadan kullanabilirmiyim son kullanma tarihi nedir
EMEK-SMG
06-05-2011, 17:51
Sn Gülbeşeker, Mikroorganizmaların aktivitesini en üst düzeyde koruması açısından, 1 sene içinde kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Bu nedenle arzu ederseniz 1 Lt'lik ambalajda da gönderebiliriz.
Ben yarın ilk kez kullanacağım ürünü.
Gülbeşeker, Senede dört kere gübrelemenin yeterli olduğunu sanmam. Yaz boyunca sistematik olarak kullanılmalı.
ahmet salih
21-05-2011, 20:01
Sn; emek-smg ürününüz hayırlı olsun. yerli üretimleri destekliyoruz. sevgili memet sonuçları bekliyoruz. benim selluka da gene ses yok kışı atlatamadı galiba , senin yanına uğramayı düşünüyorum.kolay gelsin
EMEK-SMG
13-06-2011, 13:28
Herkese tekrar merhaba,
Hobi kullanıcıları için küçük ambalajımızı piyasaya süreceğiz. 100 ml şişelerdeki bu ambalajımızı 1 kapak (yaklaşık 15 ml) 5 lt sulandırarak, bitkilerinize topraktan sulama şeklinde veya yapraktan püskürterek kullanabilirsiniz. Ekte resmini görebilirsiniz.
Bu arada, çeşitli bitkilerde denemek yapmak üzere bize yardımcı olmak isteyen kullanıcılarımıza bu ürünü ücretsiz göndermek istiyoruz. Kargo ücretini ödemek kaydıyla, ürünümüzü bitkilerinde denemek isteyenler lütfen bana, isim soyad, adres, tel ve deneme yapacağı bitki adını mesaj atsınlar. Daha sonra alınan sonuçları, sizin de izninizle web sayfamızda paylaşmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla
Emre Çağlar
Halil Önen
15-06-2011, 09:41
Sn. Meyveli Tepe ve Safranlı, iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.
Ürünümüzün sözkonusu ithal üründen farkı;, yine chlorella türüne ait ancak farklı bir alt türe mensup olan mikroalg içermesi nedeniyle farklı enzimler üretmesidir. Ayrıca, yüksek oranda hücre dışı polisakkaritler (exopolysaccharides) üretme özelliğiyle toprağa, bitkiye ve diğer mikroorganizmaların çoğalmasına faydaları mevcuttur.
Diğer önemli bir farkı da organizma konsantrasyonunun çok yüksek olmasıdır. Bu da birim alana uygulanan daha fazla organizma sonucu daha etkili sonuçlar anlamına geliyor. Genel olarak mikrobiyal gübrelerin konsantrasyonları 10^6-10^7 adet veya kob / ml düzeyindedir. Bizim ürünümüzde ml başına mikroalg sayısı bu sayıların 5-10 katı daha fazladır.
İlginiz için tekrar teşekkürler.
Sn. Emek gübre yerli ürününüz hayırlı olsun.
1 lt si 400 lt suya uygulanıyor ve fiatı oldukca ucuz.
Sizden 2 lt istiyorum, ederi üzerinden...
Aliağa UBYİ ile sizlerle görüşmek istiyoruz.
Köyönü tarım olarak, Emek gübreyi;
Zeytin, fasulye, börülce, bamya, domates, biber asma bitkilerinde pilot denemeler yapmak istiyorum.
Bunu isterseniz siz de gözlemleyebilir, süreci izlersiniz. Buradan paylaşırsınız.
İsterseniz sizin talimatlarınıza bağlı kalarak uygulanır, ben de sonuçlarını paylaşırım.
Dediğim gibi;
ederini ödemeliyim ki_olumsuzluklarda_ söz hakkım doğsun.:)
Bu gün zeytinli bahçe ( Ayhan kaptan) sizinle görüşmeye çalışacak. Dilerim ileride bir araya geliriz.
Saygılar
Halil Önen
15-06-2011, 10:54
... Bu arada bugün güzel bir tesadüf oldu, mezun olduğum İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde, Sn Eski Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve Sn Rektör'ün de katıldığı bir seminere katıldım. ABD'de Rockefeller kuruluşuna bağlı organik gübre üreten bir fabrikanın genel müdürünün semineriydi. ...
..gerçek ise organik gübrelerin ve toprağı kalbi kendi gübre fabrikası olan mikroorgaizmaların doğru kullanıldığında kimyasal gübrelerden çok daha etkili ve sürdürülebilir olduğuydu.
...
...
Bu veriler ışığında, bunun tarımda bir yaklaşım devrimi olduğundan bahsetti. Şöyle ki, toprak basit inorganik kimyaya dayalı NPK hesabı yapılarak gübrelenmesi gereken bir yapı değil, biyolojik bir ekosistemdir.
... Bu gerçeği de USDA - Amerikan Tarım Bakanlığının kabul ettiğini ve bu yönde adımlar atılmaya başlandığını anlattı.
... Ülkemizdeki milyarlarca dolarlık kimyasal gübre pazarına rağmen bunu yapmak ne kadar kolay olacak ...
Konuşmacının bilgileri:
John B. Marler
www.perfect-blend.com
www.topsoilschool.com
Sn. Emek Gübre,
değerli bilgiler için teşekkürler.
Amerikan Tarım Bakanlığı bile bu gerçeği kabul ettiğine göre...
Halil Önen
15-06-2011, 11:23
....
Sn Zeytinlibahçe, iyi dilekleriniz ve destekleriniz için çok teşekkürler.
Sn Gülbeşeker, EMEK Organik Mikrobiyal Gübre'nin KDV dahil perakende satış fiyatı 8 TL / Litre 'dir. 5 Lt nin de fiyatı 40 TL'dir.
Sayın EMEK_ SMG;
bu fiyat hala geçerli mi?
EMEK-SMG
20-06-2011, 17:11
Halil bey,
Tavsiye edilen satış fiyatı bu şekilde, yani geçerli. Ancak bölgesel olarak fiyatlar doğal olarak navlun masrafları nedeniyle farklılık gösterebiliyor.
MeyveliTepe
20-06-2011, 20:01
Doğrudan sipariş edebiliyor muyuz?
Bende denemek istiyorum aslında ama aklıma takılanlar var.
Biz şuan topraksız tarım çilek yetiştirmeye çalışıyoruz üstten yağmurlama şeklinde hergün gübreli su ile sulama yapıyoruz bu sorun yaratır mı ?
Bunu sadece suyla karıştırıp yağmurlama olarak sulasam diğer sulamalarım etkisini etkiler mi ?
Demek istediğim bunu uyguladıktan en geç 24 saat sonra normal gübreli suyla sulamalıyım bu etkiler mi ?
Anlaşmalı kargo bedeliniz varmı ne kadar ?
EMEK-SMG
21-06-2011, 15:04
Sayın Meyveli Tepe, ürünümüz yeni piyasaya girdiği için bayilik sistemini oturtmaya çalışıyoruz, bu süreçte doğrudan sipariş verebilirsiniz. Ancak, Tarım Kredi Kooperatifleriyle anlaşmamız var. Tüm Türkiye'deki Birlik ofislerinden ürünümüzü talep edebilirsiniz. Bu şekilde sipariş vermeniz iki taraf için de daha kolay olur diye düşünüyorum.
Sayın Delimus, ürünümüzü tüm kimyasal, organik gübrelerle ve bakır içermeyen tüm ot ve böcek ilaçlarıyla beraber karıştırarak kullanabilirsiniz. Bu ürünleri beraber veya art arda uygulamanızda herhangi bir sakınca yoktur. Ürünümüz mikrobiyal aktivite sağladığı için diğer gübrelerin, tuzların bitki tarafından alımını hızlandırmada rol oynamaktadır. Ürünlerimizi Aras Kargo ile gönderiyoruz genelde, ancak henüz yazılı bir anlaşmamız yok. Fiyatlar miktara ve mesafeye göre 5-25 TL arasında değişiyor.
