Güler
24-04-2011, 17:52
Ben çorbayı koyuca severim. Bu gün yoldan gelince havanın da soğuk olması aklıma sıcacık bir çorba yapmayı getirdi.
Hem çabuk hem de kolay, hemen kırmızı mercimek çorbası hazırladım.
2 bardak iyice yıkanmış süzülmüş mercimeği düdüklü tencereye koyun (ben dibine yapışmasın diye, düdüklünün içine iç kabını da koyuyorum)
2 baş soğanı dörde bölüp tencereye ilave edin.
Bir adet iri havuç ve bir adet de iri sarı patates.
Üzerine 2 bardak da su koyarak, ateşe oturtun. Düdük ötmeye başladığından hesap ederek 20 dakika yetiyor.
Bu arada 2 çorba kaşığı (tepeleme dolu) unu ateşte birkaç dakika (sarartmadan ancak kavrulma kokusu gelene dek) kavurun.
2 adet yumurta sarısını 2 bardak sütle iyice çırpın.
20 dakika sonra düdüklü tencereden çıkarttığınız malzemeleri el blenderi ile iyice ezerek püre haline getirin.
Kavurduğunuz unu süt ve yumurta karışımına ekleyerek püreye yedirin, istediğiniz koyuluğa gelecek şekilde varsa et suyunuz yoksa sıcak su ile karıştıra karıştıra koyuluğunu ve tuzunu ayarlayın.
(Mini buz poşetleri ile dondurduğum et suyu bu durumda çok işime yarıyor, hemen eritip kullanıyorum)
Servis yaparken sıcak erimiş haldeki tereyağ ilavesi ve kırmızı pul biber veya kıtır ekmek kullanın.
(Ben kimyonu da sevdiğim için servis yaparken biraz da kimyon ekliyorum)
205633
Hem çabuk hem de kolay, hemen kırmızı mercimek çorbası hazırladım.
2 bardak iyice yıkanmış süzülmüş mercimeği düdüklü tencereye koyun (ben dibine yapışmasın diye, düdüklünün içine iç kabını da koyuyorum)
2 baş soğanı dörde bölüp tencereye ilave edin.
Bir adet iri havuç ve bir adet de iri sarı patates.
Üzerine 2 bardak da su koyarak, ateşe oturtun. Düdük ötmeye başladığından hesap ederek 20 dakika yetiyor.
Bu arada 2 çorba kaşığı (tepeleme dolu) unu ateşte birkaç dakika (sarartmadan ancak kavrulma kokusu gelene dek) kavurun.
2 adet yumurta sarısını 2 bardak sütle iyice çırpın.
20 dakika sonra düdüklü tencereden çıkarttığınız malzemeleri el blenderi ile iyice ezerek püre haline getirin.
Kavurduğunuz unu süt ve yumurta karışımına ekleyerek püreye yedirin, istediğiniz koyuluğa gelecek şekilde varsa et suyunuz yoksa sıcak su ile karıştıra karıştıra koyuluğunu ve tuzunu ayarlayın.
(Mini buz poşetleri ile dondurduğum et suyu bu durumda çok işime yarıyor, hemen eritip kullanıyorum)
Servis yaparken sıcak erimiş haldeki tereyağ ilavesi ve kırmızı pul biber veya kıtır ekmek kullanın.
(Ben kimyonu da sevdiğim için servis yaparken biraz da kimyon ekliyorum)
205633