View Full Version : nurguldk / bahçe
nurguldk
12-03-2011, 23:07
Bahçenin bulunduğu şehir Gölbaşı, Ankara
Bahçenin büyüklüğü
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki (http://www.agaclar.net/forum/hangi-bitkiler-hangi-sehre-hangi-kosullara-uygun/6569.htm?highlight=so%F0u%F0a) yeri
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb)
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler)
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?
Toprak özellikleri
Kompost yapıyor musunuz?
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
Bahçeniz organik mi?
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?
Tetanoz aşısı oldunuz mu?
__________________________________________________ __________________________________
Merhaba;
Sizlerin arasına karlı bir bahçeyle katılmak çok sıkıcı
Zaten bahçede de pek kayda değer bir bitki yok :(
Ama bu site bana çok şey kattığı için bu sene çok ümitliyim.
Sanırım hepbirlikte bir baştan yaratma hikayesi izleyeceğiz :D
Burada merdivenin iki kenarında çiçekliklik yapıldı ve grup grup güz soğanları ekildi.Şu anda karlar altında umarım birşey olmaz :(
196445
Sevgi Durul
12-03-2011, 23:15
Bahçeniz bol çiçekli, sayfanız hayırlı olsun. Eklentiler görünmüyor.
Yücel Canpolat
12-03-2011, 23:17
Başarırsın başarırsın:)
nurguldk
12-03-2011, 23:22
Balkonun ön tarafında da çepeçevre çiçeklik yapıldı. Clematisleri oraya düşünüyorum. Kök kısımları gölgede kalsın diye de çeşitli çalı türleri ve çiçekler dikilecek
Barbekülü taş duvarların sağ dibine ortancalar dikmeyi düşünüyorum. Ö.sonra güneşli ama öğlene kadar güneş almaz olur inşallah.
Sol dibine de gün güzeli ve yine çalı türler. Taş duvarın üst kısmına da acem borusu ve mor salkım. Acem borusunun başlığını okuyunca korktum. Üste dikeyim bari diye düşündüm :) Clematisleri arttırabilirsem yavaş yavaş bu duvarlara da Clematis istiyorum. Sanırım bana kalsa heryere Clematis dikebilirim :D
nurguldk
12-03-2011, 23:25
Sevgili SDurul ve Yücel Canpolat, gecenin yarısı bu kadar hızlı cevap beklemiyordum :)
Fikirlere çok ihtiyacım var. Her türlü fikir ve çelik kabul edilir :)
Yücel Canpolat
12-03-2011, 23:30
Sayın Nurguldk,bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun Sizin istediğiniz fikir biz de çok hiç merak etmeyiniz:)
Sevgi Durul
12-03-2011, 23:31
Sevgili nurguldk, fikirler tecrübeli arkadaşlardan gelecektir. Ben kabul ederseniz, bu yeni düzenlemeye başladığınız bahçenize, çam sakızı çoban armağanı, kendi yetiştirdiğim bitkilerin tohumlarından gönderebilirim.
nurguldk
12-03-2011, 23:38
Bunlar canım ablam cemo dan gelen sukulentler ve maviş. Karlar eriyince sanırım(nereye koyacağıma hala emin değilim) güz soğanlarının olduğu taş çiçekliğe gidecekler.
Orada lale,sümbül,çiğdem ve nergisler var çiçekleri geçince kötü görünmesin diye ne yapacağımı bilemedim. Aubrieta, lobelya falan da koyacağım kenarlarına sarksın diye..
Bunları kaya bahçesine dikmek istiyorum aslında ama onun ne zaman biteceği muamma...
196494
196495
196496
nurguldk
12-03-2011, 23:44
Ay ortancama bakarmısınız, nasıl sürgün vermiş dibinden..Tabi bende daha önce acemilikten her kuruyan dal, çiçek, soğanlı, yumrulu çöpe gittiği için, bu görüntü benim için fazlasıyla mutluluk verici :D
196459
(Bu arada ben botanikçiyim güya :D hiç kendi işimi yapmadım ki..)
nurguldk
12-03-2011, 23:46
Sayın Nurguldk,bahçeniz ve sayfanız hayırlı olsun Sizin istediğiniz fikir biz de çok hiç merak etmeyiniz:)
Çok teşekkür ederim. Valla sizin başardığınızın 10 da 1 ini başarabilirsem benim bahçe muhteşem olur :D
missmenas
12-03-2011, 23:51
Sevgili Nurguldk,
sayfan hayırlı olsun. Bahçenide el birliğiyle çiçeklere boğarız inşallah.
İklimi Antalya'ya uysaydı neler göndermezdim. Bahçevanımız tam budama ve gübreleme yapıyor içim gidiyor kestiği çiçeklere. 3 renk ortancanız benden Kırmızı, Pembe ve mavi renk. Minyatür güllerinizide hemen yarın ekiyorum beyaz ve somon rengi. Antalya'dan istediğiniz başka birşey olursa haber verirsiniz.
Bahçenizin bahara hazırlığı ve çiçeklerle kaplanmış hali pekte uzak sayılmaz havuz olayıda güzel fikir. Her barbekü olayınızda ortancalar bir arkadaşımdan şu çiçek başka arkadaşımdan diye anlatırsınız:p Dikensiz bögürtlen de olabilir barbekünün yan tarafındaki köşeyede çok yakışır. Dikensiz böğürtlenide ekiyorum, Kar kalkıncaya kadar hepside köklenir;).
Bol çiçekli günler dilerim
nurguldk
12-03-2011, 23:54
Şimdiii.. Haftaya elimde olacak çok sayıda oya, weigela, abelia, mine, açelya, filbahri, kamelya, ortanca, poligala nereye yerleşecek hala tam emin değilim.
Selluka ve Begonvil saksıda olacak mecburen.
Acaba kamelya ve poligalayı bahçede korunaklı yerde bir denesem mi diyorum. Zambaklar, galalar saksıya, 2 hostayı nereye koyacağımı hiiiiç bilmiyorum.
nurguldk
13-03-2011, 00:00
Sevgili Nurguldk,
sayfan hayırlı olsun. Bahçenide el birliğiyle çiçeklere boğarız inşallah.
İklimi Antalya'ya uysaydı neler göndermezdim. Bahçevanımız tam budama ve gübreleme yapıyor içim gidiyor kestiği çiçeklere. 3 renk ortancanız benden Kırmızı, Pembe ve mavi renk. Minyatür güllerinizide hemen yarın ekiyorum beyaz ve somon rengi. Antalya'dan istediğiniz başka birşey olursa haber verirsiniz.
Bahçenizin bahara hazırlığı ve çiçeklerle kaplanmış hali pekte uzak sayılmaz havuz olayıda güzel fikir. Her barbekü olayınızda ortancalar bir arkadaşımdan şu çiçek başka arkadaşımdan diye anlatırsınız:p Dikensiz bögürtlen de olabilir barbekünün yan tarafındaki köşeyede çok yakışır. Dikensiz böğürtlenide ekiyorum, Kar kalkıncaya kadar hepside köklenir;).
Bol çiçekli günler dilerim
Çok teşekkür ederim. Kabulümdür :D Ben bilseydim böyle olacağını daha önce açardım bahçe sayfamı. Fidanları tohumları almadan önce:D
Ankara'da bahçe çok zor. 3 senedir tohumla fideyle uğraş, ek sonra ölsün hepsi, çok yoruldum. O yüzden zaten bu sene çok dikkatli olacağım. İklime uygun ve çok yıllıklar hep tercihim.
Bir de bu site sayesinde çok şey öğendim.
nurguldk
13-03-2011, 00:06
Sevgili nurguldk, fikirler tecrübeli arkadaşlardan gelecektir. Ben kabul ederseniz, bu yeni düzenlemeye başladığınız bahçenize, çam sakızı çoban armağanı, kendi yetiştirdiğim bitkilerin tohumlarından gönderebilirim.
Çok teşekkür ederim. Elimde olmayan tohumlar sizde varsa seve seve alabilirim :)
nurguldk
13-03-2011, 00:16
Sanırım bazı resimleri eklemeyi başaramamışım :(
196484
196485
acemifüsun
13-03-2011, 00:16
Sevgili nurguldk bahçenizde kim bilir ne güzeller göreceğiz:) Biraz emek, biraz sabır. Sevgi zaten oldukça çok:) Ben bile buradan heyecanlandım şimdi:) Kolay gelsin, sevgiler.
İlk mesajlarınızdaki eklentiler gözükmüyor.
missmenas
13-03-2011, 00:21
Bir fikir sadece,
Almanyada Arkadaşım ın Yaptığı bir olayı aktarmak izterim.
Kaya bahçesine ileve bazı kaktüsler koyuyor iklim çok soğuk kar yağıyor. her Sene aynı şeyi yapıyor kışın saksıyla gömdüğü yerden çıkartıp eve alıyor baharla birlikte yine bahçeye saksıyla gömüyor.
görüntünün güzel olması açısından buna benzer, don olayına dayanmayan bazı süs bitkilerinizi, sizde yapmak isterseniz diye fikir verebilir. Aynı şeyi süs havuzunuzun etrafınada yapabilirsiniz bazı ılıman iklim bitkilerinizi, Süs havuzu derken gölet türü havuzlardan kastım türkçe adını bilmiyorum.
Nihayet bahceyi görebildikkkkk:)
Açılışı kaçırmışım ama, sağolsun Sdurul ve yücel kardeşlerim buradaymış.
Hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Bu sitede de, fikir ve çelik bol. Paylaşımlarla, önerilerle çok güzel bahcen olacak inşallah.
Sevgili missmenas ın kaktüs konusundaki fikri cok güzel. Kaktüslerimizi saksıyla gömmek kayıplarımızı engeller. Üzerini örtmeme rağmen kayıp yaşadım. (gerci benim kaktüsler, havalndırmayı iyi yapamadığımdan kaynaklandı diye düşünüyorum) Ya cok iyi bir sera yapmak gerekli kaktüslere, ya da saksı ile uğraşmak. Tercih senin:)
Clematisleri balkon demirlerinde hayal ettim de, offff dedim kendi kendime:)
Barbekü köşesi cok güzel. Mutluluk ve sağlıkla yaşamanı dilerim bahcende.
nurguldk
13-03-2011, 11:07
Nihayet bahceyi görebildikkkkk:)
Açılışı kaçırmışım ama, sağolsun Sdurul ve yücel kardeşlerim buradaymış.
Hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Bu sitede de, fikir ve çelik bol. Paylaşımlarla, önerilerle çok güzel bahcen olacak inşallah.
Sevgili missmenas ın kaktüs konusundaki fikri cok güzel. Kaktüslerimizi saksıyla gömmek kayıplarımızı engeller. Üzerini örtmeme rağmen kayıp yaşadım. (gerci benim kaktüsler, havalndırmayı iyi yapamadığımdan kaynaklandı diye düşünüyorum) Ya cok iyi bir sera yapmak gerekli kaktüslere, ya da saksı ile uğraşmak. Tercih senin:)
Clematisleri balkon demirlerinde hayal ettim de, offff dedim kendi kendime:)
Barbekü köşesi cok güzel. Mutluluk ve sağlıkla yaşamanı dilerim bahcende.
Sağol ablacım.. Bu bahar çok heyecanlıyım ben de :))
Çabucak gelse de iş koyulsam :)
nurguldk
13-03-2011, 11:12
Arka bahçede sedir karlara gömülmüş..
Burası da kaya bahçesi ve ufak bir şelaleli havuz yapmayı planladığımız yer. Başarabilirsek tabi..
196520
196521
nurguldk
13-03-2011, 11:24
İki sene önce nazlı ve kızım Gülce..İkisi de bebekken..
Yemyeşil çimlerimizin üzerinde :)
Su faturamız asgari ücrete yaklaşınca geçen sene o çimler çim-yonca oldu.