Adana - Mersinde Bayiniz var mı ?_
EMEK-SMG
21-06-2011, 22:47
Adana - Mersinde Bayiniz var mı ?_
Tarım Kredi Kooperatifleri ofislerinden isteyebilirsiniz. Onun haricinde şu anda bu bölgede sözleşmeli bayimiz mevcut değildir.
Ozi'nin Bahçesi
24-06-2011, 08:45
Ürün dün elime ulaştı teşekkürler.
EMEK-SMG
24-06-2011, 16:29
Ürün dün elime ulaştı teşekkürler.
İlginiz için teşekkürler, inanıyorum ki üründen memnun kalacaksınız.
Bu arada, web sitemiz (www.emekgubre.com) yeniden düzenlendi, buradan güvenli bir şekilde, 2 adet ve üzeri alanlar için %20 indirimli kampanyalı fiyatlarla, artık kredi kartınızla da sipariş verebilirsiniz.
MeyveliTepe
29-06-2011, 10:49
Sn.EMEK-SMG,
Bir yerli firma olarak uğraşmışsınız, yeni ve yerli bir ürün çıkarmışsınız, tescili, sayımı vs. tamam, fiyatı makul, ürün ve içeriğiyle ilişkilendirilebilecek uluslararası literatür mevcut. Bu haliyle yerli ürünlerde çokça görülen teamüllerin biraz dışına çıkmış oluyorsunuz :) Tebrik ederim. Bu gibi alternatif ve organik girdiler için böyle firmalara ihtiyacımız var. İlk fırsatta ürününüzü kullanacağım.
Bu arada, ürününüz içeriğindeki mavi-yeşil alg'lerin bitkiler üzerindeki etkileri hakkında broşür seviyesinden biraz daha detaylıca bilgi yayınlayabilirseniz çok makbule geçer. Çokça literatürde bulunan bu gibi bilgilere ulaşmak çoğu zaman üyelerimiz açısından kolay olmuyor. Siz de böyle bir ürün çıkardığınıza göre bu konudaki donanımınızdan bilgilenme ve bilinçlenme anlamında istifade etmek isteriz.
EMEK-SMG
29-06-2011, 23:41
Sn.EMEK-SMG,
Bir yerli firma olarak uğraşmışsınız, yeni ve yerli bir ürün çıkarmışsınız, tescili, sayımı vs. tamam, fiyatı makul, ürün ve içeriğiyle ilişkilendirilebilecek uluslararası literatür mevcut. Bu haliyle yerli ürünlerde çokça görülen teamüllerin biraz dışına çıkmış oluyorsunuz :) Tebrik ederim. Bu gibi alternatif ve organik girdiler için böyle firmalara ihtiyacımız var. İlk fırsatta ürününüzü kullanacağım.
Bu arada, ürününüz içeriğindeki mavi-yeşil alg'lerin bitkiler üzerindeki etkileri hakkında broşür seviyesinden biraz daha detaylıca bilgi yayınlayabilirseniz çok makbule geçer. Çokça literatürde bulunan bu gibi bilgilere ulaşmak çoğu zaman üyelerimiz açısından kolay olmuyor. Siz de böyle bir ürün çıkardığınıza göre bu konudaki donanımınızdan bilgilenme ve bilinçlenme anlamında istifade etmek isteriz.
Mesajınız ve değerlendirmeleriniz için çok teşekkürler. Bahsettiğiniz gibi profilimizin diğer yerli ürünlerden farklı olmasının nedeni sanırım bu ürününün gerçekten ArGe altyapısına dayanmasıdır. Şirketimiz bir ArGe şirketi olarak Sanayi Bakanlığının teknogirişim desteği (www.teknogirisim.org) hibesiyle kurulmuştur.
Mikroalgler, okyanuslarda başlayan canlı hayatının karaya geçmesini sağlayan dünyanın en eski ve verimli canlılarıdır. Yani evrim sürecinin ilk basamağını oluştururlar, 5 milyar yıldır dünyadadırlar. Bu nedenle yaşadıkları ortama göre modifiye olma yetenekleri özellikle bazı türlerde çok yüksektir. En önemli avantajları da budur. Toprakta yaşayan diğer bakteri ve mantar türlerine göre daha etkili olma nedenlerini de bu duruma bağlayabiliriz. Yani, çeşitli pH, sıcaklık, tuzluluk vb aralıklarında aktivitelerini sürdürürler.
Mikroalgler, yeryüzünde en yüksek verimde fotosentez yapabilen canlılardır, bu özellikleriyle de, toprakta yaşayan diğer mikroorganizmalardan ayrılırlar. Fotosentez yetenekleri, diğer mikroorganizmalarda bulunmayan, binlerce çeşit organik bileşik sentezlemelerini sağlar. Bu da, bitkiye ve toprağa en çok çeşitlilikte ve etkinlikte organik madde iletimini mümkün kılar. Bu özellikleriyle diğer mikroorganizmaların da (bakteri, mantar) etkin çoğalıp çalışmalarını sağlarlar.
Bu özellikleriyle mikroalgler aslında milyarlarca yıldır doğal evrim sürecinin bizzat "gübre"leri olmuşlardır. Genel olarak bu şekilde özetlenebilir diye düşünüyorum.
Ozi'nin Bahçesi
30-06-2011, 08:38
Günaydın,
Sitenize bir göz atayım dedim . Fiyat 40TL den 50TL ye çıkmış.
Bu %25 artış demek.
Ozi'nin Bahçesi
04-07-2011, 18:13
Evdeki çiçeklere uygulayalı 1 hafta oldu.
Canlanma ve devamında yeni sürgünler oluştu.Bahçedeki meyvelere bu haftasonu verebildik. Bakalım onlarda nasıl bir gelişme olacak.
Dogasever
04-07-2011, 18:46
Chlorella spp. hayırlı olsun.
syıldıran
07-07-2011, 17:24
Sn. EMEK-SMG ,
Sizinle İzmirdeki tarım fuarında görüşmüştük , ağaçlar.net forumunda görmekten de memnun olduğumu belirtmeliyim. Burada mesaj yazan diğer üyeler gibi ürününüzün hayırlı olması ve hakettiği yere gelmesini dilerim. Fuardaki standınızdan 1 lt. lik ürününüzden almıştım , fırsatını bulup şu ana kadar kullanamadım , bir aksilik olmazsa bu hafta sonu kullanmayı düşünüyorum. Ürünü alalı yaklaşık 8-9 ay kadar oldu , normal oda sıcaklığında muhafaza edildi , umarım bozulmamıştır. Forumdaki mesajlarınıza baktığımda bir yıl içerisinde kullanılması gerektiğini belirtmişsiniz. Eğer bir aksaklık olmazsa hafta sonu 3 yaşındaki zeytin ve nar fidanlarıma uygulamayı düşünüyorum. Bakır içermiyen ot ilaçları ile karıştırılabileceğinden bahsetmişsiniz , bu çok iyi . Zamandan ve paradan tasarruf etmek için 400 lt.lik depoya 1 lt. ürününüzden ve ve gereği kadar ot ilacı koyarak uygulamayı düşünüyorum . Bu arada aklıma gelmişken sorayım , dağlık arazide kuru şartlardaki zeytin ağaçlarına ürününüzü uygulayabilirmiyiz , uygulayabilrsek ne şekilde ve ne zaman olması gerekir . Zeytin ve nar fidanlarına yaptığım uygulamadan iyi sonuç almam durumunda , tüm bahçelerimde ürününüzü kullanmayı düşünüyorum. Selamlar . .
Halil Önen
08-07-2011, 09:40
232225
Emek gübreye teşekkürler.
Emek + EMA = müthiş uyum.;)
Dogasever
08-07-2011, 09:48
Halil Bey
İki ürünü birlikte kullandınızsa, biz de öğrenelim.
