View Full Version : SDurul
Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?
Afrika Menekşeleri ile ilgili Google'da arama yaptığımda, ağaçlar. net ile karşılaştım.
Uzun süre, yaklaşık iki yıldan fazla, sadece Afrika Menekşeleri ile ilgili sayfaları takip ettim. O zamanlar, yüz küsur sayfayı, baştan sona iki kez okudum. Ve siteye girişlerim hep Afrika Menekşesi sayfasındandı. Sitenin diğer bölümlerini çok geç farkettim. İyi ki de farketmişim.
Üye olmaya gelince, 2009 yılının Ağustos ayında, yardım alarak üye olabildim.
Burada neler öğrendiniz?
Neler öğrenmedim ki? Günümüzde, insanlığın hala ölmediğini öğrendim. Tanımadığım pek çok bitkiyi ve bakımlarını öğrendim. İlk kez tohumdan bitki yetiştirmeyi, çelik almayı ve köklendirmeyi, yapraktan üretmeyi bir türlü başaramadığım Afrika menekşelerini sera yöntemiyle çoğaltmayı, burada öğrendim ve başardım.
Hala da öğrenmeye devam ediyorum.
Diğer üyeler sizden neler öğrendi?
Diğer üyelerin, benden pek bir şeyler öğrendiğini sanmıyorum. Ama doğruluğunu kesin bildiğim konularda, sorulara cevap vermeye çalışıyorum.
Sizi tanıyalım
Ben, dört çocuklu, kendi yağıyla kavrulan bir ailenin, ilk çocuğu olarak, Eskişehir'de dünyaya geldim.
1975 yılı Isparta Kız İlk Öğretmen Okulu mezunuyum. Eskişehir Hacı Süleyman Çakır İlk Öğretmen Okulunu da kazanmama rağmen, ailemin bütün itirazlarına karşı, direterek yatılı okulda okuma isteğimi, onlara kabul ettirdim. Isparta'ya gittiğimde pişman olsam da olmama rağmen, geri dönmeyip, öğrenimimi orada tamamladım. 1987 ya da 88 yılında da Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Ön Lisans Eğitim Proğramını tamamladım. Isparta'da öğrenim gördüğüm yıllarda sevgili eşimle tanıştım, acısıyla tatlısıyla otuz dört yılımızı beraber geçirdik.
Zaman zaman forumlarda dile getirdiğim, sevgili kızımızın 1987 yılında rahatsızlanması, tedavisi ve bakımı gereğiyle 1996 yılında çok sevdiğim mesleğimden, üzülerek te olsa erken emekli olmak zorunda kaldım.
Maalesef, tüm çabalarımıza rağmen, 7 Şubat 2007 de, çok sevdiğimiz kızımızı kaybettik. Şimdi Allah bağışlasın, bir oğlumuz, bir de sevgisini ve saygısını hep yüreğimizde hissettiğimiz, dünyalar tatlısı bir gelinimiz var.
Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?
Belirli bir süre veremeyeceğim, ama sabah gözümü açtığımda, çay suyu koymadan önce bitkilerimin yanında buluyorum kendimi. Yazın, pazar günleri ve iyi havalarda bahçeye gidiyoruz. O ağaçtan bu ağaca koşturup duruyorum.
Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?
Ağaçlar. net'te şu da olsaydı diyebileceğim bir konu yok. Fazlası var, eksiği yok.
Olmasaydı diyeceğim, bazı başlıklarda gereksiz tartışmalar olabiliyor, bazen. İnsanların birbirlerini, hangi nedenle olursa olsun kırmalarını gereksiz buluyorum.
Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?
Deneyimli üyelere önerim olamaz. Ancak yeni üyeler, başlıkları okumadan yeni konu açmamalı diye düşünüyorum. Ben böyle bir hata yapmıştım. Hem de bitkinin adını yanlış yazarak. Şimdi silemiyorum da. Bir de; eski yeni tüm üyeler, güzel Türkçe'mizle ilgili yazım kurallarına uymaya azami dikkat ederlerse çok iyi olacak. Dikkat edenlere sözümüz yok. Mesajlarımızda yıldızlı kelimeler de olmamalı.
Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?
Bitkilerle ilgilenmek; benim için en güzel terapi oldu. Onlarda kaybettiğim CanIm'ı buluyorum.
En çok ilgilendiğim türler, Afrika menekşesi, sukulentler, ev bitkileri, ağaçların her türü.
Kendisinden söz etmediğim bitkilerimi darıltmayayım. Kısaca tüm türler, ilgi alanımda. Şimdi de kaktüslerle ilgilenmeye başladım.
Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?
Ağaçlar.net'e üye olmadan önce aldığım açelyamı güneşten güneşe gezdirip ölümüne sebep olmam. Çünkü bakımı hakkında bilgim yoktu.
Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?
Pek bir değişiklik olduğu söylenemez. Forumla birlikte, zaten var olan, bitki ve doğa aşkım kat be kat arttı.
Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?
Maalesef katılamıyorum. İstanbul'da olsam, kesin katılırdım.
Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?
Bitkilerle ilgili yararlandığım, sadece ağaçlar.net var.
Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?
Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığım, rahmetli kayıpederim vardı. Yıllar önce geçirdiği felci bağ, bahçe işleri ile uğraşarak yenmişti.
Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?
Ağaçlar.net açılmadığı günlerde, üye olduğum şimdi adını ve şifremi dahi unuttuğum, bitkilerle ilgili bir forum ve bir de ibreliler.com var. Buradaki ortamı, onlarda bulamadım. Bana yabancı geldi.
Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?
Almadım, genç olsaydım, almak isterdim.
Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?
Evde olduğum ve misafirimin olmadığı günlerde sabahtan başlayarak, gün içersinde sık sık yeni mesajlara bakıyorum. Akşamları da öyle.
Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?
Bitkilerden başka elişerini, örgü örmeyi, kitap okumayı seviyorum. Son zamanlarda, bunları pek yapamasam da, eskiden tam bir kitap kurduydum. Başladığım bir kitabı bitirmeden gözüme uyku girmezdi.
Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?
Evet katılıyorum. Bir çok arkadaşımdan tohum ve çelikler aldım. Birkaç arkadaşa atlas ve euphorbia milii çelikleri ve tohum göndermiştim. Paylaşımda bulunmak, çok güzel bir duygu. Hiç tanımadığınız, ağaçlar.net vasıtasıyla kardeş olduğunuz kişilerden, başka başka şehirlerden gelen tohumlar ve bitkiler, benim için en güzel hediyeden daha değerli.
Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?
Forumda beni olumlu etkileyen, başta sevgili Güler Hanım olmak üzere öyle çok üye var ki. Şimdi içlerinden bir tanesini bile unuturum endişesiyle bunun cevabını yazmıyorum. Ama genel olarak, çocuk yaşlarda denecek kadar, genç üyelerimizin burada olması, geleceğe dair umutlarımı arttırıyor. Böyle saygın bir siteyi kurduğu için sayın Malina'ya teşekkür ediyorum.
Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?
Gönüllüsü olduğum Sivil Yoplum Örgütleri yok.
Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?
Aslında doğa ve çevre konularında yapılan protestolara hiç katılmadım. Yaşadığım çevrede hiç karşılaşmadım. Katılmak gerektiğini düşünüyorum.
TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?
Tv ve radyoda doğa ve çevre konularını işleyen programları yeterli bulmuyorum. Bu konulara tv ve radyolarda daha çok yer verilmeli ve bu programlar daha kapsamlı olmalı.
Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?
Hobi bahçeleri, büyük şehirlerde beton duvarlara sıkışmış olarak yaşayan insanlara, özünü hatırlatan güzel bir uğraşı.
Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç:İğde Ağacı
çiçek:Gül
kitap:Çalıkuşu
şarkı:Life is Life
müzik grubu/müzik sanatçısı:Modern Talking
ressam:İbrahim Çallı
şair:Aşık Veysel
film: Leon
web sitesi:Ağaçlar.net
furkan yıldız
14-02-2011, 10:12
Durul ablacım seni tanıdığıma çok sevindim. İyi ki varsın. Sevdiğin şarkıyı bende çok seviyorum. Eski olmasına rağmen hala çok güzel. Ömür boyu sağlıklı ve mutlu yaşarsınız inşallah.
