View Full Version : bettyycim / Balkon
bettyycim
16-02-2011, 19:08
Uzun zamandır balkon sayfası açmak istiyordum bu güne kısmetmiş, İstanbul'da tayinim İzmit'in Derince ilçesine çıkınca ne yapacağımı bilemeyince zaten merakım olan çiçeklere yöneldim :o resimleri yavaş yavaş ekleme istiyorum özellikle çiçekli hallerini :D çünki ben de tohumdan yetiştirme merakı da had safhada :cool:
Öncelikle bugün tomurcukarı aralanan Clivia :o
bettyycim
16-02-2011, 19:14
Anneme aldığım, ancak hala ben de ikamet eden menekşeler :D
bettyycim
16-02-2011, 20:08
3 tane Euphorbia Millim var elimde, birisini gittiğim köfteci çok beğenince hediye etti ço çeşidini görmedim ama bu kadar koyu yeşil ve geniş yapraklısını görmedim :D
2. resimdeki de balkon serasında bulunan soğuğa rağmen çiçek açan Euphorbia Milli
Sevgi Durul
16-02-2011, 20:41
Sevgili bettyycim, balkon sayfanız hayırlı olsun. Çiçeklerinizin devamını bekliyoruz.
Clivianızın bir kardeşi de bende. Umarım yakında ben de çiçeğini görürüm. Açması için yaptığınız özel bir şey var mı? Bir de durduğu yer hakkında bilgi verebilir misiniz? Güneş alan bir yerde mi?
Sevgili bettyycim,sayfan hayırlı olsun çiçeklerin sağlıklı güle güle büyüt.
bettyycim
16-02-2011, 22:17
Sevgili bettyycim, balkon sayfanız hayırlı olsun. Çiçeklerinizin devamını bekliyoruz.
Clivianızın bir kardeşi de bende. Umarım yakında ben de çiçeğini görürüm. Açması için yaptığınız özel bir şey var mı? Bir de durduğu yer hakkında bilgi verebilir misiniz? Güneş alan bir yerde mi?
Sevgili SDurul, aslında balkon da duruyordu ama son bir kaç gündür havalr soğuk olduğu için içeri aldım, oldukça aydınlık bir yerde, sulamasını alttan yapıyorum Aralık ve Ocak aylarında dinlenme döneminde olduğu için hiç sulamadım Ocak ayının sonu gibi sulamaya başladım soğanlı bitkiler için besin veriyorum her 2 sulamada bir ;)
Sevgili arkadaşım,
sayfan hayırlı olsun, çok renkli bir sayfa olacağından eminim.
Amaryllisler, Laleler, Clivialar, görmediğimiz, adını duymadığımız bitkiler...
Devamını heyecanla bekliyoruz;)
bettyycim
16-02-2011, 22:33
Teşekkür ederim arkadaşım, ama ben biliyorum ki sen de neler var neler :p
bettyycim
16-02-2011, 22:36
İşte 2 çuha, yanyana görünce Galatasay ve Fenerbahçe takımlarının renklerini özellikle getirmişim gibi olmuş değil mi?
Sevgili bettyycim balkon sayfan hayırlı olsun:) Kaktüsler, sardunyalar, menekşeler, soğanlı yumrulu bitkiler.... el atmadığın birşey kaldı mı:p
Vavv bu ne güzellik böyle.
furkan yıldız
17-02-2011, 06:50
Bety ablacım hepsini yüklede gözümüz gönlümüz şenlensin biraz. Saklama bizden çiçeklerini :p
iremmsude
17-02-2011, 07:40
sayfanız hayırlı olsun kimbilir daha ne güzellikler vardır
bettyycim
17-02-2011, 08:03
Teşekkür ederim arkadaşlar yavaş yavaş ekleyeceğim hepsini :D
günebakan
17-02-2011, 09:04
Sevgili Bettyycim sayfan hayırlı olsun çiçeklerinin hepsi birbirinden güzel özellikle clivia ya bayıldım:)
missmenas
17-02-2011, 12:25
Sevgili Bettyycim,
sayfan hayırlı uğurlu olsun, iç geçirerek izledim çiçeklerini.
hepside birbirinden güzeller, menekşeler yerleşmiş artık senin eve gitmez onlar artık:p devamınıda bekleriz.
Sevgili bettyycim,
Sayfanız hayırlı uğurlu olsun.Bana verdiğiniz selluka maşallah coştukça coştu.Havalar ısınsında bahçeye dikeyim.Yoksa bu gidişle evde yetiştirmem zor olacak.
Can Dostum
17-02-2011, 19:00
sayfan hayırlı olsun sevgili Bettyycim
bettyycim
17-02-2011, 20:32
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar ;) Cilivia bugün iyice rengini belirginleştirmiş çok iyi çekemedim resim ama yine de anlmanıza yeter sanırım :p
bettyycim
17-02-2011, 20:34
Ranunculus (Düğün Çiçeği) ya da doğrumu bilmeme ama ben hep Şakayık olarak tanıdım ben onu :D
Cumhur Tonba
17-02-2011, 21:58
Sayın Bettyycim,
Cilivia'nızın yanına oturup çayınızı yudumlamak çok harika bir duygudur herhalde. Ara sıra Rananculus'a da göz kırparsınız. Çuhalarınız da çok güzel. Balkonunuzda ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Saygılalarımla.
bettyycim
20-02-2011, 23:56
Teşekkürler Cumhur Bey ve csyn, açelyamın biri bugün açmış :D aslında dün açmıştı uyku kaçınca bu işe koyuldum
bettyycim
21-02-2011, 00:00
Bunlar da Kipa'ya sevgililer günü için getirilen ve satılmayınca bir kenara atılan ve tüm toprağoda dökülmüş, ölmek üzere olan açelya, almak isteyince kıymete binip görkemli halindeki fiyatıyla sattılar ama ona kıyamadım aldım, işte sonuç :D
bettyycim
21-02-2011, 00:03
Sümbüllerim tek tek açıyor ;)
bettyycim
21-02-2011, 00:05
Yeni açan 2 Ranunculus ;p
Sevgili bettyycim; evinizi çok merak ediyorum. Ya da botanik bahçenizi mi demeliydim? ;) Bide bana bir kaç çeşide odaklan, herşeyi seviyorsun derler. Benim bitkilerdeki ilgi alanım sizinkinin yanında çok dar kalıyor. Ama bence önemli olan ne yetiştirdiğiniz değil. Nasıl yetiştirdiğiniz. Ve sizin tüm bitkileriniz sağlıklı gözüküyor. Onun için kutluyorum. Ne mutlu size ;)
Sevgilerimle...
ligustrum
21-02-2011, 04:54
Sayın bettyycim
Çiçeklerinizi sergilediniz, güzelliklerini paylaştınız.
Hepsine maşallah.
Ama;
yeni açmaya başlayan "sümbül" lerin kokusunu biz hissedemiyoruz.
Bari pencere-kapı önüne koyun komşularınız da faydalansın.
Kolay gelsin. Sağlıklı günler dilerim.
bettyycim
21-02-2011, 07:58
Sevgili Sarıefe teşekkür ederim, bu bir hastalık sanırım tek bir tür beni mutlu etmiyor hepsini denemek istiyorum, özellikle tohumdan yetiştirmeler ilgimi çekiyor. Elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum ne derece başarıyorum bilemiyorum ama onlarla ilgilenmek herşeye değer ;)
bettyycim
21-02-2011, 08:03
Teşekkürler Sevgili Ligustrum sümbüller harika kokuyorlar, merak etmeyin komşularda kokudan faydalanıyor ve sümbüller dışarıda duruyorlar aynı zaman da dışarı çiçeğidir, içeride sıcaktan çabuk bozulurlar. 20 den fazla sümbülüm var ve kokularına arılar dayanamıyor yakında balkona bir de kovan koyarsan kimse şaşırmasın :dilli:
furkan yıldız
21-02-2011, 11:41
Bet'i ablacım bu ranunculuslar tohumdan mı üretiliyor ?