Bu sene bahçeyi yeniden düzenlerken çıkan toprak, çimlerin üzerine serildi :(
Şimdi tekrar heryer çim-yonca yapılacak..Toprak biraz kurusaydı..
196523
nurguldk
13-03-2011, 11:35
Euphorbia Milii.. Havalar biraz ısınsın bahçeye çıkarıyorum. Yazın çiçeklerin rengi kırmızıya yaklaşıyor :)
196526
nurguldk
13-03-2011, 15:22
Az önce gölün kenarına indik, epey taşmış..Ama çok güzel görüntüler. Deniz olmayınca gölle idare ediyoruz :)
196568
196569
196570
nurguldk
13-03-2011, 15:31
Leylaklar uyanmaya başlamış ama Erguvan sanki kupkuru.. Geçen sene dikilmişti.Sanırım o tutmadı :(
196577
196578
nurguldk
13-03-2011, 15:36
Karın altından gülümseyenler ;)
Neyi nereye ektiğimi unuttuğum için sümbül ve çiğdem olduklarını düşünüyorum..Lalelerden henüz ses yok normal ama Nergisler sanırım geç kaldı :(
196579
196580
nurguldk
13-03-2011, 15:39
Meyve ağaçları da uyanıyor ;)
196583
cetasule
13-03-2011, 16:36
Bahçeniz hayırlı olsun düşüncelerinizin gerçeğe dönüşmesi dileğiyle....
Sağlıklı mutlu günler dilerim
plant health
13-03-2011, 19:19
hayrlı olsun bahcenız
nurguldk
13-03-2011, 21:10
Herkese iyi dilekleri için çok teşekkürler
Göl manzarasına bayıldım. Banklar, su altında sıralanmış.. Sek sek oynar gibi, o banklardan zıplayasım geldi:)
bettyycim
13-03-2011, 21:19
Karın altından gülümseyenler ;)
Neyi nereye ektiğimi unuttuğum için sümbül ve çiğdem olduklarını düşünüyorum..Lalelerden henüz ses yok normal ama Nergisler sanırım geç kaldı :(
196579
196580
1. resimdekiler Nergis, 2. resimdekiler Çiğdem ;)
nurguldk
13-03-2011, 21:52
[QUOTE=cemo;767963]Göl manzarasına bayıldım. Banklar, su altında sıralanmış.. Sek sek oynar gibi, o banklardan zıplayasım geldi:)[/QUO
Gel de zıplayalım ama lütfeeen :D
nurguldk
14-03-2011, 17:21
1. resimdekiler Nergis, 2. resimdekiler Çiğdem ;)
Teşekkür Ederim :))
nurguldk
14-03-2011, 17:24
Sevgili nurguldk bahçenizde kim bilir ne güzeller göreceğiz:) Biraz emek, biraz sabır. Sevgi zaten oldukça çok:) Ben bile buradan heyecanlandım şimdi:) Kolay gelsin, sevgiler.
İlk mesajlarınızdaki eklentiler gözükmüyor.
Teşekkür ederim güzel dilekler için :)
Geçen senelerde yaptığım hataları tekrar yapmamak için yazılı çalışıyorum :) İlk defa önceki yılardan daha bilinçli olacağım için ben de çok heyecalıyım..Sevgilerimle...
Başarılar dilerim bahçeniz bol çiçekli olsun saygılar
Nurgül hanım ....siz bu kadar hevesli ve ilgili olduktan sonra eminim bahçenizde mükemmel olacak...
nurguldk
24-03-2011, 08:26
Büyük tohumlarda yaşadığım hezimetlerden sonra (Clematis, Karliçe çelengi)
Yıldız çadırını peçetede denedim. 1 gün suda bekletip peçetenin arasına koydum ve fısfısladıktan sonra streçle kapattım. Sadece 3 günde çimlendiler :)
O kadar hızlı ki, çimlendiğini gördüğümde toprağa almayı sonraki güne ertelemiştim. Bu kadarcık zamanda bazılarının kotiledon yaprakları çıkmış ve tabii biraz çürümüş. Onları kaybedebilirim ama olsun deneyim oldu :D
Sonra tohumun topraktan kıvrılarak çıkma şeklini taklit ederek ektim.
198256
198257
198258
nurguldk
24-03-2011, 08:28
Bkır tencerede Sukulent aranjmanım :D Gördüğünüz gibi epeyce zayıf :(
198259
nurguldk
24-03-2011, 08:34
Bunlar da tohumdan gelen sukulentler. sedum coccineum stonecrop
Yalnız çok zayıf görünüyorlar. Bu aşamada ne yapmam gereki sizce?
198260
nurguldk
24-03-2011, 08:36
Tohumdan Heliotropium
Şimdilik 2 tanecik çimlendi. Sabırla nekliyorum.
198261
nurguldk
24-03-2011, 08:40
Pentas da fotoğraf çekemeyeceğim kadar minik 2 tane çimlenme var. Deneyimi olan varsa bilgi rica ediyorum.
Adenium tohumlarımın performansı yüksek :D 10 tohumdan şimdilik sadece 2 si çimlenmedi. Yalnız aralarında Albino lar var. Onlar ne olacak bilemiyorum.
198263
nurguldk
24-03-2011, 08:44
Alyssum, Aubrieta, Lobelya ve birkaç tür daha köpük kasalarda çimlenmeyi bekliyor. Girişteki cam bölme sera gibi oldu ;)
198264
198265
Cok yakında, o sukulentler tencereye sığmaz merak etme:) Yerde duran saksı, toprak saksı mı. Off ne aranjmanlar yapılır onlara:)
Ellerine sağlık
nurguldk
24-03-2011, 09:47
Cok yakında, o sukulentler tencereye sığmaz merak etme:) Yerde duran saksı, toprak saksı mı. Off ne aranjmanlar yapılır onlara:)
Ellerine sağlık
Benim yaptığım seramiklerden ;)
Eşime matkapla altlarını deldirttim. Ixia ve frezyaları ekeceğim onlara :)
sibel774
24-03-2011, 09:53
sayfan hayırlı olsun. Tohumlar ekilmiş sabırsızlıkla baharı bekliyorsun değilmi :). Valla bende sabırsızlanıyorum heryer yeşillense çiçekler açsa mis gibi bahar kokusu dörtbiryana yayılsa. Sana kolay gelsin, herşey gönlünce olsun.
nergis06
24-03-2011, 10:14
Nurgül hanım aramıza hoşgeldiniz bende bu işe sizin gibi başladım .Buradaki arkadaşlar ve bilgiler sayesinde bir hayli ilerleme kaydettim.Doğru adrestesiniz.
Bahçenizde huzurlu ve mutlu günler geçirmenizidilerim.
nurguldk
24-03-2011, 10:36
Sevgili Sibel ve Nergis Hanım,
Güzel dilekleriniz için teşekkürler.. Her baharın sonunda tohumdan birşey yapmayacağım desem de, sonraki sene bahar yaklaşınca daha da kudurmuş olarak tohum ekiyorum :))
Şimdi yine söyleyeceğim; seneye tohumla uğraşmayacağım :)))
fikreteren
26-03-2011, 19:37
Sayın nurguldk bayağı tohum ekmişsiniz.İnşallah emekleriniz boşa gitmez.Hepsinden % 100 verim alırsınız.
Tohumların büyümesini merakla takip ediyorum elinize ve yüreginize saglık...
günebakan
28-03-2011, 14:20
Bahçe de herşey çok güzel ee karlarda erimeye tohumlar çimlenmeye başlamıştır harika bir bahçe ile karşılaşacağız galiba. Ellerinize sağlık sevgili Nurguldk:)
nurguldk
29-03-2011, 10:34
Sevgili fikreteren, burak alkan ve günebakan umarım iyi dileklerinizde olduğu gibi tohumlarım sorunsuz çimlenir.
Bazı tohumlar hala hiç çimlenme belirtisi göstermezken bazıları şimdilik sorunsuz çimleniyor.
Heliotropium ve pentas da zaten birkaç tane çimlenme vardı. Onlar da boyunlarını bükmeye başladı. Dün tümüne ve soğanlı yumruluların ekili olduğu yerlere, oldukça seyreltilmiş fungusit uyguladım. İnşallah faydasını görürüm.
Bu arada bahçedeki meyveler budanıp bordo bulamacı uygulandı.
Geçen senenin sonunda, güzelim halı çimimizi fazla su israfından kaynaklı, çapalayıp üzerine toprak attıktan sonra birçok şey düşündük. Doğal çim dedikleri bir karışımın(yonca,çim,ayrık,kuzu kulağı,papatya) hazır rulosunu bulduk ancak Sakaryada olduğundan nakliye maaliyeti fazla geldi. Neyse sonunda yonca çim karışımını tohumdan ekmeye karar verdik. Ancak dikilecek fidanlar hala gelmediğinden çime başlayamıyoruz. Güz soğanlarım çok güzel gelişiyorlar. Hanüz küçükler ama benim işime geliyor. Bahçenin bu halinde ne kadar geç çiçeklenirse o kadar iyi :)) Bahçenin o toprak hali fena canımı sıkıyor çünkü.
1 tona yakın kayrak taşı geldi haftasonu. Yürüme yolları ve barbekülü taş duvarlı bahçenin masa koyulacak orta kısmını kayrak kaplayacağız.
Çok istediğimiz şelaleli havuzu da karar veriyoruz. Ertesi gün vazgeçiyoruz :)) Son durum o yamacı kaya bahçesi yapalım seneye belki havuzu yaparız diye düşündük.
Bu durumda fotoğraflamak hiç işime gelmiyor tabi :))
Ellerinize saglık büyük gelişmeler olmuş bence şelaleli havuz süper olur
Sevgili nurgüldk,bahçenizin bahar resimlerini merakla bekliyorum.ayrıca çimlerdiğiniz tohumlar nasıl büyüdülermi.
Sayfanız hayırlı olsun. Bahçenizin kışı da güzel.Bahara ne güzel canlanır kimbilir.
nurguldk
14-04-2011, 09:12
Teşekkür ederim. Bahçede gelişmeler var ancak hafta sonu resim ekleyeceğim.
Yeni çalı çeşitleri geldi, birkısmı ekildi. Ankarada havalar iyi gitmediğinden çim ekme hala tamamlanamadı. Sanırım hafta sonu bitecek artık. Yürüme yolları ve barbekü bahçesi kayrak kaplandı. Duvar kenarlarına ortancalar ekildi. Yalnız hava soğuk olduğundan yaprakları büzüşüp karardılar. Umarım canlanır. Sorun olursa çok üzüleceğim. Çünkü 15 tane ortanca aldım.
Güz soğanlılarının olduğu bölüm şu ara çok neşeli :) Çiğdemler açtı, Nergislerin çiçekleri açmak üzere, sümbüllerin çiçekleri göründü, laleler de çok sağlıklı görünüyor ama henüz çiçek oluşumu yok. Burda biraz daha geç çiçekleniyor hepsi. Çimler daha olmadığında ben daha da beklesinler istiyorum :)))
Tohumların çoğu çimlendi. Çimlenmeyenler gecikenler var. Yine de onlardan ümitsiz değilim :) Bunları da hafta sonu resimleyeceğim.
Ayrıca Cemonun bulaştırdığı delilik sonrasında sukulent arajmanları yaptım :)
Merhaba :)
Ben ilk olarak bahçenizin ve evinizin şeklini çok sevdim. Farklı temalarda farklı köşeler yaratmaya çok uygun. Kaya bahçesi, şelale gibi fikirleriniz eminim çok güzel gidecektir.
Kayrak yürüme yolunu çimin arasına mı yapacaksınız? Eğer öyleyse kayrakların çimden üstte kalmamasına dikkat edin, yoksa biçimde çok zorluk çıkarır.
Ne önerecek olsam zaten plana dahil etmişsiniz çoktan. :)
Sedumları bol bol kullanabilirsiniz. Hem dayanıklı, hem çok dekoratifler. Hosta (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8357)ları da mutlaka düşünün. Ankara'da toprakta yaşayabiliyor.
