View Full Version : Nevzat / bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir : istanbul
Bahçenin büyüklüğü : 1250 M.kare
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Yoğun kuzey batı rüzgarı alıyo
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Konut, hobi, yazlık
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Tarlaydı
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? Yaklaşık 8 yıl
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Hayır yapmadım ve almadım
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) : Kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? : Çardak, Sebzelik.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Olabildiğince farklı bitkiler
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :ÇTahminen 300 civarı
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?: Yok
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Bundan sonra düşünüyorum
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Kuyu
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Gelişigüzel kullanmıyorum.
Toprak özellikleri : Toprak konusu benim en sorunlu olayım, ben arazideki meyili gidermek amacı ile dışarıdan toprak almıştım oda çok kötü killi bir toprakmış, bir çok ağacım zarar gördü şimdi yeni yeni toprağı düzeltmeye çalışıyorum.
Kompost yapıyor musunuz?: Hayır
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?: Hemde çok olmuştur, çünkü bu konuda hiç bir bilgim yoktu.
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?: Mutat ilaçlama yapıyorum Meyvalar için Bordo bulamacı, diğer bitkiler içinde gerekli olan neyse.
Bahçeniz organik mi? : denilebilir
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?: Koyun gübresi
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : vardı
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Yağmurlama
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?: Soğuk alıyor
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?: Bahçenin herşeyi
Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Hayır
ligustrum
02-03-2011, 16:59
Sayın xnevzatx;
Hoşgeldin, bahçenizin güzelliklerini sergiliyorsunuz.
Göze çarpanlar gülleriniz ve sakız sardunyalar.
İncir, asma ve uzaktaki erik genç ağaçlar,
inşallah meyva veriyordur.
Çiminiz var.
İlerlerde neler var, görürüz inşallah.
Hayırlı olsun bahçeniz.
Yücel Canpolat
02-03-2011, 17:12
Biraz gayretle zaman içerisinde harika bir bahçe olacak hayırlı uğurlu olsun hoş geldiniz:)
sayın ligustrum ve yücel canpolat, sağolun teşekkür ederim.
Bundan sonraki meşguliyetim bahçe olduğu için,kendi yeteneğimle bahçeye ne verebileceğimi ara ara sizlerle paylaşacağım.
fikreteren
02-03-2011, 19:58
Hoşgeldiniz.
hoşbuldum sayın fikreteren.
bende yeni bahçeci olarak,böyle bir ortamda olmaktanda son derece memnun olduğumu bildirerek,zamanla değerli fikir ve görüşlerinizden istifade edeceğim düşüncesi ile katılmak istedim.Herşey gönlünüzce olsun.
Arkadaşım xnevzatx; Bahçenizin kurulumu tamam olduğunu paylaşmış oldun ilk resimden anlaşılmakta, Başlığa katılımın sayesinde yaptıkların ve uyguladığın çalışmalar üye arkadaşlarımın sayesinde daha da şekillenerek yeni bir boyut kazanacağına inanmaktayım.
Bu başlıklarda her üye arkadaşımızın kişisel hobileri içinde geliştirdikleri konular vardır, umarım sizinde uzmanlık edinmiş bilgilerinizle paylaşımlar daki yerinizi alarak forumların kültür mozağini zenginleştirirsiniz.
Benim kişisel hobilerim içindeki toprak çalışmalarımın sizin çalışmalarınıza katkı sağlaması bakımından, bahçenizdeki paylaşımlarınıza yorumlar getirmesi açısından ilginizi beklerken, zaman zamanda ziyaretlerimle bu paylaşımlara katılabilirim.
sayın epsody
Ben bahçemin daha tamamlanmadığını düşünüyorum, bu güne kadar yaptıklarım deneme yanılma yöntemi ileydi,bundan sonra inşallah buradaki tecrubeli arkadaşların görüşleri doğrultusunda bahçemin çehresini değiştirebilirim düşüncesindeyim.
İlginize teşekkür eder,ziyaretlerinizi her zaman beklerim.
Bahçeniz şenlenmeye başlamış ellerinize saglık....
Orhan Özbilgiç
25-03-2011, 17:52
Sayın Nevzat;
Merhaba!
İlk bakışta gerekli birçok eksiği giderilmiş, peyzajı kolay bir bahçe gibi görünüyor. Artık bundan sonra, zevkleriniz doğrultusunda, çeşitli bitkilerle dahada zengin bir görünüm kazandırmak kalmış geriye.
Güle güle, sağlık içinde sefasını sürün.
Bahçeniz şenlenmeye başlamış ellerinize saglık....
sağolun, evet yaz gelince hareket başlıyo.
merhaba, sayın Orhan Özbilgiç
valla uğraşıp duruyorum,daha önce bitki bilgisi olmayan biri olarak,deneme yanılma usulü ile ve konuya vakıf arkadaşların önerileri ile daha çok değişiklik yaparım herhalde, iyi dilekleriniz için teşekkür eder, sizede sağlık huzur ve mutluluk dilerim.
fikreteren
26-03-2011, 19:23
Sayın Nevzat sizin bahçe bayağı erkenci.Benim amaryllıs ler daha yeni canlanıyorlar.Tabiat bize geç geliyor.Leylekler bile gelmedi.
sayın fikreteren,ben diktiğimde amaryllısler saksıdaydı yani dikerken filizli idiler,o yüzden çabuk açtılar.leyleklerde yoldadır akşam sabah gelirler sanırım. kolay gelsin herşey gönlünüzce olsun.
serhat55
27-03-2011, 22:35
hoşgeldiniz sn. nevzat
sizde hoşgeldiniz, sn. serhat55
Bauhaus'tan aldığım bu bitkilerin istanbul kışını geçirebileceğini söylemişlerdi
ama pek öyle gözükmüyo galiba, siz nedersiniz arkadaşlar dikeyimmi yoksa saksıdamı kalsın.
hıbıscus
solanum
dıpladenia
fikreteren
30-03-2011, 09:37
Bence şimdilik saksıda bırakın.
sayın fikreteren, şimdilik derken hep saksıdamı kalsın yoksa ilerde dikilebilirmi?
fikreteren
30-03-2011, 10:01
Benim kendi görüşüm saksıda kalsın.Akdenizde ,ege de hıbıscus bahçede olurken bizim karadenizde bahçede olmuyor.Kışın gidiyor.İstanbul la Samsun nun havasıda hemen hemen aynı zaten..
sayın fikreteren
sağolun teşekkür ederim,
Nevzat Bey, Hibiscus'u mutlaka kışın içeriye alın. Solanumu tam olarak bilemiyorum ama sanırım o da kışın korunmak istiyor.
Çok gelişmesini istiyorsanız veya bahçedenizde görmek istiyorsanız, yaz boyunca saksısıyla toprağa gömüp, yaz sonunda yine saksısıyla çıkarıp içeriye alabilirsiniz.
Dipladenia'yı kaça satıyorlar? Bahçede güneye bakan , rüzgardan korunaklı bir alana Dipladenia'yı dikmeyi deneyebiliriz aslında. Ben de bu yıl kuytu bir duvarımın dibine Begonvil ve Dipladenia'yı yanyana dikip, kışın ne durumda kalacaklarını gözlemlemek istiyorum. İstanbul'da güneye bakan cephelerde Begonvil yetişebileceğini Sevgili Şükran Ayalp söylemişti.
Ama şansımıza gelecek kış geçen yılki gibi İstanbul yine -15 leri görürse ne olurlar bilemem... Ben yine de deneyeceğim.
sayın limon, öncelikle görüşleriniz için çok teşekkür ederim, hibiscus'u öneriniz doğrultusunda dikerim o şekilde bakımıda daha kolay olur sanırım. Solanum'u tijli ve gövdesinin kalın olması nedeniyle soğuktan etkilenmez ümidiyle dikmiştim.
