View Full Version : berrinb / bahçeleri
Bahçenin bulunduğu şehir
1- İstanbul- Beylerbeyi
2- İst.Silivri -Gümüşyaka
Bahçenin büyüklüğü
Beylerbeyi,yaklaşık 1 dönüm yerleşim alanındaki;bina,otopark,ve havuz haricindeki kalan ve benim özel ilgilendiğim, toplam 200m2.. ye yakın...
Silivri 550m2..
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları
Her iki bahçelerinde deniz kıyısı olması dolayısıyla nemli ve tuzlu suya açıktır.Çoğu zaman rüzgar alan konumdadırlar...
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri
9 b
8 b
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb)
Konut bahçeleri...
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?
İstanbuldaki bahçe ,hayli eski bir binanın bahçesidir..İçinde çok yıllık ağaçlar mevcut du ..32 sene evvel eşim aldığında inşaat yapılacağı için mecburen kesildiler ..Eskiden kalan bir yaşlı ulu ıhlamur ve armut ağacı hatıra kaldı...
Silivri deki evi yeni yapılmış bir bina ve bahçe olarak aldık..Bahçe kum ve kaya içinde çorak bir topraktı...Müteahhid iki tane fıstık çamı dikerek bırakmıştı...Bir nevi çöl görünümündeydi...Bu bahçe ile ömrümün yarısını uğraşmakla geçirdim diyebilirim
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?
Çocukluğumda evimizin büyük bahçesi ile çok uğraştığım için...Çok seneler diyeceğim bu soruya.. Daha sonra balkon ve teraslarla çok vakit geçirdim...
1980 senesinde Beylerbeyini ele aldım diyebilirim...O zamandan beri devamlı bahçelerle ilgiliyim..
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?
Profesyonel yardım almadım..Deneme yanılmalarla,Çok sukutu hayale uğrayışlarla ve kitaplardan edindiğim bilgilerle ve seracı arkadaşlar edinme ile ,birşeyler ortaya çıkarmaya çalıştığımı söyleyebilirim...
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz
İlk alındığında Silivri deki bahçeye plan kendim yapmıştım..Şu anda elimde yok..Şu anda o plana pek sadık kalmamakla birlikte ana hatlar yine aynıdır
İstediğiniz plana seneler içinde bahçeye dikilenler uyum sağlayamıyor..Ve tamamen değiştirmek zorunda kaldığım bölgelerde oldu..
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)
Bakımı kendim yapıyordum...Son üç dört senedir bahçıvan arkadaş zor işlerde yardıma geliyor..Her iki taraftada aynı durum söz konusu...
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?
İstanbuldaki bahçede büyük yüzme havuzu mevcut...Ön bahçede sarmaşıkların kapattığı bir varenda var..
Silivri de sarmaşıklı ahşap bir varenda mevcut..Arka bahçede ilk seneler ağaçlar fidan olduğu için sebze yetiştirebiliyordum..Şimdi çok gölge yaptıkları için geçen yaz tamamen çiçeklendirmeye yöneldim...
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?
Küçük bir balık göleti ve şelale...her iki bahçeye de düşünüyorum...Bu mevsimde İstanbuldaki arka bahçenin şeklini değiştirmek istiyorum..
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)
İstabuldaki bahçe, aslında bir dönüm bir yerleşim olduğu için ,bahçenin büyük bir kısmı benim bakımımda ve ağaçlar şöyledir:
100 yaşına yakın bir ıhlamur..55 senelik bir armut, 15 senelik bir armut,üç tane çam ,4 adet çekirdekten yetiştirdiğim Malta Eriği,ve yine çekirdekten yetiştirdiğim bir adet Vişne,üç adet gülibrişim..Bir adet palmiye...Bir büyük , bir küçük iki limon...Saksıda bir zeytin ....Duvarları kaplayan hedera sarmaşıklar...Mor salkımlar..Acem boruları..Beyaz sarmaşık gül....Sarmaşık kayısı gülü....Pembe ponpon sarmaşık gül.....Amerikan asması...Bir adet izmir üzümü asması.....Ve en son eşimin ısrarla diktiği Karayemiş ağacı..Afrika yasemini...
Silivrideki bahçede: İki büyük fıstık çamı, bir adet palmiye, bir adet sarı erik,dört kiraz,üç armut, bir iğde,bir adet gülibrişim .....Bu bahçedede Gülibrişim, Palmiye ve iğde ağacı benim diktiklerimdir..Diğerleri eşimin ısrarı ile dikilmişlerdir..Son olarakda, bu sitedeki sevgili iki arkadaşımın hediyesi olan bir paulovnia ve mavi çam ı bayramda toprağa aldım..Çalı olarak ptesburnlar,Bahçe yukkaları ,bordür taflanları,......Arka ve önde mor salkımlar,sarmaşık gülleri ....Pembe ponpon sarmaşık güller....,Üç adet izmir üzümü asması....Acem borusu maşallah her yerde herzaman...:)) ve üç adet hanımeli..Afrika yasemini....Ve üç yaşında bir kivi......
Çiçekler : her iki bahçede de ,çeşitli güller , dahlialar, sardunyalar,Kalalar,küpeler,lilyumlar,Fuller,Clema tisler,afrika zambağı,nergis,sümbül ,lilyum,çiğdem,vs soğanlı bitkiler ,aslan pençesi, ortancalar..
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?
Özellikle, mor salkım ve gülibrişim ve sarmaşık güller, dahlia hastası olan ben hayatım boyunca elime düşen her bahçeye bu dörtlüyü hatıra bıraktım...Şu anda bizim olan bahçelerde de bunlar olmazsa olmazlarımdır......
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?
Mor salkım ve sümbülteber.....
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?
Yapabiliyorum...Çelikleme gül,sardunya,karanfil vs... Tohumdan sardunya, karanfil,Cinya,sedef,karagöz vs...Ve çiçek soğanlarını ...
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?
Şebeke suyu kullanılıyor..İlk sene Silivri deki bahçeye kuyu açılmıştı..Önceleri su harikaydı...Daha sonraları tuzlu çıkmaya başladı..Kuyuyu artık aksesuar olarak kullanıyoruz.:))
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?
Tasarruf yapma imkanı yok...Yazları buharlaşma sorunu olmaması için geceleri sulama yapıyorum..
Toprak özellikleri
İstanbul kırmızı toprak ağırlıklı karma....Fakat eski bir bahçe olduğundan yorgun bir toprak ...
Silivri çok kötüydü,kum ve çakıldı; her sene gübre ve torf yaparak düzellttim...
Kompost yapıyor musunuz?
Kompost olarak her sene biçilen taflan ve yeşil bitki artıklarını ve sonbaharda kuruyan dökülen yaprakları hiçbir zaman ziyan etmeyip toprak ve gübreyle karıştırıp bitki diplerine bırakırım...Bu şekilde silivri deki o kötü toprağı iyileştirdim..
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?
Olmaz mı ...Mesela Silivri deki palmiyeyi kuyunun başına diktim görüntü güzelliği için ama yanındaki çam ağacını hesaba katmadan...tabii zamanla çam büyüdü ,palmiyede ..Şimdi çamın palmiyeye bakan dallarını kesmek durumunda kaldım.....
İstanbul daki arka bahçede iki çam ağacı ilk zamanlar mini ağaç olarak çok güzeldi...Ama şu anda limon ağacına çok kötü gölge yapıyor...Hata dolu...Aslında bilinçli bir planlama şart...
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
Ben zirai ilaçlara pek itibar etmiyorum..Ama bu meyanda çok da canım yandı.Bilhassa yeni atılan tohumlardan çıkar körpe çiçek fidelerimi salyangozların bir gecede yok etmeleri başıma çok gelmiştir...Gül tomurcuklarına yapışan o yeşil böcekler...Bu sene hiç acımadım ve salyongozlara ilaç olarak bir toz kullandım...Senelerdir onlara zarar vermemek için denemediğim zararsız madde kalmadı ama başa çıkmak imkansız..Bahçelerde duvar ve nem olduğu için devamlı ürüyorlar...
Bahçeniz organik mi?
Organik sayılır..Çünkü hiçbir zaman suni gübre kullanmadım...
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?
Koyun ve güvercin gübresi....
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?
İstanbuldaki bahçede çok sayıda salyangoz oluşur...Hemde toplayıp bunu yiyebilenlere sunulacak kadar,büyüklükte..:)) Tabii ki tohumdan ilk çıkan bütün fideleri bir gecede yok edebiliyorlar..Fare oluyor ama arka bahçede misafir kedilerin bolluğu onları da yok etti..:)
.Bir sene gübreden olduğunu sandığım bir dana burnu güllerimi kökten kesmiş Silivri ye gidince hepsini yerde buldum..Birde kirpi oluyor..Küçük yeşil kertenkelelerde çok boldur..Kayaların üzerinde devamlı koşuşturmalarını zevkle seyrederim..:))
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?[
Damlama sistemi çok seneler evvel alındı bütünmalzemeler duruyor ,Silivriye kurmak için , ihmale uğradı..Normal şekilde hortumla sulama yapıyorum..Bu sene damlama sistemini kurmayı istiyorum...
[B]Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu ?..
Hayır dağ gibi bir engebe yok...İstanbuldaki arka bahçe nin arkasınde yüksek tepe vardır......İki tarafta yüksek duvarla çevrili olduğundan rüzgarı kesiyor...
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?
İyiki her iki bahçeye de ilk dikimler yapıldığında mor salkımları, gülibrişim ve sarmaşıklarımı dikmişim... Çünkü adres olarak mor salkımlı ev olarak gösterilecek durumda şu anda hepsi de ...
Teşekkürler..........:)
202394
202395
202396
202397
202398
limon_sever
07-04-2011, 21:08
Bahçe sayfanız hayırlı olsun Sayın berrinb.
Bahçeniz muhteşem. Ellerinize ve emeklerinize sağlık. Paylaşımlarınızın devamını bekleriyoruz. Kolay gelsin.
Sayı Limon Sever teşekkür ederim.Resimler çok ama sayfalar müsade etmedi.Diğer bahçemin resimlerini daha sonra sizlere sunacağım efendim.
Sevgi Durul
07-04-2011, 21:24
Sayın berrinb, yeni sayfanız hayırlı olsun. Bahçeniz şimdiden çok güzel, bu demek oluyor ki önümüzdeki günlerde çok daha güzel fotoğraflar göreceğiz. Bahçe çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Fotoğraf boyutlarını küçülterek yüklerseniz çok daha güzel olacak.
202400
202401
202402
202403
202404
202405
202406
202407
202408
202409
Orhan Özbilgiç
10-04-2011, 21:28
Berrin Hanım;
İyiki bahçelerinizi açtınız. Çok nefis görüntüler. İnsanın içi açılıyor. Belliki epeyce oturmuş mekanlar. Artık çok fazla emek gerektirmeyecek cinsten. Tüm sevdiklerinizle, sağlık içinde sefasını sürmenizi diliyorum.:)
Sayın bahçeci arkadaşlar,resimleri yüklemede acemilikten dolayı zorlandım.Yeni olduğumdan bazı kuralları ancak öğrenmekteyim. Yine de bir hata varsa, bakan arkadaşlar beni uyarsın. Bende bahçe çok,dolayısıyla resim de.Kendi de peyzaj ressamıyım. Renkli,sıhhatli,bol çiçekli bahçelerde hepinize iyi baharlar temennisi ile efendim.
Sayın İlk arkadaş ORHAN ÖZBİLGİÇ şimdi mesajınızı gördüm.Teşekkür ederim.Sellukalar çimlendi. Bu nezaketizi hiç unutmayacağım. Şu zamanda sizin gibi arkadaşlar edinmek büyük mutluluk . Bulmadığınız tohum varsa size yardımcı olmaktan zevk duyucağım efendim. Görüşmek üzere iyi akşamlar efendim.
Orhan Özbilgiç
10-04-2011, 21:48
Berrin Hanım;
Benim için en büyük mutluluklardan biridir elimde olanı paylaşmak. Sizi sevindirmiş olmak çok güzel. İnsanın ihtiyaç duyduğunda, yardım isteyebileceği bir arkadaşının olmasıda güzel.
Sağolun. Eğer sizde olduğunu gördüğüm ve beğendiğim bir tohum olursa yardımınızı talep ederim. Sizede iyi akşamlar.
Herşey gönlünüzce olsun.
furkan yıldız
11-04-2011, 08:05
Sayfanız hayırlı olsun. Ne kadar güzel her yer çiçek dolu ve her biri ayrı bir güzel. İnsanın içi açılıyor sabah sabah baktıkça :)
Çok güzel:) Düzenli, özenli, bakımlı. Sahil görüntülerine bayıldım
sibel774
11-04-2011, 10:41
Sayfanız hayırlı olsun. Eviniz denize sıfır ne güzel. O ferforje salıncakta, ne güzel sabah güneş doğarken çay içilir, öğlen hafif bir şekerleme yapılır, akşam güneş batarkende bir kahve içilir. :)
fikreteren
11-04-2011, 10:46
Hoşgeldiniz.Dolu dolu bir bahçe
nurcanaybay
11-04-2011, 10:58
Arkadaşların belirttiği gibi , çektiğiniz kareler çok güzel...dergi kapakların da ki gibi..
sıcacık görüntüler .Deniz kenarın da olması da ayrı bir güzellik .
Aramıza hoş geldiniz ,emeğinize sağlık :)
cetasule
11-04-2011, 11:07
Bahçeniz çok ama çok güzel
o bahçede keyifli günler geçirmeniz dileğiyle
Selamlar
loveflower
11-04-2011, 11:38
Sayfanız hayırlı olsun,emeğinize sağlık çiçekler,bahçeniz,manzaranız herşey çok güzel.
