View Full Version : Bu böceklerin ne olduğunu bilen var mı?
Uğur böceği ne ilginç bir böcekmiş. Her evresi bambaşka görünüyor, tanınacak gibi değil...
329620
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f3/HarAxy_ontwikkeling.jpg
ismail seyrek
06-09-2012, 01:55
Bu yusufçuk değil, ama nedir?
Bu da bizim balkondaki misafir ama ne olduğunu bilmiyorum. Üzeri tüylerle kaplıydı.
kelebek çalısı
06-09-2012, 02:08
Bu da bizim balkondaki misafir ama ne olduğunu bilmiyorum. Üzeri tüylerle kaplıydı.
Emin değilim ama larva formundaki yusufçuklara benzemekte.
sertacturhan
06-09-2012, 07:28
Bu bir Asilidae familyasından Robber fly. Yani katil sinek. Gözü pek bir böcek avcısıdır. HAvada arı kaptığına şahit olduğum oldu.
Selamlarımla ;)
Wild Nature of Turkey: Asilidae (http://wildnatureofturkey.blogspot.com/2012/09/asilidae.html)
İyi günler dilerim
Sevgi Durul
17-09-2012, 18:55
Çekirge
çiftçi5234
Bu böceğin adı nedir?
332138
çiftçi5234
17-09-2012, 18:58
''Dobik çekirge'' ? :)
Salyangozlar için attığım zehiri yiyerek ölmüş. Bu nedir?
kelebek çalısı
27-09-2012, 14:55
Türkçesini bilmiyorum ama İngilizce slug olarak geçen canlı. Bahçemde çokça mevcut. Kabuksuz sümüklü böcek de diyebiliriz.
Sümüklü böcekten biraz farklıydı.
Derisi çok kalındı ve kendisi de kalındı. Sırtında da sanki ikinci bir deri gibi bir bölüm var.
Sümkülü böcek değil sanmıştım.
kelebek çalısı
28-09-2012, 18:35
Sümüklü böcekten biraz farklıydı.
Derisi çok kalındı ve kendisi de kalındı. Sırtında da sanki ikinci bir deri gibi bir bölüm var.
Sümkülü böcek değil sanmıştım.
Uzman değilim bu konuda ama anlayabildiğim kadarıyla bu canlının anatomisi gereği kabuksuz sümüklü böcek olarak tarif edebildim.
335115
Baş bölümünden sırtına doğru uzanan kısım zaten kabuk olarak adlandırılıyor, her ne kadar bildiğimiz, gördüğümüz kabuk görüntüsünden farklı yumuşak bir yapıda olsa bile.
sertacturhan
29-09-2012, 08:08
Uzman değilim bu konuda ama anlayabildiğim kadarıyla bu canlının anatomisi gereği kabuksuz sümüklü böcek olarak tarif edebildim.
335115
Baş bölümünden sırtına doğru uzanan kısım zaten kabuk olarak adlandırılıyor, her ne kadar bildiğimiz, gördüğümüz kabuk görüntüsünden farklı yumuşak bir yapıda olsa bile.
Bu degerli bilgi icin cok tesekkurler
kırk tanıdım birde kelebegi :)
Açıklamalarınız için teşekkürler.
MeyveliTepe
20-10-2012, 23:25
340081
kelebek çalısı
20-10-2012, 23:31
Kene değil mi bu :confused: :(
MeyveliTepe
20-10-2012, 23:50
Hayır, keneden epey küçük. Boyları 0,7 mm civarında.
Sayın MeyveliTepe,
Eklembacaklı ve 8 bacağı olduğu için Örümceğimsiler (Arachnida) sınıfından, boyutundan dolayı da bir tür akar olduğunu düşünüyorum.
Sizin bahçede yoğun popülasyon olarak bulunuyorsa bir tür avcı akar da olabilir. :)
Çok zor soru soruyorsunuz. :)
Tür tespitini herhalde bir entomolog yapabilir.
MeyveliTepe
21-10-2012, 18:35
Bu başlık soru sormak için ama itiraf edeyim cevabı biliyorum :)
Bir çok arkadaşımızın aslında çok karşılaştığı fakat tanımadığı başbelası bir akar. Resimdeki, ensesine %100 saf lime-sulfur (gülleci bulamacı) damlatılmış, ayrıca toz kükürt serpilmiş halde mutlu mesut dolaşan bir tanesi :)
MeyveliTepe
22-10-2012, 15:58
Resimdeki yaratık "Northern Fowl Mite" (kanatlı Tüy Akarı - Ornithonyssus sylviarum).
Göz görmeyince gönül katlanır derler ama pek de öyle değil galiba.
Bu yıl bunlarla çok uğraştım. Hikayesi burada (http://blog.meyvelitepe.org/2012/10/22/is-basa-dusunce-kunduraci-olunurmus/).
Yer : Bağyurdu, Kemalpaşa, İzmir
Tarih : 04 Ağustos 2012, Cumartesi
Gece ışık altında avluda otururken masamıza kısa bir süreliğine misafir olan bu kanatlı nedir acaba..? Saygılarımla,
Anisoptera - Dragonfly
(Kız Böceği - Yusufçuk)
Sn. MeyveliTepe çok teşekkürler.
ne kadar zarif.....
Sevgi Durul
03-11-2012, 21:09
Graphosoma Lineatum
üzüm
Bu böceğin adı nedir? Teşekkürler...
343372
Sayın SDurul,
Graphosoma sp. (Graphosoma lineatum) galiba.
MeyveliTepe
03-11-2012, 22:25
Evet, Graphosoma lineatum. Bir tür pis kokulu böcek.
Sevgi Durul
16-11-2012, 17:45
Adını öğrenmek istediğim bir böcek daha var.:) Teşekkürler...
346529
Sayın SDurul,
Yanılmıyorsam Lygaeus sp.
Türkiye'deki böceklerle ilgili kaynaklar o kadar eksik ki alt türünü bulmak/söylemek çok zor. Belki Lygaeus equestris olabilir.
Muhsin Hanif
27-11-2012, 16:47
Bu böceğin ne olduğunu bulamadım. Balkonda yerdeydi.
Tropinota Squalida
Bakla Zınnı
Meyveli Tepe
Sakdag
Teşekkürler.
Bu böceğin ne olduğunu bulamadım. Balkonda yerdeydi.
Tam emin değilim ama çiçeklerin meyveye dönüşmesini engelleyen zararlı ''Bakla zınnı'' olduğunu düşünüyorum.
MeyveliTepe
28-11-2012, 09:44
Scarabaeidae ailesinden tropinota squalida. Bakla zınnı diye genel olarak bilinen bu türün farklı bir alt türü olan tropinota hirta. Çok benzerlik gösterirler bu sebeple buna da bakla zınnı denirse kanımca yanlış olmaz.
Larvaları köklere, erginleri çiçeklere zarar verir.
kartal124
02-12-2012, 15:32
Arkadaşlar sık sık bitkilerimin gövdelerine yapışık şekilde gördüğüm bu böceğin ne olduğunu bilen var mı?
En son fesleğen bitkisinin gövdesine yapışmış olarak gördüm.Kabuklu gibi birşeyler, dokununca herhangi bir tepki vermiyorlar, hareket ettiklerini de görmedim.Sert bir gövdeye sahipler.Hatta böcek mi yumurta mı tereddüt ediyorum.
Zaralılar ise ne şekilde mücadele edebilirim?
Selamlarımla.
Halil Önen
02-12-2012, 16:15
Saksı toprağının ürettiği böcekler olabilir...
Bitkinin gövdesini su ile fırçalayıp temizlemek gerekiyor.
Saksı toprağının üzerine içtiğiniz kahvenin telvesini sulandırıp döküldüğünde _ ki kahve böcek öldürücüdür_ diğer böcek ve sineklerden kurtulursunuz. Önceleri haftada bir 3-5 defa sonra ayda bir dökülür. Çok kullanırsanız toprağın yapısını olumsuz etkiler.
MeyveliTepe
02-12-2012, 16:57
Arkadaşlar sık sık bitkilerimin gövdelerine yapışık şekilde gördüğüm bu böceğin ne olduğunu bilen var mı?
En son fesleğen bitkisinin gövdesine yapışmış olarak gördüm.Kabuklu gibi birşeyler, dokununca herhangi bir tepki vermiyorlar, hareket ettiklerini de görmedim.Sert bir gövdeye sahipler.Hatta böcek mi yumurta mı tereddüt ediyorum.
Zaralılar ise ne şekilde mücadele edebilirim?
Selamlarımla.
Sert kabuklu, ayaksız ve hareket etmeyen, dallara yapışmış vaziyette ise genel olarak kabuklu bit (Scale Insect büyük ihtimal Armoured Scale Insect) olarak adlandırabiliriz. Sanıyorum diaspididae ailesinden ancak bu ailede 2600'den fazla alt tür var. Makro çekim yapabilirseniz olası tür tesbitini belki biraz daha daraltabiliriz. Etraftaki ağaç, çalı ve başka odunsu bitkileri iyice kontrol edin. Baharda yumurtaları çatladığında çıkan minik larvalar ayaklı ve hareketlidir. Rüzgar vb. her şeyle bit bitkiden diğerine taşınabilir. Larvalar yavaş hareket ederek kendine bir yer bulur ve yerleşir. Kısa sürede durum atlayarak kabuk geliştirir, ayakları yok olur.
Bir bıçak ucuyla bir tanesini kaldırıp kabuğun altına bakın. Bu mevsimde bir çok minik yumurta barındırıyor olabilir (bu yaratıklarda genellikle erkekler elips gibi, dişiler daha daire gibi olabiliyorlar).
Yerleştikleri yerde bitkinin öz suyunu emerek beslenirler.
kartal124
02-12-2012, 17:32
Evet sayın meyvelitepe,
Bilgilendirmeniz üzerine yaptığım araştırmada bunların bitki üzerinde kışlayan dişi kabuklu bitler olduklarına kanaat getirdim.Birkaç tanesini daldan ayırıp olabildiğince makro çekim yaptım.Kabuğun içinde beyaz unumsu oluşumlar var.Canlılık emaresi görünmüyor, kabuğun içinde canlı bir gövde yok,sırf kabuk, ama içinde yukarıda da belirttiğim gibi beyazımsı birşeyler var ki muhtemelen bunlarda kabuğun içinde kışlayan yumurtalar.
Elden geldiğince tek tek toplayıp imha edeceğim.
Selamlar.
Küpe çiçeği (Fuchsia ) nin saksisinda farkettiğimiz bu yumurtacıklar neyin yumurtalarıdır bilen var mi ?
teşekkürler
352624
kelebek çalısı
09-12-2012, 12:37
Küpe çiçeği (Fuchsia ) nin saksisinda farkettiğimiz bu yumurtacıklar neyin yumurtalarıdır bilen var mi ?
teşekkürler
352624
Salyangozlar bahçenizde var mı bilmiyorum ama benim baş şüphelim onlar olurdu.
Salyangozlar bahçenizde var mı bilmiyorum ama benim baş şüphelim onlar olurdu.
Şüphe götürmez denecek kadar fazla salyangozumuz oldu bu sene bahçemizde, Her türlü yolu denememize rağmen, en etkili çözümü yine toplama ve uzaklaştırma olarak gördük. Kış gelince toplama işini pek yapamiyoruz tabi.
Acaba küpe çocuklarını bahçe kısmından içeri mi almalı ?
kelebek çalısı
09-12-2012, 13:01
Sn. ciroz aynı problem, salyangoz ve sümüklü böcek sorunu benim bahçede de mevcut. Hatta yumurtalarını bırakırken dahi rastlıyorum sıklıkla. Bu durumda hem gördüğünüz salyangozları hem de farkettiğiniz yumurtalarını minik bir kurekle bulunduğu toprağın içinden alarak bahçeden uzaklaştırmanızı öneririm. Ben de organik ve organik olmayan yollardan mücadele yapsam da sorunu tamamen çözemiyorum.
Küpe çiçeğini bir kaç kez deneyerek, yaşatamamış biri olarak son sorunuz için buraya (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/1545-92.htm) uğrarsanız üyelerin fikirleri sizin imdadınıza yetişecektir :).
Sn. ciroz aynı problem, salyangoz ve sümüklü böcek sorunu benim bahçede de mevcut. Hatta yumurtalarını bırakırken dahi rastlıyorum sıklıkla. Bu durumda hem gördüğünüz salyangozları hem de farkettiğiniz yumurtalarını minik bir kurekle bulunduğu toprağın içinden alarak bahçeden uzaklaştırmanızı öneririm. Ben de organik ve organik olmayan yollardan mücadele yapsam da sorunu tamamen çözemiyorum.