Barbekünün olduğu tarafa çıkan merdivenlerin iki yanına da çiçekli bir şeyler hoş gidebilir.
Bir de eve birleşik olan verandayı sardunyalarla donatmanız lazım kesinlikle. :)
Yediveren bir sarmaşık gül de üst balkona(terasa) doğru uzarsa çok güzel bir görüntü verebilir.
Sevgi Durul
14-04-2011, 11:06
Çok teşekkür ederim. Elimde olmayan tohumlar sizde varsa seve seve alabilirim :)
Sevgili nurguldk, adresinizi yazar mısınız? Tohum göndereceğim arkadaşların tohumlarıyla birlikte, size göndereceklerimi de göndereyim. :)
nurguldk
14-04-2011, 12:42
Merhaba :)
Ben ilk olarak bahçenizin ve evinizin şeklini çok sevdim. Farklı temalarda farklı köşeler yaratmaya çok uygun. Kaya bahçesi, şelale gibi fikirleriniz eminim çok güzel gidecektir.
Kayrak yürüme yolunu çimin arasına mı yapacaksınız? Eğer öyleyse kayrakların çimden üstte kalmamasına dikkat edin, yoksa biçimde çok zorluk çıkarır.
Ne önerecek olsam zaten plana dahil etmişsiniz çoktan. :)
Sedumları bol bol kullanabilirsiniz. Hem dayanıklı, hem çok dekoratifler. Hosta (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8357)ları da mutlaka düşünün. Ankara'da toprakta yaşayabiliyor.
Barbekünün olduğu tarafa çıkan merdivenlerin iki yanına da çiçekli bir şeyler hoş gidebilir.
Bir de eve birleşik olan verandayı sardunyalarla donatmanız lazım kesinlikle. :)
Yediveren bir sarmaşık gül de üst balkona(terasa) doğru uzarsa çok güzel bir görüntü verebilir.
Öneriler için çok teşekkür ederim.
İnanırmısınız hep istediğim birşeydi evin terasına doğru uzanan evi saran sarmaşıklar. Ancak evin çevresi tamamen yürüme yoluyla kaplı olduğundan yapamıyorum. Gerçi deneyeceğim ama sarmaşığın biraz fazla yol katetmesi gerekecek
Sardunyaları hiç düşünmedim ben aslında. Ankarada dışarıda kalabiliyor mu kışın? Eğer öyle değilse artık kışın eve alınacak bitkiler beni aştı.. Epey saksı taşıyacağım gibi görünüyor
Hosta kesinlikle çok hoş..Şu anda bahçede ekili ancak daha küçücük uç çıkarabildiler havalar sayesinde.
Şelale bu sene iptal, onun yerine yamaç kaya bahçesi olacak. SEdumlar bol bol orada yerini alacak :D
Barbekü bahçesine çıkan merdivenin kenarları derken taş çiçeklikten mi bahsediyorsunuz? Eğer öyleyse orada güz soğanları ekili. Ancak onların çiçekleri geçtikten sonra orada hoş durabilecek, soğanların çürümemesi için de fazla su istemeyecek bir çiçek arayışındayım. Orası neredeyse tüm gün güneşli. Şu anda Lisianthus olabilir diye düşünüyorum. Ama onunda çiçekli kalma süresi kısa. ??? Fikirlere açığım
Sizin bahçenizi de takip edeceğim zaten :D
nurguldk
14-04-2011, 12:42
Sevgili nurguldk, adresinizi yazar mısınız? Tohum göndereceğim arkadaşların tohumlarıyla birlikte, size göndereceklerimi de göndereyim. :)
SDurul çok teşekkür ediyorum. Özelinize yazıyorum :)
...
Sardunyaları hiç düşünmedim ben aslında. Ankarada dışarıda kalabiliyor mu kışın? Eğer öyle değilse artık kışın eve alınacak bitkiler beni aştı.. Epey saksı taşıyacağım gibi görünüyor
...
Barbekü bahçesine çıkan merdivenin kenarları derken taş çiçeklikten mi bahsediyorsunuz? Eğer öyleyse orada güz soğanları ekili. Ancak onların çiçekleri geçtikten sonra orada hoş durabilecek, soğanların çürümemesi için de fazla su istemeyecek bir çiçek arayışındayım. Orası neredeyse tüm gün güneşli. Şu anda Lisianthus olabilir diye düşünüyorum. Ama onunda çiçekli kalma süresi kısa. ??? Fikirlere açığım
Sizin bahçenizi de takip edeceğim zaten :D
Sardunya Ankara'da dışarıda kalamıyor maalesef. Ama kesinlikle vazgeçilmemesi gereken bir çiçek. İyi güneş alırsa, iyi de sulanırsa tüm yaz dolu dolu çiçekli. (Özellikle bodur dik sardunyalar ve sakızlar) Bende 5-6 saksı kadar var, kışın kış bahçesine alıyorum, orada da neredeyse bütün kış çiçek açıyor. Bu seneye kadar kış bahçesinde ısıtma yoktu, o durumda bile sorun yaşamıyor. Sizde de kış bahçesi gibi bir yer görüyorum, eğer oraya dekoratif bir şekilde koyabilecek bir düzen ayarlayabilirseniz, kışın da mutlu edecektir sizi. :)
Taş çiçekliği kardan dolayı görememişim. Nerede olduğunu anlayamamıştım, şimdi oldu. :)
Lisianthus'larda geçen sene yere diktiklerimden ben bir türlü verim alamadım. Ya suyu yetiştiremedim ya toprağı sevmedi, emin değilim. Ama saksıdakiler çok çok güzeldi.
Mevsimlik çiçek düşünürseniz begonya falan olabilir.
Bir de benim soğanlılardan nergisler çimin içinde. İlk dikerken onların olduğu yere bayağı kum karıştırmıştım, sanırım onun yardımıyla yaz boyu 2 günde bir sulandığı halde soğanları sağlam kalıyor, aklınızda bulunsun. :)
füsunANK
14-04-2011, 13:53
Söze, kolay gelsin demekle başlayım. Proje çok maşallah . Hepsi gerçekleştiğinde , tam ''bitti işte artık'' derken, bir de bakacaksınız ki bitmemiş :D Şunu da yapayım, bunu da ekeyim faslı devam edecek. Hep de devam etsin inşallah. Clematis tutkusu beni de fena sardı. Ahh bir de şu Ankara ve Gölbaşı zorluğu olmasa, ne Clematisler yetiştireceğiz de işte tek suçlu iklim şartları :)
Şelale yapacaksanız eğer havuzsuz yapın derim. Çünkü havuzdaki su hiç temiz kalmıyor, yazın sinek larvaları ayrı sorun , ki bilirsiniz sivri sineğimiz boldur.
Sardunya kışın donuyor dışarda. Fakat bahçede yazın çok güzel oluyor. Biz her yaz başı, fide alıp dikiyoruz birkaç saksı. Zaten çok yıllık çiçek pek fazla yetişmiyor soğuklardan dolayı. Genelde mevsim başı fide alıp dikmek zorunda kalıyoruz bir çok bitkiyi.
Gölün bu kadar yükseldiğini farketmemiştim. Fotolar için teşekkürler.
Son olarak, güzel bir ilkbahar_yaz sezonu geçirmenizi dilerim.
Merhabalar,
Karlı pozlarla başlamak da fena fikir değil. Daha sonra bahardaki yeşil haliyle sürpriz yaparsınız.:rolleyes:
Ankara'da eğer kuyu yoksa su ciddi sorun. Özellikle de çim ya da çok ağaç olan bahçelerde dediğiniz gibi fatura çok ağır gelmekte.
Sizin teraslı kısmı görünce aşağıdaki fotoğrafı hatırladım. Sizin ardıçların -fotoğraftan yanılmıyorsam- arasına da soğuğa dayanıklı lavanta, alacalı taflan gibi bitkiler dikilerek onun kadar yoğun olmasa da renklendirme yapılabilir.
Bir alternatifte nasıl olsa orası basılmayan bölge, susuzluğa ve soğuğa dayanıklı olan farekulağı ile toprağı kapatmayı düşünebilirsiniz. Üstelik hızla da yayılır. :rolleyes:
203272
nurguldk
14-04-2011, 15:59
Sevgili Gilan, Sardunyalar konusunda feci ikna oldum :)
Füsun Hanım, Gölbaşında gerçekten çok düşünmek gerekiyor bitki alırken ama ben yine de özellikle çok yıllık dayanıklı türleri araştırmaya devam ediyorum. Mevsimlikler de az da olsa olacak sanırım. Havuz ve şelaleden bu sene( seneye yine bir coşabilirim :) vazgeçtik. Ama nilüferler için eşimi ikna etmeye çalıştığım bir projem var. Evin girişine iki taraflı derin kare çiçeklikler yaptırdı. Dekoratif şekil verilebilen ağaç dikmek istiyor oaralara. Ben de içini havuz şiltesiyle kaplayıp nilüfer koyalım diyorum. İkna çalışmalarım devam ediyor :)
Sevgili sabah, o ne muhteşem bir manzara!! Bayıldım gerçekten. Ben şu bahçenin ön planını halledeyim. Sonra ilk işim bu manzara ile ilgilenmek olacak. Teşekkür ederim.
nurguldk
18-04-2011, 10:25
Çok hızlı bir haftasonundan sonra başlıyorum :))
Cemo Ankaraya geldi ve rüzgar gibi geçti :)
Ankaradaki bütün seraları (karşıyaka, ümitköy, Bauhause, Koçtaş) talan ettik arabayı tıka basa doldurduk. Hatta yerler, koltuklar ve Cemonun kucağında bile kasalar vardı :) Bir ara yolda bagaj kapağı bile pes etti, Bir baktık ki bagaj açık gidiyoruz :)
nurguldk
18-04-2011, 10:32
Haftasonu çok çalıştık tabii şu anda kolum, bacağım hiçbir yerim tutmuyor :)
Sırasıyla , Kaya bahçesi için Saxifraga , Sukulentler, kasada şebboy,alyssum ve lobelyalar
203995
203996
203997
203998
203999
nurguldk
18-04-2011, 10:37
Ve kaya bahçesi adım adım.. Bitkilerin bir kısmı yerleşti. Bittiğinde artık gece olduğu için son foroğrafları detaylı ekleyemedim.
204000
204001
204002
204003
nurguldk
18-04-2011, 10:42
Bursadan getirdiğim fidanlarla birlikte bahçede son durumlar,
Cytisus Kırmızı ve sarı, hatta sarı açmaya başladı :)
204045
204046
204047
Sevgili nurguldk,yeni çiçeklerin hayırlı olsun çok güzeller güle güle büyüt.
nurguldk
18-04-2011, 10:54
Kokulu Viburnum (Kartopu)
Sedum Joy
Gravilla
Bahçe açelyası ve yanında yere yatmış Bergenia
Ve güllerim, bu sene çok sert budamıştık..Bunun dışında resimlemediğim filbahri, süpürge çalısı, ağaç mine, ispirya, weigela, abelya türleri de dikildi. Kamelyalar saksıda. Duvar kenarlarına toplam 15 tane ortanca diktim ancak soğuktan yaprakları yandı. İnşallah kendine gelir.
204014
204015
204016
204017
nurguldk
18-04-2011, 10:57
Begonvil haftalar önce İzmirden gelmiş olmasına rağmen hala yol yorgunluğunu atlatamadı. Umarım kaybetmem.
Mandavilla da ona inat son derece keyifli :)
204018
204019
nurguldk
18-04-2011, 11:03
Ixia soğanlarım çıkmaya başladı. Heyecanla bekliyorum. Çiçekleri aşağıdaki gibi olacak.