Sayfanız hayırlı olsun elinize emeginize saglık çok güzel çiçekler güle güle büyütmen dilegiyle....
Bahçelerimi gezen arkadaşlar,hepinize sıcak ilgilerinizden dolayı teşekkür ederim. Sizlerle tanışmaktan büyük mutluluk duydum.Görüşmek dileğiyle,renkli,sıhhatli,bol çiçekli bahçeler hepimizin olsun efendim.
füsunANK
12-04-2011, 22:54
İade-i ziyaret edeyim dedim :) Herşey çok güzel. Denizdeki kıpırtı bahçede de devam etmiş . Rengarenk ve hareketli heryer. Çok sevimli. Ellerinize sağlık, güzel günler yaşamanız dileği ile.
denizakvaryumu
13-04-2011, 15:42
Çiçeklere-bitkilere sınır koymayan bahçeler beni daha çok çekiyor.
Tebrikler.
Böylesine güzel bir bahçeyi bizlerle paylaşmakla ne iyi ettiniz.İnsanın baktıkça içi açılıyor.Fotoğrafların devamını merakla bekliyorum.:))
fatma sunay
13-04-2011, 20:10
Bahçeniz hayırlı olsun . Çok renkli bir açılım olmuş elinize ağlık.
ciceksever70
14-04-2011, 08:23
Cok güzel, civil civil bir bahce. Deniz görüntüsü de bir baska güzel. Buralarda bulamadigimiz tek sey deniz. Yesille, rengarenk cicekleri cok güzel kombine etmissiniz. Ben bahcelerde oturma köseleri görünce tamam bu yasayan, icinde yasanan keyif alinan bir bahce diyorum. Tablo gibi hazirlanip uzaktan bakilan bahceler sevimsiz geliyor.
Vildan Sönmez
14-04-2011, 08:37
Başlığınızı yeni farkettim. Renkli dolu dolu bir bahçe, insanın ömrüne ömür katar böylesi. Genel görünüm içimi açtı sabah sabah.
Elinizde varsa bize tek tek tanıtın, detay fotoğraflarını görmeyi çok isterim.
Merhaba;
İyiki geldiniz, iyiki bahçelerinizi bizimle paylaştınız.. Bu ne guzel yeşil ve mavi karışımı.. Gözlerim kamaştı.. :-) Umarım bir gün benim bahçemde sizinki gibi cıvıl cıvıl olur..
Sevgiler..
Berrin Hanım, arkadaşların yazdığı tüm cümlelere aynen katılıyorum, sıcacık, rengarenk bahçe fotoğraflarınızla içimizi açtınız.
Fakat bizler bu güzel bahçenin nasıl oluştuğunu, ne emekler harcandığını da merak ederiz ve okumaktan keyif alırız. :)
nurguldk
14-04-2011, 13:30
Sayfanız hayırlı olsun. Harika dolu dolu bir bahçeniz var. Rengarenk cennet gibi...
Sayın Limon teşekkürler,
Benim,görülen bahçem İst. da, 30 senelik, bir bahçem daha var o da 21 seneliktir.Ben ömrümün bu sürelerinin çoğunu bahçelerime verdim,diyebilirim. Ellerim yaşımdan l0 yaş fazla gösteriyor,Bu süre zarfında bütün işlemleri kendim hallettim,son iki senedir,bel,çapa, ağaç,budama ya yardım alıyorum.
Bu meyanda Enstrümanlarım, ve resimlerimle uğraşıyorum.Bu ellerime ve Tanrıya her zaman teşekkür ederim. Bu sene hava çok çok kötü gitti,oysa benim bahçelerimin işi bu zamana kadar yarılanmış olurdu,İst. daki arka bahçemin gübresini genel temizliğini yaptım, Dahlialarımı çoğaltım,yenileri de diktim,fakat ön bahçem kaldı,çok rüzgar ve soğuk olduğundan çimini yenilemek için dşarı çıkamadım, aldığım şebboy ve osmanlı çimi fideleri kasalarda duruyor.
Bu işler bittiğinde , öbür bahçelerime gidip, naylondaki sardunyaları bahçeye çıkarmak istiyorum. Geçen aylarda oranın gül budama gübre ,çapa işlerini arada gidip bitirdim.
Benim bahçelerimdeki çimlerim normal çim olmayıp çiçekli yer örtücü bitkilerdir. İst. daki arka bahçemde sarı çan gibi çiçek açan bir örtücü , öbür bahçemdeki ise mor çiçekler açan bir yer örtücü bitkidir.dolayısıyla bunların arasındaki ayrık,vs,, otları tek tek köküyle çıkarmak hayli zamanımı alıyor. Bu yüzden bu mevsimde ben bir hayli kilo veriyorum.
Sayın Limon işte benim uğraşlarım daha yeni başlayacak ,ve bütün yaz ve sonbahar sürecek,mutluyum.İnşallah sıhhatimiz müsadesiyle,Tanrının izniyle bütün bunları yaparız.
Görüşmek üzere renkli,sıhhatli, bol çiçekli,meyvalı bahçeler hepimizin olsun efendim.
Sayfanız hayırlı olsun.Emeklerinize sağlık.
günebakan
14-04-2011, 18:56
Bahçeleriniz harika görünüyor verdiğiniz emeklerle ne güzellikler çıkmış ortaya muhteşemler gerçekten denize yakın olmasıda ayrı bir güzellik zaten. Ellerinize sağlık sevgili Berrinbb:)
Tanıtım yazınızdan sizi daha ayrıntılı tanıdığıma çok memnun oldum Berrin hanım. Şimdi bahçenize bakarken hayalimde daha güzel canlandırabileceğim. :)
Sarı ve mor çiçek açan yer örtücüleriniz çok ilgimi çekti. Tohumlarını mı ekmiştiniz? Biçmek gerekmiyor mu? Basılabiliyor mu?
Ben de size dostlarınız ve ailenizle, sağlıklı, huzurlu, keyifli bir sezon dilerim.
nurcanaybay
14-04-2011, 20:44
Bu soruların cevabını ben de merak ediyorum :))
Eğer mümkünse yakın çekim de görmek isterim.
Sayın arkadaşlar,
yer örtücülerimin, İst.daki arka bahçemde olan mayıs da sarı çiçekler açan ,yeşil yaprakları nane nin küçüğü gibi ,çiçekleri mavi çan çiçeğinin sarısı. Kıştan etkilenmiyor ,çok arsız her yeri sarıyor.
Öbür bahçemdeki de Latince isimlerini araştırmadım, yeşil yaprağı maydanoz gibi eflatun mor açan bir bitki ,ben onu çim biçme makinesi ile 2 no gibi biçiyorum.Yine uzuyor ve sarıyor,Kumlu gübreli hafif toprakları seviyorlar.
Ben de sizlere bir şey soracağım,denize sıfır yerde örtücü ve sınır bitkisi ; en iyi adapte olan bir bitki duyduysanız bana lütfen iletin.
Son senelerde tuzlu suyla başımız dertte , ne yaptıysam olmuyor,fikirlerinizi bekliyorum,iyi geceler,görüşmek üzere.
Berrin Hanım, değişik yeşil tonları ve çiçeklerin bir arada olduğu dopdolu bahçeniz çok çok güzel. :)
Her bir bitkiyle tek tek ilgilendiğiniz o kadar belli ki.
Özellikle de oturma alanına ve oradaki kalın gövdeli sarmaşığa bayıldım. Bahçenin geçmişindeki yılları fısıldıyor. :)
Mor renkli yer örtücünüzün verbena (yer minesi) (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9756) olduğunu düşünüyorum doğru olabilir mi?
Şurada yer örtücü olarak örnek bir resmi var:
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=35550&d=1209108359
Sayın Gilan tanıştığımıza memnun oldum,bahçeme hoş geldiniz. Evet haklısınız,bu yer örtücü benim yazlık bahçemin çimidir. l0 seneden fazladır,devam ediyor.Bazi seneler araları yeniliyorum. Teşekkürler,görüşmek üzere efendim.
Sarı çiçek açan yer örtücünüzün adı "Lysimachia Nummularis" Berrin Hanım.
203369
Sayın limon arkadaş,evet ta kendisi ,teşekkür ederim.Benim çok bitki kitabım var, ama birkaçı haricinde Latince isimlerini kafamda tutamıyorum,bu kusurumda notaların ,makamların,şarkı sözlerininve resim çalışmalarımın büyük payı var. Bitkilere sadece ellerimi ve sevgimi verebiliyorum.Beynim başka uğraşlarla meşgul malum yaşda var.Sizin ilginize çok teşekkürlen Sayın Limon görüşürüz canım.Sağol....
Berrin hanım aramıza hoş geldiniz, bahçe bölmümüze renklerinizle, sıcacık bir bahçeyle girdiniz. Nefis, yaşanılmış, yaşanacak bir yer. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Sayın arkadaşlar size 1990 senesinde aldığımız yazlık evimin bahçesinin ilk hali ile 20 senelik görüntülerinden sayfalar sunuyorum. Bu kumlu ve killi toprakla 20 senedir, uğraştım.Ter yüzümden boncuk boncuk dökülürdü, her defasında sevgili çiftçi ve bahçıvan kardeşlerimizin emeklerini hatırlayıp;İşti alınteri bu diyerek onları saygıyla anardım. bahçemi gezen bütün arkadaşlara selam ve sevgilerimi yolluyorum efendim.
204420
204421
204422
204423
204424
204426
204427
204428
204429
204430
204433
204434
204435
204436
204437
Kum çiçeklerim, ve çocukların denizden buldukları altı çürümüş,sahipsiz bir sandalın içine toprak doldurup çiçek fidesi dikmek için kullanılmak üzere hazırlanışıyla ,günlerce alay mevzuu oldum.:))
Yazlık evinizin bahçesi de çok güzelmiş. Sizin elinizin emeği belli oluyor. :)
Nostaljik fotoğraflara da bayıldım. O elinde sarı eldivenlerle çalışan siz misiniz yoksa?
Bir de burası da İstanbul'da mı?
Bahçeniz çok neşeli, ellerinize sağlık.
serhat55
19-04-2011, 23:26
sayfanız hayırlı olsun. bambaşka bi dünya yaratmışınız sevgili berrinbb
Berrin hanım, hoş geldiniz, bahçe başlığınız hayırlı olsun.
Bahçenize çok emek verdiğiniz belli oluyor. Zaten bu uğraş sevgi ve emek istiyor, o zaman karşılığını görebiliyoruz.
Çok güzel bir bahçeniz var, keyfini sağlıkla sürmeniz dileğiyle.
Sevgili Gilan evet elleri eldivenli bendenizBerrinbb.Ben işte böyle bahçeye bir dalarım dünyaları unuturum.Çiçek seralarında bile çiçeklerin diplerindeki otları temizlemeye dalarım.Çevremdeki bütün seracılar ile kanka vaziyetindeyimdir.Hastalık işte bu . Keşke bütün hastalıklar böyle olsa değilmi sevgili Gilan .Gilan,Serhat55,Kömür arkadaşlar hepinize teşekkürler ggörüşmek üzere efendim.
Kum çiçeklerim, ve çocukların denizden buldukları altı çürümüş,sahipsiz bir sandalın içine toprak doldurup çiçek fidesi dikmek için kullanılmak üzere hazırlanışıyla ,günlerce alay mevzuu oldum.:))
Aldırmayın lütfem ne demek alay mevzusu olmak Biliyor musunuz son fotoğrafta kum çiçeklerim dediğiniz sukulentleri görünce bayıldım kum üzerindeki yayılmalarına, çiçeklerine. Bahçenize sözüm yok her bir detay ayrı ayrı konuşmayı hakedecek güzellikte. Ama en çok eviniz dikkatimi çekti. Canlı bir ev yaşayan bir ev. İçinde yaşanmış bir ev. Pencerelerin doğramaları, balkonlar. Denize, güzel bahçenize, çiçeklerinize çok yakışmış. Güle güle oturun, sevgiyle
Berrin Hanım, bahçeleriniz harika görünüyor. Her noktasına özen gösterildiği, emek harcandığı aksesuarların, renklerin ve bitkilerin uyumundan anlaşılıyor. Her köşesi ayrı bir tablo gibi. Bir sanatçının elinden çıktığı hemen belli oluyor. Ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim Sevim.K ,çok haklısınız evin mimarisini bende çok severim,ilk aldığımızdan bu yana 99 depreminden sonra ,kumda biraz yaylanmalar oldu,duvar sıvaları filan çatlama yaptı. Bu sebeble geçen sene bir tadilat yapıldı.Bu fotoğraflar l990 ve 2009 yıllarından ,bu sene inşallah baharı tam oroda yakalayabilirsem,sizlere bir mor salkım ve sarmaşık gül ziyafeti çekeceğime söz veriyorum.Sayın Gilan'ın sorusuna cevap olarakda bu evim İst.Silivri Gümüşyaka dadır.Ben Allahın izniyle 3 veya 4 ayımı burada geçiriyorum. Sevim.K teşekkürler arkadaşım,görüşmek üzere...
Sevgi Durul
20-04-2011, 01:04
Sayın arkadaşlar size 1990 senesinde aldığımız yazlık evimin bahçesinin ilk hali ile 20 senelik görüntülerinden sayfalar sunuyorum. Bu kumlu ve killi toprakla 20 senedir, uğraştım.Ter yüzümden boncuk boncuk dökülürdü, her defasında sevgili çiftçi ve bahçıvan kardeşlerimizin emeklerini hatırlayıp;İşti alınteri bu diyerek onları saygıyla anardım. bahçemi gezen bütün arkadaşlara selam ve sevgilerimi yolluyorum efendim.
Sevgili berrinb, bu görüntülere kavuşabilmek için yirmi yıl mı bekleyeceğiz? Benim sabrım yok. Havalar da ısınmadı, benim gibi yeni başlayanların işi zor.
