View Full Version : nurguldk / bahçe
nurguldk
20-05-2011, 09:05
Bauhause dan aldım. Çok sevimli ama içine ekecek birşey bulamadım henüz :D
nurguldk
20-05-2011, 09:07
Sardunya konusunda çok yeniyim. Bu sarkan türlere sakız diyorlar sanırım :)
Rengi çok güzel :)
214312
Bauhause dan aldım. Çok sevimli ama içine ekecek birşey bulamadım henüz :D
Bu saksı sukulent istiyor sanki, değil mi cemo? :p
nurguldk
24-05-2011, 09:04
Cemoya kalırsa heryere sukulent diker :))) Beni de o bulaştırdı zaten bu işe.. Bu konuda da epey çaba sarfetti hani :)
nurguldk
24-05-2011, 09:28
Oya ağacımın üzerindeki baykuş :) Yanlış anlamayın misafir değil, bahçenin demirbaşı :)
215766
nurguldk
24-05-2011, 09:35
Sebze bahçemden kareler..
Pembe domates, siyah tula domatesi ve biberler yerlerini aldılar. Aralarda da haşerat engelleyecek kardeş bitkiler, adaçayı ve kadifeler yerlerini aldı.
Ayrıca küçük bölmelere ayırdığım yerde farklı yeşillikler ekildi.215767
215768
215769
nurguldk
24-05-2011, 09:37
Artık neyi nereye dikeceğimi şaşırdım :)
Taş bahçenin üst kısmına altın çilek fideleri ve Goji berry dikildi.
215770
215771
nurguldk
24-05-2011, 09:40
Ve yine laleler... Lalelerin iki de bir resmini çekiyorum ama o kadar güzel renkleri var ki. Paylaşmadan edemiyorum :)
215773
215774
215775
215776
215777
nurguldk
24-05-2011, 09:42
Minyatür güllerimin hepsi açmaya başladı. Özellikle bunun renkleri çok hoş.
Ve sardunyalarım..
215778
215779
nurguldk
24-05-2011, 09:47
Mandavilla süper görünüyor :) O kadar çok talibi var ki bir kaç çelik alıp perlite koydum. Umarım köklendirmeyi başarabilirim. Yoksa yandık :p
215784
nurguldk
24-05-2011, 09:54
Weigela'lar açmak üzere, tüm dalları tomurcuk dolu :)
Ağaç mine, geldikten sonra donlardan yaprakları haraboldu. Ama o haline bakmadan tomurcuk doldurdu heryerini.. Ve açmaya başladı kıyamam ;)
Havlu püskülü hala harika görüntüler veriyor.
Begonyalar da son derece keyifli.
215786
215787
215788
215789
Nurgül Hanım,
Bahçenizi gezdim. Ellerinize sağlık, güzel bir yer yaratıyorsunz.
Japon elmanız pek güzelmiş.
Clematis sever olarak hayranlıkla türlerine baktım.
Arka bahçenizdeki aksesuarlar çok güzeller. Nasıl da yakışmışlar hepsi birbirlerine.
Baykuşunuza bayıldım.
Kızım küçükken bir çatıda gördüğü kuşun adının baykuş olduğunu duyunca sormuştu:
-Anne baykuş burada, bayan kuş nerede??? :p
Sevgiyle.
nurguldk
24-05-2011, 10:17
Nurgül Hanım,
Bahçenizi gezdim. Ellerinize sağlık, güzel bir yer yaratıyorsunz.
Japon elmanız pek güzelmiş.
Clematis sever olarak hayranlıkla türlerine baktım.
Arka bahçenizdeki aksesuarlar çok güzeller. Nasıl da yakışmışlar hepsi birbirlerine.
Baykuşunuza bayıldım.
Kızım küçükken bir çatıda gördüğü kuşun adının baykuş olduğunu duyunca sormuştu:
-Anne baykuş burada, bayan kuş nerede??? :p
Sevgiyle.
Tüm övgüleriniz için çok çok teşekkür ederim.
Baykuş hikayesine de bayıldım. E kız çocukları detay kaçırmazlar. Her konuda bir fikirleri **** bir soruları olur :D
nurguldk
24-05-2011, 10:19
Clematislerin bir çoğu tomurcukta. Bu da çiçek açma hazırlığında ama yavaş çalışıyorlar :) Sanırım Multi blue..
215795
nurguldk
24-05-2011, 10:23
Dekoratif çamların altına aubrieta diktim. Bir kısmı tohumdan bir kısmı fide.
Şu anda da güzel görüntü veriyor ama o yastık şeklinde kabarık çiçekli halini seneye bekliyorum.
Saksılardaki soğanlılar gelişiyor. Gala, lilium, frezya , Ixia.. Sabırla çiçekleri bekleniyor. :rolleyes:
215796
215797
nurguldk
24-05-2011, 10:27
Kaya bahçesine haftasonu talaş dökülerek taşla kaplandı. Elimizdeki 2 kova beyaz taş yetmeyince, duvar yapılırken kullandıkları taşları attık. Bence fena olmadı :)
215809
215810
215811
215812
215813
nurguldk
24-05-2011, 10:31
Kaya bahçesi devam
Kayaların arasında, oyuklardaki minik sukulentler, Cemonun dağlardan getirdiği pitirikler. Kaya bahçesi ilk yapıldığında yerleştirirken sanırım oraya buraya düşüp kök salmışlar. Heryerden sarkıyorlar ve ben çok seviyorum onları :)
215817
215818
215819
215820
nurguldk
24-05-2011, 10:32
Kaya bahçesi genel görünüm
215823
215824
215825
nurguldk
24-05-2011, 10:34
Gün Güzeli sanki hiç gelişmiyor, öylece duruyor. Sizce şu anda boyutları normal mi?
215826
nurguldk
24-05-2011, 10:36
Ve son olarak çelik köklendirme kovalarından biri.. Clematis çelikleri, bence hepsi sağlıklı görünüyor ve köklendiler. Bakmaya cesaret edemiyorum.
Bakıp yerlerine diksem mi? Daha erken mi acaba ????? :confused:
bettyycim
24-05-2011, 10:37
Hepsi çok güzel olmuş arkadaşım, kıskanıyorum bak ;)
nurguldk
24-05-2011, 10:43
Kıskanmana gerek yok canım. Sitede mum çiçeği ile benimle ilk paylaşımı yapan sendin. Ve beni çok mutlu etmiştin. Bahçemden neyi istersen hakkındır :))
bettyycim
24-05-2011, 10:44
Canım sağol, sağlıkla büyüt hiçbirine kıyamam ki büyüsünler hele :D
Sebze bahçesinin beyaz çitleri çok sevimliymiş. :)
Lalelere zaten diyecek bir şey yok. :)
Özellikle saksıdaki laleler nedense çok hoşuma gidiyor. Aslında sonbahardan 2 tane lale saksısı hazırlayıp baharda girişe sağlı sollu yerleştirmek lazım. Bir düşüneyim ben bunu. :rolleyes:
Bu arada sarsunyaların saksıları çok iyi olmuş. Beyaz uzun saksılar çok sığ geliyor ama bunlar yeterli oluıyor benim gözlemlediğim kadarıyla.
Mandavillayı ise bir gece ansızın gelip kaçırabilirim. :D
Bu arada benim gün güzeli de aynı boyda ama normal mi değil mi ben de bilmiyorum. :D
nurguldk
24-05-2011, 11:22
Sebze bahçesinin beyaz çitleri çok sevimliymiş. :)
Lalelere zaten diyecek bir şey yok. :)
Özellikle saksıdaki laleler nedense çok hoşuma gidiyor. Aslında sonbahardan 2 tane lale saksısı hazırlayıp baharda girişe sağlı sollu yerleştirmek lazım. Bir düşüneyim ben bunu. :rolleyes:
Bu arada sarsunyaların saksıları çok iyi olmuş. Beyaz uzun saksılar çok sığ geliyor ama bunlar yeterli oluıyor benim gözlemlediğim kadarıyla.
Mandavillayı ise bir gece ansızın gelip kaçırabilirim. :D
Sevgili gilan,
Saksıda çok hoş oluyor bence de ancak o gördüğün saksının kenarlarında da sümbül soğanları vardı. Saksının sadece ortası Ankaranın donlarına dayanabilmiş. Kenardaki sümbül soğanları çürümüş. Bunu dikkate al derim.