Emre İlhan
14-02-2011, 10:12
;)Foruma ilk üye olduğum günlerde gizli gizli bahçesini izlemeye başladığım üyelerimizden birisi SDurul öğretmenim. Nedenini bilmediğim daha doğrusu anlam veremediğim bir pozitif enerji oluştu bende SDurul öğretmenime karşı. Bitkilere olan özeninden, birde paylaşıma verdiği önem ve düzenden olabileceğini varsayıyorum. Mesajında diğer üyelerin kendinden pek birşey öğrendiğini zannetmediğini yazmış. İşte bu nokta çok önemli, SDurul öğretmenimin mütevazi bir kişiliği var, bunu mesajlarından ve tavırlarından pekâla keşfetmiştim. SDurul öğretmenim, siz diğer üyelere pek fazla birşey öğretmediğinizi düşünüyosunuz ama, bilemiyorum belki farkında değilsiniz. Gerçekten sizin bahçenizden ve paylaşımlarınızdan öğrendiğim çok şey oldu. En önemlisi de paylaşım düzeni oldu. Fotoğraflarınızı foruma yüklemeden önce tek tek adlandırdığınızı gördüm yani bir paylaşım için oldukça zaman harcadığınızı düşünüyorum. Agaclar.net'i açar açmaz başlığı gördüm ve bu sabah bana baya güzel bir süpriz oldu bu. :)
Sevgili SDurul, bahçenizden tanıdım sizi, bahçenizi de yazılarınızı da sevdim. Bu sene tohumlar sayesinde bahçelerimiz de kardeş olacaklar. Bu başlıkta sizi tanımak daha da güzel oldu.
Seni seviyorum ablacım ve öpüyorum :)
günebakan
14-02-2011, 10:36
Sevgili Sdurul seni tanıdığıma çok sevimdim İzmir de iken o güzel bahçeni ziyaret etmeyi çok istedim en çok da antepfıstıkları için:)) ama kısmet değilmiş inşallah bir gün kısmet olurda tanışırız:)
Sayın SDurul; İyi ki buradasınız. İyi ki teknoloji sayesinde de olsa sizi tanımışım. Bana ilk hoşgeldin ve niçin çekingenler kısmında yazıyorsun? deyip cesaret veren sizin, bende yeriniz hep ayrı olacak.
Aslında burada hepimizin, birbirimizi yüzyüze olmaktan daha iyi tanıdığımızı düşünüyorum. Yazdıklarımız ruhumuzun aynası gibi. Sözlerle ifade edemediklerimizi, yazılarımızla daha iyi ifade ettiğimizi düşünüyorum. Çünkü kişiyi yazılarını okuyup gözümde canlandırdığımda fotoğrafını gördüğüm zaman tam da tahmin ettiğim kişi diyorum. İnsanın aynası yüzü ve yazdıkları... İnşallah bir gün yüzyüze tanışmak ta nasip olur. Sizi zaten tanıyor hissedeceğime eminim. Mütevazi, naif, hoşgörülü, adı gibi sevgi dolu sayın SDurul..!
Kızınızı bu yazınızda öğrendim. Allah rahmet eylesin. Allah oğlunuzu, gelininizi ve tüm sevdiklerinizi size bağışlasın.
Yazdıklarınızdan çok şey öğreniyorum. Sağlıcakla kalın. ( Bu arada kandiliniz kutlu olsun... )
Yücel Canpolat
14-02-2011, 11:55
Bir gün desem ki ben öğretmenim
Sen güneş kadar uzakta bile olsan
Her bakışında gülümseyişini görürüm
Işıksız açmazmış çiçek gelmezmiş bahar
İnan sizlerle her mevsim bahar Öğretmenim..
Siz ve bütün öğretmen'lerimin ellerinden öpüyorum,ayrıca, Sdurul Öğretmen'in biz sizlerden çok şeyler öğreniyoruz.
Orhan Özbilgiç
14-02-2011, 13:32
Sayın SDurul;
Acısıyla, tatlısıyla yaşadıklarınızı son derece yalın bir biçimde aktarmışsınız.
Yazdıklarınızı okuyunca, size olan saygım daha da arttı. Zira sıkı bir özgüven sahibi olduğunuzu anladım.
Yaşamınızın kalan bölümünde herşey gönlünüzce olsun.
Sevgili SDurul,
Önce teşekkür ederim; beni kırmadınız ve başlıkta kendinizi duru ve akıcı bir şekilde arkadaşlara tanıttınız.
Her ne kadar sizinle tanışmamış olsak da ben de sizi gördüğümde sanki " evet, SDurul bu arkadaş" diyebileceğimi düşünüyorum. Sizinle yaptığımız telefon konuşmaları, özel mesajlaşmalarımız bana bu hissi kazandırdı. Şimdi bu yazınızla sizi daha da iyi tanımış olduk.
Mütevazi yazılarınız, hoş görüşlülüğünüz, paylaşımcılığınız sizi bizlere çok sevdirdi.
Bizimle bu güzel sitede bulunmanız, bizler için büyük keyif ve iyi ki varsınız.
Hayat hiç de kolay değil, ama bütün bu üzüntülere, sıkıntılara rağmen yaşam güzel. Ve bizler de elimizden geldiğince bu güzelliği arttıracak vesileler bulmaya gayret etmeliyiz. Öyle beklenmedik anlarda yüzünüzü güldürecek, sizi mutlu kılacak olaylar çıkabilir karşınıza. İşte bununla avunmaya gayret etmeli hatta şükretmeliyiz diye düşünüyorum.
Umarım bundan böyle her gününüz sağlıklı, mutlu geçer de sizi huzura kavuşturur. Siz bunu hak ediyorsunuz sevgili SDurul.
Sevgili arkadaşım, seni tanımak, yalın güzel anlatımınla çok güzel. Aslında daha önce yazdıklarınla sanki seninle karşılaşmış, tanıyor hissine kapılıyordum. İyi ki varsın, sevgili ailenle mutlu sağlıklı uzun ömürler dilerim.
Sevgi Durul
14-02-2011, 20:29
Durul ablacım seni tanıdığıma çok sevindim. İyi ki varsın. Sevdiğin şarkıyı bende çok seviyorum. Eski olmasına rağmen hala çok güzel. Ömür boyu sağlıklı ve mutlu yaşarsınız inşallah.
Çok teşekkür ederim, furkan yıldız kardeşim. Yabancı hit şarkıları seviyorum.
Aklıma ilk geleni yazmıştım.
Ben de size; sağlıklı, uzun ömür ve kuracağınız yuvanızda mutluluklar diliyorum.
Sevgi Durul
14-02-2011, 20:39
;)Foruma ilk üye olduğum günlerde gizli gizli bahçesini izlemeye başladığım üyelerimizden birisi SDurul öğretmenim. Nedenini bilmediğim daha doğrusu anlam veremediğim bir pozitif enerji oluştu bende SDurul öğretmenime karşı. Bitkilere olan özeninden, birde paylaşıma verdiği önem ve düzenden olabileceğini varsayıyorum. Mesajında diğer üyelerin kendinden pek birşey öğrendiğini zannetmediğini yazmış. İşte bu nokta çok önemli, SDurul öğretmenimin mütevazi bir kişiliği var, bunu mesajlarından ve tavırlarından pekâla keşfetmiştim. SDurul öğretmenim, siz diğer üyelere pek fazla birşey öğretmediğinizi düşünüyosunuz ama, bilemiyorum belki farkında değilsiniz. Gerçekten sizin bahçenizden ve paylaşımlarınızdan öğrendiğim çok şey oldu. En önemlisi de paylaşım düzeni oldu. Fotoğraflarınızı foruma yüklemeden önce tek tek adlandırdığınızı gördüm yani bir paylaşım için oldukça zaman harcadığınızı düşünüyorum. Agaclar.net'i açar açmaz başlığı gördüm ve bu sabah bana baya güzel bir süpriz oldu bu. :)
Hakkımdaki güzel görüşleriniz için teşekkür ederim, sevgili Emre. Ben de sizin
gibi gençlerimizin burada olmasından, son derece memnunum. Ayrıca böyle düzgün bir evlat yetiştiren ailenizi tebrik ediyorum.
Başarılarla tamamlayacağınızdan emin olduğum, öğrenim hayatınızdan sonra size, sağlıklı, mutlu bir ömür diliyorum.
Sevgi Durul
14-02-2011, 20:46
Sevgili SDurul, bahçenizden tanıdım sizi, bahçenizi de yazılarınızı da sevdim. Bu sene tohumlar sayesinde bahçelerimiz de kardeş olacaklar. Bu başlıkta sizi tanımak daha da güzel oldu.
Sevgili Kiraz, ben de sizi tanımaktan ve burada olmaktan, ayrıca bahçelerimizin kardeşliğinden mutluluk duyuyorum. Yaşadığınız süre içersinde, hep güzelliklerle karşılaşmanız dileğiyle...Sevgiler...
Sevgili SDurul; merhabalaşmaktan, mesajlaşmaktan mutluluk duyduğum özel insan. İyiki buradasınız, iyiki buradayım. Sizi tanımak güzel, sevgilerimle:)
SDurul Öğretmenim,
Sizi okudum ve dingin, paylaşmayı seven, mütevazi kişiliğinizi hissettim. Duygulandım. Hayat işte... Benim için siteye değer katan üyelerden birisiniz.
