View Full Version : mandalinci / bahçe
mandalinci
02-05-2011, 12:44
Bahçe bilgileri
Ankara-bahçe-1
• Bahçenin bulunduğu şehir
• Ankara-Çayyolu
• Bahçenin büyüklüğü
• Yaklaşık 150 m2
• Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları
• Kottan dolayı, arka bahçe, tüm olarak güneşten faydalanamıyor, dolayısıyla fazla rüzgar da almıyor.
• Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri
• 7b
• Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb)
• Konut
• Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?
• Evin bahçesi çok bakımsızdı, meyilli toprak, fazla bir kullanım alanı bırakmıyordu.
• Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?
• 10
• Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?
• Hayır
• Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz
• Yok
• Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)
• Başta çim yapılırken ve drenaj için yardım alındı ama sonra kişisel.
• Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?
• Meyilli toprak, oyularak kameriye ve düzlük bir bölge elde edildi
• Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?
• Düzgün, bakımlı bir çim ve sağlıklı bitkiler
• Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)
• Fırça çalısı, ayırıcı çit bitkileri, mor salkım, örtücü sarmaşıklar, leylak, acem borusu, çim, saksılarda sardunya ve benzeri bitkiler.
• Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?
• Sardunyalar, mor salkım.
• Varsa çok özel bir bitkinizin adı?
• Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?
• Saksı bitkilerinde
• Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?
• Şehir suyu bağlı, yağmurlama ve gerekirse hortumla sulama yapılıyor.
• Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?
• Sabah ve gece sulama yaparak tasarruf yapmaya çalışıyorum.
• Toprak özellikleri
• Maalesef istediğim nitelikte toprak sağlayamadım, killi toprak hep ağır bastı.
• Kompost yapıyor musunuz?
• Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?
• Düzgün toprak ve drenajla ilgili sorunu çözemedik.
• Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
• Örümcekler ve tırtıl için ilaç kullanılıyor.
• Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?
• Şeker gübresi, yanmış hayvan gübresi
• Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?
• Daha ziyade örümcek ve adını bilemediğim yaprak yiyen bir tür güve.
• Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?
• Şehir şebekesinden gelen suyla yağmurlama+hortumla sulama
• Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?
• Mahalle içinde, diğer bahçelerle çevrili bir alan, açıklık yok.
• İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?
• Arka bahçeye oturma alanı kazandırmak. Gül ve mor salkım sardırmak. Bahçeye drenaj yaptırmak.
• Ankara bahçe-2
•
• Bahçenin bulunduğu şehir
• Ankara-Ayaş
• Bahçenin büyüklüğü
• 13 dönüm
• Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları
• Tipik kara iklimi, bulunduğu yer itibariyle boğaz gibi bir bölge olduğu için, bol rüzgarlı, yazın bol güneşli, kireçli bir suyu var
• Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri
• 7b
• Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb)
• Elma-kiraz bahçesi
• Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?
• 1988 yılında satın aldığımızda, yaşlı elma ağaçları vardı. Önce, ön kısımdaki yaklaşık 4.5 dönümlük bahçe alındı, daha sonra arka parça alındı.
• Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?
• 23
• Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?
• Maalesef, tasarım yapılmadı, cahil cesareti bir şeyler yapıldı. Bağ evini yaptırırken de mahalli ustaların yardımı alınmıştı.
• Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz.
• Maalesef yok.
• Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)
• Kişisel, arada, köylüden yardım alındı.
• Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?
• Küçük bir bağ evi yapıldı.
• Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?
• İkinci kısma, bodur elma ve kiraz dikildi, gelir getirmesini bekliyoruz.
• Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)
• 300 tam bodur elma, 300 tam bodur kiraz,
poşette alınıp büyütülen 1000 sedir, 1500 ladin,
100 civarında karaçam, 2 ıhlamur, gölge ve birkaç çeşit meyve ağacı, aşısız idris ağaçları, söğütler ve güller, hanımeli, asma, leylak,
ayrıca bahçeyi ilk aldığımızda içinde bulunan yaklaşık 20 elma ağacımız var.
• Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?
• Bodur elma ve kirazlarımız
• Varsa çok özel bir bitkinizin adı?
•
• Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?
• Elma ve kiraz üretimi.
• Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?
• 2 sondaj var. Damlama yapılıyor.
• Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?
• Damlama sulama tercih edliyor.
• Toprak özellikleri
• Verimli bir toprak, düzenli olarak yanmış gübre ile takviye ediliyor.
• Kompost yapıyor musunuz?
• Hayır
• Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?
• Evet tabii, ilk başta hobi amaçlı başlanıldığı ve bizim de hiç bahçe tecrübemiz olmadığı için, ilk alınan bölüme ağaçları (aralarından traktör geçmesine özen gösterilmişti ama) belli bir düzende dikmemişiz. İlk budamalarda hatalar oldu, aşılı vişne diye çok miktarda idris ağacı diye tabir edilen ağaç dikildi ve aşılatma yaptıramamıştık.
• Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
• Düzenli olarak, elma kurdu için ilaç ve bordo bulamacı kullanıldı.
• Bahçeniz organik mi?
• Kimyasal ilaçlar kullanıldığı ve işlek bir yola cephesi olduğu için organik olamaz.
• Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?
• Yanmış hayvan gübresi
• Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?
• Fare, köstebek, yılan vb
• Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?
• Damlama
• Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?
• Açıklık alan ve don olayı, bahçe çok rüzgar alan bölgede olduğu, yüksek rakımda olduğu için yaşanmakta. Bu yüzden, bodur kirazlarımızın, ilk dikildikleri yıllarda, erken açan çiçeklerinin donmasıyla, verim düşüklüğü olmuştu
• İyi ki yapmışım dedikleriniz nelerdir?
• İyi ki böyle bir yer almışım, yaptığımız tüm hatalara rağmen, bizim için çok zevkli bir uğraş ve çevremiz için de örnek oldu.
• Şu anda İzmir’de yaşıyorum ve bahçenin temel ihtiyaçları uzaktan yaptırılıyor.
Merhaba,
Sitede izlediğim bahçelerden imrendim, ben de mütevazi bahçemi sizlerle paylaşmak istedim.
Yazın 3 ay bırakmak zorunda kaldığım için, daha çok dayanıklı bitkilere yer veriyorum.
Bu sene at kestanesini denedim. Çok kolay çimlendi ve o kadar hızlı büyüyor ki inanamıyorum.
mandalinci
02-05-2011, 13:02
Bu Ladini Ayaş-Ortabereket'teki bahçemden getirdim.
mandalinci
02-05-2011, 13:06
Yan bahçedeki kiraz ağacından gelip, saksıma yerleşen minik.
Sevgili mandalinci bahçenizi görmek ne mutlu :)
Ladin'in arkasından görülen taş duvar, sarmaşıklar, oturma alanı...
Bize göstereceğiniz daha pek çok şey var sanki? :)
ciceksever70
02-05-2011, 14:23
Ben de sevgili Gilan`la ayni fikirdeyim. Biraz daha detay... Ankara iklimine uygun kalici olabilecek bir cok cali var. Yeriniz varsa deneyebilirsiniz.
mandalinci
02-05-2011, 16:01
Ladin'in arkasından görülen taş duvar, sarmaşıklar, oturma alanı...
Bize göstereceğiniz daha pek çok şey var sanki? :)
Öyle çok şey ummayın, çok sade bir yer:)
mandalinci
02-05-2011, 16:02
Ben de sevgili Gilan`la ayni fikirdeyim. Biraz daha detay... Ankara iklimine uygun kalici olabilecek bir cok cali var. Yeriniz varsa deneyebilirsiniz.
Yavaş yavaş yükleyeyim, heyecanlı olsun
mandalinci
02-05-2011, 16:17
Evimin bahçesinde 10 yıllık bir emek var, çit, sarmaşık, ağaç ağırlıklı.
Sadece yaz aylarında, sulama, biçme işlerinde dışarıdan yardım alıyoruz, bahçenin çimleme, biçme, gübreleme gibi tüm ağır işlerini eşim çok zevk alarak yapar.
Sardunya ve begonyalar bahçemin olmazsa olmazı.
nurguldk
02-05-2011, 16:35
Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçe sayfası açan bir Ankaralı görünce, ben kendi adıma çok seviniyorum :)) İklim nedeniyle kısıtlı sandığımız bitkilerle nice güzellikler göreceğiz kimbilir.