Mandavilla'ya gelince, inanırmısın ben onu akşamları araya alıyorum. :D Gelen geçen bayılıyor. Bitkiyi kucaklayıp alan olmaz tabii de, çiçeğini dalını koparmaya kalkarlar. Bir de kediler, köpekler olabilir diye :rolleyes:
Ama dün annemin de ısrarlarıyla, bir kaç çelik koydum perlite, köklenirse seve seve veririm.
Evdeki ve bahçedeki saksı sayısı her geçen gün sonsuza yaklaştığı için şimdilik teşekkür ederim. :)
Zaten bu bahçeyi de bayağı bir sahiplendim ben. :D
nurcanaybay
24-05-2011, 12:05
Bu arada benim gün güzeli de aynı boyda ama normal mi değil mi ben de bilmiyorum. :D
Ankara için normal arkadaşlar ( bence ), havalar ısındıkça canlanıyorlar.
Nurgul hanım keşke daha sık dikseydiniz ,toplu halde yaprakları daha yoğn görünüyor.
Kaya bahçesi de çok hoş olmuş ,ben duvarda kullanılan taşların olduğu bölümleri daha çok beğendim sanki daha doğal durmuş.
Yeni aldığınız saksıya da bayıldım :))
nurguldk
24-05-2011, 12:41
Nurcan Hanım, evet keşke daha sık dikseydim :( Ben genelde fazla sık dikerim ama bunu bilemedim. Sonbaharda liliumları saksıdan toprağa geçirmeyi planlıyorum. Aralarına dikerim o halde.
Kaya bahçesini beğenmenize sevindim ;)
Sevgi Durul
24-05-2011, 12:47
Sevgili nurguldk, laleler, kaya bahçesi, diğerleri hepsi çok hoş görünüyor. Elinize sağlık.
Havlu püskülünde son durum nedir? Ben yerine diktikten sonra bazı yaprakları ve çiçekli dalları kurur gibi oldu. İyice gitmesin diye, sık sık suluyorum. Sizinkinin son görüntüsünü görmek mümkün mü? Zahmet olacak ama... Sevgiler...
marjinalmenekse
24-05-2011, 16:55
çok güzel bir bahçeniz var ... uğraşılarınıza değmiş... inşallah güle güle sefasını da sürersiniz ...
nurguldk
24-05-2011, 17:06
Weigela'lar açmak üzere, tüm dalları tomurcuk dolu :)
Ağaç mine, geldikten sonra donlardan yaprakları haraboldu. Ama o haline bakmadan tomurcuk doldurdu heryerini.. Ve açmaya başladı kıyamam ;)
Havlu püskülü hala harika görüntüler veriyor.
Begonyalar da son derece keyifli.
215786
215787
215788
215789
Sevgili Sdurul çok teşekkür ederim. Ayrıca zahmet ne demek seve seve havlu püskülü 3. resim :) Ben diktiğimde yani 2 ay oldu, çiçekli değildi. O nedenle çok yoğun çiçeklendi diye düşündüm sizin söylediklerinizden sonra. Benim bahçede heryerde yanmış koyun gübresi var. Bir de arada demir veriyorum herşeye. Onun dışında ek olarak besin falan yok bende :))
nurguldk
24-05-2011, 17:08
Sevgili marjinalmenekşe, çok teşekkür ederim. Bulunduğumuz sitede bahçeden en çok benim keyif aldığımı en çok benim uğraştığımı söylüyorlar :)) Çok yorulsak da artık yavaştan sefasını sürebiliriz :) Sevgilerimle..
Vayyy be, kaya bahcesine bak..almış başını gitmiş. Canım, sen 2 ay sonra gör o sedumları. Şimdiden nasıl geliştiler. Neye bakacağımı şaşırdım, her tıklamada bir güzellik:)
Sebze bahcesine bayıldım. Levent in hakkını vereyim tabii:))
Hani derler ya, deli manyak bir bahce olacak burası, süpersiniz.
Çizmeye, kesinlikle sukulent dikilmeli. Saksıların gözümden kaçmadı tabii, çok şık duruyorlar.
Bahce de sizde harikasınız, sağlıkla keyfi hak ettin. Öpüyorum seni.
Sevgili Nurgül,
Her resiM, her bir kare ayrı bi güzel,
Sebze bahçen çok düzgün sanki nakış işleyeceksin gibi.
Kaya bahçeni çok beğendim, meyilli bi alan anca bu kadar güzel değerlendirilir.
nurguldk
26-05-2011, 13:40
Allah allah şımarttınız beni valla :D
Cemocum, Handancım çok teşekkür ederim. Sevgiyle öpüyorum her ikinizi de..
füsunANK
26-05-2011, 17:42
Benim aklım arka bahçede kaldı. Otantik şeylere ilgimden mi acaba. :o O sedirde bir sade Türk kahvesi yudumlamak çok güzel olur. Kaya bahçesi muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık. Ben de yeni sakısya petunya uygun gördüm niyeyse. Kayalarda yeterince sukulent var yaw, uslu durun sukulentciler :D
ciceksever70
26-05-2011, 21:14
Son günlerde bahcenizi ziyaret edememistim, görmeyeli her sey ciceklenmis. Kaya bahcesi, calilar, lâleler hangi birini sayayim... Bizdeki gün güzelleri tomurcukta ancak havalar normalden daha sicak gitti ondan sanirim. Normalde yapraklaninca cabuk gelisen bir bitki sizde de sicaklik artinca gelisir. Sevgiler.
Sayın nurguldk; kaya bahçesinin ilk resimlerinden beri çok güzelleşeceğini tahmin ediyordum. Ama mandavillana bayıldım. Çok çok güzelmiş. Not alayım, bir gün arayıp bulurum. Tüm çiçeklerin çok çok güzeller. Gülegüle ve sağlıkla büyüt...
Benim aklım arka bahçede kaldı. Otantik şeylere ilgimden mi acaba. :o O sedirde bir sade Türk kahvesi yudumlamak çok güzel olur. Kaya bahçesi muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık. Ben de yeni sakısya petunya uygun gördüm niyeyse. Kayalarda yeterince sukulent var yaw, uslu durun sukulentciler :D
Ben o sedirde bir neskayfe içmek isterdim.;)
Petunya kapatır o saksıyı. Sukulent hem kedini, hemde saksıyı gösterir diye düşünmüştüm ben oysa:(
Uslu durmak mümkün mü:))
nurguldk
27-05-2011, 09:19
Füsuncum arka bahçede türk kahvesi yudumlamak gerçekten çok keyifli oluyor, tavsiye ederim :) . Gölbaşına geldiğin zaman beklerim kahveye, bahçelerimiz yakın nasılsa :)
Bu arada ben de petunya seviyorum ve geçtiğimiz yıllarda epeyce kullandım ancak artık mevsimliklerden ziyade çok yıllıklar daha çok işime geliyor.
nurguldk
27-05-2011, 09:21
Son günlerde bahcenizi ziyaret edememistim, görmeyeli her sey ciceklenmis. Kaya bahcesi, calilar, lâleler hangi birini sayayim... Bizdeki gün güzelleri tomurcukta ancak havalar normalden daha sicak gitti ondan sanirim. Normalde yapraklaninca cabuk gelisen bir bitki sizde de sicaklik artinca gelisir. Sevgiler.
Çok teşekkürler övgüler için.
Ankara gerçekten hala soğuk. Dün yine dolu, tufan çiçeklerimi döktü :( Bu sene ben sabırsızlandıkça yaz gelmiyor sanırım :mad:
nurguldk
27-05-2011, 09:22
Sayın nurguldk; kaya bahçesinin ilk resimlerinden beri çok güzelleşeceğini tahmin ediyordum. Ama mandavillana bayıldım. Çok çok güzelmiş. Not alayım, bir gün arayıp bulurum. Tüm çiçeklerin çok çok güzeller. Gülegüle ve sağlıkla büyüt...