Dipladenia 20 tl. civarındaydı sanırım.
Begonvil benimde çok sevdiğim bitki güneyde olduğu gibi evimi sarmasını isterdim ama deneme rağmen olmadı, ben Selimpaşa'dayım burada zor galiba..
Yeni resimler
Erik (bu sene bol olucak galiba)
Clematis çok hızlı bu sene
Küpe
ve hazırladığım sebze kısmı.
Sevgili Nevzat çok güzel çiçekler eline saglık küpeli nekadar tatlı öyle sebze bahçesinde neler var...
Sevgili burak alkan
evet bende seviyorum küpelileri bir tane daha var var ama o daha çiçeklenmedi, sebze bahçemde daha bir şey yok, burda genelde mayıs başında fideleri dikiyoruz.
limon_sever
21-04-2011, 12:57
Ellerinize sağlık çiçekleriniz ve bahçeniz harika. Sebze bahçesi düzeniniz de çok güzel. Sizin oralarda güneş açtı bizim buralarda hava kapandı yağmurlu günler başladı. Sağlıcakla kalın.
Harikalar, sonunda güneşi görebildik İstanbul'da ;)
Sevgili nevzat laleler harika şakayık resmine bayıldım eline saglık ne yazık benim geçen sene her renk şakayık çiçegim vardı hepsini kaybettim sizinki çok güzel maşallah...
Ellerinize sağlık çiçekleriniz ve bahçeniz harika. Sebze bahçesi düzeniniz de çok güzel. Sizin oralarda güneş açtı bizim buralarda hava kapandı yağmurlu günler başladı. Sağlıcakla kalın.
Sayın limon sever,
Sağolun teşekkür ederim, bişeyler yapmaya çalışıyorum işte
Valla bu sene kış olmadı,yazda olmıcak galiba hadi hayırlısı.
Harikalar, sonunda güneşi görebildik İstanbul'da ;)
Sayın Dudi, umarım bundan sonra bolca görürüz.:rolleyes:
Sevgili nevzat laleler harika şakayık resmine bayıldım eline saglık ne yazık benim geçen sene her renk şakayık çiçegim vardı hepsini kaybettim sizinki çok güzel maşallah...
Sayın burak alkan,
Resimlerdeki bitkiler rüzgara kapalı kuytu bir alanda o yüzden pek zarar görmüyolar.
Şakayıkları ben bu sene yeni diktim, sizinkiler içinde üzüldüm.
Bahçe yağmura doydu bugün.
Sayın Nevzat hoşgeldiniz.Bende sizin gibi bu sitede yenilerdenim, ama 30 senelik bahçeciyim. Bahçenizi gezdim,çiçek tarhlarınızı çok güzel tanzim edip açtırmışsınız.Drtadaki sardunyalar bu yaz daha da büyük öbekler olacaktır.l.5.2011 tarihli resimdeki eflatun çiçeği merak ettim,mor salkım değil herhalde.Zamanla bahçeniz harika olacaktır.Renkli baharlar dilerim efendim.Selamlar.
Sayın berrinb,
Sizde hoşgeldiniz,iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, deneme yanılma yöntemi ile hergün bişeyler öğrenip uygulamaya çalışıyorum, tek hobim bahçe.
Bahsettiğiniz resimdeki çiçekler, "Paulownıa" ağacının çiçeği.
Eser İlhan
05-05-2011, 14:00
Bahsettiğiniz resimdeki çiçekler, "Paulownıa" ağacının çiçeği.
Merhaba Nevzat Bey, bahçeniz ne kadar güzel renklemiş ;) Güle güle büyütün bütün bitkilerinizi..
Paulownia fidesini nerden buldunuz ? Evimizin hemen yanında geniş ve boş bir alan var. Biz orayı da ağaçlandırıyoruz yavaş yavaş ve bir Paulownia dikmeği istiyordum oraya..
ciceksever70
05-05-2011, 15:19
Cok güzel, renkli, düzenli bir bahce... Keyifli bir yaz dilerim.
Merhaba eser hanım, sağolun teşekkür ederim ama sizin bahçe kadar düzenli olması benim için hayal.
Paulownıa'yı ben önceden almıştım, ama Silivri Maksiye giderken sağdaki Silivri Yenibosna halk otobüslerinin garajının altında bir fidancı var o satıyor sanırım.
Sayın ciceksever70 teşekkür ederim, sizin düzeninizin yanında benim bahçe yeşillik işte..
Sayın Nevzat ,bende yazları Silivri Gümüşyakadayım.Bu bahsettiğiniz sera Silivri de bulunuyor herhalde ,yoksa Silivriyi geçince mi ,çünkü oralarda çok seralar var.Selamlar.
Sayın berrinb, bende Selimpaşadayım komşu sayılırız, evet Silivri'yi geçince rampayı çıktıktan sonra benzinciyi geçer geçmez hemen sağda yol üzerinde. (Maksi'ye gelmeden)
O arada başka fidancı yok zaten. Selamlar.
Eser İlhan
05-05-2011, 19:31
Tuna Ev'in karşısındaki Tunalı Fidancılık değil herhalde söylemek istediğiniz yer. Bir de Selimpaşayı geçince sağda rosa peysaj var. Orası olabilir mi?
Sayın Nevzat çok teşekkürler ,hava açınca gidip o serayı bulucağım,Sağolun Görüşmek üzere.Selamlar.
Nevzat Bey, Hibiscus'u mutlaka kışın içeriye alın. Solanumu tam olarak bilemiyorum ama sanırım o da kışın korunmak istiyor.
Çok gelişmesini istiyorsanız veya bahçedenizde görmek istiyorsanız, yaz boyunca saksısıyla toprağa gömüp, yaz sonunda yine saksısıyla çıkarıp içeriye alabilirsiniz.
Dipladenia'yı kaça satıyorlar? Bahçede güneye bakan , rüzgardan korunaklı bir alana Dipladenia'yı dikmeyi deneyebiliriz aslında. Ben de bu yıl kuytu bir duvarımın dibine Begonvil ve Dipladenia'yı yanyana dikip, kışın ne durumda kalacaklarını gözlemlemek istiyorum. İstanbul'da güneye bakan cephelerde Begonvil yetişebileceğini Sevgili Şükran Ayalp söylemişti.
Ama şansımıza gelecek kış geçen yılki gibi İstanbul yine -15 leri görürse ne olurlar bilemem... Ben yine de deneyeceğim.
Solanum burada kışı dışarıda geciriyor. İklimimiz İstanbul ile aynı hemen hemen.Sundaville ve mandaville denemek istiyorum bu mesajı okuduktan sonra.
Pandora yasemin ve selluka hala yeşil olduğuna göre, denemekte fayda var.
Teşekkürler Limon:)
Nevzat bey, siz bahceye diktiniz mi, saksıdalar mı.
Güzel baharlar dilerim size. Bahcenizde şöyle bir turladım, kopyalar cektim:)
Tuna Ev'in karşısındaki Tunalı Fidancılık değil herhalde söylemek istediğiniz yer. Bir de Selimpaşayı geçince sağda rosa peysaj var. Orası olabilir mi?
Hayır Eser hanım, bahsettiğiniz yer (Tunalı) Kınalı'da orası değil.
Silivri'yi geçtikten sonra Maksi'ye gelmeden.
Solanum burada kışı dışarıda geciriyor. İklimimiz İstanbul ile aynı hemen hemen.Sundaville ve mandaville denemek istiyorum bu mesajı okuduktan sonra.
Pandora yasemin ve selluka hala yeşil olduğuna göre, denemekte fayda var.
Teşekkürler Limon:)
Nevzat bey, siz bahceye diktiniz mi, saksıdalar mı.
Güzel baharlar dilerim size. Bahcenizde şöyle bir turladım, kopyalar cektim:)
Sayın cemo,
Hoşgeldiniz, kopyayı benim sizden çekmem lazım.
