View Full Version : Feyzon / balkon
Selamlar,
Balkonumda yetiştirmeye çalıştığım bazı bitkileri göstermeye çalışacağım.
Acem halısı benzeri mor renkli çiçek açan bir bitkim idi ancak maalesef taşınma sırasında kurudu. Sarı renkli çiçek ise freesiadır. Soğanları olan bu bitki uzun yıllardır balkonumda yaşamaya devam ediyor. Çiçek açan kaktüslerim ise hala yaşamaya devam ediyorlar. Son resim ise Boluda bulunan kardelenlerim.
Çiçekler harika ellerinize saglık
Netlik sorunu olan fotoğrafları yüklemeyin lütfen...
Balkonumda bulunan ağaç minesi, sarı çiğdem, murt yaban mersini ve kaktüs fotoğrafları.
Emeginize saglık harikalar...
Balkonumda yer alan çiçeklerin yeni fotoğrafları ile karanfillerimin açmış şeklinin fotoğrafını yüklüyorum. Ancak gazanya yı maalesef kaybettim.
Çok güzeller çok tatlı gazanya için üzüldüm daha güzelleri nasip olur inşallah
Teşekkürler,
şimdi yüklediğim resimler ise Eminönünden aldığım gojibery, kokulu karanfil , ağaç minesi, kalan tek rokam ve bir soğanını geçen yıl ayırdığım minik freesia nın fotoğrafları
Tek kelime ile harika olmuş eline saglık
nehirderya
09-04-2011, 16:00
pembe çiçeklere bayıldım çok güzeller.aynısından benimde var henüz açmadılar.çiçeğin adını biliyor musunuz?
pembe çiçeklere bayıldım çok güzeller.aynısından benimde var henüz açmadılar.çiçeğin adını biliyor musunuz?
Etli yapraklı olanları diyorsunuz sanırım. Tam adını bende bilmiyorum. Ancak biraz farklı bir türü var onun adı acem halısı. İnternette acem halısı Mesembryanthemum olarak geçiyor.
Bordo renkli olan soldaki karanfil, diğeri pembe kırmızı renkli çok güzel karanfil kokuları var. Bordo tomurcuk halde, inşallah açmış halini de yükleyeceğim.
Nanelerin arasına geçen yaz koyduğum üvez çekirdeklerinden yetişen yeni üvezler ilk yapraklarını çıkarmaya başladı. Murt (Yaban mersini) ise geçen yıldan.
Geçen yıl başka saksıya koyduğum fresia soğanından yetişen bitki biraz geç çiçeklendi. Fresialar en çabuk ve kolay açan soğanlı bitkilerden. Renkleri de çok güzel kokusu da.
Bu minik bitki de çok emin olmamakla birlikte geçen yıl serptiğim ancak yetiştiremediğim tohumlardan kalan dağ çileği olması gerekir. İnşallah bu yıl çıkan 2 taneyide yetiştireceğim.
Dragos sahil tarafındaki parkta gördüğüm sekoyalardan kopardığım dalları bir saksıya diktim. Bir dal sanki tutacakmış gibi. Bakalım hayırlısıSahil sekoyası
Sevgili Feyzon fresia çiçeklerinin kokusunu bende çok severim harikalar sahil sekoyasıda tutmuş gibi görünüyor elinize saglık..
Teşekkürler, inşallah tutmuşlardır.
Minik resimlerini olan dağ çileklerim büyüdüler. Bu yıl meyve yok ama yeni sürgünler vermeye başladı bile birisi. Ayrıca iki çilek arasında yapraklarında farkılık söz konusu. Çekirdekten yetişen meyvelerde bu durum olabilir. Bakalım meyveler farklı olacak mı?
234181
Geçen yıl aldığım kudret narları büyüdüler ve ilk meyveler görülmeye başladı. İNşallah meyvelerini büyütmekte nasip olur. Aradaki resimde geçen yıl tohumdan yetişen dutlardan birisini bırakmıştım. EPey büyüdü.
234182
234183
234185
Karanfil ve güllerden yaptığım demeti odaya saksıya koydum. Bordo renklinin kokusu çok nefis. Gül de bu yıl çok güzel bir renkte açtı. Geçen yıl beğenmemiştik ama bu yıl bayıldık.
234184
Binamızın önünde yetişen sarı çiğdemler çiçek açtılar. Geçen saksıya aldığım soğanlardan da açanlar oldu. Fotoğrafları aşağıda.
253416
253417
Balkonumda yer alan bitkilerimin son hali.
İlk resimde yaban mersini (murt) ve goji beri görülüyor. Goji bery kırılmasın diye yan yatırınca yaban mersini ile iç içe girdi. Ama başka imkanım yoktu. Resimin alt kısmında görülen ise Bursa Uludağdan gelen ahu dudu.