Sen notunu al, ben çelikler köklenince gönderirim :) Tabii başarılı olursam :)
nurguldk
27-05-2011, 09:23
Petunya kapatır o saksıyı. Sukulent hem kedini, hemde saksıyı gösterir diye düşünmüştüm ben oysa:(
Canım sedirde kayfe çok yakın gibi göründü bana :D
Sevgili nurgüldk ,bahçenizin dizaynına bayılıyorum,taşların rengi ,barbükeniz ,yeşil çimler ve çiçeklerle harika görüntüler veriyor.Yeni bir bahçe yapacak olsam inanın kopyalarım.Sebze kısmınız da çok düzenli görünüyor..Duvarın üzerindeki o beyaz saksılardan mor eflatun ve pembe sakızlar sarkıtın taşlarınıza kontrast yapsın.Clematisiniz çok sıhhatli çıkış yapmış,çelikten nasıl ve hangi ayda ürettiniz.Ellerinize sağlık,Face de sizi çok genç ve güzel gördüm.görüşmek üzere,Selam ve sevgilerimi yolluyorum.
Orhan Özbilgiç
29-05-2011, 20:03
Sevgili nurguldk;
birkaç ay gibi kısa bir zamanda, çok düzenli ve güzel bir bahçe yarattınız. Tebrikler.
Kayrak taşı görünce içim ''cızz'' ediyor. Banada lazım. Ama maalesef bahçemin bulunduğu yere, ihtiyacım kadar getirtmenin maliyeti çok yüksek. Neyse bir gün onuda hallederiz inşallah. Sizin bahçeyede çok yakışmış.
Şu Cytisus çok ilgimi çekti. Bir araştıracağım. Belki alabilirim. Çok şekerler.;)
Sağlık ve mutluluk içinde keyfini sürün.
nurguldk
30-05-2011, 09:56
Sevgili nurgüldk ,bahçenizin dizaynına bayılıyorum,taşların rengi ,barbükeniz ,yeşil çimler ve çiçeklerle harika görüntüler veriyor.Yeni bir bahçe yapacak olsam inanın kopyalarım.Sebze kısmınız da çok düzenli görünüyor..Duvarın üzerindeki o beyaz saksılardan mor eflatun ve pembe sakızlar sarkıtın taşlarınıza kontrast yapsın.Clematisiniz çok sıhhatli çıkış yapmış,çelikten nasıl ve hangi ayda ürettiniz.Ellerinize sağlık,Face de sizi çok genç ve güzel gördüm.görüşmek üzere,Selam ve sevgilerimi yolluyorum.
Çok teşekkür ederim Berrin Hanım,
Resimlerde bahçedeki Clematisleri ben üretmedim, Ümitköy seralarından almıştım.
Umarım seneye başarabilirim ama :) Kovada resimlediklerim çelikten üretildi ve en kısa zamanda bahçede yerlerini alacaklar :)
Bu arada ben de sizi çok hoş buldum. İnsanların içindeki güzellik ve ışık yüzlerine yansıyor elbette ki :)
nurguldk
30-05-2011, 10:00
Sevgili nurguldk;
birkaç ay gibi kısa bir zamanda, çok düzenli ve güzel bir bahçe yarattınız. Tebrikler.
Kayrak taşı görünce içim ''cızz'' ediyor. Banada lazım. Ama maalesef bahçemin bulunduğu yere, ihtiyacım kadar getirtmenin maliyeti çok yüksek. Neyse bir gün onuda hallederiz inşallah. Sizin bahçeyede çok yakışmış.
Şu Cytisus çok ilgimi çekti. Bir araştıracağım. Belki alabilirim. Çok şekerler.;)
Sağlık ve mutluluk içinde keyfini sürün.
Orhan Bey, övgüleriniz beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim.
Umarım kayrak temin edebilirsiniz. Gerçekten bahçenin görünüşünü tamamen değiştirdi. Bahçeye baktıkça arka bahçeye de kayrak kaplamayı düşünür oldum sürekli.
Cytisus'un birkaç rengi var. Şu ara sarı olan da çiçekli, en kısa zamanda resimleyeceğim. Yaklaşık 1,5 aydır çiçekliler tavsiye ederim.
Sevgilerimle..
Evet sevgili Nurgül, yüzyüze tanıştıktan sonra ben de alıcı gözle inceledim, bahçen çok güzel. Emeğine sağlık.
Clematis çeliklerin ne zamandan beri köklenmede bekliyor?
Yaw şifreler verilmiş ama çözemedim ben daha çooooooook çalışmam gerek.:rolleyes:
Uslu durmadı yani cemo ablacım.
füsunANK
30-05-2011, 20:46
Füsuncum arka bahçede türk kahvesi yudumlamak gerçekten çok keyifli oluyor, tavsiye ederim :) . Gölbaşına geldiğin zaman beklerim kahveye, bahçelerimiz yakın nasılsa :)
Teşekkür ederim, havalar düzelsin sedirler kurulsunda içeriz bir gün inşallah.
En kısa zamanda ben de bu bahçede cirit atmak istiyorum. :)
nurguldk
31-05-2011, 13:37
Evet sevgili Nurgül, yüzyüze tanıştıktan sonra ben de alıcı gözle inceledim, bahçen çok güzel. Emeğine sağlık.
Clematis çeliklerin ne zamandan beri köklenmede bekliyor?
Çok teşekkür ederim:)
Kovadakileri Cemoya sormak lazım :) Ama benim çelikler yaklaşık 1 aydır perlitte **** perlitli toprakta. Şu anda herhangi bir gelişme yok. Çoğu uç çelikti ve havalar pek sıcak gitmedi. Bunların da etkili oldğunu düşünüyorum.
nurguldk
31-05-2011, 13:40
Yaw şifreler verilmiş ama çözemedim ben daha çooooooook çalışmam gerek.:rolleyes:
Uslu durmadı yani cemo ablacım.
:))) Cemonun uslu durması ne mümkün... Onu uslandırmak bir tarafa, bir de beni kudurtur :)))) Cumartesi günü yine karşıyaka seralarından arabayı kasalarla doldurup döndük. Bu kısmı neyse de, Ereğli otobüsüne cemonun kasalarını yerleştirmek için muavine döktüğümüz dilleri görseydin :)))
nurguldk
31-05-2011, 13:41
Teşekkür ederim, havalar düzelsin sedirler kurulsunda içeriz bir gün inşallah.
Havaların pek niyeti yok anlaşılan :(
Bu arada toplantıda gözlerimiz seni aradı...
nurguldk
31-05-2011, 13:42
En kısa zamanda ben de bu bahçede cirit atmak istiyorum. :)
Hoşgeldiniz Güler Hanım, her zaman beklerim. Ayrıca sizi tanıdığıma çok memnun oldum.
bettyycim
14-06-2011, 10:39
Sevgili Nurgül bayadır sesin soluğun çıkmıyor, umarım iyisindir ;)
Sevgili Nurgüldk Ankaradaki dolu ve sel inşaallah sizleri üzmemiştir. Geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum. Selamlar sevgiler..
nurguldk
17-06-2011, 23:12
Sevgili Nurgül bayadır sesin soluğun çıkmıyor, umarım iyisindir ;)
İyi sayılırım diyeyim :( 4.5 yaşındaki kızımın kolu kırıldı. Biraz sıkıntılıyız bu ara. Ne siteyle ne bahçeyle pek ilgilenemedim.
Berrin Hanım, ben böyle dolu görmedim inanın. O kadar uzun sürdü ki. Sokaklar, caddeler bembeyaz oldu. Yani Ankaraya haziran ortası kar yağdı. Bahçe de perişan oldu ama yapacak birşey yok. Toparlanırlar diye umuyorum.
Geçmiş olsun nurgülcüm.Rabbim yavruna acil şifa versin.
Geçmiş olsun sevgili nurgül çok üzüldüm acil şifalar
Sevgi Durul
18-06-2011, 12:11
Geçmiş olsun, kızınızın çabucak iyileşmesi dileklerimle... Sevgiler...
nurguldk
18-06-2011, 12:19
Sevgili Handan, periş, Sdurul,
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
mandalinci
18-06-2011, 13:22
İyi sayılırım diyeyim :( 4.5 yaşındaki kızımın kolu kırıldı. Biraz sıkıntılıyız bu ara. Ne siteyle ne bahçeyle pek ilgilenemedim.
Berrin Hanım, ben böyle dolu görmedim inanın. O kadar uzun sürdü ki. Sokaklar, caddeler bembeyaz oldu. Yani Ankaraya haziran ortası kar yağdı. Bahçe de perişan oldu ama yapacak birşey yok. Toparlanırlar diye umuyorum.
Sevgili nurguldk,
Geçmiş olsun miniğe, hiç kıyamam, nasıl da sıkılıyordur alçının içinde, ağrısı da cabası.
