View Full Version : r.ali / bahçe
öncelikle herkese selamlarımı sunarak sağlık sihhat içinde çalışmalarınızda başarılar dilerim bende geçen sene başlamış olduğum şimdi son aşamasına getirdiğim serayı eski ve yeni bahçe çalışmalarımı paylaşmak istedim herkese kolaylıklar dilerim
seranın yapımında sona yaklaşıyorum
sadece hayvan gübresi kullandığım kivilerim
Lilinin bahcesi
12-04-2011, 20:46
Seraniz hayirli olsun.
N.Cebeci
12-04-2011, 23:08
Bahçeniz çok güzel, serada güzel olmuş hayırlı olsun.
umutyolcusu
12-04-2011, 23:46
Başlığınız hayırlı ve bol resimli olsun.
Özellikle kivilere ve en üstteki kırmızı meyveye(gilaburu mu o?) hayretle ve hayranlıkla baktım kaldım,ellerinize emeklerinize sağlık.Hasatınız bereketli olsun.Kolay gelsin.
Kivileriniz harika olmuş hemşerim. Ben de Trabzon geliniyim. Ellerinize sağlık.Bende iki fidan diktim geçen yaz,yazlıktaki bahçede gidince göreceğiz. Siz profesyonel kivicisinizdir.Karadenizde çok güzel yetişiyor.Artık size sorarız,bilmediklerimizi.Ellerinize sağlık,bol meyvalı bahçeler,dileği ile......
sayın umutyolcusu dilekleriniz için teşekkür ederim o kırmızı olanlar frenk üzümü hafif ekşimsi bi tadı var reçelini yapıyoruz fena olmuyo
sayın lili sayın n.cebeci sayın csydn hepinize teşekkür ederim
sayın berrinb öncelikle dilekleriniz için teşekkür ederim diktiğiniz kiviler inşallah tutacaktır fideleri düzbir çıta ile tek gövde halinde çıtaya sarılmadan büyüdüğünde 2 metre olunca tepesini kes saçak şekline gelmesini sağla dibini çapalama yaparsan kökler yüzeysel olduğundan derin yapma şimdiden kolay gelsin
mandalinci
13-04-2011, 05:58
sadece hayvan gübresi kullandığım kivilerim
Sayın r.ali.,
Harika görünüyorlar, ellerinize sağlık. Keşke alerjim olmasaydı diye düşündüm görünce.
Bol ürünler dilerim, kolay gelsin.
Sayın r.ali
seranızda meyvelerinide cok güzel görünüyor.ayrıca kırmızı meyveleri olan ağacın adı nedir,çok hoş görünüyor.
Sayın r.ali ;
Bahçeniz, sayfanız ve seranız hayırlı olsun.. Kivileriniz muhteşem görünüyor.. Seranızda yetiştirdiklerinizden daha çok resim bekliyoruz. Takipçiniz olacağız.. Saygılar
sayın mandalinacı alerjiden neyi kst ettiniz
syn hanndan hanım o kırmızılar frenk üzümü braz ekşimsi bi tadı var reçelini yapıyoruz
syın kuyrukk dilekleriniz için teşekkür ederim geçen yıldavutlar yolu üzeri menekşe siteleri karşısından sahile inerken yol üzerinde bahçe çitlerinden dışarı sarkmış mavi mavi çiçekleri olan çiçekten bırkaç parça aldım orada 10 gün su içinde köklendirdim buraya gelip diktim fakat tutmadı seneye inşallah köklüsünü aıp dikeceğim
sibel774
13-04-2011, 09:38
ilk önce sayfanız hayırlı olsun. Kivilerinize bayıldım, malesef bizimkiler bukadar güzel olmuyor, galiba biraz sıkışık oldular, babam bu yıl budadı bakalım meyveleri nasıl olacak. Bizimkiler olmazsa artık sizinkilerin resimlerine bakıp avunuruz :). kolay gelsin.
mandalinci
13-04-2011, 16:06
sayın mandalinacı alerjiden neyi kst ettiniz
sn. r.ali,
Ben kivi yediğim zanam, boğazım, dilim korkunç bir şekilde kaşınıyor. Sadece yemek değil, kivi kestiğim bıçağı yıkamadan başka meyve kesersem yine aynı duygu, ama kızıma bol bol yediriyorum
İyi günler dilerim.
sayın sibel774 öncelikle teşekkür ederim kiviler enaz 2.5 metre aralıklı olması lazım çok su ister budama geçen yıl meyve veren dalları budanır ne kadar budanırsa meyveler okadar sağlıklı olur
furkan yıldız
13-04-2011, 17:06
Güzel güller var dediler koştum geldim hemen :) Kivileriniz emeğinizin karşılığını bol bol vermişler maşallah. Bereketi bol olsun.
