View Full Version : Ankara toplantısı (Beynam ormanları) 3 Aralık 2006
Bu cuma günü toplanalım mı? Öğleden sonra Kızılay'da bir yerde...
Chewbacca
01-11-2006, 12:52
Bana uyar valla...
wonderlands
01-11-2006, 16:06
bu sefer söz vermeyeyim. cuma günü dersim var yetişemem herhalde ama uygun olursam gelmeye çalışırım ..
Bende cuma günü gelebileceğimi hiç sanmam.
Cuma günü saat 17 den sonra olacaktı.
Peki Cumartesi'ye ne dersiniz?
Haftanın her günü için sormadan, siz hangi günler müsaitsieniz ona göre belirleyelim ya da... ;)
Hafta sonları gündüz buluşmayı tercih ederim ama tabi herkes müsait olmayabilir. Hafta içi devlet çalışanları ve işçiler için zor olur. Zaten 17.30 dan önce memurlar 19.00 dan öncede özel sektör işçileri çıkamaz. Mutlaka herkese uyacak bir gün ve saat bulmak zor. İllada herkes gelebilecek diye bir şartta yok gelemezsek çok şükür burda hep beraberiz ne söylendi ne karar alındı bize aktarırsınız.
Chewbacca
02-11-2006, 11:43
Önceden haber vermek şartı ile, bana hemen her gün uyar...
Gün belirleyin arkadaşlar ben gelmeye çalışırım.
Bu arada pek karabatak buldum kendimi;)
malina-x
02-11-2006, 22:20
benim yapmam gereken dolu is var, tabi bu isleri yapacagim anlamina gelmiyor, firsat bulursam gelirim.
bir sn burasi herkese acik bir yerdi degil mi, yani herkes okudu :), neyse ki musteriler nickname mi bilmiyor, bir malina biliyor...
Hafta sonu karla karışık yağmur bekleniyormuş arkadaşlar ona göre ayarlayın toplantıyı geçen yağmurda çok felaketti ortalık. Sonra karadenize doğru akarken bulmayalım kendimizi. **** gittiğimiz yerde masaların üstüne tünemiş şekilde.:D
malina-x
04-11-2006, 19:04
biz de 12 kasimda istanbul'lularla ayni saatte toplanabiliriz.
hatta izmir'lilerde toplansin ulke capinda agaclar.net toplantisi yapalim :)
biz de 12 kasimda istanbul'lularla ayni saatte toplanabiliriz.
hatta izmir'lilerde toplansin ulke capinda agaclar.net toplantisi yapalim :)
Neden 12 Kasım'da hep beraber istanbullulara katılmıyoruz? Bizim de hobi bahçemiz olsun orası hehheee...
(o hobi bahçesi işlerine pek imrendim doğrusu, hatta kıskandım. Chewe bunu söylediğimde "gelin bizim evin arka bahçesini bu iş için tahsis edelim" diye dalga geçti.)
Bizimki hobi bahçesi değil, chewin arka bahçesi olur ancak:p
Chewbacca
05-11-2006, 13:20
eee anca bu kadar olur abla. Baksana ey Ankara grubu toplanalım diyoruz, bir kişi yahu hani c.tesi toplanacaktık demiyor...
Bu gidişle arka bahçeyi anca adam ederiz.
malina-x
05-11-2006, 14:50
eee sey ben diyecektim ama mjgn, sen bir sey yazmayınca işiniz olduğunu düşündüm. yani toplanalım dediniz ama toplanıyoruz demediniz :)
Neden 12 Kasım'da hep beraber istanbullulara katılmıyoruz? Bizim de hobi bahçemiz olsun orası hehheee...
(o hobi bahçesi işlerine pek imrendim doğrusu, hatta kıskandım. Chewe bunu söylediğimde "gelin bizim evin arka bahçesini bu iş için tahsis edelim" diye dalga geçti.)
Yanlış hatırlamıyorsam, Yenimahalle'de geniş bir "hobi bahçesi" olacaktı. En azından dört yıl önce vardı. Belki duruyordur hâlâ? İstanbul'a gitmeye gerek yok. :D
Yanlış hatırlamıyorsam, Yenimahalle'de geniş bir "hobi bahçesi" olacaktı. En azından dört yıl önce vardı. Belki duruyordur hâlâ? İstanbul'a gitmeye gerek yok. :D
Evet biliyorum, ama bizim grupla öyle bir işe soyunulduğunda, ancak birkaç kişinin üstüne kalır o iş...
Önce toplanabilmeyi deniyoruz, bakalımm;)
Ankara'da Atatürk Orman Çiftliğinde de hobi bahçeleri var.
"Ankara'da yaşayan insanımız toprak ve bitkiye olan özlemini gidermek ve kendi eliyle toprağı işlemesini ve bir şeyler üretmesini sağlamak, çoçuklarımıza toprak ve bitkileri sevdirmek iş okul ve şehir stresinden uzaklaştırmak için A.O.Ç Hobi Bahçeleri açılmıştır.
Bahçelerin kullanım alanı 200 m2 olup, malzeme deposu,kamelya,içme ve kullanma suyu ile otopark mevcuttur."
Yücel Özlem
05-11-2006, 16:55
-Arkadaşlar, toplantı için sevineceğimi söylemiştim. Daha sonra gerçekleşmesi için bir gayretim olmadı. Üzgünüm.
-İlgisizliğimin sebebi Sağlığımın bozuk olmasıdır. Birkaç gündür yatıyordum.
Mine Pakkaner
05-11-2006, 17:02
Geçmiş olsun :)
Chewbacca
06-11-2006, 13:03
Geçmiş olsun...
Aslında ben de ilgilenemedim, Cumartesi günü sevgili hocamız Mehmet Ali Gürsoy, ciddi bir rahatsızlıktan dolayı hastaneye yattı. Ona ağlamaktan o gün göz baş açamadım.
Neyse ki bu gün ziyaretine gittik ve durumunda iyi bir gelişme olduğunu öğrendik. En kısa zamanda toplanacağız arkadaşlar ;)
Yücel Özlem
06-11-2006, 14:15
Geçmiş olsun :)
Geçmiş olsun Yücel
Geçmiş olsun...
-Sevgili arkadaşlar,iyilik dilekleriniz için teşekkür ederim. Bu gün daha iyiyim. Sağ olun.
O zaman sizede geçmiş olsun müjgan abla.
Yücel Özlem
06-11-2006, 14:39
Aslında ben de ilgilenemedim, Cumartesi günü sevgili hocamız Mehmet Ali Gürsoy, ciddi bir rahatsızlıktan dolayı hastaneye yattı. Ona ağlamaktan o gün göz baş açamadım.
Neyse ki bu gün ziyaretine gittik ve durumunda iyi bir gelişme olduğunu öğrendik. En kısa zamanda toplanacağız arkadaşlar ;)
-Müjgan Hanım, Hocamız Sayın Mehmet Ali Gürsoy Bey'e de geçmiş olsun.
teşekkürler, sana da geçmiş olsun canım :)
seninki gribal enfeksiyon ya da soğukalgınlığı gibi bişeydi sanırsam.
Chewbacca
06-11-2006, 16:37
Ablacım geçmiş olsun, Mehmet Ali hocanın ellerinden öperim. İyi dileklerimi iletirseniz sevinirim.
Yücel Özlem
06-11-2006, 17:27
Ankara'da Atatürk Orman Çiftliğinde de hobi bahçeleri var.
-Selam arkadaşlar, ATATÜRK ORMAN ÇİFLİĞİ'nde hobi bahçeleri var!...
-Ancak bu yıl yapılan bir kanun değişikiği nedeni ile Çiflikte bazı yeni düzenlemeler yapılacağından şidilik hobi bahçelerine üye kaydının durdurulduğunu öğrendim.Bu çalışmaya esas olan kanun maddesini aşğıda bilgilerinize sunuyorum. saygılarımla.
ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ KANUNU
Kanun Numarası: 5659
Kabul Tarihi : 24/3/1950
.......
.......
Ek Madde 1- (Ek: 21/6/2006-5524/1 md.)
24/3/1950 tarihli ve 5659 sayılı Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü Kuruluş Kanunu hükümleri uyarınca, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte Atatürk Orman Çiftliği dahilinde bulunan arazilerle ilgili olarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığının uygun görüşü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ilgili mer'i mevzuat uyarınca öncelikle üst ölçekli plan ve koruma amaçlı imar planı ve bunlara uygun her türlü imar planlarını yapmaya ve yaptırmaya yetkilidir. Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar üçüncü şahıslarla Atatürk Orman Çiftliği arasındaki hukukî ihtilafların çözümü için imar planlarının uygulanmasında sınırları dolayısıyla müstakil ada ve parsel yapılamayan Atatürk Orman Çiftliğine ait araziler, imar uygulamalarında bütünlük sağlanması açısından mülkiyet hakkını azaltmamak ve herhangi bir değer kaybına sebebiyet vermemek kaydıyla, hukukî ihtilafların olduğu plan bölgesindeki ada ve parsellerde toplanabilir.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığının uygun görüşü ile imar planlarına uygun olmak şartı ile yol, meydan, alt geçit, üst geçit ve raylı toplu taşım araçları, yer altı tünelleri ve yer altı hizmetleri için gerekli arazi ile dere ıslahı yapılması planlanan araziler üzerinde, kamu yararı ve hizmetin gerekleri dikkate alınmak suretiyle bedelsiz olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi lehine intifa hakkı tesis edilir.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığının uygun görüşü ile Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin onaylı imar planlarında görülen hayvanat bahçesi 10 yılı aşmamak üzere herhangi bir şekilde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Atatürk Orman Çiftliği tüzel kişiliğine bir külfet ve yükümlülük getirmemesi kaydı ile Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yapılacak bir protokolle Ankara Büyükşehir Belediyesi lehine intifa hakkı tesis edilebilir. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının uygun görüşü üzerine Hayvanat Bahçesi içerisindeki işletmeler tahsis amacına uygun olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından üçüncü şahıslara kiraya verilebilir.
Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen araziler, Büyükşehir Belediyesince hiçbir şekilde maddede belirtilen amaçlar dışında kullanılamaz. Yukarıdaki fıkralarda belirtilen amaca aykırı kullanımlara teşebbüsün ve/veya kullanımın tespiti halinde bu arazilerin intifa ve/veya işletme hakkı Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğüne derhal iade edilir.
Atatürk Orman Çiftliği arazileri üzerinde konut, ticaret ve sanayi amaçlı yapılaşma yapılamaz.
Yücel Özlem
06-11-2006, 18:46
-Önceki iletiye eklediğim kanun maddesinden ve bu gün AOÇ Müdürlüğü görevlisi ile yaptığım telefon konuşmasından anladığım kadarı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından bazı karaaların alınmasına kadar; bu 'hobi bahçelerinden Faydalanamıyacağız.-daha önce üye olmuş bahçesini bizimle paylaşmaya razı birini bulamadığımız sürece?...
- Bir taraftan bu işi netleştirirken bir taraftan da başka seçenekleri araştırmakta fayda var gibime geliyor.
-Arkadaşlar, toplantı için sevineceğimi söylemiştim. Daha sonra gerçekleşmesi için bir gayretim olmadı. Üzgünüm.
-İlgisizliğimin sebebi Sağlığımın bozuk olmasıdır. Birkaç gündür yatıyordum.
geçmiş olsun ,eğer uygun bir zaman olursa bende gelebilirim.
Sevgili Zerrin, keşke bir toplantı günü seçsek de, herkes aynı anda orada olabilse. Bu en çok istediğimiz şey. Yine bu yüzden herkes hangi günlerde rahat ve gelebilir durumda ise toplanma gününü buna göre belirleriz :)
ankaralı arkadaşlar,
oymak başı kim, oymağa nasıl kabul ediliyoruz, bir tören ritiüeli falan var mı, adaylık süresi filan, kusura bakmayın ben yeni bir üyeyim de, oymak terimini özellikle belirttim ki hizipçilik olarak algılanmasın, bir bütünün parçası olarak algılanalım diye bu arada yeni dostlara mülteci muamelesi yapılmadığını gördüm ve buna çok sevindim. dostça kalın
ben sadece pazar günü çalışmıyorum.diğer günler sabah 9 dan akşam 19.oo'a kadar çalışıyorum.fakat toplanılacak gün randevulu hastam yoksa 2 saat kaçabilirim.
ankaralı arkadaşlar,
oymak başı kim, oymağa nasıl kabul ediliyoruz, bir tören ritiüeli falan var mı, adaylık süresi filan, kusura bakmayın ben yeni bir üyeyim de, oymak terimini özellikle belirttim ki hizipçilik olarak algılanmasın, bir bütünün parçası olarak algılanalım diye bu arada yeni dostlara mülteci muamelesi yapılmadığını gördüm ve buna çok sevindim. dostça kalın
sevgili eses sen de hoşgeldin :)
grupta olman için özel bir tören yok. Gruba her katılana en baştan 100 puan veriyoruz;)
Bizimle iken tavırları ile puanlarını sadece düşürme şansı var yeni katılımcıların.
ağaçları ve doğayı seviyorsan ve de kendini seviyorsan bizimlesin;)
Merhaba
bende varım.Ankara grubu olarak elimizdeki bitkileri paylaşabiliriz.Sevgiyle ve çiçekler içinde kalın
Ablacım geçmiş olsun, Mehmet Ali hocanın ellerinden öperim. İyi dileklerimi iletirseniz sevinirim.
Mali hoca bugün yoğun bakımdan çıktı. Hafif bir felç durumu vardı son kolunda, onun tamamen düzeldiği haberini de aldık. o hızla iyileşiyor :D
teşekkürler chew.
Merhaba
bende varım.Ankara grubu olarak elimizdeki bitkileri paylaşabiliriz.Sevgiyle ve çiçekler içinde kalın
Selam Merih, hoşgeldinnn...
Elimizdeki bitkileri ve bilgileri paylaşalım;)
Chewbacca
07-11-2006, 21:53
o hızla iyileşiyor.
Çok sevindim ablacım. Ayarlayabilirsen bir ara uğramak isterim hocaya.
Yücel Özlem
08-11-2006, 05:07
teşekkürler, sana da geçmiş olsun canım :)
seninki gribal enfeksiyon ya da soğukalgınlığı gibi bişeydi sanırsam.
geçmiş olsun .
-Arkadaşlar teşekür ederim.
-Arasıra nükseden bir sinir sıkışmasından yatağa bağlanmıştım yine.
-Toplantı günü için benim özel bir seçimim yok. Emekliyim, zaman ayarlamamı sınırlayacak profesyonel bir bağlantım yok. Sağlık engelim olmdığı sürece; karalaştırılacak zamanda ve yerde olmaya çalışırım.
Yücel Özlem
08-11-2006, 05:08
ankaralı arkadaşlar,
-Hoş geldiniz Sayın üstadım. Safalar getirdiniz.
Yücel Özlem
08-11-2006, 05:18
Merhaba
-Merhaba, hoş geldiniz.
Ne güzel yeni üyeleri var Ankara ekibinin. Hepiniz hoş geldiniz.
Bir güzel haberde herkesin yataktan kalkması, hepimize geçmiş olsun.
Teşekkürler, ona sevginizi ileteceğim :)
-Merhaba, hoş geldiniz.
sayın yücel özlem,
hoşbulduk. bu vesile ile ankaralı arkadaşlara ilanen duyurulur. kırklareli nden geçen sene getirdiğim sarı karpuz ile kokulu bağrı bütün kavun tohumlarından gelecek dikim zamanı istemeyi unutmayın. bana da hatırlatın. hepinize iyi akşamlar
Az önce chew vardı yanımda, sohbet ederken konu açıldı. Bu hafta sonu, Pazar günü Ankara ağaçlar net grubu olarak bir yerlere gidelim dedik.
Bu ayın yarışma konusu da sonbahar ya, ormanda yapılacak gezintiyle bir taşla çok "kuş" vuracaktık.;)
Karar veremediğimiz konu, gidilecek yerdi. Benim aklıma Beynam Ormanı geldi, ama hiç gitmediğim için uzaklığı konusunda bir fikrim yoktu.
Şimdi diyorum ki Bu orman gezisini nerede yapalım? Kimler gelebilecek? Fikirlerinizi 10 Kasım Cuma günü saat 17' ye kadar kadar buraya yazarsanız, organizasyonu gerçekleştiririz hep birlikte.
Not: Hem fotoğraf çekeceğiz, hem de piknik yapacağız. Ama en önemlisi tanışmış olacağız :p
"1601 hektar büyüklüğündeki Beynam ormanları bozkırın ortasında yeşil bir ada gibi; relik (kalıntı) bir karaçam ormanıdır ve 419 bitki türünü barındırmaktadır. Önemli bir yaban yaşam alanı olan Beynam ormanlarında kurt, tilki, porsuk, tavşan, domuz, ağaç sansarı, tarla sincabı gibi memelilerin yanı sıra atmaca, keklik, kartal, puhu, karga, doğan, dağ bülbülü, karatavuk, çavuşkuşu gibi kuş türleri de yaşamaktadır. "
Ankara'ya 35 km, Gölbaşı'na 22 km, Beynam köyüne 3 km imiş. Gölbaşı'ndan sonraki 12. km de yol ayrılıyormuş, Bala- Kırşehir yolu'na sapılıyormuş.
Chewbacca
09-11-2006, 15:05
Not: Hem fotoğraf çekeceğiz, hem de piknik yapacağız. Ama en önemlisi tanışmış olacağız :p
Şimdi okuyanlar foto kısmını anlamıştır da SAFARİ kısmı anlaşılmamış olabilir.
Bu yüzdeb yazayım. Aklımız da (mjgn ve chew in aklında yani) köpekleride getirmek var...
Safari kısmı bu yani... :D
http://www.tunckutlu.com/images/whiskey0010.jpg
Abla ya burası bizim arka bahçeden büyükmüş... kaybolmayalım...