Öpüyorum onu, acil şifalar dilerim.
Canım geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.
nurguldk
20-06-2011, 10:24
Sevgili mandalinci ve rodoslu çok teşekkür ediyorum. Öpüyorum sizleri :)
bettyycim
20-06-2011, 10:44
Çok geçmiş olsun üzüldüm kızına, bahçe toparlanır önemli olan kzın umarım basit bir kırıktır, benim yerime de öp tatı kzını tekrar geçmiş olsun arkadaşım.
ayhan219
21-06-2011, 13:54
nurgül hanım kızınız için üzüldüm tez zamanda iyileşir umarım 1. sayfada resmi var size çok benziyor geçmiş olsun
nurguldk
26-06-2011, 17:19
Sevgili Bettyycim ve Ayhan bey çok teşekkür ederim. Nihayet bahçeme döndüm :) Kızımın kolu alçılı ama biraz daha iyi.
nurguldk
26-06-2011, 18:03
Clematislerle başlamam gerek. Gerçekten muhteşem çiçekler bunlar. Katmerli olanın çiçeği neredeyse 2 aydır üzerinde. Kenarındaki yapraklar dökülse de ortasındaki katmerli kısım hala duruyor :))
228323
228324
228325
228326
228327
günebakan
26-06-2011, 18:04
Sevgili nurguldk küçük kızınıza çok çok geçmiş olsun.Çocuklara birşey olunca herşey biranda siliniyor aman onlara birşey olmasın:) clematisler harika görünüyor gerçekten
nurguldk
26-06-2011, 18:05
Clematislere devam...
Bu pembe çok güzel...
228328
228329
228330
228331
nurguldk
26-06-2011, 18:08
Clematis Blue angel... Melek gibi...
228332
228333
nurguldk
26-06-2011, 18:10
Çok teşekkür ederim sevgili günebakan. Gerçekten çocuklarla ilgili bir sıkıntı olunca insanın gözü başke birşey görmüyor. Ama çok şükür artık daha iyi :)
nurguldk
26-06-2011, 18:24
Bahçemin favorilerine devam ediyorum. Galalar...
228334
228335
228336
228337
228338
nurguldk
26-06-2011, 18:27
Yaz gelmeyince frezyalar yeni açtı. Ve ixia..
228340
228341
228342
228343
nurguldk
26-06-2011, 18:29
Ağaç mine, Weigela ve mini petunyalar...
228344
228345
228346
228347
nurguldk
26-06-2011, 18:32
Küpeli fidelerini evin girişine ektim. Kışın dışarıda kalacak yani. Ankara'da kışın olacak mı bilmiyorum ama Almanyada oluyormuş. Deneyeceğim bakalım.
En alttaki pembe katmerliye bayılıyorum. Çok saf duruyor;)
228348
228349
228350
nurguldk
26-06-2011, 18:34
Her renkten birer demet gül ;)
228356
228357
228358
228359
228360
nurcanaybay
26-06-2011, 19:00
Tam clematis'ten vazgeçtim diyorum böyle görünce yine çoşuyorum :))
Bir kaç yıl sonrasını hayal ediyorum da ...clematis denilince hatırlanacak bahçeler den
biride sizin ki olacak .
Bu arada geçmiş olsun ,iyileştiğine sevindim.
Sevgili Nurgüldk önce küçük yavrunuza ve size geçmişler olsun diyorum.Benim ortanca oğlum da kolunu bu yaşlarda iken kırmıştı,çabuk atlattı,eseri bile kalmadı.İnşallah sizde çabucak eski sıhhatinize kavuşursunuz.
Bu arada bahçeniz de sizi neşelendirmek istercesine coşmuş,maşaallah harika olmuşlar hepsi de... Clematisler o kadar güzel açmışlar ki söyleyecek söz bulamıyorum. Hele o katmerli olanı.. kalalar,küpeler güller çok güzeller.Saksı dak petunya nın görüntüsü resimlik olmuş. Sıhhatli ve renkli mevsimler dileği ile tekrar geçmiş olsun diyorum. Selamlar ve sevgiler...bbb..
nurguldk
27-06-2011, 09:36
Nurcan Hanım neden vazgeçiyorsunuz Clematisten? Gerçi sizde clematisi aratmayacak sarmaşıklar var, iklim farkıyla :)
nurguldk
27-06-2011, 09:36
Berrin hanımçok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz ve beğenileriniz için.
nurguldk
27-06-2011, 09:38
Sonunda kavuştuğumuz Pierisler tomurcukta. Sabırsızlıkla o güzel çiçeklerini bekliyorum :)
228542
228543
228544
nurguldk
27-06-2011, 09:42
Diğer güzeller;
Alyssum, Lobelya, mine, nakkaş sarmaşık ve Campanula(Maviş)
228545
228546
228547
228548
228549
nurguldk
27-06-2011, 09:44
Fırça çalısı, ve henüz boyuna bakmadan çiçeklenen Lilyum
228552
228553
nurguldk
27-06-2011, 09:47
Clarkia ların renkleri çok hoş,
Bagonyaların da tabii...
228554
228555
228556
nurguldk
27-06-2011, 09:49
Onca dolunun ardından meyve ağaçları çok zarar gördü. Kirazların üzerinde neredeyse hiç meyve yok. Eriklerde bir avuç kadar..
Armutta fena değil, ama elma yıkılıyor meyveden. Maşallah diyeyim de..Bu havalara belli olmaz.
228557
228558
nurguldk
27-06-2011, 09:51
Aşağıdaki minikler huzurlarınıza ilk defa çıkıyor. Perlitte köklenen ilk Clematisler yerlerine yerleştirildi :)
228563
228564
nurguldk
27-06-2011, 09:56
Kaya bahçesinde iki büklüm ot yolmak, hayatımızın bir parçası olacak sanırım :mad:
Onca talaş, taş koyduk yine de ot fışkırıyor heryerden. Hafta sonu yine temizlendi.
228569
228570
Sevgili Nurgul clematisler harika küpeliler güllere bayıldım rengarenk cıvıl cıvıl maviş coşmuş ellerinize sağlık sevgiler...
Nurgulcüm, durdun durdun turnayı gözünden vurdun. ;)
Ne harika resimler bunlar!
Sen clematisleri daha bu sene almamış mıydın? Hangi ara bu kadar serpildiler de böyle açtılar! :cool:
O beyaz güle bayıldım. Beyaz olunur da bu kadar mı olunur?
Isparta güllerinin ve mor güllerin kokusu resimden bile duyulacak sanki.
Galalara zaten hastayım. İçimde uktelerden biri...
Kaya bahçesi de enfes olmuş. O kadar doğal bir görüntüsü var ki, içindeki bitkiler daha fazla büyümese de olur valla. Yan taraflardaki ibreliler de çok yakışıyor. Bence kaya bahçelerini en iyi vurgulayan bitki türü ibreliler.
Bu arada çim de çok güzel gelişmiş, kayrakların arasını doldurmuş.
Ellerine sağlık! :)
Harika!
Resimlerle bahçeyi gezmiş olduk...Ah bu havalar! Ama herşeye rağmen emeğinize değen bir bahçe olmuş, tebrik ederim. Gilan'a katılıyorum, bende merak ettim sen bu clematisleri ne ara aldında böyle açtırdın? Üstelik perlitte köklendirip bahçeye diktin? :)))
fatma sunay
28-06-2011, 15:18
Bu sene elmayı sizin bahçeden yeriz inşallah.. Afiyetle yemek nasip etsin..Otlar bu yaz hepimizi perişan etti yolduğumuz yerler gene bir karış büyüdüler. Ne yapalım sağlık olsun...
nergis06
28-06-2011, 15:36
Merhaba Nurguldk,
Ne kadar düzenli ve sistemli bir bahçe oluşturmuşsunuz !(Bende olmayan birçok bitki gördüm sizde.) Taş çiçeklikleriniz, basamakların kenarındaki ahşaplar, ortayı tamamen betonlaştırmayıp taşlar arasına çim ekmeniz. Sizde bu heves ve zevk olduktan sonra yakında bahçenizin cennet olacağından eminim.Sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile bahçenizin sefasını sürmenizi dilerim.
