PDA

View Full Version : Okula Kurduğum meyve bahçesi (Afyon)

meh12
12-03-2011, 15:24
Okulunuzun Adı: Akçadere İlköğretim Okulu, köy okulu

Sorumlu: Mehmet KARADOĞAN

Sınıf: 4-5 A

Bulunduğunuz Şehir: Afyon

Çalışmaya katılan öğrenci sayısı:24

Yapacağınız çalışma türü (iç mekan /dış mekan): Dış Mekan

Elinizdeki tohumlar, bitkiler:100 civarı yarı bodur elma, 50 civarı da armut, erik, kayısı, ayva, kiraz, badem olmak üzere toplam 150 ağaç

Bakım için planınız: Bahar ayları gelmeden önce gerekli organik gübrelemeyi yaparak ağaçların daha hızlı gelişimini sağlamak

Varsa eksikleriniz: Bakım için gübre ve ilaç, çiçek tohumları,
__________________________________________________ ____________________

Değerli arkadaşlarım,

Okulumuzun bahçesine izci öğrencilerim ve öğretmen arkadaşlarımın desteğiyle meyve bahçesi kurduk.

100 civarı yarı bodur elma, 50 civarı da armut, erik, kayısı, ayva, kiraz, badem olmak üzere toplam 150 ağaç diktik.

Bir kaç gün sonra damlama sulama döşemeye çalışacağız.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan fikirler bekliyorum.

Meyvelerimizin iyi gelişmesi için neler yapabiliriz?

Daha resimler ekleyeceğim.

amatör hobici
12-03-2011, 15:46
Uğraşınızdan dolayı sizi kutlarm. Kolay gelsin.

meh12
12-03-2011, 16:56
Uğraşınızdan dolayı sizi kutlarm. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim.Sizin gönderdiğiniz tohumları da seramıza ektik çimlendiler.

kasabalı
12-03-2011, 19:48
Kolay gelsin meh12;
ağaçlar sık dikilmiş gibi geldi, yinede başarılar dilerim.

meh12
12-03-2011, 19:50
Kolay gelsin meh12;
ağaçlar sık dikilmiş gibi geldi, yinede başarılar dilerim.

Cinsleri yarı bodur.Aldığımız ziraat mühendisinin ölçüsüne göre diktik

CeeF
12-03-2011, 20:05
Harika düşünmüşsünüz, ellerinize sağlık. Başarılar dilerim.

meh12
16-03-2011, 09:02
Resimlere devam inşallah filizlendiğini de görürüz

meh12
16-03-2011, 11:05
Öğrencilerimizle sınıfımız da bazı bitkiler yetiştiriyoruz sizinle paylaşmak istedim.

197016
Sarmaşık ve akşam sefası
197017
Mor fesleğen
197018
197018
Çöl gülü-lithops-kaktüs- minikarpuz-guava-papaya-ejder meyvesi tohumları ektik
197020
Top fesleğen

meh12
16-03-2011, 11:07
Resimlere devam
197022
197023
Uzun salkım çeri
197024
Red robins
197025
Karagöz çiceği
197026
Menekşe

meh12
16-03-2011, 11:09
Yorum ve fikirlerinizi bekliyorum
197027
Yellow pear
197028
Saksı marulu

ligustrum
16-03-2011, 12:04
Sayın meh12,
Yeşilliklerin türleri neler?
Domates belli, yaprak kokusu buraya geliyor.
"Ağaç yaşken eğilir"
kuru ken kırılır mı?
Çelikte mi diksek.

limon
16-03-2011, 12:12
Şahane görünüyorlar bence. Domates fideleri ne kadar büyümüşler. Buradan seçebildiğim kadar, Roka, Kabak, Domates, Biber ve sanırım bir saksıda da maydanoz ekili. Nisan sonuna doğru bahçeye geçireceksiniz değil mi?

En son fotoğraftaki uzun bitkiyi tanıyamadım.

Öğrencilerinizin ellerine sağlık. Sizin gibi bir öğretmenleri olduğu için çok şanslılar.

meh12
16-03-2011, 12:31
Arkadaşlar türlerini yazmayı unutmuşum.Şidi resim sırasına göreyazıyorum.

1-Sarmaşık ve Akşam sefası
2-Mor fesleğen
3-4- Çöl gülü-lithops-kaktüs- minikarpuz-guava-papaya-ejder meyvesi tohumları ektik
5-Top fesleğen
6-7--Uzun salkım çeri
8-Red robins
9-Karagöz çiceği
11-Yellow pear
112-Saksı marulu

asumandilek
16-03-2011, 13:25
Onlara bu sevgiyi aşılamakla ne muhteşem bir iş gerçekleştiriyorsunuz. Hepinizi tebrik ederim. Ellerinize sağlık.

ligustrum
16-03-2011, 17:41
Sayın meh12,
Her fidanı öğrencilere paylaştırsanız.
Sulamasından sorumlu olsalar.
Dikili ağacım var diyebilseler.

meh12
16-03-2011, 18:47
Sayın meh12,
Her fidanı öğrencilere paylaştırsanız.
Sulamasından sorumlu olsalar.
Dikili ağacım var diyebilseler.

Sulamayı damlama yaparak çözeceğiz.Çok ağç var ,her ağacın dikimini farklı öğrencilerle yaparak onlara zimmetledik bir nevi

cetasule
16-03-2011, 19:39
Tebrikler süper bir düşünce
Kolay gelsin

gardenya_
16-03-2011, 19:51
sızın ve mınık ogrencılerınızın emegınıze saglık okul bahcesınz harıka gorunuyor...umarım ılerıde cok da lezzetlı bı bahce olur:)

serkanhoca
16-03-2011, 21:59
Tebrikler meslektaşım...
Çok güzel bir çalışma yapmışsın...

epsody
18-03-2011, 09:24
Değerli arkadaşlarım okulumuzun bahçesine İzci öğrencilerimle meyve bahçesi kurduk.100 civarı yarı bodur elma ,50 civarı da: armut.erik.kayısı,ayva,kiraz,badem olmak üzere toplam 150 ağaç diktik.Bir kaç gün sonra damlama sulama döşemeye çalışacağız. Bu konu da tecrübeli arkadaşlardan fikirler bekliyorum.Meyvelerimizin iyi gelişmesi için neler yapabiliriz.

Daha resimler ekleyeceğim..

Arkadaşım meh12; sizin bu gönülden çalışmalarınızı takdir ederek bir katkım olması bakımından konularıma giren toprak zenginleştirme kompost çalışmaları ile paylaşım sağlıyarak ilgi duyan talebelerinize kompost konularındaki ilgilerini arttırarak çevrenizde bulunan atıkları değerlendirerek hem temiz bir çevre yaratmış hemde bu atıkların kompostlaştırlarak okulunuzdaki meyve bahçenizdeki fidanların toprak istekleri karşılanmış olacaktır,

Bu konudaki ilgilerinizi bekler, gereken desteği çevrecilik ve topraklar adına bir onur vesilesi içinde yapacağımdan kuşkunuz olmasın, sevgilerimle çalışmalarınızda başarılar dilerim.

meh12
18-03-2011, 10:55
geçen yıl denedik,ama pek başarılı olamadık galiba .Oluşturduğumuz kompostlar çok katılaştı ve üzerleri küflendi.Diktiğimizçiçeklerden verim elde edemedik.

epsody
18-03-2011, 11:08
Sayın meh12

Atıkların karbon azot dengesini sağlamamış olabilirsiniz devamlı karıştırmış olasaydınız küflenme olayacaktı bir yerlerde yanlış var, ama bundan sonraki çalışmalarınızı buradan paylaşarak doğru sonuçlara gidebiliriz, bu konudaki çalışmalarınızın devamını bekliyorum sevgilerimle.

sibel774
18-03-2011, 11:12
Sizi tebrik ederim. öğrencileriniz ağaç dikimlerini yaparken nekadar da mutlu ve hevesliler. İnsanlara doğa sevgisini küçük yaşta vermek gerek. Bu atılımınızı gönülden tebrik ediyorum bu dünyanın sizin gibi insanlara ihtiyacı var.

meh12
23-03-2011, 18:50
İlk paylaşım yapma şerefi bana ait olsun.
Geçen yıl 30 meyve ağacı diktik, baktık ki çok iyi gelişme gösterdiler.
Bizde bu yıl işi büyüttük.Toplam 120 yarı bodur elma,10 ayva ,10 armut,10 kiraz olmak üzere toplam 150meyve bahçesi kurduk.
Sayın kaymakamımız da destek oldu. Fidanları almamıza yardımcı oldu

meh12
26-03-2011, 18:46
Bu gün izcilerimler beraber Bir kaç aşı denemesi yaptık bakalım nasıl bir sonuç verecek.

meh12
29-03-2011, 19:49
Sevgili dostlarım,bahçemizi kurma çalışmalarımız gösteren resimler paylaşıyorum.Değerli öğretmen arkadaşlarım ve 2 öğrenci velimiz.