Halil Önen
08-07-2011, 09:52
Günaydın,
Sitenize bir göz atayım dedim . Fiyat 40TL den 50TL ye çıkmış.
Bu %25 artış demek.
232227
Dilerim fiyatı (ları) daha fazla artmaz.:(
Dogasever
08-07-2011, 10:09
Halil Bey,
Bunu ancak siz yapardınız zaten. İlk yorumum: Alg + EMA en sağlıklı ve en iyi büyüyen bitki olarak görünüyor. Bu benim için sürpriz değil. Çünkü, algler besin ve iz elementleri açısından çok zengin. EMA'da hem fotosentezi artırıyor hem de bu besin ve iz elementlerin bitki tarafından çok daha kolay alınmasını sağlıyor. Yine başka bir alg ürününün başlığında, bu ürünlerin etki mekanizmasını anlamak için pek çok soru sormuştum. Amacım alglerin etkileriyle EM'nin etkisinin nasıl kesişeceğini anlamaktı. Siz benden bir adım öndesiniz, oturup deneyini yapmışsınız. Bu foruma katkınız büyük. Benim düşünerek bulmaya çalıştıklarımı siz uygulayarak zaten buluyorsunuz. Tebrikler.
Not: Bu, yol gösterici ve belirgin bir etki olmakla beraber, deney sayılarının ve denenen bitki türlerinin artırılması gerekir. Açıkçası size ve forumdaki öncü çiftçilik yapan arkadaşlara çok iş düşüyor. Kolay gelsin.
En ön sırada ve ortadaki etiketi de söylerseniz memnun olurum.
Halil Önen
08-07-2011, 11:44
...
Not: Bu, yol gösterici ve belirgin bir etki olmakla beraber, deney sayılarının ve denenen bitki türlerinin artırılması gerekir. .
Demişsiniz...
Buna katılıyorum.
Bu sadece gözleme dayanan deneme. Ar_Ge çalışması değil.
Sadece Alg ( emek gübre)ve alg+ema gözlemini paylaşabilirim. Böyle basit deney ile ürünlerin geleceği üzerine oyun oynayamam. Sonuçlar bende saklı kalır.
Burada 7 ürün deneniyor.
Önce bir kontrol seçilir.
Hepsine aynı oranda saksı harcı konur.
Aynı oranda suya aynı oranda ürün eklenir. ( bu ürünün 100 lt. suya ne kadarı hesaplanarak ilave edilir, ürün üzerinde tavsiye ediliği gibi..)
Her ürün önce tek başına kullanılır. Bu saklanır.
İki ürün bir arada ( ürün üzerinde kullanıma göre) birbirine karıştırılmadan aynı bitki üzerinde kullanılır.
Zaman dilimi hesaplanır, _ki burada farklılıklar var, bu sonuçlar gözlenecek.
Hepsine aynı oranda su verilir.
Hepsi aynı ortamdan yararlanır.
İkinci _ ki bu aşamadayım_ ve 3. uygulamalar aynı koşullarda yapılır.
Aynı zaman diliminde boyları ölçülür.
Bu deney (altın çileğin) saksıda kalma süresine göre ayarlanır. (Böyle durumlarda kap içinde köklenme bir süre sonra sıkışmadan olumsuzluğa yol açar.)
Bu basit bir deneydir. Bilimsel ya da AR_Ge çalışması değildir. Tek bir faktör farklı sonuçlara götürebilir.
Bu deney ayrıca açık tarla üzerinde _ hedef bitki alınarak_ fasulye, börülce, bamya, patlıcan, biber,domates gibi bitkilerde damlamalar açılıp kapatılarak da uygulanmaktadır.
Olumlu sonuçları paylaşır, iyi sonuç alamadıklarımda susma hakkımı kullanırım.:)
Saygılar
Dogasever
08-07-2011, 11:57
Olumlu sonuçları paylaşır, iyi sonuç alamadıklarımda susma hakkımı kullanırım.
Halil Bey,
Olumsuz sonuçları da paylaşmanız dileğiyle. Her deneme olumlu olacak değil. Olumsuz denemelerden de çok şey öğrenebiliriz.
Kolay gelsin.
EMEK-SMG
08-07-2011, 18:14
Evdeki çiçeklere uygulayalı 1 hafta oldu.
Canlanma ve devamında yeni sürgünler oluştu.Bahçedeki meyvelere bu haftasonu verebildik. Bakalım onlarda nasıl bir gelişme olacak.
Gözlemlerinizi paylaştığınız için teşekkürler, umarım meyvelerinizde de olumlu sonuçları göreceksiniz.
EMEK-SMG
08-07-2011, 18:21
Sn. EMEK-SMG ,
Sizinle İzmirdeki tarım fuarında görüşmüştük , ağaçlar.net forumunda görmekten de memnun olduğumu belirtmeliyim. Burada mesaj yazan diğer üyeler gibi ürününüzün hayırlı olması ve hakettiği yere gelmesini dilerim. Fuardaki standınızdan 1 lt. lik ürününüzden almıştım , fırsatını bulup şu ana kadar kullanamadım , bir aksilik olmazsa bu hafta sonu kullanmayı düşünüyorum. Ürünü alalı yaklaşık 8-9 ay kadar oldu , normal oda sıcaklığında muhafaza edildi , umarım bozulmamıştır. Forumdaki mesajlarınıza baktığımda bir yıl içerisinde kullanılması gerektiğini belirtmişsiniz. Eğer bir aksaklık olmazsa hafta sonu 3 yaşındaki zeytin ve nar fidanlarıma uygulamayı düşünüyorum. Bakır içermiyen ot ilaçları ile karıştırılabileceğinden bahsetmişsiniz , bu çok iyi . Zamandan ve paradan tasarruf etmek için 400 lt.lik depoya 1 lt. ürününüzden ve ve gereği kadar ot ilacı koyarak uygulamayı düşünüyorum . Bu arada aklıma gelmişken sorayım , dağlık arazide kuru şartlardaki zeytin ağaçlarına ürününüzü uygulayabilirmiyiz , uygulayabilrsek ne şekilde ve ne zaman olması gerekir . Zeytin ve nar fidanlarına yaptığım uygulamadan iyi sonuç almam durumunda , tüm bahçelerimde ürününüzü kullanmayı düşünüyorum. Selamlar . .
İlginiz için teşekkürler, 1 yıl içinde ürünü kullanabilirsiniz. Zeytin ve narlarda iyi sonuçlar alıyoruz, Karaburun-Parlak Köy'ün ilerisinde üzerinde cennet bir bahçe yaratan Hasan Şen'in bahçesinde nar, zeytin ve asmalara uygulama yapıyoruz, oraya da "Emek Gübre Uygulanmaktadır" yazısı astık, yolunuz düşerse göz atabilirsiniz. Bu civarda devlet desteğiyle özel firmalar organik zeytin üretimi planlıyorlar, oradaki denemelerimiz devam ediyor. Üstten uygulamalarda 400 lt ye 1 lt ekleyerek sabah veya akşam serinliğinde, çiçekten 1 hafta önce başlayarak toplam 3 uygulama yapabilirsiniz.
Bu seneki fuarda yine görüşmek dileğiyle.
EMEK-SMG
08-07-2011, 18:32
232227
Dilerim fiyatı (ları) daha fazla artmaz.:(
Sayın Halil Önen, Fiyatlar, bayilik sisteminin oturmasıyla yavaş yavaş netleşiyor, daha önce sitede yazdığım 40 TL'lik fiyat indirimli tanıtım fiyatıydı, şimdi de, internet sitemizden %20 indirimli olarak 2 adet aldığınızda yine bu fiyattan alabilirsiniz. Ürünümüz yerli olduğu için, ve bizim bu işe girmedeki asıl amaçlarımızdan birisinin de maddi olarak çiftçilerimize yardımcı olmak olduğu için, fiyatlarda yersiz artışların olmayacağı konusunda söz verebilirim.