Not: Çimlendirme teknikleriniz ilgimi çekti peçete arası tohum koyup, peçeteyi ıslatıyor sonra da streçleme yapıyorsunuz. Streci aydınlığamı karanlığamı koyuyorsunuz?Üzerini delmiyor ve su vermiyorsunuz sanırım ?Ayrıca çimlendirme kovasında çalı çırpıdan başka neler var? bilgilendirirseniz sevinirim.
nurguldk
28-06-2011, 15:52
Kimler gelmiş kimler :))
Sevgili Gilan ve Rodoslu tüm övgüler için teşekkürler canım. Clematislerin gelişimi beni de şaşırttı. Ama köklenen ve yerine yerleşen Clematisler onlar değil :) Onlar Cemodan daha önce gelenler.
Galaya ben bayıldım. İyiki almışım. Bir de tüm yaz çiçek açacak olması harika. Size de lazım bence :)))
nurguldk
28-06-2011, 15:55
Sevgili Nurgul clematisler harika küpeliler güllere bayıldım rengarenk cıvıl cıvıl maviş coşmuş ellerinize sağlık sevgiler...
Sevgili periş, teşekkür ederim. Mavişler inşallah gelişir köklenir de olmayanlara göndermek nasip olur.
nurguldk
28-06-2011, 15:58
Bu sene elmayı sizin bahçeden yeriz inşallah.. Afiyetle yemek nasip etsin..Otlar bu yaz hepimizi perişan etti yolduğumuz yerler gene bir karış büyüdüler. Ne yapalım sağlık olsun...
Fatma Hanım, hiç bitmeyen yağmurlar ve gelmeyen sıcaklar, coşturdu otları..
İnşallah elmayı yeriz birlikte.. Beklerim Ankaraya :))
nurguldk
28-06-2011, 16:04
Merhaba Nurguldk,
Ne kadar düzenli ve sistemli bir bahçe oluşturmuşsunuz !(Bende olmayan birçok bitki gördüm sizde.) Taş çiçeklikleriniz, basamakların kenarındaki ahşaplar, ortayı tamamen betonlaştırmayıp taşlar arasına çim ekmeniz. Sizde bu heves ve zevk olduktan sonra yakında bahçenizin cennet olacağından eminim.Sevdiklerinizle birlikte ağız tadı ile bahçenizin sefasını sürmenizi dilerim.
Not: Çimlendirme teknikleriniz ilgimi çekti peçete arası tohum koyup, peçeteyi ıslatıyor sonra da streçleme yapıyorsunuz. Streci aydınlığamı karanlığamı koyuyorsunuz?Üzerini delmiyor ve su vermiyorsunuz sanırım ?Ayrıca çimlendirme kovasında çalı çırpıdan başka neler var? bilgilendirirseniz sevinirim.
Nergis hanım, öncelikle övgüleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Peçeteyle çimlendirmeyi bir ilk defa denedim. Büyük ve çimlenmesi uzun süren tohumlar için ideal bir çimlendirme ortamı bence. Küçükken fasülyeyi çimlendirdiğimiz gibi :))
Peçetenin arasına tohumu koyup bolca ıslatıyorum. Streçi delmeden camın önğüne koydum. Arada bir açtım havalandırmak için. Suyunu kaybettiği zaman da biraz daha ıslattım. Yalnız çimlendiğini gördüğünüz anda tohumu almanız gerekiyor. Yoksa ilk çıkan yapraklar hemen çürüme yapıyor.
Köklendirme kovası Cemonun icadı :)) İçinde perlit var, üzerine çalı çırpı koymuş. Ben de ondan sonra perlitte biçok çelik köklendirdim. Sıcak ortamda durduğu sürece ve nemli kaldığı sürece kesinlikle en iyi köklendirme ortamı.
ciceksever70
28-06-2011, 22:10
Kizinizin kolunu yeni okudum gecmis olsun. Gercekten cocuklarimiza en ufak bir zarar gelince dünyayi gözümüz görmüyor.
Clematislerin renkleri cok güzel, galalar da öyle. Bu yil ekmeyi unuttugum ciceklerden (Birkac sey kusur kaldi yani:D).
Sevgili periş, teşekkür ederim. Mavişler inşallah gelişir köklenir de olmayanlara göndermek nasip olur.
Sevgili Nurgül düşünmeniz bile yeterli sizin ilginiz ve sevginizle dahada güzel olacagına inanıyorum ben ebruli çok güzel duruşu bile harika mavişlerin maşallah diyelim nazarımız degmesin sevgiler...
nergis06
03-07-2011, 22:09
Köklendirme konusundaki bilgilendirmelerin için sonsuz teşekkürler.
Sevgili nurgul, uzun zamandır ziyaret edememiştim bahçenizi, okul tatil olduğundan kızımla zaman geçirince sayfada uzun zaman kalamıyorum. Kızının sağlığı nasıl kolu iyileştimi?
Çiçekler meyveler çok güzeller,maviş coşmuş ne güzel.
Sevgiler
nurguldk
14-07-2011, 13:36
Çiçeksever, Periş, Negis, Handan,
Herkese sevgilerimi iletiyorum ve iyi dilekleri için çok teşekkür ediyorum.
Çok şükür herşey yoluna girdi. Kızımın alçısı çıktı. Ne zamandır siteye giremiyorum. Girsem de yazamıyorum. Şimdi de makinem yok, bahçeyi çekemiyorum. Ama bu site ve beni bilgileriyle aydınlatan arkadaşlar sayesinde bahçem bu sene çok güzel rengarenk oldu. Biraz keyfini çıkarıyorum :)))
Orhan Özbilgiç
14-07-2011, 23:13
Bugün Ankara bahçelerini dolaşıyorum.:) Sayın Füsunank' ın bahçesi ile güzel bir örneğini tanımıştım. Minarislim' le devam ettim. Biraz önce hanndan' ın bahçesini gezdim. Hepside ayrı özellik ve güzellikleri yansıtıyorlar.
Sayın Nurgudk;
Sizin bahçenizde son derece güzel. Çok seçkin, bakımlı ve gösterişli bitkiler yetiştirmişsiniz. Elinize sağlık. Ankara ikliminin elverdiği koşullar içinde ancak bu kadar güzel bitkiler yetiştirilebilir. Kutluyorum.
Sağlıkla keyfini çıkarın.:)
Bahçeniz çok güzel. Son derece zevkli bir düzende. Önümüzdeki yıllarda bu bahçe olaganüstü güzel olacak. Şimdilik söyledğiniz gibi keyfini çıkartın.
Kızınızın iyleşmesine sevindim.
ligustrum
21-07-2011, 11:16
Kaya bahçeniz süper olmuş. Bu meyilli çok bahçede, bu yağışlı günlerde nasılda ter temiz, güzel kalabiliyor? Ellerinize, emeğinize sağlık.
nurguldk
08-08-2011, 16:07
Sevgili ligustrum, Tura ve Orhan Bey,
Çok teşekkür ediyorum. Bahçemi beğenmenize sevindim.
Uzun zamandır bahçe işleri, tatil falan derken siteye giremez oldum.Tüm dostlara kucak dolusu sevgiler..
Zaten tatilden dönüşte otlar almış başını gitmiş.
Aslında yabani ot mu yetiştirsem diyorum :)) Onca bitki tüm emeklere rağmen ziyan olup gidiyor. Ama bir bakıyorsunuz otlar kökünden sökseniz de heryerde bitiveriyor. Çok zahmetsiz yani :)))
Sevgili nurguldk kızınızın iyi olmasına sevindim sizi tekrar bahçede görmek çok güzel bahçenizin yeni resimlerini merakla bekliyorum sevgiler...