Sn bettyycim,cilivianızın rengi gerçekten çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.
bettyycim
21-02-2011, 17:09
Bet'i ablacım bu ranunculuslar tohumdan mı üretiliyor ?
Hayır Sevgili Furkan, Ranunculus soğanlı bir çiçek, soğan dediysem de bildiğin soğan gibi değil, bir nevi ahtapotu andırıyor soğanı bacaklar aşağı gelecek şekil de ekiyorsun, çiçeklendiği zaman suyu çok seviyor, bak bulinkte görürsün :p
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2496&page=6
bettyycim
21-02-2011, 17:28
Sn bettyycim,cilivianızın rengi gerçekten çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.
Sevgili busraG, bir de yakından görsen harika bir renk, baktıkça insanın içi açılıyor ;)
furkan yıldız
21-02-2011, 18:52
Soğanlı bitkiyse yavrucukları oluyordur. Anladın sen ablacım :p
bettyycim
21-02-2011, 19:30
Düğünün de, yakana 2 tane iğneleyi veririm :dilli:
bettyycim
07-03-2011, 09:29
İlk çiğdemler yüzlerini gösterdi, nasıl keyifli bir görüntü anlatamam :D
İlk çiğdemlere ilk mesaj benden gelsin o zaman ;) Siz anlatamasanızda aynı keyfi yaşayabiliyorum sevgili bettyycim. Çok güzel çiçeklenmişler. Gerçekten harika bir görüntü. Sağlıkla büyütün çiğdemlerinizi. Sevgiler...
bettyycim
08-03-2011, 16:16
Teşekkkür ederim Tolga'cığım baya gerginim şu anda gidip gelip balkonu kontrol ediyorum kar şiddetini artırmaya başladı hepsini eve de alamıyorum :(
ismail seyrek
08-03-2011, 21:37
Bettyycim bunlar gördüklerimiz, birde henüz göremediklerimiz var. Çok sağlıklı ve güzeller.
Kar-boranla ilgili durumdan bende muzdaribim. Üzerlerine kar yığılmayacak şekilde naylon vs.
örterek korumaya çalışıyorum. Umarım sende fazla zayiat vermeden, yılın muhtemelen son dalgasını atlatırsın. Çiçeklerinin tümünü zevkle izlemek üzere kolay gelsin. Ellerine sağlık.
bettyycim
09-03-2011, 20:07
Teşekkür ederim İsmail Bey, evet resimleyip ekleyeceğim çok çiçeğim var gece taşıyabildiklerimi eve alıyorum tek güvencem ev denize çok yakın o nedenle hava sıcaklığı yükseklere göre dah iyi yüksek yerlerde kar var ama evin etrafında bir şey yok tek dert gece ayaza çekerse ozaman ne olur bilmiyourm :(
bettyycim
11-03-2011, 22:07
İşte size şeker mi şeker, bir Sardunya :D
günebakan
11-03-2011, 22:27
Çok güzelmiş yavaş yavaş sayfalar renklenmeye başladı ne güzel:)
bettyycim
11-03-2011, 22:30
Evet ne güzel bahar geliyor, ne mutlu hepimize zor atlatılan bir kışın arkasından çok az bir kayıpa bahara merhaba demek ;)
bettyycim
13-03-2011, 18:07
Balkondan bir kaç resim, küçük bir kardelen açmış, yeni çiğdemler güne merhaba demiş, nergislerimden biri boyına bakmadan açmış, laleler gelin gibi süzülürken sümbüllerin kokusu enfesti :D
bettyycim
13-03-2011, 18:10
Resimlere devam....
Vildan Sönmez
13-03-2011, 18:46
Vay vay vay sümbülleriniz coşmus, nasıl da güzel kokarlar. Sarı çiğdemleriniz de yerini sevmiş. Çok güzeller.
bettyycim
13-03-2011, 19:11
Evet Vildan Hanım süper kokuyorlar ama bugün arlar üşüşmüştü başına pek yaklaşamadım ;)
Ev, ev değil çiçekçi :D Keşke komşu olsaymışız diyorum şu an. Bir söz vardı. Nasıldı? Çiçek alma bettyycim' e komşu ol muydu? neydi? :D
Bettyycim son hızla hem çeşitler artıyor hemde çok güzel büyüyorlar. Maşallah demeli değil mi:D
Ellerinize sağlık zevkle çiçeklere bakakaldım harika ....
bettyycim
26-03-2011, 10:52
Gel Sarıefe olalım komşu artık o sera senin bu sera benim dağ bayır gezeriz herhalde, teşekkür ederim Sevim Hanım siz de biliyorsunuz çılgınlıkları :D, teşekkür ederim Burak ....
bettyycim
26-03-2011, 10:55
Bugün den güzellikler ;)
bettyycim
26-03-2011, 10:57
devammmmm
Bu seneyi kaçırdım ama seneye kesinlikle ronunculus yetiştireceğim her renk:)
bettyycim
26-03-2011, 12:31
Çok hoş bir çiçek suya da bayılıyor ;)
Ayşe Yıldız
26-03-2011, 19:42
Ranunculusunuz balkonda ne kadar süre güneş görüyor Bettyycim. Bende iki tane var fakat balkonumu beğenmedi sanırım. Tamamen gölgede kalan balkona mı geçirsem acaba?
bettyycim
26-03-2011, 20:14
Ayşecim balkonum sabahtan itibaren saat dörde kadar güneş görüyor, güneşi seviyor ama bol suyuda seviyor ;)
fikreteren
27-03-2011, 17:30
bALKONUNUZA TAM BİR BAHAR GELMİŞ.
Tam bir renk çümbüşü, çok beğendim.
acemifüsun
28-03-2011, 15:52
Sevgili bettycim soğanlılar çoşmuş, rengarenk balkonunuz, çok güzel:) Ellerinize sağlık.
bettyycim
28-03-2011, 15:59
Teşekkürler Sevgili fikreteren, Zenfree ve acemifüsun, coştular ve daha coşacak olanlar var bende merakla bekliyorum bu güzellikleri ;)
furkan yıldız
31-03-2011, 10:34
Hem küsüm sana ama hem de kıskandım sayın ablacım :mad:
çiçekleriniz bir harika ellerinize emeğinize sağlık
Harika çiçekler coşmuş muhteşem hayran kaldım...
bettyycim
09-04-2011, 15:41
Teşekkür ederim Sevgili Burak ve nuray, 15 gündür Ankara'da idim balkonda bazı çiçekler açmış çok mutlu oldum ama yarın tekrar gidecek olmam beni üzüyor ;)
bettyycim
09-04-2011, 15:50
devamı...
nehirderya
09-04-2011, 15:52
bayıldım hepsi çok güzeller
çiğdemler hele maşallah...benimde çiğdem soğanlarım var ne zaman ekiliyor tam bilmiyorum.çiçek açması ne kadar zaman alıyor?
umutyolcusu
09-04-2011, 15:53
Ne kadar renkli bir balkon olmuş,nasıl bırakılır da gidilir:)
bettyycim
09-04-2011, 15:54
devam...
bettyycim
09-04-2011, 15:56
Teşekkürler umutyolcusu, teşekkürler nehirderya Kasım ayında ve Aralık ayında etktim Çiğdem soğanlarını ;)
Soğanlılar patlama yapmışlar:)
Of of bu ne güzellik böyle maşallah elinize saglık muhteşem ya...
Bettyycim, çiğdemleriniz çok hoş, sevdiğim bir bitki.
bettyycim
21-04-2011, 15:26
Teşekkürler Sevgili betito :)
bettyycim
21-04-2011, 15:34
Az önce eve kaçıp bir-iki resim çektim :D
bettyycim
21-04-2011, 15:40
Liliumlar bayağı büyümüşler görmeyeli ve Clematisler çimlenmiş hatta birinde minicik tomurcuk var :D
Betty hanım , mesaj kutunuz dolmuş size mesaj atamıyorum
Çiğdemleri ilk gördüğümde plastik sandım :D
Çiğdemleriniz ne kadar güzel. :)
Şu ana kadar hiç dikmedim ama her gördüğümde özeniyorum.