Küpe çiçeğini bir kaç kez deneyerek, yaşatamamış biri olarak son sorunuz için buraya (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/1545-92.htm) uğrarsanız üyelerin fikirleri sizin imdadınıza yetişecektir :).
Sn. kelebek çalısı
Teşekkürler,
Salyangozlar gerçekten enteresan istilacılar...Bizde toplama yolundan başka bir çözüm üretemedik daha. Bakır şerit çözüm gibi görünse de, maliyet hesabını henüz yapmadık, toplamaya devam...
bahsettiğiniz konu (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/1545-92.htm) 'ya konu üyeliğimiz var. Oradaki değerli üyelere de danışmak lazım haklısınız.
Aslında yerlerinden memnun görünüyorlar ama biraz üşüdüler sanki...
verdoque
27-01-2013, 20:17
Merhaba,
Ekteki böcekleri evin içinde bulup dışarı atmaya kıyamadım, çiçeklerimin üzerine bıraktım belki buldukları kırmızı örümcekleri yerler diye. Daha sonra dönüp tekrar baktığımda kırmızı örümcekten kurtulmayan plumeriamın üzerinde yakladım arkadaşları. Gelip internetten biraz araştırdım, bu stink bug ya da shield bug ailesi hem zararlı hem avcı türlerden oluşuyormuş. Bu resimdekinin tam adını bilen var mıdır ve de zararlı mıdır?
Teşekkürler.
MeyveliTepe
27-01-2013, 22:18
Brown marmorated stink bug (Halyomorpha halys), zararlıdır. Kışlamak için evlere, muhafazalı çatlaklara, örtü altlarına girerek baharı bekler. Zararı emgi yaparak taze sürgünler ve meyvelerin suyunu emmek şeklindedir.
verdoque
27-01-2013, 22:55
Brown marmorated stink bug (Halyomorpha halys), zararlıdır. Kışlamak için evlere, muhafazalı çatlaklara, örtü altlarına girerek baharı bekler. Zararı emgi yaparak taze sürgünler ve meyvelerin suyunu emmek şeklindedir.
Teşekkürler Sn Meyvelitepe, ben de kışkışlayayım onları o zaman.
senayyazici
24-02-2013, 16:35
2 -3 gündür mutfağımı sardılar masada camda her yerde var. Camın önünde çiçeklerim var onlarada geçtiler . Zararlımı acaba?
2 -3 gündür mutfağımı sardılar masada camda her yerde var. Camın önünde çiçeklerim var onlarada geçtiler . Zararlımı acaba?
Sn şenayyazcı bitkileriniz toprağını kontrol ettiniz mi bitkileriniz den geçmiş olabilirler
MeyveliTepe
27-02-2013, 00:28
Fotoğrafta büyüklük belli olmadığı için hata payı bırakarak Baklagil Tohum Böceği (Acanthoselides obtectus) olabileceğini söyliyeceğim.
Mutfakta kurufasulye, kuru bezelye, mercimek vb. sakladığınız yerleri kontrol edin. Bunlardan biri böceklenmiş ve oradan dağılmış olması kuvvetle muhtemel.
senayyazici
01-03-2013, 00:40
Fotoğrafta büyüklük belli olmadığı için hata payı bırakarak Baklagil Tohum Böceği (Acanthoselides obtectus) olabileceğini söyliyeceğim.
Mutfakta kurufasulye, kuru bezelye, mercimek vb. sakladığınız yerleri kontrol edin. Bunlardan biri böceklenmiş ve oradan dağılmış olması kuvvetle muhtemel.
Çok haklı çıktınız unuttuğum bir avuç kuru fasülye böceklenmiş teşekkür ederim
MeyveliTepe
11-03-2013, 13:12
Büyüklüğü nedir?
canberkay150
14-03-2013, 18:36
Arkadaşlar geçen gölün kenarında gezinirken 2 tane tırtıl buldum . fotoğrafları aşağıda. bir kavanozda besliyorum. daha doğrusu beslemeye çalışıyorum ama ne yer ne içerler bilmiyorum. biraz yardımcı olur musunuz. koza yapmalarını istiyorum :) ne yapmalıyım ?:confused:
mandalinleerik
14-03-2013, 20:19
Yapmanız gereken tek şey bulduğunuz yere geri bırakmaktır bence.
Sevgi Durul
18-03-2013, 22:00
379621
Eser İlhan
18-03-2013, 22:34
Arkadaşlar geçen gölün kenarında gezinirken 2 tane tırtıl buldum . fotoğrafları aşağıda. bir kavanozda besliyorum. daha doğrusu beslemeye çalışıyorum ama ne yer ne içerler bilmiyorum. biraz yardımcı olur musunuz. koza yapmalarını istiyorum :) ne yapmalıyım ?:confused:
Bulduğunuz tırtıllar sanırım çam kese tırtılı. Çam ağaçları için azılı bir zararlı. Forumda hakkında bilgi bulabilirsiniz. Bence beslemeye çalışmayın. Masum görünüşüne bakmayın,bunlar birçok bitkiye zarar veren, mücadele edilmesi gereken canlılardan.
Altta çam kese tırtılı resmi ekliyorum. bakıp siz karar verin.
379634
kelebek çalısı
19-03-2013, 01:39
Lilioceris sp. sanırım.
verdoque
19-05-2013, 20:45
Kayseri'de halk arasında kevzi denen bir böcek varmış. Bahçede yeni diktiğimiz kirazlara musallat olmuş. Yaprakları delik delik ediyormuş. Bu böceğin ne olduğu hakkında fikri olan var mıdır?
Zararlanmış yaprakların fotoğrafları aşağıdaki mesajda:
http://www.agaclar.net/forum/1157243-post1262.htm
Phasmida-çalı çekirgesi nerede yakalayabilirim ?
Nautilus Cycad
10-06-2013, 23:08
Merhaba şuan müsait değilim aslında ama yinede sorun cevapsız kalmasın. Bu kılkanatlılar türüne ait turuncu b*k böceği diyebilirim. Bilimsel açıklamasını yarın gün içerisinde yaparım. Bu böcek zararsız. Ancak yavruları bitki köklerini mahfediyor bilgin olsun. Zirai önlem alman gerekiyor.
Yer : Bağyurdu, Kemalpaşa, İzmir
Tarih : 04 Ağustos 2012, Cumartesi
Gece ışık altında avluda otururken masamıza kısa bir süreliğine misafir olan bu kanatlı nedir acaba..? Saygılarımla,
Anisoptera - Dragonfly
(Kız Böceği - Yusufçuk)
Sn. MeyveliTepe çok teşekkürler.
bu bi yusufçuk değil
Neuroptera takımından bir böcek latincesini bilmiyorum türkçesi
karınca aslanı bildğim kadarıyla. yusufçuklar antenli olmuyor
Bu böcek nedir?
377298
Ben en çok mor salkım ve erguvan çiçeklerinde gördüğüm siyah eşekarısı olarak bildiğim bir tür arı. Marangoz arı da deniyormuş.
günün ardından: Marangoz arı! (http://gununardindan.blogspot.com/2010/02/marangoz-ar.html)
Mor salkımlarda fotoğraf makinam yanımda olmayınca çekemedim. Ancak erguvan fotoğrafları çekerken çektim. Erguvan Ve Siyah Eşekarısı - Galeri - agaclar.net (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=43540&c=member&imageuser=134495)
kelebek çalısı
25-06-2013, 01:11
bu bi yusufçuk değil
Neuroptera takımından bir böcek latincesini bilmiyorum türkçesi
karınca aslanı bildğim kadarıyla. yusufçuklar antenli olmuyor
Değindiğiniz nokta ilgimi çekti ve bu konuda kısa bir araştırma yapmak istedim. Bazı temel bilgilerle birlikte yine benzer alt türlerin karakteristik özellikleri ve sizin vurgusunu yaptığınız Neuroptera takımından Myrmeleontidae familyasına ait Antlion (http://www.ozanimals.com/Insect/Antlion/Myrmeleontidae%20family/.html)türünün yusufçuklarda (Dragonfly) olduğu gibi kanat yapısına sahipken, anten bakımından incelendiğinde yusufçukların oldukça kısa antenlere sahip olduğunu öğrendim.
Önerdiğiniz türe daha yakın durduğunu söylemeliyim. Gerçekten de yusufçuklarda bu kadar uzun antenler mevcut değil. Güzel bir yerden yakalamışsınız. Bu vesileyle bilgilenmiş olduk. ;)
Teşekkürler.
Bu örümceklerin ismi nedir? Son zamanlarda balkonumda çok fazla görmeye başladım. İlginç bir duruşları (ince-uzun) var. Korkuyorum bunlardan. Değişik irilikte 5-6 tanesini 4.kattan aşağı attım.
427016
427017
Gül Batur
17-07-2013, 20:36
hiç böyle örümcek görmedim
Tohumcu Nılgun
18-07-2013, 00:04
Sayin sakdag,
Ben de bu turu ilk defa goruyorum, cok enteresan gorunuyor.
Yakindan cekilmis birkac fotograf daha eklemeniz mumkunmu acaba?
Sayin sakdag,
Ben de bu turu ilk defa goruyorum, cok enteresan gorunuyor.
Yakindan cekilmis birkac fotograf daha eklemeniz mumkunmu acaba?
Yürürken böyle görünüyor, bekleme modundayken ince-uzun konumda oluyor, sürekli ağında ters duruyor; farkedilmiyor.
427316
427317
Tohumcu Nılgun
18-07-2013, 23:29
Yürürken böyle görünüyor, bekleme modundayken ince-uzun konumda oluyor, sürekli ağında ters duruyor; farkedilmiyor.
427316
427317
Sayin sakdag,
internetteki turlere baktim ama fotograflarini eklediginiz orumcegin biraz benzerleri var, malesef aynisini goremedim.
Benim rokalarımın üstlerinde de bu böceklerden var. Rokaları delik deşik yapan bunlarmı acaba? Akşamları hep böyle çift şekilde yapraklarda duruyorlar. Sanırım çiftleşiyorlar :mad:
427683
Sayın alien, bu böcekler halk arasında "Pis Kokulu yeşil Böcek" olarak bilinen Nezera viridula'nın nimf yani erginleşmemiş hali. Acilen gönderin onları oradan zira rokalarınızın özsuyunu emdikleri gibi kötü kokular bırakmaları çok yüksek ihtimal.
Teşekkür ederim Sayın malbman, acaba bunlardan kurtulmanın doğal bir yöntemi var mı? Yoksa tek çözüm ilaçlamak mıdır ?
Merhaba arkadaşlar geçenlerde bir yerden saksıda hedera türü sarmaşık aldım paludaryumumu koydum fakat o günden sonra kol altlarım ve bacaklarımda kaşıntılar oldu kaşınan yerler baya tahriş oldu yama yavaş yavaş geçiyor :) kardeşimde de aynı durum söz konusu bitkiyi balkona çıkardım kırmızı biberi kaynatıp suyunu spreylemeyi düşünüyorum fakat bu durum sizce nedir? Böcekler zıplayamıyor iğnenin ucu büyüklüğündeler ve hızlı yürüyorlar 1-2 defa kolumda gördüm yoksa evi böcekler mi bastı yardımlarınızı rica ediyorum.
Sevgi Durul
26-07-2013, 22:33
Arıya benzeyen, dev, siyah, kanatları güneşte parlak mavi olan, bu böceğin adı nedir? Teşekkürler...
429776
YeniGine
27-07-2013, 00:45
:( Dün gece bir üyemizin sayfasında görmüş idim Bombus arısının yabanisi diye fakat bulamadım sevgili SDurul.
YeniGine
27-07-2013, 01:32
:D Sevgili SDurul yoruma cevap yazdığımdan beri aranıyorum, nerde gördüm nerde gördüm ve bir yandan da diyorum ki kendi kendime 'Arılar, kelebekler, böcekler Sevgili SDurul'un bahçesinden başka bir yerde de yok ama' tabi ya dün gece de yine SDurul bahçede görmüş idim. Bombus arısı bence de.
Sevgi Durul
27-07-2013, 11:09
:Bombus arısı bence de.
