PDA

View Full Version : İzmir; Selluka, Afrika Menekşesi ve Hoya Toplantısı (30 Nisan 2011)

Mine Pakkaner
12-04-2011, 23:07
İzmir Bahar Sohbet ve Bitki Paylaşım Toplantısı. 30 Nisan Cumartesi 2011

Bu ayki toplantımızı bir sohbet toplantısı olarak ayırdık.

Bu vesileyle yeni arkadaşlarla da tanışmak fırsatı bulacağız. Eski dostlar da hasret giderecekler.

Toplantımızda özellikle selluka, afrika menekşesi ve mum çiçeği konuşacağız. Eğitim yok, herkes bilgisini ve tecrübesini paylaşacak.

Farklı konularda da bilgi alışverişinde bulunabiliriz, sorularınız varsa el birliğiyle cevaplarız.

Bütün tohum ve bitki paylaşımı yapmak isteyen arkadaşları sohbet toplantımıza bekliyoruz.

Bonsaici arkadaşlarımızı da aramızda görmek isteriz.

Toplantı yerimiz: Kültürpark Gençlik Tiyatrosu.

30 nisan cumartesi saat 13.00- 16.00 arası.

İletişim için
MehmetTunçer
0543 304 40 35

dkp
12-04-2011, 23:24
Katılmaya çalışacağım. :)

Mine Pakkaner
12-04-2011, 23:48
Dilaver Bey sizsiz olmaz. Mum çiçekleri siz olmazsanız öksüz kalır.

İlk toplantıyı da anarız bu vesileyle, eşinize de selamlar, bekleriz :)

memet
13-04-2011, 17:11
Toplantıda beyaz, kokulu datura tohumu ve çıktığı kadarıyla selluka fidesi dağıtacağım.

Mete Tiren
13-04-2011, 19:26
İzmir'de toplantı olurda kaçırılırmı :) Elimde epey bir miktar ezan çiçeği tohumu ve melisa, kolonya çiçeği diye bilinen cestrum nocturnum tohumu var bende memnuniyetle paylaşacağım.Toplantı gününü iple çekiyorum :)

mavikartal5
14-04-2011, 12:10
ben genelde meyve ve sebze tohum/çeliklerini topluyorum , ama sayın pakkaner "sohbet ağırlıklı" toplantıdan söz etmiş.
özellikle sayın memet'ten selluka istiyorum zira benim tohumlar çimlenmedi :(
olsun, yine elimdeki tohumlardan bir miktarıyla katılacağım.
saygılar

Mete Tiren
14-04-2011, 21:33
Kayıp ettiğim kudret narı tohumlarınıda buldum 8 küçük paket yaptım.Geçtiğimiz sezonun hasatları durumları gayet iyi görünüyor. Taliplerine duyrulur :)
Saygılar

Hülya
15-04-2011, 11:13
Toplantıya katılmayı çok istiyorum.Bitkilerle ilgili konuşmak ,sizden bilgi almak çok güzel.Teşekkürler.

menekşecibaba
15-04-2011, 12:49
Eğer gelebilirsem afrika menekşesi yapraklarıda benden :)
Saygılar

vapurdumanı
15-04-2011, 13:40
Yeni üye olarak doğa dostlarıyla tanışmayı çok isterim.Mutlaka katılmaya çalışacağım.Fide dağıtımından bahsedilmiş.Henüz bitkiler konusunda acemi olduğumdan eğer fide verilen şanslılardan olursam lütfen nasıl bakacağımıda ayrıntılı anlatın :) Kendimi sizler yanında bitkiler konusunda oldukça acemi hissediyorum.

Nefin Nur
15-04-2011, 17:05
selluka ,afrika menekşesi,hoya ve ben bu toplantıya katılamıyorum :(
çok güzel bir toplantı olacağına eminim,sizlere hoş sohbetler diliyorum

Güler
15-04-2011, 18:16
Bu başlıkları görünce İzmir'de oturmadığıma üzülüyorum.

Adım Güler olmasa, ağlamaya başlayacağım.