Pazar gününe başka bir buluşmaya söz verdim ne yazıkki, yoksa bende kesin gelirdim. Çakışması kötü oldu. Ertelerseniz haberim olsun :D. Kısmet değilmiş ne yapalım, bir dahaki gidişinize bana yer ayırın ama.
Pazar gününe başka bir buluşmaya söz verdim ne yazıkki, yoksa bende kesin gelirdim. Çakışması kötü oldu. Ertelerseniz haberim olsun :D. Kısmet değilmiş ne yapalım, bir dahaki gidişinize bana yer ayırın ama.
Hayırlısı olsun diyelim, hava çok kötü olmadığı sürece biz gideceğiz.
Grup içinde herkese yer olduğunu yazmıştık, yeriniz en baştan vardı, hep de olacak. Sadece siz bizim grubumuzla ve doğa ile olmayı arzulayın:rolleyes:
Az önce chew vardı yanımda, sohbet ederken konu açıldı. Bu hafta sonu, Pazar günü Ankara ağaçlar net grubu olarak bir yerlere gidelim dedik.
Bu ayın yarışma konusu da sonbahar ya, ormanda yapılacak gezintiyle bir taşla çok "kuş" vuracaktık.;)
Karar veremediğimiz konu, gidilecek yerdi. Benim aklıma Beynam Ormanı geldi, ama hiç gitmediğim için uzaklığı konusunda bir fikrim yoktu.
Şimdi diyorum ki Bu orman gezisini nerede yapalım? Kimler gelebilecek? Fikirlerinizi 10 Kasım Cuma günü saat 17' ye kadar kadar buraya yazarsanız, organizasyonu gerçekleştiririz hep birlikte.
Ben de sizlerle olmayı isterdim ancak haftasonu çocukların kursları var.Size iyi eğlenceler.Piknik fotoğraflarınızı bekliyoruz.;)
İnşallah daha güzel gezilere birlikte gideriz. Mesela kafamda bir Karaca Arboretum gezisi var. Şöyle baharda gitmeyi düşünüyorum, belki hep birlikte gideriz bir minibüs tutup.
Pazar günü gelebilecek olanlar, ama ulaşımı dert edenler için:
3-4 arabamız olacak, ve boş da olacak. Haberleşirsek bu konuyu hallederiz.
Chewbacca
10-11-2006, 09:31
3-4 arabamız olacak
Benim arabada 1 kişilik boş yer var... Ama o bir kişi, köpekden korkmayan biri olmalı.
Benim arabada 1 kişilik boş yer var... Ama o bir kişi, köpekden korkmayan biri olmalı.
Birdahaki gezide o tek kişilik yeri murare için ayır, köpekten korktuğunu hiç sanmıyorum:rolleyes:
Köpekten korkmam ama pek anlaşamayız. :( Oraya binmesem daha iyi olur. :D
Chewbacca
10-11-2006, 12:47
Birdahaki gezide o tek kişilik yeri murare için ayır, köpekten korktuğunu hiç sanmıyorum:rolleyes:
Valla seve seve ayırırdım ama sanırım "o boş yer" kalmadı, En azından bu gezi için.
Murare için daha başka planlarım var ablacım merak etme... :D
füsunANK
10-11-2006, 12:48
Hepinize iyi eğlenceler..Gezi fotolarınızı bekliyoruz....
Neymiş o planlar bakıyım. Chew kırıcı oluyorsun ama gelirim deyipte, gelmemişim gibi. Mazeretimi söyledim. Hani zaten daha kimse geliyorum dememiş, kaç kişisiniz bakayım. İki kişi iseniz daha sonra beraber gidelim.
Neymiş o planlar bakıyım. Chew kırıcı oluyorsun ama gelirim deyipte, gelmemişim gibi. Mazeretimi söyledim. Hani zaten daha kimse geliyorum dememiş, kaç kişisiniz bakayım. İki kişi iseniz daha sonra beraber gidelim.
Chewi tanımıyorsun ki, o nun kırıcı olduğunu düşünmemelisin.
Mazeretini de tam anlamıyla burada yazmadın.
Bugün uğradığında bana anlattığın mazeretin ise geçersiz. Çünkü zaten ağaçlar net üyesi olan acer palmatum ile yapacağınız buluşma, ya da alışveriş bir başka zaman dilimine alınamayacak birşey değildi. Çiçekler için saksı alacağınızı söylemiştin yanılmıyorsam :p
malina-x
10-11-2006, 19:50
benim bu hafta yetismesi gereken bir isim var uzgunum, bir daha ki sefere gelirim umarim :)
calis, calis nereye kadar...
Chewbacca
10-11-2006, 22:08
calis, calis nereye kadar...
Benim php kodum nerede kaldı abiiiiiii... :D
Mjgn abla ormana gidemediniz heralde? Bir dahaki sefere hep beraber inşallah.
Neyse şu kırıcı olma meselesine gelelim. Bilen bilir bu söz popüler dizilerden birinde bir dönem tutulan bir replikti (herhalde doğru yazdım:)). İnsan söylerken (özellikle sırıtırken) daha başka algılanıyor aslında. Yazıda vurgulamaların yapılamayışından dolayı doğal olarak yanlış anlaşıldım ama tabi benim hatam. Kusura bakmayın yoksa kimseye kırıldığımdan değil. Umarım bende kimseyi kırmamışımdır.
Sonraki yazdıklarınla alakalıda bir şeyler yazayım. Öncelikle şunu söyleyeyim kolay kolay kırılmam tabiri caizse odun gibi biriyimdir. Bunu daha öncede belirttim aslında benim için o akşamki yemeğe katılmak bile büyük aşamaydı. Beni kendinle kıyaslayıp neden gelmiyorsun deme abi o yüzden. Dur bir tekrar okuyum başka ne denmiş... Haa bende o kapasite yok işte abicim buluşmam için 15-20 dk yetmiyor, bir hafta önceden rezervasyon yaptırıyorum :D
Bizim buluşmamıza gelince doğrudur Ankara ekibi bölümüne yazılmalıydı, başkalarıda bonsai hakkında bilgi almak isteyebilirdi. O günMjgn ablaya anlatamamışım (ki konuşamadığımı söylemiştim) mesele saksı değil (zaten almadım) ben gideceğime dair bir söz vermiştim (işte bu sözü verdiysem hayatımda hiç görmediğim bir insanın yanına bile Türkiye'nin bir ucuna giderim) Mjgn ablaya söylemek istediğim o idi. Kendisi bana onlarıda al gel o zaman dedi. Bende kendisine (şimdi söyleyince hatırlayacaktır) buluşmayı ben ayarlamadım ikna edebilirsem dedim. İkna et dedi ve ben ayrıldım o gün daha fazla konuşamadık, hasta ziyaretine gidiyordu. Gelecek arkadaşlardan sorduğum biride ben gelemem deyincede o iş yattı. (o arkadaşda buluşmaya gelmedi oda ayrı konu çok kötü bozuşacağız)Yani bir buluşma ayarlanıyorsa ve ben gelirim dedimse herkesle saksı alırım:). (şunuda belirteyim o buluşma çok işime yaradı) Başka ne kaldı...Ha bu arada sizi takdir etmediğimi sanmayın buluşmalar için ama ben biraz uzağımdır bu konulara öyle pat diye gidip ben geldim diyemem en azından şimdilik. O gün mjgn ablaya gidişimdeki sebepte Veli abiyi meraktır. Sanırım bazı şeyler açıklandı. (umarım)
Bu arada kuçukuçuya geçmiş olsun köpekleri severim ama uzaktan, pek anlaşamayız o yüzden ziyarete gelmeyi düşünmüyorum desem ayıp etmiş olurmuyum.:D
Zaten ormana gidememişsiniz eğer biraz daha önceden haber verilebilirse bende gelirim hemde sevinerek, Dediğim gibi eğer geçen sene tanışmış olsaydık bırakın ormana gitmeyi, yolda görsem selam vermekten başka bir ilişkimiz olmazdı. Bu sene birşeyler oldu bana. Biraz zaman verin, kırılmayın. :D
Beynam gezisi konusunda Kırsal Çevre derneğinden Orman mühendisi Ahmet Demirtaş ile dün görüştüm. Memnuniyetle bizimle geleceğini ifade etti.
Bu hafta sonu işi varmış ama, 3 Aralık Pazar günü için düşünelim, haberleşelim dedi. Ulaşım da dediğine göre kolaymış. Bala otobüsleri ormanın yakınında indiriyormuş. Bir ya da birbuçuk kilometrelik dik bir yoldan sonra ormana varılıyormuş. Şimdiden haberiniz olsun millet ;)
Ahmet Demirtaş geliyorsa bu toplantının adını Beynam Ormanlarında dendroloji gezisi olarak değiştirmek gerekir:)
Bize, keşke Ankara'da olsaydım dedirtecek bir gün geçireceksiniz...
Dendroloji okulunda iken uygulamalı dersleri, Fen fakültesi bahçesinde Ahmet Demirtaş vermişti. O önde, "sürü" halinde biz arkasında, bütün bahçeyi gezmiş ve ağaçları öğrenmiştik yerinde...