304939
Goji beryi geçen yıl ana daldan bir kök tutturmuştum. Bu yıl budama yaparken iki dal daha çelikledim. Birisi baya büyüdü. Diğeri de sanırım tutmuş. Ancak geçen yıl tutan dal müthiş büyüdü. Çiçekler gözüküyor. Dipten de üç tane sürgün verdi. Saksı da küçük ama nasıl yapacağım bilemiyorum.
304940
Kokulu Karanfil yine çiçeklendi. Kovaya koyduğum biber de baya güzel büyüdü. Altında solucanlı kompost ve toprak dolu olması baya faydalı oldu galiba. İlk ürününü vermek üzere.
304941
Çileklerim geçen yılki sürgünlerden bayağı meyve verdi.
304942
Saksıda tohumdan geçen yıl yetiştirdiğim çilek bu yıl hem sürgün verdi, hemde meyve veriyor. Meyve tutumu epey geç oldu ama gayet güzel gözüküyor meyveler.
321536
321537
mimarsertac
27-07-2012, 14:22
Çilek meyveleriniz hayırlı olsun :) ben hala beklemedeyim meyveleri. Ailemin evine ektiklerim çıktı çokda güzeldi tatları, umarım sizinkilerde çok güzel olur.
Bu çileğin tohumdan ilk çıkış fotoğrafları da aşağıdaki gibidir.
321543
Çilek meyveleriniz hayırlı olsun :) ben hala beklemedeyim meyveleri. Ailemin evine ektiklerim çıktı çokda güzeldi tatları, umarım sizinkilerde çok güzel olur.
Teşekkürler Sertaç bey, İnşallah sizin çileklerde meyve verir. Benim dağ çileklerimde hala meyve vermediler. Ancak ümit kesmemek gerekir. Bu yıl olmazsa inşallah seneye meyve verirler.
melih500
27-07-2012, 14:55
Sayfanız Hayırlı olsun bitkileriniz çok güzel :)
sayfaniz hayirli olsun aramiza hosgeldiniz.cicekleriniz cok guzel ozellikle ilk karedeki cicek.ama ben ciceklerin koparilmasina karsiyim.dalinda kurumasini tercih ederim.saygilar
melih500
27-07-2012, 16:56
Sayın feyzon o sarı çiğdemleri yeni mi çektiniz ? Benim o soğandan var ama ben henüz topraklar buluşturmadım
Melih bey selamlar.
Sarı çiğdem resimleri geçen yılın resimleridir. Sarı çiğdemlerle ilgili ağaçlar net te aşağıdaki linki gördüm. http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/21369.htm
Bence soğanları hemen dikebilirsiniz. Genelde Eylül ortasından sonra Ekim sonuna kadar çiçeklenebilirler. Soğanları bahçeniz uygunsa sık şekilde güneş gören bir yere dikerseniz çok güzel çiçekler alabilirsiniz.
Sayın Feyzon çiçekleriniz çok güzel kardelen çiçeğiniz, kudret narınız, kaktüs ve sukulentleriniz ve diğer çiçekleriniz çok güzeller maşallah nazar deymesin.:)
Balkonumdan manzaralar
Hazırladığım solucan kompostu. Çürüsün diye koyduğum nanelerin azizliğine uğradılar ama yinede görevlerini çok güzel yapıyorlar.
334707
Mersin yaban mersini olan Murt bitkisi. Çiçeklendi ancak meyve vermedi.
334708
Sarı çiğdemler. Frisialar ile birlikte dikmiştim. Ancak iki tanesi çiçek verebildi. Onlarda bahçeden getirdiğim soğanlar galiba. Saksı için iyi bir seçenek değil. Bahçede sık olduklarında çok güzel görüntüler ortaya çıkabiliyor.
334709
Ağaç minesi çok güzel çiçekler açıyor. Tüm yaz boyunca güzelliği ile balkonumuzu şenlendirdi. Çelik ve tohumla çoğaltmak mümkün. Burada görülen ikinci yılında olan çelikle çoğaltılmış bitki.
334710
Balkonumda bıraktığım dut ağacı. Eylül' ün 10 unda ters T aşısı yapmıştım. Durgun aşı olmasını düşündüğüm göz şimdiden yeşillenmeye başlamış. Aşı tutmuş ama kış döneminde donup kuruyabilir.
334711
Bu hafta sonu balkonumda çok ilginç bir olaya şahit oldum. Biyolojik mücadele açısından değerlendirilebilir sanırım. Biberlerimizde yaprak bitleri vardı. Sabun, yağ karışımı ile bir defa ilaçlamıştım ancak pek faydası olmamıştı. Ancak bu hafta sonu baktığımda hiç yaprak biti yoktu. Biberlerin üzerinde bir iki uğur böceği yavrusu gördüm. Ancak biraz daha dikkatli bakınca balkonda gezintiye çıkmış yaklaşık 10- 15 tane daha yavru gördüm. Sanırım biberlerdeki yaprak bitleri bitince yeni yiyecek aramaya koyulmuşlardı. Bir poşete doldurarak bahçeye yaklaşık 8-9 tane bıraktım. 3- 4 tanesini de üzerinde yaprak biti bulunan aslan ağzına koydum. Ne kadarını yaşatabilirsek o kadar iyi. Bunlar gelecek senenin sigortaları olacaktır.