Ağaçları diktikten 15 gün sonra çok kar yağdı.Korktuk fidanlara zara verir diye ,zira dondu.Şimdi havalar ısınınca görüyoruzki fidanlarımız yaşıyor.Yavaş yavaş filizleri beliriyor.

ligustrum
11-04-2011, 16:33
Sayın Meh12; Ellerinize sağlık, sizin ve öğrencilerinizin.

mandalinci
11-04-2011, 16:42
Sn meh12,

Sizi ve öğrencilerinizi tebrik ediyorum sayın öğretmenim, bu konu ile ilgili heyecanınızı ve çabalarınızı takdir ediyorum.

Ben de emekli bir köy öğretmeni olarak, yaşadığınız aşamaları canı yürekten hissettim.

Sağ olun var olun, ellerinize sağlık.

Siz ve öğrencileriniz daha çok güzel işler başaracaksınız, kolay gelsin.

meh12
12-04-2011, 19:11
Geçen yıl diktiklerimiz meyve çiçekleri açtı

meh12
12-04-2011, 19:14
Dişbudak ağacına aşıladığımız kirazlar galiba tuttu.

Lilinin bahcesi
12-04-2011, 20:32
Cocuklarla beraber yaptiginiz bu is cok onemli ve cok degerli. Tebrik ediyorum sizi bu girisiminizden dolayi.

N.Cebeci
12-04-2011, 23:51
Tebrik ediyorum sizi, işte gerçekten örnek bir çalışma.

meh12
14-04-2011, 08:34
Bazı fideleri havaların ısınması ile dışarı aldık.

malina
14-04-2011, 12:46
Arkadaşlar türlerini yazmayı unutmuşum.Şidi resim sırasına göreyazıyorum.

1-Sarmaşık ve Akşam sefası
2-Mor fesleğen
3-4- Çöl gülü-lithops-kaktüs- minikarpuz-guava-papaya-ejder meyvesi tohumları ektik
5-Top fesleğen
6-7--Uzun salkım çeri
8-Red robins
9-Karagöz çiceği
11-Yellow pear
112-Saksı marulu

Bu yanlış bir yöntem...
Lütfen fotoğrafların olduğu mesajınızı düzenleyin.

Fotoğrafları yazı içine yerleştirmek (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12308)

Konu başlığına okul ve sınıf adı yazmak daha hoş olabilir, iletirseniz değiştiririm...

meh12
18-05-2011, 18:18
Karışık olarak diktiğimiz fidanlar,hepsi iştahla şahlandı,hatta bazıların da ilk meyveleri görüyoruz.

meh12
18-05-2011, 18:19
...............................

meh12
18-05-2011, 18:24
Bu sene diktiğimiz fidanların hepsi tuttu.Çok iştahlı filizleri var.Etrafını ot ilacı yaparak otları kuruttuk.Her tarafı ot ilacı atarak kurutmayı düşünüyoruz.

Yakup Ünal
18-05-2011, 20:01
Hocam Ellerinize sağlık allah emeklerinizi bosa cıkarmasın.
Miniklermizin ve sizin dikili agacınızın olması cok güzel miniklerimizin gözlerindeki sevinci buradan görebiliyorum sanırım sizinde bu sevincten dolayı yorglugunuz kaylmamıştır
Üstatlarımız bahcenizin gelisimi icin önerilerini söyleyecektir benim önerim etraftaki cimli bölümün komle çapalanması
okulumuz hangi ilde ve lçede ?
Hocam ot ilacı kullanmanıza gerek varmıydı?

meh12
18-05-2011, 20:12
Hocam Ellerinize sağlık allah emeklerinizi bosa cıkarmasın.
Miniklermizin ve sizin dikili agacınızın olması cok güzel miniklerimizin gözlerindeki sevinci buradan görebiliyorum sanırım sizinde bu sevincten dolayı yorglugunuz kaylmamıştır
Üstatlarımız bahcenizin gelisimi icin önerilerini söyleyecektir benim önerim etraftaki cimli bölümün komle çapalanması
okulumuz hangi ilde ve lçede ?
Hocam ot ilacı kullanmanıza gerek varmıydı?

Aslında ilkbaşta çapaladık ama baş edemedik.Okulumuz Afyon ilinin Hocalar ilçesinde bir köy okulu.

Yakup Ünal
18-05-2011, 20:35
hocam bazıları meyve bahçelerinin arasına gübre olması için bazı bitkileri diker ve sürdürür hazır otları ilaçlayarak kurutmayın sürdürün diyecem ama sürdürecek alan yok sanırım çapa makinası olan varsa orada çapa makinası ile çapalayıversin yoksada yaru kurtlarınız bir çırpıda halleder :-)

ugurtelefon
19-05-2011, 10:39
Helal olsun hocam,çok güzel bir uğraşı,çocuklarımızın sizler gibi eğitimcilerin elinde olduğunu bilmemiz bizleri sevindiriyor.Ağaçları,hayvanları kısacası doğayı seven insandan zarar gelmez.Umarım herşey gönlünüzce olur.

meh12
09-10-2011, 17:41
Ağlayan çam ,Salon Çamı tohumları aldık onları da ektik bakalım çıkacaklar mı kaç günde çıkacaklar

meh12
04-12-2011, 16:51
Yeni resimler

ardabora
04-12-2011, 17:24
Bu sınıfta öğrenci olasım geldi şimdi... :))

Çocuklar çok şanslı sayenizde...

Sebzeler güzel, ürünlerini ne yapmayı düşünüyorsunuz? Hep beraber sağlıkla yemek nasip olur inşallah.. :)

Bu arada okul bahçesini de çiçeklendirmek lazım. Dilerseniz bahçe için zahmetsiz bir kaç çiçeğin tohumunu yollayabilirim okulunuza. Mesela akşam sefası, aynısefa, horoz ibiği, aster vs...

Adresinizi buraya yazarsanız göndermek isteyen başka üyeler de çıkar belki...

meh12
04-12-2011, 17:41
Bu sınıfta öğrenci olasım geldi şimdi... :))

Çocuklar çok şanslı sayenizde...

Sebzeler güzel, ürünlerini ne yapmayı düşünüyorsunuz? Hep beraber sağlıkla yemek nasip olur inşallah.. :)

Bu arada okul bahçesini de çiçeklendirmek lazım. Dilerseniz bahçe için zahmetsiz bir kaç çiçeğin tohumunu yollayabilirim okulunuza. Mesela akşam sefası, aynısefa, horoz ibiği, aster vs...

Adresinizi buraya yazarsanız göndermek isteyen başka üyeler de çıkar belki...

Okul Bahçemizi Yarı bodur elmalarla doldurduk.Ama kenarlarını çiçeklendirsek hiç fena olmaz.
Adresimiz:
Mehmet KARADOĞAN
Akçadere İlköğretim Okulu
HOCALAR/AFYON

carpe67
11-12-2011, 16:51
Tebrik ederim Hocam...
Geleceğimizin teminatı küçük çocuklarla birlikte yapılan bu çalışma emin olun
onların ruhuna da işleyecektir..

meh12
13-12-2011, 17:34
Bu gün çektiğimiz resimler

meh12
13-12-2011, 17:38
Umarım sıkılmazsınız

mrduran
13-12-2011, 18:29
Umarım sıkılmazsınız

Siz çabalarınızı ve ortaya çıkan güzellikleri sergiliyorsunuz, sıkılmak mümkün mü?

Hele sizin gibi değerli nice hocalarımızın yetiştireceği öğrencileri, o güzel çiçekler gibi yurduma katacağı değerleri düşününce ''hadi, hadi, kıpırdanın'' diyesim geliyor.

Öğrencilerinize ve sizlere sağlıklı, başarılı yarınlar diler, teşekkürlerimi sunarım efendim.

Saygılarımla lütfen.

serkan_istanbul
13-12-2011, 18:31
Öğretmenim sıkılmadım çabanıza hayran kaldım. sevgiler ellerinize sağlık

meh12
19-12-2011, 21:18
Bir adet Hoya diktik

selis
19-12-2011, 22:45
Çöl gülü kısa zamanda çimlenmiş ve çok güzel görünüyor.. Ya lithopslar? Onlar da çimlendi mi?

Yok yok vallahi.. En alttaki de domates güzeli sanırım.. Hem de bu mevsimde ;)

meh12
19-12-2011, 23:02
Çöl gülü kısa zamanda çimlenmiş ve çok güzel görünüyor.. Ya lithopslar? Onlar da çimlendi mi?

Yok yok vallahi.. En alttaki de domates güzeli sanırım.. Hem de bu mevsimde ;)

lithopslar dan 3 -4 adet çimlendirdik fakat yaşatamadık :)

agozce
20-12-2011, 02:53
Sayın öğretmenim harikasınız, elinize, yüreğinize sağlık. Gelecek için hala umut var demekki.

120 elma ağacı bayağı cidd iiş. 5 yıl sonra okulun masraflarını karşılarsınız dilerim.

Bir de enzim-sıvı gübre ve kompost yapmayı deneyin bence. Hem çocuklara da öğretirsiniz. Hem gübre, hem ilaç olur...(Enzim bölümünde anlatılıyor ama isterseniz bende bilgi verebilirim.)