Görsellerde aradığımda, bombus arısına benzetemedim.:) Kesin cevabı burada bulurum diye düşünmüştüm.
arkadaşlar domates yapraklarımda gördüğünüz yumurtalar var. Zararlı bir böcek yumurtasımı. Çok ilginç bir görünümü var çip gibi =)
431453
Daha kaliteli fotograf için
http://j1308.hizliresim.com/1d/2/r10g5.jpg
Kendi sorumun cevabını yanılmıyorsam buldum.. Pis kokulu boceklerden (Pis kokulu yeşil böcek (Nezara sp.) cok sayıda görüyordum. İnternetten araştırınca bunun benzer yumurtalarından buldum.
http://www.iberia-natur.com/insekten/Wanzen/image013.jpg
ilgili sayfa
Pis kokulu yesil bocek (http://www.iberia-natur.com/en/insekten/wanzen.html)
Arıya benzeyen, dev, siyah, kanatları güneşte parlak mavi olan, bu böceğin adı nedir? Teşekkürler...
429776
Daha önce resimlerini çekmiş ve bir arkadaşın yazmış olduğu yazıya cevap vermiştim. Aşağıda benim çektiğim resim var.
Erguvan Ve Siyah Eşekarısı - Galeri - agaclar.net (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=43540&c=member&imageuser=134495)
Marangoz arı olarak aratınca sitemizde de daha önce konu açıldığını gördüm. http://www.agaclar.net/forum/bortu-bocek/28239.htm
s.serdar
03-08-2013, 02:43
Testere arısı olabilir mi?
yok bombus arısı değil türkçe ismini biliyordum ama unuttum bombus arısı yuvarlacık sarı siyah oluyor. bunun adı daha farklı arı yani HYMENOPTERA takımı böceği ancak bombus arısı değil. başka bi arı
Selamlar, Balkondaki mercanköşk yapraklarını yiyen kurt, tırtıl benzeri bu canlı nedir?
Yediği yaprak yeşilse yeşil, kuru yaprak ise kuru yaprak rengi almaktadır.
Bitki üzerindeyken görmek çok zor.
kelebek çalısı
24-03-2014, 01:35
Selamlar, Balkondaki mercanköşk yapraklarını yiyen kurt, tırtıl benzeri bu canlı nedir?
Yediği yaprak yeşilse yeşil, kuru yaprak ise kuru yaprak rengi almaktadır.
Bitki üzerindeyken görmek çok zor.
Bu bir geometrid caterpillar. Mühendis tırtıl olarak biliniyor.
Arkadaşlar bu böceğin ne olduğunu bilen var mı?
Papatyaları istila etti ve yapraklarının dökülmesine neden oluyor.
Nasıl mücadele etmeliyim acaba ?
478150
478151
Sevgili Hozat Ablacım, bunlar bakla zınnı. Çiçekler ve meyve ağaçları için çok tehlikeli bir zararlı. Elle toplayıp imha edin mümkün olduğunca.
Bir de mavi rengi seviyorlar. Mavi renkli bir kaç leğene su doldurup, bahçenin değişik noktalarına koyun. İşe yarar.
Meyve ağacında rastladığım bu canlının adı nedir? Hem sineğe hem de bir çeşit arıya benzettim.
478160
478161
Merhaba bahçemde yerlerde dolaşan , kanatlı, kırmızı üzerinde siyah benekleri olan bu böcek nedir acaba? Zararlı mı ,yararlı mı?Meyve ağaçlarıma zarar verir mi?Nasıl kurtulurum yardımcı olabilir misiniz?
http://i.hizliresim.com/wbzBA8.jpg (http://hizliresim.com/wbzBA8)
Sevgili Hozat Ablacım, bunlar bakla zınnı. Çiçekler ve meyve ağaçları için çok tehlikeli bir zararlı. Elle toplayıp imha edin mümkün olduğunca.
Bir de mavi rengi seviyorlar. Mavi renkli bir kaç leğene su doldurup, bahçenin değişik noktalarına koyun. İşe yarar.
Teşekkür ederim Sevgili sakdağ
Bilmeden toplaya başlamıştım,mavi leğeni de hemen uygulayacağım.
Sevgilerimle.
MeyveliTepe
24-03-2014, 18:16
Bu böcek bakla zınnı değil, bir tür sinek. Bu da arı gibi tozlayıcıdır.
Bu bir geometrid caterpillar. Mühendis tırtıl olarak biliniyor.
Teşekkür ederim, 2 senedir merak edip bulamamıştım.
Mart sonu bahçe toprağını çapalarken yeraltından çıkan bu kurdu tanıyan var mıdır? Boyu yaklaşık 2cm
479820 479826
Yine mart sonu bahçe toprağını çapalarken yeraltından çıkan bir başka böceği fotosunu ekliyorum. Boyu 4-5cm civarında, topraktan çıkarılınca kendi etrafında kıvrılmaya başlıyor. Bitkilere zararlı bir tür müdür?
479827
479831
Bu böcek türünü bilen varmı evi istila ettiler
limon_sever
12-05-2014, 19:04
Ceviz Hastalıkları (http://www.agaclar.net/forum/ceviz/8634-15.htm#post1279441) sayfasında da sormuştum, cevap veren çıkmadı. Günde 3-4 tane ceviz yaprağına geliyor. Bu zararlının adı nedir?
http://www.agaclar.net/forum/attachments/ceviz/489363d1399213920-ceviz_zararlilari.jpg
Ceviz yapraklarına verdiği zarar...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/ceviz/489362d1399213749-ceviz_yaprak_zararlisi.jpg
Ceviz Hastalıkları (http://www.agaclar.net/forum/ceviz/8634-15.htm#post1279441) sayfasında da sormuştum, cevap veren çıkmadı. Günde 3-4 tane ceviz yaprağına geliyor. Bu zararlının adı nedir?
http://www.agaclar.net/forum/attachments/ceviz/489363d1399213920-ceviz_zararlilari.jpg
Ceviz yapraklarına verdiği zarar...
http://www.agaclar.net/forum/attachments/ceviz/489362d1399213749-ceviz_yaprak_zararlisi.jpg
Sayın Limon sever,
Elinizdeki bağ maymuncuğudur. Ancak yaprakta sizdeki gibi bir zarar vermez. Yaprağı keserek yer.
Benim bahçemde de bol miktarda var. geceleri faaliyette olurlar genelde. çıtır taflan, leylak yaprakları ortancalar kısaca ne bulursa yiyor. Zırhlı da bir yapısı var pek etkili ilaç bulamadım ben henüz.
Cevizinizdeki yaprağın durumu ise bana biraz kırmızı örümcek dadanmış gibi geldi.
Merhaba,
Benjanminlerimin saksı toprağından bir kurtçuk çıkıyor korkunca kıvrılıp top gibi oluyor.
Fotoğrafını henüz çekmedim.
İlaçlama için ne kullanabilirim
bu bocek veya tırtıl cinsini bilen var mı arkadaslar?
pipevine diye internetten bir tırtıla benzettim ama zayıf bir ihtimal..
Arkadaşlar bu böceğin ne olduğunu bilen var mı? Bahçemde şu anda yoğun bir şekilde nesillerini devam ettirmek için faaliyetteler. Çoğunlukla asma gibi yeşil, taze yerlerdeler. Zararları var mı?
499021
499022
499023
Arkadaşlar bu böceğin ne olduğunu bilen var mı? Bahçemde şu anda yoğun bir şekilde nesillerini devam ettirmek için faaliyetteler. Çoğunlukla asma gibi yeşil, taze yerlerdeler. Zararları var mı?
Cercopis vulnerata olarak geçiyor. Erginleşmeden köpük yapan bitlerden. Yeşil ve gri türleri benim asmamda da gözüküyorlar zamanla.
Sanırım bitki özsuyu ile besleniyorlar, çok fazlalar ise zararları olacaktır.
Sevgi Durul
21-07-2014, 00:39
Ağaç bamyanın (araujia serecifera) yaprağının arkasında görülen bu böcekler nedir?
510135
MeyveliTepe
21-07-2014, 01:25
Ağaç bamyanın (araujia serecifera) yaprağının arkasında görülen bu böcekler nedir?
Sarı yaprak biti (http://entnemdept.ifas.ufl.edu/creatures/orn/shrubs/oleander_aphid.htm), katli vacip :)
Sevgi Durul
27-07-2014, 00:54
Balkonda saksıların arasında bulduğum bu böcek nedir? Teşekkürler...
510975
MeyveliTepe
27-07-2014, 01:02
Bu bir pupa. Kelebek pupasına benziyor ama başka bir böceğin pupası da olabilir. Kontrol altında bir yere koyarsanız ne çıktığını görebilirsiniz.
Altintren
27-07-2014, 13:46
Merhaba,
Reyhan'ın yeni misafiri bu böceği bilen tanıyan var mı acaba?
https://imagizer.imageshack.us/v2/479x639q90/909/dbVFQp.jpg
Meyve ağacında rastladığım bu canlının adı nedir? Hem sineğe hem de bir çeşit arıya benzettim.
478160
478161
benim görüşüm sinek olduğu yönünde
Arkadaşlar otluk alanlardaki apartman duvarlarında ve balkon mermerlerde gece ortaya cıkan bu haşere yaşadıgımız yerde neredeyse heryerde ve insanın canını sıkan bir mahlukat. İnsanı ısırıyor kaşındırıyor rahatsız ediyor.Evime zirai ilaç attım sonuç aldım ama balkonuma devamlı geliyor. Bahçemide ilaçladım ama yine geliyor.
İlaçlama ile sorun çözülür o işi halledicez bir şekilde ama beni bu kadar uğraştıracak olan mahlukatın ne olduğunu ben merak ediyorum. İnternetten nereye konu açarım diye düşündüm buraya karar verdim. Yardımlarınıza ihtiyacım var.
6 bacaklı 2 antenli zıplayan ve hızlı yürüyen boyuk küçük bir karıncayı geçmeyen bir canlı bu...
514156
limon_sever
20-08-2014, 13:11
Gümüş böceğine benzettim ama gümüş böceği insanı ısırmaz.
Selamlar, balkondaki, fesleğen, reyhan ve kekik çiçeklerinde sürekli gördüğüm,
Saksıdaki toprağı delip toprak altına yuva yapan bu arı/sinek benzeri böcek nedir?
Teşekkür ederim.
517022
517023
coskun8553
17-10-2014, 18:22
Merhaba bahçemde yerlerde dolaşan , kanatlı, kırmızı üzerinde siyah benekleri olan bu böcek nedir acaba? Zararlı mı ,yararlı mı?Meyve ağaçlarıma zarar verir mi?Nasıl kurtulurum yardımcı olabilir misiniz?
http://i.hizliresim.com/wbzBA8.jpg (http://hizliresim.com/wbzBA8)
Ateş Tahtakurusu
coskun8553
17-10-2014, 18:27
Selamlar, balkondaki, fesleğen, reyhan ve kekik çiçeklerinde sürekli gördüğüm,
Saksıdaki toprağı delip toprak altına yuva yapan bu arı/sinek benzeri böcek nedir?
Teşekkür ederim.
517022
517023
At Sineği olabilir
akçabardak
18-10-2014, 13:02
Saksıdaki çiçeğimin kurumasına sebep olan bu böceğin adı nedir.
Saksının bulunduğu yer biraz rüzgarlı olduğundan çiçeklerimin kuruması rüzgardan etkilendiğini
düşünerek saksıyı daha bir kuytu yere almak istememle birlikte saksıdan garip bir ses,
arkadan toprağın kabarmasıyla göründüğü gibi bu yaratık topraktan başını çıkardı.
Önce dana kurdu sandım ama değil, larvası olabilir mi acaba?
Saksıdaki çiçeğimin kurumasına sebep olan bu böceğin adı nedir.
Saksının bulunduğu yer biraz rüzgarlı olduğundan çiçeklerimin kuruması rüzgardan etkilendiğini
düşünerek saksıyı daha bir kuytu yere almak istememle birlikte saksıdan garip bir ses,
arkadan toprağın kabarmasıyla göründüğü gibi bu yaratık topraktan başını çıkardı.
Önce dana kurdu sandım ama değil, larvası olabilir mi acaba?
Bu gördüğünüz zakkum şahin güvesinin Oleander Hawk-moth Daphnis nerii tırtılıdır. Renklerinin turuncuya dönmüş olması artık dönüşüme (pupa haline gelmeye) hazır olduğunu ve toprak altına girecek yer aradığını gösteriyor.
3 hafta kadar sonra aşağıdaki hale dönecek.