EMEK-SMG
08-07-2011, 18:34
Sn Dogasever, Çok teşekkürler, umarım siz de ürünümüzü kullanıp memnun kalırsınız.
EMEK-SMG
08-07-2011, 18:40
232225
Emek gübreye teşekkürler.
Emek + EMA = müthiş uyum.;)
Halil bey,
Bu çalışmalar bizlere de yol gösteriyor, çok teşekkürler, selamlar.
Ozi'nin Bahçesi
08-07-2011, 19:07
Evde yetiştirmeye çalıştığım bitkiler.Gübreyi vereli yaklaşık 2 hafta oldu.Goji leri bir türlü harekete geçirememiştim hep aynı boyda duruyorlardı.Sanırım kullandığım torf da iyi değildi. Ama gübreden sonra canlanma başladı. Yapraklar koyu yeşil, parlak ve dolgunlaştı. Diğerleri ise çimlendirmeye çalıştığım begonviller. Onlarında büyümesi hızlandı yapraklar parlak koyu yeşil oldu.
syıldıran
19-07-2011, 16:47
Sn. EMEK-SMG ,
Ürününüzü kurak şartlarda tarım yapılan zeytinliklerde kullanabilirmiyiz ? Eğer olabilecek ise uygulama zamanı ve şekli ne olmalıdır ? Selamlar . .
xenkebikec
19-07-2011, 22:57
Bende siparişimi verdim, merakla bekliyorum.
xenkebikec
21-07-2011, 16:55
Güzel bir alışveriş oldu, hızlı bir şekilde elimde ulaştı. Henüz uygulayamadım, sanırım bir hafta sonra uygulayacağım ama Ozi'nin Bahçesi 'in deki uygulama bile ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor.
syıldıran
20-08-2011, 14:35
Sn. EMEK-SMG ,
Ürününüzü kurak şartlarda tarım yapılan zeytinliklerde kullanabilirmiyiz ? Eğer olabilecek ise uygulama zamanı ve şekli ne olmalıdır ? Selamlar . .
Sn. EMEK-SMG ,
Yukarıdaki mesajıma bir cevap verebilirmisiniz , eylül ayı sonundaki İzmir tarım fuarında bu sene de standınız olacak mı , uğrayıp daha geniş bilgi almak isterim. Selamlar . .
EMEK-SMG
26-09-2011, 11:15
Sayın syıldıran,
Mesajınızı şimdi gördüm. Tarım fuarında görüşme fırsatı bulduk, yoğunluktan forumu takip edemedim kusura bakmayın. Fuarda da konuştuğumuz gibi kurak şartlarda çiçeklenme döneminde yapraktan uygulama ile ürünümüzü zeytinlerde kullanabilirsiniz.
Saygılarımla
syıldıran
15-11-2011, 08:20
Sn. EMEK-SMG ,
Ürününüzü 4 yaşındaki zeytin ve nar fidanlarımın bulunduğu bahçemde yeşil gübre yapmak için ekeceğim bakla esnasında topraktan uygulamayı düşünüyorum. Yani bahar döneminde yeşil gübre yapacağım baklayı ekerken toprağı karıştırmadan sizin gübreyi topraktan uygulamayı sonra baklayı atıp traktörle çapalama yaptırmayı düşünüyorum , bu nedenle yaklaşık 2 kg. Emek gübreye ihtiyacım olacak , uygulama konusunda herhangibir öneriniz olacak mı , ileride de kullanabileceğimi düşünerek 5 kg. alsam açıldıktan sonra ne kadar süre bozulmadan dayanır. Selamlar . .
EMEK-SMG
15-11-2011, 18:03
Sayin syildiran,
Baklalara topraktan sulama suyu ile uyguladinizda baklanin toplayacagi organik azotu artirabilisiniz.
Urunumuzun kapagi acildiktan sonra buzdolabinda saklayarak son kullanma tarihine kadar kullanabilirsiniz. Kapagin iyice kapatildigindan emin olunuz. Buzdolabindan cikardiktan sonra kullanmadan once disarida oda sicakligina gelinceye kadar bekletmeniz gerecektir.
Saygilarimla
Sn. EMEK-SMG ,
Ürününüzü 4 yaşındaki zeytin ve nar fidanlarımın bulunduğu bahçemde yeşil gübre yapmak için ekeceğim bakla esnasında topraktan uygulamayı düşünüyorum. Yani bahar döneminde yeşil gübre yapacağım baklayı ekerken toprağı karıştırmadan sizin gübreyi topraktan uygulamayı sonra baklayı atıp traktörle çapalama yaptırmayı düşünüyorum , bu nedenle yaklaşık 2 kg. Emek gübreye ihtiyacım olacak , uygulama konusunda herhangibir öneriniz olacak mı , ileride de kullanabileceğimi düşünerek 5 kg. alsam açıldıktan sonra ne kadar süre bozulmadan dayanır. Selamlar . .
celalahmet
16-11-2011, 16:38
Sayın Halil Önen, Fiyatlar, bayilik sisteminin oturmasıyla yavaş yavaş netleşiyor, daha önce sitede yazdığım 40 TL'lik fiyat indirimli tanıtım fiyatıydı, şimdi de, internet sitemizden %20 indirimli olarak 2 adet aldığınızda yine bu fiyattan alabilirsiniz. Ürünümüz yerli olduğu için, ve bizim bu işe girmedeki asıl amaçlarımızdan birisinin de maddi olarak çiftçilerimize yardımcı olmak olduğu için, fiyatlarda yersiz artışların olmayacağı konusunda söz verebilirim.
Sayın EMEK-SMG,
16 KASIM 2011 tarihli 1lt lik fiyatınız, satış için yönlendirmiş olduğunuz ''zengarden'' adlı internet sitesinde 22,90 tl, hayretler içinde kaldım, 6 ay içinde 8 tl den 22,90 tl ye çıkmış, maddi olarak çiftçilerimize çok yardımcı oldunuz, bir çiftçi olarak çok teşekkür ediyorum, sağolun.
EMEK-SMG
16-11-2011, 18:18
Sayın celalahmet,
Bahsettiğiniz fiyat "dağıtım ağı öncesi" üretimden direk kullanıcılara yönelik tanıtım fiyatlarıydı, ve bu fiyat 5 ve 20 Lt lik ambajlar için geçerli litre başı fiyatıydı. Hobi ambalajları için litre başına fiyatların ambalaj küçüldükçe artan masraflar nedeniyle daha yüksek olmasını anlayabileceğinizi umuyorum.
Eğer ki bizim firma olarak, daha önce bazı firmaların yaptığı gibi, vur-kaç şeklinde bir politikamız olsaydı, samimi olarak en başta bu fiyatları kullanıcılarla paylaşmazdık.
Bu arada, ürünümüzün dağıtım ağını daha uygun bir maliyetle sağlayabileceğinizi düşünüyorsanız, sizinle de çalışmak isteriz.
Saygılarımla,
Sayın EMEK-SMG,
16 KASIM 2011 tarihli 1lt lik fiyatınız, satış için yönlendirmiş olduğunuz ''zengarden'' adlı internet sitesinde 22,90 tl, hayretler içinde kaldım, 6 ay içinde 8 tl den 22,90 tl ye çıkmış, maddi olarak çiftçilerimize çok yardımcı oldunuz, bir çiftçi olarak çok teşekkür ediyorum, sağolun.
serkanhoca
02-12-2011, 22:22
Sayın EMEK-SMG,
''8 TL satıldığı zamanda para kazanılıyor
22.90 Tl satıldığında da para kazanırılıyor''
diye tahmin ediyorum. Fazla da yorumda bulunmuyorum.
Merhaba emek-smg 6 ay kadar önce emek gubre aldım kullandım memnunda kaldım ama buzdolabında saklayın gibi bir ibare yoktu serin bi yerde saklayınız yazıyordu mart ayında da son kullanma tarıhı doluyor sızce kullanabılırmıyım bozulmusmudur?