Yapmak isterseniz size EMA (Aktif Mikro organizma) desteği verebilirim..

Baharda çiçek fide-tohum isterseniz haberimiz olsun.

Domates güzelini ve diğer çiçekleri sevgiyle kucaklıyorum..

meh12
20-12-2011, 07:49
Sayın öğretmenim harikasınız, elinize, yüreğinize sağlık. Gelecek için hala umut var demekki.

120 elma ağacı bayağı cidd iiş. 5 yıl sonra okulun masraflarını karşılarsınız dilerim.

Bir de enzim-sıvı gübre ve kompost yapmayı deneyin bence. Hem çocuklara da öğretirsiniz. Hem gübre, hem ilaç olur...(Enzim bölümünde anlatılıyor ama isterseniz bende bilgi verebilirim.)

Yapmak isterseniz size EMA (Aktif Mikro organizma) desteği verebilirim..

Baharda çiçek fide-tohum isterseniz haberimiz olsun.

Domates güzelini ve diğer çiçekleri sevgiyle kucaklıyorum..

Çok teşekkür ederim.Baharda görüşürüz inşallah.kompost işi iyi fikir bir inceleyelim

demys
23-12-2011, 13:17
Sizi kutluyorum. Harika şeyler yapmışsınız.

ayhan219
29-12-2011, 09:27
Harika
sizi kutluyorum arkadaşlar ellerinize sağlık
kolay gelsin
eğitimde de hamle bekliyorum hocam
şöyle fen lisesi ,anadolu lisesine giden ağaç ve çiçek dostları çıkar inşallah okulunuzdan ve de sınıfınızdan
başarılar

hk50
29-12-2011, 09:47
meh12 Başarınızın devamını dilerim.
Eger arzu ederseniz Dış mekan bitkisi olarak Top (Kırmızı ve Limon sarısı)Çıçık (Sarı kırmızı)
Gül fatma (Kırmızı Beyaz ) tohumlarını göndermek isterim.
Saygılar.

meh12
29-12-2011, 09:51
Harika
sizi kutluyorum arkadaşlar ellerinize sağlık
kolay gelsin
eğitimde de hamle bekliyorum hocam
şöyle fen lisesi ,anadolu lisesine giden ağaç ve çiçek dostları çıkar inşallah okulunuzdan ve de sınıfınızdan
başarılar

Teşekkür ederim.Bu bizim en büyük isteğimiz

meh12
30-12-2011, 08:01
meh12 Başarınızın devamını dilerim.
Eger arzu ederseniz Dış mekan bitkisi olarak Top (Kırmızı ve Limon sarısı)Çıçık (Sarı kırmızı)
Gül fatma (Kırmızı Beyaz ) tohumlarını göndermek isterim.
Saygılar.

Çok teşekkür ederim

meh12
03-01-2012, 19:16
Meyve bahçemize bu mevsimde köklerine yakın yerlere koyun gübresi veya doğada kendilİğinden oluşmuş,torfa yakın karışımlardan eklesek iyi olur mu.Daha hızlı bir bahar başlangıcı sağalamak için elma fidanlarımız için şimdiden yapmamız gereken bir bakım var mı?

Yücel Canpolat
03-01-2012, 21:46
Sayın hocam zeminin yeşil kalmasında bir sakınca yok haftada bir çim biçme makiması ile biçilebilir,meyve ağaçlarının altında ayrık temizliğini yaparsınız,bence harika olur:)
Meyve ağaçlarına biraz gübre atın ve ağaçları bordo bulamacı ile ilaçlarsanız yeterli olur:)

Safranlı
04-01-2012, 08:20
Hocam sızlerı tebrık ederım
bence çocuklarla enzım de yapabılırsınız
mutfak artıklarından bırer kola şisesine doldurulup
her ögrencı bır enzım yapabılır
bu enzımlerde bu güzel bahçenızı dahada güzelleştırır
tekrar tebrık ederım

meh12
05-01-2012, 15:43
Ağlayan çam ve Salon Çamı dikmiştik. Ağlayan çamlar çıktı ama Salon çamlarından daha bir şey yok

gulbirsen
06-01-2012, 17:43
sayın meh12 öğretmenim bahçeniz hayırlı olsun.

mrduran
06-01-2012, 18:42
Sayın Hocam,

Çok güzel işler yapmaktasınız, kolay gelsin inşallah.

Ricam; ot ilacı kullanmayın ve bilhassa öğrencileriniz de kullanılmaması gerekliliği üzerine sizlerden ışık alsınlar ve dimağlarına ilacın zararı da nakşedilmiş olsun.

Saygılarımla lütfen.

bertunum
06-01-2012, 18:58
efendim; tebrik ederim. çok güzel uygulama yapmışsınız. ama, diğer arkadaşların dediklerine katılıyorum; ot ilacı lütfen kullanmayın. benim alternatif bir teklifim olacak; otları yemeleri için, koyun gibi 2-3 hayvan getirebilirsiniz demek istiyorum, ama ağaçlarınız çok genç. koyunlar direk taze, yeşil, güzel yaprakları yiyerek ağaçlarınıza zarar verebilir. ağaçlar, erişkin ağaç olsaydı, alt yapraklarını yemelerinde bir sakınca olmayacaktı.

ama, o otları yemeleri için, tavşan gibi hayvan kullanabilirsiniz. 2-3 tane tavşan olduğu zaman dipteki otları rahat temizler. ama, şu dezavantajı var, sürekli kemirecek birşeyler arar. dikkat edin, sizin ağaçlar olmasın.

ben fikir öne sürdüm. ama yine de, benim fikrim aklınıza yatsa dahi, başkalarına danışmanızda yarar var. çünkü, fikrimin geri tepme olasılığı yine var. ama, bahçe tabanınız yeşil olsun, çim biçme makinası geçirebilirsiniz.

meh12
06-01-2012, 21:31
İnsan gücüyle mücadele çok zor olacak ama ,bu yıl ağaçların diplerini çapalayarak otların çıkmasını engellemeye çalışacağız.Diğer alanlardakileri biçmeyi düşünüyoruz.

pria
06-01-2012, 22:07
Kapatılan Köy Enstitüleri'nin renkli bir versiyonu gibi algıladım okul bahçesindeki çalışmalarınızı..
Tebrik ederim Mehmet Bey..
Eğer kabul ederseniz ve okulunuzun bahçesindeki Atatürk büstü çevresinde ekim yapılacak bir alan varsa size yine bol miktarda lale ve bir miktar iki cins nergis soğanı göndermek geçiyor aklımdan..

Bana ''inanın ben ve öğrencilerimden başka dokunan yok'' diye mesaj yazdığınız şehitlik için gönderdiğim laleler inşallah şehitliğin öksüzlükten kurtulmasına katkıda bulunurlar bu yıl..
Gönderdiğim lale soğanları irili ufaklıydı, bir kısmı bu yıl ama tamamı gelecek yıl açarlar..

...
Özellikle bahar aylarında fidanlık sahasında öğrencilerin toplu olarak sık sık gezinmesine izin verirseniz toprak çiğnendiği için tepik kalır..bu durum pek iyi değildir..özellikle toprak ıslak iken çiğnenmemesi gerekir..tepik yerde de özelliklede karaçim çok çabuk yayılır diye biliyorum ben..

Köyünüzde yanmış koyun gübresi boldur mutlaka..kışın fidan etraflarına her yıl bir miktar atıp çapalamanız gübreleme açısından yeterli olur kanısındayım..

Hocam..ot ilacına pek özenmeyin..fidanlarınız körpe..değil yapraklarına, kabuklarına bile değse öldürür..

Kolay gele..
Selamlar..sevgiler..

meh12
06-01-2012, 22:21
Kapatılan Köy Enstitüleri'nin renkli bir versiyonu gibi algıladım okul bahçesindeki çalışmalarınızı..
Tebrik ederim Mehmet Bey..
Eğer kabul ederseniz ve okulunuzun bahçesindeki Atatürk büstü çevresinde ekim yapılacak bir alan varsa size yine bol miktarda lale ve bir miktar iki cins nergis soğanı göndermek geçiyor aklımdan..

Bana ''inanın ben ve öğrencilerimden başka dokunan yok'' diye mesaj yazdığınız şehitlik için gönderdiğim laleler inşallah şehitliğin öksüzlükten kurtulmasına katkıda bulunurlar bu yıl..
Gönderdiğim lale soğanları irili ufaklıydı, bir kısmı bu yıl ama tamamı gelecek yıl açarlar..

...
Özellikle bahar aylarında fidanlık sahasında öğrencilerin toplu olarak sık sık gezinmesine izin verirseniz toprak çiğnendiği için tepik kalır..bu durum pek iyi değildir..özellikle toprak ıslak iken çiğnenmemesi gerekir..

Köyünüzde yanmış koyun gübresi boldur mutlaka..kışın fidan etraflarına her yıl bir miktar atıp çapalamanız gübreleme açısından yeterli olur kanısındayım..

Kolay gele..
Selamlar..sevgiler..