Sevgili Nurgüldk,bahçene uğradım,çiçekleriniz harika açmışlar....Lobelya,mineler,soğanlı begonyalar ne kadar sıhhatliler maşaallah...Benim lobelyalarım hiç büyümediler.Galiba ilk defa edindiğim için bakmayı mı bilemedim, topraklarını mı sevmediler eanlayamadım..Çoğu diktiğim şekilde duruyor...Kaya bahçenizde çok güzelleşmiş..Boz kayalarla kaktüsler çok doğal ortamda olmuşlar..Taşları biraz daha dikine ve gurup halinde koyarak da içlerine sukulentler dikebilirsiniz...Clarkialarınız ın da şekilleri ve renklerinden çok hoşlandım..Mevsimlik bir çiçekmi ? İlk gördüğüm çiçeklerden birisi... ellerine sağlık ..İyi günlerde keyfini çıkarınız...Selamlar sevgiler......
nurguldk
16-08-2011, 10:20
Berrin Hanım,
Çok teşekkür ederim. Maalesef uzun zamandır yeni resimler ekleyemedim. Bahçede büyüyen güzelleşenlerle birlikte solan kuruyanlar da var elbet :(
Clarkia biraz dağınık ve uzun boylu bir çiçek. Ben de çok sevdim yalnız formundan dolayı benim taş çiçeklikte pek iyi durmadı. Arka fonlarda kullanmak çok hoş olur diye düşünüyorum. Mevsimlik bir çiçek, toprağa baharda tohumları fırlatıveriyorsunuz.Heryerden fışkırıyor, çok zahmetsiz yani :)
Lobelyalar benim bahçede birçok yerde var. Bazıları iyi bazıları kötü durumda. Sanırım güneş istiyor ama direk değil. Bir de tohumdan yaptığım lobelyalar daha uzun ve sarkan tipte oldu.
Şu anda beni en çok mutlu eden görüntüleri Ölümsüz Çiçek (HELICHRYSUM) veriyor. Kağıt çiçeği de diyorlar sanırım.
Ayrıca pembe domateslerim dev gibi ama henüz tam kızarmış yok, siyah tula domateslerim daha küçük ama erken kızarıyorlar ve çok lezzetli :))
Clarkia tohumlarından ve bahçemden dilediğiniz çiçek ve sebze tohumlarından istediklerinizi bana bildirin. Sonbaharda göndereyim. Sevgilerimle..
nurguldk
16-08-2011, 10:32
Ölümsüz Çiçek (HELICHRYSUM) hakkında bilmeyenler için biraz bilgi vereyim. Ben baharda içeride tohumdan üretip bahçeye taşıdım. Ancak direk bahçeye de tohum atılabiliyor. Muhteşem olmasının en önemli nedeni, çiçekleri kağıt gibi, hatta ellediğiniz zaman hışır hışır ses geliyor. Bu nedenle solmuyor :)) O yüzden ölümsüz çiçek..
Çiçek açarken kestiğinizde öylece kuru çiçek olarak saklayabiliyorsunuz. Pembe, sarı ve beyaz var bende. Ayrıca kızmızısını da gördüm.
Sürekli çiçek açıyor. Üzeri çiçek dolu. Çok sevdim ben bunu :))
nurguldk
09-09-2011, 10:07
Uzun zamandır fotoğraf çekemiyorum. Ama en kısa zamanda özellikle tohum paylaşımı yapacağım çiçek ve sebzelerin resimlerini paylaşacağım.
Öncelikle dostlardan, siyah domates, pembe domates, yeşillikler (yeşil hardal otu, japon mizuna) clarkia ve benim son favorim Helichrysum (saman çiçeği) tohumu isteyenler bana haber versinler.
Bunların resimlerini de en kısa zamanda yükleyeceğim.
nurguldk
09-09-2011, 10:17
Çim yonca(Üçgül) karışımı şeklinde tekrar yeşillendirdiğimiz bahçe harika oldu. Hem yeşilin tonu harika hem de dayanıklı..
244406
244407
Gerçekten rengi çok güzel olmuş. Bahsettiğiniz gibi hem su tasarrufu sağlayıp, hem de bu görüntüyü veriyorsa, bu bahar bu karışımı kesinlikle bende kullanmalıyım. Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.
nurguldk
09-09-2011, 14:40
Sevgili mguncan,
Sizin sorduğunuz ilgili başlıkta da elimden geldiğince bilgilendirme yaptım.Haberiniz olsun.
diğer başlıktaki yazınızı da okumuştum;
ilginiz için çok teşekkür ederim.
Merhaba; bahçeniz ne alemde. İhmalkarlık var mı?
(Öncelikle dostlardan, siyah domates, pembe domates, yeşillikler (yeşil hardal otu, japon mizuna) clarkia ve benim son favorim Helichrysum (saman çiçeği) tohumu isteyenler bana haber versinler.)
Hepsinden isteyeceğim. Size de birşeyler göndereceğim.
nurguldk
12-09-2011, 15:55
Sevgili Tura,
Fotoğraf çekmek ve eklemek konusunda ihmalkarlık hat safhada. Ama bahçeye gelince, bazıları beni ihmal edip çiçeklerini göstermese de (bu sene diktiğim ortancalar, gün güzelleri ve begonvil gibi..) benim onları ihmal etmem mümkün değil. Küserler sonra :))
Bana bir ara adres gönderin lütfen.
Bir de size bahar başında Clematis çeliği söz vermiştim. Benim Multi Blue, eşim ot yolarken eşimin elinde kalıverdi. Tabii ben onları bölerek perlite diktim. Hala köklenmiş mi diye kontrol etmedim. Ama dışarıdan fena görünmüyor. Sizde yoksa ondan da göndereceğim.
sekerziyafe
29-09-2011, 00:50
Çocukken anneannemin bahçesinde vardı ve dışarıda kalırlardı .Bursanın yüksek bir semtiydi yani dağ eteği sayılır...(küpeli)
nurguldk
05-10-2011, 11:53
Çocukken anneannemin bahçesinde vardı ve dışarıda kalırlardı .Bursanın yüksek bir semtiydi yani dağ eteği sayılır...(küpeli)
Ben de dışarıda bırakacağım ama her halükarda Ankara çok don yapıyor. Üzerine bir naylon atacağım.
nurguldk
05-10-2011, 11:59
Sonunda resim yükleyebilyorum. Resimler 1 ay önce falan çekilmişti.
Tohumlarından paylaşacağım pembe (şekilsiz açık renk), siyah tula domateslerim(aslında siyah değil, dışı koyu yeşil kırmızı, içi koyu yeşil oluyor) . Her sene kendi tohumundan yetiştiriyorum. Lezzet bakımından ikisinin de üstüne tanımam.
Cherry domatesler de her sene kendiliğinden çıkıyor bahçenin çeşitli yerlerinden :) Benim ufaklık yerken yerlere düşürüyor sanırım :)
249596
249597
249598
249599
nurguldk
05-10-2011, 12:04
Goji ve altın çilek,
Goji bu sene dikildi ve meyve vermedi. Seneye inşallah. Yalnız bu gördüğünüz (ki şu anda daha da büyük) sadece 2 karışlık zayıf bir fideydi. Büyüme hızı beni çok şaşırttı.
Altın çilek yaz ortasından beri sürekli meyvede. Toplayıp yedikçe çoğalıyorlar sanki. Onca meyve veriyor topluyoruz sürekli, bir de yerlere atıyorlar kendilerini :)
249607
249608
Sevgi Durul
05-10-2011, 12:07
Domatesler göz kamaştırıyor. Afiyetle yemişsinizdir inşallah.
Altın çileklerin, toplanma zamanı hakkında bilgi verebilir misiniz?
nurguldk
05-10-2011, 12:11
Yine tohumlarından paylaşacağım ölümsüz çiçek (helichrysum),
Ben bu çiçeğe hayran kaldım. Çiçekleri hiç solmuyor,yeni açanlarla birlikte üstü full çiçek oluyor. Zaten çiçekler kağıt gibi hışır hışır. Yani bahar sonundan itibaren çiçekli hatta hala çiçekli. Tohumdan çok kolay çimleniyor.
Bende pembe, sarı ve beyazı var. Kırmızısı da varmış çok güzelmiş. Kimde varsa çok rica ediyorum :))
Çiçekleri bozulmadığı için tomurcuk olanları aldım. Evde kimi vazoda, kimi tabakta duruyor.
Çok anlattım :))) Çok sevdim çünkü :)))
249620
249621
249622
nurguldk
05-10-2011, 12:16
Domatesler göz kamaştırıyor. Afiyetle yemişsinizdir inşallah.
Altın çileklerin, toplanma zamanı hakkında bilgi verebilir misiniz?
Biz yaz ortasından beri yiyoruz. Hala meyve yapıyor.
Sayfanıza da yazmıştım ya, sizin yeni meyve almanızın nedeninin güneşle alakalı olduğundan eminim. Çünkü yan bahçede(eşimin abisinin bahçesi) yarı gölgede olan altın çileklerimizi yeni yemeye başladık.
Olsun, seneye de güneşe ekersiniz :))
Domatesleri keyifle yedik evet :) Umarım siz de seneye keyifle yersiniz benim domateslerden :)
nurguldk
05-10-2011, 12:22
Lisianthus lar çok güzel oldu. Çok zarif bir çiçek bu.