''sandığımız'' diyorum, çünkü doğanın her iklime sunduğu ayrı güzellikler varmış da ben bu zamana kadar farkına varamamışım.
mandalinci
02-05-2011, 16:53
Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçe sayfası açan bir Ankaralı görünce, ben kendi adıma çok seviniyorum :)) İklim nedeniyle kısıtlı sandığımız bitkilerle nice güzellikler göreceğiz kimbilir.
''sandığımız'' diyorum, çünkü doğanın her iklime sunduğu ayrı güzellikler varmış da ben bu zamana kadar farkına varamamışım.
Teşekkürler Sn.nurguldk,
Aslında Ankara'da çok şey yetiştirilebiliyor ama uğraşmak lazım, zaman lazım.
Ankara içinde de bölge farklılıkları var diye düşünüyorum. Çayyolunda yağmur yağarken, Gölbaşı'nda lapa lapa kar yağdığını bilirim.
Algıda seçicilik, bu siteye üye olalı ben de çok farklı bir gözle bakmaya başladım etrafıma.
Bu arada ben hiç mesleğimde çalışmasam da ikimiz de biyologmuşuz.;)
ligustrum
02-05-2011, 22:37
Sayın mandalinci; Saksıya gelen minik, tohumdan mı?
Sağlıklı günler dilerim.
mavikartal5
02-05-2011, 22:37
sayın mandalinci,
hızlı başlamışsınız ama gösterdikleriniz içimizi açıyor. umarım burada KARINCA yoktur.
saygılar
Yavaş yavaş yükleyeyim, heyecanlı olsun
Yine yeni, yine güzel bir bahce, nabzim hızlandı gece vakti.:)
Hayırlı uğurlu ve güzel baharlarınız olsun
mandalinci
03-05-2011, 05:35
Sayın mandalinci; Saksıya gelen minik, tohumdan mı?
Sağlıklı günler dilerim.
Sn.ligustrum evet, yandaki kirazdan düşen meyveler hep çime düşüyordu ve malesef çimle birlikte biçiliyordu.
Benim de aklıma kökleyip saksıya geçirmek gelmemişti. Bu sefer saksıya denk getirebilmiş, artık yaşamalı dedim.
İyi günler dilerim.
mandalinci
03-05-2011, 05:38
Yine yeni, yine güzel bir bahce, nabzim hızlandı gece vakti.:)
Hayırlı uğurlu ve güzel baharlarınız olsun
Teşekkürler sn. cemo,
Hep birlikte baharın tadını çıkaralım, Ankara'da sürekli yağmur yağdığı için hertaraf çok yeşil ve renkli.
mandalinci
03-05-2011, 05:40
sayın mandalinci,
hızlı başlamışsınız ama gösterdikleriniz içimizi açıyor. umarım burada KARINCA yoktur.
saygılar
Teşekkürler sn. mavikartal5,
Burada karıncalar makul, saldırıda değiller. Normal haşaratlarla beraberiz.
mandalinci
03-05-2011, 08:07
Asmam da Ayaş'dan geldi.
Bilerek, seçerek almadım ama nasıl ince yapraklı. Sarmasını kapışırdık.
Geçen sene diktiğim çelikler yaprak açıyor, bu sene ilave ettiğim de açacak gibi duruyor.
sayfanız hayırlı olsun, bahçeniz çok güzel
sibel774
03-05-2011, 10:30
hoşgeldiniz, bende bir sardunya sevdalısı olarak lila rengi sardunya ya bayıldım. yeni aldığım sardunyalardan biri inşallah bu renk çıkar. Asmanızıda kıskandım, bizim üzümlerimiz siyah üzüm olduğu için yapraklarıda beyaz üzüme göre daha sert oluyor. Bol neşeli günler.
nurguldk
03-05-2011, 10:50
Teşekkürler Sn.nurguldk,
Aslında Ankara'da çok şey yetiştirilebiliyor ama uğraşmak lazım, zaman lazım.
Ankara içinde de bölge farklılıkları var diye düşünüyorum. Çayyolunda yağmur yağarken, Gölbaşı'nda lapa lapa kar yağdığını bilirim.
Algıda seçicilik, bu siteye üye olalı ben de çok farklı bir gözle bakmaya başladım etrafıma.
Bu arada ben hiç mesleğimde çalışmasam da ikimiz de biyologmuşuz.;)
Ben de hiç mesleğimle ilgili çalışmadım diyebilirim. Zaten Biyolog olup da Türkiye'de işini yapan kaç kişi var ki :)
Üniversitede bir hocamız ''çok şanslıyım, mezun olunca öğrencilerimle heryerde karşılaşabiliyorum, uçakta hostes, yolda reprezant, pazarlamacı vs '' derdi. :D
Kara mizah oldu tabii :(
mandalinci
03-05-2011, 16:11
Ben de hiç mesleğimle ilgili çalışmadım diyebilirim. Zaten Biyolog olup da Türkiye'de işini yapan kaç kişi var ki :)
Üniversitede bir hocamız ''çok şanslıyım, mezun olunca öğrencilerimle heryerde karşılaşabiliyorum, uçakta hostes, yolda reprezant, pazarlamacı vs '' derdi. :D
Kara mizah oldu tabii :(
Doğru, çalışma şartları ve iş imkanları zorluyor insanları. Hangi okuldansınız? Ben H.Ü.
mandalinci
03-05-2011, 16:14
hoşgeldiniz, bende bir sardunya sevdalısı olarak lila rengi sardunya ya bayıldım. yeni aldığım sardunyalardan biri inşallah bu renk çıkar. Asmanızıda kıskandım, bizim üzümlerimiz siyah üzüm olduğu için yapraklarıda beyaz üzüme göre daha sert oluyor. Bol neşeli günler.
Teşekkürler, inşallah sardunyanız lila çıkar.
Biz üzümünü pek göremedik ama yaprağı çok güzel. Siyah üzümün de yeri başkadır.
mandalinci
03-05-2011, 16:25
Bu çit bitkisinin adını bilmiyorum. Tam Ankara'ya göre, dayanıklı bir bitki, yerini de sevdi, toptaktan sürgün vererek epey genişledi. Zamanı gelince sarı çiçekler açıyor.
mandalinci
03-05-2011, 16:43
Bu sarmaşık bir anlamda, çok örtücü ve yayılıcı olduğu için güzel ama ben ona mezarlık sarmaşığı diyorum.
Bursa'da, seneler önce bir mezarlıkta her yeri ve her şeyi örtmüş olarak görünce içime bir ürperti gelmişti. Sanki orada biraz dursam beni de yutacak gibi gelmişti.
nurguldk
03-05-2011, 16:47
Doğru, çalışma şartları ve iş imkanları zorluyor insanları. Hangi okuldansınız? Ben H.Ü.
Ben Ankara Ü. mezunuyum.
Bursa'da karşılaştığınız bir görüntüden bahsetmişsiniz. Bursalımısınız yoksa siz de? :D
Bu arada asmanızı ben de kıskandım. Bahçemde hiç üzüm yok nedense. Bu durumu bir değerlendireyim ;)
Bu çit bitkisinin adını bilmiyorum. Tam Ankara'ya göre, dayanıklı bir bitki, yerini de sevdi, toptaktan sürgün vererek epey genişledi. Zamanı gelince sarı çiçekler açıyor.
Sarı boya çalısı.
mandalinci
03-05-2011, 17:00
Ben Ankara Ü. mezunuyum.
Bursa'da karşılaştığınız bir görüntüden bahsetmişsiniz. Bursalımısınız yoksa siz de? :D
Bu arada asmanızı ben de kıskandım. Bahçemde hiç üzüm yok nedense. Bu durumu bir değerlendireyim ;)
Babaannem Bursa'lıydı, onun mezarını ziyarete gitmiştim, çocukken insan olmadık şeylerden etkileniyor, belki çok üzüldüm, belki de ortam hüzünlüydü ondan sevemedim bu sarmaşığı.
Dalından üzüm yemek keyifli tabii, deneyin, yaprak sarması da taze yaprakla çok lezzetli olur;)
Sevgili mandalinci , sayfanız hayırlı ,bitkileriniz bol bereketli olsun.