Sizin göndermiş olduğunuz lalerin yanına bir miktarda Konya'dan bir firmadan daha renkli olması için lale ,nergiz ,sümbül soğanı aldık ,hepsini beraber diktik. mart ,nisan ayında göreceğiz şehitlikteki gelişmeleri.Güzel olursa resmini çekip buraya koyarım.İyi olmazsa çekmem ;)
Atatürk büstümüzün etrafı çok dar,yeni onarım yaptırıyoruz.Arkadaşlarla sadece gül dikelim diyoruz.Yine de teklifiniz için çok teşekkür ederim.

berrinb
07-01-2012, 00:17
Sevgili öğretmenim....Tebrikler,keşke bütün okulların böyle elverşli bahçeleri olsa...Öğretmenlerimizde müsait zamanlarda sizin çalışmalırınızı yapabilseler...

Meyve ağaçlarınızın ürünleri bol olsun... Harika çalışmalar yapmışsınız ..Öğrencilerinizin ve sizin ellerine sağlık, ama biraz da okul etrafını yeşillendirip çiçeklendirmeye ne dersiniz... Tohumları benden olsun....:))

meh12
07-01-2012, 00:42
Sayın Berrinb hanım

İlgi ve alaknız için çok teşekkür ederim.Bizim okulumuz köy okulu olduğu için yazın okulda kalamıyoruz.Meyve bahçesini birine emanet ediyoruz.Bunun için bakım isteyen çiçekler ekemiyoruz.Sadece öğretmen arkadaşımla beraber sınıfımız da hobi amaçlı çiçekler yetiştiriyoruz.İçerde yetiştirebileceğimiz çiçeklerden elinizde varsa seve seve alırız

meh12
17-01-2012, 16:11
1.Haftadır yağan yoğun kar nedeniyle okullar 3 gün tatil oldu.Pazartesi itibarıyla zar zor okula gidebildik.meyve bahçemiz beyaz örtü altında kalmıştı.Hemen düğmeye bastım.

meh12
17-01-2012, 16:16
Tohumdan yetiştirdiğimiz yaprak güzelinden bir tanesi,acı siyah sivri biberimiz son olarak ,öğrencilerime ektiğim adenıumlar.

vehbi
17-01-2012, 16:49
Hocam harika,hepsi çok güzeller,elinize sağlık tebrikler.

kamelyavadisi
17-01-2012, 17:24
Çalışmalarında başarılar dilerim.

Hatice Tarhan
18-01-2012, 08:26
Sevgili öğretmenim,öğrencilerinize ağaç sevgisini öğretmekle kalmayıp hayata geçirmeniz ne kadar güzel.Baharla birlikte öğrencilerinizle meyvelerin tadına bakarak emeklerinizin karşılığını almanızı dilerim.Kar manzarası da başka güzel bahçenizde,başarılarınızın devamını dilerim.Sevgiler.....

ergun tulay
12-02-2012, 10:45
Yeni Fidanlarımız

--------------------------------------------------------------------------------

Bu sene diktiğimiz fidanların hepsi tuttu.Çok iştahlı filizleri var.Etrafını ot ilacı yaparak otları kuruttuk.Her tarafı ot ilacı atarak kurutmayı düşünüyoruz.

Meh12 bu çalışmanızdan ötürü sizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Örnek bir çalişma. Saygılar

agozce
12-02-2012, 20:47

Sayın öğretmenim, lütfen ot ilacı da dahil hiç bir kimyasal kulanmayın. O otlardan çok güzel kompost ve enzim(sıvı gübre) yapabilirsiniz. Konu başlığında yeterince bilgi var ama yapacağınız zaman burada paylaşın. Hep beraber yardımcı oluruz.

Çocuklara özellikle zehirsiz de ürün yetiştirilebileceğini, kendi gübresini kolaylıkla kendisi yapabileceğini de öğretirseniz asıl kazanç bu olur bence..

Saygılar.

meh12
12-02-2012, 21:07
Sayın öğretmenim, lütfen ot ilacı da dahil hiç bir kimyasal kulanmayın. O otlardan çok güzel kompost ve enzim(sıvı gübre) yapabilirsiniz. Konu başlığında yeterince bilgi var ama yapacağınız zaman burada paylaşın. Hep beraber yardımcı oluruz.

Çocuklara özellikle zehirsiz de ürün yetiştirilebileceğini, kendi gübresini kolaylıkla kendisi yapabileceğini de öğretirseniz asıl kazanç bu olur bence..

Saygılar.

Haklısınız bu yıl,fiziksel mücadele yapacağız otlarla

agozce
12-02-2012, 21:12
Mücadele olarak değil de kompost ve enzim malzemesi olarak görürseniz, sevgiyle bakarsınız o otlara..:)).

Ben belediyenin biçtiği çimleri yalvar yakar istiyorum...

cegabo
12-02-2012, 21:19
sizi tebrik ederim hocam. ben de bir öğretmen olarak sizler gibi güzel bir bahçe oluşturmayı çok isterdim. ancak istanbulda okullarda bırakın bahçeyi, toprak bulmak bile çok zor. o yüzden ben de sınıfımda domates, biber ve çiçek çimlendirmeye çalışıyorum pet bardaklarda öğrencilerimle beraber.... bir şekilde bu çocuklara doğayı sevmeyi öğretmeliyiz... doğa bize değil, biz doğaya muhtacım...

meh12
12-02-2012, 21:30
sizi tebrik ederim hocam. ben de bir öğretmen olarak sizler gibi güzel bir bahçe oluşturmayı çok isterdim. ancak istanbulda okullarda bırakın bahçeyi, toprak bulmak bile çok zor. o yüzden ben de sınıfımda domates, biber ve çiçek çimlendirmeye çalışıyorum pet bardaklarda öğrencilerimle beraber.... bir şekilde bu çocuklara doğayı sevmeyi öğretmeliyiz... doğa bize değil, biz doğaya muhtacım...

Çok haklısınız.Maalesef hep tüketen bir toplum olmuşuz.Özellikle genç nesile doğa sevgisi aşılanmalı,dediğiniz gibi bizim ona muhtaç olduğumuzu herkes kavramalı

hk50
13-02-2012, 09:10
Sn meh12 Gül fatma Tohumlarını gönderdim.Alıp almadığınız ?
Saygılar.

meh12
13-02-2012, 17:07
Sn meh12 Gül fatma Tohumlarını gönderdim.Alıp almadığınız ?
Saygılar.

Tohumlar geldi.Çok teşekkür ederim.Havaların biraz ısınmasını bekliyoruz.

meh12
15-02-2012, 10:04
Sınıfımıza yeni bitkiler kazandırmaya devam ediyoruz.

meh12
15-02-2012, 10:08
Resimlere devam

meh12
15-02-2012, 10:10
Dışarda kış şartları ağır olsa da içerde havamız iyi şükür.

ergun tulay
15-02-2012, 14:39
Sayın meh 12 meyve ağaçlarınıza dikme koymamışınız lütfen ihmal etmeyin. Ayrıca yüklediğiniz resimlerin yanına isimlerini yazarsanız, anlaşılır olur.Çalişmalarınızda başarıların devamını dilerim. Saygılar..

meh12
24-02-2012, 10:31
Sayın meh 12 meyve ağaçlarınıza dikme koymamışınız lütfen ihmal etmeyin. Ayrıca yüklediğiniz resimlerin yanına isimlerini yazarsanız, anlaşılır olur.Çalişmalarınızda başarıların devamını dilerim. Saygılar..

Meyve ağaçlarımızın hepsine dikimden 2 hafta sonra sabitlemek amacıyla dikme koyduk.Bahar gelince yeni resimlerde daha iyi görülecektir.İlgi ve uyarınız için teşekkür ederim

meh12
29-02-2012, 08:50
Havalar hiç ısınmadı ama,bitkilerimiz yavaş yavaşta olsa büyüyorlar.
Domateslerimiz( red robins,Çikolata çeri,Yellow pear,red pear,Sarkan çeri)
Ağustos ayında aşıladığım Yediveren siyah dutumuz meyveye bile durdu.
Siyah acı sivri biberlerimiz de çok güzel çiçeklendi. Galiba Halil Bey 'in Gönderdiği Mikorizanın çiçeklenmede etkisi oldu gibi

meh12
03-03-2012, 21:15
Öğrencilerimizle 1000 civarı meşe palamutunu özenle topara verdik.

meh12
03-03-2012, 21:18
Sayın PİRİA nın gönderdiği ve özel bir firmadan aldığımız lale,sümbül,nergiz,alıumları izcilerle şehitliğe ekim ayında dikmiştik.Şimdilerde çıkıyorlar

meh12
09-03-2012, 20:57
Yıl sonunda öğrencilerle düzenleyecek olduğumuz etkinlikler için,Okulumuzda domates ,biber salatalık fidesi yetiştirip satacağız.
Keşke herkes organik ürünlerin farkında olsa.Fakat potansiyel alıcılarımızın çoğu sırık cins ve bol verim diyor buda bizi hibrit tohumlara yönlendirecek gibi...
Yine bunu yanın da Yerli tohum çeşitleri de yetiştirip satışa sunacağız.
Bu rdan gerek paylaşımları yapmaya çalışacağız.Sizlerin de görüş ve fikirleri ile iyi sonuçlar alırız belki.