Hepinize güzel sohbet ve paylaşımlar.

fatmadundar
15-04-2011, 18:34
Ben de geleceğim.

acemifüsun
15-04-2011, 20:51
Ben de gelmek istiyorum:)

FOÇENİS
15-04-2011, 21:16
Bende aranızda olmaktan büyük mutluluk duyacağım.
Sevgili memet Muradiyede tanıştığın kızım küçük bonzaicide orada olacak.Sellukalarından banada kalırsa çok sevineceğim.

Doğayla Barış
16-04-2011, 11:19
İzmir'de olmak isterdim. :-( Toplantıya katılacak arkadaşlara keyifli sohbetler diliyorum.

mavikartal5
17-04-2011, 15:51
başka gelen yok mu? bu kadar kişi miyiz?

sel-ay
18-04-2011, 22:16
gelmeyi ve sizlerle tanışmayı çok arzu ediyorum

oxygene
19-04-2011, 08:33
Kısmet olursa bende aranızda bulunmaktan mutluluk duyacağım.

NazMurat
19-04-2011, 19:57
inşallah bu kez bir aksilik olmaz sizlerin arasında olabilirim. bundan büyük mutluluk duyacağımı bildirir, elimde olan türlerin çeliklerinden ihtiyacı olanlar ve isteyenler için yanımda getireceğim. birkaç türün birkaç adet olan çeliklerini şimdiden toprakla buluşturup köklenmelerini sağlıyorum ki tutmama ihtimali olmasın. görüşmek üzere

russo
19-04-2011, 20:00
Bende katılmayı çok ama çok isterim. Göztepe'de apartmanda oturuyorum ve bir şekilde kendi üretimimi yapmak istiyorum. Ne kadar başarılı olurum bilemiyorum ama bir yerinde başlamak istiyorum ve bu buluşma benim için süper olacak. Herkese şimdiden teşekkürler...

fidanmehmet
21-04-2011, 12:37
selluka ya çok merak saldım bir türlü besleyememiştim. saksımı alıp gelmeye çalışıcam bende :D

memet
21-04-2011, 19:28
Sellukalar havalardan ötürü çimlenmedi umarım toplantıya yetişir.

cemal.S
22-04-2011, 23:45
Sohbetiniz bol ve kaliteli paylaşımlarınız bereketli olur eminim...

Güzel İZMİRE ve İZMİRLİLERE selam olsun.

oxygene
23-04-2011, 18:31
Elinde selluka tohumu veya fidesi olan arkadaşların paylaşımını bekliyorum

kalambaklı
23-04-2011, 20:50
Sanırım toplantıda dağıtacak bir kaç arkadaşımız olacaktır.

goqche
24-04-2011, 14:03
keşke izmirde olsaydım bende size iyi sohbetlerr

acemifüsun
24-04-2011, 17:02
Benim paylaşmak istediğim 4 adet selluka fidem var:) Kısmetse toplantıya getireceğim. Sn.mavikartal5, FOÇENİS, oxygene, fidanmehmet selluka fidelerinizi toplantıda verebilirim. Ayrıca değişik renklerde kasımpatı çeliklerimi de toplantıda arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum:)

mavikartal5
24-04-2011, 19:31
sayın acemifüsun
ilginize ve paylaşımseverliğinize teşekkür ederim. ben de akşam sefası ve kadife fideleriyle geliyorum.
saygılar

Mete Tiren
24-04-2011, 19:41
Toplantı renkli geçeceğe benziyor :)

mavikartal5
27-04-2011, 20:55
sayın kalambaklı,
siz de geliyorsunuz değil mi?:confused:

mavikartal5
27-04-2011, 21:12
sayın memet,
siz kirli çıkısınız :D biliyorum. mutlaka sizde vardır. cumartesi gelirken biraz kefir tanesi de getirseniz bana?
saygılar

FOÇENİS
27-04-2011, 21:29
Sevgili acemifüsun,Mesajınız için teşekkürederim.
Orada olup tanışmaktan mutluluk duyacağım.
Saygılar.