Safranlı
09-03-2012, 12:57
merhaba emek-smg 6 ay kadar önce emek gubre aldım kullandım memnunda kaldım ama buzdolabında saklayın gibi bir ibare yoktu serin bi yerde saklayınız yazıyordu mart ayında da son kullanma tarıhı doluyor sızce kullanabılırmıyım bozulmusmudur?
kullanabılırsınız ******
sakın zayı etmeyın
kayakartalı
09-03-2012, 14:00
Ceviz ağaçları için uygun bir ürünmüdür yardımcı olursanız sevinirim yılda kaç defa uygulanmalıdır
Toplamda 1400 elma ceviz ağacımız var, ne kadar gübre ve kaç defa uygulanabilir.
EMEK-SMG
12-03-2012, 07:35
Sayın kayakartalı,
Ürünümüz diğer tüm sebze, meyve ve tarla bitkilerinde olduğu gibi, ceviz ağacında da güvenle kullanabilirsiniz.
İki türlü uygulayabilirsiniz. Eğer cevizlerinizin toprak pH'sı yüksek, organik maddece fakirse topraktan 1 Litre 100 Litre suya karıştırarak ağaçlarınızın yaprak iz düşümlerine uygulayabilirsiniz.
Eğer toprağınız sağlıklı ise, yapraktan sezon boyunca 2-3 defa 15-20 gün arayla uygularsanız sağlıklı ve yüksek verimli ağaçlar elde edebilirsiniz.
Diğer organik ve/veya kimyasal gübrelerle karıştırarak da tek seferde uygulama yapabilirsiniz. Bakır içeren preperatlarla karıştırmayınız.
Ceviz ağaçları için uygun bir ürünmüdür yardımcı olursanız sevinirim yılda kaç defa uygulanmalıdır
EMEK-SMG
12-03-2012, 09:19
Serap hanım,
1 yıl içerisinde etkinliği kaybolmadan kullanabilirsiniz.
Merhaba emek-smg 6 ay kadar önce emek gubre aldım kullandım memnunda kaldım ama buzdolabında saklayın gibi bir ibare yoktu serin bi yerde saklayınız yazıyordu mart ayında da son kullanma tarıhı doluyor sızce kullanabılırmıyım bozulmusmudur?
komkarbey
23-03-2012, 16:05
Merhaba ürününüzle beraber Bio Bizz organik balık gübresi kullansam sorun olur mu tabi birde ema. Toprak analizinde fosfor ve çinko yetersiz çıktı üçünü beraber vermeyi düşünüyorum.
EMEK-SMG
24-03-2012, 22:34
Merhaba,
Ürünümüz bahsettiğiniz ürünler dahil diğer tüm organik gübrelerle karıştırılarak kullanılabilir, kaliteli ve sürdürülebilir bir gelişim elde etmenize yardımcı olur. Bakır içeren ilaçlar haricinde diğer ürünlerle karıştırılmasında bir sorun olmaz. İlginiz için teşekkürler.
Merhaba ürününüzle beraber Bio Bizz organik balık gübresi kullansam sorun olur mu tabi birde ema. Toprak analizinde fosfor ve çinko yetersiz çıktı üçünü beraber vermeyi düşünüyorum.
EMEK-SMG
24-03-2012, 22:37
Bkz:
Sayın celalahmet,
Bahsettiğiniz fiyat "dağıtım ağı öncesi" üretimden direk kullanıcılara yönelik tanıtım fiyatlarıydı, ve bu fiyat 5 ve 20 Lt lik ambajlar için geçerli litre başı fiyatıydı. Hobi ambalajları için litre başına fiyatların ambalaj küçüldükçe artan masraflar nedeniyle daha yüksek olmasını anlayabileceğinizi umuyorum.
Eğer ki bizim firma olarak, daha önce bazı firmaların yaptığı gibi, vur-kaç şeklinde bir politikamız olsaydı, samimi olarak en başta bu fiyatları kullanıcılarla paylaşmazdık.
Bu arada, ürünümüzün dağıtım ağını daha uygun bir maliyetle sağlayabileceğinizi düşünüyorsanız, sizinle de çalışmak isteriz.
Saygılarımla,
Fiyat olarak bu artışın sebebini bende anlayamadım. Daha geçen yıl litresi 8 TL yazmışsınız. Şu an 23!!
bahcedenn
25-03-2012, 01:16
Sayın EMEK-SMG,
Hobi ambalajları için litre başına fiyatların ambalaj küçüldükçe artan masraflar nedeniyle daha yüksek olmasını anlayabileceğimizi farzedersek, 5 ve 20 lt lik ambalajların fiyatı ne kadar Tarım Kredi Kooperatifleri'nde? Saygılarımla...
EMEK-SMG
26-03-2012, 12:06
Merhaba,
Tarım Kredi Kooperatiflerinde şu anda ürünümüzün satışı yapılmıyor, fiyat ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Bilgilerinize, saygılarımızla
Sayın EMEK-SMG,
Hobi ambalajları için litre başına fiyatların ambalaj küçüldükçe artan masraflar nedeniyle daha yüksek olmasını anlayabileceğimizi farzedersek, 5 ve 20 lt lik ambalajların fiyatı ne kadar Tarım Kredi Kooperatifleri'nde? Saygılarımla...
xenkebikec
26-03-2012, 19:55
Biz geçen sene kullandık ve bu senede kullanacağız. EMEK gübreden memnun kaldık. Fiyat konusuna gelirsek, bence ürünün fiyatı çok pahalı değil. Organik olması ve 400 litre sulandırılarak kullanılması bizim için yeterli. Fiyatının daha ucuz olmasını isterdim tabi yanlız benzer ürünlerde çok ucuz değil genelde 20-60 TL aralığında.
MeyveliTepe
26-03-2012, 20:04
Sn.EMEK-SMG,
Şu anda sipariş versek 5 lt'lik ambalajı KDV dahil kaça alabiliyoruz? Satış sitesinde bu boy ambalaj bulunmadığı için soruyorum.
Teşekkürler
EMEK-SMG
27-03-2012, 00:15
Sn. Meyvelitepe,
İlginiz için teşekkürler öncelikle. Hobi ambalajlarımızın dışında 5 ve 20 Lt'lik ambalajlarımız var. Bunların da fiyatları KDV dahil sırasıyla 80 ve 250 TL. Teşekkürler.
Sn.EMEK-SMG,
Şu anda sipariş versek 5 lt'lik ambalajı KDV dahil kaça alabiliyoruz? Satış sitesinde bu boy ambalaj bulunmadığı için soruyorum.
Teşekkürler
metehan561
03-07-2012, 13:32
ben ilk defa bu sene alıp kullandım vede çok memnun kaldım.kurumaya yüz tutmuş şeftali ağacım vardı çoğu yaprakları dahi dökülmüştü şuanda capcanlı yapraklarla doldu tekrar...meyve fidanlarım,üzüm bağlarım,domates fidelerim,patateslerim ve çoğu sebzem falan gayet güzel.sadece yediveren çileklerime etki yapmadı çiçeklenmeyi durdurdu nedense???geçen senelerde kasım ayına kadar çilek verirdi... hepsinede yapraktan uygulama yaptım...
kayakartalı
31-08-2012, 09:48
Sn EMEK-SMG
roka, şalgam, turp tohumluk olarak yetiştirmek üzere haziranda tohum almak için ekim yapacağım ekimden önce ve ekim sonrası kullanım konusunda yadımcı olabilirmisiniz kimyasal kök gübresi yda diğer kimyasallara gerek kalmadan bana sadece ilaçlama pompasıyla atacağım emek gübre yeterli olurmu?
bizimharım
15-03-2013, 13:23
Merhabalar,
Saksıda ve bahçemde sebzeler için ve meyve bahçemdeki ağaçlar için Emek sıvı organik gübre tek başına yeterli gelir mi, NPK içeren belli oranda organik olan ürünlere de ihtiyacım var mı?
ufuk zengin
24-09-2013, 00:18
Merhabalar,
Saksı bitkilerinde kullanılırken , emek sıvı gübre + su karışımının sürekli kullanılmasının bir sakıncası olur mu?