Ve Sevgili Zeki Yağlıdan Cemo vasıtasıyla gelen Filipendula rubra 'Venusta'
196796
204020
204021
nurguldk
18-04-2011, 11:08
Kayraklar kaplandıktan ve çim-yonca tohumları ekildikten sonra bahçenin son durumu.. Barbekü bahçesine 2 tane mor salkım dikildi.
Taş çiçeklikte çiğdem, nergis, sümbül, lale (henüz sadece çiğdemler açtı, nergisler tomurcukta) Bunların çiçekleri geçtikten sonra kötü görünmesin diye kenarlara şebboy fideleri ektim. Umarım güz soğanlarını çürütmem.
204022
204023
204024
nurguldk
18-04-2011, 11:39
Ve assolistler en son çıkar..... :)
Clematislerim...
Şu anda köklenmiş ve köklenmemiş çeliklerdeki türler hariç 11 çeşit Clematisim var. :))) Resimden okuyabildiklerim sırasıyla;
C. Ville de Lyon
C. the president
C. V...
C. Multi blue
C. ..
204036
204037
204038
204039
204040
nurguldk
18-04-2011, 11:46
Clematislere devam,
C. Jackmanii
C. Warszawska Nike
C. Blue Angel ve bunların dışında henüz sürgün vermedikleri için endişelendiğim, Pink perfection, Montana ve Macropetela
204041
204042
204043
nurguldk
18-04-2011, 11:49
Clematis çeliklerinin türlerini bilmiyorum. Bunun daha kökü yok her yanı tomurcuk :)) Nasıl oluyor bilmiyorum. Ödüm patlıyor ellemeye :)
204044
günebakan
18-04-2011, 11:59
Sevgili Nurgül sizin bahçenizden Cemo rüzgarının geçtiği çok belli oluyor Birsürü harika çiçekler almışsınız hepsi çok güzel görünüyor:) Güle güle büyütün saxfiraga ve sukulentlere bayıldım.
nurguldk
18-04-2011, 12:01
Sevgili nurguldk,yeni çiçeklerin hayırlı olsun çok güzeller güle güle büyüt.
Teşekkürler Sevim Hanım
nurguldk
18-04-2011, 12:04
Sevgili Nurgül sizin bahçenizden Cemo rüzgarının geçtiği çok belli oluyor Birsürü harika çiçekler almışsınız hepsi çok güzel görünüyor:) Güle güle büyütün saxfiraga ve sukulentlere bayıldım.
Teşekkür ederim. Cemo ile aldıklarımız bir yana, iki kolu torbalarla, yeni sukulentlerle geldi :) Ben onun hakkını ödeyemem gerçekten. Bir de bahçeye gelip Clematisler için kürek salladı :)
nurguldk
18-04-2011, 12:05
Sukulent aranjmanlarım
204053
Sevgi Durul
18-04-2011, 12:36
Bahçe gittikçe güzelleşiyor sevgili nurguldk, kayrakların döşendiği bölüm hoş olmuş, kaya bahçen, sukulent aranjmanların hepsi çok güzel. Yeni aldıklarınla birlikte, hepsini güzel günlerde büyüt. Sevgiler...
Vildan Sönmez
18-04-2011, 13:59
Harika bir bahçeniz olacak. Clematisler ve diğerlerinin gelişmelerini zevkle izleyeceğiz.
Saxifragalarınızı özellikle görmek isterim, çok sevdiğim bir çiçek umarım bahçenizde keyifle yayılır.
nurguldk
18-04-2011, 14:21
Vildan hanım ve Sevgili SDurul, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Çeşit çeşit renk renk clematisler :)
Onları bir iki sene sonra görmek muhteşem olacak.
Diğer tüm bitkileriniz de hayırlı olsun.
Hafta sonu bayağı çalışmışsınız. Yorulmuşsunuzdur ama değmiş, tebrik ederim. :)
Aslında Mayıs başı gibi Ankaralılar olarak Karşıyaka'ya toplu bir gezi mi düzenlesek? Zevkli olabilir...
nurguldk
18-04-2011, 14:40
Her ne kadar iklim bizi zorlasa da bu sene öğrendim ki her iklim için çok güzel bitki seçenekleri var. Ankara'da da güzel bahçeler ve bitki delileri var değil mi :)
Aslında bir Ankara toplantısı olursa seve seve katılırım. Hem fikirlerimizi hem de bitkilerimizi paylaşmak için fırsat olur.
Maşallah Nurgül hanım ne güzel şeyler almışsınız bahçenizede cok yakışmış.clematislerde cok güzel,onları nereden aldınız?
füsunANK
18-04-2011, 15:55
Ne çok clematis, ne güzel. Güle güle büyüsünler, rengarenk açsınlar. Benim clematis gene üşümüş galiba, geçen seneki sürgünde hayat yok, kurumuş . Kökten patlamış ama onlar büyüp olana kadarrr. Dolu dolu olduğunu ve açtığını göremeyeceğim galiba. Gelişmeleri fotolarsanız sevinirim.
Ankara toplantısı fikri de hoş bir fikir :)
Benol Hazaroğlu
18-04-2011, 17:07
Sevgili nurgüldk
Bahçen bizlerin özlediği karla da çok güzel. Bu sezon aldığın rengarenk çiçeklerle eminim çok daha güzelleşecek.
Güzel çiçeklerinle dolu bahçende bol keyifli günler dilerim.
Yeni çiçekleriniz çok güzeller,clematisler bahçenize çok yakışmış
nurguldk
19-04-2011, 09:11
Handancım, Füsun Hanım, Benol Hanım ve Sevgili Cebeci çok teşekkür ederim.
Füsun hanım, benim 4 tane clematiste hiç hayat yok kökten bile patlamadılar. Bauhause dan almıştım. O hallerini gördükçe bahçeye dikesim gelmiyor. 1 hafta daha bekleyeceğim. Hareket olmazsa değiştireceğim. Bauhause da şu anda bulunanlar da sürgünsüz. Olmadı başka bir şeyle değiştiririm.
nurguldk
19-04-2011, 09:12
Handancım Clematisleri Ümitköyde bulduk. Ancak Karşıyakadaki birkaç fidancı da yakında çeşitlerinin geleceğini söyledi, haberin olsun :)
Bauhaus'a da yeni geldiklerinde hem sağlıklı hem de diğer yerlere göre bayağı uygun fiyatlı oluyorlar, aklınızda bulunsun. :)
Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12545) başlığında haberi gelir geldiğinde. :)
Bu arada sardunya konusunda zaten aklınızı çelmiştim ama tam da seralar sardunya türleriyle dolmuşken şunları da ekleyeyim de garanti olsun: :D
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=54442&stc=1&d=1228083938
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=54503&d=1228156458
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=19534&catid=member&imageuser=11935
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=75427&d=1241012231
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=323839&postcount=118
Şurada da Güler Abla'nın güzel bir fikri var:
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=316939&postcount=80
Kendimi yaramazlık yapmış gibi hissediyorum, kaçayım ben hemen. :)
limon_sever
19-04-2011, 14:48
Sayın nurguldk, ortanca ile ilgili bir soru sormuştum. Eğer cevaplayabilirseniz çok memnun olurum. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=788334&postcount=810
ümitköydeki peyzajcılarda çeşit cok değilmi.gecen sene gitmiştim hayram kalmıştım.güzel çiçeklerinide gör inşallah.
ligustrum
19-04-2011, 20:33
Sayın nurguldk; Bahçeniz hayırlı olsun. İnşallah herşey plânlandığı gibi gider.
İlk kurulumda çiminiz birinci ikinci biçimi yapıncaya kadar,
çok meyilli olan alanlarda ilk yağmurda sürüklenmeler olacak.
Belki beklenen kuvvetli yağmur sürüklemesine karşı örtü, file vs. gerekli...
Oluşacak yarıkların tohum sepme+tırmık düzeltmesi ile tamiri mümkün.
Karışımındaki yonca, üçgül (tırfıl) dır sanırım. Tohumları yuvarlaktır.
İlk çıkışta çim ortama hakim olursa da, daha sonra üçgül baskın olur.
Kolay gelsin. Sağlıklı günler dilerim.
nurguldk
20-04-2011, 09:10
Sevgili Gilan,
Beni bu duruma getiren, kudurdukça kudurtan bir yaramazım vardı. CEMO :))
Biri daha eklendi :p
Harika görüntüler..
Resimlerde balkon-veranda görüntülerini görmüşsündür belki. Oraya askı saksılara koymayı düşünüyorum. Bu görüntüleri ucundan yakalayabilirim sanırım ;) Camlı ara bölmeye de sardunyalar ve diğer içeri alınacak çiçekler için raflı bir sistem düşünüyorum. Çünkü bütün saksıları içeri alırsam eve, giriş kapısı yerine camdan girmek zorunda kalacağız :D
nurguldk
20-04-2011, 09:12
Sevgili Limonsever,
İlgili konu başlığında yanıtlamıştım dün. Sanırım görmediniz :) Bu arada benim ortancaların da durumunu sizinle birlikte ben de göreceğim :)
nurguldk
20-04-2011, 09:15
Handancım,
Ümitköydeki seralar gerçekten harika. İnsan nereye bakacağını şaşırıyor :) İthal ne ararsan bulunuyor.
Ama Ankaranın en pahalı yeri diyebilirim. Ümitköyde bulunan bazı seraların Karşıyakada da şubeleri var. Aynı firma olmasına rağmen ne hikmetse karşıyakadaki serasında daha ucuz. Haftasonu bunu direk test etme fırsatım oldu :)
limon_sever
20-04-2011, 10:40
Sevgili Limonsever,
İlgili konu başlığında yanıtlamıştım dün. Sanırım görmediniz :) Bu arada benim ortancaların da durumunu sizinle birlikte ben de göreceğim :)
Sayfa sonu olduğunu fark etmemişim bi 10 sene daha cevap vereceksiniz diye bekleyebilirdim :) :) :)
Teşekkürler.
Çünkü bütün saksıları içeri alırsam eve, giriş kapısı yerine camdan girmek zorunda kalacağız :D
Bizim kış bahçesi de aynen limondu, kumkatttı, begonvildi derken sera olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Çok iyi anlıyorum o yüzden. :)
[QUOTE=nurguldk;789017]Handancım,
Ümitköydeki seralar gerçekten harika. İnsan nereye bakacağını şaşırıyor :) İthal ne ararsan bulunuyor.
Ama Ankaranın en pahalı yeri diyebilirim. Ümitköyde bulunan bazı seraların Karşıyakada da şubeleri var. Aynı firma olmasına rağmen ne hikmetse karşıyakadaki serasında daha ucuz. Haftasonu bunu direk test etme fırsatım oldu :)
Evet orası cok pahalı,ama ayrı bi vitrin var oralarda.clematislere nekadar ödediniz:
nurguldk
21-04-2011, 10:13
[QUOTE=nurguldk;789017]Handancım,
Evet orası cok pahalı,ama ayrı bi vitrin var oralarda.clematislere nekadar ödediniz:
Kesinlikle harika çiçekler var ve durumları çok iyiydi. Clematis 22.5 tl ydi. Ama biz fazlaca aldığımız için tabii ki pazarlık yaptık :)) Ayrıca her çeşit üzümsü vardı aynı fiyata.
nurguldk
21-04-2011, 10:20
Sayın nurguldk; Bahçeniz hayırlı olsun. İnşallah herşey plânlandığı gibi gider.
İlk kurulumda çiminiz birinci ikinci biçimi yapıncaya kadar,
çok meyilli olan alanlarda ilk yağmurda sürüklenmeler olacak.
Belki beklenen kuvvetli yağmur sürüklemesine karşı örtü, file vs. gerekli...
Oluşacak yarıkların tohum sepme+tırmık düzeltmesi ile tamiri mümkün.
Karışımındaki yonca, üçgül (tırfıl) dır sanırım. Tohumları yuvarlaktır.
İlk çıkışta çim ortama hakim olursa da, daha sonra üçgül baskın olur.
Kolay gelsin. Sağlıklı günler dilerim.