Valla yaradana sığındım sayın limon'un önerileri doğrultusunda aynen belirttiği şekilde Mandavillayı kuytu bir yere, Solanum'u kuytu sayılabilecek yere, hibiscus'u da saksısı ile birlikte diktim.
Bakalım ne olacak, Solanum'a değilde Mandevilla'ya bişey olursa üzülürüm.
Havuz bitsin, solanum yanına mandavil ve sundavil dikilecek acilen:)) Mandavil Bursa da 7 tl imiş.Allah esirgesin de, birşey olursa alırız yeniden:) Bolca çelik yapalım bu yaz ama nolur ne olmaz:)
Ben hibiscusları zaten diktim bahceye. Sıra bu güzellerde. İyiki bu bahceye gelmişim:)
Aman her sene almıyalım, aldıklarımız büyüsün serpilsin bahçemizi sarsın, illede Mandavilla, bence her bahçede olması lazım.
Çiçek rengi, yaprak rengi çok asil duruyo.
Renkler çok güzel bence.
Sevgili Nevzat evet çok güzel renkler maşallah.:p;)
Mor salkım hanıma, ağzım acık bakakaldım nevzat bey. Kaç yaşında acaba.
Eser İlhan
09-05-2011, 21:07
Mor salkım muhteşem. Darısı benimkilerin başına ;)
Mor salkım hanıma, ağzım acık bakakaldım nevzat bey. Kaç yaşında acaba.
Evet bende çok beğeniyorum, bende 2 tane var ikiside 5 senelik ama biri yerini sevdi heralde.
Diğerinide birbirlerine benzediği için (çiçekleri) Paulownıa ile görüntüledim.
Mor salkım muhteşem. Darısı benimkilerin başına ;)
Amiiin, Eser hanım.
Sevgili Nevzat mor salkımı görünce aman tanrım bu ne güzellik böyle dedim çok güzel çok yerini sevdigi belli zaten sizin sevginizle coşmuş maşallah emeklerinize saglık
Sayın burak alkan, sağolun çok teşekkür ederim.
Sevgili Nevzat mor salkımı görünce aman tanrım bu ne güzellik böyle dedim çok güzel çok yerini sevdigi belli zaten sizin sevginizle coşmuş maşallah emeklerinize saglık
Sayın periş,
Sağolun, teşekkür ederim.
güzel bahçe güzel emek..
Sayın 26esk,
Teşekkür ederim, doğaya bişeyler katabiliyosam ne mutlu bana.
Papatya, Haseki küpesi, Katır tırnağı.
Sevgili Nevzat ne güzel rengarenk haseki küpesinin rengi çok güzelmiş maşallah...
Nevzat Bey,
ne güzel çiçekleriniz var, mor salkım ve haseki küpesi ayrı bi güzel. maşallah
Sevgili Nevzat ne güzel rengarenk haseki küpesinin rengi çok güzelmiş maşallah...
Sayın Periş,
Evet bende yeni tanıdım Haseki küpesi'ni gerçekten güzel bitki.
Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım fidelerimde var ama daha küçük verenkleride belli değil, bakalım ne renk çıkacaklar.
Nevzat Bey,
ne güzel çiçekleriniz var, mor salkım ve haseki küpesi ayrı bi güzel. maşallah
Sayın handan hanım,
İnanıyorumki sizin bahçenizde çok daha güzelleri olacak.
Çook güzel rengarenk cıvıl cıvıl çiçeklerin hepsi birbirinden harika
Evet sayın periş, tabiat yapıyo yapıcağını bizede fotoğraflamak düşüyo.
Sayın handan hanım,
İnanıyorumki sizin bahçenizde çok daha güzelleri olacak.
Teveccühünüz efendim :)
Sevgi Durul
20-05-2011, 20:07
Bahçeniz rengarenk, cıvıl cıvıl. Emeklerinize sağlık.
Haseki küpelerini tohumdan mı yetiştirdiniz? Tohumdan yetiştirdinizse ilk yıl mı açtılar?
Sayın SDurul, sağolun teşekkür ederim.
Hayır açanlar tohum değil, tohumları bu sene yeni yetiştiricem inşallah, şimdi saksılarda çok küçükler daha.
Her bir kare içimi açtı. Katır tırnağına bayıldım. Sanırım bahceye diktiniz. Ben hala saksıda tutuyorum. Havuz bitince, gözümün önünede olsun istedim, oraya dikeceğim.
Kışın yeşil baharda çiçekli. İyi seçin dedim kendimce:)
Petunyanızın rengine de hayran kaldığımı belirtmeden gecemiyeceğim:)
Sağlıkla tadını cıkartın bahcenizin. Doğa sizi seviyor:)
Sayın cemo,
Evet aldığımda dikmiştim, bana göre en zor iş saksıda bitki bakmak o yüzden mümkün olduğu kadar az bulundurmaya çalışıyorum.
Birde bahsettiğiniz gibi kışın yeşil yazın çiçekli bitkiler, bundan sonra tercih nedenim.
Sayın Nevzat; Çiçekler, renkler harika. Mor salkıma hayran kaldım. Hayran kaldığımda yüzüm öyle bir ifade alıyor ki. Mümkünse kimse görmesin. :p Ben bile kendime gelince halime gülüyorum. Güzel bahçenizin sağlıkla tadını çıkarın dilerim.;)
Sayın Uzaylı,
Sağolun teşekkür ederim, bende sizin bahçenizle ilgili akıcı ifadelerinizi zaman zaman okuyorum.
Detaylardaki yorumlarınız (su kuyusu ve jeneratör hak.) takdir etmemek mümkün değil, bahçenizde sevdiklerinizle birlikte sağlık, mutluluk dilerim.
Clematis, sarı gül, genel görüntü, Ceanothus ve turuncu gül.
Of of of bu ne güzellik gülün rengine bayıldım harika...
nurcanaybay
26-05-2011, 16:03
Nevzat bey ;
ceanothus ne kadar güzel bir bitki ,çok beğendim.Yaz boyunca çiçekleniyor mu ?
Çalı türü sanırım.Biraz bilgi verebilirmisiniz ?
Zararlılarla arası nasıl ? Ne yer ne içer :))
Sayın nurcanaybay, evet güzel bir bitki, hep yeşil ve ilginç çiçeği var.
Ben yeni tanıştım kendisi ile bir şikayetim yok, memnunum.:D
Öyle sorun çıkaran bitki olacağını düşünmüyorum, evet çalı türü,tavsiye ederim.
Eser İlhan
26-05-2011, 19:03
Nevzat Bey,Ceanothus'u yeni mi aldınız? Türünü tam olarak ne, biliyor musunuz? Ben de Çamlıca Fidanlığından iki tane aldım ve bahçeme diktim ama henüz çok küçük benimkiler. Etiketlerinde Ceanotnus thyrsiflorus var. repens olarak geçiyor türü.^Kendileri gibi küçük çiçekler açıp duruyorlar ;) Siz ne zaman ve nerden aldınız?
Detaylardaki yorumlarınız (su kuyusu ve jeneratör hak.) takdir etmemek mümkün değil,
Teşekkür ederim. Ben bu forumdan çok şey öğreniyorum. İstedim ki tecrübe ettiklerimizden başkaları da istifade etsin. Mesela su motorunu almak ta başka bir bahçe sayfasından geldi aklımıza. Çünkü bizim pompa elektrik henüz olmadığından öylece takılı duruyor. Hem su motoru kuyuyu temizlemekte de çok işe yaradı. Böylece mil pompaya zarar vermeyecek.
Son resimler hele clematisler ve bahçe genel görünümü harika. Çok bakımlı. Maaşallah.
Kolay gelsin.