kalambaklı
28-04-2011, 08:48
sayın kalambaklı,
siz de geliyorsunuz değil mi?:confused:

Bir aksilik olmaz ise geleceğim.
Saygı ve sevgiler.

sarıaltıngül
28-04-2011, 23:39
Merhaba. Gelmeye çalışacağım. Aranızda ilk defa olacağım için heyecanlıyım.Fakat buluşma yerinizi tam anlayamadım. Mehmet beye telden ulaşmaya çalışacağım.

sarıaltıngül
28-04-2011, 23:45
Lütfen bana da çiçeklerden ayırır mısınız?:)

dkp
29-04-2011, 10:39
Dilaver Bey sizsiz olmaz. Mum çiçekleri siz olmazsanız öksüz kalır.

İlk toplantıyı da anarız bu vesileyle, eşinize de selamlar, bekleriz :)

Mine Hanım, görevim çıktığı için katılamıyoruz, fotoğraflarla özlem gidermeye çalışacağız :(
Sayın oxygene, toplantıda tanışacağız sözünü vermiştim ama özür dilerim gelemiyorum, enkısa zamada tanışmak için sizi ziyaret edeceğim. :(

oxygene
29-04-2011, 14:53
Mine Hanım, görevim çıktığı için katılamıyoruz, fotoğraflarla özlem gidermeye çalışacağız :(
Sayın oxygene, toplantıda tanışacağız sözünü vermiştim ama özür dilerim gelemiyorum, enkısa zamada tanışmak için sizi ziyaret edeceğim. :(

Kısmet değilmiş diyelim. İnşallah bir başka sefere. Uygun bir zamanda inşallah görüşürüz.

menekşecibaba
29-04-2011, 15:25
Bende selluka isterim :)

mandalinci
29-04-2011, 19:24
Keşke yarın İzmir'de olabilseydim.

nazlı06
29-04-2011, 19:47
ben bu seferde gelemiyorum kızım pazar sabahı araziye çıkacaklarmış onlara bişeyler yapmam gerekiyor sizlere iyi eğlenceler

kalambaklı
29-04-2011, 19:52
Keşke yarın İzmir'de olabilseydim.

Sizin kalbinizin bizimle beraber olduğunu biliyoruz.:)

mandalinci
29-04-2011, 21:09
Sizin kalbinizin bizimle beraber olduğunu biliyoruz.:)

Teşekkür ederim.

oxygene
30-04-2011, 10:41
Ben işlerimi bitirdim ufak ufak kültürparka doğru gidiyorum...
Orada görüşmek üzere.

FOÇENİS
30-04-2011, 18:03
Güzel insanlardan oluşan güzide bir topluluğun bir üyesi olarak ,başta Mine hanıma ve mutluluğumu bırkat daha artıran sellukamdan dolayı sayın acemifüsun hanfendiye,Gül teyzeme ,tüm katılımcı arkadaşlarıma ,düzenleyenlere teşekkürederim.
Bilgilendigim bir toplantıydı.

Güler
30-04-2011, 18:31
Aklım hep İzmir Gurubu'nun bu güzel etkinliklerinde kalır.

Fotoğrafları ve izlenimleri heyecanla bekliyoruz.

menekşecibaba
30-04-2011, 18:32
Katılım oldukça az olmasına rağmen ,çok güzel ve verimli bir toplantı oldu.Tek kelimeyle Mine Hanımın o bitmeyip tükenmeyen enerjisine ve coşkusuna hayran kaldım.O nun gibi bir doğa gönüllüsüyle tanışmaktan mutluluk duydum.
Birçok sevgili doğasever dostlarla tanışma fırsatımız oldu.
Uzun süredir ilk defa böyle bir topluluk önünde ,sorulan sorulara heyecanla verdiğim yarım yamalak cevaplara rağmen beni olgunlukla karşılayan arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Sellukamı ve özel hediyemi getiren sevgili Acemifüsun a,beni orada heyecanla karşılayan tüm dostlarıma çok teşekkür ederim.