Yazlık evinizin bahçesini de çok beğendim, boncuk boncuk dökülen terleriniz boşa gitmemiş. Allah sağlık içinde keyfini sürmek nasip etsin. O yeşilliklerin içinde, bizler için de bir bardak çay için lütfen. Sevgiyle kalın.
Sayın arkadaşım SDurul ,üzülmeyin,sadece çamlar,palmiye ve pitesburnlarve bahçe yukkaları ,sarmaşıklarım 20 yıllık ,güller o kadar dayanmıyor her senede tazeliyorum,dahlialarda ,ben mor sarmaşık,gül ve dahlia deliliğinden mustaribim.Sizde mor salkım edinin,çok vefalıdır,eşim inşaatçıdır.Bütün yapılan binaların bahçelerini ben tanzim ettim.Hepsinde mor salkım ve eski İstanbul ağacı olan Gülibrişim vardır.bu ikisi benim bahçelere attığım imza gibi oldu artık.Havalar bu sene beni de çok üzdü,hayırlısı açar inşallah,teşekkürler sevgili arkadaşım Sdurul,görüşmek üzere.
sayn berrinb öncelikle çalışmalarınızda başarılr dilerim bahçenizi gezdikten sonra sandalı gördüm bahçenizide müsait gibi gördüm sanki sandalı bahçenizin bi kenarına yerleştirseydiniz çokdaha güzel olurdu sanırım tabii bu benim fikrim tekrar kolay gelsin
ciceksever70
20-04-2011, 07:26
Berrin hanim yazliginizin bahcesi de eviniz de cok güzel. Aradaki degisim acikca görülüyor. Insan emek verdikce neler gerceklesebiliyor bir daha gördük. Sevgiler.
denizakvaryumu
20-04-2011, 11:58
Bir ara deniz akvaryurmunuzu da resimlerseniz sevinirim :)
Sanırım o da bahçeniz gibi renklidir.
nurguldk
20-04-2011, 12:55
Heryerden özellikle yürüme yollarının kenarlarından fışkıran çiçek ve çalılar. İşte bu görüntü çok hoşuma gidiyor. Ve budur diyorum. Düzensiz gibi görünen simetrisi olmayan bahçeler yaratıyor bu görsel şöleni. Tebrik ediyorum, o sarı eldivenlerle, ellerinizden ne güzellikler doğmuş :))
günebakan
20-04-2011, 13:00
Sevgili Berrin hanım bahçeleriniz gerçekten çok güzel alay konusu olmuşsunuz ama kum çiçekleriniz muhteşem görünüyor bence. Kuru sıcak kumlara nasılda hayat vermiş. Ayrıca sandalı içine doldurulmuş çiçeklerle hayal ettim de bence harika görünür. Ellerinize sağlık:)
Nefin Nur
20-04-2011, 13:18
herşey süper görünüyor,ellerinize sağlık,
2010 yılının yaz ayları......
204597
204598
204599
204600
204601
204602
204603
204604
204605
204606
204607
204608
204609
204610
204611
204612
204613
204614
204615
204616
204617
204618
204619
204620
204621
204622
204623
204624
204625
204626
En sondakiler kuma diktiğim sarmaşık tohumlarının semeresi her sene aynı yerde beni karşılıyorlar.
Kızım Özlem sezon başında bahçe açılışı yaparken,yoğun işlerinden dolayı bir sezonda üç defa gelmek imkanına sahip. her gelişinde süprizlerle karşılaşıyor. Yeni alınan canaryalar toprağa dikilmek üzere kovada bekliyor.
Çiçek dolu bir bahçe...
Pencere önündeki cam güzelleri ne güzel süslemiş orayı.
Yalnız şu resimdeki kırmızı çiçekleri çıkaramadım ben?
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=204606&d=1303305062
Sevgili Gilan onlar kırmızı cam güzelleri,O kısımda büyük çam ağacı gölgesinde ancak saksı da cam güzeli veya küpeli yetiştirebiliyorum.Görüşmek üzere,teşekkürler.
ciceksever70
20-04-2011, 17:08
Cok güzel Berrin hanim. Insan evden cikmak istemez böyle bahcesi olunca.
kasap.94
20-04-2011, 17:30
Berrin hanım. Bahçenizde harikalar yaratmışsınız. bu güzel bahçede ailenizle birlikte ömür boyu mutluluklar dilerim.
Berrin hanım, bahçeniz çiçekleriniz harika sağlıkla tadını çıkarın.
Sevgili Berrin muhteşem bir bahçe çiçekler harika cennet gibi....
Sayın arkadaşlar,inşallah havalar düzelirse ,sizlere bir mor salkım ve gül ziyafeti vereceğim.Bizler için çiçek bitki görmek ,yemek ziyafetinden daha önemlidir.Benim için öyle,katılan arkadaşlar muhakkak çoğunluktur.Görüşmek üzere efendim.Herkeze teşekkürler.
ligustrum
20-04-2011, 20:09
Sayın berrnb; Gülibrişimler de ziyafete dahildir inşallah.
Sağlıcakla kalın.
Sayın ligustrum,ziyaretinize sevindim,sağolun,Gülibrişim ağaçları ancak yaz ortasında açıyor.Mor salkım ve gül mayıs ayında harika oluyor. Gülibrişimi ancak yazın resimleyebilirim. Teşekkürler.
yedikaranfil
21-04-2011, 07:37
Sevgili Berrin; İnsanın bu bahçeden ayrılası gelmez. Denizin mavisiyle çiçeklerin renkleri birbirleri ile renk cümbüşü oluşturmuş huzur veriyor. Baktıkça, heleki şu sabah saatlerinde bahçenizde gezinmek içimi açtı doğrusu. Hayırlı olsun, emeğinize yüreğinize sağlık.
selamlar,
cennetten bir bahçe gibi çok etkilendim.
Sayın Yedikaranfil ve fmerry ,bahçeme hoş geldiniz . Teşekkürler,sağolun,ziyaretinizi bu gün gördüm,Yazlık bahçeme geldim. Hava fena halde soğuk,öğle saatlerinde biraz yabani ot yoldum,felaket şekilde ot kaplamış, bu havanın ısınacağı yok bütün işler Mayıs a kaldı, tohum bile atamadım.Şaşkınım, toprağa biraz dere kumu ve gübre attık. Meyve ağaçları bile çiçek açamamış. İnşallah hava düzelir diyorum. Görüşmek üzere,Herkeze selam.
Üç gündür,yazlıktayım.Hava soğuk,sadece öğle güneşinde çalışabildim.Arka bahçedeki kayabahçesini yeniden tanzim ettim.Seradan saksı toprağı ve mor bembe petunalar,mor beyaz.pembe şebboy,kayısı rengi yer mineleri aldım. Orta kısımlara l5 dahlia dikildi.Biraz gölgelik ama bu sene bir deneyeceğim. Her sene arka bahçeme domates biber fideleri dikiyordum,gölgelik olduğundan iyi netice alamadık.Bu sene arka bahçeyi tamamen çiçek yapmaya karar verdim. Büyük uzun saksılara tohum attım 9 adet ,bir hayli yoruldum.Sayın arkadaşlar Zengarden den tohum sipariş verdim hala gelmedi.İçinizde bu firmadan alışveriş eden arkadaş lütfen bana yazsın,buşekilde ilk defa alışverişte bulundum.Acaba kaç günde gelir?
Zengardenden ben birkaç kere alışveriş yaptım. Üç dört günde geliyor siparişler. Mesaj yazıp siparişlerinizi sorabilirsiniz
Yücel Canpolat
24-04-2011, 07:20
Sayın berrinbb sayfanız hayırlı olsun bahçenizi dolaşıyorum ellerinize emeklerinize sağlık, ancak bitki yoğunluğu çok fazla sizin yeriniz de olsam biraz seyrekleştirme ve çalı formlu bitkilere şekil budaması yapardım bu suretle vurgu olabilecek ağaç çalı ve objeler daha etkileyici bir görüntü oluşturacaktır:)(peyzaj mimarı değilim ama bir doğa severin sesli düşündüğünü kabul ediniz)Selamlar kolay gelsin:)
Sayın SevimK verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.Bu şekilde ilk defa tohum alıyorum,gelmeyince heyecan yaptım,Sağol arkadaşım..
Sayın Yüsel Canpolat benim bahçelerimde çalı formlu bitki yok,yol kıyıları taflan ,köşelerde ptesburn ve yukkalar var.Her sene budanırlar.Her mevsim yeşil olarak sahilde ancak bunları dayandırabildim.Haklısınız ben sınırsız ve doğal tabiatten hoşlanıyorum,Park gibi tanzim edilmiş,plan proje yapılmış bahçe bana hiç bir zaman hitap etmedi.Gezinirken kendinizi bir ormanda farzetmelisiniz,kıyıda köşede kalmış sürpriz renkleri heyecanla keşfetmelisiniz,tabi bana göre,Bahçemi ziyaretinize çok memnun oldum efendim,Teşekkürler,görüşmek üzere..
Berrin Hanım,
Bahçenizde yaptığınız işlerin, düzenlediğiniz köşelerin, kaya bahçesinin de fotoğraflarını ekleyin lütfen. Bu konuda çok birikmiş tecrübeniz var, anlatırsanız biz de faydalanabiliriz. :)
acemifüsun
24-04-2011, 15:41
Sevgili berrinb bahçelerinizi gezdim, emeklerinize ve yüreğinize sağlık:) Doğal, rengarenk, bakımlı bahçelerinizde uzun yıllar ailenizle birlikte sağlıklı, huzurlu yaşayın:)
Çimlendirdiğiniz selluka fideleri ne durumda? Keyifleri nasıl?
Sevgili Gilan,bugün bazı resimler çektim,bu gece başarabilirsem,sergiliyeceğim.Acemi olduğumdan resimleri oğlum ekliyor,binbir nazla.Kaya bahçemi daha tamamlayamadım,zira istediğim çiçek fidelerini bulamadım,daha getirilmemiş.imdilik petunyalarla yetindim.İlgine teşekkür ederim canım .Sevgili Gilan aklımda iken sormak istiyorum,siz piyano çalıyormusunuz,Profilinizden öyle algıladım,eğer öyle ise sizi daha çok seveceğim galiba,görüşmek üzere sevgili arkadaşım.
Sayın acemifüsun, ziyaretiniz için teşekkür ederim,sağolun.Selluka tohumlarının bir kısmı çıktı,yani törpülediklerim herhalde.Öbürlerini parmaklarım acıdığı için,törpülemedim,geç kaldılar.Bir kaçı başını çıkarmış ,Şu anda evin içinde tutuyorum.Bir tanede 2 m.boyunda var,Sayın Ahmeter den edinmiştim(sağolsun),o çok dallanıp yapraklandı,her yere sarmaya başladı. Onu yazlığa getirmek istiyorum çünkü ilk defa bir Selluka çiçeği göreceğim için çok meraktayım.Gözümün önünde olmasını istiyorum,arabaya nasıl sığdıracağımı şimdiden düşünmeye başladım,artık oğullarım ne derse kabulum, çünkü benim çiçek ağaç taşımamdan hakikaten bıktılarve haklılar.Ama ne yapayım onlar da benim çocuklarım ve kedilerim gibi çok kıymetli ,Sevgili Acemifüsun görüşmek üzere .Teşekkürler arkadaşım.
acemifüsun
24-04-2011, 19:39
Sevgili berrinb sellukalarınızı sağlıkla büyütün, bol bol çiçeklerini görün:) O güzel çiçeklerinin müthiş kokusunu duyunca sellukaya aşık olacaksınız:) Mor salkım, filbahri, selluka çocukluğumun çiçekleri:) İsterseniz Mayıstan itibaren sellukacıkları gündüzleri dışarıya güneşe çıkarın, daha sonra havalar ısınınca geceleri de dışarıda bırakırsınız:)
205676
205677
205678
205679
205680
205681
205682
205683
205684
205685
Sayın arkadaşlar;perşembe gününden beri yazlıktayız.Öğle saatleri haricinde bahçe çok soğuktu,evde kalorifer sistemi olmasa zaten oturulmaz.Ön bahçede yabani otları kısmen yolabildim dahada bir sürü var artık haftaya inşallah.Sardunyalarımı,naylon koruyucudan çıkarıp,topraklarını tazeledim,kuruları ayıklandı, adama döndüler biraz bazıları çiçek açmış.ön tarafta geçen sene tohum attığım birkaç şebboy açmış,başka bir hayat belirtisi yok. Arka bahçedeki köpek kulubesi de geçen sene bize alışan bir sokak köpeğinin kulubesi ,her gidişimizde bizi gelip buluyor ama kulubede yatmııyor.Armut ağaçları çiçekte fakat ful açamamışlar, mor salkımlar da aynı,inşallah haftaya açarlarda resimlerini alırız. Kaya bahçesini düşündüğüm şekilde yapamadım,biçim olarak ve çiçeklendirme olarak aradığım fideleri bulamadım,oda haftaya kaldı.Birkaç şebboy ve yer mineleri diktim.Şimdilik bu kadar,gerisi Havaya bağlı . Bu akşam İst. a döndük, yarın öğle saatlerinde burasının ön bahçesine artık bir dalacağım ki ,,,,öylesine işte.Üçhaftadır aldığım osmanlı çimi ve şebboylarım çuhalarım ,hava muhalefetinden dolayı öylece beklediler. Dargın bakıyorlar.....sevgili arkadaşlar daha sonra buluşmak ve görüşmek üzere .Hepinize selam ve sevgiler.Beni dinlediğiniz içinde teşekkürler.