Yaşamınız boyunca ailenizle huzur ve sağlık diliyorum.
Saygılarımla...
Sevgi Durul
14-02-2011, 20:54
Seni seviyorum ablacım ve öpüyorum :)
Çok teşekkür ederim, sevgili Dudi, duygular karşılıklı. Sevgiler...
Sevgi Durul
14-02-2011, 21:01
Sevgili Sdurul seni tanıdığıma çok sevimdim İzmir de iken o güzel bahçeni ziyaret etmeyi çok istedim en çok da antepfıstıkları için:)) ama kısmet değilmiş inşallah bir gün kısmet olurda tanışırız:)
Sevgili günebakan, mesajlarınızı okudukça duygulanıyorum. ağaçlar.net'i ilk tanıdığım günlerde, yani henüz üye olmadığım zamanlarda, böyle güzel dostluklar kuracağım aklımın ucundan bile geçmemişti. Ben de sizleri tanıdığım için sevinçliyim. Kızları da al gel, derken son derece samimi olarak söylemiştim.
Aynı sözlerim her zaman için geçerli. Bir gün gerçekten tanışabilmek ümidiyle...
Sevgiler...
Sevgi Durul
14-02-2011, 21:47
Sayın SDurul; İyi ki buradasınız. İyi ki teknoloji sayesinde de olsa sizi tanımışım. Bana ilk hoşgeldin ve niçin çekingenler kısmında yazıyorsun? deyip cesaret veren sizin, bende yeriniz hep ayrı olacak.
Aslında burada hepimizin, birbirimizi yüzyüze olmaktan daha iyi tanıdığımızı düşünüyorum. Yazdıklarımız ruhumuzun aynası gibi. Sözlerle ifade edemediklerimizi, yazılarımızla daha iyi ifade ettiğimizi düşünüyorum. Çünkü kişiyi yazılarını okuyup gözümde canlandırdığımda fotoğrafını gördüğüm zaman tam da tahmin ettiğim kişi diyorum. İnsanın aynası yüzü ve yazdıkları... İnşallah bir gün yüzyüze tanışmak ta nasip olur. Sizi zaten tanıyor hissedeceğime eminim. Mütevazi, naif, hoşgörülü, adı gibi sevgi dolu sayın SDurul..!
Kızınızı bu yazınızda öğrendim. Allah rahmet eylesin. Allah oğlunuzu, gelininizi ve tüm sevdiklerinizi size bağışlasın.
Yazdıklarınızdan çok şey öğreniyorum. Sağlıcakla kalın. ( Bu arada kandiliniz kutlu olsun... )
Sevgili Uzaylı, iyi ki siz de buradasınız, iyi ki ben de sizi tanımışım.
Hakkımda ki güzel görüşleriniz için teşekkür ederim. Yüz yüze tanışmayı ben de çok isterim. Belli mi olur? Belki bir gün, bir yerlerde tanışmak nasiptir. Yazdıklarınız bende, sanki bir yerlerde fotoğrafımı görmüşsünüz izlenimi yarattı. Yanılıyor da olabilirim.
Kızım on yaşına kadar, çok sağlıklı bir çocuktu, kimin ne olacağı önceden bilinmiyor. Allah herkesin evladına sağlıklı uzun ömürler versin.
Yazdıklarınızdan çok şey öğreniyorum, demişsiniz. İnanın mahçup oluyorum. Yararlı olabiliyorsam ne mutlu bana.
Ben de sizin kandilinizi kutlar, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı uzun yıllar dilerim.
Sevgiler...
Sevgi Durul
14-02-2011, 21:58
Bir gün desem ki ben öğretmenim
Sen güneş kadar uzakta bile olsan
Her bakışında gülümseyişini görürüm
Işıksız açmazmış çiçek gelmezmiş bahar
İnan sizlerle her mevsim bahar Öğretmenim..
Siz ve bütün öğretmen'lerimin ellerinden öpüyorum,ayrıca, Sdurul Öğretmen'in biz sizlerden çok şeyler öğreniyoruz.
Değerli Yücel Canpolat kardeşim, bu güzel şiiriniz için teşekkür ediyorum.
Çok sağ olun. Öğrenme ve öğretme konusunda mahcubum.:o
Sevgi Durul
14-02-2011, 22:11
Sevgili SDurul,
Önce teşekkür ederim; beni kırmadınız ve başlıkta kendinizi duru ve akıcı bir şekilde arkadaşlara tanıttınız.
Her ne kadar sizinle tanışmamış olsak da ben de sizi gördüğümde sanki " evet, SDurul bu arkadaş" diyebileceğimi düşünüyorum. Sizinle yaptığımız telefon konuşmaları, özel mesajlaşmalarımız bana bu hissi kazandırdı. Şimdi bu yazınızla sizi daha da iyi tanımış olduk.
Mütevazi yazılarınız, hoş görüşlülüğünüz, paylaşımcılığınız sizi bizlere çok sevdirdi.
Bizimle bu güzel sitede bulunmanız, bizler için büyük keyif ve iyi ki varsınız.
Hayat hiç de kolay değil, ama bütün bu üzüntülere, sıkıntılara rağmen yaşam güzel. Ve bizler de elimizden geldiğince bu güzelliği arttıracak vesileler bulmaya gayret etmeliyiz. Öyle beklenmedik anlarda yüzünüzü güldürecek, sizi mutlu kılacak olaylar çıkabilir karşınıza. İşte bununla avunmaya gayret etmeli hatta şükretmeliyiz diye düşünüyorum.
Umarım bundan böyle her gününüz sağlıklı, mutlu geçer de sizi huzura kavuşturur. Siz bunu hak ediyorsunuz sevgili SDurul.
Sevgili Güler hanım, sizi kırmak mümkün mü? Tanıtımlarını öyle güzel yapan arkadaşlar oldu ki, bilemiyorum nasıl oldu? Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Defalarca kontrol ettğim halde, anlatım hatalarımı yazım çıktığında fark ettim.
Hakkımdaki güzel görüşleriniz için teşekkür ederim. Duygularımız karşılıklı. Ben de burada ve sizlerle olduğum için, son derece mutluluk duyuyorum. Zaten hep düşünmüşümdür, sitemizin bu kadar sevilmesi ve devamlılığı aynı duygulara sahip üyelerin bir araya gelmesi sonucudur.
Size sevdiklerinizle birlikte, sağlıklı, huzurlu nice yıllar diliyorum. Sevgiler...
Sevgi Durul
14-02-2011, 22:20
Sevgili arkadaşım, seni tanımak, yalın güzel anlatımınla çok güzel. Aslında daha önce yazdıklarınla sanki seninle karşılaşmış, tanıyor hissine kapılıyordum. İyi ki varsın, sevgili ailenle mutlu sağlıklı uzun ömürler dilerim.
Sevgili Fatoş, çok teşekkür ediyorum, benim güzel arkadaşım. Seni tanımak da
çok güzel. Bugünler de, hep aklımdasın. Eskisi kadar yoksun buralarda. Gerçekten kardeş gibi olduk, biraz göremeyince merak içinde kalıyoruz.
Sevdiklerinle ve sevenlerinle ve hep güzelliklerle ol. Sevgiler...
Sevgi Durul
14-02-2011, 22:23
Sevgili SDurul; merhabalaşmaktan, mesajlaşmaktan mutluluk duyduğum özel insan. İyiki buradasınız, iyiki buradayım. Sizi tanımak güzel, sevgilerimle:)
Sevgili sevim.K Öğretmenim, çok teşekkürler...Sizi tanımak da çok güzel, sağlıkla ve sevgiyle kalın, hoşça kalın...
Sevgi Durul
14-02-2011, 22:28
Sayın SDurul;
Acısıyla, tatlısıyla yaşadıklarınızı son derece yalın bir biçimde aktarmışsınız.
Yazdıklarınızı okuyunca, size olan saygım daha da arttı. Zira sıkı bir özgüven sahibi olduğunuzu anladım.
Yaşamınızın kalan bölümünde herşey gönlünüzce olsun.
Değerli Öğretmenim, anlatmaya çalıştım. Saygı bizden, size ve değerli eşinize.
Güzel görüşleriniz için teşekkür eder, sağlıklı yıllar dilerim. Saygılar...
Sevgi Durul
14-02-2011, 22:33
SDurul Öğretmenim,
Sizi okudum ve dingin, paylaşmayı seven, mütevazi kişiliğinizi hissettim. Duygulandım. Hayat işte... Benim için siteye değer katan üyelerden birisiniz.
Yaşamınız boyunca ailenizle huzur ve sağlık diliyorum.
Saygılarımla...