Ellerinize sağlık emek verilen herşey güzel .Bekliyoruz...
mandalinci
04-05-2011, 07:22
Bu sakızın rengine bayıldım, dün aldım.
Sevgili mandalinci sakızın rengi çok güzel...
mandalinci
04-05-2011, 16:10
Ümitköy'de bir seradan aldığım çilekler, önceleri çok güzel görünüyorlardı, 1 hafta sonra bu hale geldiler. Çürüyorlar çok üzüldüm.
mandalinci
04-05-2011, 16:12
Sevgili mandalinci sakızın rengi çok güzel...
Hiç bu renk denememiştim, ben de çok sevdim.
Minarislim
05-05-2011, 09:06
Sayın mandalinci; Bahçe sayfanız hayırlı olsun.Bahçeniz güzel,intizamlı.
mandalinci
06-05-2011, 07:06
Annemin meyveleri yiyip,çekirdeğini toptağa ekmesi nedeniyle bir sürü fidanımız olmuştu. Bu da hurma galiba. Saksısını değiştirdim inşallah keyfi kaçmaz.
ciceksever70
06-05-2011, 07:14
Sakizin rengi cok güzel. Ben iki yil önce celikten yetistirmistim kisin yasatamadim. Burada seralarda satilan en pahali sakizlardan, kiymetini bilin.
mandalinci
06-05-2011, 09:04
Sakizin rengi cok güzel. Ben iki yil önce celikten yetistirmistim kisin yasatamadim. Burada seralarda satilan en pahali sakizlardan, kiymetini bilin.
Teşekkürler,
Türkiye bir çok bitkinin olduğu gibi sardunyaların da cenneti.
Bu sakız sardunyayı 5TL'ye aldım, bence bu paraya bile pahalı.
Sayın Mandalinci bahçeniz ve sahifeniz hayırlı olsun.Hurmanız epey boylanmış ,bende çekirdekten yetiştirdim,saksıları küçük olduğundan bodur kaldılar.Kiraz fidanı da çekirdekten galiba ,ama o şu anda vişne fidanı oluyor,duyduğuma göre öyle oluyormuş,daha sonra kiraz aşılanıyormuş.Tabi siz yine araştırın. sakızlarınızın renkleri ve formları çok güzel güle güle büyütün,fiyat hususunda haklısınız ama,benim düşüncem şudur:Parayla zamanı satın alıyoruz.Tohumdan edinmeye çalıştığımızda kaç ay bekliyeceğizki o hale gelsin,en az 6 ay.Size hayırlı baharlar dilerim.Selamlar.
mandalinci
07-05-2011, 07:47
Sayın Mandalinci bahçeniz ve sahifeniz hayırlı olsun.Hurmanız epey boylanmış ,bende çekirdekten yetiştirdim,saksıları küçük olduğundan bodur kaldılar.Kiraz fidanı da çekirdekten galiba ,ama o şu anda vişne fidanı oluyor,duyduğuma göre öyle oluyormuş,daha sonra kiraz aşılanıyormuş.Tabi siz yine araştırın. sakızlarınızın renkleri ve formları çok güzel güle güle büyütün,fiyat hususunda haklısınız ama,benim düşüncem şudur:Parayla zamanı satın alıyoruz.Tohumdan edinmeye çalıştığımızda kaç ay bekliyeceğizki o hale gelsin,en az 6 ay.Size hayırlı baharlar dilerim.Selamlar.
Teşekkür ederim, sizin güzel bahçenizin yanında sözü bile olmaz.
Hurma bodur kalsın, şu anda Ankara'da zaten onu bahçede bakamam, kiraz ise yan bahçeden saksıma düştü, önce vişne aşılanınca kiraz çok hoş. Bakalım ne kadar büyür.
Sardunya için, Sn. Çiçeksever Avusturya da çok pahalı dedi, bem de onun üzerine Türkiye'de ucuz anlamında söyledim.
Yoksa sonuna kadar haklısınız, seralardaki çiçekleri ben yetiştirmiş olsam o fiyatlara hayatta satmaz, zarar ederdim. Emek, zaman bunlar parayla ölçülemez.
Ayaş-Ortaberekette'ki bahçemizi satılığa çıkardık(sitede resimlerine göz atabilirsiniz) 20 küsur senenin emeği, hatırası var, o ağaçların hepsi benim çocuğum gibi, için için satılmasa mı acaba diyorum.
Çamlar, elmalar, kirazlar, vişne ağacım, bodur elmalarım, kirazlarım hepsinde ne emek var.
Hayırlı güzel bir bahar dilerim, Ankara'ya gelemedi, bekliyoruz ümitle.
ciceksever70
07-05-2011, 08:13
Sn. Mandalinci, burada da katmerli ve o renkte olan sardunyalar 3 euro civarinda demek ki 6ytl. Cok da fark yokmus arada. Balkon saksilarina ekilen normal sardunyalar 80 cent gibi bir para 1ytl bile etmiyor.
mandalinci
07-05-2011, 09:07
Sn. Mandalinci, burada da katmerli ve o renkte olan sardunyalar 3 euro civarinda demek ki 6ytl. Cok da fark yokmus arada. Balkon saksilarina ekilen normal sardunyalar 80 cent gibi bir para 1ytl bile etmiyor.
Evet, çok fark yokmuş. 80 cent'e satılanlar da epey ucuzmuş, ne güzel, herkes bol bol eker.
Sevgi Durul
07-05-2011, 09:29
Sayın mandalinci, öncelikle bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Hurmanızı kışın içeri alıyorsunuzdur sanırım. Ben çekirdekten yetiştirdiğim iki hurmayı bu kış içeri almadım. Bütün yaprakları sarardı, hava ısınınca sürmelerini umuyorum.
Satışa çıkardığınız bahçe için, üzüldüm. Çok zorunlu değilseniz satmayın derim. Kendi bahçemiz için aynı şeyi düşündüm de, çok üzülürdüm herhalde. Çünkü orada yetişen ağaçlar, sizin evlatlarınız gibi oluyor. Neyse herşeyin hayırlısı olsun. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum.
mandalinci
07-05-2011, 10:06
Sayın mandalinci, öncelikle bahçe sayfanız hayırlı olsun.
Hurmanızı kışın içeri alıyorsunuzdur sanırım. Ben çekirdekten yetiştirdiğim iki hurmayı bu kış içeri almadım. Bütün yaprakları sarardı, hava ısınınca sürmelerini umuyorum.
Satışa çıkardığınız bahçe için, üzüldüm. Çok zorunlu değilseniz satmayın derim. Kendi bahçemiz için aynı şeyi düşündüm de, çok üzülürdüm herhalde. Çünkü orada yetişen ağaçlar, sizin evlatlarınız gibi oluyor. Neyse herşeyin hayırlısı olsun. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum.
Teşekkürler Sn. SDurul,
Hurma annemindi. Ters katındaki evinin apartman merdivenlerinde bu günlere geldi. Ben de 1 ay kadar önce ondan aldım, evime bitişik, ısıtmadığımız limonlukta bakıyorum (saksısını değiştirdim), keyfi kaçtı mı diye hergün kontrol ediyorum. Bahçede dediğiniz gibi kışın asla dayanmaz.
Ayaş bahçeme gelince İzmir'e gidersem, bakımsız kalır, emeklerimize yazık olur. Orda çok güzel günler yaşadık, uyduruk da olsa bir ağaç evimiz vardı, kızım arkadaşlarıyla çok eğlendi. Her bir ağacın geçirdiği evreler, büyümelerini izlemek çok büyük zevk tabii. Elektrik ilk zamanlarda yoktu, her ağacı tek tek elle suladık.
Yani zor kararlar, inşallah hayırlısı olur hakkımızda.
mandalinci
07-05-2011, 10:27
Yan bahçe ile ayırıcı olarak dikmiştik bu bitkileri çok kar yağınca bir çok ağaç gibi formları bozuldu, eğildiler, umarım doğrulabilirler.