Nevzat Bey,Ceanothus'u yeni mi aldınız? Türünü tam olarak ne, biliyor musunuz? Ben de Çamlıca Fidanlığından iki tane aldım ve bahçeme diktim ama henüz çok küçük benimkiler. Etiketlerinde Ceanotnus thyrsiflorus var. repens olarak geçiyor türü.^Kendileri gibi küçük çiçekler açıp duruyorlar ;) Siz ne zaman ve nerden aldınız?
Sayın Eser hanım,
Yeni derken Nisan ayında falan almıştım, benimki tijli o yüzden büyük gözükebilir, ama sanırım çiçekleri aynıdır.
Cinsi İmpressus victoria.
Teşekkür ederim. Ben bu forumdan çok şey öğreniyorum. İstedim ki tecrübe ettiklerimizden başkaları da istifade etsin. Mesela su motorunu almak ta başka bir bahçe sayfasından geldi aklımıza. Çünkü bizim pompa elektrik henüz olmadığından öylece takılı duruyor. Hem su motoru kuyuyu temizlemekte de çok işe yaradı. Böylece mil pompaya zarar vermeyecek.
Son resimler hele clematisler ve bahçe genel görünümü harika. Çok bakımlı. Maaşallah.
Kolay gelsin.
Evet bana görede çok yararlı.
Ama siz düşüncelerinizi çok güzel ifade ediyosunuz onu belirtmek istedim.
Bahçe görüşleriniz için sağolun, insan işi gücü bırakıp bahçeyle uğraşırsa iyi kötü ortaya bişeyler çıkıyo.
Sevgili Nevzat güllere maşallah diyelim harika sebzeler saglıklı görünüyor mercanın çiçekler çok güzel ellerinize saglık...
Sayın Periş,
Sağolun teşekkür ederim, bu sene ilk defa altın çilek ve pepino diktim merak ediyorum bakalım nasıl olacak.
Sayın nevzat bey,gül ağcınız muhteşem ellerinize sağlık.
Sayın sevim4,
Teşekkür ederim, tabiat günü geldiğinde güzelliğini sergiliyo.
Hatmi çiçeği, jakmanini, lilyum, zambak ve mavi ladin.
Sevgili nevzat
Sundaville ve mandavilleyi havuzun kenarına, duvar dibine diktim nihayet:))
Bakalım kışı atlatacaklar mı. Benimkiler yeni yaprak cıkartıyor, sizin güzeller açmaya başlamış, kıskandım:)))
Ola ki; kışı atlamazlarsa diyerek, çelikten ürettiklerimi saksıda büyütüyorum.
Mutulukla gezdim bahcenizi. Clematislere bayıldım, mercanla mıydı o gördüğüm açmış hani.
Çok çokkk güzel herşey, sağlıkla tadını çıkartın.
ciceksever70
15-06-2011, 15:39
Eviniz, bahce, cicekler hersey cok güzel sayin nevzat. Elinize saglik. Mutluluk ve saglikla tadini cikarmanizi dilerim.
Sayın cemo,
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, benimki dıplabenia mandevilla'ya çok benziyo biraz daha büyük çiçeklisi, çiçeği çok ama boy yapmıyo (sarmaşık gibi) bakalım ne olacak.
Evet Mercan, ne kadar ilginç çiçekleri var değilmi!
Bende sizin göletin projesini rica edicem eğer mümkünse, çok güzel olmuş :o
Sayın ciceksever70,
Sağolun teşekkür ederim, bende sizin bahçenizi takip ediyorum, beğendiğim bahçelerden biriside sizinki çok başarılısınız, sizden öğreneceğim çok şey var herşey gönlünüzce olsun.
Elma, Hibiscus, Amarallis, Yasemin, ve Pendula.
bettyycim
15-06-2011, 20:15
Herşey bir harika ama ham elmalar çocukluğumu hatırlattı, karnımızıda ağrıtsa toplar yerdik çocuklarla ;)
Bende sizin göletin projesini rica edicem eğer mümkünse, çok güzel olmuş :o
Kazın yeri 1mt 30 cm, serin bir branda en güzeli. Atın içine su sümbülü ve nilüferleri. Uğraşmaya değmez diğer türlüsü ile.
Arkadaşım yaptı branda ile, inanın daha sağlıklı bizim havuzdan.
Sayın cemo, teşekkür ederim.
Kazmak yetiyomu, motor falan gerekmiyomu, sirkülasyon olmayınca su temiz kalabiliyomu?
Sevgili Nevzat liliumlar zambak çok güzel yeşil elmalar harika görünüyor yasemin ve güllere bayıldım ellerinize emeginize saglık...
Sayın Periş, teşekkür ederim.
Sayın cemo, teşekkür ederim.
Kazmak yetiyomu, motor falan gerekmiyomu, sirkülasyon olmayınca su temiz kalabiliyomu?
En kısa zamanda, size arkadaşımın havuzunu resimleyeceğim. Kararı siz verin.
Sevgili arkadaş Nevzat, Yazlık bahçeme yaptığınız ziyaret ve bahçenizde görüp beğendiğim Palownia ağacının fidanını bana hediye ettiğiniz için buradan da teşekkürlerimi ve memnuniyetimi bildirmek istiyorum. O gün biraz göz atsak da ,ben bu gün bahçenizi tekrar dolaştım. Sizin clematisleriniz bir hayli gelişmiş,yasemininiz de fevkalade, güller ona keza....
Sebze bahçesi de fevkalade görünüyor.İnşaallah iadeyi ziyaret edeceğim....Vallahi bahçelerde sizi pek göremiyoruz ama sessiz sessiz çok güzel işler başarmışsınız,ellerinize sağlık...... Eh ..artık yakında olduğumuza göre domatese bu sene para vermeyiz:)))))))...Şaka bir yana ama o enginar fidanında gözüm kaldı....Çok sıhhatli görünüyordu.... Arka bahçeye belki 20 tane diktim hiçbiri olmadı..Güneş istiyorlar tabii....
En kısa zamanda Uğur la sizi ziyarete geleceğiz. Uğur da sizi çok sevdi. Biz sizi yine bekleriz...O gün istediğimiz gibi ağırlayamadık, kusura bakmayın....Selamlar sevgiler.....
Teşekkür ederim berrin hanım, memnuniyetle o günde söylediğim gibi her zaman beklerim.
Uzun zamandır ara vermişim, biraz görüntü koyayım.
Cumhur Tonba
06-07-2011, 16:24
Elmalar kızarmaya başlamış.
Sayın Cumhur Tonba,
Hava kapalı idi bugün o yüzden biraz karanlık çıkmış sizide yanıltmış şeftaliler.
Cumhur Tonba
06-07-2011, 16:42
Merhaba Nevzat Bey,
Sayfanızı üstten aşağı tarayarak alta doğru inerken gözüme çarpmıştı. Bir de lilium fotoğrafı görmüştüm. Ham elmalar da vardı.
Gözüme ilk çarpan en üstteki şeftali olmuşdu. Haklısınız.
Sevgili Nevzat bahçenizin genel görünümü harika şeftaliler olgunlaşmaya başlamış lilyumlar çok güzel görünüyor ellerinize sağlık...
Sevgili Nevzat bahçenizin genel görünümü harika şeftaliler olgunlaşmaya başlamış lilyumlar çok güzel görünüyor ellerinize sağlık...
Sayın Periş, ilginiz ve görüşleriniz için teşekkür ederim.
Hatice Tarhan
08-07-2011, 22:30
Nevzat bey tek tek sayfaları inceledim hepsi bir birinden bakımlı ellerinize yüreğinize sağlık bahçenizin uzun uzun keyfini sürmenizi dilerim...
Hatice hanım, sağolun teşekkür ederim.
ligustrum
10-07-2011, 11:29
Sayın Nevzat; Zakkumlu resmin sol köşesine doğru açık yeşil renkli ağacınız gülibrişim mi yoksa akasya ya da ..?