Zakkum yaprağı ile beslenir. Saksınıza da büyük ihtimalle dönüşüm için gelmiştir.
Öldürmediğinizi umuyorum...
akçabardak
18-10-2014, 22:10
Bu gördüğünüz zakkum şahin güvesinin Oleander Hawk-moth Daphnis nerii tırtılıdır. Renklerinin turuncuya dönmüş olması artık dönüşüme (pupa haline gelmeye) hazır olduğunu ve toprak altına girecek yer aradığını gösteriyor.
3 hafta kadar sonra aşağıdaki hale dönecek.
Zakkum yaprağı ile beslenir. Saksınıza da büyük ihtimalle dönüşüm için gelmiştir.
Öldürmediğinizi umuyorum...
Sayın musk çok teşekkür ediyorum, yalnız ne olduğunu bilmediğim için evden uzaklaştırdım ve hala yaşıyordu.
Sayın musk, bunun zakkuma zararı var mı yok mu?
Öldürmediğinizi umuyorum demişsiniz, ben güllerime dadanan dozdozları öldürüyorum zira güllere büyük zarar veriyorlar.
Sayın musk, bunun zakkuma zararı var mı yok mu?
Öldürmediğinizi umuyorum demişsiniz, ben güllerime dadanan dozdozları öldürüyorum zira güllere büyük zarar veriyorlar.
Güler Hanım, elbetteki tırtıl beslenmek için yaprak yemek zorunda. Bu da ister istemez bir zarar doğurur. Ancak bu güveler toplu halde bir yere dadanmıyorlar. En azından ben görmedim. Ağırlıklı olarak zakkum yapraklarını yemekle birlikte başka bitkilerle de beselenebiliyorlar. Koca bir zakkumda bir tane tırtıl 5-10 yaprak yerse o zakkuma bir şey olmaz.
Bütün kelebekleri ve güveleri ergin halde gördüğümüzde hayran oluruz ama bitkileri seven bizler kelebek tırtıllarına pek müsamaha gösteremiyoruz :). Şahsen grup halinde çok fazla değillerse ben ellemiyorum, Ama bazıları 25-30 tane olup bütün bir bitkiye saldırınca zararlı oluyorlar o zaman müdahele gerekebiliyor.
Kadı lokmaları diğer adıyla doz doz lar bir bitkinin dibinde çok miktarda olabiliyor ve direkt koklerle beslendiklerinden tırtıllara göre çok daha zararlı oluyorlar.
Tırtıllar bitkinin tüm yapraklarını yiyip bitirseler de o bitki büyük ihtimalle yeniden yaprak sürecek olmeyecektir. Ama kökler giderse o zaman iş başka.
Kelebek güve tırtıllarıın bir kısmı sadece başkalaşım için toprak altına giriyorlar, beslenmek için değil. Zaten başkalaşımdan sonra tüketecekleri tek şey tüm kelebeklerde olduğu gibi çiçeklerin balı olacaktır o da bir kaç gün...
Bilgilendirici mesajınız için teşekkür ederim.
Benim dozdoz diye (kendi dilimde) bahsettiklerim kadılokmaları değil, onlar ayrı bir dert.
Mayıs böcekleri gibi kimisinin üzeri parlak yeşil, kimisi noktalı grili benekli gibi. Doz doz demem de alt kısımlarında kanatları var doooozzz diye uçuyorlar. Bu zararlılar, daha gül gonca iken veya açmış ise spermleri yediklerinden çiçek daha açamadan solup gidiyor.
Yabancı mecmualardan kitaplardan ilaçlı müdahale olmadığını elle müdahale etmek gerektiğini okuyunca ben de elimle imha ediyorum. Ne zaman imha operasyonuna girişsem ki bu bazen yüz, yüzelli kadar oluyor yanımda kim varsa kaçarcasına caniii diyerek uzaklaşıyor. Ama ben de güllerimi çok seviyorum ne yapayım.
MeyveliTepe
19-10-2014, 14:58
Güler hanım, doz doz dedikleriniz ile kadı lokmaları aynı şey. Biri ergin hali (ki çok kısa süre yaşarlar) diğeri larva hali (toprakta iki sene yaşarlar).
Bilgilendirici mesajınız için teşekkür ederim.
Benim dozdoz diye (kendi dilimde) bahsettiklerim kadılokmaları değil, onlar ayrı bir dert.
Mayıs böcekleri gibi kimisinin üzeri parlak yeşil, kimisi noktalı grili benekli gibi. Doz doz demem de alt kısımlarında kanatları var doooozzz diye uçuyorlar. Bu zararlılar, daha gül gonca iken veya açmış ise spermleri yediklerinden çiçek daha açamadan solup gidiyor.
Yabancı mecmualardan kitaplardan ilaçlı müdahale olmadığını elle müdahale etmek gerektiğini okuyunca ben de elimle imha ediyorum. Ne zaman imha operasyonuna girişsem ki bu bazen yüz, yüzelli kadar oluyor yanımda kim varsa kaçarcasına caniii diyerek uzaklaşıyor. Ama ben de güllerimi çok seviyorum ne yapayım.
Bu kadar çoklarsa elbetteki müdahele edilmeli, ben de olsam aynı şeyi yapacağım. Sayın meyvelitepe'nin dediği gibi doz doz da, kadı lokması da aynı zararlı.
akçabardak
14-11-2014, 12:58
Bu tırtıl nedir, bitkilere zarar verir mi? teşekkürler
akçabardak
14-11-2014, 13:02
Bu böcek nedir?
Ateş çiçeğinin içinde ikamet eden,
üzerlerinde sıkça görünen bu böcek zararlı mıdır? Teşekkürler
Ramazan Çayıroğlu
31-12-2014, 21:06
Vestiyerimi bu hale getiren bu böceğin adı nedir?
Hylotrupes bajulus
Ev Teke Böceği, Konakdelen
Altintren
02-01-2015, 15:13
Konakdelen 3ncü resimde bayağı bi post modern bir çalışma yapmış. Vernikle kaplanırsa güzel bir dekorasyon olabilir :)
Çiçek içindeki böceklerin ne olduğunu bilen var mı. Zararsız gibi görünüyorlar. Ancak Bakla zınının masum olmadığını artık biliyoruz.
536355
536356
daha bugün gördüm ne kadar ilginç :confused: acaba zararlı mı. bir de burda gördüğüm bütün böceklerin arkasında kıskacı var...
MeyveliTepe
06-06-2015, 13:59
daha bugün gördüm ne kadar ilginç :confused: acaba zararlı mı. bir de burda gördüğüm bütün böceklerin arkasında kıskacı var...
Evet, zararlı. Müthiş bir yaprak yiyicisi yeşil çekirge. Yaz sonuna doğru parmak kadar olurlar.
diehard109
10-06-2015, 17:18
Resimlerdeki böceğin ne olduğunu bilen var mı acaba? şimdiden teşekkürler.
Mutfak tavanında gezerlerken gördüm. 2 gündür ordalar.örümcek gibi ama değil.Akrep gibide ama kuyruğu yok. Çok hızlı hareket etmiyorlar.
Boyutu 1 cm kadar.
http://imageshack.com/a/img537/7086/VClXWF.jpg
http://imageshack.com/a/img910/7682/ITL5BQ.jpg
http://imageshack.com/a/img538/2765/BXoMwr.jpg
http://imageshack.com/a/img540/1494/MxPnYJ.jpg
Mutfak tavanında gezerlerken gördüm. 2 gündür ordalar.örümcek gibi ama değil.Akrep gibide ama kuyruğu yok. Çok hızlı hareket etmiyorlar.
Boyutu 1 cm kadar.
Resimlerden bir şey anlamak mümkün değil.
Kabaca 4 çift bacak iki duyarga gözükmekte. Bu da örümcek türünden olma ihtimalini destekliyor.
cengiz1706
19-06-2015, 23:11
Boyutu 1 cm kadar.
http://imageshack.com/a/img537/7086/VClXWF.jpg
http://imageshack.com/a/img910/7682/ITL5BQ.jpg
http://imageshack.com/a/img538/2765/BXoMwr.jpg
http://imageshack.com/a/img540/1494/MxPnYJ.jpg
Zıplayan örümcek. Ben ona benzettim...
cengiz1706
19-06-2015, 23:31
Bunlarda benim geçen sene fotoğrafladığım böcekler. Sayıları çok fazlaydı. Dokunduğumda zıplıyorlardı ve yere inişleri arkadaki tüyler sayesinde yavaş oluyordu. Paraşütle iner gibi iniyorlardı. :)
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=560449&stc=1&d=1434749224
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=560450&stc=1&d=1434749224
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=560451&stc=1&d=1434749224
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=560452&stc=1&d=1434749224
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=560453&stc=1&d=1434749224
Muhsin Hanif
23-06-2015, 18:41
[QUOTE=cengiz1706;1389133]Bunlarda benim geçen sene fotoğrafladığım böcekler. Sayıları çok fazlaydı. Dokunduğumda zıplıyorlardı ve yere inişleri arkadaki tüyler sayesinde yavaş oluyordu. Paraşütle iner gibi iniyorlardı. :)
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=560450&stc=1&d=1434749224
Ben de merak ettim ve en sevdiğim işlerden birine yöneldim; internette araştırma :)
Bitki Piresi: latince tür ismi Fulgoroidea, İngilizce'de planthopper olarak geçiyor.
Değişik türleri var doğal olarak ama biriz.biz sitesinde (http://www.biriz.biz/cay/ricaniajaponica.htm) çay bitkisinin zararlısından bahsediyor.
Bir kaç link daha Dünyanın En Az Tanınan 20 Hayvanı | Foto Galeriler | Tarim.com.tr (http://www.tarim.com.tr/Foto-Galeri/624/Icerik/19/Dunyanin-En-Az-Taninan-20-Hayvani.aspx)
Yabancı bir site Photos Of Planthopper Nymphs And Their Unique Attributes (http://www.viralnova.com/planthopper-nymphs/)
Bir süre önce fotoğrafladığım böcekler. Ne böceği olduğunu bilen var mı?
564259
Sevgi Durul
05-07-2015, 23:37
Bugün gördüğüm 3-4 cm. büyüklüğündeki bu böceğin adı nedir?
564262
Bir süre önce fotoğrafladığım böcekler. Ne böceği olduğunu bilen var mı?
Kımıl (Aelia rostrata)
Bugün gördüğüm 3-4 cm. büyüklüğündeki bu böceğin adı nedir?
''Scarabaeidae'' yani ''Bok böceği'' olduğunu düşünüyorum, en azından aynı ailedendir :)
Kımıl (Aelia rostrata)
Sayın A_NOMAD;
Kımıl olduğunu düşünmüyorum. Kımıl bu böceklere göre daha kalın ve ezilmeye karşı dayanıklı oluyor. Tehlike altında kaldıkları zaman kötü bir koku salgılıyorlar. Bunlar hemen eziliyor. Oldukça narinler.
Phytocoris flammula olma ihtimalleri var mı diye düşünüyorum.
...Phytocoris flammula olma ihtimalleri var mı diye düşünüyorum.
Phytocoris'ler biraz daha narin olmuyor muydu? Fotoğrafınıza bakar bakmaz 'kımıl bu' diye düşündüm ama kolay eziliyorlar diyorsanız haklısınız, kımıllar biraz sert oluyor :)
'Phytocoris flammula' ya da 'Phytocoris pini' olabilir bu durumda...
Hoyalarıma dadanan 2-3 mm büyüklüğünde delici emici yeşil bocek trips midir ?
Minicik bir çekirgeye benziyor, çok hızlı hareket ediyor
Dün akşam bahçede saksının kenerında küçük yeşil bir ışık gördüm. Fotoğrafladım .İnternette araştırdım ateş böceğinin dişisi ne benzettim .Ama görünüşü sanki bir zararlya benziyor. 2 gündür de aynı yerde duruyor.Doğru yere yazdımmı bilemiyorum.
Sevgi Durul
09-07-2015, 02:43
Bu böceğin adı nedir? Boyu 10 cm.ye yakın.
564885
...ateş böceğinin dişisi ne benzettim...
Aynen öyle, bir dişi ateş böceği... Çok şanslısınız, epeydir hiç rastlamamıştım, keşke bize de gelseler ;)
564885
Geyik böceği olduğunu düşünüyorum.
Bu böceğin adı nedir? Boyu 10 cm.ye yakın...
Geyik böceği diye biliyorum, çenesi çok gösterişli olmadığına göre dişi ya da genç olsa gerek...