mavikartal5
30-04-2011, 21:24
başta sayın mine hanıma, selluka ve diğer hediyeler için sayın acemifüsun'a, tohum, çelik ve fide getiren tüm üyelerimize teşekkürler. şahsen tanıştığım dostlara da teşekkürler
ve saygılar.

memet
30-04-2011, 21:31
Arkadaşlar toplantılara katılım her toplantıda daha az oldu bu sene. Toplantılarda arkadaşlara bu konuda fikirlerinizi bana söylarseniz sevinirim dedim. Bir cevap alamadım. Bugün katılan arkadaşlar bu konuda fikirlerini açıklarlarsa çok sevinirim. Önümüzdeki yıl eğitim toplantılarını organize etmeme gibi bir fikir oluştu bizde.
Yer ayarlamak eğitim verecek kişilere ulaşmak çok kolay olmuyor. Çok değerli bilim insanları uzun sürelerini bizim için harcıyorlar eğitim çalışması için hazırlık yapıyorlar, otuz kişilik katılım oluyor.

Toplantılar konusunda fikrilerini yazacak arkadaşlar olursa çok sevinirim.

acemifüsun
30-04-2011, 21:50
Sevgili ağaç ve yeşil dostları ile tekrar birarada olmak, yeni arkadaşlarla tanışmak, paylaşımlara katılabilmek çok güzeldi. Mine hanıma sunduğu önemli bilgiler, sorularımıza içtenlikle cevapları için sonsuz teşekkürler.
Bu site ile tanışmam selluka sayesinde olmuştu. Sitemizde; Mine hanım ve Memet beyin sellukanın tohumdan büyük bir heyecanla yetiştirilmesi, tanıtılması, daha sonra fidelerin, tohumların , seve seve isteyen herkese dağıtılması beni çok etkilemişti. Sevgili kalambaklı da bu dağıtıma katıldı. Bu yıl selluka tohumlarını çok az bir fire ile çimlendirip, ben de paylaşmanın sevincine katılabildim, tüm arkadaşlarım sağlıkla büyütsünler, bol bol çiçeklerini koklasınlar.
Beni hediye menekşe yaprakları ile mutlu eden sevgili menekşecibabaya, toplantıya katılan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

h.ışık
30-04-2011, 22:41
Sayın memet;
Katılabileceğim (Ankara'da ) bir toplantıyı, toplantı tarihinden sonra buldum. Bu toplantı başlığınıda yeni gördüm. Benim gibi forumu etkin kullanamayanlar için etkinlikler hakkında mesaj gönderilmesi ya da farkındalık oluşturacak başka bir yöntemle üyeleri (sıkmadan) bilgilendirmek etkili olabilir.
Emektarlara teşekürler.

Güler
01-05-2011, 09:13
Arkadaşlar, hiç fotoğraf çekmediniz mi?

fatmadundar
01-05-2011, 10:28
Güler Hanım, fotoğraf da çektik video da ama akşam hiç fırsatım olmadı. Sizin gelmenizi de çok isterdik.
Yine sevgili Mine Hanım değerli bilgilerini bizlerle paylaştı, sorulan sorulara içtenlikle cevap verdi. Çelik alma uygulaması yaptı. Bizim için getirdiği fungusiti isteyenlere paylaştırdı. Getirilen tohum ve çelikler paylaşıldı.
Yeni arkadaşlarla tanışma heyecanını tekrar yaşadık. Önceden tanıdıklamızla özlem giderdik. Tekrar birarada olmak çok güzeldi.
Fotoğraflarıda koymaya çalışayım:

Ben, Gül Batur ve kızı Kırlangıç48 toplantıdan önce heyecanla bekliyoruz.