Ahmet Beyin gezimize katılmasının özendirici olacağını düşünüyorum ;)
Tamam bu sefer geliyorum ormana :D
Beynam gezisi konusunda Kırsal Çevre derneğinden Orman mühendisi Ahmet Demirtaş ile dün görüştüm. Memnuniyetle bizimle geleceğini ifade etti.
Bu hafta sonu işi varmış ama, 3 Aralık Pazar günü için düşünelim, haberleşelim dedi. Ulaşım da dediğine göre kolaymış. Bala otobüsleri ormanın yakınında indiriyormuş. Bir ya da birbuçuk kilometrelik dik bir yoldan sonra ormana varılıyormuş. Şimdiden haberiniz olsun millet ;)
Kaç kişi olacağı belli olursa ben size servis ayarlarım... Otobüsle uğraşmaya gerek kalmaz hem de servisçiler dönene kadar bizi bekler.
Mahmut Leventoğlu
24-11-2006, 09:33
Yeniadam şu Çubuk Sarıkoz köyü konusunda arkadaşlarlada konuşursun umarım. :)
Konuyu biz diğer arkadaşlar da biliyoruz, yakından takibediyoruz :)
Hatta Ahmet Demirtaş'la bu konuda telefonla da görüştüm, sokaklardan toplanacak palamutların ağaç adayı olup olamayacakları konusunda fikirlerini de aldım. Lakin unuttuğum birşey var, palamutların o bölgede yetişip yetişemeyecekleri konusunda sormak aklıma gelmedi. Beynam gezisinde bunu sorabiliriz :)
malina-x
26-11-2006, 11:40
son anda bir sey cikmaz ise, ben de gelmeye calisacagim.
denizakvaryumu
26-11-2006, 21:21
Kaç kişi olacağı belli olursa ben size servis ayarlarım... Otobüsle uğraşmaya gerek kalmaz hem de servisçiler dönene kadar bizi bekler.
böyle bir kolaylık olursa 2 doğa sever olarak bu orman gezisine katılacağım ancak hava durumu da önceden mutlaka gözönünde tutulmalı derim...
Ahmet Demirtaş
27-11-2006, 11:30
Beynam gezisine bekleriz. Beynam Ormanı pek gösterişli sayılmasa da özellikli bir yer. Ankara soğuk değil.
3 Aralık kesinleştimi o zaman?
:) denizakvaryumu servis işi kolay ODTÜ lisesinin servis işini yapan benim öğrencim ve okuldan bu tür gezilere alışık... sadece kaç kişi olacağımız konusunu söylememiz yeterli olacaktır. Palamut konusunda da bol bol konuşuruz mjgn :)
Tarihi netleştirin ki konu başlığını değiştireyim...
Ahmet Demirtaş
28-11-2006, 00:16
Gezi için kararınız kesinleşmişse;
1- hareket saati, yeri, yaklaşık proğramı ve dönüş saati,
2- beynam ormanı' nda yürünülecek uzaklık ve saat,, yapılacak etkinlikler ve uyulacak kurallar,
3- ayakkabı ve giyecekler ile yiyecek ve su komusunda açıklamalar,
4- katılımcı sayısı ve yaş durumu,
önceden duyurulursa gezinin amaca uygun yürütülmesine katkı sağlayabilir.
Katılımcı sayısı 50 yi geçerse ek önlem alınması gerekebilir.
Kendimizi hazırlamak için yararlı olur diye düşünüyorum.
malina-x
28-11-2006, 05:38
3 aralıkta katılımcı sayısının 50'yi geçeceğini sanmıyorum, o günler de gelir umarım, sağdan soldan gelenlerle yalancı çıkarmışım :)
diğer konuları ben de merak ediyorum, ormanda uyulacak kurallar? ne götürülür?
fotoğraf makinesi, dürbün, pusula. gerçi ben yanınızda olursam yönümüzü kaybetmeyiz, 4 sene boşuna mı okuduk. :)
bu arada sanırım 4 ve 2 ayaklı hayvanlar bizden korkup kaçacaklardır, yine de bi yamuk olmasın? giden var mı daha önce oralara?
Gezi için kararınız kesinleşmişse;
1- hareket saati, yeri, yaklaşık proğramı ve dönüş saati,
2- beynam ormanı' nda yürünülecek uzaklık ve saat,, yapılacak etkinlikler ve uyulacak kurallar,
3- ayakkabı ve giyecekler ile yiyecek ve su komusunda açıklamalar,
4- katılımcı sayısı ve yaş durumu,
önceden duyurulursa gezinin amaca uygun yürütülmesine katkı sağlayabilir.
Ahmet Bey e katılıyorum bunları belirlememiz lazım artık. Tarih kesinleşti anlaşılan.
Gezi için kararımız kesinleşti, 3 Aralık Pazar günü Beynam ormanına gidiliyor. Sayımızı kesinleştirebilsek işlem daha da kolay olacak. Gidiş ve dönüş saatleri konusunda birlikte karar verelim. Önerileri alalım.
En geç 30 Kasım Cuma günü bütün kararların alınmış ve sayımızın da belirlenmiş olacağını düşünüyorum. Önerilerinizi, fikirlerinizi yazın, kimseden ses çıkmazsa bizim kararlarımız geçerli olacaktır;)
O zaman ben gidiş dönüş saatlerinde fikrimi söyleyeyim. Gidilebilecek en erken saatte gidilmesi taraftarıyım. 7 uygun mesela daha erknede derdim de kimse yanaşmaz. Hava kararmadan da geliriz deyilmi. Ama en önemlisi nasıl gidip nerde buluşacağımız bence.
Az önce Ahmet Demirtaş ile görüştük. Onun benim yazmamı istediği önerileri şöyle:
Çok geç kalmayalım, sabah 9.30 da yola çıkalım. Önce servis işini ayarlamamız gerekir, bu konuda newadam yardım edeceğini yazmıştı. Servis konusunu ve ücretini halledersek eğer, buluşma yerini Kızılay yapalım, hepimizin kolayca ulaşabileceği bölge olacağı için...
Servislere binmek için, Kumrular sokak ya da Necatibey caddesinin Gençlik caddesine yakın bölümünde, parkın yanında, taksi durağı civarında buluşalım.
Beynam güzergahımız ise şöyle olacak, Necatibey caddesinden Eskişehir yoluna dönülecek, Aşti köprüsünden yukarıya çıkıp, eski Trafik hastanesi önünden Gölbaşı'na devam edilecek. Güzergah üzerinden de servise binmek isteyenler olabilir.
Beynam'da kent ormana gideceğimiz için piknik yapma, ateş yakma şansımız yok. Bu nedenle herkes çantasında gerekli yiyecek içecekleri hazır bulunduracak.
Kıyafetlerimiz hava koşullarına uygun bir biçimde, kalın ve yağmurdan korunacak şekilde olacak. Mümkünse hanım arkadaşların rahat pantolonlar ve spor ayakkabılar giymesi kendilerinin ve grubun rahatları icabına olacaktır.
Kentormanda ilk yapılacak şey tanışmak olacak, birbirimizi tanıdıktan sonra bir plan yapıp orman içinde yürüyüşe başlayacağız. Seyir teraslarında molalar verip, doğanın güzelliğini özümsedikten sonra, grubun enerji durumuna göre yürüyüşlere devam edeceğiz. En geç saat 15'te oradan ayrılacağız.
Büyük bir aksilik çıkmadığı sürece geliyorum.
Chewbacca
28-11-2006, 13:14
Sanırım ben ve oğlumda geliriz bu geziye
Sanırım servis işi kaç kişi olacağımıza bağlı. 5 kişi olunursa koca servise ihtiyaç kalmayacak. Hoş gideceğimiz yere nasıl gidildiğini bilmiyorum ama. O zaman tamam bana sırt çantamı bulmak kalıyor.
:) Ben son sayıyı bekliyorum ama bu arada sayımız ne kadar erken belirlenirse o kadar iyi olacaktır...
Ahmet Demirtaş
28-11-2006, 23:38
Ben grubun nasıl davranacağını bilmediğimden 9.30 demiştim. Daha erken, örneğin 9.00 da hatta 8.00 de hareket etmek de uygun olur.
Beynam Ormanı Ankara' ya 40km. uzaklıkta.
a) piknik yapmak değil ateşli piknik yapılmıyor.
b) Herkes kendi yiyeceğini ve içecek suyunu ( en az 1 lt) getiriyor.
c) Elinde bulunan eşyayı poşet gibi şeylerle değil olabildiğince sırt çantasında taşırsa kolaylık çekilir.
d)gittiğimiz yerde yiyecek şeyler bulunmuyor.
e) Giysilerin rahat ve üşütmeyecek olması ile ayakkabıların ayağı saran altı izli olması yürüyüşü kolaylaştırır.
f) fotoğraf çekenlerin hazırlıklı gelmesi.
g) Alanda tuvalet ve su ( bazen akmayabiliyor) var.
h) hava yağışlı olursa yağmurluk bulundurmak işe yarar.
Benim adıma iki kişi yazabilirsiniz.
O zaman mümkünse daha erken gidilmesi taraftarıyım.