Ben kiminden uç aldım kiminden almadım. Dolayısıyla uzun süre çiçekli kaldı lisi kısmı :)
249636
249637
249638
nurguldk
05-10-2011, 12:28
Mavişlerimin hepsinin fotoğrafını çekmemişim. Sanırım o arada hepsi çiçekli değildi.
Güler hanımın mavişi (Aslında cemo verdi bu mavişi sağolsun. Ama tür belirtirken herkes Güler hanımın mavişi diyor. Markalaşmış yani :))
Bir de koyu mavi mavişim var.
Ama resimdekiler katmerli beyaz ve mor mavişlerim. Daha doğrusu campanulalar;
249639
249640
nurguldk
05-10-2011, 12:33
Balkon kenarı ve genel görüntüler;
Bu arada son resimin bir hikayesi var;
Cemonun geçen sene perlite daldırıp gönderdiği Clematis çeliklerinin bir kısmı köklenmişti. Ben de onları kuruyan erguvanın dibine diktim. Şu anda Erguvanı tamamen sardılar.
İyi ki sökmemişim kuru erguvanı, Clematislere sırık oldu dalları :)) (Şiir gibi oldu valla)
249641
249642
249643
nurguldk
05-10-2011, 12:38
Kaya bahçesinden ot yolmaktan mahvolduk valla. Sanırm en iyisi taşın altına siyah naylon koymakmış. Onca taş, talaş koyduk vız geldi kaplumbağa otlarına :(
Bir ara yakından ayrı ayrı çekim yapacağım. Bir mevsimde felaket gelişti sukulentler. İsteyen arkadaşlar olursa verebilirim. Zaten ucundan toprağa soktuğun yerde kökleniveriyorlar :)
249644
249645
249646
Sevgili nurguldk,hasatınız çok güzel bizim lisiler çiçek açmayı kesti maşallah senin lisiler çok güzel açmış.
Mavişlere diyeçek yok.
Ellerine sağlık.
Cherry domatesler harika ölümsüz çiçek,Lisianthus lar çok güzel katmerli beyaz ve mor mavişlere.bayıldım.maşallah diyecek yok.Ellerine sağlık...sevgiler
Sevgili Nurgüldk ,bahçeniz harika olmuş,lisiler ne kadar güzel gelişmişler , benimkiler anlamadığıım bir sebeble çürüyüp yok oldular...Kağıt çiçekleri de harika görünüyor...domateslerin altın çileklerin sıhhatli görüntülerine bayıldım...Maşaallah toprağınız verimli olmalı...Güzel bakım ve sevgiyle dahada coşmuşlar...Balkonunuz , barbekünüz ve önündeki çiçeklere, ve kaya bahçesindeki sukulentlere bakıp zevkinizi bir kere daha takdir ettim canım....Güle güle keyfini çıkarınız...Selamlar ve sevgiler:))
mandalinci
08-10-2011, 20:25
Sevgili nurguldk,
Yeşil parmaklı derler senin gibi her diktiği tutanlara. Bahçen coşmuş, çok güzel görünüyor.
Ellerine sağlık, keyfini sağlıkla süresin inşallah.
mandalinci
05-12-2011, 07:12
Sevgili nurguldk,
En son yazdığım mesajdan sonra, sayfana uğramamışsın, zeytinle ilgili bölümde yazına rastladım.
Daha önce söyleseydin, ben kargo ile konuşup yeşil zeytin göndermenin çarelerini arardım. Gene de Urla'ya inince hala yeşil zeytin var mı? diye bakınayım.
Sağlıcakla kal.
nurguldk
01-03-2012, 13:30
Biliyorum bahçeyi epey ihmal ettim. Ama bahçe karlar altında ne zamandır. Offf.
Bu arada bir yolcumuz var. 5 aylık hamileyim ben :)))
nurguldk
01-03-2012, 13:32
Valla ben kocaman karnımla cesaret edemedim bahçede yuvarlanmaya ama Gülce ve eşim epey tadını çıkardı karların :)) Gülce eve geldiğinde kardan adam olmuştu :))
271651
271652
271653
nurguldk
01-03-2012, 13:34
Bahçede hal böyle olunca biz de annemle kendimizi bebek için hazırlıklara verdik. Dikiş makinesine bir annem oturuyo bir ben :)
Bebek hazırlıkları, dikiş ve dekorasyonla ilgili blog açtım bu arada. Çok yeni daha 2 gün oldu :)
İlgileneleri beklerim..
nurgülce dekorasyon, bebek odası, dikiş fikirleri... Bence... (http://www.nurgulgulce.blogspot.com/)
Gülce ye kardeş geliyor ne güzel. En çok ta o sevinmiştir. Hayırlısı ile doğduğu günü de görürüz inşallah.
Bloğuna hemen baktım, harika üretim maşallah, ana kız döktürüyorsunuz. Takipçin olurum artık.
Bahcelere adım atamıyoruz bari el işlerimizi yapalım bu fırsatta.
Bu sayfanı da ihmal etme ama:))
mandalinci
01-03-2012, 14:15
Nurgülcüğüm, harika olmuş bloğun.
Ellerine sağlık, artık takip edecek güzel bir çalışma daha var. Kolay gelsin:)
Hayırlı ve Uğurlu olsun Bloğ un. Saygılar
ciceksever70
01-03-2012, 21:09
Sevgili nurguldk cemo`nun sayfasinda bebek haberini okudum hayirli olsun Allah tamamina erdirsin insallah. Bugün aklimdan gectiniz hanimelileri gübreliyordum sanirim gecen yil sizinle mesajlasmistik hanimeli ile ilgili... Sevgiler.
Demek bir yaz bebeği geliyor, şimdiden maşallah diyelim Nurgülcüğüm.. Umarım herşey gönlünce olur..
Sevgili nurguldk uzun zaman olmuş bahçe sayfanıza uğramayalı. Kar manzaraları çok güzel, ama artık siz kardan sıkılmışsınızdır herhalde. Güzel haberlerle dönmüşsünüz, bebeğiniz hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin, sizin adınıza çok sevindim. Bloğunuz da hayırlı olsun, çok güzel şeyler yapmışsınız elinize sağlık.
Geçenlerde sessiz sedasız bahçenizi dolaştım çıkarkende ilk beş yıldızınızı bırakıp öyle çıktım. Sayfanızı ihmal etmeyin, arasıra uğrayın. Sağlıcakla kalın, sevgiler.
nurguldk
09-03-2012, 22:23
Herkese iyi dilekleri için çok teşekkür ederim.
5 yıldız için de ayrıca teşekkürler :))
Bizim bahçe hala kara gömülü. Hem Ankara hem Gölbaşı...Soğanlılardan örnek vereyim. İstanbulda laleler geçtiğinde benimkiler daha yeni açmaya başlıyor :)
Dolayısıyla bahçede yapacak birşey yok. Bir de hem havalardan hem de hamilelik rahatsızlıklarından dolayı şehir içinde annemde kalıyoruz sık sık. O nedenle de sayfamı biraz ihmal ettim. Bahara açılırım :))
mandalinci
21-03-2012, 14:55
Sevgili Nurgül,
Mesaj kutun dolu, sana ulaşamadım. Evet bilgiler doğru. Telefonumu çaldırırsan görüşürüz, Görüşmek üzere, sevgiler:)
Nurgül Hanım,
mesaj kutunuz dolu olduğundan benim yanıtım da size ulaşmadı.
Sizdeki adres bilgilerim doğru. Karşı ödemeli olarak gönderirseniz çok sevinirim.
Selamlar
nurguldk
24-03-2012, 20:50
Kusura bakmayın bahçe sayfama bakmak aklıma gelmiyor. Mesajları silmek de... Hamilelik işte :)) Hamile kadın saf, çocuklu kadın yarı saf olurmuş. Ben ikisi de :)))))
Tamam P.tesi günü sizinkiler çıkıyor.