207624

Mine hanım getirilen hasta yapraklara bakıp teşhişyaptı

207628

Gül Batur
01-05-2011, 10:34
Güler Hanımcığım merhaba,
İzmir toplantısı deyince, kapılardan taşan, bahara yakışan bir kalabalık bekliyordum, siz de öyle sanmışsınızdır muhakkak. Ama maalesef yaklaşık 25 kişi idik. Tohum ve fide paylaşımı şahaneydi, herkes elindekini avucundaki getirdi ortaya döktü. Plumeria mı arasınız, mum mu, afrika menekşesi mi, selluka mı, laplap mı.....Acemifüsun kocaman bir koli ile, menekşecibaba bir poşet menekşe çeliği ile, Fatma Dündar tohum fabrikası ile geldi :)) Mine Hanım, az zamana çok bilgi sığdırabilmek için bütün enerjisini harcadı. Katılanlar için çok verimli bir toplantı oldu. İnşallah daha fazla katılım olan toplantılar da düzenleyeceğiz....

fatmadundar
01-05-2011, 10:42
Acemifüsun'un getirdiği Selluka fideleri çok sevimliydi. Ve sevenleri sevindirdi.
207629
207630
207631

Ve çıktık gidiyoruz.
207632

fatmadundar
01-05-2011, 10:44
Video nasıl yükleyeceğimi bilsem onları da yükleyeyeceğim.

Güler
01-05-2011, 11:34
Ayrıntılı bilgiler ve fotoğraflar için çok teşekkür ederim sevgili arkadaşlar.

Ah, ahhh aklım hep sizlerdeydi diyorum ya sevgili Gül Batur. Haklıymışım değil mi? Ne güzel dağıtımlar yapmışsınız, ne değerli bilgiler de edinmişsinizdir. Sizlerle beraber olmayı çok isterdim, eğer Manyas'da olsaydım kaçırmaz gelirdim. Ama yurtdışına kısa bir seyahatim olacak o yüzden İstanbul'dayım. Bir dahaki sefere inşallah.

Sevgili memet, katılımlar az oluyor diye belki bu programlardan vaz geçeriz diyorsunuz ya, amannn haaa diyeyim.
Bakın şimdi arkadaşların yoğun çalışma zamanları, gerçi üyelerimizin pek çoğu da bu aralar daha ziyade facebook'a takılıyor, bizleri ihmal ediyorlar ya, ama yine bu bilgi kaynağına döneceklerdir mutlaka. Orada biraz daha rahat sohbet edebiliyorlar ama ergeç bu hazineye, yuvaya döneceklerdir.

Sevgili fatmadundar, iyi ki bu güzel fotoğrafları çekmişsin, sağ ol.

Sayın Mine Hanım, iyi ki siz de bizimlesiniz. Değerli bilgilerinizi bizimle paylaşmanız, güzel etkinlikleriniz bizler için bulunmaz kaynak. Teşekkür ederim.

Mine Pakkaner
01-05-2011, 12:08
Dün güzel bir toplantı yaptık. Sayımız azdı ama gelen herkes bitkilere gönül vermişti :)

Menekşecibaba da bizimle harika bilgilerini ve tecrübelerini paylaştı. Çok sevgili Gül Teyze' miz yine ışığı ile içimizi aydınlattı. Aynı yaşa gelince kendisindeki pozitif enerji ile dolu olmayı yürekten dilerim.

Paylaşımlar harikaydı. Kimse elindekini esirgemedi. Hatta sonradan gelip de selluka kalmadı için üzülen yaşlı bir amcamıza hemen yardımcı olundu. Bunlar ne güzel şeyler, ne kadar insanca paylaşımlar.

Yalnız ben galiba konu bitkiler, ziraat olunca kendimi kaybediyorum, herşeyi söylemeye, her bilgiyi paylaşmaya çalışıyorum, umarım kimseyi sıkmıyorumdur.

Önümüzdeki ay salon toplantılarımızın sonuncusunu yapacağız. Seneye Allah kerim :)

Ama bu biryerde buluşup çay içmeyeceğimiz anlamına gelmez değil mi ?

Katılanlara ve Sevgili Güler Hanım gibi katılamayıp gönlü bizimle olan tüm dostlara teşekkür ederiz.

kalambaklı
01-05-2011, 17:14
Sevgili arkadaşlar, Mehmet arkadaşımla iş yerime bir yakınımı bırakarak erkenden toplantı yerine geldim ve etrafı gezerken bir kaç fotoğraf çektim ve toplantıda yarım saat kalarak tekrar işyerime döndüm. toplantıya katılmak isteyip te katılamayan ve katılan bütün dostlara selamlar.