Halil Önen
12-03-2012, 21:24
Sn. Mehmet Öğretmen,

talep ettiğiniz tohum ve fidan Sürat Kargo ile gönderildi. Kargom nerede 0b4e4a1fd901 kotlarıyla takip edebilirsiniz. Yarın gibi size bildirilen şubeden alabilirsiniz.

Fidan karton içinde gönderilmek zorundaydı. Geniş saksıdan daha küçük saksıya kondu. Saksıdan çıkarılıp _ hemen_ toprağa dikilmelidir.

Artık Afyon'da dikili bir fidanım _ ölmez ağacım_ var diyebilir miyim.;) bilemem ama,

yetiştirdiğiniz öğrencileriniz mutlaka sizin heykelinizi dikeceklerdir.

Kolay gelsin. Başarılar diliyorum.

meh12
12-03-2012, 21:41
Sn. Mehmet Öğretmen,

talep ettiğiniz tohum ve fidan Sürat Kargo ile gönderildi. Kargom nerede 0b4e4a1fd901 kotlarıyla takip edebilirsiniz. Yarın gibi size bildirilen şubeden alabilirsiniz.

Fidan karton içinde gönderilmek zorundaydı. Geniş saksıdan daha küçük saksıya kondu. Saksıdan çıkarılıp _ hemen_ toprağa dikilmelidir.

Artık Afyon'da dikili bir fidanım _ ölmez ağacım_ var diyebilir miyim.;) bilemem ama,

yetiştirdiğiniz öğrencileriniz mutlaka sizin heykelinizi dikeceklerdir.

Kolay gelsin. Başarılar diliyorum.

Halil Bey Çok Teşekkür ederim.Amacımız küçükm etkinliklerlede olsa öğrencilerimize çevre bilincini aşılayabilmek.

meh12
13-03-2012, 19:43
Halil Bey kargomuzu aldık çok teşekkür ederim.

meh12
19-03-2012, 09:33
Okulumuz izci öğrencileri ve öğretmen arkadaşlarla bu hafta sonu Köyümüz mezarlığını çam fidanları ile donattık.Bütün mezarlığın etrafını belirli aralıklarla ağaçlandırdık.

Safranlı
19-03-2012, 11:23
Sizleri yürekten tebrık ederım

smnunal
19-03-2012, 12:09
Sayın hocam doğa dostu çevre bilinci yerleşmiş nesil yetiştirmek için verdiğiniz çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum.

Cemil B.
19-03-2012, 13:24
Sayın Meh12,
Hocam çok güzel işler yapıyorsunuz, okul bahçesini de aşıp şehitlik , mezarlık , arazide meşe ... İzcileriniz, öğrencileriniz ve size katkıda bulunanlar çok ve sağlıklı yaşasınlar ki ,sizleri örnek alacal olan genç nesiller doga sevgisini bilerek BİLİNÇLİ GENÇLİK olarak yetişsinler.

Saygılarımla.

Hhatice
19-03-2012, 15:41
Mehmet bey ne kadar güzel resimler yüklemişsiniz . Öğrencilerinizin hepsi doğa dostu olmuş . Ne kadar keyif aldıkları resimlerden belli oluyor . Sizi tebrik ediyorum . Başarılarınızın devamını diliyorum . Ben sizin ptt hesabınıza Cuma günü para yatırdım bilginiz olsun .

meh12
21-03-2012, 09:59
Daha önce bahsettiğim,İzcilerle yapacağımız gezilere kaynak olması amacıyla domates ve biber fidesi yetiştirip satacağımız fide seramızı bitirdi.Sıra tohum ekimlerine geldi.

kedicik
21-03-2012, 13:38
Sn.Hocam sizi tebrik etmek isterim..hem çevre bilincinii hemde doğa sevgisiini çocuklara küçüük yaşta aşılamanız taktire şayan bi duruum..Emeginize sağlık..

gtatas
22-03-2012, 16:53
Mehmet hocam bahçeniz bir harika.Çelikleri yarın gönderiyorum nasipse bahçe de güzel bir çardak yapar üzümlerini de yersiniz inşallah.İşleriniz de kolaylıklar dilerim.

meh12
22-03-2012, 20:24
Mehmet hocam bahçeniz bir harika.Çelikleri yarın gönderiyorum nasipse bahçe de güzel bir çardak yapar üzümlerini de yersiniz inşallah.İşleriniz de kolaylıklar dilerim.

Teşekkür ederim.Sabırsızlıkla üzüm çeliklerimizi bekliyoruz

meh12
24-03-2012, 14:03
Bu gün tohumları ektik bakalım başarabilecekmiyiz

meh12
24-03-2012, 14:06
İlçemiz şehitliğine dikmiş olduğumuz lale sümbül ve nergisler çok güzel çıkmışlar.İnşallah açtıklarınıda görürüz

meh12
27-03-2012, 10:07
Yeni resimlerle devam ediyoruz.

trilye
27-03-2012, 10:21
Sayın meh12, red pear sırık cinsi bir domates çeşitidir. Pet şişede sırığa almak pek mümkün görünmüyor.

meh12
27-03-2012, 10:42
Sayın meh12, red pear sırık cinsi bir domates çeşitidir. Pet şişede sırığa almak pek mümkün görünmüyor.

Evet sırık cinsi ,daha önce red robins ve salkım cery dikmiştik.Gece kalorifer sisteminden çıkan zehirli gaz hepsini öldürünce elimizde kalanı dikmek zorunda kaldık.Bakalım ne olacak :rolleyes:

elifnaz
04-04-2012, 14:06
Ben sizi yürekten kutluyorum.Yaptığınız iş o kadar anlamlı ki. O çocuklar şimdiden birer doğa dostu olmuşlar. Mesleğinize her anlamda gönül vermiş olduğunuz belli, öğrencileriniz ne kadar şanslı.

meh12
08-04-2012, 13:02
Viyollere ektiğimiz fideler çıktı

nardane
08-04-2012, 22:12
Sevgili meh12 , sizi yürekten tebrik ediyorum.
Müthiş işler yapmışsınız emeklerinize sağlık.
Öğrencileriniz ve okul çevresi aileler çok şanslılar bence.
Kolaylıklar diliyorum size.

meh12
10-04-2012, 08:11
Şehitlikte dün çektiğim bir kaç resmi paylaşmak istedim.

sarigoz
10-04-2012, 17:58
Sayin hocam,sizi canigonulden kutlarim..Cok guzel islere imza atmissiniz..

Muallim
10-04-2012, 19:40
Sevgili Meslektaşım!
Seni kutluyor,anlından öpüyorum.
Çalışmalarınızı izledikçe gözümüz arkada kalmayacak.

meh12
13-04-2012, 10:05
Ağırlıklı olarak domatesler

mutter
14-04-2012, 07:42
Emeklerinize sağlık. Çocuklara doğa sevgisini böyle somut ve güzel ürünlerle kazandırmak çok daha kolay oluyor. Elde ettikleri ürünleri görmek onlar için paha biçilmez oluyor.

Biz küçükkken fasulye çimlendirip ekmiştik. Pek çok yetişkin için hiç de önemli bir şey değil ama o zaman kalbimde uyandırdığı tatlı heyecanı hala hatırlıyorum.

birgaripyolcu
14-04-2012, 10:21
Sayın Hocam,bu güzel çalışmalar için sizi kutlarım.Bende Eskişehir'de görevliyim ve öyle bir çalışmaya başladım ama yeşile saygısız çevre ve alkoliklerin gece verdiği zararlardan dolayı bırakmak zorunda kaldım.Selamlar

meh12
14-04-2012, 12:40
Sayın Hocam,bu güzel çalışmalar için sizi kutlarım.Bende Eskişehir'de görevliyim ve öyle bir çalışmaya başladım ama yeşile saygısız çevre ve alkoliklerin gece verdiği zararlardan dolayı bırakmak zorunda kaldım.Selamlar

Çok haklısınız .Yapılan çalışmaları çevrenin benimseyip sahip çıkması çok zor.

Süha Şendoğan
16-04-2012, 13:20
Örnek bir doğasever ve idealist bir öğretmen olarak,sizi candan kutlarım.

meh12
29-04-2012, 12:23
2 Yaşındaki elmalarımız da harika çiçek var.Geçen yıl diktiklerimizinde bazılarında çiçekler var.Bakalım meyvelerini de görebilecekmiyiz

meh12
06-05-2012, 13:57
İzcilerle yetiştirdiğimiz ve satışa sunduğumuz biber ve domatesler

demircool
01-06-2012, 13:24
Ne kadar harika herşey.Tebrik ediyorum sizi ve öğrenciler.