Yarın son sayı belirlensin o zaman sanırım bir küçük münübüs yeterli olacak?
Ne zaman, nerde buluşulacağının yarın akşamdan önce belirlenmesi lazım. Yoksa gelemeyenler olabilir.
şimdilik toparlarsak;
mjgn: 2-3 kişi
chewbacca: 2
gisela: 1
uzaytek: 1
murare: 1
sequoia gig.: 2 (kesin değil)
Ahmet Demirtaş: 2
newadam: 1 ya da daha fazla
deniz akvaryumu: 2
Herkes gelirse 15 kişiyiz gibi...
Az önce bildirdiğine göre denizakvaryumu gelemiyormuş. Ankara dışında olacakmış.
Az önce bildirdiğine göre denizakvaryumu gelemiyormuş. Ankara dışında olacakmış.
Artık herkes alıntılayarak geleceği kişi sayısını netleştirsin ki servise ihtiyacımız var mı yok mu onu belirleyelim.... Ben 1
Yücel Özlem
30-11-2006, 20:21
-Arkadaşlar bu toplantıya katılmayı ben çok istiyordum. Ancak istanbul'a gitmek zorundayım. Sizlerle yüzyüze tanışmayı çok istememe rağmen her seferinde bir aksilik çıktı bir türlü beceremedim. İyi tatiller, iyi yolculuklar. Selamlar.
Sırt çantamı buldum, ben hazır sayılırım.
Ne zaman, nerde buluşulacağının yarın akşamdan önce belirlenmesi lazım. Yoksa gelemeyenler olabilir.
Kendimden bir alıntı yapayım bari. Burdaki yarın akşam cuma 17:00 oluyor :D
malina-x
01-12-2006, 19:27
benim pazartesiye yetiştirmem gereken bir işim çıktı, gelemeyeceğim, iyi eğlenceler, sakın kaybolmayın :)
şimdilik toparlarsak;
mjgn: 2-3 kişi
chewbacca: 2
gisela: 1
uzaytek: 1
murare: 1
sequoia gig.: 2 (kesin değil)
Ahmet Demirtaş: 2
newadam: 1 ya da daha fazla
deniz akvaryumu: 2
Herkes gelirse 15 kişiyiz gibi...
üç kişiden fazlayız yahu :)
Şimdi bu listeden gelmeyen deniz akvaryumu var sadece, o zaman demek ki 13 kişi olacağız. bu durumda 10-15 kişi alan bir minibüs gerekiyor bize.
uzaytek de gelemiyormuş meğer :)
tamam yarın konuşalım pardon yazışalım :) bir küçük minübüs olayı çözecek gibi görünüyor...
Ahmet Demirtaş
01-12-2006, 22:01
Gidiş saatı konusunda kim karar vermeye yetkili ise kalkış saatini bildirse de
kendimizi ona göre ayarlasak? Sanırım kalkış yeri belirlenmişti.
Saat sabah 9 gibi belirlenen yerde olsak, uygun olacak.
Ahmet Demirtaş için ayrılan yerimiz 3'e çıktı, az önca aldığım habere göre...:p
Saat sabah 9 gibi belirlenen yerde olsak, uygun olacak.
Bu gibi toplantılarda belinlenen yerler diye geçilmeyip, yer saat vs gibi ayrıntılar en azından her sayfada görünecek gibi tekrar yazılmalı.
Bir önceki sayfaya baktım, yer konusunda bir bilgi bulamadım. Tamam gezinize katılamayacağım ama, küçük ayrıntılar yüzünden, organize olamamış gezi gibi görünmenize içim elvermiyor :)
Ayrıca 9 gibi ifadesi de bu saatten sonra yanlış. Artık net saat belli olmalı.
Az önce Ahmet Demirtaş ile görüştük. Onun benim yazmamı istediği önerileri şöyle:
Çok geç kalmayalım, sabah 9.30 da yola çıkalım. Önce servis işini ayarlamamız gerekir, bu konuda newadam yardım edeceğini yazmıştı. Servis konusunu ve ücretini halledersek eğer, buluşma yerini Kızılay yapalım, hepimizin kolayca ulaşabileceği bölge olacağı için...
Servislere binmek için, Kumrular sokak ya da Necatibey caddesinin Gençlik caddesine yakın bölümünde, parkın yanında, taksi durağı civarında buluşalım.
Beynam güzergahımız ise şöyle olacak, Necatibey caddesinden Eskişehir yoluna dönülecek, Aşti köprüsünden yukarıya çıkıp, eski Trafik hastanesi önünden Gölbaşı'na devam edilecek. Güzergah üzerinden de servise binmek isteyenler olabilir.
Beynam'da kent ormana gideceğimiz için piknik yapma, ateş yakma şansımız yok. Bu nedenle herkes çantasında gerekli yiyecek içecekleri hazır bulunduracak.
Kıyafetlerimiz hava koşullarına uygun bir biçimde, kalın ve yağmurdan korunacak şekilde olacak. Mümkünse hanım arkadaşların rahat pantolonlar ve spor ayakkabılar giymesi kendilerinin ve grubun rahatları icabına olacaktır.
Kentormanda ilk yapılacak şey tanışmak olacak, birbirimizi tanıdıktan sonra bir plan yapıp orman içinde yürüyüşe başlayacağız. Seyir teraslarında molalar verip, doğanın güzelliğini özümsedikten sonra, grubun enerji durumuna göre yürüyüşlere devam edeceğiz. En geç saat 15'te oradan ayrılacağız.
Bir kez daha yazalım netleştirerek o halde. Necatibey Caddesinde gençlik caddesine yakın bölümde, parkın yanında bir taksi durağı var. Orada sabah 9 da buluşalım.
Mahmut Leventoğlu
02-12-2006, 17:38
Ankaralılar sizi kıskanıyoruz. Aklımız Beynamda gözümüz dönüş yolunuzda olacak.Eh artık dönünce uamarım paylaşırsınız gördüklerinizi.Fotograf çekmeyi unutmayın haaa.:)
mjgn saat 19.15 oldu hala servisten bi haber çıkmadı! Ekildik mi nedir?
Chewbacca
02-12-2006, 19:34
hala servisten bi haber çıkmadı! Ekildik mi nedir?
İnsanları pazar sabahının bir saati topladıktan sonra servis yok denirse bence hoş olmaz...
Servisden en son ne zaman haber (olumlu ya da olumsuz) çıkmasını bekliyorsunuz?
Ahmet Demirtaş
02-12-2006, 20:26
Necatibey Caddesi' ni ve kalkış yerini bilmeyenler olabilir düşündüğüm için belirtmekte yarar var. Sıhhıye' de necatibey' girildikten sonra düzilerliyoruz.Önce Demitepe köprüsünü daha sonra Kurular Caddesi ayrımını 50 metre kadar geçince, sağ kolda Özveren Parkı'nın (Aşıklar Parkı) önünde taşıt bekleyecek. Ben saat 9 00 da orada olacağım ( kimse kimseyi tanımasada). on beş dakikada toparlanıp yola çıkarız artık.
Şu ana kadar newadam dan olumlu bir haber alamadık. Ben ümidimi yitirmek istemiyorum.
Necatibey Caddesi' ni ve kalkış yerini bilmeyenler olabilir düşündüğüm için belirtmekte yarar var. Sıhhıye' de necatibey' girildikten sonra düzilerliyoruz.Önce Demitepe köprüsünü daha sonra Kurular Caddesi ayrımını 50 metre kadar geçince, sağ kolda Özveren Parkı'nın (Aşıklar Parkı) önünde taşıt bekleyecek. Ben saat 9 00 da orada olacağım ( kimse kimseyi tanımasada). on beş dakikada toparlanıp yola çıkarız artık.
Ahmet bey, Ahmet beyy... okumadınız mı? servis işi bozuk şu anda;)
Böyle olmasını hiç birimiz istemezdik ama, bu saate kadar servisten haber alınamadı.
Sabah 9 da belirlenen yerde olup, konudan bi-haber olan arkadaşlara durumu anlatmaktan başka çare kalmadı.
Eğer gündüz saatlerinde, iş işten geçmeden konudan heberimiz olsa halledebilirdik. Bir kez daha üzülerek görüyorum ki, ben ancak kendime güvenebilirmişim. Başkalarına güvenerek yola çıkılınca, yaya kalınabiliyor çünkü... ÖZÜR DİLERİMMM..
Chewbacca
02-12-2006, 22:08
Başkalarına güvenerek yola çıkılınca, yaya kalınabiliyor çünkü... ÖZÜR DİLERİMMM..
Özür dileyecek bir şey yok ortada abla...
En azından senin özür dilemeni gerektirecek bir şey yok.
Böylece kimin, neyi, ne kadar yapabileceğini öğrenmiş oluyoruz.
Bu sabah erken saatlerde Ahmet Bey'le telefon görüşmesi yaptık. Gezinin iptal olduğunu benden duymuş oldu. Amma velakin, benim duymayı en çok istediğim tepkiyi verdi. "İptal etmeyelim, biz hazırlandık, siz de hazırsanız gidelim" dedi.