Bu türü başka bir isimle anılıyorsa bilgim yok, bana göre geyik böceklerinin hepsi 'geyik böceği'dir ve ağaç kemirirler :D
akçabardak
09-07-2015, 07:53
564885
Sevgili SDurul bu bir geyik böceği çeşitlerinden, haberlerde dinlemiştim bu böceği bulana ödül koymuşlar. İnternette de okumuştum eğer doğruysa çok değerli bir böcek ve çok nadir bulunan bir böcekmiş.
Geyik Böceği'nin Fiyatı Dudak Uçuklatıyor! Haberi (http://www.haberfx.net/geyik-boceginin-fiyati-dudak-ucuklatiyor-haber-993055/)
Mücevher Çalısı
10-07-2015, 14:01
Bu böcek kene mi? Boyu 5-6 mm civarında, fotoğrafı bugün çektim.
565164
Bu böcek kene mi?...
Kene değil.
Muhtemelen bir kımıl ya da ona benzer bir böceğin yavrusu :)
Sevgi Durul
10-07-2015, 18:31
Avını yemeye çalışan bu böceğin adı nedir?
565221
Başka bir açıdan.
565222
Avını yemeye çalışan bu böceğin adı nedir?...
Katil sinek (Proctacanthus)... İsmini hak ediyor, görüldüğü gibi :)
Sevgi Durul
19-07-2015, 14:26
Bu böceğin adı nedir?
566915
Mayıs böceği diye biliyorum. Akşam tam 8:45 te burada uçmaya başlıyorlar, önlerine ne çıkarsa çarpıyorlar. Geçen yıl bir tanesi elime çarpıp tabağıma düştü, çok sert olduklarını söyleyebilirim :)
heyyamola
19-07-2015, 21:25
Bu böceğin adı nedir?
566915
Haziran Böceği (https://www.google.com.tr/search?q=haziran+b%C3%B6ce%C4%9Fi&rlz=1C2RXGH_enTR588TR588&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0CBoQsARqFQoTCKOmotLy58YCFcWGLAodMqEHAw) olarak da tanımlanıyor. Manas veya Kadı Lokması olarak bildiğimiz zararlının ergin hali. Çiftleşip yumurta bırakmalarına meydan vermeden mücadele edilmeli. Bu dönemlerinde ışık tuzaklarıyla yakalayıp başka canlılara gıda olarak sunmak iyi bir mücadele yöntemi...
cengiz1706
22-07-2015, 11:46
Teşekkürler Muhsin Hanif. Bu arada gözlemlerimde doğruymuş. :)
Verdiğiniz linkte ki bilgi...
18. Bitki piresi: Bu hayvanların kuyruklarından salgılanan kimyasal yırtıcıları uzak tutar. Kuyruklarının bir diğer faydası yere düştüklerinde düşüşü yavaşlatması.
Arkadaşlar,
Bu böceklerden onlarca banyo lavabosunun içerisinde görünüyor. Genelde karanlıkta çıkıyorlar. Boyları toplu iğnenin başından küçük. Boyunun 10 katı kadar zıplıyor. Fotoğrafı 30x büyütmeli mikroskopta çektim.
Bu böceği ve mücadele yolunu bilen var mı? Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
Arkadaşlar,
Uzun süredir arastiriyordum. Buldum sonunda. Bunun adı kitap biti ingilizcesi psocid dir. Nemli ortamlarda olur. Boyları 1 - 2 mmdir,
aydanklnts
25-07-2015, 04:54
Arkadalar evimde bu boceklerden birsuru goruyorum ve artik oldurmekten bıktım gormedigim zamanlarda bile huylanip kasinmaya başlıyorum. Su ana kadar bi zararlarını görmedik ama huzursuz oluyorum. Bu susam tanesine benzeyen böceklerin adi nedir bilen var mı acaba? Dokunulmadığı taktirde ölü gibi hareketsiz duruyorlar. Lutfen yardimci olursaniz cok sevinirim.
http://i.hizliresim.com/N43WJQ.jpg
burock106gti
28-07-2015, 01:14
arkadaslar merhaba foruma yeni katildim evimde son 1 aydir daha once hic raslamadigim bi böcek var ve bir tuelu cinsini bulamadim.bocegi elime almaya calistigim anda kafasini sert bi sekilde vurmaya caliaiyo tak tak ses yapiyo bilgisi olan varmidir?video ekliyorum
http://m.youtube.com/watch?v=wW_nfezBVKY
569417
Bir tür büyük sinek değil, çiftleşirken yakaladığınız 2 adet küçük sinek :D
Türlerini tespit etmek çok zor olsa da kiraz sineğine benzettim kendilerini...
selam,
ismi kiraz sineği olduguna göre bu arkadaş benim kirazlara mı dadandı.
saygılarımla
Ben kiraz sineğine benzettim ama yanlış bir benzetme de olabilir, kesin tespit gelse birinden...
Ancak eğer gerçekten kiraz sineği ise evet, kirazlarınız tehlikede olabilir :(
sayın A NOMAD,
nette biraz kiraz sinegi resimlerine baktım. O resimlerdeki sinekler benim çiftleşen sineklerime pek benzemiyor. Benim sineklerim tümüyle siyah ve kanat uçları kırmızımsı renkte.. o zaman sanırım başka tür bir sinek oluyor.
saygılarımla
Sevgi Durul
09-08-2015, 12:12
Bir saksımda gördüğüm bu böcek, pis kokulu yeşil böcek ailesinden midir? Ya da tam olarak nedir?
570388
MeyveliTepe
09-08-2015, 12:30
Evet, pis kokulu yeşil böcek nimf hali. Bir şey ile ezer ve koklarsanız anlarsınız :)
kerkenez
12-08-2015, 21:08
Bahçede bolca mevcut. Nedir bunlar acaba? Uğur böceği yavrusu olabilir mi? Öyleyse çok sevineceğim.
MeyveliTepe
12-08-2015, 22:34
Maalesef uğur böceği değil, çok berbat bir zararlı olan pis kokulu yeşil böceğin nimf hali. Görüldüğü yerde katli vaciptir :) Elinize eldiven giymeyi unutmayın, ezildiğinde gayet pis kokar. Hem bu hali hem de ergin hali emgi yaparak sebzelerinize çok zarar verir.
Dvvcx bişey sorabilirmiyim bu böceklerden kurtuldum mu. Kurtulduysan nasıl kurtuldun. Bir tek senin dairendemi var yoksa bütün dairelerde mi. Biz 2 kere ilaçladık hala gitmediler.3 ay oldu artık üstüme bile çıkmaya başladılar.lütfen yardımcı olurmusunuz. .
Arkadaşlar otluk alanlardaki apartman duvarlarında ve balkon mermerlerde gece ortaya cıkan bu haşere yaşadıgımız yerde neredeyse heryerde ve insanın canını sıkan bir mahlukat. İnsanı ısırıyor kaşındırıyor rahatsız ediyor.Evime zirai ilaç attım sonuç aldım ama balkonuma devamlı geliyor. Bahçemide ilaçladım ama yine geliyor.
İlaçlama ile sorun çözülür o işi halledicez bir şekilde ama beni bu kadar uğraştıracak olan mahlukatın ne olduğunu ben merak ediyorum. İnternetten nereye konu açarım diye düşündüm buraya karar verdim. Yardımlarınıza ihtiyacım var.
6 bacaklı 2 antenli zıplayan ve hızlı yürüyen boyuk küçük bir karıncayı geçmeyen bir canlı bu...
514156
Dvvcx bu böceklerden kurtuldun mu. Aynı sorun bendede var ama 3 aydır kurtulamadım. 2 kere ilaçladık hala her yerdeler üstelik hamileym de psikolojim bozuldu resmen. Eğer Kurtulduysan nasıl kurtuldun yardımcı olurmusunuz. 😔😔
Sevgi Durul
24-09-2015, 22:03
Bir bitkimde kırmızı örümcek olduğunu düşündüğüm bir böcek gördüm. Fotoğraf makro çekim olduğu için büyük görünüyor. Çok çok küçük, çıplak gözle neredeyse görünmüyor ve bulunduğu yapraklarda örümcek ağları mevcut.
578902
Yukarıdaki kırmızı örümcek ise aynı bitkide gördüğüm bu böcekler nedir?
578903
578901
Google görsellerinde kırmızı örümceği bendeki kırmızıya benzetemedim. Yarın daha net bir fotoğraf çekmeyi deneyeceğim.
MeyveliTepe
24-09-2015, 22:32
İlk resimdeki kırmızı örümcek değil fakat bitkinizde kırmızı örümcek de var. Bu zararlıların boyutları çok daha küçük.
En alttaki yaprakta görünen trips'e benziyor.
MeyveliTepe
26-09-2015, 18:26
Kırmızı örümcek zararlısı herkesi çok yanıltıyor. Bu zararlıyı gözle görmek mümkün değil, normal fotoğraf makinası da yetersiz kalır.
Dün ışık mikroskopuyla çektiğim bir kaç fotoğrafı göstereyim.
Zararlılar fasulye yapraklarında. Çok hızlı hareket ettikleri için net resim çekmek bu kadar mümkün oldu. İkinci ve üçüncü resimdeki yaprak damarları ortadaki ana damar değil, kenarlardaki ince damarlar.
578973
578974
578975
578976
Bu resimlerin 200x olduğunu belirtmeliyim. Aynı büyütme ölçüsüyle bir 10 kuruşun kenarının görüntüsü.
578977
Böylelikle zararlının büyüklüğünü kıyaslayabilirsiniz.
arkitarki
28-09-2015, 14:49
Arkadaşlar, evimde zar zor farkettiğim ama sayıları 100 lerce olan bi böcek türünü x30 de fotorafladım.
Işıkta ortada yoklar. Gece oadaya sessice ve fenerle girince etrafta gezindiklerini rahatça gördüm. genelde rahatsız edilince 2-3cm sıcrayabiliyorlar.
Ne olduğu ve zararı olup olmadığı hakkında fikri olan var mı?
MeyveliTepe
28-09-2015, 18:11
Arkadaşlar, evimde zar zor farkettiğim ama sayıları 100 lerce olan bi böcek türünü x30 de fotorafladım.
Işıkta ortada yoklar. Gece oadaya sessice ve fenerle girince etrafta gezindiklerini rahatça gördüm. genelde rahatsız edilince 2-3cm sıcrayabiliyorlar.
Ne olduğu ve zararı olup olmadığı hakkında fikri olan var mı?
Yukarıda 395 ve 396 nolu mesajlara bakınız, orada sorulan ve yanıtlanan böceğe benziyor.
arkitarki
29-09-2015, 13:18
nmu.edu/incests de katalogtan taradığım kadarı ile ben de psocids ailesinden diye düşünüyorum ama konunun yakından uzagından geçmediğim için bilen birisi varsa fikrini almak istedim
Arkadalar evimde bu boceklerden birsuru goruyorum ve artik oldurmekten bıktım gormedigim zamanlarda bile huylanip kasinmaya başlıyorum. Su ana kadar bi zararlarını görmedik ama huzursuz oluyorum. Bu susam tanesine benzeyen böceklerin adi nedir bilen var mı acaba? Dokunulmadığı taktirde ölü gibi hareketsiz duruyorlar. Lutfen yardimci olursaniz cok sevinirim.
Resimde net görünmediğinden cevap vermek zor, ancak susam tanesi büyüklüğünde, açık kahverengi ve sert kabuklu ise, büyük ihtimalle evde bulunan bitki çayı ya da kurutulmuş bir ot böceklenmiş olabilir.
Bulanık fotograftaki bu güzellik (!) nedir acaba?
Bulanık fotograftaki bu güzellik (!) nedir acaba?
http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/2540.htm
Mücevher Çalısı
09-10-2015, 19:09
Bu böcekler nedir? Zararlı mıdır?
Bunlar yavru hali olsa gerek, boy boy var:)
580511
Bu da aynı bitki üzerinde, çıktıkları yumurtalar anladığım kadarıyla.
580512
Bu böcekler nedir? Zararlı mıdır?
Bunlar yavru hali olsa gerek, boy boy var:)
580511
Bu da aynı bitki üzerinde, çıktıkları yumurtalar anladığım kadarıyla.
580512
Boy boy ve içlerinde kanatlı olanları da var ise gördüğüm kadarı ile yaprak biti.