Sevgili Acemifüsun,pekde acemi değilsiniz:)) bakın Selluka hakkında ne güzel bilgileriniz var.Bu çiçek İzmir yöresinin çiçeği olarak duydum, öyledir çünkü nede olsa İst. a nazaran ılık iklimi var.Ben annem tarafından İzmir li sayılırım.Anne soyum oradadır. Çocuk iken anneanne ve dedemi görmeye çok sık giderdik.izmir' in birde ful'u vardır.Krem renkli mis gibi kokan küçük katlı gül gibi bir çiçektir.O bize anne yadigarı bir çiçektir.Kız kardeşim ve ben ful u çok severiz, İst. iklimine de alıştırdık galiba kışın varendalarda duruyor, fakat naylonla sarıyoruz.sizin de dediğiniz gibi ,bende mor salkım hastasıyım ,hatta morsakımcılar adı altında bir gurup düşünüyorum. Filbahri de çok hoş bir fidandır.Onu buradaki seralarda göremiyorum. Selluka ya gelince,ben aşkımı Sellukacı lara itiraf ettim,sağolsun Sayın Orhan Özbilgiç ve Sayın Ahmeter beni anlayıp,derdime derman oldular,Biri Çarşamba dan bana tohum attı, Ahmeter fidan ve fide sahibi olmamı sağladı. gözüm gibi bakıyorum,inşallah iyi sonuç alırım. Sevgili acemifüsun teşkkürler,görüşmek üzere,size sevgilerimi yolluyorum.
Sevgili Gilan aklımda iken sormak istiyorum,siz piyano çalıyormusunuz,Profilinizden öyle algıladım,eğer öyle ise sizi daha çok seveceğim galiba,görüşmek üzere sevgili arkadaşım.
Evet, piyano çalıyorum ama aslında öğreniyorum demek daha doğru olur. :)
Küçüklüğümden beri hep piyano çalmak istemiştim ama şartlar elvermemişti. Birkaç sene önce daha büyük bir eve taşındık ve piyano alabildim. Yaklaşık iki senedir ders alıyorum. Ama hem tam zamanlı iş, hem okul hem de bahçe olunca istediğim kadar pratik yapamıyorum, o yüzden biraz yavaş ilerliyorum. :)
206220
206221
206222
206223
206224
206225
206226
206227
206228
206229
206230
206231
206232
206233
206234
206235
206236
206237
206238
206239
206240
206241
206242
206243
206244
206245
206246
206247
206248
206249
206251
206252
206253
206254
206255
206256
206257
206258
206259
206260
Sevgi Durul
26-04-2011, 16:15
Bitkiler, bahçe çok güzel de tablonuz bir ömür arkadaşım. Elinize sağlık.
Sayın arkadaşlar ,bugün çektiğim resimleri ekledim.Resim eklemeyi tam öğrenemediğim için aralarda tanıtım yapamıyorum şimdilik,kusura bakmayın.Kuş kafesinin yanındaki saksıdaki bitkikahve fidanıdır.Seradaki bir kahve ağacının kırmızı haldeki tanelerini koparıp dikmiştim. Üç senedir bu kadar oldu bakımıda tam bilmiyorum,bilenler beni uyarsınlar lütfen. Deniz tarafındaki saksıdaki de hurma fidesidir,öyle birkaç tane çekirdekten yetiştirdim.Artık toprağa almak istiyorum. Deniz tarafındaki bahçe öylece duruyor,bugün de çok rüzgar var resimleri zor çektim,hastalık havası.Çiçek fideleri ve Osmanlı çimleri durmaktan usandı,toprak da deniz suyundan berbat halde. Güzel bir hava bekliyorum.Hepinize iyi günler,bolçiçekli,renkli bahçeler efendim.
Bahçede görüler ördek ve martıyı besliyoruz.Geçen sene bir sürü yavru yaptılar,Meraklı bir arkadaşa verdik Şimdilik üç tane beyaz ördek var,denizden çıkıp geldiler.Martı ise şöyle her sene sakat bir marı veya başka bir denizkuşu gelir ,komşumla ben ilgileniriz,bir iki sene kalır sonra giderler.Bu kuş da öyle, ördekler artık yerli oldular. Bu arada yanlışlıkla benim ilk zamanlar yaptığım resimlerden biri de karışmış,acemilik işte, güneşli günler sizinle olsun.
İyi ki o resminiz araya karışmış da biz de görmüşüz. :)
Martının duruşu ne kadar güzel. İyice evcil hayvan bellemiş kendini. :)
Şu fotoğraftaki geniş yapraklı bitki nedir?
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=206235&d=1303826547
Sevgili Gilan adını bende bilmiyorum,dekoratif yapraklı bir bitki,kıştan hiç etkilenmiyor,kış yaz yeşil. Aynı zamanda etrafında bir kaç tane fide oluşturmuş. Kitaplarımdan bakacağım,Yazın çoğunlukla yazlıkta olduğum için açtığını da göremedim.İlk resimdeki morlar sedef çiçeğidir.Onun tohumu çok fazla oluyor.Sonbaharda hepinize vereceğim inşallah,Kuru çiçekçilikte kullanılan bir çiçek. Bahçeler daha tam kendine benzeyemedi.teşekkürler ,iyi günler dilerim,görüşmek üzere.
S.durul arkadaşım,yazınızı sonradan gördüm,kusura bakmayın,Çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere,iyi günler.
nurcanaybay
26-04-2011, 20:58
Ben de aynı bitkiyi merak etmiştim :)
Bir de ilk fotoğrafta ki uzun ,pembe çiçeği tanıyamadım .
nurcanaybay
26-04-2011, 21:01
Berrin hanım ;
aynı zaman da yazmışız ,bu arada sorularımın cevaplarını da öğrenmiş oldum :)
Teşekkür ederim.
Sayın arkadaş Nurcanaybay,ziyaretinize sevindim.Sorduğunuz sedef çiçeğidir.Sonbaharda isteyen arkadaşlara tohum yollayacağım,çok yıllık dekoratif bir bitki.Teşekkürler,görüşmek üzere.
Sevgili berrinb maşallah çiçekler çok canlı hepsi birbirinden harika elinize saglık
Sayın Burak Alkan hoşgeldiniz teşekkür ederim ziyaretine. görüşmek üzere..
acemifüsun
27-04-2011, 20:59
Sevgili berrinb sellukalarınız hemen gözüme çarptı, gayet sağlıklılar:) Ellerinize sağlık:) Kahve ağacını ben de tohumdan çimlendirmek istedim, fakat başarılı olamadım. Dudi arkadaşımızın da saksıda büyüttüğü güzel bir kahve bitkisi var, isterseniz ondan da fikir alabilirsiniz:)
Sevgili acemifüsun çok teşekkür ederim,ziyaretinize ve verdiğiniz bilgiye benim için çok mühimdi,sağolun.Görüşmek üzere..
Sayın Akhisarlı bahçeme hoşgelmişsiniz,memnun oldum.İyi dileklerinize teşekkür ederim.Görüşmek üzere efendim.
Ben de kendimi birşey yapıyor sanıyormuşum meğer. Bu bahceleri gördükten sonra, 10 fırın ekmem yemem gerektiğini anladım sayenizde:)
Herşey o kadar doğal, o kadar kendinizden ki. Sevdiklerinizle ve sizi sevenlerle mutlu yaşayın bu güzellikte inşallah.
Sevgilerimle
207781
207782
207783
207784
Doğum günümde bana gelen hediyeler,tohumlar haricinde. Sayın arkadaşlar hafta sonu yazlıktan bazı kareler ama daha baharı getiremedik,hayırlısı olsun.
207785
207786
207787
207788
207789
207790
207791
207792
207793
207794
Sondan üçüncü resim bazı komşu bahçelerdeki son durum.Bu otların tohumları benim ve diğer bakımlı bahçelerin otlak haline gelmesine sebeb oluyor.Bu gidişimde bir orakçı bulup biçtiremedim.Oysa her sene bu zamanlarda orakçılar geçerdi.Onlarda havadan nasibini aldı.Herkese renkli bahçeler dilerim.
Sayın cemo yazınızı sonradan gördüm,ziyaretinize cok memnun oldum,her zaman beklerim.Sizin bahçelerinizde çok güzel,ve emek isteyen kaktüsleriniz harika l0 fırın ekmek yemenize gerek yok bence ,gayet tecrübelisiniz.Teşekkür ederimsevgili cemo görüşmek dileği ile efendim.
Mevsim çiçekleri ve ceylanlar:) Doğum gününüzü yakın bir tarihte kutladınız sanırım Berrin hanım:) Öyle değilse bile her yeni yaş yeni ve güzel başlangıçlar olsun diyelim değil mi sağlık ve huzurda dileyerek:) Sevgilerimle
Taşlar ve sedumlar çok hoş;) Opuntia meyve bile vermiş harika
sevgili Sevim.K arkadaş Nisanın 27 si doğum günümdü ,Çocuklar ve kızkardeşlerim her seneki gibi bana sadece çiçek hediye getirdiler.Yazlıktaki kaktüs ün meyveleri geçen seneki çiçeklerinden, yerde de bir büyüğü var.Her sene sarı çiçek açıp meyva yapıyor ,ama benim çok defalar canımı yakmıştır.yine de söküp atmaya kıyamıyorum.Ama sedum dediğiniz kaktüsler her tarafı sarıyor,Çoğunu,söküp kuma dikiyorum.Ziyaretinize memnun oldumGörüşmek üzere arkadaşım,selamlar.
serkan_istanbul
01-05-2011, 20:24
Bahçeniz çok güzel. Güle güle büyütün bitkilerinizi. Allah nazardan sakalsın
sayın Serkan İstanbul ,ziyaretinize memnun oldum,bende sizin balkon bitkilerinizi çok beğendim,çok hevesli bir arkadaşsınız,size bol çiçekli,ürünlü mevsimler dilerim,görüşmek üzere..
serkan_istanbul
01-05-2011, 20:40
Teşekkür ederim.
Sevgili arkadaşlar,bugün hava harika ön bahçede çalışıyoruz,nihayet kendimizi bu tarafa atabildik,şükürler olsun.Fideler beklemekten l aydır,yüzüme dargın bakıyorlardı. İnşallah bu gün bitirebiliriz. Yardımcım sağolsun biraz ağır gidiyor,bana da bayağı iş düştü . Yazlıktan hoşafım çıkmış halde geldim,kol ve bacaklar tabiri caizse et kesmiş gibi sızlamalar içindeydi,apranaks ile durumu düzelttim.Bu gün bitirebilirsek yarın fotorafları ekliyeceğim.Herkese iyi çalışmalar,inşallah havalarımız böyle gider.
nurguldk
06-05-2011, 16:30
Bahçenizde herşey mutluluk verici. Bitkiler, kuşlar, ördekler :)
Ama ben nakkaş sarmaşığı görünce daha bir mutlu oldum :)
Tohumdan denedim ben, epey sık çıktılar tohum kabında. Ancak gövdeleri çok cılız görünüyor. Okuduğum kaynaklarda ılıman bölgelerde çok yıllık, soğuk bölgelerde kendi tohumlarından her yıl ürediği yazıyordu. Sizin tecrübeniz ne? Bakımı ve nelerden hoşlandığı hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Sevgilerimle..
.Bu gün bitirebilirsek yarın fotorafları ekliyeceğim..
Fotoğraf bekliyoruz;)
Bazan bende, sızılardan cok zor uyuyorum. Bu yüzden sizi cok iyi anlıyabiliyorum. Sabah olup bahceye cıkınca, geceki sızılardan eser kalmıyor tabi.
Allah, gücünüzü kuvvetinizi arttırsın. Herşey gönlünüzce olsun.
Sevgili Nurguldk nakkaş sarmaşık dediğiniz mor çiçek açan mı acaba .Onu ben l5 sene oluyor babamın mezarından bir kök söküp bahçeye mezar anısı olarak diktim,şimdi maşallah her yer doldu ,söküp söküp birilerine veriyorum,bazende atıyorum içim sızlayarak. Çok arsızdır bir köşeden her yere atlıyor.Bakımı filan yok toprağa dikerseniz ,sizi bıktırır.:)) Ziyaretinize sevindim sağolun,görüşmek üzere selamlar.
Yakup Ünal
06-05-2011, 19:23
berrinb hanım;
görünen o ki Çok işiniz var, güzelliklere güzellik katmak için çalışmak gerekir. Sizde severek kısa sürede bahçenizin güzelliğine güzellik katarsınız.
Tablolarınız;
Sonbaharda baharı yaşatıyor içinizin güzlelliklerini katmışsınız yeni tabllolarınızıda bahçenizde takip edeceğim.
İyi çalışmalar
Merhabalar Berrin Hanım,bahçeniz çok güzel her köşesi sürprizlerle dolu.böyle bi bahçede ve manzarada şaiirde olunur ressamda. Resimleriniz çok güzel........sevgiler.
Sayın arkadaş Yakup Ünal doğru söylüyorsunuz ,ben bu senebahçe işlerimi hava muhalefetinden dolayı bitiremedim.İstanbuldaki ön bahçem çim düzenlemesi bitti,fakat saksılarım öylece duruyor.Bu gün biraz çıkmak istedim,ne mümkün öyle bir soğuk rüzgarla karşılaştımki içeri kaçmam elzem oldu. Her sene bu günlerde bitmiş olurdu,ben yazları yazlıkta olduğum için erken bitirmek istiyordum,ne yapalım Tanrı başka keder vermesin.Resimlerin arasında tablolarımın bazılarını sizlere sunacağım beğenmenize mutlu oldum arkadaşım,sağolun. Görüşmek üzere teşekkürler.