Sevgili r.ali sera çalışmalarınız çok güzel elinize saglık meyvalar nekadar güzel kiviler kırmızı olan Frenküzümü sanırım muhteşem çiçekler ayrı güzellikte elinize emeginize saglık
Sevgili r.ali hoş geldin sayfan hayırlı olsun çiçeklerin bir birinden güzel.
Ama ben küpeye güllere aşık biriyım güle güle büyüt.
tugrulbaba
13-04-2011, 20:08
Ali abi ilk resimdekiler frenk üzümü mü?
bahçe çok güzel maşallah. Sera da dört başı mamur, ben geçenlerde alel acele dandik birşey kapattım ama bu senelik diye sesimi çıkartmıyorum. Açıkçası kendi yaptığım işi beğenmedim. Seneye nasipse cama çevireceğim. Eğri büğrü ölçüsüz birşey çıktı ortaya. Fotosunu da koymaya utanırım. (:
ligustrum
13-04-2011, 20:23
Sayın r.ali; Fotoğraflarınıza yazı ekleseniz daha iyi olacak.
Seranın etrafındaki yapraklı ve yapraksız ağaçların türü gibi.
Kolay gelsin.
fatma sunay
13-04-2011, 20:39
Sayın Ali bey bahçeniz ve seranız hayırlı olsun. Kivilerinizde maşallah düşman çatlatıyor. Allah daha çok versin.
syn.sevim hanım çok teşekkür ederim
syn tuğrulbaba teşekkür ederim evet onlar frenk üzümü yapılan işi önce yapan beğenmesi lazım ancak beğenilmediysede utanılacak anlamına gelmez herzaman her iyinin bi kötüsü vardır
syn fatma sunay çok teşekür ederim dilekleriniz kabul olsun inşallah
syn furkan yıldız çok teşekkür ederim bende gülü severim boş bulduğum yere bir gül dalı dikerim yollarımın kenarları hep gül dikili kivilerlede iyi meyve alabilmek için mümkün olduğunca uğraşıyorum
cetasule
14-04-2011, 19:40
Sayın r.ali sayfanız bahçeniz ayrıca seranızda hayırlı olsun.Emeğinizin karşılıkları çok güzel.
Kolay gelsin.Her şey gönlünüzce olsun
sayn cetasule çok teşekkür ederim
Sayın r.ali; Bahçe sayfanız hayırlı olsun ve uğurlu gelsin inşallah. Frenk üzümü ve kivilerinize gıpta ile baktık. Allah nazardan saklasın, gerçekten olağanüstü güzel olmuşlar. Bizim arazinin yakınlarında zeytinliği olan birisi evinin bahçesinde çok güzel kivi yetiştirdiğini söyledi ve kesinlikle tavsiye ediyorum dedi. Kendisinden bilgi alacaktım ama bir daha da o kişiyi görmedim. Zeytinliği olanlar fazla uğramıyor anlaşılan. Biz de kivi yetiştirmeyi çok istiyoruz. Sizin gibi bir çardak yapabiliriz diye hayal ettik. Bize yetiştirme tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Bize özellikle ne tavsiye edersiniz? Bir de frenk üzümünden de yetiştirmek için araştıracağım. Alırken bize ne tavsiye edersiniz? Kusura bakmayın çok sormuş olabilirim ama her zaman en iyi yetiştirenden öğrenmek daha mantıklı geliyor. Kolaylıklar diliyorum.