Sağlılklı günler dilerim.
Sayın ligustrum, sağolun teşekkür ederim.
çok dikkatlisiniz, zakkum değil (zakkumum yok) gauralı resimdeki evet gül ibrişim.
ligustrum
12-07-2011, 02:11
Bu günlerde gülibrişimler en güzel halde, yani çiçekte olduğundan; gözüm odaklanı veriyor.
Ama gaurayı benzetiyorum zakkuma..Büyük dikkatsizlik.:(
Gülibrişimin salınan yapraklarını yakın plandan görürüz inşallah.
İlk defa yetiştirdiğim pepino
Yine benim için ilk olan goji beri ve altın çilek, daha sonra acem borusu.
mavikartal5
18-07-2011, 20:02
maşallah sayın nevzat, hasat zamanınız epeyce yaklaşmış.
saygılar
Sayın mavikartal5,
Valla merakla bekliyorum artık, umarım bu kadar beklemeye değer.
Sayın Nevzat dahlialara bayıldım. Renk ve büyüklükleri harika....İnşaallah çelik yaparsınız:)))
macuroğlu
18-07-2011, 20:37
çok güzel gözüküyor altın çileği ne zaman hasat ediyosunuz
Sayın Nevzat dahlialara bayıldım. Renk ve büyüklükleri harika....İnşaallah çelik yaparsınız:)))
Sayın berrinb,
Sağolun teşekkür ederim, ben çelik değilde soğanlı diye biliyorum.
çok güzel gözüküyor altın çileği ne zaman hasat ediyosunuz
Sayın macuroğlu,
İlk defa bu sene diktim bende bilmiyorum zamanını.
Sayın Nevzat ,yanlardan çıkan zayıf sürgünleri dikkatlice kesip torf toprakta ve yarı gölge bir yerde ,suyunu eksik etmezseniz , aynı dahliadan seneye bir tane daha edinmiş olursunuz....tabii komşuda pişer bize de ...ehhh...belki düşer hesabı ...olarak size su izahatı yapıyorum:))))..Ben böyle sbir çok dahlia yı çoğalttım. Patateslerini nerden aldınız ...Benim aldığım yerlerde bu renkler yoktu....Yazarsanız sevinirim...
Sevgili Nevzat dahlialar harika görünüyor pepino ve altın çilek maşallah büyümüş gelişmiş hasat zamanı yaklaşmış ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler....
Sayın Nevzat ,yanlardan çıkan zayıf sürgünleri dikkatlice kesip torf toprakta ve yarı gölge bir yerde ,suyunu eksik etmezseniz , aynı dahliadan seneye bir tane daha edinmiş olursunuz....tabii komşuda pişer bize de ...ehhh...belki düşer hesabı ...olarak size su izahatı yapıyorum:))))..Ben böyle sbir çok dahlia yı çoğalttım. Patateslerini nerden aldınız ...Benim aldığım yerlerde bu renkler yoktu....Yazarsanız sevinirim...
Sayın berrinb hanım, merhaba.
Siz çelik konusunda uzmansınız ben beceremiyorum valla, zaten Atlas için sizi bekliyorum, gelince dahlia çeliklerini hem size hem bana yaparsanız sayenizde çoğaltmış olurum.
Sevgili Nevzat dahlialar harika görünüyor pepino ve altın çilek maşallah büyümüş gelişmiş hasat zamanı yaklaşmış ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler....
Sayın Periş,
Sağolun çok teşekkür ederim.
Sayın Nevzat bey, Dahlia için dünyanın bir ucuna bile giderim:)) Şu sıcaklar biraz geçsin ,sizin bahçedeyim....Ama davetinize pişman olmazsınız inşaallah:)) Şaka bir şyana atlası almaya geleceğim tabii de o arada dahliadan bir çelik alırım...sağol arkadaşım..teşekkürler...Ellerine sağlık.....
Berrin hanım yaz bitiyooo...
Sevgili arkadaşım Nevzat bey bayramınızı kutlar ailece nice sağlıklı ve mutlu bayramlar dilerim...Selamlarve sevgiler....
Çok teşekkür ederim Berrin hanım, bende sizin ve ailenizin bayramını en samimi dileklerimle kutlar, yaşamınızda herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim.
Sonbaharın son güzellikleri...
Sonbahar güzelleri göz dolduruyor nevzat bey.
solanum hep çiçekli göz doldurucu. Gauranız ne güzel serpilmiş maşallah.
Size güvenerek bahçeye diktiğim sundavil (mandavilmiydi, aradaki farkı hala çözemedim de:o) şimdilik iyi durumda.
Daha sık görmek isteriz bahçenizi, mutluluklar size.
Sayın cemo,
Valla onu bende çözemedim (sundavil-mandavil) ama benimki çok iyi sayılmaz
yeri güzeldi ama toprağı güzel değildi ondan olabilir.
Solanum'la yeni tanıştım ama sevdim güzel bir bitki.
Herşey gönlünüzce olsun.
Sevgili Nevzat,, sonbahar kadifeleriniz ve bodrum papatyalarınız sanki daha güzelleşmişler...İşi bir hayli ilerletmişsiniz, Pepinolar,altın çilekler ...Afiyet olsun....Benim atlas inşaallah duruyordur:))Hem sizden ,hemde sevgili Zafer beyden alacağım var da bir türlü kısmet olmadı...:( Oldu olacak çiçeklenmesini bekleyeyimde öyle alalım :))) Sevgiler..Saygılar...
Sayın Berrin hanım,
Evet bazı bitkiler canlandı kendi hallerine bırakmıştım ondan olabilir, Pepino ve altın çilek ilk defa dikmiştim, bilmiyorum seneye dikermiyim.
Valla atlas'ı sizden haber çıkmayınca bir arkadaşa hediye ettim, demiştim saksılı bitki bakmak bana çok zor geliyor, ama arzu ederseniz 1 ad. daha paulovnia verebilirim.
Selamlar, sevgiler...
Sevgili Nevzat..Yeni yılınızı kutlar ..2012 de sağlıklı,mutlu bol çiçekli , günler dilerim:))
Berrin hanım, çok teşekkür ederim.
Bende yeni yılınızı kutlar, yeni senenin size ve ailenize mutluluk, huzur getirmesini dilerim.
Yeni sezonun hazırlıkları başladı:rolleyes:
Clematisler ve dağ çileği frenk üzümü v.s.
Eser İlhan
07-03-2012, 18:59
Nevzat bey, clematisleri nerden aldınız?
Eser hanım Beylikdüzü bauhaus'a gelmiş 5 değişik renk var.
Eser İlhan
07-03-2012, 19:33
Harika. Yarın hemen ordayım :))
Geçen yıl da sizden haber almıştım Clematis armandii'leri. Bu yıl da yine sizinle açıyorum sezonu..
(Bu arada armandii'niz nasıl? Benimkilerde tomurcuk var epeyce,ama sert kış rüzgarları ile yaprakları epey hırpalandı.Sanırım yer değiştirmem gerekecek)
Benimkinin durumu gayet güzel, yerinde duramıyo gibi gözüküyo maşallah, baya tomurcuklu havalar biraz yumuşağınca sanırım fışkıracak.
Sevgili Nevzat arkadaşım...Vallahi bu Armandii size İlkbaharın en güzel bahçesi ünvanını kazandırır, diyorum... Nergislerinizde çok çok güzeller...Armandii yi kaç senelik ?? Benim yazlıktakini geçen sene dikmiştim...Bu sene açtı. ama sizinki kadar gelişmiş değil...Yani benden evvel Armandii yi paylaştınız...madara oldum gibi gibi...:))))))
Hevesim kursağımda kaldı...Sezonun ilk armandii çiçeklerini koyacaktım...Sessiz sessiz ve derinden gidenlerden artık korkmaya başladım ...:))))))
İstanbuldakinde daha tık yokk..
