Bağlan

View Full Version : 18+ Pastalar

trida
18-04-2011, 15:48
Bu başlığı görünce bende kendi yaptığım bir iki pastayı eklemek istedim.

selis
18-04-2011, 21:41
Çok başarılılar ;)

malina
18-04-2011, 21:49
Bu başlığı görünce ben de kendi yaptığım bir iki pastayı eklemek istedim.

Gerçekten mi?

Yapış aşamalarını da paylaşırsınız artık...

trida
18-04-2011, 22:24
Çok başarılılar ;)

teşekkür ederim :)

trida
18-04-2011, 22:37
Gerçekten mi?

Yapış aşamalarını da paylaşırsınız artık...

Evet gerçekten. :)
Bir sonraki siparişimde bu dileğinizi yerine getirmek için fotoğraflamaya çalışacağım.

Yapım aşaması olmasa da şimdilik içi görünen bir pasta fotoğrafı ekliyorum.

Diğer pasta ve kurabiyelerim için aşağıdaki sayfalarımı ziyaret edebilirsiniz.

www.arzulanantatlar.com (http://www.arzulanantatlar.com)
www.arzulanantatlar.blogspot.com (http://www.arzulanantatlar.blogspot.com)

facebook sayfam ise;

http://www.facebook.com/pages/Arzulanan-Tatlar-Butik-Kurabiye-Pasta-Cupcake-Tasar%C4%B1m/100111516713981

Paylaşımda bir sakınca var ise söyleyin lütfen, web adreslerini kaldırırım.

zenfree
18-04-2011, 22:53
Hepsi de çok güzel ve özel.:) Ellerinize sağlık. Yapım aşamalarının fotograflarını merakla bekliyoruz.

Güler
18-04-2011, 22:55
Evet, ben de çok beğendim, paylaşırsanız mutlu olurum.

zenfree
18-04-2011, 22:57
Hiç kaktüs şeklinde pasta yaptınız mı? Hayal ettim de kesin çok güzel olurdu.:)

trida
18-04-2011, 23:04
Hiç kaktüs şeklinde pasta yaptınız mı? Hayal ettim de kesin çok güzel olurdu.:)

Henüz hayır, ama iyi fikir. Sizinkilerden örnekleme yapabilirim ;)

Gerçekten çok güzeller...

Kiraz
19-04-2011, 09:40
Sn. Trida özenle yapılmış, detaylı ve hatları net çalışmalar olmuş, elinize sağlık.

trida
19-04-2011, 10:16
Sn. Trida özenle yapılmış, detaylı ve hatları net çalışmalar olmuş, elinize sağlık.

Teşekkür ederim Sn. Kiraz.

Ben de sizin bahçenizin takipçisi ve hayranıyım.

Dudi
19-04-2011, 10:58
Çok güzeller :)

selis
21-04-2011, 14:27
Fotoğrafları merakla bekliyorum.. Umarım basit bir şey yaparsınız.. Kopya çekeriz :))

Satı Uğurtan
05-05-2011, 22:59
Sevgili trida, sergiye hazır heykel gibiler eline yüreğine sağlık, çok hoş görünüyorlar.

trida
05-05-2011, 23:03
Sevgili trida, sergiye hazır heykel gibiler eline yüreğine sağlık, çok hoş görünüyorlar.

Teşekkür ederim sn.Satı Uğurtan, şu anda Furkan'ın pastasını hazırlıyorum;)

Satı Uğurtan
05-05-2011, 23:20
Teşekkür ederim sn.Satı Uğurtan, şu anda Furkan'ın pastasını hazırlıyorum;)
Sevgili trida, eline koluna sağlık, Furkan ve ada, sevdikleriyle sağlık ve afiyetle yesinler:)

trida
26-05-2011, 19:11
Gecikme için kusura bakmayın lütfen.

Pastanın üst katını maket olarak hazırladım. Yani strafor üzerini şeker hamuru ile kaplayarak, yine şeker hamurundan yaptığım gelin ve damat figürlerini üzerine yerleştirdim.
Böylelikle pastanın alt katını yiyebilirler ve üst katını da uzun bir süre hatıra olarak saklayabilirler diye düşündüm.