Sevgili Handan ,teşekkürler canım,ziyaretin için,sağolun.Bu yaz arkadaşlara saksı boyayıp ,bezeyip göndermeyi düşünüyorum,Gümüşyakada emin bir kargo bulabilirsem.Benim saksılarımı beğeneceğizi düşünüyorum.Çoğu yazlıkta olduğu için bu hafta içinde gidersem resimlerini sizlere sergileyeceğim. beğenilerine teşekkürler ediyorum canım,görüşmek üzere .Selamlar.
Yakup Ünal
06-05-2011, 21:03
Sevgili Handan ,teşekkürler canım,ziyaretin için,sağolun.Bu yaz arkadaşlara saksı boyayıp ,bezeyip göndermeyi düşünüyorum,Gümüşyakada emin bir kargo bulabilirsem.Benim saksılarımı beğeneceğizi düşünüyorum.Çoğu yazlıkta olduğu için bu hafta içinde gidersem resimlerini sizlere sergileyeceğim. beğenilerine teşekkürler ediyorum canım,görüşmek üzere .Selamlar.
tabloları severim bir sürü tablo resmimin resimlerini çekitim bir ara bir sürü malzeme aldım ama yetenek yok diye 3-4 aydan sonra kaldırdım attım hepsini
sabırsızlıkla yeni tablolarını bekleyeceğim.
sayın Yakup Ünal arkadaş,keşke boyaları tualleri atmayıp,biraz daha uğraşsaydınız,sizde mutlaka yetenek vardır,gizlidir, doğaseverlerin çoğunda vardır da keşfedilmemiştir.Resim yapmak insana herşeyi unutturur, o tual sizin dünyanız olur kendiniz yaratır,kendiniz bozarsınız,yani herşey sizin isteğinizdedir.Bir çiçek yetiştirirken ne kadar forma sokmak istesek,kendi naturasındaki şekle uygun büyümeye inat eder.Fakat resim de kesip,biçersiniz,olmadık rengi verirsiniz.Bence vakit yaratıp devam edin .Görüşmek üzere .Selamlar.
210168
210169
210170
210171
210172
Sayın arkadaşlar üç gün önce çektiğim ön bahçedeki çalışmalar.
210175
210176
210177
210178
210179
210181
210182
210183
210184
210185
210186
210187
210188
210189
210190
210192
210193
210194
210195
210196
210197
210198
210199
210200
210201
210202
210203
210204
210205
Sevgi Durul
08-05-2011, 22:38
Sevgili berrinb, morsalkımınız güzel büyümüş. Kimbilir kaç yıllık? Neden soruyorum, biliyor musunuz? Ben daha yeni diktim ve çok küçük, bir an önce büyümesini istiyorum.:dilli:
Ahşap boyamalarınız harika görünüyor, ellerinize sağlık.:)
mandalinci
08-05-2011, 23:17
210186
210187
210188
210189
210190
Herşey güzel ama ben mor salkımlara bayılıyorum.:D
Sevgili SDurul,alta yazı yazmaya girince sizi gördüm,çok sevindim sizi görünce,bunlar arka bahçedemizdeki mor salkımlar 25 senelik, o gördüğünüz bahçede bir ceviz ağacım vardı,ve mor salkımın birini cevize yakın dikmiştim sarsın diyerek,ve ceviz de salkım da beraber apartman boyuna yani üç kat ev boyunca büyüdüler.Salkım cevizden avize gibi sarkıyordu,baharlarda,bir şölendi adeta .Fakat benim (burada bunu söylemeden geçemeyeceğim kusura bakmayın) hain eşim,o koskocaman cevizi kesti,benden habersiz,gerekçesi de gölge yapıyormuş,onun gibi çok sayıda hanımelleri ve güllerime de aynı şeyi yapmıştır.3m.lik ağaç yukkayı da batıyor diyerek kesmiştir,yani ben böyle bir çiçek düşmanı ile de senelerdir savaş verdim.Şu anda içimi döktüm size,İşte o mor salkımda tabii mahfoldu,kökünü bile bırakmamışlar.ağlıya ağlaya bir odun halindeki mor salkımı dua ederekgövdesine sarıldım,sevdim okşadım,ve oraya tutacağından şüpheli şekilde tekrar diktim.Ertesi bahar baktığımda sürgün verdiğini gördüm çok çok sevindim.Gerçi o duvar diplerinde üç adet daha mor salkımım vardı ama, ben bitkilere hayvanlardan daha çok acıyorum.Hayvanlar sesle kendilerini ifade edebilir ama bitkiler şikayetlerini ancak kendilerini anlayan ve sevenlere anlatabilirler. İşte böyle arkadaşım,Eşimle sadece bu konuda anlaşamıyoruz.Geçen hafta yazlıkta arka bahçede clematisleri dikerken bana " Hanım yine ne dikiyorsun diyerek sorunca bende clematis dedim, "domates mi iyi iyi " deyince saklı saklı gülmeye başladım. Kendisi sebze meyva yetiştirmek istiyor, fakat bizim bahçelerimiz müsait değil ağaç altında sebze olmuyor zaten 500 m2 lik bir şey.Geçen hafta bir çiftlik evi bulmuş içinde ağaçlar sebzeler dikilmiş gelişmiş bir bahçe ama artık yaşımız müsait değil 35 yaşlarında olsaydık diyerek vazgeçti.Arkadaşım sana sonbaharda mor salkım çelikleri ne kadar istersen yollarım her tarafa dikiniz, yazın bile bazen açıyor,kokusu enfestir.S.Durul size içimi döktüm lafa tuttum,arkadaşım dinlediğin için sağol,tekrar görüşelim ,İyi akşamlar canım...
Oo sepetlerle mevsim çiçekleri alınmış yerlerine yerleştirilmiş:) Kaktüsler var harika. Sevgili berrin hanım kaktüslerinizde sahte çiçekler var keşke çiçeksiz alsaydınız. İnşallah silikonla yapıştırılmamıştır çiçekler zarar vermeden çıkarabilirsiniz.
Sayın mandalinci bahçeme hoş geldiniz,bende yapılan inşaatların bahçelerinde her bahçeye mor salkım ve gülibrişim ağacı dikerim .Eşim de bunlar artık bütün bahçelere senin imzan oldu diyor.Bende mor salkımcıyım, hatta bu sitede bir gurup kurmayı istiyorum,da ben bilgisayar cahiliyim, fotoğrafları bile yüklemeyi beceremedim daha, oğlum söylene söylene ekliyor.Baharda arzu ederseniz çelik gönderirim.Sağolun ,görüşmek üzere renkli baharlar diyerim efendim.
Sevgili arkadaşım Sevim.K. sizi gördüğüme çok sevindim gece gece ne iyi ettiniz. Kaktüsçü arkadaşım çok doğru söylüyorsunuz .Marketteki ilgili arkadaşa sorduğumda onları özendirmek ve açtırmak için yapıştırıyorlar dedi ,sizin dediğiniz gibi bende sökecektim.Acaba doğru mu? Sizler bu işi daha iyi biliyorsunuz.Sağol arkadaşım, kaktüs saksısına dikkatli bakın beğenirseniz size boyayıp yollarım bu yaz inşallah.Görüşmek üzere iyi geceler dilerim.
Sayın arkadaşlar cumartesi günü Gümüşyaka ya geldik,yolda hava güzeldi,gece hava soğudu.Bu gün ön bahçede ot yolmak için çıktığımda geçen hafta yolunanların yerine başkalarının çıktığını üzülerek gördüm. Güllerin bazısı tomurcuklanmış,dahlialar topraktan filizlerini uzatmışlar,ön ve arka bahçedeki mor salkımlar çok güzel açmışlar,sarmaşık güllerde çıt yok.Bu soğuk hava dalgası hepsinin keyfini kaçırdı,oysa her sene salkımlarla beraber güllerde açardı. Bazı tohumları ektim. Gelirken bir seradan iki kokulu sarmaşık gül aldım,bir pembe,diğeri kayısı rengi,arka tarafta duvar dibine dikmeyi düşünüyorum. İstanbuldaki ön bahçe varenda da soğuk sebebi ile yarım kaldı ,doğru şekilde fotoğraflıyamadım. Görüşmek üzere,herkese selamlar ve güzel havayar diliyorum.
Saksılar çok güzel ellerinize emeklerinize sağlık:).
mandalinci
09-05-2011, 06:37
Sayın mandalinci bahçeme hoş geldiniz,bende yapılan inşaatların bahçelerinde her bahçeye mor salkım ve gülibrişim ağacı dikerim .Eşim de bunlar artık bütün bahçelere senin imzan oldu diyor.Bende mor salkımcıyım, hatta bu sitede bir gurup kurmayı istiyorum,da ben bilgisayar cahiliyim, fotoğrafları bile yüklemeyi beceremedim daha, oğlum söylene söylene ekliyor.Baharda arzu ederseniz çelik gönderirim.Sağolun ,görüşmek üzere renkli baharlar diyerim efendim.
Sn. berrinb,
Bahçelere attığınız imzalara bayıldım, nekadar güzel ve ince düşünce.
Sizden bir anı olarak çelik tabii almak isterim.
Cevizinizin ve yukkanızın acı hikayesi beni çok etkiledi, geçmişler olsun.
Size de mutlu, renkli, sağlıklı baharlar dilerim.
ciceksever70
09-05-2011, 07:27
Berrin hanim seramik calismaniz cok güzel olmus.
Ben de gecen hafta bir mor salkim diktim ancak bu wisteria frutescens amethyst fall denilen bir tür. Satici daha cabuk ciceklendigini ancak digeri kadar büyümedigini söyledi. Artik bahcede pek yer kalmadigi icin benim de isime geldi dogrusu. Sevgiler.
Yakup Ünal
09-05-2011, 08:22
bir resimde ben ekleyeyim ama ressamı ben değilim
nurguldk
09-05-2011, 10:33
Sevgili Nurguldk nakkaş sarmaşık dediğiniz mor çiçek açan mı acaba .Onu ben l5 sene oluyor babamın mezarından bir kök söküp bahçeye mezar anısı olarak diktim,şimdi maşallah her yer doldu ,söküp söküp birilerine veriyorum,bazende atıyorum içim sızlayarak. Çok arsızdır bir köşeden her yere atlıyor.Bakımı filan yok toprağa dikerseniz ,sizi bıktırır.:)) Ziyaretinize sevindim sağolun,görüşmek üzere selamlar.
Çok teşekkür ediyorum bilgiler için. Beni bıktırsın istiyorum :)))
Duvar dibine diksem tel vs. gerekmeden, duvara kendi tırmanabiliyor mu?
Berrin Hanım, yine çok güzel fotoğraflar eklemişsiniz. :)
Mor salkımınızın ve ceviz ağacının hikayesi içimi burktu. Bana böyle bitkilerin kaderine karar verebilmemiz de aslında ilginç geliyor. Mesela bir ağacı kesip yerine bir şey yapma kararı vermek... Bazen biz kimiz ki onun varlığını sonlandırma hakkını kendimizde görüyoruz diye düşünüyorum. Beğendiğimiz bir evin sahibini "sen çık, orada ben oturacağım" diye öldürmek gibi bir şeye benzetiyorum...
Neyse ki mor salkım yeni yerinde de hayata ve size tutunmuş.
Yalnız size en kısa zamanda fotoğraf yüklemeyi öğretmemiz lazım. Eklediğiniz her karede o kadar çok anlatılacak şey var ki. :)
Sevgili Berrin hanım, eşlerin çiçeklerimize karışmaları yönünde hiç yanlız değilsiniz, burada birçok arkadaşımız ve ben bu konu da muzdaribiz. Artık şakaya vuruyoruz, yinede bildiğimizden vazgeçmiyoruz Ama mor salkımınız çok güzel, ellerinize sağlık.
Sevgili berrin mor salkım çok nefis görünüyor 25 senelik bir emek dile kolay sizi canı gönülden kutluyorum çok düzenli bir bahçe ahşap boyamalar ,kaktüsler harika ellerinize saglık....
nurcanaybay
09-05-2011, 17:42
Ceviz ağacına benim de içim cızladı ,üstelik büyümesi yıllar alan heybetli bir ağaç .
Ne diyelim sağlık olsun.
Yoğun bir tempoya girmişsiniz ,kolaylıklar diliyorum.
Sevgili Nurgüldk Bende iki çeşit mor açan sarmaşık var , ismini bilmediğim için kaya bahçesindeki iri mor çiçekli sarmaşık zannettim. Siz herhalde askılı saksıdaki sarmaşığı söylediniz,adının nakkaş olduğunu öğrenmiş oldum.Ben onu yan yalılardan birini yıktıklarında ,bahçesini dolaşırken yerleri kaplamış vaziyette gördüm ,bozulmuş veterk edilmiş bahçeden onları yerden kazıyıp aldım kökleri minicik patetes gibiydi,bir saksıya diktim.O gördüğünüz saksı gibi çok var bütün büyük saksı diplerine toprakla karışıp geliyor ve saksıları kaplayıp aşağılara sarkıyor. esas çiçeğiniz ortada kalıyor.Toprağın üst seviyesinden beslendiği içinde ana bitkiye zararı olmuyor.Ben nakkaşı dekor olarak kullanıyorum,ama bu meyanda B.beyinde arka ön,bahçelerde yerleri bile kısım kısım sardı.Üç mevsim ful olarak yeşil ve açıyor kışın bazen kaybolup ilkbaharda aynı yerlerde kendi çıkıyor.Sonbaharda minik patateslerinden yollayabilirim size,çok arsızdır. Sizin tohumdan ektiklerinize gelince ,o kendisi zaten çok incecik gövdeli bir bitkidir naziktir örselenmeye gelmez hemen kopar.saksınızı yarı gölge bir yerde bırakın ,korunaklı bir yer olsun ,o kendi kendine coşacaktır.Olmazsa ben size yollarım.Selamlar Teşekkürler.