Bizim malzemeler hazır olmakla birlikte, sırt çantalarına konmamıştı. Hemencecik hazırlığımızı yapıp, kararlaştırılan buluşma yerine gittik. Saat 9.30 a kadar oyalandık, gelenler gelecekti...
Chew zaten akşamdan biliyordu ve kendine yeni bir program yapmıştı, gelemeyeceğini bildirdi uykulu bir sesle :) Murare gelir diye umduk evde pc olmadığı için duymuş olamazdı ve birbirimizde telefonlarımız da yoktu.
Kısacası biz 5 kişi, kişisel arabımıza binip Beynam ormanına doğru yola koyulduk saat 9.30 daaa... :p
Mahmut Leventoğlu
03-12-2006, 15:08
Sevgili Mjgn artık detaylarıda anlatırsınız umarım. Beynam ormanı ve Ahmet beyin bilgilendirici konuşmalarını. Oh be sonunda yapıldı ya gerisi gelecektir.
http://www.geocities.com/muj_gun/giris.jpg
http://www.geocities.com/muj_gun/yemek.jpg
http://www.geocities.com/muj_gun/cocuklar.jpg
Mahmut Leventoğlu
03-12-2006, 15:56
Eeee hani bunun söyleşileri? İyi be adamı çatlatmak için elinizden geleni yapmışsınız. Şaka bir yana anlaşılan havada güzelmiş oh iyi yapmışsınız.
Bugün Ahmet Demirtaş, arkadaşları Füsun hanım, Feza hanım ben ve oğlum Meriç keyifli bir gün geçirdik. Hava ilkbahar gibiydi, fotoğraflardaki ışıktan da anlaşılacağı üzere... :)
Ahmet bey malina'nın da belirttiği gibi dendroloji okulu, uygulamalı derslerinden birinde gibiydi. Daha arabada orman hakkında bizi bilgilendirmeye başladı. Gezerken de anlattıklarından sınav yaptı;)
Karaçam ağaçlarından oluşmuş bu relik orman yani kalıntı ve korunmaya muhtaç ormanı gezerken, ne kadar değerli olduğunu unutmamaya çalıştım. Böyle yüzyıllık, özel bir ormanın gözümüz gibi korunması gerekiyor, ama ne yazık ki 2/3 lük kısmı halka açık halde... Yüksek tepeden etrafa baktığınızda orman bir adacıkmış da, etrafı çorak arazi ile çevrilmiş gibi hissediyorsunuz.
Bu halka açık ve risk altındaki ormanı tehdit eden bir durum daha vardı gözlediğimiz. Ağaçların üzeri ökse otu ile kaplıydı. Ağaçların ökse otlarıyla çevrilmiş hallerine dayanamadığımız için, kar kardır diye söküp geçtik... Benim avatar olarak kullandığım ökse otundan birden soğudum ve gelince onu da "söktüm" buradan.
Viscum album ya da ökse otu ile ilgili bir topik açıp, bilgi toplamaya başlayalım. Ben ilaç olarak kullanıldığı dönemlere hürmeten almıştım o avatarı. Ama çam ağaçlarının hallerini görünce ürktüm doğrusu...
Eeee hani bunun söyleşileri? İyi be adamı çatlatmak için elinizden geleni yapmışsınız. Şaka bir yana anlaşılan havada güzelmiş oh iyi yapmışsınız.
İlk girişte oturulacak yerleri kırağı ile kaplı olduğu için kimsenin cesaret edemediği, adı tahtırevalli olmayan o eğlenceli alete çıkarken bindik. Süper eğlenceli bişeydi. Çocuklardan "beter" şendik.:D
Mahmut Leventoğlu
03-12-2006, 16:04
Valla çok iyi etmişsiniz sonunda bir etkinlik sizi ve Ahmet beyin çabaları sonucunda gerçekleşti. Birinci güzellik bu. İkincisine gelince gelemeyen arkadaşlarınız sanırım çatlayacaklar. Devamını dilemekten ve İst.Grubu olarak kıskanmaktan öte birşey diyemiyorum.
Selamlar sevgiler
http://www.geocities.com/muj_gun/okse.jpg
Valla çok iyi etmişsiniz sonunda bir etkinlik sizi ve Ahmet beyin çabaları sonucunda gerçekleşti. Birinci güzellik bu. İkincisine gelince gelemeyen arkadaşlarınız sanırım çatlayacaklar. Devamını dilemekten ve İst.Grubu olarak kıskanmaktan öte birşey diyemiyorum.
Selamlar sevgiler
Valla kimse çatlasın falan diye gitmedik, biz çok istekliydik. Bu tür işler, isteklilik ve gönüllü olmakla oluyor. Gün sonundaki tatlı yorgunluk her şeye değiyor :p
Bu arada şu meşhur ökse otumuz, üzüm salkımı biçiminde ağaca nasıl da yapışmış, kanını emiyor görüyorsunuz:(
Mahmut Leventoğlu
03-12-2006, 16:12
Zavallı ağaçlar bir taraftan doğanın katilleri bir taraftan insanlar neler çekiyorlar.
Bu arada doğal bir bonsai çam ağacını da fotoğrafladık :)
http://www.geocities.com/muj_gun/bonsai.jpg
Seyir teraslarından birinde bizz...
http://www.geocities.com/muj_gun/bizz.jpg
İnsiyatifimi kullanıp, son yazılan mesajları kaldırdım. Buna hakkım olup olmadığı tartışılır, gerekirse bu tartışmayı başka başlık altında yaparız.
İstanbul'da da toplanma konusunda başarı değiliz. Olabildiğimizden emin olduğumuz ilk seferinde Ahmet Bey'i İstanbul'a davet edeceğiz :)
Tabii katılmak isteyen tüm Ankaralı arkadaşları da :)
İstanbul'da da toplanma konusunda başarı değiliz. Olabildiğimizden emin olduğumuz ilk seferinde Ahmet Bey'i İstanbul'a davet edeceğiz :)
Tabii katılmak isteyen tüm Ankaralı arkadaşları da :)
Hehheee! Ankaralı arkadaşlar kendi memleketlerinde bile toplanamıyor da, İstanbul'a mı gelecekler?:dilli:
Chewbacca
04-12-2006, 14:07
İnsiyatifimi kullanıp, son yazılan mesajları kaldırdım. Buna hakkım olup olmadığı tartışılır, gerekirse bu tartışmayı başka başlık altında yaparız.
Demek ki uygunsuz du mesajlar tartışmanın bir anlamı da yok...
Eline sağlık.. :)
mjgn ın dediği gibi, önce Ankara içinde vukuatsız toplanmayı becerelim... Sonra size de geliriz, sizi de bekleriz çay içmeye... ;)
malina-x
04-12-2006, 20:40
iptal etmeyip gittiginize sevindim. en azindan birileri eglenmis :)
Ahmet Demirtaş
20-12-2006, 23:50
"Adı tahtırevalli olmayan" diye belirttiğiniz o güzel ve eğlenceli aygıt, Gerede dolayında;ZINCIK, Konya dolayında; ZINCARIK olarak adlandırılıyor. En önemli özelliği de yatay ve dikey olarak hareket edebilme yeteneği bulunması.Dairesel dönereken aşağı yukarı hareket etmesi eğlenceli oluyor.
"Adı tahtırevalli olmayan" diye belirttiğiniz o güzel ve eğlenceli aygıt, Gerede dolayında;ZINCIK, Konya dolayında; ZINCARIK olarak adlandırılıyor. En önemli özelliği de yatay ve dikey olarak hareket edebilme yeteneği bulunması.Dairesel dönereken aşağı yukarı hareket etmesi eğlenceli oluyor.
Hatırlasam o sözcükleri kullanacaktım. Ama en azından tahtırevalli dememeye çalışmışım:p
yavrukartal_1986
28-12-2006, 22:01
ben diğer yemek toplantısı içinde mesaj atmıştım ama bugün
eğer beni de aranıza kabul ederseniz
sevinirim görüşmek üzere sizlerden haber bekliyorum
Yücel Özlem
29-12-2006, 01:08
ben diğer yemek toplantısı içinde mesaj atmıştım ama bugün
eğer beni de aranıza kabul ederseniz
sevinirim görüşmek üzere sizlerden haber bekliyorum
ben kahramanmaraş ziraat ikinci sınıf ömer afruk arslanığlu herkese selamlar artık devamlı buraya takılıyorum
selemlar ben kahramanmaraştan katılıyorum eğer yalnız değilsem kaharamanmaraşla alakalı organizasyonları ben takip edip sizlere yardımcı olabilirim cevap gelirse sevinirim ayrıca merak yaknda bir çok maraşlı ile tanışacaksınız
arkadaşlar bir toplantı daha ayarlayabilirsek sevinirim bende gelmek isterim bir sonraki toplantıya bana haber edebilireniz sevinirim
birde orada bir arkadaş vardı o nereye gitti
merak ettim
-Sayın yavrukartal (Ömer Faruk Arslanoğlu), Bu toplantı yapıldı ve bitti.