Bilgiler için teşekkür ederim. File hiç aklımıza gelmedi. Kuşlar için de iyi bir çözüm olabilirdi aslında. Her yeri delik deşik ediyorlar. Hadi onlarda alsın rızkını diyorum ama sanırım bu gidişle bahçede tohum kalmayacak. Hafta sonu o fileden bulmaya çalışalım.
Clematisler gerçekten çok güzel. 1 aya kadar bol bol çiçekli resimleri çekip bizlere gösterirsiniz umarım.
Sevgili nurguldk clematisler çok güzel çiçekler ellerine saglık bahçen şenlenmeye başlamış harika
nurguldk
22-04-2011, 09:14
Sevgili Rodoslu ve Burak, teşekkür ederim. Ben de çiçeklerini görmeyi hevesle bekliyorum.
Bu arada, yeni ekilen çim için Sevgili Ligustrum un önerisiyle fileyi aldık. Kuşların deştiği yerlere tekrar tohum ekleyip, üzerine file gereceğiz. Yalnız file nasıl durmalı bir fikrimiz yok :))
Minarislim
22-04-2011, 12:01
Nurgul hanım bahçe güzel olmuş.Bahçenizin takipçisi olacağım.Ankara'da yetişebilecek bitkiler hakkında çok şey öğreneceğime inanıyorum.Kolay gelsin.
nurguldk
27-04-2011, 10:09
Teşekkür ederim Minarislim, her zaman beklerim.
5 gündür evde yoktum. Bu kadar zamanda bile herşey değişmiş. Clematislerden bazılarında tomurcuklar görünmüş. Sümbüller açmış, nergisler açmak üzere, Laleler tomurcuklarını çıkarmış, kenarlara ektiğim şebboylarla birlikte taş çiçeklik coşmuş :)
Taş çiçeklikten;
206428
206429
206430
206431
nurguldk
27-04-2011, 10:11
Kaya bahçesi yukarıdan;
Daha buraya çok bitki lazım :)
206432
Bunlar yetmedi mi:)
Çok şanslısın, karşıyaka seraları var:)
Bahar bir gelirse, o bölüm süper olacak. Ellerine sağlık.
Sevgili nurgüldk kaya bahçeniz yeşillenmiş ne güzel. olmadığınızı bilmiyordum. yağmurlar yokluğunuzu aratmamıştır.kaya bahçeniz için vapur dumanı,çörekotu çiçeği, kuduz otu nasıl olur,yer örtücü şeklinde ;-) bende yeni tanıştım onlarla ektim bakalım daha çimlenmedi.
nurguldk
27-04-2011, 10:41
Cemo Karşıyaka dönüşü arabanın hali fotoları için teşekkür ederim :))))
Handan Kuduz otu yani alyssum süper bence. Ben tohumdan da ektim, karşıyakadan da bol bol aldım diktim. Diğerlerine bakacağım.
Ben asıl aubrieta yı hevesle bekliyorum. Onu da tohumdan ektim ama karşıyakaya son gittiğimde fidesi gelecek demişlerdi. Bol bol alacağım sanırım :) Ankara için çok uygun ve çok güzel bir yerörtücü.
Resimlerine baktım çok güzelmiş. bende takip edeyim bunu.
Ücretsiz tohum çelik paylaşım kısmında yaban çiçeği var ona bi bakın sizin kayalar arasına nasıl olur ?
nurguldk
28-04-2011, 14:31
Handan teşekkür ederim, baktım, gerçekten güzelmiş. Ama tohum paylaşımı. Ben artık ruh ve beden sağlığım acısından tohumla uğraşmasam iyi olacak sanırım :D
Kaya bahçesi çok güzel olmuş, düzeni çok hoşuma gitti. Yavaş yavaş bitkilerle dolup güzelliği ortaya çıkacaktır. :) Bir de alttan görünüşünün resmini isteriz ama. :)
Taş çiçeklik de çok hoş rengarenk olmuş. Laleleri karo şeklinde dikmek güzel bir fikir olmuş. :)
Yalnız yazın boş görünmemesi için bir şeyler düşünmek gerekecek gerçekten...
ciceksever70
28-04-2011, 16:35
Kaya bahcesi cok güzel olmus. Cicekli halini merakla bekliyorum.
sayın Nurguldk,eviniz ve bahçenizin şekli çok güzel güle güle oturun,kaktüslerinide harika açmışlar.Arabanızın arka bagajını görünce gülmeye başladım.Bu çiçek,bitki sevgisi arabaların baş düşmanıdır.Benim oğullarım artık bana çok kızıyorlar,yine mi çiçek anne? baş lafları,bu işler için sadece kendi arabamı kullanıyorum. Bu yaz bahçeniz inşallah bir cennete dönecektir,sizde bu çiçek aşkı varken.Size bol çiçekli günler dilerim,bu arada kızınızda çok tatlı ,Allah bağışlasın,Görüşmek üzere efendim.
nurguldk
29-04-2011, 10:50
Berrin hanım, bahçeme hoşgeldiniz. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Görünen arabanın bagajı olsa da, arka planda koltuklardakiler de var :)) içler acısı kısmı orasıydı zaten :))
nurguldk
02-05-2011, 12:27
Harika bir haftasonuydu, baharın geldiğine inanamıyorum :) Bahçemde renk cümbüşü ve ben hala karşıyakalarda :)
Haftasonları bahçeyle uğraşıp ekip biçmekten yorgun düşüp, resimleri zor çekiyorum.
Birçoğunu daha ekmeden çektim o yüzden :)
nurguldk
02-05-2011, 12:33
Yine arabanın hali.. Benimle seralarda koşuşturan minik kızım, arka koltukta yorgunluktan uyuyakaldı. Resimde çocuk koltuğunda uyuyor :)))
208051
208052
nurguldk
02-05-2011, 12:34
Sardunyalarım.. Daha almam lazım :)) Sevgili Gilanın kulakları çınlasın :)
208053
208054
nurguldk
02-05-2011, 12:36
Taş çiçeklik rengarenk, sümbüller, laleler, nergisler, bahçenin heryerinde bir sümbül kokusu :))
208055
208056
208057
208058
nurguldk
02-05-2011, 12:39
Saksılar da artık bahçeye çıktı. Girişteki camlı bölme boşalınca garip oldum. Bizim o ayakkabılarımızı bile zar-zor çıkardığımız yer meğerse ne büyükmüş :))
Sırasıyla Frezya, İxia, Gala ve Zambaklar
208064
208065
208066
208067
208068
Sevgili nurguldk,yine nevar ne yok almısın hayırlı olsun.
Sevgili nurgül ne güzel resimler,sümbüller laleler hele hele sardunyalar çok güzeller.
Doldurmuşsunuz yine arabayı. Onlar bide yerine yerleştimi ne güzel olur bahçeniz.
nurguldk
02-05-2011, 13:08
Duvar diplerine sırayla diktiğim ortancaların soğuktan yaprakları yanmıştı. Artık korkum geçti, hepsi sürgün vermiş çok mutlu oldum :)
Saksıdaki de geçen seneki, değişik bir tür ortanca, mavi, sadece kenarları açanlardan, :) Türünü bilmiyorum..
208075
208076
208077
nurguldk
02-05-2011, 13:10
Mandavil gelen geçeni başına topluyor güzelliğiyle.. Sitede o kadar ilgi çekti ki geceleri içeri alıyorum başına birşey gelmesin diye :D
208078
208079
nurguldk
02-05-2011, 13:13
İşte huzurlarınızda haftasonu seralarda beni en çok mutlu eden şey;
Campanula (maviş), mavi-beyaz alacalı ve katmerli beyaz :D İnsan daha ne ister :D
208080
208081
208082
keşke herşey çiçekler kadar güzel olsa......
nurguldk
02-05-2011, 13:14
Bunda da cemonun kulakları çınlasın. Sukulentlere de bulaştırdı beni. Onsuz çıkamıyorum seralardan ;)
208084
Ama haksızlık bu,
pazar günü bende karşıyakadaydım yoktu maviş çiçeği,nerden aldınız bunu ya,
nurguldk
02-05-2011, 13:19
Handan o benim kızım olsun :) 4,5 yaşında daha ama seralarda ben bi çiçeğe saldırıyorum, o bir çiçeğe :)
Sevim Hanım, bakıyorum sitede herkes aynı :) Çiçekçilerden çıkamıyorum. Haftasonu çiçek alırken, son demlerimde artık, cebimdeki paranın bittiğini bildiğim halde, kasaya bunu da koy, şunu da koy diye annemi de bitirerek çıktım Karşıyakadan :( Valla sonumuz hayır olsun:D
nurguldk
02-05-2011, 13:21
Kaya bahçesinde bir bölümü krizantem yapmaya karar verdim. Ve bunu alarak ilk adımı attım. :D
208085
nurguldk
02-05-2011, 13:22
Bunlar da yine kaya bahçesi için kekik ve adaçayı türleri
208086
nurguldk
02-05-2011, 13:25
Bunun adını unuttum 3 farklı rengini aldım kaya bahçesi için, (Phlox'muş)
Aubrieta buldum sonunda 1 koca kasa aldım ama yetmedi. Tohumdan yaptıklarım da var gerçi.
Ve bodur güller. Bu somon rengine bayıldım.
208087
208088
208089
nurguldk
02-05-2011, 13:27
Bunu annemin komşusu verdi. 2 kök, uzun ağaç gibi. Dibinden sürekli sürgün verirmiş. Çok güzel çiçekleri var. Bilen var mı ??
208090
nurguldk
02-05-2011, 13:35
Kaya bahçesinden saxifragalar, ne muhteşem çiçeleri var. Ne kadar zarif duruyor olsalar da o incecik saplarının üzerinde çok güçlü çiçekler;
208092
208093
208094
Sardunyalarım.. Daha almam lazım :)) Sevgili Gilanın kulakları çınlasın :)
Çın çın çınnn :)
Hepsini güle güle büyütün. :)
Hafta sonu hem siz, hem handan hanım hem de ben Karşıyaka'daydık demek ki. Belki de birbirimizin yanından geçtik gittik. :)
nurguldk
02-05-2011, 13:38
Kaya bahçesinden sukulentler, inşallah yayılacaklar da ben göreceğim :)
208095
208096
208097
208098
208099
nurguldk
02-05-2011, 13:39
208102
208103
208104
nurguldk
02-05-2011, 13:40
Çın çın çınnn :)
Hepsini güle güle büyütün. :)
Hafta sonu hem siz, hem handan hanım hem de ben Karşıyaka'daydık demek ki. Belki de birbirimizin yanından geçtik gittik. :)
Belki de :)) Muhtemelen Ankara toplantısından sonra adım başı tanıdıklar olacak :))
nurguldk
02-05-2011, 13:45
Bu lobelyalar inşallah o küpten sarkacak :))
208119
208120
İnşallah uygun mekan ve zaman olursa toplantıya katılıp tanışmayı çok isterim.
nurguldk
02-05-2011, 13:51
Handan,
Arada kaçırmışım :) Karşıyaka'da Uzman'dan aldım. Karşıyakada değişik türler bulmak için içerdeki seraları dip bucak dolaşmak gerekiyor. Kapıya hep aynı şeyleri koyuyorlar.
Sevgi Durul
02-05-2011, 14:01
Sevgili nurguldk, yeni bitkilerinizi güle güle büyütün, hepsi çok güzeller. Sedumlar, Ankara'da, kışın? Sizinkiler yaşarsa, ben de hepsini bahçeye aktaracağım. Saksılardan ev halkı rahatsız da.:(
nurguldk
02-05-2011, 14:05
Sevgili nurguldk, yeni bitkilerinizi güle güle büyütün, hepsi çok güzeller. Sedumlar, Ankara'da, kışın? Sizinkiler yaşarsa, ben de hepsini bahçeye aktaracağım. Saksılardan ev halkı rahatsız da.:(
Teşekkürler SDurul. Sedumların çoğu Ankara'ya uygun biliyorum. Ama alırken yine de sordum, uygun olduğunu söylediler. Bence Manisa'da zaten olur.