Sayın Nurgükdk çok konuşmaktan unuttum,bu sarıcı değil sarkan bir bitki sarkıtacağınız ,mesela duvar üstü veya askılıklı saksılar,gibi yerlerde oluyor bir tanesinide torflu kumlu toprak üstüne oturtun ,yeride oradan sarsın.İyi günler arkadaşım. Selamlar.
Sevgili Sevim K. bu kaktüs ve sukulent sevdasına beni siz bulaştırdınız,resimlerin güzelliğinden özendim.Size bu yaz inşallah o güzel kaktüslerinize nacizane bir kaç boyama saksı yollayacağım,(Tabii kırılmadan ulaştırabilirsem) Teşekkürler görüşmek üzere,sevgilerimi yolluyorum.
Sayın Mandalinci bahçeme hoş geldiniz,teşekkür ederim,dileklerinize.Size sonbaharda çelik yollarım.Görüşmek üzere selamlar.
Sayın çiçeksever70 ,ziyaretinize teşükkürler canım. Muhakkak ki sizin aldığınız çeşidin bir değişikliği vardır,acaba çiçeği mi ,kokusu mu ,çiçeklendiği zaman lütfen resimlerini ekleyin çok merak ettim. Görüşmek üzere selamlar.
Sevgili Gilan sizi gördüğüme sevindim,kaç gündür yoktunuz,acaba kızımız rahatsız filanmı diyordum. Anlattığım olayları çok iyi hissetmişsin,o ağaca hala üzülürüm.Bu olay gibi kaç defa eşim benim canımı yakmıştır.Ben bu tip insanlara eşim,çocuğum kimolursa olsun ,keyfi sebepsiz olarak bitki ve hayvan canını yakanlara aynen"Elleri kırılsın" diyorum,lafımı da hiç bir suretle geri almıyorum.Zaten böyle bilinçsizce keserek biçerek öldürerek bütün tabiat düzenini mahvettiler.Sonuçlarının nerelere gideceğini düşünmeden.Fotoğraflara gelince sevgili Gilan hakikaten çok zor geliyor öğrenemedim,çocuklarımda öğretme kabiliyeti yok herhalde:)) bende bilgisayarımı üç sene evvelannem vefat edince psikolojim bozulduğu için kendimi daha çok resim ve müziğe adadım, bilgisayarı kaldırıp attım.Tamamen unuttum açıp kapatmayı bile Bu kış bana eşim hediye almış ,şimdi yeniden başladım,yazı olayı da beni yordu çünkü ben noter başkatipliği işimde F klavye kullandığımdan,bu yeni klavyede seke seke gidiyordum.Bir aydır klavyemi değiştirdiler rahatladım,fakat bu resim ekleme olayı beni öldürecek.Resim çok... yükleyecek adam yok:))) Şimdi bir tanıdığıma bilgisayar öğretemeni geliyormuş ,onu alıp bir iki gün resim yüklemeye öğreneceğim.İki oğlum bir kızım var,hiçbirinden artık talep etmeyi istemiyorum:) Gurur meselesi yaptım anlayacağın:)))))) Çocukların hoşuna gidiyor benim bu acizliğim herhalde,yani "Başaramadığın bir şey varmış işte" kabilinden .Gilancığım seni iyi lafa tuttum.Klavye değişikliğinden kaynaklanıyor olabilirmi?.:))Görüşmek üzere canım , bahçene uğramak istiyorum,yeni birşeyler görmek ümidi ile....
Sayın Fatoş arkadaş haklısınız bildiğimizden vazgeçmiyoruz,iyi de yapıyoruz.Benim eşim karışmak bir yana söküp kesip atıyor,Şimdiyekadar bu hususta çok canımı yakmıştır,ne yapalım sağlık olsun diyerek geçiştiriyoruz işte.Dileklerinize teşekkürler görüşmek üzere arkadaşım.Selamlar.
Sayın Burak Alkan arkadaş,Tanrı aşkına sizi nerede bulacağım,geçenlerde bir gece aramaktan inanınız gözlerim yandı,bahçelerde bulamadım,balkon teraslarda yok ,kaktüsçülerde de aradım. Acaba benmi yanılıp göremedim.Hatta bin arkadaşın bahçesinde size rastlayıp,belki bakarsınız diyerek aynı şeyleri yazdım.Olmazsa size mesaj çekeceğim. Çok teşekkür ederim,bahçeme olan ilginize,nazik yazılarınıza ,ama ben sizi bulamıyorum.Selamlar görüşmek üzere.
Sevgi Durul
09-05-2011, 22:28
B.beyinde arka ön,bahçelerde yerleri bile kısım kısım sardı.Teşekkürler.
Size komşu olmak varmış, nakkaş hanım bizim bahçeye de sarardı.
Sevgili SDurul,alta yazı yazmaya girince sizi gördüm,çok sevindim sizi görünce,bunlar arka bahçedemizdeki mor salkımlar 25 senelik, o gördüğünüz bahçede bir ceviz ağacım vardı,ve mor salkımın birini cevize yakın dikmiştim sarsın diyerek,ve ceviz de salkım da beraber apartman boyuna yani üç kat ev boyunca büyüdü.sarkıyordu, .Fakat benim (burada bunu söylemeden geçemeyeceğim kusura bakmayın) hain eşim,o koskocaman cevizi kesti,benden habersiz,gerekçesi de gölge yapıyormuş,onun gibi çok sayıda hanımelleri ve güllerime de aynı şeyi yapmıştır.3m.lik ağaç yukkayı da batıyor diyerek kesmiştir,yani ben böyle bir çiçek düşmanı ile de senelerdir savaş verdim.Şu anda içimi döktüm size,
Arkadaşım sana sonbaharda mor salkım çelikleri ne kadar istersen yollarım her tarafa dikiniz, yazın bile bazen açıyor,kokusu enfestir.S.Durul size içimi döktüm lafa tuttum,arkadaşım dinlediğin için sağol,tekrar görüşelim ,İyi akşamlar canım...
Sevgili berrinb, morsalkım ve cevize üzüldüm. Bir çiçek düşmanı da bizde var.
Aslında düşman demiyeyim, seviyor da belli etmiyor. Çiçekleri kabullendirmekte zorluk çekiyorum. Gereksiz görüyor sanırım. Varsa yoksa meyve ve sebzeler.
Ağaçları için canını verecek. Geçinip gidiyoruz işte.
Morsalkım çeliği teklifiniz için teşekkür ederim. Ama ben çelikleri tutturmakta pek başarılı değilim. Yazık olmasın. Köklü aldığım çok küçük, 25-30 cm bir şey.
O güzel görüntüye ulaşmak için uzuun yıllar gerekiyor. O zaman, sağ olursak 75-80 yaşlarına geliriz.
Herşeyin güzel olması dileklerimle...Sevgiler...
Sevgili Nurcanaybay,Ziyaretiniz beni mutlu etti.Dediğiniz gibi iç sızlatıcı bir olay 20 senelik bir ağaç gövdesini kucaklayıp sarıldığımda ellerim zor kavuşuyordu.Üstelik bir karanfil saksısının içine rahmetli annem bir ceviz atmış orada bitmiş ,bende o saksıyı toprağa aldım ortasındakini de karanfile konmuş destek bir sopa zannettim. Zamanla sopa canlandı yaprak verdi ,meğer cevizmiş.Annemden hatıraydı,annemin öldüğü sene cevizi kestiler ,bu bana çok dokundu.Hiç unutamıyorum.Sağlık olsun diyelim.Sevgili Nurcanaybay sağolun teşükkürler dileklerinize,Görüşmek üzere canım.Selamlar...
210644
210645
210646
210647
mandalinci
09-05-2011, 23:10
Sayın Burak Alkan arkadaş,Tanrı aşkına sizi nerede bulacağım,geçenlerde bir gece aramaktan inanınız gözlerim yandı,bahçelerde bulamadım,balkon teraslarda yok ,kaktüsçülerde de aradım. Acaba benmi yanılıp göremedim.Hatta bin arkadaşın bahçesinde size rastlayıp,belki bakarsınız diyerek aynı şeyleri yazdım.Olmazsa size mesaj çekeceğim. Çok teşekkür ederim,bahçeme olan ilginize,nazik yazılarınıza ,ama ben sizi bulamıyorum.Selamlar görüşmek üzere.
Sn. berrinb,
Sayfanın üstünde, arama yazan yeri tıklayın, sonra ayrıntılı aramayı tıklayın, kullanıcı adına, aradığınız kişinin adın yazın tıklayın. İstediğiniz kişiyi bulursunuz.
Sayın Yakup Ünal arkadaşım bu dört adet nacizane yağlıboya ve akrilik çalışmalarımı sizin için ekledim.Sahifeme sunduğunuz tabloyu çok beğendim,bana çocukluğumda amcamın Tarım Kredi kooparatifi müdürlüğünde vazifeli olduğu köyde geçen yaz tatillerimi hatırlattı,işte budur diyorum,yapılan bir esere baktığınızda size bazı hisleri yaşatabiliyorsa ,başarılı demektir bence tabii. Size gelince arkadaş,o kaldırıp attığın tualleri ve boyaları görünür bir yere koy,ve tarlalarındaki o dümdüz yeşilliklerden başla boyamaya,daha sonra daha büyütemediğin meyve ağaçlarını,dilediğinin yerlere istediğin büyüklükte,biçimde koy,üzerlerini bahar çiçeklerini yerleştir.Bağında bahçende ne olmasını istiyorsan onları biçimlemeye boyamaya kaptır kendini ,ben zannediyorum ki siz resim yapacaksınız.Bu içgüdü sizde olmasa boyaları ve tualleri almazdınız,Ben size bu sözleri tekrar ederek resim yapmaya alıştıracağım galiba .Malum bir bir söz vardır,bir lafı kırk defa söylersen o hakikaten olurmuş ,biz de öyle yapalım.Arkadaşım çok teşekkür ederim ilgine ,görüşmek üzere ,selamlar.
maşallah çok güzel bi bahçe:) sizden birşey rica etsem yasemin çiçeği bulmanız mümkünmüdür? çok acil lazım bana yardımcı olabilirseniz sevinirim..
Sayın Agamen hoşgeldiniz,benim bahçelerimde yasemin yok,bir defa edindimüç sene sonra yerini beğenmedi kurudu. Benim bahçelerimde mor salkım ve sarmaşık gül vardır.Arzu ederseniz sonbaharda çelik yollarım. yasemin çelikten dikildiğini bilmiyorum,bence Seralardan köklü olarak alıp toprağıyla birlikte yerine dikin güneye bakan bir köşe olsun çünkü sıcak iklim sarmaşığıdır.Soğuk iklimde iyi sonuç alamazsınız,mesela Antalya ,İzmir in yaseminleri daha iri çiçekli ve kezkin kokulu oluyor.Bizim İstanbuldakiler öyle değil. size hayırlı renkli baharlar dilerim.Selamlar.
ligustrum
10-05-2011, 02:15
Sayın berrinb; Cevizin anısına diye, yeni bir çiçek dikerseniz; acınız azalır ve geçer.
Tablolardan ilk ikisi huzur verici.
Sağlıklı günler dilerim.
Sevgili berrin sizin bahçe düzeniniz içtenliginiz samimiyetiniz ayrıcalık yapmadan cvp vermeniz çok güzel daha kendime balkon sayfası açamadım internette acemiyim resimleri bile yardım alarak yüklüyorum sizin bahçenizi gezmek çok güzel hayalimdeki bahçe Mersinden kucak dolusu sevgiler :p;) yaglı boya tablolara bayıldım enfes elinize yüreginize saglık...
Yakup Ünal
10-05-2011, 08:21
Sayın Yakup Ünal arkadaşım bu dört adet nacizane yağlıboya ve akrilik çalışmalarımı sizin için ekledim.Sahifeme sunduğunuz tabloyu çok beğendim,bana çocukluğumda amcamın Tarım Kredi kooparatifi müdürlüğünde vazifeli olduğu köyde geçen yaz tatillerimi hatırlattı,işte budur diyorum,yapılan bir esere baktığınızda size bazı hisleri yaşatabiliyorsa ,başarılı demektir bence tabii. Size gelince arkadaş,o kaldırıp attığın tualleri ve boyaları görünür bir yere koy,ve tarlalarındaki o dümdüz yeşilliklerden başla boyamaya,daha sonra daha büyütemediğin meyve ağaçlarını,dilediğinin yerlere istediğin büyüklükte,biçimde koy,üzerlerini bahar çiçeklerini yerleştir.Bağında bahçende ne olmasını istiyorsan onları biçimlemeye boyamaya kaptır kendini ,ben zannediyorum ki siz resim yapacaksınız.Bu içgüdü sizde olmasa boyaları ve tualleri almazdınız,Ben size bu sözleri tekrar ederek resim yapmaya alıştıracağım galiba .Malum bir bir söz vardır,bir lafı kırk defa söylersen o hakikaten olurmuş ,biz de öyle yapalım.Arkadaşım çok teşekkür ederim ilgine ,görüşmek üzere ,selamlar.
üstad; Koşturmaca devam ediyor, haftada iki gün bahçeye yetmiyor. Yorucu da oluyor beden alışmamış hiç birşey yapmayıp tarlada ağaçlara baktığımızda bile yoruluyorum. Ama sizin ve diğer formadaki bahçeleri dolaşıyorum güzlelikleri gördükçe içim açılıyor. Tabloları seviyorum her birisinde bir şeyler anlatıyor ressamın ruh halinin aynası aslında, fırtınalı denizde yol alan gemi, karanlık kötü bir günde etrafını aydınlatan fener, gürül gürül akan şelaler gibi...