Bu arada da çiçekleriniz de birbirinden güzeller. Beğenmediğim hiç bir fotoğraf yok. Ellerinize sağlık.
syn uzaylı öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim kiviyi sanırım amatörce yanı yeme ihtiyacı için yapmayı düşünüyosunuz yaklaşık beş altı dip dişi fideye bir erkek fide dikilmesi lazım fideler düz bir çıta ile çıtaya sarılmadan iki metreye ulaşınca tepesi kesilip çardak şeklinde yayılması sağlanır filizlerin ucu uyku zamanında durumuna göre bir birbuçuk metreden kesilir kökleri yüzeysel olduğundan gübreleme zamanında derin çapalama yapılmaz suyu çok sever iyi bakılırsa üçüncü sene meyvesini verir frenk üzümüne sıra gelince seneler önce oğlum komşunun bahçesinden almış diktim özel bi bakımı yok sadece meyve verince toplayıp reçel yapıyoruz geçengün otları temizlerken sanki ana kökten ayrı yerden bir fide çıkmış gibi gördüm bi bakarım gerekirse koparıp göndermeye çalışırım bu arada sorulardan kimse rahatsız olacağını sanmıyorum nekedar detaylı sorulursa okadar sağlıklı bilgi alınır ayrıca babanıza tekrar cenabı haktan şifa çalışmalarınıza başarılar dilerim
Sayın r.ali; Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Kiviyi ve frenk üzümünü İzmir'de bulabilirim diye düşünüyorum. Hani türleri vardır diye, ne tür daha iyidir anlamında sordum. Evet kiviyi kendimiz tüketmek için istiyoruz. Ama bahçe sayfamızı takip ettiğinize göre ne kadar kalabalık olduğumuzu da biliyorsunuzdur. Biz yetiştirdiklerimizi ailelerimizle ve çevremizle paylaşmayı çok seviyor ve gururlanıyoruz. Bu sebeple de ne kadar bol olursa bizi o kadar mutlu eder. Frenk üzümünü bulamazsam size yazarım. İlginize yürekten teşekkür ederim. Bu arada babamı da hatırlamışsınız. Çok incesiniz. Verdiğiniz bilgiler ışığında bir araştırma yapacağım. Size de kolay gelsin...
sayın ligustrum öncelikle mesajınız gözümden kaçmış onun için özür dilerim sorunuza gelince seramın sağ kısmında olanlar mandalina ve portakal sol tarafında olan can eriği bilgilerinize sunar çalışmalarınızda başarılar dilerim
birtürlü randıman alamadığım ceviz ağacını istemeyerekte olsa kestim
birtürlü bitiremediğim seranın dış kısmı tamam sıra içinde
1958 den önce merhume halam tarafından şişeye konmuş salatalık yaklaşık 25 sene önce suyu dökldü farkında olmadık sadece sap kısmında hafif bi çürüme oldu paylaşmak istedim
lalebruli
04-05-2011, 04:43
Hersey birbirinden guzel gozukuyor. Umarim kivilerinize nazar degdirmemisimdir, bakmaya doyamadim.
Ebru
sayın lalebruli siz deyilde birileri yeni dünya meyvelerime değdirmiş sanırım geçen yıl dalında kuruyup gittiler inşallah bu sene iyi olur sağlık ve huzur dileklerimle herşey gönlünüzce olsun
Yakup Ünal
04-05-2011, 08:18
hayırlı olsun seranız. seranın laylonunun renginin sarı olmasının bir sebebi varmı ?
sayın yakup ünal teşekkür ederim satıcıda sera naylonu olarak o vardı onu aldım aslında fotğraftaki kadar koyu deyil
Yakup Ünal
04-05-2011, 08:37
sayın yakup ünal teşekkür ederim satıcıda sera naylonu olarak o vardı onu aldım aslında fotğraftaki kadar koyu deyil
küçük birtanede ben yapacağım yakında ama önce kulübeyi bitirmek için uğraşıyoruz işallah 19 mayısta kulübeyi yerine yerleştiriiz sıra seraya gelir
sayın yakup ünal sayfanızdaki külübeden bahsediyosanız fazla bişeyi kalmamış gibi gözüküyo allah tamamına erdirsin kolay gelsin
Yakup Ünal
04-05-2011, 09:21
sayın yakup ünal sayfanızdaki külübeden bahsediyosanız fazla bişeyi kalmamış gibi gözüküyo allah tamamına erdirsin kolay gelsin
hocam sayfamdaki resimler eski inşaatı bir görseniz temeli bu hafta sonu atacağız. kulübe fabrikada yapılıyor vinçle gelip yerleştirilecek sadece bize şıngılla üzerini kapatmak kalacak
sonra sıra serada
muhtemelen adım adım fotoğraflarsınız bizde takip ederiz allah kolaylıklar versin
SAYIR r.ali şişedeki salatalık resminizi gördüm ,neredeyse 50 sene diyorsunuz,o salatalık turşu olarakmı,yoksa tohumdan şişede mi büyüdü inanın çok merak ettim,şaşırtıcı bir şey,bu olayı anlatırsanız,memnun olacağım.zahmet olacak ama çok ilgimi çekti.Selamlar.