Malkaralı_Yusuf
01-06-2012, 21:04
Harika işler yapmışsınız hocam, sizi ve öğrencilerinizi kutluyorum. Satışınız gerçekleşebildi mi acaba? Kara duta çok şaşırdım. Hep kapalı alanda durarak mı meyve verdi.? Selamlar. Kolay gelsin.

meh12
02-06-2012, 15:33
Harika işler yapmışsınız hocam, sizi ve öğrencilerinizi kutluyorum. Satışınız gerçekleşebildi mi acaba? Kara duta çok şaşırdım. Hep kapalı alanda durarak mı meyve verdi.? Selamlar. Kolay gelsin.

Gezi için yeterli olan kaynağı sağladık fidanlarımızdan şükür

mer.cann
02-06-2012, 19:32
Bayıldım bayıldım bayıldım! Tek kelime ile muhteşem!

meh12
07-06-2012, 10:01
Elmalarımız da meyveleri gördük.Hem de çok iyi durumda

Safranlı
07-06-2012, 10:34
Hocam sizlere teşekkur etmek bu vatan adına boynumuzun borcudur...
Yüreginize sağlık

erbek_
07-06-2012, 14:37
Öğrencileriniz çok şanslı hocam, diğer okullarımızın da bundan ilham almasını canı gönülden temenni ederim, keşke tüm okullardaki eğitimcilerimizden böyle doğasever bir tanecik çıksa yeterdi :rolleyes: Çocuklarımıza tahtada yazılıp çizilenlerin dışında kattıklarınız şüphesiz değer biçilemez... Sizi ve bunu destekleyen okul yönetimini yürekten kutlarım....

meh12
07-06-2012, 16:43
Öğrencileriniz çok şanslı hocam, diğer okullarımızın da bundan ilham almasını canı gönülden temenni ederim, keşke tüm okullardaki eğitimcilerimizden böyle doğasever bir tanecik çıksa yeterdi :rolleyes: Çocuklarımıza tahtada yazılıp çizilenlerin dışında kattıklarınız şüphesiz değer biçilemez... Sizi ve bunu destekleyen okul yönetimini yürekten kutlarım....

Çok teşekkür ederim.Okulmuz köy okulu olduğundan öğretmeni de müdürü de zaman zaman hademesi de biziz şükür

bernacyhn
07-06-2012, 18:26
Merhaba meh12 öğretmenim. Paylaşımlarınızı gözlerim dolu dolu izledim. Yaptıklarınız için ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizin de öğrencilerinizin de ellerine sağlık. Ablam da öğretmen olduğu için ve bazı şeyleri onunla birlikte yaşadığımız için yoktan var etmenin ne demek olduğunu az buçuk biliyoruz. Bu nedenle duygularınızı, bu konuda duyduğunuz mutluluğu içtenlikle paylaşıyoruz.

Allah sizi ailenizin ve öğrencilerinizin başından eksik etmesin.

meh12
07-06-2012, 20:11
Merhaba meh12 öğretmenim. Paylaşımlarınızı gözlerim dolu dolu izledim. Yaptıklarınız için ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizin de öğrencilerinizin de ellerine sağlık. Ablam da öğretmen olduğu için ve bazı şeyleri onunla birlikte yaşadığımız için yoktan var etmenin ne demek olduğunu az buçuk biliyoruz. Bu nedenle duygularınızı, bu konuda duyduğunuz mutluluğu içtenlikle paylaşıyoruz.

Allah sizi ailenizin ve öğrencilerinizin başından eksik etmesin.

Güzel ülkemiz için bizim elimizden gelen,çalışkan dürüst,vatanını milletini seven,doğaya karşı duyarsız kalmayan bir nesil yetiştirmek.Biz de bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.

İyi dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.

Fatih Şengül
07-06-2012, 21:05
Tebrik ederim öğretmenim... Bu zamanda hem köyde görev yapacak hem de böyle eğitici uğraşlarla durumu değerlendirecek öğretmen (ya da devlet çalışanı) görmek ne kadar gurur verici... Özellikle benim genç öğretmen arkadaşlarım şehirlere kaçmak için can atıyorlar... Daha çok fidan ve fikir aşılamalı ve daha da çoğalmalı (yız)...

otamış
26-06-2012, 02:58
Bir meslektaşınız olarak çalışmalarınızla gurur duydum, harika bir iş başarmışsınız...

YeniGine
27-06-2012, 01:06
Tebrikler. Çok güzel, bayıldım. Harika bir iş başarmışsınız hocam. İnşallah bu çocukların çevre eğitimleri kadar; dersleri, ders eğitimleri de güzeldir...

meh12
27-06-2012, 12:51
Tebrikler. Çok güzel, bayıldım. Harika bir iş başarmışsınız hocam. İnşallah bu çocukların çevre eğitimleri kadar; dersleri, ders eğitimleri de güzeldir...

Sosyal etkinkilerle beslenen öğrenciler daha başarılı oluyorlar,buna yürekten inanıyorum.İlçemizde yapılan 5.sınıflar arası deneme sınavlarında birleştirilmiş sınıflı köy okulu olmamız rağmen 6 deneme sınavının altısında da birinci olduk.Santraç turnuvasında namağlup olarak birinci olduk.Bursluluk sınavı daha açıklanmadı fakat sınıf ortalamamız çok yüksek.

nimehnu
27-06-2012, 13:46
Mehmet Hocam can-ı gönülden tebrik ediyorum sizi. Tüm sayfaları tek tek okuyup fotoğrafları hayranlıkla izledim. Öğrencileriniz çok şanslı. Doğa sevgisi içine işlenmiş bir birey azmin, kanaatin ve emeğin değerini bilir. Dilerim ilerde belirli yerlere gelmiş öğrencilere sahip olursunuz.

p.m.nihan
28-06-2012, 09:36
Sn. meh12
Sizi çok tebrik ediyorum, özellikle öğrencilerinizle birlikte çalışıp onları hep içinde tuttuğunuz için. Başarılarınızın devamını dilerim.

omar
02-07-2012, 12:18
Sevgili öğretmenim,

İlk sayfadan itibaren keyif alarak çalışmalarınızı okudum. Fotoğraflarda çiçek açan meyve ağaçlarınızla, satışa sunulan fideleriniz ile mutlu oldum. Umarım yıllar sonra diktiğiniz ağaçların gölgesinde bi fincan kahve içersiniz. Hani deriz ya; bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır.. Siz ve katılımcılarınız o bir fincan kahveyi çoktan hak etmişsiniz.

Sağlıcakla kalın.

rise_com
05-08-2012, 11:18
Yorum ve fikirlerinizi bekliyorum
197027
Yellow pear
197028
Saksı marulu

Yoruma ne hacet, mükemmel bir iş. Elinize ve yüreğinize sağlık.

handanhanım
03-09-2012, 21:41
Her okulda sizin gibi bir öğretmen olsa çocuklarımız doğa sevgisi ve saygısıyla büyürler. Tebrikler:)

meh12
15-09-2012, 17:39
Elmaları dikenli ot basmış birazını biçip ataşe verdim,biraz daha var :)

YeniGine
15-09-2012, 23:20
Hoşgelmişsiniz, kolay gelsin...Hayrlı dersler öğretmenim. Bakalım bu sene neler yapacaksınız?..

meh12
29-09-2012, 21:13
Elmaları öğrenciler yazın tüketmiş ama ağaçlara zarar vermemişler bize ayvalar kalmış.

YeniGine
29-09-2012, 23:17
Maşallah ağaçlar güzel görünüyorlar; etrafta bir temizlendimi, tutmayın öğretmeni ve öğrencileri... Kolay gelsin öğretmenim.

omar
02-10-2012, 14:27

Konuyu baştan itibaren tekrar okurken dikkatimi çekti; dişbudağa kiraz aşılamak!
Bunu neden uyguladınız? Ben ilk defa duydum..
Şu anda ki durumu nasıl? Daha önce uygulanmışsa, kirazları nasıldır acaba?

meh12
14-11-2012, 21:31
Son baharla beraber ağaçlarımızın yaprakları renk değiştirip ,teker teker düşmeye başladılar.

münhasır
20-11-2012, 19:04
Sayın meh12;yürekten kutluyorum çalışmalarınızı...Memleketimde sizin gibi bir öğretmenin görev yapıyor olması ne büyük şans.

Yeşile_Özlem
01-12-2012, 23:49
Öğretmenim, sizi kutluyorum. Öğrencilerinizle birlikte çok güzel işlere imza atmışsınız. Keşke tüm okul bahçelerimiz böyle olsa, ağaçlandırılsa, yemyeşil olsa.

Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

epifani
02-12-2012, 15:30
güzelmiş.

meh12
10-12-2012, 16:25
Biraz abartık mı ne :)

YeniGine
10-12-2012, 23:54
Tebrikler; ne kadar güzel bir sınıf olmuş, ellerinize sağlık.

zafersu
13-12-2012, 11:40
Sayın Meh 12, güzel çalışmalarınız için size Ülkem adına teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.
Sormak istediğim bir husus var, aşağıda mesajda yazdığınız gibi; aşıladığınız ağaç gerçekten dişbudak mı, son durumu nedir? (Dişbudak ağacına kirazın aşılanması biraz tuhaf geldi de.)

meh12
13-12-2012, 12:28
Sayın Meh 12, güzel çalışmalarınız için size Ülkem adına teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.
Sormak istediğim bir husus var, aşağıda mesajda yazdığınız gibi; aşıladığınız ağaç gerçekten dişbudak mı, son durumu nedir? (Dişbudak ağacına kirazın aşılanması biraz tuhaf geldi de.)