2. resimdeki şimşirlerin budanarak forma sokulması gerekiyor. Hem kardan eğildiler hem de uzadılar.
mandalinci
07-05-2011, 10:31
Bizim evimiz aşağı kotta olduğu için istinat duvarlarını sarmaşıkla kapadık, yaz kış görüntüsü çok güzel oluyor.
Ahşap çardakta da mor salkımım sarılı, güneş az geliyor herhalde tam açamadı.
ciceksever70
07-05-2011, 11:05
Son resimleri cok begendim. Bahcede yesilligi cok seviyorum ama yine dayanamayip her yeri cicek dolduruyorum. Neyse ki burnumun dibinde orman var. Simsirleri istediginiz gibi budayabilirsiniz cok yana yatinca bicimsiz gelisiyor.
mandalinci
07-05-2011, 13:32
Son resimleri cok begendim. Bahcede yesilligi cok seviyorum ama yine dayanamayip her yeri cicek dolduruyorum. Neyse ki burnumun dibinde orman var. Simsirleri istediginiz gibi budayabilirsiniz cok yana yatinca bicimsiz gelisiyor.
Ben de sizin orman manzaranıza bayılıyorum. Yeşilliğiniz her daim hazır ne güzel.
Bahçeye gübre serdik, en son resimler değil, şimdi çimler yeşil yeşil göze güzel görünüyor.
Şimşirler için bahçıvan yardımı gerek, bulunduğu yer eğimli, ben yapamam ama haklısınız acil budama yapılmalı. Zaten kar yapacağını yaptı.
bozo.0606
07-05-2011, 13:39
sayın mandalinci sayfanız hayırlı olsun...
'mütevazi' bahçenizde gerçekten çok mütevaziymiş. daha ne olsun çok güzel ve yesil duruyor. sulama sıkıntısı da yok sanırım bitkileriniz , çalılar ,ağaçlar hallerinden çok memnun bence..
mandalinci
07-05-2011, 13:42
sayın mandalinci sayfanız hayırlı olsun...
'mütevazi' bahçenizde gerçekten çok mütevaziymiş. daha ne olsun çok güzel ve yesil duruyor. sulama sıkıntısı da yok sanırım bitkileriniz , çalılar ,ağaçlar hallerinden çok memnun bence..
Teşekkürler Sn. bozo,
Diğer arkadaşlar nasıl çalışkan, ben doğrusu mahçup oluyorum.
mandalinci
07-05-2011, 13:55
Mor salkımım, çardağın üstünde daha çok açtı ama oraya uzanamıyorum
loveflower
08-05-2011, 10:42
Sayın mandalinci bahçeniz çok güzel,iyiki sayfayı açtınız,içimizi açtınız.Sardunyalarınıza bayıldım renkleri muhteşem.Hiç mor sardunya görmemiştim.
mandalinci
08-05-2011, 20:30
Sayın mandalinci bahçeniz çok güzel,iyiki sayfayı açtınız,içimizi açtınız.Sardunyalarınıza bayıldım renkleri muhteşem.Hiç mor sardunya görmemiştim.
Teşekkürler,
Ben de sardunya ve Afrika Menekşe'si alırken hep değişik renkler tercih ediyorum eve, bahçeye neşe veriyor.
mandalinci
09-05-2011, 08:01
Bu akçaağaç ve sardunya, eşimin ve kızımın anneler günü hediyeleri. Akçaağacı ne zamandır istiyordum. Çook sevindim.
Akçaağacın saksısını değiştireyim mi yoksa böyle idare eder mi?
mandalinci
09-05-2011, 09:22
Arka bahçeden öne geçiş.
mandalinci
09-05-2011, 09:26
Geçişten önceki manzara.
mandalinci
09-05-2011, 12:02
Çileklerim ölüyorlardı, toprağa geçirmek için saksıdan aldım zavallılar, torf sıkışmış, kök sarmış. Şimdi toparlanırlar umarım:)
Minarislim
09-05-2011, 12:07
inşaaallah toparlanırlar.Ohh sereserpe büyüsünler.Bol bol çilek versinler.:)
mandalinci
09-05-2011, 12:11
Ön bahçedeki bu iğneli yapraklı bitki (malesef adını bilmiyorum) sararmaya başladı. Gübre mi koysam, saksı mı değiştirsem bilemedim.
İğneleri kısa ve çok can yakıcı, gübreyi tercih edecek gibiyim. Ne dersiniz?
mandalinci
09-05-2011, 12:11
inşaaallah toparlanırlar.Ohh sereserpe büyüsünler.Bol bol çilek versinler.:)
Teşekkürler, kuşlar bırakırsa yeriz inşallah:)
Yücel Canpolat
09-05-2011, 12:19
Uygun yeriniz varsa toprağa dikiniz:)
mandalinci
09-05-2011, 13:53
Uygun yeriniz varsa toprağa dikiniz:)
Maalesef, o yüzden böyle geçici çözümler arıyorum, ilginize teşekkürler.
Sevgili Mandalinci, evinizin bahçesi çok bakımlı, ellerinize sağlık, anladığım kadarıyla yazları Çeşme altında geçiriyorsunuz, İzmir'e gelince sizi bekleriz. Sevgiler.
mandalinci
09-05-2011, 17:55
Sevgili Mandalinci, evinizin bahçesi çok bakımlı, ellerinize sağlık, anladığım kadarıyla yazları Çeşme altında geçiriyorsunuz, İzmir'e gelince sizi bekleriz. Sevgiler.
Sn. Fatoş,
Ben İzmir'e yerleşmeye çabalıyorum. Ev tercihim, Urla civarı idi. Geçen yaz o bölgede çok zaman geçirdik o yüzden manzara aşina geldi.
Mutlaka gelmek isterim, atölyeniz ne ile ilgili acaba, merak ettim şimdi?
mandalinci
10-05-2011, 16:04
Afrika menekşelerim, yakın zamanda topraklarını değiştirdim. Arada bir menekşe coşturan kullanıyorum. Açmış olanı 1 ay önce almıştım, diğerleri birkaç senedir benimle.
nurguldk
10-05-2011, 16:20
Bahçenizin görüntüleri orman içinde yaşıyorsunuz izlenimi veriyor. Çok hoş, heryer yemyeşil. Yerim yok demişsiniz ama, resimlere bakıldığında epey yeriniz var gibi görünüyor :)
Pencereden dışarı bakmaktan menekşeleri göremedim bile. :D
mandalinci
10-05-2011, 16:41
Bahçenizin görüntüleri orman içinde yaşıyorsunuz izlenimi veriyor. Çok hoş, heryer yemyeşil. Yerim yok demişsiniz ama, resimlere bakıldığında epey yeriniz var gibi görünüyor :)
Altı üstü, ön+arka bahçe yaklaşık 150 m2 . Fotoğraflarda güzel görünüyor. Teşekkürler.
mandalinci
10-05-2011, 16:44
Pencereden dışarı bakmaktan menekşeleri göremedim bile. :D
Sağolun, bizim bahçe alt kotta olduğu için istinat duvarına o sevmediğim sarmaşıkları sardırmıştık (adı hedera mı?) o yüzden yeşil duruyor.
Hava kapalıyken ve yağmurluyken fotoğraf çok güzel çıkıyor.
mandalinci
10-05-2011, 16:56
Ölmeye başlayan yılbaşı çiçeği yoğun bakımla kurtuldu.
Sağolun, bizim bahçe alt kotta olduğu için istinat duvarına o sevmediğim sarmaşıkları sardırmıştık (adı hedera mı?) o yüzden yeşil duruyor.
Evet, hedera yani orman sarmaşığı.
nurguldk
11-05-2011, 12:13
Yalnız değilsiniz, Hederayı ben de sevmiyorum :( Ama boş duvar **** çit görüntüsünden iyidir :)
mandalinci
11-05-2011, 14:52
Saat 14:30 itibariyle Çayyolu, tufan şeklinde yağmur ve dolu gazabına uğradı.
Yakup Ünal
11-05-2011, 15:51
balgatta birşey yok hava kapalı
nurguldk
11-05-2011, 16:11
Çankaya şu anda tufan :(
mandalinci
12-05-2011, 07:03
Leylak, doludan biraz etkilendi gibi. Zaten yağmur ara ara hep yağıyor,çiçekler çok su tuttu, inşallah kırılmaz.
ligustrum
12-05-2011, 07:27
Sayın mandalinci; Leylak çiçekleri sudan sırıl sıklam görüntüsünü vermiş.