Yaprak bitleri yumurta ile çoğalmıyorlar gördüğüm bir videoda. O yumurtalar muhtemelen başka bir zararlının yumurtaları. Adaçayını bile tercih eden zararlılar var. Bende nerede ise tohum oluşumu olamadan çiçekler gitti. Bir kısım yaprakları yendi. Bir kısım yumurta ve böcekleri gördüğüm zaman zarar vermez hale getirmek gerekirken olduğu gibi bırakma hatası yaptım.
Mücevher Çalısı
09-10-2015, 21:42
Boy boy ve içlerinde kanatlı olanları da var ise gördüğüm kadarı ile yaprak biti.
Yaprak bitleri yumurta ile çoğalmıyorlar gördüğüm bir videoda. O yumurtalar muhtemelen başka bir zararlının yumurtaları. Adaçayını bile tercih eden zararlılar var. Bende nerede ise tohum oluşumu olamadan çiçekler gitti. Bir kısım yaprakları yendi. Bir kısım yumurta ve böcekleri gördüğüm zaman zarar vermez hale getirmek gerekirken olduğu gibi bırakma hatası yaptım.
Yumurtadan çıkış anlarını resimleyemedim ama o yumurtalar bana göre bu bitvari yaratıklara ait. Yaprak bitlerine benzemelerine rağmen çalışma prensipleri farklı gibi geldi bana, kıpır kıpırlar, yerlerinde durmuyorlar:) Hepsi aynı şekilde boy farkları var sadece, bir de küçükleri daha kırmızı görünüyor...
onedemio
11-11-2015, 20:06
merhabalar.
sardunya dal ve yapraklarda siyah noktacıklar oluşmaya başladı.
devamında yapraklarda hızlı sararma gözlemliyorum.
ve tomurcuk henüz açmadan içi karardı ve düştü.
arap sabunu, sarımsak, acı biber karışımlarını fıs fıs şeklinde uyguladım 7-10 gündür ancak bir iyileşme gözlemleyemedim.
zaten sonbaharın yıkıcı etkisi de mevcut bitkiler üzerine.
sardunyalarımı tamamen kaybetmeden hızlı ve net bir çözüm rica ediyorum sizlerden. bu bir ilaç tavsiyesi de olabilir.
pazar günü eminönü çiçekçiler çarşısına gidip mücadele ilaçlarına bakacağım. tavsiye rica ediyorum sizden.
teşekkürler.
onedemio
28-11-2015, 19:57
merhabalar.
20 gün önce, görsel ve ayrıntılı bir açıklamayla besleyip sorduğum soruya 1 tane bile cevap gelmedi. hergün kontrol ediyorum.
forumu üye olmadan uzun süredir takip ediyorum. soru sormak için de üye oldum.
sayfalarca okuma yaptım ancak soruna cevap bulamadım. ve bu yüzden de sorumu ilettim.
20 gündür cevap yok.
burası insanların çiçeklerini defileye çıkartıp birbirlerinden beğeni aldıkları bir forum mu yoksa doğa severlerin gerçekten sorunlarına derman bulabilecekleri, insanların birbirlerine yardım etmeleri gereken bir forum mu?
20 gündür hala çözüm bulamadım için yaklaşık 1 metreye dayanan ve orman gibi olan sardunyamda toplamda 10-15yaprak kaldı. yeni çıkan küçük yapraklar simsiyah çıkıp büyümeden düşüyor. alt yapraklar da zaten hızlıca sararıp soluyor. yani 20 gündür hergün cevap bekliiyorum ama yakında sardunyama veda edeceğim galiba.
Sevgi Durul
24-12-2015, 20:27
Bu böcekler nedir? Aynısafaya koloni kurmuşlar.
590159
590160
akçabardak
24-12-2015, 21:27
Bu böcekler nedir? Aynısafaya koloni kurmuşlar.
590159
590160
Yaprak biti değil mi bunlar.
Sevgi Durul
24-12-2015, 21:39
Ben de öyle düşünmüştüm, yapraklarda değil de çiçekte olması şaşırttı.
Ramazan Çayıroğlu
31-12-2015, 12:44
Bu böceğin adı nedir?
Bu böceğin adı nedir?
Carabus (Procerus) scabrosus
Sevgi Durul
08-02-2016, 10:03
Bu böceklerin adı nedir? Teşekkürler...
594954
Mücevher Çalısı
08-02-2016, 12:33
594954
Termit (Akkarınca, Beyaz Karınca, Isoptera) olması gerekir Sevgili SDurul...
594954
Termitler
Genelde ancak yanlış olarak “beyaz karıncalar” olarak tanımlanan termitler, ahşap oyucu böceklerin en yıkıcılarıdır. İngiltere’de görülmezler ancak Tropik Bölgelerde, ABD’de, Avustralya’da ve daha az bir oranda, Avrupa Kıtasında görülürler. Ahşaba ek olarak, canlı ağaçlara, ekinlere ve plastik ve kauçuk dahil diğer birçok malzemelere saldırırlar. Geniş olarak bakılırsa, iki ana grupta incelenirler:
Kuru Odun Termitleri (Kalotermes flavicollis)
Bunlar, tamamıyla ahşabın içinde çalışırlar ve genellikle, çok ciddi hasar meydana gelene kadar belirlenemezler. Tahribat, yumurtalarını, ahşap malzemeler ve mobilyaların çatlaklarına veya birleşim yerlerine bırakarak uçan yetişkinlerle başlar. Bu böcekler esas olarak, kıyı bölgelerinde bulunmaktadır.
Toprakaltı Termitleri
Bunlar yaygınlardır ve büyük tümseklerin içinde veya yaşlı ağaçların kütüklerinde yaşarlar. Kurumadan korunmak için çamur tünelleri inşa ederler. Bu çamur tünelleri, termit tehlikesinin büyük bir delilidir. Yeraltı termitlerinin en sık rastlanan üç grubu, ıslak ahşap termitleri (Termopsidae), nemli ahşap termitleri (Rhinotermitidae) ve yeraltında yerleşen termitlerdir.
Alıntıdır.
akçabardak
16-02-2016, 22:02
Bu böcekler nedir acaba? şeftali ağacın bir kaç dalında bu şekilde fıkır fıkır.
bir iki dalını kestik, kesilmeyen dallarına da mecburen zirai ilaç kullanmak zorunda kaldık.
596073
İlaç sıktım, teker teker ters dönmeye başladılar
düz duranlar da ilaçtan sonra ayakta kalmaya çalışanlar :D
596074
Dallara epey zarar vermişler, dallar kurumaya başlamış,
özellikle yeni sürgünleri, bir yıllık dalları tercih etmişler.
Çok ürkütücüler :mad:
596075
Görüntüleri yaprak biti. Ancak ben yaprak bitinin daha çok filiz ve yapraklarda olduğunu o şekilde beslendiklerini biliyorum. Kalın odunsu dalda olması ilginç.
akçabardak
17-02-2016, 10:59
Sayın Muda yaprak bitleri bunlardan daha ufak, bunlar 2-3 mm. eninde 5-6 mm. uzunluğunda böcekler, ben ilk defa görüyorum böylesini.
Mücevher Çalısı
17-02-2016, 11:10
...şeftali ağacın bir kaç dalında bu şekilde fıkır fıkır...
596075
Görüntüleri yaprak biti. Ancak ben yaprak bitinin daha çok filiz ve yapraklarda olduğunu o şekilde beslendiklerini biliyorum. Kalın odunsu dalda olması ilginç.
Bitkilerdeki her bit (?) yaprak biti olacak diye bir kural yoktur sanırım. Bunlar da dal bitidir:p
Ayrıca her gördüğümüz bitimsi böcükler bit olacak diye de bir kural yoktur bence (pek bilgim yok, mantık yürütüyorum, karşılaşınca böcüklerle ben de buraya soruyorum kim diye:)). Bakınız Sn akçabardak "fıkır fıkır" diye tanımlamış. Ben fıkırdayan yaprak biti de görmedim hiç:)
596107
Sözümün özü; bu yakışıklı sanki yaprak biti değil gibi gibi...
Not: Mesajımı Sn akçabardak'tan önce başladım yazmaya, fotoğraf kırp alıntıla derken geç kalmışım. Bit olmadığı boyutlarından belliymiş meğer:)
Mücevher Çalısı
17-02-2016, 11:31
Sn akçabardak o kalabalık böcük populasyonunun arasında bu 2 uzun arkadaştan başka var mıydı?
596108
Belki "başkalaşım evrelerinden biridir" diye sordum...
akçabardak
17-02-2016, 11:39
Sn akçabardak o kalabalık böcük populasyonunun arasında bu 2 uzun arkadaştan başka var mıydı?
596108
Belki "başkalaşım evrelerinden biridir" diye sordum...
O uzunlar benim de dikkatimi çekti, ben onları rutubet böceğine benzettim, acaba onlarla mı besleniyor diye düşünmüştüm, aralarında bir kaç tane vardı, şöyle de düşünüyorum o uzun olanlar diğer böceklerin erginleşmemiş olanları olabilir mi acaba...
Sayın Muda yaprak bitleri bunlardan daha ufak, bunlar 2-3 cm. eninde 5-6 cm. uzunluğunda böcekler, ben ilk defa görüyorum böylesini.
Hani mercimekte falan olan bakliyat böcekleri var ya ilk bakışta onlara benziyorlar ama 2-3 cm en ve 5-6 cm boya sahiplerse bunlar resmen dev böcekler oluyor, ilginç...
akçabardak
17-02-2016, 12:49
Hani mercimekte falan olan bakliyat böcekleri var ya ilk bakışta onlara benziyorlar ama 2-3 cm en ve 5-6 cm boya sahiplerse bunlar resmen dev böcekler oluyor, ilginç...
Evet dediğiniz gibi ilk bakışta benziyor ama değil, bunlar bambaşka bir tür, sanırım bunlar da yaprak biti familyasından sanki.
Balkona çıkıp tekrar baktım bazı dalların uzantıları pergolanın üzerine geliyor ve onların bulunduğu yerden kiremitlerin üzerine yapış yapış bir şeyler bırakmışlar.
Mücevher Çalısı
17-02-2016, 13:02
Sayın Muda yaprak bitleri bunlardan daha ufak, bunlar 2-3 cm. eninde 5-6 cm. uzunluğunda böcekler, ben ilk defa görüyorum böylesini.
Sn akçabardak 5-6 cm boyda neredeyse sıçan boyunda mı bunlar, buna bir açıklama var mı?
Evet dediğiniz gibi ilk bakışta benziyor ama değil, bunlar bambaşka bir tür, sanırım bunlar da yaprak biti familyasından sanki.
Balkona çıkıp tekrar baktım bazı dalların uzantıları pergolanın üzerine geliyor ve onların bulunduğu yerden kiremitlerin üzerine yapış yapış bir şeyler bırakmışlar.
Bitki biti de aralarında yer bulmuş, kardeş kardeş geçiniyor olabilirler, belli olmaz:)
Her neyse tanıyan kişiler olmalı bu zıbırcıkları, benden bu kadar:)
Sevgi Durul
24-02-2016, 10:59
Bunlar nedir?
597149
Mücevher Çalısı
24-02-2016, 12:40
Bunlar nedir?
597149
Kabuklu bit (http://www.agaclar.net/forum/dis-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/8439.htm)e benzettim. Kabuklu bit diye google amcaya aratınca buradaki (http://www.agaclar.net/forum/659811-post41.htm) mesajı buldum, görseldeki böcükler sizinki ile aynı sanki...
Sayın akçabardak gerçekten bu ölçülerde bir tuhaflık var, neredeyse fındık faresinden daha büyük ölçüleri.
2-3 mm. eninde 5-6 mm. uzunluğunda olmasınlar.
Arkadaşlar börtü böcek sorularını sorarken ne tür bitki üzerinde çalıştıklarını da yazarsanız sonuca daha çabuk ve daha doğru ulaşırız diye düşünüyorum ne dersiniz?
Örneğin: Şeftali dalının üzerinde olan bir böceği araştırırken, Şeftali zararlıları diye aratırsak daha kolay olur.
akçabardak
24-02-2016, 18:01
Sayın akçabardak gerçekten bu ölçülerde bir tuhaflık var, neredeyse fındık faresinden daha büyük ölçüleri.
2-3 mm. eninde 5-6 mm. uzunluğunda olmasınlar.