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
A.E.O
nurguldk
10-05-2011, 09:11
Sevgili Nurgüldk Bende iki çeşit mor açan sarmaşık var , ismini bilmediğim için kaya bahçesindeki iri mor çiçekli sarmaşık zannettim. Siz herhalde askılı saksıdaki sarmaşığı söylediniz,adının nakkaş olduğunu öğrenmiş oldum.Ben onu yan yalılardan birini yıktıklarında ,bahçesini dolaşırken yerleri kaplamış vaziyette gördüm ,bozulmuş veterk edilmiş bahçeden onları yerden kazıyıp aldım kökleri minicik patetes gibiydi,bir saksıya diktim.O gördüğünüz saksı gibi çok var bütün büyük saksı diplerine toprakla karışıp geliyor ve saksıları kaplayıp aşağılara sarkıyor. esas çiçeğiniz ortada kalıyor.Toprağın üst seviyesinden beslendiği içinde ana bitkiye zararı olmuyor.Ben nakkaşı dekor olarak kullanıyorum,ama bu meyanda B.beyinde arka ön,bahçelerde yerleri bile kısım kısım sardı.Üç mevsim ful olarak yeşil ve açıyor kışın bazen kaybolup ilkbaharda aynı yerlerde kendi çıkıyor.Sonbaharda minik patateslerinden yollayabilirim size,çok arsızdır. Sizin tohumdan ektiklerinize gelince ,o kendisi zaten çok incecik gövdeli bir bitkidir naziktir örselenmeye gelmez hemen kopar.saksınızı yarı gölge bir yerde bırakın ,korunaklı bir yer olsun ,o kendi kendine coşacaktır.Olmazsa ben size yollarım.Selamlar Teşekkürler.
Berrin Hanım çok teşekkür ederim. Bu durumda anladığım kadarıyla yumrulu bir bitki olacak. Saksılara yerleştirdim. Başarılı olamazsam sizden yardım talep ederim. Sevgilerimle..
Yeni klavyeniz hayırlı olsun. Ne güzel böyle beni istediğiniz zaman lafa tutabilirsiniz, çok memnun olurum. :)
Umarım yeni bilgisayar öğretmeniyle iyi anlaşırsınız. Eklediğiniz fotoğraflarda bir sürü değişik bitki gözüme çarpıyor. Eminim her birinin bir hikayesi vardır. Kendiniz eklemeyi öğrendiğinizde hepsini anlatırsınız. :)
Fotoğraf makinemin bir parçası kırıldığı için bu aralar içimden çok fotoğraf çekmek gelmiyor. Telefon ne kadar kaliteli de çekse aynı netliği veremiyor. Neyse ki dün Amerika'dan gelen bir arkadaşım aradığım yedek parçayı getirdi. Bir kaç gün içinde parçayı değiştirebilirsem yeni fotoğraflar koyacağım. :)
Sevgili berrinb,daha öncede belirtmiştim bahçenizin ne kadar güzel olduğunu ,,,,, o sihirli eller demek hem toprakta hemde kağıtta ne güzellikler ortaya çıkarıyormuş.resimleriniz çok güzel.bende hep resim çizmek istemişimdir, resim yeteneğim olmamasına rağmen :(
dalgaya rağmen yol alan gemi çok güzel.......
sayın berrinb hernekadar yazmıyosamda bahçelerinizi devamlı olarak takip ediyorum cevizden konu açılınca bende paylaşmak istedim yaklaşık 20 sene önce rahmatli annem üsküdar burhaniyede rahmetli kayınpederimin bahçesinde çok güzel bi ceviz vardı ondan 5 adet alıp bahçeye diktik üç adedi tuttu iki taneside yarini sevmedi sanırım evin önüdeki ise her tarafı kapladı yaklaşıküç dört teneke ceviz veriyodu tazeyken acı kurutuncada çürüyodu hanımın bütün ısrarına rağmen düzelir diyede kesmedim malesef bu sene kurudu kesmek mecburiyetinde kaldım konu aynı olunca paylaşmak istedim sağlık ve huzur dileklerimle herşey gönlünüzce olsun
Sayın Ligustrum,size çok teşekkürler ederim,yakın ilginizden dolayı,ne kadar güzel bir insanmışsınız.Bana yardım etmek için bir hayli emek sarf etmişsiniz.sizin önerinizle fotoğraf yüklemeye çalışacağım,bir iki gündür hiç vaktim olmadı,yazlığa gittiğimde bahçelerde kendimi kaybediyorum,saatler yetmiyor.Tekrar teşekkür ederim hemşerim diyeceğim ,benim de memleketim Gelibolu dur.Bizim ailede Trakya denince,tabiri caizse akan sular durur.Sizinde benden bir isteğiniz olursa lütfen yazın,elimden geleni yaparım.Görüşmek üzere ,Selamlar.
Sayın Periş,hoşgeldiniz,normal hayatımızda,bahçemize evimize gelip hatır soranlara ne yapmamız gerekirse ,sanal alemdede olsak cevaplamamız gerektiğini düşünüyorum,****** ayırt etmeden,BİLHASSA ""YENİ GİREN ARKADAŞLAR 'a .... Nerede olursa olsun,kendinden en emin kişi bile yeni girdiği bir muhitte, memlekette kendini yabancı hisseder,O yerin insanları zaten eskidir guruplaşmış ve anlaşmışlardır,O ARKADAŞLAR'ın yeni gelenlere bir parça ilgi göstermeleri,gereklidir,(Tabii bence) ...... Benim bu siteye bilgisayara tekrar başlar başlamaz üye olmamın sebebi bitki ve çiçek hastalarının burada toplanmasıdır.Yine bence burada meslek,kariyer,şehirli köylü,para pul ,eski dost yeni dost ayrımı olmadan,yeni üyeleri en eski üyelerin kucak açması, bir merhaba demesidir.Benim düşüncem ve zaten yaşam şeklim budur.Bende güzel Mersin'e selamlarımı yolluyorum,her zaman beklerim ,size sevgilerimi yolluyorum.
Sayın Yakup Ünal arkadaş,hakikaten işiniz zor,küçücük bahçelerde bizler haşat oluyoruz.Sizlere Tanrı kuvvet versin,inşallah emeklerinizin ürünlerini bol bol görüp zevk alırsınız. Boş ver arkadaşım resim yapmayı ,ne yapalım ben sana güzel bir manzara resimi yapar yollarım,canın sağ olsun,bu kadar işin arasında o da eksik kalsın.:)) Ziyaretine memnun oldum görüşmek üzere.
Sevgili nurguldk ,ne zaman isterseniz yardıma açıkım,size Nakkaş da yollarım,sonbaharda patateslerinden,hoşçakal görüşmek üzere.
Sevgili Gilan ortaya çıktığını görünce sevindim,üçgün görmeyince meraklanıyorum. dediğiniz gibi bende çok bitki hikayesi vardır.Hele bir tane varki hiç unutamam. Başka birgün sana anlatacağım. Fotoğraf makinenin parçasını bulmanıza sevindim,Senin fotoğraflarının kalitesi mükemmel,markasını bana bir yazarmısın.Benimki yakın çekimde başarısız.Bu akşam bahçene bir uğramak istiyorum görüşürüm canım,sevgiler.
Sevgili Handann ziyaretiniz ve beğenileriniz beni çok mutlu etti.Sağol canım teşekkür ederim.Biraz uğraşın belki resim yapabilirsiniz,ve çok mutlu olursunuz,Yakup Ünal arkadaşı kandıramadım,sizi belki ayartırım:)).Bu akşam sizin bahçenize de uğramak istiyorum,görüşürüz Sevgiler selamlar canım.
Hemşerim r.ali , sizin ceviz acıymış,kesilmiş normaldir,benim ağacımın cevizide güzeldi,dahası benim eşim onun gibi gülibrişimlerimi, apartman boyu uzanmış hanımellerini,gülleri,hiç acımadan kesmiştir.Yani çok canımı yaktı, lafım ona ,siz lütfen alınmayın. Ama hemşerim işin doğrusu :))) Karadenizli ler (laf aramızda ağaç kesmeyi sever):)) çünkü sizin orada dağ taş ağaç, orman kes kes yine bitiyor,sulak nemli harika yer.Bizim buralar öyle değil,bir ağacı büyütünceye kadar l0 l5 sene bekleniyor. Hemşerim cevizin kütüklerinin biçimi de harikaymış keşke onları biryerlere dekor olarak kullansaydın.Teşşekkür ederim ziyaretiniz beni mutlu etti.Güzel köyüne selam,görüşmek üzere,Sisli puslu manzaralarını bekliyorum,bol bol fotoğraf çek lütfen.
ligustrum
12-05-2011, 04:54
Sayın Berrinb; Bahçenize girişte karşılayan kırmızı medineler ne çiçeği? :)
Sağlıklı günler ve kolaylıklar dilerim.
sayın berrinb madem hemşeriyiz bende size hemşerim diye hitap ediyim yazdıklarında haklısınızda ailemde belkide tek kavgalarımdan biri ağaç kesmememdir öyleki kesilecek olan bişe varsa kesmediğim zaman kızkaredşlerim ıstanbuldan tatile gelince onları kıramadığımı bildikleri için hanım hemen kestirir aslında doğruda yapar mesela ceviz tam evin önündeydi bütün bahçeyi esir almıştı çoktan arkamdan keseceklerdide fırsat bulamadılar kütüklere sıra gelince bir parçasını ayırdım üst kısmını delip toprak dodurmayı yan dallarada saksı koymayı düşünüyorum bakalım nasıl bakalım nasıl olur sağlık ve huzur dileklerimle selamlarımı sunarım
mandalinci
12-05-2011, 06:15
210644
210645
210646
210647
Sn. berrinb,
Resimlerinizi çok beğendim, keşke benim de böyle bir yeteneğim olsaydı.
Sesi güzel olanlarla, resim yapanlara hep imrenmişimdir.
Ellerinize sağlık:)
Satı Uğurtan
12-05-2011, 10:28
202405
202406
202407
202408
202409
Sevgili berrinb, muhteşem, harika, bu güzellikler karşısında diyecek söz bulamadım sağlıkla tadını çıkarın sevgiler.
Sevgili Handann ziyaretiniz ve beğenileriniz beni çok mutlu etti.Sağol canım teşekkür ederim.Biraz uğraşın belki resim yapabilirsiniz,ve çok mutlu olursunuz,Yakup Ünal arkadaşı kandıramadım,sizi belki ayartırım:)).Bu akşam sizin bahçenize de uğramak istiyorum,görüşürüz Sevgiler selamlar canım.
Ben geldim yineeeeeeee,
Sevgili berrinb,ulaşım sıkıntım var benim, seneye bana uygun bi araç alıcaz o zaman ilk işim kursa yazılmak, sizin resimlerinizi ve Füsun Hanımın resimlerini görünce kafaya koydum. Artık bende cin ali çizmekden kurtulucam :)
Benim normalde kullandığım fotoğraf makinem profesyonel bir model. Nikon D60.
Şu resimdeki: http://www.galaksi-cockergold.dk/news2010/NIKON-D60-AF-S-DX-Nikkor-18-105mm-f-3-5-5-6-G-ED-VR-Objectif-DC-55-200mm-F4-0.jpg
Bu modellerde yakın çekim yapabilmek için ona özel objektif de almak gerekiyor.
Yeni fotoğraf makinesi almayı düşünüyorsanız Nikon'un ve Sony'nin ufak modelleri de oldukça başarılı. Onları tavsiye ederim. Genelde 4-5 cm yakına kadar fotoğraf çekebiliyorlar. :)
Sayın arkadaşlar hepinize teşekkürlerimi sevgilerimi sunuyorum,mayıs l0 da yazlııktaydım.Yan komşum beni bahçede yakaladı,annelergünü hediyesi olarak bu mineleri bana sundu,Hadiye hanım a buradanda teşekkürlerimi yolluyorum.Selamlar .
211423
211424
211425
211426
211427
211428
211429
211430
211431
211432
211433
211434
211435
211436
211437
211438
211439
211440
211441
211442
211443
211444
211445
211446
211447
211448
211449
211450
211451
211452
211453
211454
211455
211456
211457
211458
211459
211460
211461
211462
mandalinci
12-05-2011, 15:34
211458
211459
211460
211461
211462
Berrin hanım, yoksa bu resimleri kendiniz mi yüklediniz? Herşey çok güzel, manzara harika, siz de çok iyi görünüyorsunuz.
Ama mor salkım kraliçe.
Sevgili arkadaşlar geçen sene kırık dökük saksılara budadığım gülleri dikmiştim,kışı geçirip bahara eriştiler,çok sevindim.Toprak görünen yerlere bu hafta her seneki gibi topladığım cinya tohumlarını ektik,inşallah geçen seneki gibi salyangozlar yemez,ilaçla öldürmekte istemiyorum,üzücü oluyor.Başka bir çaresini bilen varsa lütfen yazsın.Palmiyem her seneki gibi budanacak havayı bekliyorum.Kumda görülen sarı çiçekli hardal dır.hersene çıkıyor,Bende körpe yapraklarını salatada kullanıyorum.Son zamanda ,yine bu sitede bir arkadaşın yazdığı yemek tarifinden esinlenerek bulgur pilavına karıştırdım.Harika oldu,Hanım arkadaşlara tavsiye ederim.Buradaki mor salkımlarda arka ve önde harika olmuşlardı çekemeden edemedim.Artık bıkmışsınızdır,umarım:)) .Lavantam daha açmamış tomurcuklarını size sundum.Güllerde tık yok. Herkese selamlarımı yolluyorum.