Sağlı sollu açık yeşil çalı nedir? Altta çim; yeni ekim veya kendi çıkan çim mi?
mandalinci
12-05-2011, 07:47
Sayın mandalinci; Leylak çiçekleri sudan sırıl sıklam görüntüsünü vermiş.
Sağlı sollu açık yeşil çalı nedir? Altta çim; yeni ekim **** kendi çıkan çim mi?
Sn. ligustrum,
49 no.lu mesajımda daha uzaktan çekilmiş görüntüde daha güzel izlenebilir. Soldaki çalılar komşunun, iki bahçeyi ayırmak için diktiği çit bitkisi, sağdaki şimşir, budanamadı kötü gözüküyor.
Leylak ikisinin arasında daha üstte. Bahçe eğimli ve o kısım pek güneş almıyor, gübre ile karışık çim tohumu atılmıştı. Güneşsizlikten yosun bile olmuş. Ben çimden pek ümitli değilim açıkçası.
O leylağı da daha kuru bir günde yukarıdaki bahçe demirlerine bağlamam lazım, büyüdükçe kırılacak gibi görünüyor.
Sevgili mandalinci menekşeler cam kenarında bizlere güzelliklerini sunuyorlar renkleri nedir acaba tam bahar geldi diyoruz yagmur yagıyor leylak zarar görmedi umarım
Satı Uğurtan
12-05-2011, 10:54
Altı üstü, ön+arka bahçe yaklaşık 150 m2 . Fotoğraflarda güzel görünüyor. Teşekkürler.
Sevgili mandalinci, benimki toplam 90 m2 kadar bir şey inanın dünyayı sığdırdım armudada gezecek yerler kaldı:D
Sevgili Yücelin dediği gibi bahçeye dik.
Bahçen harika bayıldım görüntü muhteşem.
mandalinci
12-05-2011, 15:09
Sevgili mandalinci menekşeler cam kenarında bizlere güzelliklerini sunuyorlar renkleri nedir acaba tam bahar geldi diyoruz yagmur yagıyor leylak zarar görmedi umarım
Teşekkürler,
Menekşelerin topraklarını değiştirdim, menekşe coşturan ile suluyorum, yaprakları coştu, tomurcukta olan mor, diğerlerini çıkınca göreceğiz, unuttum desem inanır mısınız?
Leylak eğimli bir yerde, çiçekler çok su tuttu, şu anda nasıl eğik duruyorlar, yağmur da devam ediyor, inşallah kırılmaz.:(
mandalinci
12-05-2011, 15:12
Sevgili mandalinci, benimki toplam 90 m2 kadar bir şey inanın dünyayı sığdırdım armudada gezecek yerler kaldı:D
Sevgili Yücelin dediği gibi bahçeye dik.
Bahçen harika bayıldım görüntü muhteşem.
Teşekkürler,
Yağmurlu havalarda fotoğraflar çok güzel çıkıyor.
Bahçeyi, gübreleyip, biçen eşim o yüzden çok dolduramıyorum. Makina ulaşamayınca biraz sorun oluyor. Ben de saksılarla tedavi oluyorum:)
ligustrum
12-05-2011, 15:46
Sayın mandalinci;İnşallah zarar çok değildir.
Fidelerin dolu tufan sigortası (yani yedeği) vardır!
mandalinci
12-05-2011, 15:56
Teşekkürler sayın ligustrum,
Çok zarar yok gibi görünüyor. Maydonozlar biraz zedelendi o kadar.
ligustrum
12-05-2011, 16:19
Maydonozlar haricindekiler domates fidesi sanmıştım.
Ayrıca: Dolu fotoğrafınızı küçülterek ve kırparak yükledim sanıyordum, özür dilerim.
mandalinci
12-05-2011, 16:50
Maydonozlar haricindekiler domates fidesi sanmıştım.
Ayrıca: Dolu fotoğrafınızı küçülterek ve kırparak yükledim sanıyordum, özür dilerim.
Önemli değil, onlar nane.
günebakan
12-05-2011, 18:22
Herşey çok güzel görünüyor sardunyalara bayıldım renkleri çok güzellerAynı sizin anneniz gibi benim annem de her tarafa hurma çekirdeği ekmiş sokaka gördüğü saksılara bile ekmş bir çoğu da çimlenmiş:)
mandalinci
12-05-2011, 19:56
Herşey çok güzel görünüyor sardunyalara bayıldım renkleri çok güzellerAynı sizin anneniz gibi benim annem de her tarafa hurma çekirdeği ekmiş sokaka gördüğü saksılara bile ekmş bir çoğu da çimlenmiş:)
Teşekkürler,
Annenizin de ellerine sağlık, ben hiç çimleneceklerini düşünmezdim ama annemin 6-7m lik kayısı ağacı vardır (saksıda çimlendi, benim bahçede büyüdü).
Denemek lazım, bizlerin hep acelesi var, anneler sabırla bekler:)
Herşey çok güzel görünüyor, umarım çilekleriniz toparlar. iyi çalışmalar, sevgiler.
mandalinci
21-05-2011, 14:29
Herşey çok güzel görünüyor, umarım çilekleriniz toparlar. iyi çalışmalar, sevgiler.
Teşekkürler Sn. kuzen,
Çilekler toprağa dikilince düzeldiler.
mandalinci
21-05-2011, 14:31
Azımızı çok görün bu da benim mor salkımın son hali.
mandalinci
21-05-2011, 14:34
Ön kapının yanındaki acem borusu daha yeni yapraklanıyor.
mandalinci
21-05-2011, 14:36
Asmam coştu.
mandalinci
21-05-2011, 14:45
Leylağımı da sağolsun eşim bağladı, kırılacak diye korkuyordum.
mandalinci
21-05-2011, 14:51
Leylak deyince aklıma geldi. Bizim sitede köpeğimi gezdirirken güzel çiçek, bitki gördüğümde hemen resmini çekerim.
Böylesini hiç görmemiştim ebruli leylak, bahçıvanlardan rica ettim bana çiçeksiz, alttan yeni çıkan filizlerden verdiler, suya koydum 1 hafta oldu galiba köklenecek.
Leylak ne kadar canlı maşallah çileklerde olgunlaşmış mor salkım her zaman güzel zaten elinize saglık
mandalinci
21-05-2011, 18:54
Leylak ne kadar canlı maşallah çileklerde olgunlaşmış mor salkım her zaman güzel zaten elinize saglık
Teşekkür ederim, ama yazın bırakacağım diye fazla bir şey yapamıyorum, 1-2 saksı beni şimdilik mutlu ediyor.
Merhabalar,,,,,,,
Uzun zamandır ziyaretrinize gelememiştim. Dolu görüntülerinizi yeni görüyorum.Çok şükür sizde ucuz atlatmışsınız. Güneşi görünce nasılda değişiyor bahçenin çehresi.
mandalinci
21-05-2011, 21:01
Merhabalar,,,,,,,
Uzun zamandır ziyaretrinize gelememiştim. Dolu görüntülerinizi yeni görüyorum.Çok şükür sizde ucuz atlatmışsınız. Güneşi görünce nasılda değişiyor bahçenin çehresi.
Merhaba hanndan hanım,
Ziyaretinize çook sevindim, keşke daha fazla güneş görebilsek, bugün nasıl da yağdı anlatamam, sizin bölgenizi bilmem ama Çayyolu iyice bir ıslandı, tekrar güneş.
Zaten bahçe pek güneş alamıyor, bakalım papatyalarımı çıkarabilecek miyim?
Bırakacağım diye fazla bir şey yok, olanlarla neşeleniyorum:)
Yakup Ünal
21-05-2011, 21:12
sayın mandalinci;
Mor salkımlar çok güzel, Bende bu gün yoğun yağıştan su gölüne dönen tarlaya girip birşey yapamadım ama işallah yarın yağmur yağmayacak bakalım neler yapacağız.
Ebruli leylağı işallah yetiştirirsiniz
mandalinci
21-05-2011, 23:15
sayın mandalinci;
Mor salkımlar çok güzel, Bende bu gün yoğun yağıştan su gölüne dönen tarlaya girip birşey yapamadım ama işallah yarın yağmur yağmayacak bakalım neler yapacağız.