Sevgili aygün öğretmenim, değerli görüşlerinize teşekkür ederim. Sitemiz sizlerle değerli. Ben de size ve sevdiklerinize, sağlıklı günler diliyorum. Sevgiler...
dağ çiği
18-02-2011, 21:34
Sevgili öğretmenim,değerli ablam,ne güzel anlatmışsın kendini seni tanıdığım için çok mutluyum.Yüzünü görmesemde melek kalbini satırlar arasından hep gördüm.Seni seviyorum ablacığım.Dilerim bir gün yüz yüze tanışırız.
Sayın SDurul, sizi samimi, akıcı ve içten cümlelerinizle tanımak çok güzel. Size ve tüm ailenize bundan sonraki yaşamınızda huzurlu, mutlu günler dilerim. Sevgilerimle.
asumandilek
19-02-2011, 01:59
Milimin annesi :)) Seni tanımak güzel... Bol çiçekli, aralarında koşuşturduğun, yemyeşil ağaçlarla bezenmiş bir yol kadar huzurlu olsun ömrün...
sevgili SDurul,
yalın ,duru sevgi dolu bir yürek,
Acısını metnetle taşımasını bilip, kadere küsmeyecek kadar büyük bir gönül,
duygusal, paylaşımcı, dostluguna güvenilebilecek ilkeli bir kişilik.
Sen bunların ötesinde bir yerdesin.Tanıdıkça sana daha yakın olmak istiyor insan.
Puslu bir İstanbul sabahında, tanıtım yazını okumak içimi ısıttı.
Bundan sonraki günlerin, renkleri hiç solmayan bahçeler gibi aydınlık ve ferah olsun.
Sevgilerimle...
Sevgili öğretmenim, sizi yakından tanıdığıma çok mutlu oldum. Ağaçlar.net' e sürekli minnet duyanlardan biriyim. Yoksa nasıl karşılaşırdı yolumuz.. İyi ki varsınız ve iyi ki güzelliklerinizi bizlerle paylaşıyorsunuz.
acemifüsun
19-02-2011, 12:08
Sevgili SDurul öğretmenim sizi tanıdığım için mutluyum:)Benim için Ağaçlar ailesinin çekirdek üyelerinden birisiniz. Ailenizle birlikte sizlere uzun, sağlıklı, mutlu, uzun yıllar dilerim, saygılar.
Sevgi Durul
19-02-2011, 21:56
Sevgili öğretmenim,değerli ablam,ne güzel anlatmışsın kendini seni tanıdığım için çok mutluyum.Yüzünü görmesemde melek kalbini satırlar arasından hep gördüm.Seni seviyorum ablacığım.Dilerim bir gün yüz yüze tanışırız.
Sevgili dağ çiği, çok teşekkür ederim. Ben de sizleri tanıdığım için, mutluyum.
Bir gün, bir yerlerde karşılaşıp, tanışmak dileğiyle... Sevgiler...
Sevgi Durul
19-02-2011, 22:00
Sayın SDurul, sizi samimi, akıcı ve içten cümlelerinizle tanımak çok güzel. Size ve tüm ailenize bundan sonraki yaşamınızda huzurlu, mutlu günler dilerim. Sevgilerimle.
Sevgili selenn, teşekkür ederim. Ben de burada olduğum ve sizleri tanıdığım için mutluyum. Aynı dilekleri, ben de sizin için diliyorum. Sevgiyle kalın...
Sevgi Durul
19-02-2011, 22:03
Milimin annesi :)) Seni tanımak güzel... Bol çiçekli, aralarında koşuşturduğun, yemyeşil ağaçlarla bezenmiş bir yol kadar huzurlu olsun ömrün...
Teşekkür ederim, asuman'cım. Hep birlikte... Amin... Milii o kadar çok yavruladı ki, görmelisin.
Sevgi Durul
19-02-2011, 22:20
sevgili SDurul,
yalın ,duru sevgi dolu bir yürek,
Acısını metnetle taşımasını bilip, kadere küsmeyecek kadar büyük bir gönül,
duygusal, paylaşımcı, dostluguna güvenilebilecek ilkeli bir kişilik.
Sen bunların ötesinde bir yerdesin.Tanıdıkça sana daha yakın olmak istiyor insan.
Puslu bir İstanbul sabahında, tanıtım yazını okumak içimi ısıttı.
Bundan sonraki günlerin, renkleri hiç solmayan bahçeler gibi aydınlık ve ferah olsun.
Sevgilerimle...
Hozat öğretmenim, hakkımdaki güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Beni duygulandırdınız. Siz ve yazan diğer arkadaşlarımın yazılarını okudukça, bir kez daha doğru yerde olduğumu anlıyorum.
Demişsiniz ya, acısını metanetle taşıyan. Evet öyle olmak zorunda idi. Ailem için, dimdik ayakta olmam gerekiyordu. Hem kızım da üzülmemi hiç istemezdi. Ama ne mümkün. O gün yüreğimde yanan kırk mum, hani birer birer sönecekti, ta ki bir tane kalana kadar. Yüreğimdeki mumların hiç biri sönmedi, Öğretmenim.
Sevgi Durul
19-02-2011, 22:26
Sevgili öğretmenim, sizi yakından tanıdığıma çok mutlu oldum. Ağaçlar.net' e sürekli minnet duyanlardan biriyim. Yoksa nasıl karşılaşırdı yolumuz.. İyi ki varsınız ve iyi ki güzelliklerinizi bizlerle paylaşıyorsunuz.
Sevgili katmer, ben de sizi tanımaktan mutluyum. Hani ben ağaçlar net'le Afrika menekşeleri sayesinde tanışmıştım ya, sizi o zamanlar güzel menekşelerinizle ve oradaki mesajlarınızla tanımıştım aslında. Hakkımdaki güzel sözleriniz için, size çok teşekkür ediyorum. Sevgiler...
Sevgi Durul
19-02-2011, 22:29
Sevgili SDurul öğretmenim sizi tanıdığım için mutluyum:)Benim için Ağaçlar ailesinin çekirdek üyelerinden birisiniz. Ailenizle birlikte sizlere uzun, sağlıklı, mutlu, uzun yıllar dilerim, saygılar.
Sevgili Füsun hanım, çok teşekkür ediyorum. Ben de size, sevenlerinizle birlikte, sağlıklı, huzurlu uzuun yıllar diliyorum. Sevgiler.
Sevgili SDurul,
Bana yazdığın mesjı okuyunca duygu seline kapıldım.
Biliyorum o mumlar hiç sönmeyecek ama,
hayat insanları dört işlemle sınarmış;
Gerçeklerle "çarpar",
Çileden "çıkarır",
Ayrılıklarla "böler"
Daha sonra da kendini "topla" dermiş.
Metin olmak ta bu sononcusu olsa gerek, yıkılmadan ayakta kalabilmek.
Bilirsin dört işlemin en zor öğrenileni bölmedir.
İyiki bu sitede varsın sevgili meslektaşım.
Sevgi Durul
20-02-2011, 14:03
Sevgili Hozat, çok doğru bir tespit, bu yönüyle hiç düşünmemiştim matematiği, dört işlemi. Bildiğim bir şey varsa, yaşadığımız sürece, hepimiz türlü sınavlardan geçiyoruz. Hayat sınavını başarıyla vermiş olanlara ne mutlu.
Sevgi Durul
02-08-2012, 12:13
Bugün, agaclar.net'e üyeliğim üç yılını doldurdu.:p
Zaman çok çabuk geçiyor. Profilimde yeni üye yazarken, nasıl ağaç sever olunur, nasıl ağaç dostu olunur, araştırıp durmuştum.:rolleyes: Köprünün altından çok sular geçti.:)
Tekrar tekrar teşekkürler sevgili malina, agaclar.net ve herşey için.
Bugün, agaclar.net'e üyeliğim üç yılını doldurdu.:p
Zaman çok çabuk geçiyor. Profilimde yeni üye yazarken, nasıl ağaç sever olunur, nasıl ağaç dostu olunur, araştırıp durmuştum.:rolleyes: Köprünün altından çok sular geçti.:)
Tekrar tekrar teşekkürler sevgili malina, agaclar.net ve herşey için.
Sayın SDurul,
Böyle kocaman ve kökleşmiş bir aile içinde bulunacağınız nice sonu üçlü yıllara.
Sevgili SDurulum, daha öncede bu sayfaya yazmaya çalışmış ama duygularımı bir türlü tam ifade edemediğim için yazmaktan vazgeçmiştim.
Gerçek olarak tanışamasakta naif kişiliğin, vefalı dostluğun ve herşeyi güzel gören güzel arkadaşım, seni çok seviyorum. Yaşam sana senin herkese davrandığın gibi hassas , merhametli ve cömert davransın.