Sulamanın dışında belirli periyotlarda kullanılması mı daha uygundur?
Üretici gereksiz fiyat artışı olmayacağın söylemiş fakat içpazar litresini 23.90 Tl'ye satarken alibaba sitesi üzerinde 1-2.8 dolara (yaklaşık 2-5,6tl) satmaktadır. Diyceksiniz ki orda orda enaz 5bin litre sipariş şartı var.
ama benim yine de anlayamadığım 2 liraya kurtaran ürün nasıl oluyorda 23.90 altında bir fiyata kurtarmıyor...
Chlorella_Sena
21-02-2014, 13:38
Merhabalar..
Safranlı
21-02-2014, 15:09
merhabalar..
hoşgeldiniz
sardunyadervis
04-03-2014, 20:14
Sardunyalarımda kullamaya başladım güzel görünüyorlar ama daha yeni başladım
sardunyadervis
28-03-2014, 20:32
Sardunya larımın son durumları gayet guzel filizler verdi yaprakları çoğaldı
casperia
09-04-2014, 21:26
Üretici gereksiz fiyat artışı olmayacağın söylemiş fakat içpazar litresini 23.90 Tl'ye satarken alibaba sitesi üzerinde 1-2.8 dolara (yaklaşık 2-5,6tl) satmaktadır. Diyceksiniz ki orda orda enaz 5bin litre sipariş şartı var.
ama benim yine de anlayamadığım 2 liraya kurtaran ürün nasıl oluyorda 23.90 altında bir fiyata kurtarmıyor...
güzel bir noktaya değinmiş arkadaş.. ama cevap gelmemiş. bende merak ettim doğrusu.sonuçta yerli ürün ise gümrük vs vergiler eklenmiyor ..
EMEK-SMG
20-04-2014, 15:23
Merhabalar,
Alibaba sitesi bildiğiniz gibi gerçek ticaretin yapılmasından daha çok reklam amaçlı kullanılan bir site. Bu nedenle yazılan fiyata dikkat edilmemiş ve bir yazım hatası olmuş. En kısa zamanda düzeltilecektir. Yurt dışı satış için fiyatımız dökme olarak min. 5000 ton için 5 USD/Litre FOB dir.
Geçen ay katıldığımız Dubai fuarında büyük ilgi gördük. Türk mallarına orada çok ilgi var, bir çok önemli görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerde de ürünümüzün özelliğine ve muadillerine göre bu fiyatın (5 USD/Litre) çok uygun olduğunu istişare etme fırsatı bulduk. Umut ediyoruz ki ülkemiz için yeni bir ihracat fırsatı yaratabileceğiz.
İlginiz için teşekkür ederiz.
EMEK-SMG
20-04-2014, 15:29
Merhabalar,
Saksıda ve bahçemde sebzeler için ve meyve bahçemdeki ağaçlar için Emek sıvı organik gübre tek başına yeterli gelir mi, NPK içeren belli oranda organik olan ürünlere de ihtiyacım var mı?
Merhabalar,
Ticari üretim yapmadığınız ve kendi tüketiminiz için kimyasal bulaşma riski olmadan yetiştireceğiniz sebzeler için tek başına Emek Mikrobiyal Gübre yeterli olacaktır. İlginiz için teşekkürler.
EMEK-SMG
20-04-2014, 15:36
Merhabalar,
Saksı bitkilerinde kullanılırken , emek sıvı gübre + su karışımının sürekli kullanılmasının bir sakıncası olur mu?
Sulamanın dışında belirli periyotlarda kullanılması mı daha uygundur?
Merhabalar,
Her sulamada kullanılmasının hiç bir zararı olmaz, aksine faydası en yüksek düzeyde olur. Hobi kullanıcıları için ürünümüzün en büyük avantajı da budur. Tamamen organik olduğu için ne kadar sık ve yoğun uygulanırsa uygulansın herhangi bir sıkıntı yaratmaz. Tek sorun uygulama maliyetlerinin doğal olarak yükselmesi olacaktır. Bu noktada da sizin takdirinize kalıyor, eğer ki her sulamada uygulamanın maliyeti göz ardı edilebilirse sizin için, bu şekilde uygulamanın bir zararı olmaz, aksine faydası olacaktır. İlginiz içi teşekkür ederiz.
sardunyadervis
20-04-2014, 22:30
Ben bir sıkıntı görmedim
Sakılarımda ve diğer besinleri verdigimde emilim daha iyi olunca daha bir coştular
sardunyadervis
20-04-2014, 22:33
Bu arada birazdaha az ama daha ucuz 8 ₺ fiyatı ona ürünler piyasaya sunulabilir
EMEK-SMG
21-04-2014, 13:02
Emek Mikrobiyal Gübre 15-27 Mart 2014 tarihlerinde düzenlenen Dubai AgraME Uluslararası Tarım Fuarı'nda katılımcılardan büyük ilgi gördü (www.cdu.com.tr) :
http://www.cdu.com.tr/File1.jpg
http://www.cdu.com.tr/File2.jpg
http://www.cdu.com.tr/File3.jpg
http://www.cdu.com.tr/File4.jpg
http://www.cdu.com.tr/File5.jpg
http://www.cdu.com.tr/File6.jpg
http://www.cdu.com.tr/File7.jpg
EMEK-SMG
21-04-2014, 13:19
Emek Mikrobiyal Gübre, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Teknogirişim Desteği ile yapılan ARGE çalışmaları sonucu ortaya çıkmıştır.
Türk Patent Enstitüsünde düzenlenen Teknogişirimcilik Eğitim Programında sergilenen ürünümüze standımızı ziyaret eden Sn Bakan Fikri Işık büyük ilgi göstermiştir. Kendisine teşekkürlerimizi sunarız:
EMEK-SMG
21-04-2014, 14:50
Sayın Ankara'lı kullanıcılarımızın dikkatine sunmak isteriz:
Emek Mikrobiyal Gübre Ankara'da şu anda 2 noktada marketlerden temin edilebilmektedir. %40 indirimli kampanya tanıtım fiyatı ile sınırlı sayıda stokla sunduğumuz ürünümüzden Ankara'lı hemşehrilerimizin faydalanmalarını dileriz:
1. Gimat Gross Market
Anadolu Bulvarı Halkekmek Fab. Yanı. 1.Cad. No : 18 Gimat Macunköy / Ankara
Telefon +90 312 397 45 70
Faks +90 312 397 45 84
E-Posta: info@gimatgross.com.tr
https://maps.google.com/maps?q=gimat+gross&hl=en&ll=39.953405,32.767732&spn=0.010412,0.01929&sll=39.96079,32.760408&sspn=0.010411,0.01929&t=m&z=16&iwloc=A
2. City Gross Market
Macun Mahallesi 208. sokak No:18 Macunköy/Yenimahalle/ANK
Telefon : (312) 397 52 52 - 397 47 00
Fax : (312) 397 58 36
https://maps.google.com/maps?q=Macun+Mahallesi+208.+sokak+No:18+&hl=en&sll=39.893784,32.860012&sspn=0.083369,0.154324&hnear=Macun+Mh.,+204.+Caddesi+(18.+Cd.)+No:208,+An kara%2FYenimahalle,+Turkey&t=m&z=16&iwloc=A
http://cdu.com.tr/foto%C4%9Fraf%201.JPG
http://cdu.com.tr/foto%C4%9Fraf%202.JPG
http://cdu.com.tr/foto%C4%9Fraf%203.JPG
http://cdu.com.tr/foto%C4%9Fraf%204.JPG
http://cdu.com.tr/foto%C4%9Fraf%205.JPG
bugün aldım 1 litre fidelerimde deneyeceğim umarım iyi olur
Elimde tarihi 6 ay kadar geçmiş Emek gübre var, atmaya kıyamadım ama çiçeklere veremeye de korktum..