Ebruli leylağı işallah yetiştirirsiniz
Umarım yağmaz da herkes bağında bahçesinde çalışır Sn.Yakup Ünal, yazın da yanacağız diye korkuyorum.
Ebruli leylağın sapında kök oluşumları gibi bir hareket başladı, uç kısmında da yaprak açıyor, ümitle bekliyorum:)
keşke daha fazla güneş görebilsek, bugün nasıl da yağdı anlatamam, sizin bölgenizi bilmem ama Çayyolu iyice bir ıslandı, tekrar güneş.
Bizim burda yerler 3 kere ıslandı ve kurudu.Bi yağmur bi güneş, bizde bi hırka giy bi çıkar. Değişik bi hava vardı bugün.
mandalinci
22-05-2011, 06:39
Bizim burda yerler 3 kere ıslandı ve kurudu.Bi yağmur bi güneş, bizde bi hırka giy bi çıkar. Değişik bi hava vardı bugün.
Haziran'a az kaldı, herhalde o zaman ısınacağız:)
Sayın Mandalinci; Mayıs ayı koşuşturmasından evde pek duramıyordum. Bu ay hem bahçe işleri, hem de şehir hayatı hareketli geçiyor. Bugün evde temizlik yapmak için zar zor kalabildim. Yoksa düzen gittikçe psikolojim bozulacak. Yani lafı uzatmayayım, bahçe sayfanızı bugün farkettim. Tek kelime ile bayıldım. Mesajları tek tek keyifle okudum. Siz Ankara'da bu kadar başarılı iseniz, İzmir'de neler yaparsınız bilemiyorum.
Eflatun sardunyanıza bayıldım. Sardunya kolleksiyonu yapmaya başladım. Sardunyanız çok geliştiğinde çeliklemek isterseniz birine talibim. Hiç o renk sardunya ile karşılaşmadım. Benden istediğiniz bir şey olursa elimden geleni yaparım. Bahçe sayfanız hayırlı ve uğurlu gelsin.
İnşallah. Yüreğinizin isteğine göre de İzmir'de en güzel yerlerden biri sizin olsun.
Yakup Ünal
22-05-2011, 21:04
Umarım yağmaz da herkes bağında bahçesinde çalışır Sn.Yakup Ünal, yazın da yanacağız diye korkuyorum.
Ebruli leylağın sapında kök oluşumları gibi bir hareket başladı, uç kısmında da yaprak açıyor, ümitle bekliyorum:)
Açarlar işallah Güzelliklere kavuşmak emek ve zaman ister
mandalinci
22-05-2011, 21:22
Sayın Mandalinci; Mayıs ayı koşuşturmasından evde pek duramıyordum. Bu ay hem bahçe işleri, hem de şehir hayatı hareketli geçiyor. Bugün evde temizlik yapmak için zar zor kalabildim. Yoksa düzen gittikçe psikolojim bozulacak. Yani lafı uzatmayayım, bahçe sayfanızı bugün farkettim. Tek kelime ile bayıldım. Mesajları tek tek keyifle okudum. Siz Ankara'da bu kadar başarılı iseniz, İzmir'de neler yaparsınız bilemiyorum.
Eflatun sardunyanıza bayıldım. Sardunya kolleksiyonu yapmaya başladım. Sardunyanız çok geliştiğinde çeliklemek isterseniz birine talibim. Hiç o renk sardunya ile karşılaşmadım. Benden istediğiniz bir şey olursa elimden geleni yaparım. Bahçe sayfanız hayırlı ve uğurlu gelsin.
İnşallah. Yüreğinizin isteğine göre de İzmir'de en güzel yerlerden biri sizin olsun.
Sevgili uzaylı, size böyle hitap etmek istedim, öyle içtensiniz ki, yazın geldiğim de sizinle mutlaka tanışmak isterim.
Siz benim gençliğime denk gelmediniz, Ayaş'taki bahçede çalışırken bu siteye rastgelecektim ki.. Bu bahçeye gelince yazın 2-3 ay bırakıyoruz, biraz yardımla yaşıyor.
Eflatun sardunya daha ziyade pembeye kaçıyor, galiba resimlerde biraz farklı çıkıyor, özelden adresinizi gönderin derhal yollayayım.
Sizin de gönlünüzün istediği herşeyin en iyisine sahip olmanız dileğiyle sevgiler:)
mandalinci
22-05-2011, 21:23
Açarlar işallah Güzelliklere kavuşmak emek ve zaman ister
Çok teşekkür ederim, zaten ömür dediğin biraz da beklemek galiba, ümit hiç bitmiyor:)
mandalinci
26-05-2011, 18:08
komşumuzdan aldığım ebruli leylak çelği filizlenmeye başladı.
mandalinci
26-05-2011, 18:10
Bu da bir arkadaşımın hediye verdiği lale herhalde, soğanlı bir bitki, çiçek açınca ne olduğunu anlayacağım!
Sevgili uzaylı, size böyle hitap etmek istedim, öyle içtensiniz ki, yazın geldiğim de sizinle mutlaka tanışmak isterim.
Siz benim gençliğime denk gelmediniz, Ayaş'taki bahçede çalışırken bu siteye rastgelecektim ki.. Bu bahçeye gelince yazın 2-3 ay bırakıyoruz, biraz yardımla yaşıyor.
Eflatun sardunya daha ziyade pembeye kaçıyor, galiba resimlerde biraz farklı çıkıyor, özelden adresinizi gönderin derhal yollayayım.
Sizin de gönlünüzün istediği herşeyin en iyisine sahip olmanız dileğiyle sevgiler:)
Sayın mandalinci; Teşekkür ederim. Olduğum gibiyim. Ben de sizinle tanışmak isterim.
Kendinize haksızlık etmeyin. Ne güzel işte burada tecrübelerinizden faydalanmak isteriz. Bana tavsiyelerde bulunmaktan çekinmeyin. Ne de olsa çok acemiyim. Benim için tavsiyeler çok kıymetli.
Eflatun sardunya için adresi vermem sorun değil. Ancak şimdi çiçektedir. İsterseniz tanışacağımız zaman küçük bir dal getirirseniz güzel olur. Ya da bu tarafa taşındığınız zaman olur. Bizim bahçeden de beğendikleriniz olursa seve seve veririm. Çok teşekkürler.
Sağlıcakla Kalın...
mandalinci
26-05-2011, 21:06
Sayın mandalinci; Teşekkür ederim. Olduğum gibiyim. Ben de sizinle tanışmak isterim.
Kendinize haksızlık etmeyin. Ne güzel işte burada tecrübelerinizden faydalanmak isteriz. Bana tavsiyelerde bulunmaktan çekinmeyin. Ne de olsa çok acemiyim. Benim için tavsiyeler çok kıymetli.
Eflatun sardunya için adresi vermem sorun değil. Ancak şimdi çiçektedir. İsterseniz tanışacağımız zaman küçük bir dal getirirseniz güzel olur. Ya da bu tarafa taşındığınız zaman olur. Bizim bahçeden de beğendikleriniz olursa seve seve veririm. Çok teşekkürler.
Sağlıcakla Kalın...
Merhabalar,
Estafurullah tecrübe anlamında söylemedim, koşturmaca ve heyecan duyma anlamındaydı kastettiğim, siz anlatırken o günleri hatırladım.
Siz herşeyi zaten çok güzel hallediyorsunuz, ellerinize sağlık.
Sayın mandalinci; O kadar toprakla uğraşmışsınız. Tabi ki tecrübeniz olacak. Nelerle uğraştı iseniz. Tabi ki ben daha çömezim. Zaten heyecan ve hevesle yapılan uğraşlar esas tecrübe yaratıyor bence.
Olsun ben sizi çok sevdim. Arada fikirlerinizi söylersiniz. Ben de hoşuma giden fikirleri uygulamaya çalışırım.
