View Full Version : Minyatür menekşeler için sulama kabı
klubnika
18-02-2011, 20:20
Değerli arkadaşlar, menekşelerde kullanılan saksı yerine çok rahatlıkla plastik bardak kullanılabilirsiniz. Dikkat edecek olan saksıların boyutları, menekşeler için bitkinin boyu (çapı) 1 olarak sayarsak, saksının boyu 1/3 olmalı. Yani bitki 20 -15 cm ise saksı sadece 5,5 - 6,5 cm olması gerek
Benim kullanmış olduğum malzemeler
klubnika
18-02-2011, 20:24
Plastik kaplar ve fitilli sulama
klubnika
18-02-2011, 20:26
Konu ilgili bir kaç tane resim daha
Bu sulama kabı minyatür menekşeler için ideal olduğunu düşünüyorum, hem fitilde, hem de kap açık olduğu için buharlaşan su bitkinin etraftaki nem değeri yüksek tutar :)
Değerli arkadaşlar, menekşelerde kullanılan saksı yerine çok rahatlıkla plastik bardak kullanılabilirsiniz. Dikkat edecek olan saksıların boyutları, menekşeler için bitkinin boyu (çapı) 1 olarak sayarsak, saksının boyu 1/3 olmalı. Yani bitki 20 -15 cm ise saksı sadece 5,5 - 6,5 cm olması gerek
Benim kullanmış olduğum malzemeler
Sevgili Klubnika,
Şeffaf plastik bardakta yetiştirdiğim yavru menekşelerin toprağında ve bardağın bol ışık alan yanal yüzeylerinde yosun ( alg) oluşmaya başladı. Bu durum menekşeye zarar verir mi?
Sevgili maki, şeffaf bardakların menekşe köklerine iyi gelmediğini biliyorum. Köklerin direkt ışığa maruz kalması, kurumalarına sebep oluyormuş.
Bu arada Klubnikacığım, sistem çok güzel. Özellikle bizim gibi menekşe sayısı çok fazla olanlar için. Artık sulama sıkıntılı bir hal almaya başladı çünkü...
klubnika
21-02-2011, 09:04
Benim koleksiyondaki minişler
klubnika
21-02-2011, 09:15
Sevgili Klubnika,
Şeffaf plastik bardakta yetiştirdiğim yavru menekşelerin toprağında ve bardağın bol ışık alan yanal yüzeylerinde yosun ( alg) oluşmaya başladı. Bu durum menekşeye zarar verir mi?
Bilmiyorum!? Ne kadar zarar var…? Benim yavrular hep şeffaf bardaklarda ve bugüne karar problem olmadı, ama ışık bende yandan değil üstten vurdu için yosun pek oluşmuyor. Yosunlu olanlar da var, onların gelişmede hiçbir fark göremedim. Köklerde de fark yok, çoook sağlıklı ve oldukça yaygın. Yavru dönemi bittikten sonra ben şeffaf değil de kahve fincanları kullandığı için belki de farkı göremiyorum.
bu menekşeler birer harika bende böyle yetiştirmek istiyorum
Benim koleksiyondaki minişler
cok guzeller masallah.gul gibi acanini da ilk kez gordum cok sevdim.
antiaging
11-12-2012, 21:49
Sulamada kullandığınız ipliğin bir öelliği varmı yoksa herhangi yünlü bir iplik iş görürmü
Fitil olarak kullanılacak ipin sentetik olması, kuruyunca su emebilmesi gerekiyor. Ağrılıklı akrilik ipler fitile uygun oluyor.
Fitil olarak bayan ten ( ten ) çorabını saksı büyüklüğüne göre şeritler halinde keserek kullanabilirsiniz. Aşağıdaki başlıkta detay bilgi var.
http://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/23486.htm
sardunyadervis
14-02-2013, 17:06
o boy 5, 5 cm gibi saksıları nerelerden bulabiliriz
Temini en zor saksı ebatı malesef. Böyle bir link buldum google'da...
Garden Center - Saksilar - Terracota - Terracotta Mini Kaktus (http://www.gardencenter.com.tr/saksilar/terracota-saksilar/terracotta-mini-kaktus_1551-detay.html)
sardunyadervis
15-02-2013, 22:49
Temini en zor saksı ebatı malesef. Böyle bir link buldum google'da...
Garden Center - Saksilar - Terracota - Terracotta Mini Kaktus (http://www.gardencenter.com.tr/saksilar/terracota-saksilar/terracotta-mini-kaktus_1551-detay.html)
cok tesekkur ederim guzel bir link miş
guzelcem
04-06-2013, 18:47
Menekşelerin binbir çeşitlerini ilk kez görüyorum, çok etkilendim gerçekden emek sarfetmişsiniz tebrik ediyorum.... 1001 kere MAŞAALLAH...
menekşecibabadan aldığım minyatür yavrular geldi. inşallah çok güzel olacak. ilk kez büyütcem bu türü.
turkankaragoz
11-08-2013, 16:13
Sn klubnika hayran kalmamak mümkün değil. Sulamada nasıl baş ediyorsunuz çok merak ettim. Gerçi sevince sorun olarak görünmüyor da ben buradan bakınca hem imrendim hemde daraldım ne yalan söyleyeyim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.