Ne yapmamı önerirsiniz, epey seyrelterek kullanabilir miyim dersiniz?
EMEK-SMG
22-04-2014, 13:22
Elimde tarihi 6 ay kadar geçmiş Emek gübre var, atmaya kıyamadım ama çiçeklere veremeye de korktum..
Ne yapmamı önerirsiniz, epey seyrelterek kullanabilir miyim dersiniz?
Merhabalar,
Son kullanma tarihi gecmis olsa da kullanabilirsiniz, korkmaniza gerek yok kesinlikle zararli bir etkisi olmaz. Sadece beklenen etkisi faydasi daha az olabilir, ama arti bir etkisi mutlaka olacaktir. İlginiz tesekkir ederiz.
emre2470
23-04-2014, 23:46
Merhaba,
Bende bu gübreden devamlı kullanıyorum.
Saksıda yetiştirdiğim acer palmatum için haftada bir akşam üzeri sprey yapıyorum.
Sormak istediğim bir soru var; bu gübreyi bir şişeye suyla karşıtırıp suluyorum ve sulamadan sonra artan kısmıda doğal olarak bir kenara koyuyorum, ancak o şişenin içinde durdukça içerisinde yosun gibi yapılar üremeye başlıyor. Bunun bir sıkıntısı olurmu? her seferinde sadece kullanacağız kadarmı hazırlamalıyız?
Saygılarımla.
EMEK-SMG
23-04-2014, 23:52
Merhaba,
Bende bu gübreden devamlı kullanıyorum.
Saksıda yetiştirdiğim acer palmatum için haftada bir akşam üzeri sprey yapıyorum.
Sormak istediğim bir soru var; bu gübreyi bir şişeye suyla karşıtırıp suluyorum ve sulamadan sonra artan kısmıda doğal olarak bir kenara koyuyorum, ancak o şişenin içinde durdukça içerisinde yosun gibi yapılar üremeye başlıyor. Bunun bir sıkıntısı olurmu? her seferinde sadece kullanacağız kadarmı hazırlamalıyız?
Saygılarımla.
Merhabalar,
Hazırladığınız sulandırılmış karışımı aynı zamanda tamamen tüketmenizde fayda var. Bekletilmesi etkinliğini azaltacaktır. İlginiz için çok teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
Merhaba
Ben dün akşam fidelerimde emek sıvı gübreyı kullandım kötü bir kokusu var normalmidir
neden kötü kokar
EMEK-SMG
24-04-2014, 12:40
Merhaba
Ben dün akşam fidelerimde emek sıvı gübreyı kullandım kötü bir kokusu var normalmidir
neden kötü kokar
Merhabalar,
Ekşimsi bir koku olması normaldir. İçindeki mikroalglerin yaşam döngülerine devam ettiğini gösterir. Lütfen her kullanımdan önce iyice çalkalamayı unutmayınız. İlginiz için çok teşekkür ederiz.
Selamlar ; emek gübre 5 lt. almak istiyorum, İstanbul'da nerden temin edebilirim.
Bu gübreyi,meyva ağaçlarına kökten vermek için uygun dönem nedir ? kolay gelsin.
Merhabalar,
Ekşimsi bir koku olması normaldir. İçindeki mikroalglerin yaşam döngülerine devam ettiğini gösterir. Lütfen her kullanımdan önce iyice çalkalamayı unutmayınız. İlginiz için çok teşekkür ederiz.
Ekşimsi değil çürük gibi bi koku var aldığım ürün bozuk mu acaba
Bide bulanık beyaz renkte
yardımcı olabilir misiniz
Zengarden'den aldım
Ben de aynı internet sitesinden aldım ve açıkçası çok kötü kokuyor, sanki dışkı gibi. Bozulmuş olabileceği hiç aklıma gelmedi :(
EMEK-SMG
24-04-2014, 20:05
Selamlar ; emek gübre 5 lt. almak istiyorum, İstanbul'da nerden temin edebilirim.
Bu gübreyi,meyva ağaçlarına kökten vermek için uygun dönem nedir ? kolay gelsin.
Merhabalar, İstanbul için şu anda internetten temin edebilirsiniz (Zengarden Ev ve Bahçe (http://www.zengardentr.com)). Topraktan yılın her dönemi verebilirsiniz toprağı düzenlemek açısından. Yapraktan uygulama ise bahardan itibaren çiçek ve meyve tutumlarından önce en az 2 kez uygulamanız faydalı olacaktır. İlginiz için teşekkür ederiz.
EMEK-SMG
24-04-2014, 20:25
Ekşimsi değil çürük gibi bi koku var aldığım ürün bozuk mu acaba
Bide bulanık beyaz renkte
yardımcı olabilir misiniz
Zengarden'den aldım
Merhabalar,
Havayla temas edecek şekilde ağzı açık kaldıysa koku yoğunluğu artmış olabilir. Ürünü uyguladığınızda bitkilerinizde olumlu etkileri gözlemleyebildiniz mi? Ürünün rengi açık sarı/kahverengi'dir. İlginiz için teşekkür ederiz.
EMEK-SMG
24-04-2014, 20:31
Ben de aynı internet sitesinden aldım ve açıkçası çok kötü kokuyor, sanki dışkı gibi. Bozulmuş olabileceği hiç aklıma gelmedi :(
Merhabalar,
Ürünü uyguladığınızda olumlu sonuçları gözlemleyebildiniz mi? Ürün kapağı açıldıktan sonra hava almadığı sürece bozulması mümkün değildir. Bitkilerinizdeki etkileri paylaşırsanız seviniriz. İlginiz için teşekkür ederiz.
Merhabalar,
Havayla temas edecek şekilde ağzı açık kaldıysa koku yoğunluğu artmış olabilir. Ürünü uyguladığınızda bitkilerinizde olumlu etkileri gözlemleyebildiniz mi? Ürünün rengi açık sarı/kahverengi'dir. İlginiz için teşekkür ederiz.
Ambalajını açar açmaz kokusuna baktım zaten kokusu çok kötü.
Rengi beyaz ve bulanık uygulayalı 2 gün oldu.
Bu durum normal değil sanırım.
Lütfen açıklayıcı bilgi verirmisiniz.
Merhabalar,
Ürünü uyguladığınızda olumlu sonuçları gözlemleyebildiniz mi? Ürün kapağı açıldıktan sonra hava almadığı sürece bozulması mümkün değildir. Bitkilerinizdeki etkileri paylaşırsanız seviniriz. İlginiz için teşekkür ederiz.
Ürünü ilk açtığımda da koku çok yoğundu. Şu an için bitkilerim gayet sağlıklı. Sebze yetiştirmeye yeni başladığım ve ürünü de bu nedenle ilk defa kullandığım için kıyaslama yapabilmem pek mümkün değil maalesef :)
Bir de ürünü ağzı kapalı bir şekilde ve güneş almayan bir köşede dolap içerisinde muhafaza ediyorum.
Ürünü daha önce kulladım. Okul bahçemiz de ki elma ağaçlarımıza uyguladık filizlerin de ve çiçeklerinde harika sonuçlar elde ettik.Kokusu zaten güzel bir koku olmuyor bu tür ürünlerin. Hafif kötü kokuyor.Ama çiçek de kardeşlenme ve çiçeğin meyve dönmesinde etkiliği olduğunu gördüm.Paylaştığım resimde Emek organik gübresini yapraktan uygulama sonucu red pear domates de bir salkımda toplam 135 çiçek açtı ve hepsi olgunlaşıp kızardı lezzeti de çok güzeldi.Profosyonel anlamda kullanımla daha iyi sonuçlar alınacağına inanıyorum
ürünü çiçeklerde kullandım ve çiçeklerin yapraklarının daha canlandığını ve çiçek oluşumuna teşvik ettiğini gözlemledim. şimdi ceviz fidanlarıma kullanıyorum. ancak ürünün en çok gereksinimi olan 5 lt lik ambalajının üretilmemesi çok ciddi bir problem. sırf bu yüzden 1 lt lik almak zorunda kaldım. ürünün son kullanımı 1 yıllık olduğu için 10 lt lik ambalaj fazla gelmekte. 1 lt lik 5 adet almakta maliyeti oldukça yükseltiyor. bu yıl deneme yapmış oldum önümüzdeki dönemde 5 lt lik ambalajı üretime geçilirse yine alırım ancak bu olmazsa diğer ürünlere geçeceğim.