Teşekkürler...
nurguldk
27-05-2011, 09:47
O alacalı leylak harikaymış. İnşallah tutar :)
Sayın Mandalinci bahçenizdeki yeşil çitler harika görünüyor.Hederanızı da (yanılmıyorsam) çit haline getirmişsiniz çok beğendim iyi bir fikir.Leylakların rengi çok değişik beyazını ,koyu bordo gibi olanını bilirim de bu ebruliyi sizde gördüm.Çok güzeller de senede bir açıyorlar işte o kötü,birkaç defa açsa daha da sevilir.Benim leylak bu sene hiç açmadı,galiba budamayı bilemiyorum. İyi yaz günlerinde güzel bahçenizde zevkle oturun.Görüşmek üzere ,selamlar,sevgiler size ve Ankara ya.
serpil özdemir
31-05-2011, 08:28
İade i ziyarete geldim ve bahçenizde tekrar dolaştım . Herşey çok güzel özellikle leylak ağacınız çok sevimli , mor salkım ınızda salkım salkım olur inşaallah .Sağlıkla gelişen bol bitkili bahçe keyifleri diliyorum
serkan_istanbul
01-06-2011, 22:23
öncelikle bahçenize maşallah. Terasıma ziyaretinizede sevindim, teşekkür ederim. terasımda meyve ağaçlarım var. çok olmasada meyve yiyebiliyorum. 50 metrekare falan vardır herhalde. sevgiyle kalın.
mandalinci
09-06-2011, 13:07
Sevgili berrinb, o ebruli leylak benim değil sitemizdeki komşumuzun ama ben 1-2 dalı çimlendirmek için aldım, kök oluşumu başladı inşallah tutar, dilekleriniz için teşekkürler, ben de İstanbul'a sevgilerimi gönderiyorum.
Sn.serpil özdemir, ziyaretiniz beni mutlu etti, iyi dileklerinize teşekkür ederim, size de bol çiçekli günler dilerim.
Sn. serkan istanbul, ağaçlarınızın meyve vermesine sevindim, afiyet olsun, iyi dileklerinize teşekkür ederim.
mandalinci
09-06-2011, 13:14
Bu aralar sitemizle sbs, mezuniyet koşturmacası benim kurs işleri nedeniyle pek ilgilenemedim. Arada bir hızlıca bakıp çıktım ama doyasıya incelemenin tadı başka.
Çardağımdaki güllerin resimleri ile dönüş yapayım diyorum ama Haziran sonuna kadar koşturmacam devam edecek.
mandalinci
09-06-2011, 13:25
Ahşap kursu sergisi oldu, 1-2 örnek göstereyim istedim.
mandalinci
16-06-2011, 20:24
2-3 günlüğüne İzmir'e gitme şansım oldu, Festivaline gidemedim ama
Bayındır'ı görebilmek için yolumuzu uzattık.
Gerçekten çiçekseverlere adeta cennet. Hem çok uygun fiyatlar, hem de bol çeşit var, bayıldım ama birkaç hediye çiçek dışında pek bir şey alamadım maalesef.
mandalinci
16-06-2011, 20:48
Mandalin bahçemize de uğradık.
Ayva ağacında epey meyve var, sevindim. Çekirdeksiz nar kırmızı kırmızı çiçek dolmuş. Meyvesi küçük,çekirdekleri çok minik, tadı da geçen sene denemiştim, güzeldi.
Birkaç yeni fidan da dikmiştik, çoğu tutmuş.
Mandalinler de bir aksilik olmazsa iyi gibi, ama bahçede taban suyu var, yağışlarda çok olunca, biraz ağaç kurumuş, üzüldüm.
Bu taban suyu meselesi canımı sıkıyor, geçen seneki yağışlarda da tarlayı su basmıştı. Herşeyin fazlası zarar.
ligustrum
16-06-2011, 22:04
Sayın mandalinci; Meyvelerinizi toplamakta nasip olur inşallah
Ayvanın meyvesi bayağı irileşmiş, nar çiçeği gör beni diyor, keza mandalinler küçücük bücürler, de; elinizle tuttuğunuz ne meyvesi?
bettyycim
16-06-2011, 22:05
Ahşaplar harika bayıldım ellerinize sağlık, el becerisi de başka birşey :D
ligustrum
16-06-2011, 22:31
Ahşap kursu sergisindeki ürünler çok güzeller. Ellerinize sağlık.
Tablolardan ikincisi için "muhteşem" mi demeli, "fevkalâdenin fevki" mi demeli? Düzgün yazdım mı acaba?
Sandalyeler klasik eski sitil olup güzel de; örtüleri olmasa daha bir havalı olacaklar. Belki de hasırdan örtü olsa; süper olacak.
Ne mutlu; ortaya bitmiş eserler çıkarabilene, Birkaç işi birlikte yürütüp, kotarabilene.
Başardım diyene.
Sayın Mandalinci; İzmir'e gelmişsiniz. Neden bize uğramadınız? Hemde bayındıra kadar gelmişken...
Ahşap çalışmaları çok güzel. Ben de bir sanatevinde ders almıştım. Çok kişide hediyem var. Sehpalar, tepsiler, sandıklar filan. Birini çok beğendikleri için Avustralya'ya göndermişti eltim.
Bayındıra yakın sayılırız. Ama bir kere dışında gitmedim. Gidince almadan dönemem diye. Az daha sabır edince, güzel güzel alışveriş yaparım inşallah. Orada tavsiye ettiğiniz bir yer var mı?
Bir dahaki sefere mutlaka beklerim...
Sevgili mandalinci ahşaplara bayıldım çok güzel ellerinize saglık...
mandalinci
17-06-2011, 17:02
Sayın mandalinci; Meyvelerinizi toplamakta nasip olur inşallah
Ayvanın meyvesi bayağı irileşmiş, nar çiçeği gör beni diyor, keza mandalinler küçücük bücürler, de; elinizle tuttuğunuz ne meyvesi?
Teşekkürler Sn. ligustrum,
İnşallah bir aksilik olmaz da meyveleri toplarız.
Mandalin ağaçlarından sudan dolayı ölenler olduğu için canımız biraz sıkıldı ama meyva güzel olacak gibi görünüyor.
Elimde tuttuğum meyveyi inanın bilmiyorum, olgunlaşınca belli olacak, tahminim nektarin atıyorum ama olmayabilir. Bir sürü yeni meyve ağacı dikilmişti, bazıları kurumuş.
mandalinci
17-06-2011, 17:09
Ahşap kursu sergisindeki ürünler çok güzeller. Ellerinize sağlık.
Tablolardan ikincisi için "muhteşem" mi demeli, "fevkalâdenin fevki" mi demeli? Düzgün yazdım mı acaba?
Sandalyeler klasik eski sitil olup güzel de; örtüleri olmasa daha bir havalı olacaklar. Belki de hasırdan örtü olsa; süper olacak.
Ne mutlu; ortaya bitmiş eserler çıkarabilene, Birkaç işi birlikte yürütüp, kotarabilene.
Başardım diyene.
Teşekkürler övgüleriniz için, ama resimleri ben yapmadım. hazır resmin objeye uygulanması, çatlatma işlemi, yaldız, vernik vb çalışmaların sonucu.
Sandalyeler annemin 50 yıllık sandalyeleri. Keşke eski halini de resimleseydim. Bahçe için düşündüğüm için minderlerini o tip seçtim, sizin dediğiniz gibi de olabilir tabii.
Bu kış çok koşturmacalı geçti, inşallah önümüzdeki kış daha çok ve detaylı çalışacağım.
mandalinci
17-06-2011, 17:22
Sayın Mandalinci; İzmir'e gelmişsiniz. Neden bize uğramadınız? Hemde bayındıra kadar gelmişken...
Ahşap çalışmaları çok güzel. Ben de bir sanatevinde ders almıştım. Çok kişide hediyem var. Sehpalar, tepsiler, sandıklar filan. Birini çok beğendikleri için Avustralya'ya göndermişti eltim.
Bayındıra yakın sayılırız. Ama bir kere dışında gitmedim. Gidince almadan dönemem diye. Az daha sabır edince, güzel güzel alışveriş yaparım inşallah. Orada tavsiye ettiğiniz bir yer var mı?
Bir dahaki sefere mutlaka beklerim...
Sevgili uzaylı,
İzmir'de gezerken sizi düşünmedim desem yalan olur, ama kızıma bir kaç okulu gösterelim diye 2-3 günlüğüne geldik, vakitte yoktu açıkçası.