207767

207768

207769

207770

207771

kalambaklı
01-05-2011, 17:15
Fotoğrafların devamı.

207772

207773

207774

207775

207776

kalambaklı
01-05-2011, 17:16
Ve toplantıdan bir kare.

207777

Mete Tiren
01-05-2011, 22:05
Tek kelimeyle samimiyet diye adlandırabileceğimiz bir toplantıydı. Az kişi olmamızın bir avantajıda herkezin samimi bir şekilde sohpet etmesi oldu. Mine hocam ve Mehmet hocam başta olmak üzere gelen tüm bitki sevdalılarına teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum. Paylaşımdaki bitkilerden herkezin en verimli bir şekilde yararlandığını kimsenin dile bile getirmesine gerek yok sanırım. Sonradan gelen bitki sevdalılarına dahi kendileri için ayırdıkları tohumları cömertlikle paylaşan üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.
Toplantıların az kişi ile olması bence daha samimi ve daha anlaşılır bir ortam oluyor. Kafe, pastahane gibi bir yerde toplantıların devam etmesi hoş olabilir.En güzeli de bu büyük aileinin samimi dostları birbirlerinden uzak kalmazlar.
Herşey için gelen her üyemize ayrıca minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılar

menekşecibaba
02-05-2011, 11:42
ABD ye gidecek arkadaş la haberleşebilir miyim?

oxygene
02-05-2011, 18:40
Gerçekten beklediğimden daha fazlasını buldum. Bitkiler ve bitki bakımı hakkında çok kıymetli bilgiler edinmenin yanında, bitkilere gönül vermiş olan pek çok değerli insan ile tanışma fırsatım oldu.

Sn. @acemifüsun verdiği sözü yerine getirerek beni de selluka sahibi yaptı. Kendisine tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

Tüm hafta sonumu toplantıda arkadaşlardan temin ettiğim kıymetli tohumları ekmekle geçirdim.

Mine Pakkaner
02-05-2011, 22:30
ABD ye gidecek arkadaş la haberleşebilir miyim?

Sitemize üye değildi. Üye olup bana mesaj yollayacaktı. Yazarsa haberleşmenizi sağlarım.

mavikartal5
02-05-2011, 22:39
bu arada beni unutmamış olan sayın mine hanımın Kütahya/Pazarlar'dan getirdiği yemeklik nohuta da teşekkür ederim. bu toplantı düşüncesi dışındaydı. gelen nohutların bir kısmını oradaki üyelerle paylaşmak da güzel bir duygu.
saygılar

selis
03-05-2011, 12:16
Konuşulanlara göre çok faydalı ve eğlenceli bir toplantı olmuş.. Tohumlarım ve fidelerim hazırdı, gelmeyi çok istemiştim.. 5 yaşındaki yaramaz oğlumu bir türlü ekemedim..
Sanırım son bir tane daha olacakmış.. :rolleyes:

belkis35
03-05-2011, 12:42
Toplantıya geç kalmamızdan dolayı katılımcı arkadaşlarla tek tek tanışamamış ve kendimi tanıtamamış olmama rağmen beni, eşimi, özelliklede kayınpederimi mutlu eden bir toplantıydı. Emek veren bütün arkadaşlara teşekkürler. kayınpederimde sevgi ve teşekkürlerini iletiyor.