Şaka bir yana arkadaşım, hakikaten içim açıldı...Ellerin dert görmesin...Harika bahçenizde güle güle keyfini çıkarın baharın....:Selamlar sevgiler...:)))
Berrin hanım, estağfurullah siz her zaman öndesiniz, benimkide eski değil geçensene dikmiştim.
Sizinkiler daha güzel açar inşallah.
İyi dilekleriniz için teşekkürler. Selamlar..
Kiraz ağacı çiçekleri, oster, leptospermum ve gerbere.
Merhaba efendim,
Bahçeniz ve bitkileriniz çok güzel, severek didinilmiş hissi farkediliyor.
Gecikmeli ziyaretimi; ağaçlar.net ailesinin binbir güzellikleri olan bahçelerinin çokluğuna, ihmalciliğime dayandırıp hoşgörünüze sığınırım.
Sağlıkla kalın sevdikleriniz ile inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Merhaba efendim,
Bahçeniz ve bitkileriniz çok güzel, severek didinilmiş hissi farkediliyor.
Gecikmeli ziyaretimi; ağaçlar.net ailesinin binbir güzellikleri olan bahçelerinin çokluğuna, ihmalciliğime dayandırıp hoşgörünüze sığınırım.
Sağlıkla kalın sevdikleriniz ile inşallah.
Saygılarımla lütfen.
Merhaba sayın mrduran,
Ziyaretiniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür eder, saygılar sunarım.
Bahar görüntüleri, Convolvulus cneorum sense, Şakayık katır tırnağı,Mor salkım, lale ve Leylak.:o
Çim biçme sezonunu bugün açtım,:o çok beğendiğim sarı pon pon güller açmaya başladı, haseki küpeside öyle, ve zerdali.
İyi yaaa..Zerdaliye para vermeyeceğiz bu yaz demek ki....Komşuda pişen, bize düşer elbette..:)))
Nevzat bey,sarı ponpon ,dikensiz gülün beyazını biliyorum..Sarısı da varmış...Benim yazlıkta yan komşumun bahçesinde vardı üç metre kadar sarmıştı , bir taraftanda benim arka çardaktan her sene sarkıp açardı..Harikaydı...Bir bilinçsiz bahçıvan (denmez yaa.) tarafından katledilmiş...Arkadaş çok üzülmüştü...Dolayısıyla bende tabii...
Sizin bu güllünüz bana onu hatırlattı. Sizinkide sarmaşık türü galiba...Ama bir defa açıyor..Bütün senede yaprak veriyor..Bahar çiçeği...l62 mesajdaki çiçekleriniz harika açmışlar..Cistus dediğiniz çiçeği ilk defa gördüm..devamlı açıyor mu ??...
Ellerinize sağlık..çim derdiniz de bitmiş..Ne mutlu size...bende önümüzdeki hafta taflanlara şekil vereceğim, budama testeresiyle...Bayağı da yoruyor..:))
Kolay gelsin....Sevgiler selamlar...:))
Tabii düşer Berrin hanım, pon pon gülün beyazıda var o daha açmadı, ben çok seviyorum onları hem estetik olarak güzel hemde sorunsuz bitkiler.
Cistus'un başka bir cinsi vardı onu yaşatamadım ama bu daha dayanıklı, eylül'e kadar açacak.
Çim biçme işine bugün başladım, görüntüsü güzel oluyo, zahmetsiz güzellik olmuyo artık seve seve uğraşıcaz.
Sevgili Nevzat, cistus dediğiniz bence Convolvulus cneorum. Bu ara da herşey çok güzel, ellerinize sağlık.
Sevgili Nevzat, cistus dediğiniz bence Convolvulus cneorum. Bu ara da herşey çok güzel, ellerinize sağlık.
Sayın Jineop, evet yanılmışım doğrusu dediğiniz gibi Convolvulus cneorum sense, dikkatiniz ve bitki bilginizi takdir ediyorum, teşekkür ederim açıklamanız için.:o
En alttaki zerdali resmini eklemeyecektiniz :=)) nasıl canım çekti.Çiçekler harika görünüyorlar.
En alttaki zerdali resmini eklemeyecektiniz :=)) nasıl canım çekti.Çiçekler harika görünüyorlar.
Sıkın dişinizi az kaldı, zerdali için:D
Mor salkım, acer palmatum, Miss Bateman ve Ereesia'lar.;)
Harika fotolar , muhteşem görünüyorlar .
Ellerinize sağlık .
Sayın nardane, sağolun teşekkür ederim.
Orhan Özbilgiç
28-04-2012, 21:09
Nevzat Bey;
Tam anlamıyla yaşanası bir bahçe yaratmışsınız.
Tüm bitkileriniz son derece bakımlı. belliki sevgi ve özeninizi karşılıksız bırakmamışlar.
Keyifle gezilecek bir sayfa.
Ellerinize sağlık.
Orhan bey, sağolun teşekkür ederim severek oyalanmaya çalışıyorum işte...
clematis star of india, iris, aslan ağzı.
Rogue cardinal, star of india açmaya devam ediyor,küpeli ve bir gül.
Harikalar yaratmışsınız ellerinize sağlık. Her biri ayrı güzellikte bir tablo oluşturmuş.
Harikalar yaratmışsınız ellerinize sağlık. Her biri ayrı güzellikte bir tablo oluşturmuş.
Sayın almira, sağolun teşekkür ederim.
Eser İlhan
06-05-2012, 15:54
Nevzar bey, 176. mesajdaki tel kafesi siz kendiniz mi yaptınız? Bu sistemde bitki içerde ortada kalıyor değil mi? Ben de böyle birşey düşünüyorum clematis armandii için. Hatta bitkiyi yarı boyuından budamak istiyorum. Üst kata kadar uzadı. Herhalde en az 3m. olmuştur. Ama çok narin. Üstten kesersem belki alttan sürgün verir diye düşünüyorum..
Cymbelina
06-05-2012, 16:33
Bayıldım, resimlerinizin her biri ayrı bir güzellik, hepsi şahane, böyle güzellikler içinde yaşıyor olmak ömrü uzatıyordur belki gerçekten de. Bahçenizde güzel günler dilerim:)
Nevzar bey, 176. mesajdaki tel kafesi siz kendiniz mi yaptınız? Bu sistemde bitki içerde ortada kalıyor değil mi? Ben de böyle birşey düşünüyorum clematis armandii için. Hatta bitkiyi yarı boyuından budamak istiyorum. Üst kata kadar uzadı. Herhalde en az 3m. olmuştur. Ama çok narin. Üstten kesersem belki alttan sürgün verir diye düşünüyorum..
Evet Eser hanım ben yaptım, ben yaptım derken hazır kafesi rulo haline getirdim o kadar.
Başka bir Clamatis'im (Jakmanini) için bende aynı şeyi yapmayı düşünüyorum ,bu sene 1.5 metreden budamıştım budadığım yerin üzerinden filiz verdi alt tarafı kel kaldı, üstten hala gidiyo o yüzden seneye artık dipten budamayı düşünüyorum.:o
Bayıldım, resimlerinizin her biri ayrı bir güzellik, hepsi şahane, böyle güzellikler içinde yaşıyor olmak ömrü uzatıyordur belki gerçekten de. Bahçenizde güzel günler dilerim:)
Sayın Cymbelina, sağolun teşekkür edrim, uzatıyormudur dersiniz....