sayın berrinb onu rahmetli halam salatalık küçükken şişenin içine koyup orada büyüttü ondan esinlenerek bende yaptım fakat bir iki ay sonra çürüdü araştırmalarıma göre halam suya göztaşı koymuş ondan hala aynı şekilde kendini muhafaza etmiş bu sene güzel bi şişeye tekrar deneyeceğim bakalım ne olacak yapacağımın fotoğraflarını adım adım burada paylaşacağım bilgilerinize sunar sağlık ve huzurlu günler dilerim
Sayın r.ali bende bir anne olarak çok teşekkür ederim.
uzun zamandan beri bozuk olan hava dün güzeldi bahçede braz temizlik yaptım salatalık tohumu ekeceğim yeri kazdım hayvan gübresinide karıştırıp tohumu ekeceğim çilek için plastik boru alıp onu deldim şimdi hava bozuk sahile inip borunun içine drenaj yapmak için çakıl alıp toprağınıda doldurduktan sonra çilekleri dikip seradaki yerine yerleştireceğim
nurguldk
10-05-2011, 15:46
Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Ben yeni farkettim. Frenk üzümü çok hoş görünüyor.
Ayrıca ben o şişedeki salatalığa hayretler içinde baktım. Nasıl kalmış öyle onca yıl.
sayın nurguldk öncelikle teşekkür ederim 54. mesajımda bahsetmiştim suyuna göztaşı koymuş olduğunu söylüyolar bende bu sene güzel bi şişeye deneyeceğim bakalım dayanıklı olurmu ayrıca sizin taşbahçe ve japon elmalarınıza hayran kaldım meyve şeklinide merak ediyorum sağlık ve huzur dileklerimle herşey gönlünüzce olsun
dün bacanak ve dayıoğluyla batuma gittik pazarda gördüğüm çiçekçiden 5 lariya bi çiçek demeti 1 lariya domates fidesi balık pazarından 20 lariya 5 kilo mezgit aldım aracımızın arızasını yaptıracağımızdan çiçekçide acele ettim fazala bakamadım aklım orda fazla alıncada fiyatı bayağı indirebiliyosun aracın tamiri uzun sürdü bidaha oraya dönemedik dönüşte yakıt alırken yan tarafta yaşlı bi adam birkaç fide ve çiçek getirmiş satıyo ondanda 10 lariya3 ceviz fidesi 3adetde çiçek aldım
cetasule
14-05-2011, 12:18
Aldığınız fideleri inşanlah sorunsuz büyütürsünüz
Kolay gelsin
sayın hemşehrim cetasule çok teşekkür ederim inşallah büyüyecekler
Sayın R.Ali bahçeniz ve özellikle kivileriniz muhteşem. Tebrik ederim.
Bendeki mandalinaların cinsleride sizinkilerle aynı sanırım. Henüz meyve görme şansımız olmadı rize cinsi olanlardan. Babamın bir bakıcısı var kendisi Gürcistanda yaşayan birisi. Gecen Aralık mandalina getirdi bize bahçesinden. Mandalinaları konusunda bir sıkıntısı vardı, benden zannedersem Elbidor isimli bir ilaç istedi fakat ya ismi yanlış ya da ben bulamadım. Mandalinaların puslu olmasını engelliyormuş, böyle bir ilaç var mıdır ve ne kadar saglıklıdır onu soracaktım. Malum istanbulda ki parlak mandalinaları görünce onlar gibi olsun istiyormuş kendi meyvalarınıda. İyi çalışmalar.