Beyaz lalenin şekli de çok ilginçmiş. Çok hoş.
Ama şuradaki (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=202072&stc=1&d=1302357183) kırmızı meyveli bitkiyi tanıyamadım?
Kırmızı olanlar küpeli çiçegine benziyor mor olanlar muskari sanırım sevgili bettyycim maşallah çok tatlı çiçekler ellerine saglık
günebakan
21-04-2011, 18:31
Bettycim çiğdemlere ve beyaz turunculu nergizlere bayıldım çok güzeller gerçekten:)
bettyycim
21-04-2011, 20:12
Teşekkür ederim arkadaşlar, ben de çiğdemleri o muhteşem halini görünce bayıldım Dudiciğim :D o kırmızı meyveley küpeli çiçeğinin tomurcukları :p:D, Sevgili günebakan kokuları yok ama görüntüleri muhteşem ;)
Rengarenk çok güzel. Açelyanın rengini çok beğendim.
ciceksever70
21-04-2011, 22:10
Cok renkli, cok neseli bir balkon. Sanirim bizim bahcelerimizde bile bu kadar cesit yoktur. Menekselerinizin yapraklarini nasil bu kadar tozsuz tutmayi basariyorsunuz? Yikiyormusunuz yoksa baska bir formülünüz mü var? Sevgiler.
Gülbeşeker
21-04-2011, 22:59
çiçekeriniz çok güzeller elerinize sağlık
Satı Uğurtan
22-04-2011, 00:07
Bettyycim, soğanlıların harika sanki resim gibi çok güzel, bence giderken bize bırakabilirsin, hiç merak etme ben çok iyi bakarım onlara:):D
bettyycim
22-04-2011, 00:26
Sen üzülme Satı ablacım yarısını sana veririm olur biter :D, Sevgili Zenfree kırmızı açeyyadan bahsediyorsan hemen bir saksı verebilirim sana da ;), Sevgili çiçeksever70 ara fıs fıs yapıyorum yapraklarına o kadar ;)
Satı Uğurtan
22-04-2011, 00:29
Canım kardeşim, gönlüne yüreğine sağlık çok teşekkürler, senin balkonuna daha güzel yakışmış sevgiler.
bettyycim
26-04-2011, 19:11
Açelyalarım iyice açtı, bugün İrisler ve küpeliler sürpriz yaptılar :D
Sevgili bettyycim,açelya süsen ve küpeler muhteşem.
Küpe çiçeklerin şahane bettycim, hastayım küpelere :D
Sayın bettyycim; Ne diyeyim bilemiyorum. Vakitsizlikten balkon-teras sayfalarına bakmam zor oluyordu. Bugün fırsatını bulmuşken sizin bahçe sayfanıza bakmak istedim. Halimi görmelisiniz. Güzellikleri gördükçe of of aman Allahım" dedim refleskle. Sonra da halimi bir gören olsa diye düşündüm kendimce.;)
Mor laleye, sarı-kırmızı lalelere, hele çiğdemlere hayran kaldım. Açelyalara da ayrı bayıldım. Gerçekten bravo. Demek ki mekan değil, onları yetiştiren önemli. Çiçeklerle aranızdaki sevgiyle sizi bahçede düşünemiyorum bile. Bundan sonra daha çok, güzelliklerinizi takip etmeye çalışacağım. Gerçekten çok beğendim. Kolay gelsin...
bettyycim
27-04-2011, 13:31
Çok teşekkür ederim Sevgili Dudi, nuribulduk, sevim4 ve Uzaylı arkadaşım bende sabah akşam balkonumu ziyaret edip gözlerine bakıyorum ah bir bahçem olsa diye hayıflanıp duruyorum :( övgüleriniz için çok teşekkür ederim çiğdemlerim hala aynı şekilde beni mutlu etmeye devam ediyorlar :D:D
Sevgili bettyycim küpeler, iris çiçegi çok güzel maşallah açelya için özel birşey uyguluyormusun maşallah coşmuş.....
bettyycim
27-04-2011, 18:28
Teşekkür ederim, burakalkan ;) açelyaları sadece 2-3 saat sabah güneşi alabileceği bir yerde ve bol bol sulamadan başka bir şey yapmıyorum :D
h.pekşen
27-04-2011, 18:34
bahçeniz hayırlı olsun.anladığım kadarıyla balkonunuzu bir cennete çevirdiniz.
Sevgili Bettyycim, balkonunuz ne kadar renkli, çiçeklerinize bayıldım hele çiğdemlere, ellerinize sağlık.
mandalinci
29-04-2011, 06:29
Açelyalarım iyice açtı, bugün İrisler ve küpeliler sürpriz yaptılar :D
Sn. bettyycim,
Çiçekler çok çok güzel olmuşlar, benim asla bakmayı beceremediğim açelyalarınıza bakarken içim açıldı.
Açelyalarımı hep kuruttum, şimdi seralarda gördüğüm zaman sadece ne güzeller ama ben almayayım öldürürüm diye düşünüyorum.
Ellerinize sağlık.
Sevgili Bettycim,balkonunuzda harikalar yaratıyorsunuz.yok yok maşallah.emeklerinize sağlık.açelyalarınız ve küpeli sizi çok seviyor besbelli.fotoğraflarınız ile bizi şımarttığınız için de ayrıca teşekkürler :)
Balkonlarınızda bahçelerinizde küpelileri hayranlıkla izliyorum..Almaya elim varmıyor geçen sene hepsini beyaz böceklere kurban verdim bu sene hızlı sardunyacı oldum..
Hepside çok güzeller betycim güle güle sağlıkla büyüsünler.
kirikkale41
30-04-2011, 15:53
Sayın bettyycim; çiçeklerinizi büyük bir hayranlıkla gezdim.Benim de 4 sene önce memleketimde(Kocaeli) aynı şekilde balkonum vardı =) Beni eskilere döndürdünüz.Kırıkkale'ye taşınınca kına çiçekleri hariç tüm çiçeklerimi kaybettim =( burada da çiçek edinmeye çalışıyorum.Yazın yazlığa gideceğim için ne yapacağımı bilmiyorum.Çiçeklerim susuz kalıcak.Emeğinize ve yüreğinize sağlık...
ligustrum
30-04-2011, 16:41
Sayın bettyycim; Hepsi çok çok güzel. Şekerin yeni çiçeklerini görebilirmiyiz.
bettyycim
30-04-2011, 22:01
Arkadaşlar balkonuma hepiniz hoşgeldiniz beni çok mutlu ettiniz :) kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum, onların arasında kendimi kaybediyorum tüm sıkıntılardan arınıp dünyada kopuyorum herkese tavsiye ederim, güzel bir terapi yöntemi aslında :D Sevgili lingstrum şekerim şu an tomurcukta açar açmaz ekleyeceğim, hepinize tekrar teşekkür ediyorum güzel övgüleriniz için:p
sevgili bettyycim, açelyalar ve küpe çiçeğiniz harika görünüyor.