Sevgili ermana,
Gelin şu havuzu yaptırın seneye siz de chlorella üretimine başlayın :). Benim havuz inşaatı bitti, ilk sulamada deneme yapacağım kısmetse. 1 litre Emek alıp kontrol grubunda kullanma niyetindeyim.
Ürünü antalyada satın alabileceğim bir adres bildirirseniz çok seveineceğim zira acilen ihtiyacım var. Bir de çiçeğe yeni durmuş domates ve biberlerim var yapraktan mı kullanmalıyım. Kullanımı hakkında kısa bir bilgi rica edebilirmiyim. Teşekkürler
irfanguder
08-05-2014, 22:59
Sayın Yetkili,
Ürününüzü Zengarden'dan sipariş ettim ve bugün elime ulaştı. Bahçemdeki gül, hanımeli, gardenya vb süs bitkileri ve domates fidelerimde kullanmak niyetindeyim. Yapraktan ve topraktan uygulama yapmayı düşünüyorum. En doğru uygulama için siz ne önerirsiniz.
Teşekkürler,
Irfan Güder
EMEK-SMG
08-05-2014, 23:50
Sayın İrfan Güder,
İlginiz için öncelikle çok teşekkürler. Pratik olarak 1 Litre suya 1-2 Kapak EMG koyarak sulandırdığınız karışımla tüm bitkilerinizi topraktan sulayarak, ve bir sprey yardımıyla da yapraklarına püskürterek uygulayınız. Ayrıntılı uygulama bilgisini aşağıdaki linkde bulabilirsiniz: zengarden cicek sebze meyve tohumu fidesi fidani online satisi (http://www.zengardentr.com/index.php?do=dynamic/view&pid=16)
Saygılarımızla,
irfanguder
09-05-2014, 14:22
Sayın EMEK-SMG,
Hızlı dönüşünüz için çok teşekkürler. Bir de EMA aldım, forumda sizin ürününüzle birlikte kullanıldığında daha iyi sonuç verdiği belirtiliyordu. sizin ürününüzü EMA ile birlikte kullanma konusunda nasıl bir yol izlemeliyim.
Teşekkürler,
Irfan Güder
Ürünün tanıtımında damla sulama ile kullanılabileceği yazıyor ama damla sulama sistemleri için alg ve yosun oluşumu bir problem olarak algılanıyor. Ne dersiniz?
EMEK-SMG
11-05-2014, 21:31
Ürünün tanıtımında damla sulama ile kullanılabileceği yazıyor ama damla sulama sistemleri için alg ve yosun oluşumu bir problem olarak algılanıyor. Ne dersiniz?
Merhabalar,
Bahsettiğiniz sorun suda çözünme problemi olan makro deniz yosunu ürünlerinde görülebilir. EMG ürünümüzde yer alan mikroalgler, adından da anlaşılacağı gibi boyutları mikron seviyesinde olan canlılardır, gözle görülmesi mümkün değildir, mikroskop yardımıyla gözlemlenebilirler (5-10 mikron). Dolayısıyla damla sulamada tıkanma yaratması gibi bir durum mümkün değildir. Aksine, EMG damlamadan kimyasal gübrelerle kullanıldığında, suya verdiği pH düzenleyici ve kıvamlaştırıcı organik polisakkaritler sayesinde, bu gübrelerin tıkanma yapmasını önler, ve var olan tıkanmaları da giderir. Bugüne kadar yapılan uygulamalarda gözlemlerimiz de bu yönde olmuştur. İlginiz için çok teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
Emek Mikrobiyal Gübre (EMG)
Emek gübresini yapraktan ve damlama ile verdiğimiz de domates ve salatalıktan aldığımız sonuçlar . Yakında elma ağaçlarından da resimler yükleyeceğim. Seranın afyon bölgesinde olduğunu göz önüne alırsak sonuçlar son derece tatmin edici
EMEK-SMG
10-06-2014, 21:18
Emek gübresini yapraktan ve damlama ile verdiğimiz de domates ve salatalıktan aldığımız sonuçlar . Yakında elma ağaçlarından da resimler yükleyeceğim. Seranın afyon bölgesinde olduğunu göz önüne alırsak sonuçlar son derece tatmin edici
Sayın Meh12,
Değerli paylaşımlarınız ve zamanınız için çok teşekkür ederiz. Bol verimli ve sağlıklı ürünler hasat etmeniz dileğiyle.
Saygılarımızla
Emek Mikrobiyal Gübre
Eser İlhan
25-06-2014, 22:11
EMEK mikrobiyal gübreyi yaklaşık üç yıldır evimin bahçesinde bakımını yaptığım tüm bitkilerde kullanmaktayım ve çok memnunum. İlk numuneyi sorum üzerine nezaket gösterip siz göndermiştiniz ürünü tanımam için, daha sonra ise Zengarden üzerinden 1lt ambalajlar halinde satın aldım hep..
Son olarak birkaç hafta önce yeni bir şişe sipariş etmiştim ve bugün kullanmak üzere ambalajını açtım.. Her zaman hemen hemen berrak ve kokusuz - renksiz olan ürün yemyeşil olmuştu ve çok kötü kokuyordu. Hiç kullanmadan kapağını kapattım ve size sormak istedim: Üründe bu sözünü ettiğim duruma sebep olacak herhangi bir formülasyon değişikliği oldu mu yoksa ürün kötü depolama koşullarından ötürü bozuk mudur ?
Üzerindeki son kullanma tarihine ait etiketi de ekliyorum:
Teşekkür ederim..
504762
Benim aldığım ürün de yeşiy renkli. Mavi yeşil algler var, içinde bu renk olması normal diye düşündüm. Kokusu süper değil ama çürük kokusu da değil
Eser İlhan
26-06-2014, 11:15
Benim aldığım ürün de yeşiy renkli. Mavi yeşil algler var, içinde bu renk olması normal diye düşündüm. Kokusu süper değil ama çürük kokusu da değil
Ben üç senedir kullanıyorum. Hiç böyle olmadı. Ne rengi ne de kokusu.. Mikroorganizma olduğu için ben elimdekinin bozuk ürün olduğunu düşünüyorum doğrusu...
sardunyadervis
28-07-2014, 20:32
Hava ısısına göre cok faliyete gecmiş **** durgunlaşmış olabilirler
Benim karıştırdığım sulama şişesindekiler biraz güneş görünce hareketlendiler sanki çoğalmış olabilirmi?
casperia
13-02-2016, 09:02
Bazı nedenlerden dolayı emek gübre adı altında üretilmiyor sanırım. Ortaklarından birinin başka isimde mikrobiyal gübresi üretimde..
birnefestoprak
14-02-2016, 18:24
Bu urunu yapraktan uygulayip sonuclardan cok memnun kaldigini soyleyenler var. Bu tip bir uygulamada, eger urunun fungisit sinifina girmesini saglayacak bir mikroorganizma icerigi yoksa, urunun faydasi, icerigindeki diger besin maddelerinden kaynaklaniyordur. Faydali mikroorganizma iceriginin olumlu etkileri, toprak uygulamasi/kok beslemesinden kaynaklaniyordur.
Bu ürün terradoc ismindemi çıkmakta ?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.