sayın kuzen38 öncelikle teşekkür ederim ben hiçbirşeyde ilaç kullanmıyorum yıllar önce beyaz bi sinek dadanmıştı meyvelerin üzerini duman isi gibi simsiyah yapıyodu ona ilaç kullananlar olmuştu zaman zaman batuma gidiyorum gidince dediğiniz ilacı orada sorar size bilgi veririm sağlık ve huzur içinde çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim
cuma günü çay kampanyası açılıyo çaylıkları gezdim cuma deyilde salı çarşamba gibi toplamaya başlarız tarımda en kolay mahsül olmasına rağmen kontenjan sıkıntısından braz muzdaripiz bu arada çaylıkların bir kısmının fotoğraflarını paylaşmak istedim
bahçe sera ve çiçeklerden bazı görüntüler
cetasule
24-05-2011, 18:55
Evet çaylar başladı başlayacak durumda
Çay toplama işiyle uğraşacak olanlara Allah kolaylık versin
Selamlar
Sayın R.ali arkadaş,bahceni gece gece dolaştım,çiçeklerine bayıldım.Bilhassa o beyaz zambak harikaydı,çok da güze kokusu vardır.seni tebrik ederim,şöyle ki beyler daha çok sebze ve meyva ağacı severler,siz çiçeklerle de uğraşıyorsunuz.Seranızda mükemmel olmuş,çayların görüntüsü güzelde ;nasıl o aralara girip kesiyorsunuz yılan olmazmı? Boruyu kesip çilekleri yerleştirmişsiniz ,harika bi fikir.Şimdi ben bunu kopyalamaz mıyım. Benim çileklerim yerde toprağa değip,böcekler tarafından işgal ediliyor.Çiçekde yetişir,aynı şekilde iyi dekor olur.Aklınızla bin yaşayın arkadaş.Emeklerinize sağlık,görüşmek üzere.Selam ve sevgiler.
sayın berrinb
öncelikle eşinizin rahatsızlığı inşallah geçmiştir beğeninizden dolayı çok teşekkür ederim çaylıkta yılandan bahsettiniz çok nadiren olur aslında ben yılandan çok tiksinir ve korkarım fakat yaklaşık yirmi sene önce dinlenmek için çaylıkta oturuken bide ne göreyim yaklaşık kırk elli cm boyunda yemyeşil cıvıl cıvıl bi yılan yanıbaşımda masum masum duruyo ondan hiç tiksinmedim bahçeden bahsedecek olursam çiçek acı sivri biber salatalık domates ve meyvelerle ben diğerleriyle hanım ilgilenir çay başladı braz sıkıntılı gibi henüz domates ve biber fidelerini dikmedim kivilerin hizmetelerini salatalıkların ağlarınbitiremeden çay abşladı hepsi bi arada gidecek inşallah ben genelde kendimin olanları paylaşırım aşağıda hala oğlunun bahçesinde bana verdiği fakat bi türlü alamadığım komple zambağı paylaşıyorum sağlık ve huzur dileklerimle selamlarımı sunarım
geçen gün çaylıkları gezerken bi fitruka gördüm fotoğrafını çektim paylaşmak istedim ancak neyin nesidir nasıl izah edeyim derken dün kivilerle meşgul olurken baktımki çiha gelip kivinin dalına kondu şimdi tam izahı kolay olacak çıha kestane zamanı kestaneyi alır sonradan yemek için gider biyere gömer zamanla oda filiz verir eh artık bulabilirse kestanesini yer fideside ağaç olur işte fitruka işte çiha
birtaraftan çay diğer taraftan bahçeler busıra işimiz braz zor
tüm islam aleminin kandilini tebrik ederim
Cumhur Tonba
02-06-2011, 17:44
Ali Bey,
Harika bir bahçe. Bulunduğunuz yer sanırım mikroklima bir iklim. Herşey çok güzel. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
sayın cumhur tonba
öncelikle beğendiğiniz için teşekkürlerimi sunarım çernobil öncesi mikroklima iklime sahiptik önceleri sebzeleri yiyemez hayvanlara yedirir durumdaydık geçen sene üç defa salatalık tohumu diktim yinede ihtiyacımızı karşılamadı yarım metre uzayıp kuruyolar bakalım şimdi nasıl olacak inşallah kurumaz sağlık ve huzur içinde çalışmalarınızda başarılar dilerim
Baki Berk Kayalar
02-06-2011, 20:34
41 kere maaşallah. Meyvelere bayıldım.
sayın baki berk kayalar
teşekkür ederim
fatma sunay
08-06-2011, 21:32
Çileklerin yeri çok güzel olmuş elinize sağlık..
sayın fatma sunay
çok teşekkür ederim
herkesin mübarek miraç kandilini tebrik eder sağlık ve huzur içinde çalışmalarınızda kolaylık ve başarılar diler ALLAHIN bolluk ve bereketi üzerimize olsun
seramda yetişen sebzelerin hasad zevkine eriştim
KAPTANzst
19-09-2012, 08:24
Selam r.ali
Bir seneden fazladır yoksunuz. İnşallah kötü bir durum yoktur
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.