Her çeşit sedum almışsınız, ne kadar güzeller. :)
Ben bu kaya bahçesinin oturmuş halini çoook merak ediyorum, tabloluk olacak.
Phlox da var mı?
Bu arada sevgili SDurul, sedumların tamamına yakını -30 gibi derecelere kadar dayanır. :)
Benim bahçemde 2 senedir var.
Sevgi Durul
02-05-2011, 14:09
Bu arada sevgili SDurul, sedumların tamamına yakını -30 gibi derecelere kadar dayanır. :)
Benim bahçemde 2 senedir var.
İşte buna çok sevindim, sevgili gilan, teşekkürler... Saksılardan ev halkı sıkıldı da, aslında ben de sıkıldım. Balkon yıkamak zor oluyor.
Bunu annemin komşusu verdi. 2 kök, uzun ağaç gibi. Dibinden sürekli sürgün verirmiş. Çok güzel çiçekleri var. Bilen var mı ??
208090
Kanarya gülü.
nurguldk
02-05-2011, 14:50
Teşekkürler gilan... 137. mesajda adını unuttuğum Phlox :)
nurguldk
02-05-2011, 15:27
Kanarya gülü.
Kanarya gülü, yeni favorim. Nisan ayında çiçeklenip ilk donlara kadar çiçekli kalıyormuş. Komşumuzun bahçesinde görünüşü harika, ağaç gibi. Bana verirken favorilerim arasına gireceği pek aklıma gelmemişti. Çok çabuk gelişiyormuş. İnşallah benimki de o hale gelir :)
fatmadundar
02-05-2011, 15:45
İşte huzurlarınızda haftasonu seralarda beni en çok mutlu eden şey;
Campanula (maviş), mavi-beyaz alacalı ve katmerli beyaz :D İnsan daha ne ister :D
208080
208081
208082
Çiçeklerinizi güle güle büyütün. Bu campanulaları da Karşıyaka seralarından mı aldınız?
nurguldk
02-05-2011, 16:19
Teşekkür edrim Fatma hanım. Evet mavişleri karşıyakadan aldım.
füsunANK
02-05-2011, 20:29
Sizin araba seyyar Karşıyaka olmuş maşallah :D Kaya bahçesi çok güzel olacak. Sizin sedumları gördükce bende hevesleniyorum. Ortancaların yaprak vermesi çok güzel ama sıkıcı olan her sene soğuklardan etkilenip , bir sonraki sene yeni yaprak vermesi dolayısı ile gelişmesinin çok geç olması. Biz Ankaralılar zoru başarıyoruz :o
nurguldk
03-05-2011, 09:44
Evet Sevgili Füsun, Ankara da işimiz biraz daha zor. Ama gün geçtikçe de bu iklimde ne güzellerin olabileceğini öğrenmiyormuyuz :)) Hatta ne güzeller var ki Ankarada olup da Akdeniz de yaşayamayan :)
nurguldk
03-05-2011, 09:47
Sabah kalktım, bahçeye çıktım. Dedim ki dışarda cennet var :))
Bir tane sümbülüm dünkü şiddetli yağmurdan kırılmış. Üzüldüm desem yalan olur :) Hemen kesip vazoya koydum. Doğru kahvaltı masasına (tabi önce herkesin burnuna dayadım bir) Bu kokuyla kahvaltı etmek paha biçilemez !!!
nurguldk
05-05-2011, 13:38
Lalelerim harika :)
209126
209127
nurguldk
05-05-2011, 13:39
Bu taş çiçekliktekiler beni her sabah felaket mutlu ediyor. ;)
Sümbüller rengarenk, yanında da nergis objektife poz vermiş.
209128
209129
nurguldk
05-05-2011, 13:41
Çimlerimiz de çıkmaya başladı. Yağmura kızıyorum ama çim yeni olduğu için de seviniyorum aslında :)
Taş çiçeklik
209130
209131
Sevgili nurguldk,laleler sümmüller çok güzel olmuş.
sayın nurguldk lale sümbülleriniz ve taş çiçekliğiniz çok hoş
Nurgülcüm bahçen çok güzelmiş,barbekü önündeki kırık taşlar ve arası çimen harika bi görüntü,sümbüllerine bayıldım özellikle beyazda çok asil duruyor,
Taş çiçeklik harika!
Soğanlılarla bu kadar dolgun bir görünüm elde etmek zordur aslında. :)
Nergislerin 3 rebgi yan yana çok yakışmış.
Ben bu sene hep beyaz, pembe, bordo tonlarında lale diktim. Annem de lale bence kırmızı olmalıdır, o olmazsa da sarı olmalıdır diyor. Ben onu sizin bahçeye getireyim. :D
nurguldk
06-05-2011, 09:22
Sevim abla ve r.ali, çok teşekkür ederim
nurguldk
06-05-2011, 09:25
Nurgülcüm bahçen çok güzelmiş,barbekü önündeki kırık taşlar ve arası çimen harika bi görüntü,sümbüllerine bayıldım özellikle beyazda çok asil duruyor,
Bu sene çimi nasıl azaltırız diye yaptığımız planlar bunlar :) Kayraklar gerçekten çimle birlikte (çim-yonca aslında) çok hoş oldu. Çim sıklaşında daha hoş olacak diye düşünüyorum.
Sümbüllerin hele kokusu, tüm bahçe sümbül kokuyor :)
Yakup Ünal
06-05-2011, 09:42
Az önce gölün kenarına indik, epey taşmış..Ama çok güzel görüntüler. Deniz olmayınca gölle idare ediyoruz :)
196568
196569
196570
çok güzel görüntüler;
bettyycim
06-05-2011, 09:49
Sümbüller harika, o kadar canlıki koklasam kokusu gelecek gibi :D
Satı Uğurtan
06-05-2011, 10:11
Sevgili nurguldk, Sümbüller çiçekçide çekilmiş hissi uyandırıyor çok hoş, bahçe düzenide harika.
Sevgili nurguldk laleler çok güzel nergiz sümbüller coşmuş maşallah sevgili Satı hanıma katılıyorum bahçe düzeniniz çok güzel...
nurguldk
06-05-2011, 12:50
Sevgili Gilan,
Soğanlıları ektiğim yerin tabanı taşlı olduğundan sanırım işe yaradı. Oradaki toprak hiç çamur olmuyor. Ne kadar yağmur yağsa da hem nemli durumda. Bir de bahçe toprağıyla yanmış koyun gübresini, yarıyarıya karıştırdım diyebilirim Önerilen öyle olmasa da :D Sümbüller biraz sık olmuş ama.. Ben de böyle seviyorum :p
Lale soğanlarını öbek şeklinde koydum toprağa, ancak sırasını hesaplarken ortaya uzun, kenarlara kısa türleri yerleştirdim. Uzunlar, kısalardan daha sonra açıyor. Yani henüz açmadı. E bu durumda lale sezonu epey uzun sürecek :D
Her zaman beklerim. Anneni de alıp gel :)
nurguldk
06-05-2011, 12:55
Sevgili Bettyycim, Satı Hanım ve Burak çok teşekkür ederim :)
Bettyycim, bana daha önce gönderdiğiniz mum çiçekleri aldı başını gidiyor :) Hele bir tanesi uzadıkça uzuyor. Yarım metreyi geçti. Ama uzadıktan sonra yaprak çıkarmaya başladı. Pek anlayamadım :)
Yücel Canpolat
06-05-2011, 13:29
Sayın nurguldk harika görüntüler ellerinize sağlık gün geçtikçe çok güzel olacak bunu şimdiden görüyorum doğallığı yakalamaya çalışın mümkün mertebe, yapay malzeme ve objelerden kaçınmanızı öneririm(benim düşüncem)işiniz çok, ama sonuç harika olur,hep söylüyorum yorgunluk bizim arkadaşımız ancak,akşam geriye dönüp baktığımız da işte o an başarmanın verdiği haz yarının enerjisi oluyor.Bu kadar yazmak yeter işler bizi bekliyor herkese kolay gelsin:)
Cimler cıkmaya başlayınca süper olmuş o bölüm. Hele sümbüller nergis harika.
Harika bir bahce olacak , offfff. Ellerinize sağlık.
Kaya bahceni fotoğrafla merak ediyorum:)
nurguldk
06-05-2011, 14:33
Yücel Bey çok teşekkür ederim. Bahçede doğallık sizin işiniz. Tavsiyeleriniz aklımda olacak.
Daha ben yolun çooook başındayım. Ama yolun başı yokuşmuş gerçekten :D
İş çok...
Ekiyorum, dikiyorum hala boş geliyor gözüme :) Ama şimdiden, bahçedeki güzellikler beni fazlasıyla mutlu ediyor.
nurguldk
06-05-2011, 14:39
Cemo,
Kaya bahçeme toprağı kapatacak birşeyler yapmam lazım. Düşünmekteyim...
Senin talaş olayı iyi de, rüzgarda heryer talaş olabilir. Taş daha iyi olacak sanırım. Ama onca taşı nasıl bulacağım bilmem :)
Sayın Nurguldk bahçeniz her gün biraz daha güzelleşiyor.Yeni aldığınıç çiçekleriniz çok güzeller,güle güle büyütün.Kaya bahçenize şimdiden bayıldım,daha sonraları harika olacağından eminim,formu çok hoş.bence üzerine taş kapatın,şöyleki bazı yapı marketlerde l kg kadar torba içinde mıcır cinsli renkli veya beyaz taşlar satılıyor,ben bir sene evvel Bauhaus dan almıştım.kaktüslerin aralarına onları koydum,pembe renkli olduğundan çok dekoratif durdu.Sizinki çok çok güzel olur sanıyorum.Ellerinize sağlık,bahçenizden her gezişimde zevk alıyorum.Selamlar.
nurguldk
06-05-2011, 15:26
Berrin Hanım teşekkür ediyorum. Söylediğiniz gibi o renkli ve beyaz taşlar çok hoş duruyor. Benim kaya bahçesini 15-20 kg taş bile kurtarmaz diye düşünüyorum. Haftasonu Bauhause ve diğerlerine uğrayacağım sanırım. Burada taşçılar var onlara da bakarım artık :)
Cemo,
Kaya bahçeme toprağı kapatacak birşeyler yapmam lazım. Düşünmekteyim...
Senin talaş olayı iyi de, rüzgarda heryer talaş olabilir. Taş daha iyi olacak sanırım. Ama onca taşı nasıl bulacağım bilmem :)
Epey rüzgar gördü ama yayılmadı. Üzerine yağmur yağınca talaş sindi, ve yapıştı toprağa. İstersen talaştan sonra mıcır serpersin biraz. Senin kaya bahcesi büyük, renkli taş maliyetli olur.
nurguldk
06-05-2011, 15:50
Talaş- mıcır .. Bu olabilir. Çünkü yazın da burada çok rüzgar oluyor.
Taş için Eskiişehir yolunda yanılmıyorsam 27. km'de Taş Market var. Eskişehir istikametine giderken yolun solunda kalıyor. http://www.tasmarket.gen.tr/
Ben falezleri, beyaz taşları falan hep oradan aldım, yapı marketlere göre bayağı daha ucuz. Aklınızda bulunsun. :)
mandalinci
06-05-2011, 19:08
Bu taş çiçekliktekiler beni her sabah felaket mutlu ediyor. ;)
Sümbüller rengarenk, yanında da nergis objektife poz vermiş.
209128
209129
Müthiş olmuşlar, nasıl da güzeller, ee bakınca bağ değil mi?
Nurgülcüm,
Haymana yolu üstünde taş satan birçok yer var. Özellikle taş dünyası diye bi yer var çeşidi fazla oranın.
nurguldk
09-05-2011, 09:12
Bahçedeki Alyssumlar... Ben bu çiçeği gerçekten çok sevdim. Tohumdan da kolaylıkla çimleniyor. Ancak şaşırtması çok zor oluyor. Bahçeye tohum atmak en mantıklısı..