Bahçeniz ve mesajlarınız her zaman içimi aydınlatır,
duygularınızı çok güzel yansıtıyorsunuz,sizi daha yakından tanıma arzusu uyanıyor insanda,
sizi özel kılan da bu bence,,
sevgilerimle.
Sevgi Durul
09-08-2012, 13:02
Sayın SDurul,
Böyle kocaman ve kökleşmiş bir aile içinde bulunacağınız nice sonu üçlü yıllara.
Sayın smnunal, hep birlikte inşallah. Saygılar...
Sevgili SDurulum, daha öncede bu sayfaya yazmaya çalışmış ama duygularımı bir türlü tam ifade edemediğim için yazmaktan vazgeçmiştim.
Gerçek olarak tanışamasakta naif kişiliğin, vefalı dostluğun ve herşeyi güzel gören güzel arkadaşım, seni çok seviyorum. Yaşam sana senin herkese davrandığın gibi hassas , merhametli ve cömert davransın.
Sevgili jineop'um, bazen duyguları ifade etmek zor oluyor. Kelimeler boğazda düğümlenip kalıyor. Herşeye rağmen burada yazını gördüğümde sevindim.
Arkadaş kişinin aynasıdır diyorum, aynı özellikleri fazlasıyla sende görüyorum ve ben de seni çok seviyorum. Gülen yüzün hiç solmasın...
Bahçeniz ve mesajlarınız her zaman içimi aydınlatır,
duygularınızı çok güzel yansıtıyorsunuz,sizi daha yakından tanıma arzusu uyanıyor insanda,
sizi özel kılan da bu bence,,
sevgilerimle.
Çok teşekkür ederim Öğretmenim. Ben de hiç bir zaman sizin mesajlarınızı okumadan geçmem. Dilerim bir gün yüz yüze tanışırız. Sevgi ve Saygılarımla...
Kıymetli Hocam, sizi tanımadan, görmeden, iki kelam etmeden, burdan okuyarak bilen kişilerdenim.İyiki de şahsınızdan haberdar olmuşum.Bana çok yakındınız, hemde sanki yanıbaşımdaydınız,Uzun yıllardır sizden haberdarmışım gibi. Bazen tanımak illaki görmek demek olmuyor.Çok uzaklardan da insan insanı tanıyabiliyor.Tıpkı benim sizi tanıdığım gibi.Hiç uzak gelmiyorsunuz biliyormusunuz sevgili hocam.Çok tanıdık, . Yakındık, bilmeden duymadan.Gönül gözüyle yakındık.duygu yüklü kelimelerinizi derinden hissedebildim.Yüreğiniz yüreğime aktı,öyle yavaş yavaş da değil. en hızlısından...
Yüreği güzel öğretmenim eşiniz, oğlunuz ve gelininizle çok mutlu ve sağlıklı yaşayın olurmu?
Sevgi Durul
15-08-2012, 12:51
Sayın Turaç, güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Tanıdık gelme, yakın hissetme, benzer ya da yakın yaşanmışlıklardan olabilir belki.
Bu arada, tanıtım yazımı yazdıktan sonra şu anda on üç aylık olan şirinemiz de aramıza katıldı.:)
Ben de size sağlıklı günler diliyorum...
loveforlife
17-08-2012, 03:59
Değerli Öğretmenim,
Yeşil Yağmur Kahvehanesi'nde demiştiniz ya hani "gözümde her zaman hazır olan iki damla yaş izinsizce süzülüverdi yanaklarımdan" diye. O zaman düşünmüştüm, kim bilir ne acılarla yoğrulmuşsunuzdur diye. Sizi okuyunca, biraz daha tanıyınca haksız olmadığımı gördüm. Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın. Size sabırlar ihsan eylesin. Ama ben eminim ki çok uzun olmayan ömrüne sizin gibi güzel bir anne ile çok şey sığmıştır ve çok mutlu olmuştur sizinle.
Siz de yaşayın bu huzuru. Ben bilirim; kızlar, anneleri hiç ağlamasın ister. Ben anneciğim de üzülmesin diye hiç ağlamadım. Siz de ağlamayın olur mu ablacığım?
Çiçekler kadar güzel ve huzur dolu bir ömür dilerim.
Sizi tanımak gerçekten güzel, çok güzel...
Sevgi, saygı ve selam ile...
Sevgi Durul
20-08-2012, 22:15
Sevgili loveforlife, çok teşekkür ederim. Amin diyorum, Allah kimseye vermesin.
Umarım öyledir, bizlerle mutlu olmuştur.
Özür dilerim. Yazdıklarımla okuyan herkesi üzdüğümün farkındayım, ama tanıtım yazımda O'ndan bahsetmezsem eksik kalırdım. Eğer bir yerlerden hissediyorsa, O'nu hiç unutmadık, unutmayacağız. Hele böylesine özel günlerde daha çok aramızda. Her şeye rağmen hayat devam ediyor...
Sevgili Neslihan, ben de sizi tanıdığım için çok mutluyum. Size söz, bundan sonra ağlamak yok. Ama sizden de umudunuzu ve yaşama sevincinizi hiç kaybetmemenizi istiyorum.
Sesinizi duyduğuma sevindim, en kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle... Sevgiler...
Sevgili SDurul, baktığınız her çiçekte kaybettiğiniz canınızı bulduğunuzu söylemişsiniz. Baktığınız her çiçeğin, kaybettiğiniz canınızın acısını hafifletmesini diliyorum. Sizi tanıdığıma çok memnun oldum sevgilerimle.
gülenyüz
30-01-2013, 11:03
Sn SDurul Acınızı en içten dileklerimle paylaşıyorum.Allah sabırlar versin.İleride torunlarınızla beraber acınızın hafiflemesi dileğiyle,aramızda olmanızda son derece mutlu olduğumu söyleyerek,bütün güzelliklerin siz ve ailenizle beraber olsun. Sevgi ve Saygılar.
Sevgili öğretmenim sizi tanımaktan çok mutlu oldum. Öncelikle sabırlar diliyorum size. Maalesef hayat herzaman güzel bir senaryo yazmıyor bize. Sizi ve bütün öğretmenlerimizi allah başımızdan eksik etmesin, saygılar.
Sevgi Durul
30-01-2013, 19:11
Sevgili dalya35, gülenyüz, gtatas, mesajlarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.:)
Ben de burada ve sizlerin arasında olduğum için, çok memnunum. Sevgiler...
YeniGine
30-01-2013, 23:43
Sevgili SDurul; sizi bahçenizi gezerken en fazla dikkatimi çeken 'Çiçek Tarhınız ve sabah sefalarınızla' tanıdım. Ve bu sene soğanlılar diktiniz oraya fotoğraflarınızı merakla bekliyorum. Sizden öğrendim; sabah sefalarını nasıl dikebileceğimi inşallah bu sene nasip ise ben de öyle dikmeyi düşünüyorum. Bahçenizi büyük bir zevkle gezdim ve aynı zevkle takip ediyorum.
Sizi daha yakından tanıyabildiğim için sevindim. Herşey gönlünüzce olsun inşallah diyorum.
Sevgi Durul
31-01-2013, 10:09
Sevgili YeniGine, epeydendir bahçeye gidemiyoruz. Soğanlıları ben de merak ediyorum açıkçası. Sanırım Pazar günü yağmur yağmazsa gideceğiz, o zaman fotoğraflarım. Takibe devam edin.:)
Bıraktığınız mesaj için teşekkürler... Sevgiler...
Sayın SDurul,
Tanıtım yazınızı okuyarak sizi daha yakından tanıma fırsatını buldum.
Bundan sonraki hayatınızda mutlu,sağlıklı,huzurlu ve bol bitkili günler dilerim.
Sevgilerimle...
Sevgi Durul
31-01-2013, 12:08
Sevgili Tika, çok teşekkür ediyorum. Sizin de her şey dilediğinizce olsun. Sevgiyle...
Forma üye olduğumda ilk beni karşılayan siz olmuştunuz ve o günden sonra size olan hayranlığım günden güne büyümekte.Sizi yakından tanımak bu hayranlığımı daha da arttırdı.Bir evladı kaybetmenin acısı yüreğinizi burkmasın,yetiştirdiğiniz her tohumda umut var.
Sizi çok seviyorum...saygılar sevgiler.
YeniGine
18-02-2013, 23:50
Sevgili, kıymetli SDurul sizi önce 'İtina ile bahçeler gezilir' derim ve üyelerin bahçelerini gezmek çok hoşuma gidiyor. Sizin bahçe sayfalarınızı gezerken en hoşuma giden kendinize tahsis ettiğiniz çiçek bahçenizle tanıdım. Sabah Sefalarını çok güzel sardırmış olmanız hoşuma gitti. İnşallah sizden gördüm öğrendim bu sene de ben yapmayı düşünüyorum. Nasip kısmet.