Sizin bahçe tam olarak nerede? belki arada yolumuz düşerse uğrayıveririz. Ben sizi her nedense Aliağa tarafında diye düşündüm, nerden uydurdumsa.
Bayındır da çok detaylı gezemedim, Ankara'dan geliyoruz, vakit de geç olmaya başlamıştı, yol üzerinde gördüklerimi çektim. Bol vakitte rahat rahat gezmek lazım, tadını çıkararak. Çok ucuz geldi Ankara'ya göre konuşuyorum; ortancalar saksıda 5 TL, poşette 2.5 TL, keditırnağı 50 krş, renkli galalar pahalıydı 10 TL ithalmiş ama, sukulentler 1TL.
Bayındır'a pikapla gidip bir seferde doldurup gelmek lazım.
Ahşap boyama, resim çok sevdiğim uğraşlar, sizin de ilgi alanınıza girmesine sevindim, ama herşey aynı anda olmuyor, vakit ayırmak lazım.
İzmir'e uzun gelince ararım mutlaka.
mandalinci
17-06-2011, 17:24
Sevgili mandalinci ahşaplara bayıldım çok güzel ellerinize saglık...
Teşekkürler Sn. Periş,
Bende boyamanın bana iyi gelmesine bayıldım, çok detaylı çalışmalar değil ama olsun ben çok mutlu oldum.
mandalinci
17-06-2011, 17:35
Seferihisar'da bu muhteşem ağacı gördüğüm de, her sefer çok etkileniyorum.
İçi oyulmuş, ama gene çok görkemli ve inadına yeşil, inadına yaşam dolu.
mandalinci
17-06-2011, 18:13
Yakınımızda bir çiftlikte yaşayan bu güzel arap atı artık yarışlarda koşamıyor ama hala asil ve güzel görünüyor.
cetasule
17-06-2011, 19:08
Ahşap çalışmalar gerçekten çok güzel
Paylaştığınız görüntüler için çok teşekkürler
Elinize sağlık
saimerguvan
17-06-2011, 20:05
Her şey cok güzel tebrik ederim
ligustrum
17-06-2011, 22:08
Muhteşem ağacın ve arap atın başka fotoğrafları da vardır.
mandalinci
18-06-2011, 12:19
Ağaç galiba çınar, emin değilim. İlk fotoğraf soldan çekildi, ikinci fotoğraf sağdan.
mandalinci
21-06-2011, 08:08
Çardaktaki güllerim, yakın çekim. Böğürtlenlerim (yan bahçeden geldiler), sardunyalarım, asmamımın son hali, saksıma gelen hazan dalı.
mandalinci
21-06-2011, 08:10
Bunlar da sardunyalarım:)
mandalinci
21-06-2011, 08:25
Bunlar da ön bahçede ki sardunyalarım.
ayhan219
21-06-2011, 14:25
sevgili mandalinci sardunyaları seviyorsunuz dayanıklı olduklarındandır herhalde
hatırlıyorum ben ilkokula giderken bizim köyde çok yaygındı her evde vardı desem vardı annemin de sardunyaları vardı annemi hatırladım
Sevgili mandalinci güller sardunyalar sakızlar harika görünüyor ellerinize saglık sevgiler...
mandalinci
22-06-2011, 17:01
sevgili mandalinci sardunyaları seviyorsunuz dayanıklı olduklarındandır herhalde
hatırlıyorum ben ilkokula giderken bizim köyde çok yaygındı her evde vardı desem vardı annemin de sardunyaları vardı annemi hatırladım
Eskiden kokusundan hoşlanmazdım ama evet bildiniz, sardunyalar çook dayanıklı ve nasıl denir çok havalılar. Çiçekleri çok güzel.
Annenizi hatırlattığıma sevindim.
mandalinci
22-06-2011, 17:02
Sevgili mandalinci güller sardunyalar sakızlar harika görünüyor ellerinize saglık sevgiler...
Teşekkürler Sn. periş.
Her şartta çok güzel açıyorlar. Ben de onları bu yüzden seviyorum.
mandalinci
26-06-2011, 20:18
Ayaş- Ortabereket'teki evimize gittik bugün. Tam gününü seçmişiz. İyi ki yağmadı ama soğuktu hava.
Bu sene her yer coştu. Hem her yer ot oldu, hem de tüm bitkiler nasıl büyümüş. 5 kadın işçi 1 de traktör çalıştı tüm gün.
Annemin kayısı ağacı nasıl da büyümüş.
mandalinci
26-06-2011, 20:26
Sedirler, ladinler. Ayrılmaları lazım, artık birbirlerini boğmaya başlamışlar.
İzmir'e götürmek içim 10 a yakın çam söktü eşim ama epey yoruldu. Kök söktürdü deyince biri, bizce anlam kazandı kanlı canlı.
mandalinci
26-06-2011, 20:33
Gülümüz de var tabii. Bu kavakları diktiğimiz de 22 adettiler. 2 tanesi tuttu, tesadüfe bakın ki tam salıncak kuracak gibi.
mandalinci
26-06-2011, 20:37
Ağaç evimiz ve lastik salıncak. Kızımın arkadaşlarının en sevdiği yer.
Asmamdaki misafir.
mandalinci
26-06-2011, 20:49
Bahçe orman olmuş. Gene yağmur geliyor, otlar yol yol bitmeyecek gibi.
mandalinci
26-06-2011, 21:02
Ceviz ağacı çok güzel gelişmiş ama budanmak ister.
Gene kiraz, gene kiraz. Ama onlar iyice olunca burda değilim yazık ki.
Sevgili mandalinci agaç evi ve lastik salıncak çok güzel dogayla iç içe meyve agaçlarıda harika görünüyor ellerinize saglık...
mandalinci
27-06-2011, 21:38
Sevgili mandalinci agaç evi ve lastik salıncak çok güzel dogayla iç içe meyve agaçlarıda harika görünüyor ellerinize saglık...
Teşekkürler Sn Periş,
Bu sene bahçemizle çok ikgilenemedik ama çook keyifli bir uğraş ve uzun seneler zevkle tadını çıkarabildik.
Yazın bu güzel görüntülerine şimdilik bir nokta koyduk sanırım.
Saygılar selamlar.
Sayın Mandalinci bahçeniz ve sardunyalarınız çok güzel.:)
milaca2010
22-11-2012, 01:35
Sn mandalinci, sardunyalarınız harika, özellikle sakızlar muhteşem; gözlerimize şenlik:)
esen kalınız...
Sevgili mandalinci, bahçenize bayıldım sağlıkla yaşayın içinde.... Bu arada resimdeki sevimli köpek, golden mı acaba?
mandalinci
11-12-2012, 19:07
Evet sevgili dalya35,
Dünya tatlısı bir golden, tam bir ev kızı, ona köpek diyemiyorum, çünkü benzemiyor :)
Sevgili mandalinci, ağaçlarınız ve sardunyalarınız harikaydı....Eflatun sakızın arkasındaki dantel perdeler de,heemen dikkatimi çekti...Muhteşem görünüyor.... Mutlu günlerde harika ev ve bahçenizin keyfini çıkarınız...Selam ve sevgiler İst. dan.....:))
mandalinci
12-12-2012, 07:04
Galiba bir yanlış anlama oluyor,
Burası benim Ankara'da ki evim (di).
İzmir'e yerleşince 1 sene geçti) buradaki ev ve bahçe ile ilgili görüntüler mandalinci/ izmirdeki bahçemiz olarak halen devam etmekte.
Taşınma işi olunca 2 ayrı sayfam oldu.
Gene de iyi dileklerinize teşekkür ederim :)
Evet sevgili dalya35,
Dünya tatlısı bir golden, tam bir ev kızı, ona köpek diyemiyorum, çünkü benzemiyor :)
Haklısınız.... Benimde dünya tatlısı bir oğlum var. Onlar köpek değil zaten, başka birşey...Duyguları, sevgileri, sezgileri ve daha birçok özelliğiyle birçok insandan daha üstün özelliklere sahipler,tek eksikleri sadece dilimizi konuşamıyorlar:) sevgilerimle...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.