Sevgiler.
ayhan219
25-03-2012, 20:37
Nurgül hanım Size ve bebeğe sağlık dilerim
Nurgülcüm, yeni gördüm, çok tebrik ederim. :) İnşallah kolaylıkla sağlıkla kucağına alırsın bebeğini. Ufaklık şu an kardeş gelmesi konusunda ne hissediyor bilmiyorum ama eminim yıllar geçtikçe çok mutlu olacak. :)
Sen şimdi hiçbir şeyle ilgilenemiyorsundur tabii ama en azından bahçeyi bir turlayıp bizimle fotoğrafları paylaşsana. :) Geçen sezon o kadar güzel şeyler dikmiştin ki... Bir de Ankara iklimini paylaştığımız için gelişmeleri çok merak ediyorum. :)
Sevgili Nurgül hanım, elinize emeğine sağlık, çok çok güzel olmuş, sağlıkla çıkarın inşallah bahçenizin tadını. :eek:
Formda gördüğüm birbirinden güzel bahçeleri gezdikçe ben de hevese gelip renklendirmeye karar verdim bahçemi. Ve tabii ilk olarak çimden başlayalım diye toprağı bellettik geçen Cumartesi. 4- 5 el arabası toprak kaldırılıp yeni toprak getirtildi. Henüz çim tohumunu almadık ama 7 karışım İngiliz çimine karar verdi eşim, o olacak büyük ihtimal. Ben yonca karışımı da olabilir dedim ama eşim mutlak suretle saf çim olması yönünde diretiyor, eeee çalışan bir hanım olmadığım için de "Beyim bilir" demekten başka alternatifim kalmıyor. ;) :o
Bir sorum olacaktı rahatsızlık vermezsem? Eryaman'da oturmaktayım ve yaklaşık 50 metrekarelik küçük bahçemizde iki çam ağacı, bir ters dut, bir defne, bir elma, bir asma, beş gül ağacı dışında başka bitkimiz yok. Haa pardon, mazıları ve yaklaşık bir hafta önce ektiğim ve hevesle filizlenmesini beklediğim 4 hosta çiçeğim ve frezyalarımda olacak Allah kısmet ederse. İnşallah tutmuşlardır. Bu faydalı siteye üye olduktan sonra öyle sönük gelmeye başladı ki bahçemizin görüntüsü. Yapılandırma işine yabani ot temizleme girişimi ile başlayınca hevese gelip bir kaç paket çiçek tohumu almıştım ama viyollerde çimlenen tüm filizleri şaşırtma işlemi yaparken telef edince başıma ağrılar girdi, zır zır ağladım. Neyse efenim asıl soruma geleyim, işgal etmeyim sayfanızı. :o Elimde bir kaç paket daha tohum kaldı ama ekmeye korkar oldum, gerçek yapraklar bir türlü çıkmıyor. Direkt bahçe toprağına eksem başarılı olurmuyum dersiniz? Ankara mevsimi bu işlem için uygun mu?
Sorular ardı ardına gelince tebrik etmeyi unutmuşum. :o Allah sağlıkla versin inşallah kucağınıza? Kısmetiyle gelsin, bir nefeste gerçekleşsin doğumunuz. ;) Bu arada arka bahçenizinde çok güzel olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Saygılar, sevgiler..
nurguldk
01-05-2012, 21:32
Herkese merhaba,
Hamileliğimin 7. ayı bitti. Bel ağrılarım çok fazla bu sefer, o yüzden pek bahçeyle ilgilenemiyorum. Eşim yapıyor birşeyler :) Bazı bitkilerim Ankaraya dayanamadı maalesef. Kaya bahçem harika oldu :) Clematislerim coşmak üzere :)
Domates biberlerimi tohumdan ektim ama onlara da biraz geç kaldığım için küçükler hala.
Ayhan bey çok teşekkür ederim.
Gilan, canım çok teşekkür ederim. Öpüyorum seni çok. Bir ara foto paylaşacağım. Aslında onun için de eşimin ot yolma işlerini yapmasını bekliyorum.
Sudenurnur, Bahçeme hoşgeldiniz. Ot temizleme işleriniz bittikten sonra direk toprağa ekebilirsiniz tabi. Şu aralar Ankara havası tohum ekmek için uygun :) Ben de bu sene uğraşmamak için attım direk bahçeye bazı tohumları. Sık sulayın çıkarlar. Bir de yabani otlarla karıştırıp yolmayın.
Saf çim hiç saf kalmayacak emin olun :) Üçgülün, kuraklığa ve soğuğa dayanıklılığının yanısıra, çok işgalci olması da büyük avantaj. Çünkü ayrık vs gibi yabanileri pek içine almıyor.
nurguldk
07-05-2012, 08:37
Geçen sene çelikten diktiğim mum çiçeğim açıyor inanamıyorum :D
292091
292092
292093
Sevgili Nurguldk; Allah bebeğini hayırlısı ile sağlıklı sihatli kucağına almayı nasip etsin. Senin yetiştireceğin çiçek bütün çiçeklerden daha güzel ve özel bakım istiyor. Kolaylıklar dilerim.
mandalinci
07-05-2012, 10:50
'Geçen sene çelikten diktiğim mum çiçeğim açıyor inanamıyorum'
Maşallah, yerini ve seni sevdi herhalde Nurgül'cüğüm.
Bebek hediyesi vermiş:)
Evim müsait olmadığı için sadece sizlerdeki güzellikleri izlemekle yetiniyorum. Bebek için ben de çok tebrik ediyorum. Benim kızım da temmuz doğumlu. Tekrar tebrikler...
Sağlık, sonunda da mutluluk temenni ediyorum.
nurgül hanım clematisler Ankara'da yetişiyor mu?
Nurgül bu aralar çok meşguldür diye tahmin ediyorum, ben araya atlayıp cevap vereyim. :)
Evet sevgili himone, clematisler Ankara'da yetişir. Pek çok serada satılıyor ama en uygun fiyata Bauhaus'tan alabilirsiniz.
Yalnız sakın gelecek sene kış sonunda "ölmüş bu dallar" diye kesmeyin. Clematis alan herkes ilk sene aynı hataya düşüyor. O tamamen kurumuş görünen ölü gibi dallar Nisan-Mayıs gibi yeşerecek, bekleyin. :)
Nurgül bu aralar çok meşguldür diye tahmin ediyorum, ben araya atlayıp cevap vereyim. :)
Evet sevgili himone, clematisler Ankara'da yetişir. Pek çok serada satılıyor ama en uygun fiyata Bauhaus'tan alabilirsiniz.
Yalnız sakın gelecek sene kış sonunda "ölmüş bu dallar" diye kesmeyin. Clematis alan herkes ilk sene aynı hataya düşüyor. O tamamen kurumuş görünen ölü gibi dallar Nisan-Mayıs gibi yeşerecek, bekleyin. :)
teşekkürler cevabınız için...
nurguldk
25-05-2012, 18:47
Sevgili Gilan,
Canım bu sene benim o kuru dallardan ve hatta diplerden fışkırdı Clematisler. Cevabı yazdığın için teşekkürler. E o zaman sayfa sana emanet, benim bakamadığım zamanlarda soruları sana bırakıyorum :))) Daha doğum olmadı ama yaklaşık 1 ay kaldı. Hiç ilgilenemiyorum dolayısıyla. Herkese sevgiler..
Sen sağlıkla kolaylıkla ufaklığı dünyaya getir de burasıyla biz ilgileniriz. :)
nurguldk
08-06-2012, 10:07
Sonunda açan Clematislerin resmini çekebildim. Hepsi çıldırmış gibi :) Bunlar tek kelimeyle benim bahçenin kraliçeleri...
306157
306158
306159
306160
306161
nurguldk
08-06-2012, 10:09
306162
306163
306164
306165
306166
nurguldk
08-06-2012, 10:10
306167
306168
306169
Bunların dışında bir tür açtı ve çiçekleri geçti. Ben resim çekemedim o ara. Bir tanesi de tomurcuk dolu ama henüz açmadı.
306162
306163
306164
306165
306166
Nurgülcüm clematisler harika gelişmişler katmerli olan harika.
sevilay şen
07-09-2012, 13:10
Bahçeniz harika fotoğraflara bakmaya doyamadım.Bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza almışsınızdır inşaallah.
Sn. Nurguldk; herşey muhteşem gezimi ancak bitirdim. Allah ağız tadıyla yaşamak nasip etsin. Bebeğinizi de güle güle büyütün.
Sanırım bebekten ve kıştan dolayı sayfaya giremiyorsunuz.
Laleler, sümbüller, clemantisler.......ve diğerleri umarım baharda güzel bir şölen bizleri bekliyor olacak.
Sağlıcakla ve hoşçakalın....
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.