malina
15-04-2011, 13:50
Tencereye yağ ve piyazlık soğan koyun, biraz soteleyip, ayıklanmış enginarları tek sıra yerleştirin.
Tuz + kırmızı pul biber + 1 tatlı şeker + limon + biraz su ekleyip, pişirin.
4-5 enginarınız için 2 avakado kullanabilirsiniz. Olgun olması gerektiğini unutmayın.
1 tanesini küçük parçalara kesip, enginar çanaklarının üzerine eşit biçimde paylaştırın.
Diğer avakadoyu iyice ezin. içine;
1 tatlı kaşığı taneli hardal
1 tatlı kaşığı acı hardal
1 tatlı kaşığı mayonez
yarım çay bardağı zeytinyağı
haşladığınız enginar suyundan yarım çay bardağı
4-5 dal ince doğranmış dereotu
biraz karabiber,
yarım limon
2 sap taze soğanın yeşil kısmı
ekleyin, karıştırın.
Enginarların üstünü kaplayacak biçimde paylaştırın.
İsterseniz, üstüne döktüğünüz sosu hazırlayıp, içine koyduğunuz avakado parçaları yerine, haşlanıp kabukları ayıklanmış iç bakla koyabilirsiniz.
Tuz + kırmızı pul biber + 1 tatlı şeker + limon + biraz su ekleyip, pişirin.
4-5 enginarınız için 2 avakado kullanabilirsiniz. Olgun olması gerektiğini unutmayın.
1 tanesini küçük parçalara kesip, enginar çanaklarının üzerine eşit biçimde paylaştırın.
Diğer avakadoyu iyice ezin. içine;
1 tatlı kaşığı taneli hardal
1 tatlı kaşığı acı hardal
1 tatlı kaşığı mayonez
yarım çay bardağı zeytinyağı
haşladığınız enginar suyundan yarım çay bardağı
4-5 dal ince doğranmış dereotu
biraz karabiber,
yarım limon
2 sap taze soğanın yeşil kısmı
ekleyin, karıştırın.
Enginarların üstünü kaplayacak biçimde paylaştırın.
İsterseniz, üstüne döktüğünüz sosu hazırlayıp, içine koyduğunuz avakado parçaları yerine, haşlanıp kabukları ayıklanmış iç bakla koyabilirsiniz.