İki bahçem olsa birisini sevgili bettyycim' e verirdim. Çünkü balkonunu gördükten sonra bahçenin hakkını en güzel vereceklerden biri O' dur diye düşünüyorum ;)
Sayın Bettyycim,balkonunuza misafir oldum,sümbül kokuları içinde gezindim,harikaydı.Bütün çiçekleriniz gibi o küpeler nasıl o kadar sıhhatli ,hayran oldum,maşallah ,güle güle büyütün ,renkli baharlar dileğiyle efendim.
bettyycim
01-05-2011, 21:40
İki bahçem olsa birisini sevgili bettyycim' e verirdim. Çünkü balkonunu gördükten sonra bahçenin hakkını en güzel vereceklerden biri O' dur diye düşünüyorum ;)
Teşekkür ederim Tolgacığım sağol, inan benim de iki bahçem olsa birini sana verirdim, sen de benden alt kalmazsın bitkiler konusun da :D
bettyycim
01-05-2011, 21:41
Sayın Bettyycim,balkonunuza misafir oldum,sümbül kokuları içinde gezindim,harikaydı.Bütün çiçekleriniz gibi o küpeler nasıl o kadar sıhhatli ,hayran oldum,maşallah ,güle güle büyütün ,renkli baharlar dileğiyle efendim.
sevgili bettyycim, açelyalar ve küpe çiçeğiniz harika görünüyor.
Teşekkür ederim arkadaşlar, elimden geldiğince bakıyorum daha ekleyeceğim küpeler var tomurcukta açsınlar ilk iş eklemek :p
Gülbeşeker
01-05-2011, 23:21
bettyyçim açelyanız bu mevsimde çok güzel açmış özel birşeymi yapıyorsunuz benim açelyam kışın bolbol açtı ama bir aydır çiçk yok
bettyycim
02-05-2011, 08:01
Sadece 15 günde bir NPK'sı 8,12,24 besin veriyorum, tabağında hep su bırakıyorum o kadar, bir de sadece 2 saat sabah güneşi alacağı bir yerde ;)
Gülbeşeker
02-05-2011, 22:32
açelya sayfasında okumuştum çiçekli iken besin vermeyin diyorlardı
Küpe çiçeğiniz, açelya, sardunya hepsi çok güzeller ellerinize sağlık
Valla ben burdan bittim. Komşularınızın halini düşünemiyorum.Hepsi çok güzel.
bettyycim
06-05-2011, 13:57
Bugüm öğlen arası eve kaçıp makinayı aldım elime :D
_kevser_
06-05-2011, 14:37
sevgili bettycim
balkonun komşu çatlatan cinsinden tam :) ellerine ve gönlüne sağlık :)
Sevgili bettycim küpeliler harika görünüyor ilk resimdeki çiçek nedir acaba eline yüregine saglık maşallah..
bettyycim
14-05-2011, 19:25
Kusura bakmayın Sevgili Periş, uzun bir aradan sonra yeniden buraklardayım, ilk resimdeki çiçek Açelya'dır ;)
Cumhur Tonba
14-05-2011, 20:32
Sayın bettyycim,
Balkonunuzda sevdiklerinizle çay yudumlamak ne harika oluyordur herhalde. Eminim ki, tüm yorgunluğunuz ve stres bir anda uçup gidiyordur.
Sariefe haksız değil mesajında. 'İki bahçem olsa birisini bettyycim'e verirdim''
Kolay gelsin. Bu güzellikler için teşekkürler.
bettyycim
14-05-2011, 21:23
Teşekkür ederim Sevgili Cumhur abi, sizleri de beklerim balkonuma çay yudumlamaya ;)
Sayın bettyycim, siklamen ve küpe çiçekleri çok güzel ve net fakat ağaç gövdeli büyük yapraklı bitkiye tanıyamadım, çiçek açmak üzere tomurcukları var. O bitkinin adı nedir, merak ettim.
Bugüm öğlen arası eve kaçıp makinayı aldım elime :D
Sevgili bettyycim buradaki ilk fotograftaki çiçegi sormuştum ama elinize saglık çiçeklerin hepsi birbirinden güzel size komşumu olsak ne yapsak:p
bettyycim
15-05-2011, 10:17
Sevgili yaylacı sanırım siz Çin Lanterni (Abutulion) dan bahsediyorsunuz bugün ki halini ekliyorum ;)
Sayın bettyycim, bitkileriniz adeta show yapıyorlar,ellerinize sağlık.
Güneşiniz hiç batmasın,çiçekleriniz hiç solmasın...
bettyycim
15-05-2011, 22:26
Teşekkür ederim Sevgili ykolko, iyi dilekleriniz için daha iyileri sizlerin olsun ;) Sevgili periş hemen mesajınızdan sonra o çiçeğin adını yaylacı arkadaşım için açıklamışım :D
Cumhur Tonba
15-05-2011, 22:32
Sayın bettyycim, bitkileriniz adeta show yapıyorlar,ellerinize sağlık.
Güneşiniz hiç batmasın,çiçekleriniz hiç solmasın...
Sayın ykolko,
show yapıyor sözlerinize katılıyorum. Bunun sırrı ne olabilir düşündünüz mü? Bence bitilere yapılan tüm bakım işlerinin yanı sıra, eminm ki sevgisini de göstermesi onlara. Onları belki de sevip okşuyor, onlarla konuşuyor olabilir. Bunun da karşılığını bitkiler gösterirler.
bettyycim
15-05-2011, 22:38
İlahi Cumhur bey, evet çiçeklerimi çok seviyorum onlarla gecenin yarısı bile ilgileniyorum, ama onlarla konuşmayı henüz becerimiyorum, fakat geçen bir şey fark ettim bir annenin çocuğunu okşadiği gibi okşuyorum onları :D:D sizce benim tedavim varmıdır:confused:
Satı Uğurtan
16-05-2011, 00:05
Sevgili bettyycim, Açelya ciklemenler, abutulion,küpeliler muhteşem sen bu işi iyi biliyorsun, eline yüreğine sağlık sevgiler.
Sevgili yaylacı sanırım siz Çin Lanterni (Abutulion) dan bahsediyorsunuz bugün ki halini ekliyorum ;)
Evet bettyycim, o bitkiyi sormuştum. Abutilon tohumu ben de ekmiştim daha cimlenme görülmedi, bekliyorum. Demek ki Abutilon böylesi boylanıyor, güzel çiçekleri var. Bu bitkiyi nasıl yetiştirdiniz, tohumdan mı? Biraz bilgi alabilir miyim?
bettyycim
16-05-2011, 09:12
Teşekkür ederim Satı ablacım, sizler kadar olamasam da bende kendi çapımda yapıyorum birşeyler :D Sevgili Yaylacı evet Abutilon'u tohumdan yetişdirdim, ama diğer arkadaşlar nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama ben 2 gün ılık suda bekletiyorum tohumları daha sonra toprak üzerine bırakıyorum ve sabahları fıs fıs yapıyorum çimlenen tohumun kök kısımlarına toprak döküyorum sonra da dua ediyorum :D:D
Cumhur Tonba
16-05-2011, 18:11
İlahi Cumhur bey, evet çiçeklerimi çok seviyorum onlarla gecenin yarısı bile ilgileniyorum, ama onlarla konuşmayı henüz becerimiyorum, fakat geçen bir şey fark ettim bir annenin çocuğunu okşadiği gibi okşuyorum onları :D:D sizce benim tedavim varmıdır:confused:
Sayın Bettyycim,
Siz daha da güzelini yapıp, onlarla tensel olarak temas ediyorsunuz. Eminim ki sesli olmasa bile o an birşeyler mırıldanıyorsunuzdur. İyi düşünün.
Tedavi konusuna gelince; Zor dostum zor, sevilmeden sevmek. Onlardan bu sevginin karşılığını aldıkça tedaviye yanıt vermeniz imkansız.
Saygılar sevgiler.
Benim ektiğim Abutilonlar henüz çimlenmedi ama umudumu kaybetmedim, ben doğrudan toprağa ekmiştim onları, suyu eksik etmedim ama çimlenme göremedim. Bekleyeceğim dilerim ki çimlenirler. O da olmazsa fidesini elde etmeye çalışacağım.
bettyycim
19-05-2011, 20:52
Balkonda bugün güneş yoktu ama, bazı güzeller dayanamamışlar ve açmışlar :D
bettyycim
19-05-2011, 20:56
Çekimler için özür dilerim, fotoğraf makinasını annem de unuttuğumdan cep telefonu ile çekim yaptım ;)
bettyycim
19-05-2011, 21:03
devam......