Sayın mandalinci o ben değilim yan komşum Hadiye hanım bana anneler günü hediyesini getirirken onu fotoğrafladım. Malesef fotoğrafları makineden bilgisayara atmayı ancak öğrendim,siteye yüklemeyi ise çalışıyorum,yakında başaracağım,hırs yaptım,çünkü çocuklar feci şekilde benimle dalga geçiyorlar:)) Görüşmek üzere teşekkürler.
füsunANK
12-05-2011, 16:35
Mor salkımlar çok güzel açmış. Ben esnaf çiçeği ( Uyku çiçeği ) ni de çok severim . Ne güzel açmış. Komşunuzun hediyesi de harika. :)
Sevgili berrin allahım herkeze böyle tatlı düşünceli komşular nasip etsin mor salkımdan hiç bıkarmıyız bu kareleri izlemek çok güzel maşallah sizin sevginizle çokda güzel görünüyor mor salkım allah nazardan korusun sizi efendim elinize yüreginize saglık
ligustrum
12-05-2011, 16:37
Sayın berrinb; Mor salkımınız çok güzel, Gülibişimleri de görmek dileğiyle..
Sağlıklı günler dilerim.
cetasule
12-05-2011, 18:26
Çok güzel görüntüler
Teşekkürler
Elinize sağlık
günebakan
12-05-2011, 18:27
Sevgili Berrin bodrum papatyaları hele de o mor salkım muhteşem hepside:)
serkan_istanbul
12-05-2011, 18:41
Mor salkım bayıldım. Ellerinize sağlık. Iyi akşamlar.
Sayın ligustrum, ekte gösterdiğiniz kırmızı çiçekler,cam güzelleridir. Gölgede büyük ayaklı saksılarda dikili olduklarından yüksekte duruyorlar.Arkadaşım ilgine teşekkürler.Fotoğraflara gelince ancak makineden bilgisayara nakil etmeyi öğrendim.yavaş yavaş; çünkü malüm biz LALE DEVRİ çocuklarıyız,:)) Zorlanıyoruz bazı yeni bilgilerde. Çok teşekkürler,görüşmek üzere...
Sevgili Hemşerim r.ali,cevizi kesilmiş ,ama kütük harika biçimli,budak yerlerini oyarak içlerine sukulent veya sarkan bitkiler dikerseniz enfes bir görüntü vermiş olursunuz.Hatta kabartılmış bir çiçek tarhının ortasına koyun, tarhdaki çiçeklerle kütüktekileri kontras renklerle dikerseniz,seyrine doyum olmaz.Benimde İst. da ve yazlıkta kütüklerimve ağaç göklerim vardır.Gördüğüm yerden toplar alırım dekor olarak kullanmayı çok severim.resimlerini bekliyorum hemşerim,güzel köyüne ve ailene selamlar.
Sayın Satı Uğurtan,bahçeme hoşgeldiniz,beğenilerinize ve temennilerinize çok teşekkür ederim.Her zaman beklerim ,renkli baharlar,efendim.
Sevgili arkadaşlar,FüsunANK, Periş.Ligustrum.Cetasule,günebakan,Serkan İstanbul,ziyaretleriniz için teşekkür ederim,beni mutlu ediyorsunuz her zaman beklerim.Renkli baharlar hepimize,selamlar efendim.
Sevgili berrinb, mor salkımların kokusu buraya kadar geldi. Bahçeniz neşe içinde, ellerinize sağlık.
Birinci fotoğraftaki sarkan çiçek ne. Bayıldım onun o dolgun görüntüsüne:) "Mor salkımlı ev" çok güzel. Evi bütünlüyor mor salkım, evi tamamlıyor.
Zafer İnandıklı
14-05-2011, 20:34
Sayın berrinb, tebrik ederim.
Muteşem güzellikler meydana getirmişsiniz; elinize, emeğinize, yüreğinize sağlık.
Bahçerinizde örnek alabileceğim çok şey var. Bu güzellerin arasına bir kraliçe yakışır, Epiphyllum Oxpetalum (bir gecelik gelin) arzu ederseniz o da benden olsun.
Selâmlar...
Sayın Özbeyhaklısınız mor salkımın kokusu tabiri caizse dokuz mahalleyi sarar. Sıcak hacada daha da iyi hissedilir.Teşekkürler görüşmek üzere..
sevgili arkadaş sevim.K o fotoıraftaki bayan yazlıktaki yan komşumdur.Beni herzamanki gibi bahçede yakaladı pazar günü anneler günü hediyesi olarak İstanbul dan getirmiş.çiçek Mine beyaz mor ebruli ve çok gelişmiş olduğu için tanıyamamışsınızdır.Gerçi benim makinemde güzel resim çekmiyor yakın plan da sıfır diyebilirim.yeni bir tane almayı düşünüyorum.Seni bahçemde gdüğüm için sevindim,epeydir,görünmemiştiniz,merak ediyordum,hasta felanmı diyerek.görüşmek üzere arkadaşım,Sevgiler Selamlar.
Sayın Zafer İnandıklı,ziyaretiniz beni çok mutlu etti.Hoşgeldiniz, beğenilerinize sevindim.Sizinle tanışmak isterim, çiçekleriniz bahçenizin güzelliği bir yana siz sanatçı bir arkadaşsınız.Fikirleriniz bana çok orjinal geldi.saksılarınız,saksı asacak objeleriniz çok kaliteli ve değişik objeler . Ben Beylerbeyinde ikamet ediyorum,buyrun gelin beraber bir çay içeriz .Bana önerdiğiniz çiçeğe gelince: İnanırmısınız ben bu Üsküdar da oturanlardan korkmaya başladım:)) Çünkü Üsküdar bazı yatırlarıyla mübarek bir ilçemizdir.Sizde eren evliya mısınız da ,bahçenizi gezerken o benim tabirimle ATLAS isimli çiçekte gözüm kaldı,içim de cızzz etti .Ben o çiçeği kaç defa edindiysem olmadı yetiştiremedim.Beni sevmiyor diyorum artık ve kestim almayı,sevdamı içime gömdüm.Sizin bu teklifiniz beni inanın şok,etti.Üstelik benim gittiğim sera ve marketlerde de hiç göremiyorum,daha çok balkonlarda ,pazarlarda görüp almıştım. İşte benim Atlas hikayem bu . Sağolun .Size özelden telefon numarası ve adres yollarım, buyrunuz şeref verirsiniz.Sizler gibi ince duygulu arkadaşı ağırlamak bana zevk verir efendim.Saygılar,sevgiler.
Zafer İnandıklı
15-05-2011, 21:02
Sayın Zafer İnandıklı,ziyaretiniz beni çok mutlu etti.Hoşgeldiniz, beğenilerinize sevindim.Sizinle tanışmak isterim, çiçekleriniz bahçenizin güzelliği bir yana siz sanatçı bir arkadaşsınız.Fikirleriniz bana çok orjinal geldi.saksılarınız,saksı asacak objeleriniz çok kaliteli ve değişik objeler . Ben Beylerbeyinde ikamet ediyorum,buyrun gelin beraber bir çay içeriz .Bana önerdiğiniz çiçeğe gelince: İnanırmısınız ben bu Üsküdar da oturanlardan korkmaya başladım:)) Çünkü Üsküdar bazı yatırlarıyla mübarek bir ilçemizdir.Sizde eren evliya mısınız da ,bahçenizi gezerken o benim tabirimle ATLAS isimli çiçekte gözüm kaldı,içim de cızzz etti .Ben o çiçeği kaç defa edindiysem olmadı yetiştiremedim.Beni sevmiyor diyorum artık ve kestim almayı,sevdamı içime gömdüm.Sizin bu teklifiniz beni inanın şok,etti.Üstelik benim gittiğim sera ve marketlerde de hiç göremiyorum,daha çok balkonlarda ,pazarlarda görüp almıştım. İşte benim Atlas hikayem bu . Sağolun .Size özelden telefon numarası ve adres yollarım, buyrunuz şeref verirsiniz.Sizler gibi ince duygulu arkadaşı ağırlamak bana zevk verir efendim.Saygılar,sevgiler.
Hâşâ bu ne kutsal bir mertebeyle ne de Üsküdarlı olmakla ilgili, bu ağaclar.net aile fertlerine özgü bir şey. Görmesek de hissederiz.
Davetiniz için teşekkür ederim. Sizinle tanışmaktan memnuniyet duyarım.
Selâmlar, saygılar...
Manzaranız gercekten harükulade, bitkilerinizde oldukca yakışmışlar yerlerine. Resimlerinizde çok başarılı.Güzel bir yaz dilerim. Sevgiler.
Normalde mor salkım çok düşkün olduğum bir çiçek değildir ama bu fotoğraflardan sonra bu görüşüm tamamen değişti. :D
epeydir,görünmemiştiniz,merak ediyordum,hasta felanmı diyerek.görüşmek üzere arkadaşım,Sevgiler Selamlar.
Doktorum üç gün misafir etti hastanede:) Malum yağmurlar geçti derken polenler benim kronik astım alarm verdi. İyiyim artık birlikte yaşamayı öğrendik başa çıkmayı başarabildiğimce:)
nurguldk
16-05-2011, 13:52
Berrin Hanım çok tatlısınız :) Sadece resimlere bakmak değil. Yazdıklarınızı okumak da bana çok keyif veriyor :) Bahçenizdeki herşey birbirinden güzel ama o mor salkım cennet gibi maşallah.
Kuzen 38 beğenilerinize ve temennilerinize çok teşekkürler. Selamlar efendim.
Sevgili Gilan,yazlıktan bu gün döndük,hemen bir mor salkım edinin,olmazsa ben sonbaharda çeliklerini size yollarım.Görüşmek üzere.Sevgiler.
Sevgili Sevim.K geçmiş olsun canım,tahmin etmiştim göremeyince,bende de müzmin bronşit var,bu havalar hiç yaramıyor.İdare ediyoruz,Tanrı beterlerinden korusun.Görüşmek üzere sevgilerimi yolluyorum.
Sevgili Nurgül dk.çok teşekkür ederim,kalb kalbe karşıdır,her nekadar birbirimizi sanal dan tanısakta.Ben de sizin kızınızın resminden,evinizin biçimi ve bahçelerinizin konumundan etkilenerek size diğer bir kaç arkadaş gibi ayrı bir sempatim var.Ne güzel bir şey tanışmadan konuşmalarla birbirine sevgi beslemek,değilmi.İnşallah birgün tanışma fırsatımız olur.Sağolun beni mutlu ettiniz.Görüşmek üzere canım.selamlar,sevgiler.
Sevgili berrin çok geçmiş olsun sevgili nurgüle katılıyorum bende çok tatlı ve sıcaksınız sizin sayfanızdaki yazılarınızı takip etmeden geçemiyorum bende yüreginize saglık biran önce saglıgınıza kavuşmanız dilegiyle mersinden sevgiler...
cetasule
23-05-2011, 12:04
Berrin hanım çok geçmiş olsun.Acil şıfalar dilerim.
Selam ve sevgiler
Sevgili Periş,Akhisarlı,ve sevgili Cetasule,malesef ben değil de eşim rahatsızlandı,on gündür mide sorunu var bir gece sabaha kadar hastahanede kaldık,yapılan işlemlerde hiçbirşey görünmüyor,ama çok halsizleşti,bizi çok korkuttu,iş mevzularından uzaklaştırmak için yazlığa götürdük,çünkü evde istirahat edecek tipte bir insan değil.Açıkçası işkolik.Bu gün de MR için götüreceğim.Yaş yetmiş sekiz ,inşallah atlatırız,bir sürü resimler çektim,yüklemeye fırsatım olmadı.Yakın ilgilerinize teşekkürler ederim,Görüşmek üzere.selamlar.
ciceksever70
23-05-2011, 12:38
Sevgili Periş,Akhisarlı,ve sevgili Cetasule,malesef ben değil de eşim rahatsızlandı,on gündür mide sorunu var bir gece sabaha kadar hastahanede kaldık,yapılan işlemlerde hiçbirşey görünmüyor,ama çok halsizleşti,bizi çok korkuttu,iş mevzularından uzaklaştırmak için yazlığa götürdük,çünkü evde istirahat edecek tipte bir insan değil.Açıkçası işkolik.Bu gün de MR için götüreceğim.Yaş yetmiş sekiz ,inşallah atlatırız,bir sürü resimler çektim,yüklemeye fırsatım olmadı.Yakın ilgilerinize teşekkürler ederim,Görüşmek üzere.selamlar.
Gecmis olsun Berrin hanim.
Sevgili Çiçeksever 70 çok sağolun canım.İlginize teşekkürler.görüşmek üzere.
mandalinci
23-05-2011, 13:09
Çok geçmiş olsun, Allah size güç kuvvet versin, bakacak olan sizsiniz. inşallah çabucak atlatır eşiniz bu sağlık sorununu.
Sevgili mandalinci sağolun çok teşekkür ederim,güzel dileklerinize .görüşmek üzere selamlar.
Sevgi Durul
23-05-2011, 13:20
Sevgili berrinb, eşinize geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Sevgiler...
Sevgili SDurul sağolun,ne kadar hassas arkadaşlarım olmuş.Hep söylerim de....İşte bitkiseverlerin içtenliği bir kere daha kanıtlanmış oldu. Bitki ve hayvan sevenler kadar insan seven olamaz.Bu sözümü sarmaşık ve ağaç düşmanlarına duyurmak istiyorum,ama ne fayda... Yazlıktan geldim,duyduğum bir konu beni çok üzdü,yan tarafta oturan Türkiyenin en mühim sanayiciliğini topraktan , tabiatten elde etmiş bir zat'ı muhterem benim zavallı sarmaşıklarıma kafasını takmış,kesmemi istiyorlar.Yazıklar olsun diyorum bu zihniyete,doğa düşmanları...Ne yapmam lazım,File karşı karınca misali .. Ulu Tanrım a havale ediyorum,bu insanları. SDurul size yine derdimi döktüm,kusura bakma arkadaşım,Sevgiler Selamlar yolluyorum.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.