PDA

View Full Version : Elbasan tavası




malina
17-03-2008, 14:31
Etleri düdüklü tencerede haşla. Suyunu ayırarak, tepsiye koy.
Üzerini kaplayacak kadar miktar yoğurda bir iki yumurta kırıp karıştır. Üzerine dök. Biraz yağ... Fırında 10-15 dakika tut.

Elbasan tarifi aldınız :)




abk
17-03-2008, 14:36
Elbasan tarifi aldınız :)

Hıımmm.. Acıktım. Bu tarifi yarın akşam denemeliyim.

habibe
17-03-2008, 15:11
Ben de, Malinanın bu tarifine ilaveten çok az un (yoğurt yumurta un) ilave ediyorum.

zenfree
18-03-2008, 19:32
Etleri düdüklü tencerede haşla. Suyunu ayırarak, tepsiye koy.
Üzerini kaplayacak kadar miktar yoğurda bir iki yumurta kırıp karıştır. Üzerine dök. Biraz yağ... Fırında 10-15 dakika tut.

Elbasan tarifi aldınız :)

Bu tam bana göre. Teşekkürler Malina.

limon
19-03-2008, 13:15
Etleri düdüklü tencerede haşla. Suyunu ayırarak, tepsiye koy.
Üzerini kaplayacak kadar miktar yoğurda bir iki yumurta kırıp karıştır. Üzerine dök. Biraz yağ... Fırında 10-15 dakika tut.

Elbasan tarifi aldınız :)

Yağsız et ve yağsız yoğurtla yapınca diyettekiler de bir porsiyon yiyebilir. Yanına bol yeşil salata. :)

abk
20-03-2008, 08:15
Etleri düdüklü tencerede haşla. Suyunu ayırarak, tepsiye koy.
Üzerini kaplayacak kadar miktar yoğurda bir iki yumurta kırıp karıştır. Üzerine dök. Biraz yağ... Fırında 10-15 dakika tut.

Elbasan tarifi aldınız :)

Akşam denedim bu tarifi. Bence güzeldi ama oğlum yumurta-yoğurt karışımını gördüğü anda "ben onu yemem" dedi ve tadına bile bakmadı. :(

acemifüsun
14-04-2011, 18:36
Elbasan tavası bir Rumeli yemeğidir.

Kuzunun böbrek yatağı kısmından 1kg. et kasaba böldürülüp, çok yağlı kısımları

temizlenir. Böbrek yatağının ortası kemiklidir.


Çelik bir tencereye çok az zeytinyağ koyup, ısınmasını bekleriz.Yıkayıp, sularını

iyice süzdürdüğüm etleri tencereye yerleştirip, iyice pembeleşinceye kadar

çeviririm. Ayrı yerde kaynattığım sudan bir miktar( tencerenin yarısına kadar

gelecek şekilde) ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp, ocağın ayarını da

kısıkta olmak üzere pişiririz. Etlerin pişmesine yakın da çok az tuz eklersek,

etimiz hazırdır.



Fırına girebilecek bir paylex'i ya da tepsiyi ilk önce katı yağ ile iyice yağlayıp,

sonra da unlarız. Etleri aralarda boşluk kalacak şekilde tepsiye yerleştiririz.


Ayrı bir derin kapta, 3 yumurtayı iyice çırpılır, 2 yemek kaşığıda un ilave edilip,

yumurtalara iyice yedirilir. Etin suyundan bir bardak ayrılır ve bu karışıma

eklenir. En son 1/2kg. yoğurt, tuz , k.biber ilavesiyle ,hazırladığımız bu sos

tamamdır.




Hazırladığımız bu yoğurtlu sosun hepsini, tepsideki etlerin üzerine ve yanlarına

kaşıkla dökerek, fırına girecek duruma getiririz.

Önceden 200 dercede ısıttığımız fırında, yoğrutlu sos iyice pembeleşip, hafif

kızarınca Elbasan Tavamız hazırdır:)

mandalinci
14-04-2011, 18:50
Sn. acemifüsun,

Deneyeceğim, çok güzele benziyor, teşekkürler.

Mine Pakkaner
15-04-2011, 17:16
Harika bir yemek, elinize sağlık. Çok severiz biz de. Yalnız şimdi yoğurtlar çok tatlı, yemeğe gereken hafif mayhoşluğu vermiyor. Bu durumda sosa damak tadına göre bir çorba kaşığı kadar limon eklenebilir. Ayrıca kemiksiz tavuk but etiyle de yapabilirsiniz.

acemifüsun
15-04-2011, 17:21
Mine hanımcığım, evet şimdi yoğurtlar tatlı, dediğiniz gibi limon eklenebilir. Eski yoğurtların

lezzetini biz Foça Yoğurdunda yakalıyor gibiyiz. (sizin bölgede satışı var mı, bilmiyorum,

deneyin isterseniz)

Tavuklusunu deneyeceğim, iyi fikir, teşekkürler:)

hosseda
15-04-2011, 17:51
Yağı kızdırdık, etleri pempeleşene kadar pişirirken ateş ne ölçüde olmalı... Yumurtayı ihmal ederek sosu hazırlamak olabilirmi...
Bu şahaseri köy fırınında, toprak kapta denemek hayalindeyim.
Teşekkürler...

acemifüsun
15-04-2011, 17:58
Sevgili hosseda ateş orta derecede olmalı. Kısıkta olursa; etler geç pembeleşir. Bu şekilde

eti mühürlüyoruz.

Yumurtasız hiç denemedim, yumurta miktarını azaltın isterseniz:)