Hosta da coştu :o
bettyycim
19-05-2011, 21:18
Tohumdan teiştirdiği mavi kelebeklerim, havaların ısınmasıyla coşmaya başladı ;)
Sevgili bettyycim maşallah çiçekler çok güzel frezyalar çok canlı duruyor küpelerde harika ellerine saglık
kaplan zambağı
23-05-2011, 18:08
Sevgili bettyycim,şimdi buldum.resimler bölümü boştu.Balkon bölümünde sizin harika çiçeklerinizi gördüm.Siz gerçekten çiçek aşığı birisisiniz.Hepsi birbirinden güzellllllllllll,hepsi mükemmelinde ötesinde süperrrrrrrrr.Zannedersem siz dünyanın en mutlu insanısınız.Cünki çiçeklerinizden belli oluyor.Rengarenk,tatlı,capacanlı,setreymeye bile insan doyamıyor.Sana başarılar diliyorum.
kaplan zambağı
24-05-2011, 05:34
Dersin ki sanki uzay çiçek istasyonu.Olağanüstü güzel çiçekler.Onların resimleri bile insanı mutlu edyor.Sevgili Bettyycim ,çiçeklerin için sadece diyebileceğim tek şey var.Cennet bahçesi.
bettyycim
24-05-2011, 07:39
Teşekkür ederim Sevgili Periş, Sevgili kaplan zambağı :D
bettyycim
26-05-2011, 11:13
Bugün minyatür gülüm açmış, sardunyalar çosmuş davetsiz misafir gelinci açmış ne güzel bir gün :D
Hepsi harikalar bettycim :)
bettyycim
26-05-2011, 13:08
Teşekkür ederim Sevgili Dudi, Sardunya sayfasında senin için bir resim yayınladım baktın mı ?
Öğlen gidip yeni resimler çektim :D
bettyycim
26-05-2011, 13:09
devam.....:D:D:D
günebakan
26-05-2011, 13:28
Bettyycim balkonundaki çiçeklerin hepsi bir birinden nefis . Küpelilere bayıldım:)
Sevgili Bettyycim bu ne güzellik maşallah hepsi birbirinden güzel....
Sevgili bettyycim, çiçeklerinize güzel bakmışsınız, özellikle küpeler ve sıklamenler çok güzeller.
acemifüsun
26-05-2011, 19:06
Sevgili bettyycim çiçeklerin her zamanki gibi çok güzeller:) Onların dilinden anlamak, onları bu kadar güzel açtırabilmek raslantı olamaz. Ellerinize, yüreğinize sağlık:)
merhabalar Bettyycim.
Harika görünüyorlar.Çiçeklerle uğraşmak insanı fazlasıyla mutlu ediyor.Bende bugün menekşelerin topraklarını değiştirdim.Onlara ellerimle dokunmak ve bakmak koklamak insana keyif veriyor.Üç renk petunya almıştım şaşırtma onlarıda uzun saksıya karma yaptım.Renkleri harika.Fırsat buldukça böyle güzel işlerle uğraşmak insana huzur veriyor.:)
Sevgili betityycim, her biri bir birinden güzel çiçekler küpeler harıka diyerleride emeklerine sağlık.
türkansultan
26-05-2011, 22:34
Sevgili bettyycim öncelikle bütün çiçeklerine bayıldım ellerine sağlık.
Sardunya sayfasında gül goncası gibi olan sardunyadan bulamadığımı belirtmiştim,galiba yanlış anladınız.O kadar ince düşüncelisinizki hemen bir çelik vermeyi düşündünüz bunun içinde ayrıca teşekkür ederim.Ama gerçekten kıyamam her şey yerinde güzelldir,üzeri tomurcuk dolu lütfen sizde kıymayın almış kadar oldum sağolun.İnşallah birgün bulurum sardunya hastalığı böyle birşey.Balkonum dolu olduğu halde gözümüz doymuyor yinede düşünceniz için çok teşekkürler.
bettyycim
26-05-2011, 22:37
Estağfurullah Türkan hanım, bende tesadüfen bulmuştum bu sakızı 3 senedir benimle bir kaç evde olması fena olmaz kışın korumakta zorlanıyorum, birbirimizden alırız :D siz üzülmeyin tomurcuğu azalsın çeliklerim ;) yer konusuna gelince benim balkonumda hiç yer yok ama, hastalık kolay değil ;)
türkansultan
26-05-2011, 23:10
Çok teşekkür ederim.
Benden istediğiniz olursa seve seve paylaşırım sevgili bettyycim.
Sayın bettyycim balkonunuzu baştan sona gezdim.Bitkilerinizin çeşitliğine ve güzelliğine hayran olmakla birlikte bu bitkilerin yerleştirilmesindeki güzellik ayrıca tebrike şayan.
Daha çok soğanlı bitkiler ve ronunculusun açtığı çiçek ve her yerde bulunmayan hosta yapraklarının güzelliğine doyulmuyor.Ellerinize sağlık.Balkonunuzda sağlıklı ve mutlu günler geçirmenizi dilerim.Selamlar
kaplan zambağı
28-05-2011, 20:59
Çiçeğin güzelliğine hayran kaldım.Ne kadar tatlı bir çiçek.
kaplan zambağı
28-05-2011, 21:05
Sevgili bettyycim,bu çiçeğin ne kadar güzel.Etrafa sevgi ve şefkat saçıyor.
kaplan zambağı
28-05-2011, 21:15
O kadar tatlı bir renkli çiçek ki.Dikenleri çok ama güzel.O çiçeğin bir dikeni de ben olsam.
bettyycim
29-05-2011, 10:44
Sayın bettyycim balkonunuzu baştan sona gezdim.Bitkilerinizin çeşitliğine ve güzelliğine hayran olmakla birlikte bu bitkilerin yerleştirilmesindeki güzellik ayrıca tebrike şayan.
Daha çok soğanlı bitkiler ve rounculusun açtığı çiçek ve her yerde bulunmayan hosta yapraklarının güzelliğine doyulmuyor.Ellerinize sağlık.Balkonunuzda sağlıklı ve mutlu günler geçirmenizi dilerim.Selamlar
Çok teşekkür ederim Sayın Serilaaa balkonuma şeref verdiniz teşekkür ederim, elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum, sağolsun çiçeklerimde beni utandırmıyor ;)
bettyycim
29-05-2011, 10:45
Sayın kaplan zambağı hangi çiçeğim olduğunu çok anlayamadım ve açıkçası bu sayfalarda hiç dikenli bir çiçek yok :confused:
loveflower
29-05-2011, 11:12
Sevgili bettyycim balkonunuzu baştan gezdim,herşey çok güzel ve çok renkli:)Maşallah bol çeşit yetiştirmişsiniz,ememğinze ve sevginize sağlık.
kaplan zambağı
29-05-2011, 18:42
Sevgili Bettyycim,çiçeklerinizin hepsi güzel ama aralarında Cilivia dediğiniz turuncu renkli çiçek harikulade.
Sayın bettyycim, sizede artık bir bahçe lazım. Balkonda benimki gibi adım atacak yer kalmamış. Allah nazarlardan korusun.
bettyycim
30-05-2011, 13:02
Teşekkür ederim Mustafa abicim, hergün dualar ediyorum para bulayım diye, kendim için birşey istiyorsam namerdim :D
Sevgili Bettyycim , balkonun harika görünüyor, emeklerine sağlık.
Renk renk görsel şölen gibi balkonunu keyifle dolaştım.
Buradaki balkon ve teraslarda hep bir çiçek kalıyor hafızamda.
Sizinde küpeliler yer alacak sanırım.Nasıl güzel küpeliler çok muhteşem görünüyorlar.
Keyfini alarak büyütün hepsini sevgilerle...