Samimiyetiniz, içtenliğiniz, paylaşım ruhunuz, sevecenliğiniz inanın çok açık ve net olarak bana yansıyor. Teşekkür ediyorum, iyi ki sitedeyiz, iyi ki sizi tanıdım, iyi ki varsınız.
Herşey gönlünüzce olsun inşallah. Sevgiler.
Sevgi Durul
20-02-2013, 17:25
Sevgili YeniGine, inanın mahçup oluyorum, güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
İyi ki ben de sizleri tanımışım, sizin de herşey dilediğinizce olsun. Sevgiler...
Sevgili hanndan, hakkımdaki güzel düşünceleriniz beni hem mahçup hem mutlu ediyor. Ben de sizin yaşam sevincinize ve hayata dört elle tutunuşunuza hayranım. Bir de bahçe sayfanıza başlarken, ''Küçük Dünyamda Büyüttüklerim'' sözleriyle yaptığınız başlangıç, beni oldukça etkilemişti. Aslında bence dünyanız hiç de küçük değil.:)
Kardelenleri çok sevdiğinizi biliyorum, sizin için. Sevgiyle...
371492
O'nun üzeri de kardelenlerle örtülü.
Sevgili SDurul,çok teşekkür ederim,kardeleni çok seviyorum, soğuga ragmen asil ve güzel.
Kar ve soğuk olunca güzel,kar olmasa bu kadar diri olmaz.Kardelenden kendime çıkardığım ders acıyla olgunlaşmak ....bu resmi alabilirmiyim.
Küçük Dünyamın BÜYÜK DOSTU SEVGİLER.....
Sevgi Durul
21-02-2013, 09:32
Doğru söze ne denir, sevgili hanndan?:)
Hayatınızın bundan sonraki bölümünde, dilerim her şey gönlünüzce olur.:) Sevgiler...
Tabii ki alabilirsiniz.
Merhaba,
Sizi tanıdığıma o kadar mutluyum ki. En zor zamanımda bana o kadar güzel bir şey sundunuz ki, size minnettarım. Yüz yüze hiç görüşmemiş olsak bile sizi zaman zaman özlediğimi hissediyorum. O zamanlar bakıyorum eğer forumda online iseniz mutlu oluyorum :) Umarım bir gün sizi ziyaret etme imkanı da bulurum. Sizi çok seviyorum, iyi ki varsınız...
Sevgi Durul
22-02-2013, 21:01
Merhaba Sevgili jeozuu,
Yazınızı okuduğumda hem mutlu oldum hem de duygu seline kapıldım.:) Teşekkür ederim.
Ben de mesajlarınızı gördüğümde okumadan geçmiyorum. İlk sardunya başlığındaki güzel fotoğrafınızla tanıdım sizi ve takipteyim. Anne gibi. Bir gün ben de sizinle tanışmak ya da bu gerçekleşmezse iyi haberlerinizi almak isterim.
Sağlıklı bir ömür ve kuracağınız yuvanızda mutluluklar dilerim. Yürekten Sevgiler...
ilksenozturk
16-07-2013, 13:44
sdurul öğretmenim;
öncelikle sayfanızı daha önce okuyamadığım için çok özür diliyorum.
sizi tanıdığıma çok mutlu oldum,
bana 'benden bir hatıra olsun' dediğinizde de
o hatıralara baktıkça da mutlu oldum ben :)
insanlar sanal alemde tanıdıkları ve hiç yüzyüze gelmedikleri, hatta hiç seslerini duymadıkları kişileri de 'gerçek' sevebiliyorlarmış,
size hissettiğim de budur :)
sesinizi duyup, yüzünüzü görmüş olsaydım bunları söyleyemezdim gerçi, utanırdım ben.
bana annem gibi geliyorsunuz, inanır mısınız bilmem. (yüzyüze olsak bunu da söyleyemez, hatta belli bile edemezdim gerçi) eksiklik hissettiğim yanım gibi.
eskişehir'li bir firmada çalışıyorum ben, oralara yolum düşerse misafiriniz olmak isterim. hatta yanımda 1 metre bile boyu olmayan bir konuşan çiçek de getiririm, elinizi öpsün bi :)
Sevgi Durul
17-07-2013, 16:18
Yine duygu dolu bir mesaj, bıraktığınız için teşekkür ederim, sevgili ilksenöztürk.
Ben de sizi tanıdığım için mutluyum, güzel bitkileriniz baş köşemde, baktıkça sizi hatırlıyorum.:)
Biraz da benziyoruz galiba, ben de yüz yüze olunduğunda duygularımı dile getiremem pek.:o
agaclar.net 'in bir çok güzel yanı var, bunlardan biri de böyle güzel dostluklar kurulması. Söz sırası gelmişken, böylesine güzel bir zemin hazırlayan, sevgili malina'ya bir kez daha teşekkür edeyim.:)
Ben de sizi seviyor ve kızım gibi görüyorum. Hatta geçenlerde epey forumda göremeyince merak etmiştim.;)
Keşke Eskişehir'de yaşamış olsaydım, görüşme imkanımız daha kolay olacakmış. Ama yaşadığım yere de beklerim.:)
Boyu bir metre bile olmayan konuşan çiçeğinizi çok öpüyorum. Allah onu size bağışlasın.:)
Sevgiler...
Sevgili SDurul, sizi tanıdığıma çok memnun oldum.Sanal alemde olsa bile..Yaşadınız acıları okuyunca en az sizin kadar üzüldüm.Çünki ölüm acısı nedir çok iyi biliyorum.Yakın zamanda bende babamı kaybetmiş bulunuyorum.Ama evlat acısı bambaşka diyorlar..Mevlam çektiğiniz acıları bir daha yaşatmasın.Size ailenizle birlikte sıhhatli,mutlu,huzurlu çok güzel günler diliyorum..Saygılar,selamlar...
Sevgi Durul
18-07-2013, 11:12
Sevgili sonkez, ağaçlar.net'in güzelliği burada. Biri paylaştıkça çoğalan, diğeri paylaştıkça azalan, sevinçler, acılar ortak. Ben de size başsağlığı diliyorum. Kabullenmesi zor olsa da, sağ olan diğerinin acısını muhakkak görecek.:( Hayatın gerçekleri.
Mesajınıza teşekkür ediyor, sağlıklı, huzurlu bir yaşam diliyorum. Sevgiler...
Sevgi Durul
15-11-2014, 08:53
Aslında internette paylaşılmış hiç bir fotoğrafım yok. Öğrencim dün facebookta paylaşmış.
Fotoğrafla ilgili yorum yapılmaması dileğiyle, 90 lı yıllardan merhaba diyorum sizlere.:)
526318
Adalet Yağcı
18-11-2014, 11:21
Sevgili Durul'cuğum, yazmakta epeyce geç kalmışım :(
Yüz yüze hiç görüşemesek de, seni çok iyi tanıdığımı söyleyebilirim.
Duygusal, nazik, biraz hüzünlü, çokça bitki aşığı, güzel arkadaşım, en iyi kazanımlarımdan birisin.
ağaçlar.net forum bana öyle dostlar kazandırdı ki, yokluklarını aklıma getirmek bile istemiyorum.
Her zaman dostum olarak kal, güzel sesini duyur hep e mi...
ATTACH]526698[/ATTACH]
loveforlife
18-11-2014, 19:46
Aslında internette paylaşılmış hiç bir fotoğrafım yok. Öğrencim dün facebookta paylaşmış.
Fotoğrafla ilgili yorum yapılmaması dileğiyle, 90 lı yıllardan merhaba diyorum sizlere.:)
526318
Can ablam, dert ortağım... Başka bir insanı görmek beni bu kadar mutlu etmezdi herhalde... O pırlanta kalbin yansıdığı yüz daima gülsün...
Sevgi Durul
19-11-2014, 07:38
Sevgili Adalet hanım, güzel sözler duymayı kim istemez ki? Her zamanki zarafetinle yazmış olduğun mesaj için çok teşekkür ederim.:)
Hediye gül şahaneymiş. Küçük fotoğrafta çok belli olmuyordu.:)
Hep dost kalacağız. Sevgilerimle...
Can ablam, dert ortağım... Başka bir insanı görmek beni bu kadar mutlu etmezdi herhalde... O pırlanta kalbin yansıdığı yüz daima gülsün...