çok güzel maşallah feyzon elinize sağlık
gokcegokce
08-10-2012, 10:06
Bu hafta sonu balkonumda çok ilginç bir olaya şahit oldum. Biyolojik mücadele açısından değerlendirilebilir sanırım. Biberlerimizde yaprak bitleri vardı. Sabun, yağ karışımı ile bir defa ilaçlamıştım ancak pek faydası olmamıştı. Ancak bu hafta sonu baktığımda hiç yaprak biti yoktu. Biberlerin üzerinde bir iki uğur böceği yavrusu gördüm. Ancak biraz daha dikkatli bakınca balkonda gezintiye çıkmış yaklaşık 10- 15 tane daha yavru gördüm. Sanırım biberlerdeki yaprak bitleri bitince yeni yiyecek aramaya koyulmuşlardı. Bir poşete doldurarak bahçeye yaklaşık 8-9 tane bıraktım. 3- 4 tanesini de üzerinde yaprak biti bulunan aslan ağzına koydum. Ne kadarını yaşatabilirsek o kadar iyi. Bunlar gelecek senenin sigortaları olacaktır.
Bu durumu ben de kendi bostanımda gözlemledim. Benim de biberlerimdeki bitleri yedi uğur böcekleri. Doğanın dengesi ne muazzam işliyor değil mi?
sn.feyzon güzel çiçekleriniz var güle güle büyütün yaprak bitlerinden gına gelmişti ilaçlamayla bitiremedim hemen uğur böceği bulmalıyım :D
Merhabalar
Baharla birlikte balkondaki canlanma da kendini göstermeye başladı.
Bu resimde yer alan dut fidanı geçen yıl işaretli yerden flüt göz aşısı ile aşılanmıştı. Ancak Eylül de patlayan göz bilahare kurudu.
379523
Burada yer alan freesia çiçeği yine erkence kendini gösterdi. Çok güzel bir sarı renk var.
379525
379524
İki yıldır meyva vermesini beklediğim dağ çileğim bu yıl çiçek verdi. İnşallah meyvasını da görmek nasip olur.
379526
Orkidenin çiçekleri de kendini gösterdi. Bir daldan üçüncü sürgünü verdi. Ancak destek sanırım biraz zayıf kaldı.
379527
Maşallah hepsi birbirinden güzel, bende de iki adet ağaç minelisi var, kışın tüm yapraklarını döktü, bir ara içeri aldım donmasın diye daha da kötüleşince yine balkonuma koydum, eğer siz uzun süredir bakıyorsanız sizinkilerde böylemi oluyor, canlanır mı yaza?
Maşallah hepsi birbirinden güzel, bende de iki adet ağaç minelisi var, kışın tüm yapraklarını döktü, bir ara içeri aldım donmasın diye daha da kötüleşince yine balkonuma koydum, eğer siz uzun süredir bakıyorsanız sizinkilerde böylemi oluyor, canlanır mı yaza?
Sayın Ayhat ağaç minesi geçen yılda bu yılda balkonda kalmıştı. Şu an yapraklanmaya başladı. Dışarıda bir sorun yaşamıyor İstanbul şartlarında. Bazı bahçelerde de görüyorum çünkü. Kocaman ağaç olmuş neredeyse. Ancak kışın yapraklarını döküyor benim bitkilerimde. Geçen yıl daha geç canlanmıştı ama bu sene şimdiden yapraklanmaya başladı. Şimdilik bir sorun yok. İnşallah sizinkilerde canlanır.
Sayın feyzon frezyanız nasıl güzel açmış ...
Benim favori soğanlı çiçeğim diyebilirim. Kaç yıldır balkonda. Çok alçakgönüllü. Neredeyse en küçük soğanları dahi çiçekleniyor. Lale gibi nazlı değil. Fena olmayan da bir kokusu var. Teşekkürler. Darısı başınıza.
Balkonumdaki bazı bitkilerin son halleri.
Bu bitki Kartal Sahildeki çiçekçiden aldığım Yaban Mersini. İthal ürünmüş. Ancak tam çeşidini bilmiyorum.
384574
384575
Bu bitki Ağaç Minesi. Sarıdan kırmızıya dönen çiçekleri var.
384576
Bunlar Goji bery lerim ve Kuzu Kulağım.
384577
Buda bahçemizdeki Üzümden ürettiğim fidanımın son hali.
384578
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.