1 metre kadar büyüdü fakat sonra kurudular

zafersu
13-12-2012, 20:56
Kuruduğuna üzüldüm, sağlık olsun, ne yapalım.
Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Kolay gelsin.

seleste
02-03-2013, 21:01
Değerli Meslektaşım,

Çalışmalarınızı zevkle izledim. Sizleri kutluyorum. Çocuklara aşıladığınız bu doğa sevgisi hiç bir şeyle değişilmez. Ne güzel ki böyle doğa dostu genç meslektaşlarımız var. Kolay gelsin

Cumhur Tonba
02-03-2013, 21:34
Geçen yıl diktiklerimiz meyve çiçekleri açtı

İlk çiçekleri gördüğünüz zaman eminim ki tüm yorgunluklarınız gitmiş ve yerini gurur, sevinç ve müthi bir heyecan duygusu sarmıştır.

Cumhur Tonba
02-03-2013, 21:40
Diğer mesajlarınızıda gözden geçirdim. Elmaları yemişsiniz. Şehitlik ve mezarlıkta da ağaçlandırma yapmışsınız.

Sayın Meh.12.
Siz ve öğrencileriniz inanın çok harikasınız.

Revnak
03-03-2013, 00:00
Sizin gibi öğretmenlerin varlığını görmek ne kadar güzel.
Fikrinize, sabrınıza, inancınıza, elinize sağlık.
Tebrik ederim!

meh12
11-03-2013, 20:54
İlk olarak meyve ağaçlarımızı budamayla bahar çalışmalarına başladık. Kaynak bulabilirsek ağaç direklerinin yerine demir direkler dikmeyi düşünüyoruz.Eskimiş hayvan gübresi ile ağaçlarımızın diplerini güzelce karıştırmakte ikinci hedefimiz. Damlama sulamasisteminde küçük onarımlar ver gibi bakalımartık ,Allah sağlık verirse filizleri hızlı çoşturmayı düşünüyoruz.

InsOmniA_C
11-03-2013, 21:27
Sayın hocam inanın şu başlığın tüm içeriğini bir solukta okudum ve içim burkuldu.Biz büyükşehirde kendimizi şanslı sayar idik.Oysa ki en şanssız insanlarmışız.Emeklerinize sağlık.Şöyle bir düşündüm de çok imrendim ve kıskandım sizi.Allah yar ve yardımcınız olsun.

meh12
03-06-2013, 08:46
bu yıl ot ilacı kullanmadık doğal mücadele ediyoruz:)

Safranlı
03-06-2013, 12:33
Ne güzel....
Ne mutlu sizlere..

meh12
04-06-2013, 13:59
Meyvelerimizin şimdilik neşesi yerinde

SUDEM
12-06-2013, 08:52
Cocuklarla beraber yaptiginiz bu is cok onemli ve cok degerli. Tebrik ediyorum sizi bu girisiminizden dolayi.

bu nasıl bir özveri böyle..kalpten tebrikler...

venompd26
13-06-2013, 09:23
Hocam tebrik eder ve başarılarınızın devamını dilerim. Ben Afyon luyum Antalya da yaşıyorum. Yıllık izinde Afyon a geldiğimde mutlaka okulunuza uğramak isterim. Saygılar..

dinise
18-07-2013, 17:16
meh12 öğretmenim, siteye yeni üye oldum. yaptıklarınız benim hayalim kendim yapmış kadar mutlu oldum fotoğrafları görünce. ben de öğrencilerle ağaç yetiştiriyorum ama sizin kadar çalışkan değilim. izinizden gideceğim:) tebrik ediyorum. Sizin gibi güzel gönüllü insanların güzel gönüllü nesillere yetiştirmesi beni çok mutlu etti. Allah güç versin

ağaçperver
22-07-2013, 20:58
Hocam Allah sizden razı olsun, ne güzel bir çapa, emekleriniz boşa gitmez inşallah.

meh12
04-12-2013, 21:01
İnşallah bahçemizde müsait yerlere mavi ladin dikmeyi planlıyorum.Ekonomik kaynak bulabilirsem Çıplak kök fidanlardan alıp şimdiden dikmeyi planlıyorum.Tüplü olanlar hem çok pahalı hemde kargo ücreti bizi aşar:)9

Kayahann
04-12-2013, 21:22
hocam sahibinden.com'da 1 liraya satan birisi var ben denemek için 3 tane aldım çok güzeller hem de çok sağlıklılar tavsiye ederim, 10-12 cm boylarında, get ilanı hem de

sernur
06-12-2013, 20:36
Sayın meslektaşım yaptığınız harika çalışmalar için teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.Bende öğrencilerimle benzeri çalışmaları yapmıştım.Okulunuza ve öğrencilerinize kazandırdığınız bu muhteşem bahçe ve ağaç sevgisi ne güzel bir eğitimdir.Emeklerinize sağlık.

dinozor
06-12-2013, 22:48
Sayın meh12, kıymetli öğretmenim,

Umarım öğrencileriniz de sizin gibi insanlar olur, umarım gelecekte ülkemiz sizin gibi yüzlerce insan kazanır.

Saygılarımla

meh12
10-12-2013, 19:52
Yılın ilk karı düştü meyve bahçemize bereket getirir inşallah tüm çiftçilerimize

eylülbelde
11-12-2013, 02:32
İnsanın küçükken hayatının bir köşesinde doğa ile bağını koparmamış biriyle tanışması, yaşaması, ondan bir şeyler öğrenmesi büyük şans. Siz çok sağolun öğretmenim.

meh12
16-12-2013, 18:55
Bir küçük kalem pilin 4 metrekare toprağı kirlettiği bilinci ile öğrencilerimizle geçmiş yıllarda atık pil toplama proje ile 80 kg pil toplayıp Denizli DOÇEV e gönderdik.DOÇEV çalışanları da okulumuza teşekkür belgesi gönderdi.Bu yıl yine aynı proje başladık.Öğrencilerimizin çevre bilincine sahip olması ,yaşadığı güzel topraklara sahip çıkması ve koruması adına küçük de olsa bir adım atabildiysek ne mutlu

YeniGine
16-12-2013, 23:39
Sayın öğretmenim meh12 sizi can_ı yürekten kutluyorum, teşekkür ediyorum. Her daim söylenir dururum 'Eğitim şart' diye. Bu güzel miniklere şimdiden doğayı, doğa sevgisini aşılıyor, birşeyler öğretiyorsunuz.
Komşumun lise 1'e giden kızı da benden atık pil istedi. Zira biliyor benim topladığımı. Sordum ne olacakmış bu piller diye. Verdiği cevap: Bilmiyorum ki, öğretmen istedi işte... :( Çok acı!..
Öğretin valla, öğrensinler, bilsinler. :) Büyüyüp meslek sahibi olduklarında da sizi bol bol anarlar...

mücahitöz
04-01-2014, 20:40
Tebrik ederim. Harika calisma olmus.

gulcingiller
20-01-2014, 20:19
Sizin gibi ogretmenler her okula her cocuga nasip olsun. Emekleriniz takdir ve tesekkuru hak ediyor bu cocuklara boyle bir sans verdiginiz icin ve bu doga sevgisini asiladiginiz icin cok tesekkurler ederim.

avşarkızı
21-01-2014, 09:53
sayın hocam ellerinize sağlık ,keşke bizim köyümüzdeki okulda bu kadar olsa.ancak sayı azlığından taşımalı eğitim yapıyorlar .hemşehriyiz bizde afyon dinar avşar köyündeniz duydunuzmu bilmiyorum temaya ilk üye köy her yıl ağaç bayramında ağaç dikeriz ,sizin köyede çok benziyor

meh12
21-01-2014, 15:43
sayın hocam ellerinize sağlık ,keşke bizim köyümüzdeki okulda bu kadar olsa.ancak sayı azlığından taşımalı eğitim yapıyorlar .hemşehriyiz bizde afyon dinar avşar köyündeniz duydunuzmu bilmiyorum temaya ilk üye köy her yıl ağaç bayramında ağaç dikeriz ,sizin köyede çok benziyor

Biliyorum Avşar köyünü, özellikle kirazını sürekli alırım yol kenarında satarlar.

avşarkızı
22-01-2014, 10:59
kirazından ziyade vişnemiz meşhur idi heryıl vişne bayramı yapılırdıtonlarca vişne gönderilirdi ancak şimdi eskisi kadar yok birde avşar kilimi meşhurdur şimdi dokuyan kalmadı

kuscu999
27-01-2014, 00:05
hepside çok güzel görünüyorlar sizin,öğrencilerinizin ve emek veren herkesin ellerine sağlık