Ben de sizlerle mutluyum, ablam.:) Güzel bakıp, güzel gören gözlerine sağlık.:)
Bir gün yanyana gelip, uzun uzun sohbet etmek dileğiyle sevgiyle öpüyorum seni :)
ilksenozturk
24-11-2014, 15:45
bende sizinle uzuuuun uzun sohbet isterim aynı maki01 gibi.
ama beni tanısanız 'ya bu soğuk nevale şey mi bana karşı bu kadar sıcaklık hissediyor teee nerelerden, internetten falan???' derdiniz.
valla derdiniz :) o derece
tuhaf, değişik.
yakın olsam evinizden çıkmazdım sanırım :)
Sevgi Durul
25-11-2014, 00:27
Sevgili maki01, sevgili ilksenozturk, ne güzel olurdu. Konu da bitkiler olunca sohbetin tadına doyulmaz. Bir gün olur umarım.:)
ama beni tanısanız 'ya bu soğuk nevale şey mi bana karşı bu kadar sıcaklık hissediyor teee nerelerden, internetten falan???' derdiniz
Demezdim, aynı ben.:rolleyes:
tuhaf, değişik.
Hiç te değil.:) Çünkü:
bana annem gibi geliyorsunuz, inanır mısınız bilmem. (yüzyüze olsak bunu da söyleyemez, hatta belli bile edemezdim gerçi) eksiklik hissettiğim yanım gibi.
Bu mesaj benim için önemliydi, anne gibi hissetmenize sevinmiştim.
yakın olsam evinizden çıkmazdım sanırım :)
Çok ta iyi olurdu.:)
-Sevgi'ciğim güne senin sesini duyarak başlamak çok güzeldi. Çok özlemişim sizleri :)
Eski talebinin bu fotoğrafla süpriz yapması çok hoş. Ara ara çok sık olmasa da sevgili Malina'nın bizler için kurmuş olduğu okulumuzu ( evimizi) sessizce ziyaret edip hasretimi giderip çıkıyorum. Ama söz bundan sonra yine aktif olacağım . Hepinize sevgilerimi selamlarımı yolluyorum :))
Sevgi Durul
27-11-2014, 14:36
Fatoş'cuğum, mesajına sevindim ama bundan sonra aktif olacağına daha çok sevindim. Bunda payım varsa ne mutlu bana.:)
Güzel paylaşımlarını özlemiştik.:)
Sevgiler bizden.
Can arkadaşım benim. Aydınlık yüzlü, aydınlık yürekli can arkadaşım.
Kimi ilişkiler vardır, yan yanasındır ama yabancılık yaşarsın. Kimi zaman ise aranda 500 km uzaklık vardır, hiç görmemişsindir ama sesinden bile tanır, yürekten sever ve hep yanında hissedersin. Sen sesini ilk duyduğumda yüreğimdeki yerini almıştın. Herkese can arkadaşı denmez, sen benim hiç görmediğim can arkadaşımsın.
Ne iyi etmişsin o resmi koymakla. Artık sesinin bir görüntüsü var. İki boyutlu oldun:p. Darısı üç boyutlu olmaya:)
Sevgili SDurul, bu mesajları okuyunca ne kadar sevindiğimi anlatamam; sayende çok sevdiğimiz kaçak arkadaşlar Foruma dönmeye başladılar.... ne büyük mutluluk bizler için.
Sevgi Durul
29-11-2014, 19:39
Sevgili Güler hanım, ben de.
Foruma üye olduğumda çekingen, ürkek, ilk internet kullanmaya başladığım için ve internetle ilgili duyduğum kötü deneyimler sebebiyle tedirgindim. Ancak aradan geçen beş yıl içinde, burada en az evimdeki kadar rahat, evimdeki kadar huzurluyum. Sebebi herkesin bildiği üzere buranın doğru bir adres olması. Tabii ki doğru adreste doğru kişilerin olması.:)
Kendi fotoğrafımı paylaşmayı hiçbir zaman düşünmedim. Ta ki sevgili öğrencim Emel'in, bu fotoğrafı paylaştığını görene kadar. Eşimin de oluruyla bu sayfada paylaşmayı uygun gördüm. Ben sizleri toplantı fotoğraflarından gördüm ve sevdim. Sizlerin de eski bir fotoğrafla da olsa beni tanımanızı istedim.:)
Sık sık ilgilendiğim Kaybettklerimiz (http://www.agaclar.net/forum/kaybettiklerimiz/) sayafalarına baktıkça bunun gerekli olduğunu da düşündüm. Ölsem kalsam ve adıma bir sayfa hazırlansa bir fotoğrafım bile yoktu.:
Cuma günü Nevsun'cuğumla konuştuğumda bu sayfayı söyledim. Ama sakın yazmak zorunda hissetmemesini de ayrıca belirttim. O da, her zaman ki dobralığıyla ''yazdığım mesajla başın göğe mi değecek?'' demişti. Ama sağ olsun mesajı beni çok onurlandırdı.
Her zaman, forumdan tanıyıp sevdiğim arkadaşlarımı uzun süre göremediğimde endişelenmişimdir. Umarım bundan böyle paylaşımlarına devam ederler.:)
Bir de, keşke jineop sağ olsaydı, o da beni görseydi.:(
Herkese can arkadaşı denmez, sen benim hiç görmediğim can arkadaşımsın.
Çok teşekkür ederim, can arkadaşım.:)
Seni eskisi gibi burada, daha fazla görmek istiyoruz.:)
Cumhur Tonba
17-12-2014, 20:02
Sayın SDurul.
Can kızınızın yerine bir can kazanmanız bizi sevindirdi.
Hikayenizi daha doğrusu tanıtım yazınızı iki defa okudum.
Bir üzüldüğüm konu da çiçeklerinizden (Öğrencilerinizden) erken ayrılmanız.
Bir cümle de dikkatimi çekti. Dilerim eskiden olduğu gibi, yine Kitap Kurdu olduğunuz günlere dönersiniz.
Sizi tanımak güzeldi.
Saygı ve selamlarımı sunuyorum.
Sevgi Durul
19-12-2014, 19:46
''Doğanlar büyümekte, ölenler çürümekte.''
Sayın Cumhur Tonba,
Teşekkür ederim.
gulcingiller
04-07-2015, 16:09
Sevgili SDurul,
Sizi samimi mesajlarinizdan tanimak kacinilmaz, cevapladiginiz sorular da bunun kaniti olmus. Gerçek dostlarin ekmegini, mutlulugunu ve acisini paylasmasi gerektigini dusunurum. Sizi tanimak guzel.
Sevgili SDurul, neden bilmem hüznünüzü hissetmiştim.. Sizi seviyorum.. :)
Sevgi Durul
05-07-2015, 01:57
Sevgili gulcingiller, Sevgili jakin, çok teşekkür ederim. Sizleri tanımak da güzel. Sevgilerimle...
Ablacım seni tanıdığım için çok mutluyum. Sesini duyduğumda yüreğinin güzelliğini hissettim. Umarım bir gün oturup sohbet edebiliriz.
Sevgi Durul
12-09-2015, 11:08
Aleydi'cim, çok sağ ol, teşekkür ederim.:)
Ben buna inanıyorum artık, bir şey çok istenince olurmuş. Eskişehir'e geldiğimde gerçekleştirelim.:)
Bunu (http://www.agaclar.net/forum/1402209-post1320.htm) görmedin sanırım, hâlâ inanamasam da sevgili loveforlife ile bir kaç saatliğine de olsa görüştük.:) Seninle neden olmasın?
Sevgilerimle...
O fotoğrafı atlamışım.Ne güzel mutluluğunuz yansımış fotoğrafa.Sevgilerimle
eneskrky
18-09-2015, 17:42
Ablacım bir çok konuda beni aydınlatıyorsun bahçeni ve bitkilerini takip ediyorum beğenerek tabi.
-Çok iyi bir kalbin var bunu biliyorum ve bu formda seni tanıdığım için kendimi şanslı hissediyorum.
Bana desteklerin,sayfamdaki yorumların için de ayrıca çok teşekkürler .
;) herkese karşı mesajlarındaki ilgi ve alakayı da takdire şayan buluyorum tebrik ediyorum ablacım :))
Sevgi Durul
20-09-2015, 11:10
Ablacım bir çok konuda beni aydınlatıyorsun bahçeni ve bitkilerini takip ediyorum beğenerek tabi.
-Çok iyi bir kalbin var bunu biliyorum ve bu formda seni tanıdığım için kendimi şanslı hissediyorum.
Bana desteklerin,sayfamdaki yorumların için de ayrıca çok teşekkürler .
;) herkese karşı mesajlarındaki ilgi ve alakayı da takdire şayan buluyorum tebrik ediyorum ablacım :))
Çok teşekkür ederim, sevgili eneskry.
Tanıtım yazımda da belirtmiştim, siz gençlerin doğa ve bitkilere ilgisini, agaclar.net'te olduğunu görmek, geleceğe dair umutlarımı arttırıyor.
Şimdi yaş 19, 10-20 sene sonrasını düşünemiyorum. Bizlerden çok ilerde olacaksınız.:) Sevgiyle...