Cymbelina
06-05-2012, 17:09
Uzatıyor olabilir Sayın Nevzat, tam olarak öyle olmasa bile dolaylı yoldan faydası mutlaka vardır böyle bir bahçenin:) İnsanın ruhu doyuyordur, yanısıra şükrediyordur insan, ayrıca stresi bir nebze de olsa azalıp mutluluk hormonu salgılanıyordur, bu tür şeyler işte:) Bunlar 7/24 sürekli olmuyordur belki, belki her gün göre göre göz alısıyor, zamanla önündeki güzelliğin kıymetini görmez oluyordur, alıştığı için. Bu kişiye göre de değişir, bahçe sahipleri daha iyi bilir ömür uzuyor mu uzamıyor mu;)
Eser İlhan
06-05-2012, 18:33
Uzatıyor olabilir Sayın Nevzat, tam olarak öyle olmasa bile dolaylı yoldan faydası mutlaka vardır böyle bir bahçenin:) İnsanın ruhu doyuyordur, yanısıra şükrediyordur insan, ayrıca stresi bir nebze de olsa azalıp mutluluk hormonu salgılanıyordur, bu tür şeyler işte:) Bunlar 7/24 sürekli olmuyordur belki, belki her gün göre göre göz alısıyor, zamanla önündeki güzelliğin kıymetini görmez oluyordur, alıştığı için. Bu kişiye göre de değişir, bahçe sahipleri daha iyi bilir ömür uzuyor mu uzamıyor mu;)
Ben de ömrü uzattığını ve anlam kattığını düşünüyorum doğrusu :o Ama güzellikleriyle değil de daha çok bir amaç ve beklenti getirdiği için. Bahçede bir sene sonrası için devamlı hayal edecek ve bekleyecek birşeyler oluyor ve bu yaşama anlam katıyor, heyecan ve sevinç katıyor diye düşünüyorum. Birlikte gelen güzellikler de bonusu oluyor bu bekleyişin...
Allah herkesin gönlüne göre versin, sayın Cymbelina.
Ben de ömrü uzattığını ve anlam kattığını düşünüyorum doğrusu :o Ama güzellikleriyle değil de daha çok bir amaç ve beklenti getirdiği için. Bahçede bir sene sonrası için devamlı hayal edecek ve bekleyecek birşeyler oluyor ve bu yaşama anlam katıyor, heyecan ve sevinç katıyor diye düşünüyorum. Birlikte gelen güzellikler de bonusu oluyor bu bekleyişin...
İnşallah öyle oluyodur, Eser hanım.:o
Cymbelina
09-05-2012, 17:21
Allah herkesin gönlüne göre versin, sayın Cymbelina.
Amin:)
Sarmaşık gül, ilk açan lilyum'um, küpeli ve karışık görüntüler.
Vangela, küpeli, petunya, ceanothus, vs.
Nevzat bey ne kadar güzel ve bakımlı bir bahçeniz var. Bitkilerinizde sizin bu ilginizi karşılıksız bırakmamışlar. Ellerinize sağlık buradan herşey mükemmel görünüyor. Bahçenizi merakla takipteyim.
Sayın elifnaz, sağolun teşekkür ederim, bir yaştan sonra bahçe yaşamımın bir parçası oldu, güzelliklerine katkıda bulunabiliyosam ne mutlu bana, ayrıca siz arkadaşların motivasyonlarının payıda çok elbette.
Kardeşim vallahi ellerin dert görmesin...Bu ne bakım, temizlik, ferahlik....Çiçekler deseniz birbirinden güzeller...Güleri yolup yolup da kaçasım geldi...:)))... Hele o mavi mavi salkım ..ahh o nedir öyle ..Tanrı aşkına ...daha neler göreceğiz bakalım bu yaz boyunca..:)
Sessiz ve derinden gidenlerden korkunuz demişler ya çok doğru...:)) Yaz bombalarını yavaş yavaş patlatıyorsunuz sevgili Nevzat bey arkadaşım.... tekrar tebrikler...Gelip de bir çay içmek inşaallah bu yaz bize de nasip olur...:)) Sevgi ve selamlar ..Tanrı nazarlardan korusun.......:)
Nevzat Bey bahçenize bayıldım, bahçenin ilk haliyle son hali arasında muazzam fark var, hem de bu kadar kısa sürede ... Tebrik ediyorum.
Kardeşim vallahi ellerin dert görmesin...Bu ne bakım, temizlik, ferahlik....Çiçekler deseniz birbirinden güzeller...Güleri yolup yolup da kaçasım geldi...:)))... Hele o mavi mavi salkım ..ahh o nedir öyle ..Tanrı aşkına ...daha neler göreceğiz bakalım bu yaz boyunca..:)
Sessiz ve derinden gidenlerden korkunuz demişler ya çok doğru...:)) Yaz bombalarını yavaş yavaş patlatıyorsunuz sevgili Nevzat bey arkadaşım.... tekrar tebrikler...Gelip de bir çay içmek inşaallah bu yaz bize de nasip olur...:)) Sevgi ve selamlar ..Tanrı nazarlardan korusun.......:)
Sayın Berrin hanım, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
İnsanın tek meşguliyeti bahçe olunca iyi kötü bişeyler oluyo, beğendiğinize sevindim, her zaman söylediğim gibi buyurun beklerim.
Sevgiler, saygılar.
Nevzat Bey bahçenize bayıldım, bahçenin ilk haliyle son hali arasında muazzam fark var, hem de bu kadar kısa sürede ... Tebrik ediyorum.
Sayın Canan, sağolun teşekkür ederim.
Evet Eser hanım ben yaptım, ben yaptım derken hazır kafesi rulo haline getirdim o kadar.
Başka bir Clamatis'im (Jakmanini) için bende aynı şeyi yapmayı düşünüyorum ,bu sene 1.5 metreden budamıştım budadığım yerin üzerinden filiz verdi alt tarafı kel kaldı, üstten hala gidiyo o yüzden seneye artık dipten budamayı düşünüyorum.:o
Dibten derken 30 cm den demek istediniz sanırım;)
Cistus ve farklı bir görüntü.
Dibten derken 30 cm den demek istediniz sanırım;)
Mümkün olduğunca kısa sayın Jineop, evet 30 cm. olabilir, diğerlerinde öyle değil ama Jakmaninide öyle yaparsam daha güzel olacağını düşünüyorum.
Sizin bu türde öyle bir denemeniz varsa bilmek isterim.
Mümkün olduğunca kısa sayın Jineop, evet 30 cm. olabilir, diğerlerinde öyle değil ama Jakmaninide öyle yaparsam daha güzel olacağını düşünüyorum.
Sizin bu türde öyle bir denemeniz varsa bilmek isterim.
Büyük çiçekli geç çiçeklenen clematisler den olan Jackmanii
Budama şubat-mart aylarında yapılır. İlk yıl altta 30cm kalacak şekilde, ikinci yıl ve sonrasında gövde kısım 70-80 kalacak şekilde büyüyen tüm geri kalan aksan kesilerek yapılır.
;)
Çok teşekkür ederim, ben malesef belirttiğiniz periyotu uygulamadım, (ilk yıl, ikinci yıl vs.) budama döneminde 30 cm. den budayacağım, umarım daha güzel görünür.
Enginar, ilk çiçeklenen domates, daha meyvasını göremediğim Gilaboru, sebze bahçesi, ve Goji bery.
lobelya, tohumu hediye lif kabağı, ve Ceanothus.
Piilu açmaya devam ediyor.
Birkaç güne kadar iyice kararır.
Zambak, Sarmaşık gül, ve yasemin.:o
Eser İlhan
28-05-2012, 19:47
Nevzat bey, bahçeniz ve bitkileriniz çok güzel (maşallah ;) ). Geçen yıl gelip Pawloniayı alamadık bir türlü ama bu yıl bu güzel bahçede çay içmeye gelebiliriz ansızın :p Ne de olsa kapı komşu sayılırız...
Birkaç güne kadar iyice kararır.
Kara dutum ,çatal karam , çingenem
Yok artık bayılmıyorum sanırım kalp krizi geçireceğim :) Harikalar nazarlardan uzak .