Güler
03-05-2011, 12:45
Konuşulanlara göre çok faydalı ve eğlenceli bir toplantı olmuş.. Tohumlarım ve fidelerim hazırdı, gelmeyi çok istemiştim.. 5 yaşındaki yaramaz oğlumu bir türlü ekemedim..
Sanırım son bir tane daha olacakmış.. :rolleyes:

Sevgili selis, sanırım bu toplantı bir sohbet, tanışma toplantısıydı, oğlunuzla da gelebilirdiniz.
Eğitim semineri olsaydı, haklı olabilirsiniz.

selis
03-05-2011, 13:03
Güler hanım gerçekten çok istemiştim ama oğlumu görseydiniz beni anlardınız.. Çok hareketli bir çocuk :(

lord6
13-05-2011, 23:18
izmir karşıyaka belediyesinin 10. çiçek festivalinde selluka fideleri ksk orman bölge md'lüğü standında 2,5 tl den satışa sunulmuştur...

http://www.karsiyaka.bel.tr/haberoku.php?id=313

Hülya
14-05-2011, 21:13
izmir karşıyaka belediyesinin 10. çiçek festivalinde selluka fideleri ksk orman bölge md'lüğü standında 2,5 tl den satışa sunulmuştur...

http://www.karsiyaka.bel.tr/haberoku.php?id=313

Merhaba
http://www.agaclar.net/forum/search.php?searchid=2420482
Bu başlıkta bildirseydiniz .Bugün gitmişken alırdık.
O kadar çok bitkinin arasında farkedemedik.

meyra
16-05-2011, 20:16
herkeze selamlar,ben aranıza yeni katıldım hepinizle tanışmak istiyorum ben tam bir doga ve çicek aşıgıyım.toplantıyı kaçırdıgıma cok üzüldüm bir dahakine mutlaka katılacagım hepinize saygı ve sevgiler

selenn
16-05-2011, 20:42
Yine çok güzel bir toplantının ardından sadece fotoğraflarla avunuyorum. Keşke orada olup, katılma imkanım olsaydı. Hem tanışmayı arzu ettiğim üyelerle bir arada olmak için hem de bitkiler konusunda bilgilenmek için çok güzel bir fırsat olurdu.

Kısmetse diğer toplantılara diyelim...

sarıaltıngül
23-05-2011, 14:38
Yürekten doğa dostlarıma merhaba!

İzmir toplantısına ilk defa geldim. (Fuarda yolları şaşırmam ve diğer olumsuz olaylara rağmen sonuna yetiştim.) Sayın Mehmet Beye, Mine Hanıma ve ağaçlar net dostlarımla bilgi alışverişi (verişten çok alış yaptım) paylaşımlarından dolayı çok teşekkür ederim. Yazım biraz geç oldu fakat internete yabancı bilgisayarlardan girmediğimden, şehir dışında olmam ve sınavlarımdan zaman bulamadığım için geç oldu; bu nedenle ''özür dilerim''.

Toplantıya katılımın az olmasına rağmen gerçekten bilgilerin güzelliği beni çok mutlu etti.Öğrenmiş olduğum bilgileri evde uyguladım ve çok yararını gördüm. Sanırım yakın zamanda bir daha toplanacaksınız. Umarım AÖF sınavlarının olduğu 28-29 Mayıs 2011 tarihine denk gelmez.Bu sefer buluşma yerine en az 1 saat önce gelmeye çalışacağım.(Aksiliklere tedbir olması açısından)

Tüm doğa dostları ile buluşmak umuduyla...

esin 1971
29-03-2012, 14:39
selluka tohumarımı 1 hafta önce ektim ama sadece bir tanesi sanki kabuğundan çatlayıp minicik bir şey çıkmış içinden diğer ikisinden hareket yok acaba çürüdümü bakacam 1 hafta daha sonra olmazsa karıştıracam tohumları bide üstüne sera yapmadım torf kurudukça su fıslatıyorum sizce çimlenme olasılığı nedir

kalambaklı
29-03-2012, 16:02
Sayın esin 1971, çimlenme oranı oldukça yüksek, hiç karıştırmayın sonunda bir şekilde çimleneceklerdir, siz sadece toprağı kuruduğu zaman sulamayı ihmal etmeyin.
Kolay gelsin.

FatihBahce
09-04-2012, 09:08
Bu hafta alıp bahçeme diktiğim Selluka fidesi. Sakı toprağı kumlu olduğundan dağıldı. Umarım tutar.

http://img580.imageshack.us/img580/3349/img245l.jpg