Sevgi Durul
02-08-2019, 13:54
Vay be, biraz önce fark ettim, bugün itibariyle agaclar.net'te on yılımı doldurmuşum. :cool:
Bitkiler hakkında çok şey öğrendim. Hâlâ öğrenmeye devam ediyorum, bilginin sonu yok. :)
Ne diyeyim, çok güzel dostluklar edindim. :) Beni yanıltanlar da oldu tabii. Canları sağ olsun. :)
Gelenler oldu, gidenler oldu, ben hep buradayım. İyi ki varsın, terapistim agaçlar.net.
Sayın malinaya, tüm arkadaşlarıma, katkı sunan tüm üyelere sonsuz teşekkürler. Sevgiler...
Vay be, biraz önce fark ettim, bugün itibariyle agaclar.net'te on yılımı doldurmuşum. :cool:
Bitkiler hakkında çok şey öğrendim. Hâlâ öğrenmeye devam ediyorum, bilginin sonu yok. :)
Ne diyeyim, çok güzel dostluklar edindim. :) Beni yanıltanlar da oldu tabii. Canları sağ olsun. :)
Gelenler oldu, gidenler oldu, ben hep buradayım. İyi ki varsın, terapistim agaçlar.net.
Sayın malinaya, tüm arkadaşlarıma, katkı sunan tüm üyelere sonsuz teşekkürler. Sevgiler...
Size ve ağaçlar.net e nice 10 yıllar dilerim. Üç yıl beş yıl neyse de 10 yıl gerçekten büyük zaman devamlılık için. Forumları (en azından burayı) özel-güzel ve işlevsel yapan da bu devamlılık. Yoksa facebook sayfalarındaki gibi gereksiz ve yanlış yorumlarla dolu tonlarca sayfa, bir görünüp bir kaybolan binlerce insanın kalabalığı içinde yok olmaya mahkum bu güzellikler.
Haddim olmayarak size ve sizin gibilere sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Bu arada 'sizi yanıltanlar' kimlerse fısıldamanız yeterli, hemen icabına bakarız.
Sayın Sevgi Durul, ben de siz yazınca farkettim ki ben bu siteye ilk üye olduğumda genç bir anneydim. Şimdi kayınvalideyim. Zaman ne kadar hızlı geçiyor değil mi?
Sevgi Durul
03-08-2019, 12:33
Sayın TCM, asıl ben teşekkür ederim. Forumda devamlılığınız takdire şayan. :) Birileri kaybolunca bir tanıdığımız, bir akrabamızdan haber alamayınca nasıl merak ediyorsak, aynen öyle merak ediyoruz. Örneğin şu anda Sevgili gilan'ı çok merak ediyorum açıkçası. Çünkü, kayıplarımız olabiliyor gerçek yaşamda olduğu gibi.:(
Yanıldığım konusunda isim vermeyeceğim.:( Önemi kalmadı artık.:p Belki birileri de benden yanılmışlardır, kim bilir. :rolleyes:
Facebook konusunda hemfikiriz.
Sevgili abk, sizin de söylemiş olduğunuz gibi, zaman çok hızlı geçiyor. Ben foruma katıldığımda yeni kayın valide olmuştum. Şimdi ellerinizden öper, iki torunum var. Yaşlanıyoruz galiba.
Bir de, siz benden iki yıl öndesiniz forumda.:) Daimi olsun.
Seneler ne olur üstüme gelmeyin
Saatler durun biraz ömrümü yitirmeyin
Mahmut Tebir
03-08-2019, 22:01
Foruma giriş yapalı bayağı bir zaman olmuş ya. Yıllar gerçekten de su gibi akıp gidiyor.
Sevgi Durul
04-08-2019, 01:24
Seneler ne olur üstüme gelmeyin
Saatler durun biraz ömrümü yitirmeyin
Keşke mümkün olsa. En azından zamanda yolculuk yapılabilse.:)
Foruma giriş yapalı bayağı bir zaman olmuş ya. Yıllar gerçekten de su gibi akıp gidiyor.
Benden eskiler de varmış. :) En iyisi ben fazla konuşmayayım.:o
Sayın TCM, asıl ben teşekkür ederim. Forumda devamlılığınız takdire şayan. :) Birileri kaybolunca bir tanıdığımız, bir akrabamızdan haber alamayınca nasıl merak ediyorsak, aynen öyle merak ediyoruz. Örneğin şu anda Sevgili gilan'ı çok merak ediyorum açıkçası. Çünkü, kayıplarımız olabiliyor gerçek yaşamda olduğu gibi.:(
Yanıldığım konusunda isim vermeyeceğim.:( Önemi kalmadı artık.:p Belki birileri de benden yanılmışlardır, kim bilir. :rolleyes:
Facebook konusunda hemfikiriz.
Sevgili abk, sizin de söylemiş olduğunuz gibi, zaman çok hızlı geçiyor. Ben foruma katıldığımda yeni kayın valide olmuştum. Şimdi ellerinizden öper, iki torunum var. Yaşlanıyoruz galiba.
Bir de, siz benden iki yıl öndesiniz forumda.:) Daimi olsun.
Gilan ı ben de çok merak ediyorum. Eskiden de yoğun olduğu zamanlarda ara verirdi ama bu ara bir kaç ayı geçmezdi. İşleri ve çocuğu ile ilgilenmekten buraya yazmaya zaman bulamadığını umut ediyorum. Ama işte bir yandan da endişeleniyor insan. Bir de Bahçevan vardı mesela, çok aktifti. Benim tüm bahçe ve saksılarımdaki kır menekşeleri hep onun verdiği menekşelerin torunlarıdır. Çok uzun zamandır o da yok. Umarım hepsi sağlıklı ve mutludur.
Ne yazıkki zamana hep yenik düşüyoruz.
Burada, yaşlı-genç okuyunca merak edip Agaçlar.net üyeliğimin giriş tarihine baktım.
İtiraf edeyim, sitenin sabıkalı üyelerindenim.
Üyelerinden diyorum başkalarınında olduğunu bildiğimden!
Sayın Malina kapıdan attı pencereden girdim.
Pencereden attı bacadan sızdım.
2015 giriş olsada agaclar.net sitesini 2007 yılından buyana ziyaret etmekteyim.
Geçmişte ; Ketir, Sedefcik, elim nikleride bana aitti.
Daha 4-5 tane daha var ama yazamıyorum, başkası kullanıyordu.
Sayın malina farkına varıp her iki tarafı uyarıp hesabını teke indirdi.
Siteden çok arkadaşı facebook'ta arkadaş olarakta tanışıp real ortamda yakından tanıma fırsatı buldum.
Bir çok arkadaşlarla yakinen görüşürüz.
Demek istediğim bu sitenin iki gün sonra 14 yıllık müdavimi sayılırım.
Rahmetli memet'i ve rahmetli İzzet Erişen'i yad ediyorum.
Birisinin olumsuz söylemleri üzeri yazışarak haksızlık yaptığımı gecte olsa pişmanlığını yaşamaktayım.
Ne yazıkki zamana hep yenik düşüyoruz.
Burada, yaşlı-genç okuyunca merak edip Agaçlar.net üyeliğimin giriş tarihine baktım.
İtiraf edeyim, sitenin sabıkalı üyelerindenim.
Üyelerinden diyorum başkalarınında olduğunu bildiğimden!
Sayın Malina kapıdan attı pencereden girdim.
Pencereden attı bacadan sızdım.
2015 giriş olsada agaclar.net sitesini 2007 yılından buyana ziyaret etmekteyim.
Geçmişte ; Ketir, Sedefcik, elim nikleride bana aitti.
Daha 4-5 tane daha var ama yazamıyorum, başkası kullanıyordu.
Sayın malina farkına varıp her iki tarafı uyarıp hesabını teke indirdi.
Siteden çok arkadaşı facebook'ta arkadaş olarakta tanışıp real ortamda yakından tanıma fırsatı buldum.
Bir çok arkadaşlarla yakinen görüşürüz.
Demek istediğim bu sitenin iki gün sonra 14 yıllık müdavimi sayılırım.
Rahmetli memet'i ve rahmetli İzzet Erişen'i yad ediyorum.
Birisinin olumsuz söylemleri üzeri yazışarak haksızlık yaptığımı gecte olsa pişmanlığını yaşamaktayım.
İtiraf yazımı bayağı merak eden arkadaşlar var.
Özelime birden çok posta gelmiş nedense gıyaben tanıdıklar.
Tahminler 12 den isabet.
Cumhur Tonba
15-04-2023, 11:15
Ben de bayağı kıdemli olmuşum. En hoşuma giden şey ise zaman tünelinde dolaşmak. 12-13 sene önceki yazışmaları okuyup anılara dalmak. Bu zaman içerisinde birçok arkadaşımızı kaybettik. Ölenlere rahmet, kalanlara sağlık ve afiyet diliyorum.
TANRI SİZLERİ KORUSUN.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.