-Sitede bu güne kadar yazdığınız sekiz mesajın dördünü yukarıya alıntıladım. Bazılarını işaretledim. Bu sitede yazdıklarınıza cevap alabilmek için kurallara uymak gerekmektedir. İsterseniz işe aşağıda verdiğim sayfayı okuyarak başlayın. Sonra da yazdıklarınızı ve verilen cevapları inceleyerek devam edin. Doğru yerde kurallara uygun yazışma yaparsanız neden kabul edilmeyesiniz? Selamlar.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2001
Mahmut Leventoğlu
29-12-2006, 08:29
Hatırlasam o sözcükleri kullanacaktım. Ama en azından tahtırevalli dememeye çalışmışım:p
O oyuncağa Sütçüler yöresinde GICIRGAÇ deniliyor. Bunun sebebi dikey parçanın ucuna oturtulan yatay parça nın deliğine odun kömürü tozu konuluyor gıcır gıcır ses çıkarsın diye. Yörede her yıl yapılan Dut Pekmezi Festivalinde festival alanına GICIRGAÇ kurulur, büyükler anılarını tazelesin,küçükler öğrenip binsin diye. :))
O oyuncağa Sütçüler yöresinde GICIRGAÇ deniliyor. Bunun sebebi dikey parçanın ucuna oturtulan yatay parça nın deliğine odun kömürü tozu konuluyor gıcır gıcır ses çıkarsın diye. Yörede her yıl yapılan Dut Pekmezi Festivalinde festival alanına GICIRGAÇ kurulur, büyükler anılarını tazelesin,küçükler öğrenip binsin diye. :))
Ahmet Demirtaş bana o gün iki tane isim sıraladı onun adıyla ilgili ama, unuttum...
Mahmut Leventoğlu
29-12-2006, 09:26
Zengi Yaylasında GICIRGAÇ
Yücel Özlem
29-12-2006, 12:35
Mahmut Bey lütfen, odun kömürü tozunun kullanılma nedenini tekrar araştırabilir misiniz?
Alıntı:_________________
"Özellikleri nedeni ile, grafitin kullanım alanları çok geniştir. Yumuşaklığı nedeniyle, kurşun kalem yapımı ve hareketli metal aksamlarının yağlanması işlemlerinde, ateşe ve asitlere karşı dayanıklığı nedeniyle de döküm ve refrakter sanayiinde, pota ve laboratuvar malzemeleri imalinde kullanılır. Siyah renkli ateşe dayanıklı boyalar da genellikle grafitten yapılır. İyi elektrik iletkenliği dolayısı ile elektrod, motor fırçaları, pil çubukları ve elektronik aletlerin imalinde kullanılmaktadır. Grafit ayrıca lastik, araba balataları, kibrit ve motor yağlarında katkı malzemesi olarak ta kullanılmaktadır."
-Odun kömürü grafite benzer özellikleri nedeni ile aşınmayı azaltmak için kullanılıyor olmasın?
Mahmut Leventoğlu
29-12-2006, 16:19
Yücel bey söylediklerinizde haklısınız. Çocukken her iki şekli için denedik. Odun kömürünü koymazsak gıcır gıcır ses çıkarmıyor.Büyüklerimizden öğrendiğimize görede aşınma yı engelliyor. :)
Yücel Özlem
29-12-2006, 20:37
Yücel bey söylediklerinizde haklısınız. Çocukken her iki şekli için denedik. Odun kömürünü koymazsak gıcır gıcır ses çıkarmıyor. Büyüklerimizden öğrendiğimize göre de aşınmayı engelliyor. :)
-Mahmut Bey, Gıcrtı konusuna itirazım yok aslında. Benim amacım Kömür tozunun ikinci işlevinin de belirtilmesine vesile olmaktı.
-O gıcırtının alasını kağnılar çıkarırdı. Kağnı tekerinin bağlı olduğu mazı (otmobillerde aks denilen parça) da bir ağaç yatakta döner. Bu mazı sık sık yağlanır. çıkardığı gıcırtı da yeri göğü tutar. Yağlama vaktinde yapılmazsa mazı ve yatak çabucak aşındığı gibi ısınmadan dolayı yangın da çıkabilirdi. Yağlama zamanı da, öyle günler aaylar aralığında değildir. birkaç kilometrede bir yağlama gerekir. Bunun gerektiğini de usta sürücüler çıkan gıcırtıyı dinleyerek bilirlerdi. Aksi halde durup kontrol etmek gerekir.(Yağlama Yine usta sürücüler tarafından hareket halinde yapılırdı.)
-1992 yılında, Sındırgı'dan Simav istikametine giderken, Simav dğlarında görünce şaşırdığım; kağnı ile 2002 yılında tekrar Sivas Doğanşar'da karşılaştık. Bu defa kağnıyı görmeden önce, derinden gelen gıcırtısını duyunca; önce inanamadım. Benzettiğimi düşündüm. Gittikce yaklaşan ses, artık tereddüde mahal vermiyecek kadar belirginleşince; şaşkınlığım iyice arttı. Köydeki büyülü, insanı çook eskilere götüren ortamda, zihnim bana oyun oynuyor olmalıydı. Emin olmak için arkadaşlara sordum. Evet yanılmıyordum. Bu bir kağnı idi.
-Doğanşar, Cihan pehlivanı, Dünya ve olimpiyat şampiyonu, Ahmet Ayık Bey'in memleketidir. Doğanşar'da her yıl Ahmet Ayık adına karakucak güreşleri yapılır. Bana da, bu Güreşleri birkaç defa, ünlü güreş ustaları ile birlikte izlemek kısmet oldu. Bu defa, güreşler münasebetiyle Doğanşar'da bulunurken, Ahmet Ayık'ın köyünde, Eskiköy'de Karşılaşmıştım kağnı ile. Kağnı ile birlikte hatırladığım kadarı ile birisi on yaşlarında bir genç erkek, diğeri onüç-ondördünde bir hanım olan sürücülerini de görüntülemiştim. Çocuk demeye dilimin vamadığı bu insanlarla kağnılarının görüntüsünü bir yerlerden bulabilirsem sizlerle paylaşmak isterim.
-Evet dostlarım, Şimdi aklıma şu soru geliyor: GICIRGAÇ denilen, bu oyuncağın gıcırtısını kömür tozu ile ayarlamak; müstakbel kağnı sürücüleri için, yağlama zamanının tayini konusunda bir eğitim yerine geçiyor muydu acaba?
Mahmut Leventoğlu
29-12-2006, 20:55
Sevgili Yücel bey çok sevinirim. Biliyorsunuz Ahmet Ayık Antalya da turizm lede uğraşır. Onun otelinin bahçesinde gerçek bir kağnı var çimlerin üzerinde dekor amaçlı duruyor. Bu arada peyzajcı dostlar ve bahçeseverler KÖY ESKİSİ dediğimiz parçaları(Kağnı,at arabası,fayton,at arabası tekerleği,yaba,tırmık aklınıza ne gelirse) toplayıp dekoratif amaçla kullanmaktalar. Ne yalan söyleyeyim bende çok severim bu tür parçaları.Atıl durmalarındansa yine bir amaca hizmet etmek amacı ile varlıkları devam ediyor. Bende bu amaçla epey köy köy dolaşmıştım.Yalakdere de ve Fethiyede otelimizde Anadoludan dolaşırken satın aldığım Yaylı at arabası,semerler,çok eski cevizin yeşil kabuğunu ayıklayan makina,pulluklar,yabalar ,ayran tulukları v.s nı dekoratif amaçla kullanıyorum. Hele hele o bakır sahanlar ,ibrikler . Onlardanda boy boy abajur ve aydınlatma için aplikler yaptım kendi ellerimle. İki adet kağnı tekerleğinden ferforje ve cam ile masa yaptım. Aynı şekilde at arabası tekerleklerinden de yine ferforje ve cam kullanarak sehpa ve masalar yaptım.
Yani bir şekilde yaşamımızda varlıklarını devam ettiriyorlar.
Selam ve saygılarımla.
Yücel Özlem
29-12-2006, 22:45
Efendim, Ellerrinize sağlık. Maşallah bir müze dolduracak eşya toplamışsınız.
Ahmet Demirtaş
29-12-2006, 22:49
Fotoğrf yeterince anlatıyor ama; zıncarık veya gıcırgaç olarak adlandırılan bu aygıtın direği (dikey olan) bulunabiliyorsa ardıç ağacından, kirişi (yatay olanı) çoğu zaman kara çamdan yapılır. Ardıcın seçilmesi dayanıklı ve sağlam olmasından kaynaklanıyor.
Mahmut Leventoğlu
29-12-2006, 23:05
Ahmet bey çok doğru söylediniz. İllada Ardıç olmalı. Bizim yörede Ardıç ağacı çok fazla. Yöredeki Dam evlerin kirişleri hatılları ana direkleri hep ardıçtan.Kendi dam evimizin Rölevesini çıkartırken çok incelemiştim Kesinlikle kurtlanma yok. Sadece ocak nedeni ile is var.Bir iki kalın direği kazımıştım ve çok heyecanlanmıştım. Ardıç ın o güzelim rengi aynen kendini koruyor. Yörede Orman İşletmesi tarafından sanayi odunu olarak satılan ardıç odunlarından seçerek Ardıç parke yaptırmıştım Bucak ta. O zaman rahmetli babam çok karşı çıkmıştı önceleri. Sonra desenlerini ve kokusunu duyunca mest oldu. Üzerine Parke cilası bile atmadan yıllardır kullanmaktayız yeni evde. Salon daima Ardıç kokar.