210348
210349
210350
Renkleri güzelmiş nurguldkçüm benim beyaz var.
nurguldk
09-05-2011, 09:20
İşte baharda beni en çok mutlu eden Japon elmalarım
210357
210358
210359
210360
nurguldk
09-05-2011, 09:25
Diktiğim tüm çalıların isimlerini birbirine karıştırdım. Bu kimse artık, çok güzel minik beyaz çiçekler açıyor :)
Deutzia gracilis (havlu püskülü)
210351
210352[/QUOTE]
nurguldk
09-05-2011, 09:26
Bahçedeki lobelyalar, Sarkacaklar da ben göreceğim,
210364
nurguldk
09-05-2011, 09:28
Minyatür Güller,
Küçüklüğüne aldanıp çok sık dikmişim. Haftasonu ayırdım merak etmeyin :)
210366
210367
210368
mandalinci
09-05-2011, 09:28
İşte baharda beni en çok mutlu eden Japon elmalarım
210357
210358
210359
210360
Ne kadar güzel renkleri var:)
nurguldk
09-05-2011, 09:32
Meyve ağaçları, Elma çiçeği, Armut çiçeği, diğeri kim bilmiyorum.210369
210370
210371
nurguldk
09-05-2011, 09:34
Yer mineleri ve bahçenin bir bölümü
210372
210373
nurguldk
09-05-2011, 09:35
Sevim abla, beyazı da tohumdan yaptım ama bahçeye taşırken biraz yamuldu. Toparlanırlar inşallah.
nurguldk
09-05-2011, 09:37
Onların adına teşekkür ediyorum mandalinci :)
Sanırım bunlardan 7-8 tane var arkalardakiler de dahil olmak üzere. Kesinlikle herkese tavsiye ederim. Yoğun çiçekli zamanında bahçede müthiş görünüyorlar.
nurguldk
09-05-2011, 09:46
Albino Adeniumlarım hayatlarına son verdikten sonra, 3 tane farklı Adenium kaldı :)
Haftasonu onları bulundukları yerden çıkardım. Bonsai denemesi için kazık kök varsa kesecektim ama baktım kayda değer bir kazık kök yok :)
Bir de korktum, becerebilir miyim diye :) Üstü düz bir taşı temizleyip, antibakteriyel ile fısfısladım. Saçak kökleri taşın çevreleyecek şekilde Adeniumun köküne sıkıca koyup, gübreli bahçe toprağı koyduğum başka bir saksıya diktim.
Çok profesyonel olmasa da en azından bitkinin fazla uzamasını engeller diye umuyorum. Göreceğiz :)
Bu işlemleri yapmadan önceki durumları..
210374
210375
210376
nurguldk
09-05-2011, 09:55
Bu sene sebze bahçesine, sadece domates, biber ve ısrarlara dayanamayarak salatalık ekeceğim. Ve tabii yeşillik..
Tohumdan Pembe domates ( 3 sene önce PDA dan alınmıştı. Ondan beri tohum mahsülden alınıyor ve hiç ilaçlanmadı :)
Siyah Tula domatesi fidesi. Ben yaprak ve gövdesinde fark göremiyorum.
Ve biber...
210385
210386
210387
nurguldk
09-05-2011, 10:01
Tohumdan Nakkaş sarmaşık,
Gerçek yerlerine yani saksılara aldım. Ancak gövdesi çok cılız. Umarım yaşatabilirim. Çok beğeniyorum bu sarmaşığı :)
210388
210389
nurguldk
09-05-2011, 10:03
Nakkaş böyle olacak inşallah :)
194827
194828
194829[/QUOTE]
nurguldk
09-05-2011, 10:08
Tohumdan Heliotropium,
Sadece iki tane çimlendi. Onlara da gözüm gibi bakıyorum :) Şaşırttım bile :)
210390
nurguldk
09-05-2011, 10:10
Yıldız çadırı,
Hava hala soğuk olduğu için henüz bahçeye taşıyamadım :(
210393
210394
nurguldk
09-05-2011, 10:15
Tohumdan Ölümsüz Çiçek (HELICHRYSUM)
Aubrieta
Alyssum
Lobelya
Bahçeye yerlerine taşındı :)
210395
210396
210397
210398
Ne kadar çok tohum çimlendirmişsiniz. :eek:
Bayağı renkli günler bekliyor bu bahçeyi. :)
Bu arada sardunyalar da yerini almış sanırım, yanlış görmediysem. :)
Sevgili nurguldk maşallah tohumlar çimlenmiş bunlar bahçede yerlerini alınca çok daha güzel olur dilerim büyümelerinide görebiliriz nakkaş çiçegide güzel elinize saglık
Nurgulum, çimler epey yeşermiş. Alisyumlarda büyümüş, bir kasada ben aldım dikemedim bekliyor. Tohumların maşallahı var.
Nakkaş, cok arsız bir bitki sanırım. Bir evin duvarlarında cıkmış, arkadaşım sökmüş, bana da dikmiş. At taşların dibine tohum, yayılıp dursunlar:)
Bu emek ve azimle, bahcede keyf yapacağın günler yakındır. Mutlulukla.
Sevgili Nurguldk, ben bu bahçeye hiç mi yazmamışım, şimdi baştan itibaren baktım, yokum:(
Bahçenizi çok güzel renkli günler bekliyor, sizin tatlı heyecanla hazırladıklarınız sayesinde. Ellerinize sağlık.
nurcanaybay
09-05-2011, 17:37
Nurgul hanım ;
insan kendi yetiştirmediği bitkileri daha çok beğeniyor sanırım ya da bildiklerine göz aşina
olduğu için dikkat çekmiyor .
Sizin ismini bilmediğiniz çalıları ve nakkaş sarmaşığını ilk kez görüyorum özellikle beyaz çiçekli çok hoş duruyor.
Kaya bahçesini de merak ediyorum :)
nurguldk
10-05-2011, 08:50
Ne kadar çok tohum çimlendirmişsiniz. :eek:
Bayağı renkli günler bekliyor bu bahçeyi. :)
Bu arada sardunyalar da yerini almış sanırım, yanlış görmediysem. :)
Sevgili Gilan,
Sardunyalar çoktaaan yerini aldı da, yenilerini bekliyorlar :))
nurguldk
10-05-2011, 08:51
Sevgili nurguldk maşallah tohumlar çimlenmiş bunlar bahçede yerlerini alınca çok daha güzel olur dilerim büyümelerinide görebiliriz nakkaş çiçegide güzel elinize saglık
Tekrar hoşgeldin bahçeme Burak.
Tohumdan bu sene sondu :) Teşekkürler.
nurguldk
10-05-2011, 08:53
Nurgulum, çimler epey yeşermiş. Alisyumlarda büyümüş, bir kasada ben aldım dikemedim bekliyor. Tohumların maşallahı var.
Nakkaş, cok arsız bir bitki sanırım. Bir evin duvarlarında cıkmış, arkadaşım sökmüş, bana da dikmiş. At taşların dibine tohum, yayılıp dursunlar:)
Bu emek ve azimle, bahcede keyf yapacağın günler yakındır. Mutlulukla.
Evet Cemo Nakkaş öyleymiş. Sevgili berrinb nin bahçe sayfasında gördüm. Bakımını sordum hatta. Bakımı falan yok, her sene biryerlerden çıkıyor dedi. :)
Tohum yaptığında bahçe duvarlarının altına serpmeyi düşünüyorum ben de :)
nurguldk
10-05-2011, 08:53
Sevgili Nurguldk, ben bu bahçeye hiç mi yazmamışım, şimdi baştan itibaren baktım, yokum:(
Bahçenizi çok güzel renkli günler bekliyor, sizin tatlı heyecanla hazırladıklarınız sayesinde. Ellerinize sağlık.
Fatoş Hanım, Hoşgeldiniz bahçeme. Çok teşekkür ederim.
nurguldk
10-05-2011, 08:59
Nurgul hanım ;
insan kendi yetiştirmediği bitkileri daha çok beğeniyor sanırım ya da bildiklerine göz aşina
olduğu için dikkat çekmiyor .
Sizin ismini bilmediğiniz çalıları ve nakkaş sarmaşığını ilk kez görüyorum özellikle beyaz çiçekli çok hoş duruyor.
Kaya bahçesini de merak ediyorum :)
Nurcan hanım,
Aynen söylediğiniz gibi.. Bazılarının bahçesini sarıp da kurtulamadığı türler, olmayanlar için nimet sayılıyor :) Tohumdan uğraşıp duruyoruz biz de :))
Bu arada ismini bilmediğim çalı Deutzia gracilis (havlu püskülü) imiş.
Havlu püskülü adını duyardım da ne olduğunu bilmezdim, çok güzelmiş. :D
Fotoğraftan kokulu bir bitkiye benziyor. :) Kokulu mu acaba?
nurguldk
10-05-2011, 12:33
Havlu püskülü adını duyardım da ne olduğunu bilmezdim, çok güzelmiş. :D
Fotoğraftan kokulu bir bitkiye benziyor. :) Kokulu mu acaba?
Ben havlu püskülüm olduğunu farkında bile değilim :) Bursa'dan bir çok çalı türü aldım ama istediklerim liste halindeydi. Ve bir bagaj dolusu :) Şöyle bir baktım, ben bunları unutmam dedim. Ama Ankaraya gelip de dikmeye sıra gelince hepsini birbirine karıştırdım. İşin ilginç tarafı, bu türden bir çalı istememiştim. Sanırım satıcı karıştırdı. Çok da iyi oldu :)
Kokusu olduğunu farketmedim. Farklı zamanlarda burnumu dayayıp kontrol edeyim bari :)
mandalinci
10-05-2011, 19:52
Bu sene sebze bahçesine, sadece domates, biber ve ısrarlara dayanamayarak salatalık ekeceğim. Ve tabii yeşillik..
Tohumdan Pembe domates ( 3 sene önce PDA dan alınmıştı. Ondan beri tohum mahsülden alınıyor ve hiç ilaçlanmadı :)
Siyah Tula domatesi fidesi. Ben yaprak ve gövdesinde fark göremiyorum.
Ve biber...
210385
210386
210387
PDA'nı açılımı nedir? Cehaletimi hoşgörün. Yerel pazarlarda satılan (Bodrum vb gibi) pembe domatesler gdo suz mudur? Bilir misiniz.
mandalinci
11-05-2011, 08:19
PDA'nı açılımı nedir? Cehaletimi hoşgörün. Yerel pazarlarda satılan (Bodrum vb gibi) pembe domatesler gdo suz mudur? Bilir misiniz.
PDA, pembe domates ağı mı? Düşününce böyle bir organizasyon olduğu aklıma geldi.
nurguldk
11-05-2011, 08:57
PDA, pembe domates ağı mı? Düşününce böyle bir organizasyon olduğu aklıma geldi.
Pembe Domates ağı evet :) PDA da bırakın GDO yu hiç kimyasal kullanmadan yetiştirilen pembe domateslerin her yıl tohum ve fide dağıtımı yapılır. Ben de aynı şekilde 3 yıldır hiç kimyasal kullanmadan, tohuma bıraktığım domatesten üretiyorum :)
Pazarlardaki Pembelerde GDO olduğunu sanmıyorum ama tarlacılıkta büyük ihtimalle hormon **** kimyasal ilaç kullanılıyordur. Organik sertifikası yoksa. Pembe Domatesler geleneksel çünkü.