Hiç farkında bile değilim iyi ki uyardınız Sn. sinbas, mm. olacaktı. Teşekkür ederim.
akçabardak
24-02-2016, 18:32
Aynı böceklerle ilgili kendi başlığında buldum, ilk fırsatta baştan sona kadar okumam lazım.
http://www.agaclar.net/forum/meyvelerde-hastalik-ve-zararlilar/15189.htm
Bu böcekler nedir acaba? şeftali ağacın bir kaç dalında bu şekilde fıkır fıkır.
bir iki dalını kestik, kesilmeyen dallarına da mecburen zirai ilaç kullanmak zorunda kaldık.
596073
İlaç sıktım, teker teker ters dönmeye başladılar
düz duranlar da ilaçtan sonra ayakta kalmaya çalışanlar :D
596074
Dallara epey zarar vermişler, dallar kurumaya başlamış,
özellikle yeni sürgünleri, bir yıllık dalları tercih etmişler.
Çok ürkütücüler :mad:
596075
Sizin böcekler BURADA (http://www.agaclar.net/forum/510151-post27.htm) konuyu okursanız umarım bir çözüm bulursunuz.
Sayın @akçabardak; Böceklerden kurtulduktan sonra ağacın tamamına ilaç yapmak istemezseniz etkili bir insektisiti eski bir bez parçasına yedirerek ağacın beline bağlayınız bu uygulama topraktan ağaca tırmanmak isteyen ilaçla bağlantılı her türlü zararlıyı etkileyecektir.
Bez bağlama işini sonbaharda ilaçsız da yaparsanız kışın ilgili ağacın konukçuları kışı geçirmek üzere bez üzerinde toplanacaklar baharın böcekler harekete geçmeden havalar ısınmadan bezi alır ve yakarsınız topluca imha etmiş olursunuz.
Bez yerine ağacın orta çatal bölümüne kurumuş çalı çırpılardan bir iki demet yapıp yerleştirin konukçular kışı geçirmek üzere bu kurumuş çırpıları kullanacaklardır aynı şekilde havalar tam ısınmadan börtü böcek uyanmadan bu çalı çırpı bağını mangal tutuşturmak için yakarak mücadelenizi doğal yolla yapmış vede bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz.
Geçmiş olsun kolay gelsin.
akçabardak
24-02-2016, 20:16
Sizin böcekler BURADA (http://www.agaclar.net/forum/510151-post27.htm) konuyu okursanız umarım bir çözüm bulursunuz.
Sayın @akçabardak; Böceklerden kurtulduktan sonra ağacın tamamına ilaç yapmak istemezseniz etkili bir insektisiti eski bir bez parçasına yedirerek ağacın beline bağlayınız bu uygulama topraktan ağaca tırmanmak isteyen ilaçla bağlantılı her türlü zararlıyı etkileyecektir.
Bez bağlama işini sonbaharda ilaçsız da yaparsanız kışın ilgili ağacın konukçuları kışı geçirmek üzere bez üzerinde toplanacaklar baharın böcekler harekete geçmeden havalar ısınmadan bezi alır ve yakarsınız topluca imha etmiş olursunuz.
Bez yerine ağacın orta çatal bölümüne kurumuş çalı çırpılardan bir iki demet yapıp yerleştirin konukçular kışı geçirmek üzere bu kurumuş çırpıları kullanacaklardır aynı şekilde havalar tam ısınmadan börtü böcek uyanmadan bu çalı çırpı bağını mangal tutuşturmak için yakarak mücadelenizi doğal yolla yapmış vede bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz.
Geçmiş olsun kolay gelsin.
Teşekkür ederim Sn. sinbas, dediğim gibi baştan sona o başlığı en kısa zamanda okuyacağım.
Gövdeye bez bağlama olayı iyi fikir, bu sene geçti artık kışa doğru inşallah uygularım, o böcek yığınlarını görünce mecburen zirai ilaç sıkmak zorunda kaldık, ilacı sıktığımızda ağaç daha uyanmamıştı, şu anda uyandı ve çiçek bile açtı.
Şeftalimiz epey yaşlı yaklaşık 20 yıllık bir geçmişi var, meyvası çok güzel sanırım Bursa yarma şeftalisi o yüzden kesmeye kıyamıyoruz.
Kuruyan dallarını kesiyoruz yeni dallar veriyor o da inatla ben daha gencim demek istiyor :D
sweetnurse83
29-05-2016, 11:47
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160529/65168cabfbe98a956273ac80bf92a320.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160529/469c331910c3172b5b8ee217f1446fc1.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160529/04c968f287ac818ed95c5392250f6ee8.jpg
Bu böceklerin adı nedir arkadaşlar bahçemde artmaya başladılar zararlılar mıdır acaba ne yapmam lazım
Sent from my iPhone using Tapatalk
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/922/tzNRDW.jpg (https://imageshack.com/i/pmtzNRDWj)
Bugün rastladığım bu böcek bitkime zararlı mı acaba?
Resimde de görülebileceği gibi beyaz bitler de mevcutmuş.Bir çok önerileri okudum denemek de isterim ancak çok sevdiğim bu bitkime zararı dokunacak diye de sıkıntılıyım
Sofucular26
08-06-2016, 23:39
Arkadaşlar bu böceğin ismi ve değeri nedir bilen var mı
Longhorn beetle turu ancak spesifik olarak bilemiyorum. Titan bocegi sadece guney amerikada yagmur ormanlarinda bulundugu icin kesin olarak titan bocegi degildir denebilir. Turkiye icerisinde bocegi satin alacak birilerini bulabileceginize de pek ihtimal vermiyorum. Dogadan toplanmis canlilari yurtdisina cikarmak yasadisi oldugu icin bocegin gunahina girmemenizi ve buldugunuz yerde dogaya birakmanizi oneririm.
Bakin buraya ilgili kismi yapistiriyorum;
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan şöyle konuştu:
"...böceklerin bir piyasası yoktur. Gen naklini ve bölgelerin ekolojik dengesini bozacağından yaban hayvanlarının satılması, yurtdışına çıkarılması yasaktır. Yapanlara da yüksek miktarlarda ceza verilmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın zor durumda kalmaması için bu hayvanların yaşadıkları ortamlardan toplanmaması gerekiyor. Bu böceklerin insanlara bir zararı yoktur ve çürümüş otlarla beslenirler. Ayrıca bu böcekler nadir bulunan türler değildir."
Türkiye'nin yaban hayvanları için büyük bir cennet olduğuna dikkati çeken Aslan, insanların böcekleri toplayarak doğal döngüyü bozma girişiminden uzak durmalarının çok önemli olduğunu belirtti.
90 bin doları duyan 'gergedan böceği' avına çıktı! - Memurlar.Net (http://www.memurlar.net/haber/524834/)
coppelia
09-06-2016, 20:16
http://i.hizliresim.com/N43WJQ.jpg
aydanklnts - bu böcekten bizim evde de var! İlaçlama yaptırdık hala bitmemiş, siz nasıl kurtuldunuz acaba?
coppelia
09-06-2016, 22:51
aydanklnts - aynı böcekten bizde de çıktı. Profesyonel ilaçlama yaptırdık, ona rağmen yok olmadı! Siz nasıl kurtuldunuz?
Bu eklembacaklının adı nedir:confused:
618459
Tırtılı andırıyor.
Salatalığın yaprağında bulunan arıya benzeyen bu böceği tanıyan var mı?
zararlı mı? faydalı mı?
619581
619582
Oguzatabey
26-06-2016, 21:28
Arkadaşlar merhaba,
Evimde bu Böceklerden türedi haddinden fazla ve Köse'lerde geziyor. Ne tur bir çözüm bulabilirim bunlar icin ?
Selma_321
26-06-2016, 23:43
Kalorifer böceği olabilir gibi geldi bana
Oguzatabey
27-06-2016, 09:52
Cok küçük 3 **** 4 mm civarında bu böcek ve her gecen gün çoğalıyor
Merhabalar. Bizim evimizi pireler basmıştı. Akabinde ilaçlama firması geldi ve evi ilaçlattık. 1 hafta sonra bu sefer evde bu resimlerde olan böcekler bastı. Her yere sordum soruşturdum ancak ne böceği olduğunu bulamadım. İlaçlama firması telefonlarımı açmıyor. Ne olur yardım edin bu böcek ne böceğidir. Evin her yerinde mevcut. hareket etmiyorlar neredeyse ölü gibiler. Küçük kahverengi bir susam gibiler.
Sn Buğra_
resimdeki bocekler disaridan gelmiyorsa eger tahil sakladiginiz dolaplari, kavanozlari, torbalari vs kontrol etmenizde fayda var.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lasioderma_serricorne
Ben bu sayfaki boceklere benzettim, tutun, kuru meyve, tahil, baklagil, un vs yedikleri yaziyor. Uredikleri besin maddesini evden uzaklastirmaniz probleminizi cozecektir diye dusunuyorum.
Sn Buğra_
resimdeki bocekler disaridan gelmiyorsa eger tahil sakladiginiz dolaplari, kavanozlari, torbalari vs kontrol etmenizde fayda var.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lasioderma_serricorne
Ben bu sayfaki boceklere benzettim, tutun, kuru meyve, tahil, baklagil, un vs yedikleri yaziyor. Uredikleri besin maddesini evden uzaklastirmaniz probleminizi cozecektir diye dusunuyorum.
Şimdi paylaştığınız fotoğraflara bakma fırsatım oldu evet benziyor teşekkür ederim. Şimdi en azından elimizde bir başlangıç noktası oldu. Elimizden geldiğince dediğiniz noktaları inceleyip aksiyon almaya başlayalım.
Aşağıdaki böceğin ismini bilen var mıdır acaba?
XYLOCOPA VİOLACEA (Ülkemizde bilinen adıyla Marangoz Arı, mor Odun Arısı)
626429
Berkaybulut
29-08-2016, 23:09
Bu böcek nedir acilen öğrenme şansım varmı kalorifer böceği **** gümüşlük değil 10cm kadar zipliyo acil yardım lütfen nasıl kurtulabilirim ben bundanbu fotoğraf telefonun yakinlastirmasiyla çekildi çok küçük bisey
Berkaybulut
01-09-2016, 02:06
514156
Aynı problemi birkaç gündür ben de yaşıyorum siz ne olduğunu bulabildinizmi? acaba **** hangi ilacı kullandınız banada tavsiye edebilirmisiniz
Passiflora bitkimin uç noktalarında bunlardan 8 tanesine rastladım. pirinç tanesi büyüklüğündelerdi ve tek tek ezdim sonda da pişman oldum:( ezince yeşil bir sıvı çıkınca yaprakları yemiş olabileceklerini düşündüm ama yapraklarda delikler de yoktu. Acaba bitki zararlısımıydı yoksa bitki zararlısı böcekleri mi yiyordu?
http://i.hizliresim.com/9GgvXO.png
berkcinar
17-09-2016, 20:07
5 yıldır hobi olarak bahçe tarımı yapıyorum.Bu surede sürekli bahçenin bir kısmını kompost gübre için ayırdım ve çeşitli evsel artıkları hayvan gübrelerini bu kısma atıyorum.Fotograftaki böcek türünün ne olduğunu öğrenmek istedim.Top böceğine benziyor ama dokununca top gibi kıvrılma özelliği yok.Eğer beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.627773
627774 ;)
berkcinar
17-09-2016, 20:30
5 yıldır hobi olarak bahçe tarımı yapıyorum.Bu surede sürekli bahçenin bir kısmını kompost gübre için ayırdım ve çeşitli evsel artıkları hayvan gübrelerini bu kısma atıyorum.Fotograftaki böcek türünün ne olduğunu öğrenmek istedim.Top böceğine benziyor ama dokununca top gibi kıvrılma özelliği yok.Eğer beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.627777
Aşağıdaki böceğin ismini bilen var mıdır acaba?
626429
Marangoz ari.
https://en.wikipedia.org/wiki/Xylocopa_violacea
Bu böcek nedir acilen öğrenme şansım varmı kalorifer böceği **** gümüşlük değil 10cm kadar zipliyo acil yardım lütfen nasıl kurtulabilirim ben bundan��������bu fotoğraf telefonun yakinlastirmasiyla çekildi çok küçük bisey
https://tr.wikipedia.org/wiki/S%C4%B1%C3%A7rar_kuyruklular
https://en.wikipedia.org/wiki/Springtail
Passiflora bitkimin uç noktalarında bunlardan 8 tanesine rastladım. pirinç tanesi büyüklüğündelerdi ve tek tek ezdim sonda da pişman oldum:( ezince yeşil bir sıvı çıkınca yaprakları yemiş olabileceklerini düşündüm ama yapraklarda delikler de yoktu. Acaba bitki zararlısımıydı yoksa bitki zararlısı böcekleri mi yiyordu?
http://i.hizliresim.com/9GgvXO.png[/URL]
Bu cinsten bir bocegin yavru hali resimdeki. Bitkinin ozsuyuyla besleniyor olma olasiligi yuksek, ancak rica ediyorum hayvanlarin gunahina girmeyin, onlar da hayatta kalmanin derdinde. 8 adet bocek pasiflora bitkinizi oldurmeyecektir.