Emeği geçen herkese tekrar teşekkürler.

bettyycim
26-05-2011, 19:38
Tıpkı Furkan :D ellerinize sağlık, allah ağızlarının tadını bu pasta gibi hep tatlı yapsın ;)

cemal.S
26-05-2011, 20:11
Allah allah gerçekten tıpkı bizim acemi çırak yahuuuu. Hişşşt ufaklık ne iş yanına ADAYI da almışsın nereye böyle. Ne o arakladığın gülleri kızcağızın eline tutuşturmuşsun. Hayat yolculuğu başlamış bile koçum. Kıravatını sevsinler pek yakışmış. Ayyyy rozetede bakınız. Seni köftehor seniiii.......

Trida ellerine yüreğine sağlık. Çok güzel yahuuuuu. Kafa diyor ver siparişi birdahaaaaaa e........

Mutlu sağlıklı sevgi dolu yılarrrrr gençler.

furkan yıldız
27-05-2011, 09:42
:) Gecenin olayıydı pastamız. Herşeyiyle çok güzeldi ama manevi boyutu çok daha güzeldi. Trida ablam sağolsun çok emek vermiş, çok uğraşmış. Birde getirmiş. Tabi gizli kahramanlarıda unutmadık. Onları müsait bir zamanda sorgu odasına alacağım :p Herkese çok teşekkür ediyorum. İyiki varsınız.

Güler
27-05-2011, 11:40
Ellerine sağlık sevgili trida, çok, çok güzel olmuş pasta.

Eee, içi nasıldı? Krokan var mıydı?

trida, dondurmadan pasta olur mu? :p

Kiraz
27-05-2011, 11:53
Sevgili Trida, ellerine sağlık çok çok güzel olmuş. Sevgili Furkan ve Ada da hep pastadaki çift gibi mutlu olsun.

furkan yıldız
27-05-2011, 21:21
Teşekkür ederim Kiraz ablacım :) Güler ablacım içide dışı kadar güzeldi. Trida ablam içinide dışı kadar maharetli yapmış. Dondurmadan pastayı bırak ablacım zorlamayalım ablamı bu kadar :p

zenfree
27-05-2011, 21:36
Harika bir pasta olmuş. Ellerine sağlık. Sevgili Ada ve Furkan'a da böylesi yakışırdı.:)

trida
28-05-2011, 22:59
Güzel yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.

Güler hanım, dondurmalı pasta ben hiç yapmadım ama yapılıyor.

Tariflerini zaman zaman denediğim ve beğendiğim bir sitedeki tarifi paylaştım

Dondurmalı Pasta:

Malzemeler:

* 3 katlı kakaolu pastaban
* 1 poşet sade krem şanti
* 80gr bitter çikolata rendesi
* 1 tatlı kaşığı nescafe
* yarım su bardağı süt
* 600gr kaymaklı dondurma
* 1 paket creme ole (veya şoko mousse)
* 8 adet beze (veya king top tarzı çikolata)
* yaprak badem

Hazırlanması:

1. Yarım su bardağı süt ile nescafeyi karıştırın. Pastabanın alttaki iki katını sütlü kahve ile ıslatın.
2. Dondurmayı buzdolabından çıkartıp 5 dakika bekletin. Bu arada krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayın. Krem şantiyi dondurma ve çikolata ile karıştırıp özleşmelerini sağlayın.
3. En alt pastabanı kelepçeli kalıbın içine oturtun. (kelepçeli kalıp kullanmazsanız dondurma kenarlardan akıyor) Üzerine dondurmalı karışımın yarısını sürün. Diğer katı üzerine kapatıp kalan karışımı sürün. En üst katı kapatıp buzlukta en az 3 saat bekletin.
4. Creme ole'yi pakette yazan süt miktarından daha az bir süt ile hazırlayın. (1,5 bardak ise 1 bardak kullanın, böylece daha yoğun kıvamlı olsun.)
5. Pastanızı beklettikten sonra kalıptan çıkarıp servis tabağınıza alın. Üzerini creme ole ile kaplayıp tekrar buzluğa koyun.
6. Servis yapmadan 5 dakika önce yaprak bademleri pastanın çevresine yapıştırın. Pastanın üzerine beze veya çikolata dizip servis yapın.