Nevzat bey, bahçeniz ve bitkileriniz çok güzel (maşallah ;) ). Geçen yıl gelip Pawloniayı alamadık bir türlü ama bu yıl bu güzel bahçede çay içmeye gelebiliriz ansızın :p Ne de olsa kapı komşu sayılırız...
Teşekkür ederim, sağlık olsun Eser hanım, tabii neden olmasın buyrun her zaman beklerim.
Adalet Yağcı
28-05-2012, 21:13
İlk sayfadan itibaren tüm bahçenizi gezdim Nevzat bey.
Büyük emek vermişsiniz, bitki çeşitlerinizi çok beğendim, özellikle clematislerinize ve ceanothusa bayıldım.
Sevgili Nurcanaybay da sormuş size, ben de sormak istiyorum, ceanothus gerçekten mavi mi açıyor, tüm yaz çiçekli kalabiliyor mu?
Cemo'nun tavsiyesi olan süs havuzunu da düşünün bence, bahçenize çok yakışacaktır.
Güzel bahçenizde mutlu bir yaz geçirmenizi diliyorum.
Sayın Adalet Yağcı hanım, teşekkür ederim.
Ceanothus evet mavi açıyor tüm yaz değil ama uzun süre çiçekli, hep yeşil güzel bir bitki.
Havuzu hala düşünüyorum bakalım ne zaman yapabilicem.
Klematis Jakmanini, Küpeliler, Zambak, ve genel görüntüler.:o
Orhan Özbilgiç
30-05-2012, 20:35
Nevzat Bey;
Çok güzel bir bahçe oluşturmuşsunuz. Elinize sağlık.
Düzenli, özenli ve seçkin bitkilerden oluşu beğenmemin ana nedeni.
Sağlık içinde sefasını sürün.
Orhan bey teşekkür ederim, tek meşguliyetim bahçe öyle oluncada iyi kötü bişeyler oluşuyo.
Hediye (7 nci. yıl toplantısında) çiçeğim.
Amarallis, Ceanothus çiçeği ve genel görüntü.
serpil özdemir
03-06-2012, 23:29
Piilu açmaya devam ediyor.
Ama böylede yapılmazki syn Nevzat by ,yine bana bauhaus a mekik dokumaya başlatacaksınız .Tamda vazgeçmişken özellikle bu cinsini istiyorum , bayrampaşa forum marmara kaç kere gittim allah bilir .Ellernize sağlık herşey ne kadar güzel nazarlar değmesin .
Serpil özdemir hanım, çok teşekkür ederim.
Piilu gerçekten güzel, hem görünüş olarak hemde daha uzun süre çiçekli.
Beylikdüzü Bauhaus'ta yakın zamana kadar vardı, bileydim yardımcı olurdum, yinede bakarım.
Hediye (7 nci. yıl toplantısında) çiçeğim.
Nefis bir penstemon , ellerinize sağlık.
İlk sayfadan itibaren tüm bahçenizi gezdim Nevzat bey.
Büyük emek vermişsiniz, bitki çeşitlerinizi çok beğendim, özellikle clematislerinize ve ceanothusa bayıldım.
Sevgili Nurcanaybay da sormuş size, ben de sormak istiyorum, ceanothus gerçekten mavi mi açıyor, tüm yaz çiçekli kalabiliyor mu?
Cemo'nun tavsiyesi olan süs havuzunu da düşünün bence, bahçenize çok yakışacaktır.
Güzel bahçenizde mutlu bir yaz geçirmenizi diliyorum.
Ablam gerçek mavi ama çiçeklenme süresi leylaklar kadar:(
Amariliys , tacını yeni takmış genç bir kraliçeye benziyor....Harika bir foto olmuş ..ellerinize sağlık sevgili nevzat arkadaşım....:))
Amariliys , tacını yeni takmış genç bir kraliçeye benziyor....Harika bir foto olmuş ..ellerinize sağlık sevgili nevzat arkadaşım....:))
Teşekkür ederim Berrin hanım.
Amarallisler, gün güzeli, hebe..:o
Hemoracallis, hostalar, yasemin, klematis.:o
günebakan
04-06-2012, 22:23
Nevzat bey amarlisler harika yasemin ve clematisler ayrı bir güzel böyle güzel bahçeler de gezdikçe daha çok bahçeli bir evim olsun diye dua ediyorum:)
Sayın günebakan teşekkür ederim, inşallah dilekleriniz kabul olur.
Eser İlhan
05-06-2012, 05:16
Hostalar çok güzel.. İki renklisinden bir saksı bende de var. Mavisinden de aradım ama bulamadım. Bir ara Istanbul peyzajda varmış.Ama ben gidene kadar tükenmiş :(
Benim hosta şu sıra çiçek açmak üzere. Toprağa dikmeyi düşünüyorum ama yer için bir türlü karar veremiyorum. Sprinklerin attığı su fazla mı sert vurur diye endişeleniyorum.Sizinkiler nasıl sulanıyor?
Ben B.çamlıca fidanlığından almıştım, saksıda bitki bakmak benim için en zor iş.
Günde 2-3 saat güneş alan ve 3-4 metre ilersinde küçük bir spring olduğu bölgede şimdilik memnunlar.:o
Sayın Nevzat çok düzenli ve itinalı bir bahçe ellerinize sağlık. Bahçenizde sağlıcakla oturun....Saygılar.
Sayın gülsu, çok teşekkür ederim.
füsunANK
05-06-2012, 22:56
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/197788d1300697438-resimler-0012.jpg
Bu bahçenizin 2011 deki hali imiş. İlk fotoğraf. O günden bu güne harikalar yaratmışsınız. Tek tek sayamayacağım çünkü hepsini çok beğendim :) Hepsi birbirinden güzel, hatta şahane. Tertemiz, bakımlı bir bahçe. Ellerinize sağlık. Keyifle yaşayın o güzellikler içinde.
Sayın füsunANK, sağolun teşekkür ederim.
Benim işim makina yedek parça işleriydi artık yapmıyorum, bahçe hakkında hiç bir bilgim yoktu, buradaki arkadaşlardan esinlenerek birşeyler yapmaya çalışıyorum, beğeniliyor olması benim için mutluluk verici.
Selamlar, herşey gönlünüzce olsun.
Sayın nevzat bey 1 yıl da bu değişim vallahi tebrik etmek çok az bence bu güzellikler için siz yinede acizane tebrik ve takdirlerimi kabul edin.
Sayın kılıç çok teşekkür ederim.
Fotoğrafın mart ayında çekilmiş olmasınında payı var tabi, kış ayı olması nedeni ile görüntü doğal olarak silik çıkıyo.
Amarallisler ve farklı görüntüler..
Sn Nevzat.
Bu bahçeye kem gözler nazar değmesin diye Birde nazar boncuğu tak.
O yedek parça işini bende yaptım,
Saygılar.
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/197788d1300697438-resimler-0012.jpg
Bu bahçenizin 2011 deki hali imiş. İlk fotoğraf. O günden bu güne harikalar yaratmışsınız. Tek tek sayamayacağım çünkü hepsini çok beğendim :) Hepsi birbirinden güzel, hatta şahane. Tertemiz, bakımlı bir bahçe. Ellerinize sağlık. Keyifle yaşayın o güzellikler içinde.
Mucize dedikleri bu olmalı, inanılmaz. Ellerinize sağlık.
Sn Nevzat.
Bu bahçeye kem gözler nazar değmesin diye Birde nazar boncuğu tak.
O yedek parça işini bende yaptım,
Saygılar.
Çok teşekkür ederim, sn. hk50 özür dilerim mesajınızı yeri gördüm.
Ben büyük sanayi makinalar ile uğraşmıştım, sizinkide öğlemiydi acaba.:o
Kablumbağa nerden geldi nasıl girdi bilemiyorum, sabah gördüm daha sonra göremedim.:o
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.