Cumhur Tonba
30-05-2011, 22:37
Telefonla çektiğiniz fotoğraflar bu kadar harika ise, fotoğraf makinesi ile çekecekleriniz kim bilir nasıl olur?
mandalinci
31-05-2011, 07:22
Hepsi güzel, ellerinize sağlık ama kraliçe küpeler:)
bettyycim
31-05-2011, 07:59
Hoşgeldiniz balkonuma Sevgili nardane, mandalinci ve Sevgili Cumhur abi balkonumda dün ilk kez balkon keyfi yaptım sizlerinde olmasını isterdim emeklerime değdi çok keyifliydi, övgüleriniz için teşekkürler ;)
Cumhur Tonba
31-05-2011, 10:56
Herhalde çayınızı yudumlarken hem kendinizle hem de bitkilerinizle gurur duymuşsunuzdur. Bundan daha güzel bir şey olmaz. Afiyet olsun.
bettyycim
02-06-2011, 08:29
Aynen öyle, dün yine rahat durmadım Yalova tarafına doğru gittim bir çok sera gezdim ama sonrada resimlemek aklıma geldi ;) işte Akdoğa serasından bazı görüntüler :D
bettyycim
02-06-2011, 08:32
devam edelim güzellere :D
Hepsi çoook güzel çiçekler
Mesaj 144, 145 teki fotğraflar. Eridim, gittim. Bizim bahçe meyve bahçesi olacaktı değil mi? :rolleyes:
Galiba bana aşıladığınız bu çiçek merakından meyve ağaçları çiçeklerin istilasına uğrayacak. Yerlerini aldıklarında eminim her boşluğu da çiçekle dolduracağım. Üzerindeki meyveleri nasıl toplarız, sonra düşünürüz artık. Aman Allahııım o küpeliler ne güzel öyle salkım salkım. hele o sıklamenler. Ha gayret şu çit bitse, yandı benim eşim.:p
bettyycim
03-06-2011, 15:47
Ne mutlu bana Sevgili Uzaylı bir çiçeksever daha yapıyorum, bizim binanın tamamı balkonlarını çiçeklendirmeye başladı beyleri de bana söyleniyor :D heğ senin yüzünden diye; Aslında ben de sizin bahçenize bayılıyorum tabi ben çiçeklendiririm ama, siz de kendiniz için bir kızmını ayırın derim :o
Bir kaç ay önce Yalova' daki bazı seraları ben de gezmiştim. Ama Akdoğa' ya gitmek nasip olmamıştı. Çok istiyorum gitmeyi. Size imrendim sevgili bettyycim. Bu arada Yalova' da fiyatlar çok uygundu. Sanırım sizde eliniz boş dönmemişsinizdir. Gerçi sizde olmayan ne var ki ;)
bettyycim
04-06-2011, 19:01
Çok fazla almamaya çalıştım ama yine de bir iki tane aldım balkonda adım atacak yer kalmadı :D
bettyycim
05-06-2011, 13:32
Ooooo Tolgacığım, daha olmayan çok şey var :dilli:
İremsıla
06-06-2011, 12:20
[QUOTE=bettyycim;806817]devam......
Hosta da coştu.
Merhaba bettyciğim balkonunuz çok güzel güle güle yetiştirin çiçeklerinizi.üstteki mesajınızda 3.resimdeki çiçeğin ismini merak ettim ben.henüz çiçeğini göremedim ama,aynısı benim bahçemdede var bu sene 2.yılı maşallah okadar büyüdüki baharda gübre dökmüştüm üzerine:Dyağmurlarla coştu.sitedeki arkadaşlardan gelmişti tohumu;)bu site balkon ve bahçelerimize çok güzellikler kattı.:cool:
bettyycim
06-06-2011, 12:35
Bu sayfanın ilk resminin 3.den bahsediyorsanız (bilmece gibi oldu :D) Yasemin ;)
gulizgul
06-06-2011, 14:18
balkonunuza bayıldım..süperrr olmuşş..
İremsıla
07-06-2011, 11:23
Sanırım bilmecenin cevabı,sayfa5,mesaj 136,3. sıradaki kırmızı çiçekli çiçeği sormuştum sevgili bettyciğim.
bettyycim
07-06-2011, 14:55
Sevgili iremsıla o çiçek Gerbera :D, hoşgeldiniz sayfama gulizgul ;)
bettyycim
12-06-2011, 17:15
Çiçeklerim yavaş yavaş açıyor ama çocuklar havalar yüzünden serseme döndü ha yaz geldi derken yağmur fırtına ;)
Lilium Asiatica
223544
223545
tohumdan yetiştirdiğim Peony Gelincik
223546
223547
yazın ekilen Frezyalardan biri açtı ;)
223548
bettyycim
12-06-2011, 17:24
Bodrum papatyaları yeniden çiçeklenmeye başladı ;)
223552
223553
Petunya coştu
223554
3 yaşında olan ve geçen yıl açmayan sardunyamdan bir çelik alıp bütün saksıyı anneme verdim, ondaki ceylanda bendeki de coştu, kartopu gibi açtılar ;)
223555
223556
fatma sunay
12-06-2011, 18:30
Hepsi birbirinden güzel görünüyor ceylana bittim burda çiçekçi olmadığından akdoğa serasını rica etsem buraya gönderirmisin bende bol bol çiçek alayım.....
İşte yine çok doğru bir söz :)
Hepsi çok güzel çok iyi bakmışsın elline koluna sağlık .Lilium Asiaticayı özellikle çok beğendim.Bana getirdiğin Clemantisler tomurcuklandı .Bir tanesi açtı çok güzel ama bende ara kabloyu kaybettim aktaramıyorum resimleri malesef .Umarım renkleri farklıdır.
bettyycim
12-06-2011, 21:40
Valla ben de merak ediyordum o clematisleri merakla bekliyorum resimlerini ;)
türkansultan
12-06-2011, 21:56
Sevgili bettyycim çiçeklerin hepsi coşmuş maşallah ama ben beyaz ceylana bayıldım.
bettyycim
12-06-2011, 22:04
Siz bir de bu beyaz ceylanın annesini görün uzun saksıya ekmiştim, dip sürgünler vererek tüm saksıyı doldurdu anneme verdim, şu anda beyaz güvecinler konmuş gibi üzerine ;)
türkansultan
12-06-2011, 22:41
Bende görmek isterim bettyycim o anne ceylanı inşallah fotoğrafını çekip paylaşırsın.
Cumhur Tonba
12-06-2011, 22:49
Sayın Bettyycim,
Merhaba. Lilium asiatica (184) ve Bodrum Papatyalarınız (185) ne kadar da güzel. Nazar değmesin. Bayıldım doğrusu.
bettyycim
12-06-2011, 22:54
Teşekkür ederim Cumhur bey, liliuma bende bayıldım okadar keyifli bir renkki anlatamam :D
Cumhur Tonba
12-06-2011, 23:00
Her ne kadar benim çiçeklerim yoksa da, demek ki bayılanılacak çiçeği seçmesini biliyormuşum. Aslında hepside çok güzel. Fakat o insanı bir anda çarpıyor.
Sevgili bettyycim lilium çok güzel rengine bayıldım...
bettyycim
13-06-2011, 12:53
Bende görmek isterim bettyycim o anne ceylanı inşallah fotoğrafını çekip paylaşırsın.
Hafta sonu anneme gideceğim mutlaka çekp eklerim Türkan Hanım ;)
türkansultan
13-06-2011, 20:40
Bekliyorum merakla.
bende bayıldım lilyuma ,bir kaç resim daha:rolleyes:
bettyycim
14-06-2011, 08:03
Buyrun efendim zevle, bende her sabah hayran hayran bakıyorum bu kadarmı hoş renkler olur ;)
Sevgili Bettyycim fotoğrafta Lilium Asiatica'nın rengi çok enteresan,hele canlı olarak görmek muhteşem olmalı.bizim için karşısına geçip bir bardak çay içersiniz herhalde. :)
bettyycim
14-06-2011, 09:38
Gelip gidip okşuyorum, benim güzel kıım benim alımlı kızım diye benim oğlan anne sen harbi tırlattın diyor ;)
Birol Ketenci
14-06-2011, 15:40
Harika bir görüntüsü var maşallah. Şimdiden 2012 de edinilecekler listesinin başında yerini aldı.