Mahmut Leventoğlu
29-12-2006, 23:07
Yücel bey müze değil ama bayağı toplamışım. Eşim onları kullanmaya başlayınca Otelde ve köydeki evde , epey rahatladı. Yer darlığından kurtuldu. Benim hobim sonunda bir işe yaradı.
Sebahattin
29-12-2006, 23:15
Yalakdere de ve Fethiyede otelimizde Anadoludan dolaşırken satın aldığım Yaylı at arabası,semerler,çok eski cevizin yeşil kabuğunu ayıklayan makina,pulluklar,yabalar ,ayran tulukları v.s nı dekoratif amaçla kullanıyorum.
Mahmut Bey,
Burada bahsi geçtiği için soruyorum. Eğer mümkünse ceviz kabuğunu ayıklayan makinanın fotoğrafını gönderbilir misiniz?
Çok ilginç eski olduğundan bahsediyorsunuz, bugün bile insanlar bu işi makina ile yapmıyorlar yani Türkiye de ceviz kabuğu ayırma makinası üretilmiyor, yurt dışında olmasına rağmen. Bu makinanın yeni modelini geliştirmeye çalışan akademisyenler ve üreticilerin olduğunu biliyorum. Belki tarihi boyutunun yanında o çalışmalara bir katkımız olabilir.
Mahmut Leventoğlu
29-12-2006, 23:20
Bu makinayı Yalakdere de bir köylü dostumun dedesi yapmış. Dijital fotograflarını çekip size yollayayım. :))
Sebahattin
29-12-2006, 23:36
Mahmut Bey,
Kişiler (kim yapmış), yerler (... ilinin, ... ilçesi, ... köyü şeklinde), tarihçe (ne zaman yapılmış gibi) hakkında da açıklayıcı bir metinle beraber fotoğrafı yüklerseniz bizim için daha iyi olur. Sizi de referans olarak gösteririz. Kendiniz içinde özelden açıklayıcı bilgiyi gönderebilirsiniz.
Teşekkürler
Ahmet Demirtaş
30-12-2006, 00:34
Beynam Ormanı; Ankara' nın güneyinde, Bala yolu üzerinde 40 km. uzaklıkta bulunuyor. Eskiden Hasan Ağa Mülkiyetinde Kuyrukçu Ormanı adıyla "özel Orman" iken 4785 Sayılı Yasaya göre 1947 yılında devletleştirilmiş, 1601 hektar büyüklüğünde bir alanı kapsıyor.
Kalıntı "relikt" orman olması yönüyle ayrı bir önem taşıyor.
Relikt: Eski çağlarda geniş alanlarda yayılmış, günümüzde çok dar bir alanda kalmış, yeniden yayılma yeteneğinden yoksun olan orman. Bu özelliği ile geniş bir bozkır alanında ada görünümde bir yeşil alan.
Orman 1200m ile 1521 m yükseltide yer alıyor. 14 tanesi endemik olmak üzere 419 bitki türü barındırıyor.
Ağaç türü olarak karaçam, meşe türleri, titrek kavak, katran ardıcı, söğüt,karaağaç, ahlat ve alıç ilk akla gelenler. Kurt, tilki, porsuk, tavşan domuz ve çeşitli kuş türleri de fauna olarak sayılabilir.
375 mm yağış alan Ankara ile 355,9 mm yağış alan Bala ilçeleri arasında beklenmedik bir şekilde orman olması; bu yeri önemli ve değerli kıldığından 1966 yılında "Muhafaza Ormanı" olarak ilan edilmiştir.
"Fevkalade florası ve faunası çok ilginç bir kolleksiyon niteliğinde olduğundan" 1978 yılında "Doğal Sit" ilan edilmiştir.
1973 yılında bir bölümü "Orman içi Dinlenme Yeri" olarak kullanılmaya başlanmış ve günümüzde 580 ha. (5800 dekar) alan aynı amaçla kullanılmakta ve işletmesi özelleştirilmiş durumdadır.
2005 yılında ise 400ha. lık bir alan daha "Kent Ormanı" olarak planlanlanıp kullanıma açılmıştır. Gözümüz gibi korumamız gereken 1601 ha. büyüklüğündeki ormanın 980 ha lık bölümünü değişik gerekçelerle insan etkinliklerine açmak aklın ve bilimin gerekleri ile asla uyuşmaz.
İstanbul' da ACARKENT rezaletini düşününce; Beynam Ormanı devletleştirilmiş olmasaydı benzer durumlar yaşanabilirdi diyor ve iyi ki özel orman olarak kalmamış yargısına varıyoruz.
Ama Beynam Ormanı gerçekten korunacaksa "Tabiatı Koruma Alanı" olarak koruma kapsamına alınmalıdır.
Yücel Özlem
30-12-2006, 02:50
Beynam Ormanı; Ankara' nın güneyinde, Bala yolu üzerinde 40 km. uzaklıkta bulunuyor. Eskiden Hasan Ağa Mülkiyetinde Kuyrukçu Ormanı adıyla "özel Orman" iken 4785 Sayılı Yasaya göre 1947 yılında devletleştirilmiş, 1601 hektar büyüklüğünde bir alanı kapsıyor.
...............
Orman 1200m ile 1521 m yükseltide yer alıyor. 14 tanesi endemik olmak üzere 419 bitki türü barındırıyor.
Ağaç türü olarak karaçam, meşe türleri, titrek kavak, katran ardıcı, söğüt,karaağaç, ahlat ve alıç ilk akla gelenler. Kurt, tilki, porsuk, tavşan domuz ve çeşitli kuş türleri de fauna olarak sayılabilir.
................
"Fevkalade florası ve faunası çok ilginç bir kolleksiyon niteliğinde olduğundan" 1978 yılında "Doğal Sit" ilan edilmiştir.
1973 yılında bir bölümü "Orman içi Dinlenme Yeri" olarak kullanılmaya başlanmış ve günümüzde 580 ha. (5800 dekar) alan aynı amaçla kullanılmakta ve işletmesi özelleştirilmiş durumdadır.
2005 yılında ise 400ha. lık bir alan daha "Kent Ormanı" olarak planlanlanıp kullanıma açılmıştır. Gözümüz gibi korumamız gereken 1601 ha. büyüklüğündeki ormanın 980 ha lık bölümünü değişik gerekçelerle insan etkinliklerine açmak aklın ve bilimin gerekleri ile asla uyuşmaz.
.................
Ama Beynam Ormanı gerçekten korunacaksa "Tabiatı Koruma Alanı" olarak koruma kapsamına alınmalıdır.
-Sayın Ahmet Demirtaş, görüşlerinize katılmamak mümkün değil. Sizin kelimeleriniz ile bilim konuşuyor. Ağzınıza sağlık.
-"Fevkalade florası ve faunası çok ilginç bir kolleksiyon niteliğinde olduğundan 1978 yılında Doğal Sit ilan edilmiştir." diyorsunuz. Bu durumda en üst düzeyde hukuki koruma kapsamına alınmış oluyor. Ama hukuk sistemi mefluç kendini bile koruyamıyor herhalde. Yoksa bu alanda bir projeye dayalı olmadan dal kesmek kazma vurmak suçtur. yapılacak her projenin birinci önceliğinin bu emsalsiz koleksiyonu korumak olması da bir hukuki zarurettir.
Yücel Özlem
14-03-2007, 01:22
İlk gün mutlaka çıkrıncak yapılırdı. Uslulardan eli yatkın olan birisi hemen düz bir çam veya köknar keser, 7-8 metrelik ağacın tam ortasını üşer, iki ucundan tutamak takılacak yerleri deler, tutamakları takardı. Bir başka ağaç iki metre boyunda kesilir, ucu yuvarlak biçimde yontulur, kazılan yere yarım metre kadar dikine gömülür, etrafa taşla berkitilirdi. Dikey, sabit kazığın ucuna yatay uzun tutamaklı ağaç üşülen yerinden yerleştirilirdi. Bu hem tahtıravelli, hem de 360 derece dönen bir oyun aracıydı. İki tarafa binen, tutmaklara sıkıca yapışan çocuklar arada yere ayak vurup hız alıp, bıkıncaya, başları dönünceye kadar çıkrıncağa binerlerdi. Sıradakiler sabırsızlanır, hay huyla, çıkrıncaktan düşenlerle ortalık bayram yerine dönerdi. Çıkrıncağın üşülen yerine konan kömürün çıkardığı gacırtılı sesler çok uzaklardan duyulurdu.
Sayın Hüseyin Özbek'in Yaylaya Çıkmak (http://www.turkdirlik.com/Bilgimece/Turkoloji/Kultur/HOzbek0013.htm) adlı yazısından alınmıştır.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.