5 yıldır hobi olarak bahçe tarımı yapıyorum.Bu surede sürekli bahçenin bir kısmını kompost gübre için ayırdım ve çeşitli evsel artıkları hayvan gübrelerini bu kısma atıyorum.Fotograftaki böcek türünün ne olduğunu öğrenmek istedim.Top böceğine benziyor ama dokununca top gibi kıvrılma özelliği yok.Eğer beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.627773
627774 ;)
Top boceginin yakin akrabasi.
[url]https://en.wikipedia.org/wiki/Woodlouse (http://hizliresim.com/9GgvXO)
kompostta bol miktarda bulunmalarinin sebebi bu boceklerin sadece curumekte olan bitki artiklariyla beslenmeleri ve sadece nemli yerlerde hayatta kalabilmeleri.
Bu cinsten bir bocegin yavru hali resimdeki. Bitkinin ozsuyuyla besleniyor olma olasiligi yuksek, ancak rica ediyorum hayvanlarin gunahina girmeyin, onlar da hayatta kalmanin derdinde. 8 adet bocek pasiflora bitkinizi oldurmeyecektir.
Bu cinsten derken hangi cinsi kastettiğinizi anlayamadım?
Linki yapistirmayi unutmusum :)
Koku bocegi veya osuruk bocegi olarak da bilinen su cins bocekler;
https://en.wikipedia.org/wiki/Pentatomidae
Dilara21
27-09-2016, 16:28
Bu böcek türünü bilen var mı acaba?
Bu böcek türünü bilen var mı acaba?
Hemen öldürmenizi tavsiye ederim.
Pigments
10-05-2017, 14:44
balkonda bu canlıdan baya bir görüyorum. zararı varmıdır.
idris şenol
10-05-2017, 15:09
Sanmıyorum .zararlı bir böcek deyil ,gübre olan yerlerde !!!! Buğday tarlalarından gelmiştir
Batı Rüzgarı
02-07-2017, 17:54
selamlar herkese.
bitkilerimde bu böcekten bulunmakta. yapraklarda özellikle de arka taraflarında gezen bu böcek zararlımıdır? mücalede etmem gerekir mi?
böcekler çok küçük.macro lensle bu kadar oldu.
teşekkürler...
653097
653098
653096
653099
653100
resimdeki böcek gece olunca daha fazla ortaya çıkmakla birliklte mermer ve fayans üzerinde geziyor. Pire gibi zıplıyor ve naftalin, çamaşır suyu ve gaz yapı denemelerinden sonra bile kökü kurumamş halde kafilellerce devam ediyor.Bu böceğin ne olduğunu bilen varmıdır. internette baktığım pire resimlerine benzetemedim, zira piereyle gümüş böceği karışımına daha çok benziyor.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=653112&stc=1&d=1499014433
Thrips sp.
selamlar herkese.
bitkilerimde bu böcekten bulunmakta. yapraklarda özellikle de arka taraflarında gezen bu böcek zararlımıdır? mücalede etmem gerekir mi?
böcekler çok küçük.macro lensle bu kadar oldu.
teşekkürler...
653097
653098
653096
653099
653100
aynısından bendede var buldunuz mu acaba bunun ne olduğunu
s.serdar
14-07-2017, 04:57
selamlar herkese.
Zararı yok ise sorun etmemek gerekir.
MeyveliTepe
14-07-2017, 09:35
Zararı yok ise sorun etmemek gerekir.
Thrips zararlıdır.
Bu böcek nedir acilen öğrenme şansım varmı kalorifer böceği **** gümüşlük değil 10cm kadar zipliyo acil yardım lütfen nasıl kurtulabilirim ben bundan��������bu fotoğraf telefonun yakinlastirmasiyla çekildi çok küçük bisey
Merhabalar aynı sorun benim balkonumda da var. Balkonu ilaçlıyoruz fakat bir süre sonra tekrar geliyorlar*( Siz çözüm bulabildiz mi acaba?
514156
Merhabalar aynı sorun benim balkonumda da var. Balkonu ilaçlıyoruz fakat bir süre sonra tekrar geliyorlar*:( Siz çözüm bulabildiz mi acaba?
safaguclu
19-02-2018, 17:17
Merhaba, 17 sayfanın tamamını taradım ama saksımdan çıkan aşağıdaki böceğe benzetemedim. Yaklaşık 1,5 cm uzunluğunda ve pek harket etmiyorlar. Bembeyaz, çok sayıda ayağı var. Kokopite'e diktiğim begonvil saksısında rastladım. Başka bir saksıda daha gördüm.
Türü ve kurtulma yöntemi için destek olursanız sevinirim.
Gûl-i zar
17-04-2018, 00:58
514156
Bu böcekten benim de pencere önündeki saksılarımın altında var çiçeklerle bir ilgisi var mi gelmesinin yoksa hep böyle gelir mi ki? Ya da ciceklerime bir zararı olur mu acaba?
Batı Rüzgarı
15-05-2018, 18:18
bu çeşme papatyasından eksik olmayan. kafalarını hunharca çiçeğe daldıran uğur böceğine benzeyen böcekleri tanıyan varmı? bugün baya çoktular.havanın biraz soğuduğu zamanlar görünmüyorlar.
673905
Edit: Halı böceği imiş. organik kumaşlar halı felan üzerinde çoğalabiliyormuş. kuşların kanadında da olabiliyormuş. muhtemelen kuşlar taşıdı. bitkilere bir zararı yok. müze zararlısı diye geçiyormuş. evlerde çoğalma imkanı bulabilsede en azından benim böyle bir sorunum olmadı. zaten içeriye kazara giren böcekler pencere kenarında ölü buluyorum. bir çok türü olduğu için genelleyemem tabi.
uğur böceği değilmiş. ona üzüldüm :D
Merhaba, 17 sayfanın tamamını taradım ama saksımdan çıkan aşağıdaki böceğe benzetemedim. Yaklaşık 1,5 cm uzunluğunda ve pek harket etmiyorlar. Bembeyaz, çok sayıda ayağı var. Kokopite'e diktiğim begonvil saksısında rastladım. Başka bir saksıda daha gördüm.
Türü ve kurtulma yöntemi için destek olursanız sevinirim.
Fotoğraftan benzettiğim kadarı ile Kadı Lokması denilen illet böcek.
http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/2540-6.htm
Batı Rüzgarı
23-05-2018, 20:25
clematisime dadanan bu böcek nedir? yapraklarda trips veya kırmızı örümcek benzeri izler bırakıyor.
674489
674490
674491
resimdeki böcek gece olunca daha fazla ortaya çıkmakla birliklte mermer ve fayans üzerinde geziyor. Pire gibi zıplıyor ve naftalin, çamaşır suyu ve gaz yapı denemelerinden sonra bile kökü kurumamş halde kafilellerce devam ediyor.Bu böceğin ne olduğunu bilen varmıdır. internette baktığım pire resimlerine benzetemedim, zira piereyle gümüş böceği karışımına daha çok benziyor.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=653112&stc=1&d=1499014433
yıl 2018 halen aynı sorunu yaşıyorum, türünü bilsem daha etkili ilaç kullanıcam ama yok,kimse bilmiyor. yardımcı olabileceği varmı
yıl 2018 halen aynı sorunu yaşıyorum, türünü bilsem daha etkili ilaç kullanıcam ama yok,kimse bilmiyor. yardımcı olabileceği varmı
Acaba neler denediniz hala aynı sorunla uğraşıyor olmanız beni cok korkuttu ben ilk defa bu bocekle karşılaştım gercekten bir çözümünü bilen yok mu
ParlakYıldızlar
24-06-2018, 19:22
Bu bocek selluka 'daydı zararsız gibi göründü ama alıp dışarı attım, ne olduğunu bilen var mı?
Lonicera
24-06-2018, 19:58
Bu bocek selluka 'daydı zararsız gibi göründü ama alıp dışarı attım, ne olduğunu bilen var mı?
Pis kokulu yeşil böceğin nimfleri yani yavruları, bir süre sonra ergin olunca renk değiştirip yeşil renkli olacaklar.
Pis kokulu yeşil böcek (http://www.agaclar.net/forum/1309198-post11.htm)
ParlakYıldızlar
24-06-2018, 20:53
Teşekkür ederim,Sayın. Lonicera nette arama yaptım ama bulamamistim,şimdi tekrar ismiyle arama yapınca antenlerinin iki renkli oluşuyla birebir aynısi,bu arada böcek görunce psikolojik kaşıntı olmasa iyiydi ama neyse :) şimdi devamı varmı bakayım.
Bodur palmiyede dün sabah gördüğüm bu arkadaşlar kimdir, bizi tanıştırabilecek var mı? aksi durumda onları uğur böceği zannetmeye devam edeceğim (umarım öyledir)
https://ibb.co/cKbQN8
https://ibb.co/iX4qpo
EDIT
İnternetten benimkilere çok benzeyen uğur böceğini buldum, ancak zararlı tip uğur böceği diye geçiyor, fakat zararı nedir onu bulamadım. Tür adı Epilachninae imiş.
linkte de bir resmi mevcut:https://www.coccinellidae.cl/paginasWebTribus/Epilachnini/Chinitas/Epilachna_patricia.jpg
EDIT2
Sanırım bendekiler de pis kokulu yeşil böcek. Linkteki fotoğrafa bakınca daha çok benziyorlar. http://www.bayramgocmen.com/album/upload/2011/07/18/20110718092840-3f412067.jpg
EDIT3
Benim böceklerin linkteki fotoğraftan da anlaşılacağı üzere pis kokulu yeşil böcek oldukları artık kesinleşti. Ama o kadar güzel görünüyorlar ki kıyamıyorum bir şey yapmaya :(
https://ibb.co/c2rG4y
https://ibb.co/j6YDjy
https://ibb.co/nqktjy
evimi ilaçlatım,ilaç firması asit attığını söyledi. 10 gün ev kapalı olmasına rağmen halen mermerde görünüyorlar. bi kaç böcek bilimciye mail attım nasıl kurtulabiliriz diye, zira ilaçlama firmalarına bir daha para vermek istemiyorum.
Onlar talaş böceği diyorlar ama bu küçük arkadaşlar geceleri mermerde görünüyorlar. pire gibi zıplayan ancak gümüş böceği gibi iskelete sahip bu haşerelerden kurtulmanın yolunu bilen varmıdır.
evimi ilaçlatım,ilaç firması asit attığını söyledi. 10 gün ev kapalı olmasına rağmen halen mermerde görünüyorlar. bi kaç böcek bilimciye mail attım nasıl kurtulabiliriz diye, zira ilaçlama firmalarına bir daha para vermek istemiyorum.
Onlar talaş böceği diyorlar ama bu küçük arkadaşlar geceleri mermerde görünüyorlar. pire gibi zıplayan ancak gümüş böceği gibi iskelete sahip bu haşerelerden kurtulmanın yolunu bilen varmıdır.
Evet bu bocegi taniyan bilen nasil kurtulunacagini soyleyebilen biri yok mu acaba camlarin onundeki mermerde geziyolar aksam olunca cikiyorlar ilk bakista gumus bocegine benzeyen ama cok kucuk zıplayabilen bu bocekler cok sinir bozucu eger bocek bilimcilerden bir haber gelirse nolur bizede haber verin kim ne ogrenebilirse cozum yolu bulursa paylassin lutfen
bırı yardımcı olsa mumkunse
Bu bir Dev su böceği.Genellikle sudaki balık ve kurbağalarla beslenir ve zehirlidir.Sokulmak istemezsiniz.Bu böcekten ülkemizde var olduğunu bilmiyordum.
Çekirge
çiftçi5234
Bu böceğin adı nedir?
332138
Avcı bir çekirgeye benziyor.Bu bir katydid olabilir.
Merhabalar evde kabuklu ceviz vardı kabukları kırdıkça içinden bu böceklerden çıkıyor. Bunlar nedir zararlı mıdır yardımcı olursanız çok sevinirim
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.