Gelip gidip okşuyorum, benim güzel kıım benim alımlı kızım diye benim oğlan anne sen harbi tırlattın diyor ;)
Bu çocuklarda çiçekleri kıskanıyor mu ne:D bizimkiler de her daim deli olduğumu söyler oldu:D
Betycim hepsi birbirnden güzeller ama lilyum fevkaledenin fevkinde renk muhteşem bu nasıl yetişir soğan, tohum nedir sırrı?
ciceksever70
14-06-2011, 21:48
Ben de mesajlari tekrarlamis gibi olacagim ama lilium inanilmaz bir güzellikte. O nasil bir renk öyle? Burada her renk sogan satilmasina ragmen böylesini hic görmedim. Cicek zamani gecince yavrulayanlari baska saksilara da aktarin ki cogalsin elinizde yedek olsun. Sevgiler.
bettyycim
14-06-2011, 21:51
Sevgili Mirbe soğanlıdır, Mart ayında Bauhause'dan almıştım soğanını :D
acemifüsun
14-06-2011, 22:07
Sevgili bettyycim lilium'a bir nazarlık tak canım, harika:) Tüm çiçeklerin için ellerine, yüreğine sağlık:)
bettyycim
14-06-2011, 22:10
Ben de çoğaltmayı düşünüyorum umarım başarırım soğanlar dinlenmeye geçince birini Sayın liliuma sözüm var, ben beceremezsem bile o bunu kesinlikle başaracaktır ;)
bettyycim
14-06-2011, 22:14
Teşekkür ederim Sevgili ciceksever, füsun abla, csdny ve sevgili Birol, bugün annem geldi etrafında dönüyor ne yaparımda kökün biri araklarım peşin de :D
Ben de çoğaltmayı düşünüyorum umarım başarırım soğanlar dinlenmeye geçince birini Sayın liliuma sözüm var, ben beceremezsem bile o bunu kesinlikle başaracaktır ;)
Çoğalt tabii betycim bizlere de yazık değil mi çoğalsın:D
Buyrun efendim zevle, bende her sabah hayran hayran bakıyorum bu kadarmı hoş renkler olur ;)
gerçekten çok güzel renkleri var,çikolatamı desek bu güzele:p hemde bitter
Kıskanmaya başladım bak. :) Mekanınızı süslemişiniz ne güzel. :)
ciceksever70
15-06-2011, 07:03
Teşekkür ederim Sevgili ciceksever, füsun abla, csdny ve sevgili Birol, bugün annem geldi etrafında dönüyor ne yaparımda kökün biri araklarım peşin de :D
Kökten pek tutmuyor celik gibi ama sogani yavrulayinca ben ayiriyorum genelde tutuyor.
Burası balkon muuu beşyüz metrekarelik bir seramı ?
Sevgili bettyycim, zaman zaman balkon sayfanıza girip bu güzellikleri takip edip izliyorum, inanın her şey o kadar güzel ki, mesaj yazan arkadaşlar bana yazacak bir şey bırakmıyorlar, bazen bir şey (hiç değilse bir kusur) bulayım da iki kelime yazayım diyorum inan bulamıyorum her şeye o kadar güzel bakıyorsunuz ki, söyleyecek bir cümle bulamıyorum, çok güzel çok güzel olarak arkadaşlarımız üstüne basa basa söylemişler ve bu cümleleri gerçekten hak ediyorsunuz ve her biri samimi ve içten söylenen cümleler, bilmiyorum söylendimi bana da harika harika demek kaldımı açaba. :)
Eline sağlık gerçekten her şey çok çok güzel.
Bir şeyi merak ediyorum ve hayret ediyorum, beşyüz metrekarelik bir serada ancak olacak şeyler nasıl oluyor da bir balkonda üstelikte bu kadar güzel olabiliyor, gerçekten sizi kutlarım ve bu güzelleri yetiştireni tanımak ve kutlayıp tebrik etmek isterim. İnşallah bir toplantıda oda olur.
Ayırmış olduğunuz liliuma çok çok teşekkür ederim, değişik bir tür çok güzel bir tür ve çoğaltılması gereken bir nadide, emin ellerde olacağını ve çoğalacağının sözünü şimdiden verebilirim. İleriki yıllarda paylaşımada koyarız tabi ki, sizin izniniz olursa.
bettyycim
29-06-2011, 10:22
Sevgili lilium mesajınız için çok çok teşekkür ederim ;)
Bu hafta balkonumda ki güzeller açmaya devam ediyor bir kaç resim ekleyeyim güzellerde ;)
Tohumdan yetiştirdiği Pholox
229330
229331
229332
Öldüğünü düşündüğüm ama 15 gün önce uyanan ful yasemin ve ful
229333
229334
bettyycim
29-06-2011, 10:25
Bu mavi güzel de kendi kendine açıyor arap fulünün saksısında, tabi arap ful'ü de ondan aşağı kalmıyor :D
bettyycim
29-06-2011, 10:28
Renkli Gallalar da açmaya başladı ;)
bettyycim merhabalar.
lilium ve galla ların renkleri çok güzel.Balkonunuzu çiçek bahçesi haline getirmişsiniz.Bizlerle bu güzellikleri paylaştığınız için çok teşekkürler.
bettyycim
18-07-2011, 19:47
Teşekkür ederim Adil bey hoşgeldiniz balkonuma ;) bugün balkonumda bir dahliam açtı bir karışımdan daha büyük enfes :D
Sevgili bettycim; Ne yazacağımı bilemedim. Yazdım sildim.yazdım. Düşüncelerimi tam olarak nasıl ifade edebilirim diye... Lilium, galalara ve dahliaya, bakarken nefesimi tutmuşum. Müthiş güzeller... Belki yazmışımdır bilmiyorum. Ama seni bahçede düşünemiyorum. Kim bilir neler çıkar ortaya? Gerçekten süpersin... Emek ve marifetlerinin tadını çıkarmanı dilerim...
Sevgiler...
Sayın bettyycim
Ramazan bayramımızı en içten dileklerimle kutlar.Ailenizle ve sevdiklerinizle sağlık sıhhat ve mutluluklar dolu nice yıllar dilerim.
Trabzondan saygılar selamlar.
bettyycim
02-09-2011, 01:51
Adil bey çok teşekkür ederim, sizinde bayramınız kutlu olsun sevgiler.
Buyrun bayram şekeriniz :D
Acidanthera (Tavuskuşu orkidesi)
bettyycim
02-09-2011, 12:40
Clivia çiçek açtı zamanımıdır değilmidir bilmiyorumama ben pek keyiflendin açmasına ;)
243560
Begonvilim coştu saksıda daha ne kadar tutabilirim bilmiyorum,
243566
243567
Arap Ful'ü bütün yaz boyunca açtı, yina tomurcukta :p
243573
243574
acemifüsun
02-09-2011, 14:08
Sevgili arkadaşım balkonunda her bir kare ayrı güzel:) Senin ellerinde doğup, çok güzel gelişiyorlar, yüreğine sağlık:)
bettyycim
03-09-2011, 08:16
Çok teşekkür ederim Füsun hanım, hoşgeldini sefalar getirdiniz ;)
bettyycim
03-09-2011, 08:54
Balkondan değişik çiçek görüntüleri :p
bettyycim
03-09-2011, 09:03
devam...........