Yetiştirmek isterseniz tohum verebilirim :) Aslında hersene çok sayıda fide üretip isteyenlere dağıtırdım. Ama bu sene çiçeklerin bir çoğunu da tohumdan yapınca, yer sıkıntısından kendime kadar domates yapmıştım. :(
mandalinci
11-05-2011, 13:57
Pembe Domates ağı evet :) PDA da bırakın GDO yu hiç kimyasal kullanmadan yetiştirilen pembe domateslerin her yıl tohum ve fide dağıtımı yapılır. Ben de aynı şekilde 3 yıldır hiç kimyasal kullanmadan, tohuma bıraktığım domatesten üretiyorum :)
Pazarlardaki Pembelerde GDO olduğunu sanmıyorum ama tarlacılıkta büyük ihtimalle hormon **** kimyasal ilaç kullanılıyordur. Organik sertifikası yoksa. Pembe Domatesler geleneksel çünkü.
Yetiştirmek isterseniz tohum verebilirim :) Aslında hersene çok sayıda fide üretip isteyenlere dağıtırdım. Ama bu sene çiçeklerin bir çoğunu da tohumdan yapınca, yer sıkıntısından kendime kadar domates yapmıştım. :(
Ay nasıl mutlu olurum. Ben tohum almak için araştırma yaparken artık tohum dağıtmıyoruz gibi bir yazı gördüğümü hatırlıyorum zaman geçti bir daha da araştırmamıştım.
Teşekkürler
Nurgülcüm fazla varsa bende isteyebilirmiyim......
nurguldk
11-05-2011, 16:09
Sevgili mandalinci ve Handan,
Tohum ekmek için geç oldu ama. Artık fidenin bahçeye alınma zamanı geldi çünkü. Keşke daha fazla fide yapmış olsaydım :(
İllaki isterseniz evi bir araştırayım kalmış mı diye :) Ama sonbaharda istediğiniz kadar verebilirim bahçeden :) Hatta bu sene siyah tula domatesi de ekiyorum. Ondan da verebilirim. Ama sonbahara :(
Yakup Ünal
11-05-2011, 16:26
Tohum ekmek için geç oldu ama. Artık fidenin bahçeye alınma zamanı geldi çünkü. Keşke daha fazla fide yapmış olsaydım :(
İllaki isterseniz evi bir araştırayım kalmış mı diye :) Ama sonbaharda istediğiniz kadar verebilirim bahçeden :) Hatta bu sene siyah tula domatesi de ekiyorum. Ondan da verebilirim. Ama sonbahara :(
Benide listenize eklerseniz sevinirim
A.E.O
mandalinci
11-05-2011, 16:40
İnşallah, teşekkürler:)
Tamam nurgul,sonbahara isterim.
nurguldk
12-05-2011, 11:08
Tamam. Listemdesiniz :) Gerçi listeye gerek yok. İsteyen herkese sonbaharda verebilirim. Ayrıca Ankaradaki arkadaşlar, domatesler olunca, istedikleri zaman dalından tadına bakabilirler :)
mandalinci
12-05-2011, 15:02
Tamam. Listemdesiniz :) Gerçi listeye gerek yok. İsteyen herkese sonbaharda verebilirim. Ayrıca Ankaradaki arkadaşlar, domatesler olunca, istedikleri zaman dalından tadına bakabilirler :)
Teşekkürler,
Aslında ben Ayaş Ilıca köyünden hakiki Ayaş diye sattıkları (inanayım mı?)domateslerden her sene alıp derin dondurucuda saklıyorum, biraz tohum da ayırdım ama bu sene dikmedim. Burda kalamıyoruz, Bodrum'da da sıcaktan yanıyorlar.
Yemiş kadar oldum, sağ olun:)
nurguldk
14-05-2011, 23:02
Haftasonu geldi ben yine pert :)
Yalnız hala domates biber fidelerini dikemedik, yağmurdan fırsat bulup da. Altın çilek ve goji Berry de bekliyor. Lisiler dikildiklerinden beri yağmurdan kurtulamadı.
Ağaç olacak yakında benim fideler :mad: Hafta içi çalıştığım için, haftasonları bahçeyle daha rahat ilgilenebiliyorum. Yarın da dikemezsem haftaya Mayıs sonu olacak neredeyse :(
Taş çiçeklikteki ilk açan kırmızı ve sarı laleler geçiyor. Sıra pembe ve turunculara geldi.
nurguldk
14-05-2011, 23:07
Yıldız çadırlarını, barbekü bahçesine çıkan merdivenin kenarlarına diktim. Sarar umarım. Üzerleri tomurcuk dolu :)
nurguldk
14-05-2011, 23:11
Clematis Warszawska Nike, çok hızlı uzuyor.
Üzerinde bir kaç tane de tomurcuk belirmiş. :D
nurguldk
14-05-2011, 23:14
Cytisus, sarıdan sonra turuncusu da açmaya başladı. Ben bunlara hayran kaldım. Ama sanırım çiçekli kalma süresi çok kısa :mad:
nurguldk
14-05-2011, 23:16
Keçi sakalı, Spirea
nurguldk
14-05-2011, 23:18
Ben bütün çalıları birbirine karıştırdım. Bu kimdi acaba? Tomurcuğu çok hoş görünüyor.
nurguldk
14-05-2011, 23:21
Japon elması favorim.. Ama artık çiçekleri geçmek üzere..
Ve bahçe genel..
nurguldk
14-05-2011, 23:31
Eşim ve diğer insanların acayip bakışları eşliğinde ilk aşı deneyimimi gerçekleştirdim :D
Mor leylağa beyaz ve pembe leylak aşısı yaptım. Çok heyecanlıyım ve sabırsızlanıyorum. Umarım doğru şekilde yapmışımdır ve tutar.
Sürgün göz aşısı ;)
nurguldk
14-05-2011, 23:33
Doludan nasibini alan Hosta ve Sardunyalarım.
Neyse ki sardunyanın üzerinde tomurcuk bol.
nurguldk
14-05-2011, 23:34
Ixia epey uzadı ancak hala görünürde çiçek yok :(
Çok merak ediyorum çiçeklerini
nurguldk
14-05-2011, 23:36
Ellemem cemo tarafından kesinlikle yasaklanan Clematis çeliği (sanırım montana) çiçek açıp duruyor. Üzerinde de tomurcuklar var. Kesin köklendi diyorum :D
nurguldk
14-05-2011, 23:39
Begonyalar çıldırmış olmalı :D
Keyiflerine diyecek yok...
nurguldk
14-05-2011, 23:45
Alyssumlar yayılıyor :)
Gravilla
Ve gözlerime inanamadım. Kuruduğunu sandığım oya ağacı uyanıyor. Allahtan sökmemişiz :D
Sayın nurguldk, bahçeniz ve çiçekleriniz mükemmel, ellerinize sağlık. Sadece haftasonu uğraşabilmenize rağmen iyi başardınız. Tebrikler...
nurguldk
14-05-2011, 23:50
Farkettim ki arka bahçenin fotoğrafını hiç koymamışım. Çok eski aletler var arka bahçede. Biz de uygun olsun diye oraya sedir yapmıştık. Yazın minderler koyuyoruz. Ama çok sık kullandığımız söylenemez.
Zaten yabani otlar diz boyu olmuş. Çimler biçilmemiş.
Niye oraya arka bahçe muamelesi yapıyorsak artık :rolleyes:
nurguldk
14-05-2011, 23:52
Sayın nurguldk, bahçeniz ve çiçekleriniz mükemmel, ellerinize sağlık. Sadece haftasonu uğraşabilmenize rağmen iyi başardınız. Tebrikler...
Çok teşekkür ederim. Mükemmel olmasa da epey uğraşıyorum. ;)
Sevgili nurguldk laleler o güzel begonyalara bayıldım japon elmasının çiçekleri muhteşem ıxia çiçeginide görebiliriz inşallah bende merak ettim elinize saglık çok güzel çok...
nurguldk
16-05-2011, 11:42
Sevgili Periş, teşekkür ederim. Daha güzeli sizin olsun :))
Yücel Canpolat
16-05-2011, 12:37
Arka bahçeyi sakın küstürme ön bahçe bu günü yansıtıyor ama arka bahçe geçmişten çok izler taşıyor şunu unutmayalım evin yenisi bahçenin eskisi makbul:)elleriniz emeklerinize sağlık,baharla beraber çok yoğun iş temposu bizi bekliyor çok sıkışacağız işleri aksatmamak lazım sayın nurguldk çimler bağırıyor biç beni hava alamıyorum diyorlar:p
nurguldk
16-05-2011, 13:02
Arka bahçeyi sakın küstürme ön bahçe bu günü yansıtıyor ama arka bahçe geçmişten çok izler taşıyor şunu unutmayalım evin yenisi bahçenin eskisi makbul:)elleriniz emeklerinize sağlık,baharla beraber çok yoğun iş temposu bizi bekliyor çok sıkışacağız işleri aksatmamak lazım sayın nurguldk çimler bağırıyor biç beni hava alamıyorum diyorlar:p
Çimlerin sesi oralara kadar gelmiş anlaşılan :)))
Arka bahçe yazın çok keyifli oluyor. Hem daha serin hem de huzurlu. Beğenmenize sevindim :)
nurguldk
16-05-2011, 13:16
Weigela aldığımı biliyordum ama hangisi karıştırmışım. Yaşasın 3 tane Weigelam var. Biri açık pembe, 2 si koyu pembe çiçekli. Ama henüz değil :))
212751
nurguldk
16-05-2011, 13:17
Ve Abelia,
Bu iki çalının çiçekli hallerini çok merak ediyorum:rolleyes:
212747
Oya ağacı sanırım bahçelerde en geç uyanan bitki. :) Mayıs ayında ancak kabarınca her sene bir korkutuyor, gözünüz aydın. :)
Aşı denemesine bakakaldım. Ben de kaç yıldır şu aşılama olayını öğrenmek lazım diyip dururum ama elime alıp da denemişliğim yoktur. Halbuki ne kaybedeceğiz değil mi? Böyle böyle öğrenilir. Size birisi mi tarif etti, yoksa okuyup öğrenip mi yaptınız? 3 renkli leylak fikri de çok güzel. Gelecek planları arasında değerlendirmek lazım. :rolleyes:
Yalnız aşı aslında Şubat ayı civarlarında serinde yapılmaz mı? Göz aşısı olunca mı farklı oluyor acaba?
Bir de arka bahçedeki objeler çok hoşuma gitti. O taraf gölge oluyor sanırım, forumda gölge bahçesiyle ilgili bir şeyler vardı. Biraz özenle saklı bir cennet yaratılabilir. :)
nurguldk
16-05-2011, 14:02
Sevgili Gilan, göz aşısı bu aylarda yapılıyormuş. Forumlarda aşılama ile bilgiler var biraz yararlandım ancak detayları oradan öğrendiğimi söyleyemem. Uygulama görüntülerini you tube tan buldum. Grafting, graft yazdığınızda birçok video çıkıyor. Yazılı anlatımdan daha kolay tabi bu şekilde öğrenmek.
Bu arada deneme tabii, deneye deneye öğreneceğiz :) Yabani güllere de aşı yaptım ancak daha önce yok etmeye çalıştığım için gövdeleri epey kısaydı. O nedenle pek ümitli değilim onlardan.
Arka bahçede, hepsini fotoğraflayamadığım çok eski aletler var aslında. Tümünü daha önce bahçe yarışmalarında derecelere girmiş bir tanıdığımızdan aldım. Eşi vefat edince bahçeyle ilgilenemediği için sağolsun bizim bahçeye uygun görmüştü bunları.
nurguldk
20-05-2011, 09:02
Hava yine yağmurlu... Dün yağmur başlamadan son anda domatesleri dikmeyi başardım. Biberler kaldı :(
Hava tam ısınmadı ama bu da lalelere yaradı ;)
Lale devri hala sona ermedi bahçede ;)
Resimlerde tam kendini gösterememiş ama yeni lalelerin renkleri çok farklı, grup renkleri,somon, turuncu alacalı pembeler...
214306
214307
214308
214309
nurguldk
20-05-2011, 09:03
Cytisus un üstü çiçek dolu. Renkleri çok hoş
214310
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.