In God We Trust
20-02-2014, 21:37
Sizi ve öğrencilerinizi tebrik ediyorum umarım her öğrenci sizin gibi öğretmen bulabilir.

meh12
24-02-2014, 21:09
Bahar hazırlıklarına başladık.Öğretmen arkadaşlar ile hafta sonu elma ağaçlarının diplerini açtık.

pria
28-02-2014, 20:59
Keşke çok yakınımda olsaydınız da, çapayı, küreği alıp gelebilseydim yardımınıza..
Kolay gele..

meh12
06-03-2014, 18:13
Mustafa Amca bahçesinde yetişen iki adet ceviz fidanı getirmiş. Kırmadık biz de bahçemizin müsait yerine beraber diktik

meh12
09-03-2014, 21:55
Okulumuzun ön kısmına 20 adet gül diktik bu gün.Bakalım hangi renk açacaklar

birgaripyolcu
14-04-2014, 16:08
Bir öğretmen olarak sizi kutlarım.öğrenciye verilebilecek en iyi eğitim,bir canlının yaşamasına yardımcı olmak ve güzel ahlaktır.Hele aşı yapmanız çok güzel,yapı olarak birbirimize benziyoruz galiba.Başarılar dileği ile

meh12
30-04-2014, 08:54
Bahçemizde meyve ağaçlarımız çiçeklerini açtı.

resimsel
30-04-2014, 09:05
Sn.hocam ellerinize yüreğinize sağlık, yapılanlar kesinlikle uzun vadede görülüp sizler iyi dilekler ve saygıyla yadedileceksiniz.
Ben, kızıma ağaç sevgisini aşılamak için bir şiir yazmıştım izninizle paylaşmak istiyorum.
Bir fidan dik,mutlu ol
gelecekten umutlu ol
temiz hava istersen
ormanlarda çok bol.

Dalında kuşlar öter,
altında güller biter,
diktiğin fidan ağaç olmuş,
bu mutlulukta sana yeter.

nothing
20-06-2014, 13:25
Hocam Öncelikle bu çaba, emek, istek için sizi tebrik ederim, Çocuklar ne kadar da şanslılar...
Hayatlarında çok önemli yer tutan ilkokul öğretmeni olarak sizin gibi bir öğretmenle şekillenmeleri harika bir şey...

O Taptaze, umut dolu yüreklere nasıl bir dokunuş yaptığınızı her resminizde gördüm. Ellerinize yüreğinize sağlık...

Mükemmel bir iş çıkarmışsınız hocam. Keşke aynı okulda olsaydık da çapayı elime alıp sizinle çalışabilseydim...
Sınıf içi, bahçe tam anlamıyla botanik olmuş. Hayranlıkla baktım çalışmalarınıza...

Kolaylıklar hocam.

Nefin Nur
20-06-2014, 14:07
çok güzel fikir....çok güzel ağaçlar...çok güzel çocuklar ve çok güzel öğretmenler...öğretmenliğin sadece tahtaya birkaç yazı yazmak olmadığını göstermişsiniz, tebrik ederim

fagu03
20-06-2014, 23:22
Sayin hocam birde böcek oteli yapsaniz. Almanya da anaokulunda cocuklarla bir tane yapilir ve ilkokullarin bahcelerinde bir tane bocek oteli vardir. Arilar kelebekler ugur boceklerine kisi gecirmeleri yumurtalarini birakmak icin bir yasam alani kurmus olur ve bahardar yaprak biti zararli **** tozlasmayi saglayan arilar kelebekler yetismis olur.

meh12
30-04-2015, 21:19
Meyve bahçemizden yeni resimler

s.serdar
01-05-2015, 03:07
Okul bahçenizin, öğrencilerinizin Teog başarısına etkisinin ne kadar olduğunu merak ediyorum.

ayzek20
05-05-2015, 10:09
Tebrik ederim. Çok güzel düşünmüş ve yapmışsınız. En yararlı dersi vermişsiniz öğrencilerinize.

sevgihoca
10-08-2015, 11:47
Fotoğraflara bakarken siz misiniz bilmyorum ama yakanızda kravat elinizde alet edavat gerçekten çok duygulandım.Allah yolunuzu açık etsin.Başarılar.

meh12
02-10-2015, 19:19
2006 yılından beri çalışmış olduğum bu köy okulundan tayin oldum arkadaşlar. Bu güzel bahçenin kurulmasında emeği gecen sevgili meslektaşlarıma ve öğrencilerime sonsuz teşekkürler. İnşallah yolumuz düştüğünde meyve ağaçlarımızın büyük halini görmek bizlere nasip olur

YeniGine
02-10-2015, 23:45
Hayrlısı olsun öğretmenim; emeklerine, gönlüne sağlık. İnşallah meyve ağaçlarının büyüdüğünü görüp, meyvelerinden de yersin.

Bundan sonra hangi okulun bahçesi güzelleşecek, yeşillenecek merak ettim? Rastgelsin inşallah!..

Muda
03-10-2015, 22:23
2006 yılından beri çalışmış olduğum bu köy okulundan tayin oldum arkadaşlar. Bu güzel bahçenin kurulmasında emeği gecen sevgili meslektaşlarıma ve öğrencilerime sonsuz teşekkürler. İnşallah yolumuz düştüğünde meyve ağaçlarımızın büyük halini görmek bizlere nasip olur

Okulunuzu ve sizi tanımayı çok istemiştik. Ancak nasip değilmiş. Umarım sizin için iyi bir yere tayininiz çıkmıştır. Yeni bahçelerinizi ve katılımlarınızı bekleriz. Çöl gülleriniz muhtemelen çiçek açmıştır. Ben yeni ekmeye cesaret edebildim. Sizinkilerin ilk halleri gibiler. Muhtemelen çiçek açmaya başlamışlardır. Son hallerini de yayınlayabilirseniz çok iyi olur.

su teresi
09-12-2018, 20:26
Unutulmaz bir çalışma olmuş. Güzel insan saygıyla eğiliyorum.

chelik26
09-12-2018, 21:31
Unutulmaz bir çalışma olmuş. Güzel insan saygıyla eğiliyorum.

Bu güzel insanın 2015 den bu yana bir daha uğramaması ilginç geldi bana, acaba interneti olmayan bi yere mi tayin ettiler.
Bu azimde bir öğretmenin yeni okulunda da en azından gül dikmiş olması gerekirdi.
**** bir mesaj bıraksaydı mutlu olurduk.
Umarım aynı çizgisinde devam ediyordur.
Hayatı öğretmek harfleri öğretmekten bazen daha önemlidir.

ehtepot
27-03-2019, 08:32
Arkadaşlar, bütün bu gördüğünüz projeleri birlikte yürüttüğümüz, 8 yıl beraber çalıştığım kıymetli dostum meh12, Kasım 2017 tarihinde vefat etmiştir. Okuyanlar bir dua esirgemesin. Işıklar içinde uyu canım kardeşim.

g.c.
27-03-2019, 08:43
Başınız sağolsun. Rahmetlinin toprağı bol olsun..

hosseda
27-03-2019, 09:15
Allah rahmet eylesin.

elifaydin
27-03-2019, 09:59
Allah rahmet eylesin, başınız sağolsun...

selim_50
27-03-2019, 12:14
yapı olarak hassas, duygusal, sıkıntılarını dışa vuramayan insanlar maalesef erkenden göçüp gidiyorlar, geriye demirin tuncu insanın .......... kalıyor.

Muda
27-03-2019, 12:42
Allah rahmet eylesin.Mekanı Cennet olsun. Karşılaşıp konuşmak istedim ama hiç nasip olmadı. Çöl gülleri hatıra olarak kaldı.

dobipa
27-03-2019, 13:08
Bir kimse vefat etse de, dikmiş olduğu ağaçtan insanlar ve hayvanlar istifade ettiği sürece sevap almaya devam eder. Hatta bu ağaçtan hasıl olan tohumlar da ağaç olsa onlardan da sevap alır.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

sevgihoca
27-03-2019, 20:20
Çok üzüldüm.Allah rahmet eylesin.

Asoo
27-03-2019, 20:39
Rahmetli hocamızı gıpta ederek takip etmiştim.

O, köy çocuklarının hayatına bir renk, bir güzellik katmaya çalışıyordu.

İnanıyorum ki çocuklara geçti nöbet.

Sayın ehtepot başınız sağ olsun. Haberdar ettiğiniz için teşekkürler.

chelik26
28-03-2019, 18:37
Başımız saolsun.
Bıraktığı dikimler yaptıkları okulunda uxunca süre konuşulup övülecektir.
Umarım benzer idealist insanlarımız daha da çoğalır. Mesleğiniz ne olursa olsun idealiniz yoksa yaptığınız işin hiçbir anlamı yoktur sadece maaşınızı alırsınız.

Portakal Rengi
30-03-2019, 07:10
Güzel insan. Işıklar içinde uyu.

SecretGarden..
06-01-2020, 05:49
Allah rahmet eylesın böyle guzel ınsanların yok oldugunu gorunce ıcım burkuluyor...çok üzüldüm ..çok:((