Yücel Canpolat
03-09-2011, 10:26
Sayın bettyycim, sizi kutlarım tebrik ederim cümleleri Sayın uzaylının dediği gibi anlatmak istedikerimizi ifade edemiyor bu kadar çeşit, ve harika çiçeklenmeleri, ve harika fotoğraflarla sabahlarımıza en güzel günaydın oldu ellerinize düşüncelerinize sabrınıza emeklerinize sağlık,Siz de ortaya çıkan renklerin on da birine sahip olmayan biri olarak eksikliklerimizi tamamlayan emekleriniz hiç ziyan olmasın:)
Begonvili görünce yengem saksıda (ist) ondört yıl baktı sonunda artık götür bahçe ne dik dedi,kendisine benim iklimde donar dememe rağmen belki kalır yaşar dedi ve getirdim güney kuytu cepheye diktim ancak ikinci senenin sonunda sizin begonvile uzun ömürler olsun:) yengemin begonvili uzun yolculuğa çıktı bir daha da heber yok:)Begonvil için Kocaeli şartlarıda uygun değil.Selamlar:)
bettyycim
03-09-2011, 10:32
Ooooo sevgili Yücel bey hoş geldiniz, övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim sizlerin yanında benim lafım bile olmaz ;) Begonvil konusuna gelince bence yanılıyorsunuz Yücel be bugün size Kocaeliden bir Begonvil resmi yükleyeceğim konuyu tekrar irdeleyelim o zaman ;)
Yücel Canpolat
03-09-2011, 10:38
Sahile yakın ise haklısınız:)
bettyycim
03-09-2011, 10:51
Evet sahile yakın, apartmanın dördüncü katına kadar çıkmış, benim evimde sahile 150 metre bende başarırım diye düşünüyorum, yukarı kesimlere göre deniz kenarı daha yumuşak oluyor ;)
Yücel Canpolat
03-09-2011, 11:19
Evet sahile yakın, apartmanın dördüncü katına kadar çıkmış, benim evimde sahile 150 metre bende başarırım diye düşünüyorum, yukarı kesimlere göre deniz kenarı daha yumuşak oluyor ;)
Deniz tarafına dikilebilir ben yerinizde olsam önümüzde ki baharla beraber besmeleyle dikerim:)
Sizin ona bakışınızı o bildiği için eminim yaza girişinde Sizi en güzel çiçekleri ile karşılayacaktır:)
Sevgili bettyycim,her biri birbirinden güzel ellerine sağlık.
bettyycim
10-09-2011, 10:39
Dediğiniz yapacağım Yücel bey, teşekkürler sevim4 ;)
Tek saksı Hostam da çiçek açtı, çok hoş bir kokusu var bayıldım :o
244959
İşte bu da güzeller güzeli Abitilon, kendisi şov yapıyor ablasının yanın da, tohumdan yetiştirmedir :o
244960
arzuakyurek
10-09-2011, 12:12
Sevgili bettyycim be ne güzel bir dünya, yüreğinize sağlık.
bettyycim
10-09-2011, 23:16
Teşekkür ederim, sevgili arzuakyurek hoşgeldiniz dünyama :D
bettyycim
10-09-2011, 23:20
Crossandra Fortuna, çiçekleri ve rengi çok güzel ;)
Çok güzel rengide mükemmel yaprak yapısı çok sağlıklı görünüyor kokusu varmı acaba maşallah sizin balkonunuzdaki çeşitler harika her biri ayrı güzellikte ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler
bettyycim
28-09-2011, 19:18
Kokusu yok sevgili Periş, ama şu an hala çiçekli ;)
bettyycim
28-09-2011, 19:27
Balkonuma davetsiz 2 sabah sefası gelmiş biraz geç kaldılar ama çiçeklenmeyi başardılar, birinin resmini çekmemişim ama koyu mor buda lila gibi, bugün burada bir yerde gördüm öğleden sonra saat 15:00 civarı idi ama hala açıktı ve el büyüklüğündeydi çiçekleri bayıldım :D
248580
248581
Sellukanın da hala çiçekleri var ama tohum kapsülü malesef yok, üzerinde karıcalar cirit atmasına rağmen :o
248582
Gloxinyalar havalrın serinlemesi ile yeniden tomurcuklanmaya başladı ;)
248583
248584
bettyycim
28-09-2011, 19:31
Bunlar da balkonumun misafirleri sevgili muspet ve küçük çiçeği ;)
nılgun_dogan
28-09-2011, 21:15
Her zamanki gibi harika görüntüler maşşallah demekten başka ne diyeyim çok güzel elinize sağlık
ellerinize sağlık maşallah.. güzel günlerde büyütün hepsinide..
Ay ay benim sarı kızım sarı sarı parlamış:)))
Sevgili bettyycim balkonunu balkonunu baştan sona yeniden gezdim çiçeklerin hepsi birbirinden güzel balkonunda tam bir şenlik havası var.
Sizin elinizden ne dikseniz çoşuyor aman nazar değmesin maşallah diyelim:)
Bettyycim bugün baumaxta açelyalar vardı ama cesaret edip alamadım maşallah senin açelyan çok güzelmiş bende alıp bi şansımı denesemmi acaba.
bettyycim
27-12-2011, 22:09
Merhaba arkadaşlar balkonuma ben de uğramamışım bayağıdır :D
Güzel kış ortancamla başlayayım :p
Merhaba Sn. Betyycim,
Bütün yaz sergilediğiniz harika balkonunuz ve muhteşem çiçeklerinizi kışın da aynı güzellikte görmek çok bizi çok sevindirdi.
her şey gönlünüzce olsun,
saygılar, sevgiler.
(bir daha okuyunca giriş hitabı galiba çok ciddi bir giriş olmuş:)
Vildan Sönmez
27-12-2011, 23:09
Betyycim, Kış ortancan erkenci açmış ne güzel. Hemen gidip benimkine bakayım, tomurcuk geliyor mu diye...
Sayın Bettyycim maşallah bitkileriniz,gürbüz çocukların yanakları gibi pırıl pırıl ve sıhatli,istanbul'da bir çok bahçede begonvil mevcut,baharda bahçeye transfer ederseniz problem yaşayacağını zannetmiyorum.
bettyycim
28-12-2011, 08:31
Merhaba Sn. Betyycim,
Bütün yaz sergilediğiniz harika balkonunuz ve muhteşem çiçeklerinizi kışın da aynı güzellikte görmek çok bizi çok sevindirdi.
her şey gönlünüzce olsun,
saygılar, sevgiler.
(bir daha okuyunca giriş hitabı galiba çok ciddi bir giriş olmuş:)
Teşekkür ederim Sevgili toprak, sabah sabah güldürdün beni mesajın sen çok yaşa :D
bettyycim
28-12-2011, 08:34
Betyycim, Kış ortancan erkenci açmış ne güzel. Hemen gidip benimkine bakayım, tomurcuk geliyor mu diye...
Sevgili Vildan abla bende bahar haziran ayında Sarıyerdeki bir balıkçıdan çelik olarak almıştım, kapıdaki adamı tehdit ederek adama dedimki buraya otururuz ama tek şartla bu ortancadan çelik vereceksin :D :dilli: :D adamcağızda yazık oturalım diye çeliği vermişti :o yani çelikten bu kadar çabuk çiçeğe geçmesine bemde şaşırdım iki öbek çiçek açtı, üçüncüsüde yolda :p
bettyycim
28-12-2011, 08:37
Sayın Bettyycim maşallah bitkileriniz,gürbüz çocukların yanakları gibi pırıl pırıl ve sıhatli,istanbul'da bir çok bahçede begonvil mevcut,baharda bahçeye transfer ederseniz problem yaşayacağını zannetmiyorum.
Teşekkür ederim ykolko abiciğim, elimden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorum bitkilerimle, begonvil konusunda da sizinle hem fikirim baharda bahçeye indireceğim ;)
Bettyycim günaydın. Kış ortancan çok güzel çiçeklenmiş güle güle büyüt, bol çiçeklerini gör. Kaktüs sayfana uğramıyorum çünkü kendimi kaybediyorum orada harika güzellikler var emeklerine sağlık.
İyi yıllar diliyorum sana, sevgiler
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.